Hirdetés

2020. július 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18202) Crystalheart válasza ksanc (#18172) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

"Tehát csak úgy tudsz frissíteni, ha először feltelepítesz egy NEM Enterprise 8.1 verziót és aktiválod." - Hiszen nem ezt írtam? :) Az Enterprise feltolása azért kellett, hogy legyen miről futtatni a Media Creation Toolt, mert azt a célgépről kell, és minimum Win7/8-ból, nekem pedig egy tök halott OS-ű tabletem volt csak. De már készen vagyok, apróbb beállítások vannak csak hátra, programtelepítések, konfigolások, a szokásos szöszölés, aztán csinálok egy partíciómentést.

A gond, hogy egy év után már nem lehet majd a Windows8-as rendszerről a 10-re ingyen frissíteni. Szóval most még akárhova feltehetem a 8.1-et, aztán frissíthetem a 10-re, de ez később nem fog működni. [l]Tudtommal a frissítéssel nem jár új Windows10-es termékkulcs. (Vagy jár?) Mi lesz, ha egyszer meghal az alaplap vagy a processzor? Vagy ha a partíció épp tönkremegy, amikor meghal az egyik? (Egy hónap használat után ilyesmiért kellett elvinnem a szervizbe, szóval nem üres képzelgés.) A szervizben is legföljebb az eredeti rendszert telepíthetik vissza, jövő ilyenkor pedig az már kevés.

alfa20: Köszönöm. És ha épp ekkor változik a hardver? Mondom, egy hónap hímestojás-szerű használat után becsinált az SSD, tönkrement az alaplap, elromlott az akksi, szinte egyszerre, és a szervizben persze újratettek mindent, de ha ez egy év múlva történne, akkor ugyancsak Windows 8.1-et kapnék. (Ja, az érintőképernyő is elrepedt magától egy szép reggelen, egy kinyitás alkalmával, de az nem ide tartozik, és azt nem is szerelték meg garanciában, úgyhogy most van egy érintőképernyő nélküli netbookom. Tök selejt darabot fogtam ki.)

Azt persze evidensnek gondolom, hogy ha a tablet helyett mondjuk egy asztali PC-re szeretném portolni a rendszert, szintén csak a 8.1-et tudnám, a meglévő kulcsokkal.

[ Szerkesztve ]

(#18204) gg72


gg72
(veterán)

Tabletre is feltettem a Win10-et, eleinte tudtam edge-vel teljes képernyőben böngészni, még egy kis nyíl-ikon is megjelent a jobb felső sarokban, de most már nem, a tálca folyamatosan látható. Hogyan tudnám elérni, hogy automatikusan eltűnjön?

(#18205) Armahun válasza Döglött Róka (#18195) üzenetére


Armahun
(addikt)

Könnyű, ha tudod mit keress vele. ;)

Köszi.

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#18206) Döglött Róka válasza dh66e (#18197) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Settings > Accounts > Sign-in options > Legfelso timer never, es csak logonnal kell jelszo.

A frissitesi akcio 2016.07.29-ig el.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#18207) Воланд válasza #58000384 (#18200) üzenetére


Воланд
(titán)

nem erted. eddig a windows megjelenesek ugy neztek ki, hogy volt az rtm majd kb harom honap mulva a ga. ez alatt a harom honap alatt lehetett bugokat vadaszni, drivereket csiszolni, stb. nos, ez a harom honap nincs meg a win10 eseteben, mert az rtm meg a ga kozott eltelt kb masfel het.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#18208) whYz válasza GEPESZ66 (#18177) üzenetére


whYz
(addikt)

Koszi. Jol el volt dugva.

Egyebkent most ugy tunik megoldotta a problemat egy bios update.

P20 PRO - DEAD PHONE WALKING

(#18209) ksanc válasza Crystalheart (#18202) üzenetére


ksanc
(őstag)

Crystalheart: Bocs, csak annyira pörög a topik, hogy még olvasni sem tudom rendesen. :)
A vinyót szabadon lehet cserélni, a korlát "csak" az alaplapra és amennyire én tudom, a processzorra vonatkozik. Én az otthoni 10 éves gépemen pont ezért nem aktiválom, majd csere után :)
Az jó kérdés, hogy mi van, ha éppen bedöglik a garis alaplap és cserélni kell. Szerintem papírokkal valahogy meg lehet küzdeni ezt is.

Alapszabály: Mindig csak azt a Hard Disk-et/SSD-t hagyjuk a gépben az operációs rendszerek telepítése során, amelyikre telepítjük az OS-t. téma

Sajnos mezei felhasználók esetén ezzel egyet kell értenem. Ugyanis telepítésnél a windóz, ha nem egyéni telepítést választasz (igazából akkor sem) semmilyen beleszólást nem enged abba, hogy melyik legyen a boot partíció. Ha pl. a 4. vinyó 3. partícióján létezik wines boot, akkor oda fogja rakni, punktum. Ha valaki a büdös életben nem szedi ki a vinyóit és még tudja is, hogy mi hol van és mit csinál akkor ez nem gond, de nem ez a jellemző és igenis okozhat problémákat.

[ Szerkesztve ]

(#18210) dh66e válasza Döglött Róka (#18206) üzenetére


dh66e
(veterán)

Hálás köszönetem!

(#18212) spuros


spuros
(őstag)

Sziasztok,

van arra valamilyen trükk, hogy a Xeon E5430 procim megegye a Win 10-et? Win 8.1-sem ment fel. Ez a lap megy vele.

Ezt az üzit kapom frissítésnél:

Bevallom nem kutattam még fel az internetet ebben ügyben, ez hirtelen jött dolog...

[ Szerkesztve ]

Huawei P20 Pro user... Instagram: @spuros

(#18213) King Unique válasza #58000384 (#18200) üzenetére


King Unique
(félisten)

"Azért azt se hagyd ki, hogy a mókolások a "megfigyelés" ellen szintén okoznak pár problémát"
Ha telepítésnél, illetve utána kikapcsolgatja vki ésszel a gépházban, az azért csak nem, de talán még 1-2 szolgáltatás letiltása se. Ha külsős, kétes programokkal csinálja, akkor meg nem meglepő.
De pl. esetemben, amilyen hibákra korábban panaszkodtam, nem oszt, nem szoroz, hogy éppen be vannak-e kapcsolva, vagy nem.

"Persze, hogy nem lehet elvárni, de ez korábban is így volt."
Igen, így volt, csak az már más dolog, hogy milyen mértékben és milyen alapvető dolgok működését érintve. PC-n, notin próbálgatva több Windowst, több RTM változatot, azért azt nem mondanám, hogy eddig ez a 10-es a legproblémamentesebb az összes közül.

(#18207) woland_y2k: akkor kár volt változtatni az eddig jól bevált szokáson... , de majd talán ősszel, akkor már meglesz a 3 hónap. :D

[ Szerkesztve ]

(#18214) Kernel válasza Zoshi85 (#18180) üzenetére


Kernel
(nagyúr)

Pedig a W10es van megadva mint elsődleges..

Nem tudom, mit értesz megadáson, saját alaplapomnál csak azzal tudom befolyásolni, hogy melyik SATA-csatlakozóra dugom. Boot közben F11 nyomására feljön a lista, ott tudom a sorrendet ellenőrizni is, választani is.

Meg lehet kavarni azzal is, amikor Windowson belül indítod el a telepítőt, de az a Windows a másodlagos lemezen van. Ezt ugyan le kellene kezelnie, de a gyakorlatban mégsem sikerül mindig.

Akárhogy is történt, a másik lemezre került a bootmgr és a Boot mappa, ami egyébként pótolható. Nyilván nem a fixmbr paranccsal, amit sokan szajkóznak a fórumokon, ámbár fogalmuk sincs róla, hogy mit csinál és mikor kell alkalmazni. Csak nyomkodják vaktában.

Nálad azt lehetne csinálni, hogy maradjon bent a szükséges lemez, a Windows partícióját már előzőleg jelöld meg aktívként.

Utána a telepítőről kell indítani a gépet és a bootjavítást kell választani. Ez pótolja a bootmgr fájlt és a Boot-mappát az aktív partíció gyökerébe. Megkeresi a telepített rendszereket, természetesen a BCD konfigurációs fájlt is ennek megfelelően kreálja.

Ha ilyen problémákat szeretnél elkerülni, telepítés előtt ki kell iktatni egyéb HDD / SSD-t. Csak a szükséges eszköz legyen benne.

Ez alapszabály, vagy pedig ismerni kell a saját alaplapod működését, hogy mindig úgy viselkedjen, ahogy szeretnéd.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#18216) pzstm válasza Anfänger (#18186) üzenetére


pzstm
(Topikgazda)

17 gépből senki nem tapasztalt ilyet eddig....ujabb csodás szakmai cikk

iPhone 11 Pro Max 64GB Black |Surface Pro4 256GB Type Cover |Xbox One X Project Scorpio|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#18217) #58000384 válasza Воланд (#18207) üzenetére


#58000384
(törölt tag)

Igaz. Hát akkor most kivárás lesz sokaknak.

gg72: Nekem az Edge-nél egyszer sem volt ott a kis nyíl, hogy teljes képernyőre tehessem, szóval jó kérdés. A Windowscentral szerint ez a funkció hiányzik belőle.

King Unique: Nem biztos az. A Gépházban lehet szabályozni a visszajelzések mértékét és típusát. Ha például ez meghív egy folyamatot, amit előtte kézzel csak simán törölt az ember, akkor könnyen lehet, hogy ettől szépen bezáródik az egész, aztán lehet tippelni. Nem tudom, hogy ez így van-e, csak egy példa.

"azt nem mondanám, hogy eddig ez a 10-es a legproblémamentesebb az összes közül"
Ezt én sem. De hibák azért voltak a korábbi rendszereknél is, csak másabbak. Régen volt már :)

SP4C3: Ilyen megoldást én is alkalmaztam régen, de mikor két IDE vinyó volt a gépben, az XP meg felcserélgette őket a telepítőben és a rendszerben is. Ráadásul akkor ment a boot a primary master HDD-re, attól függetlenül, hogy a slave-re telepítettem a rendszert. Utána az elsődleges vinyó formázásával nem indult a rendszer, kellett a fixmbr. De manapság ez már felesleges (ártani nem árt, csak minek).

(#18218) CoolMan


CoolMan
(MODERÁTOR)

Fejezzétek be a cicaharcot!

(#18219) raidx


raidx
(őstag)

Megtaláltam a lehetőségét a hibernálásnak a főkapcsoló menübe

jobb klikk a start menün. Főkapcsoló lehetőségei (felül a második) és elő jön a Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek itt a főkapcsolók tulajdonságának megadás és eljutunk a
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások-hoz

A jelenleg el nem érhető elemek módosítására katt utána lehet a leállítási beállítások részt módosítani.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#18221) Tom5


Tom5
(addikt)

Az mitől van, hogy néha a tálca/start menü/értesítési sáv nem érzékeli az egeret? Rákattintok előjön de az ott lévő ikonok kattintásra nem reagálnak. Restart segit csak. :F

(#18223) King Unique válasza #58000384 (#18217) üzenetére


King Unique
(félisten)

Azért a másik topikban bemutatott szolgáltatás- és mappa törléseket korántsem mki csinálta meg, aki most xy hibákra panaszkodik. Az, hogy a visszajelzések mértéket szabályozza a gyári kapcsolókkal, az még nem ok arra, hogy alapvető dolgok ne működjenek. A 8.x telepítés testreszabása, illetve a gépházban a visszajelzés, nyomon követés ki-be kapcsolhatósága ott is megvolt hasonló mértékben, mégsem okozott gondot. Én is anno úgy telepítettem, ami nem kellett kikapcsoltam, mégis minden megfelelően működött, amit akartam. :)
De, mint írtam, esetemben ez nem befolyásolta az adott problémákat a 10-esnél.

[ Szerkesztve ]

(#18224) #58000384 válasza King Unique (#18223) üzenetére


#58000384
(törölt tag)

Persze, sokan nem foglalkoztak vele (de ha rákeresel Guglin, akkor látod, hogy mennyi ember igen), csak mondtam, hogy az is belerondíthat a dolgokba. A testreszabás ugyanígy megvan a 10-ben is, viszont például a wsearch letiltása, a Cortana kiirtása, meg egyéb rendszerfunkciókba rondítás okkal rejtett vagy nem létező opciók.
Amúgy most elég sok rendszeralkalmazás app lett, mármint helyettesítendő a régebbi verziókat. Beállítások, böngésző, zene, film, számológép, stb. Ezeket nem úgy hozták át a korábbi rendszerekből, mint pl. a 7 esetében, és az appokkal még mindig akadnak gondok (pl. stabilitási). De idővel fejlődnek azok is, ahogy jönnek olyan funkciók is, amik most átgondolatlanok vagy hiányoznak (pl. Edge bővítmények, ujjmozdulatok hiánya).

A lényeg, hogy ha valami nagyon nem akar most működni, és zavaró is, akkor érdemesebb várni.

[ Szerkesztve ]

(#18225) Crystalheart válasza ksanc (#18209) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

A tablethez nem mellékeltek semmiféle hivatalos papírt, a garancialevél is kitöltetlen, csak az emag e-mailben küldött számlája van meg. A garancia a szervizben termékkód alapján megy. És a garancia is lejár egyszer, de én azért szeretném 2 évnél tovább használni a tabletet, lehetőleg nem abban a tudatban, hogy ha bármi fontos tönkremegy benne, akkor kötelező downgrade...

(#18226) Kernel válasza Zoshi85 (#18180) üzenetére


Kernel
(nagyúr)

Közben eszembe jutott, természetesen a BIOS / UEFI felületen is lehet a bootsorrenddel variálni, csak azért is felejtettem el, mert elállítódik, ha másképp dugom a HDD-ket, ezért inkább nem is nyúlok már hozzá, illetve egyéb kavarodást is okozhat. Például olyat, amit leírtál.

A fixmbr paranccsal sokan nincsenek tisztában, a merevlemez első szektorában található kis kódot írja felül szabványosra. Ennek a kódnak feladata a partíciós tábla alapján az aktív partíció első szektorának betöltése, ahol következik egy másik indítókód (ezt lehet javítani a fixboot paranccsal).

Master Boot Record minden MBR-alapú lemezen van, még Windows sem kell hozzá. x86 PC-standard, mióta az IBM bevezette.

Teljesen felesleges piszkálni ezt a kis kódot, amennyiben egyébként is végzi a dolgát.

A Windows bootfolyamatának további feltétele a gyökérben a bootmgr fájl és a Boot mappa, ami nyilván nem pótolható a Fixmbr paranccsal, de megoldható másképp, ahogy előzőleg leírtam.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#18227) justaview válasza ksanc (#18209) üzenetére


justaview
(őstag)

Az jó kérdés, hogy mi van, ha éppen bedöglik a garis alaplap és cserélni kell

Egy telefon MSHU-nak, és (az OEM windowst) beaktiválják Neked az új alaplapra. :K

[ Szerkesztve ]

(#18228) sajog159


sajog159
(aktív tag)

Hali !
Felraktam frissitéssel a win10-et. Gond nélkül ment simán és használtam is mostanáig, ugyancsak probléma mentesen, de most elakadtam az Outlook-al. Amikor elindítom, kinyilik egy figyelmeztető ablak, hogy a “Felhasználói fiókok felügyelete” alkalmazás módosítás változtatásokat akar végrehajtani a gépen és engedélyezem e. Ha NEM-et mondom, kilép és nem csínál semmit. Ha IGÉN-t mondom, kezd kinyilni az Outlook, látom új e-maileket a háttérben, de rögtön elindul az MS Office Professional Plus 2013 beállító ablak és ha ez végig fut kérdezi, hogy befejezéshez egy újraindítás kell. Most vagy később. Ha újraindítom, ugyan az a helyzet, mint előtte, ha nem indítom rögtön, becsukja az Outlookot. Szóval egy "zárt ciklusba" kerültem és nem tudom használni az Outlookot. Azt látom még, hogy az asztalon megjelent még egy Outlook 2013 ikon és hogy ma volt frissítve az MS Outlook (gondolom win10-el együtt). Az Office Word és Excell részei közben teljesen jól mennek...
Van valakinek ötlete mit tehetek?
Kösz,

(#18229) artiny


artiny
(őstag)

Windows 10 Education 32/64-bit (English) - DreamSpark - Download - telepítéskor elején a PC -n nem tudok nyelvet valasztani. Nem megy sem az eger sem a billentyuzet....ugyan ezzel mar telepitettem a notebookomat ami siman felment. De pc - n nem megy a bill/eger. Probaltam mas billtentyuzettel is.
MSI az alaplap. - lehet itt kene valamit allitani?

[ Szerkesztve ]

(#18230) CyberPunk666 válasza artiny (#18229) üzenetére


CyberPunk666
(senior tag)

próbáld ki, hogy nem usb3-ba dugod őket, hanem 2-be.
A 3-ashoz sokszor van külső vezérlő, és azok nem mindig mennek csak úgy.

(#18231) artiny válasza CyberPunk666 (#18230) üzenetére


artiny
(őstag)

Ezt mar probaltam,de nem mukodott.

(#18232) CyberPunk666 válasza artiny (#18231) üzenetére


CyberPunk666
(senior tag)

biosban be van állítva, hogy kapcsolja be őket?

(#18233) NyuszyCaster válasza t72killer (#18148) üzenetére


NyuszyCaster
(senior tag)

köszi
defender helyett nod van

HTC desire 500

(#18234) artiny válasza CyberPunk666 (#18232) üzenetére


artiny
(őstag)

Usb confi
Controller enabled
Xhci handoff enabled
Ehci handoff enabled
Legacy usb support enabled/disabled el is probaltam mar de semmi valtozas.

(#18235) CyberPunk666 válasza artiny (#18234) üzenetére


CyberPunk666
(senior tag)

utolsó ötletem, hogy nézd meg van-e bios vagy egyéb firmware updated a laphoz.

(#18236) #41133696


#41133696
(törölt tag)

Az első, hivatalos foltozó kedd termése az RTM július 29-ei megjelenése óta:

(#18237) szente


szente
(őstag)

Sziasztok!

Hogyan tudom kiválasztani, hogy pontosan melyik frissítéseket telepítse és melyikeket ne? Mert akárhogy nézem, most az összes elérhetőt fel akarja tenni, nekem pedig nincs szükségem mindenre.
Sőt ahogy nézem, magától le is töltött és telepített párat. Na ezt hogyan tudom kikapcsolni, hogy csak szóljon ha van valami?

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#18238) GEPESZ66 válasza szente (#18237) üzenetére


GEPESZ66
(veterán)

Most olvastam, hogy a KB....424-es frissítés hatására néhány gép folyamatosan újraindul.
Nekem is telepítette, de nincs ez a hiba.

(#18239) NyuszyCaster


NyuszyCaster
(senior tag)

azt esetleg tudja valaki hogy lesz e valami "normálisabb" start menü mert igazából csak ez zavar benne. :)
más minden jó nállam sőt még némely game is jobban fut mint 8.1 en

[ Szerkesztve ]

HTC desire 500

(#18240) #41133696 válasza NyuszyCaster (#18239) üzenetére


#41133696
(törölt tag)

Mi a gond a jelenlegivel? Van teljes képernyős módja is.

(#18241) dajkapeter


dajkapeter
(aktív tag)

Nos! A már említett módon beállítottam, leállítottam a drivert... Ettől függetlenül az egeret újra frissíti mindig... :DD

Viszont nem ismeri fel a telefonomat (LG G3). Ez azért furcsa, mert 3 napja felismerte és tudtam másolgatni ide-oda... Valakinek valami ötlet?

Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....

(#18242) tomp válasza GEPESZ66 (#18238) üzenetére


tomp
(nagyúr)

Ez nekem új. Tőled tudtam meg most, hogy a 424-es gondot okozhat. Szerencsére nálam sem okozott gondot. :)

(#18243) t72killer válasza #41133696 (#18236) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog (1)

Offline letöltési lehetőség úgy nézem továbbra sincs:( Ráadásul a microsoft download szervere kereshetetlen, ha beírom, hogy update+ "windows 10", akkor kiad egy rakás IE10 frissítést :W (nem veszi figyelembe az idézőjelet).

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#18244) NyuszyCaster válasza #41133696 (#18240) üzenetére


NyuszyCaster
(senior tag)

sokkal jobban szerettem a win7 félét
valami olyasmit csinált win8/8.1 en is a startdoc8valami olyasmire gondoltam

más
elkezdte szedini a frissitéseket de letőltés 58% megált és sehova tovább ilyemkor mit tegyek?vagyis a 4 ből 3 már várakozik a teleptésre de a negyedik sehol.....

[ Szerkesztve ]

HTC desire 500

(#18245) peterk válasza moonguru (#18022) üzenetére


peterk
(senior tag)

Na, látod erre nem gondoltam. :) A free editionban nincs safezone, arra meg még az életben nem láttam példát, hogy egy home user megvesz egy antivírus szoftvert (legfeljebb ha a gépével érkezik, akkor használja amíg le nem jár, aztán ingyenesít.) Az okosított megoldások meg nálam nem szempontok. :)

Mindenesetre, akinek a fizetős verziója van és van SafeZone-ja, annak persze hasznos. Mondjuk nem olyan biztonságos, mint egy VM, de sokkal jobb, mint a semmi.

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#18246) Partyface007 válasza NyuszyCaster (#18239) üzenetére


Partyface007
(őstag)

nekem se jön be így inkább a classic shell-t használom

(#18247) NyuszyCaster válasza Partyface007 (#18246) üzenetére


NyuszyCaster
(senior tag)

értem és ez magyar? ha igen esetleg egy linket tudnál adni?

HTC desire 500

(#18248) Bali27


Bali27
(addikt)

Sziasztok! Eddig a Win 10-el minden rendbe volt, de ma böngészés közben egyszer csak...
Van valakinek ötlete mi lehet ez?

(#18249) peterk válasza pinnacle (#18009) üzenetére


peterk
(senior tag)

Nos, azt írtad, hogy nem tudod, hogy hogyan kéne a windowsos drivert eltávolítani. Erre írtam lehetséges megoldásokat. :) Aztán nyilván, ha használni akarod a wifi modult, akkor le kell tölteni egy működő drivert és telepíteni. :) De, ha működik, akkor kár piszkálni egyelőre.

Az explorer a "minden program" között ott kell legyen. Vagy keresőbe beírod, hogy "internet explorer", és jobbklikk, és kirakod ahova akarod (menü, taskbar, desktop).

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#18250) Dtomka válasza Bali27 (#18248) üzenetére


Dtomka
(addikt)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.