Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18163) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Frissítettem én is 10-re, de még hogy!

Egy Asus Transformer T100TAF-om van, aminek elszállt a rendszerpartíciója (a recovery partíciót akartam törölni, de útközben jött egy áramszünet), úgyhogy azt gondoltam, ha úgyis újra kell húzni (mert bár a fájlokat láttam, a különböző szoftveres trükkök nem értek semmit), akkor már W10 legyen. Nem volt telepítőlemezem, minthogy épp azt terveztem, hogy törlöm a recovery-t, aztán a frissebb rendszerről készítek másolatot. (Nagy felelőtlenség volt, már tudom.) Szóval először a Lazesoft Recovery Suite-tal kihalásztam a rendszerből a Windows termékkulcsot. Nem tudom, hogyan kellene ennek működnie, de érdekes módon két termékkulcsot is kiadott: az egyiket "Windows 8.1", a másikat "BIOS" címkével.

A terv az volt, hogy telepítem a Windows 8.1 Enterprise-t USB-ről (amit az XP-s asztali gépemen dobtam össze), aztán onnan a Media Creation Toollal és a termékkulcsommal telepítek egy rendes Windows 8.1-et, amiről már frissíthetek a végleges Windows 10-re. Kicsit macerás, de összességében nem volt több idő, mint simán feltolni egy XP-t anno.

Ám volt néhány fura dolog, nevezetesen hogy a Win 8.1-et csak az első, "Windows 8.1" címkével ellátott product key-jel engedte feltelepíteni, a másikat érvénytelennek tartotta az installer. Aztán amikor aktiválni akartam a Win8.1-et, akkor érvénytelennek találta a telepítőnél beírt kódot, és csak a "BIOS" címkéjűt fogadta el. Ezt azonban előbb a Media Creation Tool-ban próbáltam beírni és ott aktiválni, ahol egyiket sem fogadta el, de amikor a vezérlőpultból intéztem a "BIOS" címkéjűvel, úgy ment, és semmi problémája nem volt vele.

Szóval végül kiválasztottam, hogy semmi ne maradjon meg az előző rendszerből, ami már eleve egy teljesen új, formázott területre került, így most van egy friss Windows 10-em. Azt olvastam, hogy eztán a Windows 8-as termékkulcsomat többet tán használnom sem kell, mert a Windows egy új telepítés alkalmával úgyis a hardveremet veti össze a szervereken eltárolt adatokkal, így azonosít be. Ezt mondjuk nem egészen értem, mert próbaképp készítettem egy Windows 10-es telepítő pendrive-ot a Media Creation Toollal, és a telepítés elején azonnal kérte a termékkulcsot - feltehetően a Win8-asat nem is fogadná el. Mi lesz, ha ismér újra kell valamiért telepítenem a semmiről? (Ne legyen ilyen, megcsinálok egy saját recovery lemezt, de sosem lehet tudni.) És mi lesz, ha egészen megváltozik a hardverem, pl. a szervizben kicserélik az alaplapot a tabletben? Vagy mi lesz, ha ez a kettő egyszerre történik?

Szóval kicsit bizonytalan vagyok, mert elég döcögős volt a váltás a sok licenc-tiszteletkör miatt.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.