Hirdetés

2019. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-10-03 19:52:02

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75901) Lackooo84 válasza Zoz (#75898) üzenetére


Lackooo84
(PH! addikt)

Oké, akkor még mindig nem kell frissíteni... :DDD

There's only room for one Boss... and one Snake...

(#75902) Syl válasza Lackooo84 (#75901) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

Ha így állsz hozzá, soha nem fogsz frissíteni. Folyamatosan jönnek az update-ek, állandóan van/lesz vele gondja egyeseknek.

Words cannot express how much i don't care

(#75903) twofatcat válasza Lackooo84 (#75897) üzenetére


twofatcat
(őstag)

Milyen bugra gondolsz? Win10 gépek 90%-án 1709 van. A 1607-nek most áprilisban jár le a támogatása, a 1703-nak októberben.

(#75904) TRob1 válasza Lackooo84 (#75901) üzenetére


TRob1
(PH! kedvence)

Viszont semmi egyéb appot sem kell semmin használni... hisz egy app/rendszer sosem lesz kész vagy bugmentes, max befejezik a fejlesztését. ;)

Amúgy ismersz olyan oprendszert amivel soha senkinek nem volt problémája az életben?

¤ R'n'R ¤

(#75905) twofatcat válasza Cr00py (#75899) üzenetére


twofatcat
(őstag)

BIOS a legfrissebb?

(#75906) Met válasza Cr00py (#75899) üzenetére


Met
(PH! nagyúr)

Nekem újraindításnál volt ilyen 2-3szor, hidegindításkor eddig még nem.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#75907) Cr00py válasza twofatcat (#75905) üzenetére


Cr00py
(fanatikus tag)

Igen. Rog Maximus X Formula lap. 2018/03/23-kor megjelent legfrissebb van fent. Amint van elérhető, ezeket mindig frissítem.

(#75906) Met Én még sosem tapasztaltam hasonlót. Eddig, akármikor nyomtam be a gépet, azonnal, kb 10mp alatt felállt a teljes rendszer.

Annyira nem zavar, hisz nem sűrűn indítgatom újra, de nem egészséges szvsz így.. főleg nem SSD-n.

(#75908) Lackooo84 válasza twofatcat (#75903) üzenetére


Lackooo84
(PH! addikt)

Amiket itt olvastam anno, hogy nem jelenik meg az start menü rendesen stb.

[ Szerkesztve ]

There's only room for one Boss... and one Snake...

(#75909) Syl válasza Lackooo84 (#75908) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

Nálam pl. eddig egyetlen W10 verzióban sem volt gond a Start Menüvel ;)

Words cannot express how much i don't care

(#75910) TRob1 válasza Lackooo84 (#75908) üzenetére


TRob1
(PH! kedvence)

És mi van ha ez pl. az elbaxott vga driverek miatt van (az utóbbi pár évben elég sokszor írtak xarokat)? :F Persze nem mondom hogy az miatt van, de ezek teljes eltávolítása és újrarakása megoldotta ezt többeknél.
Amúgy nálam meg pl. soha nem jelentkezett ilyesmi egy gépen sem, és mindig minden frissítve van.

¤ R'n'R ¤

(#75911) twofatcat válasza Lackooo84 (#75908) üzenetére


twofatcat
(őstag)

Úgy kérdem neked milyen konkrét hiba volt, amiért még korábbi verzión vagy? A start menü egyedi eset, legtöbbször egy VGA driver újrarakása megoldja akinél előfordul. Nálam ez is csak clean install befejezésekor jött elő egyszer, amíg szöszölt még a driverek felrakásával. Újraindítás után rendesen működött minden esetben a tálca és start. 90% van a 1709 verzión, gépek százmilliói... ennyi erővel ne menj ki az utcára, mert az olvasni Soros személyesen tesz róla kutyaszarba lépj.

(#75912) #41473792


#41473792
(törölt tag)

Hát eddig,ilyen rövid használat után azt mondhatom hogy nagyon pozitivan csalódtam az RS4ben.
Tiszta telepítéssel tettem fel gyengébb gépre tökéletesen települt gond nélkül elsőre.
Windows 10 pro 64b

(#75913) Lackooo84 válasza twofatcat (#75911) üzenetére


Lackooo84
(PH! addikt)

Igazából mindig várni szoktam kicsit, hogy kinőjjék a gyerekbetegségeket.

There's only room for one Boss... and one Snake...

(#75914) twofatcat válasza Lackooo84 (#75913) üzenetére


twofatcat
(őstag)

A 1703 az utolsó félévében jár, ennél jobb már nem nagyon lesz az a verzió. :) Felesleges várnod, ha a friss 1803-at most majd nem is akarod rögtön feltenni, a 1709-től felesleges félned.

[ Szerkesztve ]

(#75915) vlevi válasza Syl (#75909) üzenetére


vlevi
(PH! nagyúr)

Én viszont stabilan tudom reprodukálni egy esetben a startmenü, és az értesítő hibáját.
Már szóltam is nekik, feedbackben, de semmi hatása.
Amikor játszok, akkor túlnyomórészt sak a HDMI-re kötött TV kimenet megy a gépben, ezután vissza szoktam kapcsolni, hogy csak a DVI-on lévő monitor működjön, a TV ne.
Nos, ilyenkor szinte minden alkalommal megpusztul a start menü, és az értesítő. A start menü rész megjelenik, de a benne lévő ikonok, elemek nem. Csak egy nagy ződ téglalap.
A jobbalsó sarokban lévő értesítőre kattanva pedig semmi nem történik.
Csak egy restartwindóz segít rajta.

(#75916) Syl válasza vlevi (#75915) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

Szomorú, hogy ilyen, reprodukálható esetet sem javítanak ki :(

Words cannot express how much i don't care

(#75917) Geth válasza vlevi (#75915) üzenetére


Geth
(őstag)

Én is pont így használom (le van scriptelve az oda-vissza váltás - muszáj volt, mert másik szobában van a TV :DDD), nem tapasztaltam semmi problémát vele.

[ Szerkesztve ]

(#75918) TRob1 válasza vlevi (#75915) üzenetére


TRob1
(PH! kedvence)

Hogy kapcsolod? Mert kipróbálnám, hátha végre nekem is lesz ilyen hibám. :)
Ugyanígy van kötve nekem is, annyi hogy nálam mindig duplikálva van a megjelenítő, és az a megjelenítő van épp bekapcsolva, amelyiket használom (eszembe sem jutott hogy bármelyiket is "leválasszam", nem látom értelmét)
Nvidia a kari.

(#75917) Geth :
Nálam is másik szoba, de akkor sem értem miért nem jó ha mindig duplikálva van. :B

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#75919) Geth válasza TRob1 (#75918) üzenetére


Geth
(őstag)

Mert idegesítő, ha a gép előtt ülök és kimegy a kurzor a semmibe :)
Teljesen jó scriptelve, ahogy rábökök a gammára (tecnhikailag a scriptre, ami a paraméterül kapott parancsot hívja), átváltja a képet-hangot magától, majd miután kiléptem, visszaállítja képet-hangot.

(#75920) TRob1 válasza Geth (#75919) üzenetére


TRob1
(PH! kedvence)

Ha duplikálva van, nem megy ki a kurzor. :) De amúgy érthető a szkriptelés, mert nekem ugye ilyenkor a hang nincs automatikusan a tv-n. Csak filmezésnél, mert MPC-BE-ben lehet dual audio-t állítani (mondjuk én főleg filmet nézek a tv-n)

¤ R'n'R ¤

(#75921) vlevi válasza TRob1 (#75920) üzenetére


vlevi
(PH! nagyúr)

Win+P-vel, csak az egyik, csak a másik megjelenítő.
Szintén Nvidia.
Én filmet nézni se használom a TV kimenetet, mert van NAS, azon vannak a filmek.
Így a hang váltás sem nagy gond, mert első alkalommal, amikor be volt kapcsolva TV kimenet, beállítottam alapértelmezett lejátszónak a HDMI out-ot. Így, ha lekapcsolom a TV kimenetét, akkor a PC hangszórón jön a hang, ha átkapcsolok a TV-re, akkor pedig azon.
De ezt valamikor a Realtek elbarmolta, mert régebben úgy volt, hogy, ha ezután fülest dugtam a PC-re (hátul van bedugva a hangszóró, előre a füles, néhanapján), akkor a TV hangról is átkapcsolt a fülesre, mert külön hangkimenetként kezelte a hátsó hangszórókimenetet, és az elsőt. De valamelyik driver frissítés óta ugyanannak a kimenetnek számít a kettő, és nem választja szét. Ha letörlöm a Realtek hang drivert, akkor az alap windows hangdriver működik egy ideig, és akkor ugyanúgy jól kezeli a füles kimenetete, mint előtte, de aztán nemsokára elindul a driverfrissítés, visszamászik a Realtek, és megint elromlik.

[ Szerkesztve ]

(#75922) TRob1 válasza vlevi (#75921) üzenetére


TRob1
(PH! kedvence)

Akárhogy váltogattam, nem tudom előidézni a hibát :( (mondjuk már 1803-on vagyok... de előtte sem tapasztaltam ilyesmit)

Nekem is van Nas (vmelyik nap köszönted is az új TMGui-t :D), de nekem kényelmesebb ugyanúgy PC-ről indítani a hálóban lévő tv-n vez nélküli egerentyűvel az MPC-BE-vel mint a tv saját lejátszójával. És 1-1 sorozat között meg olvasgatni a PC-n (úgyis mindig megy a PC ha itthon vagyok). Mondjuk nappaliban meg pont ellenkezője, ott tv lejátszójával mennek a filmek. :)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#75923) fodor0410


fodor0410
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Windows 10-en belül van a mobil elérési pont szolgáltatás.
A sztiu az, hogy PC-ről a kábeles netet továbbosztom ennek segítségével és egy USB-s WLAN adapterrel.
A problémám az, hogy ha nem kapcsolódik hozzá semmilyen eszköz, akkor magától kikapcsol egy idő után.

Esetleg tudja valaki miért csinálja ezt és a legofontosabb: hogyan tudnám ezt kikapcsolni?

Előre is nagyon köszönöm!

(#75924) Lackooo84


Lackooo84
(PH! addikt)

Na ennyit a drága frissítésről.... Próbáltam már eltávolítani, újra hozzáadni, frissíteni, de semmi sem kelti életre, ekkora egy szart mint ez a winfos...

There's only room for one Boss... and one Snake...

(#75925) tirszin


tirszin
(senior tag)

Sziasztok!
Tudtok valami megoldást, hogy ne frissüljön folyton a Win 10?
Ki szoktam kapcsolni a frissítést a Windows Update szolgáltatás letiltásával,
de mindig visszakapcsolódik és frissíti magát, pedig ellennék egy már jól bevált verzióval.

[ Szerkesztve ]

(#75926) Lackooo84 válasza tirszin (#75925) üzenetére


Lackooo84
(PH! addikt)

Nekem ki volt lőve nem is frissített, most meg direkt frissítettem és rögtön rábactam.

There's only room for one Boss... and one Snake...

(#75927) tirszin válasza Lackooo84 (#75926) üzenetére


tirszin
(senior tag)

Én már harmadjára járok úgy, hogy bekapcsolom vagy kikapcsolom a gépet és a szokásos frissítéseket telepítünk százalékok mennek...

Utána most is megnéztem, kézin van letiltva helyett. :(

(#75928) Cr00py válasza tirszin (#75927) üzenetére


Cr00py
(fanatikus tag)

Win+R -> ide beírod, hogy : gpedit.msc.

Szám.gép konfigurációja -> Felügyeleti sablon -> Windows összetevők -> Windows Update -> Az autómatikus frissítések konfigurálása.

Ehez egy kis segítség itt

Így csak értesít, ha van elérhető frissítés, de ezzel a módszerrel a defender sem frissül, csak manuálisan..szal ha ezt használod, akkor passzolok.

btw.: Van lehetőség elhalasztani a frissítéseket a Gépházban is.

[ Szerkesztve ]

(#75929) tordaitibi válasza tirszin (#75925) üzenetére


tordaitibi
(őstag)

Apa kezdődik... :DD Kapsz te itt hideget-meleget mindjárt.
Amúgy sza...rik mindenre, nálam pl. linux alól legyalulva egy rakás update kezdetű exe, dll, (na kapok én is mindjárt..) és ennek ellenére valahonnan a semmiből újrakreálja az updatet mégis.
Egyetlen egy dolgot tart tiszteletbe, ha wifin csatlakozol és az adott kapcsolatot metered, azaz forgalmi díjasnak állítod be. De ahogy átmész pl. a szomszédba és felcuppansz a wifijére, abban a pillanatban szedi lefelé ha nem vagy elég gyors.

(#75930) tirszin válasza tordaitibi (#75929) üzenetére


tirszin
(senior tag)

Köszönöm, ilyesmit sejtettem én is. :(

Azért kipróbálom az előző hozzászólásbeli megoldást. Köszönöm azt is! :)

Van egy folyamat-szabályozást végző win 10-es gép, amit rám bíztak, örülnék, ha nem frissítgetné magát!

[ Szerkesztve ]

(#75931) King Unique válasza tirszin (#75925) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

Van havi 1-2 db összesítő frissítés, ami azért egyáltalán nem olyan sok. Szóval a folyton, az mese... Aztán van évi 2 build upgrade, de a megfelelő kiadásoknál azok telepítését is lehet a frissítésekkel együtt x ideig szüneteltetni. Illetve amúgy is van az egyes verzióknak egy életciklusa és nem feltétlen muszáj azonnal átállni. De nyilván elhalasztani sem lehet a végtelenségig az átállást. Ha hosszabb támogatási idő kell build upgrade nélkül, akkor meg ott van az Enterprise LTSB/LTCS kiadás. Aztán szükség esetén lehet a frissítést akár a szolgáltatások között, illetve a megfelelő kiadásokban a csoportházirendben is tiltani. Viszont véglegesen nem javasolt letiltani, pláne online használat mellett! Na meg aki annyira nem akar semmilyen szinten frissíteni, használhatna ennyi erővel egy nem támogatott XP-t is, aztán ahhoz majd nem jönnek frissítések...

[ Szerkesztve ]

(#75932) tordaitibi


tordaitibi
(őstag)

Írtam hogy vettem egy usb3 hubot és a naprendszer összes pc-je simán kezeli csak az enyém nem. Vagyis bármit dugok a hubba, mintha semmi se történne.
Utánanéztem a szomszéd fiam haver. stb. gépein, mindenhol
Általános SuperSpeed USB-hub néven jelenik meg az eszközkezelőben. Minden pc-n a USBHUB3.SYS illesztőt, drivert használja. Ennek ellenére az ÉN gépemen továbbra sem működik a hub, eltávolítottam, letiltottam engedélyeztem újraindítottam stb. vagy 10x a gépet, az eredmény ugyanez, az eszközkezelőbe ott van, minden tökéletes, csak nem csinál semmit a hub. Más gépekbe jó, az enyémbe is jó ha átbootolok Linuxba, az alatt működik a hub.

Ami ismeretlen usb eszközként látszik, az a tv tuner kártyám infra vevője, sajna w10 driver szegényes egy régebb AverMedia stickhez. De jól látható a SuperSpeed hub, illesztőprogram minden jó. Csak nem működik.
További ötleteket megköszönnék.

(#75933) vlevi válasza tirszin (#75930) üzenetére


vlevi
(PH! nagyúr)

W10 alatt szerintem "kultúráltabban" jönnek a frissítések, mint anno a hetes alatt. Ott majdnem bármelyik nap beeshetett egy újraindítós frissítés, kollégám nemegyszer megszívta, hogy péntek délután beült 5 percre valami egyeztetésre, mire 2 óra múlva :D kijött, a WindowsUpdate újraindította a gépet. Persze ilyen a 10-es alatt is előfordulhat, de itt beállítható az aktív időszak, amikor nem fog újraindulni, illetve itt csak a havi összegző frissítések ilyenek, amikre újraindítás kell. Nagyritkán van a múltkori Meltdown, Spectre miatti azonnali frissítés, most hirtelen nem is emléxek ilyenre.

(#75934) zolokas


zolokas
(fanatikus tag)

Üdv! Egy kis segítség kellene!

Havernak Windows 10 alatt ezt a frissítést nem lehet telepíteni! kb4056892
Ez a alaplap! Asus m2n4-sli Proci AMD64 3200+

Feltelepül csak annyi van vele hogy, amikor újra indul a pc kifagy teljesen, és már csak a javítás után működik megint a pc! Erre van már megoldás? vagy hagyjam letiltva még a windows update-t?

IPTV Szuper Családi Mozi HD - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Samsung Galaxy A8 Dual Sim Fekete

(#75935) Geth válasza TRob1 (#75920) üzenetére


Geth
(őstag)

A monitor 120Hz, a TV meg csak 60Hz. Lehet megoldható lenne, de hibátlanul működik, ha nem tudnak egymásról.
Miért csinálnám máshogy, ha hibátlan?
A scriptelés lényegében a Win+P-t váltja ki. Úgy csináltam meg, hogy rákérdez, hogy TV-n menjen-e, ha nem, akkor marad monitoron.

[ Szerkesztve ]

(#75936) pc360 válasza zolokas (#75934) üzenetére


pc360
(PH! addikt)

Újratelepítés friss alapból.

boring...
next...

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#75937) vlevi


vlevi
(PH! nagyúr)

Találtam egy bemutató videót a tavaszi frissítés újdonságairól.
Youtube

(#75938) vlevi válasza vlevi (#75937) üzenetére


vlevi
(PH! nagyúr)

Nos, végignéztem a videót, de hasznosat nem láttam benne :(
A fele Cortanáról szól, meg az Edge-ről, a másik fele pedig arról, hogy a fluent design milyen szét átemeneteket rajzol, amikor a gépházban mozgatot az egeret :(
Az, hogy belül milyen változások történtek, elintézi annyival, hogy biztosan változott belül is valami, de abból semmit sem tudtunk meg.

(#75939) re_mod


re_mod
(kvázi-tag)

Üdv.!

Frissen telepített Windows 10 Pro rendszernél beállítottam hogy bejelentkezésnél ne kérjen jelszót de az első indításnál bejön a login képernyő és ott szerepel ráadásul az egyetlen beállított fiókkal megegyező nevű másik fiók is (helyi fiók?).

Ha bejelentkeztem és úgy kijelentkezem akkor már nem mutatja belépéskor a másik fiókot de az első indításnál igen. Néztem a felügyeleti eszközöknél is de csak egy fiók van. Azt nem tudom hogy jelenthet-e gondot ebből a szempontból hogy ez a fiók amit használok nem helyi fiók hanem a hotmail-es címemmel lépek be.

Nem tudom merre induljak el mert 2x telepítettem újra és ugyanaz a helyzet áll fennt.

:(

(#75940) enginev3.0


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Mit tegyek ha ezt írja a gép ? Win telepítés óta, csak a NAS-t nem nyitja meg, minden jól van beállítva, korábban nem volt ilyen gond, újra telepítettem a gépet, azóta ezt kapom.

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8

(#75941) TRob1 válasza enginev3.0 (#75940) üzenetére


TRob1
(PH! kedvence)

Win összetevőknél be van kapcsolva az smb1?

¤ R'n'R ¤

(#75942) enginev3.0 válasza TRob1 (#75941) üzenetére


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Windows 10-nél megtaláltam, de windows 7 (NAS)-en hol találom?

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8

(#75943) #41473792 válasza enginev3.0 (#75942) üzenetére


#41473792
(törölt tag)

Talán segít:
[link]

(#75944) zolokas


zolokas
(fanatikus tag)

Újra telepítés megoldja? És ha megint le akarja szedni ezt a frissítést hozzá?

IPTV Szuper Családi Mozi HD - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Samsung Galaxy A8 Dual Sim Fekete

(#75945) enginev3.0 válasza #41473792 (#75943) üzenetére


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Fura, mert ilyet nem is találtam

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\ParametersRegistry entry: SMB1

Viszont létrehoztam kézzel, mindjárt újraindítom és megnézem

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8

(#75946) csicso82 válasza vlevi (#75938) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

A fluent dizájn nagyon nem jött be, a gépházban mikor bal oldalt oldalsávként áttetsző az egész menürész nagyon gáz, elmosódott, opálos nem teszik.
- a különböző személyes adatvédelem, telemetria stb. letiltására most több és nagyobb ráhatás van ez nagyon jó de pont nemrég kezdtem el használni az O&O ShutUp10-ot ami durván elbánik a windows mindennemű adatküldésével és erőforráspazarlásával.

- a komolyabb technikai jellegű változásokat is meg lehet nézni gondolom windows-ra szokosodott oldalakon

(#75947) Doky586 válasza enginev3.0 (#75945) üzenetére


Doky586
(PH! nagyúr)

Ha domain név helyett IP-t adnál meg akkor nem kellene semmivel trükköznöd..

(#75948) enginev3.0 válasza Doky586 (#75947) üzenetére


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

IP-t adtam meg, LAN hálózat

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8

(#75949) pusihusi


pusihusi
(PH! addikt)

Nos kinek hogyan tetszik a tavaszi frissítés??? Az 1803 gondoltam!

[ Szerkesztve ]

Üdv. Feri!!

(#75950) Doky586 válasza enginev3.0 (#75948) üzenetére


Doky586
(PH! nagyúr)

A képed a bizonyíték rá hogy a "NAS" domainnevet adtad neki és ez alapján keresi a géped. Ha azt írná hogy nem találja a \\192.168.1.5 meghajtót akkor használnál IP címet, de nem ezen hibát írja...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.