Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18951) daczkó válasza #56474624 (#18944) üzenetére


daczkó
aktív tag

"Tegyük fel, hogy van egy 120GB-os SSD-nk, ahol minden egyes cella csekélynek tűnő 1000 írási ciklust képes elviselni (ami tisztességesen alá van becsülve, ugyanis a legújabb Samsung TLC chip-ekre is 2-3 ezer írási ciklust ígér). Ebben az esetben összesen 120 TB adatot írhatunk az SSD-re, mielőtt a cellafáradás utolérne minket. Ha ez nem tűnik soknak, érdemes megnézni, hogy mióta megvan az SSD-nk, mennyi adatot írtunk rá. Én személy szerint 3,7TB-ot használtam el nagyjából 14 hónap alatt (mindenféle extra beállítások és mágia nélkül, csak a töredezettségmentesítés van kikapcsolva), ami alapján több, mint 30 évig nem kell emiatt aggódnom - és hol lesz 30 év múlva ez az SSD? Hamarabb tönkremehet bármi más benne, akárcsak egy HDD-ben, viszont itt a mozgó alkatrészek kopásától sem kell tartanunk."

TechKalauz

Miért élnek még mindig az SSD-s hiedelmek? Egy átlagos HDD-t sem használ az emberek többsége 15 évig sem. Itt meg 30 évekről beszélünk.

[ Szerkesztve ]

/ignore wwenigma

(#18952) t72killer válasza Pipikék (#18950) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Lehet, hogy ezt a service-t túladagolták 1 picit, ezért kap mindenki több írást a kelleténél:F

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#18953) daimonion válasza #56474624 (#18944) üzenetére


daimonion
senior tag

Firefox , Chrome, Opera, Chromodo, Maxthon, mind mind min alapértelmezésnek a C / Letöltés mappát használja..

Az EDGE is ugyanezt teszi..Ja hogy most nem a böngészőn belül kell megváltoztatni hanem globálisan .Azt ha megváltoztatod akkor meg már a fentebb leírt böngészők is alapértelmezésben oda mentenek ? :Y :F

Gondolkodj már egy picikét.Mi történik akkor ha valakinek csak egy darab SSD van a gépében..Tíltsa le a rendszer a letöltést ? :W :W Jó el lehet menni az EDGE és a MS szapulásában a végtelenségig csak van egy határ .Ne szidjuk már esztelenül csak azért mert MS és Windows 10..Egyébként meg nem hiszem, hogy olyan bonyolult egy mappa helyét megváltoztatni. Ugyanis mi történik akkor ha pl az ONEDRIVE -on több az adatod mint amennyi hely van a C partición ? ige igen vagy online használod az ONEDRIVE mappár vagy ÁTHELYEZED ! bizony azt is át kell helyezned ah nincs helyed a C-n.Ja és az a barom rohadék MS azt sem írta sehol, hogy NE egy particiót használj hanem lehetőleg többet azt mégis megteszi az user és több particiót csinálunk. Egy szónak is száz a vége 2015-re eljutottunk oda hogy egy szaros mappa helyének megváltoztatása is gondot okoz . :W Ettől az userek többsége bepánikol és ahelyett hogy OLVASNA UTÁNA inkább hisztizik és höbörög..
Ne érts félre ez sajnos igaz az élet mindsen területére..Hozzánk a céghez jöttek ipari tanulók és baromira nem érdekli Őket semmi csak az, hogy kéz picsa melegmálé minden a kezük ügyébe legyen..Legjobban a telefon és a Fészbók érdekli őket..van egy új kollegám aki nem tud egy háromfázisú motort bekötni :W
De a fészbúk az megy ezerrel...Sajnos itt tart a világ..Jön egy új oprendszer mindenki mint a barom pakolja fel azt ha megakad ahelyett , hogy utánaolvasna egyböl szarzik meg fosozik ahelyett hogy utánanézne , olvasna, és megtalálná a megoldást..
Persze Én értem, hogy egy rohanó világban az adj uram teremtőm de rögtön dolog játszi de azért mégis na..Gondolkodni muszály még ha oly nehéz is néha :R

(#18954) ignisz


ignisz
senior tag

Szép napot! Bekapcsolásnál meglepődtem, hogy jelszót kér a gép. Én nem állítottam be. Néhány helyre kell a microsoft fiók ezért megcsináltam, de a gépet nem szeretném jelszavazni. Tudna valaki segíteni?

