- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- body007: # Raspberry Pi Zero W + Alpine Linux Wi-Fi Telepítési és Konfigurációs Útmutató
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz
markknight #172775 üzenetére
Vasember az volt akkoriban. Az egyik producer mondta valamelyik bts anyagban talán, hogy nem tudtak írót vadászni hozzá, mert nem ismerte senki a karaktert és nem kapcsolódott az akkori Marvel filmekhez.
-
.LnB
titán
válasz
markknight #172775 üzenetére
Ez a Creature Commandos ez tisztára Suicide Squad, ami meg házon belül ott van. (Ráadásul ugye Gunn rendezett Suicide Squad és Guardians of the Galaxy filmeket is.) De egyiket sem tenném a Galaxis őrzői mellé. Képregény fronton nem tudom, hogy ez a Suicide Squad mit tud felmutatni, de filmek terén simán megette a Guardians. Utóbbiban sokkal érdekesebbek a karakterek és a cselekmény.
-
markknight
veterán
válasz
Bad Pritt #172774 üzenetére
Azért Vasember, Kapitány és Thor marhára nem B listás karakterek. A Creature Commandos meg nyilván azért lett behozva, mert szerettek volna egy DC-s Galaxis Őrzőit. Illetve a Marvelnél volt egy erős kényszer is, mivel a nagyobb karaktereket szépen eladogatták, így azzal kellett főzni ami van.
-
Bad Pritt
félisten
Fog nyúlni mainstream karakterekhez is, de legalább eljutottak odáig, hogy nem csak róluk szól a DC. A Marvelnek ez egy baromi nagy erénye volt, konkrétan egy B-listás karakterrel indítottak és utána is bevállaltak kevésbé ismert vagy épp nem a csúcson lévő adaptációkat is, mint a GotG vagy Ant-Man. Itt a DC-nél is az lesz, hogy ha egy Clayface vagy Waller pofára esik az úgy annyi, de a Supergirl, Brave and the Bold meg a Lanterns muszáj pénzt termeljen.
Pennyworth nem ment akkorát, nem is HBO vagy Max sorozat, hanem asszem MGM talán. Kicsit ilyen Agent Carter feelingje volt, nálunk szerintem nem is lehet nézni sehol.
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt #172771 üzenetére
Hmm.. Így még nem is gondoltam erre, hogy trend mintákat követ.
Csak ezek a Gunn féle "szerelemprojectek" nem biztos, hogy rentábilisak lesznek. Ahhoz a populárisabb hősökhöz kell nyúlni. És valószínűleg egy Supergirl se fog nagyot kaszálni.
Szóval nekem sem feltétlenül Gunn víziójával van bajom. Hanem azzal, hogy ez mögött a Warner áll.
Amúgy az mennyire gáz már, hogy a Pennyworth sorozatról, ebből a kommentben hallottam először.. Mitokoskodokén?!
-
S e t h
nagyúr
Nincs egyszerű helyzetben Gunn, elvállalt egy kb. mission impossible feladatot, de ki nem tette volna a helyében, pénz beszél.
Amikor a Marvel kibányászta, illetve kifosztotta az aranybányát, majd annak romjain még próbál keresni valami fényes dolgot és próbálja azt eladni csillogó üveggyöngyként(sikertelenül), na a Warner akkor próbál még mélyebbre ásni, hogy na, elérkezett a mi időnk.
Leáldozott(egy időre) a cartoon heroes sztorinak, de ők most próbálnak még a romokon valami értékéset találni, Gunn meg 10 körömmel, véresre vásott körömággyal kapar hátha talál valamit ami még eladható csillogó salakként.Színtisztán a hype hatására próbáltam összeszedni a csapatot hétvégén a filmre, hat emberből senkit sem érdekelt, olyanokat akik között a Lili és Stitch vagy az új Jurrasic akármi már megvolt, de ezt skippelték.
Szóval lehet egy birodalom romjain építkezni, de ha az építési anyag ugyanaz, akkor az kihívás lvl végtelen.
-
Bad Pritt
félisten
A Marvel se merészkedett oda, hogy egy Happy Hogan szintű karakternek sorozatot csináljon.
Agents of Shield, Pennyworth, Gotham, Penguin mind ilyen sorozatok voltak.
Clayface - testhorror film?? Mivaan?
Tavaly ment nagyot a Substance és reneszánszát éli most a horrorzsáner, szinte minden évre jut legalább egy felsőpolcos alkotás. Clayface azért ismertebb, rajzfilmben, élőszereplős sorozatban és játékban is szerepelt.
Akkor hogyan lesznek ezek populárisak, sikeresek?
Úgy, ahogy a Peacemaker. Öt éve azt se tudtad, létezik ez a karakter. Amúgy nincs olyan bejelentett projektjük, ami ne egy ismertebb IP-hoz kapcsolódna, talán csak a Sgt. Rock filmnek nincs közvetlen kötődése a többihez.
Van amúgy ráció abban, ahogy Gunn felépíti ezt az egészet, egyrészt tudatosan szakít a Marvel formulával, ami tulajdonképp csődbe vitte a DC filmes részleget és vele a Warnert, reagál a trendekre és figyelembe veszi a nézői akaratot is: lesz Batman, kettő is, de mellette csomóan vágytak egy Booster Gold vagy Lobo mozifilmes debütálásra, Swamp Thing is megérdemelne egy normális feldolgozást, az Authority film már a DC felvásárlás előtt ott kering valahol Hollywoodban, a Lámpásokhoz, Supergirlhöz is érdemes hozzányúlni ismét. Mellettük ezek a Waller, Blue Beetle meg Clayface projektek vagy betalálnak vagy nem, Joker, Penguin, Gotham is így lettek.
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt #172766 üzenetére
De szólhat másról?
Van ez a régebbi roadmap, ami gondolom már nem teljesen aktuális, de nézzünk végig rajta: [link]
Creature Commando - kit érdekelt? Én a Superman után elkezdtem a héten, 2-3 rész után nem értem, hogy mit látok. A robot vicces mondjuk. De mi ez az egész? Minek? (Nem néztem még végig, nem tudom, hogy egyáltalán érdemes e?!)
Waller - kit fog érdekelni? Kinek? Minek kell őt kiemelni? A Marvel se merészkedett oda, hogy egy Happy Hogan szintű karakternek sorozatot csináljon.
Clayface - testhorror film?? Mivaan?
Lobo - egyértelműen Deathpool receptre tervezik gondolom. Momoa már tett (érthetetlen) csodát az Aquaman-nel, szóval nem temetem. De a metál nem menő manapság, és Lobo elég metál karakter.És van egy csomó bejelentett project, amiről azt sem tudom, hogy mi az. És nem én vagyok a világ közepe, de ha én, aki azért nyitott vagyok ezekre a dolgokra, még én sem tudom hova tenni ezeket a címeket. Akkor hogyan lesznek ezek populárisak, sikeresek?
A Lanterns sorozatot én nagyon nagyon várom. Benne lesz három lámpás is. Ha nem spórolnak vele, és valami intergalaktikus sztori lesz, akkor biztos imádni fogom. A Supergirl film is érdekesnek tűnik így a "teaser/cameo" után. De nekem ez teljesen olyan, hogy Gunn saját magának épít univerzumot, nem az átlagnézőknek. Márpedig őket kellene megfogni.
Egyébként szerintem a legjobb dolog ami DC filmes fronton valaha történt, az a 2022-es The Batman film volt. És most parkolópályára tették, mert tudják, hogy mennyire elvonná a figyelmet a Gunn féle DCU-ról. Hát ennyire fontos karakter Batman.
Superman-nel kezdett Gunn, ez szerintem teljesen oké. A film is az volt szerintem. Na de innen óriási kérdőjelek jönnek. És leginkább az, hogy anyagilag mi a cél!? Mit vár a Warner, akikről tudjuk, hogy türelmetlenek, hülyék, és nem igazán értik a dolgukat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
markknight #172768 üzenetére
Azzal már nem vitatkozom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
markknight #172765 üzenetére
10/10 nem lehet semelyik Batman film
-
Bad Pritt
félisten
válasz
markknight #172765 üzenetére
Ezért lesz ez tökéletes lehetőség, hogy végre ne csak Batman, Superman, Wonder Woman hármasról szóljon a mainline DC a képregényeken túl, mint eddig, jól teszik, ha kicsit parkolópályára rakják a denevért. Lobo casting visszajelzésein látszott pl. hogy az emberek várják ezeket az izgibb karaktereket.
-
markknight
veterán
válasz
cyberkind #172763 üzenetére
Azért a 2022-tes Batman elég jól össze volt rakva, egyetlen dolog ami nem tetszett, hogy túl hosszú volt. Amúgy 10/10 nekem, főleg Bale után, pedig őt is nagyon szerettem mint Batman.
Bad Pritt: Lehet, de már a Commandosban is volt Batman cameo és a közönség pontosan erre kíváncsi, mert azért lássuk be a DC-nek két nagyon ütős karaktere van és az Batman és Superman. Az elmúlt évtizedben pedig Nolan és az Arkham játékok különösen tettek róla, hogy ezt így is gondoljuk. Lehet itt Zöld Lámpás, Clayface, Pingvin új évada is, mindenki a "kánon" Batmant várja, ebben biztos lehetsz.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
markknight #172762 üzenetére
Sehogy, nem egy világ. Nem akarják reprodukálni az MCU-t szerencsére, sokkal szélesebb közönséget meg tudnak majd szólítani ezzel a DCU-Elseworlds felosztással. Amit jelenleg tudni lehet a projektjeikről az biztató, a Supergirl, Clayface filmek is jó kezekben vannak, Creature Commandos elég fasza volt, jön a Peacemaker S2 idén, Lanterns jövőre, az Elseworlds címke alatt meg lesz Batman 2, Pingvin új évad és ha igazak a pletykák új Constantine film több más mellett.
-
cyberkind
félisten
válasz
markknight #172762 üzenetére
Az egy dolog, nonstop Pattinson korára meg az eltöltött idejére megy a sírás, holott pontsan vele lehetne még tervezni vagy 10 évre (ha ő is benne van), és akkor megkaphatnánk kb 10 év múlva az igazi Batman v Superman-t, de ez csak egy szép álom.
(Gézánk 43-44 volt a premierkor, és olyan 41-42 a film készültekor)
-
-
Bad Pritt
félisten
-
totron
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #172754 üzenetére
Mondjuk első részen is korhatár volt, ismerősi körből úgy is elég sok 12-13 közötti belógott rá. Ez a 35-40 körüli millenial generáció most.
Btw, rendesen be is rosáltak amikor megjelent a T-Rex, a frissen felújított mélynyomós setup pedig elkezdte tenni a dolgát, ők meg ott ültek az egyik sub előtt az egyik vetítésen páran
.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stellaz #172753 üzenetére
A jelenlegi 6-18 év közötti négy szintű besorolásoknál a korhatárok inkább csak támpont-nyújtó javaslatok és ajánlások. A mozik esetében korhatár alatti személyekhez eredeti régi szabályozás szerint nagykorú felügyelet szükséges volna, ám ennek tényleges felügyelete mára már csak nagyon kirívó esetekben létesül meg.
-
dokee78
félisten
Nézem a blueray.com-on a Superman-t,de nem látom hol írja a megjelenést!
Vak vagyok vagy még nincs erről infó? -
oriic
HÁZIGAZDA
-
válasz
Louro #172738 üzenetére
Ez a rész nagyon gyenge volt szerintem. Jurassic Park 1 illetve a Jurassic World 1 ezek a jó részek úgy igazán. Sajnos a mostaniban nagyon érződik a kopipéjszt hatás, kong az ürességtől és nincs bennük stílus, emberi érzésekkel való bánás, amihez mondjuk csak a nagy rendezők és operatőrök képesek. Bár ne is várjunk el ilyet egy 9348753798ik Jurassic Worldtől...
-
Louro
őstag
Egy cikkben volt,hogy a Jurassic World volt idehaza a legnézettebb. Vajon a családok miatt volt vagy még mindig ekkora a hype mögötte? Nálam nagyon nem hozza a legelső Jurassic Park színvonalát. De már a 2. és a további részek is kukák voltak.
-
Bad Pritt
félisten
Olvastam egy érdekes triviát a Superman kapcsán: moziból kifele jövet azon gondolkoztam, hogy oldották meg azt, hogy adott snitten belül változik a fókusztávolság és most olvasom, hogy nem trükk vagy effekt volt, hanem egy olyan lencsét használtak, ami snitten belül képes váltani 16-18-21mm között. A trailereknél nagyon furán nézett ki a félkész CGI-jal, volt is néhány beállítás a kész filmben, ami nem volt a legelőnyösebb, de összességében baromi jól nézett ki, főleg ahogy Gunn tudatosan használta a környezetet és színeket, hogy még rá is erősítsen.
-
.LnB
titán
válasz
tibbike01 #172678 üzenetére
Köszi a tanácsot. Legközelebb lehet megpróbáljuk a 7. sort. De így sincs okunk panaszra, jó volt minden. Bár ezek a led-ek a vetítés alatt nem csináltak semmit. Sima, nem 3D-s filmeknél világítanak? Adnak hozzá valamit? Vagy ez csak ilyen 3perces demo feature?!
Azt mondjuk még mindig bánom, hogy 3D-s vetítés volt. Pedig nem volt rossz, csak én egyszerűen nem vagyok oda érte. -
totron
addikt
Nocsak-nocsak, szökőév lehet, mert a mostanában a különösen tömör és egybefüggő, agyhalott fosfolyamban ami alatt sajnos a torrentkínálatot kell érteni felbukkant egy nem tesztoszteron alapokon nyugvó, nem akciófilm. Több mint valószínű, hogy a benne vana jócsaj faktor hozta el a repertoárba, de hát így, ezen keresztül kell elfogadni.
Kidolgozott karakterek kelnek életre megfelelő színészi felbontásokkal. Egy karmesterleány életének több szálon futó dinamikáit pruttyantja elénk Chloé Robichaud. Értelmes motivációk, magánélet, rögös karrierút csiszolgatása. Kiérződik a női rendezés, ami nem minőségjelző. Életképesek-e a teljességhez megálmodott céljaink? Mekkora részt tesz ki belőlünk igazából az örökségünk? Hány jéghegycsúccsal van dolgunk menet közben...
Kanadai létére még nézhető is, hajrá. [link] -
Pearce
aktív tag
válasz
Juhaszatti #172730 üzenetére
Reméljük is, hogy fog azért profitot termelni, nem csak 0-ra jön ki, de ez sajnos ez nem ennyire egyszerű.
Amerikában hozott most egy aránylag jó kezdőhétvégét, láttam olyan becslést, hogy ott 300-350 millió lehet a vége, viszont nemzetközileg, főleg Európában elég gyengén nyitott. 225-be került elvileg, 100 a marketing, volt 1-2 egy cikk, hogy a a Warner 500-zal már elégedett lenne. Meglátjuk.
"már most megvan a film költségvetése, és még nincs vége a hétvégének..."
Ez sajnos nem így működik. USA-ból 50%-ot kap a stúdió vissza, 50%-ot a mozi tart meg. Nemzetközileg még kevesebb folyik be, nem beszélve Kínáról. + Mint előrébb írtam, 225-be került, elvileg 100 a marketing /bár Barbie szintű reklámozást láttam, nem tudom, ezt hogy hozták ki ennyiből, főleg, hogy a 100 a standard már/, és 2.5-szeres szorzót szoktak említeni, ami után már profitot termel.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
cyberkind #172721 üzenetére
Equalizer 4-et várom, annyi sok szar van körülöttem, hogy csinálhatnának belőle sorozatot, amíg Denzel két lábon járni tud és életben van. Olyan jó önelégülten nézni a jó győzelmét és ahogy a legváltozatosabban irtja a csúnyabácsikat.
Ahogy tabu volt egy ideig Hollywood-ban az, hogy nuki robbanjon a nagy sas területén, egy ideje a politikusgyilkosságot érzem tabunak, pedig megérne pár filmet de nagyon. Olyan sakál napja félét, amikor az igazságtalan, elnyomó rendszer kreténjeit végig lefejezi valaki és a végén még ő is életben marad.
Nagyon primkó.
Imádnám. -
Juhaszatti
addikt
válasz
markknight #172727 üzenetére
2025 eddigi legerősebb nyitánya. Az eddigiek alapján kb 600-700 millió dollárra taksálják a végét.
-
markknight
veterán
válasz
markknight #172727 üzenetére
Ok, látom 217 miska a global
-
markknight
veterán
válasz
cyberkind #172725 üzenetére
+ marketing költség, amin most nem fukarkodtak. Jelenleg meg 122 milliónál járunk (ez kisebb mint a 225), ebből még ki kell vonni a mozik jutalékát és máris nem olyan rózsás a helyzet. A kövi hét kritikus lesz. Ha 1 hónap múlva a profit nem lesz elégséges, akkor az egész vállalatra megy majd a darabolás aztán eladás stb.
-
cyberkind
félisten
válasz
markknight #172724 üzenetére
225 a zinternet szerint.
-
cyberkind
félisten
Valami sejtelmes oknál fogva az új Szupiember hatalmasat megy, már most megvan a film költségvetése, és még nincs vége a hétvégének...
-
De4d
őstag
Ezt a batman anime-t látta már valaki? Nem sok infót találni róla magyarul, és elvileg egy másiknak a folytatása.
[link] -
stellaz
veterán
válasz
Rigormortiis #172716 üzenetére
Szerintem Superman sem 8 órában melózik, mint szuperhős....
-
Rigormortiis
veterán
válasz
stellaz #172701 üzenetére
Nem egészen ugyanaz. Az orvosnak (ahogy pl a rendőröknek is) hivatása van, nem munkája, esküt tettek és ez az eskü nem csak a munka, szolgálati ideje alatt tart.
Konkrétan nincs (vagyis nem lehet) ilyen dilemmája nyaralás alatt, nem is kérdés, hogy segítenie kell, hiszen ha nem teszi és bebizonyosodik hogy ott volt, és ezt elmulasztja, azért büntetőjogi felelősség is terheli.
-
válasz
stellaz #172708 üzenetére
Most komolyan, ez ugyan az a sztori századszorra előadva. Nem is értem, hogy miért ül be erre az ember, pontosan lehet tudni, hogy mi lesz a filmben. Van Clark, akiről kiderül hogy szuperman. Jó sok alapozás, hogy bemutassák hogy mire is képes (pontosan tudjuk), hogy inkognitóban él (pontosan tudjuk). Majd megjelenik az ellenség. Először kap egy pofont, érzelmes monológok (jó esetben egy lobogó USA zászló a háttérben), majd epikus végső küzdelem, siker, happy end.
Tényleg mit vár az ember, ezredik rókabőr.
-
Fish1976
újonc
válasz
stellaz #172701 üzenetére
"A szerénység és alázat pedig egy erény"
Ahogy az önbecsülés, az őszinteség és a bátorság is.
Hogy azt megetted, hogy önmagad minek tartod.
Szerk.
Illetve van ez: Superman Superman akart lenni.
És lett.Ki állíthatta volna meg ebben és ki az, aki tagadja, hogy ő az?
Szóval: annyira tisztában van azzal, hogy ő kicsoda és ez akkora igazság, hogy: ő lett.
Kb.
-
Cs1csó
titán
válasz
stellaz #172700 üzenetére
ez alap jellemzője minden szuperhősnek aki a földön él, hogy jellemzően inkognitóban él. Superman-nek is fontos része. (meg a béna szemüveg) Ezt a filmet még nem láttam ebben is van béna szemüvege?
Nem tudom melyik filmben volt benne (Talán Nolan Batmanje?) amikor szóba került, hogy miért takarja el az arcát és és nem fedi fel magát, hogy "fél" és erre a válasz, hogy nem maga miatt hanem a szerettei, barátai, ismerősei VÉDELMÉBEN teszi amit tesz INKOGNITÓBAN. -
stellaz
veterán
válasz
Fish1976 #172698 üzenetére
Ennek a kérdésnek annyi értelme van, mintha egy orvos a nyaralása közben kerül olyan helyzetbe, hogy ő tud valakit egyedül megmenteni. Akkor ő most nyaraljon, érezze jól magát, vagy menjen le szolgába, csak mert neki van hatalma megmenteni valakit?
Ráadásul ez a dilemma nem vagy ha igen, akkor nagyon gyermeteg módon jelenik meg ebben a filmben.
Annak tudatában meg külön röhejes az egész felvetés, hogy Superman saját döntése alapján vállalta a szuperhős szerepet és hagyott meg magának egy civil életet is.
A szerénység és alázat pedig egy erény, amivel Superman rendelkezik és nem pedig egy elvárás. Akikre te gondolsz, azok Superman antagonistái, ők nem szerények és nem alázatosak és minden céljuk az önzőségükből fakad.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OLED monitor topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- iPhone 15 128gb független, makulátlan
- ThinkPad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest