Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
válasz Fall-N #270176 üzenetére
Lehet cserélni, más márkára. Rendben is van. Meg is van a más márka, pl Schimano-ban van kompatibilis. De az a fura, hogy saját márkájában nincs cserealkatrész az állítólag legmenőbb kínai márkánál, ami nem vet rájuk jó fényt szerintem. Nekem égne a pofám a kínai Prowheel cég helyében.
Persze majd átszerelem komolyabb cuccokra, de egyelőre találtam a négyszög tengelyes hajtóművet [link] , ami kompatibilis a bringában lévő monoblokk tengelyhosszával. Még szerelőhöz se kell menni, a szomszédom ért a bringaszereléshez, átpakolja a hajtóművet. Vannak hozzá kompatibilis cserealkatrészek a Schimano-tol, [link] [link] Így, ha hétfőn megérkezik a csomag, már mehetek is bringázni. Várat még magára egyelőre az integrált hajtómű.[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
A múltkori waxworkshop után most csináltam egy
[tyúblesszszerelés videót] , merugye 7 fok alatt úgyis kell a téli gumi...
3p 20mp körül volt az egész, óriási szívás 1 kézzel csinálni, miközben a másikkal felveszed.
Szerintem 1 perc lenne 2 kézzel
#tubelessuxx -
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
beholder00
tag
Ahogy ígértem, meg is néztem a "Canyon Factory Service Belgium" boltot és persze a megnéztem a [Canyon Endurace CF SLX 7 AXS]-t.
173cm-re inkább S méretet mondanék, csodakönnyű és SRAM szebben váltott mint a Shimano 105. Engem meggyőzött, srác mondta, ha nagyon akarom hosszabb kört is lehet menni vele.(Letétbe otthagytam a telefonom, de vicces, hogy ilyen bringákat csak úgy odaadnak. A kékes-lilást választanám alapból, csak kár, hogy fényes, így marad a babakék Eléggé meggyőző volt a masszívsága merevsége a súlya ellenére. Itt egy kép a kiállítóteremből.
Rendes biciklis cipőm nem volt még, így hazafelé csak beugrottam az Intersportba. Őszi-tavaszi szemerkélő esős időben még mennék azért tekeregni. Ez a Nakamura cipő mennyire lehet jó ilyen időjáráshoz? Vagy inkább menjek rendes boltba ahol értenek is hozzá, itt van bőven Vagy felejtős és vegyek egy normálisat és ha úgy van húzzak zsákot a lábamra?
-
dom1n0
senior tag
válasz Dark Archon #270187 üzenetére
Gratulálok a bicóhoz!
Ha a sarok módszer működik (alsó állásban a pedált pont eléred a sarkaddal), nagyjából jó írányban leszel nyeregmagasság ügyben szerintem.
Stucniból ez már a rövidebb? Ha szeretsz sportosan menni, abból egy rövidebb érdekes lehet még szerintem.
De pudong próbája az evés, holnap meg hétfőn nyüdtöld, hétfőre nagyon fasza 20 fokos időt ígérnek. -
lsebestyen
addikt
Grat hozzá, tök jó ez a szín!
-
jjeahh
nagyúr
Gratula, szép bringa! Megy a porszívó színéhez, gondolom azért festetted a falat is zöldre
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
parandroid
félisten
Ülést én megpróbálnám kicsit feljebb talán. Kicsit hosszúnak is tűnik (talán a stucni miatt), de az a gravel geo, gondolom.
Király ez a merida-zöld, nem egy szokványos szín. Jól néz ki, gratula!p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #270191 üzenetére
Most épp úgy van, hogy minimum 3, max 10 terméket kell kosárba raknod és amit nyersz a dologgal:
- általában jóval alacsonyabb ár (de nem mindíg!)
- nincs postaköltség
- nem kell azzal foglalkozni, hogy az eladó megbízható-e vagy sem, mert mindíg az
- eddig nekem mind villámgyorsan küldték el és kevesebb, mint 2 hét alatt itt volt, hétvégével együtt. Ez amúgy igaz az összes choice akciós cuccra! Elvileg ingyenes a visszaküldés is, Zolkow épp most deríti ki, hogy tényleg igaz-e.Valami algoritmus figyeli amúgy, hogy miket szoktál nézegetni az alin, mire klikkelsz és az alapján próbálja összeválogatni ide is a cuccokat. Amióta ez és a choice akció létezik, azóta szvsz úgy érdemes vásárolni alin, hogy megnézed a keresett termék benne van-e a pick 3 & save akcióba és ha nincs, akkor azt kell megnézni, hogy van-e belőle choice címkés. 90% biztos, hogy lesz vagy olyan, vagy hasonló ajánlat choice akcióban is és azzal szinte biztosan jobban jársz. Olcsóbb, 10$ fölött nincs postaköltség, ingyenes a visszaküldés (?) és villámgyorsan megérkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
Sziasztok facen van egy vadi új Wilier gtr team vörös színben ,S méret 540 ért. Ha esetleg valakit érdekel .
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #270183 üzenetére
Most látom, hogy van ykywbike téli sapka, 66g-os ridenow monti belső, spakct kesztyű is, ezek azért nem rosszak. Nem bringás cuccok közül a Deli mérőszalagokat, szerszámokat is ajánlom, meglepően jó minőség, vannak imbusz szettek is, ami bringát szerelni is jó.
-=RelakS=-: utánna kell nézni kicsit, mert nem minden cucc megérős, de a nagyrésze igen.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Heh...
A napokban néztem LiitoKala akkutöltőt, mert lehet, hogy nálam kb midnent megett az idő.
Talán akció nélkül volt 14ezer körül egy 8 csatornás. Most akcióban 14-17ezer, 30-35ezerről leárazva. Banggood-on csak 20ezerről árazzák le 14ezerre.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
addikt
Node, a lényeg, NEW BIKE DAY!
Méret jónak tűnik? Nyeregmagasság?
Jól be volt csomagolva, semmi baja nem történt. Mangóék egy nap alatt beállították, és már küldték is tovább. Minden faszának tűnik, az egyedi stucni viszont nem lesz jó az SP Connect adapterhez, de olyan szempontból mindegy is, hogy szvsz rövidebb kellene. Illetve a 400-as kormány is széles, kicsit ki vagyok feszítve.A kormánybandázs felhasználható még egyszer, ha letekerem? Bowdeneket is át szokták tekerni vele? Mert így 30°-tól jobban elfordítva a kormányt már eléggé ellenállnak a kormányzásnak, nehézkes kanyarodni.
A bringa pedálok nélkül 9,5 kg. Kerekek valami belépőszintű eresztések, de legalább ipari csapágyasak, és nem nehezebbek, mint a DT Swiss C 1800 kerékszettem. Nyereg sem nagy valami, és 1 centivel keskenyebb, mint a Cube-on, majd elválik, hogy jó-e.
Próbaút az valószínűleg holnap lesz csak, megvárom, hogy felszáradjon kicsit. Hátha vissza akarom küldeni, ne legyen nagyon dzsuvás...
zsamiatt: hát, -4°C-hoz nem feltétlenül elég önmagában, ez egyénfüggő. Hőmérséklettől függően, csak aláöltözővel, vagy aláöltöző + rövid mez, vagy aláöltőzö + hosszú mezzel használom, és leginkább mindig melegem van benne, mint fáznék.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Fall-N
veterán
Én a Trustfire lámpán akadtam ki, hogy a hazai webshopban milyen drága (27000 Ft), [link] amikor Alin 10ezer Ft alatt van. Úgy bukkantam rá véletlenül, hogy ezt a komputer tartót néztem. [link] Pedig ez a lámpa semmi extra, csak 450 lumenes.
Ringman: Ez miféle csengő?
[ Szerkesztve ]
-
-
zsamiatt
őstag
válasz Dark Archon #270182 üzenetére
Bocsanat, koszonom. Ezt siman az alaoltozore eleg felvenni?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #270181 üzenetére
Asztali gépen, laptopon is működik, én is így vettem nemrég pl. egy gyro ball-t, meg Kingseven szemüveget. Láttam, hogy bringás cuccok is vannak, de nem találtam semmi említésre méltót. Ez a lámpa kétesélyes, de kíváncsi vagyok.
-
Ringman
nagyúr
alin van most 3+ items from US $1.99 lehetőség, tartaléklámpának rendeltem egy ilyet 4 (négy) dollárért, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
zsamiatt
őstag
Milyen nortwave felsot erdemes venni ami vagy az alaoltozore egybol vagy az alaoltozo plusz mez kombora felveheto es kb -4/5 fokig jo lehet?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Tin
veterán
válasz Ringman #270173 üzenetére
Semmi. A sztori nagyjából annyi volt, hogy alulöltöztem, mert hittem az időjárás appnak, és ide lyukadtunk ki
De mondok mást: tegnap végre felraktam a Sigma Aura 80 lámpát, és most már nem éreztem magam vaknak a vaksötétben sem. A szettben lévő Sigma Blaze féklámpás hátsó lámpa meg tök jó, mert végre látják az autósok mögöttem, ha fékezek. Eddig egy olcsóbb Aldis szettet használtam, egynek az is elment, de mivel csak nagyon ritkán kellett, jobban bejött annak a csúsztatós levehetősége, mint a Sigma gumiszorítós megoldása. De most már úgyis majdnem mindig kell a lámpa, így maradhat fent a Sigma állandóra.
-
arcitec
addikt
válasz parandroid #270174 üzenetére
Akkor néked szerencséd van mert: [1030] és a [1030 Plus] és az enyém is az itt leírtak szerint mér. Fellehető egy olyan írás is, ahol labor körülmények közt bizonygatták, hogy 3-5 fokkal többet mér.. De ha minden igaz a 1040 is dettó...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
lsebestyen
addikt
Hoppá, Quintana jövőre visszatér a Movistarhoz!
-
Fall-N
veterán
válasz attiss66 #270168 üzenetére
Ezt nem értem. Miért ne lehetne cserélni? Ahogy írtam korábban vannak különböző BCD értékek, hogy milyen távol vannak egymástól a csavarok. Van ezenfelül szimmetrikus meg asszimetrikus kiosztású. Ha ez a BCD érték szabványos (104, 96, 64) akkor lehet cserélni. Lehet hogy kell alá alátét, de össze lehet hozni.
De az egészet le lehet tudni azzal, hogy normális gyártótól veszel hajtóművet és ahhoz kapni mindent. SRAM, TruVativ, Shimano, FUNN, RaceFace, FSA, hope, Deity stb.
-
parandroid
félisten
válasz arcitec #270170 üzenetére
Pedig valahogy megoldják nyáron is, ahogy az autók hőmérője is. Nekem az Edge 1030 meglepően pontos értékeket szokott mutatni, gyakorlatilag mindig annyit, mint az időjárás app. 20 fokban is, meg 37 fokban is, ha süt a nap, ha nem. Az óra az más, az mindig fölénér, néha akár 5-10 fokot is (gondolom a testhőmérséklet zavarja, főleg, ha ruha alá kerül, ami érthető is).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
valahol lemaradtam, de mi relevanciája van, hogy milyen hőmérsékletet ír a computer, mikor egy szél levon belőle akár 10 fokot?
vagy könyveléstechnikai kérdés, hogy meglegyen hány fokban milyen ruha jó? na de sütött a nap, milyen szél fújt, aludtál-e eleget, fáradt voltál vagy nem?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
válasz Jester01 #270160 üzenetére
De, 2 fokot, max 3, ezt többször ellenőriztem már. Függ persze attól, hogy rásüt-e a nap vagy sem, meg esetleg hogy nagy szelet kap, de összességében 2 fokkal kevesebbet mutat. És tegnap este tényleg hideg volt, csak én 450 méteren lakom, és az esti utam is részben külvárosi, és van egy rész ami konkrétan a városon kívül van egy mezőn, nyilván ott van a leghidegebb. Szerintem az appok meg ilyen városközponti vagy lakottabb, szélcsendesebb részek alapján mondják azt a hőmérsékletet, amit mondanak.
#270162 arcitec: tök jó kis szenzor, lementettem. Csak nekem igazából felesleges így, hogy tudom, hogy a Karoo által mutatotthoz hozzáadok kettőt, és annyi a hőmérséklet.
#270165 Dark Archon: ja, csak én ugye most próbálgatom, hogy mikor mit érdemes felvenni, és múlt héten sőt hét elején ugyanúgy "10 fokban" mentem ugyanebben a szerelésben, és baromira nem kellett több ruha, mert csak feleslegesen beizzadtam volna. Tanulság: hidegebbre készülök, mint az appok, és veszek egy kinti hőmérőt az erkélyre (volt, de valamiért besz.rt).
#270166 lsebestyen: valószínűleg ekkora szórás van még a darabok között is. Az enyém 2-vel kevesebbet, néha 3-al, ha nagy a szél, ha viszont süti a nap, akkor majdnem pontos
#270169 ZolkoW: műholdképet mindig nézem, de az csak esőre jó, hőmérsékletre nem. Esőre viszont tényleg, eleve így szoktam tervezni az utat. Vicces amúgy, hogy az időjárásjelentés mennyire keveset fejlődött a szuperszámítógépek ellenére, röhejes, amikor egy csúcstechnikás Forma1-es futamon is óriásit tévednek az erre a célra felállított lokális és profi időjárásradarok és elemzések.
-
ZolkoW
őstag
válasz attiss66 #270168 üzenetére
ha régi a cucc, akkor járhat így az ember, de alin is érdemes rászagolni, néha spec dolgokhoz is árulnak.
(egytányérosnál könnyű, ott majdnem mindegy, melyik oldalra csavarozod a mikyen offsetes tányért - na jó, nem, de legalább nem kell passzolnia a többivel)a szemüveglencse egyáltalán nem kirívó eset, mert az sokkal inkább azért cserélhető, hogy a meglévőket tudd cserélni egymással, szerintem az a ritkább, hogy kapsz külön.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
arcitec
addikt
válasz Hasaggymeg #270167 üzenetére
Azért talán nem véletlenül ajánlják. Csak nem amatőrök a témában.
De ha jól belegondolunk amennyi "hő" ott keletkezik azt a légáramlat simán elviszi.
Majd a tavasszal kitesztelem. Jómagam a mellkastáskán hordom futáskor. Bringán meg oda kell rakni, ahol nem éri tartósan a nap. Mondjuk nyáron ha az 530 pontos akkor ott valami csoda van, mert ha a nap rásüt ügye attól jóval többet mutat.
Persze lehet mondani azt, hogy mindenre is tűz.
U.I: Speciel megúntam, hogy a Connect max hőmérsékletekre jóval többet írt mint a tényleges. De kinek mi ...[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
hogy hittél az appnak a fokokat pláne nincs sok értelme alapul venni, múltkor itt is 7-tel volt kevesebb az ígért minimumnál, a pillanatnyit meg nem is nézem. a műholdképnek még talán tényleg van értelme, mert látszik rajt, mi közeleg, de az egyes helyek olyan lokális klímákat produkálnak, amit nem vesz figyelembe az előrejelzés, hiába van beállítva a település.
-
attiss66
senior tag
válasz f4lcon #270141 üzenetére
Abban nem értem csak a logikát, hogy:
a Prowheel az egyik legjelentősebb kínai gyártó, van egy hajtóművük, bontható lánctányérokkal, de hozzávaló eredeti lánctányér külön nem kapható.
Ez olyan kb, mint az, hogy egy szlovák cégtől vettem egy kamerás napszemüveget kb 60e, /fullhd felvétel/, cserélhetők a lencsék, de cserelencséket nem lehet kapni hozzá. Tehát ha karcosak lesznek a lencsék, akkor kuka a szemüveg?! Vagy attól még lehet használni, ha nem látok ki rajta, de a kamerája működik?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #270164 üzenetére
Azt írja "cipőfűzőre". ...az minden lehet csak nem pontos ott a láb kiáramló melege fölött, vagy esetleg megvizesedve. Amúgy egy focicipőn tényleg faxa lenne.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
lsebestyen
addikt
Nekem a Karoo 4-5 fokkal kevesebbet mutat szinte mindig. Elején zavart, aztán rájöttem, hogy okosabb akkor sem leszek ha helyesen mutatja, mert úgyis érzem ha melegem van / fázom. De azért ciki, mert a bryton 310 atom pontos volt.
-
addikt
A radarképpel rendszerint többre mész. Igazából mindegy egyébként, hogy 6°C vagy 12°C, a tököm megy bármelyikben is dzseki nélkül. Olyankor én már simán felveszem a normál bringás dzsekit, nem szívatom magam széldzsekikkel.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #270161 üzenetére
Hegyekben és körülöttük talán a legnehezebb előrejelezni az időjárást, a domborzat miatt hirtelen a magasba kényszerített levegőtömeg magában már felhőformáló hatású, ott nagyon változékony az idő. Ami a Garmint illeti 530-am hőmérője nagyon pontos, de az alap Bryton 15 is az volt.(ipari higanyossal, meg kalibràlt profi hőmérővel hasonlítva össze, szakmai ártalom. )
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
arcitec
addikt
A Garmin 1030 Plus is min +3 fokkal többet jelez, és akkor amikor nem süt rá a nap.
Az app meg egy adott helyről vesz hőmérsékletet, ahol épp vagyok ott akár jelentős eltérés is lehet. Venni kell egy ilyet: [Garmin Tempe] és akkor pár tized a pontossággal lehet tudni mennyi az annyi. U.I: Bár valamiféle Garmin cucc még kell hozzá.
Kerékpáros komputer, vagy óra.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Jester01 #270160 üzenetére
Németeknél nincs időkép. Vannak viszont szép nagy hegyek, meg alpesi/óceáni szelek, amik nagyon gyorsan tudnak hőmérsékletet variálni. Tegnap amúgy hülye egy idő volt. Felénk délelőtt végig szakadt, mintha dézsából öntenék, ami erre szokatlan, cserébe volt vagy 8-9 fok, délutánra meg kisütött a nap, és 15 fok lett, néhe csepergéssel. És ez ugyanaz az ország, ahol Tin lakik, azt hiszem, nem is vagyunk messze egymástól, csak ide megjött az enyhülés, ott meg valszeg fogták a hegyek.
p
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz ZolkoW #270154 üzenetére
A magabiztosságon, hogy végigmentem 6 fokban ebben a 12 fokra való mezben, vagy azon, hogy elindultam, és hittem az appnak?
Sztori: nyáron Zamárdi, gokart, befizetek hármunknak, várni kell 3 futamot. Mondom a csajnak ott az a sötét felhő, itt 20-30 perc és eső lesz. Azt mondja á dehogy, most nézték az időképen, még 3 óráig nincs eső. Mondom jól van. 20 perc múlva beülünk a gokartba, és leszakadt. Igazából élmény volt, de fossá áztunk, és csúszkált mindenki.
Seep: nem esett, csak hideg volt. Azt hittem majd felfelé jobb lesz, de nem lett. Remélem nem fáztam meg nagyon. Elindulásnál meg 8-9 fok volt. Hazajövök 6 fokban, az app szerint 11 fok van. Gondolhatod mit mondtam
-
Fall-N
veterán
válasz f4lcon #270145 üzenetére
Saját tapasztalat, Facebook, blabla ...
Mivel nem ismerhetem az ország összes szakiját, főleg nem a vidékieket, ezért bocs, hogy nincs személyes tapasztalatom. Az viszont biztos, hogy általában a legtöbb szaki nem dolgozik manapság olcsón, mert egyrészt hiányszakma (főleg vidéken), másrészt ilyen kérésekkel elhajtanak a francba. Acélt azt vállal bárki, azt nem nagyon lehet elrontani, az alu kicsit más. Rengeteg helyen látni próbálkozásokat, hogy bár össze lett heggesztve a váz, de ugyanott eltörik újra.
A Facebook degradálásod legyen a te bajod, egyébként nagyon jó szakcsoportok vannak, semmi köze a FB átlagos igénytelenségéhez. (Gyakorlatilag csak ezeket a csoportokat nézem, amúgy nem izgat a Facebook). Ide konkrétan műhelyben dolgozó szakik írnak és rengeteg szerviz visz vázat javíttatni a Máriusz nevű csókához, így általában jó közvélemény van róla. Persze függ a váz törésétől, hogy mit tud ő is megjavítani, így lehet valami neki sem jött össze.
Azt meg engedd már meg, hogy ne javasoljak javítást neki ismeretlen "szakikhoz", mert ez biztonsági dolog. Ha menet közben törik el a váz újra, akkor valahogy nem lenne vicces a szituáció. Máriuszt meg azért mertem ajánlani, mert a legtöbb szerviz is ezt tenné. De azt is hozzátettem, hogy nem éri meg, mert olcsóbb venni használt vázat, ami garantált, hogy jobb megoldás, mint a kétes sufnituning. Például karcmentes RockRider vázak vannak 20-30ezer Forintért, megéri vesződni a kétes javítással? Te megbízol az általad ajánlott szakiban, hogy nem lesz baleset váztöréssel? Inkább ezekre válaszolj, minthogy megint az én hozzászólásomba kötsz bele. Attól egyáltalán nem lesz sem relevánsabb, sem szakmaibb a véleményed, hogy a saját javítgatásodat hozod fel. Vagy talán nekem kötelező lenne ismernem az illetőt? Jó lenne ha nem rajtam vezetnéd le a frusztrációid, érdekes módon más helyen ahol szintén szoktam írni/tanácsolni senki sem köt bele.
Azt hozzáteszem, hogy gázolás esetén sérült váz, ami tekeredik/deformákódik azt nem vállal senki szívesen. Más amikor túlterhelés vagy rossz tervezés miatt megreped a váz és kap erősítést és más amikor egy autó elüti X km/h-val. Általában sosem lesz jó a végeredmény és ha meg is tudják javítani az nem 10ezer Ft lesz ....
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #270154 üzenetére
Pl. ezt a hármat összevetve legtöbbször elég pontosan meg lehet becsülni a következő órák időjárását . [link] [link] [link]
-
ZolkoW
őstag
én csodálkoztam a magabiztosságodon, személy szerint már csak magamat bosszantani veszem elő az időjósokat, szart sem ér, amit ígérnek, má' bocsánat.. MI-vel megtámogatott világunkban pontosabbat jósolok az ajtón kilépve.
-
Tin
veterán
Tanulság: hiába ellenőrzöl 2 időjárás appot, semmit sem jelent a hőmérsékleti előrejelzés. 10-12 fokot mondtak egész estére, mondom akkor nem most próbálom ki a téli dzsekit. Elmentem simán mezben hosszú aláöltözővel, a Karoo 4 fokot (a valósnál 2 fokkal mutat kevesebbet) mutatott az út 1/3-ától. Ja, fáztam "kicsit". És pont kipróbálhattam volna a téli dzsekit. Mellesleg én vagyok a hülye, hogy megveszem az ultralight széldzsekit aztán meg nem viszem el
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mclovin #270150 üzenetére
Ott vigyázni kell mert amióta átadták a kocabringástól kutyasétáltatókon át a futóbringás gyerekekig és kocogókig (azt néha én is szoktam ott ) mindenki használja a kukoricástól a Duna part végéig (és tovább egyes szakaszokon kábé...ööö...Szobig ), szép időben nem egy tipikus KOMvadászatra való terep.
RelakS...kettő is van, egyiket már régebben.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #270081 üzenetére
Látom, megtaláltad Straván a PH csportot
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Mclovin
senior tag
válasz ZavaBalazs #270149 üzenetére
Szerencsére nem volt fasz utána. A füvet kaszáló közmunkások telibe látták szerencsére és kár lett volna bármit is magyarázkodni.
Ha új budget vázat néznék, akkor eddig sok opciót nem találtam. Ridewill vázai pofásak és árban nem is vészesek. Használt esetén hatalmas mázli kellene, hogy a méret és minden technikai paraméter megfeleljen egy átépítéshez.
-
ZavaBalazs
őstag
-
-
Mclovin
senior tag
válasz ZavaBalazs #270143 üzenetére
Igen, ez volt a szakasz. Sajnos a hölgy kb középen haladt, párja mellett (mert közben persze dumálni kell) és jött szemben... Nem is előre nézett és rám húzta az utolsó pillanatban. Itt kb olyan széles az út hogy akár négyen is elférnek, hárman meg röhögve. Pont itt perecelni, egyszerűen vicc. Egy sík egyenes, széles szakasz. Párja meg elkezdett baszogatni, hogy azért ha lassabban megyek elkerülhető lett volna. Na itt majdnem eldurrant az agyam...mentem kb 20-23 km/h-val, ami itt semmi tempó. Persze ő megúszta egy centrírozással.
Amúgy egyetértek, ezen a szakaszon nagyon sok a suta bringás, gyalogos. Ha lenne sisak kamerám szerintem 3-4 necces esetet/ ride simán lehetne rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz -=RelakS=- #270142 üzenetére
van egy srác, aki bringás és remekül hegeszt alut, Vácott elérhető: Király Tamás
nagyon baráti áron dolgozik, legalábbis eddig nekem ez volt vele a tapasztalatom. messze nem olyan áron, amit Fall-N "jósolt" hogy annyiért már váz vehető, sokkal inkább töredékéért. (Fall-N-nek úgy tűnik nem saját tapasztalatból, hanem a Facebookon felszedett "tudásából" fakad a véleménye, meglátásom szerint már nem első alkalommal)
élő és jó példa: volt egy alu trekking (622) villám, 1" nyakkal. a Tamás csinált belőle nekem egy 12" gyerek bringához villát, azaz lerövidítette és mérethelyesen felhegesztette a papucsokat. ha jól rémlik nem került egy tizesbe se....“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Tin
veterán
válasz ZavaBalazs #270143 üzenetére
El se hiszem, nem esik az eső... persze csak 10-ig, de végre el tudok ma menni. Megyek is felkészíteni a bicót.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Fall-N #270138 üzenetére
"Máriusz nevű emberke akiről hallottam Facebookon, hogy csodákra is képes, de baromi sok pénzért."
leszögezem, hogy fogalmam sincs a témáról, csak pár havonta mindig elém keveredik ez a hirdetés, ez alapján nem biztos, hogy erőltetném.#270136Maximum1: azt hiszem, hogy ez az akció október 19-ig volt érvényes.
#270132Mclovin: hát nem volt kicsi, az biztos. emlékszem, hogy a kormányod kb 90 fokkal elforgatva, mondhatni lapra szerelve állt. közben megkerestem, itt találkoztunk. azóta itt valamiért én is extra óvatosan kerülöm az embereket, pedig semmiben nem más, mint bármelyik másik útszakasz, meg hát nem én borultam
tavaly nekem is volt egy esésem, párhuzamosan parkoló autók közül lépett a biciklisávra csak a másik irányba(???) körülnézve egy nagymama 2 unokával, féktávon belül. szerencsére olcsón megúsztam, fékváltókar gumicsere + egy heg a mutatóujjam tövében. de ott azóta is úgy megyek át, hogy mániákusan fürkészem a parkoló autókat, hogy honnan ugrik ki megint egy ilyen zseni... asszem ez ilyen.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
addikt
válasz attiss66 #270140 üzenetére
az egyik legjelentősebb kínai gyártó
a kínálatuk maximuma (legjobbja) = kb Shimano Deore szint, de bőven Shimano szint alatt is van kínálatuk
kínai szemmel nézve felső kategória, innen Európából inkább a középkategória (messze nem kínai/indiai dzsunka)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
attiss66
senior tag
válasz Fall-N #270138 üzenetére
Ja, értem, az aluváz javítás más, mint a karbon.
A jó kínai lánctányérokat hol találjuk? Véletlen műve, hogy kifogjuk, vagy valami alapján behatárolható? Tudsz példát mondani vagy linkelni jó kínai lánctányérra? Ja, a legtöbb Schimano is ott készül, nem?[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz attiss66 #270122 üzenetére
Alu könnyebb, nem rozsdásodik. Acél nehezebb, jobban bírja a strapát, kevésbé kopik. De Alu és alu közt is van különbség. Egy 6061 T6 és egy 7xxx alu más keménységű. Ugyanígy a kínai noname alu tányér hamarabb elkopik, mint egy márkásabb társa, de ez sem törvényszerű, mert vannak jó kínai lánctányérok is.
Egyébként van egy másik fontos különbség is. Az alu precízebben van megmunkálva, így több lánctányéros felállásban a váltás minőségét is meg tudja határozni.
Jester01: Ki lehet kapcsolni az automatikus frissítést, nálam is inaktív. Feldobja, hogy van új elérhető frissítés, de nem kezdi magától telepíteni.
attiss66: Sajnos alut nehéz szakszerűen javítani. A heggesztés során hő éri az anyagot így gyengül. Újra kell edzeni és a feszültséget is kiszedni az aluból. Máriusz nevű emberke akiről hallottam Facebookon, hogy csodákra is képes, de baromi sok pénzért. Annyiért meg már vázat kapni. A javítás után még ott a festés is, az is plusz pénz.
Én inkább elengedném és vennék használt vagy új vázat ha van. Ha nincs vagy nem éri meg, akkor másik bicikli. Az alkatrészeket nem adnám el, inkább vennék gyengébb felszereltségűt és azt tuningolnám velük.[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz Maximum1 #270133 üzenetére
ez nem dedózás, ezek a tények
(elég vicces srác vagy egyébként, bejön ez a humor)
ja és vettem is egyet, ha már ákciós voltna jó, segítek egy picit... leírom dedós nyelven Neked: figyelni kell a Decathlon oldalát, online rendelésre ad 10 százalékot az árból, az vásárlás árát természetesen felírja a rendszer, így a kuponokhoz is lehet később
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Mclovin #270129 üzenetére
Én kijavíttatnám a vázat, ha valaki meg tudja pöpecre. Az én karbon utimnak egy rendőrségi parkolóból gurult rá oldalról kocsival egy nő. Szerencsére csak kisebb repedések lettek a karbonon, a biztosító fizette a kb 110e-es javítást. A karbonjavító azt mondta, darabokból is összepakol egy karbonvázat és olyan stabil lesz, mint az új. Most teljesen jó. Amikor vizsgálta a vázat, régi repedéseket is felfedezett/az előző tulajtól úgy lett véve/, azokat is javította.
Gondolom, ha a karbont így ki lehet javítani, akkor az alut is, nem?[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
válasz ZavaBalazs #270130 üzenetére
Kicsi a világ Igen én voltam. Komoly személyi sérülés nem történt szerencsére, pedig érzésre nagy perecelés volt. Még a ruhám sem szakadt ki, bezzeg a bringa..
-
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, kíváncsi lennék mások véleményére is.
Sajnos volt egy bringa-bringa balesetem augusztus végén, ahol nem én voltam a hibás. Szemben érkező hölgy utolsó pillanatban berántotta a kormányt elém és frontálisan ütköztünk. Nekem és neki sem lett baja komolyabb baja, én előre repültem egy szántóföld mellé érkeztem füves részen, fejemet sem csaptam oda (persze sisak volt rajtam), pár zúzodással megúsztam. Viszont a bringám (Focus Mares AX 2016) kapott rendensen. Generálra el kellett küldenem, két tárcsa kuka. A legnagyobb baj, hogy az alu váz alcsó cső részén kapott, keletkezett a váz síkjából kifelé 'álló' hupli. Ha szeretnétek, küldhetek róla képet is, de kb ilyesmi áll fent nálam is mint ebben a videóban. Repedést nem találtam.
Bevallom azóta kicsit elment a kedvem a tekeréstől, csak a retro montimmal mentem pár kört. Viszont jövő évben szeretnék újra többet tekerni. Ti mit csinálnátok ha a helyemben lennétek?
- Tekerjek tovább a bringával, csak csekkoljam folyamatosan vázat? (90% aszfalt megyek, kevés terep)
- Váz felejtős, max görgőzni jó lehet. Keressek egy vázat second hand vagy újonnan (ha valaki tud olcsó és vállalható vázat gravel/outi vonalon, ne tartsa magában. Outi esetén jó lenne, ha 30-32mm gumi is elférne) és rakjam rá a mostani cuccokat? Shimano 105 5800, hidrós fék.
- Váz felejtős és bontsam a bringát, áruljam ki az alkatrészeket és vegyek egy használt bringát, hasonló felszereltséggel?Nem utolsó szempont az utóbbi kettő eshetőségnél, hogy melyik lehet inkább pénztárca barát megoldás. Köszönöm!
-
attiss66
senior tag
válasz RexpecT #270125 üzenetére
Hát a könnyűségre/úgyse nagyon számottevő a montin a különbség/ nem adunk a lánctányérnál, ha drágább is és gyengébb is. Így már nyugodtan cserélem majd acélra az eredetileg alu lánctányért. Persze az országútimnál számít, mert az eleve könnyű bringa.
Először bosszankodtam, hogy nem lehet ugyanolyan csere alulánctányért kapni, ahonnan veszem a hajtóművet, de mostmár nem.[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
válasz dom1n0 #270035 üzenetére
Schwalbe Pro One tubeless-t használtam bő 1 évig, most GP5000 van, a nem tubeless verzió Vittoria latex belsőkkel. Utóbbival nem sokat mentem, pár száz km-t gurultam vele. Ha csak olyan jó, mint a GP4000-ek voltak vagy épp olyan tartósak, mint a GP4000 4-season, amelyekből több szettet vásítottam már el az elmúlt 10 évben, elégedett leszek!
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz RexpecT #269588 üzenetére
Meg is hozta ma a DPD az USWE Airborne 3-at.
Érdekes árazási rendszere van amúgy a BikeInn-nek. Nekem még 23 ezerért sikerült megcsípni, másnap már 26 ezer volt, most meg majdnem 36 ezer. Direkt leellenőríztem amikor rendeltem. Akkor még 6 darabot engedett beletenni a kosárba, annyi volt nekik készleten.
Btw a táska rohadt jónak tűnik, főleg amennyiért sikerült megcsípni,
Így már lesz értelme montira is biciklis mezben menni, mert a mez zsebekhez hozzá lehet férni a táskától. Maga a pánt kialakítás is rohadt jó, főleg azoknak lehet nagyon előnyös, akik ugratgatnak is, mert tényleg nem mozog.
Az ivózsákról egy gombnyomással el lehet távolítani a csövet, így az esetleges ujratöltés egyszerűbb, mert nem kell újrafűzni a szopókát .[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Egy alu hajtómű lánctányérnak mi az előnye, hátránya, egy acél lánctányérral szemben?
-
ZolkoW
őstag
Van most FLR akció az ebike-on, nyári cipőkre... van is, ami tetszik, de úgy vagyok vele, amíg a mostani szét nem szakad, végülis minek növeljem a.... lábnyomom?
Viszont ránéztem a téli csukákra, igazából nekem az XLC (38e), és esetleg a vétel óta 25%-ot drágult FLR defender lenne, ami innen van még a lélektani határomon, ha ezek nem lennének, én inkább tekernék taposóval... hasonlóan vagyok a kompjúterekkel is, futóórát meg már elkezdtem nézegetni, de valószínűbb, hogy nem veszek. Nem a csóróságom akartam reklámozni ezzel, csak így vagyok kalibrálva. Rám se lehetne építeni komplett modern gazdaságot .Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
There is a misconception that newer, narrower chains commonly found on 1X drivetrains are not as durable as previous drivetrains. Zero Friction Cycling has done a lot of testing in this space and has found that 12-speed chains are actually the most durable chains ever created, and not by a small margin either. This is due to advancements in materials engineering, metal hardening and coating treatments.
More than 30 chains have been tested by Adam on a converted smart trainer (250w resistance, 90RPM) with lubrication and contamination controlled. The test is stopped when the chain reaches 0.5% wear (or elongation), as this is the point when the chain starts to accelerate wear on your cassette and chainrings.
High-quality 12-speed chains are lasting 4000 to 6800km in this test, with equivalent 11-speed chains running closer to 3000km.
For 8, 9 and 10 speed chains, the accelerated wear starts at 0.75%. As chain wear is not linear, the best estimates allow us to add 20% extra kilometres to those shown in the graph above, which would mean an Ultegra 10-speed chain will wear at ~3300km and an Ultegra 9-speed chain at ~2500km.
If these numbers look a bit low, it’s because the chains were tested with contamination to simulate real-world conditions. You can reduce chain wear by riding in dry environments, by keeping your chain super clean and by using a wax lubricant.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
Az állvány már híres és lassan alap darab. Nem ipari felhasználásra teljesen jó. Én legtöbbször váltó beállításra szoktam elővenni, sima szerelésre nem mindig kell. Én például a kormánycsapágyat is ezen szereltem be, pedig én a beütőcsészét szó szerint beütötte gumikalapáccsal, simán bírta. Persze ellentartottam a vázat, de nem lazult ki semmi.
A lámpa az valószínűleg valami OEM gyártmány, sok dolgot nem lehet elrontani fajta. 3 év garancia van, rá így bátran meg lehet venni. Ilyen semmi extra, alap lámpák.
-
Ringman
nagyúr
válasz Maximum1 #270103 üzenetére
vázméretprobléma miatt 70 mm-es stucnival használom a nuroadot, súlyosbításként 38 cm-es kormánnyal.
-
Fall-N
veterán
válasz arcitec #270113 üzenetére
Szerintem ez egyénfüggő nem gazdasági kérdés. Ha valakinek belefér a keretbe és ki is használja akkor vegye meg a Garmint. Nekem nem kellene, mert nem használnám ki sosem, így fölösleges kiadás lenne csak, így nekem nem érné meg. Én még a 40ezret is soknak találtam a Bryton 320-ért, 200 körül biztos mást vennék inkább. Jó mondjuk a 40ezer sem 40 volt, mert mellé a 2 plusz szenzor még +24ezer +Sport Mount 11ezer, úgy végül 75ezerbe jött ki az egész.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Csokicsibesz #270099 üzenetére
Amúgy azért némileg a jövedelmek is növekedtek, tehát az a 2x több az nem ül..
Ennyit az értelmezésről.
Amúgy meg trollság ide, vagy oda, kell ami feldobja topik "forgalmát" ennyi előnye van, ha netán indulatokat vált is ki. Legfeljebb pörög az infó, én nem sértődök ... peace ..
Egyébként nekem is 1030 plus van a navigáció jó, csak sokszor a tervezése az ami baromi lassan áll fel, meg előfordult az is, hogy elszállt. Semmi sem tökéletes sajna.
A Fenix órájuk ellenben az már közel az ...[ Szerkesztve ]
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok!
Lidl-ben most kapható [link] kerékpárállvány-ról, és lámpáról van valakinek tapasztalat? Lámpa jó lehet, vagyi inkább Ali? -
nagyúr
tour '24
lesz benne murvás szakasz is, meg nem párízsban lesz a befutó se.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
dom1n0
senior tag
válasz Maximum1 #270103 üzenetére
90 alá én sem mennék, (nekem) az már túl ideges
Más:
Most vasárnap a Cube-al mentem, nagyon fasza kis nyugodt bicikli, ha ennyire nem akarják elvinni, megfogom tartani és jólesz szerintem már jövőre a fiamnak is akár, ha még nő 3-4cm-t, el-kótya-vetyélni nem fogom fillérekért.... -
Maximum1
őstag
válasz parandroid #270102 üzenetére
" És akkor még csak valami 370 Ft körül volt egy euró is."
Cuki hogy így írod, pedig euróban kapod a fizudat.dom1n0 én is cseréltem rövidebbre 90mm, lejjebb nem megyek, így is elég ideges lejtmenetben.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Csokicsibesz #270091 üzenetére
Nekem is csak azért van Edge 1030, mert két (három?) éve akciósan csak 300 eurót kértek érte. És akkor még csak valami 370 Ft körül volt egy euró is.
Szerk.: Visszakerestem, 3 éve volt (2020 november). Ha jól rémlik, akkoriban még 500 fölött volt az akkori csúcs 1030 Plus. Bár ez is olyan dolog, hogy asszonynak a 130 Plust is 110 euróért vettük, azóta sem láttam annyiért, most nemrég vol akcióban 120-130 között, és azóta eltelt 2 év, és ez ugyanaz a modell még mindig.
p
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz dom1n0 #270098 üzenetére
Cube-nál milyen méreted volt/van?
50, 53, 56, 58, 60, 62 a méret.
Az 53 nekem rettentő kicsi az 56 meg már picit nagy, 55 lenne a jó.
Bianchi is páratlanban méretez 53, 55, 57 stb...chubby2o6 grat a szetthez, radar engem is érdekel.
Nekem varia van, de most néztem az árát, elmennek a p....ba , 30ezer különbség az már valami, kíváncsi lennék érezhető e felhasználásban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest