Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #270395 üzenetére
ez szerintem nem rossz ár ezért, leírás alapján dt belépőszintű kerékszett van rajta.
---
téli + nyári kerékszett között 60 deka különbség van + lassabb gumi, azt még síkon is lehetett érezni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz Csokicsibesz #270390 üzenetére
Én a helyében azt sem vetném el, hogy mellé elkezdene egy másik kiegészítő sportot, direkt megcélozva a fogyást. Úszás, kondizás, foci haverokkal stb. ami nem nyűg. Ha többet tudna leadni zsírból, akkor könnyebben elérhető lenne a célja és a keringésére is jó hatással lenne. Természetesen a kaját meg szigorúan betartani. Sajnos nincs semmi csoda vagy csodaszer, ki kell kerülni a komfortzónából (izzadás, nagyon fárasztó stb.), azaz No pain, no gain.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #270395 üzenetére
Ez vezetékes Sram apex szett, nemtudom azt nézted-e.
Inkább a vezetéknélkülis Decás szerintem ebből a nagyságrendből akkor.
Már az is 850K akciók nélkül[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Eskü ez nem is tűnik rossznak: Romet gravel gép, karbon váz, SRAM Apex szett, 660k
-
-=RelakS=-
veterán
Doktor úr, azt tudjuk, hogy Tin mi alapján számolt ilyen alacsony pulzusokat? Nem követtem a kisregényeit, szóval lehet, de minimum gyanúsak a számai.
"Azt megint csak halkan jegyzem meg, hogy a z2 edzés sem könnyű, görgőn 1 óra alatt úgy leizzadok és meghalok közben mint a fene, pedig én szoktam 4-5 órákat tekerni."Ez volna kb a lényeg. Egy videó alatt valaki úgy írta, hogy akkor találtad meg a zóna 2-det, ha már szakad rólad a víz, de még egész mondatokban tudsz ezzel kapcsolatban panaszkodni.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
dom1n0
senior tag
Görgő nagyon más foci érzetre, rendesen aznapra kuka vagyok ha lenyomok ott egy 70-80 perces erősebb etapot
-
ZolkoW
őstag
válasz -=RelakS=- #270387 üzenetére
nálam a kajálás (ideje, stb) sokat számít, úgy vettem észre.
a forgalom is...
a görkoris csajt már nem látom mostanában, de egy sima átkelés a 81-esen +15 bpm...Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Csokicsibesz
tag
válasz -=RelakS=- #270385 üzenetére
Valószínűleg azért jön neki ki ilyen alacsonyra mert:
1) edzetlen
2) valami zavar lehet a keringési rendszerében.De mind a két esetben nem az a megoldás, hogy túlterheled magadat. Az a baj, hogy ezekkel a kommentekkel adjátok alá a lovat, amikor nyilvánvaló, hogy emberünk teljes tagadásban él (nehéz a csontom és hasonlók).
El kell fogadni, hogy mik a realitások és ahhoz képest kell/érdemes célokat kitűzni, attól teljesen függetlenül, hogy valaki versenyezni akar, vagy csak bringázni.
De a legegyszerűbb az, ha elmegy egy személyi edzőhöz, aki megmondja és megírja neki az edzéstervet ahhoz a célhoz, amit ő el akar érni. Ennyire egyszerű.
Azt már csak nagyon zárójelben teszem hozzá, hogy egyetlen egyszer sem személyeskedtem veled, hanem teljesen tárgyilagosan leírtam mit kéne csinálni. De Tin kolléga ezt nem tudja felnőtt módjára kezelni és nekiáll rantelni, hogy mi nem értjük meg őt meg nincs ideje stb. Megsúgom sok olyan ember van akinek kevés ideje van vagy adott esetben még kevesebb, mint neked mégis tud megfelelően edzeni.
A cégnél ahol dolgozom a CEO rendszeresen fut maratonokat, pedig egy több ezer fős cégnek a magyar vezetője és nem rantel fórumokon, hogy neki erre nincs ideje, hanem csinálja. De adott esetben mondhatnám magamat is, nyáron rendszeresen 6 előtt keltem, hogy el tudjak menni tekerni és utána meló, család stb. (nem random IT-s melóm van, hanem olyan munkaköröm amiben elég rendesen van felelősség)Jah igen és doktorim is van, szóval nyugodtan doktor urazhatsz mert nem veszem magamra, igazából csak megadtad a kellő tiszteletet.
Azt megint csak halkan jegyzem meg, hogy a z2 edzés sem könnyű, görgőn 1 óra alatt úgy leizzadok és meghalok közben mint a fene, pedig én szoktam 4-5 órákat tekerni.
Szóval ha valamit el akarsz érni, akkor el tudod érni, a többi az csak kifogás.
Ha meg nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor vegyél egy ebike-ot és kész, azzal sincsen semmi baj. A baj abban van, hogy nem fogadod el az igazságot se magadról, sem azzal kapcsolatban, hogyan lehetne változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Hidrós karbon bicó 300-ért? Sava Road Carbon 4.2 méret 56 / XL
-
Mezga Aladár
veterán
Nyavalyogtok, hogy a kettes zónás tekerés unalmas.
Tény padlógazzal csapatni/stéherezni/lejtőzni sokkal vérpezsdítőbb.Én felveszek egy sport füles, ami nem fedi el a környezet zaját, és kabarét, hangoskönyvet hallgatok. Ilyenkor a legnagyobb veszély ha könnyesre röhögöm magam mert akkor esélyes, hogy nem látom az utat.
A drótszamár legyen veletek! -
-=RelakS=-
veterán
válasz ZolkoW #270386 üzenetére
Én olyan 130-142 közé számoltam a saját zóna 2-met.
Teljesen változó, van, hogy a 130-ért is meg kell dolgoznom, máskor meg nem győzök lassítani, hogy 140 körül maradjak. Ez utóbbi leginkább fél óra tekerés után jön
Kaváncsi vagyok, hogy a wattmérős bringagépen, ha már rendszeresen fogom használni, akkor hogy fog alakulni a teljesítményem. A 25 fokozatú nehézségi skála is adhat némi variációt az edzésnek.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz -=RelakS=- #270385 üzenetére
szándékosan nem a 100-ast írtam, az nekem is túl alacsonynak tűnik, de egy ilyen 125-135 (egyénfüggő, nem is szabadna leírnom számokat) már elég kell hogy legyen valamire.
Ez az elején nagyon türelemjáték tud lenni. Pont valami minimalista órát keresek, amivel futás közben is tudnám nézni a pulzusom, mert más nem kell, csak a telefont nem akarom elővenni minden lépésnél... GPS nem kell bele, és nulla forintba kerüljön..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
tényleg építőnek szánom én is, de te sem várhatod el, hogy mindenki emlékezzen rá, hogy neked hány órád van erre hetente, meg mindig elmondod, hogy nem tudsz ennyi meg ennyi pulzussal menni, hát ez faszság. Csak nem akarsz.
Én elfogadom azt is, hogy neked unalmas, meg ezzel kapcsolatban ne rám hallgass, hanem a nálam okosabbakra, felkészültebbekre, de persze a saját fejedre is hallgathatsz, csak akkor az ténlyeg egy idő után a "minek kérdezel" kategória, és nem bántásból, csak ha meglesz a bringás IDDQD, akkor nekem is áruld el légysziszerk: látom, közben sokan reagáltak rá, még annyit talán, hogy pont a megfelelő alapozás tűnik a leginkább hatékony cheat code-nak, legalábbis hosszabb távon. De biztos működik más is (pl. ami a csövön kifér, ileltve a tekergetünk sokat, aztán majdcsak nem árt), csak szintén nem a saját, hanem nálam sokkal többet sportoló elvtársak elmondása alapján akkor mondjuk hamarabb visszaesel, amikor kihagysz 3 hetet, meg ilyenek.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #270381 üzenetére
Utánaolvastam most, és valóban!
Köszi! -
MPowerPH
félisten
válasz Ringman #270371 üzenetére
Pedig azt is lehet elvezni, csak jo helyen kell futkosni. Na meg jol jon az, ha nem egyedul csinalod... Bar neha egyedul is okes, mert le tudsz menni alfaba.(ha mar edzettebb vagy)
Ha kevesebb az idod, akkor a futas a joker a formaba lenduleshez... Vagy veszel egy gorgot, de szvsz nalam az lenne a sport vege.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #270379 üzenetére
Köszi!
Most 151-et mért a zwift, ez szerintem reális nagyjából, bár én inkább 160-ra számítottam, azt lineárisan kitudom tekerni 20-25 percig.
Futásban 7:00, ez tudom nagyon gyenge, de sosem voltam egy nagy futó típus, a triatlon miatt kezdtem, de kezd megtetszeni hálég.
200W a célom szezon elejére, akkor az reális lehet szerinted ezek szerint?
Megyek én sokat, de engem nem csak a biciklizés szépsége érdekel (azt is szeretem persze, minél gyorsabban gurulni ), de a számok is érdekelnek mögötte leginkább ennyire, ez gondolom emberi tulajdonságaim miatt van -
parandroid
félisten
válasz dom1n0 #270377 üzenetére
Nem lineáris a fejlődés, ezért megjósolhatatlan. Ha közel vagy egy komolyabb szinthez, akkor keveset, ha a béka sege alatt vagy, akkor sokat. Teszem azt 140-es FTP-ről 200-ig eljutni következetes edzéssel elég gyorsan lehet, 200-ról 230-ra, na ahhoz azért neki kell feküdni.
Hajlamos vagyok Zolkow-val abban egyetérteni, hogy felejtsd el azt az FTP-t, tekerj sokat, aztán jön magától. Aminek van értelme, hogy néha azonos szakaszon (szegmensen) lecsekkolod, hogy mennyit fejlődtél, de ne legyél ennek se a rabja, mert az csak árt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
válasz Csokicsibesz #270318 üzenetére
létezik cheat code, úgy hívják pedelec
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
dom1n0
senior tag
válasz semmiho #270376 üzenetére
Nagyon hasznos, köszönöm én is!
Lenne egy olyan kérdésem hozzád, szerinted egy téli felkészítő alatt, ha optimális az edzés, pihenés arány, mennyi FTP-t lehet nagyságrendileg feépíteni a köv. szezonra pluszban (újrakezdő) amatőrként ?
20-25% reális lehet, vagy ne álmodozzak? -
semmiho
tag
Pár gondolat, bár már évek óta nem foglalkoztam behatóbban a témával, de beugrott, hogy fontos lehet.
Ha az elmúlt 1 évben, különösebben ha ennél régebben nem futottál már, a korai sérülések megelőzése és elkerülése végett, érdemes 4-7 naponta mindössze 15-20 perccel kezdeni. Ha a 3. héten nincsen gond, akkor sem mennék fél óra fölé, természetesen moderált intenzitás mellett. Pár hétig mindenféle résztávozás ugyancsak kerülendő! (kinti futás helyett a futópad jó ötlet egyébként)
A háromféle, úgynevezett kontrakciós formából, azaz a koncentrikus, izometrikus és excentrikusból a futás az utóbbi csoportba tartozik. Ennélfogva a leginkább a sérülésveszélyt magában hordozó forma. A tipikusan izomláznak nevezett, valójában mikro-izomszakadások okozta sérülések leginkább az excentrikus mozgásformáknál alakulnak ki: gondoljunk csak bele, minden egyes talajra érkezéskor az izomrostjaink nem rövidülve, hanem megnyúlva fejtenek ki erőt - egy rövidebb futásnál is akár több ezernyi alkalommal, lépésszámtól függően természetesen. Ez az erőkifejtés rántásszerű, mint mikor egy mazdagot két végén megmarkolva feszesre rántasz és még hangot is ad - csak a szemléltetés kedvéért. (Ezért is fontos, hogy különösen egy magas BMI mellett nagyon gondoljuk át a futást, inkább kerékpározással és dietetikussal támogatott diéta mellett fogyjunk előtte.)
Természetesen nem kell azért megijedni, a futásnak alapvetően fontos és pozitív élettani és biomechanikai hatásai vannak - a lényeg az óvatos kezdés.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Ringman #270371 üzenetére
Én régen nagyon szerettem, szélső középpályás koromban kellett is futnom rendesen. Most egy 2,5 hónapja újrakezdtem heti 3 edzéssel és tök jó, sokkal jobban érzem a pozitív hatásait mint a bringázásnak.
Bár tekerni amúgy jobban szeretek csak erre keevsebb időm van.Més que un club!
-
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #270365 üzenetére
mindig is csodáltam azokat az embereket, akik kényszer nélkül, maguktól képesek futni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
Most hogy a mai napra 25km/h szelet igernek, vegul elkezdtem Zwiftben az FTP Builder plant, 6 het orom es moka kovetkezik. Ahhoz kepest hogy papiron “csak” 70 perc tekeres, azert lefarasztott A tervem telre ezt lenyomni, utana a 3 honapos komplexet megprobalom vegigcsinalni, es mire vege elvileg mar itt a jobb ido .
Kozben dolgozok az 5km futason/ illetve annak gyorsitasan is heti 2-3 alkalommal.
Nem lesz uncsi a tel igy, az mar biztos.
Biciklibol a Cube Agree c62 pro, vagy Axial WS c62 sl ami nagyon tetszik, fitting utan kivarok egy jo akciot kulfoldrol es megrendelem -
Lacerta
aktív tag
válasz attiss66 #270362 üzenetére
Nekem a másodikhoz hasonló van, de 1/3 áron, Aliról.
A drágább jobban tisztít talán, mert több kefe van benne több irányból. De az egyszerűbbet sosem próbáltam, szóval ez csak tipp.
Brigéciol D3-al használd, vagy petróleummal. Sztem nem releváns az árkülönbség a benzinhez képest.
Az alkohol árt a tartály műanyagának, de ahogy olvasom, a benzin is.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #270366 üzenetére
Főleg ha mellédobsz egy gyufát...
Bocs, ezt nem tudtam kihagyni. -
-=RelakS=-
veterán
válasz Dark Archon #270364 üzenetére
Nekem van a másodikhoz hasonló, és nem olyan könnyen törnek azok a fogaskerekek.
Csak a benzint nem szereti, attól elreped a műanyag burkolat
Mondjuk ha a kicsire gondolsz, a 45fokos fogakkal, az lehet, hogy ócska.Ami nekem van: ócóbb márka, XLC, egyéb tartozékokkal
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Próbáltad már a futást? (nem gyaloglás, stb, futás, 7:00 vagy alatta tempóval)?
Ha a bicón ilyen pulzusos van, ott tuti jön a max végig, erre igen nagy az esély..
Ha van futópad, 2-3% emelkedőt be kell állítani és gyors gyaloglás szerintem.
Ha ott patika a pulzusod, akkor lehet elkezdeni kocogni, majd futni.
Szerintem -
addikt
válasz attiss66 #270362 üzenetére
Az olcsó fogaskerekei kb. 2 használat után szerintem eltörnek, feleslegesen túlbonyolított. Nekem ILYEN van, ennek egyedüli hátulütője, hogy kívülről nem tisztítja meg a láncszemeket, de arra meg ott a rongy / szivacs.
A drágában nincs felesleges mechanika, minek is, a lánc hajtja. Meg ez a lánclapok oldalát is keféli.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
jjeahh
nagyúr
Most a Vendull mez $8, ha valaki lemaradt volna a Kemaloce-ról.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Friczy
senior tag
válasz Dark Archon #270249 üzenetére
Vannak szerencsétlen felni/külső párosítások, te is kifogtál egyet. Az esetek többségében a felnire rá tud menni más gumi sokkal könnyebben, illetve az adott gumi is más felnire, csak egymást nem szeretik. Egy ilyen páros kifogása jó alkalom a pontosabb gumiszerelés megtanulására
Én is jártam úgy, hogy a 622/28-as Continental Touring Plust kb. háromszor tettem fel a felnire, mert az első két alkalommal becsíptem a belsőt (korábban a felrakáshoz nem is használtam szerszámot, puszta kézzel raktam fel a külsőket). Szerencsére utána vagy egy évig nem kellett hozzányúlni, aztán amikor mégis kellett, már egész könnyen ment (nem hiszem, hogy a technikám lett jobb, inkább a használat kissé elkoptatta a gumit, és már könnyebben ment a szerelése.
Azóta is találkoztam már nehezebben szerelhető gumikkal, viszont addigra kiismertem, hogy hogyan kell felrakni. -
Tin
veterán
válasz flash- #270357 üzenetére
Köszi ez hasznos és jogos. Mint írtam, nem tudok időben ennél többet menni, de szeretnék még erősödni, és hogy bírjam a hosszabb emelkedőket is. A fogyás folyamatban, még 7 kiló mínusz a cél, de futni is fogok futópadon, az kisebb terhelés, jobb zsírégetés, és az nincs is kinti időhöz kötve.
Reflexx: kösz neked is!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz lsebestyen #270335 üzenetére
Sok futás segít.
Bő 2 hónapja futok (Garmin Greg edzésével) heti három alkalommal, azóta több mint tízzel alacsonyabb a pulzusom bringán.Més que un club!
-
flash-
veterán
mi a pontos cél? min akarsz jó lenni? pl egy Csobánka-Dobogókőt(16.5km ami) akarsz minél jobb idő alatt lenyomni ami úgy 55-60 perc egy lelkes amatőrnek, vagy a rövid 1-2 perces emelkedőkön akarsz minél jobb lenni? amin javulni akarsz azt gyakorold.ha hosszú mászásban akarsz jobb lenni akkor mássz minél többet egy edzésen laktátküszöb körül..
és fogyj.. mert ez ez az amit plusz súllyal sosem fogsz megnyerni fordítva:hiába nem erősődsz,minél jobban fogysz hiába fogysz izomból is "elvileg" a fogyással nyert előny ígyis felfelé való sebességbeli javulásban fog jelentkezni főleg ilyen 1 órás mászásoknál( 1-2 perces dombsprintnél meg továbbra is a nyers erő fog dominálni, oda ha van is rajtad +20kg,de erős vagy sprintben,akkor viszonylag jó leszel benne..) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #270336 üzenetére
jön Zoliwrc és lebasz mindenkit...úgy úgy, mindjárt jön és lesz nektek pulzus, zóna meg ilyenek!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #270352 üzenetére
En ha nem felejtem el, bcaa+glutamin szoktam inni, lehet placebo de jobban megyek ugy erzem
-
-=RelakS=-
veterán
válasz dom1n0 #270351 üzenetére
Vagy kreatin. Lehet, hogy majd megpróbálom nem csak hosszabb utak előtt szedni, hanem rendszeresen. Aztán nézhetem az instant 3 kiló pluszt XD (vízmegkötő a kreatin)
Illetve tekerések után legurítok egy adag fehérjét. Ezek az Iso Whey Zero cuccok borzasztó finomak.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #270350 üzenetére
Inkabb Bcaa+glutamin ha valamit inni akarsz, ennek meg haszna is van
-
-=RelakS=-
veterán
válasz lsebestyen #270349 üzenetére
Már nem is igazán hat :/
De olyan jó volt emelkedőn felsuhanni olyan áttételben, amit általában síkon használtam
Hell, Kong Strong, meg még valami jó volt, de a Monster az ócska.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
lsebestyen
addikt
-
Seep
senior tag
Itt van kép az én bicajomról is. -
-=RelakS=-
veterán
válasz lsebestyen #270343 üzenetére
Most meg az a gyanúm, hogy nem csak azért szenvedek, mert energiaitallal jól szétbarmoltam az izmaimat (hirtelen jóval gyorsabb voltam, cserébe nem tudom napok alatt sem kipihenni magam), de majd viszem szervizbe a bringát, aztán lehet, hogy a hátsó agy kuka. Lötyög is a kerék, meg fura ropogó hang jön belőle, amikor állványon megtekerem Kíváncsi lennék, hogy ez otthagyat-e velem egy marék wattot az úton.
-
-=RelakS=-
veterán
100-as? Ha felkelek az ágyból, magasabb a pulzusom.
Mennyi a nyugalmi pulzusod?
Hány éves vagy?
Ezekből egy ökölszabály szerű sávot ki lehet számolni, ami ha nem is pontos, jó irány a zóna 2-es tekeréshez. Ezzel lehet jól zsírt égetni, és energiát felhalmozni. Csak az edzés végén nem szabad elfelejteni jól meg is hajtani a bringát/görgőtItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #270342 üzenetére
"aztán mikor végre felültem a bringára, olyan volt, mintha magától menne" - Ugyanez, elég jó érzés volt.
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #270339 üzenetére
Uhh, szep!
Nalam most 135-140watt jon ki ott a kenyelmi zonaban. -
Ringman
nagyúr
A világon semmi bajom azzal amit csinálok, élvezem, most hogy van rendes ruhám, különösen.
ez a lényeg!---
más: nem nagyon tekertem az elmúlt 3-4 hónapban, de a sima napi bringás közlekedéssel is megvolt kb 140-180 km havonta (óra méri magától)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
lsebestyen
addikt
válasz dom1n0 #270337 üzenetére
Hát ez egy nagyon jó kérdés, mert sajnos az outin nincs wattmérőm, csak a görgőn. 150-160W talán? Októberben még csak 3x görgőztem, azok mind intenzívebbek voltak, onnan azt látom, hogy 200W-hoz 150bpm kell. Áprilisban a 181W-hoz kellett 139bpm, de azóta azért eltelt ~5k km.
-
Tin
veterán
válasz Ringman #270336 üzenetére
Én már jó ideje nem figyelem a pulzust, itt jön fel a téma újra és újra. Tök jól eltekergek, tök jól erősödök, fogyok, gyorsulok, lassan esik az átlagpulzusom, a nyugalmim is leesett már, egyre meredekebb emelkedőket küzdök le, szóval köszi, de baromi jól vagyok. A világon semmi bajom azzal amit csinálok, élvezem, most hogy van rendes ruhám, különösen. Annyi volt a kérdés, hogy rövid de meredek emelkedőkön érdemes gyakorolni vagy hosszabb de kevésbé meredeken, és megint az a k.rva pulzus lett belőle...
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #270335 üzenetére
Hany watton vagy ott 130 pulzus alatt/kozeleben?
-
Ringman
nagyúr
már linkeltem múltkor, hogy nagyon szór az emberek pulzusa (nincs varázsképlet, ami mindenkire jó), ne számokat nézz, hogy akkor ennek 130-nak kéne lennie.
de majd jön Zoliwrc és lebasz mindenkit aki bpm-eken rugózik, főleg aki tréneren vagy szobabiciklin nyomna pulzusedzést
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
lsebestyen
addikt
Szerintem az igazság félúton van: tényleg fontos lenne az alacsonyabb pulzuson való tekerés, mert abból lesz jó alapálló, de ha egyszer Tin fórumtársnak nincsen ideje 3-4-5 órákat tekernie, akkor tök mindegy.
Kontrázóknak abban van igaza, hogy nyilván menne az alacsonyabb pulzuson való tekerés, és egy idő után nem 12km/h átlag járna hozzá, de ősztinén, ha mindig csak 1 órám lenne tekerni én sem akarnék 12km/h-val dülöngélni. Ha ennyi fér bele, akkor úgy kell menni ahogy éppen jólesik.Én már azt is unom, ha <130-as pulzuson kell recot csinálni (200bpm a max, nyugalmi 50-55 között), pedig az nálam mostanában 28-30km/h átlagot jelent, de attól még unalmasnak tűnik.
Téma zárható.
-
Tin
veterán
válasz Mezga Aladár #270332 üzenetére
Jó hát akkor te csináld így, én meg maradnék a bringázásnál. Az meg, hogy mit gondolsz rólam, független attól, hogy milyen vagyok. Néhányan elfelejtitek néha, hogy ez csak egy sport, az embereket pedig nem egyetlen szempont alapján mérik.
szerk: (ha már hozzáírtad)
Két bringás megy egymás mellett. az egyik 130 pulzussal a másik 150 pulzussal. Jön a hegy, na melyik fog előbb elfogyni?
Amelyik kevésbé edzett.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
"Elismételhetem ezt pár hetente újra és újra, de k.rvára tudnám díjazni, ha elfogadnátok, hogy az nálam nem megy,'
Pont te írtad le, hogy megy: "A kislányommal való két héttel ezelőtti gyökkettes tekerésem átlaga volt 112 bpm, max 135 bpm, a sebességátlag meg 12.6 km/h"
Ezt kell csinálni sokat és lejjebb fog menni a pulzusod.
"vagy inkább elkönyvelnétek hülyének" megtörtént
Két bringás megy egymás mellett. az egyik 130 pulzussal a másik 150 pulzussal. Jön a hegy, na melyik fog előbb elfogyni?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz parandroid #270325 üzenetére
Hónapokkal ezelőtt, amikor itt jó páran tanácsolták a Z2 edzést, utánamentem a dolognak, kipróbáltam, és egyszerűen a közelébe se bírtam menni. Próbálkoztam vele, de egyszerűen nem ment, és addig keresgéltem és olvastam a cikkeket meg néztem a videókat (meg is osztottam itt párat), amíg az jött le, hogy simán lehet máshol a 2-es zónám, és utána elfogadtam, hogy a 150 bpm nálam bőven lehet a Z2 teteje. De akkor és azóta is mindig megkapom, hogy miért nem 120-as edzéseket tartok, és mimármegmondtuk... Kösz, majd szólok a testemnek, hogy nem "sztenderd".
A múlt heti 40 km-es úton, ahol nem álltam meg, és 153-as volt az átlagpulzusom, semmi bajom nem volt, tök jól éreztem magam. Nem fáradtam el, elmehettem volna akár még egyszer ennyit, csak már dolgom volt, és untam is kicsit.
Mellesleg tudom, hogy jól csinálom, mert érzem és tapasztalom. Az, hogy nem mások elvárásának megfelelően, vagy nem tökéletesen, azt elfogadom, de most télen mászni fogok, tavasztól meg hosszabb távokat menni, mert ez a kettő még a gyengeségeim közé tartozik.
#270329 MPowerPH: köszi, ezzel így tökéletesen egyetértek, és így csinálom. De megértem a többieket, hogy segíteni akarnak, és bízom benne, hogy egyszer ők is megértik, hogy hálás vagyok érte, de nem mindenki működik ugyanúgy.
[ Szerkesztve ]
-
-
MPowerPH
félisten
Szerintem haggyd a fenebe... 2,5 eve nem tudtam lefutni egy felmaratont se, sot, a 10km -es korok is 160 feletti pulzusatlaggal mentek. Csinaltam, probaltam a pulzusedzest is 3 hetig, de szvsz azt csinalja az, akinek ket muterja van. Nem elsportolok vagyunk. Szoval csak futottam meg tekertem, es ez ev kozepen mar ment a maratoni tav, boseges szinttel, 150 koruli pulzussal. A KOM -okat direktben nem hozom, pedig a volt/van par. Volt olyan maszas, ahol bicajjal a 14 perces idom helyett 9 perc korul felertem.
A lenyeg, hogy elvezzed, amit csinalsz. Elsportolok ebbol elnek, penzt kapnak erte, es az egesz eletuk e kore epul. Nekunk ez csak sima sport, amivel kiszakadhatsz a szurke hetkoznapokbol.Tekerjel, ahogy jol esik,es majd jonnek az eredmenyek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #270325 üzenetére
Tegnap kimentem reggel futni, és ahogy marha hideg volt és jól esett ahogy kimelegedtem, elkezdtem a penzum végén poénból ráralni még 1 kört, de -1perc/km tempóval, otthon néztem a garminon hogy 180-as pulzuson voltam , ott helyben semmi különöset nem vettem észre magamon.
Nyugalmim most 52[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Ennék Erős Pistát, de nem bírom az erőset. Hogyan egyem?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
parandroid
félisten
válasz ReFleXx #270321 üzenetére
Persze, a kardio az kardio. Futópad, evezőgép, spinning, görgő, egykutya. Alapot bármelyiken ki lehet építeni. A specifikus edzések utána jönnek, ott már nem árt azt csinálni, amivel aztán foglalkozni akarsz.
Tin: A pulzus ilyen, nejem 170-nél meghal, pedig amúgy marha jó formában van. 160 már extrém magas neki, kb 155 körül van a threshold, ahol még tud teljesíteni. Ez legalább 10-zel, de akár 15-tel kevesebb annál, aminek 'lennie kéne'. Cserébe 45 alá tud menni a nyugalmi pulzusa. Unokaöcsém ellenben 9 évvel fiatalabb nálam (már közelebb van a 40-hez ő is, mind a 30-hoz), és tök jól érzi magát 170-es pulzuson. Majd egyszer ráérünk, és rá tudom beszélni, szerintem kimérjük neki, de az a gyanúm, hogy ennyi idősen is közelíti a 200-at a maxHR-je. Vérnyomáscsökkentő elvileg amúgy nem befolyásolja a pulzust, egy éve én is szedem, de nem vettem észre összefüggést. Ami biztos, hogy az edzés jót tesz a magas vérnyomásnak, az határozottan látszik. Edzés után mindig helyrejön, akkor is, ha előtte még szar volt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Tin
veterán
válasz dom1n0 #270320 üzenetére
Pont ezt akartam elkerülni...
Szóval, doktor urak! Akár hiszik, akár nem, nem tudok 100-as pulzusátlagon tekerni, mert nem olyan a keringési rendszerem, amilyet Önök megszoktak, így aztán miattam a fél fórum megszakértheti azt, hogy hogyan működik a testem, az egészből nekem csak annyi fog lejönni, hogy legyintek rá, a másik oldal meg azt gondolja rólam, hogy "ez hülye".
A kislányommal való két héttel ezelőtti gyökkettes tekerésem átlaga volt 112 bpm, max 135 bpm, a sebességátlag meg 12.6 km/h. A múlt heti "megállás nélkül 40 km" tekerésem átlaga 153 bpm, max 169 bpm, sebesség 25 km/h. Értem én, hogy egyesek ráfeszülnek arra, hogy ilyen meg olyan pulzus kell, és ez valószínűleg igaz is egy sportolónál vagy egy évek óta bringázó amatőrnél, de nem igaz egy fél éve a semmiből elkezdett embernél, aki ráadásul vérnyomáscsökkentőt szed a keringési problémáira. Ha nincsenek reális célok és sikerérzet a bringázásban (vagyis fejlődés), akkor cseszhetem, hogy 3 hónapig 10 km/h átlagsebességgel majd elégetek 5 kg zsírt, ha közben 1 hónap után lerakom a bringát, és inkább nem tekerek többet. Főleg, hogy már 4 kiló mínusznál járok a diétával amit kb 3 hete kezdtem.
Elismételhetem ezt pár hetente újra és újra, de k.rvára tudnám díjazni, ha elfogadnátok, hogy az nálam nem megy, és vagy adnátok tanácsot arra, amit kérdezek, vagy inkább elkönyvelnétek hülyének, és nem adnátok.
[ Szerkesztve ]
-
-
dom1n0
senior tag
Biztos, hogy tudsz 100-as pulzosátlagon tekerni, mindenki tud, csak brutál lassú ás unalmas lesz eleinte.
De ettől függetlenül ahogy Csoki is írja, ettől alakul ki az a fajta állóképesség amire lehet építkezni hosszútávon, és nem mellesleg ezen a tempón ég a zsír igazán, ha 170-es pulzuson mész fel a hegynek, ott egyrészt nem ég a zsír kb semennyire, másrészt nem fogsz tudni 30-as átlagon elmenni órákat.
próbálj meg abban a 2 órában olyan tempót nyomni, ahogy Csoki írta Z2-ben. (Max pulzus max 65%)[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz parandroid #270316 üzenetére
Köszi, akkor ezeket a kilométer feletti moderáltabb emelkedőket fogom hajszolni, abból van egy pár a környéken, és azt vettem észre, hogy ott tényleg tudok fejlődni, mert nagyon kell a beosztás meg a légzés, és ha nem a sebességre fókuszálok, akkor szépen lassan úgyis felérek. Idővel pedig gyorsulok: ma felmentem az utam végén az egyik emelkedőn 36/15-el ott, ahol még nyár elején 36/23-al is kiköptem a tüdőm. Nem is értettem, hogyan, de azt vettem észre, hogy ezek az emelkedős menések elég sokat dobnak rajtam.
#270318 Csokicsibesz: ja hát jó, ha én csak cheat kódok keresek, akkor még inkább igazam volt abban, hogy felesleges volt megkérdeznem Maradjunk abban, hogy azért értékelem a segítő szándékod
-
Csokicsibesz
tag
Az a baj, hogy te cheat kódot keresel az állóképességi sportban, de ilyen nincs, nincs IDDQD.
Az állóképesség az alfája és omegája az egésznek. Felesleges magas intenzitáson (pulzuson) menni, mert nem veszed rá a testedet arra, hogy a rajtad lévő zsírból csináljon energiát.
Ezzel tudsz fogyni a legtöbbet (kaja után persze). Amíg nagy rajtad a súlyfelesleg, addig arra kell fókuszálni, hogy azt (a súlyfelesleget) lecsökkentsed és a fogyásközben lehetőleg ne, vagy minél kevesebb erőt veszítsed. Ez egyébként nem edzéselmélet hanem fizika mert ugye teljesítményt és súly nézed. Ha a teljesítmény marad és csökken a súly, akkor a haladási sebesség nő.Megnézheted youtuben vannak tök jó edzős csatornák, őt kifejezetten ajánlom neked. De egy magát komolyan vevő ember nem fog olyat mondani, ami nem igaz.
Ha a csodaszert keresed és valaki eléd rakja, akkor az hazugság. Felőlem hihetsz benne, csak attól az objektíven nem lesz igaz.[ Szerkesztve ]
-
-
parandroid
félisten
Én a hosszabb, de nem túl meredek mászas híve vagyok edzésként. A meredek az nagyon megterheli a kardiot, neked szerintem nincs meg hozzá az alapod, hogy ezzel kínozd magad (nem bántás, én sem vagyok ott).
p
-
Tin
veterán
válasz chubby2o6 #270314 üzenetére
Nem volt bennem ellenérzés, csak mire leírtam a részletes választ, rájöttem, hogy csak megint egy 10+ hozzászólásos thread lenne belőle, aminek a végén unalomból valaki biztosan belémkötne.
Jól leírta, de már elmondtam párszor, hogy se nem fogok (tudok) 4-5 órát egyben menni, se nem megy 100-as pulzuson tekerni ha belegebedek sem, szóval ezekkel a tanácsokkal nem megyek semmire. Ebben a korban, ilyen munkával és időbeosztással nem megy. Elhiszem, hogy valakinek van ideje erre, de nekem nincs, és azt is értem, hogy ez az "ideális", de túl messze van a lehetőségeimtől, szóval ezzel a tanáccsal nem megyek semmire, még ha jószándékból is mondja valaki. A realitás hogy hétköznap este el tudok menni 1-2 órára heti párszor, meg hétvégén valamivel többre, és kész. Ez van, ebből tudok főzni.
A kérdés ezért volt felesleges. Mászok majd és alakul, aztán ennyi. Azt vettem észre, hogy ez időben nem zabál fel annyira sokat, viszont nagyon meghúzza a fejlődést, és jól akartam csinálni, ezért kérdeztem, hogy inkább rövid meredek vagy hosszabb kevésbé meredeken érdemes gyakorolni.
-
chubby2o6
senior tag
Nem belevau-vau, de ezt most miért? Feltettél egy kérdést, szerintem teljesen korrekt hangvételű választ kaptál rá, csak félreértetted.
Nem a kérdésedre írta, hogy unalmas, hanem arra, hogy az egy óra helyett a 4-5 óra alapozós pulzuson az unalmas. Nem értek hozzá, de ha ez kell ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél, akkor ez van, vagy csinálod, vagy nem, majd eldöntöd -
Fall-N
veterán
-
nagyúr
válasz Csokicsibesz #270308 üzenetére
a mászásról jut eszembe: egész évben utánfutózok a kisebbik fiammal (16 kg + ruha), de Pesten, ami eléggé lapos. nyáron elmentünk párszor a balcsi keleti medencéje környékén tekerni és ott van pár domb. ott szembesültem sok év után újra azzal, hogy emelkedőn felfelé a nyomorult szügyig pakolt utánfutó a súlyával (25 kg szárazon) arányosan húz visszafelé.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
zsamiatt
őstag
Sok idiota hazafele szembejovet szurkuletkor a nyomorult villogojukkal. Nem, egyszeruen nem ertem miert jobb stroboszkopozni szurkuletben-sotetben elore mint villagitani. Foleg hogy szembol se a tavolsagat nem tudod beloni a villogas miat, se nem lat vele rendesen. Arol nem beszelve baromi idegesito stroboszkopot nezni szembol
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Tin
veterán
válasz Csokicsibesz #270308 üzenetére
Teljesen igazad van, hülyeség volt megkérdeznem. Marad a Google és a YT, meg "ahogy gondolom".
-
Csokicsibesz
tag
Az, hogy hogyan tudsz "mászni" nem függ az emelkedőtől. Annyi van, hogy minél meredekebb felületen szeretnél felmenni, annál nagyobb teljesítmény (watt) kell (meg tapadás, de mondjuk, hogy betonon mész és az fix).
Nem kell semmi extra. Kezdj el alapozni, sok Z2 (vagy GA1 más néven), fogyj le pár kg-t és akkor könnyebb lesz felfelé menni [Minél több súly cipelsz, annál nagyobb teljesítmény kell a gyorsuláshoz, ha megtartod a teljesítményt és csökkented a súly akkor gyorsulsz. Ez az elején sokkal könnyebb, mint erősödni. Egyébként ezt -emlékeim szerint - többször leírtuk már neked, igen unalmas, igen kevésbé fáradsz el, de nem 1 órát kell alapozni, hanem többet. Ha már tudsz menni 4-5 órát alapozós pulzuson, úgy, hogy a végén nem halsz meg, akkor van értelme továbblépni.]
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok! Lecseréltem ma a láncot a bicón. Elvileg úgy ahogy kell, lácszem ugyanannyi mint előtte, viszont ahogy kipróbáltam tekertem vele egy kicsit, nagyon hangos. Ez normális? A jelenség az ahogy tekerem akkor hallom a lánc hangját, nehéz körülírni de kb így tudnám h hangos, amint megállok a lábammal csend. Shimano HG93 tehát elvileg nem is Directional.
-
chubby2o6
senior tag
Na, felavattam ma a Brytonokat.
A radarról nem sokat tudtam meg, sokat mentem bringaúton, amikor nem, akkor sem volt túl nagy forgalom. Ha közvetlenül az út mellett volt a bringaút, akkor mutatta a hátulról jövő autókat. Ha normál sebességgel jöttek, akkor sárga volt az órán a sáv, ha nem jött semmi, akkor zöld. Ha nagyon gyorsan jön valaki, akkor piros, de ma nem állatkodott senki . Számomra ugyan elég kicsik az autók piktogramjai, de opcionálisan pittyeg is a cucc, mikor jönnek mögöttem, meg akkor is, ha már nem. Egy kicsit paráztam attól, hogy az állandó oldalsáv zavaró lesz, de kiderült, hogy az csak akkor jelenik meg a kijelzőn, ha olyan helyen megyek, ahol autók is vannak. Az úttól távolabb lévő bringaúton, parkban, erdőben egyáltalán nem volt oldalsáv.
Ha nem kapcsolom ki magát a radart, ahogy megmozdítom a bringát, azonnal beindul, amikor bekapcsolom az órát, az azonnal jelzi, hogy a radar csatlakozva van ( előtte persze párosítani kellett őket ). A világítás alapból az órához igazodik, ha azon automatikusra van állítva a fényerő, akkor a fényviszonyoknak megfelelően világít vagy villog a radar is. Radarral, nappali villogással kb. 20%-ot merült két és félóra alatt. Féklámpa funkció is van, de nem jöttem magam mögött , szal nem tudom, az hogy műxik.
Az S800 is f.sza, minden mutat, amire szükségem van, és többségében akkora számokkal, hogy még én is látom. Ha megálltam egy lámpánál, azonnal leállt a rögzítés is, indulás után azonnal folytatta. Ott sem vesztette el a jelet, ahol a Sigma állandóan. Minden funkcióját nyilván nem fogom kihasználni, nincsenek szenzoraim sem, szal az edzéstervezésről meg a climb challange-ről nem tudok beszámolni. A navigációt viszont kipróbáltam. A készüléken csak hangalapú bevitel van, tud magyarul, elsőre megértette a lakcímemet. Az újratervezéssel vannak gondjai , nem arra jöttem haza, amerre akarta, hanem amerre egyébként szoktam, és menet közben már nem talált meg, meg kellett állnom hozzá. Utána már szépen hazavezetett. A navis képernyőn a térkép alatt ki is írja a közelgő kanyart, de ott viszont kicsike betűkkel, na azokat már nem látom. Viszont pittyeg is olyankor, meg a térképen is jelzi, szal csak nem fogok ( nagyon ) eltévedni . Automata fényerőn, radarral, Bryton appal, hazafelé navigációval 12%-ot merült. Amikor mentem a tekerést, azonnal feltölti a Strava-ra, Komoot-ra, vagy amit bepipálok a külső appok közül.
Nem tudom, mit tudnak a Garminok, de nekem bőven elég mindkettő tudása. -
nagyúr
válasz -=RelakS=- #270303 üzenetére
ilyenkor kiabáld, hogy lósz, lósz!
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Tin
veterán
Kicsit bejött a mászás. Mit javasoltok, rövid de húzósabb (átlag >10%) emelkedőn gyakoroljak, vagy inkább ilyen 1km feletti de átlag 6-8%-oson érdemesebb? Nem akarok KOM lenni, itt nem is lehetek, de úgy érzem, ezen most megint lehetne nagyobbat fejlődni. Mászási lehetőség meg van itt bőven.
-
-=RelakS=-
veterán
No, ki vele, ki bringázik itt túrórudinak öltözve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.