Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Meggyi001: Mágneses vízálló GPS nyomkövető - 1 hetes felhasználói vélemény
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winnie The P
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Lenne minőségi változás?
Csak helyszíni teszt során fog kiderülni de jó eséllyel igen, javulhat a jelenlegi helyzet. -
Sikerült egész jól belőni, van mindenhol normális jelerősség és az asztalomhoz is tudtam így vinni vezetékes csatlakozást anélkül, hogy kábelezni kellett volna, 600 Mbps-t tud a szolgáltatói eszköz, annyi ki is jön a kábel végén, WLAN-on 3-400 Mbps klienstől függően. Elégedett vagyok, köszönöm a tanácsokat!
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Van egy TP-Link AX53 router illetve 3 db Re315 jeltovábbító, így egy mesh hálózat működik. Van 4 db kamera ebből (2 külső), okosdugalj ami a winfin van. Mivel a jeltovábbítók wifin kapják a jelet, így van olyan rész a ház környékén ahol már elég gyenge a minőség. Gondoltam rá, hogy veszek egy EAP225 kültéri ap-t ami a tetőn kívül lenne elhelyezve. A 225 persze már utp-n keresztül működne. Lenne minőségi változás? -
-
válasz
Essejó
üzenetére
One a szolgáltató és van IPTV is, egyelőre simán csak AP-ként állítom be a két mesh eszközt, meg lelövöm utána a szolgáltatói modem WiFi-jét, aztán meglátjuk mennyit erősödik a jel a kritikus helyeken. Egyedül a PS5 hisztizik egyébként, hogy gyenge a jel, a távolabb lévő PC-men simán mérek 450 Mbps-t WiFin az alaplaphoz adott kis antennával.
-
Essejó
veterán
Ha nincs IPTV akkor kérheted a Bridge módot a Telekomtól. Ha ban akkor meg DMZ-be tudod rakni.
Bocs, most nézem, hogy ONE. Ők nem tudom, hogy állnak a Bridge módhoz. De ha minden kötél szakad a DMZ akkor is segíthet. Nekem Telekomos Sagemcom F@st 3896 AX van. Van saját Router DMZ-ben, mert a 3896 nethiba és vagy karbantartás esetén nem ad belső hálót sem. A DMZ-be rakott Router ezt kiküszöböli. -
Borisz76
nagyúr
Ehhez semmit.
( Nem néztem adalapot ...semmit mert általában a szolgáltatói eszközök nem is acélosak.....)Veszel egy 2-3-4-5 db-s MESH képes szettet.
Szolga eszköz BRIDGE módba.
Saját szettből 1 db router módba...a többi hozzá kapcsolódik AP vagy akármilyem módban , hogy MESH legyen. -
Sagemcom FAST3896 szolgáltatói eszközhöz milyen mesh eszközt érdemes választani? A lakás egyes pontjain gyenge a WLAN jelerősség, kábelezni, modemet máshova elhelyezni nincs - egyszerű - lehetőség.
-
anonymus89
addikt
-
Reggie0
félisten
válasz
anonymus89
üzenetére
Optikat be lehet huzni a villanyvezetekek melle, az az igazi. Persze dragabb, mint az utp.
-
válasz
anonymus89
üzenetére
A vasbeton borzasztó egy szerkezet.
Én egy wifi extendert tettem a saját szobámba, mert az ajtókon keresztül direkt rálát a routerre, így már megéri nekem a stabilitás a sebesség felezést. De sokkal frappánsabb megoldás az ajtó közepébe ütni egy szeget és ráakasztani egy USB hosszabbítón egy USB hálókarit.
A power line szemfényvesztés, addig megy, amíg valamelyik egység végleg be nem x@rik.
Az UTP a stabil megoldás. -
válasz
anonymus89
üzenetére
UTP kábelt kábelcsatornába tegyél.
Ha járni is kell rajta akkor valami fém kábelcsatornába.. -
Borisz76
nagyúr
válasz
anonymus89
üzenetére
Szia.
3 megoldás biztosan van a net tovvábítására :
- UTP
- Wifi , Extender
- PowerLine- UTP
Legegyszerűbb , legstabilabb , legolcsóbb.
- Wifi
Rádió hullámok....erősen befolyásolja a terjedésüket a falak, födém vastagsága és anyaga stb. Zavarják egymást a rádiók.
- Extender
Ezen eszközök a már meglévő wifi jelet veszik és továbbítják.
Azonnal feleződik a sebesség....emiatt. Régi és új wifi SSID-je is eltérő lesz.
Egyáltalán nem ajánlott !
- PowerLine
- Erősen függ a villanyvezeték hálózat minőségétől, a kötések minőségétől , van e kismegszakító közben stb...Egy sűrűn lakott bérházban szinte mindenkinek van valamilyen szolgáltatói és/vagy saját eszköze.
Ez mind-mind rádiót sugároz és zavarják egymást.
2.4 GHz-s sávon a leglassabb az adatátvitel, cserébe nagy területet lefed.
5 GHz-n már nagyobb az átviteli sebesség , cserébe nincs akkora hatósugár.
6 GHz esetén még nagyobb az adatátvitel de még kisebb területet fed le.Röviden : minél magasabb a frekvencia annál nagyobb az adatátviteli sebesség de annál kisebb a lefedett terület mérete.
Éppen ezért bérházi viszonylatban a minél magasabb frekvenciájú wifi a javasolt......viszont ehhez olyan kilensek ( telefon , tablet ) kellenek, amik ismerik is ezeket a szabványokat.
Én azt vallom, hogy ha lehet mindent - amin van LAN csatlakozás - azt UTP-vel kössünk a hálózatba !
Egyszer kell megcsinálni , fúrni, faragni , csatornázni de utána sokáig üzemel gond nélkül , észrevétlenül.Mod :
Wifi...de MESH rendszerben :
Itt több eszközből álló rendszer van.
Kell egy "főnök" és a hozzá kapcsolódó kiegésző rádió források ( AP-k ). A terület méretétől függően 2-3-4-5 db-os szettet kell venni.
Viszont.....a főnök és az AP-k között megint csak LAN kapcsolat ajánlott ! Tehát nem úszod meg a kábelezést
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, segítenétek kérlek abban, hogy beton panelben minek a használata a legjobb internet megosztásra?
Jelenleg már tyúkbél lett az utp kábelből mert nem vigyáznak rá a gyerekek és szeretném megkérdezni esetleg Powerline v. Extender volna-e a legjobb választás?
63m^2-es 1980-as panel melynek északi sarkában jött be a digi 500-as optika és fiú szobája d-i sarokban van. Édesanyjuk végleg felszámolná az ethernet kábelt és valami jóval egyszerűbb megoldást szeretne.Köszönöm előre is!
-
krealon
veterán
válasz
lanszelot
üzenetére
"tp-link ac1750 ... tp-link ls108g"
Jó lenne tudni a HW verziókat is mert mindkettőből van legalább 5 különböző féle.
Egyébként a switch "Green Ethernet technológia"-val hírdeti az aktuális verziót, amiből én símán kinézem, hogy az esetleg ezt a módot nem imerő másik eszközzel problémásan viselkedik.

Szerk:
#73459 lanszelot
A régi, switch módú router, szerintem stabilabb lesz, persze egy kicsivel többet fogyaszt. -
lanszelot
addikt
válasz
woodworm
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.
Igen, én is erre gondoltam.
Nekem is van 2db tp link routerem a lomok között, és ki fogom próbálni, ha azzal osztom az egyik switch helyett, akkor mi történik.laed:
Mármint a router tápja?
Van egy rakat tápom, ha a fenti nem sikerül, akkor cserélek egy tápot, hogy az meg oldja e. -
Essejó
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Meg úgy egyáltalán az optikán miért kell a DMZ? Azt Koaxon szokás.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
lanszelot
üzenetére
Elviekben nem kellene hibára futnia, ha a routerbe csatlakozik mindkét switch , külön-külön LAN csatira.
Megpróbálhatod még a "sorba" kötést.
Router-ből LAN megy a switch-be....majd abból mész tovább a másik switch-be. Én így használtam évekig és nem volt gond velük.
Nálam is 2 db TP-Link üzemelt sokáig.
Egy műanyag dobozos és egy fém házas verzió.
Mindkettő 8 portos.
Mod :
Közben látom, hogy "soros" bekötésnél is hibásan ment.... -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ mindenkinek.
Egy érdekes dologra jöttem rá véletlenül.
Lekapcsoltam az egyik switch -et és helyre jött a másikon a net.
Tehát a 2 switch-el van baja a routernek, ha egyszerre van rajta.
No, de miért 2 év után? És miért oldja meg másik kábel?
Össze akadna a kettő egy hálózaton?
A router nem tudja hogy az kettő és egynek kezeli?
Switch-nek nincs kezelő felülete.Úgy látom másnak is baja van a switch-el ha több mint egy van a hálózaton [link]
Nekem jó az ip kiosztás.
Régen sorosan volt, de pont emiatt a hiba miatt tettem parhuzamosra. De így is hozza a hibát. -
Borisz76
nagyúr
válasz
lanszelot
üzenetére
LAN csatik mellett , fölött vannak a kis visszajelző LED-ek.
Mit mutatnak ?
Routeren , switchen valamint a PC-n is nézd meg !
[kép]
Ha a jobb oldali LED Orange...azaz narancs színű , akkor nincs meg a Gigabites ( 10/100/1000 ) kapcsolat.....visszavált Fast Ethernet ( 10/100 ) módba ! Ez tipikus kábel probléma.Zöld színnel világít a LED ha jó, Gigabites a kapcsolat.
Másik lehetőség....ami ritkábban de előfordulhat :
A switch tápegysége haldoklik....de még éppen megy.
Nagyobb hálózati forgalom...nagyobb terhelés esetén nem bírja ellátni energiával az eszközt....ezért visszaesik a sebesség Fast Ethernet tempóra. -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Kihúztam az ac1750 és ls108g közötti kábelt az ls108g -ből és kozvetlen a pc be dugtam, 200Mbps.
Tehát ac1750 butítja az ls108g -t.
Tp link nem szereti tp linket.
Ls108g -nek semmi baja, mert új kábellel újra jó lesz.
Már 3szor cseréltem kábelt, mindig megoldja a gondot.
A két ls108g kicserélése nem oldja meg.
Ls108g másik aljzatba dugás se oldja meg.
Fogalmam sincs mi ez és miért. -
lanszelot
addikt
Hello,
Itthoni hálózatom:
Hitron (200Mbps szolgáltató hub-ja) -> Cabel -> tp-link ac1750 (200Mbps) -> Cabel -> tp-link ls108g 8 port -> Cabel -> pc
Ac1750 ből 2 kabel jön ki és 2db ls108g van.
Ac1750 ben van még egy rpi pi hole dugva
Minden kábel cat6 vagy cat7.
Minden 2ik évben kabelt kell cserélnem ac1750 és ls108g között.
Miért?
Jó minőségű kábelek, pl [link]El telt a 2 év és ls180g ből 80-90Mbps jön ki csak
Ha újra indítom a routert akkor kb 5petc - 30 perc ig 200Mbps , majd vissza esik 80-90Mbps -re.
Új kábel megoldja a problémát.
De egyértelmű az ac1750 butítja a netet a két ls108g felé.
Ha új eszközt dugok ac1750 -re az 200Mbps -t kap.
Wifi ac1750 ből 200Mbps.
Le húztam a rpi pi hole-t, de akkor is ez van.Valaki tudna segíteni? Vegyek valamit? Dobjam a kukába az egészet? Mit kezdjek vele, mert teljesen tanácstalan vagyok?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Szerintetek ez jó lehet : [TP-Link EAP 225 outdoor]
Ahogy nézem, adnak hozzá tápfeladót is.
Valamint az ára is barátságos.....30.000 Ft-tól indul. -
huliganboy
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Doky586
MasterMark
boborján2
woodworm
Sajnos vagy nem sajnos a pppoe passthrough lett a vége, sehogy nem akartak a portok továbbítódni!
Köszönöm !
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Van egy darab [TP-Link EAP660 HD] a házamban.
Szeretném a kertet is jobban lefedni rádióval.
Melyik KÜLTÉRI egységet javasolnátok, ami OMADA képes, hogy 1 nagy hálózatnak látszódjon és ne kelljen manuálisan váltogatni az AP-k között ?Itt van 3 modell összehasonlítása.
Árakat még nem néztem de olyan 30-60 EFt közötti ár jó lenne.
Többet nem szívesen áldoznék most rá. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Ilyet nem közölt. És gondolatolvasó sem vagyok.
-
válasz
huliganboy
üzenetére
"pppoe passthrough"
Azt hittem ez eleve így van. Ne szivasd mással magad. -
MasterMark
titán
válasz
huliganboy
üzenetére
Igen.
-
huliganboy
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
A port foward cél ipje az Asus WAN címe legyen?
-
MasterMark
titán
válasz
huliganboy
üzenetére
DMZ helyett csinálj port forwardot a modem-en, és nézd meg úgy.
-
huliganboy
addikt
válasz
woodworm
üzenetére
Lehet a pppoe passthrough lesz a vége...
Egyetlen egy port továbbítás sem megy.. Az aususon is be állítottam de semmi...
Mind 1000 felett mind 1000 alatt is van... Tco és udp portokon is...
Eddig LAN - LAN kapcsolat volt, ott ment minden de annyira instabil volt állandóan lesz akadtak az eszközök a netről..
-
woodworm
veterán
válasz
huliganboy
üzenetére
Nem lenne jobb a pppoe passthrough?
Egyetlen port forward sem működik?
1000 alattit vagy felettit próbáltál? -
huliganboy
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Jelenlegi címzés
FGA2235
Publikus IP: 78.92.xxx.xx
LAN IP: 192.168.50.1
DHCP: OFF
DMZ: ON
DMZ cél: 192.168.50.2
ASUS AC65P (OpenWrt)
WAN
WAN IP: 192.168.50.2/24
Gateway: 192.168.50.1
LAN
LAN IP: 192.168.1.201/24
DHCP: ON -
MasterMark
titán
válasz
huliganboy
üzenetére
Előző hsz-ben még 192.168.50.1 volt az asus wan címe. Biztos jól van kitöltve?
Mivel teszteled?
-
boborján2
senior tag
válasz
huliganboy
üzenetére
A szolga router dmz-be írd be az asus wan címét.
Így minden portot az asus felé átenged.(aztán még reszelj rajta majd,mert így dupla natod lesz)
-
MasterMark
titán
válasz
huliganboy
üzenetére
Mi alapján mondod, hogy nem működik. A modem-en a WAN címed mivel kezdődik?
A modemen a DMZ-ben jó cím van? A port forwardot jól csináltad?
-
válasz
huliganboy
üzenetére
A 192.168.*.* azaz nincs publikus ipd..
Szolgáltatódtól kérd a cgnat kikapcsolást. -
huliganboy
addikt
válasz
Gyurka6
üzenetére
Sziasztok!
Van egy hálózatom ami nem akar működni rendesen.. Port foward..
FGA2235 szolgáltatói Router ppoe kapcsolattal, DHCP OFF, DMZ ON, LAN - - > ASUS AC65P WAN OPENWRT, WAN IP 192.168.50.1,LAN IP 192.168.1.201 DHCP ON
Az internet működik, de a portfoward nem.
Mi lehet a gond?

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ki kéne kapcsolni ezen funkcióját...
-
-
cettlee
őstag
hali
modem 192.168.10.187 ->
ruter 192.168.0.1 ->
pc 192.168.0.147
a ruterba még van dugva egy unifi rögzitő hogy kapjon netet 192.168.2.1pcröl hogy tudom elérni a rögzitőt böngészőn keresztül?
a rögzitő nem enged 0-ás ip-t, merthogy 0-ásról kapja a netet.(Address overlaps with network Internet 1 range 192.168.0.0 - 192.168.0.255. Please enter a unique address) -
Csak kiegészítésképp: Kína egy gazdaságilag terjeszkedő diktatúra, amely nem titkoltan rendben levőnek tartja a hírszerzést, a privát szféra totális figyelmen kívül hagyását és magáninformációk korlátlan beszerzését. És ez nem csak gátlástalansági, hanem szemléletbeli, kulturális alapú jelenség is.
MaCS
-
Zeki
nagyúr
-
-
"minden titkositott már"
Kivéve:
-torrent p2p (ha elfelejtik megkövetelni)
-torrent tracker [kép] [kép]
-telefonbeszélgetések (lásd külügyminiszterünk esetét) -
mrots
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
"Elméletben tényleg rizikó minden ilyen, gyakorlatban meg ezért is vannak a magasabb layer-ben lévő titkosítások."
Gondolom az csak az erem egyik oldala, hogy az atmeno forgalom esetleg lehallgathato (bar minden titkositott mar - de vegulis lehet rogziteni es kesobb visszajatszani amikor mar megvan a kulcs). A masik oldala az eremnek amikor nem a forgalom megfigyelese a cel, hanem mondjuk botnetekben reszvetel, koordinalt tamadas infrastruktura ellen vagy csak siman az infrastruktura megzavarasa. Ezen semmit nem segit egy magasabb reteg-beli titkositas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Óra topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgatós találkozó
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...