Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18151) feel2006


feel2006
tag

Van itt olyan akinek viszonylag új (1 éves) Gigabyte alaplappal rendelkező gépe van, amin win10 fut és működik a hibernálás rendesen?
Ha igen, megírná hogy hogyan sikerült működésre bírni?
Már 2 hete küzdök vele, de mindig feléled a gép,ha elmegy hibernálásba (hol 5, hol 40percen belül), még akkor is ha nincs se lan, se Wifi kapcsolatra lehetőség (utp + stick kihúzva).

Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/

(#18152) Döglött Róka válasza feel2006 (#18151) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Nekem ugyanezt csinalja, a connected standby folyton felebreszti a gepet. Kikapcsoltam inkabb:) Ja latom neked halorol lehuzva is szorakozik, akkor passz.

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#18153) t72killer válasza Döglött Róka (#18140) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Áhh, a syspreppel win10 alatt csak a baj van:(. Sőt, ahogy nézem, nyugdíjazták a DISM kedvéért. Feldobom az új ADK-t, mit tud a SIM.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#18154) wjbhbdux válasza feel2006 (#18151) üzenetére


wjbhbdux
veterán

nézd meg event logban hogy mi ébreszti fel. Nekem pl hangkártya driver okozott ilyet egyszer.

/s

(#18155) Űrvándor válasza t72killer (#17179) üzenetére


Űrvándor
csendes tag

Köszönöm a tömör választ.Megfelelő Photkey esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#18156) Partyface007 válasza t72killer (#18136) üzenetére


Partyface007
őstag

ok np :-)

csak azt hittem lemaradtam valamiről

(#18157) raidx válasza feel2006 (#18151) üzenetére


raidx
őstag

Energiabeállításoknál a feléledési időzítők ki van kapcsolva? Egyébként mindig felébred!

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#18158) t72killer válasza Űrvándor (#18155) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Azmiaz :F

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#18159) vlevi válasza feel2006 (#18151) üzenetére


vlevi
nagyúr

Rendszergarázdaként parancssorba powercfg /lastwake ird be. Ez kiirja, mi ebresztette fel. Főként ket dolog lehet. Egér (ha varatlwnul ugy erzekeli, megmozditottak), vagy hálókátya. Mindkettot be lehet allitani, hogy alvaskor áramtalanitsa oket a windows, es akkor nem ebred fel.
Ettolfuggetlenul, a win7 utani verziok (igen, mindegyik, 8, 8.1, 10) az engepemen is csinal erdekeset alvaskor. Legdurvabb az, amikor alvás helyett kikapcsolja magát. De nem rendes leállitassal, hanem csak ugy, mintha elvágták volna a tápkábelt. Ilyenkor magához téríteni is marhanehéz, mert a gép nem akar indulgatni.
Nem tudom, mi az oka, hogy csak a win8-tol kezdve ilyen hülye.

USB3-rol a Windows 4-5 perc alatt fent
Sajnos az én usb3 penem, ami 8 giga, az csak a szokasos 4-5-el irhato. Ezért sokaig tart rá az imge kirasa. Utana ciszont 100 körül olvas (atlagban persze lassabb, de akkoris marhagyors).
A 64 gigas sandisk extreme-t, amire 200 az iars, 250 az olvasas, csak nem fogom erre pazarolni :)
Habár, mostmár mintha elférne 4 gigan is a telepitő, igaz?
Mert akkor előveszem a sandi extreme3 sd kartyat, arra az iras is gyors.

[ Szerkesztve ]

(#18160) Űrvándor válasza t72killer (#18158) üzenetére


Űrvándor
csendes tag

Fn+gombok működéséhez kell.

(#18161) whYz válasza whYz (#18117) üzenetére


whYz
addikt

Megse jo!!!

Megint fekete kep loginnal.

Rakerestem neten de egyik megoldas se jo.

Hogy tudnam letorolni az intel grafikus drivert? Pendriverol probaltam bootolni de ott nem talalok ilyen opciot. Safe modban hogyan kell inditani W10-et?

(#18163) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Frissítettem én is 10-re, de még hogy!

Egy Asus Transformer T100TAF-om van, aminek elszállt a rendszerpartíciója (a recovery partíciót akartam törölni, de útközben jött egy áramszünet), úgyhogy azt gondoltam, ha úgyis újra kell húzni (mert bár a fájlokat láttam, a különböző szoftveres trükkök nem értek semmit), akkor már W10 legyen. Nem volt telepítőlemezem, minthogy épp azt terveztem, hogy törlöm a recovery-t, aztán a frissebb rendszerről készítek másolatot. (Nagy felelőtlenség volt, már tudom.) Szóval először a Lazesoft Recovery Suite-tal kihalásztam a rendszerből a Windows termékkulcsot. Nem tudom, hogyan kellene ennek működnie, de érdekes módon két termékkulcsot is kiadott: az egyiket "Windows 8.1", a másikat "BIOS" címkével.

A terv az volt, hogy telepítem a Windows 8.1 Enterprise-t USB-ről (amit az XP-s asztali gépemen dobtam össze), aztán onnan a Media Creation Toollal és a termékkulcsommal telepítek egy rendes Windows 8.1-et, amiről már frissíthetek a végleges Windows 10-re. Kicsit macerás, de összességében nem volt több idő, mint simán feltolni egy XP-t anno.

Ám volt néhány fura dolog, nevezetesen hogy a Win 8.1-et csak az első, "Windows 8.1" címkével ellátott product key-jel engedte feltelepíteni, a másikat érvénytelennek tartotta az installer. Aztán amikor aktiválni akartam a Win8.1-et, akkor érvénytelennek találta a telepítőnél beírt kódot, és csak a "BIOS" címkéjűt fogadta el. Ezt azonban előbb a Media Creation Tool-ban próbáltam beírni és ott aktiválni, ahol egyiket sem fogadta el, de amikor a vezérlőpultból intéztem a "BIOS" címkéjűvel, úgy ment, és semmi problémája nem volt vele.

Szóval végül kiválasztottam, hogy semmi ne maradjon meg az előző rendszerből, ami már eleve egy teljesen új, formázott területre került, így most van egy friss Windows 10-em. Azt olvastam, hogy eztán a Windows 8-as termékkulcsomat többet tán használnom sem kell, mert a Windows egy új telepítés alkalmával úgyis a hardveremet veti össze a szervereken eltárolt adatokkal, így azonosít be. Ezt mondjuk nem egészen értem, mert próbaképp készítettem egy Windows 10-es telepítő pendrive-ot a Media Creation Toollal, és a telepítés elején azonnal kérte a termékkulcsot - feltehetően a Win8-asat nem is fogadná el. Mi lesz, ha ismér újra kell valamiért telepítenem a semmiről? (Ne legyen ilyen, megcsinálok egy saját recovery lemezt, de sosem lehet tudni.) És mi lesz, ha egészen megváltozik a hardverem, pl. a szervizben kicserélik az alaplapot a tabletben? Vagy mi lesz, ha ez a kettő egyszerre történik?

Szóval kicsit bizonytalan vagyok, mert elég döcögős volt a váltás a sok licenc-tiszteletkör miatt.

(#18164) Partyface007 válasza t72killer (#18153) üzenetére


Partyface007
őstag

én pár hete költöztem új gépre akkor még 8.1-el sysprep -el ( lustaság fél egészség :-) ) már akkor küzdöttem a packagekkel de aztán sikerült

nem kötekedésből csak próbáljunk tárgyilagosak maradni: már miért kukázták volna?

Az általad linkelt cikkben is sysprep-et használnak :-)

Azt hogy generalize opcióval le shutdown-olt gépet mivel image-led az már tökmindegy... én pl. acronissal szoktam

(#18165) beci43


beci43
senior tag

ASUS Max.hero VII-hez letöltöttem a Windows 10-es hangdrivert(alaplapi).Minden oké,kivéve hogy nem tudom az equalizert használni,amire nagyon szükségem lenne.Ha rákattintok a SonicStudiora,leáll.Ötletek?

[ Szerkesztve ]

(#18166) Döglött Róka válasza t72killer (#18153) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Jah errol beszeltem en is, hogy a moder appokat nem eszi. Mondjuk mit varunk egy 15 eves tool-tol?:) A DISM-et meg szeressuk. Van mar ADK 10hez? Nem csak tech prev?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#18167) BioNiCMaN


BioNiCMaN
addikt

Help nekem Urak!

Tegnap az ezer éves (de stabil) win 7-re (aug. 1-én) telepített win 10 egy egyszerű KMPlayer bezárásától megfagyott, de nem kicsit, hanem nagyon. Nyomtam neki egy resetet, mert semmire sem ragált, na azóta el se indul a Windows, kiír egy hibaüzenetet és tájékoztat, hogy újra indítja nekem a rendszert, és ezt csinálná a végtelenségig... :U

Miután ezt megelégeltem formázott ssd-re feltettem a win 10-et, de a két részre particionált 1TB-s vincsimnek csak az egyik meghajtóját látja, telepítésnél még látja mind a kettőt, ezért nem nagyon értem, hogy ezt miért csinálja... :U

Valakinek van ötlete? :B :R

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#18168) Peathee válasza BioNiCMaN (#18167) üzenetére


Peathee
aktív tag

A Lemezkezelésnél sem látszik az a partíció?
Lehet, hogy csak annyin múlik a dolog, hogy manuálisan kell neki meghajtő betűjelet adnod.

(#18169) alfa20 válasza #56474624 (#18145) üzenetére


alfa20
senior tag

Én szombaton használtam éppen egy rendszermentésből való telepítést röviden a történet.
Mivel a notim támogatja az UEFI boot-ot gondoltam W10-el itt az ideje végre áttérni, viszont mikor UEFI-ben telepítettem sehogy nem tudtam hangot varázsolni a hangszórókba, semmilyen drivert nem volt hajlandó telepíteni, így vissza tértem, MBR-re, de előre látó voltam és készítettem backupper-rel egy mentést tiszta telepítés/ alap programok telepítését követően (mentés 27 GB volt). Így mikor visszaálltam MBR-re, 30 perc alatt ott volt előttem a 'régi' kész rendszer, beaktiválva minden ahogy kell órákat spóroltam.
Egy dolog volt csak amit utólag orvosolni kellett:
Vissza állításkor lett egy plusz 500MB-os 'rendszer számára fenntartott' partíció D meghajtóként ami engem nagyon zavart, így EaseUS segítségével át szabtam a partíciókat (kicsit trükkös volt, az elhelyezkedésük miatt), most minden faca.
Egyedül ez a hülye UEFI hang zavar még mindig, de ez nem MS hibája, sajnos ez a gyártó ASUS sara, olvastam más alaplapoknál is előjött a hiba és ott sem jutottak semmire.

"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)

(#18170) whYz válasza whYz (#18161) üzenetére


whYz
addikt

Most ujrarakom a w10-et viszont windows update megint le akarja szedni a bugos intel drivert amit en nem akarok. Ilyenkor mit lehet csinalni?

[ Szerkesztve ]

(#18171) t72killer válasza Döglött Róka (#18166) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez végleges:R. Enélkül a három frissítést se tudtam volna integrálni + a nem használt appokat kiszedni a telepítőből.

#18170

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#18172) ksanc válasza Crystalheart (#18163) üzenetére


ksanc
őstag

Szia!

Az Enterprise verziókat jelenleg nem lehet frissíteni Windows 10-re.

Tehát csak úgy tudsz frissíteni, ha először feltelepítesz egy NEM Enterprise 8.1 verziót és aktiválod.
Ezt tudod frissíteni Win 10-re a működő oprendszer alól.
Ez egyébként igaz minden frissítésre, NEM újraindítva dvd/pendrive-rol bootolni a telepítővel, hanem az oprendszer alól kell a frissítést elindítani, úgy fog működni.
Csak így nem fog kérni kulcsot a telepítés elején. Már persze ha legálisan aktivált a rendszer.

A telepítési azonosító a hardverhez kötött, egészen pontosan az alaplaphoz és processzorhoz. Ha ezeket cseréled, újra kell aktiválni, persze most már rendes win 10-es kulccsal.
Vagy visszarakod a 7-et, 8-at és megpróbálod beaktiválni a meglévő kulcsoddal az új alaplapon. Ugyanis - ez nem agyonpublikált :) - az OEM kulcsokkal is lehet többször aktiválni, több hardveren. A fene tudja, mennyit enged az MS...

[ Szerkesztve ]

(#18173) King Unique válasza westlake (#18012) üzenetére


King Unique
titán

Van benne vmi... :DD
Én majd az őszi SR1, vagy TH2, vagy mi a franc frissítésre leszek kíváncsi, azzal megoldódnak-e a dolgok, vagy nem... + majd a hírekre, hogy ha ebben a topikban ennyi hiba előjön, akkor vajon globális szinten milyen a helyzet, mert nem hiszem, hogy minden usernél problémamentes volt a váltás, vagy minden működik nála :F
Addig meg nyilván hülye lennék a mostani verzióval szívni, azért van a gépen 7/8.1 + Mint is, még utóbbit is nagyobb élmény nyomogatni (nekem). :D

(#18044) szundybence: nem jársz rosszul te se, ha kivársz (pl. őszig), addig meg nem érdemes vele szívni, mert az nem érv, amivel itt mások jönnek, hogy nála bezzeg minden jó, nincs xy hiba... akkor netán cseréljünk csak emiatt hardvert?

Más:
Nekem most DreamSpark Education verzió van fent, de zavart a hülye vízjele a jobb alsó sarokban, holott aktiválva van a rendszer, eredeti....külföldi oldalakon is többen panaszkodtak rá, de itt a megoldás [link].

[ Szerkesztve ]

(#18174) alfa20 válasza Crystalheart (#18163) üzenetére


alfa20
senior tag

röviden: semmi

tömörebben: újra telepítéskor, mikor kéri a kódot egyszerűen rányomsz a később adom meg szövegre. Majd még egyszer kéri, de akkor is csak tovább mész anélkül, hogy bármilyen kulcsot is megadnál. Ha csatlakozol Net-re telepítés közben mire végzel és eljutsz, hogy ellenőrizd aktivált-e a rendszer, már be is aktiválta magát.

"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)

(#18175) feel2006 válasza vlevi (#18159) üzenetére


feel2006
tag

szia,

összesítve:
- powercfg /lastwake eredménye:
Wake history count - 1
Wake histrory (0)
Wake source count -0

-vezérlőpult - energiagazd.lehetőségek - Séma beállítások - Séma beáll módosításánál
Alvó állapot Felébresztési időzítők engedélyezése: Beállítás: Letíltva

- Eseménynaplóban az első esemény leírása:
A rendszer kis energiafogyasztású állapotból tért vissza.
Felébresztés forrása: Ismeretlen

-Automatikus win frissítések és ütemezett Kikapcsolva.

-Automata időszinkron ami a második esemény az esemény naplóban: Kikapcsolva
schtasks /change /TN "\Microsoft\Windows\Time Synchronization\SynchronizeTime" /disable

-Eszközkezelőben, Bill, egér, LAN Energiagazdálkodásoknál:
A gép kikapcsolhatja az eszközt hogy energiát takarítson meg: PIPA BE
Az eszköz felébresztheti a számítógépet: PIPA KI

- powercfg /devicequery wake_armed parancsra:
NONE, azaz nincs ami felélesztheti a gépet.

- feladatütemezőben minden kitörölve, nincs semmi.

Mégis felkel random időközönként fél órán belül. :W :W :W :W

Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/

(#18176) BioNiCMaN válasza Peathee (#18168) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Lehet, hogy ott lesz valami kever-kavar:

Az volt a hiba amit mondtál! Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#18177) GEPESZ66 válasza whYz (#18170) üzenetére


GEPESZ66
veterán

http://dirtywindows.hu/2015/07/30/disable_w10_dri_update/

(#18178) ksanc válasza GEPESZ66 (#18177) üzenetére


ksanc
őstag

Köszi!

Na ezt jó lenne beletenni az összefoglalóba is, mert szerintem sokaknak okoz ez problémát.

(#18179) Döglött Róka válasza t72killer (#18171) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Koszi!:)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#18180) Zoshi85


Zoshi85
aktív tag

Sziasztok. Ismét itt vagyok. :D Ez nem annyira win 10 téma, de kapcsolódik és itt mélg van élet.

2 vinyó van a gépemben. Az egyiken volt egy win 7, ez lett frissítve 10 re. ez teljesen új.
a másik, régin használtam a 10 technikai előzeteseit. Az elégé haldoklik. Ki szeretném venni, de amint lehúzom nem bootol be a gép. Csak ha bent van. Pedig a W10es van megadva mint elsődleges..

Remélem érthetően írtam le. Ötlet? Én vagyok a béna? :D

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#18181) csƵ


csƵ
őstag

Vissza lehet valahogy állítani a rendszergazdai jogot? Nekem valahogyan elvesződött.
A jelszó nélküli bejelentkezés maga a katasztrófa. 2 felhasználóm lett, törölni sem lehet. Önkényesen megtagadja a jelszavamat, így újat kellett igényelni a Microsofttól.
A netplwiz és sok más parancs nem működik, mivel elvesződött a rendszergazdai jogosultságom.

(#18182) #58000384 válasza Karcsi1001 (#18122) üzenetére


#58000384
törölt tag

Kétlépcsős azonosítást használsz esetleg?

(#18173) King Unique: Szerintem azért itt mindenki megpróbál segíteni, nem egyből az van mondva, hogy új hardvert kell venni.

"ha ebben a topikban ennyi hiba előjön"

Nyilván nem azok vannak többségben, akik bejelentkeznek itt, hogy minden flottul megy. Az első napon 14 millió gépre telepítették a 10-et, ilyenkor minden probléma egyszerre jön. A gyártók valahogy nem vették komolyan a rendszert (az Insider ellenére), a 8-nál elég hamar voltak új driverek, most mintha elhúznák a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#18183) SP4C3 válasza Zoshi85 (#18180) üzenetére


SP4C3
veterán

Ügyes voltál és bent hagytad mind a két merevlemezt a telepítés során, így az MBR ott van a második lemezen.

Alapszabály: Mindíg csak azt a Hard Disk-et/SSD-t hagyjuk a gépben az operációs rendszerek telepítése során, amelyikre telepítjük az OS-t.

Reinstall, ahogy illik, vagy használod úgy!

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#18184) Воланд válasza #58000384 (#18182) üzenetére


Воланд
titán

insider ide vagy oda, a windows 10 eseteben az rtm es a ga kozott hianyzik harom honap.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#18185) King Unique válasza #58000384 (#18182) üzenetére


King Unique
titán

Igen, tisztelet a kivételnek. De olyan is van, hogy minden szép és jó nálam, az, hogy nálad nem, a te bajod, nem a W10 a hibás....mindenért valóban nem, mert a gyártók, driverek sara is, de vannak olyan dolgok, amiket meg nem lehet másra fogni, mint a rendszer kiforratlanságára. Lehet másik hardveren másképp (jobban) muzsikálna egyeseknél, csak azt meg nem lehet elvárni, hogy vki csak emiatt vegyen új vasat, ha pl. ugyanazon gépen egy korábbi Windows tökéletesen megy, megfelelően működnek bizonyos dolgok.. És itt nem lehet megint csak a driverekre fogni mindent.
Ezért lesz város ez az őszi nagy frissítés, mert azzal hátha javul. Csak addig meg szívás van vele egy rétegnek... igaz nem muszáj használni, váltani, illetve ott a dual-boot lehetősége is. Jól tettem én is, hogy egyelőre külön rendszerként használom. :K

[ Szerkesztve ]

(#18186) Anfänger válasza BioNiCMaN (#18167) üzenetére


Anfänger
őstag

Kinyírta a Windows 10-et az első frissítése :(((

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#18188) ksanc válasza Zoshi85 (#18180) üzenetére


ksanc
őstag

Ki szeretném venni, de amint lehúzom nem bootol be a gép.

Üdv!

Lehúzod, bebootolsz a Win 10 telepítőjével (DVD/pendrive), A nyelvválasztásnál Tovább aztán alul Számítógép javítása -> Hibaelhárítás -> Speciális lehetőségek -> Indítási javítás.

Ez szokott segíteni, megpróbálni mindenképpen érdemes, ha egyébként a rendszer működött.

(#18194) Armahun


Armahun
addikt

Urak, segítsetek légyszíves!

Hol tudom letiltani, hogy ne frissítse le a tapipad driverét?
Win 8-hoz valót szeretném használni, mert az új használhatatlanul funkciószegény.
Hiába törlöm le az újat és telepítem fel a régebbit, szinte rögtön frissíti az újra.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#18195) Döglött Róka válasza Armahun (#18194) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Legkozelebb a keresot hasznald

Anfänger: Nehogymar tobben is hisznek ebben a marhasagban, surgosen felejtsd el.

