Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
Gép: Asrock 350M1 (AMD Brazos alaplap)
Windows 10 telepítés. Kapott egy 500 Gigás üres winyót. Elvoleg UEFI módba szerettem volna telepíteni mert az 1 1Terás winyó GPT partíciós és legyenek egyformák. Anno a Win 8. azt is csinált. A Win 10 valamiért ragaszkodik az MBR-hez. Mit csináltam rosszul? Az alaplap tudja az UEFI módot.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
A vállalati verziónál van olyan, hogy elhalasztatod a telepítést. Az otthoni verzióknál nincs lehetőséged. A frissítések automatikusan települnek vagy a gép kikapcsolásakor. A driverek ellen van valami segédprogram amivel megakadályozható az automatikus telepítés. korábban olvastam róla de nem néztem utána mert nálam nem volt vele galiba.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz Tiger. #17478 üzenetére
1, frisítéseket töltöget a WIn
2, a Win a használat alapján igyekszik optimalizálni a vinyót, hogy az általad gyakran használt cuccok a külső sávokon kapjanak helyet a gyorsabb elérés érdekében.
-
raidx
őstag
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
Itt megtalálható a 32 és 64 bites gépre való letöltő.
Arra ügyelj, azt indíds el ami a letöltő gépdre vonatkozik. A progi indulása után ki lehet választani a letöltendő rendszert 32 vagy 64 bites vagy mind a kettőt töltse le. A végén lrhrt USB-re küldeni vsgy ISO állományt létrehozatni. Indítás után kell egy kis idő mire a progam megjelenik mert először cskkol.
Első választásnál lehet telepítési adathordozó kérni. Ha ezt a gépet frissíteni-t választod akkor egy olyan állományt kapsz amivel az update frissítené a rendszrt. Nem árt a telepítő. Sajna sokszor nagyon lassan jön. Nekem a 32 bites megvolt pár perc alatt a 64 bitesre meg órákat vártam mire egyáltalán elindult.
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
Na meg a frissítendő rendszer legyen naprakész, minden frissítése legyen telepítve.
Mindent megtart ha csak nincs valami extrém kompatibilitási hiba. Bár azért érdemes egy tiszta telepítést eszközölni utána. Akkor is regisztrált marad az új telepítés (persze a frissítés után ki kell várni az aktiválást). Nem szükséges MS fiók!Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
A gépházba létezik egy olyan menü hogy frissítés és biztonság. Ott a helyreállítás-t választva A Gép alaphelyzetbe állítása opciót kiválasztva van lehetőség a rendszer telepítésszerű alapállapotának elérésére.
Két opció van, fájlok megtartás és a minden elem eltávolítása. Fájlok megtartása esetén egy listát tesz az asztalra azokról amiket majd újra kell telepíteni. A másik opcio egyértelmű, csak a Win 10 marad meg.
-
raidx
őstag
Hibernálás ki-be kapcsolása.
Start menü keresőjével indítsuk el rendszergazdai jogosultságokkal a cmd-t.
Kikapcsoláshoz: powercfg -H off
Bekapcsoláshoz: powercfg -H onBekapcsolás esetén az energiagazdálkodásnál kiválasztható a Főkapcsoló és fedél menüben (alvás gomb megnyomásakor) Sajna a leállítás menübe még nem sikerült oda varázsolni.
-
raidx
őstag
válasz thomasvold #17687 üzenetére
Az EDGE még nagyon hiányos! Talán a várható nagy frissítési csomag megjavítja.
Korábban olyat is rebesgetett az MS, hogy bele sem kerül az RTM-be, majd egy frissítés hozza.
-
raidx
őstag
Most augusztusba is várható egy csomag állítólag.
Jó lenne, ha az mpc-hc is futna mert a távirányítóm azzal van összehangolva. Jelenleg az mp4-eket csak a VLC viszi, néha az is akad. Még avi-ba is van amit nem tud a saját lejátszója megjeleníteni.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Megtaláltam a lehetőségét a hibernálásnak a főkapcsoló menübe
jobb klikk a start menün. Főkapcsoló lehetőségei (felül a második) és elő jön a Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek itt a főkapcsolók tulajdonságának megadás és eljutunk a
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások-hozA jelenleg el nem érhető elemek módosítására katt utána lehet a leállítási beállítások részt módosítani.
-
raidx
őstag
Három napig nyűglődött az Office 2010 frissítésével sikertelenül. Ma reggel indításkor bő 10 percig csak fekete képernyő volt és semmire nem reagált. Mér éppen áramtalanítani akartam mikor megjött az üdvözlőképernyő és közölte, ne kapcsoljam ki a gépet mert frissítéseket telepít. Most hibátlanul települt minden. Korábban direkt leállítottam a gépet hátha. de nem jött neki össze. Lehet, MS produkált valamit a csomagoknál.
Időnként megszoktam nézni az Mpc Hc-t működik e?. Most is megpróbáltam és azonnal feljött a kompatibilitás varázsló egy idő után közölte, teszteljünk. Egy filmet le is tudtam játszani rendesen, jóváhagytam a beállításokat de több film már nem ment. Vagy továbbra is lefagyott vagy egyszerűen kilépett.
Próbálkoztam a kompatilitás beállításával de nem ment. Kiírta, nem kompatibils program. Pedig a fejlesztők is bütyköltek valamit a Win 10 miatt de sajna az sem jött össze.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Az Asrock oldalán találtam az alaplapomhoz egy restart UEFI nevű progit, telepítés után ha elindítom a következő indításnál a Bios fogad. Igy már lehet akár Ultrafast is a boot mert ha valamit akar az ember betud lépni a Biosba. Nem tudom más lapokkal működne e?
-
raidx
őstag
Az Mpc Hc még mindég nem javították. találtam egy PotPlayer nevű lejátszót ami nagyon hajaz az Mpc-re és működik is Win 10 alatt!
https://potplayer.daum.net/
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Hauwei telómhoz nem talál android illesztőprogramot.
-
raidx
őstag
válasz t72killer #19038 üzenetére
Nekem amit a MediaCreationToolx64 leszedett és kiírt magyar x64.iso-t 2,99 GB. A 32 bites 2,3 GB.
A 64 bites jól működik kivéve a médialejátszást de a Poptplalyer azt is megoldotta. A 32 bitest még nem telepítettem fel, arról nem tudok semmit.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
A services.msc alatt a frissítések kézi vezérlésre kapcsolható
-
raidx
őstag
Letöltöttem megint és ugyan akkora isokat kaptam.
-
raidx
őstag
válasz t72killer #19062 üzenetére
Nem hibás a letöltés viszont úgy tűnik, pár dolog nincs benne, Például nincs idözítő, stopper, riasztás.
Ezeket most fedeztem fel. De korábban is volt, hogy bizonyos dolgok nem voltak pedig a beállításokat képen mutatták.
Az lessz a vége, hogy beszerzek egy MSDN kiadást.
-
raidx
őstag
válasz pusihusi #19161 üzenetére
Van egy ősrégi msn fiókom. Abba megtaláltam az egyedi azonosítót. Egyszer valamiért beléptem vele és egyből azt akarta rám erőltetni mint bejelentkezési lehetőséget csak rendszer visszaállítássál sikerült lebeszélni róla mert mindig azt erőltette és csak hosszabb huzavona után adta fel az eredetileg beállított jelszavas lehetőséget.
-
raidx
őstag
Letöltöttem az MSDN multiple editions x64-et, felfrissítettem vele a meglévő rendszert. Teljesen más a kettő. Az az érzésem, hogy a KN-es verziót szedte le nekem alapból a frissítő progi. Pedig Letöltés másik géphez volt kiválasztva. Itt kifogástalanul megy az mp4 lejátszása. és előkerültek a korábban hiányolt cuccok is.
Eddig volt Win 7 rendszermentésem, az most eltűnt Az a biztonsági mentés nekem szimpibb volt! Remélem továbbra is gond nélkül fog működni. A keresésnél viszont nincs beviteli sor! Lehet valami rosszul volt konfigurálva az elődnél ami most bezevar.[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Viper26 #19566 üzenetére
Már a Win 7 is de a 10 még szigorúbban kezeli a felhasználói jogokat. Ha megnézed a lemez vagy könyvtár jogait ott ha szerepelsz is csak korlátozott engedélyekkel. Így nehezebb a dolga a kéretlen látogatóknak. Adj full hozzáférést magadnak és írhatsz is. Vannak viszont a rendszernek olyan területei ahova akkor se. Ne felejtsd el a jogaidat megkurtítani ha végeztél. (jobb klikk a lemezen vagy könyvtáron, tulajdonságok, biztonság)
-
raidx
őstag
Nyomtatni akartam csak nem volt mire. Tegnap az okoska magától telepítette az EPSON Aku Laser driverét ma meg sehol nem volt. Remélem a nyomtató saját driverét már nem írtja ki. Amikor frissítések települnek érdemes a gépházba menni és a tiltásokat átnézni. Nekem sokat visszakapcsolt!
-
raidx
őstag
válasz t72killer #19729 üzenetére
Rendszerpartición maradt véletlen az Ultimate Windows Tweaker progi és nem engedi onnan futtatni! Azzal szoktam az ikonokról a nyilakat eltüntetni és pár egyéb beállatást eszközölni. Pedig saját tulajdonba van. Szoval nagyon ügyel a 10-es a biztonságra.
-
raidx
őstag
A levelezőbe az istennek sem tudom beállítani a vivaldi mailt. A Fényképek meg állandóan kilép. Ha csak elindítom megnyílik majd azonnal bezár. Ha képre kattintva nyitom meg az a kép bejön de bár mit akarok azonnal kilép.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz GEPESZ66 #20070 üzenetére
Megéri a 64 bit ha van rá lehetőséged.
Más! Az AMD Catalist Controll Center most frissíti magát egy 15.x újab verziójára. Benéztem a ccc-be és kíváncsiságból rányomtam a frissítések keresésére ami eddig tudtommal ki volt kapcsolva de most talált egy frissített build-ot. Eddig nem lehetett Win 10 alatt semmit találni az AMD kártyámhoz. Azt írta, nincs érzékelhető AMD hardver. A korábbi 15.x verzió is tiltott lett az oldalon. Biztos valami bugot találtak benne mert eredetileg MS frissítésként jött. Érdekes módon eltűnt a lemezemről az összes Catalist szoftver. Nem tetszik, hogy az MS ennyire belenyúlkál a gépembe! Erősen gondolkodom a Windows 7 visszarakásán!
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz pendre54 #20076 üzenetére
Ha az E: meghajtóra telepítettél valami progit csak a leválasztás segít. Nekem a meghajtóm C: rendszer, D:programok, E:adat. Így van szétparticionálva az első HDD. Mentéskor a C és D nem választható szét. A D azért van mert amit lehet portable verzióba használok és nem kell újra telepíteni őket.
-
raidx
őstag
A nagy szívás!
Vissza szerettem volna állni Windows 7-re de nem sikerült. Csak EFI-s cuccról hajlandó bootolni. Beraktam az Atomos gép HDD-jét Win 7 x32 van rajta de nem volt hajlandó bootolni róla. Még vinyók nélkül is az ő üzenete jött elő, hogy megpróbálja javítani az indítási hibát. Ezek szerint ez nég a Biosba is befészkelte magát. Egy könyvtárba gyűjtöttem a ccc verziókat. Még a könyvtár sincs meg. Kicsit túlzásnak tartom az ilyen beavatkozást. Remélem, ha a hetesből csinálok Efis telepítőt megtudok szabadulni a tizestől.
-
raidx
őstag
Mivel mostanában többször volt olyan kék halálom, hogy bevillant a teleírt kék képernyő de már el is tűnt és újra indult a rendszer. Az IObit Driver Boostere olyan drivereket frissített amikről eddig nem is hallottam. Viszont azóta megszűnt a kék halál Még a driver frissítés történt nem is figyeltem csak a végén vettem észre, hogy letöltötte az IObit startmenüjét és telepítette. Egész jó néz ki. Nem is tudom, visszaálljak e az eredetire. Egy menüpont alatt megtalálhatók a Modern Alkalmazások (appok) is.
-
raidx
őstag
válasz t72killer #20830 üzenetére
Nem az újról van szó!
Valaki írta korábban, hogy letöltötte a Win 7 számológépét és irdatlan mennyiségű egyebet is telepített. Sajnos, az ingyenes programok manapság rengeteg nem kívánatos dolgot is telepítenek. Néha még akkor is, ha telepítés előtt kiveszed a pipát a szemetek elől. Nemrég szomszéd hozta a gyereke laposát, hogy nézzem már meg mert szerinte vírusos. A fiú állította, hogy az nem lehet mert minden progit először kipróbál SandBoxiba. Maga az ominózus program ott nem volt hajlandó települni, de a vírusok és kéretlen alkalmazások kikerülve a homokozót szépen települtek a C: meghajtóra.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz Bali27 #20984 üzenetére
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/run-selective-startup-system-configuration#1TC=windows-7
Itt leírják, hogy kell szelektív indítást csinálni. Nem fognak futni a kéretlenek és kártevők tehát könnyebb eltávolítani őket. Sajnos ezt manuálisan kell eszközölnöd mert te telepítetted így a védelmi rendszer nem fogja leszedni őket.
-
raidx
őstag
Meglehet valahogy akadályozni, hogy induláskor a Defender hosszú ideig malverek utánn kutasson 100% proci használat mellett?
-
raidx
őstag
Megint remekelt a Win 10. Az Asrock alaplapomhoz jár Cfosspeed progi amit a rendszer kitiltott valamiért. Tegnap még szépen működött. Ma meg se le se fel. Még leszedni sem tudom mert fálútón közli, hogy leált a telepítő és nincs tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Novemberi hardverkavalkád
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest