Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
ok
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Friss W11 Pro telepítéskor a rendszer nyilvános hálózatnak állította be az itthoni hálózatot. Átállítottam otthonira, és erre megjelent egy új felhasználói fiók ugyanazzal a névvel, ráadásul azt teszi ki induláskor alapértelmezett fióknak.
El lehet tüntetni valahogy ezt a fiókot? A felhasználói fiókoknál nem listázza sehol a gép.
-
Clemi
veterán
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Mostmár tudom, de se az alaplap leírásában, se a weboldalon nem esik egy szó se róla, hogy a WiFi antenna egyben a BT antennája is.
-
Clemi
veterán
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Az a gáz, hogy sehol nem esik egy szó se arról, hogy a WiFi antenna egyben a BT modul antennája is lenne..... csatlakoztattam és lőn tökéletes hang a BT fülesen még 5-6 méterre is a géptől.
-
Clemi
veterán
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Talán a mellékelt WiFi antenna egyben a BT modul is?
Mert a Wifi antennát nem csatlakoztattam, mivel LAN-t használok.... -
Clemi
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Valóban megy a 2,4 Ghz-es Wifi, de azon szinte semmi nincs, max a két "okos lámpa" ami nem is volt bekapcsolva és talán egy telefon amit senki nem használt. Vezeték nélküli kapcsolattal a lakásban talán 2 Logitech egér kommunikál a saját vevőjükkel. BT kapcsolaton mikor először próbáltam egy Airpods 3-al még a telefonom se volt párósítva a géppel. De ha hazaértem megpróbálom, hogy kikapcsolom a 2,4 Ghz-es WiFi-t és az órámon a BT-t.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Egy apró, de annál idegesítőbb hibába futottam bele. A gép jelenleg egy Asus TUF Gaming B760 plus WiFI alaplap (Beépített BT-al) és egy I12400-as proci és rajta a legfrissebb W11 pro. A BT kapcsolaton korrekten csatlakoznak a BT fülesek, de a hangátvitel gyakorlatilag használhatatlan,
mert csak szakadozott hangfoszlányok jönnek át, pedig ott ülök a gép mellett ami az asztal alatt van a térdemnél.
Valami tippje van valakinek, hogy miért? Talán ez csak BT perifériák csatlakozására van, mint pl billentyűzet vagy egér? A telefonom is hibátlanul csatlakozott (Iphone 13) és átadja az értesítéseket is, a fülesek is simán csatlakoznak, de a hang mindegyiken szar. -
Clemi
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Közben megtaláltam a megoldást. A router 2,4 Ghz-es sávján, letiltottam a 802.11ax/WiFi6 módot és azonnal megjelent a saját WiFi jelem a laptopon. Ezek szerint ez ilyen régi cucc, hogy ezt nem tudja még és valahogy bezavart.
-
Clemi
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, céges a laptop, a nejem szokta hazahozni, hogy otthon dolgozzon rajta, mert rá tud lépni a cég szerverére a telepített VPN kapcsolattal amit külön el kell indítani ha abba az irányba akar kapcsolatot de ez nem kavarhat be szerintem, mert ha azt elindítja akkor a LAN kapcsolaton sincs az otthoni hálózat felé semmilyen kapcsolat, csak a cég szervere felé.
Az az érdekes, hogy korábban működött, kapcsolódott az otthoni WiFi-hez, na meg az összes szomszédét miért látja, a sajátom miért nem? Ha a telefonokon kapcsolom be a HotSpot-ot azt is látja, csatlakozik, és működik róla.
A céges rendszergazda… ennél a kurva nagy cégnél szerintem senki nem tudja ki a rendszergazda
-
Clemi
veterán
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
Az SSID láthatóság be van állítva, viszont sehol nem találok olyat, hogy kézzel be tudnám írni az SSID-t. Ami zavaró, hogy LAN kapcsolatnál miért a WiFi SSID-t adja meg hálózati névnek. Az összes szomszéd WiFi-jét és a telefonokról megosztott kapcsolatot is látja a laptop, csak az enyémet nem. Ami még gond lehet, a hálózat felderítés ki van kapcsolva (céges rendszergazda kell a módosításhoz).
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Adott egy HP ProBook laptop, rajta egy Windows 10 Enterprise 2016 LTSB (build 14393.5989)
Ami miatt csak a fejem vakarom, hogy egyszerűen nem is látja az itthoni WiFi (2,4G é 5G) hálózatot. Korábban már működött rajta, de most nem is látja. A környezetében lévő szerintem összes hálózatot látja (igen a szomszédokét, és a telefonokét ha bekapcsoljuk a Hot Spot-ot) de a saját routeremen (Asus RT-AUX58U) lévő WiFi hálózatot nem. Már töröltem a beállításokban az összes a laptop által ismert hálózatot, de akkor sem.
Ami érdekes, hogy a vezetékes kapcsolattal, valamiért a 2,4G Wifi nevét társítja, holott az asztali gépemen ugyanennek a kapcsolatnak a neve egyszerűen Hálózat 4. Honnan vette vajon azt a nevet? Valahogy tudom módosítani, hátha akkor látni fogja a WiFit? -
Clemi
veterán
Sziasztok,
W11x64-et használok és mivel volt két váratlan rendszer újraindulásom, hibaüzenet nélkül (nem is voltam a gépnél) belenéztem az eseménynaplóba. Van benne pár dolog, ami folyamatosan ismétlődik és fogalmam nincs mit kezdjek velük, de itt van kettő példának.
Ez is érdekes, főleg hogy összesen 2 gép van a hálózaton és a másikat KATA-W10-nek hívják, az IP címeket pedig én állítottam be manuálisan a hálózati média lejátszó miatt, mert az IP alapján tartja nyilván a megosztásokat.
-
Clemi
veterán
válasz
üzenetére
Ezt mind értem, és azt is látom, hogy nekem ott egy generic kulcs szerepel. Ez min is változtat? Ha telepítéskor beírom a kapott kulcsot, akkor mi lenne más? Most hogy ott egy generic kulcs van, de a rendszer visszajelzett a kapott kulcs beírása után, hogy "sikeres aktiválás" akkor mi is törént/történik?
Vettem egy retail kulcsot, amit elivleg az aktiváláskor az email címemmel, illetve az MS fiókommal örökre összekötöttem, vagy ez nem igaz?És igen a regeditben ott a generic key:
De mi más van még ott ami lényeges?
-
Clemi
veterán
válasz
zolee001
üzenetére
az, hogy telepítésnél nem adtam meg a kulcsot egy dolog, de később aktiválásnál megadtam, és honnan veszed, hogy az a product key-em amit te beírtál? Igen amit leírtál az egy generic kulcs és annak a vége látszik nálam is és pont 20 éve legalább, hogy telepítésnél nem írok be kulcsot, hanem csak később.
Ja és bocs, hogy nem tőled vettem használt kulcsot, hanem mondjuk bérlem ratyi összegért például 1 évre (de amit vettem az pont örök licenc). -
Clemi
veterán
válasz
zolee001
üzenetére
Most egy aktivációs kódban mi is a ratyi?
Nem a szoftver a román, hanem a kereskedő
Amúgy én Pénteken megvettem külön egy windows és külön egy office licenszt, főleg mivel legyalultam a gépet és már tisztán ezekkel a kódokkal teleptettem és gond nélkül aktiváltam a windowst és az office 2019-et.
Az asszony gépére ma jött meg a szombaton vásárolt kettő az egyben akciós kód és már az övét is aktiváltam velük, annyi különbséggel, hogy nála nem tiszta telepítés, hanem a windowson kód csere és office-t lecseréltem. -
Clemi
veterán
Sziasztok,
Hosszú évek után most tértem át a Thunderbird levelezőről (komoly adatvesztést csinált nekem az offline tárolt emailekkel) az Office 2019-be épített outlook levelező kliens használatára.Két számomra nem kicsi hülyeséggel küzdök. Az első amihez semmilyen támpontot nem találok, az a postafiók tartalmának azonnali változása, ha üzenet érkezik, ahogy a telefonomon. Az outlook kliens csak bizonyos időközönként frissít
és nem tudom hol kellene ezt átállítani.A másik, az archiv mappa megjelenítése. a telefonon futó kliensben ott az archive mappa, benne az archivált (mondjuk tök feleslegesen) emailekkel, de az asztali kliensben ezeket a leveleket sehonnan nem tudom előszedni, (pedig be van jelölve a megjelenítése, ahogy a képen látszik) nincs sem archive sem összes mappa megjelenítés. Az online felületen, legalább az összes email között megvannak azok a levelek, de azon kívül csak a telefonon.
-
Clemi
veterán
válasz
norba69
üzenetére
Köszi! Egy dolog miatt siklottam át ez fölött, hogy ha a számsor nevű tulajdonost cserélem le, akkor nem ajánlja fel a tulajdonos cserét az összes altárolón és objektumon lehetőséget,
csak akkor ha létező, és látszólag helyes tulajdonos néven is elvégzek egy ismételt tulajdonos váltást
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
SOS ha tudna valaki segíteni megköszönném. Már nem először futok bele ebbe a hülyeségbe
és már nagyon unom. A lényeg, hogy windows újratelepítés után egy csomó mappát találok a winyókon, amiknek értelmezhetetlen számsorból álló (nyilván a korábbi telepített rendszerből) felhasználónak van hozzáférése és sok helyen a tulajdonos is ilyen számsorból álló akárki. Ami érdekes, hogy nem minden mappára igaz ez, úgyhogy egy friss telepítés után át kell túrni az egész gépet és minden mappát külön megnézni és beállítani.
Ami bosszantó, hogy a merevlemezen magán hiába állítom át a tulajdonost,
nem mennek át a tulajdonos a mappákra és almappákra, mert a rendszer megtagadja a hozzáférést.
De ugyanez igaz a mappákra is, mert a gyökér mappán hiába veszem át a tulajdon jogot, az almappákét nem állítja át
Biztos van erre egy egyszerűbb módszer, mint egyenként minden mappa biztonság fülén állítgatni, csak én nem ismerem
Tudja valaki esetleg erre a megoldást?Erre gondolok:
-
Clemi
veterán
Ezt szerintetek miért csinálja? Ahogy letelik a 10 perc és a monitornak le kell kapcsolni, elkezd így villogni.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
A OneDrive tárhelyre az asztali alkalmazáson kívül van valamilyen mód felszinkronizálni külön HDD-n lévő mappákat? Van kb 5-600GB adatom, aminek felhő tárhelyet keresek rendszeres biztonsági mentéssel és a OneDrive 1TB-os csomagjára gondoltam, de az asztali alkalmazásban nem tudok más mappát hozzáadni, csak a rendszer meghajtón lévő három alap könyvtárt ami a C meghajtón van. Az menne egy kisebb állománynál, hogy a OneDrive asztali gépre tükrözött mappái közé másolom amit fel akarok tölteni, de a több mint 500 GB adatnál ez az út nem járható. Ha pedig kiteszem a OneDrive mappát a tároló HDD-re akkor meg a rendszer mappákat nem hajlandó szinkronban tartani. -
Clemi
veterán
válasz
zolee001
üzenetére
Köszi de amit ott leírnak eddig is tudtam és pont így használom a OneDrive fiókom.
Ettől még a külön meghajtón lévő több mint 500GB fényképem amit nem telefonnal csináltam, még nem fogom tudni úgy szinkronizálni, hogy mondjuk a OneDrive alkalmazás az F meghajtó és a felhő között szinkronizálja azokat a mappákat, míg az alap Asztal, Képek, Dokumentumok mappákat a C meghajtó és a felhő között.
Manuálisan fel tudom tolni a felhőbe, de automatikusan nem fogja az új tartalmat feltenni a OneDrive alkalmazás, ha kiveszem a szinkronizálandó mappák közül. Ha meg beteszem a pipát, elkezdi letölteni a mappát a C meghajtóra az alap OneDrive mappába, megduplázva így a tartalmat.A Flickr-nek van erre alkalmazása, amiben be lehet állítani a gépről különféle mappákat több meghajtóról és onnan azonnal feltölti a felhőbe az új tartalmat. A Flickr prémium előfizetés nagyjából annyi lenne havonta, mint a OneDrive 1TB-os előfizetése, de itt legalább megkapnám az Office365-öt is és nem csak fotókat lehet feltölteni ezért keresem a megoldást a OneDrive-on inkább.
-
Clemi
veterán
válasz
zolee001
üzenetére
A képek mappához belinkelést hogy érted? Tettem a mappába egy parancsikont, de csak a parancsikont töltötte fel, a tartalomból semmit. Feltöltöttem direktben a D meghajtómon lévő mappát, amiről biztonsági másolatot szeretnék, és hogy szinkronban tartsa, erre letöltötte az egész mappát a C meghajtón lévő képek mappába. Ez se járható út.
Bocsi de tényleg nem jövök rá, hogy mondjuk a gépemen lévő D:\Temp\Nyaralás képek\ és a F:\Fotók\Családi képek\ mappákat és a benne lévő almappákat hogyan tudom befoglalni a OneDrive alkalmazás szinkronizálandó elemeihez.
Amit a OneDrive-ra direktben feltöltötök, az ott is marad azt vágom, de ha kijelölöm szinkronizálásra, akkor letölti a gépen lévő onedrive mappába, vagyis duplázza az állományokat, ami logikus, hiszen a feltöltött mappáról fogalma nincs, hogy helyileg a PC-n melyik meghajtón hol helyezkedik el. -
Clemi
veterán
válasz
zolee001
üzenetére
Ha segítenél, hogy hogyan lehet más meghajtón lévő mappákat még hozzáadni, megköszönném, mert nekem eddig nem sikerült felfedezni melyik menüben van erre lehetőség.
A google fotók pedig nem opció, mert pont az a lényeg, hogy a kijelölt mappák tartalmáról legyen biztonsági másolat és lényeges az eredeti minőség és méret.
-
Clemi
veterán
Sziasztok, aki használ OneDrive+Office365 előfizetést, attól szeretnék kérdezni.
Jelenleg még az ingyenes 30GB-os OneDrive verziót használom, de mivel a Flickr is beszünteti hamarosan az 1TB-os ingyenes tárhelyet (tárhely marad, csak a képek számát limitálják) kellene találni egy online tárhelyet mint harmadik biztonsági mentés helyet a fotóimnak, ami több mint 500GB.
A OneDrive-ra gondoltam, csak az a kérdés, hogy az előfizetős verzióban (A családi 6TB-os verzióra gondoltam) beállítható-e több meghajtó és onnan mappa automatikus szinkronizálásra, mert a mostani verzióban csak egy meghajtót lehet.
-
Clemi
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Köszi, a hálózati meghajtót azért csatoltam le eleve, mert nem volt hajlandó leszedni semmilyen módon a gyors elérésből a jobb gombos menüben lévő parancs, így persze a vissza csatolás után is maradt ugyanez a helyzet.
Ellenben a második opció amit linkeltél az korrekten kiszedett mindent a gyors elérésből, a gyári alap beállításon kívül.

(#91544) zolee001 Köszi, de a net use parancs a világon semmit nem csinált, még a felcsatolt meghajtót se választotta le.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Van egy furcsa jelenségem. Egy felcsatolt hálózati meghajtó egyik mappáját véletlenül rögzítettem a gyors elérésbe de levenni már nem tudom. Hiába kattintok a jobb gombos menüben a levétel parancsra, nem történik semmi, annak ellenére sem, hogy közben leválasztottam a felcsatolt meghajtót. A registry-ben kerestem a mappa nevét, de sehol semmi.
Tudja valaki, hogy hogy tudnám onnan kiszedni? -
Clemi
veterán
A történet az, hogy elkezdtem a W10Pro verziót downgradelni W10Home verzióra. A leírásban illetve a youtube videóban szereplő lépéseket követni, de nekem a végén mikor a minden beállítás és fájl megtartása opciót kellene kiválasztani, nem lehetséges a választás, mert ezt a képernyőt és szöveget kapom:
Ezt vajon lehet orvosolni? Semmi kedvem megint a nulláról belakni a gépet.
-
Clemi
veterán
Hali,
Az létezhet, hogy a W10x64 Home verziókon Windows SMB 1.0 míg a Pro verzión SMB 2.0 verzió fut? Ha nem, akkor az miért lehet, hogy a androidos táblagépről minden gép megosztott mappáját elérem, csak arra nem lehet belépni, amin a Professional verzió van telepítve? Illetve helyesbítek, vannak olyan programok amikkel el lehet érni, de például a VLC sem tudja megnyitni azt a gépet, de minden más hálózatban lévő megosztást igen.
Ha ez ilyen, akkor lehet valahogy átkapcsolni a Samba servert 1.0-ra? Ha nem, akkor lehet belakott rendszert downgradelni Home verzióra?
-
Clemi
veterán
Ehhez az előbbi kérésemhez, amire remélem valaki válaszol egy SOS kérdés. Az otthoni csoport beállításait a gép újra telepítésekor megcsináltam és csatlakoztattam a lakásban lévő másik két gépet. Valamelyik frissítés azonban összekutyult valamit, nem kicsit nagyon. A hálózatban lévő két gép csatlakozásra alkalmas állapotba lépett és még ez a gép amin írok is azt írja, hogy ÉN létrehoztam egy otthoni csoportot és kérjem el TŐLEM a jelszót, vagyis ennek a PC-nek a hálózati nevére hivatkozik. Ezt az állítólagos általam létrehozott otthoni csoportot hol lehet vajon törölni, amibe ez a gép nincs belépve és nem is enged létrehozni újat, mivel már van egy amit észlel.
A hálózatban lévő egy másik gépen, amin még látszott az összekutyulás előtti otthoni csoport engedte a kilépést a csoportból és azon az egy gépen megjelent a csoport létrehozása opció. De miért azon? Miért csak azon? Mindenesetre létrehoztam vele egy új otthoni csoportot és beléptettem a csoportba a többi gépet. -
Clemi
veterán
Sziasztok,
Szeretném felvenni a kapcsolatot privátban valakivel, aki erősen otthon van a W10 hálózati dolgaiban, mert megint szétesett az egész otthoni hálózatom és fogalmam nincs merre keresgéljem a hibát. A saját hibaelhárító max annyit jelez vissza, hogy igen van valami hiba, de nem tudja beazonosítani.
Az egész leírással nem akarom szét offolni a topicot, ezért inkább privátban leírnám mi a hiba. -
Clemi
veterán
A legtutibb, mikor le akarod szedni, de alaplapi driver hiányában nincs még hálókártya így nincs net kapcsolat. Ma most szedd le a hálókártya drivert a netről
Jaaa hogy te még nem találkoztál ilyen géppel aminek a hardvereit nem ismerte a Windows
hidd el, sokan már igen. -
Clemi
veterán
Sziasztok,
Mivel tudnám ellenőrizni, hogy mi okozza az eszméletlen lassú alvó módba kapcsolást. Alap esetben ez néhány mp szokott lenni, de egy ideje van olyan, hogy nem is meg el alvó állapotba, csak lekapcsolja a kijelzőt és a perifériákat, de a ventilátorok mennek tovább és ilyenkor csak a reset vagy a kikapcsolás segít, mert semmi másra nem reagál a gép. A másik verzió pedig, hogy nagyjából eltelik 1 perc is akár, mire befejezi az alvó módba kapcsolást.
Antivírust most cseréltem, (Avast volt, Bitdefender van most) média player hálózati megosztást kilőttem, hibrid alvás nincs engedélyezve. -
Clemi
veterán
Hali mindenki.
Van az otthoni hálózatban 3 gép LAN kapcsolattal a routerhez. Ezekből van két gép ami ugyan látja egymást, de egymáshoz nem tudnak belépni
(a harmadik mindkettőhöz be tud, és mindkét gépről be lehet lépni arra a harmadikra, pedig az WiFi kapcsolaton csatlakozik a routerhez) csak ezt a hibaüzenetet dobja mindkét gép.Van valakinek tippje mi lehet a megoldás?

Amit tudni kell, a két egymáshoz be nem lépő gépnél megcsináltam a hálózat alaphelyzetbe állítását. A kapcsolatoknál a jelszó kérést kikapcsoltam, ugyanabban a munkacsoportban vannak és nincs hálózati név ütközés, a hibaelhárító pedig semmit nem talál.
-
Clemi
veterán
Hali mindenki.
Van az otthoni hálózatban 3 gép LAN kapcsolattal a routerhez. Ezekből van két gép ami ugyan látja egymást, de egymáshoz nem tudnak belépni
(a harmadik mindkettőhöz be tud, pedig az WiFi kapcsolaton csatlakozik a routerhez) csak ezt a hibaüzenetet dobja mindkét gép.Van valakinek tippje mi lehet a megoldás?

Amit tudni kell, a két egymáshoz be nem lépő gépnél megcsináltam a hálózat alaphelyzetbe állítását. A kapcsolatoknál a jelszó kérést kikapcsoltam (mondjuk a harmadik géppel belépéskor így is kérte a jelszót), ugyanabban a munkacsoportban vannak és nincs hálózati név ütközés, a hibaelhárító pedig semmit nem talál.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Van némi hálózat beállítás gondom és nem jövök rá mi a franc okozza a hibát.A jelenség az, hogy van itthon a routeren keresztül 2 asztali gép egy laptop W10Home-al telepítve és egy média lejátszó a hálózatban.
A hálózat minden eleme egy munkacsoportban van, név ütközés nincs, a router osztja ki a fix IP címeket a MAC cím alapján. Ennek ellenére van egy gép a hálózatban, ami rakoncátlankodik és nem hajlandó az egyik gépet elérni, holott az a gép a hálózat minden elemét tudja tallózni és a másik gép is eléri.
Ez a nevezett gép, látja a saját megosztott mappáit, látja a laptopot, csak a másik asztali gépre nem tud belépni. Jelszó védelem ki van kapcsolva.
Belépési kisérletkor ez a képernyő fogad:Valaki adjon légyszi tippet, hogy merre keresgéljem a hibát. A W10 saját hibaelhárítója nem tudja azonosítani a hibát és már 2x alaphelyzetbe állítottam a hálózati adapterét a gépházon keresztül.
-
Clemi
veterán
Hálózati kérdés és nem tudom mekkora baromság, de hátha valaki tud magyarázatot.
Adott a hálózatban 3 gép, mindhármon W10 ebből csak az egyiken van még a CU.
A hálózaton egy munkacsoportban vannak és a nevek Név1-W10, Név2-W10Home, Név3-W10HomeAz volt a gond, hogy a gépek nem látták egymást. Konkrétan a Név1-W10 nem látta csak az egyik W10Home végződésű gépet. Direktben beírva a böngészőbe a \\Név2-W10Home\mappa nevet csatlakozott és belépett, de az intézőben a hálózat részen nem látszott a gép. Amint megváltoztattam a Név2-W10Home nevet, Név2-W10 névre, máris megjelent a felsorolásban a név.
Létezik, hogy a nevekben szereplő W10Home szöveg okozott név ütközést, annak ellenére, hogy a név eleje, vagyis a W10 előtti szöveg különbözik? Vagy csak a kötőjel utáni nevet figyeli a rendszer? De így meg két gép van aminek ugyanaz a vége vagyis Név1-W10 és Név2-W10, de így meg mindhárom gép listázza a hálózat minden online tagját.
Tudom ez kicsit bonyolultan hangzik, de én is megőrültem már, hogy miért nem listázza az egyik gép csak az egyiket a másik kettő közül.
-
Clemi
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi, közben rácuppantam az Avast-ra mivel az idei teszteken az élen van (a free verziók között) és érdekes módon hiba nélkül települt és teszi a dolgát.
-
Clemi
veterán
Mit jelent az, hogy képtelen vagy? Avirát használok gond nélkül ugyanezen a verzión és a korábbiakon is, soha semmi bajom nem volt vele.
A frissítés előtt én is gond nélkül használtam, de most tiszta telepítéssel tettem fel a CU verziót, és erre a rendszerre hiába indítom el az Avira oldaláról letöltött free verziót, már telepítés közben közli, hogy nem tudja befejezni és nem is telepíti az antivírus modult, csak nekikezd, de nem települ.
Háromszor próbáltam, de semmi. Gondolom a CU verzióban van valami trükk, amivel összeakad.Mit ajánlotok helyette, mert a Defenderben nem bízom meg teljesen.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Felkerült a gépemre tiszta telepítéssel a 1703-as verzió (15063.296) és meglepve tapasztalom, hogy képtelen vagyok az eddig használt Avira antivírust telepíteni.
Van valakinek tippje a megoldásra, vagy egy másik hasonló antivírust tudtok, amit lehet használni ezen a verzión? -
Clemi
veterán
válasz
core i7
üzenetére
Sziasztok,
Nem tudom jó helyen kérdezek-e, de talán. A lényeg, hogy a freemail-ről át kellene telepednem végre (van gmail címem is) és erre a célra regisztráltam egy outlook email fiókot és a freemailről minden emailt átirányítok ebbe az új fiókba. Az a bajom, hogy (thunderbird klienst használok) az outlook levélszemét szűrőjét nem tudom kikapcsolni és nem jövök rá, hogy tanul, mint a thunderbird, vagy nekem kell a kivétel adatbázis felépíteni, mert eddig minden email ellenőrzéskor külön le kell hívnom a levélszemét mappát is, mert rendszeresen odapakol nekem fontos leveleket is, így például most egy prohardver privát üzenet értesítőt is.
Csinálhattam volna tudom, egy gmail fiókot a freemailról érkező leveleknek, de a gmail teljesen önfejű rendszerezőjétől, de főleg az összes levél meg fontos levél gyüjtögetésétől agyfrászt kapok így is. Konkrátan ha egy kínos levelet akarok eltüntetni, nem elég törölni a bejövő mappából és üríteni a lomtárt, ez a szar még vagy három helyen elraktározza a kimenő és a bejövő leveleket is.Tudtok esetleg egy harmadik megoldást ami IMAP kiszolgáló és nem a szerver dönti el helyettem, hogy mit akarok a leveleimmel? Vagy van infója valakinek az outlook levélszemét szűrőjéről?
-
-
Clemi
veterán
Ez az oldal szerintetek mennyire átverés?
-
Clemi
veterán
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
Köszi, mentettem!
Woland_y2k neked is köszi!

-
Clemi
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
nos ezt beírva egy "valami.bat" parancsorba, semmi nem történik (csak hibaüzenet, még parancs sorból indítva is) a Windows PowerShell ablakban pedig megkapom a rendszer dátumot.
-
Clemi
veterán
válasz
üzenetére
Ezzel az egyszerű számláló parancsfájl megírással adtál egy ötletet, de mivel nem ismerem ilyen szinten a windows szöveges parancsait, ilyet nem is tudok írni

Most annyit tudtam tenni, hogy felírtam a számláló állását és megnézem mennyi a vége, mikor sikítozni kezd a laptop, hogy tegyem töltőre.
-
Clemi
veterán
válasz
Pr3ciSioN
üzenetére
Erősen két lehetőséget gyanítok. Vagy mindkét pendrive hibás, vagy az USB portnál van hiba, ami lehet egy egyszerű kontakt hiba, de akár alaplapi hardveres is. Ami tény, sérülnek az adatok miközben a pendrivera íródnak. Próbálj másik USB portot vagy egy harmadik pendrive-ot, és a Media Creation Tool programmal töltsd le a szükséges Win10 verziót úgy, hogy a program írja meg az adathordozót.
-
Clemi
veterán
Továbbra is olyan alkalmazást keresek, ami méri a bekapcsolás óta eltelt időt. Sajna a feladatkezelő nem jött be. Nulláról indítottam a gépet és 19 óra 47 percről indított valamiféle számlálást. Nem tudom miért és honnan vette, de ez így nem kóser az tuti.
-
Clemi
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jó ötlet, a teljesítmény fülön alul van ilyen adat valóban.
Az akkuidőt akarom rendesen belőni hogy tudjam mire számíthatok, ha úgy kell használnom, hogy nincs a közelben 220v tölteni. -
Clemi
veterán
Hali,
Tudtok valami egyszerű alkalmazást, amivel a bekapcsolva töltött időt tudnám mérni laptopon?
-
Clemi
veterán
válasz
Воланд
üzenetére
Nekem még a régi 10.240-es MediaCreationTool.exe fájlom van. Az a segédprogram a 10.240-es buildot tölti le ezek szerint? Ami érdekes, hogy a tavaly ugyanezzel letöltött ISO képfájl mérete nagyobb, mint amit tegnap töltöttem le.
Most kicseréltem a segédprogramot, és ebben már licenc elfogadás is van, viszont nem kérdezi meg, hogy Home vagy Pro verziót akarok-e letölteni. Mintha a most telepített Home verziót észlelve nem is engedne mást, mert a fület lenyitva csak W10 és W10N a választható verzió. -
Clemi
veterán
Sziasztok, gyors kérdés. A MediaCreationTool eszközzel letöltött W10 ISO képfájlban van olyan fájl valahol, amiből kideríthető melyik buildot töltöttem le?
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
A x64 Home verzió 10586.71 buildje van a gépen nVidia GTX-760 kártya társaságában. A roppant idegesítő gondom az, hogy egyszerűen nincs Aero, vagyis a tálcán nincs mini betekintés, csak szöveg az ablak tartalmáról, így természetesen hiányoznak a média tartalmat lejátszó alkalmazások (RádióM, Groove, Film+TV, Spotify) mini vezérlői is. Annyi biztos, hogy a korábbi buildban még nem volt ilyen hiba. Minden vezérlő program a legfrissebb.
Valakinek van tippje, hogy hogyan lehetne beizzítani az Aero-t? Ma én próbálgattam és az egyik téma váltásnál kb 3-4 kattintásig működött, de azóta hiába cserélgetem a témákat, semmi eredménye. -
Clemi
veterán
Sziasztok,
Ezzel mit tudok kezdeni? A háttérben csinálta, észre se vettem.
Egyébként nekem még a 10240-es build van a gépen
Ezek után ma értesített (nem tudtam a beszúrt képen lévő hibákról) elindítottam az újraindítási folyamatot, elkezdte a rendszer frissítést, de csak arra lettem figyelmes (nem ültem a gép előtt) hogy sötét a képernyő. Hagytam vagy negyed órát de semmi, úgyhogy kapott egy resetet. Induláskor visszaállította az előző verziót és kész.
-
-
Clemi
veterán
Nekem is bebizonyosodott, hogy a driverekkel van a gond de nem kicsit. Korábban már panaszkodtam az egér baromságokra és azt hittem az egér romlott el. Na nem! Eltakarítottam minden Logitech drivert és érdekes módon helyreállt a rend, megszüntek a három sor helyetti egész oldal lapozások meg az egyéb hülye dolgok.
Igaz, így le kell mondanom hogy átprogramozzam az egér plusz gombjait, meg a billentyűzeten amit programozni lehet, de legalább minden korrekten működik. -
Clemi
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Az a helyzet, hogy nekem is Home verzió van és még soha egyszer sem kellett kapkodni mert a frissítések miatt a rendszer újraindul.
Nekem ez a beállítás van:
Ha frissített a rendszer, akkor az értesítési sávon jelzi, hogy újraindítás van ütemezve, de egyrészt ilyenkor ott az ütemezés időpontja beállítható, másrészt az azonnali újraindítás is választható.
-
Clemi
veterán
Szerintem neked valami okosított Windowsod lehet, mert nekem a képnézegető az egér görgetésre és a kép szélén megjelenő nyilakkal is lapoz, persze csak akkor, ha nem csak az az egy kép van a könyvtárban.
Ha pedig a kábellel a gépre csatlakoztatott telefonon lévő képeket akarod nézni, azt mindig is csak egyenként lehetett, mivel az összes képnéző előbb bemásolja a TEMP mappába és onnan mutatja. -
Clemi
veterán
UI: Megvan
LAV Video Decoder-nél a Hardware Acceration-nál a DXVA 2 (native) -> DXVA 2(copy-back) -ra kellett állítani és így műkszik, igaz bele kell tekerni majd vissza a videóba, mert zöld kép lenne csak, de így megyEzt miért is kell vajon átállítani? Nálam alap beállításon (DXVA - native) hibátlanul megjelenít minden filmet.
-
Clemi
veterán
válasz
kory24
üzenetére
Szvsz első lépésként gyomlálj ki minden utólag telepített codec-et majd távolítsd el az MPC-HC-t is, de registry takarítással (CCleaner erre tökéletesen jó), majd tedd vissza egy restart után az MPC-HC-t és telepítéskor jelöld ki, hogy minden korábbi beállítást tegyen alaphelyzetbe. Nálam a lent látható konfigon semmilyen plusz codec nincs telepítve (se DivX, se Xvid, se AC3 se a Haali splitter) és hibátlanul röccenés nélkül lejátssza az összes MKV filmet, de nemcsak az MPC-HC hanem a beépített Filmek+TV lejátszó. Annyi az eltérés, hogy a Filmeg+TV-ben valahogy nem az igazi a hangsáv váltás és a felirat kezelés, mert bár működik, de a felirat bekapcsolástól piszokul belassul.
Azt a 2009-es cikk anno tök király volt, de egy pettyet eljárt felette az idő. Nincs már szükség semmilyen külön codec-re meg szögelésre meg registry piszkálásra, hogy a média tartalmakat meg lehessen nézni a PC-n, sőt már a belső hálón simán tolok bármilyen tartalmat a hálózatban lévő annak a megjelenítésére alkalmas (TV, másik PC) eszközre.
Azok a Codec csomagok valóban a megváltást hozták el anno, mikor elkezdtek terjedni, de azok az idők már szerencsére elmúltak. Ma már csak inkább össze kutyulják a rendszert és mindenféle rejtélyes hibákat okozhatnak. Nem mondom hogy tuti okoznak, de ha egyszer nincs rájuk szükség akkor inkább maradjanak az archivumban. -
Clemi
veterán
Hali,
Sajna az angolom, a szakmai meg főleg nagyon gyatra, viszont szórványosan, de jelentkezik nálam a TDR hibaüzenet, de ma a Photoshopot zárta be a rendszer ezzel az üzenettel.
Valaki légyszi igazítson útba, hogy az ezen az oldalon leírtak alapján mit kellene módosítani a rendszeren, mert úgy tűnik van megoldás. -
Clemi
veterán
válasz
ignisz
üzenetére
Ez azért nem éppen a Boot idő inkább csak egy "log on" legalábbis a képről nézve, ettől függetlenül tök gyors, de gyanítom, hogy szinte semmi (vírus kereső, OneDrive, Office szinkronizáló, OneNote, Skype, utorrent ilyesmik) nem is töltődik be induláskor

Nekem ilyen, és egy rakás cucc (amiket felsoroltam) elindul a géppel
-
Clemi
veterán
válasz
MrCsiT
üzenetére
persze, biztosan nem mikrolagos AMD VGA-d van, és minden esetben főzöl egy teát, mire elindul egy Win 8.1-hez képest, de ezek bagatell dolgok
Nem, már a w8.1 óta nincs AMD kártyám, mert már az r-270x-hez képtelenek voltak normális drivert írni, úgyhogy lecseréltem. Teát nem főzök, mert S3 módban tartom a gépet, úgyhogy az a tized mp mire képet ad kevés lenne rá. Az viszont igaz, hogy lassabban bootol mint a w8.1 anno de szinte biztos vagyok benne, hogy a chipset driver a ludas. Nálas sajna bejátszik, hogy a mostani konfigomra váltással egyidőben álltam át a W10-re így nem tudom a korábbi konfiggal (P9-Z68+I2500K+8GB RAM+GTX760+S840 SSD) milyen lett volna a boot idő mérve a boot tracker programmal, de most sajna 48mp amiből 12mp csak a BIOS és 35mp a rendszer töltés. Ez sok az tuti, de az is hogy ez driver gond mégpedig az Intel sara lesz a Z97-es lapkakészletekhez.
-
Clemi
veterán
válasz
szundybence
üzenetére
Ott az Ubuntu. Éles rendszer 32 GB-os pendrájvon. Különböző gépekbe bedugom, indítok róla, és megy. Na pont a Linux distrókat ne emlegesd mert attól meg az én hajam áll égnek. Nagyjából évente nekifutok hátha.... most legutóbb is rápróbáltam néhányra többek között az Ubuntu volt az egyik. Azon kívül, hogy egy W3.1-nél nem nyújt többet még szar is, mert hol ez a baja, hol az a baja, hol ezt a hardvert nem hajlandó felismerni hol meg azt nem, hol a hálózatot nem képes kezelni, hol meg egyszerűen el se indul. Legutóbb 3 napom ment rá, de képtelen voltam életet lehelni bármilyen distrot is használtam. Ugyanerre a gépre feltoltam egy windowst és működik, teszi a dolgát. Nem kell parancssorban órákat gépelgetve konfigurálgatni olyan parancsokat használva, amik ismeretéhez minimum egy informatikai végzettség kell. Tudom ez az én szegénységem, de a biztosítékot minden alkalommal kiveri nálam, mikor Linuxot akarják mindenáron a Windows-al helyettesíteni. A két rendszer két teljesen más dologora való és kész. Majd ha lesz Far Cry meg COD sorozat, meg PS és LR család Linux-ra, na majd legközelebb akkor engedek egyetlen bitjét is gépem közelébe. Jaaa és érdekes módon nekem a kiadása óta 99%-os stabilitással teszi a W10x64 Home a dolgát. Persze nem engedtem rá semmiféle csoda varázsló meg tuti tunning jobbá tevő programot a frissítések pedig érkeznek ahogy a rendszer kívánja. De egyébként erre a hsz-re felesleges válaszolni, mert én nem fogok ebben a témában vitát nyitni. Akinek nem tetszik a W10 jelen állapotában, tegye vissza a korábbit ami bejött neki de ne itt hisztériázzon feleslegesen. Peace

-
Clemi
veterán
Nem tudom mi kavarta meg, de egy újraindítás most megoldotta, és igen csak az az egy gomb nézett ki olyan furcsán.
Már azt hittem ez valami feature, mert ha fölé vittem az egeret, változott a képe. Ami érdekes, hogy 2 nappal ezelőtt érkezett a KB3081448 frissítés, ami a frissítési napló szerint is 08.28-án települt, ennek ellenére a tegnapi restart után a műveletközpont jelezte, hogy frissítést telepített a rendszer. Mikor megnéztem, hogy mégis mit, a KB3081448 frissítést mutatta. 
-
Clemi
veterán
válasz
svgyula
üzenetére
A win10-hez rakj fel codek csomagot.
Szerintem ezt a nettó baromságot inkább tartsd meg magadnak! Már a W8-hoz is elég volt egy Haali splitter a hangság váltáshoz, és legfeljebb egy ffdshow a feliratok miatt a media playerben és kész.

Egyébként meg halkan megsúgom, hogy jelenleg a W10 alá még semmi média lejátszáshoz szükséges plusz dolgot nem tettem a gépre, és még a jó öreg média player is hibátlanul lejátssza az .mkv fájlokat is, és természetesen minden más videó fájlt. Ha valamelyiket nem játssza le az tuti valami kalózöblös belenyúlt film, amihez saját ajánlott lejátszót vagy kódek csomagot kér, ami természetesen már teszi is a gépre a malware és trójai állományokat.
De ha te magadnak telepakolod felesleges szeméttel a géped az a te dolgod, de másnak ne ajánlgasd!Jobban jársz ha a win7 telepítővel törlöd a particiót, újat létrehozol
Miért nem mindjárt a dos 6.0-át ajánlgatod?
Ha van W10-e akkor ugyan miért is ne arról bootolva törölné a korábbi particiókat? Ha a W10 telepítőről bootol, annak a menüjében miután törölte a particiókat, nem kell létrehozni semmit, hanem csak ki kell jelölni a telepítőnek, hogy arra a particionálatlan területre kéred a telepítést és a rendszer létrehozza a szükséges területeket. De ez már a W7 óta így működik!!! 
-
Clemi
veterán
válasz
leviske
üzenetére
Sanszos nálad is a videókártya driver. Nálam Nvidia GTX-750 és persze a driver amit a rendszer maga pakolt fel, én csak a GeForce Experience-t tettem mellé, de a Chrome böngészőben időnként a FB lapon kiabál, hogy nem válaszolt de helyreállt. Sehol máshol csak ennél. Játékből én csak az FC4-et és a CODAW-t használom, azok mennek hiba nélkül, csak az Experience optimalizált beállításait nem tudja a játékokba áttölteni, de szvsz ez is az Nvidia hibája.
-
-
Clemi
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Nálam az otthoni hálózaton W10-W8,1-WXP-SmartTV-MediaPlayer látják osztják viszik oda vissza egymás megosztott tartalmát. A W8,1-en minden próbálkozás ellenére első alkalommal meg kellett adni a W10 alap jelszavát.
-
Clemi
veterán
A TC más tészta, egy évtizedes, állandóan frissített szoftverről beszélünk, és nem vonja kétségbe senki a hasznát, egyszerűen csak nem mindenkinek kell. Ismerek olyan embert, aki gyorsabban csinálja a fájlműveleteket intézőben, mint én TC-ben. Ő azt szokta meg.
Pont ez a lényeg, hogy a fájlműveletekre már a 8.1 óta nem is a TC-t használom, én sem, mert az intézővel sokszor tényleg gyorsabb és kényelmesebb. Van viszont elég sok dolog, amit szerintem azzal érdemes, sőt lehet hogy csak azzal lehet megoldani, az intézővel nem, mert nem arra van kitalálva. Aki tényleg csak legfeljebb fájlokat mozgat a saját gépén, annak főleg a jelenlegi intéző teljesen elegendő. De például olyan szintű és részletesen paraméterezhető csoportos átnevezést nem tudom mivel lehetne még megoldani (konkrétan itt akár egy sorozat össze-vissza című epizódjaira gondolok felirattal együtt) vagy FTP kapcsolatra mi más lenne alkalmasabb, vagy akár egy fájl atrributumainak az átírására milyen másik eszköz van? De nem kezdem el sorolni, mert mint írtam, a fájl mozgatási másolási műveletek azok amik az utolsók a sorban nálam amire használom.

-
Clemi
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha az alapértelmezett programmal megnyitok egy képet, miért nem tudom a kurzorral léptetni a következőre? Teljesen eltűnt a klasszikus "villámnézet"?
Talán a társítással van gond? Nem értem, hisz nekem sem ahhoz van társítva, mégis működik a léptetés kurzorral és az egérrel is.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- OLED monitor topic
- Milyen routert?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
mert csak szakadozott hangfoszlányok jönnek át, pedig ott ülök a gép mellett ami az asztal alatt van a térdemnél.

hidd el, sokan már igen.