Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpotyka
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
D. Róka: köszi, nem csak az alkalmazásokkal van baj. Sajna. A felvetésedre azért tettem egy próbát, pl. a Skype leszedésével és vissza – mi történik. Ezzel sok kockázat nem volt, mivel egyáltalán nem lehetett a merénylet óta elindítani. Leszedtem, böngészőből telepítettem, sima rákattra nem indult, újraindítás után is csak rendszergazdaként indítással. Ez teljesen új jelenség, azt már észleltem, hogy a Photoshop is így képes elindulni, de pl. az AutoCAD ekkor is félig életképes menürendszerrel.
Amúgy nem látom az összefüggést, bocs, hogy egyes alkalmazások leszedésével-visszatelepítésével miként és miért is állna helyre a kardinális prg-ok (pl. PS, ACAD) és az op.rsz. működése – onnan, amilyen _lett_. Nincs itt valami félreértés? Ld. segítő, véleményező hsz-ok. S éppen az a feladvány, hogy a lényegi elemek és rsz újratelepítése nélkül lehet-e orvosolni a kialakult helyzetet. És mindezt pusztán feltételezések mentén, mert pl. hova tűnt a Windows Font mappából a megszokott néhány egyedi font file, amit minden Word használat elején be szoktam tenni?... Ezért IS valószínűsítem, hogy korántsem annyi történt a géppel, ami meg volt beszélve, vagy el lett ismerve.
Az pedig igen bosszantó, hogy a helytelenül beavatkozó illető nem az egyenes, felelős kommunikáció mellett döntött, csak visszafelé lehet következtetni, mi történt. Pl. felnőtt emberként mondhatta volna, hogy: bocs, elcsesztem, ezt és ezt csináltam közben és/vagy utána, és gőzöm sincs, mit lehet tenni, de elmondom, mi történt, hogy jobb legyen kiindulás, akár te, akár más izzad a helyreállítással. (Úgy tett, még pár, utólag arcátlannak minősíthető húzással megspékelve – amit itt nem taglalok – , mintha minden rendben ment volna, holott nyilván észlelte, mit okozott. Mostanra bőven összerakható, hogy az esély, hogy ne észlelte volna, közelít a nullához.)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Pl. itt. 5-7+ pontosabban.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
HDD-t 5-8 évre tartják adatbiztonság szerint. Sokaknál ennél többet is elmennek. SSD-re 5 éves gari szokott lenni, vagy TBW-ig. Amelyik előbb bekövetkezik (egy 4 bites Crucial SSD-t épp most gariztatok a gyártónál, mert valószínűleg elfáradt az FW terület rajta és boot loop-ol). Samu 980 Pro-kat néztem ki, azok 3 bitesek cellánként, elvileg egy nagyrágrenddel tovább bírják, mint az átlag. 1 és 2 bites sajnos konzumer kategóriában már nincs. Régi 2 bites MLC van egy a családban, az már 10 éves.

Tier esetén viszont akartam kérdezni, hogy az SSD az nem csak cache-ként működik? Egy fent linkelt útmutató szerint az ssd cache része volt a lefoglalt VD kapacitásnak. Pl. a VD volt 1000 GB összesen, ahol a HDD 955 GB, az SSD 45 GB-ra volt beállítva.

Ez azt jelenti, hogy tier-nél a cache az nem is hagyományos értelemben vett cache? Ha mondjuk telítem a VD-t, akkor az SSD is le lesz foglalva "hideg" adattal? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Pongyolán fogalmazok, mert nincs meg bennem a szakmai igényesség (nincs IT szakmám, nézzétek el nekem), hogy különbséget tegyek egy raid(1) és tükrözés között, ahol az egyik a technológiát a másik a funkciót jelenti (ha jól értem), de mivel végeredményben ugyanaz a kettő, ezért szóban nekem csereszabatos. Valamint a raid kifejezés szerintem jobban benne van a köztudatban, így erre áll rá a szám.

Az ntfs raid1 gondolom érthető volt, hogy mire gondolt a költő: nyilván ntfs-re formázott tükrözött tár.
Bitlocker jogos, ezt akkor benézte a fél Youtube közösség is, mert lejjebb meg ott van, hogy nincs fájlrendszer titkosítás.
Nézegettem korábban felhős backup szolgáltatást, ha arra mennék, akkor Backblaze szimpatikusnak tűnik és olcsó is egy klasszikus felhőhöz képest - amit egyszerű hálózati meghajtóként bármikor el lehet érni. Valamint a felhőkből hirtelen nagyon nem lesz jutányos az előfizu, ha 1TB-nál több helyet szeretnék - szóval archiválni pont nem jó. Backblaze-nél nincs limit, viszont ott meg bajos a visszaállítás, a HDD kipostázása, költsége, átfutás ideje, stb. Egy-egy fájlos hozzáférés ugyan lehetséges, de nem vmi felhasználóbarát, nem hozzáférhető könnyedén az adat.
Aztán mivel GDPR és minden ami amcsi felhő az nagyrészt a GDPR hatályán kívül esik, meg hát ugye elvek, meg kontroll a saját adatom felett, meg vagy látja a nagy tesó vagy nem...
Persze ezek nem kritikus szempontok, de már az éves BB előfizuból is lehet venni egy-egy HDD-t, ha bővíteni kéne. Klasszik felhő előfizujából akár többet is. És senkinek nincs hozzáférése az adathoz rajtam kívül, meg hát ugye egy tisztességes offline backup-nál sincs jobb, csak kényelmesebb. Ha meg elmarad a fizetés, akkor meg nemes egyszerűséggel törlik az adataim.
Illetve a legnagyobb ellenérvem a felhő ellen, hogy 30/5 ADSL van itthon és a fotós/videós munka nem arról híres, hogy picik a fájlok.
Egy ~400 db jpeg feltöltés is órákig eltarthat.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ezt el tudnád magyarázni kérlek, hogy itt mi történik?

Szóval berakta a fenti 5 meghajtót Storage Pool-ba.
Gondolom ez még nem jelent semmit, csak kvázi inicializálva vannak és elérhetők konfigurálásra.Majd csinált egy HDD és egy SSD tier-t. Oké.
Gondolom ez egy logikai azonosító csak, amivel lehet hivatkozni egy csoportnyi meghajtóra egyszerre.Utána Get-StorageTier-re rögtön azt mutatja, hogy tükrözve vannak, ez vagy vmi alapbeállítás, hogy nem értem miért tükrözte rögtön a gép, főleg a HDD tier-t, ahol három meghajtó van.

Gondolnám én szeretném beállítani mihez kezdjen a tier-rel.És eztán vesztettem el teljesen, amikor ugyanazon a meghajtón egyszerre több tier-t hoz létre (mirror, parity). Na erről kérhetnék egy kis magyarázatot?

Mit kell itt elképzelni? Azt láttam, hogy Storage Spaces nem csak meghajtó szinten működik, hanem akár partíció szinten is. De ha ez igaz, akkor miért kell legyalulni a lemezeket pool-ba adás előtt? Vagy ilyenkor magának partícionálja őket, ha mondjuk egy lemezen akarok egy tükrözött partíciót és egy paritást?Az ezt követő lekérdezésnél már 3 tier volt jelen, amit nem tudok hova tenni. Most a HDD tier az egyszerre mirror és paritás is?
Nem értem a logikát sem az ezt követő parancsnál, hogy 1TB VD-t akar, de ebből 955GB HDD és 45GB SSD. A cache nem egészen így működik eddigi tapasztalatom alapján, itt meg része a tárterületnek a cache? Tehát ha telítődik a VD, akkor gyakorlatilag nem lesz használható a cache, mert hogy végleges/megőrizendő adat foglal helyet rajta?

Ezen példa alapján lehetséges három HDD-ből paritást csinálni és ehhez adni két SSD-t cache-nek? Vagy kvázi bármilyen kombináció lehetséges itt a támogatott funkciókból szabadon összelegózva? Mittomén pl. cache(SSD1-SSD2)->paritás(csíkozás(HDD1+HDD2)+csíkozás(HDD3+HDD4)+csíkozás(HDD5+HDD6)), stb. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Átnéztem, de így, hogy a fogalmakat se ismerem (cluster, node, stb), így nem annyira érthető.
Én ezt találtam a témában, de itt azért nehéz követni mit csinált az illető, vagyis hogy mit miért csinált. Illetve nekem még magas az, hogy hogy alkotnak ezek a logikai nevek egységet.
Jól jönne vmi illusztráció, ahol elmagyarázzák a rétegelést és hogyan vannak összekötve logikailag, meg egy leírás a parancsokra és kapcsolóira. Van erre vmi help amúgy? Még nem aktuális ugyan a dolog, de mindjárt nézek egy PowerShell-t, vagy egyáltalán hogy tudom azt megnyitni...
-
zolee001
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Magam részéröl én csak Server OS-en találkozom vele dedikált file serverként és sablonból (PS Script) szoktam kreálni,iscsi-n publikálom,FSRM beállitások (data dedup,file screening,quota stb)
Kliensen emlékeim szerint erösen le van egyszerüsitve a GUI,kimarad pár lépés és minta nem virtuális disket kreaálna de mint emlitettem klienseken a Win8 bétában néztem anno és a WHS Drive Extenderére hasonlitott
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Semmi extra, szeretnék szoftver raid-et PC-be Win10 alatt, adatbiztonság miatt. Aztán olvasgattam Win10-ben a Storage Spaces-ről, meg az új hibatűrő fájlrendszerről - aminek most nem jut eszembe a neve. Idáig nem is lenne gond - erre van natív támogatás -, viszont megláttam, h lehet ssd cache-elni is - amihez parancssor kell és állítólag ez nincs igazán dokumentálva -, hasonlóan ahhoz ami most terjed az új chipset-ekben (pl AMD StoreMI). Így csak keresem a bajt.

Persze ezt az egészet össze lehetne rakni alaplapból is, de a szoftver raid megbízhatóbb és univerzálisan kompatibilis minden géppel, ha beüt a krach.A Bitlocker meg csak hab a tortán, ha már GDPR megfelelőséget szeretnék, akkor kell némi adatbiztonság is a redundancia mellé (természetesen van rendes offline backup is).
Szerk:
Amúgy fotós és videós munkára építek gépet. Arra gondoltam egy-egy 250-es Samu 980 Pro-val megtámogatom a HDD-ket. Ez így elméletben jól hangzik, h cache, viszont gyakorlati tapasztalatom nincs, h mennyire lenne ez hasznos ilyen munkára, ahol mondjuk kidolgozok 50-100 giga képet/videót egy-két hét leforgása alatt, majd a kész képek ott fognak megrohadni a vinyó végén, mint első másolat.
Van így értelme cache-elni? Vajon a hot&cold adat szortírozás hatékony lenne egy ilyen munkamenetben? Azt várnám, h amit felmásolok a VD-re, az ott marad az SSD-n, amíg "ki nem hűl". -
zolee001
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Átolvasva reggel valóban igazad van,késö volt már :-)
-
membrandj
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
". System logban lehetnek hozzá parameterek, nem csak a bugcheck code. Ennek nézz utána először."
Ezt ki tudnád fejteni egy kicsit szájbarágósabban ? Köszönöm. -
szilvásbukta
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Egyik sem ad 30-40 gigát ingyen. A Mega által nyújtott 50 Gb is csak otthonra ingyenes, de ez egy céges gép.
Köszi a tippet amúgy, de én az eredeti kérdésre szeretnék választ kapni, és nem alternatív megoldást.
Miért nem egyesíthető a C a D-ről lecsípett 10 gigával? Megoldható egyáltalán?Hidd el, a 2 partíció egyesítése meg a felhő nekem is eszembe jutott már, de attól még kíváncsi vagyok a hiba okára, meg arra, hogy mi a konkrét megoldás rá, ugyanis nem először futok ebbe bele, és érdekel...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Alapjáraton két win10 nem látja egymás megosztásait, ha rámegyek a hálózatra. Meg se jelenítik a másik gépet. Hálózati meghajtóként az elérési útvonalat beírva megoldható, de rengeteg program van, ami meg se jeleníti az ilyen meghajtókat és ott kellene a hálózati elérhetőség is. Akkor hova haladjak?
-
A_Granddad
friss újonc
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szóval, Róka, igen, frissítettem...De a probléma látszólag megoldódott: A táp szellőzése okozhatta a problémát... most működik. A WIN10 frissítése valószínűleg a véletlen szereplő a témában. Köszi!

-
dennis.nol
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szia!
Köszi a hsz.-t, de nekem ez nem mond semmit, kifejtenéd?!.Évek óta el vagyok ezzel a párossal, de szívesen veszek más megoldást ami működik, ha arra gondolsz, hogy ez a páros felelős a "lassúságért".
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Már a win7 idejében is winfosoztam, mikor semmi bajom nem volt vele és most a 10-zel sincs. Nincs emögött semmi negatívum részemről.

