Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Meggyi001: A kérdés...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
az egymás iránti nem lelkesedés kommentekben manifesztálódását viszont légyszi mindketten most engedjétek el, függetlenül attól, hogy a múltban ki mit mondott vagy nem mondott!
-
mégegyszer: 2x-es felület = 1 fé. az 1" vs 1/1,3"-nál pedig még ennyi különbség sincs. ott tehát szinte biztosan a feldolgozásbéli különbséget látjuk.
-
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
-
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
"sajnos törölve lettél a a trollkodásod miatt"
Tisztázzuk, sokadjára: nem trollkodásra, hanem lekezelő hangnemre hivatkozva voltam moderálva, amire pont azt hozták fel példának a modik, hogy a "véleményed miatt" (LOL) trollnak neveztelek.
Szóval ha hasonló kimenetelt akarsz magadnak is, akkor nagyon jó az irány a trollozással kreténezéssel, meg az úgysemértenédmeg-ezéssel.Egyébként meg soha nem írtam azt, amit most a számba adsz. Ezt az egész topik tudja igazolni, szóval tényleg nem értem, mit szeretnél vele itt elérni.
Mindvégig az volt az állításom, hogy többelemes agyonprocesszált auto jpg-ken nem a szenzorok teljesítményét látod. Nettó szalmabábozás ebbe azt belemagyarázni, hogy semmi szerepe a szenzornak és egy 1/5" kamera is ugyanazt tudja mint az 1".Arról viszont 4 évnyi, ma is visszakereshető anyag van tőled, hogy a 1/1.3" és 1" közötti jó másfélszeres méretkülönbség milyen sokat számít, aminek ma mondtál először ellent azzal, hogy 1/1.5" vs 1/1.3" méret esetében semmi különbség nincs és ezen a szinten a szoftveren múlik.
Tippre szimplán csak nem gondoltál bele /nem néztél utána, hogy ez valójában ugyanakkora arány. -
Elit3Zotya
addikt
-
válasz
Ricardo
üzenetére
"Viszont egy jobb szenzorból könnyebb jó képet kihozni, mint egy gyengébből."
a "jobb" és a "rosszabb" szenzor sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt sokan gondolják. egy 2x-es felület = 1 fé. de ami még fontosabb, hogy mindegyik annyira kompromisszumos, hogy a feldolgozáson fog állni vagy bukni a dolog. szóval jóval többet számít.
ami rossz hír, mert a gyártó ide-oda rángatja (én naivan abból indultam ki, hogy folyamatosan fejlesztik), szóval nehéz okosnak lenni, ha aztán jön egy frissítés a telóra és rossz irányba megy a kamera.
én többek között ezért jöttem pixel vonalra, várom a p10 próra a jó gcam-et...
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
rtrace
üzenetére
Nem mindegy mekkora a különbség, és hogy milyen fejlett az adott szenzor és azt hogy használja ki az algoritmus, mit nem értesz?
Te hangoztattad hogy nulla különbség van a szenzor méret között mindegy melyik és mekkora a különbség, vissza is keresném, de sajnos törölve lettél a a trollkodásod miatt.
Akkor még fullba nyomtad a kretént.(Nem mintha most jobb lenne, csak sunyi módon csinálod, fejlődsz.) -
Sántha Lajos
aktív tag
Kicsit hosszú lett , félig OFF . Úgy látom kicsit felkorbácsoltam a kedélyeket , nem volt ez célom . Csak azért kérdeztem , mert néztem jó párszor teszteket , you tube videókat arról mire cseréljem le a Huawei P30 Pro telefonomat . Nálam a kamerás képességek fontosak ,viszont persze van több szempont is . Kijelző (sík vagy ívelt ) az ár természetesen , és főleg a méret . Célom az volt hogy ne legyen túl nagy , főleg széles a telefon . Képbe jött : Honor 200 , 200 pro , H.400 Pro , Magic 6 pro , Xiaomi 15 . (de erre volt a leg kevesebb esély ) . Na most én már meg is vettem a kiszemelt utódot . ( kihoztam egy használt - itthon kiderült hogy teljesen karcmentes) Honor 200 -at 83 000 Ft-ért . Alza
Online vásárlás , ha nem jön be vissza küldöm , gondoltam . Na most készítettem jó pár fotót vele. Tapasztalatok : A képek minőségével én teljesen elégedett vagyok , kicsit talán időnként túl élesít , de ezt már láttam drágább modelleknél is (Pl. : Honor 400 pro ) . Méret még oké , ez nem túl nagy , rendszer sebesség tökéletes (kicsit aggódtam emiatt , mert voltak erre vonatkozóan negatív vissza jelzések , minden gyorsan , gördülékenyen történik , én csak annyit csináltam hogy google feed-et kikapcsoltam , meg pár alkalmazást töröltem amik nem kellenek ) , akku persze kiváló , de erről is tudtam . Csak előbujt bennem a kis ördög hogy jól választottam e . Tudom egy you tube videó csalóka , de láttam Honor 200 vs Honor Magic 6 pro összehasonlító tesztet , persze volt különbség , de nem volt hatalmas . (fotók minőségére gondolok ) . De lehet hogy bennem is van hiba nincs tökéletes telefon nekem minden szempontból , lényeg hogy nekem nagyon tetszik ez a Honor 200 , talán , jól döntöttem . 
-
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
"ahogy ezt sem értetted meg.[link]"
Mit, hogy az ötszörös méretkülönbség nem elhanyagolható? Igazad van, ilyet én még soha nem mondtam.
"De azóta eltel 4 év"
Az X100U-s összehasonlítások óta mondjuk nagyon nem, pedig ott is az volt még a mondás, hogy szerinted jobb, mégpedig egyértelműen a szenzorméret miatt. Miközben a Honor 200-akról meg már akkor is az volt itt a megállapítás, hogy a sima jobb.Bármelyik mobilarena topikban hozzászólok, fixen te vagy a következő kommentelő és csak azért is ellentmondasz, bármi a téma. Persze sunyin nem nekem címezve, de egyértelműen arra reflektálva, amit én írtam.
Én meg tízből egyszer válaszolok és jön rögtön az "úgysem akarod megérteni" meg a kopjak már le és a tiltáson való ábrándozás. Átlátszó és kontraproduktív, hidd el. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
rtrace
üzenetére
Persze mert akkor meg is volt az a különbség, rengeteget teszteltem kisseb szenzorokkal összehasonlítva és bőven volt sok különbség, amit természetesen nem értettél meg ahogy ezt sem értetted meg.[link]
De azóta eltel 4 év és a képfeldolgozás idővel egyre nagyobb hangsúlyt vett, de ezt a fejlődést neked hiába is magyaráznám, mert úgy sem akarod majd megérteni.
És le is kophatsz rólam még mielőtt egyikőnk repülni nem fog, bár tudom ez téged úgy sem érdekel, csinálsz megint új profilt.

Ricardo
Szerintem mindkettő fontos. A szoftveren van szerintem is a nagyobb hangsúly, hiszen lehet a szenzor akármilyen jó, ha nincs rendes képfeldolgozó algoritmus mögötte. Viszont egy jobb szenzorból könnyebb jó képet kihozni, mint egy gyengébből.+1 ez pontosan így gondolom én is, nem mindegy miből indul ki és mennyit kell dolgoznia a képpel az algoritmussal, van mikor túl van dolgozva a kép a kevés fény miatt is, pl esti képek.
-
Ricardo
titán
Szerintem mindkettő fontos. A szoftveren van szerintem is a nagyobb hangsúly, hiszen lehet a szenzor akármilyen jó, ha nincs rendes képfeldolgozó algoritmus mögötte. Viszont egy jobb szenzorból könnyebb jó képet kihozni, mint egy gyengébből.
-
sniper112
aktív tag
válasz
Sántha Lajos
üzenetére
már nem teljesen igaz ez az írás mivel már kijött az android 15 a honor 200 ra és butítva lett a kamerája a honor 400 meg javult az elmondások szerint. de pl ha valaki nem frissít akkor most is jó kamerája képben. ezért írják hogy ez a két teló elég ütős az árához képest.
-
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Fun fact: nagyjából akkora különbség van a sima Honor 200 és a Pro szenzormérete között (kb másfélszeres), mint X100 Ultra vs X200 Pro, vagy Pixel 8 Pro esetén, de még idén nyáron is arra utaltál, hogy az 1" szenzor miatt verte rongyosra a 12S Ultra azt a mezőnyt, amiben már akor sem volt ritka a 1/1.28" meg 1/1.12" méret.
Szóval ez a "már jó ideje írogatott" mantra, hogy ekkora arányú különbség semmit nem jelent és a szoftveren van a nagyobb hangsúly valójában elég új még tőled...
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Parci
üzenetére
Ezen méretek mellett kb semmi különbség nincs képminőségben amit írsz, de még videó esetében sem.
Mobilban a képfeldolgozás egyre nagyobb hangsúlyt kapott az utóbbi időben, ezt már jó ideje írogatom.
Van egy szint ahol viszont még most is figyelembe kell venni.
Ultraszéles kamera videó összehasonlítás, gyenge fényben.
Xiaomi 14T Pro 12 MP, 1/3.06", f2.2
Vivo X200 Ultra 50 MP, 1/1.28" f/2.0
[link]
Itt már viszont orbitális a különbség a nagyobb szenzor és jobb fényerős lencse javára, na meg a jobb videós feldolgozás is benne van természetesen.Mondjuk még 200 vs 200 pro-t nem láttam összehasonlítva itt.
-
válasz
Sántha Lajos
üzenetére
sokkal nagyobb arányban múlik a feldolgozáson, mint azon, hogy 1/1,12" vagy 1/1,5" egy szenzor.
-
-
natë
nagyúr
válasz
Sántha Lajos
üzenetére
Az a baj, hogy ragaszkodtok a szenzorhoz. A sw-en múlik szinte minden mobilon.
-
Sántha Lajos
aktív tag
Nem tudtam màr szerkeszteni a hozzàszólàsomat, Egy Honor Magic 6 pro - Honor 200 camera összehasonlító tesztből meg tudtam amit szerettem volna, de most màr kivàncsi vagyok a te vàlaszodra is.
-
Sántha Lajos
aktív tag
-
natë
nagyúr
Az új OP nagyon gyenge lett
-
Elit3Zotya
addikt
-
natë
nagyúr
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Minőségre az is gyengébb. 400 Pro vonal a main és a zoom is
-
natë
nagyúr
Jó lesz a 7-es, aki Honorban gondolkodik.
-
Julian86
junior tag
S25 Ultra, expert raw ->[link]
Viszonylag rossz fényviszonyok között, ködös, párás időben.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Atyaég, ilyen régen volt az Alice Cooper koncert? Hogy repül az idő.

-
Pinyo16689
senior tag
Telefonról közvetlenül lehet képet linkelni?
-
Pinyo16689
senior tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Igen, bénázok, bocs..

Az első portré mód, Harcourt színes, ha jól emlékszem. A többi természetes módban készült.
A 2. kép 2.5xes optikai zoommal készült.
Az utolsó csúnyán kiégett, csak azért tettem fel, mert amúgy, ha ezt nem nézem, egészen jól visszaadta a naplemente színeit.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Típus lemaradt. (Honor 200 Pro ha minden igaz)
-
Pinyo16689
senior tag
Honor 200 pro
-
-
Drakmusz
addikt
válasz
Parci
üzenetére
Itt is az van mint a többi gyártó esetében, direkt vannak ilyenre írva a szoftverek.

S23 Ultra+GCam, érdemes nagyítani.
Hiába teszik majd bele a világ legfejlettebb szenzorait, ha a közízlés nem változik.
Ezért is felesleges állandóan várni a csodára.
Egyébként már a kínaiak is kezdenek változni, szinte az összes új modellel kapcsolatban ezt látom. -
-
ghiottone
nagyúr
[link] - LÁEV remíz. Honor 400 Pro
-
Dilikutya
félisten
válasz
Scarabeus
üzenetére
Hallgasd meg: Descendents - Clean Sheets (2025.03.26., Dürer kert)
Jó, ez csak S24 Ultra, de viszonyításnak jó. -
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok, akinek S25 Ultrája van, koncertfelvétel hangja mennyire élvezhető egy Iphone 15 (pro) vagy attól felfele telefonnal készült videohoz képest? Közösségi médiában szinte kivétel nélkül csak Iphonenal készült videók hangja volt értékelhető eddig bármit hallottam.
-
pedzi77
csendes tag
Honorra van ,Huaweire nincs play áruház.
-
BogyóBP
addikt
Honorra tényleg nincs play aruház?
-
pr7310
csendes tag
Üdv! Telefoncsere előtt állok Pixel 9a ,xiaomi 15t között vacillálok a kettő közül ha fontos a kamera melyik a jobb választás? Esetleg más alternatíva 150k körül?
-
Werkly
őstag
Ha IOS 18 háttérképet töltök le és beállítom miért homályos elmosott a kép? A telefon felbontására kell méretezni vagy valami más megoldás szükséges? SE2 a készülék. Kösz!
-
Helltak
őstag
válasz
ghiottone
üzenetére
Én is most pont ezen agyalok, ha 15 Ultra üzemideje nem javul.. 5 napja van fent az új rendszer ( Hyper os 3) és rosszabb lett, pedig eddig sem túl acélos. Előtte a 6, inkább 7 óra SOT, simán megvolt, most a 6 is csoda. Pedig a Xiaomi szerint jobbnak kellene lennie.. na mindegy.
-
-
natë
nagyúr
Jajj-jajj. (nem az enyém)

-
Quqesz
nagyúr
Kamerában sorrend?
Pixel 9 pro
Oneplus 13
Honor Magic 7pro
Más?
Nézelődünk nézelődünk... -
rtrace
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
"5x optikára rányomom a duplázót, ott rögtön kisebb a felbontás"
Igen, mivel a szenzorzoom-hoz is hozzá kéne férnie az unbinned stream-hez, amit azon a 3 Pixel Pro modellen kívül semelyik teló nem enged semelyik külső app számára. Jpg-ben felskálázza ezt 12MP-re, de dng-ben nem, mert onnantól az nem lehetne nyers.
A galériában meg azért életlen a raw, mert az alapból nem egy visszanézhető rgb kép, hanem a célszoftverek dolgozzák fel azzá, amikor megnyitod a szerkesztőjükben. Amit mezei galériákban látsz, az egy alacsony felbontású beágyazott jpg, ami csak előnézeti célra van.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
Drakmusz
üzenetére
Én lőttem vele pár képet zoommal, és a DNG nem mindig teljes felbontású, a JPG igen. És úgy rémlik, optikai zoommal is volt ilyen. De kombinálton tutira, tegnap is kipróbáltam, ha az 5x optikára rányomom a duplázót, ott rögtön kisebb a felbontás, pedig az S24Ultra 10x zoomja csak annyi, hogy szerintem nagy felbontáson csinál egy 5x képet, és abból vág ki, azt méretezi át, pl 12MP-re.
Amit még megfigyeltem, hogy a képeket ha megnyitom PC-n, életlenek, mintha felskálázott lenne, ellenben Photoshopban megnyitva tűéles, hibátlan, és ha ott elmentem, a DNG is éles marad, meg JPG-be is szépen exportál. És telefonon is életlen, elmosódott a Galériából megnyitva a DNG, ha belenagyítok, de az ugyanakkor mentett JPG már nem. És Lightroomban megnyitva is jó.
-
-
rtrace
tag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Ez már egyszer ki lett tárgyalva, semmire másra sem érhető el a Play-en. Az egésznek az a lényege, hogy belepiszkálnak a Pixelek gyári alkalmazásába és elérhetővé tesznek benne olyan funkciókat és paramétereket, amikhez alapból nem lehetne hozzáférésed.
Nem létezik belőle "natív" verzió, csak portolt, amit nem rakhatnak fel Play-re. Még Pixelre is csak kívülről tudod feltelepíteni ezeket a módosított/tuningolt GCam-eket.Dilikutya:
12MP-en készít képeket a zoom kamerákkal. Unbinned 50MP-hez semmi nem enged hozzáférést külső appoknak, még Pixelek közül is csak a P8 Pro és P9 Pro, úgyhogy ez megint nem egy S24U-specifikus dolog. -
BogyóBP
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nemtudom szerintem az s24 ultra kamerája sehogy se jó nem egy versenyképes dolog a gcam pedig nativan nem is telepíthető rá csak trükközve ami tök gáz. Ezt onnan tudom hogy nekem is van ilyen telom és ott pihen a polcon. A szoftvere jó tényleg de nem ér annyit amennyiért adták anno. Fotózásban pedig elvérzik főleg sötétben.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Julian86
üzenetére
Nekem S24U van, a kamerarendszer kb ugyanaz. Képeket elnézve nem a legjobb (de úgy igazán panaszkodni se lehet rá), a hasonló árú kínai konkurensek jobbak tudnak lenni, főleg sötétben. Ellenben szerintem a Samsung szoftveresen nagyon jó, stabil, most már sokáig is ad támogatást.
Ami viszont felemás, az a kameraszoftver. Nagyon jó, kézreállóak a manuális finomhangolások is, de a GCam jobb képeket csinál, természetesebbeket. Ráadádul mióta variáltak a DNG fájlokkal, azóta a Photoshop AI zajszűrője nem működik, ami mindig jobb eredményre képes, mint ha kézzel esek neki, vagy a sima zajszűrővel. -
eurolac
senior tag
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Köszi!
-
Julian86
junior tag
Én pont most beruháztam egy S25U-ra, sikerült jól lekuponozni, azért hiába régi szenzor ide vagy oda, nem csinál rossz képeket. Videózásban meg szerintem jobb, mint a kínai felhozatal.
De ha a teljes csomagot nézem, akkor szerintem nem nagyon vannak konkurensei, nyilván semmiben sem kiemelkedő talán az AI, de amit tud azt jól tudja. -
novinyul
veterán
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Ugyan az a Magic 6Pro-n
Szóval nincs nagy választék ha állítani akarsz manuálisan. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Köszi, ez nem sok minden, a többiek sokkal több szabadságot adnak.
Lehet a csúcs szériások már többet tudnak. -
eurolac
senior tag
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Szia ! A képen bal fent a histogramot hogy tetted ki? Nekem is ilyen telom van, de nem találok opciót rá ..
-
Pinyo16689
senior tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
A 200pro kamera alkalmazasaban nincs. Ezek vannak (csak a szokásos):

-
novinyul
veterán
Samsung S26 Ultra kamera szett változás [link]
Ne erőltették meg magukat
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
vulnrea
üzenetére
Én mondjuk az ai-t lehet kikapcsolnám.
Más.:
Honorosoktól kérdezném, hogy semmi olyan lehetőség nincs a kamera alkalmazásban, amivel lentebb lehet venni az élességet vagy a színerősséget.?
Automatában gondolom csak a 3 fajta van, de pro-módban esetleg lehet babrálni ezekkel.? -
vulnrea
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Köszi! Nem próbáltam még a pro funkciót, illetve az AI is be volt eddig kapcsolva. Nem tudom mennyire számít képkészítés közben az AI jelenléte.
Azért is maradtam végül a Mate széria mellett. Persze az is közre játszott, hogy nem szeretem a nagyon lekerekített készülékeket.
-
vulnrea
aktív tag
Kirándulós teszt képek+macsek, vegyes. Van benne zoom, portré, széles.
Huawei Mate 70 Pro+ -
BogyóBP
addikt
Valaki akinek iphone 16 pro / pro max a van, neki van valami új tapasztalata az op frissitése óta? Mintha romlott volna a minőség. Mondjuk nem az erőssége a telefonnak a közeli tárgy fotózása nagyon erőszakoskodik a makró mód is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Samsung Gear S3 - második kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Óra topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen processzort vegyek?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Ultra okoszár
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Online vásárlás , ha nem jön be vissza küldöm , gondoltam . Na most készítettem jó pár fotót vele. Tapasztalatok : A képek minőségével én teljesen elégedett vagyok , kicsit talán időnként túl élesít , de ezt már láttam drágább modelleknél is (Pl. : Honor 400 pro ) . Méret még oké , ez nem túl nagy , rendszer sebesség tökéletes (kicsit aggódtam emiatt , mert voltak erre vonatkozóan negatív vissza jelzések , minden gyorsan , gördülékenyen történik , én csak annyit csináltam hogy google feed-et kikapcsoltam , meg pár alkalmazást töröltem amik nem kellenek ) , akku persze kiváló , de erről is tudtam . Csak előbujt bennem a kis ördög hogy jól választottam e . Tudom egy you tube videó csalóka , de láttam Honor 200 vs Honor Magic 6 pro összehasonlító tesztet , persze volt különbség , de nem volt hatalmas . (fotók minőségére gondolok ) . De lehet hogy bennem is van hiba nincs tökéletes telefon nekem minden szempontból , lényeg hogy nekem nagyon tetszik ez a Honor 200 , talán , jól döntöttem . 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)