Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- rdt89: Kedvenc Régi Mesék/Sorozatok (Nickelodeon, Fox Kids, Cartoon Network, Minimax, Jetix)
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
static holdoknak a stretch pozicioban van inkabb legjogosultsaguk ha lehet hinni a tanulmanyoknak.
-
Dorian
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én lehet, hogy jövő héten megpróbálok visszaállni bicepsznél a Scott padra a csuklópántos csigás izé helyett, meglátjuk hogy reagál.
-
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
Nem tudom, hogy Tut-nak számít-e, de azt vettem észre, hogy sokkal többet ér, ha ugyan kisebb súllyal, de úgy végzem, hogy a mozdulatot végén egy jó bő mp-ig megtartom a súlyt és úgy vissza versus lendületből viszem és csak egy pillanatig van a csúcson. Pl lábhajlítás, lábfeszítés, csípőtolás, ilyeneknél. Nagy különbség van a bő másodperc és a pillanat közt
-
tisn
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
az nem sok, pihend ki, edz hasra/labra addig, amihez nem kell csuklo.
(en egy eve nem futok, az mar ido. 15 honap
) -
-
Dorian
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Csuklóm régebben kenegettem gyulladás- meg fájdalomcsökkentő patikai krémmel. Fájdalmat ideiglenesen csökkent, de hosszútávon a gyógyulást semennyire nem segíti
-
m3ss
veterán
válasz
aelod
üzenetére
viszont erősebb lehetsz izmosodás nélkül ámbár izmosabb nem lehetsz erősödés nélkül.
ennyi. ergo ha izmosodni akarsz hajszolni kell a progressziot, magatol nem fog jonni max az elejen, kezdokent. raadasul ez a varok a hasznalt suly novelesevel amig el nem erem az x repet minden gyakorlatban irany nekem nem mukodik jol. sokszor megrekedek bizonyos ismetlesszamnal. ellenben ha emelek (meg ha kicsit is) sokszor tullendulok platokon.nem a muai thai?
marmint? az egy kuzdosport, nem?
amit en irtam az egy krem. amugy tenyleg jo, tobb forrasbol is ezt ajanlottak. -
aelod
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
Én csipem a palit, találkoztam is vele beszéltünk pár mondatot.
Viszont itt jól meg akarta mondani a semmit.
Time under tension nem tényező az izomépítésben, az 1rm maxot meg valóban nem cél hajszolni viszont erősebb lehetsz izmosodás nélkül ámbár izmosabb nem lehetsz erősödés nélkül. -
Dorien
veterán
..most itt azt akarja mondani, hogy 1 rep maxot ne eroltessunk?
Persze, erről szólt az egész.
Az edzésnek nyilván intenzívnek kell lennie, az ismétléseknél el kell menni a bukás közelébe + utána megfelelő kaja, pihenés. Ezek nélkül kokszmentesen tényleg nem fog az ember nőni. A genetika meg adott...A csúcsnyomás 65–85%-os tartományába eső terhelések, megfelelő volumennel kombinálva, hasonló izomnövekedést eredményeznek, sokkal alacsonyabb sérülésveszély mellett.
-
m3ss
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
deep blue rub amugy mindent ut az ilyen kremek kozott. meg is kerik az arat. persze gyorsabb javulasban nem tudom mennyit segit, peptidek kellenenek ehhez
hallgattam vmi podcastban, combhajlito serules 2-3 honap helyett 2 het volt peptidekkel profi sportoloknal.. -
Csuklóm még mindig meg van rohadva, edzés lesz, csak valahogy variálnom kell a gyakorlatokon. Vmi krémet vagy bármit érdemes ilyenkor használni a gyorsabb javulás végett?
m3ss: köszi ránézek, vmi kell mert szétb@sz az ideg attól a gondolattól, hogy hetekig ne menjek edzeni.
-
Azt en se tudom elképzelni, hogy aki nem próbál bukásig menni, vagy rengeteg ismétlést csinál kisebb súllyal az haladni is fog. Valamennyit persze biztosan… de ha megrekedsz egy súlyon onnan csak úgy lehet előre menni, ha erőlteted.
Fekvenyomásban úgy néz ki én is megrekedtem 80kg-on.
Bár most állandóan van valami nyűgöm… most épp szemészeten dekkolok. -
m3ss
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
ezt a dumat. ugy is lehetne irni, hogy azota is szanaszejjel blastolja az agyat minden szarral, igy valojaban barmit is csinal, akkor is nagy lesz. plane jo genetikaval.
nezzuk meg mit erne el naturalban csak ugy lebecolva atlagemberkent. nyilvan nem cel a serules, sot lenyeges, hogy elkeruld ezt. de anelkul nattyban hogy erolkodnel kivancsi vagyok ki lesz izmos. azt sem ertem, hogy most itt azt akarja mondani, hogy 1 rep maxot ne eroltessunk? mert ezzel egyetertek. de 0-2 rir az ajanlott irany mindenhol, azt meg nem tudod mashogy csinalni, csak erolkodve. szoljon aki latott mar teremben izmos nattyt aki 8 rir-rel edz, mert ugye ezt csinalja 90%-uk.
sztem elengedhetetlen a progresszio hajhaszas ha nagyobb/erosebb akarsz lenni. ez nem azt jelenti, hogy barmi aron szetesett technikaval de ki kell nyomni a sulyokat es novelni mindig.
en latom is magamon, pl bolgarban mar evek ota 2x 32-34 kg-nal vagyok, 10-14 rep range. nem is eroltetem a progressziot, gyulolom a gyakorlatot is
terdemre is probalok vigyazni. nem is novok alsotesten semmit...
huzodzkodast pl. elkezdtem agresszivan novelni minden edzesen 1-2 kiloval es par honap alatt fel is ugrottam +35 kg-ra huszonpar kilorol.
ki kell mozdulni kemenyen a komfortzonabol ha az ember progresszalni akar nemelyik osszetett gyakorlatnal, nem lesz epp kellemes.
idosebb korban okosabb gyakorlatvalasztasra van szukseg, jo technikara, fokozottan ugyelni a bemelegitesre de sztem attol az intenzitast nem erdemes elsporolni. -
Dorien
veterán

Jay Cutler éveket töltött úgy, hogy a bolygó egyik legerősebb és legizmosabb embere volt. Csúcspontján 250 kilogrammal tudott fekvenyomni. Egyszer megcsinálta. Aztán soha többé nem próbálta. Ez a döntés meglepi azokat, akik az elit testépítést az állandó maximális teljesítményhez kötik. De Cutler számára ez az egyetlen nyomás egy olyan leckét tanított, amelyet karrierje hátralévő részében is magával vitt. Az erő eszköz, nem eredménytábla. Az évek során adott interjúkban Cutler elmagyarázta, hogy a maximális emelések kompromisszummal jártak. A nehéz, egy ismétléses kísérletek hatalmas terhelést jelentenek a vállaknak, a könyököknek, a csuklóknak és a kötőszövetnek. Valaki számára, aki már eleve extrém izomtömeggel rendelkezik, a hibahatár kicsi. Egyetlen rossz ismétlés évekig tartó edzésbe kerülhet, vagy akár egy karrier végét is jelentheti. A számok hajszolása helyett Cutler a kontrollált volumen, a mérsékelt terhelés és a precíz végrehajtás felé fordult. Edzése az izomfeszültség alatt töltött időt, az ízületek összehangolását és a regenerálódást hangsúlyozta. Ez a megközelítés lehetővé tette számára, hogy karrierje végén is versenyképes maradjon, és visszavonulása után is heti hét napot eddzen. Ez a filozófia összhangban van azzal, amit a sporttudomány most mutat. A kutatások következetesen azt mutatják, hogy a hipertrófia és a hosszú távú erőnövekedés nem igényel maximális terhelést. Az egy ismétlésszám 65–85%-os tartományába eső terhelések, megfelelő volumennel kombinálva, hasonló izomnövekedést eredményeznek, sokkal alacsonyabb sérülésveszély mellett. A nehéz csúcsnyomások kevés hozzáadott előnyt jelentenek a testalkat fejlődése szempontjából, miközben jelentősen növelik az ízületi terhelést. Cutler üzenete nem az erő ellen irányul. A hosszú élettartam mellett szól. Könnyű egyszer erősnek látszani. Évtizedekig erősnek maradni nehezebb. Ma Cutler továbbra is késő este edz, a hátára, a lábaira és az általános szerkezetre koncentrálva, ahelyett, hogy az egó nyomásokat hajszolná. A testalkata talán eltér az olimpiai napjaitól, de az igazi győzelem az, hogy az 50-es éveiben is fájdalommentesen tud edzeni. Az a nyomás, amelyik az embereket abban a pillanatban lenyűgözi, ritkán tart hosszú távon egészségesen. Jay Cutler ezt a 250 kilós súlynál tanulta meg. Aztán továbblépett.
-
Dorien
veterán
Látom, küzdősport a téma.
Akkor már offolok én is kicsit...First BUGGY CHOKE in CW History! | Mitchell Goode vs. Angus Hewett
Aki nem akarja az egészet végignézni, az odatekerhet a 14. perchez, ott jön a lényeg.
-
scdlsc
senior tag
-
Apophis
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Akkor kickbox vagy muay thai, jó állóharc mindkettő, sok a klub is. Kezdőkkel a legtöbb helyen normálisan bánnak, jól tanítanak. Az elején hozzá kell szokni az izületi terheléshez, feszüléshez, óvatosan kezdeni, de erre azért figyelnek, meg sokat kell nyújtani edzésen kívül. A kardió a másik kényes pont, más jellegű, mint a futás vagy gépen tekerni, de ez is gyorsan jön. Szétverni normális helyen nem fognak, de az elején fájni fog
. Ehhez is elég gyorsan hozzá lehet szokni. Nekem is szar a derekam, csuklóm, itt nem érzem problémának, de nyilván a mozgástartományom nem olyan, mint egy húszévesnek
. -
-
Apophis
őstag
válasz
aelod
üzenetére
Erő: testépítő edzéssel vs erőemelő/strongman edzéssel (szintén súlyzós) elérhető erő (emelt súlyban), illetve ütő/rúgóerő, pl. N-ban. Nagyon durva eltérések vannak. Nyilván egy haladó gyúrós sokkal erősebb, mint a legtöbb más random sportoló, vagy átlagember.
Esztétika: a diéta egy szükséges dolog, de kiegyensúlyozott, szimmetrikus izomzatot, ami jelentős tömeggel párosul, testépítéssel lehet optimálisan építeni. Én is azért csináltam, mert kellett némi plusz tömeg.
Akkor miért csinálsz belőle ego kérdést ha valaki kijavít?
Szerintem itt az egó a kijavító fél oldalán dominál
. -
aelod
veterán
válasz
Apophis
üzenetére
elmegy az erő
Miért menne el? Melyik szakirodalmi értekezés vezette le neked, hogy a súlyzós edzéstől elmegy az erő?
Esztétika....azt max a diéta adja. Az izmot pedig a gyakorlatok és használt súly.
Sokszor jöttek/jönnek oda a mai napig, hogy "kijavítsanak", ilyenkor megköszönöm, és jelzem, hogy nem gyúrok, de kedves a gesztus, régebben hozzátéve, hogy majd ha akkora súlyokkal dolgozol, vagy úgy ütsz/rúgsz, mint én, beszélünk technikáról
szinte sose edzettem gyúrós metodikával, csak néha-néha rövid ideig
Akkor miért csinálsz belőle ego kérdést ha valaki kijavít? -
Apophis
őstag
válasz
aelod
üzenetére
Hol a tévedés?

Mint írtam, időszakosan edzettem így (így magamon is tapasztaltam a negatív hatásokat), másrészt elég szorosan követem a (valódi) szakirodalmat is. Másrészt ez nem negatív kritika, ha valakinek az esztétika a célja, a testépítő edzésmódszer messze a legjobb. -
-
Apophis
őstag
Ez is jó téma, én szinte sose edzettem gyúrós metodikával, csak néha-néha rövid ideig, mert haszontalan, teljesen beköti az izomzatot, elmegy az erő, dinamika, minden. Hol erőemelő, hol küzdősporthoz kiegészítő erő/explozivitás célú edzést csináltam, teremben. Sokszor jöttek/jönnek oda a mai napig, hogy "kijavítsanak", ilyenkor megköszönöm, és jelzem, hogy nem gyúrok, de kedves a gesztus, régebben hozzátéve, hogy majd ha akkora súlyokkal dolgozol, vagy úgy ütsz/rúgsz, mint én, beszélünk technikáról
. -
Dorian
félisten
válasz
5150head
üzenetére
A céltól függ az egész.
El lehet jutni a Balatonhoz Pécs felé kerülve is, ha az utazás meg a táj a lényeg, de sokkal gyorsabb egyenesen odamenni ha az a cél hogy oda menj.
Ha elsősorban erős akarsz lenni, akkor erőemelés, ha izmos akkor testépítés, ha meg ügyes akkor sajáttestsúlyos akrobatika. Azzal is lehetsz erős meg izmos, de nem annyira és ugyanannyira is sokkal hosszabb idő alatt -
ncc1701
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Akartam írni a fekvenyomást is. Ha nem gyúrósként csinálja az ember, hanem úgy, mint a fekvenyomók, akkor az kb teljes testes gyakorlat. Tudom, mert így szériáztam 140 kilókkal, és nyomtam csúcsot 200-al 34 évesen. És igen, nekem ezek nagyon sokat adtak ahhoz, h egész napos fizikai meló után még le tudtam menni edzeni. És ezt mai napig tartom, de sajna a nagy súlyokat már nem bírta a szervezetem.
-
Peaceliker
addikt
válasz
5150head
üzenetére
Építkezéshez felhúzás meg súllyal végzett hiperhajlítás volt nekem marha hasznos. Hihetetlen mit kibírtam derékkal. Ezelőtt 7 évvel másik házat ugyan így széttúrtunk és saját kezűleg raktuk össze. Azt alig éltem túl, mert akkor még nem edzettem
Fekvenyomás mondjuk lehet nem adott hozzá semmit, az tény
-
ncc1701
veterán
válasz
5150head
üzenetére
Saját súlyostól nem fogsz tudni nagy súlyokat megemelni. Nagy súlyokat attól fugsz tudni megemelni, h nagy súlyokat emelsz meg, ennyi az egész.
Idegrendszert, izmokat, izületeket hozzá kell ehhez nevelni. Ezért edzettem mindig böszme súlyokkal, amíg bírtam. Guggolás, felhúzás, súlyal való húzódzkodás plö egész testet edzi, izoláltan szinte csak gépekkel tudsz dolgozni.
51 múltam amúgy, vén f@sz vagyok.
De 45 évesen még felhúztam a 200 kilót. Már nem. -
5150head
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Miért csinálnál 12x100 fekvőt?
Miért nyomnál fekve 20kg-al 12x100 -at? Teljesen felesleges, ha az erősödés a cél. Nyilván nehezíteni kell a gyakorlatokon és nem fogsz tudni annyit csinálni. Fekvőtámasznak is ezer meg egy változata van amivel bőven lehet nehezíteni, ha meg beruházol egy súlymellényre onnan határ a csillagos ég. Meg azt is lehet jól csinálni, meg szarul, hogy kb semmi értelme ne legyen.
Nem tudom Te mennyi idős vagy én ma holnap 40-en leszek, de mennek ezek a dolgok heti 2-3 1-1,5 órás edzéssel.
Sokszor az az érzésem, hogy az emberek nem ismerik ezeket a gyakorlatokat és ezért írják le őket.
Pl húzódzkodásból is van az alsós, felsős esetleg a széles azt csá', aztán amikor szűken megpróbálják vagy esetleg archert vagy ezek variálását, egykezest, akkor meg megy a pislogás, hogy azta... De még sima húzódzkodást is ritkán látok teremben, mindenki a gépeken nyomja.
Tessék nyitottabbnak lenni, mert ezek rohadt jó dolgok ám.#202195ncc1701
Miért gondolod azt, hogy csak súlyokkal lehetsz erős? A súlyos edzés pont, hogy izoláltan edzi az izmokat, amiket tevékenységeket leírtál (építkezés) oda meg pont a rendszerszintű erő kell, amit pl a sajátsúlyos edzés jobban kiszolgál. -
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
5150head
üzenetére
Igen, de mennyi idő megcsinálni mondjuk 12x100 fekvőt? Meg mennyi teremben megcsinálni egy mell edzést?
Utóbbit tudom, max fél óra, de nekem inkább 20 perc. Nem tudom, milyen idős vagy, de mikor már meló van, meg gyerekek, meg asszony, meg otthoni munka, akkor nem mindegy, h mennyi idődbe kerül formában maradni. -
5150head
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Akit csak ismerek, és elkezdett otthon edzeni, az kb mind lepukkant, mert nem volt motiváció, és abbahagyta idővel.
Az ilyen az edzőtermi edzést is abbahagyja szerintem.kézen állás pedig egyensúly, majomügyesség kérdése.
Igen, csak én nem sima kézenállást írtam.
A többit kár fírtatnom, mert én az alapállításodra reagáltam: edzőtermi > saját súlyos
Amúgy ne érts félre, én is rángatom a súlyokat, csak kár szembeállítani a kettőt.
Ismétlem: rohadt jó formát el lehet érni saját súlyos edzésekkel is, csak megfelelő gyakrolatokat kell végezni megfelelő kivitelezéssel nehezítéssel, ugyan úgy mint az edzőtermi edzéseknél.
-
ncc1701
veterán
válasz
5150head
üzenetére
Persze, persze. Akit csak ismerek, és elkezdett otthon edzeni, az kb mind lepukkant, mert nem volt motiváció, és abbahagyta idővel.
Egylábas guggolás mindenkinek megy, aki guggol rendes súlyal, kézen állás pedig egyensúly, majomügyesség kérdése.
Más a cél, más az eredmény. Ha befektetett idő/eredmény hányados érdekel, mert nincs végtelen időd arra, h normálisan nézz ki, akkor konditerem a jó megoldás. Pláne, ha van 1-2 krónikus sérülésed, ami miatt adott mozdulatot csak gépekkel tudsz fájdalom mentesen megvalósítani. -
5150head
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Alap dolgokat?
Ez azért nem igaz.
Kíváncsi vagyok, hogy itt hányan tudnak pl egylábas pisztoly guggolást, vagy kézenállásban fekvőtámaszt, vagy planche push up-ot. (aztán nézd meg azokat a srácokat/lányokat hogy hogy néznek ki, akik pl tudják ezeket)
Nagyon messzire el lehet jutni azokkal a gyakorlatokkal is, kár összehasonlítani a kettőt, mert mindkettőnek más a célja és eszköztára, de aki azt gondolja, hogy az edzőtermi edzés felette áll a saját testsúlyosnak az nagyon téved.
-
-
m3ss
veterán
válasz
flash-
üzenetére
az egyekzes fureszeles amugy nagyobb izmokat dolgoztat meg, mint a fekvenyomas. teljesen normalis, hogy jobban felmegy tole a pulzus, mint a fekvenyomastol.
ha van eleg eszkozod az otthoni edzes is lehet teljeserteku, nem muszaj terembe jarni.
de ha fejlodni akarsz nem eleg ugyanzokat a sulyokat mozgatni heteken at, novelni kell a terhelest. rendes sulyzok, sulytarcsak nelkul ez azert problemas. vegtelensegig nem novelheted az ismetlesszamokat.
fekvotamasznal is tudsz neheziteni pl fekvotamasz kerettel plusz hatadra rakott sulyokkal. -
Dorian
félisten
válasz
flash-
üzenetére
Ha testépítő edzésről beszélünk és nem más a cél ( pl HIIT), akkor annyi pihenés kell, ami után újra maximumhoz közeli teljesítményt tudsz nyújtani.
20-30mp alatt a szervezet újratölti az ATP-t,
A következő 3-4 percben pedig folyamatosan termeli újra a kreatin-foszfátot.
Ill érdemes legalább megvárni amíg a pulzus is lecsökken, ez kb 2 perc. -
flash-
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
köszi a tippet!
azt hittem hogy ilyen gyakorlatoknál eleve a cél az 1 perces pihenő, és csak kemény gyakorlatoknál kell több( felhúzás, guggoláas, fekvenyomás,stb)mondjuk egykezes fűrészelésnél mindegy hogy olyan súllyal csinálom amivel 4x12 megy vagy 4x8, egy sorozat után mindig felmegy jobban a pulzus és erősen lihegek. más gyakorlatnál nincs ilyen.
köszi mindenkinek a biztatást!
ha kicsit kitartóbb leszek cél lenne a terem, de kicsit ilyen makacs vagyok magammal hogy amig nem érem el a kivánt formát addig itthon csinálom.. -
ncc1701
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Írta. Menetes szár + vegyi dűbel.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Ilyen huzodzkodot rakott mar valaki lyukacsos tegla falba? Mennyire stabil?
[link] -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ismerek egy edző csajt, brutál erőállóképessége van, többszörös versenykettlebell világbajnok, stb. Na őneki is magas a pulzusa pedig mindent lehet rá mondani csak nem edzetlen. Hogy aztán ez csak ilyen vagy van valami keringési-rendszer probléma azt nem tudom, ő az a tipikus nem érdekel, nem akarok szembesülni vele típus.
-
Peaceliker
addikt
Ja azért nem nagy monológok voltak.
de pár mondatot el tudtam mondani úgy, hogy 2-3 szavanként szünet volt amíg levegőt vettem .
Persze lehet kilengés, az óra késve mér, lehet az a 180 mondjuk fél p el korábban volt és akkor már mikor magyaráztam 170 alatt voltam. Amúgy az óra pontos, néha késni tud vagy hirtelen kiugrást nem kapja el. De ilyen folyamatos terhelés alatt amikor néha csekkoltam és rászámoltam én is a pulzusa mindig marha pontos volt. Omrom vérnyomásmérőhöz is 2bmp et tévedett, de még az is lehet mire órát néztem már annyi is volt.Nem tudom min múlik ez az egész.
2 dolog ugrott még be. Marha keveset iszom, pisi is mindig sárga. Pár havonta néha fehér 1x 1x. Másik hogy asztmás vagyok, minden reggel szteroidos cuccot szippantok. Abból volt olyan fajta gyógyszer, amitől majd kiesett a szívem fél napot. Ettől most ilyen érzet nincs, de lehet emel a pulzuson, nem tudom. -
do3om
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Otthoni edzéshez is lehetne még pár dolgot venned, amúgy én is úgy edzem amikor rámjön. (de vettem pár dolgot)
"-4x12 fekvőtámasz (sorozatok között 1 perces szünetekkel)"
Ismerős, amikor nem volt semmi felszerelés fekvőtámaszoztam is, de cseppet furcsa a mennyiség.
Amikor fekvőtámaszoztam, 100 volt egyszerre, és 1 perces pihenőkkel 1200-at csináltam. (12x100) -
Dorian
félisten
Ma végre normálisan, bár nem tökéletesen aludtam. [kép] (csak 7 óra, mert az ébredés utáni ágyban hesszeles könnyed alvásként lett regisztrálva)
Ugyan bőven idő előtt, 5:15-kor felébredtem, de úgy tűnik kipihenten magam, a mélyalvás és rem is megfelelő -
Dorian
félisten
válasz
Apollyon
üzenetére
Ne keverjük már a kozmikus sugárzást amik nagyenergiajú, nagysebessegű részecskék a naprendszeren kivülről és folyamatosan érkeznek, a sarki fényt okozó Napból származó koronakidobódással, ami nagyságrenddel nagyobb szamú, de nagyságrenddel lassabb reszecskék árama.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Hacsak nem vagy egy műhold ami a Föld körül kering, vagy asztronauta egy hosszú űrsétán, akkor itt a Földön kizárt, hogy bármiféle hatással lehetett rád a napkitörés.
A sarki fényen kívül semmi nem érhette el a felszínt, mivel a bolygó magnetoszférája és atmoszférája megvéd minden káros kozmikus sugárzástól. Az okostelód rádiójától előbb lesz bajod, mint a sarki fénytől.
Hidegfronti tünetek sokkal valószínűbbek, mivel a légnyomás és a csökkent páratartalom közvetlenül is érint mindenkit. -
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
vegyel uj orat, ez rosszul meri a pulzust. 160-180-as pulzussal te nem beszelgetsz az asszonnyal. vagy eufemizmus volt a "beszelgetes", es csak o osztott ki?

en nem tudom mitol lennek edzett, 30kg haj, egy eve nem futok rendesen, bicon meg a terdem miatt ilyen 90-110-es pulzus max
-
Peaceliker
addikt
Na akartam beszélni céges biztin belül kardiológussal, de telefonon csak háziorvos tudott visszahívni. Ő azt mondta ez a pulzus lehet normális. Nem mondta ki, mert a magán orvosok bosszantóan tapintatosak (gondolom sok ember elvárja a seggnyalást), de célzott rá, hogy valszeg ti edzettebbek vagytok
Úgy döntöttem akkor evezőpaddal többször meghajtom magam /hét.
Mai így nézett ki
kb egyenletes volt a tempó, ahol jobban leesett a pulzus ott a gépet igazgattam vagy ittam vagy ilyesmi.
Végén ahol lejjebb ment, ott asszonnyal beszélgettem és picit lassult a tempó. Igaz pár szó után egy lélegzetnyi szünetet kellett tartanom beszéd közben, de nem volt gáz.
Jobban is meg tudtam volna hajtani magam, csak csúszkált a gép
Végig semmit nem éreztem, simán tudtam volna még sokáig csinálni, gyorsítani is akár. Nyilván izzadtam azért rendesen, levegővételre sem kellett még figyelni, igaz 170es pulzus felett már hangosabban vettem, meg erősebben.Mértem vérnyomást. Nem telt el sztem 2p mire gépet elő vettem és lefutott mérés. 137/63 lett és akkor már 125 volt a pulzus is.
Na szóval most mondjuk egy hónapig tolom ezen a tempón és terhelésen, direkt nem akarok semmin változtatni. Kíváncsi vagyok heti pár ilyen edzés hoz-e változást
-
válasz
Dorien
üzenetére
Jaj ez egy létező típus? Múltkor volt bent egy srác, aki fel le sétálgatott kettő sorozat kötött és hangosan énekelt. Azért mikor harmadjára vonta el a figyelmemet, kezdett idegesítő lenni. Körbenéztem másokban is ment fel a pumpa...
Holnap nekem is hozza a futár a fülhallgatóm végre, lehet én is énekelni fogok.
-
Dorien
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Ilyenkor jobb is abbahagyni, mielőtt lesérülnél. Majd legközelebb jobban megy, ahogy ma nekem is.
Egész jó csajok voltak, így volt tesztoszteron rendesen. Kezdésnek egy Bauer? Fitness-es csigás lehúzós hátgépet 100kg-on kimaxoltam, de utána is pöpecül ment minden. Most kb. 70 perc volt az edzés. -
Dorian
félisten
válasz
Dorien
üzenetére
Nálam sem volt még ilyen. Megcsináltam a lábnyújtast meg a guggolást, felpakoltam a súlyokat a csípőtolóra, ránéztem, aztán szépen lepakoltam.
Kifelé menet még csináltam két lábhajlítót meg két bicepszet ha már ottvoltam, de egyszerűen dög fáradtnak éreztem magam, ilyen nagysúlyos komplex gyakorlatokra gondolni sem akartam. Nagyon megéreztem ezt a 2 nap rosszul alvást. -
Dorien
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Én úgy szoktam lenni, hogy nincs kedvem, de ennek ellenére nagy nehezen elmegyek. Csinálni már jó, utána meg már fel vagyok dobva, hogy milyen jól esett.
Na ez vasárnap most elmaradt. Lenyomtam az 50 percet intenzíven, de csak muszájból. Ráadásul valami bolond lány a futógépen hangosan kornyikált, mert valami nagyon tetszetős zenét hallgatott a fülesén.
Remélem, most nem lesz ő sem, meg a büdöske sem... Na, indulok is. -
Dorien
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ja, fény is mindig van, csak amikor sötét van, akkor nem látjuk...

Meg Magyarország is jó hely, csak sok itt a köcsög. -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én sosem vettem észre, hogy az ilyesmi hatna rám, még mindig nem tudom elhinni.
De most a kondiban az első két gyakorlat után azt mondtam, hogy faszomazegészbe és hazamentem. -
Dorien
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Sarki fény volt pár napja, tele van a képekkel a net. [link]
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
akkor regeneralodsz, ha folyamatos progresszio van.
-
Peaceliker
addikt
Ja, persze, minden edzésen tudom pakolni a súlyokat. Persze direkt alacsony súllyal kezdtem újra, így nem is csoda, de az nem 1x van, hogy egyel nagyobb (súlyzón állítva) súllyal megy ugyan az a rep mint 2-3 nappal azelőtt a kisebbel. Vagy volt hogy több úgy, hogy bukásig vagy közelébe megyek.
De azért arra számítottam hogy izomláz az pár hétig kegyetlen lesz, de igazából csak első edzés után 2 napig volt az
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
hat ha most izommemoriabol kezded ujra szinte folyamatos progresszionak kell lennie. nem minden gyakorlatban, de ha pl van 3 mell/lab gyakorlatod az egyikben minimum lennie kell. minden edzesen. ha nincs akkor vagy keves a kaja, vagy keves az alvas, vagy tul sok/gyakori vagy tul keves az edzes. en legalabbis igy mukodom

en most tatraban kirandultam par napot, meg 1 napot sieltem. hidegben plane ha mozgok is mellette keptelenseg annyit enni hogy ne fogyjak. - 1-2 kg, kb -3 rep minden gyakorlatban.
-
Peaceliker
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Én minden éjjel fent vagy 2-3x ha igazán szarul sikerül az éjszaka akkor 5x is.
És igen, jogos, rommá tenni magam fölös, csak árt. De honnan tudom hogy tudtam-e regenerálódni rendesen? Ez mindig kérdés számomra.De ha már ez a téma. Ugye fél év után edzem újra. Első edzés után olyan izomlázam volt, másnap alig bírtam mozogni
persze erre számítottam is. Amire nem, hogy az erre következő harmadik napi edzés után másnap kisebb lesz az izomláz és a heti harmadik edzés után szinte semmi. Tegnap volt megint egy edzésem és alig van egy kicsi. Nem számítottam rá, hogy ez az állapot ilyen hamar eljön.
Anno 3 hónap volt ide eljutni, hogy ne dögöljek bele napokig a fájdalomba. -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
en is azert alszom jol, mert a sok gyogyszer kurvara lelassitott. (es most nincs tul nagy munkahelyi stressz)
eleve ilyen 6 max 7 oras alvo voltam, most delben mar csukodna le a szemem ha hagynak (munka), es 8 ora alvas ritkan eleg.mar erosen gondolkodom, hogy elhagyom ezeket, de tegnap megint ossze vissza volt a pulzusom este

-
tisn
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
rendesen kell edzeni, akkor bezuhansz az agyba es alszol

na ilyen se volt meg
eloszor a vallam huztam meg csigas lehuzasnal, nem tudom hogyan, de 4 lapsulyt visszaveve se birtam megmozditaniaztan valamelyik labgepnel a tegnap mar vacakolo derekam is beallt a teremben, ilyen se volt meg, ugy jottem ki, mint kvazimodo, meg jo hogy pont autoval voltam, nem birtam volna hazajonni
(500m)
faszom -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
meg a melatoninban levo hatoanyag mennyisegek tok masok. az hogy 1mg-ot veszel be semmit se jelent. elvileg veszelyes is lehet, meg nagy a szoras melyikben mennyi az annyi. nem tudom milyen podcastban beszeltek mar errol..
-
ncc1701
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Azaz. Hétvégén meg megébredek mondjuk fél6-kor, és nem tudok visszaaludni. Ezért is engedtem el ezt a háború van című edzés stílust, mert rájöttem, h ha nem regenerálódom, akkor csak többet ártok azzal, ha edzésen csapágyasra hajtom magam. Már kb mindent megpróbáltam, de altatózni nem fogok.
-
-
Dorian
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én allergoról szoktam rendelni, többnyire lengyel termékek.
-
Dorian
félisten
Én is Brian Cox és hasonlókkal kezdtem, de azért azt a "tudományos" szintet hamar meg lehet haladni ha van ez emberben erre érdeklődés. Javaslom tőlük az előadásokat, kb. ez a tudományos sorrend is:
Dávid Gyula
Trócsányi Zoltán
Takács Gábor
Katz Sándor
Kis-Tóth Ágnes
Asbóth János
Csanád Máté
Detre Örs Hunor
Persze ezt nem elég hallgatni, mert sokszor van egy csomó képlet, diagarmm, stb.
Melatonin: Elvileg a triptofán is szerotoninná, majd a végén melatoninná bomlik. Külön 1mg melatonint csak néha szoktam mellé dobni, de ha akettő közül kell választani, akkor a triptofán jobban bejön.
Taurin az keringési mellett az idegrendszerre van jó hatással.
GABA meg gátolja az idegrendszer túlaktivitását így segíti az esti "lekapcsolást" -
-
-
Dorian
félisten
Feleségem bezzeg jól aludt, úgy látszik őt em érte a protonsugárzás
De mégis érte az agyát: Elment reggel a -12-be futni, aztán megfagyott a szempillája meg a haja
-
Dorian
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Lefekvés előtt fél órával 2g taurin, 1,5 g magnézium laktát, 500mg triptofán, ha úgy van még 1 mg melatonin.
Lefekvés előtt 1 órával már nem is nyúlok a telefonhoz és legtöbbször ELTE-s részecskefizika vagy kozmológia előadásokat nézek, esetleg könyvet olvasok.
Szinte mindig azt kapom, hogy a felhasználók (16 millió) 96-99%-nál jobb az alvásminőségem. Na, ez tegnapelőtt 44 volt. -
scdlsc
senior tag
Most olvasom a többieket, hogy napvihar, meg ilyenek.
-
scdlsc
senior tag
Nem vagyok szakértő, de szerintem a mérettől is függ, hogy mennyire lesz szép a végeredmény. Meg akinek hónaljnál rakják be, ott nincs heg a mell alatt. Lehet bizonyos köbcenti felett ott már nem tudják berakni, ezért vágják a mell alatt? De mondom, nem értek hozzá ennyire.
-
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- DJI Avata drón speciális Axisflying motorokkal
- DJI Mini 4 Pro GL, hibátlan állapotban , 1.5 év garanciával 2 akksiva, utazó táskával
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL A Szőr-Terminátor keresi bátor új gazdáját!
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4185
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
orexel, ez van
)
amit en irtam az egy krem. amugy tenyleg jo, tobb forrasbol is ezt ajanlottak.

de pár mondatot el tudtam mondani úgy, hogy 2-3 szavanként szünet volt amíg levegőt vettem .

kb egyenletes volt a tempó, ahol jobban leesett a pulzus ott a gépet igazgattam vagy ittam vagy ilyesmi.