-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Semmit sem jelent. Az asus p6t deluxe v2-m nézd meg mikori lap. Annak vagy 8 éve lejárt a supportja, mégis hibátlanul működött rajta minden.
Megint az OS a hülye nyilván

Erre nem tudom mit mondjak, mivel én nem írtam ilyet.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
szia, köszönöm! és azt hogyan kell?
-
FistXL
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Tényleg semmi különbség? Még az olyan szolgáltatások letiltásával sem mint pl fax/bluetooth/nyomtatás/telefon/nfc? Ezeket soha sem használtam még, csak most megláttam, hogy néhány ilyen is fut. Nálam eddig a tweakelés kimerült abban, hogy a Gépházban kikapcsoltam a szükségtelen dolgokat. Persze ha tényleg 0 javulást lehet elérni ezekkel, akkor nem látom értelmét kikapcsolni, meg ha ezután valami nem működne, amit használok, akkor nem nyúlok hozzá. Az UWP appok közül a számológépet, fényképnézegetőt, microsoft storet, onedrivet, metszet&vázlatot használom, többi kuka. CCleaner sem kell, tisztítás után többször hiányzott ilyen-olyan dll és nem indult el a program. köszi
-
junior11
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Csak a saját, beépített Windows Defender, ez nem okozatja.
-
t72killer
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Én csoportházirendet szoktam, van pár alapdolog:
1. win update full manuálisra állítás (nem érdekel, hogy a M$ előre akarja velem eldöntetni, mikor van időm - akkor települjön, amikor ráklikkelek, pont.)
2. autorun full blokkolása
3. Edge prelauch blokkolása -
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Volt olyan bug (feature? MS-nél ki tudja
) valamelyik builddel, hogy korlátozta a thumbnail cache méretét és nullázta karbantartás címén. Bosszantó volt. Egy kis regedit és újra normális lett mint régen.
Ha egy program uninstall nem 100% és bejegyzés marad a gépházban értesítéseknél, indulásnál, egy kis regedit és resetelni lehet.
Én most arra keresek megoldást a zavaróan nagy és lehető legrosszabb helyen felbukkanó hangerő bannert hogyan lehet eltüntetni, módosítani az idejét, igazítani a színét a rendszer témájához, ha már Redmondban nem gondolnak ezekre évek óta.
Tenforums tele van hasznos regedit trükkökkel, persze csak hozzáértőknek saját felelősségre. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mert ha ez miatt valami nem úgy megy a winnel, ahogy kell, akkor lehet szidni, hogy mekkora trágya az ms 😀
-
t72killer
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ez azért elég pucér rendszer esetén áll csak meg, ha semmi utánigazítás-igényed (csoportházirend/registry megregulázás és hasonlók) nincs.
Más: kicsit frissítettem az USB-s telepítőkészítéses postomat. Lehet lassan törölnöm kéne a win8-as részt...
-
pube111
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem támogatja !?
Biztos nem veszek egy windowst hdd csere miatt.
Azért azt a 30 percet mindennel együtt megnézném.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Minek a telepítése max 30 perc?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszönöm, de a hozzászólásod alapján nem az a típusú ember vagy, akitől szívesen olvasnék/hallgatnék bármiféle Bitlocker oktatást. Még akkor se ha MS szinten ismered a programkódot, márpedig nyilván ez a helyzet állhat fenn az alapján amit írtál. Inkább eltakarodok én is, ahogy a kolléga is tette.

-
Zotya84
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mert? A héten csináltam egy döglött Legacy SandyBridge HDD-ről UEFI Ryzen m.2 SSD-re cserét egy 7 alatt egyetlen huszárvágással. Még az is simán túlélte, nem hogy a 10... (Igaz a végére kapott csak 10upgrade-et a driverek okán...
) -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Sokadjára: hülye vagyok hozzá és ezért kérdeztem, mitől lehet veszélyforrás egy elavult, 189Kb méretű, portable MP3 player tehát nem telepített szoftver ami a registrybe se ír bele, vagyis igen 1 darab bejegyzése van amivel az MP3-makat hozzátársítottam.
Ezt most komolyan kérdezem nem trollkodni akarok, érdekelne hogy ezen keresztül hogyen lehet átvenni az uralmat a gépemen.
Nem mondhatod hogy nincs rám hatással ez a topik, évek alatt teljesen antiupdate lovagból frissítésbarát felhasználó lettem valamint képzeld a 10 évig használt XP-ről és W7-ről váltottam otthon is W10-re vagyis ha lassan is de tanítható vagyok. Valamint mivel a konkrét kérdéseim a nullához konvergálnak a topikba, valószínűleg megtanultam a magam módján együtt élni vele és kezelni a tízest.A fennti kérdésemre szeretnék választ kapni, ha lehet emészhető emberi magyar formában, ne angol linkkel.
-
kutga
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ha már ilyen szépen összeszedték.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kutga
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Úgyis ráfér már egy reinstall.
Találtam egy leírást erre az esetre majd végigolvasom mielőtt nekivágnék.
-
kutga
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Megvannak a kulcsok. Valahol...

-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszi szépen előre is! Este, ha hazaértem megcsinálom.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"Tisztán látszik, hogy nem értesz az OS-hez"
Ezt nem is értem, miből szűrted le.
Szerinted miért kérdezgetek? Nagyon hosszú vacillálás után nemrég álltam át egyébként win10-re a 7-ről, onnantól olvasgatom a topikot. Teljesen jól elvoltam win7 alatt vagy 10-12 évig kikapcsolt uac-al, és amire szükségem volt, és egyszerű userként kellett, azt megtanultam az os-ből. De csak annyit, amennyire szükségem volt, nem többet, nem kevesebbet. Az átlag usertől kicsivel többet, tőletek jóval kevesebbet, de nekem nem foglalkozásom, még csak nem is komoly hobbim a gépem, de foglalkozok vele. Tanulok én szívesen, meg el is ment egy kicsit a fejlődés mellettem, így igyekszem pótolni a lemaradásomat, ennek egyik jeleként már visszakapcsoltam az uac-ot. 
Doky hasonlatai viccesek, de sántítanak.
A gyógyszeres pláne. 
Doky, te nem voltál jelen az index fórumokon is? Plazma?
Az uac dokumentációt köszönöm. Sosem fogom elolvasni, de azért megtartom.

Köszönöm a segítséget és válaszokat mindenkinek, ma is tanultam!

-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mert amíg ki nem kapcsolod a gyorsindítást addig nem tudod kikapcsolni a gépet..
Hardvercseréhez, dual boothoz stb.
Altatni én is szoktam, de ekkor sose veszek ki hdd-ket (mert adatvesztést okozhat) és tudom hogy az én döntésemből alszik.
SSD-m van, így gyorsító hatása sincs. -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Frissítés nem települ wifi nem kapcsol vissza stb stb persze lehet gépe válogatja de nekem nem nagy kunszt kivárni azt a 10 mp-et vagy kevesebbet..
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mert semmit nem ér..
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"Jó hát sokan még minding nem értik az UAC lényegét"
Én vagyok az egyik, pironkodva jelentkezek!
Win7 alatt is első dolgom volt kilőni, mert idegesített, hogy minden telepítésnél rákérdezett, szabad-e, akarom-e, tényleg akarom-e és biztos vagyok-e benne.
Olyan programokat telepítek, amikben biztos vagyok, miért érdemes ezt a procedúrát minden alkalommal megcsinálni? (Tényleg érdekel.) Ha fontos, és megvéd valamitől, akkor oké, csak szeretném tudni, mi az. 
-
Cs1csó
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére

Ezen kívül semmi másra nem használom, UAC mentes asztali ikonokat csinálok pl. az AIDA64 Extreme sima 2 gyors kattintással indul az asztalról, vagy az MSI Afterburner.
(másra nem merem használni)
-
Cs1csó
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ezzel az a baj, ha nem értek hozzá nem piszkálom, az UAC-ot annál a pár programnál ami fontos kikerültem: Winaero Tweaker-rel hoztam létre "elevated shortcut"-ot az asztalon, így azok a programok is normálisan indulnak az asztalról, mint a nem UAC védett programok. (persze csak az asztali parancsikonjuk kerüli meg az UAC-ot, pontosabban nem is kerüli meg csak automatikusan lefut)
A házirendekben pedig végképp nem nyúlkálok.

-
Geth
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Akár. Ha egér van a kezemben a másik gyorsabb, de minden játszik, csak az nem, hogy minden adminnal induljon...
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Értem, köszi! Akkor power shell-ben fogom lekérdezni az ssd sebességeket, végre tudom valamire használni.

-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nekem nem kell sorolnod, emlékszem nagyjából. Előtte 1803 rajt se volt zökkenőmentes, a 17XX problémákra is emlékszem. Sokan sok helyen írták talán nem jó a gyors tempó félkész feature-t kiadni és késésben lévő ígéretek, eddig működő dolgot elrontani aztán várni fél, egy évet a helyrehozásra, az insider feedback program hátrányairól, az erőltetett automatikus terjesztésről. Most erre végre reagált a Microsoft a változtatásokkal. A sajtó felfújja dolog másik oldalára oda lehet tenni azt is amikor a "nálam minden jó, én azt nem használom, majd javítják valamikor" szakik lekicsinylik a problémákat.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Oké, köszi!
Lefuttattam a winsat disk parancsot a PS-ben, és csináltam CrystalDiskMark tesztet is. [link] (Nem röhögni a sebességeken!
A mérésben szereplő hdd-t akarom lecserélni, WD Blue 500GB ssd-n lesz a rendszer.) Elég nagy különbség van a két mérés között, ez miből adódhat? Vagy hogy kell értelmezni a két mérés eredményét?Ja, még egy kérdés. Be lehet állítani a win10-en, hogy alapból rendszergazdaként nyisson meg alkalmazásokat? Pl. most a PowerShell sem működött megfelelően, csak ha rendszergazdaként indítottam.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"Ez a crystal diskmark a világ vicce. Manga figurás diskspd gui Mellesleg rendszerlemez tesztelésre felesleges a diskspd. Ott a beépített winsat disk parancs."
Ebből a "régi" hozzászólásból kiindulva kérdezném, hogy pontosan mit kell beírni a PowerShellbe, hogy azokat az adatokat kapjuk meg a hdd/ssd-ről, amit a CrystalDiskMark-ban kapunk? Most állok át majd ssd-re, és ha van a sebességmérésre beépített lehetőség, azt használnám. (Sajnos az általad linkelt leírások nekem magasak, és amiket beirkáltam belőlük a PS-be, nem adnak ki eredményt, persze lehet, hogy user error. Ez a parancssoros konfigurálás eléggé ingoványos talajnak tűnik, valószínű nem is a hozzám hasonló mezei usereknek van kitalálva.
)
Visszaolvasva látom, hogy külső progik helyett te mindig a belső megoldást preferálod. Ez nekem is szimpatikus, de egyszerű felhasználó lévén fogalmam sincs róla, hogy mit kell beírnom egyes feladatokra."Lassan blogot kéne írnom a beépített eszközökről."
Az hasznos lenne, mert egyelőre sokkal egyszerűbb egy külső szoftvert letölteni és használni, mint utánajárni, hogy van-e parancssoros lehetőség a feladatra, és ha igen, milyen karaktersort kell begépelni hozzá.

-
Cs1csó
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ez is igaz, mármint a hibák mérete, mennyisége és a sajtó általi felnagyításuk, de ettől még valós problémák is vannak.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Volt benne néhány komoly: adatvesztés bug ami miatt visszavonták, ZIP fájl adatvesztés veszélye, értesítési központ és feladatkezelő bug, egyik októberi KB patch a HP billentyűzet driverrel kékhalál (1803-at is érintette) és "open with" default társítás bug (decemberre lett javítva)
Október első hetében kiadták, visszavonták, november közepén újra kiadták még nem automatikusan és upgrade block bizonyos Intel driver vagy pl. iCloud miatt, januárban fázisokban rollout és csak március második felében mondták rá az áment a széleskörű terjesztésre.
Annyi haszna van a rossz 1809 rajtnak és lassított terjesztésével, a visszhang miatt most nem sietik el a 19H1 kiadását még plusz hetekig tesztelik RP ringen és a Home verzió is kap halasztási lehetőségeket a Windows Update változtatásaival.
-
core i7
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Volt valami a fájlkezelőben a hálózatnál
Akkor az adatvesztés
Volt egy kommulatív frissítés amely csökkentette a játékok sebességét
Ott volt a spectre meltdownra a folt ami helyett msot a linuxoknál használt uj módszert alkalmazzák amivel alig lesz tejesítmény vesztés (habár ez nem igazán hiba)
Akkor egyes intel procik nem müködtek
Votlak kék halálozások 😁Most így hirtelen fejből írtam nem kerestem rá
-
core i7
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
azt írtam Eleinte

Mert tele volt hibával vissza is vonták 1x Majd Novemberben ujra kiadták. És csak 1-2hónapja bolintott rá a microsoft ,hogy "tökéletes" mára már
-
MeroM
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ.......
( -
MeroM
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem
-
DIEGO15
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Azért mondtam, mert nem hordok szemüveget, mert nappal nincs is rá szükségem csak éjszaka és mert eddig nem volt gondom a windows rendszerekkel ilyen szempontból. Most, hogy van, kipróbáltam a szemüvegemet, amit csak éjszaka szoktam használni és nem oldja meg a problémám. El fogok menni szemészetre, és lehetséges, hogy új szemüveget kell csináltatnom már, de továbbra sem értem, hogy miért jó a 1607 és rossz az többi.
(#97540) csicso82
Elképzelhető, hogy nekem valamilyen enyhéb eltérés van csak a szememben. Jogsi szerzés után első alkalommal amikor éjszaka kivilágítatlan uton mentem, akkor vettem észre, hogy valami nem kerek, mert borzasztóan feszéjezve éreztem magam, attól amit "látok", vagy inkább nem látot a reflektor ellenére is. A kanyarokat is alig vettem észre. Elmentem szemészhez, aki közölte, hogy a férje is hasonlótól szenved. Megvizsgálta a szemem és azt mondta, felírt egy szemüveget vezetéshez. Nem vagyok orvos így nem tudom pontosan mi a baja a szememnek, de nappal én tényleg jól látok, csak éjszaka nem. Nekem akkor azt mondta a doki, hogy bár az asztigmia miatt nem egy pontba törik a fény a szememben, de sok fényben, vagyis nappal nem biztos, hogy ebből észlelek is valami, azonban kevés fényben, vagyis éjszaka már igen. -
Cs1csó
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Asztigmia esetén mindig kell viselni a szemüveget, hiszen a látás folyamatos korrigálásra szorul.
-
DIEGO15
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Féleértés van. Nincs hagyományos értelembe vett dioptriás szemüvegem, mert, hogy nem vagyok kicsit sem rövidlátó, vagy távollátó, de van asztigmiám, amihez van szemüvegem is. Ezt a szemüveget alapesetben csak éjszakai vezetéshez használom, és kipróbáltam vele a laptop bámulását is, de az sem oldotta meg a problémám. Továbbra is azt nem értem és nem tudom, hogy mi változott 1607 után?!
(#97535) csicso82
Így van. Cilinderes szemüvegem van nekem is, csak én nem használom egész nap, mert csak kevés fényben látok nélküle "rosszul". -
DIEGO15
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Van hozzá szemüvegem, azzal együtt is fáj a szemem (és a fejem) a 1607 utáni verzióktól.
-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igen, kumulatív. Amit javasoltál: April 2, 2019—KB4490481 (OS Build 17763.404)
Ez alapján írták a cikket,
"How to get this update
Before installing this update
Microsoft strongly recommends you install the latest servicing stack update (SSU) for your operating system before installing the latest cumulative update (LCU). SSUs improve the reliability of the update process to mitigate potential issues while installing the LCU and applying Microsoft security fixes. For more information, see Servicing stack updates.
If you are using Windows Update, the latest SSU (KB4493510) will be offered to you automatically. To get the standalone package for the latest SSU, go to the Microsoft Update Catalog."
de ez utóbbit elfelejtették leírni.
Igen nálam is megvan az KB4493510 frissítés: [kép]
-
junior11
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Winfosozni a divat manapság, nem tudtad?
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nálam több programnál frissítés során is feldobja, nem értem honnan jön, hogy mindenfélét telepítgetek?! Tegnap pl. iTunes és iCloud kliens frissítésénél. De ha naponta 100 programot telepítenék, ahhoz se lenne igazán senkinek semmi köze. Azt is érdemes megvizsgálni, hogy ha az ember nem tud érdemben valamihez hozzászólni, akkor mindenképp muszáj-e reagálni az adott kérdésre.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"Asztigmia kezelheto egy szemuveggel. Es egyebkent baj van a latasoddal."
"Milyen gyakran telepitesz barmit is?"Valóban a problémák megoldása..? Nem megkerülése?
Ilyen tanácsokat még én is töklámaként tudok adni.Nem kötözködés, félre ne érts de ha valaki konkrétan azt kérdi, hogyan lehet a telepítéskori, számára zavaró hangot halkítani vagy lecserélni, akkor arra célirányos válasz hogy ne telepítsen?
A szemet kissé bántó megjelenés nálam is létezik, az XP óta, otthon ugyanaz a monitorom van, az XP pár éve lett nyugdíjba küldve és a W10 előtt ülve jóval hamarabb elfárad a szemem. Linux Manjaro valahol a kettő között van. Magyarázatát nem tudom de a jelenség létezik.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mert amikor megjelent a Win10, rögtön fő kritika volt az új frissítési módszerük, a WU átesett a ló túloldalára a túlzó automatikával és erőltetéssel. Gamerek, éjszaka renderelő programot indítók stb. panaszai. Akkor még aktív órák lehetőség és sávszélesség limit opció se volt. Szinte kénye-kedve szerint frissített és rebootolt. Ezt Win7 után nem sokan kérték a piacon.

Az se jó, ha home user Win7 frissítetlen gépéből botnet lett, az se jó Win10 user mókoló progikkal beletúrva tiltja le a teljes WU-t, mert gyárilag nem lehetett testre szabni. Négy év után elismerték túl zavaró volt a módszer, engedtek a népnek jobb előbb kérdezni mint lőni. A mostani változtatásokkal user is kap szabadságot aki akarja elkerülheti az évi két nagy váltást, ugyanakkor a biztonság sem sérül: a havi patch öt alkalommal halasztható 7-7 napra, a build 18 hónapos támogatási életciklusa után pedig muszáj új buildre menni. Win-win usernek és a Microsoftnak is. -
moma
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszi! (király az avatarod
) csicso82 & kali: nektek is! 
Este átformázom akkor.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
OK, akkor app, de nálam nem törölhetőek.
Inaktív az Eltávolítás gomb. Win10 Pro"Ha nem tetszik akkor unpin, ezért feltenni CCleaner különösen vicces."
1. Nem csak ezért tettem fel, hanem mást is használok a tudásából, pl. fájlmásolat kereső.
2. Mi az az unpin?
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"Uninstall mégjobb megoldás."
Miért, mi a baj a CCleanerrel?
Nemrég telepítettem ismét, és örömmel láttam, hogy már windows szolgáltatások törlésére is alkalmas, pl. Diktafon, Időjárás, Kamera, stb., így szerintem megint használni fogom.
(Egyébként nekem nem jelenik meg semmilyen reklám.
Legújabb CCleaner van fönt.) -
ityam
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hajnali fel 1 kor még nem végzett a frissítéssel mert hát ügyebár turbózott úgyhogy reggel most nyomtam újra tesztet hogy befejeződtek a nagy munkái. Így azért használható a gép ha nincsenek nagy hdd műveletek.
[kép]
Sebességmérés a winben is emészthetőbb így:
> Disk Random 16.0 Read 1.22 MB/s 3.4
> Disk Sequential 64.0 Read 102.06 MB/s 6.6
> Disk Sequential 64.0 Write 148.43 MB/s 7.1
> Átlagos olvasási idő szekvenciális írásoknál 9.689 ms 4.6
> Késés: 95. százalékos érték 54.319 ms 1.9
> Késés: maximum 136.736 ms 7.6
> Átlagos olvasási idő véletlenszerű írásokkal 19.932 ms 2.4
> Teljes futási idő 00:00:49.81persze még mindig nem jó, dehát a notebook HDD az HDD
-
ityam
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Win frissítés közben voltam olyan mohó hogy ráeresztettem mégis:
Windows rendszerfelmérő eszköz
> Fut: Funkciók számbavétele ''
> Futtatás ideje 00:00:00.00
> Fut: Tárolási felmérés '-ran -read -n 0'
> Futtatás ideje 00:00:47.09
> Fut: Tárolási felmérés '-seq -read -n 0'
> Futtatás ideje 00:00:35.61
> Fut: Tárolási felmérés '-seq -write -drive C:'
> Futtatás ideje 00:00:53.28
> Fut: Tárolási felmérés '-flush -drive C: -seq'
> Futtatás ideje 00:01:16.45
> Fut: Tárolási felmérés '-flush -drive C: -ran'
> Futtatás ideje 00:01:09.11
> Dshow-videokódolás ideje 0.00000 s
> Dshow-videodekódolás ideje 0.00000 s
> Multimédia alaprendszer - videodekódolás ideje0.00000 s
> Disk Random 16.0 Read 1.21 MB/s 3.4
> Disk Sequential 64.0 Read 107.79 MB/s 6.7
> Disk Sequential 64.0 Write 136.78 MB/s 7.0
> Átlagos olvasási idő szekvenciális írásoknál 8.906 ms 4.8
> Késés: 95. százalékos érték 25.966 ms 4.1
> Késés: maximum 2010.643 ms 1.8
> Átlagos olvasási idő véletlenszerű írásokkal 10.900 ms 4.3
> Teljes futási idő 00:04:44.81Kíváncsi leszek frissítés befejezése után ha minden folyamatával végzett.
Szerk az asztali gépbe egy gagyi 120 as ssdvel mennyivel szebb eredmény van:
> Disk Random 16.0 Read 146.22 MB/s 7.4
> Disk Sequential 64.0 Read 443.24 MB/s 8.0
> Disk Sequential 64.0 Write 485.91 MB/s 8.1
> Átlagos olvasási idő szekvenciális írásoknál 0.241 ms 8.5
> Késés: 95. százalékos érték 0.965 ms 8.4
> Késés: maximum 34.641 ms 7.9
> Átlagos olvasási idő véletlenszerű írásokkal 0.233 ms 8.8
> Teljes futási idő 00:00:06.55 -
ityam
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Később nézek sebességtesztet mert épp win frissítés megy ami belassítja az egészet. Érdekességnek csatolok egy Erőforrásfigyelőt:
[kép]
Amig egy normál prioritású folyamatnak 2-3 (2-3000ms)másodperces válaszideje van hogy a hddhez férjen addig ne csodálkozzunk hogy tetű lassú a gép.
Egyébként egy ASUS X540 UB.
Core i3-8130U proci ,8GB ram, Toshiba 1TB HDD. Win10HomeKözben amig írtam ránéztem az erőforrásfigyelőre ilyen szép várakozási időket is láttam:
[kép] -
Cs1csó
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igaz, volt pár félreértés, ez volt az alap kérdés:
van e valami beállítás vagy ki be kapcsolás amit meg kellene csinálnom egy friss telepítés után win 10 be ?
Erre válaszoltam a kevésbé invazív gépházas beállításokat majd +ban a Shutup 10-et (amit megjegyzem bátran ajánlok mert mióta használom semmi gondom nem volt mint írtam neki csak az alap beállítások használatát írtam, én durvább tiltásokkal is biztonságosan használom a windowst )
Abban igazad van, hogy "mókolást" nem kért csak általános tanácsot ezért amit én még megadtam a Shutup 10-el az már ezen túlment.De ebből a válaszodból: Miert ajanlod ezeket? Semmi ertelme ha nincs baja
azt szűrtem le, hogy a komplett tanácsom nem tetszett, a gépházassal együtt. 
Akkor, béke?

XplayR
Ha a gépházas beállítások után stabil a rendszer akkor a Shutup 10-el csak óvatosan, igazi gyorsulást az már nem fog jelenteni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Miért ne lehetne pár dolgot letiltani??
Többek között ezekre gondoltam:

A Shutup 10 sem telepít semmit csak letilt pár dolgot a legördülő menü résznél oda is van írva hogy mivel mit tiltasz le nagy része pl. telemetria
ABBAHAGYHATNÁD MÁSOK KIOKTATÁSÁT! Nem kötelező neked ezt a topikot olvasni, ha nem tennéd nyugodtabb lenne a lelkivilágod.

-
olivera88
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem tudom mi lehet nálam akkor.

-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nalam w2000 ota autostartos volt, eleg volt az ora melle egy pillantas es lattam ha valami huzta a procit. 18 ev alatt megszoktam, ugylatom van meg akinek ez szinten igenye lenne.
Szornyu ez az uj avatarod

-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ez a megoldas autostartos..? Az lenne a cel.
-
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igen, vettem észre, hogy az nem megy, a másik viszont egész jól, gratulálok...
-
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hát tudod, inkább az a bohózat, amit te itt rendre leművelsz, ha bármilyen külső program kerül szóba...
Meg most az az erőltetett monológ az állítólagos érvelési hibákkal, amikor gyakorlatilag azzal pont semmit nem tudsz kezdeni, hogy okkal népszerű Windowson a külső programok használata, többek között pl. ezen a fórumon, vagy akár ebben a topikban is. Meg kellene tanulni az ilyeneket is számításba venni és nem helyből ignorálni, meg nem csak én így szoktam, akkor biztos jó az mindenki másnak alapon gondolkodni... De ott van pl. az iménti eset is, amikor a rejtélyes tárhelyproblémákra a TreeSize, WinDirStat külső programokat javasolták, mert ugye az sem újdonság, hogy nem feltétlen mindig sikerül a helyi eszközökkel egyértelműen kideríteni, hogy hova lett az az X GB... Majd akkor gyere azzal, hogy nem kell Windowson soha, semmilyen külső programot használni, mert mindenkinek, mindenre elég a beépített, ha ténylegesen így is lesz. Addig viszont inkább nem kellene... 
-
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hiába mantrázod továbbra is ezt a szalmabáb érvelést, mert másik oldalról az is világos látszik, hogy eleve ignorálsz ezt-azt, csak hogy bizonygasd az igazadat... Meg a sebességteszten amúgy már túlléptünk és említve voltak azóta egyéb dolgok is, ahol szintén lehet és általában van is létjogosultsága a külső programoknak. De amúgy mindegy is, úgysem engem kell itt meggyőzni, hanem Windows userek sokaságát világszerte.

-
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
A sebességméréshez nyilván nem, de ha sikerült elolvasni az előző választ, akkor a külső program témához meg pont igen. Ahogyan az utóbbi az ott és a korábban felsorolt egyéb dolgokhoz is. Ha szerinted nem, akkor ez innentől már csúsztatás, mellébeszélés... Meg ahhoz a téves megállapításhoz szintén kapcsolódik, hogy szerinted kb. soha, semmilyen esetben nem kell külső programokat használni... Aminél pont az a lényeg, hogy szerinted, meg éppen a saját felhasználói szokásaidhoz mértem, de nem minden esetben, nem mindenkiéhez, amik között megint van egy kis különbség.
Ha tudod, akkor minek kérdezed?
Azt meg szintén nem tőlem kell, hogy itt a fórumon is miért használ a nagy többség külső programot a HDD és SSD sebességtesztekhez, vagy éppen a meghajtók diagnosztizálásához. Ha annyira nem tetszik, akkor lehet menni a vonatkozó topikokba téríteni és győzködni a népet, meg a helyi szakikat, TG-ket, hogy Windowson egyáltalán ne használjanak, ne javasoljanak külső programot... Kíváncsi lennék mi lenne az eredménye... 
-
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
A grafikus felületű megoldáshoz, meg hogy ott csak 1-et kattint, ahhoz képest az, pláne ha nem tudja a user elsőre, hogy parancssorban miket adjon meg. Lehet másfelől egyszerűbb parancssort nyitni és beírni 1 parancsot, de ha az előbbit nézzük, akkor nem minden esetben, nem mindenkinek. Ha parancssoros helyett eleve grafikus felületű cucc kell valakinek, akkor pedig megint egyértelmű, hogy melyiket fogja inkább használni.
Ha nem világos hogyan és mit mér a 4K-nál a CDM, milyen Q/T szegmensben, akkor utána lehet nézni...

Olyan szinten kapcsolódik a témához, hogy ahhoz rendszerint a gyártó saját szoftvere kell, vagy a bootolható eszköze, vagyis külső program. Ha a nagy 3rd party szoftverellenességbe nem fér bele semmilyen külső program, akkor érdekes lesz anélkül hogyan oldja meg... Vagy hogyan néz komplett SMART-ot, mert nem rémlik, hogy lenne a Windowsban natívan olyan eszköz, ami ezt lehetővé teszi, meg olyan szinten, mint pl. a HDS. Persze ott van pl. wmic és a diskdrive get status, ami jó esetben kidob egy OK-t, de az elég fapados és éppen nem túl informatív... A PS-ben lévő Get-StorageReliabilityCounter már több infót közül, de egy CDI, HDS szoftverekhez képest az is jócskán elmarad. Vagy amikor USB-s külső merevlemezek hőmérsékletét akarom lecsekkolni az utóbbi paranccsal, akkor az megint nem túl informatív és ráadásul csak SCSI csatlakozású UASP-s típusoknál szokott működni... Ellenben felrakok egy HDS-t, az kapásból mutat mindent rendesen, ráadásul grafikus felületen, grafikonokkal stb. Nem kérdés, hogy melyiket fogom inkább használni, külső program ide, vagy oda.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Te csak használd nyugodtan azt a parancssorost..
Nekünk megfelel a grafikus de nem mangás cdm is ami egyszerűbb és több infót ad.
-
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hát ez az, hogy a winsat esetében a lemezfelmérésnél még külön szórakozni kell a megfelelő paraméterek, kapcsolók megadásával, ha nem a disk által mért általános értékekre kíváncsi valaki. Ellenben egy CDM, vagy más hasonló program kapásból leteszteli úgy ahogy kell grafikus felületen, meg akár grafikont is rajzolnak, meg azoknál is van lehetőség különféle beállításokra.
Nem, inkább te ülsz fordítva a lovon, ahogyan a mostani eset is mutatja... Még csak rendszerbuheráló programról sem volt szó, hanem egy sima sebességtesztről. Meg ha már külső program, akkor a HD Tune helyett lett említve a CDM a 4K értékek méréséhez. Erre kapásból jött a leugatás, hogy minek az, amikor állítólag bőven jó a winsat is... Igen, azzal is lehet mérni ezt-azt, de ha valakinek kényelmesebb és praktikusabb egy külső program használata, grafikus felületű és átláthatóbb, adott esetben informatívabb megoldás kell, akkor nem világos hogy miért ne használhatná azt, pláne ha még ingyenes és portable verziója is van. Meg mondjuk érdekes módon az ezen a fórumon lévő HDD és SSD topikok, az ilyen témájú cikkek sem éppen winsat, winspd tesztekkel vannak tele, lehet nem véletlenül. Meg amikor SSD-knél éppen pl. firmware-t kell frissíteni, SMART-ot nézni, Secure Erase-t futtatni, nem rémlik, hogy valamilyen beépített windowsos tollal történne...
Az igaz, hogy nem kell mindenhova, minden célra külső programot felrakni, Viszont az a hozzáállás, hogy sehova, semmilyen célra, mert csak a Windows eszköze a jó, az mindenkinek elég, ez így messze túlzás... Meg ennek ellentmond az is, hogy ha nem lenne szükség semmilyen külső programra, akkor mégis minek van egy rakás ilyen szoftver és miért használják olyan sokan őket. Ja, persze tudjuk, lustaság, meg az is az, ha nem akarnak parancssorban matatni, avagy akár grafikus felületen valami fapados eszközt használni...

-
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ja, csak éppen a winsat disk a szekvenciális értékeket és az elérési időket méri, a 4K-t viszont nem... Meg ha valakinek éppen grafikus program kell ilyen célra és nem parancssorban akar pötyögni, akkor lehet nem diskspd-vel fog játszadozni...
Amúgy nem értem ezt az erőltetett dolgot, hogy ha valaki itt megemlíti a topikban, hogy külső programot használ xy célra, akkor már kapából jön egyesektől a leugatás, hogy minek... Először is mindenkinek a maga dolga, másrészt a Windows amúgy sem arról híres, hogy a beépített eszközei minden célra, mindenkinek maradéktalanul megfelelnek. Nem hiába érhető el rá egy rakás külső program, nem véletlenül van azoknak létjogosultsága. Annyi viszont igaz, hogy nem minden helyzetben kell erővel külső program után nyúlni, ha a beépített eszköz is megfelel a célra. De ha van olyan külső program, ami adott esetben jobb, többet tud, kényelmesebb használni, akár portable, ingyenes stb., akkor nem világos, hogy miért ne tehetné meg valaki, miért kellene erővel a Windows saját megoldását használnia. Ez már eléggé a ló túlsó oldala... De még szerencse, hogy azt nyilván mindenki maga dönti le, hogy végül mit használ, nem feltétlen itt fogják neki erővel megmondani egyesek, ahogyan speciel nekem sem...

-
mpo
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
A 0,5% processzor és 16 MB memória a 16GB-ból, ennyit nekem megér.
Egyébként csak egy hibakeresés miatt ajánlottam, különben föl sem hoztam volna. -
mpo
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mert egyben van és kézre áll, ha nincs nagy gond, ez is elegendő, még sok is.
Ha pirosra vált az ikon, rögtön látom mi húzta föl 100%-ra a processzort.
Amiért a Total Commander-t, Irfanview-t, VLC-t is használom, amíg nem kell "nagyágyú". -
mpo
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem szoktam utility-ket ajánlgatni, ez az egy kivétel. Nincs CCleaner, meg más sem.
A beépített megoldásokról tudok, használtam is (ritkán kell), a jobb gombos menüben ott is vannak.
[kép]A Windowsom meg naprakész, az AVG Internet Security egy éves licenc 6 nap múlva lejár, de 24e Ft-ért nem újítom meg, most nincs 70%-os kedvezmény.
-
mpo
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem akarlak rábeszélni a használatára, nem ecsetelem mire jó.
Kipróbálod, végignézed a funkcióit (jobb gombos menü, hozzáadható lapok) és ha nem kell, uninstall. -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mert megszokta
Mert fogalma sincs hogy van beepitett reszletes rendszemonitor
Mert nem tudja hogy mennyit tud, mennyivel reszletesebb lett a gyari app xp ota
De ez legalabb nem irja at drasztikusan a registryt es talan nem pakol fel keretlen mellektermekeket. Amugy egesz pofas. -
CirrMee
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Emlekszem, de maganszemelyekre nem mentek. Csak a vallalkozokra ugrottak azok meg jelentgettek fel egymast a verseny kinyirasa erdekeben.
Nem mehet ki sehova (BSA -ra reagálva), mivel nem hatóság. Max "kérhet", mivel az érdekkörébe tartozó (legtöbbször üzleti) szoftverekkel foglalkozik (azaz nem random szoftokkal). A szoftvert annak tulajdonosa elvileg ellenőrizheti, a jogszabály lehetőséget ad erre. A vásárlással ugyanis senki nem szerez tulajdonjogot, max használati jogot.
Az viszont stimmel, hogy ha magánszemély kerül a
BSAsündőrség látókörébe, ott elég az eredeti példánnyal igazolni, számlát nem kérnek. Régen a hőskorban kellett még ringyóz esetén a COA matrica is, manapság nem hiszem (bár erről valami illetékes nyilatkozzon inkább), gyanítom van arra eszköz, hogy egy neten (legálisan) aktivált eszközt le tudjanak kérdezni. -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Eszerint könnyebb törölni dolgokat a kollektív emlékezetből mint bárki hinné..
De én még emlékszem a fekete bilincses óriásplakátokra, és hírekre.. Te már nem.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszönöm. Tehát még soha a múltban sehol sem gyanusítottak meg magánszemélyt szoftverlopásért. Biztos romlik a memóriám. És a jósgömböm is elgurult mert a jövőre nézve sem mernék ilyen kijelentéseket tenni.. Azt se tudtam hogy a windows-ra van jótállás. Ha meghibásodik akkor 1-2 évig kérhetem az ingyen javítását?

-
kory24
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Azt szeretném, hogy megszűnjön ez a hiba jelenség.
Rossz mindig reset gombbal vissza hozni képet, elveszik ami épp fut...
Ma teszem be új videokártyát, hátha azzal nem lesz ilyen hiba.
Bár igp-vel se lenne szabad legyen.... -
kory24
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Sajnos legfrissebb driver-el is ugyanúgy jelentkezik a hiba....
-
kory24
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Windows frissíti magától, legalábbis elvileg.
De majd ellenőrzöm, hogy legfrisebb van-e fent.
De ha driver lenne hibás, akkor ezelőtt is jelentkezett volna ez a hiba, már ha emiatt jelentkezik egyáltalán...
-
kory24
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szerinted kinek a hibája lenne?
Intel?

-
kory24
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Végig gondoltam, épp azért is írtam le, hogy max az változott.
De egy Windows 10 ennyire bugos lenne?
Egyébként mikor össze raktam gépet anno sokáig használtam szintén dvga nélkül és akkor nem jelentkezett ez a hiba.
És az igp-m se vmi ezeréves cucc (uhd 630).Videokártya kivétel után uninstalláltam nvidia drivereket.
Holnap beteszem új vga, aztán kiderül emiatt volt-e.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Jó rendben.
Win10-et eddig csak pár alkalommal használtam HDD-n 4GB memóriával, de most 8GB RAM/SSD-n. Piszok gyors rendszer, nem is gondoltam volna. -
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszi.
Lapozó fájl maradhat a fix 8GB+200MB, amit dumphoz készítettem elő? -
slett27
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Én úgy tudom, hogy több Windows 10-es gép esetén azonos alhálózaton HA a hálózati felderítés be van kapcsolva akkor egy gép letölt egy adott frissítést, akkor a többi gép már a helyi hálózaton arról a gépről tölti a frissítést és nem a netet fogja.
A WSUS tudomásom szerint egy update szerver ami pont erre való, hogy hajnali 3:00-kor amikor senki nem dolgozik az irodában leszedi a lehetséges frissítéseket 1x, majd a hálózaton lévő gépek erről a szerverről helyi hálózaton frissítenek.
Ezért gondoltam azt hogy a WSUS ettől kezdve feleslegessé válik.
Vagy nem jól tudok valamit ?

-
Arlekim
aktív tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Elméletileg a Dell gyári driverpakkja van fent, intel chipset driverrel, de jó ötlet, megpróbálom frissíteni.
Az összes sata porton végigpróbáltam, még az odd dedikáltakon is. A bios végig szépen látta.
Az ssd sata 0-porton van. -
Arlekim
aktív tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ha driver probléma, akkor ismeretlen eszközként miért nem jelenik meg?
Az előző válaszra reagálva: Nálam mikor működött szintén w10 alatt volt, egy dell 7010 desktopban.
A hdd egy wd gyártmányú, új. -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
[kép] Persze a uefi bios -t is tekintheted os -nek.. Be tudja magának olvasni, vagy akár önállóan le is tölti magának. De érdemes elolvasni a gyártó utasítását aki elmondja mit kell csinálni. Lehet win alatt csak egy pendriveot (vagy floppy-t) gyárt (évjárattól függően) amit majd be kell bootolni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(
Inaktív az
azt szűrtem le, hogy a komplett tanácsom nem tetszett, a gépházassal együtt.