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#18196) Anfänger válasza SP4C3 (#18183) üzenetére


Anfänger
őstag

Alapszabály: Mindíg csak azt a Hard Disk-et/SSD-t hagyjuk a gépben az operációs rendszerek telepítése során, amelyikre telepítjük az OS-t.
+1

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#18197) dh66e


dh66e
veterán

Sziasztok!
Két kérdésem volna.Hol lehet kikapcsolni a jelszavas belépéstwin10 home verzionál?
Sajnos pár dolog nem működik nekemwin10 alatt (külső allkalmazások) gondoltam a jelszóval van baja megnézném hátha kikapcsolva már együtt tudnak működni.Win8.1 alatt működtek lehet akkor inkább visszarakom mentésből.
Ezzel kapcsolatos a kérdésem is hogy ha most visszarakom a 8.1-et akkor ha jól értem 1 évig még mindig frissíthetek win10 home-ra?

(#18198) Clemi válasza Vegas1989 (#18088) üzenetére


Clemi
veterán

A gépem Gamer Config mivel játékos vagyok, szóval a Hardveres körülmények bőven megfelelnek és adottak.

Ebből azért remélem nem az következik, hogy minden alkatrész ki van hegyezve a leggyorsabb működésre amit csak ki lehet belőle hozni? De mindegy, ami a lényeg, hogy első lépcsőben a BIOS-ban mindent állíts alapra, tüntesd el a gépedről a 3rd alkalmazást, ami bekavar a driverekbe, és távolítsd el teljesen még a nyomát is azoknak a drivereknek, amiket azzal tettél fel, bízd rá a Windowsra a telepítést, kivéve ha valami eszközt fel sem ismer.
Elég gyanús nekem hogy nálad a rendszer memória beállítások okozzák a fekete képernyőt. Ha azok alapon vannak, akkor sajna az Nvidia driver lesz a ludas, aminek lehet hogy szintén a beállításaival van gond, de ott lehet hogy a gyári beállítások nem jók. Próbálj erre rákeresni a kártyád fórumán.

Egyébiránt pedig: Nálam már a megjelenés napja óta fut egy x64 Home verzió, és hogy lekopogjam tiszta telepítéssel hibátlanul felment és stabilan fut azóta is. Az egyedüli gondom az egyik azaz az M705-ös Logitech egeremmel van, aminek a képernyő görgetése baromi szar lett és ez is tuti driver gond, pedig a legfrissebb gyártói program van telepítve, ami sajna kell, mert a billentyűzeten át kell némelyik funkció billentyűz programoznom ahhoz pedig az kell.
Ezen kívül a gyári levelező kliens ami egy nagy rakás sz@& így nem is használom semmire, viszont a Thunderbird hibátlanul teszi a dolgát. Az Edge tényleg félig van kész, ellenben baromi gyors de cserébe néha nem lehet bezárni a füleket rajta.... de más bajom tényleg nincs a rendszerrel :)

(#18199) Zoshi85 válasza ksanc (#18188) üzenetére


Zoshi85
aktív tag

Köszönöm a segítséget!

Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85

(#18200) #58000384 válasza King Unique (#18185) üzenetére


#58000384
törölt tag

Azért azt se hagyd ki, hogy a mókolások a "megfigyelés" ellen szintén okoznak pár problémát (max. nem veszi észre az ember), ezt pedig elég nehéz kideríteni.
De amúgy tényleg elég sok apró hiba van a rendszerben (főleg az appokban és a driverekkel), én pl. pont emiatt nem tenném kötelezővé a driverfrissítést, plusz hozzájön pár inkompatibilis program (AV, tűzfal, bármi), aztán kész a gond.

"vki csak emiatt vegyen új vasat, ha pl. ugyanazon gépen egy korábbi Windows tökéletesen megy"
Persze, hogy nem lehet elvárni, de ez korábban is így volt. Én az előző alaplapom miatt egy időben teljesen lemondtam az altatásról is, mert chipset driver híján nem működött 8.1 alatt. Ezt sem a Microsoft, sem mások nem tudták megoldani, csak az új alaplap. De amúgy sem kötelező váltani, maradhat bárki a jól működő rendszerén, aztán vált majd ha van új driver vagy hardver (aztán hogy fizet-e, mert lejár az 1 év, az más kérdés).

woland_y2k: Attól még lehetett volna tesztelni, hogy a támogatott hardverek a hivatalos megjelenésre már működjenek, vagy legalább béta driver lehetne, de sokszor az sincs...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.