Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ga3rieL
senior tag
Na Hali,
mi újság a redstone 4-el? most akkor látom valahol fent van vagy nincs? vagy fent is van meg nincs is fent? jó vagy nem, megcsinalták már? egyik helyről szedhető másikról meg nem? Nembaj ha most ezt nemértem ? Esetleg valaki 1 kis helpet? Köszönöm.
-
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
valakinek ötlet esetleg?
faterom bekapcsolta a gépet reggel, (frissített persze a win) és azóta full szar minden, akármilyen programot, vagy csak akár a fájlkezelőt megnyitom 100%os proci kihasználtság és full lassú az egész...parallels fut windows 10. minden jogtiszta.
egy 2015 15" high end macbook pro-n, van bőven erőforrás is adva a virtual winnek. eddig tökéletesen futott marha gyorsan.... most pedig full off a win.
-
King Unique
titán
válasz Ga3rieL #76756 üzenetére
Vagy beléptek az Insider programba és úgy kapták meg, vagy letöltötték a 17133.1-es buildet pl. innen, vagy az UUP-ről letöltött eszközzel generáltak 1803-as ISO-t stb. A másik válaszban szemléltetett módszer, pedig megint nem hivatalos (inkább tákolás), mivel az MCT normál esetben még a 1709-es verziót tölti le. A letöltés után pedig in-place upgrade-et, vagy tiszta telepítést csináltak. Tehát így van meg nekik. De hivatalosan még nem adta ki a MIcrosoft a 1803-as verziót és a WU sem ajánlotta még fel a normál rendszereknél.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Ga3rieL #76756 üzenetére
Több módon is: először is aki insider az megkapja, fast ring, slow ring, release preview
Jött ki korábbi tiszta ISO-ként is telepíthető insideres build amit egy-két frissítés feltolásával simán lehet a 17133-as buildre frissíteni amiről sokáig úgy tudtuk hogy az a final RS4.Vannak olyan oldalak amik össze tudnak állítani egy letölthető ISO-t, csak ki kell választanod:
- melyik kiadás : pl. 1803-as final RS4
- milyen verzió : pl. Home
- milyen nyelv : magyar
- hány bites : 32 vagy 64Ezek után létrehoz az oldal egy telepítőt amit le lehet tölteni és csinálni vele egy tiszta telepítést, ilyen oldalalak:
[link] vagy ez [link]Hogy ezek mennyire jók vagy sem azt nem tudom.
-
TBMC
addikt
-
King Unique
titán
Mármint az eszközkezelőben a többi folyamat között. Vagy ott van pl. a Process Explorer is, ami még bővebb infót ad. Mert amit előzőleg beraktál, azon az elmosódott screenshoton pont nem látszik. Amúgy olyan előfordulhat, hogy frissítés után még rövid ideig tekeri egy kicsit a gépet. De pont az a lényeg, hogy normál esetben csak rövid ideig és utána abbamarad. Amúgy a pontos verzió nem derült ki.
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
válasz King Unique #76764 üzenetére
reggel óta ez van.
nem tud dolgozni a winen az excellel, esélytelen. semmit nem tud elindítani.
már megszémolni sem tudom hányszor volt restart a windowsot, frissítések up-to-date. minden OK és még is ez van...(bocsi az elmosódott scrnshotért, teamvieweren keresztül toltam)
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Április 10-én lett egy 17134.1-es build....
meglátjuk mi lesz vele
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
szazbolha
addikt
Sziasztok! Két kérdésem lenne.
1. Hogy lehet megoldani, hogy rendszergazdaként futtatandó programot, rendszergazdaként futtassak, de ne kérjen rendszergazdai megerősítést induláskor (a gépre rendszergazdaként vagyok bejelentkezve)
2. Mi lehet annak az oka, hogy egyik gépen XY programot tudok a tálcára rögzíteni, a másikon meg nem. Mindkettő win10/pro/64bit és ott ahol nem lehet XY-t rögzíteni, más programot lehet tálcára rögzíteni, akár batch programot is vagy Excel-t.
-
Kube
senior tag
A processzorszabályzás még mindig nem működik hálózatról, de lényegében a turbo kikapcsolása volt a cél. A következő megoldás működött nekem.
Lépések:
1. Windows + r - majd beírod regedit és ütsz egy entert
2. A következő helyen az Attributes értéket 2-re állítod:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\
PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00\
be337238-0d82-4146-a960-4f3749d470c73. Irány a következő beállítási panel:
- Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek
Itt a sémabeállításodat módosítod, azon belül is a speciális beállításokat
- Legörgetsz a listában és kinyitod a következőt: Processzor energiagazdálkodása
- Megjelent egy plusz menüpont: Processzorteljesítmény-növelési-üzemmód4. Tiltsd le a funkciót
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Brown ügynök
senior tag
Hogy nevezik azt amikor az OS a felbontáshoz igazítja az ikonok, betűk, stb. méretét? A MacOS-ben régóta van ilyen de nem tudom, hogy a Windows 10 így működik-e már?
"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."
-
Cs1csó
félisten
válasz Brown ügynök #76782 üzenetére
dpi skálázás
-
abdulka1
őstag
válasz szazbolha #76780 üzenetére
Szia!
1:A parancsikonon jobb klikk-->Tulajdonságok-->Kompatibilitás-->Alul pipa be "A program futtatása rendszergazdaként" opciónál.-->Alkalmaz-->Ok.
Szerk: Elnézést, figyelmetlen voltam. Ahogy előttem írták a felhasználói felügyeletet kell kikapcsolni.2: Nézd meg hogy a tálca nincs e zárolva.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
vlevi
nagyúr
válasz Brown ügynök #76782 üzenetére
Az UWP appok így működnek, és ott rendben is van a dolog, jól használható.
Lenne, ha nem lennének a a hagyományos windows programok, mert azoknak csak egy kis részével működik jól a skálázás.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri44
aktív tag
Másnak nincs gondja ezzel a frissítéssel: Összesítő frissítés Windows 10 Version 1709 x64-alapú rendszerekhez (KB4093112) ?
Miután feltelepül kifakulnak a színek.Törlés után visszajönnek a színek,persze mindig visszarakja magát,így mindig törölnöm kell. -
Zoz
őstag
Köszi!!! Ez segített nekem a korábban említett gépemen: a "kiegyensúlyozott" sémában kikapcsolva, csak a turbót szedte le, de attól továbbra is a maxon pörgette a procit.
Viszont az "energiatakarékos" sémában, ahol eddig mindig minimumon ment a proci (hiába volt 100% megadva maxnak), ott ez a funkció kikapcsolva volt, átraktam "hatékony és agresszív"-re, és innentől végre úgy működik, ahogy kell! -
-
Reinkz
senior tag
Sziasztok, ma délután mikor bekapcsoltam a gépem alap windows háttér fogadott start menu telepakolva minden szrral megint mintha most raktam volna föl, de közben a programjaim meg vannak persze az asztalról letakarított mindent, chrome nem emlékszik rám..
16299.371 build,
Igazából csak érdekel hogy ez normális? ilyen frissítési élményem még nem volt, és elég furcsa nem tudtam hova tenni.
-
Zoz
őstag
-
Zoz
őstag
-
daninet
veterán
Sziasztok
Folyton felrak a win10 egy lenovo-tol származó 2016os bugos video driver-t windows update-el.
Registryben módositottam ezeket illetve a windows update speciális beállitásainál ki van kapcsolva a driverek telepitése de nagy ivből leszarja. mit lehet tenni a WU letiltásán kivül?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Cs1csó
félisten
válasz allein #76794 üzenetére
Hogy érted hogy automatikus, tehát keressen frissítéseket de te mondhasd meg mikor frissítsen vagy nem is akarsz frissítéseket. Milyen kiadás home, pro vagy más?
Nemrég fedeztem fel magamnak ezt: O&O ShutUp10
Ezzel durván elbánhatsz a windows-zal én nem xaroztam: 4 kivételével mindent letiltottam 3 db win update-s cuccot és egy app notification-t.
-
westlake
félisten
[ Szerkesztve ]
Play nice!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest