Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Tomasz72: Újabb Jimi home ajánló
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Simán tudok úgy tekinteni Chalamet-ra, mint *McConaughey és mondjuk DiCaprio utódja. Szerintem jó úton halad.
*bár azért ne felejtsük el, hogy Matthew karaktere hogyan indult.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Dermesztő kór
Cold Storage (2026)Uh, hát ez, gyenge minden tekintetben. Azt hittem hogy Joe Keery majd elviszi, de nem. Liam Neeson is már csak paródia volt itt. Egyedül a gomba animációk voltak látványosak, minden más.. ah... skip skip skip
-
Mr. Nobody Against Putin
Elérhető: már vetítik, és gondolom még vetíteni fogják nálunk a kis mozikban is, de vpn-en keresztül megnézhető dockplay-en isOroszország egy távoli vidékén, egy aprócska kisváros túlságosan is ismerős iskola falai között (komolyan, nézegettem külföldi véleményeket a filmről, és már csak az iskolai környezet lepusztultságán ki vannak akadva.. hát barátaim, még én is ilyen falak között tanultam, és sok helyen jártam kicsiny országunkban, ahol ez azóta sem változott sokat), zajlik a mindennapi élet. Diákok járnak be, nőnek fel, tanárok végzik munkájukat. Közöttük dolgozik Pavel Tanankin is, ki amatőr filmkészítő hobbija révén, az iskola "dokumentumfilmese" lesz. Ő örökíti meg, hobbiból a diákok, a város mindennapjait, munkájából fakadóan pedig az iskola eseményeit.
2022-ben, drasztikusan megváltozik minden. És a kamera tovább forog.
A 10. perctől kezdve ökölbe szorult kézzel, hányingerrel küzdve nézem a filmet, és a benne történteket. Most mit mondjak? Pontosan tudjuk mi zajlik, mi történhet odaát (is).
Ott már nincsenek fékek. És ezt a dokumentum film, nagyon jól bemutatja. Ráadásul a sors iróniája, hogy az ottani diktatúra követelte meg, a felvételek elkészültjét. No, talán nem ilyen aprólékosan, és főleg nem nyugati kézre szánva.
Érdemes lenne jó pár embernek idehaza is megnéznie, és felfognia, miről szól. De pont ők azok, akik nem fogják.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hát nem győzött meg, olyan szaga van mint a legutóbbi Crowe-Malek főszereplős filmnek, aminek a címére se emlékszem és még motivációm se, hogy ráguglizzak. Virágboltból elég lesz ez nekem.
-
mephi666
nagyúr
-
totron
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Belőlem hiányozhat valami, de nem látom át a Salamé körüli hájpot. Sztár, mert sztár? Jó helyen és jó időben csusszant be, mint friss, fiatal pofi?
-
Rigormortiis
veterán
Egy baromi jó beszélgetés Mekkánáhéj és Sálámé között, akinek van rá ideje és filmbuzi, nézze meg
-
Farkassacred
őstag
Itt érzem magam otthon.
Meglepett ez a film, mert azt hittem egy középszerű valami lesz, de szerencsére pozitívan csalódtam végül. Nem mindent magyaráztak meg, bár valószínűleg nem is ez volt a célja a rendezőnek. Mindenkinek persze ajánlani nem lehet, de jó látni hogy ebben a műfajban is tevékenykedünk végre ismét.
A Mammut moziban néztük meg. A film elégge sötétnek tűnt, ez ilyen mindenhol?A naplónál pl. kb semmit se tudtam elolvasni. Kerkeboci:
Mindkettőt szeretném végignézni még tavasszal. Nyugisan nem sietve, hátha látok valamit bele én is és jó mozik lesznek végül.A Hamnet-et megnézte már valaki itt? Milyen film?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Na most majd kiderül, hogy Eisenhower titkárnőjének tudása és talpraesettsége nélkül elbukott volna a háború.
Cringe. -
AD4MINATOR
nagyúr
-
Fűzve tovább a láncot, ebben az évben is felkutattam az Oscar rövidekből azt (így utólag nézve, igazából az összeset), amihez így vagy úgy, de hozzá lehet jutni. Ahol erre lehetőség van, ott jelölve a hivatalos forrást is. Előzetesen úgy látom, kemény évünk lesz ezekben a kategóriákban.
Ismételten bocsi annak, akinek miattam most sokat kell görgetnie tovább.Retirement Plan
Elérhető: Disney+ / vpn (amerika) + Youtube
(animációs rövidfilm)Mivel végig nézve a rövid doku kategórián, ma biztosan végig fogom sírni az estét, gondoltam egy látszólag könnyedebb darab kezdem.. szóval.. az Isten verje m..

A rajzfilm stílusa egyszerűbb, stilizált, de remekül illik ehhez a meditatív, már-már vers szerű elmélkedéshez. Elmélkedés, oly módon, ahogy gyerekként elmélkedtünk arról, hogy mit fogunk majd egyszer csinálni, ha végre felnövünk. Csak itt most, egy középkorú ember vágyait, terveit hallgatjuk végig arról, hogy mi mindent fog majd végig vinni, ha végre "lesz rá ideje".
Majd nyugdíjasként.
Egy lista, de nem is a lista elemei az igazán érdekesek, hanem az a szomorú, melankolikus üzenet, hogy mi mindent hagyunk elúszni, mennyi mindenre nem hagyunk időt, mennyi mindent halogatunk és tolunk el, egy nagyon, nagyon egyszerű kifogással élve: majd ha lesz rá időm. Addig amíg túl késő nem lesz.
Ez most kicsit túlságosan jól időzítve, túlságosan is személyesen érintett meg. Nem hittem volna, hogy már a legelején megtörök.The Singers
Elérhető: Netflix
(rövidfilm)Egy vidéki kisváros egyik lepukkadt kocsmájában, az élet súlyától meggyötört közösség közé érkező idegen, megbolygatja kicsit a szürke hétköznapokat. Némi fogadást követve, régi emlékek, elfojtott fájdalmak felidézése mentén fakad dalra a kiöregedett profi énekes, a félénk fiatal, az elvonóról érkező idegen, majd a múltját sirató vén kocsmáros.
Kedves, nagyon megható, melankolikus kis darab.Forevergreen
Elérhető: Youtbe
(animációs rövidfilm)Egy elhagyott gyermek bocsot örökbe fogad egy vén örökzöld fenyő. Stop-motion stílusban meg animált, aranyos kis tanmese, egyfajta természetvédelmi(?) köntösbe csomagolt történet az együttérzésről, önfeláldozásról, a természet és mások iránti tiszteletről és szeretetről.
Deux personnes échangeant de la salive
Two People Exchanging Saliva
Elérhető: Youtube
(rövidfilm)Mivel még nem álltam készen a nehéz dokumentumfilmekre, beszúrtam ide egy olyan darabot, mely már a címéből sejthetően, művészfilmes alkotás lesz. Hát az lett...
Szóval a szexuális emancipációnak (illetve annak elfojtásának) és a konzumizmusnak egyfajta kifigurázásával van dolgunk, egy olyan világban, ahol a rossz lehelet, társadalmi elvárás, a fizetési eszköz pedig a pofon.
A nyálcsere, mert már maga a "csók" szó is olyan obszcén, hogy az emberek már annak hallatán kikészülnek, konkrétan halállal büntetendő, és így maga az intimitás is csak egy rendkívül szigorúan elfojtott vágy. Egy ilyen világba kerül közel egymáshoz két ember.
A végét láttuk az elején is, és nagyjából ki is található. A megvalósítás talán érdekesebb, van egy erősen Yorgos Lanthimos hangulata, csak a rá, illetve karaktereire jellemző távolságtartás és dekadens viselkedés, ennél a rendezőnél, ebben a filmben, egy erősen túlfűtött, erotikusabb töltéssel rendelkezik. Kifejezetten érdekes darab.The Devil Is Busy
Az ördög nem ér rá
Elérhető: HBO
(rövid dokumentumfilm)Amerikai abortusz klinika egy napja, bemutatva az egyik ott dolgozó szemszögéből. Hangzanak el érdekes meglátások és kevésbé jól sikerültek is. Bár hiába az abortusz törvények változtak meg, a bemutatás inkább vallás központú, sem mint társadalmi szintű. De legalább ez mind a minden nap kitelepülő tüntetők, mind az ott dolgozok értelmezésén keresztül (bár egyértelmű, hogy melyik oldal támogatását élvezi a film). Sajnos magáról a törvényekről és az azt okozta problémákról, inkább csak érintőlegesen beszél.
Papillon
Butterfly
(animációs rövidfilm)Egy idős férfi úszik a hullámok, igazából az emlékei között. Visszaemlékezvén fiatal korára, hogy vált a víztől félő gyermekből végül sportolóvá, a szerelemre, gyermekére, és arra a sötét időszakra, mikor egy párt, egy ideológia követői úgy döntöttek, hogy rajtuk kívül mindenki más alsóbbrendű és így nem érdemli meg az életet.
Alfred Nakache, francia zsidó úszó volt, akit a nácik, családjával együtt az Auschwitz-i haláltáborba küldtek. Feleségét és kislányát azonnal megölték, de ő maga túlélte a tábor borzalmait. Végül felépült és visszatért az úszósport világába, felnevelve és inspirálva több nemzedéket is. Az ő emlékre készült az alkotás.
Az animáció stílusa kifejezetten érdekes (bár nem kifejezetten gyönyörű). Kézzel festett minden képkockája, és a festett szó szerint értendő, mert a készítője ténylegesen festékkel és ecsettel dolgozott.Armed Only with a Camera: The Life and Death of Brent Renaud
Egyetlen fegyvere a kamerája: Brent Renaud élete és halála
Elérhető: HBO
(rövid dokumentumfilm)Megtekintését óvatosan! Nem bánik kendőzetlenül a halottak képeivel!
Brent Renaud, újságíróként és haditudósítóként a világ legszörnyűbb helyeit bejárta. Mikor 2022-ben Oroszország újra megtámadta Ukrajnát, Brent a háborús övezetbe utazott, hogy onnan számoljon be az öldöklésről, az oroszok által lemészárolt civil áldozatokról.
Innen már nem tért vissza élve. Róla, családjáról és barátairól szól ez a rettentően megterhelő dokumentumfilm.A Friend of Dorothy
Elérhető: Disney+
(rövidfilm)Egy kicsit lesarkított, az Életre valók nyomdokain készült rövid film. Csak Dorothy, egy gondoskodásra szoruló öreglány, az új barátja, pedig.. hát, más.
Aranyos, de tényleg didaktikus, kicsit erőltetett tanmese, az élet fontosságáról, a másság elfogadásáról.La jeune fille qui pleurait des perles
The Girl Who Cried Pearls
(animációs rövidfilm)A fenti yt link, a francia verzió. Ugyan azon a platformon, megtalálható angol szinkronnal is, mely annyira profi munka, hogy úgy gondolom az is egy hivatalos verzió. Csak mivel nem hivatalos profilon van megosztva, így direkt nem linkelném be.
Az alkotásról viszont, már jóval korábban is hallottam. A Corridor Crew videójában szerepelt, mint egy úttörő stop-motion és cgi vegyes alkotás. Nem tudom, az ilyen fajta modernizációnak ki örül és ki nem, de meg kell hagyni, nagyon látványos lett a végeredmény. De a klasszikus rajongók sem szomorkodhatnak, a film nagyobb része a régi módszerrel készült, csak a történetbeli jelenkori elbeszélés során használják a szem és száj mozgásra az új technológiát. De még a klasszikus stílus is olyan mozgással van megtámogatva, hogy leesik az ember álla.
A történet sejtelmes és frappáns, szomorkás de ötletes. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez fogja megnyerni a kategóriáját.Jane Austen's Period Drama
Elérhető: Honlap/Youtube
(rövidfilm)Mr. Faszocskát elhagyja felesége Nemibetegpuncika, Veszélyesenlóbáló kedvéért. Ami pont kapóra jön, mert Mr. Faszocska amúgy is beleszeretett Puncika nővérébe, Ösztrogéniába, aki történetesen éppen menstruál. És ezzel kezdetét veszi a menzeszdráma.
Na jó.. ez így magyarul nem működik úgy, mint angolul. Szóval ez egy brit felvilágosulatlan korszakbeli arisztokrata dráma vígjáték szerű valami. Angol tudás haladó fokozaton ajánlott hozzá.
A rengetek könny után és főleg előtte, kifejezetten jól esett egyet jóízűen nevetni.The Three Sisters
Elérhető: általában vpn + amerikai short movie screening eseményeken
(animációs rövidfilm)Egy egyszerű mégis ötletes rajzolási stílussal elmesélt történet, egy aprócska szigeten magányosan élő 3 "vén" nővérről, akikhez egy nap, betoppan a férfi. Egy öreg, mackós tengerész személyében, ki hoz a vénlányok életébe némi izgalmat, féltékenységet, örömöt és jó nagy adag zűrt.
Kicsit profán de szórakoztató kis rajzfilm.All the Empty Rooms
Üres szobák
Elérhető: Netflix
(rövid dokumentumfilm)Amerikában az iskolai lövöldözések száma az elmúlt évtizedek alatt, az évi 17-ről évi 132!-re nőt. Az egykori hírtudósító, az évek során egyre jobban úgy érezte, hogy a figyelem inkább az elkövetőkről szól, sem mint az áldozatokról. Erre indított egy projektet, melynek utolsó lépéseit a Netflix követte végig. És készített, egy bocsánat, de kicsit önpromozós anyagot az egészből.
Közben pedig a háttér, az elveszett gyermekek és azok örökre megsebzett családjaik, összetört lelkük és életük annyira gyötrő, annyira mélységesen szomorú és megható, megérintő, hogy most haragszom arra, hogy ez így, ebben a formában készült el.Butcher's Stain
(rövidfilm)Izraelben egy nyugodt, introvertált, kisboltban dolgozó hentest a munkahelyén meggyanúsítanak azzal, hogy politikai indíttatásból (mert hogy korábban, kirakott egy posztot, amiben az ártatlanok mészárlása ellen szólalt fel), letépte a háború soran fogságba esett Izraeli túszokat ábrázoló plakátot. Az indulatok pedig elszabadulnak
Children No More: Were and Are Gone
(rövid dokumentumfilm)2025, március 18. Izrael vezetése légi támadást intéz a Gázai övezetben a civil lakosság ellen. 193 gyermek esik áldozatul, egyetlen egy nap alatt.
A dokumentumfilm (és az izraeli tüntetők egy csoportja) hozzájuk és a háború további áldozataihoz adnak arcot és nevet, próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy ez nem csak egy statisztikai adat, hanem ténylegesen emberek, gyermekek, akik pár évnyi vagy csak hónapnyi létezés után, egyszerűen meg lettek fosztva az élettől. A mészárlást éltetői, az áldozatoktól direkt elfordulók számára szeretnének emberi sorsokat, személyiséget társítani a széttépett, megégett testekhez, a szivárvány mintával dísztett rugdalózóban fekvő aprócska holtesthez. Akkor is, ha az történetesen a határ másik oldalán fekszik.
Pár nappal ezelőtt, az áldozatok száma 70 ezer felett volt. Ebből 21549 gyermek.Perfectly a Strangeness
(rövid dokumentumfilm)Kellett valami fellélegzés, valami ami kizökkent ebből a sötét állapotból. Aludni, így sem fogok ma tudni. Sajnos jelenleg ez a kisfilm sem érhető el idehaza, még tart a fesztivál szezon, valószínűleg többed magával fel fog még kerülni AppleTV-re, egyéb helyekre (ha lesz valahol fizetős, a blogomba azzal is frissíteni fogom az Elérhetőségeket). De most nem találtam ilyen opciót.
Mindenesetre ez a meditatív furcsa kis utazás, főleg mert amúgy is csillagászat (és úgy nagy vonalakban a természettudomány területek felé) érdeklődő vagyok, egy kicsit talán visszarázott a saját kis buborékomba.
Chile kopár hegyvidékén járunk, 3 csacsit követünk végig, ahogy felfedezik a világnak azon kis szegletét. Rátalálnak a La Silla Obszervatóriumra, mindezt olyan furcsa, gyönyörű vizualitással, mintha csak 3 idegen űrlény fedezné fel az emberiség után maradt romokat. A csillagtenger, az emberi beavatkozás nélkül mozgó óriás antennák és távcsövek, a baljós kinézető semmibe vesző lézerfények adnak egy annyira tökéletesen idegen hangulatot, amelyet nagyon nehéz így írásban megfogni, és leírni. Nincs párbeszéd, lassú és monoton, a pontozásokat tekintve a közönségnél nagyon félre ment alkotás, de nekem ez most kifejezetten jól esett. Szükségem volt rá. -
AD4MINATOR
nagyúr
-
válasz
Miklós315
üzenetére
Dust Bunny (
Amélie csodálatos élete Wednesday főszereplésével + Leon, a profi (Mads), rendezte Wes Anderson - kb. ennyi értelme van a filmnek, mint annak, amit írtam (illetve a végén van egy mondat, ami rendbe rakta nálam az egészet).
Ebben a pillanatban, megnézés után 9/10. Újranézendő és értékelendő, de mindenképpen ajánlom.
Ja: imdb szerint country of origin USA, location Budapest. Stáblista alapján indiai-magyar kooprodukció, muhahaha. Ennek örülök, tényleg, így különösen tetszik.
-
The Bride! - It Sucks!
Erre számítottam, le a kalappal holivad!
Christian Bale ide vagy oda, kihagyós. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kergeboci
üzenetére
[link] Drive my Car mondjuk szerintem utobbi evek egyik legjobb filmje, bar narrativa szempontbol elegge nonkonvencionalis.
A két norvég film meg fent a listámon, mondjuk a screenshot a Pianoteacher + Irreversible DVDkkel megvett kilóra.
Skandináv drámákra mondjuk nekem rá kell készülni.
-
mephi666
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
ezzel a filmmel nekem az a bajom, hogy nem folytatják... kb mint a life esetében, ugyanaz az érzésem volt: ott kellett volna elkezdeni a filmet, ahol befejezték
(vagy ezt a 1.5-2 órát betenni 20perc felvezetésnek) ...itt is azt nézném inkább, ahogy az egész földön dorbézolnak és próbálják visszaverni az idegen fajt -
válasz
Farkassacred
üzenetére
Azért a Vezess helyettem ennél sokkal transzcendensebb élmény, bár a lényeg lehet tényleg egy irányba mutat: szembe nézés önmagunkkal és az érzelmeinkkel. De azért az Érzelmi Érték egy fokkal nézőbarátibb megközelítéssel rendelkezik, mondhatni van benne klasszikus történet is

Mindkettő művész film, szerintem mint olyan, egyrészt kell hozzájuk egy bizonyos fokú érzelmi fejlettség (ez szerintem itt közöttünk azért ez nagyrészt legtöbbjüknek megvan, ha már filmes fórumra jár fel az ember véleményt megosztani), az érzelmi bevonódás (kell, legalábbis biztos nem árt, ha felidéz olyan emlékeket érzéseket, melyek személyesen érintenek, vagy a témája, valamelyik szereplő sorsa legalább emlékezted életed vagy valamelyik szerettedet életének bizonyos eseményére), illetve nem árt ha van segg
is hozzá (ezen pedig szerintem a moziba megtekintés sokat segíthet, ahol két lehetőséged van: kimész az exit felírató ajtón, vagy bent maradsz és rákoncentrálsz).Ezek bármelyikének hiánya simán kizökkenthet a filmélményből (főleg ha ehhez társul egy személyes ellenszenv a rendezés stílusával vagy valamely szereplő játékával), onnan pedig már nehéz nyerni egy ilyen alkotásnak.
A 34 perc amúgy szerintem ennél a filmnél még nem hozza még be azt az érzelmi értéket (
), ami alapján megítélhető a film. Ha csak nagyon messziről is van kapcsolódás az alábbi témákhoz (enyhe "spoiler"): mint válás, "öröklött" vagy családtagnál átélt depresszió, családi dinamikában szerzett trauma, erős testvéri egymásra utaltság, annak szerintem ajánlatos a folytatás.
Még így sem biztos, hogy tetszeni fog a film, mert a téma feldolgozása, főleg a végét nézve, elégé ellentmondásos. -
S e t h
nagyúr
válasz
KISDUCK
üzenetére
Nem fűztem hozzá sok reményt, viszont az előzőnél ha nem is nagyságrendekkel, de jobb.
A vége engem elkapott, de ezt betudom a nosztalgia iránti fogékonyságomnak, szinte felfoghatatlan, hogy majdnem negyed évszázada jött ki az első rész.
Ez a 206 centis arc meg még így is para, egy sikátorban meg instant futás. -
Farkassacred
őstag
-
válasz
Farkassacred
üzenetére
nagyon is
bár a tetszett szó helyére lehet pontosabb lenne a hatással volt rám jelző beillesztése -
Farkassacred
őstag
Egyelőre messzire az Érzelmi Értékkel sem jutottunk, 34 perc körül raktuk pihenőre. Lesz e folytatás azt még nem tudom, lehet belenézek azért majd még.
Tetszett itt valakinek ez a film? -
Farkassacred
őstag
Az az egy dolog volt az egész filmben ami ott volt a szeren. Értelme mondjuk nem sok volt ennek se, De legalagább ütős volt.
Kb a teljes büdzsé el is ment erre a jelenetre.. 
Nem értettem mit miért csináltak ott, de annyira csípem az Iront, hogy nem is érdekelt.
Ital mindenképp legyel a fotel közelében, valószínűleg fogyaszhatóbb lett volna egy fokkal vele. -
válasz
Farkassacred
üzenetére
Amikor Ralph Fiennes (akit amúgy többre tartok minthogy egy ilyen filmben szerepeljen) elővette az
majdnem felröhögtemIron Maiden lemezt
Aztán végül azaz előadás volt a legjobb az egész filmben, számomra.
-
Farkassacred
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Ezt most komoly?
Ennél rosszabb filmet talán még nem is láttam, főleg nem zombis filmet. A 28 héttel később, a második rész a trilógiából is borzalmas volt a másik kettőhöz képest, de ez most még azt is übereli sajnos. Felesleges volt ezt leforgatni. Értelme se sok volt, az előző részhez képest csak ellentmondásokkal van tele. Az új rendezőnek nem szabadott volna elvállalnia ezt, az 28 évvel később első részéhez képest szimplán tragédia lett..
Rejtély a 7 pont feletti score imdb-n, és az is marad örökre.
Amikor megláttam, hogy más rendezi mint az előzményt, már akkor éreztem, hogy itt bajok lesznek. De erre bevallom még én se számítottam. Pihentetni kéne ezt a szériát kicsit.Elvágjuk a torkát a zombinak és meghal, bedrogozzuk a zombit és meggyógyul. -
válasz
proci985
üzenetére
Nekem tavaly volt szerencsém(?) a 80as évekbeli eredetihez (Pee-wee). Be kell vallanom, amennyire rém kínosan indult az egész, a végére meglepően vállalható lett, köszönhetően Tim Burton ötleteinek és Elfman zenéjének (na meg a film végi érkező teljesen váratlan metál cameo jelenetnek).
Persze továbbra is igaz rá, amit a 2016-osra is írtál, egy sekunder szégyenérzet átlengi a film egészét, és pár nézőnél biztos előbújik az "úgy megpofoznám" hozzáállás
-
proci985
MODERÁTOR
Kifejezetten jó produkciós érték, általában közepes színészekkel és oké rendezéssel, amit valamennyire kiüt a forgatókönyv iránya. Kifejezetten jó maszkmesteri munka.
Ez elvileg a 80as évekbeli Pee-Wee Tim Burton film remakeje (rebootja?), ami nekem még kimaradt. Elvileg ott a koncepció, hogy van Pee-Wee eléggé bizarr és közepesen értelmezhetetlen örök gyerek karaktere és az egész humorforrás az, hogy körülötte mindenki más normális. Szóval, itt van Pee-Wee karaktere, aki paradox módon az első három percet kivéve semennyivel nem furább, mint bárki rajta kívül a filmben.
5/10. Bizarrnak bizarr, ugyanakkor eléggé gáz, és ha nehezen tűröd a másodlagos szégyent, akkor ez a film nem feltétlenül jó értelemben lesz szórakoztató (és úgy vonj le két pontot).
Birdemic: Shock and Terror 2010
Láttam jobban vágott amatőr home videokat. Konkrétan jeleneteken belül ugrál a hangerő minden egyes vágásnál. Operatőri munka végülis van, mert valaki tartja valamerre a kamerát. Színészi játék kb amatőr színjátszócsoport szint, bár kétségkívül nem segít a hasonlóan rossz szövegkönyv sem. Effektekre egyértelműen Hitchcock Birdsjéből merít ötletet (annak sem jó mai szemmel a megvalósítása), de ahhoz képest is szörnyű.
Normál esetben nem szoktam beletekerni filmben és főleg nem mondok íteletet miután 5 percet néztem majd kb 10 perc alatt végigpörgettem egy filmet, de itt most kivételt teszek. Minden elképzelhető szempontból nagyon rossz és a tetejében még vontatott is.
1/10. Mármint, filmként értelmezhető. Demonstrálja, hogy filmként mégis van lejjebb.
#értékelés
-
-
S e t h
nagyúr
Én a 28 évvel később: A csonttemplom végén.
-
totron
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
Milyen megengedő vagy. Újabb ökörség 13 éveseknek. Kiváló indikátora a közízlésnek, hogy torrentre is az ilyen és ehhez hasonló fosok szivárognak át, holott ajánl a Netflix értelmesebb néznivalókat.
#175290mephi666, a Megyen a gőzös annyira súlytalan hitványság lett, hogy jobb lett volna eleve élvezhetetlennek készíteni akarni. Bujkál bennem valamicske kis hit, hogy ők sem gondolták komolyan egy pillanatig sem. Groteszk, hosszított szkeccsnek is rossz, de legalább filmként is értékelhetetlen - avagy az alapjárati magyar filmgyártásba ezzel a kalimpálással is sikerült megérkezni. Ám így hogy sikerülhetett olyan jóra akkor a Bakter? Mert ilyen erős csillagállás önmagában nincs. De ha meg nincs, akkor az emberanyag is csak megvolt valaha, akkor meg miért nem teszik magukat oda érdemben, jobban? Már-már hihetetlen félremenés sorozat, bosszantó szétaprózódásai a tehetségeknek. A közönséggel való találkozás, találkoztatás is rengeteget számít, nem mindegy milyen időszakban mit kínál egy film. Betalálás ritkán van, könnyebb vaktölténnyel lőni a nézőteret sok pénzekből mondjuk ez önmagában sok mindenre válasz. -
-FreaK-
veterán
War machine / Ismeretlen támadók (wtf?)
Ha nagyon fáradt vagy és nem akarsz gondolkodni, csak nézni valami pörgőset, akkor egynek elmegy, de jajj...
Igazi "kapcsold ki az agyad" film. Lehetne boncolgatni a sok marhaságot, de nem ér annyit. -
proci985
MODERÁTOR
The Last Circus / Balada triste de trompeta 2010
Abszurdba fulladó stíluskavalkád, ami ugrál egy éjfekete komédia, egy slasher/bodyhorror, egy akciófilm, egy szerelmi háromszög és egy történelmi film között. Meglepően jó operatőr, jó rendezés, jó színészek és kaotikus történet. Az első órája közel tökéletes, a film második fele viszont sajnos fragmentálódik és képtelen összetartani az őrületet.
Akex de la Iglesia (The Bar, Witching and Bitching) filmje teljesen kiszámíthatatlan, váratlan, tömör és bizarr. Ami jó. Egyben nagyon tömény is, ami megintcsak jó egy pontig. Ami kevésbé jó, hogy egy ponton hiába érdekes koncepciószinten pár jelenet, a történetet feleslegesen leülteti, és sajnos nem tudja összeszedni. Mármint tömörségre és bizarrságra kb vedd azt, amikor a Jojo Rabbitban feltűnik Taika Waititi karaktere, csak ez a film végig ezen a fordulaton pörög. Meg persze nagyon véres, erőszakos és feszült.
6/10: Ha az első óra tempóját fenn tudta volna tartani, úgy simán mehetett volna a Jojo Rabbit és a Braindead mellé. 15-20 perccel feszesebbre vágva (
jelenetsor bármilyen bizarr, gyakorlatilag felesleges) nehéz helyzetben lettem volna, hogy egy ennyire jó, de mégis, ennyire elborult filmet kinek mernék ajánlani. Így inkább csak érdekességként ajánlható, ha valami tényleg bizarr fekete horrorkomédiát akarsz, 70s Spanyolország díszlettel.a kutas-vadászós #értékelés
-
devil-k
nagyúr
A menekülő ember (2025)
The Running Man (2025)
5/10
Az eredeti film sem vitt nagy prímet, ennek sem sikerült. Emlékeim szerint ez a remake teljesen bukás lett. Próbáltam szeretni, élvezni, de aztán egyszer csak eluntam. Ebből az egészből bőven elég lett volna 100 perc. Se több, se kevesebb. Glen Powell nagyon középszerű volt, nem tudott olyan karaktert nyújtani, ami jobbá tudta volna tenni ezt az egészet. -
-
Nem szoktam ide trailert beágyazni ide, de ha mégis, akkor:
Tyúk... Már csak azért érdemes megnézni, mert lenyúgöző a fényképezése.

-
mephi666
nagyúr
válasz
devil-k
üzenetére
...erre mi is kíváncsiak vagyunk, mert a Kontroll óta nem ment ekkorát magyar film
...és közben eltelt 20+ évújráztam a hetekben régieket
ezt a 2 filmet nem lenne szabad 1 sorba leírni, mert akkora a különbség köztük, mint pl a bakterház és a folytatásaként emlegetett "megy a gőzös" közt... míg az első egy korlenyomat (ami mai nap is tökéletesen megállja a helyét), a folytatás egy totál érdektelen rókabőr... hiába szedtek össze jó színészeket, a sz*rból ők sem tudtak maradandót alkotni...

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
gbors
üzenetére

Projektort upgradeltem (Benq W2000 -> Hisense C2), kb utóbbi három hónapban annyi filmet vettem, mint előtte 5 éven keresztül

Gyönyörű filmeket én is imádom, emiatt van az itthoni setup. Így talán átadni: [link] és akkor ez egy sima BR kiadás.
Audionál meg valamennyire észnél kell lenni, de hasonló setupoknál vagy a semmi közepén laksz, vagy elfogadod, hogy a referencia hangerő a halláskárosodás határán van, szóval nem kéne.
-
válasz
proci985
üzenetére
Hát erre nem tudok mást mondani, mint

Képi világban a kameravezetés, hangban a dinamika és a hangsúlyok, amik nagyon berántanak - előbbihez a minőségtől függetlenül jól jön a nagy screen, a hanghoz mondjuk nem hiszem, hogy annyira kell a kiváló minőség, inkább olyan szoba kell, hogy a szomszéd ne hívja rád a film végére a rendőrt

-
devil-k
nagyúr
A bűnt útjai
Crime 101
5/10
Nagy nevek, hosszú játékidő (amit egyébként én imádok), jó alapanyag, de mégis unalmas, lassú, olykor már vonatott. Barry Keoghan nem volt rossz, de lehetett volna inkább egy veszett vadállat, mint egy Z generációs idióta. -
devil-k
nagyúr
Itt érzem magam otthon
8/10
Nem gondoltam volna, hogy mostanában be fogok ülni még magyar filmet megnézni a moziban, de ez valami csúcsra sikeredett. Ékes példája annak, hogy nagy költségvetés és állami támogatás nélkül is lehet nagyon jó alkotást lerakni az asztalra. Számomra ez már-már egy jó skandináv típusú filmmel ért fel. Lovas Rozi, Szervét Tibor és Molnár Áron is nagyon jók voltak.
Pár apró dolog volt benne ami nem tetszett vagy nem volt kellőképp logikailag kigondolva, de ettől függetlenül is jó lett a végeredmény.Kifejezetten tetszett a végén, hogy
nem egy szirupos, sokak által várt happy end a lezárás. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
gbors
üzenetére
Így 20 év után végre úgy néz ki megoldódtak a jogi problémák. Ahogy tudom pl a Hard Boiled egy kínai építkezési vállalatnál volt egy időben.
Így gondolod?

Hong-Kongot elnézve a fenti képpel:
- Hard Boiled: Shout! 4K van, Arrow jön ki. Kicsit szemcsés, de alapvetően nagyon részletes, 4K HDR.
- Killer: Shout! 4K van, Arrow jön ki
- Better Tomorrow: Shout! 4K van
- City on Fire: Shout! 4K van, relatíve olcsóbb Arrow szintén kint ugyanazzal a transzferrel
- In the Mood for Love: Criterion 4K vanInfernal Affairs kapott egy 4K kiadást (Umbrella AUS, tippre valahol a sajátom a hó végére ide is ér). Továbbá várható kiadásként 4K Bullet in the Head (nekem még egy magyar DVDm van belőle), meg elvileg még pár film. Egyelőre a City on Firet és a Hard Boiledet láttam: Mindkettőnél zizegős a kép, de részletességre superB. A mono hang nem az igazi, de gyakorlatban az itthoni setup az akkori referencia mozis szintet is valószínűleg hozza. Darabonkénti árba inkább ne menjünk bele: Shout! legendásan méregdrága és ezek a filmek majdnem OOPk lettek gyakorlatilag azonnal egy ponton. Criterion majdnem hasonló árban (minőségben mindenképp), az Arrow kiadást flash saleben húztam be.
Nagy vászon, bélrezegtetős audio
120" kb 2.7 méterről, 30fL+ fényerő (Hisense C2 tri-laser). Mellé 5.4.4, ami lineáris 20-20kHzn. A hangjuk nem az igazi, de én imádom a festményszerű képi világot, és a hong-kongi második generáció ilyen szempontból eszméletlen. Subok néha bekapcsoltak, de sok dolguk sajnos nem volt. Ettől függetlenül ez valószínűleg az a minőség amit a filmből ki lehet hozni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Nice!
Én éppen a best weird movies of decade listát égetem egy másik backloggal párhuzamosan. Igaz tempóra nem sietek, meg ezzel nem is lehet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Gyakorlatilag a késő 80-kora 90es PC vonalat ötvözi a rendező a zsidó-keresztény szimbolizmussal, az autista/add spektrummal és némi paranoid skizofréniával. Szubjektíven elmesélve.
Elég bonyolult és fragmentált film, de kétségkívül hangulata van.
Ettől még egy nehéz film, és nem is mindenkinek befogadható.
Megnézni egy laza hétköznap esti filmnek dicséretes egyébként, casual viewingre kevés egyszerűbb film van
. -
proci985
MODERÁTOR
-
Louro
őstag
válasz
Elemental
üzenetére
Pedig érdekes agymenés a pi körüli miszticizmusról, ahol már a vallást is belekeverik. Durván elvont film, azt aláírom. De nem is mondja magáról, hogy popcorn mozi .
Pedig több, mint 10 éve láttam. A végén az őrület kiteljesedése....Kicsit lájtosabb, de szerintem ennek mentén született a 23, Jim Carrey-vel.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Most rágugliztam, redditen azt gondolja valaki, hogy lehet hogy a Jackass 5 miatt hozták előrébb egy héttel hogy egy hangyaf#sznyival jobbak legyenek az utóbbi esélyei, mert mindkettő Paramount produkció és a J5 június 26-án érkezik.
-
lemmy9
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Félve merem leírni, de lehet, hogy poén.

-
gyuromoj
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
City on Fire / Lung foo fung wan / Lóng hǔ fēng yún / 龍虎風雲 1987
Szuper operatőri munka és remek rendezés. Feszes prezentáció. Általában jó script és színészek: Eltekintve, hogy a női szereplők kb biodíszlet / MacGuffin szinten mozognak.
Nos, ez az a film, amire szokták mondani, hogy Tarantino innen vette a Reservoir Dogs alapötletét. Akik ezt mondják, valamelyik filmet biztos nem látták, de leginkább egyiket sem. Gyakorlatilag ez itt az eredeti ázsiai rendőr-gengszter heroic bloodshed film. Megvan az Infernal Affairs vagy a Raid: Redemption vagy a Hard Boiled? Vagy hosszabb távon a 36 quai des orfévres, a Doberman, a Night Comes for Us, az I saw the Devil, a Heat, kiterjesztve a Mátrix, vagy gyakorlatilag az undercover cop / heist subgenre kb bármelyik filmje?
8/10. Kevés akciófilm öregedett ennyire jól, köszönhetően az (európai arthouse mércével is) szuper operatőrnek és díszletesnek. Ha imádod a genret és teheted nézd meg, szuper.
Az Arrow (Shout! HK) 4K/HDR remaster képre kb kihozza amit lehet, hangra mono.
#értékelés
-
dokee78
félisten
Hallottatok már erről a magyar horror filmről?
A halál négy kapuja -
AD4MINATOR
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
...na most megnéztem én is: érdekes, mert a bőrlehúzós-belezős-fejszétverős-durvulós témát elő lehet így is adni lightosan, mint pl ebben, vagy az elborult micimackó adaptációkban... vagy úgy, mint a terrifier filmekben, ahol a végletekig nyújtják a jelenetet és mutatják nagytotálban... hogy kellemetlenül érezd magad

-
If I Had Legs I'd Kick You
Ha tudnék, beléd rúgnékEz egy A24 stílusban vászonra festett pszichológiai esettanulmány. Kortörténet, ha nem nézek utána hazafele a metrón, akkor is sejteni véltem volna, így meg biztosan tudom, hogy a rendező és író nőnek az egyik rondább időszakának pszichés epizódja. Személyes film.
Túlzottan is. Nyersen, őszintén beszél saját elcseszettségéről, az érzésről mikor csapdába érezvén magát, a rászakadó mennyezettel együtt érkező életének és univerzumnak a súlya alatt megroskadva, az idegösszeomlás legszélén kapaszkodva sem talál semmit és senkit, ami segítene a problémáján. Egy beteg gyerek sorsával a vállán, hallucinációkkal gyötörve küzd, de közben látjuk a patkány metaforán keresztül, hogy ilyen önállóság mellett is mennyire (ha nem sokkal jobban) rákényszerül a ragaszkodásra.. hát nem volt könnyű nézni.
Talán értelmezni is nehéz. Az A24-et nem véletlenül emeltem ki az elején, ezt a folyamatot, szinte végig a főszereplőhöz kényelmetlenül közel, szinte az arcába bújva tekintjük végig, és az a feje felett megnyíló lyuk, és a vele érkező szürreális élmények, nem könnyítik meg az amúgy a témájából is adódóan nehézkes befogadást.
Itt jegyezném meg, hogy Rose Byrennek ez az első Oscar jelölése, és ez után a teljesítmény után, Emma Stone ide-oda (meg Jessie Buckley eddig díjesői mellett is), megérdemelten kaphatná meg.
A filmet rajtam kívül egy nézővel üres moziteremben néztem meg, és nem vagyok benne biztos, hogy több emberrel nekiindulva, nem pont ugyan ennyien maradtunk volna a végére a teremben. Csak annak ajánlom, aki bírja a nehezebb témákat, és talán a leírásomból sejthető tálalását.
-
gyuromoj
veterán
-
Elemental
addikt
Pi 1998 (Darren Aronofsky)
Ezt látta valaki? Én nem igazán tudtam eldönteni, hogy konkrétan mit láttam. Egy-két pillanat volt talán a filmben, amikor megmozdult bennem valami, amúgy kb érdektelen volt az egész.
-
proci985
MODERÁTOR
Airplane! 1980
Jó rendezés, jó színészek, mai szemmel is nagyon feszes és koherens(!) sztori, korához képest elfogadhatóan öregedő operatőri munka. Paródiaként működik.
Kb két hete láttam, csak ülepednie kellett. Nekem valamiért ez a film (és az Airport is) kimaradt. Tömör slapstick comedy és helyzetkomikum, néha korai Family Guy mércével is szürreális boomer humorral. Hasonlóan töményen, óraműpontosságú poénokkal.
7/10, reálisan egy laza paródia mélyebb mondanivaló nélkül. Belegondolva viszont egyedül nyírta ki a repülőgépkatasztrófafilm (ebbe valahol kellett volna egy kötőjel) subgenret. Filmszeretőként egyébként az Airport ismerete nélkül is tökéletesen élvezhető, parodizál elég sok mást is, saját szintjén pedig koherens.
#értékelés
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
paatrick
üzenetére
Meglátjuk. Nekem a Requiem for a Dream újranézése közben esett le, hogy jé, Marlon Wayans játszott mindkettőben, és ez valahogy senkinek nem tűnt fel.
Mondjuk Scary Movie nekem tönkretette a Screamet. Próbáltam utána megnézni, de mindig az lett a vége, hogy végigröhögtem. Ilyenre kb a Robin Hood - Man in Thights volt még képes.
Meg persze historikusan az Airplane!
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
-
perempe
veterán
válasz
proci985
üzenetére
a Tragedy Girls simán a jobb olcsó filmek egyike. Pár napja láttam a Big Nothing (2006)-ot, ami szintén dark comedy; meglepett, hogy csak ketten írtak róla.
-
Miklós315
senior tag
Tömény.
Aki szereti a (főleg) spanyol és francia meg skandináv gyermeklélekrajzi horror, és a masszív pszichológiai alapú vonalat, az szerintem ezzel is barátságban lesz. Emellett több filmes áthallás is felfedezhető benne, ami lehet pozitív és negatív megítélésű is (nézőtől függően).
Tetszettek a színészek, a díszletek, a zeneileg is megtámasztott operatőri munka. Főleg az elején nagyon szuggesztív hangulattal dolgozik, aztán valahogy beszűkülni látszik az a végtelen lehetőség, amivel kezdetben kecsegtet, de sosem válik unalmassá.
Az nem zsákbamacska a plot és a trailer alapján, hogy két főbb szereplővel kell számolni, viszont annak ellenére, hogy "igyekszik", nekem úgy tűnt, végül nem képes a film egyensúlyt teremteni a kettejük szálában. Lehet, ez szubjektív érzet, de a lány problematikája hangsúlyosabbnak tűnt. Továbbá valahogy kibogozatlan maradt számomra ez-az (kb. mint az Us esetében, a műfaji köntös maga alá gyűrte a tartalmat).
Szerethető, de azt gondolom azért kissé felejthető is. Az A keltetés nekem erőteljesebbnek hatott (igaz, hogy hangvételében is komolyabb), és pl. A faun labirintusa meg már 20 éve megjátszotta ezt a mesés, gyermek szempontú narratív megközelítést.#értékelés
-
proci985
MODERÁTOR
Jajj.
Ok, szóval found footage, de úgy is el lehetne mesélni egy sztorit, ami itt nem igazán sikerül. Mármint azon a szinten, hogy szinapszist kéne olvasni, mert a film első harmada kb valamennyire még képes koherens sztorit mesélni, aztán ahogy a film egyre inkább átmegy edgybe, úgy szűnik meg filmként funkcionálni. Koncepció szinten érdekes lehetne, de alapvetően minden szempontból úgy rossz, ahogy van.
1/10. Köszi az ajánlást, de ezt inkább hanyagoljátok.
#értékelés
-
Miklós315
senior tag
Civilizációkritika '71-ből, avagy a vadnyugaton soha nem megy le a Nap. (A Bosszúvágy '74-ben hasonló dilemma elé kényszeríti a gyanútlanságából kijózanodó hősét, immáron a western párbaját a bűnben fulladozó nagyváros nagyüzemi leszámolásai közé helyezve.)
Abból az egyszerűnek és hétköznapinak tűnő, csupáncsak bosszantó esetből indul ki, hogy a hosszú-hosszú úton egy másik autós bármilyen észszerű ok nélkül, feleslegesen tahón viselkedik, ahelyett, hogy - mint az adná magát - minden közlekedő egy flow-élmény fenntartásához járulna hozzá, egymást nem akadályozva, együttműködő előzékenységgel haladva a megannyi cél felé. A főhős is kevés figyelmet szentelve a rutinból kizökkentő esetnek, fejét csóválva, értetlenül méltatlankodva hagyja hátra a leelőzött járművet.
Nem is sejti, de a személytelen, névtelen, arctalan, négy kerekű tömegek hömpölygése közben személyes tétmeccs veszi kezdetét.Ezzel felfoszlik a civilizációnak hívott naiv vágykép, ideáltipikus függöny, amely az élet-halál dinamika céltudatos erőszakosságát hivatott leplezni. Mert "hősünk" (David Mann - Dávid Góliáttal szemben, amúgy meg "ember") egy jellegtelen mókuskerékbe süppedt, töketlen, kiállás nélküli papucs, aki minden őt jellemző mozzanat ellenére mégis mások figyelmének kivívását, és azok meggyőzését megkövetelő munkával (utazóügynök), és egy ironikusan beszédes Valiant típusú autóval "rendelkezik" (inkább sodródik, illetve vergődik), és kénytelen lesz szembenézni azzal, hogy az élet nem szedált átevickélés, hanem téttel bíró döntések meghozatala.
Rámásznak az asszonyra, de nem tulajdonítasz neki jelentőséget? Életedre törnek, de még mindig hárítasz? Altatod és áltatod magad? Az életképtelenség megelevenedett halálraítéltje vagy. És vagy elfogadod ezt vagy fellebbezel. A kamion pedig tülköl és gyorsít és már mögötted zakatol, és tol le az élet útjáról, mert érdemtelenül, feleslegesen foglalod a helyet azon az úton.Szekuláris, felvilágosult emberjogi alapállásból nézve a filmet értelmezhetetlen, hogy miért ekkora tahó, miért áll bele egy idegenbe a címadó párbaj másik résztvevője, a kamionos. Mi oka van, hát ártott neki a másik? Nincs amúgy is más dolga, ahová mennie kellene, amivel törődnie kellene? Nincsenek gátlásai? Pusztán egy szabadon randalírozó elmebeteg volna?
Nem ad választ a film.
Jelenséggé, kihívássá, konfliktussá homályosuló szimbólumként háborgatja az ügynököt, aki végig csupán a jog által biztosított életét igyekszik átmenteni összecsapásról összecsapásra. Nem egyenrangú fél a párbajban.Fegyvertelen. Az autója gyengébb, lassabb a nyergesvontatónál. Felmerülhetne a gyúlékony, robbanékony szállítmány kihasználása, de se puskája, se szándéka nincs kihasználni a "lehetőséget". Közben a kamion cicázik, cserkészik, kizökkent. Húzd meg, ereszd meg taktikával bosszantja kihívott ellenfelét, és agresszív fellépéssel kizárja a be-bekapcsolódó kívülállókat. A kihívott
. De csaknem mindvégig egy civilizációs álomba helyezi reményét ("biztos feladja, megunja, már kiszórakozta magát, már revansot vett... már nem vár rám, már nem akar többet...", illetve "majd a rendőrség, majd mások megoldják"), próbálja szőnyeg alatt tartani az odasöpört problémákat. Az immáron "közös úton" hajtva-menekülve azonban kezd megérni benne a megoldás, ésnem fordul meg, nem veszi hazafelé az irányt végül csapdát állítva szembenéz a visszavonhatatlanul felfoszlott takaró alatti valósággal: elveszíti ártatlanságát az élni akarás hívó szavának engedve vagy megtörten feladja és eltűnik a maga alá gyűrő, kérlelhetetlenül eltökélt gépjármű kerekei alatt. Az életvágy győzelmi tort ül az ártatlanság fölött. Ábel Káinként hajigálja köveit a naplemente révén (vér)narancsba burkolt géproncsra. A bűn korrumpálta az ártatlanságot, a Paradicsom újra a (vas)kígyóé lett. Filmként: tud feszültséget teremteni, nem ül le, de egyúttal művi a cselekményvezetés tekintetében. Hányszor kérhetne normális kommunikációval infót, segítséget, hányszor fordulhatna más irányba. Egyenes vonalvezetésű, figyelemreméltó problémát középpontba helyező, jó szimbolikájú, ma is nézhető film.
Nem lett kedvenc, de nem bántam meg a rá szánt időt.#értékelés
-
De4d
őstag
A bűn útja
Tegnap megnéztem moziban. Elég hosszú, vizonylag lassú krimi, de elég komoly feszültséggel végig leköti az embert. Ami külön tetszett a zene, nem egy Hans Zimmer féle pörgős dallamos fülbemászó (nem is illene egy ilyen filmhez) inkább olyan baljós morózus de nagyon adta, csak tovább tetőzte ezt a feszkós érzést, és hogy a végén valami lesz.
Az alakítások is rendben voltak, Oscart nem érdemelnek, de amit kellett mindenki hozott.
Összességében nekem bejött. Aki szereti az ilyen krimiket annak biztos bejön.A következő pár mondat nem tudom spoilernek számít e de inkább abba teszem, de nem árul el semmit a film történetről.
Az külön tetszett, hogy az összes főszereplő átment egy morális dilemmán, megvívta a maga erkölcsi harcát, nem igazán fekete-fehérek voltak a karakterek, hanem inkább a kettő közt volt. Ilyet nem is tudom láttam e már igazán, elég egyedi, talán ilyen téren az ütközésekre hasonlít, de az sokkal inkább dráma és azért ott jóval mélyebben ki voltak dolgozva a karakterek. Itt azért mindenki a központiszálhoz volt igazítva. -
Miklós315
senior tag
Fura volt, újat sem tudott mutatni, de tetszett. Kicsit zavaros, hogy akkor most hányadán állnak, mifélék a végtelen számban lemészárolt arctalan/karakteres démonok meg a cuki/áldozat démonok, de ezt a plot hole-t leszámítva érthető, szórakoztató.
Démonos mese vonalon a Nezha azért jobb.#értékelés
-
Lajmund
őstag
válasz
ripla
üzenetére
Temus Kratos. Nagyon béna. Főleg, ha azt nézzük, honnan indult és miért lett olyan, amilyen. YouTube-on van az egész történetről egy összefoglaló magyarul. Brutál a sztori. Ahoz képest ez egy pc híg fos semmi. De annak is örülhetünk hogy nem egy átoperált fekete nő játsza. Habár várjuk ki a végét.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
ripla
üzenetére
Atreus külsejével nekem nehéz volt megbarátkoznom a játékban, kifejezetten nem volt szimpatikus. Ahhoz képest ez nekem előrelépés.
Kratos itt annyira nem tetszik, de kifejezetten előnytelen pozícióban készült róla a kép, nem is értem én sem, miért gondolták ezt jó ötletnek megosztani.
-
eeXaa
addikt
Marty Supreme - Masterpiece
-
markknight
nagyúr
-
Első hivatalos kép az Amazontól a God of War soriról.
Rettentően béna és gagyi.
Kratosról hiányzik még vagy 10 kg izom, arcra meg mint aki épp rácsodálkozik a mekiben, hogy miért csirkeburgert kapott a Big Mac helyett.
Atreus meg egy kb. 8 évesnek kinéző tejfelesszájú kölyök, akinek még írni meg olvasni kellene tanulnia, nem íjjal lövöldözni, tippre a csattogós lepkét is fordítva tolná.Hogy miért érezte az Amazon ennek a képnek a kirakását, azt nem tudom, de full béna az egész koncepció, a beállítás, a jelmezek, minden.
A trailert majd ha lesz megnézem azért, de ez a kép semmit nem mozgatott meg bennem. -
válasz
gyuromoj
üzenetére
oly régen nem érdekel már a marvel, pont csak akkor érintett volna, ha fordítva történik meg és az USA-ban élek (mert legyen bármilyen ócskák is a székek, szarabb a felbontás, azért az a vászon egy megnézést nálam Dűnénél megér, egy normális 4K vetítés mellett (eddig is, mindkét részt, így néztem meg kétszer moziban
) -
gyuromoj
veterán
-
negyven2
nagyúr
-
sherlock82
senior tag
Köszönöm a választ mind a kettőtöknek.
-
De4d
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
+ Nem olyan rég kezdték el vetíteni. Konkrétan 1 hete.
-
Cs1csó
titán
válasz
sherlock82
üzenetére
Több mindentől függ. Mivel Intecom forgalmazza ezért nem hiszem. Lehet ez szokásos kb. 4 hónap múlva fog kijönni.
-
sherlock82
senior tag
Elmúlt években több olyan eset volt hogy egy mozi film pár hónapon vagy esetleg héten belűl fent volt a stream - en vagy netről is elérhető volt.
A bűn útja is elképzelhető hogy rövid időn belűl fent lesz valahol szerintetek ?
-
válasz
gyuromoj
üzenetére
WB-snek jobb a képminősége - Mortal Kombat II | Official Trailer II.
Mondjuk nagy élmény lenne ha a 21:9-es videókat nem alsó és felső "holtsávval" töltenék fel 16:9-esként és normálisan jelenne meg a 21:9-es megjelenítőkön.
-
Miklós315
senior tag
A bálvány evangéliuma, másfelől a Fekete hattyú párdarabja is lehetne, ha nem máshová terelné a hangsúlyait.
A csúcsra jutást sok film ábrázolja naiv szemszögből: a hős leküzdi önmaga korlátait, ha kell, a külső ellenerőket is, végül odaér, és ekkor felszabadulhat a felgyűlt drukk-feszültség. A Him a csúcsra jutás pokoli árát helyezi középpontba, azt, hogy csak a legmegszállottabb, önző, gátlástalan elszántak kis száma ad bele és ad fel minden(ki)t azért, hogy a szüntelenül nyüzsgő fanatikus tömeg és sikeréhes stáb zsivajában is magányosan pózolhasson az üres-hamis csillogású trónon, mindaddig, mígnem leváltják egy aktuálisan optimális brand-alanyra. Ezt a megközelítést is alkalmazta már sportfilm, de amiben markánsan egyedi jelleget ölt ez a sajátos horrorfilm, az az, hogy végig terítéken tart egy spirituális kontraszt-réteget a között.krisztusi áldozat-érték és a sátánista-megalkuvás, mint életút-választás
A film vége szerintem elbaltázott, mert így nem tudta következetesen végigvinni és korrekten befejezni, amit egész addig épített. Ezzel együtt is audiovizualitás szempontjából megkapó (bár újat nem tud felmutatni), állításait tekintve bátor, színészválasztása nyerő, és bár nem gondolom kiemelkedőnek vagy korszakos alkotásnak, mindenképpen nézhető, szórakoztató, elgondolkodtató darab.#értékelés
-
-
gyuromoj
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Pár pillanatában erősen szimbolikus az Audition. Részben színkódolva van, ami pedig szerintem az ereje, hogy az
. Gyakorlatilag az összes találkozó álomjelenetnek is elmenne: Más a perspektíva, ahogy mutatja a szereplőket, pedig szintén elszeparál.utolsó jelenetig nyitvahagyja a kérdés, hogy a nő valójában egy szellem Az apuka hallucinációja elméletet nem hallottam, de akár az is lehetne. A zsákban az ember a korábbi munkáltató, aki után csak pár testrész maradt. A balett tanár szintén más, aki a csajt korábban bántotta. De még egyszer, itt egyben meg is kérdőjelezi, hogy a csaj létezik-e. -
Elemental
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Pár dolgot láttam a filmben, de lehet, ez inkább csak ráerőltetés.
Volt egy olyan érzésem is, hogy az anya halála után mindent csak haluz az apa. De ez csak egy röpke gondolat volt. A feleség keresés egy az egyben furcsa volt, mintha csak a csávó döntene lenne. A film címe is ez, szerintem ez kulcs a filmben. Erre volt fricska a végén a csaj "bosszúja". Hogy mégsem csak egy tárgy. A zsákban az embert nem értem. A balett tanárt sem értem, hogy ott volt, vagy már nem élt? Amikor elájult a csávó a házban, és jött pár emlék, talán az volt az igazság, ami valóban megtörtént. Hát, kicsit zavaros volt nekem, nem igazán találtam meg az értelmét az egésznek
-
Elemental
addikt
-
Miklós315
senior tag
Fura film. Teljesen megbízhatatlan a narratívája. Egy ponton teljesen érthetetlenné válik. A színészek jók. Rajtam kifogott, de ajánlom.
Mark sokévnyi házassága egy tűnődő pillanatában felveti, hogy leborotválja-e a bajuszát. Felesége elképzelni se tudná bajusz nélkül. Azért csak leborotválja. De senki nem veszi észre...
#értékelés
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Amit csalásként írsz le, az itt narratív eszköz. Szóval egyértelműen dramaturg és szándékosan van így építve. Időben pedig visszafelé kell mennie: Ugyan van egy "reversible" vágás ami időrendben megy (blu-ray remaster kiadáson extra), viszont az valószínűleg nézhetetlen, legalábbis elsőre.
A kulcs az utolsó (azaz időben a legelső) jelenetsor, és a könyv Belucci karakterének a kezében: Ez Prousttól az Eltűnt idő nyomában, ami könyv a gondolatkísérletei miatt híres. Innentől kezdve a film úgy is értelmezhető, hogy Belucci karaktere elkezd fantáziálni a kapcsolatáról, tézis-antitézis párokon keresztül, saját magát kiigazítva, ugyanakkor egyre mélyebbre süllyedve a gondolatmenetben. Valamint visszatérő elem, hogy az idő mindent elpusztít. Gyakorlatilag működik így nézve egy elszabadult gondolatkísérletként, ahol a film vége (legelső jelenete a két meztelen férfival) egyfajta kiterjesztése a növekvő morális válságnak. Másképp: Ez gyakorlatilag a Taxisofőr álomjelenetének egy variációja. Fun fact: ha láttad a Haute TensiontAz egyik karakter a nyitányból egyébként Noé korábbi filmjének, a Seul Contra Tous főszereplője, bár igazából itt a jelenet nihilista sokkfaktoron kívül szerintem sokat nem ad. Plusz az Irreversible elején a rendőrségi szirénával kevert techno konkrétan a Daft Punk egyik felének a műve., akkor az antagonista férfi formájában az bizony ugyanaz a színész aki a nyitójelenetben, egyfajta homageként. Egyébként ezek szerint volt hatása rád a filmnek és elgondolkodtatott, ami pedig általában szintén a jó filmek ismérve.
-
De4d
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ne már, lassan 30 éves film és elég alapműnek számít. Szerintem Al Pacino végén lévő monológj kb a filmes monológok közt az egyik legjobb, és talán egy másik is hozzáfűződik (legalábbis számomra) a minden héten háborúban az öltözős monológja.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Az ördög ügyvédje
The Devil's Advocate (1997)Már egy ideje meg akartam nézni, de mindig közbejött valami más, stb... így eddig tartott. Nyilván érdekes látni a "régi időket", a NYC WTC ikertornyok, stb... Keanu Reeves jó cast volt, ahogy Al Pacino és Charlize Theron is. A történet is érdekes, a drámai feszültség is szépen épül és jól elszínészkedett. Nem életem filmje, sőt, de egyszer érdemes megnézni.
-
válasz
Lajmund
üzenetére
Ohh erre van két általános és egy nagyon specifikus válaszom is.
Egyrészt: John Hughes, Molly Ringwald, Jon Cryer, James Speder, Harry Dean Stanton
Másrészt: hiába szemetelek ide rengetek karaktert, nem mindig sikerül a film esszenciáját megfognom. Ez a film, nem egy 2000es évekbeli szemét. Az, amit kliséknek hívunk, azok itt, ekkor születtek meg (illetve örökítették, alakították át a 70es évekből). Itt még színészek, neves rendezők csináltak filmet, ami hordozza magában a 80as évek esszenciáját, és én ezt az esszenciát szeretem.
(szerk.: meg a szóismétléseket is, de most ezt már így hagyom)De specifikusan azért, mert 3. éve van ez a kis "projektem", hogy minden hónapban megnézem azt a filmet, ami 40 évvel korábban, a hónap megjelent filmjei közül azóta a legtöbb bevételt hozta, legsikeresebb film volt. 1986 februárból pedig ez a film az.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox 360 Eredeti Játékok (Farming Simulator, Minecraft, Just Dance, Sonic, Fifa stb.) 1500Ft-tól
- Dell Latitude E5470 Ultrabook i5-6300U/16GB/256SSD/Win11Pro
- iPhone 15 Pro 512GB gyári független új akku!!! Hibátlan 3 hónap jótállás
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- 193 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- Akko M1 fekete-szürke keycap szett
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...tegnap néztem a Marty Supreme-et: szerintem az alapján (is) megérdemli, hogy magas polcon kezeljék... és annyira azért nem is mondanám fiatalnak a 30 évével (nálam a fiatal, az 20-25 inkább)

kergebocinak is.

Christian Bale ide vagy oda, kihagyós.