(#18955) #56474624 válasza daimonion (#18953) üzenetére


#56474624
törölt tag

Vicces ez a hisztid, mikor valaki értetlenkedik az MS hülyeségein, átgondolatlanságain. Mindegy, nem magyarázom olyannak, aki 'ly'-nal írja a muszájt.

(#18951) daczkó:
Ezzel én is tisztában vagyok, de a gyakorlatban ugye nem gondolod, hogy megveszel egy 20 ezer Ft-os SSD-t, és az neked szépen menni fog évtizedekig? Amúgy ezekkel a hiedelmekkel kapcsolatban csak annyit, hogy be kell nézni néha az SSD-topikba, hogy még mindig az írásmennyiség - lehetőleg - csökkentése a téma. Nem a növelése, a csökkentése. A témában hozzáértőnek számítók is ilyen tanácsokat osztogatnak a mai napig. Feltételezem, nem alaptalanul, nem ok nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#18956) #56474624 válasza #56474624 (#18955) üzenetére


#56474624
törölt tag

Mellesleg igen, szerintem teljesen jogos elvárás a mai világban egy olyan oprendszer, ahol a legegyszerűbb dolgok állítgatásának nem kell utánanézni, hogy azt akkor most a registryben hol, merre találja.
Igenis legyen okos a felhasználó helyett is. Nekem van más munkám, nem az kellene legyen a fő problémám, milyen módszerrel hidaljam át az MS programozóinak baromságait. Örülök, hogy egyeseknek olyan sok idejük van erre, én viszont sokakkal együtt örülnék egy alapból okosan megcsinált oprendszernek, amiben nincs ennyi átgondolatlanság. Az MS szidása pedig teljesen jogos, hiszen annak ellenére sikerült kiadniuk egy ilyen, gyermekbetegségekkel bőven megtűzdelt oprendszert, hogy milliós számú Insider tesztelte. Ezen kéne gondolkodni, hogy akkor ez most inkább a "beleszarok" hozzáállás részükről, vagy inkább az, hogy profi cégtől elvárhatóan, hatékonyan sikerült felhasználniuk a tapasztalatokat, adatokat?

(#18957) szimi57 válasza #56474624 (#18956) üzenetére


szimi57
őstag

Azt is figyelembe kellene venni, hogy a számitógép használat egyre szélesebb körben terjed, egyre több az olyan ember, akit egyenesen tiltani kellene a PC közeléböl. Ha ehhez a szinthez igazitanák a programkód irást nem 50, hanem 100 ezerbe kerülne a WIN 10. Aki annyira hülye, vagy tudatlan tudja magát képezni. Ha ez nem megy, annak ott a Nintendó.

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#18958) #72042496 válasza #56474624 (#18949) üzenetére


#72042496
törölt tag

Valójában nem oszt-szoroz, mert ezek a 120-as SSD-k előbb kopnak ki mint hogy elromlanának. Egyszerűen kicsik, pár év és már gyártani sem fognak ekkorákat.

Amúgy én sem értem mit kell pátyolgatni az SSD-ket. Még a két legkisebb 850 EVO-ra is 5 évig napi 40 gigára van garancia, komolyan amiatt kéne aggódni hogy tönkreteszik a böngészőből való letöltések?

(#18959) Warter válasza #56474624 (#18956) üzenetére


Warter
őstag

Nem nagyon értem, hogy a Download mappa áthelyezéséhez miért is kéne registry-t túrni. Az, hogy nem a böngészőn belül állítod át a mappa helyét, attól még nem dől össze a világ, ha az embernek több partíciója van, akkor úgyis átirányítja ezt a mappát alapból a másikra.

(#18960) #16695808


#16695808
törölt tag

én tegnap frissítettem win7 pro-ról, és lekopogom semmi probléma eddig, gyorsabban indul a PC és tényleg szép lett az OS. a win7-el sem volt gond, remélhetőleg ezzel sem lessz.

Egy rossz dolog történt, az nvidia driver (gt630) direkt a cd-ről telepített volt mert azzal nem szaggatak a youtube-os hd videók, és a win 7-en nem engedtem emiatt hogy a MS feltegye a legfrissebbet.
DE sajnos a win10 nem kérdez, és nem is választható ... felteszi a legújjabbat.. :(
valaki erre megoldást?

(#18961) reset válasza ignisz (#18954) üzenetére


reset
senior tag

A parancssort kell futtatnod admin. módban... Ha beírod a topik keresőjébe a netplwiz szót, eljutsz a megoldáshoz.

(#18962) pendre54 válasza ignisz (#18954) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Ez valóban így van, én is kb. egy hete álltam át Win 7-ről, és az ismerkedés során, az egyik startmenüs programra voltam kíváncsi, és mivel kérte, megadtam az MS fiókom jelszavát - MS fiókom már a 7-es alatt is volt -, és onnantól kezdve jelszavát kért minden újraindításkor.
A megoldás: Windows gomb + R, a futtatás ablakba beírod "netplwiz", enter, és a megjelenő felhasználói fiókok ablakban, "A számítógép használatához jelszó és felhasználó nevet kell megadni." opció elől kiveszed a pipát. Leokézod, majd a felugró ablakban kétszer megadod a jelszavad, ismét OK, és kész is vagy.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#18963) ignisz válasza reset (#18961) üzenetére


ignisz
senior tag

Köszönöm!

(#18964) kavarc


kavarc
aktív tag

Sziasztok!

A következő súlyos problémám lenne, amiben segítséget kérnék:
DELL laptop, Win 10 Pro, tiszta teleptés. Csak driverek és Office 2013 van a laptopon.
Amikor a ki akarom kapcsolni (Start/Főkapcsoló, vagy Starton jobbklikk leállítás), akkor látszólag leáll a gép. A monitor kikapcsol, a ledek a laptopon szintén nem világítanak. A gondom az, hogy az esti "kikapcsolás" után reggelre 0%-ra szívja valamiért az akksit. Be sem lehet kapcsolni a gépet, csak ha bedugom neki a töltőt.
Az Energiagazdálkodási lehetőségeknél kikapcsoltam a hibrid alvást, ill néhány oldalon ajánlották az Intel Management interface driver eltávolítását, amit aztán uninstalláltam. A helyzet nem javult sokat, csak annyit, hogy nem minden kikapcsolásnál csinálja. Sajnos ma reggelre megint 0%-os akksi várt. Ez így nem pálya.
Valami ötlet / javaslat?
köszi

(#18965) t72killer válasza kavarc (#18964) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szintén energiagazdálkodási beállítások -> mit csinálnak a gombok - fizikai és OS?

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#18966) Lefty


Lefty
addikt

Nekem mar kezd elegem lenni a win10-bol, wifi nem mukodik vele sehogy ok. Most ujra akartam tenni a catalyst drivert, mondom csokkentett modban ujrainditom es lepucolom a drivert ujratelepites elott ahogy mindig is csinaltam. Ujrainditottam, csokkentett modban nem csatlakozik netre, net nelkul pedig nem enged bejelentkezni, ez most komoly?

(#18967) cog777 válasza Pipikék (#18950) üzenetére


cog777
senior tag

"If an SSD gets too fragmented you can hit maximum file fragmentation"
Szoval ez egy NTFS limitacio. Tehat operacios rendszertol es fajlrendszertol fugg hogy kell-e defrag. Mert amugy maga az SSD-nek nincs szuksege defragra.

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#18968) kengyel


kengyel
nagyúr

Sziasztok !

Még csak most kapcsoltam be a gépet, és máris érkezett a KB3081438.-as frissítés. Ez nem hibás Update ?

kengyel

(#18969) zalderan válasza kavarc (#18964) üzenetére


zalderan
csendes tag

Nyiss egy parancssort renszergazdaként. Írd be powercfg.exe -h off

A speciális energiaellátási beállításoknál , az alvó állapotnál a felélesztést is tiltsd le.

[ Szerkesztve ]

(#18970) semetka


semetka
őstag

Én is kikapcsoltam a hibernációt és érdekes dolog történt. Eddig ha kikapcsoltam a gépet és megnyomtam az egeret akkor felvillant a led-je, meg is lepődtem sose csinált ilyet. Most hogy kikapcsoltam nem csinálja :D

[ Szerkesztve ]

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#18971) t72killer válasza semetka (#18970) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nálam win7 óta telepítés után az első lépés a hibernálás kilövése. 1. helyet foglal -sok ram esetén sokat, 2 gyors boot = lassú leállás, 3 újonnan: hibernálás = felesleges irogatás az ssd-re.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#18972) semetka válasza t72killer (#18971) üzenetére


semetka
őstag

Nekem is szinte az első, de win10 install után belefeledkeztem :)

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#18973) csaba1203


csaba1203
addikt

A legutóbbi frissítés teljesen hazavágta.Az Explorer a Youtube oldalon állandóan összeomlik de sok más webhelyen is.Egyenlőre feldobtam egy Ubuntut aztán pár hónap múlva visszatérek, hátha addigra észbe kapnak és kijavítják ezt a béta állapotban lévő oprendszert.

(#18974) tomp


tomp
félisten

Na úgy látszik a tegnap kiadott frissítés javította a peccs kedden kiadott frissítés hibáját. Azaz a laptop touch padját szimpla PS/2-es egérnek látta a rendszer. Tegnap kiadott frissítéstől újra Elan Smart-Pad. :)

(#18975) vlevi válasza cog777 (#18967) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Mert amugy maga az SSD-nek nincs szuksege defragra."
Igazad van. Nem is lehet, és nem is kell, de ezt biztos tudja mindenki, aki egy kicsit is foglalkozott már az SSD meghajtók működésével.
A többieknek pedig dióhéjban:
Nem kell, mert a flash memóriában az elérési időt nem igazán befolyásolja, hogy mely cellákból kell kiolvasni az adott file tartalmát. HDD esetén számít, mert ha egy file egyben van, akkor egyetlen lemezfordulattal beolvasható, ha azonban darabokban van, akkor több lemezfordulat, több fejmozgás kell a beolvasásához.
SSD-t pedig azért lehetetlen defragolni, mert a fileok fizikai elhelyezkedése egy SSD-n csak látszólagos. Az SSD elektronikája az egyenletes kihasználás miatt (wear leveling) a sűrűn írt fileokat rendre máshova menti el, még akár úgy is, hogy már meglévő fileokal cserélgeti a helyet, azért, hogy a cellák nagyjából egyformán használódjanak el az élettartamuk szerinti 1000-5000 (melyik fajta mennyit bír) írás során. Ha ez nem lenne, akkor pl. a könyvtárstruktúrát, vagy a lapozófilet tartalmazó, a "lemez elején" lévő cellák marhagyorsan elkopnának.

Letöltési mappára viszont egy kérdés. Mi lenne, ha az nagyokos edge megkérdezné, hova mentsen? Mindegyik böngésző hajlandó megkérdezni, csak az Edge nem. Mert addíg oké, hogy a download mappa áthelyezhető, de ha én a képeket a download\pictures (és azon belül még tovább csoportosítva), a programokat a download\app (szintén csoprtokban) szeretném letölteni, akkor ez az edge-ben úgy megy, hogy letöltés, aztán windows intéző, és elrakom a helyére. A Firefox viszont nem csak, hogy megjegyzi az utolsó felkínált mappát, hanem sokszor azt is észreveszi, hogy én az ilyesféle fileokat nem az alapértelmezett helyre, nem is az utoljára felkínált helyre, hanem valami egész máshova szoktam menteni. Igaz, ez utóbbi dolog néha mellétrafál, de sokszor jól tippel.

[ Szerkesztve ]

(#18976) kavarc válasza t72killer (#18965) üzenetére


kavarc
aktív tag

Szia!

Fedél lehajtásakor: Alvó állapot
Főkapcsoló: Kikapcsolás
Ez a beállítás van a részletes séma beállításoknál is.
Kikapcsolásnál a főkapcsolóval (menü) állítom le. Mégsem akarja az igazságot. :(

@zalderan: köszi, ezt már korábban futtattam, rendszergazdai cmd-ben. Sajnos eddig nem segített. :(

(#18977) Gergosz2


Gergosz2
veterán

Sziasztok!

Lenne lehet pár triviálisnak számító kérdésem de inkább megkérdem a szakikat:

Dreamspark accomon elérhető a Win 10 , továbbá a laptopomon lévő (eredeti) Win 8.1-el jelentkeztem frissítésre. A kérdésem az lenne, hogy frissítés alatt/után kap-e az ember valamilyen kulcsot?

Azért érdekel, mert jobban örülnék egy rendes telepítésnek, úgyhogy inkább lehúznám az ISO-t Dreamspark-ról, generic kulccsal felraknám, majd később aktiválnám.
Ez ilyen formában kivitelezhető?

Előre is köszi!

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

(#18978) Nordekk


Nordekk
tag

Nálam ez a Windows Update egyszerűen borzalmas Win 10 alatt. A nagyobb updatek olyan minősíthetetlen lassúsággal jönnek le ,hogy az nem igaz. És nem a netem miatt. Nézem feladatkezelőbe a hálózat használatot és 0%!! Néha beindul maximum 10 másodpercig akkor megy is pár százalékot az update aztán megint leáll. Netemmel nincs semmi baj, minden mást szedek rendesen. Nem tudom mitől van ez de így sajnos megy vissza a Win 7. Kedden kijött updatet is 2 óráig szedte.

(#18979) Lefty


Lefty
addikt

Na sikerult bejutnom.
Mas, nektek nem lomha a rendszer? Nem gondolnam h gyenge a gep hozza, 4 mag, 8gb ram. A gephazban is ha maszkalok annyira lassan reagal, idojarasra ha ranyomok betolti vagy 3 perc alatt, stb. Az osszes eddigi frissites fent van, es clean install volt az elejen. Lehet ezzel valamit csinalni? A vga is fuj meg bug, mint a bolond. Koszi :)

[ Szerkesztve ]

(#18980) t72killer válasza csaba1203 (#18973) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez már a KB3081438, ami taccsra vágra a géped?

Elég brutál, Júli 25 óta ez a "kumulatív" történet:
3074681->3074683->3081424->3081436->3081438

Ezt azért még megjelenés előtt illett volna eljátszani:U A nettó sz&r frissítéseknek, amik reboot-loopot okoznak az insideren ki kellett volna buknia, nem arra van véletlen az insider, hogy teszteljék az "újdonságokat":U?

#18976: irtsd ki az alvást a fedeles opcióból is, hátha. Meg mintha 10-ben lenne külön opció a start menü kikapcs gombjára és a hardveres gombra is (8.1 alól írok, nem tom megnézni). Ezenkívül itt van még pár infó. Illetve itt egy registry-módosítás, hogy csökkentheted az alap timeout-ot.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#18981) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Sziasztok!

Melyik frissítést kell ahhoz letörölnöm a gépről, hogy indulásnál ne jelenjen meg a "Bemutatkozik a Windows 10" ablak? Illetve a "Windows 10 beszerzése ikont mivel, melyik frissítés eltávolításával tudom törölni?

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#18982) gr.bence


gr.bence
aktív tag

Sziasztok ismét.
Adott egy Hp Envy 15 laptop win8.1 64bit (20gb ssd van benne a recoverynek)bereggeltem a frissitesre de nem akar települni. Minden ellenörző programmal meglestem mi lehet a hiba frissitettem mindent agogy illik de mèg igy sem akar feltelpulni. Elinditom a telepitőt ès 24% nàl kiirja hogy windows telepitese sikertelen. De hogy mi miatt azt màr nem.
Egy hete napi több alkalommal nèzem a winupdate hàtha valami lemàszik onnan de...mi lehet az anomàlia okozòja?

Előre is millio köszi.

(#18983) #14595328 válasza Gergosz2 (#18977) üzenetére


#14595328
törölt tag

Frissíted a jelenlegi rendszert, aktiválja magát. Utána mehet a tiszta telepítés ezzel. Nem kell se generic key, se Dreamspark.

Kulcsot nem kapsz, HW ID-hez kötik.

Ez amúgy miért nincs benne az összefoglalóban??

(#18984) Kernel válasza vlevi (#18975) üzenetére


Kernel
nagyúr

Fájlokat említettél, szerinted egy SSD/HDD elektronikája, a firmware képes értelmezni fájlokat, fájlrendszereket? Ismeri az NTFS, FAT, FAT32, Linuxos stb. fájlrendszereket is?

Szektorokat, szektorblokkokat lát csak (illetve a szektorok csak emulálva vannak, blokkban kezeli).

Mi a véleményed erről: [link]

A hozzászólásban linkelt cikk alatt valaki megpróbálja elmagyarázni, hogy szerinte mi az a "ritkás adatelrendezés", ámbár így is kissé zavarosnak tűnik.

Írhatod a választ az SSD-topikba is (illetve jobb is lenne, miután nem idevaló):

http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/friss.html

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#18985) whYz válasza whYz (#18761) üzenetére


whYz
addikt

Na sikerult megoldanom ezt a problemat is.

Ha valakinel az tortenne, hogy scrollozik es csipogo hangot ad ki a gep akkor a win10 altal letoltott audio driver lehet a hibas.

Felraktam a hivatalos 8.1 drivert es megszunt a hiba.

(#18986) Gergosz2 válasza #14595328 (#18983) üzenetére


Gergosz2
veterán

:R Köszi!

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

(#18987) csaba1203 válasza t72killer (#18980) üzenetére


csaba1203
addikt

:K

(#18988) #58000384 válasza t72killer (#18980) üzenetére


#58000384
törölt tag

Szerinted hogy teszteljék Insideren? Hogy megy azon az aktuális builden, ami tele van félkész, tesztelés alatt álló megoldásokkal? Várjanak a kiadással 1 hónapot, amíg elég tesztelői gépre települ, csak aztán jelenjen meg a 60 millió másik gépen?

Az meg vicces, ha valaki azért törli le a rendszert, mert lassan jön az update, vagy mert IE-t kifekteti egy oldal. 8.1-en is voltak ilyen gondjai (az Edge-nek is, a telefonos verziójának is, jelenleg az a böngésző nem százas).

[ Szerkesztve ]

(#18989) t72killer válasza #58000384 (#18988) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mondjuk úgy, hogy a kiadás környéki hónapban ne a jövő csilivili appjait tesztelgessék pre-alfa buildeken, hanem állítsák rá az insidereket a tömegnek kiadott buildre és pl 2 nappal a nép előtt kapják meg a frissítést, amiről visszajelzést kelljen küldeni (akár automatikusan), hogy van-e vele gond.

Erreföl mi van: kitolják mindenkinek kötelező érvénnyel a szemetet, és a sajtóból tájékozódnak, hogy 10-ből 1 gépnél balhé van.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#18990) mdraco


mdraco
őstag

De kár, hogy nem kompatibilis a Solidwors-el...Kénytelen vagyok egyelőre visszatérni a 8.1-re

(#18991) csaba1203 válasza #58000384 (#18988) üzenetére


csaba1203
addikt

Nemcsak egy oldalt fektetett ki.Voltak más gondok is de ebbe most ne menjünk bele.Ez így egy bughalmaz,amivel többen is egyetértünk.

(#18992) #58000384 válasza t72killer (#18989) üzenetére


#58000384
törölt tag

De nincsenek tömegeknek kiadott buildek. Az Insiderek tesztelnek pár funkciót, új appot, akármit, amiből majd kapnak azok, akik nem tesztelők. Lehet, hogy 1 hónapon belül csak az Edge lesz okosítva, a tesztelők meg már új kezdőképernyőt próbálgatnak. Ez a javítás nem létezett a kiadáskor és még sok dologra nincs, amiről nem is tudunk.

A 2 nappal azelőtti tesztelés nem működne. Annyi idő alatt egy rakás gépre fel sem telepítenék a frissítést, arról nem beszélve, hogy az Insiderek száma elenyésző a véglegest használók számához képest (a slow és fast ring is megosztja őket).

A 10-ből 1 gép meg picit túlzó.

csaba1203: Igen, elég sok bug van, de konkrétan kiemelted az IE-t, mielőtt az Ubuntut írtad volna.

[ Szerkesztve ]

(#18993) wjbhbdux válasza t72killer (#18989) üzenetére


wjbhbdux
veterán

A Windows 10 nincs "kiadva" a szó régi értelmében. A Windows mostantól folyamatos fejlesztés alatt fog állni, amíg a Microsoft nem vált üzleti stratégiát esetleg évek múlva. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan jönnek javítások és időnként új funkciók is, nem kell rá annyit várni majd mint régen a service packek esetében.

/s

(#18994) Popes válasza kavarc (#18964) üzenetére


Popes
őstag

Nem vagy egyedül, én előbb arra gondoltam hogy az aksim döglődik de kipróbáltam a másikkal is(mindkettő három órát bír használatban de éjszaka kikapcsolt állapotban nullára merül :F ) HP G6 a lapos.
Alvást, mindent kilőttem fedél lecsukásra is kikapcsolás de mégis random képes lemerülni kikapcsolás után fullról nullára. :(((

Deus ex machina

(#18995) tomp válasza t72killer (#18989) üzenetére


tomp
félisten

Azért kíváncsi vagyok, hogy az a 1gépnél mi okozta pontosan a hibát illetve a többi 9-nél miért nem volt gond.
Gondolom a hardver gyártók félkész drivereivel akadhatott össze.
Nekem eddig 1db hiba jött elő a 3081436-os frissítés után ami a 3081438-as frissítéssel javítottak. Ez a fentebb írt touchpad hiba volt.

(#18996) #72042496 válasza mdraco (#18990) üzenetére


#72042496
törölt tag

SolidWorks 2015 indítófájlon jobb klikk és Windows 8-as kompatibilitás? Ez állítólag működhet, aztán fene tudja tényleg megy-e így, vagy hogy mennyire stabil.

(#18997) bajnokpityu válasza mdraco (#18990) üzenetére


bajnokpityu
félisten

kompatibilitás 8.1+rendszergazdai futtatás?
nekem autocad 2006 kellett, 8ason nem futott, 10esen újra hibátlanul fut.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#18998) HussarF

Sziasztok!

A Win Media Creation Tool-al szeretném letölteni a W10-et, hogy aztán clean install-t csináljak pendrive-ról. Letöltés után viszont bezáródik az ablak, a pendrive meg ugyanolyan üres marad. Próbáltam, hogy akkor ISO fájlt töltöm le és majd rárakom utána pendrive-ra, de a munka végeztével az ISO fájl sem volt sehol a gépen.

Segítsetek légyszi, mert kezdek elég gyenge idegállapotba kerülni.
Köszi

(#18999) blackmacs


blackmacs
aktív tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék.Sikeresen frissítettem a Samsung notimon a WIN8.1-et 10-re.Az első pár napban simán ment minden,egyik nap csak arra lettem figyelmes hogy az alkalmazások egyre lassabban nyílnak meg.A videók mappát ha megnyitom rákattintok valamire csak teker és kimered mint a bolti hurka,és még a jobb klikkre a menü sem jelenik meg.A start menü nem jön elő sem a windows gombbal sem kattintásra.A rendszer is eléggé hosszasan áll fel.Minden olyan nehézkesen indul el.Egyszer csináltam töredezettségmentesítést.Már átnéztem avast-al,Malwarebyte-al és Wise RegCleenerrel is gyanakodva hogy valamit bekaphatott,de semmi javulás. :F

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#19000) HussarF válasza HussarF (#18998) üzenetére

A Windows 10 adathordozójának létrehozása pontnál, kb. 10%-nál bezárja magát a MCT. Mi a baj van ezzel?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.