Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz Napfénysüti #280892 üzenetére
Meg a mezből is. Van egy hosszú ujjú mezem, aminek úgy néz ki a hátulja, mintha egy szederfa alatt tekertem volna át, és összefröcskölte. De ilyen nem történt. Azt mondják, hogy az tej lesz. Ami meg kék. (mondjuk ha megszárad, akkor meg sárga)
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Kro
tag
[Holokolo Neat] nadrágokban a betét mennyire vállalható minőségű?
Hosszabb túrákra jó lenne egy jobb minőségű betétes nadrág. Jelenleg a legolcsóbb dekás van, de nem érzem az erőt benne, általában fel sem veszem.
Vagy esetleg más tipp jó ár/érték arányú gatyára? -
Ringman
nagyúr
nero show: Using Sugar Water as Sports Drink?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
Szegény csávó a Scottnál már nem talált elég gyors társat a Cape Epic-re .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #280872 üzenetére
Hm..Az jutott eszembe h azzal hogy a dugattyúk egészségesebben járnak a féktestben változik-e az érzet a fékkarhúzásakor, illetve tude vajon távozni a gumi szigetelésen át olaj ezzel a dugattyú járatgatással/visszanyomással tisztításkor?
Ha levegős lenne akkor nyúlna. Mint autonal ha levegős a rendszer benyomod a fékpedált..es lassan süllyed a pedál tovább..
De nincs ilyen. Szimplán picit finomabb a végállása, behúzva, puhább, a hátsó keményebb érzet. Fogással nincs baj. Ezért pusztán kíváncsiságból érdeklödöm.
Azért takarítottam mert a bal oldali dugattyú teljesen szorult, es véleményem szerint nagyobb lett így a rés( számomra annak tűnik) jobban be lehetett állítani a tárcsát.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #280893 üzenetére
TREK, igen. Idén még nem is ültem a Rockyn.
-
Toobee
veterán
Szóval múlt héten fogtam egy valami éleset, nem láttam mi volt, de úgy kivágta a külsőmet, hogy 3-4 mp alatt elpisszent az egész + minden tej a bringára ment. Undorító meló volt letakarítani, beette magát a fólia alá is, megindult pár helyen. Oké, elkészült a bicaj, ma volt az első tekerés friss tejjel, foltozva a külső. Normafa pár méteres beton átkötő, hallom megint elpisszen (üvegszilánk vagy ilyesmi). Ugyanúgy az összes tej a bicajon kötött ki, mondjuk ezt legalább egy kukac megfogta
-
MPowerPH
félisten
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Hasaggymeg #280887 üzenetére
Túlzottan pörög a topik, aztán kell egy új pendrájv a sok kommenthez (egyébként tényleg, most már muszáj a háttértárat fejleszteni).
-=RelakS=-: Hát mindent nem tudunk elintézni, de legalább péntek lesz, és állítólag most (itt) hétvégére sem romlik el az idő
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #280873 üzenetére
Lejtozni meg nem mernek vele szerintem. Jah, tegnap este tudatosult bennem, hogy egyebkent a kormanyt is rosszul fogom. Na bumm...
Most neztem cikkeket, hogy uljunk outin.
Don't Tread On Me
-
dom1n0
senior tag
válasz Dark Archon #280879 üzenetére
15 fokot és egy kis napsütést, itt nálunk a szél is fújdogál
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #280879 üzenetére
meg nem fúj a szél!
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ixion77
addikt
válasz Hasaggymeg #280877 üzenetére
Jó dolog bringamániás apuka családjában élni.
Én is irigylem a fiaimat"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
addikt
-
dom1n0
senior tag
Hihetetlen megint bejött a fos idő, mire sikerült nagyjából összerakni a bicót
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #280876 üzenetére
Nejem oJan ideges, hogy ez a bringa mellette már nyugodtnak tűnik. ...amúgy most már még jobb, TRP HY-RD fékek, DT Swiss P1800 kerekek, RD-R7000 hátsó váltó meg ilyen finomságokkal lett felspécizve.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #280875 üzenetére
Tök jó bringa.
A Nejed panaszkodik az idegességre vagy ez csak a Te problémád? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #280874 üzenetére
Nejemnek ráadásul rövid stucnia is van (60-80mm ) mert mivel kisebbet ebből a bringából mint 53 nem gyártottak, így tudja rendesen hajtani...tiszta ideg az eleje.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #280872 üzenetére
majd 40km/h körül stabilizálja a pörgő kerék
Ne essünk túlzásba. Stabil az csak nem szabad a kormányt rángatni. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #280869 üzenetére
+1...még jó, hogy nem árulnak bekopott tárcsát és kissé lenyúlt láncot is, mert azok jobban működnek. Az ideális fékezéshez a betét pora fel kell rakódjon a tárcsára, innen kezdve az előre bekoptatott betétnek mi más értelme lehet mint a tipikus sales-es parasztvakítás?
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #280846 üzenetére
Szinte új féket minek takarítani?! Ami a Shimanos kopp érzést illeti az az elsőnél szokott hangsúlyosabb lenni (értelemszerűen, hisz ott a fékvezeték harmada a hátsónak), vagyis ha te elsőn érzed "nyúlósabbnak" akkor majdnem biztos még levegős kicsit.
#280848MPowerPH...néha átülök nejemére ( ráadásul kábé S-es) kipróbálni neki a váltót, féket mert panaszkodik valamelyikre és hát valóban szokni kell a szinte 800mm-es kormány után az ideges 400 mm-est, ide-oda kapkodom az elejét. ...nem lassú technikázásra tervezték ezeket na, majd 40km/h körül stabilizálja a pörgő kerék és már mind1 lesz mekkora a kormány.
lanszelot...lehet ki kellene cserélni azt a löttyöt mert valami lejárt xart töltöttek bele neked.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Mezga Aladár #280867 üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam
lsebestyen: köszi neked is. Annyira komolyan én nem tolom, már nem is célom.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Mezga Aladár
veterán
válasz lsebestyen #280868 üzenetére
Teljesítménydiagnosztikára is el kell menni, ott rendesen kimérik mit tudsz, azt meg kell adni a garminnak.
Ha van mindkettő (HR és Power szenzor) akkor mind a vo2 max-ot mind a tejsavküszöböt elég jól meg tudja becsülni.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz Dark Archon #280863 üzenetére
Pulzusmérő a minimum, ha van wattmérőd az még jobb. Teljesítménydiagnosztikára is el kell menni, ott rendesen kimérik mit tudsz, azt meg kell adni a garminnak. De érdemes két havonta menni diagnosztikára, hogy mindig pontos eredményeket kapjál.
Félig troll.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Dark Archon #280863 üzenetére
A Garmin Connect az "edzési hatást" csak pulzusmérővel mutatja? Mert ezzel a 0-0.1 értékkel az életkedvemet is elveszi, miközben kiköpöm a tüdőm.
Igen kell a pulzus érték is. Meg kell határozni a min/max értéket és hogy milyen metódus szerint használja ezeket. -
Speedy007
őstag
válasz Mezga Aladár #280865 üzenetére
igen sajnos mint korábban beszámoltam róla, de akkor mi értelme van az előre csiszolásnak?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Speedy007 #280859 üzenetére
KLS-Kelly és BBB ott az írják hogy eőre csiszolt és nem kell hókuszpók azonnal használhatóak árban is több mint a Shimano vélhetőleg emiatt jobb minőségűnek kellene lennie is
2019 óta használok Shimano tárcsafékeket, soha nem volt vele semmi problémám. Összerakom és beállítom. A 2. fékezéskor már tökéletesen fog.
Valószínűleg nálad valami félrement. -
-=RelakS=-
veterán
válasz lsebestyen #280857 üzenetére
"Tárcsát néha letörlöm féktisztítóval aztán annyi."
Minek? Törlik azt a fékpofák
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
addikt
fultonnál nem fura, ő szereti megcsinálni azt, ami amúgy nem hibás, hogy aztán elrabolja a fórum figyelmét
A Garmin Connect az "edzési hatást" csak pulzusmérővel mutatja? Mert ezzel a 0-0.1 értékkel az életkedvemet is elveszi, miközben kiköpöm a tüdőm.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Nincs aggódás, kíváncsiság feltűnt megkérdezem mert erdekel
[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
válasz lsebestyen #280835 üzenetére
Ilyesmiket osztrákoknál mentem anno.
Például, ez egy 4-alkalmas ad-hoc őszi edzőtábor volt 2016-ban, Postalm / Salzburg: [link]
...egy másik nap: [link]
...egyik legszebb útvonal ever, amin valaha jártam, már csak a GPS-log miatt is: [link]
Ismerősökkel bónusz karika: [link]
Párommal mi éltünk/laktunk is a környéken (Fusch am See és Mondsee).[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz lsebestyen #280858 üzenetére
Én egyenlőre nézelődök hogy a Shimano-n túl is van-e élet resin betétekkel amit nézegettem KLS-Kelly és BBB ott az írják hogy eőre csiszolt és nem kell hókuszpók azonnal használhatóak árban is több mint a Shimano vélhetőleg emiatt jobb minőségűnek kellene lennie is
-
lsebestyen
addikt
válasz fulton #280846 üzenetére
Nálam a tudomány megáll egy fékbetét cserében, de ha jól fog, nem súrlódik a tárcsa, adagolható a karral, akkor nem aggódnék rajta. Én elindulás előtt (vagyis beöltözés előtt) pumpálás után megforgatom mindig a kerekeket az a biztos. De azért fura, hogy ~1000km után ezzel kell foglalkozni. Tárcsát néha letörlöm féktisztítóval aztán annyi.
-
Speedy007
őstag
Ha a tárcsafék betétre az van írva hogy előre csiszolt az annyit tesz hogy nem kell annyit "kínlódni" vele mint szokás és azonnal használatra fogható?
-
parandroid
félisten
válasz szuszinho #280839 üzenetére
Nagyon keveset volt rajtam, talán 2-3 alkalommal, de imádom, az a hasított bőr, ahogy kinéz, meg amilyen puha… Beszarás. Pedig az nw-t is szeretem, de nem véletlen, hogy teljes (msrp) áron a fizik 1,5x annyiba kerül.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #280850 üzenetére
+1, a tempóval nő az élvezeti faktor valóban
-
addikt
válasz -=RelakS=- #280851 üzenetére
Na, ezzel meg is van fulton új projektje
-
lanszelot
addikt
válasz Hasaggymeg #280837 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Ma megint defekteltem. /2 napja volt az előző/
Most benne volt a rajzszög. Zöld víz folyt ki, de nem tömítette be.
Majd újra fújtam, szépen betomitette, vízben teszteltem.
De 1km után megint elengedett a slime.
Lehetséges hogy hígítják?
Bár nem értem minek, hisz senki se látja mennyit tesz bele.
Viszont egyértelmű hogy nem úgy működik ahogy kellene.
£17 ért javítják, nagyon nem örülök.....Most nem kérek bele slime ot és rakok én.
Csak javítani nem tudom -
-=RelakS=-
veterán
Sok a defekt?
Nem kell más, csak egy tubeless kerék, egy kerék kukac (insert), és természetesen purhab [GMBN]Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
nagyúr
válasz mauimagic #280831 üzenetére
igen, az egy katasztrófa, ami ott van a parkolás szempontjából, elismerem, bár van ott egy fizetős parkoló, ami nem drágább, mint az utcán megállni, viszont hamar betelik. de legalább a kerékpárútra nem tudnak ráállni, mert körbe van karózva.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #280845 üzenetére
Ma remelem lesz idom vegre menni egy rovidet. Ahogy neztem, jelenleg meg a testpoziciom sem outis. Nagyon idegen meg az egesz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
arcitec
addikt
válasz Friczy #280836 üzenetére
A probléma, - szerintem - az az, hogy mint sok mindenben ez a kultúra része kellene lennie, mint ne szemtelj, ne büntetőfékezz(légy inkább udvarias), ne előzgess szlalomozva
stb. Mára már ott tartunk, ha vidáman megszólítasz valakit, elcsodálkozik mit is akarok én tőle? Az oktatással kellene kezdeni, de mint a napokban volt róla szó, az iskolában a tanár mára már szinte nem fegyelmezhet, mert személyiségi jogok stb ..
Amúgy az, hogy ottmaradt a bringa úton a néni, nincs tudatilag az emberek többségében még a bringa út és sok minden más sem, stb.. Egyszerűen nem tudunk normálisan sok esetben egymás mellett élni ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
fulton
addikt
válasz szuszinho #280842 üzenetére
Szintén, alapba" 46 os lábam van 47 shimanot vettem. Tokeletes. De valaki itt írta a cm nezd, én is ezt javaslom. Nekem kb 29.5cm mérve. Így a 29.8 shimano cipő tökéletes.
-------
Más:A minap kitakarítottam az első féket ..dugattyúk... azóta könnyebben járnak, de azt figyeltem meg a fékkarnak az útja és érzete is megváltozott. Ez normalis ilyenkor szerintetek?
Az első fékkar puhább lett finomabb, a hátsónak pedig határozottabban érezni a behúzott állapotát-keményebb végállás behúzva.
Valamint egy nagyon picit mintha nagyobb lenne az útja érezhető végállásig pontosabban elmosódott végállás, mert puhább a vége mint a hátsónál. Mindkét fékkar ugyan úgy van beállítva.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
MPowerPH
félisten
válasz 6030D #280838 üzenetére
Karban kell tartani. Mondjuk esoben nem hasznalnam... Mas, ha elkap a zivatar.
Ringman: Megfogadtam, hogy nem koltok a bringara egy petakot sem. Csak a kopo alkatreszeket cserelem, azt jonapot.
2 napon keresztul pucoltam, es karbantartottam, most tiszta. Elore mar kellett uj fekpofat vennem, mert elfogyott. Remelem hetvegeig megkapom.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
szuszinho
őstag
válasz Mezga Aladár #280840 üzenetére
Mekkora lábra mekkorát vettél?
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #280835 üzenetére
grat, korrekt
-
szuszinho
őstag
válasz parandroid #280773 üzenetére
Pont Tempo R5 Overcurve és Shimi 702 Wide között vacillálok. Hogy vált be a Fizik?
NW profit, esélyem nem lenne felvenni, pedig nagyon jó áron van. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz lanszelot #280824 üzenetére
Valami nem kerek, ha leereszkedett ...azt, hogy mennyi van benne úgy szoktam megnézni, hogy szeleppel az alsó ponton tárolom a bringát, majd leengedem a gumit, kiszedem a szelepmagot és betolok egy mércét (fa nyárspálcika, hegesztő pálca, akármi ami elég vékony és hosszú, hogy leérjen az esetlegesen összegyűlt tejbe és látszódjon is rajta annak szintje). Van aki azt mondja hallja benne rázkódni, nekem nem sikerült eddig.
#280753lsebestyen...az a táv nulla szinttel is tiszteletreméltó. (akár, ha csak a fórumtársakat is nézzük sokan még sosem mentek annyit egyetlen nap🤭)
[ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz mauimagic #280831 üzenetére
Nyilván járdán vezetett 'biciklútról' van szó. Amellett pedig van a járdának olyan része is, ami nem bicikliút. Szóval a nénit kb. ugyanannyi munka és idő olyan helyre kitenni, ahol nincs útban a kerékpárosnak. Csak ilyenkor jön be a 'leszarom, nekem nincs útban' effektus.
És igen, az egymásnak ugrás helyett jobban kéne figyelni egymásra, és nem egyből provokálni.
-
Sleek
senior tag
válasz sebgutkopf #280832 üzenetére
Köszönöm szépen a jó tanácsokat 😁
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
sebgutkopf
őstag
válasz Sleek #280751 üzenetére
Plusz ha cserélni akarod a csillapítást +300 € vagy több, tehát már 2100+€.
Szerintem úgy érdemes bringát venni, hogy azzal a felszereltségi fokkal, amivel már olyan felfüggesztést adnak (elől és hátul is), amit már nem akarsz cserélni, és együtt tudsz vele élni, mert elég jó. Ez pedig egyáltal nem a csúcs ultimate és factory kiviteleket jelenti, nem kell félni a kevesebb tekerős verzióktól, attól, hogy nem lehet agyon állítgatni még ugyanolyan finoman tudnak mozogni. Ha pedig túl kemény lenne, még mindig lehet kérni hozzájuk szervízben egy lágyabb hangolást (tőleg tag esetében, de villáknál is van).
Te esetedben itt már eleve egy pike-ról beszélünk, aminek még a legmezítlábasabb verziója is sokkal jobb és teljesen más kategóriát képvisel mondjuk a hasonló becsúszó átmérőjű RS 35 és persze jobb az összes 30 és 32mm-es becsúszójú RS villától. Szóval még a "csak" select verziós pike is egy MSRP szerint 850€-os villa (aktuális C1 kivitel amiben már debonair+ van) és ebből a helye is látszik hova értékeli a gyártó a termékpalettán, a Radon nyilván nem ennyiért kapja.
Szóval ha Radon és mégse Canyon, akkor szerintem nem lesz neked hiányérzeted azzal a villával, sőt. Amikor puha mozgás kell, akkor a low speed compression-t kinyitod teljesen (valószínű úgy fogod szinte mindig használni), míg ha erősebben tekerhetnéked van, vagy aszfalton mész, akkor az RC állítóval keményebbre tudod állítani.
-
mauimagic
senior tag
válasz zsocy #280821 üzenetére
De ezt biztos te is tudtad, csak nem akartad tudni.
Nem. Pár bp-i SE kórházban dolgoztunk külső cégként 10+ évig, onnan én azt tudom, hogy a közteresek utaznak a kórházak környéki autókra, hiszen nincs parkolóhely, a lázas/beteg gyerekkel/hozzátartozóval meg a 3. kör után kénytelen vagy megállni valahol, ha be akarsz érni időben, ideális áldozatok...
Normális parkolási lehetőség lenne a megoldás, de minek, mikor egyszerűbb ebben is egymásnak ugrani@velizare Bocs, így jogos!
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
szerintem feleslegesek ezek a körök, én is vártam v fél-háromnegyed évet a tl-esítéssel, egyből azt kellett volna megtennem kerékcserekor.
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #280828 üzenetére
stressz-teszt?
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #280809 üzenetére
ez jól néz ki, az a torpedó-stucnit én is dobnám. ha súlyt akarsz csökkenteni, akkor ez elég könnyű: [link]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Dark Archon #280819 üzenetére
Aero megoldás. Időfutam bringákon szokott így lenni.
Més que un club!
-
lanszelot
addikt
Hello,
Amikor vettem a kerékpárt mondtam az üzletnek tegyenek bele slime-ot.
A héten kaptam egy defektet, mini lyuk. Tehát nem hiszem hogy tettek bele slime-ot. /Robogómba, másik kerékpáromba én tettem és soha se volt defektem tizen év alatt./
Kicseréltettem a belsőt és ismét mondtam, hogy most tegyék is bele. Ne csak fizetéssék ki.
De nem tudom a másik kerékbe mikor vettem tettek e. Illetve most tettek e bele.
Arra gondoltam, hogy olcsóbb lehhe, ha vennék és magamnak tennék bele.
De mi van ha tettek bele...
Mi történik ha túl sok slime van a kerékben? -
nagyúr
válasz mauimagic #280820 üzenetére
nem véletlenül van ott az idézőjel. az emberünk ott ült a kocsiban a taxismegállóban, és a legnagyobb nyugalommal telefonált, amíg a rémült nénit kerülgette minden arrajáró az út mellett vezetett kerékpárúton. tehát addig meg tudott állni, hogy kiszálljon, kivegye a járókeretet, meg kisegítse a kocsiból, de hogy két méterrel arrébbmenjen vele, az már sok volt, egyszerűen muszáj volt előtte a kocsiba visszülni és telefonálni.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MPowerPH
félisten
válasz Dark Archon #280817 üzenetére
Leszedtem. Folosleges teher...
Eleg ostoba helyre tettek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
zsocy
őstag
válasz mauimagic #280820 üzenetére
D, kirakod a nénit amíg keringsz, de nem a bringasáv közepére hanem az A módszerrel kombinálva elakadásjelzővel bekiséred az ajtón ahol az előtérben várakozhat addig.
De ezt biztos te is tudtad, csak nem akartad tudni.
Egyébként abból indult az egész hogy miért kell villogni nappal is, és előjött ez a kórház környéki rész mint problémás hely. -
mauimagic
senior tag
válasz velizare #280807 üzenetére
volt olyan, hogy az idióta kiállította rá a járókeretes beteg rokonát, amíg ő "parkolóhelyet keresett". a néni állni sem nagyon bírt már kerettel se, olyan állapotban volt, én támogattam le a bicikliútról.
Te hogyan oldottad volna meg az "idióta" helyében?A: Elakadásjelző a bejárat mellett, majd bemész a nénivel...3-4 óra múlva meg fizeted a kerékbilincset.
B: Megkéred Jean-t, a komornyikodat, hogy keringjen addig a kórház körül a Bentleyvel, amíg bennt vagytok a nénivel.
C: Találsz parkolóhelyet 600 méterre egy utcában, onnan elbotorkáltok a nénivel a kórházig 2 és fél óra alatt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hasaggymeg #280818 üzenetére
Wow, olyat se láttam még.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #280817 üzenetére
-
addikt
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #280814 üzenetére
igen. nyilván a néni nem szublimálódott a fotonvillanástól, de növeli a láthatóságot, ezért is engedélyezett.
két gyereket hurcolok minden nap isibe/oviba, szóval ez nekem számít.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz velizare #280807 üzenetére
gyalogos-átkelőhely, keresztező út; ami ott veled nem jön szembe; idióta kiállította rá a járókeretes beteg rokonát...és ezekben segít nappal az első villogó lámpa?
-
Fall-N
veterán
válasz chubby2o6 #280803 üzenetére
Akkor sajnos jól láttam múltkor. Az én váltókaromhoz pont passzol. Meg is venném, de az Alfine-hoz nem jó, mert ez csak i-Spec II-es, így olyan mintha csak egy sima bilincses fékkar lenne.
Most megnéztem a Shimano lapján ez az Alfine S700 fék egy BL-T8000 fékkar + BR-M8000 féktest, azaz a fékkaron kívül a fékenyereg az a montis XT. Egyedül annyi a különbség, hogy zongoralakk a festése a cuccoknak, nem matt fekete, na meg nem XT felirat van, hanem Alfine.
-
MPowerPH
félisten
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #280783 üzenetére
persze. egyrészt nem fogom 50 méterenként kapcsolgatni. másrészt meg van rajta keresztirányú forgalom, gyalogos-átkelőhely, keresztező út, stb.
de pl. a honvéd kórház előtti részen ha szirénám lenne, azt is bekapcsolnám. kb. 50 méteres szakasz, de reggel 7 és délután 5 között ami ott veled nem jön szembe, az nincs is.
volt olyan, hogy az idióta kiállította rá a járókeretes beteg rokonát, amíg ő "parkolóhelyet keresett". a néni állni sem nagyon bírt már kerettel se, olyan állapotban volt, én támogattam le a bicikliútról.
-
Tin
veterán
válasz Ringman #280799 üzenetére
Nem merem, na... inkább megközelítem a tömlős végéről, és aztán majd egyszer váltok TL-re, de ha valami nem megy vele, akkor megint csak elcseszek rá egy csomó időt, és megutálom. Majd ha már kitapasztaltam a gumit, bringát meg mindent, akkor szórakozom vele. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy 2 szett kerekem van.
Amúgy sem a teljesítmény az elsődleges, akkor eleve nem az AS TR-t vettem volna, meg nem 35-öst. Eleve a GP5000-et is azért választottam, mert szerettem volna egy "jó" gumit, mindenki ajánlotta, de ez biztosan jóval a tudásom felett van.
#280796 dom1n0: igen, hát az AS eleve drágább, a 35-ösön meg szerintem még méret-felár is van. Gondolkoztam a tömlős S változaton is, az jóval olcsóbb, de mondom egyszer élünk
#280797 fulton: ja, hát nekem ez való, nem a szuper kigrammozott csomag.
#280798 Maximum1: tényleg véletlen volt. Jött a lejtő, ránéztem a computerre, az eddigi leggyorsabbam 60 körül volt, mondom akkor bemegyek 60 fölé, és kicsit beletekertem. Igazából csak itthon néztem a logból, hogy 70.5 km/h volt a vége. De ez a bringának és nekem is sok, alig tudtam a kacskaringós úton a sávban tartani. 40-50 körül rendszeresen megyek lejtőn, azt biztonságosnak érzem, ezt már nem éreztem annak.
-
chubby2o6
senior tag
Na, megnyugodott a pici lelkem. Hétfőn megjött az ispec-ev adapter [link] , ma nekiálltam felszerelni. Hááát, nem lett jó
Mint kiderült, ez nem jó az XT ( M8000 ) váltókarhoz. Két helyen kell(ene) hozzácsavarozni a bilincs levétele után, egyszer elöl - ezzel nem volt gond, csak a váltókar gyári csavarját, amivel a bilincs van rögzítve a karhoz, hosszabbra kell cserélni ( a féktárcsa csavar pont jó hozzá) - meg hátulról is egy kisebb csavarral. Na, itt bukott el a dolog. Az adaptert elölről felcsavarozva a hátsó csavarnak kb. Z alakúnak kéne lennie ahhoz, hogy beletaláljon az adapterbe, mert a lyukak nincsenek szemben egymással . Az elülső csavart hiába húzom meg, váltani nem lehet, mert bármelyik kart nyomom, elfordul az egész váltókar, hiszen csak egy db csavar tartja. A poén az egészben, hogy felszerelés után a váltókar pont oda került, ahol eddig a bilinccsel is volt . Ennél már csak kijjebb tudtam volna állítani, pedig beljebb szerettem volna 6-8 mm-el, akkor lenne maximálisan kényelmes. Szóval adtam a sz@rnak egy pofont, de legalább egy órát elbaxtam vele . Azért pozitív hozadéka is volt a dolognak. Egyrészt megnyugodtam, hogy ezt a kart erre a fékre nem lehet felszerelni, de ha lehetne, akkor sem lenne jobb helyen, mint a bilinccsel. Másrészt a művelet során kétszer is le kellett vennem az ESI markolatot, és mindkétszer túlélte, nem úgy, mint legutóbb : Szóval ha valaki ilyen adaptert venne, tudjon róla, hogy az M8000 váltókarral nem haverok. Ugyanitt eladó egy ZRACE adapter ispec-ev fékkarhoz .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest