Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz Mezga Aladár #270498 üzenetére
Jobb katt vagy ujjal nyomva tart - > kép megnyitása új ablakban.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Fall-N
veterán
Amikor már a 203-as tárcsa sem elég.
Igaz az egész biciklit jobb lenne vasban leadni. Igazi Rat Bike. -
ZavaBalazs
őstag
köszi mindenkinek!
szerencsére tényleg nem gáz, kis túlzással ha nem látom a röntgenen, el se hinném, hogy törött, pár nap múlva elmúló zúzódásnak tippeltem a leletre várva.
viszont az csak most jutott eszembe (#270490), hogy ezzel ugranak a local legendek is, na gyorsan lementettem, a screenshot örök.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
semmiho
tag
-
fulton
addikt
válasz semmiho #270481 üzenetére
Nem szoktam arra menni, az járulékosan jön vagy megy igen, egyedül kom-okhoz kell a hátszél szerencse is úgy gondolom.
Van itt egy "kis sajátomnak" érzett kerékpárút szakasz (legtöbbször mentem át rajta), 1.6km -es, ott sokáig vezettem ez évben aztán elvették a koronát most futottam nem rég egy 43.2 km/h átlagot rá (igen hátszél volt), ezzel a 2 ik vagyok az (idén) 55 "versenyzőből" járulékos "futás" volt. majd egyszer rámegyek arra a kom-ra, elveszem az "all time" koronát a bitorlótól amit 46.8 al birtokol[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #270486 üzenetére
Jogos, de itt szerintem semmiho-t leszámítva, mindenki országúti aki pörög a wattokon meg hasonlókon, illetve a görgő egyértelműen nem technikát fejleszt hanem erőnlétet.
Nyilván egy montis nem ettől fog lemenni egy lejtőn vagy fel, hanem a technikán inkább.
Viszont egy outis időfutamhoz, vagy akár egy mászáshoz szerintem hatalmas segítség hogy bármikor lehet edzeni a görgőn, ez leginkább erre jó _szerintem_ -
fulton
addikt
válasz ZavaBalazs #270483 üzenetére
Jobbulást, egyszer alólam is kiszaladt az erdőben a csepel azt megúsztam.
Én meg megemeltem magam, a jobb oldalam kész van. Remélem nem sérv...már 5-6 napja tart. Egy diszkavicsokkal megrakott vödört makacsoltam alrébb vagy 200m-re. Éreztem én hogy nagyon húzza az oldalam lefele, de... Másnap már éreztem, nem igazán tudok előre hajolni(nehézkes), nyújtás KO, lépésnél is érezni reggel a legrosszabb, nem javul...egyelőre.
De tekerni tudok, biciklin nem fáj.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #270478 üzenetére
...zoliwrc nehezen érti meg, hogy az edzettségi állapot nem a wattoktól függ, hanem az évektől meg az intenzitástól inkább...időnkénti nyers véleménynyilvánításai ellenére is szerintem inkább talán mintha ő értené és más nem akarja ezt érteni.🤔
#270482dom1n0...Ha valaki csinálja egész télen a görgőzést, FTP Buildert, Buid me up-ot, és regenerál megfelelően, nem hiszem el, hogy még leépülne a teljesítménye ...kérdés nem az, hogy leépül-e vagy sem, hanem az, hogy milyen lesz ettől a teljesítménye összevetve egy olyannal aki közben ugyanazt nem görgőn hanem kint a terepen csinálta. Országúton is van különbség kint és bent között, de terepet szinte lehetetlen görgőn szimulálni, így meglehet jó lesz állóképességed de az erdőben, durvább terepen mégis kevésnek bizonyulsz majd.
#270483ZavaBalazs...katonadolog! ...ugyanakkor sajnálom és jobbulást kavánok!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
lsebestyen
addikt
Hu, jobbulást!
-
jjeahh
nagyúr
Jobbulást . Vigyázzatok magatoktra, mert valami átok van a levegőben, mindenki esik, vagy csapják el
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZavaBalazs
őstag
válasz semmiho #270481 üzenetére
nem, viszont nagy hátszelezős
közben én összehoztam egy ilyet, túl vastag és túl nedves avarrétegen sikerült nem túl gyorsan haladva eltaknyolni (annyira nem zavart be, a hátralevő ~30 km-t kb 30-as átlaggal még sikerült teljesíteni, csak a felfelé váltás volt kellemetlen ). csak valami kis szilánk pattant le valamelyik kéztőcsontról, de 2-4 hét minimum kiesik, 2 hét múlva kontroll, majd akkor megmondják, hogy további gipsz, vagy szabadulás.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
dom1n0
senior tag
válasz Csokicsibesz #270480 üzenetére
Én egyszerű ember vagyok, és a tényeknek hiszek.
Amíg a számok számomra kedvesek az javulás, és nyilván lesz olyan is amikor majd nem javulnak akkor az nem lesz olyan kedvesek, de _nekem_ ezek segítségek, semmiképpen nem rosszak.
Ma is hajnalba mentem futni, pedig nem sok kedvem volt hozzá esőben, de ha az a cél, hogy 6:00 alatt fussam az 5km-t, akkor ezt kell csinálni, amit mond az edző (hogy most az igazi/trainingpeaks/garmin lényegtelen), hogy elérjem a céljaimat.
Ha valaki csinálja egész télen a görgőzést, FTP Buildert, Buid me up-ot, és regenerál megfelelően, nem hiszem el, hogy még leépülne a teljesítménye -
semmiho
tag
válasz Hasaggymeg #270479 üzenetére
Sík szegmenseken egyedül egy jó időeredményre csak hátszéllel van esély, de hát ez is a játék része. Azért bárki ha megnézi a Watt-értékeket, 42-46-os átlaghoz is hiába egy jó hátszél, bőven 300+ Watt kell nekem is.
Fulton szintén nagy KOM-ozós?
Nem ismerem, én még nagyon új vagyok itt, azért is kérdeztem.
-
Csokicsibesz
tag
válasz dom1n0 #270478 üzenetére
Befizethetitek, de Ő jól teljesítene. Ő teljesen jól megy, szerintem egy Salzos nevezésnek még örülne is.
Csak ő is olyan, hogy van egy világképe és aki nem azt mondja 100%-ban, amit Ő gondol az hülye. Ettől függetlenül sokszor van igazság abba, amit mond, csak néha - számomra - kicsit nyers.
Attól, hogy tudod mi a teljesítmény vagy a pulzus zónád nem vesztesz semmit. Ha túlgörcsölöd ezeket, akkor nyilván nem tesz jót és felesleges nézegetni.
Szintén felesleges azt gondolni, hogyha görgőzöl télen, akkor attól biztosan erősebb leszel. Vagy irracionális célokat kitűzni, mert ha nem tudod elérni, akkor kudarcnak fogod megélni az egészet.De ha az itteni csipet-csapat nagy része nekiállna mondjuk csak heti 100km menni terepen, 3000 szinttel, akkor abból hamar lenne vagy sérülés, vagy lebetegedés. Nem lehet 20-ról 100-ra emelni a terhelést következmények nélkül.
-
dom1n0
senior tag
-
Tin
veterán
válasz dom1n0 #270475 üzenetére
Ja olvastam már itt az Alexrims-ről, hogy alsópolcos, de a feleségem kétlem, hogy évi többezer km-t fog tekerni, így hacsak nem az állásban fog tönkremenni, akkor nála ez "örök" lesz.
Én Hyde-omon is Alexrims van, ráadásul valami full alap, egyelőre még bírja Mondjuk még 1.5 év gari van rá
-
Tin
veterán
válasz dom1n0 #270471 üzenetére
Haha, tudod mikor Meg minek? Ez tökéletes lesz neki kb örökre.
#270472 ZolkoW: kérdeztél válaszoltam A magasabb pulzus lehet, de írtam is, hogy majd max gyaloglok. Majd jövő héttől kiderül. Abban meg nem kételkedem, hogy lehet, hogy 1-2 év múlva újrakezdem az egészet "tudományosan", de ahhoz egyelőre el kell jutnom odáig, hogy pár év múlva is csinálom.
-
ZolkoW
őstag
válasz parandroid #270441 üzenetére
micsoda közösség van, mindenki figyel rám, és az igényeimre! bár néha úgy érzem, mintha összekevernétek az avatar miatt mással, de egye-bassza
#270449 Tin : nem tartozol elszámolással nekem, szóval felőlem bármit csinálhatsz, ami nem okoz kárt másnak
a saját példám alapján (talán mindenki ezt mondta amúgy eddig, de majd kijavítanak legfeljebb) a futás eleve magasabb pulzuson indul. De valami azt súgja, ha kitartóan csinálod, pár éven belül te is eljutsz oda, hogy újrakezded ezt az alapozós megközelítésselBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
addikt
new fork day
igazából csak nekem új, mert egy beragadt 2019-es villa, egy 34 StepCast, de ha ez az olcsó akkor ezt kell venni, igaz?
még szokni kell, hogy 120mm a korábbi 100-as villa helyett, de alapból azt hiszem barátok leszünk.[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
semmiho
tag
válasz Hasaggymeg #270448 üzenetére
Nem teljesen értem, miért írod - ha bringavásárlást tervezek, még el se' döntöttem és már az első tesztrájdon is túl vagyok. (-:
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #270356 üzenetére
Majd tavasszal szervezek egy topiktekerést a Börzsönyben és a szobabiciglisek megmutathatják mennyit fejlődtek, ott aztán nézegethetik majd a vattokat meg az fpt-t
-
Tin
veterán
válasz Dark Archon #270465 üzenetére
Igen, most már. Időszakos akció volt, most járt le. De tuti lesz még.
-
addikt
-
Tin
veterán
válasz HEAHEA #270463 üzenetére
Igen az kell neki de pont azt mondtam hogy lehet h lesz ez még olcsóbb... Rabe Bike-nál is van minden méret, és nem viszik el. 2 hete még 1099-re akciózták. Ráér tavaszig, most úgyse sokat menne vele, és lesz még Black Friday is.
Egyedül a Tektro fék nem tetszik, nem tudom miért nem Shimano. De GRX hajtás és nem az olcsóbb fajta, karbon villa. Elég faja cucc. -
Tin
veterán
Cube Nulane Race 999€: [link]
Hetek óta mennek egyre lejjebb az árral, és nem tudják eladni. Pedig ez zsír bringa, egyedül a fékje lehetne Shimano. Asszonynak nézem, de még kívárok, hátha lejjebb kúszik. Jobb mint az enyém, de mondtam neki, hogy neki egyből olyat akarok, amit aztán sose nő ki.
Oké bocs megy offba, nem szállítanak csak németbe és osztrákba.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Faxa ez az összehasonlító motor. [link]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Tin
veterán
válasz flash- #270424 üzenetére
Szerintem most elkezdek ilyen 1-2km-es 5% feletti mászásokat csinálni oda-vissza, mert ilyenek vannak a környéken. Idővel meg majd úgyis alakul, mit bírok, és annak függvényében tudok továbblépni. Ilyen 10 km feletti mászásokhoz már utaznom kell, meg ahhoz még egyelőre kevés vagyok. Az edzésprogramos tippeket köszi, ennyire nem biztos, hogy bele fogok merülni a témába a közeljövőben, de a lényeget megértettem: arra eddzek, amit el akarok érni.
#270454 Nutra: 186 volt a mért maximum, de akkor már éreztem, hogy meg kell állnom, vagy nemsokára eldőlök. Valamivel felette lehet a vége. Nyáron valamikor már egyszer kikalkuláltam, aztán bringán is ellenőriztem, kb 150 körül van a Z2-m teteje, de erről nyilván mindenkinek más a véleménye, és nekem semmi kedvem szócsatázni.
[ Szerkesztve ]
-
Nutra
tag
Elég nagy egyéni eltérések vannak a zónákban. Nekem 154 a Z2 teteje. Stravan mért max 198 (már jó pár éve 50+osan) Ezt melyik becslő formula adná
Sok video meg olvasás helyett próbálj meg egy közelítő max pulzust mérni. De óvatosan... Sokkal jobb, ha felügyelet vagy segítség mellett. Csúnya vége lehet, ha (szó szerint) eszméletlenre hajtod magad
Lehet, hogy elég egy sima kifulladásig mérés, és hozzádobsz valamit, máris van egy értéked, ami sokkal jobban a tiéd, mint bármilyen becslés vagy videos ráolvasás -
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #270385 üzenetére
Már nem emlékszem, honnan jött ez a 100-as pulzus, szerintem csak túlzás volt. Magasabban van a pulzustartományom a "tankönyvinél", de ha azt mondom hogy
140 körül van a Z2-m "közepe", azzal nagyon nem lövök mellé. A futópad viszont tökéletes lesz arra, hogy nem 1-2 órába beszorított tekerésekben kelljen alapoznom, hanem van időm rá akár napközben is, és majd kiderül. Amúgy én ennyire nem görcsölök rá erre a pulzusos dologra, mint egyesek.#270390 Csokicsibesz: ha rám gondolsz, mondhatod nekem is, de azt azért nem könnyű ám komolyan venni, amikor lefestesz valamit az elmédben valakiről, akivel nem is találkoztál, és aztán megkritizálod azért, amit te gondolsz róla. Amúgy sem értem ezt a kirohanásod, mert olyan, mintha azért sértődnél meg rám, mert mondasz valamit a saját elképzelésed alapján, én meg nem fogadom meg azt, és mit képzelek, ha közben a CEO sem sír a maratonon, én meg csak egy gamerszékes random IT-s vagyok, még nem is doktor, és miért nem kelek 6-kor, meg mi van már? Csak hát ez nem a kerékpáros edzőtopik haladóknak, de ha lenne olyan, oda nem mennék kérdezni, mert én bringázni akarok, és nem optimálisan feledzeni magam valami egyesek által elképzelt szintre. Köszönöm a tanácsodat, és kérlek ne vedd személyesnek, ha a mostani kommented után a helyén kezelem, hiszen te úgyis jobban tudod, milyen vagyok, így ebben a színdarabban meg sem kell már jelennem.
-
parandroid
félisten
válasz Istv@n #270451 üzenetére
Jah, akkor a valós HRmax az minimum egy tizessel több. Az úgy teljesen ok. Simán mehetsz 140-ig. Amúgy meg 180 w 115 bpm-mel az nagyon durva, te vagy brutál jó formában vagy, vagy nem kerek ott valami.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Istv@n
aktív tag
válasz parandroid #270441 üzenetére
Tapasztalati alapon mérem. Sem a garmin, sem a zwift nem írt még magasabbat...
A számok egyébként a mai körön: 1ó:38p, átlag pulzus 115bpm, átlag teljesítmény: 180w. -
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #270447 üzenetére
a microshift sem tartotta tuti megoldásnak ezt, a swordnél már más a rendszer: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
válasz dom1n0 #270365 üzenetére
Ja, régen suliban, még ilyen versenyen is indultam de az már rég volt, és komolyan sose toltam.
Írtam már régebben, hogy futópadozni fogok kiegészítésként, akkor nem kell szórakoznom a bringával lassú menéssel, ezt meg tudom itt bent csinálni akár munkaidőben is home office-ban, szóval pont azt a részét le tudom fedni vele, amit itt többen javasoltak. Bringával egyszerűen nem bírok lassan menni.
#270376 semmiho: ki nem megyek futni. Ha olyan az idő, már inkább bringázom. Viszont a futópadon simán. Majd nézem az órát, belövök egy pulzust, és akkora terhelést csinálok. Így letudom a Z2 edzéseket futópadon, és mindenki örül, én meg fogyok. Van futócipőm, de a padon amúgy is kevésbé gázos a terhelés. Tudom, azt szokták mondani, hogy nagy súllyal először inkább gyalogolni érdemes vagy bringázni, de a kiegészítő Z2 edzésekhez jó lesz. Még az is lehet, hogy az elején elég lesz gyorsgyalogolnom az alacsonyabb intenzitású edzéshez... mindenesetre köszönöm a tanácsokat!
#270384 ZolkoW: nem gondoltam, hogy bántani akarsz, nem is vettem annak, csak pont azt akartam elkerülni, ami lett belőle, hogy a végén megint a pulzusnál tartunk. Egy percig sem kételkedem benne, hogy jobban értesz hozzá, és igen, jól mondod, nem akarok 10-el menni. De még 15-el sem. Mert ha hetente 3-4x el tudok menni, sokszor csak este 7 után, mire asszony hazaér a melóból, akkor nem akarok feleakkora távot megtenni kóvályogva a pulzus miatt, ha egész nap arra várok, hogy ne essen az eső, és végre kiszabadulhassak, és csapathassak egyet.
Első évem, vágod? Bő fél évvel ezelőtt érkezett meg a bringám. Április közepén kezdtem el bringázni. A semmiből jutottam el eddig, és ne mondd, hogy nem hallgattam rátok, mert akkor igazságtalan vagy. Kipróbáltam MINDENT, amit javasoltatok, és volt, ami feküdt, volt, ami nem. Akár eszköz, akár szerelés, akár ruházat, megkérdeztem, megfogadtam, de amikor valami nem megy, és már ötödször mondom el, hogy az nálam nem működik, mégis hatodszor is a fejedre olvassák, hogy de a szakértők szerint az kell, akkor inkább elengeded, és már kerülöd a konfliktust.
Tudod hány videót néztem meg a Z2-ről, amikor a közelébe nem tudtam menni a „kalkulált” számoknak? Hányszor próbálkoztam, néztem a légzést, tudok-e beszélni, több órányi videót, cikket olvastam, abból jött ki, hogy nekem valahol 150 környékén lehet a Z2 teteje, és azt tudtam is tartani. Hülyeség? Lehet, de most már fogyok, erősödök, szóval sikerült átlendülnöm az elején, és már nem félek beosztani, tolni neki, és most meg mászni sem, amit eddig kerültem.
Jövő héttől széttaposom asszony futópadját. Évek óta megvan, amúgy se használja sokat, ő kint fut inkább, én meg úgyis csak Z2-re akarom használni, szóval okosóra fel, belövök egy pulzustartományt, aztán vagy gyorsgyaloglás vagy lassú futás lesz belőle, így legalább a bringán sem kell visszafognom magam. Megegyeztünk? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #270429 üzenetére
If dö rájdör fílz bedö hi rájdz bedö. ...ugyanakkor gyanúsan tiszta az a bringa, kiszállítottad zárt furgonban fotózásra?! 🧐😆
semmiho...te vagy az fulton?
Fall-N...ne már, bringások is söröznek egy-egy hosszabb menet közben, után.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Fall-N #270445 üzenetére
hogy őszinte legyek, egyelőre nem győzött meg, de olyan sokat úgysem fogok váltogatni vele, szóval 'jóvanazúgy' de lehet csak szokni kell még, mekkorát kell nyomni a karon, meg úgy általában ezt a félig Sramos, félig Shimano-s megoldást, hogy tudniillik igazándiból 3 kar van, fékkar, meg két váltókar. a fékkar fix, az nem mozdul váltáskor, mint a Sramnál, csak a Sramnak egy váltókar van, ott attól függ, merre váltasz, hogy hogyan nyomod a kart, itt meg külön van a le-fel váltáshoz, mint a Shimanonál, csak ott ugye maga az egész kar mozdul felfelé váltásnál..
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Tin
veterán
Egyszerűen nem volt jó az RC100-as téli kerékpáros dzseki. Az XL mellben szűk volt, ha oldalra kinyújtottam a kezeimet, felhúzta rajtam a dzsekit. Szóval mivel ma szakadt az eső, bringázás híján elmentem a Decathlonba, és felpróbáltam az összes téli dzsekit. Az előbbi RC100-ból a 2XL eléggé lezseren állt (túl nagy volt), de azt még igazából el is hoztam volna, ha nincs jobb.
Végül ez lett. Sok értékelés nincs róla, új modellnek tűnik, de a kidolgozása is egész más kategória, meg a masszivitása is. Ebből mondjuk a 2XL kellett, de úgy áll rajtam, ahogy kell. Aláöltözőre próbáltam fel, szerintem két réteg nehezeb fér alá, de így vastagságra 5 fokig vagy akár alatta is megfelelő lesz. Ennyit mondjuk nem akartam költeni rá, viszont már rohadtul elegem lett a ruházat után rohangálásból és abból, hogy ahány modell, annyiféle méret. Nyilván a has sem segít (bár abból sok lement már), meg az se, hogy szélesek a vállaim, szóval minden vagyok, csak nem az ideális bringás alkat.
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz parandroid #270425 üzenetére
Mondjuk ez tűpontos. Aki ismerős eljár focizni az tényleg a meccs után megy sörözni. A sérülések is előfordulnak, így én sem mennék.
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #270442 üzenetére
DTSwiss 1600 DiCut
jaa, jobban megnézve tényleg dtswiss a kerék, csak a ph gondolom eléggé tömörít, akkor tényleg kb egységesen jó cuccok kerültek a vázraEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
rétisün
veterán
válasz Ringman #270433 üzenetére
"nem is tudtam, hogy az advent-X hosszú kanala ilyen kis sorral is megbirkózik" ezt én se tudtam, sőt, ilyesmi eszembe se jutott, mikor megrendeltem
a kerékszett DTSwiss 1600 DiCut, a fék Ultegra, ezek is erős túlzás ide, de inkább, mint hogy csak kerülgessem elad(hat)atlanul.....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
parandroid
félisten
válasz Istv@n #270439 üzenetére
Nyugodtan engedd kicsit feljebb néha, a 130-cal kezdődő értekek még rendben kell legyenek. * Az a 169-es maxHR nem lehetetlen, de elég ritka. Hogy mérted?
Ma nekem is könnyű átmozgatás volt a görgőn a megterhelő hétvége után, 1:25 laza Z2, átlag 138 W, 128 BPM, 84 RPM, hogy Zolkow is örüljön a számoknak. Jólesően belemelegedtem, közben lement 2 epizód Preacher (így az első évad felé meg nem bírtam eldönteni, hogy jó-e egyáltalán).
* Kiegészítés: kezdőként nagyon nehéz fegyelmezetten tartani, de törekedni kell rá. Másrészt néha intervallumszerűen igenis meg kell tekerni, akár kicsit hosszabb, közepes intenzitással, akár röviden magas intenzitással. Előbbi esetben olyan 5-10 perc max, utóbbi esetben max 1-2 perc. De vannak a zwiftnek beépített edzéstervei, nézz ki valami szimpatikusat, általában felmérővel kezdődnek.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Most hogy ennyire pörög a 'Zone2' edzés, én kérdezek, ha lehet.
Nekem a Garmin a kettes zónát 104-120bpm közé írja. (elég alacsony, de a max pulzusom is csak 169bpm, a nyugalmi 52). Mentem egy kb 50 km-es kört zwiften Z2-ben. Nem mondom, hogy nem izzadtam, de azért annyira nem volt vészes.
Ilyen esetben nem kellene kicsit magasabb pulzust megcéloznom, ha fogyás a cél? -
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #270432 üzenetére
olyan szempontból az, hogy minőségben feljebb van, mint a bringa többi alkatrésze (bár lehet a fékek is felső kategóriások, azt nem látom milyen)
nem is tudtam, hogy az advent-X hosszú kanala ilyen kis sorral is megbirkózik, ezt jó tudni
ez tök jó súly amúgy!
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Ringman #270431 üzenetére
"grx hajtókar elég overkill, gondolom az volt otthon" igen, ez is ilyen elad(hat)atlan alaktrész volt. miért overkill?
(#270430) Mezga Aladár:: 1x10, 44/12-27 8 kiló körül volt pedál, világítás, kulacstartók nélkül.
(#270428) Fall-N: Csepeleket is nézegettem, de már régóta szerettem volna egy olyan bringát, aminek karbon támvillája van, azért lett végül ez.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
mauimagic
senior tag
válasz dom1n0 #270370 üzenetére
Irigylem az elszántságod, hogy ilyen időben képes voltál ráülni a görgőre, itt rövidgatyás idő volt, nálam is van egy kölcsön görgő, még kb 1 hetem van próbálgatni, de inkább IRL bringa lett a maiból:
szerk.: Mindenképp ráveszem magam valahogy a héten egy görgőzésre, hátha elkap a flow valahogy, de szerintem az lesz a vége, hogy nem fogom erőltetni, inkább futkározok majd szar időben
Barzo/Mezcal hype combo után visszakerült a Forekaster...egy rombolónak érzem a bringát, pedig ugyanaz a szélesség. Érdekes módon megjön az önbizalom, ha irányítható a bringa, ki érti ezt...
[ Szerkesztve ]
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #270403 üzenetére
Én miután váltottam Garminra és gondoltam majd használom futni ahol leginkább csak 2 km futás után talált GPS jelet, elborult az agyam és a fölhöz vágtam a 15-ösöm mérgemben 😬...nem tudom hogyan, de míg a kormányon elég hamar jelet talált a lassúbb futás (vagy nem tudom mi más miatt ) közben nagyon későn talált jelet. ...természetesen atomjaira hullt az erős becsapódástól.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Fall-N #270413 üzenetére
Nem edzéseredmény szempontjából írom, hanem a mozgásforma kapcsán: hirtelen fordulások, letapadások, sprintek, azonnali megállások, testkontakt, amire nem tudsz készülni, mindezt túlsúllyal, általában bemelegítés nélkül, fos erőnléttel, szar izomzattal, eleve gyenge ízületekkel, focis közösséget ismerve nyújtás, és levezetés címén együtt sörözéssel... Amúgy maga a sport is olyan, hogy egy meccs alatt is mocskos nehéz melegen tartani mindent, meg megfelelően rákészülni, profiknak is, nem véletlen ott is a rengeteg sérülés, pedig ők 20 évesek, és kapják a napi masszázst, fiziót, a célzott edzéseket, gyógyornát, meg mindent. Persze valamivel a baleseti sebészeteket is kell foglalkoztatni.
Teremfoci meg még ezen belül is külön műfaj, még szarabb az egész, mint füvön. Bár a hepehupás, vakondtúrásos vidéki pályák sem sokkal jobbak.
Szóval focirajongókat, pláne 30 fölött csak lebeszélni szabad arról, amit csinálnak, ajánlani meg olyannak, aki eleve nincs formában, konkrétan kimondottan nagy geciség, egy időzített bomba az a sport.
p
-
flash-
veterán
mész amennyit birsz ez természetes. egy tiszta célt kell megfogalmaznod mint fentebb írtam a hosszabb az nálam pl egy csobánka elág.-dobogókő(nekem kb 55p 20kg plusz súllyal,a gyöngyös-kékes csúcskő már valahol 1ó 30p lenne kb,van itt a topicban elvileg olyan - M.Tamás aki sikeres amaőtr versenyző, na ő biztos gyorsabb lenne ). ha van rá több hónap,akkor kezdheted alappal és vo2maxokkal(5x3p-5x4p max) és ahogy közeledsz a célhoz, úgy kezdjen az edéseid hasonlítani a céllal megegyező tevékenységre. tehát mondjuk ha tavaszra lenne ez cél akkor pár hónap vo2 max, aztán elkezded a 4x8 perces mhr 90% intervallokat egy ideig,majd lassacskán növeled 2x20p,3x20p stb, és a tervezett tekerés előtt 1-2 hónappal pedig a cél tekeréssel megegyező időtartamú kemény erőfeszitéseket mész tehát ha úgy számolsz hogy kb 1 órás mászás lenne akkor 1 órás kemény(mhr 90%) intervallt csinálsz szünet nélkül egy edzésen.így megszokod az elvárt időtartamhoz szükséges erőfeszitést.
[ Szerkesztve ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz dom1n0 #270419 üzenetére
Van Garmin app tőlük, én használom már egy ideje, egész jó becslést ad a Zwift lépcsős tesztjéhez viszonyítva. És nemcsak szerintem, DC Rainmaker szerint is, igaz, ő elég rég tesztelte. De csak nem romlottak el azóta
-
dom1n0
senior tag
Gorgosok, ezt neztetek mar? Dicserik elegge kulf. csoportokban: [link] Xert
-
attiss66
senior tag
válasz Lacerta #270369 üzenetére
Kössz, szerintem a petro jobb opció, mint a brigéciol, mert a koszos petróval még be is lehet gyújtani. Ilyen árban találok a net-en, ez jó ár? 1690 Ft/l [link] (ezért az árért majdnem 3l benzint lehetne venni. )Egyszerre mennyit kell tölteni a láncmosó szerkezetbe és hányszor lehet mosni 1 töltéssel, egyszer? Azon meditálok, hogy hogyan lehet takarékosan használni a petrót a lánctisztításhoz.
Miért olyan műanyagból csinálták a mosószerkezetet, hogy árt neki a benzin? pedig az volna a legolcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
-
ZolkoW
őstag
ja, ebayes KCNC titán nyeregcső, simán venném, de pont tökugyanilyenem van aluban, kinézetileg, és az narancssárga, már megszoktam a színét
[link] 27,2mm, 115g, mondjuk pontos hosszt nem ír, vágott.szerk: kb 29 centi, az még jó lehet ide-oda
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Fall-N
veterán
válasz Ringman #270412 üzenetére
Én egyedül a váztól félnék, mert sokszor vannak érdekes vagy gagyi megoldások a kínai vázakon. A tárcsák maximum nem olyan tartósak, ha nincs bennük gyárilag nyolcas akkor el lehet velük menni. Van aki direkt kínai tárcsát vesz. Mondjuk vannak jó kínai cuccok ilyen téren is, például az Ashima márkát mindenki ismeri. A nyeregcső az tényleg szívás, maximum esztergáltatni/CNC-ztetni lehetne egyedit, ha eltörik, ami elég szívás.
Nekem amúgy nem jön be a kinézete, borzasztó. Ez valami időfutam kerékpárra hajaz, vagy nagyon aero akar lenni?
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz parandroid #270407 üzenetére
Azért írtam utolsó opciónak, ha nagyon nem szeretné csinálni egyiket sem az előtte írtak közül. Annyit ér legalább, hogy fut az ember, de eredmény szempontjából viszont semmit, mint egy célzott edzés legyen az futás, kondizás vagy úszás.
Futást azért nem írtam, mert a térdeknek nem tesz jót a túlsúllyal való futás. Meg ugyanaz a gond lenne, mint a biciklizéssel. A kocogás nem sokat érne, az intenzív futást meg lehet nem bírná és az egekbe szökne csak a pulzusa. Természetesen egy felépített és célzott tervvel jó lenne a futás és szépen apránként növelni a terhelést (tempó és/vagy távolság).
-
Ringman
nagyúr
válasz zsamiatt #270410 üzenetére
szerintem OK, a hajtókar az vsz. gagyi és a kerékszett is (de ki kell próbálni), abból van most 200€-ért dt swiss [link]
kínai féktárcsák is kérdésesek.
fotók alapján hidrós fék, ennyiért ez szerintem ajándék, egyedül a nem standard nyeregcső, ami problémás lehet, ha cserélni kell.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz parandroid #270405 üzenetére
köszi, még körüljárom a témát, de onnan indultam, hogy volt már ultragagyi decás szettem (óra+kódolatlan szíj), mindkettő hulladék volt, de működtek, amíg az óra pántja darabokra nem töredezett, és nem a sok használtattól...
Később lett bringás kompjúterem, meg rendes mellkaspántom. Most annak örülnék, ha egy épkézláb kinézetű, viszonylag buta órát találnék, ami fogadja a gymlink pulzusjelet, oszt csá, ránézek, és ott a pulzus, más nem kell. Épp elég területen kütyübuzulok, nem kell még a futást is ebbe az irányba vinnem...
már 10 alatt van ilyen szett, buta kódolatlan jellel, pánttal. meg ugyanennyiért, ami még pofás is (mondjuk úgyis csak futni venném fel), de csak stopper . futóórának hívják, de nem kezel pántot.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
parandroid
félisten
válasz Fall-N #270398 üzenetére
Könyörgöm, a focit ne ajánljátok már senkinek, pláne ne heti egyszeri hobbi szinten, és 20 év felett. A lehető legborzalmasabb dolog, amit a testeddel tudsz tenni, annál már az is egészségesebb, ha valaki naphosszat fát vág az erdőn, vagy szenet bányászik a sötét tárnában egy repedt nyelű, rozsdás csákánnyal...
p
-
Ringman
nagyúr
alzából 300-ért karbon (!) outi
fulton rendeld már meg, másnem jó lesz fél év múlva boltba járósnak!
stock fotók viccesek amúgy
-
parandroid
félisten
válasz ZolkoW #270386 üzenetére
"Pont valami minimalista órát keresek, amivel futás közben is tudnám nézni a pulzusom, mert más nem kell, csak a telefont nem akarom elővenni minden lépésnél... GPS nem kell bele, és nulla forintba kerüljön.."
A futás is csak olyan, mint a biciklizés: ahogy utóbbihoz kell egy komputer, a futáshoz is pont annyira kell egy óra. Igen, pont annyira: simán lehet anélkül, de milyen élet az olyan? Az órákkal meg az a gond, hogy az olcsó az többnyire ócska. Annak meg semmi értelme, hogy valami elszabott, a valósághoz nem túl sok síkon kapcsolódó adatokat nézegessél. Amerre érdemes elindulni, az valami régi, levetett, de még jól működő futós óra: Forerunner 235, 735, 935, Fenix 3, esetleg Fenix 5. Kis szerencsével 30k körül lehet már találni egy szép állapotú példányt, és elég, ha futáshoz felteszed. Olyat, ami újan kerül ennyibe, én bottal sem piszkálnék meg, de ezek élemedett koruk ellenére még évekig jó szolgálatot tudnak tenni. Ja, GPS persze mindegyikben van, de hidd el, kell is az. Telefonon futást trackelni pont annyira béna dolog, mint biciklizést.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #270393 üzenetére
előbb kerestem, de már látom, ebből a bryton csuklóra gumizása lesz
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #270399 üzenetére
szerintem az tök jó, g1800-as kerékszett kb 2 kiló, 2 külső 1100g, ha belsős gyárilag, az megint 200g.
más tartalék nem nagyon van benne, képről karbon a nyeregcső is, onnantól csak pici faragások maradnak a súlyban/tömegben
leírás szerint karbon a kormány is.
szerk:
az elől+hátul 140-es féktárcsa és a minden méretnél 175-ös hajtókar mondjuk elég furcsa.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest