- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#78032384 #45553 üzenetére
Szerintem is nagyon jó ez a menüfajta, meg ennyi idő alatt már szépen meg lehetett szokni (főleg, mert a 7 óta egyre több helyen látni).
Ja, az Edge-es megosztásos menü még a régi, akad ilyen design baki. Viszont korábban már volt ilyenről itt szó, az appok sosem lesznek egységes felületűek. Egyrészt mert ez nem követelmény, másrészt ha a fejlesztő úgy gondolja, hogy a saját megoldásai és ikonjai jobbak, akkor azt úgy készíti el. Rendszeren belül szintén. De tény, hogy akad azért átgondolandó rész. -
törölt tag
válasz
Tigerclaw #45537 üzenetére
Mert a gépház UWP-s, máshogy van kategorizálva, bizonyos funkciókat a vezérlőpultba már sosem építettek be, gond nélkül skálázható, és mert érintéssel jobb kezelni. Ha megszokod, akkor nem jobb a régi, ami majd idővel el is fog tűnni.
Azért, mert valami 20 éve működött, nem jelenti, hogy az a legjobb mód. Ez mindenre igaz, a programok felülete és úgy en bloc a felhasználói élmény folyamatosan változik. A szalagos menü 10 éve van használatban, ha ennyi idő alatt nem szoktad meg, akkor komoly gondjaid lesznek a többi alkalmazással is.
"nem érdekli őket, hogy a maradék 1-2 milliárd ember mit gondol erről"
Insider program, vagy főleg a Visszajelzési központ app a start menüben? Nyugodtan küldd el az ötleteidet.A Live Mail nem a Posta elődje (amivel az IMAP amúgy működik), és már vagy 4 éve nem frissül. Ott az Outlook, az például nagyon jó.
Ahogy mondod, minden ablakban ott van a gomb az offline fiókhoz vagy az alkalmazásszintű belépéshez. Szerintem ha körbenézel legalább egyszer az ablakban, akkor látod is.
davidsone: Ha törölted, akkor sehogy, csak tiszta telepítéssel (bár akkor inkább az újat rakd fel úgy szerintem).
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #45532 üzenetére
Mielőtt leírnád, hogy a hülyék hülye rendszerét használod, legalább gondolkozz el rajta, hogy ezt így kéne-e.
A Mail app lehet, hogy fapados, de minden szükséges funkciót tud, plusz tableten tökéletesen használható (és igen, tableten pontosan ugyanaz a rendszer fut, mint az asztali gépeden). Ha nem tetszik, vagy problémád van vele, használj mást, senki sem kényszerít rá.
A szar felület szintén alkalmas egérrel és érintéssel való használatra, ezt mondjuk egy OS X-ről nem lehet elmondani.
A gépház mellett még mindig ott van a vezérlőpult, használd azt.
A saját fiókod átnevezését a Gugli második találatnak ki is adja, ehhez miért kellett 1 óra? Mert gondolom a mappa átnevezése okozott problémát. Offline fiókot mindenhonnan lehet kreálni, sehol sem kötelező MS fiók. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
birorichard #45464 üzenetére
Pötyögd be a keresésbe, hogy indexelés, ott látod, hogy magától miket indexel: alapértelmezetten csak a felhasználói fájlokat. Lehet, hogy amit indexelésnek hittél, az nem az volt.
A frissítésre nagyjából ugyanazt tudom mondani, mint korábban: 12 órába belefér egy alvás is, még ha nincs is üzenet, a gépházból halaszthatod megint. Csak arra figyelj, hogy engedd neki telepíteni, ha jó az időpont. Nagyon idegesítő tud lenni, ha váratlanul frissít, ezért érdemes inkább megszokni az új rendszert. Nincs azért annyira sűrűn új frissítés. Esetleg a gpedit-ben (Pro-n) nézz körbe, vannak érdekes dolgok ott. Ha letiltottad a frissítéseket, akkor meg már mindegy.
-
törölt tag
Az évfordulós frissítéssel a 30 napot lecsökkentették 10-re. Amúgy persze bármikor visszarakhatod a 10-et.
birorichard: Az úgy tényleg elég gáz. Nekem majdnem 100%-os hálózati aktivitás mellett aludt el párszor (fájlokat másoltam), szóval ez nem szokta zavarni, bár a 8-at sem zavarta anno. Ilyenkor szüneteltetek egy videót a VLC-ben, azzal valamiért sosincs gondja.
-
törölt tag
válasz
zorzy4 #45450 üzenetére
Drivert akkor kell (vagy érdemes) telepíteni, ha valami gond van a jelenlegivel, vagy az újjal nyersz is valamit. A rendszer amúgy mindent magától frissít, ne külső programokra támaszkodj.
VoidXs: Ha egyhuzamban 12 órán át játszol, akkor tényleg nem látod az értesítést. Viszont letöltés után azonnal jelzi, meg az aktív időszak leteltével is feldob egy üzenetet (windowed borderless módban látnod kell amúgy játék alatt is), így lehet halogatni. Nekem például filmnézés közben nem frissített akkor sem, utána meg kérdezte, hogy halasztom vagy újraindítom.
Forgalmi díjas kapcsolatra állítva nem tölti le magától a frissítéseket.Tényleg jobb lenne, ha nagyobb időintervallumban lehetne gondolkozni, de azért így sem vészes szerintem.
(#45442) woland_y2k: Az mindegy, a lényeg, hogy valaki lopja.
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob #45433 üzenetére
Állítsd vissza az előző kiadásra, vagy rakd át másik gépbe, állítólag az segít.
-
törölt tag
válasz
Sztlaci #45426 üzenetére
SwiftKey asztali rendszeren nincs, Androidon és iOS-en a "jelszólopás" meg a felvásárlás előtt is így ment
Doky586: Azt írják a felhasználók, hogy az i3-ról i7-re, vagy az AMD-ről Intelre váltáskor sem deaktiválódott a rendszer (a 7 sem), meg vannak akiknek állítólag egy HDD-SSD csere után is telefonálniuk kellett, mert már nem volt digitális jogosultságuk. De oké, legyen igazad, kezeljük úgy, hogy a proci+alaplap nem biztos, mert azt nem tüntették fel így sehol. Majd ha valaki ki is próbálja, akkor kiderül.
-
törölt tag
válasz
Doky586 #45414 üzenetére
Ezt direkt csinálod, vagy a szövegértés nem az erősséged? Senki sem mondta, hogy nem kell az új géphez új rendszert venni, megint olyant magyarázol bele, ami nincs.
Tele van a net cikkekkel erről, ott van az online súgó, de még a gépházban is le van írva. Alaplapcsere ≠ új gép. Régen nem aktiválta neten magát (csak ügyfélszolgálattal), most már van rá mód. Itt egy cikk, példa is van benne az eltérő eszköztípusra. Viszont ha nem megy, akkor tovább ne erőltessük, nem fogom a kedvedért sem folyton ismételgetni. -
törölt tag
válasz
Doky586 #45410 üzenetére
Ez nem hit kérdése, oda van írva feketén-fehéren, pont ezért hozták létre azt a funkciót. Korábban ilyen lehetőség nem volt.
"Egyébként mint olvastad Ad-m egy teljesen új gépről beszélt.."
Ezért sem értettem, hogy miért linkelted az alaplapcserés hozzászólást úgy, hogy "korlátlan" számú gépen aktiválható így a rendszer?
Az új gép ott van a kivételek között, úgy nem működik (ha mégis, akkor szerencse). Ha kicseréled az alaplapot, az még aktiválható. A másik laptop már új eszköz, ott egyik hardver sem passzol -> új gép, nem aktiválható. -
törölt tag
válasz
Doky586 #45398 üzenetére
Pont az ellenkezőjét írják: "Ha felvette Microsoft-fiókját, és összekapcsolta a digitális licenccel, az Aktiválási hibaelhárítóval jelentős hardvermódosítás után is újraaktiválhatja a Windowst."
De amúgy ezt hol látod? Ott 6 lehetséges okot írnak, egyiknek sincs köze ahhoz.
-
törölt tag
válasz
Doky586 #45382 üzenetére
Senki sem állította azt. Az "új gépet" (ami mondjuk egy új alaplap) lehet aktiválni a hibaelhárítóval úgy, hogy a régit törli a rendszerből, de ezt linkeltem is. Továbbra is egy gépen lesz használatban a licenc.
"A közelmúltban jelentős mértékben módosította az eszköz hardvereit, például kicserélte az alaplapot, és a Windows esetleg már nem aktiválható az eszközön.
Ha összekapcsolta Microsoft-fiókját Windows 10 digitális licencével a készüléken a hardvermódosítást megelőzően, újraaktiválhatja a Windowst a bejelentkezési adatainak megadásával:" -
-
törölt tag
válasz
half333 #45210 üzenetére
Gépház > Rendszer > Kijelző > Speciális megjelenítési beállítások > Szöveg és más elemek fejlett méretezése
Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy néhányan csak angolul segítenek, mikor könnyen lehet, hogy az illető nem tudja lefordítani. Ez főleg a szolgáltatásoknál lehet problémás.
-
törölt tag
válasz
vaakuum #44851 üzenetére
Vezérlőpult > Windows tűzfal > Speciális beállítások > Kimenő szabályok, majd oldalt Új szabály.
(#44946) arcitec: Nem csinál ilyet a telepítő. Ha esetleg valamiért elvenné a betűjelet (de egyáltalán nem jellemző), akkor csak visszaállítod.
(#44948) Szpisti: Évfordulós frissítéssel a gépházban az aktiváláson belül lépj be az MS fiókoddal, azzal hozzárendeli a HWID-t. Ha nem engedi aktiválni, akkor a hibaelhárítóval kijelölöd a fiókodról a gépet, és kézzel aktiválhatod. [link]
-
-
-
törölt tag
válasz
LLKobe #44762 üzenetére
Milyen programokat használsz? Olyanokra gondolok, amik a rendszerrel együtt indulnak, és/vagy módosítják a felületét vagy működését valamilyen szinten.
Víruskergetőt és hasonlókat egy indítás erejéig érdemes lenne letiltani (akár a frissítés előtt is).Egyébként 350 millió gépen fut a 10, nem nehéz olyanokat találni, akiknek volt valami problémájuk a frissítéssel.
-
-
törölt tag
válasz
westcoastog #44600 üzenetére
Elméletileg igen, ez a módja
Az Aktiválási hibaelhárító használata.
-
törölt tag
válasz
westcoastog #44596 üzenetére
Nem kell fiók az aktiváláshoz, de ha már be vagy lépve, akkor hozzákapcsolta a licenced. Ennek az az előnye, hogy ha alaplapot cserélnél a jövőben (ami miatt nem tudná aktiválni), akkor a hibaelhárítót használva a fiókodról aktiválhatod az "új" gépet
-
törölt tag
válasz
kory24 #44585 üzenetére
Ez van akkor, ha fogalmad sincs arról, hogy milyen "kémkedés" ellen harcolsz
Legalább nézted volna meg, hogy miket tiltasz le. Ha az appok működését korlátozod, akkor nem fognak rendesen működni. Ha pedig szolgáltatásokat tiltasz le, és mégis kellenének, akkor jó esetben hibaüzenet van, egyébként meg semmi.
A telepítés végén kikapcsolhatsz mindent az egyedi beállításokon belül, utána a gépházban a Defender mintaküldését is kilőheted. Ilyenkor már a diagnosztika alapszintű amúgy is, de a visszajelzések kérését is kikapcsolhatod. A többivel már az appokat korlátozod (egyébként feleslegesen, mert ha nem futnak és nem vagy bejelentkezve, akkor nem csinálnak semmit). A külső programokat hanyagold.
Nem kémkedik, nem lopja a fájljaidat, nem lépnek be a Facebookodba, nem vezetnek aktát a warezolt programjaidról. Van telemetria, ahogy manapság a böngészőtől kezdve mindenben, de alapszinten csak összeomlási naplót és ilyesmiket küld el, névtelenül. Olvasd el az adatvédelmi nyilatkozatot, ott bőségesen leírtak mindent.És ez már nagyon sokszor le lett írva a topikban.
DS39: A frissítést nem minden gép kapja egyszerre, ezért nem jelenik meg még nálatok. MCT-vel vagy a frissítési segéddel lehet azonnal elindítani. [link]
-
törölt tag
-
törölt tag
Tableten frissítettem, asztalin tisztán telepítettem. Mindkettő rendben lezajlott, viszont utóbbin a telepítés után megjelent egy defaultuser0 nevű felhasználó. Fogtam és töröltem, nem akadékoskodott
Nem tudom, hogy miért hozta létre.
-
törölt tag
válasz
bobalazs #42219 üzenetére
Az nem bug, hanem egy önmagára mutató hivatkozás. Nem 80 gigás az a mappa. A programok számára készült, és eredetileg látnod sem kellene, viszont a jogosultságok módosításával előhoztad.
Megoldás lehet, vagy ez.
A rendszerpartíción ilyet amúgy ne csinálj, mert máshol is gondot okozhat(ott). -
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #41837 üzenetére
Nem teljesen, de ez a leglényegesebb. Szóval nem frissíti sem a rendszert, sem az appokat (p2p módon sem), meg lehetséges, hogy az élőcsempék sem frissülnek. Ha van olyan app telepítve, ami számításba veszi a mobilnetet, akkor az is másképpen működhet. Ez csak az éppen használt kapcsolatra vonatkozik, és az oldalak szerint állandó beállítás.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #41834 üzenetére
Hát sajnos a Home kicsit korlátolt ilyen szempontból, így nincs egyszerű mód a halogatásra (kivéve a wifis megoldást, azt csak egyszer kell bekapcsolni, és nem kérdez). De mivel az új buildek ennyire ritkán jönnek, talán érdemes megpróbálni azért
A többi frissítés attól még gyors, és mehet úgy, mint a 8.1-en. De ha azt biztosabbnak gondolod, akkor maradjon azon (ingyen a hónap végéig lehet frissíteni).
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #41832 üzenetére
Akkor az nem játszik. A nagyobb frissítés előtt is pontosan megmondja, hogy mikor akar újraindulni (van lehetőség akár 6 nappal is elhalasztani, majd tovább), esetleg be lehet állítani egy megfelelő időpontot, vagy legalább lehet rá számítani.
Amúgy a frissítéseket elvileg az is halasztja, ha forgalmi díjasnak van beállítva a kapcsolat (csak wifi). -
törölt tag
válasz
szabonagyur #41829 üzenetére
Ami sokáig tart, az a build upgrade, az pedig november óta nem volt. A halasztással elvileg hónapokig nem telepíti akkor sem, ha tudná. A kisebbekhez beállítod, hogy csak értesítsen az újraindításról, így elég kikapcsoláskor felraknia azokat.
Amúgy ez a lehetőség Home rendszeren nincs, ha ez számít. -
törölt tag
válasz
szabonagyur #41825 üzenetére
A gépházban van lehetőség a frissítések elhalasztására (a biztonsági frissítéseket nem érinti), ez lesz elvileg a megoldás. Amúgy pár embernek még a 10586 sem települt valamiért.
-
törölt tag
válasz
flatline#2 #41783 üzenetére
Hát ha tényleg az okozza a hibát, akkor valószínű
minolta5: És szól is a teszt? Csak azért kérdezem, mert ilyesmi hibát írtak már neten, akkor a hangszórók beállításaiban az alapértelmezett formátum átállításával oldották meg. Hátha.
-
törölt tag
válasz
flatline#2 #41781 üzenetére
Ilyet már tapasztaltam én is, akkor az segített, hogy a gépet kihúztam, az előlapi csatlakozót lehúztam majd újra csatlakoztattam (pedig látszólag nem volt lecsúszva). Utána nem volt többé gondja. A programok a folyamatos hangeszközváltástól fagynak le.
Egyébként a Realtek drivert én fel sem rakom, mert az előlapi kimeneten nincs mély, ha telepítve van.minolta5: Van valami hibaüzenet, piros X, felkiáltójel, akármi? Hangteszt szól, esetleg ott ír hibát?
-
törölt tag
válasz
TigerCat #41164 üzenetére
Nézd meg az eseménynaplót, ott lesz az ébresztés oka. Ha azt írja, hogy ismeretlen, akkor valószínűleg karbantartás miatt kapcsolt be, vagy egy program miatt (neten például a TeamViewer-t írják). A karbantartást a vezérlőpultban, az ütemezett frissítést és vizsgálatot a gépházban találod. Esetleg nézd meg a feladatütemezőt, hogy mi futott, vagy mi fog futni abban az időben.
Az-X: Nyelv > Speciális beállítások > Nyelvi beállítások alkalmazása... > Beállítások másolása. Utána mindenhol magyar lesz.
-
törölt tag
válasz
Nelorfin #40863 üzenetére
Valami akadályozza a kulcshoz való hozzáférést. Vagy korlátozott fiókot használsz, vagy valamelyik programod nem engedi (például a Comodo tűzfala tudja blokkolni a reg módosításokat, vagy valamelyik vírusirtó, ilyesmik). Ha megnézed magad (futtatásba regedit), akkor a CURRENT_USER alatt kikeresve a Run-t megnézheted, hogy van-e engedélyed hozzá.
-
törölt tag
válasz
King Unique #40861 üzenetére
Igen, akkor tényleg hasznos, ha szükség van NTFS-re, mert amúgy macerásabb megoldani. Viszont az MCT is megoldja mindenféle beállítás nélkül (az iso-ból felmásolást én amúgy nem nevezném fabrikálásnak, de az nem is szükséges). Ott van a bootmgr és a bootmgr.efi, a boot menüből csak ki kell választani a megfelelő módot, és mehet. FAT32-ről mindkét módban lehet indítani, és nem kell GPT-s pendrive.
-
törölt tag
Azt tényleg nem oldja meg, de ezzel nem is találkozik az ember normál esetben. Miért tiltottad le (meg hogyan)? Kiveszed a pipát az értesítések elől, és nem jelez semmire. Amúgy ilyesmi csodamegoldások vannak rá.
Gondolom direkt nem lehet eltüntetni, mert a 3rd party alkalmazásokra is onnan kapnád az értesítéseket. -
törölt tag
Két kattintással találsz olyan tesztet, amin jobb, meg olyant is, amin nem változott. Több laptopon és tableten tapasztaltam javulást, még ha nem is több órányit, de észrevehetőt. Itt is írták többen, máshol is.
A DX12 olyan dolog, ami a korábbi rendszereken nincs.
A fast boot már a működéséből adódóan gyorsabb, mint a hidegindítás. De ha nem hiszed, akkor mérd le magadnak, főleg HDD-vel. A memóriatömörítéssel több alkalmazás marad a memóriában, nem kell annyit a lemezre írnia. A memória még mindig sokkal gyorsabb a háttértáraknál. Ez kevés memória esetén főleg sokat számít.
Nálad lehet szar, nekem még nem volt értesítés, amit nem lehetett eltüntetni. Lehet, hogy frissítened kéne néha?
A többinél meg nem is értem, hogy mibe kötsz bele. Leírtam, hogy mit tud a rendszer önmagában, erre írod, hogy vannak, akik más programokat használnak, vagy számukra felesleges dolgok. Ettől még olyanok, amiket a 7 nem tud, és külön program kell, vagy nem megoldható. A termékéletciklus meg már csak ilyen. UWP nem lett volna sehogy a 7-ben, ha meg sosem kezdik el, akkor örökké a szarul skálázódó alkalmazásokról lehetne hallgatni. Meg ilyenek.Olvass a sorok között. Azt azért emeltem ki külön, már volt olyan, aki szerint a topik tartalma alapján a rendszer sosem működik megfelelően. Jelenleg ~300 millió gépen fut, folyamatosan nő a részesedés, pedig mindenhol le van írva, hogy miként lehet visszalépni. Ezek szerint annyira nem lehet rossz, nemde?
A többi szubjektív, neked nem tetszenek, ez van.
general: Én ugyan nem akarlak meggyőzni, akkor használd a hetest
De mint már mondtam, sehol sem kötelező online lenni, a netes fiókot is csak az appok egy része kérdezi, a felhős dolgokat is egy kattintás eltüntetni, végleg. Appokat nyugodtan törölhetsz, szinkronizálni meg csak akkor tud, ha megmondod neki, hogy hova. Ezeket telepítés után rögtön el lehet intézni. Amúgy a képfájl alatt lemezképet értettem, .iso-t
-
törölt tag
válasz
general #40712 üzenetére
Talán amit kiemelnék:
Jobb az energiagazdálkodása, tovább bírják az aksik vele. Van DX12, a fájlkezelés kényelmeseb (pl. összevont ablakok a fájlműveleteknél), jobb a memóriakezelés (van tömörítés), gyorsabban indul a rendszer a fast boot miatt.
Aztán ha a felület nem is tetszik, de vannak hasznos újításai, például az értesítések, a műveletközpont, az ablakok rendezése, az élőcsempék... az appok között is akad hasznos, idővel meg bővülni fog a Store a hagyományos win32-es alkalmazásokkal is. A játékokat lehet rögzíteni, a képfájlokat is kezeli, több programot is kiválthat.
A jövőben kizárólag a 10 kap funkcióbeli frissítéseket a hibajavítások mellé. A Win7 mindjárt 7 éves, és jobb már nem lesz.
Persze nem tökéletes a rendszer, sok ember sokféle hibát tapasztalt már a megjelenése óta, de alapvetően nincs vele úgy gond. Hamarosan megint kap egy jókora frissítést. -
törölt tag
válasz
general #40704 üzenetére
Home rendszeren nem megy. Akkor netplwiz, vagy a vezérlőpulton belül a felhasználói fiókok, ahol tudsz újat csinálni. Hogy a régi, sehol sem látszó fiókot hogyan tudnád újra előhozni, azt sajnos nem tudom.
Az új rendszergazdával átveheted a régi fiókod mappái felett a jogokat, így könnyebben kimentheted a dolgaid, ha gondolod.Ha újratelepíted, akkor csak arra figyelj a jövőben, hogy sehol sem kötelező beállítani az online fiókot, még ha bejelentkezést kér valami, akkor sem (lesz gomb, hogy csak ott szeretnél belépni). Ha mégis sikerül, a gépházban könnyen visszaállíthatod.
Egyébként ha megszokod a gépházat, átnézegeted, stb., akkor nem rossz dolog ám az
Ha sikerül megvonnod magadtól a jogokat, akkor a 7 sem fog működni, és ott is van netplwiz.
-
törölt tag
válasz
general #40697 üzenetére
Belépsz normál módban a gépházba, ott a fiókoknál át tudsz váltani helyi fiókra. Ezután elindítod csökkentett módban, majd (függetlenül attól, hogy mi működik) Win+R, cmd (vagy Win+X, parancssor), és
net user administrator /active:yes
Ezután elvileg be tudsz lépni a beépített fiókba, ahonnan a már helyi fiókodat tudod kezelni.
Spityu27: Aha, csak normál módban ugye az nem fog menni. Meg amúgy sem az UAC az oka, az csak jogosultságemelésre van. De arra nem gondoltam, hogy csökkentett módban nem kell bejelentkezni
Nagyon régen használtam már.
-
törölt tag
válasz
general #40671 üzenetére
Szerintem elég lett volna kikapcsolni a jelszavas megosztást (feltéve ha nincs a hálózaton olyan gép, amitől félted a dolgaid), az online fiókról meg offline-ra váltani, nem is kellett volna a netplwiz. Most meg úgy tűnik, hogy valahogy kivetted a fiókod a rendszergazdák csoportjából. Előtte online fiókra váltottál, aminek a jelszava valószínűleg más, mint az offline fiókodé volt.
A beépített rendszergazdai fiókot korlátozott fiókból nem fogod tudni bekapcsolni. Új fiókot vagy egy rendszergazda, vagy a System tud létrehozni, utóbbihoz egy telepítő és mókolás is kell.
Lehet, hogy gyorsabb kimenteni a fájljaidat (akár másik rendszerből, ha nem férsz hozzájuk), és alaphelyzetbe állítani vagy újratelepíteni a gépet, majd jobban odafigyelni például arra, hogy ne váltson netes fiókra (a gomb mindig ott van, csak nem alapértelmezett). A Win7-et is el tudod ugyanígy rontani amúgy, csak ott még nem volt online fiókra lehetőség.
Spityu27 (#40687): Két kérdés: hogyan kapcsolja ki úgy, hogy nem rendszergazda? Hogyan lesz rendszergazda korlátozott (vagy vendég) fiókból attól, hogy kikapcsolja?
-
törölt tag
A víruskergetők készítői nem névtelen és arctalan redditesek meg fórumozók, zárt programot terjesztve a "kémkedés" megakadályozására (természetesen szakmai érvekkel, bizonyítékokkal alátámasztva). Mintha idegenek ellen védenéd a házad egy idegentől vett zárral, amihez esetleg neki is marad egy kulcsa.
De az sem jobb, mikor kilométeres PS scriptet osztanak meg, benne az összes Microsoftos IP cím és szolgáltatás tiltásával.
Elég sok hsz született anno erről, mikor például jött az illető, hogy az új rendszeren még a kereső sem működött, erre csak kiderült, hogy letiltotta azt is... vagy éppen a .NET nem települt, esetleg a WU-n ragadtak be a frissítések, vagy nem jelzett többé újat, nem indultak a gyári appok sem, meg ilyenek. -
törölt tag
válasz
sajog159 #40556 üzenetére
Persze! A program már a gépeden van, Gépház a neve. Egy kis súgó a beállításhoz. A netről szedett programokkal ezen felül kókányolni lehet, ami a jövőben akármilyen hibát okozhat, főleg az ész nélküli tiltogatás. A telemetriát csak Enterprise rendszeren lehet teljesen kikapcsolni, de az alapszintű beállítással nem szolgáltat semmi személyes adatot. Olvass utána, ha érdekel.
-
törölt tag
válasz
Apucy01 #40419 üzenetére
Akkor esetleg várj, hátha megjavul magától. Ez a Flash update csak IE-re és Edge-re vonatkozik, ha nem használod őket, akkor nem annyira fontos. Ha lesz újabb frissítés, akkor úgyis azt fogja telepíteni. Ha gondolod, akkor próbáld resetelni a WU-t (a 4., 8., 10., 11. lépés nélkül).
-
törölt tag
válasz
f4lcon #40395 üzenetére
Elvileg a Stereo mix a megoldás. A Windowsos driverből kiszedték, de a gyáriban egy időben ott volt, talán most is. Ha megvan, akkor a rögzítőeszközökön belül van letiltva (talán rejtve is), ott engedélyezd, és a tulajdonságainál tudod beállítani, hogy melyik hangkártya melyik kimenetét használja másodikként (közben persze alapértelmezett eszköz legyen az, amit amúgy is használsz). Ha nincs ott, akkor vagy a driver nem támogatja, vagy mókolni kell valamit a registryben, hogy előjöjjön.
-
törölt tag
Mindenképpen próbáld majd meg azt, amit korábban írtam. A parancssoros parancs elindítja azt a feladatot, ami az appok háttérbeli frissítéséért felel, a Powershelles parancsokkal pedig újraregisztrálod őket.
Lehet, hogy gond volt a saját telepítőddel is, így ha újratelepíted, akkor szerintem érintetlen iso-t használj. Az is lehet, hogy csak rossz kedve volt.wjbhbdux: Alapvetően nincs szükség külső programokra. Üresjáratban mindig takarít és töredezettségmentesít a rendszer, a nem használt reg bejegyzések nem befolyásolnak semmit, a böngészőkbe és programokba meg jobb, ha saját maguk törölgetnek bele. Ha valakinek mégis kell ilyen, akkor nyugodtan használja, én feleslegesnek tartom.
-
törölt tag
Hibaelhárító első körben, majd ha nem sikerül, akkor
Parancssorba:
schtasks /run /tn "\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\Automatic App Update"
Powershellbe (3 parancs):
Get-appxpackage -packageType bundle |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($_.installlocation + "\appxmetadata\appxbundlemanifest.xml")}
$bundlefamilies = (get-appxpackage -packagetype Bundle).packagefamilyname
get-appxpackage -packagetype main |? {-not ($bundlefamilies -contains $_.packagefamilyname)} |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($_.installlocation + "\appxmanifest.xml")}Ha friss a rendszer, talán érdemes megpróbálni egy új fiókot is.
-
törölt tag
válasz
BullKoxa #40233 üzenetére
Ne folytasd. Ha elveszed a betűjelet, akkor elérhetetlenné válik az adott partíció addig, amíg újra nem adsz neki egyet.
Valószínűleg be van kapcsolva a hot swap/hot-plug funkció a gépeden a BIOS-ban vagy az UEFI-ben. Be kéne lépned oda, és kikapcsolnod. Amúgy nem engedné kiadni a rendszermeghajtót akkor sem, ha rákattintanál.
-
törölt tag
Nem tudok ilyen szolgáltatásról, szóval ha megnézed, akkor kérlek írd le a nevét. Amúgy inkább a gyártói programok tudnak ilyesmiket csinálni, vagy például az Intel Smart Connect.
-
törölt tag
Pont ezért nem fast shutdown, hanem fast startup a neve
. Ha szükség van valamire, akkor az a fontosabb, hogy hamarabb kezdhesd a munkát, nem pedig az, hogy hamarabb kikapcsoljon a gép a munka után. Ha nem értesz egyet valamiért, akkor kikapcsolod. Ettől a rendszerindítás még mindig gyorsabb lesz a korábban írtak miatt, és igen, a lassabb HDD-n szembetűnőbb a különbség.
(#39941) krealon: Na várjunk, kory24 azt kérdezte, hogy egy darab rendszer esetén mi a pro és kontra. Szó sem volt dual bootról. Az idézett folyamat amúgy nem marad ki, mivel a memória kiürül, adatvesztés nem történik. Azt nem tudom, hogy pontosan mit csinál a vinyón, nyilván okkal indul újra a gép a korábbi rendszer kiválasztásánál (az eredeti elgondolás szerint az újabb rendszerből lehet indítani a régebbit). De mivel egy rendszert használok, így ehhez nem fűzök véleményt
-
törölt tag
válasz
krealon #39929 üzenetére
Kérlek olvass utána a fast startupnak, mert már harmadszor kevered össze a hibernálással.
Kikapcsoláskor bezáródik minden futó folyamat, kijelentkezik, és a kernelt hibernálja, nem a munkamenetet. Ettől sokkal gyorsabban indul a rendszer, mert nem kell minden drivert és szolgáltatást újra betöltenie, és nem csak SSD-n, hanem pont a lassabb HDD-n van igazán értelme.
A fentiek miatt nincs ez a "Windows-ok igenylik az idonkenti ujrainditast".
Az SSD "kopását" már elég sok helyen megcáfolták, előbb fog tönkremenni a vezérlő miatt, mint a túl sok írás miatt. -
törölt tag
válasz
AlyrArkhon #39898 üzenetére
Persze, különben nem mondanám. Az előbb nem úgy értettem, hogy ugyanazt írja, hanem hogy ugyanazt az időpontot veszi alapul, vagyis fast boot mellett a legutóbbi újraindítás óta eltelt időt.
-
törölt tag
válasz
AlyrArkhon #39894 üzenetére
Ez pont ugyanazt írja eredményül, mint mondjuk a
net stats srv
vagy a feladatkezelő -
törölt tag
Ha be van kapcsolva a gyors rendszerindítás, akkor a kernelt hibernálja, ezért nem nullázódik az óra a feladatkezelőben (és amúgy máshol sem). Bárhol néznéd, mindenhol azt írná. Ehhez olyan program kell, ami a bejelentkezést követően indul el, és fut megszakítás nélkül. A lehetőségeid:
- Írsz egy egyszerű számlálót parancsfájlba, ami a rendszerrel együtt indul és a háttérben számolja az időt.
- Leállítás helyett az újraindításra nyomsz, majd postolás alatt kapcsolod ki a gépet.
- Kikapcsolod a fast bootot, ezzel mindig teljesen leáll a gép, de lassabban is fog indulni. Az újraindításos módszerrel ugyanitt vagy. -
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #39819 üzenetére
Nem a rendszer igénye nő, hanem a Microsofté a gyártókkal szemben. A jövőben ahhoz, hogy előtelepíthessék a rendszert az új gépekre, legalább 2GB memória kell majd. Ez nem vonatkozik a már forgalomban lévő és használt gépekre. Ha eddig nem zavart a kevés memória, akkor ezután sem fog.
(#39821) rgeorge: "Komolyan azt várod egy ilyen fórumtól, hogy logelemzés és pontos feltárás nélkül senki se válaszoljon egy kérdésre?"
Egyébként tényleg sokszor van az, hogy az eseménynaplót kéne csak megnyitni ahhoz, hogy kiderüljenek a dolgok. Például jön valaki, hogy "ez a szar már megint magától ébredt fel, még mindig prealfa a rendszer, megy vissza a 7", stb. A naplóban csak a felébresztés idején létrehozott bejegyzéseket kéne megnézni, mert ott van, hogy pontosan miért ébredt fel a gép, méghozzá magyarul. Nincs mindig egyértelmű megoldás benne, de az elsők között kéne lennie annak, hogy megnézi az ember. Ha egy feladat ébreszti a gépet, akkor az energiagazdálkodásnál hiába lövi ki az egeret és a billentyűzetet.
-
törölt tag
válasz
vigyori78 #39433 üzenetére
A bootolási folyamat tényleg a rendszertől függ (alszik, hibernált, kikapcsolt), de a Windows nem módosít semmit az UEFI beállításain
A "belenyúlást" én így értettem. Fast startup mellett nem áll le teljesen a rendszer, a legtöbb gépen ilyenkor a beállítások és a boot menü nem érhető el.
D1Rect: Ha mindent törölsz, driver nélkül sem jó a beállítás után?
-
törölt tag
válasz
#20221952 #39429 üzenetére
Nem véletlenül UEFI-d van? Bekapcsolt gyorsindítás mellett nem érhető el egy vagy több funkció induláskor (ezért is van a rendszerben külön gomb az UEFI beállításainak eléréséhez), olyankor nem hidegindítás történik. Az energiagazdálkodáson belül a főkapcsoló funkcióinál kapcsold ki, hátha.
vigyori78: Nem nyúl bele a rendszer.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #39329 üzenetére
Mivel bárki hozzáfér a telepítőkhöz, és a telepítés nincs kódhoz kötve, így egyszerűen fogták, és telepítették a Home verziót. Nem tudom, hogy honnan veszed, talán kötelező valamilyen rendszert tenniük rá, vagy csak simán Windowszal adják, mert azt érdemes használni rajta. Ettől még csak egy aktiválatlan rendszer lesz, a többi rajtad múlik.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #39320 üzenetére
Vállalati ügyfeleknek szánják a próbát, mert átlagban kicsit nagyobb a tétje a frissítésnek, mint az otthoni felhasználóknál
A Store elvileg működik (legalábbis nem írták, hogy nem), viszont a fiókkal kapcsolatos dolgokat nem szinkronizálja a Gépházban, így például nem lehet hátteret váltani sem gépről, sem felhőből.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #39313 üzenetére
Home-ból nincs próbaverzió, a 10-nél meg már nincs türelmi időszak (aktiválás nélkül 30 nap volt korábban). Azonnal letilt bizonyos dolgokat (háttér, személyre szabás, MS fiókkal kapcsolatos dolgok), az asztalon megjelenő vízjelen túl ott lesz az üzenet, hogy aktiváld a rendszert, ez pedig minden alkalmazás felett látszódni fog. Ezen felül elvileg nem fog korlátozni semmiben. A türelmi időszak nem próbaidőszak.
A 90 napos Enterprise-t nem lehet aktiválni, és azt kell törölni a próba után. Az Insideres buildek nem ilyenek.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lugosi #39146 üzenetére
Az mindegy, hogy jó volt korábban, ki kell zárni azt is, így ha még nem tetted, tiltsd le (meg minden mást is), ne fusson semmi, mikor újraindítod a gépet. Mivel nekem (szerencsére) egy gépen sem jelentkezett soha ez a probléma, így csak találgatni tudok. A start menü tartalmát a shell:AppsFolder parancs beírásával (Win+R) lehet amúgy előhozni.
A szokásos rendszergazdai PS parancsok:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}Ami bezavarhat:
CCleaner, Avast, Dropbox kliens, különféle optimalizáló és eltávolító programok.Állítólag ez is működhet (rendszergazdai parancssorban):
Cd C:\Windows\System32
Taskkill /F /IM Runtimebroker.exe > nul
RuntimeBroker.exe
Bár ez egy újraindítással is ugyanígy megtörténik.És persze egy új fiók létrehozása, vagy a gép alaphelyzetbe állítása is megoldhatja. Ha a fentieket mind próbáltad, akkor sajnos nincs több ötletem.
-
törölt tag
válasz
lugosi #39140 üzenetére
A legtöbb oldalon a víruskergető letiltását/eltávolítását javasolják, ha nem Defender fut (meg ami szinte mindig működik, egy új fiók létrehozását, csak ez elég kényelmetlen). Ugye a mai vírusirtók már nem csak vírust keresnek, hanem optimalizálnak, matatnak és rendszerfrissítést is ajánlgatnak (az ESS például hajlamos rossz frissítéseket is jelezni, már sokan jöttek a topikba vele), elképzelhető, hogy be tudnak valahogy kavarni.
Az segítene, ha valaki ezzel a problémával jönne, akkor leírná az automatikusan induló és használt programok listáját, hátha van valami közös másokkal.Próbáltad már, hogy minden induló programot teljesen letiltasz, majd a PS parancsot beírod és újraindítod a gépet? Online fiókot használsz?
-
törölt tag
Be van kapcsolva, de csak helyi hálózatra.
Kátai: A rendszer a háttérben folyamatosan töredezettségmentesít, és teszi az egyéb dolgait, a lemezkarbantartóval meg törölhetsz minden felesleges fájlt. A már törölt programok hátramaradt bejegyzései a registryben semmilyen szinten nem befolyásolják a rendszer sebességét, de ha mégis zavarna, akkor törölheted őket.
Szerintem nem kell semmilyen program erre, de ha mindenáron keresel valamit, akkor CCleaner. Azzal tudsz olyant is törölni, amit esetleg nem kéne, erre figyelj. -
törölt tag
Ha mindig 1 percet áll, akkor valószínűleg vár valamire, sikertelenül. Az eseménynaplóban nézd meg, hátha van erre utaló bejegyzés, esetleg nézd meg az ütemezett feladatokat is (pl. WU, Defender, netalántán KMS? vagy egyéb utólag hozzáadott feladatok), vagy tiltsd le az összes automatikusan induló alkalmazást (vírusirtót is, ha nem Defender), és indítsd újra a gépet. Az is lehet, hogy például egy driver zavar be neki (a naplóból elvileg kiderül), akkor azt érdemes újratelepíteni.
-
törölt tag
A katalógusból tudod telepíteni őket (az architektúrára figyelj).
-
törölt tag
válasz
#78032384 #38908 üzenetére
Tableten használom az Edge-et, és az egyik legzavaróbb része az apró X a füleken a képernyő tetején, ebben a 8-as IE jobb volt. Elvileg a bővítmények mellett úton van a gesztusvezérlés is, szóval jó irányba halad. Az UWP meg még mindig elég friss, idő kell neki.
(#38911) D@niel: Szerintem töröld le, és használd ilyen programok nélkül a rendszert. Néhány vírusirtó mellett ezek is bezavarhatnak, így az a biztos, ha telepítve sincsenek (egyébként a rendszer elég jól karbantartja magát amúgy is, a registry pedig egyáltalán nem befolyásolja a teljesítményt).
(#38919) PuMbA: Márkától és tárolástól függ, de egyes becslések alapján akár 30 évig is olvashatóak maradnak a DVD-k. Otthoni körülmények között nyilván nem eddig, de az 1-2 év nagyon mellé ment
A Blu-ray lemezek meg felépítésükből adódóan strapabíróbbak (konkrétan karcolni kell őket valamivel, meg ezt jobban is tűrik az olvasók), de DVD-ből és BD-ből is vannak extra erősek (M-Disc), amik lazán túlélnek bármilyen merevlemezt. Azok archiválásra vannak, okkal.
-
törölt tag
Még ezt írták megoldásnak:
Rendszergazdai parancssorba írd be, hogy
net stop wuauserv
net stop bits
Utána töröld a C:\Windows\SoftwareDistribution mappa tartalmát (ha gondolod, előtte kimentheted valahova), aztán megint parancssor:
net start wuauserv
net start bits
Ezután próbáld újra.vigyori78: De még ha valami harmadik féltől származó program is okozza ezt, elég gáz, hogy egyáltalán el lehet tüntetni a felület egy részét... Egyébként még erre is van hibakereső.
D@niel: Csak kíváncsiságból, milyen víruskergetőt használsz? Van telepítve valamilyen takarítóprogram (vagy optimalizáló), esetleg használtál Powershelles scripteket, tiltottál le valamit a rendszerben?
-
törölt tag
Nyilván a külsőre és annak felépítésére céloztam
A Microsoft nem mondja meg senkinek, hogy melyik elemnek hol kell lennie, ez a fejlesztőtől és az elképzeléseitől függ. Vannak útmutatók, de azokat nem kell követni (és bizonyos esetekben nem is lehet, ha az app máshogy épül fel), esetenként még példákat is mutatnak, hogy mi nem javasolt (mint a színátmenetes gombok), ennek ellenére bármit bárhogyan meg lehet írni. Ha meg beleszólnának az ilyen dolgokba, akkor az lenne a baj, hogy XY dolgot nem lehet így megoldani, vagy hülyén néz ki az appon belül, stb. Jobb ez így.
Kronk: Beragadhatott egy frissítésed. Először nézd meg ezt.
iwroteapoem: Vicces, mert a charm bar volt az egyik legutáltabb UI elem a 8-on
Szerintem is jó volt úgy, de azt is megértem, hogy miért lett ennyire szabad az egész. Attól is függ a különböző elemek helyzete, hogy mekkora az ablak mérete (vagy a felbontás), ez az egyik legfontosabb újítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest