Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Mindenkinek, aki tanácsot szeretne az asztali gépe összeállításához / vásárlásához
Mielőtt kérdezel, az alábbi pontokat a lehető legrészletesebben próbáld meg leírni a további kérdéseiddel együtt:
1. Mire fogod elsősorban használni a gépet?
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél tartani?
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Mehet-e a Hardverapró, vagy mindenből új kell?
4. Mennyi a kereted rá?
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája?
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.

Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Az 5070 Ti-nek jelenleg olyan felára van, hogyha már mindenáron NVidia, akkor sima 5070 12GB-on is erősen elgondolkodnék.
-
parandroid
félisten
válasz
Hardestadt
üzenetére
Intelhez nem ártana gyorsabb RAM, az a lap meg totálisan budget kategória, azon végképp nem szabad spórolni. Itt meg már ki is jön, hogy egy jól megépített játszós konfig miért drágább kékben, mint pirosban. Ott egy jobb lap kerül annyiba, mint intelhez az ajánlott kategória, és ramra is kevésbé finnyás. VGA ugyanez, az 5070 Ti-nek jelenleg olyan felára van, ami racionálisan nehezen indokolható a 9070XT-vel szemben.
A fentiek függvényeben én hajlamos lennék feldani az elveimet, ha lennenek ilyenek, vagy ha nem, akkor be kell látni, hogy ez most bizony többe fog kerülni…
p
-
F-ECT$
titán
válasz
Hardestadt
üzenetére
Az 1 TB SSD nagyon kevés lesz, hacsak nem max 2-3 játékot szeretnél egyszerre a gépen tartani. Mondjuk ezt a legkönnyebb később bővíteni, ha most szűkös a keret.
-
Hardestadt
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm az ajánlásokat és az eddigi segítséget, egyelőre az alábbi setup lehet a megfelelő: a koncepció az, hogy egy RTX5070 Ti köré építem a gépet, amely stabilan futtatja a 34 colos monitor 3440 x 1440 felbontást
Processzor: Intel Core Ultra 7 265 KF
Alaplap: ASUS PRIME B860M-A WIFI mATX LGA1851 DDR5
VGA: Gigabyte RTX5070 TI AERO OC 16G GV-N507TAERO vagy Gigabyte RTX5070 TI GAMING OC 16G GV-N507TGAMING
RAM: Kingston FURY Beast 32 GB 6000 MHz DDR5
SSD: Samsung 990 EVO Plus 1TB
Seasonic 850W 80+Gold Core GC ATX 3,1 SRP
Proci hűtő: BE Quiet! CPU hűtő Pure Rock Pro 3
Ház: Phanteks XT Pro Ultra E-ATX PH-XT523P1, vagy esetleg ASUS A21 Plus ARGBÉrdekelne a véleményetek és hogy megvan-e benne az „összhang”, amely képes a megbízható hosszútávú működésre.
Köszönöm!
-
válasz
Pendragon911
üzenetére
Ne levegő sprayst vegyél. Indok: én évente elcsesztem rá vagy 10 ezret. És nem voltam megelégedve a fújási teljesítménnyel sem. Évente 50 gépet szerelek, így sokat használok ilyeneket. Ilyet vegyél: hamar visszajön az ára, és erősen fúj. Jó cucc. Banggood. [link]
10k alatt megvagy és EU priority line, pár nap alatt itt van.

Amióta megvan az elektromos, azóta csak állnak a sűrített levegős spray-ek a polcon, pedig tele vannak. A nyomába nem érnek az elektromosnak.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Pendragon911
üzenetére
Sűrített levegőspray, pl [link] .
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok!
Mivel leginkább témához illő topic-ot nem találtam a fórumon, így ide dobnám be a kérdést, mivel mégis komplett PC-t érint a dolog és itt vannak szép számmal, akik összerakás után karbantartanak gépeket.
Kb. lassan féléve raktam össze egy komplett gamer PC-t a fórumtársak segítségével, amit időnként szeretnék portalanítani és arra gondoltam, vennék egy ilyen kézi, akksis air duster-t (vagy mi a neve), ami esetleg még proszívónak is jó, ha már lúd, legyen már kövér
Van-e valami bevált eszköz, akár belföldről vagy Temu, Banggood-ról? Tudom, hogy nagy a választék, csak nem tudok eligazodni.
Ha esetleg van erre jobb topic is, akkor légyszi igazítsatok irányba!
Válaszotokat előre is köszi! -
KROK640
nagyúr
válasz
Hardestadt
üzenetére
Nagyon vad az a monitor

Az 500GB-os HDD-t biztos érdemes megtartani az új gépben napira? Tizensok éves lehet már, és csak az zúgjon a gépben? Még ha 2-4+ TB-os lenne megérteném, de lehet, hogy jobban megérné egy kicsit nagyobb SSD, és átmásolni rá a HDD-ről ami fontos.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Hardestadt
üzenetére
Maradnék az AMD vonalon 1440p játékra:
AMD Ryzen 7 7800X3D
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI, Gigabyte B650 Aorus Elite AX, Asrock B650 Steel Legend WiFi
G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB AMD EXPO
Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C30BBEK2-32
KLEVV FIT V 32GB 6000MT/s DDR5 CL28 Kit
Patriot Viper Venom RGB 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30
RTX 5070Ti, RX9070XT
Thermalright Royal Pretor 130/Phantom Spirit 120
Corsair RM850x, Adata XPG Core Reactor II 850, Fractal Design Ion 3 850W Gold ENDORFY Supremo FM6 850W, be quiet! Dark Power 14 850, Cooler Master MWE 850W v3 80 PLUS Gold
Samsung 990 Pro, Samsung 9100 PRO, Western Digital SN7100, Western Digital SN850X,
Kingston KC3000, Kingston NV3
Lian Li Lancool 207/217, Phanteks G400A, Montech Air 903 Max, Chieftec Apex Air, Fractal Design Epoch / PoP Air 2, NZXT H6 Flow, Asus ProArt PA401, be quiet! Pure Base 501 Airflow Black, Phanteks XT Silent -
cross56
senior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Köszönöm szépen neked is és CiritcalHit-nek is. Akkor ezek közül választok valamit
-
Hardestadt
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy asztali gamer pc összerakásában.
1. Mire fogom használni a gépet?: játékok, film, internet;
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?:
alapvetően semmit nem szeretnék megtartani (talán csak a jelenlegi merevlemezt: WDC WD 1003FZEX 500 Gbyte HDD, amit háttértárnak használnék);3. Milyen alkatrészekre van szükséged?: egy komplett gépre van szükségem (alaplap, proci, VGA, SSD, RAM, ház, hűtők, táp; sem periféria, sem egyéb eszköz nem kell);
4. Mennyi a keret rá: bruttó maximum 850 000.- forint, amit rá tudok szánni, ez teljesen elkölthető;
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája?: LG 34 colos ultrawild monitorom van, amely 3440 x 1440 felbontást tud maximum, 60 Hz
+1: NVIDIA, Intel párti vagyok
A cél az lenne, hogy 2k felbontásban, 60 fps stabilan meglegyen high és esetleg ultra beállítások mellett és pár évig ne kelljen ismét gépet frissíteni. Semminek nem kell világítania a házban vagy a videókártyán, vagy ki lehessen kapcsolni ezt. A teljesítmény és a hosszú távú megbízhatóság a fontos.Köszönöm a segítséget!
-
válasz
cross56
üzenetére
HA-ról garanciális 5070, új bolti 5070, vagy alternatívaként sima 9070 bármelyik említett forrásból (a programjaidtól függ, hogy Nvidia marad vagy mehet AMD is).
Ha majd egyszer a gép többi részeit is upgradeled, a VGA megmaradhatna.
Én speciel most nem nyúlnék a géphez a VGA-n kívül, mert az dominó effektus.
-
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
2019-ben itt a fórumon lett összerakva a jelenlegi gépem, ami azóta is hibátlanul működik, köszönöm szépen.
Mostanra viszont talán kicsit már lehetne fejleszteni, amiben a segítségeteket szeretném kérni.Jelenlegi konfig:
-Proci: Intel Core i7-9700K
-VGA: Gigabyte RTX 2070 8GB GDDR6
-Alaplap: Gigabyte Z390UD
-Proci hűtő: Be quiet! Dark Rock Pro 4 BK022
-Táp: Be quet! 650W BN282 Straight Power 11
-RAM: Kingston 4x8GB DDR4 3200Mhz HyperX Fury Black
-Ház: Phanteks Eclipse P350XA játék a gépen már kevesebbszer fordul elő, inkább tervező programokhoz, szimulációs programokhoz, renderelésre használom.
Érdemes lenne valamihez hozzányúlni? Pl. VGA?
-
seedorf88
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Csak sikerült be dugni de hát nagyon rossz helyen van. így is az egyik usb nem működik a kettőből lehet ki lazult az előlapi panel. Majd megnézem.
-
parandroid
félisten
válasz
Oryctolagus
üzenetére
GIGABYTE B650 EAGLE AX - 52e
AMD Ryzen 7 7700 8-Core 3.8GHz AM5 Tray - 75eIntelből jobb lapok nincsenek ennyiért, meg az ezzel kb egy forma teljesítményű procik is kicsit drágábbak.
Most nézem, hogy fér még a keretbe, akkor lehet a lap esetleg
ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI - 65e
vagy MSI MAG B650 Tomahawk WIFI - 67e,esetleg a proci AMD Ryzen 7 7700X 8-Core 4.5GHz AM5 Tray - 82e.
p
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Updaten gondolkodok.
25%-kal jobb CPU teljesítmény már érdekelne, úgymond!1. Mire fogod elsősorban használni a gépet?
-programming, AI, game, IT
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél tartani?MOBO:
ASROCK H610M-HDV/M.2+ D5
CPU:
INTEL Core i5-12400 2.50GHz LGA-1700
PSU:
BE QUIET! System Power 10 650W
CASE:
KOLINK Inspire K7 A-RGB
MEM:
KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL36 KIT KF552C36BBEK2-32
CPU-FAN:
ID-COOLING SE-226-XT ARGB
VGA
Gigabyte 3060 12gbmegtartani:VGA,MEM,PSU
Az alaplap ha atx lenne annak örülnék mert most nem fér el az egyik PCI eszközöm illetve az ARGB sem igazán funkcionál.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Mehet-e a Hardverapró, vagy mindenből új kell?
Szerintem csak alaplap és CPU.
4. Mennyi a kereted rá?
<150k
1920x1080 75hz
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem!
-
g_g_g
őstag
Szeretnék tanácsot kérni a következőre:
Jelenlegi konfig:
MSI B350 Krait Gaming alaplap
AMD Ryzen 5 2600 6 magos 12 szálas processzor
16GB (2x8) G.SKILL Aegis 3000MHz DDR4 memória
Sapphire Pulse Gaming RX 6600 8GB GDDR6 videókártya
250GB SAMSUNG PCI-E NVMe M.2 SSD meghajtó
1TB Silicon Power SSD-SATAIII
FSP CMT160 fekete számítógépház
500W ZALMAN MegaMax ZM500-TXII tápegység1. Mire fogod elsősorban használni a gépet?
Játékra (15 éves fiam részére)
A fentiek közül bármi használható a videókártya kivételével.
Elsősorban új alkatrészeket szeretnék
4. Mennyi a kereted rá?
Kb. 250.000 Ft, de nem tudom ebbe belefér-e.
24" Philips 24M1N3200ZA Gaming
(IPS, Full HD, 1920 × 1080 (16:9), 165 Hz, tükröződésmentes kijelző, 8 bit, 1 ms)
Nincs semmi extra kívánság.
A jelenlegi konfig is kiszolgálta Full HD-ben.
Jellemzően Fortnite, Valorant.Köszönöm.
-
CriticalHit
addikt
Feltámadás: [link]
-
seedorf88
tag
A múlt héten megjöttek az alkatrészek a géphez, össze is raktam. Egy valamit nem tudtam bedugni a ház előlapi usb 3.0 csatlakozóját az alaplapba. Elvileg meg találtam az alaplapon hova kéne de nem nagyon akart bele menni így nem erőltettem valami ötlet ? A lap gigabyte B650 GAMING X AX V2
-
CriticalHit
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A táp kiváló ár/értékű, "B+" minőségi kategóriájú, Cybenetics Platinum hatékonyságú, minőségi japán de az ár alacsonytartása miatt tajvani kondikkal is szerelt, 10 év gyári garanciával rendelkező táp.
LeventeV:
Ez jobb választás [link] a 8+2+1 fázisú ármaellátás miatt. -
LeventeV
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi a tippet.
Megkérdezhetem, hogy miért? -
parandroid
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Too late.
Amúgy valóban nem ideális választás, ahogy valószínűleg a tápegység ssem az, bár ehhez végképp nem értek.
p
-
4264adam
nagyúr
válasz
LeventeV
üzenetére
Alaplap: [ASRock B650M-HDV/M.2] 34k
Proci: [AMD Ryzen 5 7500F] 50k
Proci hűtés: [ID-COOLING SE-224-XTS Black] 9k
Ram: [Kingston FURY Beast 16GB DDR5 6000MHz] 80k
VGA: [XFX Radeon RX 9060 XT Swift OC 16GB] 158k
Táp: [Corsair RM750e 2025 750W] 36k
Ház: [Cooler Master Elite 481 Wood black] 27kÖssz: 394k
-
LeventeV
őstag
válasz
LeventeV
üzenetére
Ez lett végül a konfig:
Ház: Cooler Master Elite 481 Wood Black
Táp: Cooler Master MWE 750 Gold V3 Full Modular
Alaplap: ASROCK B850M-X R2.0
CPU: AMD Ryzen 5 8400F
RAM: KINGSTON FURY DDR5 16GB 6000MT/s CL30 DIMM Beast Black EXPO
GPU: SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 9060 XT GAMING OC 16GEz így összben 395 ezer Ft lett Alzáról.
Otthonról még kerül bele egy Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe SSD. -
Laci.1984
kezdő
Sziasztok, kb. 2 hónapja a segítségeteket kértem gyakran újrainduló (fekete-piros sávokkal) gépem miatt, és páran kértétek, hogy majd írjam meg mi lett. Akkor addig jutottam a történetben, hogy táp nem, beadtam szervizbe, azok pár óra után mondták, hogy kész, az AMD program nem ment fel rendesen.
Viszont azóta remélem most már tényleg pont került a történet végére. Rá 4-5 napra szintén elkezdett újraindulni a gép, kb 1 hét se volt mire egyszer sikerült 10-szer újrainítania a gépnek magát addig míg kék halál lett. Ismerős IT-s azt mondta, hogy sokszor fel se fogja a merevlemezt, így garanciálisan intéztem a cserét, a WD/Sandisk nagyon rendes volt, szállítással együtt kb. 1,5 hét után meg is jött az új SSD.
Azalatt az IT-s adott másik merevlemezt, és most már bő 2 hete az új SSD van benne, így talán már nyugodtabban merem állítani, hogy 3,5 hete normálisan működik, újraindulások nélkül a gép.
Köszönöm mindenkinek aki segített, illetve aki érdeklődött a gépem problémája iránt! -
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Jah, mondjuk én ott újra gondoltam, de úgy jogos. Bár neki egyébként még az is előrelépés lenne a I7 4790-ről.
-
pityaa23
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
parandroid
félisten
válasz
pityaa23
üzenetére
A keret alapján 8-9gen i5, vagy B450 + Ryzen 5 3600 félkonfig vonalon gondolkodnék 16GB RAM-mal, lehetőleg hűtővel. Amelyikre jobb ajánlatot találsz, mind a kettő tökéletesen megfelel erre a célra. Ha esetleg ennél újabbat is sikerül találni ennyiből (10gen i5, esetleg 8-9gen i7, vagy B550 lap a B450 helyett, esetleg R5 5600), akkor nyilván az. Alaplapra azért érdemes figyelni, hogy ne a legócskább, budget kategóriás, fapad, noVRM verzió legyen, de egy alsó-középkategória már bőven megfelelő. A 32GB DDR4 RAM is jó lenne, nyilván sokat hozzá tudna tenni a teljesítményhez, de a RAM most használtan is extrém drága.
Szerk.: Jók a linkek is, amit a kolléga betett, kb ez most a reális kínálat.
p
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi i7 4790, 16GB DDR3 -as gépet szeretnék win11-kompatibilis gépre cserélni. Alaplap, proci, ram kellene, ami kihajt egy GTX 1080 -at.
Minecraft, Roblox
Ház, táp, ssd
Alaplap, proci, ram. Használt tökéletesen megfelel, mindegy, hogy intel, vagy amd
4. Mennyi a kereted rá?
70-100
1080p, 120Hz
Köszönöm! -
CriticalHit
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A hátsó és a felső venti pedig kiszívják a meleg levegőt, ami így nem tud megrekedni...
-
parandroid
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
És utána felfelé fújva melegítik a teljes rendszert, ha ott megreked a meleg...
Márppedig egy blokkos CPU hűtő nem tud mindent kitolni, amit a VGA irányából kap.p
-
CriticalHit
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A CPU hűtő blokk nincs a VGA hűtés útjában, mivel a VGA hűtő ventik alulról szívják a friss levegőt.
Aksomatic:
"Peerless assassin 120 elég hangos sajnos"
Valamit nagyon rosszul csinálhatsz, mert kb 60% fordulatszámig kifejezetten csendes. Persze valakinek a suttogás is lehet hangos. -
parandroid
félisten
válasz
Aksomatic
üzenetére
Ezer dologtól függ. Játék alatt nyilván van hangja, idle-n nekem itt van az asztalon a gép a fejem mellett, és nem mondanám, hogy nem hallom, de a billentyűzet kopogása az, ami felveri a szoba csendjét, nem a ventik, pedig van benne 9 (12, ha a VGA-t is beleszámolom, 13, ha a tápot is). Nyilván játék alatt sem zavaró, és nekem simán 60 fok alatt marad a 280-as AIO-val a 9800X3D. Meg amúgy a 7900XT is, és épp ez a legjobb az AIO-ban, hogy a teljes rendszer hűtése is hatékonyabb tőle, mert nem blokkolja a légáramlást egy... nos, egy hűtő_blokk_, lol.
A korábbi gépemben amúgy egy Be Quiet Dark Rock Elite volt, ami egy másfél kilós alutömb, dupla ventivel, az jóval hangosabb volt de nem fair az összehasolítás, mert az egy relatíve kicsi, kompakt ház volt (BQ! 500DX), és a befoglaló térfogat kb 50%-a ki volt töltve hardverrel, szóval nem volt könnyű benne a levegőt mozgatni. Ehhez képest most a gépház szinte üres.
Nemrég raktam össze amúgy egy hasonló gépet, mint amit te tervezel, szintén AIO-val, annak se nagyon volt hangja.
p
-
Aksomatic
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
És mennyivel halkabb? Peerless assassin 120 elég hangos sajnos
-
piko88
tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
pcx-en raktam össze, a konfig többi része okés?
-
válasz
piko88
üzenetére
90-100 környékén az Alzánál már 2TB SSD is van, ez a Samsung 1TB abszolút túlárazott, és nem tudom melyik weboldal ez. Jó lenne tudni melyik

Alzánál szintén 400k körül vannak már 5070TI kártyák, 414k és van GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16G
-
piko88
tag
Sziasztok, mit szóltok ehhez a
onfighoz? -
Grave_444
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi, akkor ezekből a lapokból lesz valamelyik.
Ssd 5-6ezerrel drágább, majd a tulaj eldönti.
Cpu az fix. -
parandroid
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Ha időtálló kell, meg sok adattároló, akkor inkább MSI Tomahawk, vagy Asus TUF Gaming. Harmadik a Giga Aorus lenne, de azt nem szeretnél. Ha nagyon jó áron van, akkor mehet B650 is, ha csak párezer a különbség, akkor inkább B850.
RAM-ból nem szabad most válogatósnak lenni, ha megvan a 6000MHz, és a CL36, és nem kell érte a fél vesédet eladni, az már pazar.
SSD megint olyan, hogy inkább azt, ami akciós, mind mocskosul drága most. Amúgy optimálisan Kingston NV3, Samsung Evo, vagy WD SN7100 valamelyike.
CPU-ból a 7800X3D ennyiért nem rossz. A másik opció a 9700X lenne, de játékra inkább az X3D.
p
-
KROK640
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
Persze, nem hangzik jól, hogy "100k egy 5 éves kártya 1 év garival", de a mai árak mellett nem is rossz. (A régi 3060 12GB árszintje árban, nem az újragyártottaké, az pedig még drágább, hiába 5 éves káryta technikailag).
Azonfelül már 100K-val is túllépte a keretét, erre ajánlasz egy 168K-s kártyát, ami 68%-al drágább az előzőnél, de amikor a linkre kattintok akkor már a kártya mellett 198860Ft szerepel, ami 98,86%-al drágább mint a kereten túl lógó amúgyis drága kártya!
Neked meg nekem (akinek az átlagtól talán jobban van pénze, meg a gépezés a hobbija és arra költi) ez megéri, de én már rég megtanultam, hogy ezek a "jobban megéri" összegek egy embernek/családnak sokszor a havi kaja vagy rezsi pénze. Őket sajnos nem a +5-10FPS fogja megmozgatni, vagy az, hogy 1-2 évvel később kell majd cseréljék, ha eljön az ideje; hanem, hogy az adott keretösszegből megússzák. Vagy még kevesebből. Akkor is ha nem lesz ár/teljesítmény bajnok a cucc.
Sajnos ez van, 23 évem volt megtapasztalni ezt a fajta hozzáállást, egy kisvárosnyi emberen/családon. -
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Így még esélyesebb, hogy lesz DDR5 is főgépben, mert az azt jelenti, hogy a DDR5 még 4-5 évig tuti piacon lesz. Azért 4 év múlva ez a gép amiről épp írok már már felülről fogja karcolni a 10 éves kort.
Az új generációkkal meg óvatosan, a zNVidia is lefújta a terveit. Tudom, CPU az más, de majd ha jönnek, jönnek. -
soldi3r
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
-
soldi3r
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Hanem? Mi mást helyette?
-
palfitom
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az jó lenne, mert bizonyos emberkék hsz-ei nem sokat érnek!
-
A pár szavas beböfögéseket törölgetni fogom a jövőben. Köszi skacok.
-
Grave_444
nagyúr
Egy ismerősöm szeretne fejleszteni, de pár dolog maradna a jelenlegi gépéből.
Kérhetnék egy megerősítést?
1. Mire fogod elsősorban használni a gépet? Játék, net, film.
Több Sata SSD, HDD, Cooler Master V1000, ATX jól szellőző gépház, Noctua NH-D15S (van hozzá AM5 lefogató), GTX 1070TI (egyelőre marad, majd a táp átalakítózva lenne)3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Mehet-e a Hardverapró, vagy mindenből új kell?
Lap, cpu, 32GB ram, 1TB nvme ssd és új alkatrészekben gondolkodunk4. Mennyi a kereted rá? Amennyiből kijön időálló alap, kb 350-400k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája? 1440p 165Hz
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Lap lehetőleg nem Gigabyte és Asrock, nem kell semmi extra.7800X3D Tray ~115k
Kingston NV3 1TB ~55k
Patriot Viper Venom 2x16GB 6000MT/s CL30 - 134k elég jó árnak tűnik [link]Lapból nem tudok választani, egy MSI B850 GAMING PLUS WIFI6E is tökéletesnek tűnik a feladatra. Van másik BB ajánlat?
-
KAMELOT
titán
válasz
Light95
üzenetére
100k egy 5 éves kártya 1 év garival (megéri?)
168k tiszta új 9060XT 16GB -
parandroid
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Szerencsére AMD-hez nem kell extrem gyors RAM, 6000-esből meg ki lehet fogni 2x16GB kitet 200e alatt. Az is sok, de meg kigazdálkodható, ha nagyon kell. Ha meg az ember alábbadja a késleltetest, és beéri CL36-os értékkel, vagy 5600-os modulokkal, akkor akár 150e körül is megcsíphető.
p
-
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Ez így van.
Nekem eddig kivétel nélkül minden DDR generációból jutott, hol az elején, hol a végén de eddig mind megvolt. Az 5-ös viszont lehet, hogy kimarad, ha így mennek a dolgok. Esetleg ha jön a 6 meg vége a RAM hiánynak, és nagyon olcsó lesz a DDR5 akkor olcsó upgrade lehet 4-ről. De most ... -
parandroid
félisten
válasz
Throme
üzenetére
Akinek most egy jobb DDR4-es gépe van, az csak akkor váltson, ha tényleg sürgős. Azért vannak olyan szituk, amikor indokolt lehet, illetve ha a pénz megvan rá, akkor miért ne? Ha viszont valakinek meg DDR3-as gépe van, vagy semmilyen gépe nincs, annak csk akkor javaslom a DDR4-et, ha tényleg nagyon szűk a keret, de lehetőleg akkor is csak használtan.
p
-
Throme
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Mire vége lesz ennek a RAM mizériának, chip-gyártás mizériának, AI mindenek felett mizériának, addigra simán lesz DDR6 és mindenki cserélhet mindent...
A DDR4-esek majd az újat veszik addigra és nem a "régi" DDR5-öt.
Legalább is én most DDR 4-esként tuti kivárok és aki most anyagi megfontolásból marad DDR4-nél, az is így fog tenni. Ugyanott leszünk, mint Ti.szvsz
-
Hunwar
tag
#193946NeoPampalini
#193947Meggyi001
#193949parandroid
Semmilyen vita alapot nem szándékoztam megnyitni,csupán egy szubjektív gondolat volt,ami automatikusan 2 modult használok KIT-ben.
Inkább 2x8 mint 1x16 . -
soldi3r
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Az RX6600-zal próbálkoztam, de a CAD szoftverek jobban szerették az nvidiát.
Köszi! -
parandroid
félisten
válasz
Hunwar
üzenetére
Játékban minimális az eltérés, a szintetikus tesztek nyilván nem szeretik. Ugyanez a helyzet AMD-nél 4 modullal, vagy ha a modulok lassabbak, esetleg magasabb a késleltetésük. Nyilván a 2x16GB DDR4 3200/CL16, vagy a 2x16GB DDR5 6000/CL30 az ideális, de ha valamelyik érték eltér, nemigen fogod észrevenni speciális tesztek nélkül. Játékban mondjuk buksz rajta 2-3 FPS-t, ha a gép amúgy rendben van, nem a világ vége... Árban meg a mostani időszakban iszonyat sokat lehet vele spórolni sajnos.
Az eltartott kisujjú technosznobságot meg majd vegyük elő megint, ha normalizálódnak egyszer az árak.
p
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Nem nagyon akarom tovább húzni a gépem felújítását. Ez lenne a változás, jó lesz ez így?
be quiet! Pure Base 500 -> marad
Gigabyte Z390 UD -> MSI B850 GAMING PLUS WIFI6E
Intel i5-9600k -> AMD Ryzen 5 - 9600X
Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix -> ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O8G
Alpenföhn Brocken 3 -> Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Seasonic FOCUS Plus Gold -> marad
Samsung 970 Evo Plus + 860 EVO -> marad
Kingston HyperX Predator KHX3200C16D4/32GX -> Kingston FURY Beast KF560C30BBEK2-32 -
-
Hunwar
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
2x8GB nem lenne jobb?KIT-ben még ha idővel vált is az ember 32GB-re,párban egyszerűbb lesz még tovább adni is,1 modulnál nem áll fent a szűk keretmetszet?
"amikor/ha normalizálódnak a RAM árak" holvanazmég,mikorlesz,ottvagyunkmár...
Ezeket a DDR5-ös RAM árakat 1FT-al sem támogatnám,de nem is ajánlanám,HA nem fontos,és persze hacsak a pénz nem számít....de sokaknál elnézve inkább számít.
-
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit
üzenetére
+1 ezt írtam már többször is. Van egy fejleszthető gépe.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Light95
üzenetére
Ekkora keretből konzolt nézz. Gaming PC-t nem lehetséges építeni VGA-val.
2026 Q2 belépő:Alaplap: [ASRock B650M-HDV/M.2] 34k
Táp: [ASRock CL-750G] 29k
Ház: [Phanteks XT Pro Ultra Black ] 30kÖssz: 223k
Plusz VGA
-
parandroid
félisten
válasz
Light95
üzenetére
Yep, ez most ilyen. Ezzel együtt a DDR4 alapú gépet újan én sem szívesen ajánlom. Használtan lehet alternatíva, de ezzel a kerettel nem lehetsz nagyon válogatós.
Ami most a beugró játékra, az az Asrock B650M HDV/M2, 8400F, 16GB DDR5. Ez kb ugyanaz a szint, mint a hasonló árú DDR4-es konfigok, de innét könnyebb továbblépni. Ehhez kell még valami olcsó CPU hűtő, egy nvme SSD (azoknak is jól elszaladt az ára), egy VGA (a használt 6600 jó ötlet, ha kicsit több pénz van rá, akkor 6600XT, 6650XT, 6700XT, 6750XT), egy jobb táp, meg egy jól szellőző ház. Sajnos azok az idők elmúltak, amikor ez 200e-bőlmkijött, inkább a duplájával kell számolnod.
p
-
kolopele
nagyúr
válasz
Light95
üzenetére
Nyugodtan építhetsz DDR4 - es alapra, én is gond nélkül használom az 5800X3D - t az 5070 Ti - vel, egyáltalán nem hiányzik a DDR5, pláne hogy FHD 60HZ a monitorod is, ahogy az enyém is. Aztán meg ahogy olvasom max. 230 ezret tudsz rászánni az egészre. A DDR5 - ből 32GB már szinte le is fedte ezt az összeget. Apróról érdemes vadásznod mondjuk egy Ryzen 3600 - at, 5600 - at, egy B450, de inkább 550 - es alaplapot, ramból érdemes 32GB - ot venni, bár a DDR4 sem mondhatni olcsónak, de használtan ki lehet fogni normálisabb áron. Videokártyának az RX 6600 oké, tápot viszont inkább újat vennék, ehhez a konfighoz akár egy 450W - os minőségi is elég. Szóval nézzük: CPU: 3600 20K, 5600 40K, alaplap B550 50000k, Ram 2x16GB 60000k, RX 6600 GPU 50000K. Jelenleg ezeket láttam az aprón. Ez eddig 200k. Ehhez mehet még egy jobb 450-550 - es táp, és kijössz a 230 ezerből.
-
válasz
edmond3343
üzenetére
Processzor Intel Core Ultra 7 270K Plus
Vízhűtés ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro Black
Alaplap ASROC Z890 PRO RS vagy ASROCK B860 Pro RS WiFi igénytől függően
RAM memória Crucial Overclocking Pro 64GB KIT DDR5 6400MHz CL40
SSD meghajtó Samsung 9100 PRO 2TB
Videókártya ASUS PRIME GeForce RTX 5070 O12G
Tápegység Raijintek CRATOS 850 BLACK
Számítógépház NZXT H7 Flow (2024) All BlackMonitor esetleg valami ilyesmi:
MSI MAG 322URDF E16Billentyűzet tetszés szerint.
-
Light95
tag
Üdv!
- Játékok, (Elden Ring, Cyberpunk, Wuthering Waves etc)
- Music production (Ableton, + hangszerek az USB-s audio interface-be)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél tartani?
- 2 db SDD -- MX500 1TB - CT1000MX500SSD1
- 1 db HDD -- Samsung hd753lj ata device
- Proci hűtő -- ID-COOLING SE-214-XT
- Ami gépházat kinéztem (ezt meg kell vennem hozzá): Phanteks XT Silent Midi Tower Black PH-XT523PSC_BK01 -- 28 610 Ft-tól
[link]
- Videókártya lehet használt, minden mást újonnan szeretnék.
- Ami kell: GPU, CPU, Alaplap, Táp, 16 gb /2x8gb RAM4. Mennyi a kereted rá?
- 200-230 ezer Ft (DDR4 config lehet reális?) Anno 6600-as karit nézegettem, nem tudom van-e jobb, vagy más ami szóbajöhet. Ha nem reális, lehet több is, nem tudom az árakat mostanában.
- 1080p, 60hz+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
- Nem. -
válasz
edmond3343
üzenetére
Intel 270K Plus és 64GB Ramot vízionálnék ide, majd este utánanézek, ha addig meg nem előznek a kollégák.
-
edmond3343
újonc
Elsősorban munkára: Tervezés, modellezés, szimulációk: CAD szoftverek, Inventor, Siemens NX, Creo, Solid Works, stb. (2D,3D)
Néha játékra: Esport címek, GoW, RDR2, de itt nem igényem a 4k gaming
Teljesen új
Komplett PC+monitor+billentyűzet, preferálnám az új alkatrészeket
4. Mennyi a kereted rá?
PC: 1M, minden más: 200k
Van egy xiaomi g24i, 1080p, 180hz monitorom, de ezt max másodlagosnak használnám -
LeventeV
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Koszi a visszajelzest.
Igen, mindenkepp a 16-ost neztem. -
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Hosszú idő után elgondolkodtam, hogy összeraknék egy gamer PC-t.
Forza Horizon 6-ot szeretném rajta játszani, vagy ettől régebbi játékokat.1. Mire fogod elsősorban használni a gépet?
Játékra
SSD-m van már (1TB Kingston Fury + 512GB KC3000)
Minden egyébre szükségem van, inkább az új alkatrészeket preferálom.
4. Mennyi a kereted rá?
400-450k. Mivel hosszú idő után vágok bele, arra gondoltam, hogy inkább a keret alján maradok és ha beválik, akkor később még invesztálok bele.
1440p + 180HzA költégek miatt maradnék egyelőre az AM4 konfig mellett.
Ezt a gépet állítottam össze:
Ház: darkFlash DS900 Air Black - 15k
Táp: Corsair RM750e (2025) - 35k
Alaplap: GIGABYTE B550M AORUS ELITE - 38k
CPU: AMD Ryzen 5 5600XT - 53k
RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis - 54k
GPU: XFX Swift AMD Radeon RX 9060 XT OC 16G - 167kEz így 362k lenne.
Még néztem a sima 9070 GPU-t, azzal viszont már 440-450 közé ugrana a gép ára, és nem tudom, hogy a CPU elég lenne-e ehhez a kártyához.
Emellett még használt RX 7800-ra gondoltam mint kompromisszum.Mi a véleményetek?
-
neqolo
csendes tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Köszi urak, SSD-ből melyik lenne még jó 2 TB-re? Samsung 990 Pro, KC3000, mindegyik 115 körül fölött van. Valami olcsóbban választanék, árértékben valami jó cucc? PL: ADATA LEGEND 860 2TB 81k, Crucial P510 2TB with heatsink 93k, Crucial T500 2TB 91k, Kingston NV3 2TB, 92k. Heatsink verziók kb. ugyanannyik, azokat érdemes választani?
Köszi!
-
CriticalHit
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
A VGA, az alaplap gyári csomagolás. A tálcás proci csomagolása viszont valóban az eladó fellelősége.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
100%, hogy a belső, azaz a proci a fontos. De pl. az Alzás topikban is van sokszor megemlítve, hogy a VGA-t meg a procit bedobálják, és full leharcolva veszi át az ember a dobozt.
Én spec ettől függetleníteni tudom magam, nem a termék dobozát nézem. -
Aksomatic
senior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
+1 nekem is onnan van, tray verzió és korrektebb csomagolásban jött mint amiket Mo-rol ide bekuldtek
-
-
neqolo
csendes tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
815 összeszereléssel, nem jobb az általam osszerakott, mint amit küldtél?
-
válasz
neqolo
üzenetére
Mennyire jön ki? Lásd. pl az Alza PC árát, amely ehhez hasonló speccel rendelkezik. Computer Imperiumnak is vannak 900 ezer környékén már 5070TI alapú PC-je is.
-
neqolo
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mi a véleményetek az alább összeszedett konfigról, hol/mit változtatnátok?
Alaplap ASUS TUF GAMING B650E-PLUS WIFI
Processzor AMD Ryzen 7 7800X3D
Videókártya XFX Mercury AMD Radeon RX 9070 XT OC Gaming Edition
SSD meghajtó Kingston KC3000 NVMe 1TB
RAM memória Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30
Számítógépház Montech AIR 903 MAX Black
Processzor hűtő DeepCool AK620 Digital SE Black
PC tápegység ADATA XPG CORE REACTOR II VE 850WAlzán válogattam össze, onnan rendelés, szerelés elfogadható?
Köszönöm!
-
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Ha a múltkor az nagyjából a tavalyi évet jelenti, ahol még nem volt ramkalipszis, és ahol nem 30% árelőnyt jelentett az Allegro random seller, hanem csak 15% körül, és ha egy felvetés már egyenlő az ajánlással a számodra, akkor bizony teljesen igazad van.

És ha valaki bevállalja a világosan említett/megjelölt feltételekkel és 95% eséllyel a 7700 proci árán kap egy jó 7800X3D-t, akkor én nem fogom sajnálni tőle. Te igen?
(Többen is vannak, akik rendeltek innen a PH-ról)
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Múltkor az Allegrot szóltátok le , most meg az aliról ajánlasz procit.
-
KROK640
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
Hm, ennyiért már eléggé megérősen hangzana egy váltás, főleg ha van az embernek RTX 3080/5070 szintű kártyája mellé... (nekem van).
-
4264adam
nagyúr
válasz
tranceplanet
üzenetére
+1 a PULSE RX9070-re

-
4264adam
nagyúr
válasz
Wolffang
üzenetére
Alaplap: [ASRock B650M-HDV/M.2] 34k
Proci hűtés: [ID-COOLING SE-224-XTS Black] 9k
VGA: [Gainward GeForce RTX 5070 Python III 12GB GDDR7] 245k
Táp: [Corsair RM750e 2025 750W] 36k
Ház: [CHIEFTEC APEX AIR ] 26k
SSD: [Kingston NV3 1TB] 54kÖssz: 533k
Újonnan sajnos ennyibe kerül egy 2026 Q2-ben használható gamer konfiguráció. 8GB Vram VGA-t végképp elengedném inkább most 50-70k-val több kiadás mint rövid belátható időn belül azonnali csere erősebb VGA-ra. Ha a keret nem növelhető 450k-ról akkor a használt piac felé nézelődnék, de ezek a teljesítmények fognak kelleni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- Budget Gamer - i5-3570 / GTX 1050 2GB / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Budget Gamer - i5-3570K / RX470 4GB / 16GB DDR3 / 256GB SSD
- Titan Forge Gamer - Xeon E5-2689 / RX570 4GB / 32GB DDR3 / 1TB SSD
- Asztali PC , R5 3600 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem ez is a kinézettek között volt, csak akkor nem volt akciós. Viszont eléggé jól felszerelt és port is szív, úgyhogy akár az autóban is hasznát veszem majd. Köszi a tippet!

Van-e valami bevált eszköz, akár belföldről vagy Temu, Banggood-ról? Tudom, hogy nagy a választék, csak nem tudok eligazodni.

onfighoz?

nevermind