- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SCYROX V8 gamer egér
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Szólánc.
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Memmaao #14181 üzenetére
Mi leginkább tejes italra használnák és klasszikus presszó ritkán készülne vele. A legtöbb ismerősnek kotyogos/Szarvasi gépe van. Nekem anno volt automata meg kapszulás. A válás után otthagytam az automatát, mert kb hétvégén csinált volna napi 2 lattét. A kapszulás használtam. Majd a második feleségem évekig dolgozott iskola mellett Frei kávézókban, de neki is csak kotyogósa volt otthon. Most egy karos Blitzwolf van itthon. Nekem mondhatod milyen a jó presszó….
Egyszer járok olyan helyen ahol van “macskaszaros” kávé abból is lattét fogok inni. Jah és a karosba most is sokszor úgy csinálom a kávét, hogy dallmayr kávét keverem Freies ízesítettel. A cégnél van egy Delonghi magnafica relatíve sokat használják, de csak azt látom mikor arra járok, hogy mindig piros LED világít rajta valami miatt. (Kifogyott a víz, teli a zaccos…) Én inkább maradtam a nyuggerekkel akik Szarvasit isznak. Nekem az a fontos a másféléves ikrek mellett, hogy minél kevesebbet keljen foglalkozni vele.(nyilván azon kívül, hogy vizet/kávét öntök bele és a zaccot kidobom belőle) Mikor “nagy takarítani” kell, akkor az alkatrészeket amit könnyen szét lehet kapni bedobom a mosogatógépbe és kész. Szűrt vízzel használnám. Tudom hogy időnként kell majd vizkőtlentíeni, meg olajozni de gondolom akkor majd szól vagy ilynek. És informatikusként szeretem a dolgok kütyű voltát. Nyilván nem halok meg ha fizikai gomb van rajta, de azért 2025-ben már legalább érintős legyen és az sem baj ha színes. Oledtől még el tudok tekinteni.
Ezeknek az “igényeknek” melyik a jobb? -
válasz
INGJOKE #14167 üzenetére
Nem értem, hogy a nem pörög a topik alatt mit értesz? Ha erre a kérdésre vársz választ, nem hiszem, hogy bárki tudná helyetted dönteni, melyiket vedd.
Részemről annyi, hogy 2012 óta van itthon automata kávégép. Egy Saeco intuita, majd egy Saeco Pico baristo. Már mind a kettő Philips gyártás volt, de még mind a kettő a Philips kínai felvásárlás előtt. Mindkettőnek volt garanciális szervíz igénye, magasnyomású pumpa csere, de ez ugye garanciális volt, annyira nem.volt bosszantó, hamar szerelték Szekszárdon és Pécsen is. Mindkettőt rendszeresen kellett szervizbe vinni, teljeskörű tisztításra. Tették a dolgukat. Az intuita sima kávé+ hideg tej felhasználás mellett volt használva. A Pico baristo esetén is egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam a macerásan tisztítható tejes kancsót. A központi egység ugyanaz és a mai napig is ugyanaz minden gépben. Nagy, műanyag, hangos. Könnyen koszolódik, ha nincs rendesen szilikon zsírral kenve, hamar beáll, kattog, romlik a kávé minősége. A daráló kerámia, amíg jó minőségű a kávé, nincs vele gond.
Tavaly végül De'Longhi Rivelia mellett döntöttem. Életem legjobb döntése volt. Ez iható presszót ad, erre nekem egy Saeco sem volt alkalmas. Sokkal halkabb, mint eddig bármelyik gépem. A tisztítás álom a Saeco után.A milyen tévét vegyek érzés: saját magad kell meghoznod ezt a döntést. Én pl. mindig azt hittem, a Saeco jobb, mint a De'Longhi, és kicsit sajnáltam is, hogy most új márka mellett döntök. Aztán kb az 5. főzés után már azt éreztem, hogy soha többé nem vennék Saeco gépet.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
TheProb
veterán
válasz
Dr. Szilikát #14178 üzenetére
D azt mitől? Tartály rendesen van tolva, aquaclean-re írja még, hogy akkor lehet hangos, ha levegős, de 2x "aktiváltam" már, levegő nem jött belőle.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
válasz
TheProb #14175 üzenetére
Szerintem maradok a a saeconál, de alszok rá egyet és holnap megrendelem.
Holnapig még meggyőzhettek, de olyan érzésem van kicsit, mint a Milyen tv-t vegyek? topicban ahol csak a TCL ajánlják szinte.
Biztos jó az is, de amire én használnám nem tudja és szoftveres én se acélos. Biztos a Delonghi nem ilyen, de külföldi tesztekben se nagyon hasonlítanak ilyen gépeket össze főleg nem azt a kettőt amit kinéztem. -
Sziasztok!
100-130e között (nagyon max. 150e) van értelmezhető gép espresso - latte - cappuccino vonalra, vagy ott még nincs nagy difi köztük?
Köszi előre is!"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
TheProb
veterán
~30 italt főzött, 3-4 hetes gép mi a tökömért csinál ilyet? Valaki tapasztalt ilyet Saeco/Philips-nél?
Egyfelől bekapcsoláskor, a felmelegítési/átmosási cikluskor már a 2-3. alkalommal csinálja ezt, amit a videón. Berreg bődületes hangon a gép, de nem történik semmi, nem "pörög" a csík sem.Illetve rögtön a fenti esetet követő kv főzés sem jött össze, 1 csepp sem jött a gépből, berregett, majd kidobta egy idő után, hogy "az italkészítés leállt".
Ezután kivettem-visszaraktam a brew group-ot, utána jó volt, de ettől független nemtom ez mi az isten...
#14167INGJOKE: Én sem kaptam különösebb tanácsot, szóval nagyjából saját kútfőből vettem a GranAroma-t. Delonghi-k többnyire drágábbak, látom itt is millió féle termékvariáns van, ahol ember legyen a talpán, hogy rájöjjön, hogy mik az eltérések.
Btw, ez mivel másabb pl: ECAM292.81.B EX:2 Magnifica Evo automata kávégép | De'Longhi HU ?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Cblacksmithc
tag
válasz
Gabesz87 #14172 üzenetére
dinamica plus-om van. cxsak jót tudok róla mondani, 4 hónapra (napra pontosan) kért vízkőtelenítést, amit 1 db vízkőoldóval kellett megcsinálni. A kávé és hab nagyon jó minőségű, remélem az elkövetkező 10 évben semmilyen szervízre nem lesz szükség
szóval csak pozitívan
nem tom, hogy a delonghinál van-e még az első rendelés/vagy hírlevél feliratkozás -10 % kedvezmény
[ Szerkesztve ]
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
Attila57
tag
Sziasztok! Van egy Philips 800 szériájú kávégépem. A központi egységet nemtudom kivenni.Mindent próbáltam alaphelyzet stb. Valami ötlet?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #14166 üzenetére
Lentebbi kérdésemre én is várnék ajánlást. Melyik gép ami esetleg kerülendő, tapasztalatok alapján sok baj van vele, vagy mondjuk ami könnyebben, olcsóbban karbantartható stb. Szóval a listából melyiket ajánlanátok? Vagy csak egyéni preferencia kérdése, ki milyen kávét szeretne?
-
válasz
Cblacksmithc #14170 üzenetére
Nem értem a kérdésed.
-
Cblacksmithc
tag
-
Nem igazán pörög a topic...
-
-
Két gépre szűkítettem a választékot.
Egyik amit ti ajánlottatok: Delonghi ecam 290.81
A másik amit jó áron lehetne megvenni: Saeco GranAroma SM6582/30Delonghi legolcsóbb ára 198.880, de normális eladótól inkább 210.999.
A Saeco-t meg akcióba kuponnal 189.000-t lehetne elhozni. (ák ár: 229.900 az emagnál a többi helyen 300 k felett)
Ki melyiket választaná és miért?
-
Gabesz87
veterán
Jobban belegondolva a mostani 3000-es Philips is ilyen érintőgombos (csak még nem érintőképernyő), azzal nincs baj. Meg a telefon kijelzőjét is tudja nyomkodni anyám, úgyhogy csak nem lehet ez probléma. Inkább csak a megszokás, amikor bajuk lehet
Nem nagy technokraták. Mai nap csináltam egy kis listát nekik, amiből szemezgethetnek: [link] Delonghi-ra látom most a honlapon van ilyen valentin napi kedvezmény, némelyik olcsóbb, mint máshol. Philips-re meg talán a kuponkunyerálós topikban van 20-25%-os kupon (ha még működik), így az még olcsóbb lehet, mint a táblázatban. Nem tudom ebből a listából melyik választanátok, de amennyire én látom, kb. mindegy, a lényeg, hogy ki milyen kávét szeretne készíteni. Ill. még a Rivelia tűnik ki a 19bar gőznyomással (már ha ennek van számottevő hatása, előnye a standatd 15-höz képest).
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #14162 üzenetére
Jelenlegi Delonghi gépek már mind értintőgombosa?
Az a baj, hogy anyámnak olyan száraz a keze, hogy a telóján is kikapcsoltuk az ujjlenyomatos azonosítást, mert alig érzékeli. Szóval félek hogy problémás lenne ez az érintőgombos vezérlés. De a franc tudja. Lehet hogy tévedek, és semmi gond nem lenne!?
-
Gabesz87
veterán
Milyen gépet érdemes most venni? Szüleim végre lecserélik a tucatszor szervizbe vitt Philips 3000-es gépet, megint engedi a vizet alul. Igazából csak cappuchino-t isznak. Ami még jó lenne, hogy ne csöves tejtartályos legyen, hanem úgy, mint a LatteGo, a gépre akasztható, és a víztartály ne bal oldalon legyen, mert a bal oldalán mikró van. Árat nem igazán tudok mondani, mert apámnál sosem lehet tudni, ha pl. 200-ért akar venni gépet, de azt mondja neki a marketinges, hogy hú, ez most a legjobb, és de megéri, akkor 2x annyit is kifizet. Azért ilyen 250-nél szerintem ne legyen több. Ja, és érintőképernyős semmiképp ne legyen! Plusz garit szerintem - kiindulva a mostani Philips-ből - úgyis vesznek (erre is volt mondjuk, jól is jött).
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Jura C65-el küszködök.
Néha elakadt valami műanyag a zacctartóban, akkor azt kivéve amíg helyretette magát, nem volt gond.
Most viszont búg, láthatóan erőlködik, és error 8-al leáll.
Tegnap még egyszer sikerült elindítani, de most nem megy már.
Szerintetek mi lehet a baja?
Otthon megpróbálhatom javítani?
Van egy jurás csávo (nem hivatalos szervíz, feketén csinálja, sok bontott alkatrésze is van) szerintetek tól-ig mit kérhet egy ilyen javításért, mire figyeljek oda?
Nem kvgép ügyben, de sokszor észrevettem mostanában, hogy hozzá nem értőket emberesen lehúznak, de még hivatalos szervizek is.
Köszönöm -
válasz
Dr. Szilikát #14159 üzenetére
Simán tejesdoboz. Nem lehet benne vákuum.
-
Dr. Szilikát
őstag
Miből jön a tej, véletlenül nem az fojtja vissza (vákuum hatás, nem kap levegőt)?
Egyébként rossz a link, ha ráviszed az egeret, van benne egy hiba. Így jó:
[ Szerkesztve ]
-
van egy Saeco Xelsis Suprema kávéfőzőnk (2022-06 hóban vettük 2025-06 hóig garancia van rá).
Pár hete elkezdte, hogy a tejhabosítás felénél eltűnik a nyomás és visszaengedi a tejet. Mi lehet a hiba oka? Néha olyan, mintha a gép oldalán jönne ki a tejhabosítás végén a gőz.
Csináltam egy videót nem tudom mennyire adja vissza, de a lényeg, hogy a tejhabosítás felénél leengedi a tejet, mert a habosító fejbe nem jön elég gőz. (szerintem valamelyik tömítés / cső stb hő hatására ahogy átmelegszik elengedi a gőzt.
-
TheProb
veterán
válasz
INGJOKE #14156 üzenetére
Én GranAroma Deluxe Automata eszpresszógép SM6685/00 | Saeco-t rendeltem 3-4 hete, eddig szeretem. Közelmúltban írtam róla pár sorral többet is itt.
[ Szerkesztve ]
-
Ezzel a géppel van tapasztalat?
Saeco GranAroma Automata eszpresszógép SM6582/30 189k-ért megérheti?
(Új gyártótól rendelve.)
Vagy ennél is jobb a delonghi?[ Szerkesztve ]
-
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Dr. Szilikát #14152 üzenetére
+koxkids
Köszönöm, szétszedtem megint, harmadszorra jó lett, a kosár lehetett rossz pozícióban.
Aurea mediocritas
-
válasz
AXisBOLD #14150 üzenetére
Akkor valamit mégis rosszul raktál össze, nekem anno CM702 volt, ügyelni kellett a kosár illesztésére is, plusz a kioldó gombot nyomva ugrik be jól a helyére.
Ha üres az örlő és gyorsan állítod a két végpont között látni ahogy fel le mászik a felső rész -> működik az állítás. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
AXisBOLD #14150 üzenetére
Logikusan, csökkenteni kell a légrést. Automata gépnél, ha nem jegyeztük meg rendesen a gyári beállítást, akkor előbb ütközésig kell tekerni, majd egy kicsit vissza. Később azon már lehet pontosítani igény szerint.
Itt főleg a jobboldali nyílnál látszik, hogy összeér, azt már nem szabad. Ha ilyenkor bekapcsoljuk, a súrlódástól felforrósodik az a peremrész. A fogak nem érnek össze szerencsére, úgy van tervezve.
-
AdamTaylor
csendes tag
Tavaly a szilikonzsír rendelésem mellé ajándékba kaptam pár zsírtalanító meg vízkőmentesítő tablettát. Most ahogy nézem a webshopot nem is találom ezeket a tablettákat. Delonghi ecam 292.81 teljesít itthon szolgálatot és a leírásban se találtam, meg itt a fórumban visszaolvasva se igazán infót arról hogy delonghihoz ilyen tablettát használna bárki. Érdemes lehet a zsírtalanítót használni ehhez a géphez? Ha igen akkor hogyan?
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok
Remélem maradhatGraef CM 800
Szétszedtem, takarítás, összeraktam ugyan úgy, de nagyon durva őrlemény jön ki.
Mi a hiba?
Aurea mediocritas
-
Till@
tag
válasz
bytesizelife #14147 üzenetére
Azt írja, hogy Vízforralóhoz csak hidegen használja - ne forralja fel.
Ugye a gép meg melegíti a vizet, szerintem ez agresszív cucc lehet, kénsavas.
A DM-es DenkMit barátságosabbnak tűnik, én azt használom évek óta.Árban jóval drágább mint a Spáros, a gyáritól meg jóval olcsóbb. -
mjuti
tag
válasz
bytesizelife #14147 üzenetére
A literes gyors vízkőoldóra gondolsz? köszönöm
-
-
FőDudu
veterán
A vizko az vizko. Ami az egyiknel mukodik, az a masiknal is fog.
Ha anyagban (tomitesek, csovek, pumpa,stb) nincs nagy elteres - mar pedig miert lenne - akkor valoszinuleg a tobbi kavegephez is megfelel.Sokan meg ilyet se vesznek, kristalyos citromsavat lehet kapni a boltokban. Nyilvan sokkal olcsobb. Azt feloldva ugyanilyen oldatot kapsz. Csak tudni kell mennyi kell masfel liter vizbe.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
-
Gabesz87
veterán
válasz
FőDudu #14141 üzenetére
Óh. Igen, ismerem, használtam már, ill. szoktam használni rendszeresen. Pár hónapja (2-3 kb.) nem használok a víztartályban szűrőt, ugyanis van központi vízlágyítónk, szóval olyan lágy víz jön a csapból, hogy lágyabb már nem is lehetne
De akkor megpróbálom a vízkőtelenítést holnap, talán van is itthon még lötyi. De amúgy miért kell 2-3? 1 nem elég egy vízkőtelenítésre?
-
FőDudu
veterán
válasz
Gabesz87 #14140 üzenetére
Vizkoves. Enyem ugyanezt csinalta.
Vegyel sarga DenkMit vizkooldot a DM-ben (2-3 darab kell majd) - aztan mehet a vizkotlenito program. A viztartaly hatan van egy masodik szintjelzo, addig kell tolteni. Kevesebbet ne tegyel bele, akkor nem megy vegig.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Gabesz87
veterán
Észrevettük, hogy a gépünk mintha kevés tejet adagolna a Cappuchinohoz. Philips LatteGo 5000-es gép. Beállítottam, memorizáltam a mennyiségeket, de pár nap múlva már kevesebbet nyomott. Pedig látszólag jön belőle, nincs eltömődve, minden használat után átöblítem a gépen, ill. tejkör tisztítózni is szoktam, most volt kb. 2 hete. Esetleg van ötletetek, mi lehet az oka? Tapasztalt már valaki ilyet? Anyáméknak egyébként van egy Series 3000-es gépe, ami nagyon elcseszett, úgy 4-5 év alatt szerintem min. 7-8 alkalommal volt szervizben, és ha jól emlékszem, ilyesmi baja is volt, hogy nem nyomott tejet.
-
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Családon belül egy Nespresso gép leváltása a cél automata géppel. Kicsit itt olvasgattam, de ahogy látom a Delonghi gépek nagyobb részt vannak javasolva mint pl Philips gépek.
Árban annyira nem nagy a keret, 100-130e Ft környéke amit szánunk rá.
Láttam Sparban akciós ez a gép: DeLonghi ECAM 12.123 (99.990Ft), érdemes vele foglalkozni?
Továbbá néztem hogy Alzan is pár gép akciós , van javasolt?
pl: De'Longhi Magnifica Start ECAM 220.60.B,
DeLonghi ECAM 220.30
Tejes funkciók amúgy nem fontosak..Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, mit érdemes pl elkerülni stb.
Köszönöm!
-
tomszli11
tag
válasz
Dr. Szilikát #14135 üzenetére
Ez a tömítés nem néz ki annyira jól, szerintetek ez okozhat kevesebb kávé gondot?
-
TheProb
veterán
Speciality KV-ból kinek milyen jött be automatában? Vagy valóban értelmetlen automatába ilyen? Remélem azért van élet a consumer szarokon túl is. Illetve gondolom világos és közepes pörkölésből javallott választani, mert a sötét az többnyire olajos. Bár pont egy Alza félét használtam, mikor váltottam a presszó setup-tól automatára. Ez papíros közepes, de olyan sötét, mint Miskolc a levegőből, meg relatív olajos is...
[ Szerkesztve ]
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Nekiestem a nagy tisztításnak a Philips lattego gépemen. Már korábban a belső szerkezet zuhany alatt tisztítása megtörtént plusz pasztáztam is a philips videója alapján, viszont figyelmes lettem hogy kevesebb kávét ad mint korábban. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a szelepet miképpen tudom kivenni a helyéről? Elvileg ez lehet a hibás érte. Köszi előre is. -
Cblacksmithc
tag
válasz
bytesizelife #14130 üzenetére
biztos, hogy igazad van
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
válasz
Cblacksmithc #14129 üzenetére
Gondolom nem volt túl népszerű, hogy a legapróbb kávépöttyök is azonnal látszottak rajta.
-
Cblacksmithc
tag
válasz
bytesizelife #14127 üzenetére
teljesen elfelejtettem szegényt
-
-
válasz
Cblacksmithc #14118 üzenetére
W = white
-
Pá
addikt
válasz
Dr. Szilikát #14125 üzenetére
Én pont most kezdtem kísérletezni azzal, hogy kicsit visszakeményítem a RO vizet pont azért, mert a kioldás/íz miatt az sem teljesen ideális.
Most megpróbálom olyan 100-110 ppm-re belőni, azt olvastam valahol itt lehet a sweet spot, persze ez függ a pontos ásványi összetevőktől is.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Dr. Szilikát
őstag
Pont a BWT az egyik kivétel, amelyik hagy benne keménységet, vagy más esetben van választási lehetőség is: Laica.
Egyébként ugyanazt tudják alapértelmezés szerint a kancsós betétek, csak nagyobb töltet, nagyobb kapacitás általában:
- Hálós szűrő
- Aktív szén granulátum.
- Ioncserélő gyanta granulátummal keverve, ami a vízkőképző Ca / Mg ionokat H+ ionokra cseréli.Mint említettem, ha valakinek nincs TDS-mérője, csak főzzön el egy kis vizet egy Inox edényben, gyönyörűen látszik a meszes maradvány. Már amikor kezd kimerülni a kancsós betét. Eleinte nem sok minden marad, mert jól kivette a vízkövet.
Korábban pont ellenkezőjére utaló részinformációk voltak elérhetők (nem egyértelmű, félszavakból kell következtetni, nem fogalmaznak világosan) miszerint egyes gépek gyártói olyan szűrőbetétet adtak, ami hagy a vízben Ca / Mg ionokat, egyszerűen azért, mert így az extrakció kémiája, minősége jobb, azaz profibb kávé készíthető.
Mindentől függetlenül RO-vizet használok az otthoni gépemhez, megfelel.
-
atala
addikt
válasz
INGJOKE #14113 üzenetére
Van. Sokkal finomabb a kávé ha lágy, szűrt vizet használsz.
Ha jól tudom a kancsós szűrők nem lágyítják a vizet. Ha azzal használod a kávégépet (tartályban lévő szűrő nélkül), akkor sűrűbben kell vízkőtlenítened a gépet.
Én használom a szűrőt, de nem a gyárti veszem bele, hanem a Wessper márkát. Ugyan olyan jó, csak sokkal olcsóbban. -
Ijk
nagyúr
Üdv, irodába 4-5 főre napi 10-15 kávé lefőzéséhez, tejhabosító nélküli automata gépből mi az a min. árkategória és típus ami ajánlott?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
INGJOKE #14113 üzenetére
https://www.bwt.com/hu-hu/vizkezeles-otthona-szamara/konyhai-ivoviz-tisztitas/vizszuro-kancsok/
A BWT kevésbé vízkövesít, de valamennyire mégis. Ez érzékelhető lehet abból is, ha egy rozsdamentes edényben elfőzünk valamennyi vizet és észleljük a meszes maradványt. Ez fog megjelenni a bojler belsejében is, valamilyen mértékben.
Az automata gépek szűrőbetétjéhez közelebb állnak azok a kancsós betétek, ami a Ca / Mg ionokat teljesen lecseréli, ilyen a Tesco Oval, Auchan, Brita megfelelő típusai. Meg aktív szén is van benne, ahogy az megszokott ebben a műfajban.
Szerintem a Tesco Oval mindenképpen gazdaságosabb és ugyanazt tudja, mint a gépek gyári filterei.
De mivel ezek a gépek a bemenő vízkeménységet nem érzékelik, nem mérik, azt úgy kell beállítani, hogy 0 keménységű vizet kap ilyen esetben, hogy ne riasszon feleslegesen a savazás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Cblacksmithc #14118 üzenetére
A delonghi oldalon már nincs is egy csomó típus és összehasonlításban semmi különbség nincs. [link] Sajnos a link nem adja ki az összehasonlítást... ezek vannak benne:
Magnifica StartECAM220.61.W
Magnifica StartECAM220.80.SB
Magnifica EvoECAM290.81.TB EX:2Fura, hogy az a típus ami tud lattét nem tud kapucsínót.
[ Szerkesztve ]
-
Cblacksmithc
tag
válasz
INGJOKE #14113 üzenetére
valóban sokkal finomabb a kávé íze....
először az hittem kamu, reklámfogás.
de nem az (az is igaz, hogy a másfél havonta szűrőcsere nem olcsó)
-
Az automata kávéfőzőnél van jelentősége annak, hogy szűrt vizet kap a gép vagy sem? A mostani karós főzőnkbe BWT kancsós szűrt víz megy és 3 év alatt egyszer kellett csak vízköteleníteni. (tudom hogy nem azt szűri a kancsó, de mégis kevésbé lesz vízköves)
Vot már régebben automata kávéfőzőm és tudom, hogy van benne szűrő, (ami jó drága és relatíve gyakran kell cserélni) de javít rajta és érdemes azzal használni, vagy ettől ugyan akkor kell majd cserélni a szűrőt? -
-
z123456z
őstag
Szerintem ilyet vettem aldiban 6k-ért. Csak a nejem miatt nem porszívózom ki belőle, neki ízlik. Életem egyik legrosszabb kávéja. Hármas vagy négyes finomság, legmelegebb víz, legerősebbre és legnagyobb mennyiségre állítva az eszpresszó. Pontosan az az alap íz, mint az OMV kutakon, csak nem annyira savanyú. Valószínűleg a végén oldódik ki, mert ristrettoként nem annyira rossz. Ilyenkor kéne igazán a cserélhető tartály.
-
Cblacksmithc
tag
válasz
INGJOKE #14104 üzenetére
én elfogult vagyok. azért, mert delonghi-m van.
magnifica evo vagy inkább magnifica evo next, nekem dinamica plus van otthon (bódottság..)
200-210 k.
-
válasz
Cblacksmithc #14103 üzenetére
Mennyiért van jó a felsorolt dolgokhoz?
-
Sziasztok.
Ebben kérném a segítségeteket:
Szeretnék egy olyan darálós kávégépet az asszony szülinapjára, ami tartós, jó, nem horror a fenntartása és olyan 150 körül kijön. Néztem philipset szülinapi kuponnal, de ami jó lenne árban az le van pontozva. (3000-as széria) Valaki tud vmit? Nem vagyunk nagy kávé gurmék leginkább latte és kapucsínó lenne csinálva rajta meg nyilván vendégeknek presszó. Fontos hogy ne manuális tejhabosító legyen rajta.Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hardcore café
- Macska topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- SCYROX V8 gamer egér
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- További aktív témák...