Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76551) Cs1csó válasza Ga3rieL (#76550) üzenetére


Cs1csó
félisten

2 max 3 napot kell várni inkább várd meg az MSDN-est vagy ami már MCT-vel is szedhető.

(#76552) Z10N


Z10N
veterán

Miert van az a f@szsag win10-nel, hogy a kulsos hdd-re letoltott fileok eltunnek, nem latszanak?! Illetve meretnek kiirja helyesen, de foglalt teruletre meg kevesebbet. Ezt mar tobb hdd-vel es tobb alkalommal eljatszotta. Mindig helyesen levalasztva es illesztve a rendszerbe. Ilyenkor csak ellenorzessel lehet visszaallitani tobb menetben a fileokat kinkeservesen, majd ugye allandoan ujra kell ellenorizni es hashelni.

Az a vicces, hogy ket alkalommal win10-es htpc-rol es laptoprol lett athozva. A sajat filekezeleset nem birja normalisan lekezelni?!?! Komolyan mondom ilyennel meg nem talalkoztam amiota win-t hasznalok.

Peldaul a kulsos 500-as hdd-re kirija, hogy ures, mikozben ott virit rajta legalabb 150gb adat (foglalt meg 80gb).

Tehat amit mas win10 rendszer alol hozok fileokat az korruptak. Kezdem unni a win10 baromsagait...

Ui: Az esemnynaplobol ilyen bejegyzeseket szedtem elo:

Az árnyékmásolat-szolgáltatónál hiba történt.
A snapshot error occured while scanning this drive.
Attribute record of type 0x80 and instance tag 0x0 is cross linked.
Found corrupt basic file structure for...
CHKDSK is scanning unindexed files for reconnect to their original directory.
stb.

[ Szerkesztve ]

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76553) pc360 válasza Z10N (#76552) üzenetére


pc360
addikt

Nem lehet, hogy hibás a rack, amibe rakod őket? Vagy valamelyik kábel?

Vírus és sokegyéb is lehet a dologban. Miből gondolod, hogy Win 10 baromság?

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#76554) King Unique válasza Ga3rieL (#76550) üzenetére


King Unique
titán

A TechBench weboldalára gondolsz? Ott valóban ki lehet választani mindent részletesen és hivatalosnak is mondható, mivel a Microsoft szervereiről történik a letöltés. De amúgy a Microsoft weboldalán lévő letöltésnél sem kötelező az alapértelmezetten felajánlott MCT-t használni, mert a böngészőben trükközve megoldható közvetlenül az ISO-fájl letöltése is. Ha pedig Linux és macOS rendszerekről, illetve pl. androidos mobileszközről van megnyitva a linkelt weboldal, akkor eleve az utóbbi opciót fogja felkínálni.

[ Szerkesztve ]

(#76555) #86564352 válasza King Unique (#76554) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ezeket már sablonból válaszolod? :) Csodálom mindig a türelmed, mindig ilyen részletes és linkeket is tartalmazó válaszokkal segítesz. :R

(#76556) Ga3rieL válasza King Unique (#76554) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

Igen, az a első linkre gondoltam . Köszi. Ott is mindig frissítik a rendszereket , ugye? Vagyis mindig berakják a legújabb végleges W10-et

[ Szerkesztve ]

(#76557) Z10N válasza pc360 (#76553) üzenetére


Z10N
veterán

Kizart, mivel mas rendszerek hibatlanul olvassak/irjak a hdd-ket es mint mondtam tobb hdd-vel is ezt csinalja (2db 500GB es 1db 1T), mindegyik usb3 rackben jo vastag minosegi usb3 kabellel es egyik sincs megtorve.

Mi koze ennek egy virushoz? Amugy ez is kizarva. Mindegyik rendszeren hivatalos Nod SecSystem fut.

Azert mert tobb eszkozzel es tobb forrasbol is ugyan ezt csinalja, igy csak a win10 lehet a hibas. Mielott jonne a kerdes ezen es a tobbi rendszeren is jol mukodnek az usb foglalaltok, illetve akkor mindnek rossznak kene lennie, ami meg kizart, mert a fileokat 100%-osan letolti. A hdd-k pedig hd sentinel alatt 100/100 (nincs hiba se).

Most peldaul olyat csinalt, hogy szerencsere az arnyekmasolat meg volt es egybol helyreallt, de nem lehet hozzaferni a fileokhoz csak rendszergazdakent (allandoan engedelyt ker). Ennyi nyugom meg sosem volt winfo$-sal. Kezdem fontolgatni, hogy visszaterek win7-re, az stabil volt. A mai napig van egy olyan rendszer ami 8 eve lett telepitve es mukodik, pedig rendesen volt hasznalva. Ez meg 2 ev allatt annyi es olyan hibat csinalt amit meg eletemben nem lattam. Kezdve az egyszeru dolgokkal, mint ez, hw csere, vagy kikapcsolas.

[ Szerkesztve ]

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76558) King Unique válasza Z10N (#76552) üzenetére


King Unique
titán

Ha valóban (?) mindig megtörténik a megfelelő szoftveres leválasztás, ellenben több Windows alatt, több felhasználói fiókkal van használva az NTFS fájlrendszer külső HDD, akkor még a jogosultságokkal is lehet gond. Az rendben van, szükség esetén a fájlok / mappák saját tulajdonba vétele megtörtént? Rejtett elemek mutatása be van kapcsolva a fájlkezelőben, külső fájlkezelő sem jeleníti meg a kötet tartalmát? USB-n a csatlakozás megfelelő, a kábel nem hibás? A fájlrendszer (CHKDSK) és a külső meghajtó állapota (HDS) rendben van? Bár a CHKDSK futtatása bizonyos esetekben tud gondot is okozni (rombolni), szóval csak óvatosan a használatával!

Egyébként számtalan ilyen USB-s tárolóeszközt használok többek között Windows 10-zel is és nincs velük különösebb gondolom az utóbbi rendszernél sem. Max. NTFS fájlrendszernél a jogosultságokat kell szükség esetén átállítanom, meg a szoftveres leválasztáshoz használom az USR-t részben emiatt is.

[ Szerkesztve ]

(#76559) Z10N válasza King Unique (#76558) üzenetére


Z10N
veterán

Szoftveres levalasztas vagy kikapcsolas utan kihuzas. Elotte a letoltes leallitva.

"ellenben több Windows alatt, több felhasználói fiókkal van használva az NTFS fájlrendszer külső HDD, akkor még a jogosultságokkal is lehet gond."
Igen, de ilyenrol meg nem hallottam. Ettol miert tunnek el vagy valnak korrupta? Win7-nel sose volt ilyen gond.

"Az rendben van, szükség esetén a fájlok / mappák saját tulajdonba vétele megtörtént?"
Nem, miert kellett volna? Csak most kezdett el jogosultsagot kerni allandoan, pedig most ilyen utat jart be. HTPC win10 letoltes, majd atvittem a laptopra win10 (itt minden normalisan latszik), viszont a desktopon nem.

"Rejtett elemek mutatása be van kapcsolva a fájlkezelőben"
Mindig, de ezt sem ertem mi koze hozza. Nincs rejtett file es nem is csinalt. Kiveve amikor atrakta a Found000 mappaba korruptan, amit a vegen ujra kellett tolteni.

"külső fájlkezelő sem jeleníti meg a kötet tartalmát?"
Csak tcmd-t hasznalok win alatt es nem jeleniti meg.

"USB-n a csatlakozás megfelelő, a kábel nem hibás?"
Mint kesobb irtam, nem.

"A fájlrendszer (CHKDSK) és a külső meghajtó állapota (HDS) rendben van?"
Detto irtam kesobb, igen-igen.

"Bár a CHKDSK futtatása bizonyos esetekben tud gondot is okozni (rombolni), szóval csak óvatosan a használatával!"
Ezt vettem eszre. Valamikor tobb menetben lehetett csak visszahozni a fileokat (3-4 futtatas).

"Egyébként számtalan ilyen USB-s tárolóeszközt használok többek között Windows 10-zel is és nincs velük különösebb gondolom az utóbbi rendszernél sem."
Pendriveoknal nincs hiba es csak a frissen toltott fileokat barmolja el, amik mas rendszer alatt jottek letre. Amiket ez ezen a rendszeren hozok letre azokkal nincs baj.

"Max. NTFS fájlrendszernél a jogosultságokat kell szükség esetén átállítanom, meg a szoftveres leválasztáshoz használom az USR-t részben emiatt is."
Mint mondtam javareszt a hiba ugy (is) jelenzkezik, amikor leallitom a letoltest, majd a rendszert is. De ezt au USR-t kiprobalom. Amugy sosem szoktam ugy levalasztani amikor hasznalatban van. Nagyon figyelek az adathordzok epsegere.

[ Szerkesztve ]

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76560) Pete55555 válasza svgyula (#76512) üzenetére


Pete55555
addikt

Köszi, megnézem ezt is :R

...Szeretem leracsniztatni...

(#76561) King Unique válasza Ga3rieL (#76556) üzenetére


King Unique
titán

Igen, nyilván szokták frissíteni és majd minden bizonnyal bekerül a listába a 1803 is, amint elérhető lesz.

(#76555) twofatcat:
Azért általában szükséges ilyenkor bizonyos dolgokat egyértelművé tenni (linkelni), mert nem feltétlen van velük mindenki tisztában. Amúgy nem különösebb fáradtság, pláne csak átollózni ezt-azt a korábbiakból. :D

(#76562) Syl válasza King Unique (#76561) üzenetére


Syl
nagyúr

Ismerd el, hogy van egy másodlagos monitorod, rajta nyitva a PH-barát linkekkel teli dokumentum ezekben a témákban ;]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#76563) King Unique válasza Z10N (#76559) üzenetére


King Unique
titán

Pedig nem újdonság NTFS fájlrendszernél a felhasználói jogosultságok kezelése. Ha több Windowszal is használva van a külső meghajtó, akkor pedig könnyen előfordulhat, hogy a másik rendszeren létrehozott fájlokat és mappákat nem lehet módosítani, vagy akár hozzáférni azokhoz, mert engedély kell hozzá. Ez pedig ugyanúgy jellemző a Windows 7-nél is.

A rejtett elemek mutatása azért volt említve, mert azt állítottad, hogy teljesen üres a kötet a fájlkezelő szerint, holott elvileg nem. A Found.000 mappa pedig normál esetben nem jön létre, tipikusan pl. a CHKDSK futtatása után szokott. Ha a csatlakoztatáskor feldobta a Windows a javítást és lefuttattad, akkor magad engedélyezted. Vagy pedig az indításnál futott le automatikusan és, ha közben csatlakoztatva volt a külső merevlemez, akkor azon is végigmehetett. Van amikor bizonyos problémákat megold, de képes akár belegányolni is az adatokba...

Egyébként attól, hogy több gépen és több Windowszal van használva van egy ilyen eszköz, normál esetben még nem kellene az említett hibát produkálnia. Szóval ott valami nem stimmel, bár állításod szerint állítólag minden OK. :)

(#76564) tordaitibi:
Egyszer kell rendesen beállítani a hozzáférési jogokat az adott rendszeren és akkor nincsen vele gond, ami már említve volt korábban. Csak ezért az elavult FAT32 fájlrendszert használni kicsit izé...Na meg a Windows 32 GB-nál nagyobb köteteket nem is enged FAT32-re formázni és eleve külső program kell hozzá. De exFAT-ra már igen, ami azért modernebb fájlrendszer.

[ Szerkesztve ]

(#76564) tordaitibi válasza Z10N (#76559) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ne izgasd fel magad ezen, ennalam a melohelyi w10 hasonlot produkal, fajlokat ugyan nem tuntet el de jogosultsagi problemakra hivatkozik kb. minden 10. fajl megnyitasa vagy szerkesztese torlese eseten. Mivel ez igy eleg maceras, rendszergazdakent naponta 100x baszkuralni egy hordozhato 1T adatvinyon, megformaztam fat32-re es igy tokeletes. Igaz 2018 van de ha neki igy jo akkor amen. A vinyon egy arva exe sincs, csak passziv tartalom, videok kepek szoveges allomanyok stb.
Erdekes modon a vinyo rendszeresen megfordult ntfs rendszerrel win xp, win7, linux mint es tobb win 10 gepbe de csak egy, a munkahelyi w10-es pc produkalta ezt. A tobbibe semmi gond nem volt ntfs alatt sem. Fene se erti a lelkivilagat.

(#76565) Z10N válasza King Unique (#76563) üzenetére


Z10N
veterán

"Pedig nem újdonság NTFS fájlrendszernél a felhasználói jogosultságok kezelése. Ha több Windowszal is használva van a külső meghajtó, akkor pedig könnyen előfordulhat, hogy a másik rendszeren létrehozott fájlokat és mappákat nem lehet módosítani, vagy akár hozzáférni azokhoz, mert engedély kell hozzá. Ez pedig ugyanúgy jellemző a Windows 7-nél is."

De itt eltunnek, a hdd tulajdonsagnal a meretek nem stimmelnek es korrupta valnak fileok. Ez ketlem, hogy jogosultsagi problema. Akkor csak nem engedne olvasni/modositani. Mindezt ugy, hogy a laptop es a htpc win10-win10 nem csinal ilyen problemat.

"A rejtett elemek mutatása azért volt említve, mert azt állítottad, hogy teljesen üres a kötet a fájlkezelő szerint, holott elvileg nem."
Pontositok. Volt meg rajta par konyvtar es file (1-2GB). Ezutan kerult ra az uj tartalom.

"A Found.000 mappa pedig normál esetben nem jön létre, tipikusan pl. a CHKDSK futtatása után szokott. "
Igen, ezert mondtam, hogy volt egy alkalom amikor csomo keresztcsatolt file-t generalt, aminek a fele korrupt lett a vegen. A forras geprol mindig ugy valsztottam le/kapcsoltam ki, hogy 100%-s letoltes es leallitva. Majd amikor atvittem hianyoznak fileok. Sot volt olyan, hogy a file neveket es mappakt megtartotta, de 0 byte meretuek lettek szo nelkul. Feltuno volt, hogy hely szabadult fel, pedig nem is toroltem.

"Tehát, ha a csatlakoztatáskor feldobta a Windows a javítást és lefuttattad, akkor magad engedélyezted."
Ez az, hogy nem. Semmi hibat nem jelzet, holott lathatoan nem stimmeltek a dolgok. Amikor peldaul az egyik mappaba be akartam lepni egyszer csak eltunt. Volt nincs. Majd ezutan jott a chkdsk.

"Vagy pedig az indításnál futott le automatikusan és, ha közben csatlakoztatva volt a külső merevlemez, akkor azon is végigmehetett. Van amikor bizonyos problémákat megold, de képes akár belegányolni is az adatokba."
Mindig utolag vette eszre, hogy hibas. Szerintem valami az NTFS-sel lesz gond. Csak nem egyertelmu, hogy miert.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76566) Z10N válasza tordaitibi (#76564) üzenetére


Z10N
veterán

Hogyne izgatnam fel magam, amikor rendszeresen sok tiz GB adat tunik el.

"fajlokat ugyan nem tuntet el de jogosultsagi problemakra hivatkozik kb. minden 10. fajl megnyitasa vagy szerkesztese torlese eseten."
Ezen mar sajnos meg sem lepodtem. De most peldaul miden mappara es filera amit visszaallitott engedelyt ker.

" A vinyon egy arva exe sincs, csak passziv tartalom, videok kepek szoveges allomanyok stb."
Detto. Csak videok es zenek vannak rajtuk. Illetve neha archivalok ra fenykepeket.

"Igaz 2018 van de ha neki igy jo akkor amen."
Csak az a baj, hogy ez szanalmas 2018-ban. Visszafele fejlodik a win?! Utoljara a win98-cal volt ilyen gondom, de ott a rackes hdd volt a hibas a sok hurcolas miatt, de ott is csak crc-s lett par file, nem pedig eltuntek.

"Erdekes modon a vinyo rendszeresen megfordult ntfs rendszerrel win xp, win7, linux mint es tobb win 10 gepbe de csak egy, a munkahelyi w10-es pc produkalta ezt. A tobbibe semmi gond nem volt ntfs alatt sem. Fene se erti a lelkivilagat."
Pontosan errol beszelek. Az androidos kodi latja, ubuntu laptop alatt latja, libreelec-es medaiplayer alatt is. Win7 szinten. Csak a win10 ganyolja igy ossze.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76567) Doky586 válasza Z10N (#76565) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"a meretek nem stimmelnek"
Messziről jött ember azt mond amit akar.. :B
Bizonyítsd az állításod TreeSize Free screenshottal. Ez is tévedhet rendszermeghajtón, de adat meghajtón csak akkor ha valaki szándékosan akar megtréfálni..

[ Szerkesztve ]

(#76568) #61392896 válasza Z10N (#76566) üzenetére


#61392896
törölt tag

Én minden fontosat linuxon csinálok, ext4 fájlrendszerben tartom az adataimat is. Még nem volt olyan jelenségem amiről beszámolsz.

(#76569) qqcqqc válasza Z10N (#76566) üzenetére


qqcqqc
őstag

Nálam is voltak hasonló adat eltűnések NTFS alatt. Azóta az összes usb eszközöm exFat-ra van formázva, így nincs gondom. Szerintem egy live linux alatt nézd meg a hdd tartalmát, mentsd le és formázd újra. Az exFat kezeli a nagy méretű állományokat és nincsenek NTFS jogok.

(#76570) TRob1 válasza #61392896 (#76568) üzenetére


TRob1
veterán

Én minden fontosat windowson csinálok, ntfs fájlrendszerben tartom az adataimat is. Még nem volt olyan jelenségem amiről beszámol.

Na bumm. De attól még lehet úgy ahogy mondja. :)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#76571) King Unique válasza Z10N (#76565) üzenetére


King Unique
titán

Nálad csak annál a bizonyos Windows 10-es PC-nél van az elmondottak alapján gond, ellenben más, ugyancsak Windows 10-et futtató gépeknél nincsen. De az mondjuk nem derült ki, hogy melyik milyen kiadás, milyen verzió, maga a szoftverkörnyezet és annak beállításai rendben vannak-e stb. Tehát azt nyilván nem lehet mondani leáltalánosítva, hogy a rendszerrel lenne a probléma az ilyen USB-s tárolóeszközök kezelése terén. Valamint azt sem nagyon, hogy az NTFS fájlrendszerrel, mert akkor a többi gépen is elő kellett volna jönnie a hibának. Pláne, hogy hogy a PC-n letöltött fájlokkal nincsen probléma az elmondottak alapján. Másrészt azt állítottad, hogy nem volt javítás, utána meg azt, hogy "jott a chkdsk". Tehát mégis volt és a pont a CHKDSK szokott Found.001 mappát, valamint rossz esetben 0 bájtos fájlokat kreálni. De azt sem csak úgy magától, hanem akkor, ha valami problémát észlel a háttértárnál, illetve az azon lévő kötet fájlrendszerénél.

A másik hozzászólásban említett linuxos eszközök meg pont nem mérvadók az NTFS jogosultságkezelése szempontjából, mert azoknál az eleve nem érvényes. Ez alól max. a titkosítás (pl. EFS, BitLocker) kivétel.

(#76570) TRob1:
Nyilván, nekem is több külső merevlemezemen NTFS fájlrendszer van, aztán mégis gond nélkül működnek évek óta. Ha pedig beállítom pl. torrentnél a fájlok előre lefoglalását, akkor a fájlrendszer sem fog különösebben töredezni. Na meg NTFS-nél akár közel teljesen is tele lehet másolni a háttértárat, nem úgy, mint az Ext4-nél, ami formázás után alapból lefoglal kb. 5%-ot. Nemrég itt a fórumon is pont azzal szívott valaki, hogy nem tudta átmásolni egy NTFS fájlrendszerű 3 TB-os HDD tartalmát 1:1-ben az ugyancsak 3 TB-os Ext4 fájlrendszerűre, holott utóbbinál lecsökkentette 0-ra a rezervált területet. Na meg, ha adatbiztonság, akkor ott úgyis eleve a több online / offline biztonsági másolat a lényeg, nem pusztán csak a fájlrendszer. :)

[ Szerkesztve ]

(#76572) Skynet258


Skynet258
veterán

Sziasztok,

kérdés: adott egy D: és egy E: meghajtó. Az E: meghajtó méretét szeretném csökkenteni, majd amivel csökkentettem, hozzáadni a D:-hez (lényegében több hely kellene a D:-re). Fizikailag egy lemezen vannak, csak két partíció. Hogyan tudnám ezt a legegyszerűbben és adatvesztés nélkül megtenni?
Köszi! :R

https://geekpulse.hu

(#76573) SP4C3 válasza Skynet258 (#76572) üzenetére


SP4C3
veterán

Device Manager / Disk Management:

A csökkenteni kívánt partíción jobblcik > shrink
Utána a növelni kívánt partíción jobbclick > Extend

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#76574) King Unique válasza Skynet258 (#76572) üzenetére


King Unique
titán

A lemezkezelőjében erre való az E-nél a kötet zsugorítása, majd D-nél a kötet kiterjesztése opció. De, ha az előbbi művelet során létrejött nem lefoglalt terület nem közvetlenül a D kötet után helyezkedik el, akkor külső programra lesz szükség. Korábban a téma topikjában részletezve volt ez.

[ Szerkesztve ]

(#76575) Z10N válasza Doky586 (#76567) üzenetére


Z10N
veterán

Ez mi akar lenni? :U Mi az, hogy bizonyitsam? :F Oviban vagyunk vagy mi? :(((

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76576) Z10N válasza #61392896 (#76568) üzenetére


Z10N
veterán

Ez sajnos ntfs. Meg jo, hogy linuxon es ext4-nel nem volt ilyen, de ez winfo$.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76577) Z10N válasza qqcqqc (#76569) üzenetére


Z10N
veterán

Na vegre valaki aki erti mirol beszelek. Ubuntu alatt normalisan latja es kezeli is, de amint kimondottan a ws win10 ala kerul egybol gondok vannak. Lehet akkor exfat lesz, bar eddig csak a pendriveokat formaztam igy.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76578) Z10N válasza King Unique (#76571) üzenetére


Z10N
veterán

"Nálad csak annál a bizonyos Windows 10-es PC-nél van az elmondottak alapján gond, ellenben más, ugyancsak Windows 10-et futtató gépeknél nincsen."
Igy van.

"De az mondjuk nem derült ki, hogy melyik milyen kiadás, milyen verzió, maga a szoftverkörnyezet és annak beállításai rendben vannak-e stb."
A ws win10enterprise N 2016 LTSB 1607. Natur kornyezet, semmi egyeb beallitas, amit csinal automatikus.

"Tehát azt nyilván nem lehet mondani leáltalánosítva, hogy a rendszerrel lenne a probléma az ilyen USB-s tárolóeszközök kezelése terén."
Pedig mint latod masonknak is csinalja. Valahol eltunnek, valahol meg jogosultsag gondok vannak.

"Valamint azt sem nagyon, hogy az NTFS fájlrendszerrel, mert akkor a többi gépen is elő kellett volna jönnie a hibának."
Ez csak egy tipp volt a reszemrol, mivel minden mast kizartam (hw/sw).

"Pláne, hogy hogy a PC-n letöltött fájlokkal nincsen probléma az elmondottak alapján."
Ahol letolotttem ott nincs (laptop, htpc, mplayer), de nem a ws-sel toltok.

"Másrészt azt állítottad, hogy nem volt javítás, utána meg azt, hogy "jott a chkdsk"."
Igen, manualisan a reszemrol.

"a CHKDSK szokott Found.001 mappát, valamint rossz esetben 0 bájtos fájlokat kreálni."
Ez egyertelmu. Ez volt az eddigi legrosszabb eset, mert ekkor korruptak is lettek es egyszer fordult elo (~30-40GB). A 0 byte pedig magatol keletkezett chkdsk nelkul, majd utana csinaltam egy ellenorzest es ugy is maradt, nem hozta vissza (10GB).

"De azt sem csak úgy magától, hanem akkor, ha valami problémát észlel a háttértárnál, illetve az azon lévő kötet fájlrendszerénél."
Igen, mas belsos hdd-knel szokott ilyet csinalni ritkan (kifagy peldaul munka kozben), de ezt altalaban jol ki is javitja automatikusan magatol.

"A másik hozzászólásban említett linuxos eszközök meg pont nem mérvadók az NTFS jogosultságkezelése szempontjából, mert azoknál az eleve nem érvényes. Ez alól max. a titkosítás (pl. EFS, BitLocker) kivétel."
Akkor passz, de akkor valami indexelesi hiba lesz, ami ugyanugy filerendszer hiba.

***

"Ha pedig beállítom pl. torrentnél a fájlok előre lefoglalását, akkor a fájlrendszer sem fog különösebben töredezni."
Na, ez a masik erdekesseg. En is mindig beallitom, hogy elore foglalja le. Viszont win10-nel vettem azt eszre, hogy meg igy is elter a tulajdonsaguk. Peldaul egy 10-15GB filenal letoltes kozben meretnek kiirja pontosan, de lemezteruletre kevesebbet ad, ahol gondolom eppen jar a letoltesnel. Ilyet win7-nel nem csinalt. Szoval valamit mappelget elore es talan itt lehet a hiba. Es ugyan ezt csinalja amikor frissen illesztem a rendszerbe. A meret meg van, de a foglalt lemezterulet nem stimmel, holott ugye ahonnan hoztam ott 100%-osan le lett toltve es hasznalhatoak is a fileok. Akkor csak valamilyen indexelsi hiba lesz. Rosszul mappel valamit es ezert is lehet chkdsk utan crosslinked file/mappa.

[ Szerkesztve ]

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76579) Doky586 válasza Z10N (#76575) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha nem akarod hogy segítsünk akkor ne mutass képeket amin látszik a panaszod oka. Lehet hogy más többet tud(na) kiolvasni belőle mint te, de ha mindent tudsz akkor nekem úgy is jó. (csak akkor ne panaszkodj semmire)

[ Szerkesztve ]

(#76580) Geth válasza Doky586 (#76579) üzenetére


Geth
addikt

Az a más lehetne a rendszergazda (win10enterprise N 2016 LTSB 1607) :DDD

(#76581) csemiubi


csemiubi
tag

Itt mi a különbség a két megoldás között ha USB-ről lesz a telepítés? Ha az ISO fájlt töltöm le és csak simán másolom a pendrive-ra, ugyanúgy működik? Mindegy melyiket választom?

[ Szerkesztve ]

Pap leszek az kurvaisten!

(#76582) Z10N válasza Doky586 (#76579) üzenetére


Z10N
veterán

Az a helyzet, hogy te az allitasom hitelessegeben ketelkedtel es nem kepet kertel valojaban. Nagy kulonbseg.
Egyebkent meg minek mutassak kepet. Semmit nem ersz vele csak a meretek elteroek. Az eltunt mapparol meg hogyan mutassak kepet?! A hiba lenyeget leirtam. Erdekes masnak ehhez nem kellett kep. Amugy sem lehet a hibat keppekkel bemutatni, mivel tobb esetrol van szo. Az meg, hogy mirol panaszkodok az en dolgom.

[ Szerkesztve ]

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76583) Z10N válasza Geth (#76580) üzenetére


Z10N
veterán

Mi ezzel a problemad?

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#76584) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Nos kérdeztem nemrég, hogy használ-e valaki Windows 10 Lite verziót.

Megtaláltam egy egész korrekt kis kiherélt verziót, amely magyarul is tud, megy rendesen a nyelvi csomag letöltés. Kis igényű gépekhez, 16GB-os SSD-vel egy nagyon alap netezős gépet kiszolgál.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#76585) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Sziasztok!

Adott egy Dell OP 3040-es Win10-es PC, áram szünet után kék halállal indul, 0xc000021a hibakód. Hibajavítás nem járt eredménnyel, csökkentett módban betölt, illetve illesztőprogramok aláírás letiltása esetén is. Viszont utána bármit csinálok (CHKDS is volt), normál indítás után ugyan ez. Dell hardver diagnosztika is volt, mindenre jót írt.

5let?

[ Szerkesztve ]

(#76586) Cs1csó válasza B-L-A-C-K (#76585) üzenetére


Cs1csó
félisten

Win reinstall? (Ha reinstall után megjavul minden akkor a hiba csak szoftveres volt)

(#76587) B-L-A-C-K válasza Cs1csó (#76586) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Pont ez az, hogy el akarom kerülni első körben az újratelepítést...

(#76588) pc360 válasza B-L-A-C-K (#76587) üzenetére


pc360
addikt

Pedig ha telepítőről bebootoltál, és úgy is próbáltad a javítást, akkor csak a reinstall marad.

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#76589) B-L-A-C-K válasza pc360 (#76588) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

F@sza...:/

Köszi azért a válaszokat.

(#76590) Cs1csó válasza B-L-A-C-K (#76587) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szerezz be egy szünetmentest pl. egy Ilyet 12 ezer forintból megvan, hogy elkerüld az ilyen hibákat.

(#76591) tordaitibi válasza B-L-A-C-K (#76585) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Miert nem hagyod igy?
Nalam egy pc tobb mint egy eve igy megy, kiirja kis betukkel a jobb also sarokba hogy tesztmod, de csak az asztalon, alkalmazas nyitasakor nem latszik. Engem nem zavar. Sot orulok is neki, azt telepitek amit akarok.
Keretik a szokasos JajjIstenem a biztonsag kezdetu valaszoktol kimeljetek. :D

[ Szerkesztve ]

(#76592) B-L-A-C-K válasza Cs1csó (#76590) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem az enyém egy céges gép, és szünetmentesre nincs lehetőség.

tordaitibi: Itt ez nem játszik, normálisan kell mennie.

(#76593) Doky586 válasza Z10N (#76582) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Sajnos nagy különbség van a között amit hiszel és mondasz és a közt ami a valóság..
Ezért lett volna hasznos a segítséghez (a barkóba és tippelgetések elkerüléséhez) látnunk amit te látsz. De most már mindegy.. :(((

(#76594) tordaitibi válasza B-L-A-C-K (#76592) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ok, valoban hazi hasznalatra elmegy de amit irtal ott nem.
Probaltam alternativ megoldast ajanlani, reinstall elkerulesere de ahol tobben hozzafernek a gephez ott nem jo.

(#76595) tpeter77 válasza King Unique (#76533) üzenetére


tpeter77
addikt

Az a kérdés, hogy csak ahhoz jó-e a licensz, mert a tisztaszoftver oldalán ritkán frissítik az ISO fájlokat.
Pusztán ezért kérdem, legális op. rendszert és officet használok, ezeket tuti nem buherálom, az már elég volt.

(#76596) King Unique válasza tpeter77 (#76595) üzenetére


King Unique
titán

Ha ott az Enterprise kiadásnál biztosított a licenc és a lemezképfájl letöltése, akkor az nyilván ahhoz jó, azt kell használni. Ha az a gond, hogy a tisztaszoftveres ISO túl régi, akkor elvileg letölthető egyéb forrásból akár újabb is. A lényeg, hogy a kiadás stimmeljen. Amúgy ennél a tisztaszoftveres izénél úgy tudom valami központi KMS szerveres aktiválás van. A DreamSpark / Imagine ad rendes retail termékkulcsokat.

(#76581) csemiubi:
Nem muszáj az MCT-vel elkészíteni a telepítési adathordozót, ahogyan az ISO-fájl letöltéséhez sem létszükséglet. Ezekről nemrég ebben a hozzászólásban volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#76597) csemiubi válasza King Unique (#76596) üzenetére


csemiubi
tag

Köszönöm szépen!

Elég régen telepítettem már rendszert, ezért kérdezem mint mezei felhasználónak érdemes-e kikapcsolni bizonyos dolgokat a windowsban ami esetleg feleslegesen lassíthatja a gépet? Vagy a 10-es kiadás már annyira fasza hogy nem kell foglalkoznom ezzel?

Windows 10 Home-ot vásároltam. Ennek a termékkulcsát tudom használni az "N" verzióhoz is ha azt szeretném letölteni?

Pap leszek az kurvaisten!

(#76598) Cs1csó válasza csemiubi (#76597) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az N verziót nem feltétlen ajánlom, próbáld ki O&O ShutUp10

Ezzel számos telemetriával adatküldéssel stb. foglalkozó dolgot ki lehet kapcsolni.

[ Szerkesztve ]

(#76599) B-L-A-C-K válasza tordaitibi (#76594) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem tudom mitől volt ez, de beraktam egy gyári CD-t, angolul feljöttek a helyreállítási opciók, nyomtam egy javítást, és erre helyre állt, pedig előtte saját Win10 javítással nem ment, illetve pendrive-ra letöltött friss gyári Win10 telepítőt próbáltam, de azzal sem. Lehet csak véletlen, de a lényeg jó lett...:)

[ Szerkesztve ]

(#76600) King Unique válasza csemiubi (#76597) üzenetére


King Unique
titán

Az, hogy ki hogyan akarja testreszabni és beállítani a rendszert, az mindenkinek a maga dolga. Vannak akik letiltanak ezt-azt pl. a másik válaszban említett külső programmal, de ez is csak opcionális és nyilván nem kötelező. Az olyan erőltetett megoldások, mint pl. egyes beépített alkalmazások eltávolítása, pedig megint nem szükséges. Ha a gyors működés a cél, akkor normális hardvert kell használni, illetve SSD-t, nem a rendszer erőltetett faragásával szórakozni.

Az N-es kiadásokkal rendszerint csak a szívás szokott lenni, szóval inkább maradjon a normál Home. Na meg az előbbihez nem feltétlen lesz jó az utóbbi termékkulcsa, az meg a másik.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.