Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
-
LOGOUT
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Nem nyílik meg nagyban a kép.
-
Ixion77
addikt
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
...believe or not, it actually has improved! Especially in terms of detail and rendering.
Ezt mondja, miközben épp ezt a példát mutatja.
Nagyon eltérően értelmezzük az "improvement" fogalmát.
-
Ricardo
titán
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Igen. S23 ultra.
Belenyúl. Cserébe nem ég ki az ég, Ez olyan beltéri fotóknál látványos, ahol van ablak is a képen." Ha kikapcsolom, kevésbé lesz túlszaturalt a kép, és nem élesíti annyira túl a fotót. "
Ezt kipróbálom, mert a túlélesítéssel nekem is van problémám.
-
Pinyo16689
senior tag
válasz
Ricardo
üzenetére
Eddig én is úgy használtam (Honor 200 pro), de nálam sokat ront a képeken.. Ha kikapcsolom, kevésbé lesz túlszaturalt a kép, és nem élesíti annyira túl a fotót. Szóval Honoron elég agresszív a HDR, nagyon belenyúl a képekbe. Neked Samsungod van, ugye? S23 ultra? Ott nem nyúl bele nagyon?
-
Ricardo
titán
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Nálam be van kapcsolva az automatikus HDR
-
Pinyo16689
senior tag
Az automata HDR nektek mindig be van kapcsolva, vagy csak akkor használjátok a HDR-t, ha szükseges?
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Helltak
üzenetére
Azt még hozzáteszem, hogy ez ugyan a 24MP-es Expert Raw mód, de 10x nagyításon 12MP-es képet csinál az is.
#128411Elit3Zotya
Ez az Expert Raw szerintem el lett találva és az a jó benne, hogy a jpeg ilyen amit kidob magából, nem kell dolgozni rajta. -
Helltak
őstag
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Ixion77
üzenetére
Tud artifact-et csinálni bizony, múltkor a kacsás képen néztem ami valószínűleg "vivid", hogy kb. újrarajzolta teljesen a részleteket. Melléraktam az én kacsás képemet, a 17U 200mm, az S25U 230mm (Expert Raw 24MP), de ezt kiegyenlítettem nagyítással 100% és 87%: [kép].
Ilyen feldolgozással konkrétan semmit nem jelent hogy az egyik egy komoly 200MP-es 1/1.4-es szenzor fényerősebb lencsével, a másik meg egy 1/2.52-es. Az "Authentic" valamivel biztosan jobb lenne, mint a "Vivid".
Nekem ez a természetes feldolgozás túlélesítés nélkül és valósághű színek tetszenek kb. a legjobban, amit az S25U tud. -
Ixion77
addikt
válasz
Helltak
üzenetére
Némelyik Moto kép meglepően pocsék. Például ez. A Xiaomis párja teljesen jó.
De Xiaomi is tud degenerált artifactokat gyártani.Egyelőre nem érzem úgy hogy félmilliót érne bármelyik. Talán az X300 FE lesz a befutó

-
Helltak
őstag
Elvittem magammal még egy körre a Motorolát a szüleimhez, ha már ott is sok korábbi telefonnal készültek képek.
Xiaomi 17 Ultra (vivid+natur 25%, authantic+vivid 25% szűrő)
Chatgpt-vel is sokat "beszéltem", elküldtem neki az elmúlt hetekben készült képeket (Oppo Find X9 Pro, Vivo X300 Pro, Xiaomi 17 Ultra, Motorola Signature és Honor Magic8 Pro).
Nincs messze a valóságtól, talán a Motorola kicsit természetesebb, mint az Oppo, de élet hasonlóak kontrasztban.
-
Pinyo16689
senior tag
és -
Pinyo16689
senior tag
A Honor 200 pro Magic OS10, Natural+Grey filter
Ezzel a kombinációval a túlszaturáltsagát viszonylag jól lehet csökkenteni, és szerintem így egészen jó színeket produkal.
-
ShadowLac
addikt
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Harmadik évre a 24 ultra? Kigyógyultam?

Vagy csak nincs olyan javulás ami miatt lépnem kéne? -
ghiottone
nagyúr
válasz
Parci
üzenetére
Én meglepődtem a súlyán. A hátlapnál egy helyen picit üregesebb, de kb. ennyi. Ha bírta volna a szemem a kijelzőt, akkor a Magic7 Pro helyett maradt volna. Jobban tetszettek a képei. A Razr Foldot lehet majd megnézem, mert a kamerák ugyanazok lesznek.
Ixion77: a Signature teszt alatt is ekézték, de megkérdeztem, hogy amúgy akkor ott a tesztelőn és rajtam kívül ott kinek is volt a kezében a teló.... + más modellekkel, 1-2 évről korábban lehet tapasztalata, de az jelenleg nem releváns. Edge 50 Ultra óta kezdenek odafigyelni a kamerára, rendszerre.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Ixion77
üzenetére
Szerintem nagyon jó a moto a minden napi használat során, olyan mint egy pixel hasznos extrákkal.
Nekem edge 60 fusion is van, kamerában gatya, de attól a kamerás hardvertől nem is várok sokat.
A 80 ultrát a legkényelmesebb a nagyobb ultrák között használni, de a moto érezhetően jobb még annál is ebből a szempontból.
Ez a signature viszont szépen helyt áll még szörny 17 ultra mellett is kamerában.
-
Ixion77
addikt
válasz
Parci
üzenetére
Vicces ezt olvasni, miközben a másik topicban amit az idén olvastam épp a sárba döngölik a Motorolát

-
válasz
Helltak
üzenetére
szubjektív dolgok ezek, de a motorola 186 gramm, a xiaomi 218, és abszolút érezni, valahogy a 210+ grammosak lehúzzák rólad a gatyát, míg a 160-180 gramm körüliek még épp nem.
ugyanígy, az a 7 mm-es vastagság nagyon pöpec a masszív építéssel, szuper a hátlap anyaga is, szinte kár elrontani egy tokkal.
-
Helltak
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Egyetértek, nagyon korrekt telefon lett.
Kicsit a haptic lehetne jobb, finomabb, de azon kívül komoly flagship killer. Ha még egy 6000-es akkumulátor is lenne benne, akkor már túl jó lenne 🙃Lehet adok neki majd egy esélyt és használom main telóként pár napot.
Egyelőre a 17 Ultra üzemidejével nem vagyok teljesen elégedett, lehet kell neki egy kis idő még..
Magic8 Pro jobb volt ebben és kényelmesebb is a mérete miatt. Viszont a kamerában, elég jó. -
Helltak
őstag
válasz
Ricardo
üzenetére
Engem is meglepett, nagyon jó fotóban. Oké, 10x zoom-tól már azért nem veszi fel a flagshipekkel a versenyt, de igazából engem afelett nem is igen érdekel.
Jó öreg leszarom tabletta.. nincs annál jobb nap indító 😁
Plazmacucci:
Színekben az 50 Ultra óta nagyon jók, hanem a legjobbak.. a Pantone kalibráció jól látszik.
-
-
Helltak
őstag
Sikerült végre kicsit változatosabb helyszínen is összehasonlítást végezni.
Kellemes meglepetés a Motorola, a hibáival együtt is.
-
ljoe82
tag
Ha már vivo tele extender, akkor itt egy kis érdekesség a vivo x300 ultrával megjelenő 400mm-es Teleconverterről:
[link]
-
Ixion77
addikt
válasz
Bossi
üzenetére
Tetszik. Hozza azt, amit 10-15 éve a point-and-shoot gépek tudtak. Optikailag kevesebbet, szoftveresen viszont jóval többet. Kicsit sok nekem a szín, de úgy tudom hogy az Vivon visszább vehető. Pár képen van egy "valami nincs rendben ezzel a képpel" érzés, ami meg a szoftveres varázslás mellékhatása.
Összességében talán jobban tetszik nekem a Vivo X300P mint a Xiaomi 17. Főleg az, hogy állítható az élesítés, szaturáció, mélykiemelés. Xiaomighoz viszont van photography extension, és lehet rá tekerni minőségi objektívvédő (UV) szűrőt... Nem is tudom melyik legyen. 1st world problems

-
Bossi
őstag
Pár vegyes, Vivo X300 pro:
-
Drakmusz
addikt
-
-
Ixion77
addikt
válasz
Helltak
üzenetére
A Xiaomi agresszívebb, ahhoz képest a Moto fakónak tűnik, de nekem bejön. Talán a sötétkiemelés lehetett volna kicsit kevesebb.
---
Xiaomi 17 Ultrával vagy Vivo X300 Proval járnék jobban?
Vivoról azt írtátok hogy jobban konfigurálható, Xiaomihoz viszont hasznos ketyerének tűnik a forós kiegészítő (vannak 67mm-es szűrőim) -
Helltak
őstag
-
rtrace
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A hardver kihasználását én úgy értelmeztem, hogy kihozzuk belőle amit ki lehet...
Persze, ha mindenképp csak önmagában a hardver tudását akarod nézni, akkor az a jó módszer és igaz tudna lenni a "maikat "megkukizza" állítás, ha azoknak meg szándékosan nem használjuk ki a képességeit. De nem tudom a gyakorlatban ennek mi értelme lenne.9 éve stack-elt raw-ban fotózok. Ha egy 10+ éve használt módszerrel kell limitálni egy mai telót ahhoz, hogy egy ilyen Lumia ne legyen ahhoz képest borzalmas nagy hátrányban, onnantól számomra el van dőlve a kérdés.
-
-
rtrace
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
De ez meg mezei 1 expós binnelt raw...
Ha már a hardver kihasználását mondod, akkor a Nokia-nál ez lehet ki is merül ennyivel, de abban a Xiaomi-ban ezerszer több van. Érdemes ezt a thread-et megnézni meg letölteni a linkelt dng-ket.És ez 5 éve volt, ma gyárilag is egyre jobbak a lehetőségek raw fronton. Egy 15T pro is tud már 50MP-eset is lőni, Pixelen ott a mókolás/root nélkül elérető DCG, stb.
-
rtrace
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
Bagoly01
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mint írtam is totál elismerem a lumiát, azt is hogy sok mai kézkészüléket is "megkukiz".... A többi része a dolognak, a rossz ízlésemet igazolhatja..
-
válasz
Bagoly01
üzenetére
Az a lumia megkukizza a mai kapható telefonok flagship alatti részét, ha csak csendélet fotózunk és kihasználjuk a hardvert. Rengeteg részletet rögzít dng formátumban, és könnyű vele dolgozni. Én sokszor nem is utómunkáztam csak átkonvertáltam jpeg-be és kész. A xenon vaku meg meg egy elfeledett zseniális találmány mobil fronton.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Jadro
üzenetére
Én is, ezért már fel sem raktam a frissítést ami az Expert Raw apphoz jött, az új One UI-t viszont fel fogom rakni. Abból kiindulva hogy a korábbi telefonoknak is maradt a saját feldolgozásuk, az alapján nem kellene ezt megkapnunk.
Egyébként itt a teljes kép (5x Expert Raw 24MP): [S25U], [S26U]Hoztam pár sajátot is, szintén Expert Raw 24MP:
1x - 5x - 10x -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Thom!
üzenetére
Minden képen látszik így nagyítás nélkül "kicsiben" hogy a S26U-nál feltekerték az élesítést. Xiaomi részletei finomabbak, de az expozíció pontatlanabb.
Sajnos Expert Raw-ban is rosszabb lett az S26U [kép], nincs meg az a finomság amit az S25U feldolgozása tudott. Itt mind 24MP, csak az S25U auto 12MP.
Ez pedig 3x Expert Raw [kép], [kép] látszik hogy nincs több részlet, csak az élesítés van feltekerve, így nincs választásod. A gyári és az Expert Raw is túlélesített mobilos kinézetű. -
rtrace
tag
De ugye azt tudja mindenki, hogy azokon az oldalakon a képre kattintva még nem a teljes méret jön be, illetve hogy a GCam képek nem a natív felbontáson vannak, hanem a másfélszeresükre felskálázva?
Nem annyira bizarr, mint amikor az 5MP-es 1020 nem volt annyival lemaradva, a 950-nek pedig semmi hátránya nem lett volna az 50MP-es Pura 80 Ultra fotókhoz képest, de mindig meglep, amikor ilyen meg ilyen képekkel van kihozva győztesnek minden modern teló mellett.
-
osonte
őstag
válasz
novinyul
üzenetére
A jó dolgokat sokszor "elkaszálják/elkaszálták". Többször elgondolkodok rajta, hogy 2026-ot írunk és vannak alapvetőbb dolgok, amik még 20 éve stabilan működnek, most meg szenved vele az ember. Persze nem mennék vissza 20 évet, mert nyilván jelentős fejlődés volt sok mindenben, de bárcsak néha a fejlődés mellett a stabilitás és a józan paraszti ész is megmaradt volna bizonyos területeken.
-
Thom!
veterán
[link] Samsung s26U vs. Xiaomi 17U
-
Thom!
veterán
válasz
Drakmusz
üzenetére
Kipróbálom maradjunk annyiban.
X300 nem eszi meg reggelire azért de itt-ott jobb, itt-ott a másik, de bőven méltó konkurencia.A gond hogy az hogy szoftverben is pariban vannak "sőt" hardver dönthet.
Nem értem mi van a többiekkel, a kinakiak mindentkit ledarálnak izomból... -
Thom!
veterán
Vivo X300 nagyon komoly ellenféle a Pixel 10 Pronak.
Rengeteg pro kontrát tudok mondani de a kamera bámulatos a kategóriában.
Prémium érzet, kisebb könnyebb, nagyobb akku, fenomenális kamera!Vivo Origin 6 rendszere nem rossz sőt.
Simán oda lehet tenni S26 és a i17Pro mellé! -
Helltak
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Igazából itt az lenne a lényeg, hogy a ultra wide kamera is nagy szenzorral legyen szerelve és akkor az helyettesíti a 23-24mm-es eddig megszokottat.
35mm-re most lehet enyhe croppal váltani, de nyilván valamennyire minőség romlással jár.Nekem tetszik ez az irány, fotós szemmel nézve.
Végre az UW kamera is jobb minőségű lenne, vagyis csak úgy van létjogosultsága. -
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
igazából miért brutálisabb 35 mm-en, mint 23 mm-en? utóbbi nagylátó, ha belegondolok, fotós objektíveknél mindig jóval nagyobbak a 24 mm-es optikák, mint a 35-ösök.
-
Drakmusz
addikt
-
ljoe82
tag
Egy kis Vivo X300 Ultra infó
Main Camera (mellékelt képen a méretek):
✅ New 200MP Sony LYT-901 sensor
✅ Industry-largest 200 MP sensor (1/1.12")
✅ 35 mm focal length
✅ Upgraded image stabilisation (CIPA 6.5, industry-leading)
✅ 1P+6P lens structure (1G ALD PRO + ultra-low reflectivity coating and 6P ALE+ coating + ALM coating, for better ghosting control)
Periscope Telephoto Lens:
✅ 200MP Samsung ISOCELL HP0 sensor
✅ Micro-gimbal image stabilisation (3° correction angle, 2-3x improvement)
Működés közben
✅ CIPA 7.0 professional-grade stabilisation
✅ High refresh rate autofocus engine for ultra high-definition motion capture at 60fps
Talking X300 Ultra with vivo Camera Boss! -
Helltak
őstag
Xiaomi 17 Ultra (vibrant +natur szűrő 25%)
Honor Magic8 Pro gyári és Gcam
Még nem tudom melyik marad, ha csak a kamera számítana, Xiaomi, de a mérete.. bár akkora lenne mint a tavalyi széria.
-
Roland8622
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Áhh de jó.
Kíváncsi vagyok lesz-e még valaha hazai kínálatban szolgáltatónál Huawei
-
Hachiko95
aktív tag
S25U főkamera 12MP (100x-os nagyítás) balra "fénykép lágyítás" kikapcsolva, jobbra magas: [kép]
Bárhogy nézem, a jobb oldali olyan amilyennek kellene lennie. A bal oldalon mindenhol ott van az élesítés miatti fehéredés, más kontraszt és színvesztés. -
ljoe82
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Thom!
üzenetére
Vivo egyértelműen, érdekes hogy a fájlméretek a pixelnél kb. fele akkorák és meglepően kicsik. A virágos kép nincs 1 MB. Pixel tipikus mobilos kép, túlélesített, részletek sem olyan jók.
Egy S26 Expert Raw 24/12MP-t megnéznék ezek mellett, mintha írtad volna hogy van/lesz nálad. -
Aryon87
félisten
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Na ezmiatt is kár a Huaweiért. Csillagjárás bszó lett.
Amúgy erre képes még bármelyik másik gyárilag? (Xiaomit tudom, de az béna még ehhez)
-
Thom!
veterán
Kompakt csúcs harc
Vivo X300 VS. Pixel 10Pro
[link] -
Ricardo
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Köszönöm
-
-
Helltak
őstag
Naplemente végefelé volt időm a három telefonnal pár képet készíteni. Igyekszem majd még pár beltéri portrét bele rakni a mappákba.
Xiaomi 17 Ultra (vivid+natur szűrő 50% és authantic a szokásos képeknél)
Honor Magic8 Pro natural & Gcam
Még nem tudom, hogy a Xiaomi vagy Honor fog-e maradni, pár napot még biztos mindkettő nálam lesz, amíg eldöntöm.
-
Elit3Zotya
addikt
-
Helltak
őstag
válasz
Ixion77
üzenetére
Nekem a Xiaomi képi világa mindig sokkal jobban tetszett, csak mindig volt vele gond, mint telefon. Melegedés, üzemidő, szoftver..
Ennél a szériánál az első kettő elméletileg orvosolva lettek.
Mint telefon, jobb cucc, mint az X300 Pro. Jobb üzemidő, sokkal jobb hangszórók, fénykép szerűbb képek. Point & shoot-ra Vivo jobb lehet, meg social médiára.Nagyban nem néztem még meg a képeket, kicsiben sokkal jobban tetszettek a Xiaomi képei. Szinte biztos, hogy az fog maradni, de pár napot adok neki.
Nekem is az authantic jön be és végre a vignette nem drasztikus/komor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Formula-1
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciókamerák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Lenovo L13 G4 Core i5-1335U 10 mag 12 szál 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Boltból Számlával Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ultraszéles

és