Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
A programot jelenleg Kobudera munkájának folytatásaként az alábbi önkéntesek honosítják:
# Translators:
# Nobunaga Kobudera <duokanhun@gmail.com>, 2013-2015
# Nimrod Buz <nimrodlaszlo@gmail.com>, 2019
# Sári Gábor <sari.gabor@gmail.com>, 2019A havonta kiadott stabil koreader verziók a legfrissebb honosításokat tartalmazzák, aki naprakészen szeretne ezekhez hozzájutni jelezze itt a Topikban.
-
vegyszer
addikt
Most egy kicsit elbizonytalanodtam.
Jól értem, hogy a Kindle PW3 egy jailbreak után képes ezt futtatni?
Mert egy két dolgot a rootolt Nook Simple Touch után még mindig hiányzik. Pedig lassan 3 éve használom a PW3-mam.
Ott a CoolReader volt fent. És agyon volt paraméterezve. De úgy volt használva szinte az első pillanattól kezdve.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Oldman2
veterán
Igen, amennyiben ezt végre tudod rajta hajtani, akkor futtatható azon is.
De ennek módja nem e Topik témája.
Én pl. egy PW1-en futtatom most.
Aki használja, legyen szíves megírni, hogy milyen konkrét eszközön használja és a telepítés mennyire volt számára egyszerű (vagy bonyolult).
-
Nekem Lifebookom van, és azon is ezt használom, sokkal jobb, mint bármelyik más androidos alkalmazás.
-
MODERÁTOR
Nekem Kobo Aura H2O Edition 2-m van, nagyon megörültem, hogy
a felsoroltak szerint minden további nélkül fel lehet raknitámogatott, de ahogy követtem a linkeket, sajnos: (amennyiben ez felel meg az én készülékemnek): Concering H2O2 version 2 - Do not install KSM 09 on your device. (Ez a KSM Kobo Start Menu tenné lehetőbé a Koreader könnyed telepítését a kütyün...) - A File Monitor a másik lehetőség, ahhoz Koboroot kell, inkább nem bolygatom, jó nekem, ahogy van.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Az Android-ra elérhető olvasók összehasonlítása alapján is kiderül néhány dolog a KOReader-ről a többihez viszonyítva [link]: Egyrészt az, hogy a többséggel szemben szabad forráskódú, viszont éppen ezért nem tudja a digitális tartalomvédelmet kezelni. Ami inkább csak érdekesség, hogy Lua a programozási nyelv, ennek előnye a gyorsaság és a hordozhatóság platformok között [link].
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
vegyszer
addikt
Nekem eddig nem volt igény a jailbreak. De most, hogy keresem, azt látom, hogy az 5.12.4 szoftverhez nem is nagyon van találata a Google-nak.
Ez már nem egy könnyű kezdet lesz
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Oldman2
veterán
2020.04 verzió Kindle Paperwhite 1
Egy vélt hibát találtam, nézzétek már meg más eszközökön is, ha ott is ugyanez a jelenség, bejelentem hibának!
Szóval, Epub fájl (ez vélhetően mellékes), elfordítva oldalra.
Ilyenkor a Felső menü (és ahogy néztem minden más is) szintén elfordítva jelenik meg.
Azonban, ha kérem a Fájlböngészőt, az álló formában jelenik meg!
És ami poen, kiválasztva egy újabb könyvet, az marad álló.
Ui. Ahogy nézem az utóbbi nem hiba, mert könyvenként tárolódik, hogy milyen irányultságban volt legutóbb.
-
válasz zsoltzsolt #13 üzenetére
Nem tudom, milyen eszközön használod a Moon+ Readert, de amikor én próbáltam, akkor egyáltalán nem volt e-ink barát – szóval gyorsan töröltem.
-
LittleBiG007
aktív tag
Szerintem nem bug, mivel kvázi kilépsz a könyvből, és a fektetés csak a könyvre vonatkozik. Egyébként érdekes, hogy szinte mindig félreértik, amikor hibát jelentek be. Elég furcsa a gondolkodásuk. Leírtam nekik, hogy ha kinyitom a tokot, az olvasó feléled és 1-2 másodperc múlva csinál egy automatikus teljes képfrissítést. Ha viszont Nightmode-ban voltál (fekete alapon fehér betűk), és úgy nyugodt ki az olvasót, ez az automatikus képfrissítés normálra állítja a kijelzőt, azaz világos alapon fekete betűk. Ha csinálsz egy kézi képfrissítést, akkor helyreáll a nightmode. Hát mit mondjak, kétszer elolvasva sem értették.
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Oldman2
veterán
válasz LittleBiG007 #17 üzenetére
Érteném, ha közben a Menü is visszaváltana álló módba.
De nem, az következetesen ugyanúgy fekvő.
A hibabejelentés értelmezés érdekes valóban. Én annó jeleztem, hogy "túl kicsik a Könyvjelző fülek"...
Végül megmagyarázták, hogy az úgy jó, mert ha nagyobb lenne, rálógna a szövegre.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz LittleBiG007 #19 üzenetére
No hagyjuk, ezen felesleges elkezdeni okoskodni.
Az előbb mondtad, hogy másképpen gondolkodnak.
Most Te is.
-
-
Bozek
nagyúr
Milyen olvasón? Mert nekem Touch HD 3-on ugyan kétszer felvillan normál módban, de marad a night mode utána.
-
-
GreatL
őstag
Pocketbook enélkül halott volt, most frissítették annak is a szoftverét, most már működik az alap olvasójuk is.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Oldman2
veterán
Ez az előbb részletezett (alvómódból való felébredéskor jelentkező) hiba, nálam PW1-en is előjön!
-
DrBubo77
veterán
Ha lesz egy kis időm, rákukkantok, hogy milyen.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Skynet258
veterán
Inkpad 3 alatt nekem baromi lassú, a reagálás, a könyv megnyitása... Van, hogy be is fagy.
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz Skynet258 #28 üzenetére
Ezt már leírtam a fórumban korábban, hogy mi okozza. Nem fagyás és nem is lassulás. Úgy értem, az E-book olvasók általános fórumában. Nevezetesen: minden másfél másodpercnél hosszabb művelet végrehajtása felfüggesztődik egy belső energiatakarékos mód aktivalódása miatt. Ezt még nem sikerült megoldani, vagyis egy próbálkozás volt rá, valaki írt egy KOReader plugint, de én azt nem tudtam telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz Skynet258 #28 üzenetére
A "lefagyás" azaz energiatakarékos módból egy képernyő érintéssel tudod további működésre bírni az olvasót. Amióta a bal felső sarokban ott a progress bar, azóta ez is konnyebb. Amikor látod, hogy a csík megáll, akkor megtámogatott egy le vagy fel történő mozdulattal (swipe). Asszem két vagy három mozdulat kellett, míg pl. egy betűméret módosítás végigment.
Én simán bevállaltam ezt a kényelmetlenséget, csak hogy használhassam a KOReadert Pocketbook-on. Egyedül szótárazásnál volt gáz, hiszen a beállításokat nem nyüstöli annyira az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz LittleBiG007 #29 üzenetére
Most hogy mondod rémlik valami erről az energiatakarekos cuccrol... Na majd kiprobalom a dolgot de igen lapozás lemegy flottul, csak állítgatni akartam a dolgokat elsőre aztán mindig belefutottam ebbe a látszólagos fagyásba..
-
Oldman2
veterán
válasz LittleBiG007 #29 üzenetére
Egyik célom ezzel a Blogbejegyzéssel az volt, hogy az eddig máshol, más Topikokban leírt okosságokat egy helyre összeszedjem.
A Blogbejegyzés módosítható/bővíthető jelenleg is, idővel ezeket "beemelem" majd oda.
Az eddigi hozzászólások alapján elégedett vagyok, akit érdekel úgy tűnik rátalált a Topikra.
-
Az Android verzióhoz, érdemes hozzátenni, hogy nem érhető el a Play Sore-ban, erről itt lehet többet olvasni: [link]. Viszon F-Droid-ból telepíthető [link], illetve természetesen a github-on elérhető a többi letöltési lehetőséggel egy helyen az apk is.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Oldman2
veterán
Ha valaki nem vette volna észre, kijött a KOReader 2020.05 "May Storm" fedőnevű kiadás!
Ahogy nézem a magyar nyelvi fájl 05.23 dátumú, ami azt jelenti elég friss állapot került bele.
Jelenleg 77%-os a Honosítása. -
Oldman2
veterán
A képernyő tetején érintésre megjelenő menü ikonjai és (általam javasolt) elnevezésük:
Balról jobbra haladva
Page/Oldal
appbar.page.corner.bookmark.pngText/Szöveg
appbar.page.textSettings/Beállítások
appbar.settingsTools/Eszközök
appbar.toolsMagnify/Keresés
appbar.magnify.browseFilemanager/Fájlkezelő
appbar.cabinet.filesMenu/Hamburger-menü
menu-icon[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
Kiadásra került a 2020.06-os verzió!
-
Oldman2
veterán
Segítségeteket kérném az alábbi kifejezések honosítására:
Skim document
Hanging punctuation
Padding
Widows
Oprhans
Back HistoryJelenleg 85%-os az Magyar fordítás állapota.
-
Bozek
nagyúr
Widows - Fattyúsorok (csak egy sor jelenik meg az oldal tetején a bekezdésből)
Oprhans - Árvasorok (csak egy sor jelenik meg az oldal alján a bekezdésből)
Ha ezeket megpróbáljuk elkerülni a könyvben, akkor előfordulhat, hogy az oldal alján üres sorok maradnak, így a szöveg nem minden oldalnál tölti ki a kijelzőt.Skim document - Gyors lapozás (talán ez a legmegfelelőbb rá, bár félreérthető)
Hanging punctutation - Függő írásjelek (utólag megnézve a Google Fordító is ezt írja, jobbat én sem tudok erre)
A lényeg, hogy az írásjelek úgymond kilógnak a bekezdés margójára, ez leginkább sorkizárt szöveg esetén hasznos.Padding - Behúzás ([link])
A Back History-t nem találtam, csak Enable back history-t láttam. De ezt nehéz is megmagyarázni, nálam sose jött elő KOReader-ben. Telefonon még a Moon+ Reader esetében úgy volt, hogy ha megnyomtam a vissza gombot, akkor felajánlotta, hogy hová ugorjon vissza a könyvben (ha közben ide-oda ugráltam). De itt fogalmam sincs, mit takar pontosan.
-
Oldman2
veterán
Az elmúlt napokban LittleBiG007 kollégától sikerült pár okosságot összeszednem, melyeket előzetes engedélyével sorban közlök itt.
Ez úton is hálás köszönetem neki ezekért!
Oldalforgatás
Egyeseket zavarhat, hogy az alsó menüben a Forgatás (Orientation Landscape) alapból nem a megfelelő irányba fekteti el a kijelzőt.
Elsőre idegesítő, hogy egy ilyen profi alkalmazásban hogy nem lehet ezt megcsinálni normálisan.
De sikerült kiguglizni a megoldást:
Rá lehet bökni a már aktív Orientation-re is, azaz ha már fekvőben vagy és rányomsz még egyszer,
akkor a másik irányba forgatja át a kijelzőt.Ugyanez van, ha fejjel lefelé szeretnénk olvasni, mondjuk áttesszük az olvasót a bal kézbe:
a Portrait gombra kell még egyszer rábökni.Szóval a már aktív gombra ismételten rákattintva a kijelző csinál egy 180 fokos fordulatot.
Ezt követően meg az volt a baj, hogy állóból csak kétszeri gombnyomással lehet eljutni a ténylegesen kívánt fekvő módba, mert mi balra akarjuk fektetni az olvasót, nem jobbra. (Tehát kétszer kell a Landscape gombra kattintani.)
Az Advanced Settings-ben megtalálható DLANDSCAPE_CLOCKWISE_ROTATION opciót false-ra állítva viszont a nekünk megfelelő nézetet kapjuk azonnal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 - i7-1185G7/32GB RAM/512GB SSD/FHD IPS - Garanciával!
- Corsair RM850x 850W 80 PLUS Gold + Fekete/fehér kábelek
- Phanteks Eclipse P500A DRGB White + Thremaltake ventik
- AverMedia Live Gamer ULTRA STREAMINGRE / 4K 60 FPS/1440P 144 FPS/FULL HD 240FPS/ TYPE C
- MSI MPG Z490 Gaming Plus Alaplap + Intel Core i7-11700K
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest