- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Capella
senior tag
válasz
PedroPascal #4113 üzenetére
Hmm, sajna nem lesz az elírás.
Bár a remény... (Igaz nem valószínű, hogy ezt a Classicot megvenném.)
Eszerint is 1,34", a forrás nyilván ugyanaz.
Ha jól megnézem, a W8 Classic tekerentyűje jóval szélesebb karika, rajta a számokkal. A W6-nál ez keskenyebb, a számok is a belső élén vannak. Valószínűleg ez a szélesebb karika elvesz a kijelző felületből.
Beszéltünk már a kinézetről, ez egyáltalán nem "Classic", inkább egy bugyuta sportórás dizájn, szerintem. És akkor még az ormótlan nagy ricnik a forgatáshoz. Na ne.Sehol nincs ebből a szempontból a W6 Classichoz.
Ha venni "kellene", akkor már inkább a W8 Ultra. De azt hiszem, nem kell.Azután meglátjuk..
-
ρσгτσ
addikt
A dealabs.com (billbil-kun) összeszedett pár szivárgást, pletykát a 8 -as szériáról.
-
Capella
senior tag
Nem érdemes telefonról tölteni. Csak, ha elkerülhetetlen, nincs közelben megfelelő töltő.
Nagyon pontosan kell pozicionálni, mondjuk fémszíjjal nálam még nehezebb. És ekkor is baromi lassan tölt, miközben jól leszívja a telót és melegszik. Ha egy kicsit másképp van a telón, egész más lehet. -
diegho
nagyúr
Nálatok rendesen tölt telefonról? Már többször töltöttem telóról, most 30 perc alatt 44-ről 40%-ra merült az óra. Mindkét eszköz restart után sem tölt. Azt mutatja tölti, de nem csinál semmit, inkább merül. Tipp?
-
Badboys
őstag
Nincs valakinek a fiókban szíjhoz gyors csatlakozója, hogy ne legyen hézag az óra és a szíj közt? Mert az aliról ítélet mire meg jön.
-
Capella
senior tag
Igen ez van nálam is az újraindítás után, csak nem írtam még.
Akkor már utaltam rá, hogy akár ez is lehet, hogy egy másik szám ragad be.
Az van, ami nálad volt, hogy a telefoné se jó. Így utólag arra tippelek, hogy tévesen gondoltam, hogy az nekem jó, csak hasonló szám ragadt be, mint amit a zöld karika éppen mutatott.
Mindegy, eddig se nézegettem ezt, ezután se fogom. -
Capella
senior tag
Az nem árt.
Nekem úgy tűnik egy sima újraindítás is megoldotta.
Nem túl régen volt újraindítva, ezért nem írtam, hogy egy próbát az is megérhet. De talán elég lehet, hogy helyreálljon.
Vagy csak egy újabb beragadás lesz egy újabb szinten, mert a kártyán maradt 51-en, az óra pedig lecsökkent 49 %-ra. Nagyobb eltérésnél kiderül.
A teló widget persze jól mutatja. -
-
Capella
senior tag
Nemrég jött elő a téma frrdgc tapasztalata alapján.
Hogy mitől hülyül meg, passz. Azt se tudom mióta, mert nem szoktam nézegetni ezt a kártyát, hanem a telón van kirakva az akku widget.
Nálad rosszabb a helyzet, mert a teló töltöttség kijelzése se jó az órán, nincs szinkronban a szám a zöld sávval.
Nálam csak az óra számjegye van beragadva 100 %-ra. [#4074] -
golyós
addikt
Az órán lévő akkumulátor widget vagy kártya mitől tud meghülyülni?
Frissítés nem volt.
Össze vissza értékeket mutat, a zöld sáv még úgyahogy jó de a szám szerinti érték 100%, a telefon meg 21%-on volt a kép készítésekor. -
Capella
senior tag
-
havasil
csendes tag
másnak nincs gondja a BIA szenzorral? Ez az, ami a body composition méréshez kell. Egy ideje nem használtam, tegnap próbáltam, de nem tud mérni. A members-ös diagnosztika is hibát jelez. HR megvolt, nem segített, ha másnál nincs ez a gond, tartok tőle hardveres probléma lesz
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
A messengerben az írásos válasz lehetőség még mindig nem működik?
Üdv: Fishor
-
Fall-N
veterán
Ma frissült a Samsung Health lehet ebben a verzióban került bele a funkció, nem néztem. De az lehet, nincs még nálunk feloldva a funkció.
Szerk: valószínű már benne van az apnoé is, mert két Galaxy 8 funkciót már látni. Ha rányom az ember, akkor kiírja, hogy Galaxy 8 kell a funkcióhoz.
-
rstwingo
tag
ezt csak ugy beteszem
-
sub71
aktív tag
Láttam már jó pár napja téma az új apnoé funkció (hiánya). GW7 Classic Német verzióm van, kb 2 hete vettem észre az appban:
Szerk.: Nem tudom, az számít e, de Mivel Pixel telefonnal használom, ezért az XDA-s, Dante63 által moddolt SHM appot használom, amiben minden régiókorlátozás fel van oldva.... -
Technoman
őstag
válasz
tylerddd #4077 üzenetére
Nekem egy 47 mm-es Watch 6 Classic-om van. Nagyon tartottam tőle, hogy naponta -akár többször is- kell majd töltenem (a károgó varjak szerint) De hál' istennek, átlagos használat mellett (AOD kikapcs, minden más viszont be) 2 naponta töltöm. A vicc, hogy a mellette használt S23+-t viszont naponta rakom töltőre. Ily' tekintetbe megvagyok vele elégedve (maradjon is így)
-
qltsar
veterán
válasz
Seraph 16 #4078 üzenetére
Igen, nagyritkan, es az egesz oraszamlap is befagy, egyszeri hozzaerintes segit neki.
Ilyenkor a csukloerzekeles sem megy, nem kapcsol ki, ha leveszem.
Szerencsere nem mindennapos.
#4077: Valoszinuleg audionak erzekeli, nalam ez ki van kapcsolva, szerintem ezzel a beallitassal nalad is eltunne:
-
Volt korábban probléma, hogy az AOD beragad, és bár elsötétül a kép, nem áll át teljesen az AOD háttérre (pl. még látszik a másodperc mutató, csak nem mozog), ezzel együtt szívja az akkut rendesen.
Ha használjátok az AOD-ot csuklóemelés ébresztés nélkül, nálatok is megvan még ez a hiba?
-
tylerddd
veterán
Most kipróbáltam mit bír az óra (43mm/LTE). Tegnap reggel vettem le a töltőről és most van 27%-on az én beállításaimmal, szokásaimmal. Éjszaka nem volt természetesen rajtam, így az AoD sem ment akkor, de kikapcsolva sem volt. Ez szerintem tök jó, hiszen már az egy napos üzemidővel is kibékültem volna.
Tegnap benzinkúton fizettem is vele, működött, ismételt öröm.
Amikor megy a telefonon a hangrögzítő, akkor kis play gomb jelenik meg értesítésként a kijelzőn. Ez minek az értesítése? Csak mert a hangrögzítő értesítéseit én kikapcsoltam az órán. Köszönöm!
-
Capella
senior tag
Nem is az S23U-val, annak widget megjelenítésével, vagy az órán az S23U töltöttség adataival van gond, hanem az óra saját "widgetével", az akku kártyával és az óra saját töltöttségének kijelzésével.
Bár nekem nem számít, ahogy írtam, nem is nézegetem. Gyorsabban meglátom az óra számlapon. Már amennyiben nem fedi el éppen a médialejátszás ikonja. -
Capella
senior tag
Ehh, és tényleg.
Nekem is kint van ez az Akkumulátor kártya az órán, de őszintén sosem szoktam nézegetni.
Most megnéztem, és tényleg hibás az óra numerikusan jelzett töltöttsége. 80 %-on van, és full 100-at mutat.
A zöld karika az rendben mutatja 80 %-nyit.
A teló töltöttség kijelzése rendben, 1 % eltéréssel. -
ffrdgc
tag
Van ez a widget amin láthatom a telóm meg további eszközök töltöttségét. Ez egy ideje szarul működik az órán. A számok beragadnak, de a zöld kör meg a tényleges töltöttséget mutatja. Most pl az órám 92 %on van, de ezen a widgeten 42őt ír, viszont a zöld kör majdnem teljes. A telóm 56on van valójában az órán 58nak hazudja.
Természetesen néhányszor már újraindítottam. A widgetet leszedtem és újra hozzá adtam.
Van esetleg további ötletetek? -
Capella
senior tag
A belinkelt szoftverfrissítési képernőmentésen az látszik, hogy SM-R960/XAA.
Az XAA CSC kód az United States of America (unbranded).
Nem Magyarországon vetted az órát? Vagy nem hivatalos forgalmazótól? (Ha nem titok, de mindegy is.)
Az én órám SM-960/XEH-et ír a frissítésnél, ami magyar.Ezek szerint tényleg firmware frissítés kell az apnoéhoz, és tényleg a Health Monitorba pakolták be pluszban.
Remélhetőleg hamarosan mi is megkapjuk. -
ClioRS
őstag
Jött frissítés az órára
-
Capella
senior tag
Hát nem tudom.
Lehet akár így is, de eddig a Health Monitorban csak a vérnyomás és EKG volt. Semmi alvás.
Az alvás a Healtben van.
Hogy pontosan mi lesz, majd kiderül. Valahonnan ki kellene venniük valami korlátozást, ha maga a funkció már eddig is benne lett volna.
Hogy ez akkor miért olyan nagy dolog, hogy a beharangozás után váratják a jónépet... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Capella #4053 üzenetére
Az még szerintem odébb lesz, hogy ide megérkezzen az új OS, szóval remélem tévedek. A Samsung simán kiadhat előtte egy frissítést. De hogy mikor...arra én is kíváncsi vagyok.
"Nekem azért váltig az a bajom leginkább az órával, hogy az alvásfigyelés közben elég gyakran kimarad egy-egy szakasz méretlenül."
Az viszont gáz. Remélem ilyen nekem nem lesz Samsung -gal, ha már alvásnál is őket választottam sok év "karkötőzés" után.
Szerk.:
Egyébként a másik topikban most rakott be az egyik fórumtárs néhány képet az érkező órákról. Valószínű így fog kinezni a 8 -as széria. -
Capella
senior tag
Könnyen lehet. Július 9. az unpacked. Akkor mutatják be a Watch8-at többek között.
Ezután gondolom eltelik még akár pár hét, mire a Watch6 is megkapja az új OS-t.
Talán az apnoé figyelés abban lesz csak benne. Valamelyest kíváncsi vagyok, de erről majd akkor.
Az apnoé beharangozáskor nem ártott volna valami kézzelfoghatóbb időpont, feltétel, mert majd úgy hangzott, hogy bevezettük, punktum.
Nekem azért váltig az a bajom leginkább az órával, hogy az alvásfigyelés közben elég gyakran kimarad egy-egy szakasz méretlenül. Akár egy vagy másfél óra is, talán néha több. Úgy meg nem mindegy, hogy mennyit alszol, szerinte. -
golyós
addikt
Mikor jön az alvási apnoe figyelése? Bejelentették nagy dérrel-dúrral aztán nagy a csönd azóta.
-
ffrdgc
tag
Nem műjodik a vezeték nelküli töltés megosztás. Inkább merül az óra mint töltődik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Capella #4046 üzenetére
Arra kíváncsi vagyok a Classic mekkora lesz végül. Mert ott eleve van kiálló szíjtartó rész, és ugye már nem kerek a dizájn. Gondolom marad az 1.5" kijelző is, ami az Ultra -ban, illetve a 47mm Classic -ban van.
Ebből kiindulva jó nagy óra lesz. Ami a képen is látszik. Ha csak nem utólag ollózták össze egy képbe a lelkes rajongók. De valószínű az arányok így is jók.
-
helixP
nagyúr
Várom a sima 40mm-s bemutatóját, 2 évente kirohad alólam, szóval a 4 és 6 után, valszeg nekem ez lesz a következő
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Capella #4043 üzenetére
A sima Watch8 nekem is tetszik. Sőt, párom is azt mondta végre egy Samsung óra, ami neki is tetszik. De...ez a dizájn kicsit kockázatos is, mert lehet sok vásárlót buknak azzal, hogy megnő az óra mérete. Vékony csuklónál nem biztos, hogy annyira frankó lesz, mint a korábbi generációk kis órai.
De ezt is meg kell nézni személyesen. Lehet az is (sőt, esélyes), hogy pont kisebb lesz, mert annál az óra testébe csatlakozik be a szíj. Nincs külön kiálló "szíjtartó", mint például a Watch7 40mm -nél.
-
Capella
senior tag
válasz
Badboys #4042 üzenetére
A véleményem nekem is elég lesújtó. Ez ugyan egyelőre csak a dizájnra vonatkozik, és nyilván szubjektív.
Képeken a Samsung Galaxy Watch 8 okosórák
A 3 közül nekem legkevésbé a Watch8 Classic tetszik. Tucatóra kinézet szerintem, és nyilván rájátszik az aktuális számlap, ami lecserélhető lesz, és valahogy túl sportórás nekem az egész "Classic" létére. Én nem szeretem a kis köröcskés, félkörös és egyéb mechanikus kijelzést imitáló mütyüröket a számlapon. A hagyományos órákon sem, főleg, ha sok van belőle, túl van erőltetve. Ezek rátekintésre inkább zavarják az összképet, és nem is figyelem, mit jeleznének.
Az a nagy ricniket tartalmazó lünetta sem szimpatikus.
Nyilván meg lehetne azért szokni, de a Watch6 Classic nekem valahogy ég és föld. Az letisztult forma, dizájn. Azt eltalalálták.
Ha már sportóra, akkor jóval inkább el tudnám fogadni a Watch8 Ultrát. Ennek némi hátránya a speckó szíj csatlakozás, bár van erre megoldás és ilyen csatlakozású szíjak kaphatók.
És ha már letisztultság, a 3 közül a képen látható jelenlegi formájában ránézésre pont a sima Watch8 jön be.
Azután persze meg kell nézni élőben is, de valahogy abszolút nincs musthave érzésem ezekre, hogy cseréljem a régit.
-
Badboys
őstag
Íme [link] az ítélet a samu óráiról 2025 ben. Lesújtó. Sajnos engem igazol amikor véleményt mondtam róla. Ja és ne felejtsük ki a gyártó szerepét az egész történetben.
-
ρσгτσ
addikt
Páromnak mindkét terhesség alatt ingadozó vérnyomása volt. Az alja valahol 90 felé, a teteje meg elment akár 140 -ig is. Perekre már nem emlékszem. Persze ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan bejárta a két érték közötti részt, de nagyon nem volt képben az óra. Többnyire teljesen fals eredményeket mutatott.
Nyilván ettől nem törtünk össze, mert nem akartunk semmit sem kiváltani az órával. Csak kíváncsiságból néztük.
Nálam egyébként egész jól követte (jól "saccolt"), de nekem teljesen rendben van. Nem nagyon vannak kilengéseim.
-
golyós
addikt
Nekem semmi gondom a vérnyomásméréssel, sosem fog ugyanannyit mérni két hitelesített eszköz sem, még ha egyszerre mérjük sem.
Nekem eleve magasabb, 140/90 az átlag, nem is csinálnak vele semmit, mint ahogy a szívritmus zavarrommal sem , 2 évig próbálgattuk a gyógyszereket, aztán mondtam, hogy nekem nem okoz gondot, nem érzem, nincs kihatással az életemre, ha nem veszik észre ki sem derül. Így az kardiológus is azt mondta, hogy ne szedjek feleslegesen gyógyszert rá.
Azt figyeltem meg ha álmosabb, nyomottabb vagyok akkor 120/80-at mér a normállal szemben, így nálam elfogadható a mérése. Nyilván nem veszem orvosi eszköznek, de néha ránézni szerintem megfelelő.Nálam a rutinos vezérlés okoz némi anomáliát.
Be van állítva, hogy ha hazaérek akkor telefon otthoni ésóra otthoni üzemmódba kapcsol, az óra energiatakarékosba és számlap csere stb.
Reggel elindulok, szépen visszaáll a telefon és az óra is utcai profilra, ellenben az óra marad energiatakarékos módban, de úgy, hogy a csuklóemelésre felébred a kijelző, pedig az alapból kikapcsolódik. Azért furcsa mert ha kikapcsolom az energiatakarékosságot és vissza, akkor nem ébred fel csuklóemelésre, pont ahogy alapból működnie kell. Ha rutin indítja a folyamatot akkor viszont felébreszti a csuklóemelés, pedig be kapcsol az energiatakarékos mód. -
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Már nem emlékszem : ha nyomok egy FR-t recovery-ből, akkor ugrik az ESIM?
-
Fall-N
veterán
válasz
PedroPascal #4021 üzenetére
Szerintem a Buds inkább csak Samsung telefon mellé való. Ha nem tudja kihasználni az ember az SSC kodeket, akkor sokkal jobb LDAC-s vagy LDHC-s, vagy aptX HD-s fülesek vannak. AAC Androidon elég béna. Nekem a Realme telefonom mellé Redmi Buds 5 Pro fülesem van (LDAC). Mellé van még egy Jabra Elite 3 is, az aptX-el van.
-
ρσгτσ
addikt
Valószínű hülyén fogalmaztam, de ettől még nem lesz káosz, amit írtam.
A fentiből nem derült ki, hogy a nap vége az, amikor hazaér és leveszi, vagy például az, amikor este lefekszik. Nálam kb. 9 óra a napi működés. +/-1 óra, attól függ hogy alakul a napom. Én például otthon nem hordok órát.
Használtam egy kis ideig AOD -ot, de én úgy vettem észre a sok ébresztés lényegesen jobban befolyásolja a fogyasztást. Napközben, ha sokat vezetek, pakolgatok, akkor elég sokat ébred magától is. Plusz ott van még egy csomó email, illetve Messenger üzenet, mert kollégákkal ott is szoktunk kommunikálni.
Hétvégén például jóval kevésbé merült akkor is, ha AOD volt.
Szimplán leírtam nálam mi újság e tekintetben. Az én felhasználói szokásomhoz a fent említett típussal.
golyós:
A vérnyomást én anno teljesen elengedtem. Egyrészt egészségügyileg szerencsére nincs rá szükségem. Másrészt páromnál néztük terhesség alatt, amikor nagyon be tudott ingadozni, vagy akár hirtelen leesni. Még csak saccolásra sem volt alkalmas az óra.Nyilván nem egy normális felkaros mérő, tehát nem is számítottam nagy pontosságra.
-
golyós
addikt
Nálam is így megy , nem edzek, max 1 vérnyomás mérés naponta, csak értesítések és 1-2 fizetés, de 2 nap a max amit tud. Nálam viszont éjjel is rajtam van, heti váltásban ha ügyeletes vagyok.
Teljesen hektikus viszont, 1 hete írtam pot, hogy 1nap 6 óra amit tud. Nem állítottam semmit, nincs telepítve semmi új, most megint 2,5 nap-ot ír. Ki érti ezt? -
qltsar
veterán
Mérések mennek egész nap vs ami kb. 9 óra működést jelent.
Tehát a mérések mennek 24 órán keresztül, de 9 órát használod az órát?
Eléggé káosz megfogalmazásfőleg, hogy tylerddd AOD-vel használja, LTE-s variánst más méretben (akksikapacitás más).
Szerintem ez a tapasztalat teljesen irreleváns ahhoz, amiről szó van; a használati és modellkülönbségek miatt.
-
ρσгτσ
addikt
Nálam a 47 mm -nél max. 20-25% megy le napközben, ami kb. 9 óra működést jelent. BT verzió. Mérések mennek egész nap, de nem sportolok. GPS nem aktív. AOD nincs, viszont kézmozgástól, főleg vezetés közben sokat ébred az óra. Értesítés sok van, illetve fizetésre használom napi néhány alkalommal.
-
qltsar
veterán
válasz
tylerddd #4026 üzenetére
80% környékére merült a nap végére úgy, hogy nincs korlátozva semmi, AoD is megy
Ezt megoszthatnád, hogy hogy sikerült, mert az átlag a nagyobb akksis változattal ilyen felhasználás mellett 40-50%/nap!
Ha úgy értetted, hogy 20% maradt, akkor tárgytalan, az inkább reálisabb ilyen felhasználás mellett.
-
golyós
addikt
válasz
tylerddd #4026 üzenetére
Walletre = az órán a bizt.és adatvédelem alatt zártipus, itt nekem minta van beállítva, ez bőven elég a Walletnek is.
Ha leveszed az órát akkor lezár és csak a mintával tudod feloldani.
Ez újraindítás után is érvényes. Reggel felveszem az órát, minta és utána többé nem kéri amig le nem veszem, megy a fizetés is.
Nekem úgy van beállítva, hogy a felső gomb 2x megnyomásra indul a Wallet.
Fizetés elött kétszer megnyomom és már lehet fizetni, ilyenkor feloldani sem kell.Töltésre= Aliról vettem egy akkor még 1000 ft-os töltőt usb-C csatival, így hosszabb kábel is rádugható a gyári töltőfejre. [link]
A gyári szíjat is lecseréltem egy utánzatra , puhább mint a bőrszerű amivel adják.
Nekem kényelmesebb. [link]
A "tekerőt" ki tudod kapcsolni, hogy ne ébressze fel a telot pl. -
tylerddd
veterán
Tegnap volt az óra próbanapja: dizájnra nagyon el van találva, nagyon mutatós. Gondolkodtam a 47mm-es verzióban, de kár lett volna, 40-es volt a hagyományos órám. 80% környékére merült a nap végére úgy, hogy nincs korlátozva semmi, AoD is megy, anélkül nem lenne értelme nálam. A mobilkommunikációt lőttem be úgy, hogy automatikus legyen, gondolom akkor kapcsol be, amikor nincs a telefon elérhető távolságban. A "tekerő" az, amit néha sikerül elmozdítanom akaratlanul, ez kicsit zavaró. A rezgés brutál jó, abszolút érezhető, ha befut egy értesítés.
A Wallet-et nem igazán értem, mert ha elindítom az applikációt, írja, hogy valamilyen védelem kell neki. Viszont ha ezt beállítom, akkor ugye minden feloldáshoz kell pl. a PIN, nem csak a fizetéshez. Tegnap lett volna alkalmam kipróbálni, de sokan voltak adott boltban, nem akartam ott bohóckodni.
Honnan tudom, hogy megy a funkció? A beállításokban engedélyeztem és a Wallet is telepítve.
Ami még hosszú távon kényelmetlen lesz, az a töltés. Létezik hosszabb kábeles, stabilabb megoldás? Egy ilyen egyszerű wireless töltőm van [link], amit nem használok egyébként, de ha ráteszem, csak villog a töltőn a led, nem töltni. Az S23U hátlapjával ment a töltés, amikor próbáltam és a telefont is töltötte a töltőpad.
Összességében elégedett vagyok egy nap után, szerintem barátok leszünk.
-
tylerddd
veterán
Ma megérkezett az ezüst, lte-s classic 43mm-es verzióban és a hagyományos órám szíját tettem rá [link] Az eSIM beállítása is gyorsan ment, most ismerkedek a készülékkel.
-
qltsar
veterán
A Buds korlatozottan fog menni, az ora-t pedig, ha nagynehezen csatlakoztatod, akkor maximum a telefonhivasokat tudod rajta felvenni alapbol.
SSC kodek nincs iOS-en, igy marad az SBC/AAC, es a fulest is csak az utoljara bekonfiguralt allapotaban tudod hasznalni.
Ez nem akkora ervagas szerintem, Windows-os szamitogepen is van Buds app, akar ott is tudod modositani a konfiguraciojat, de ha jol remlik firmware-t nem tudsz frissiteni.
-
kid46
aktív tag
Sziasztok. Ha samsung telefonról váltok iPhone-ra, de az órát megtartom (watch 6 classic ) és a Galaxy buds 2 pro fülest is. Miről kell lemondanom? Milyen funkciók nem fognak működni ? Köszönöm
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Capella #4017 üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe. Nem tudja eldönteni az óra, hogy szögletes vagy kerek legyen.
Meg ez elvileg(?) valamilyen prototípus darab, de az egész ebay hirdetés nekem nem egyértelmű. Főleg olyan accountnál, aminek 3 értékelése van. Még az sem biztos, hogy ez egy teljesen végleges forma.
Az viszont előre borítékolható volt, hogy szögletes/szögletesebb formánál nagyon hangsúlyos lesz a lünetta. Ami ebben az esetben kicsit furán néz ki, de valószínű ez tényleg ilyen lesz a valóságban, illetve a végleges verzióban is.
A forma, dizájn viszont nekem is kicsit furcsa. A korábbi grafikus modellhez képest is.
-
Capella
senior tag
Hát nem tudom. Szerintem elég bugyután néz ki. Ha tényleg ez az.
Mi szükség arra a négyszögletes kitüremkedésre ilyen arányok mellett?Akkor inkább legyen karakteresebben négyszögletes, az Ultrához hasonlóan.
A Watch6 Classic ezerrel veri ezt a 8-ast kinézetre. De ezt csak én mondom, és mostanában túl sok szó esett ízlesekről, szubjektivitásról. -
sub71
aktív tag
Akkor sajnos rosszul fogalmaztam. Semmi bajom a Rolex, Omega órákkal, és a viselőikkel. Van nekem is egy több mint 100 éves zsebórám (sajnos nem az előbb említett márkákból) és középkategóriás karóráim is. Egyszerűen a mostani életemben egy GW6classic praktikusabb, mint egy hagyományos óra. A fórumtársra visszatérve, csak a figyelmét akartam felhívni, hogy amit Ő gondol a okos vs hagyományos órákról, az csak egy vélemény a sok közül, ami nem jobb, vagy rosszabb, mint a Tiéd, vagy az enyém...
"Amúgy meg amennyibe kerülnek ezek az órák, nem csak oda akar tartozni, hanem meg is engedhetik maguknak."
Nem a több milliós órákra gondoltam. egy Patek, Omega vagy egy Rolex már tényleg egy "másik polc" -
Badboys
őstag
Köszönöm, de már 3 hete láttam. Ezért írtam, hogy nálam kimarad és tettem linket, hogy akit érdekel megnézze. Nagyobb akksi kerül bele és mégsem tud 2 napnál többet. A proci is marad a régi. Amennyiben megnézzük a samu utolsó dobásait sem telefonban sem az óra terén nem halad előre. Csak reszelget.
-
Fall-N
veterán
Túlgondolod a dolgot. Ha valaki szereti az órákat és van rá keret, miért ne vehetne Rolex vagy Omega órát? Az értéke sem csökken, sokszor inkább többet ér ahogy megy az idő. Persze ha tökéletes állapotban van és rendszeresen van szervizelve. Amúgy meg amennyibe kerülnek ezek az órák, nem csak oda akar tartozni, hanem meg is engedhetik maguknak. Te azért nem érted, mert nem szereted annyira a hagyományos órákat. Egyébként én is szeretem az analóg órákat és "órás szemmel" is jó minőségűek a Samsung órái. Praktikussági okokból váltottam okosórára, régóta nem húztam fel az óráim közül egyiket sem.
-
-
-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinél elfekvőben fekete S/M szövetszíj ?
-
sub71
aktív tag
válasz
tylerddd #4003 üzenetére
"Nem értem a luxus órázást. Egy teljesen beugró, kevésbé ismert svájci is jobban mutat sok okoseszköznél."
Azt értsd meg, hogy ez "csak" számodra evidencia. Nekem a S6c sokkal jobban tetszik, mint az analóg órák jelentős része. Ráadásul számomra úgy tűnik, hogy trendi lett milliós (vagy annak tűnő) órákkal a kézen mászkálni. Olyan ez, mint a ruházkodásban sokan azt gondolják, attól lesz valaki menő, ha pl: CK, pr@da, K@rl, stb... felirat virít az amúgy műbőr cipőjén, vagy hatalmas márkafelirat van a pólóján. Miközben a "nagy emberek"ruháin SOHA nem látsz márkajelzést.(Ne a hazai újgazdag rétegből, és a celeb/influenszer vonalból indulj ki) Egy félmilliós Svájci vagy egy piszokdrága okosóra számomra csak mutatja, viselője hová szeretne tartozni....Persze ez is egy szubjektív vélemény -
ρσгτσ
addikt
válasz
tylerddd #4006 üzenetére
Nem írtam, hogy nem mennek. Csak annyit, hogy egyre kevesebbet találkozom velük. A privát szférában és az üzleti életben is. Az elmúlt évtizedeket áttekintve.
Én használom mindegyiket. Sőt, régi óráim is vannak. Ismerem a fenti csatornát is, követem.
De szerintem ez már nagyon nem ide való. Meg ízlésről is teljesen felesleges vitázni. Okosórát azért veszünk, mert szükségünk van azokra a funkciókra, amit a hagyományos óra nem tud. Nagyjából ennyi.
-
tylerddd
veterán
Számomra hihetetlen, hogy valakinek egy több ezer darabos kínálatból nem jön be egy sem, miközben a sablon, szinte egyforma okosórák között talál neki tetszőt. Kíváncsi lennék, hogy ez a nagy átlag hány százaléka!
@ρσгτσ Ezzel az egyre ritkább dologgal sem értek egyet. Dobd be ezt egy órás topikban itt, ill. néhány éve a "beszéljünkórákról" csávó ebből csinált karriert a közösségi médiában. Ha ennyire nem mennének a hagyományos órák, nem követnék annyian.
@Capella Igen, ezzel kapcsolatban érdeklődtem, de elkaptam egy másik beszélgetést itt, ahol felmerült a dolog és ez a vonatkozása, hogy öltönyös megjelenésnél okos vagy hagyományos, amivel nem értettem egyet.
-
Capella
senior tag
válasz
tylerddd #4003 üzenetére
Nem olvastam vissza, de úgy rémlik úgy indult a posztod, hogy érdemes-e még Watch6-ot venni.
Mostanra eljutottunk a luxusórákhoz is egy kanyarral közben, de leginkább az derült ki, hogy neked eleve nem tetszenek az okosórák, mert gagyibb kinézet, mint bármelyik mechanikus. Meg hogy nézne az ki öltönyös, elit társaságban. Ha ez szempont, a "státuszszimbólum" (is) játszik, akkor inkább a luxusóra irányba kellene menned valamilyen szintig.
Ezek szerint neked nem való az okosóra.Előnyök, hátrányok, neked pedig a másik serpenyő, amiben több van.
Egyébként én sem hamar szántam rá magam egy okosórára, mondhstni ez az első. Nekem az órában az volt a lényeg, hogy mindig garantáltan mutassa a pontos időt, és nézzen is ki valahogy. Ennek nagyon ellentmondott a 2 naponkénti töltés, mint biztonság. A kinézetre a Watch6 Classic nálam nem, de csak fémszíjat használok. Most már nem váltanék vissza az okosfunkciók miatt.
-
tylerddd
veterán
Nem értem a luxus órázást. Egy teljesen beugró, kevésbé ismert svájci is jobban mutat sok okoseszköznél. Azért egy komolyabb órás boltban, ahol akár több ezer darabból lehet választani, nem találni órát, szerintem érdekes, miközben a sablon, egy kaptafára készült okos meg tetszik.
-
helixP
nagyúr
válasz
tylerddd #4000 üzenetére
Sajnos forgok ebben a világban, és a drága óra leginkább kezd "boomer" dolog lenni. Mint pld. A névjegykártya... Vagy a töltő toll. Legnagyobb meglepetésemre.
"Ha nincs, akkor nem az órával van a gond." => Bocs, de ez annyira dehonesztáloló komment. Ez olyan, mintha azt mondanám,.hogy aki nem talál a 15. századi reneszánsz festmények között neki tetszőt, azzql baj van.
Mért, mi a luxus óra? Az ízlés fokmérője? -
ρσгτσ
addikt
válasz
tylerddd #4000 üzenetére
Abszolút felfigyelnek, ezt én is tapasztalom. De jellemzően pont azért, mert egyre ritkább. Azzal meg már kevesen foglalkoznak, hogy például az "xy" focistán milyen óra volt. Amit egyébként a gyártó vagy a klub adott neki ingyen, hogy abban jelenjen meg.
Amikor én először vettem okosórát/karkötőt, csak a kíváncsiság hajtott. Nagyjából az volt a fejemben, hogy sportoláshoz milyen jó. Ami engem nem nagyon érintett, de azért meg akartam ismerni a pozitív oldalát.
Nem vágytam rá, hogy beszéljek az órámhoz, de bizonyos helyzetekben, jellemzően nem nyilvánosan jól tud jönni.
Tök jó dolog, hogy tudok vele fizetni.
Naponta sok értesítésem jön. Nem csak email, kollégákkal Messenger -en is szoktunk beszélni. Így nem kell mindig elővenni a telefont.
Wear OS -en elérhető a Google Home alkalmazás is. Ami nekem kifejezetten pozitív dolog, mert ha úgy adódik, onnan is tudom állítani az okos eszközöket, ami integrálva van.
Vannak tök jó mérések. Nyilván nem egy orvosi eszköz, és vannak megkérdőjelezhető eredmények, de összességében nézve szerintem hasznos.
Az alvás figyelése szintén hasznos, ha valakinél jól működik.
Külön kell választani az okosórát a hagyomány órától. Mert bár mindegyiket órának hívjuk, egészen más okok miatt választjuk egyiket vagy másikat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Villanyszerelés
- Házimozi belépő szinten
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple watch Ultra 2 black edt 2027.11.07 Apple jótállás+ Apple Care +
- Apple Watch Ultra 2 49MM e-Sim 2028.06.05-ig Média Markt Garancia Makulátlan Új állapotú
- Apple Watch SE 2022 44mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4326
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Garmin Fenix 6 Sapphire
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- SzoftverPremium.hu
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest