Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: 1992-1993, a játék folytatódik
- Graphics: Nothing Phone (3a) - bemutató és kisteszt
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heroes fan
őstag
Más nem lesz választás. 8 giga halott 2025 be.
-
Quadgame94
őstag
válasz
S_x96x_S #50879 üzenetére
Érdékes lenne megvizsgálni, hogy korábbi azonos negyedévben mennyi volt a dGPU arány az össz eladáshoz képest. 2025Q1-ben talán 95-5 vagy 97-3 lesz, vagyis 97 minden más, 3 dGPU. Ez azért brutális.
Illetve kifejteném mi a gondom, még buster kérdezte, csak beteg voltam. Nekem az MSRP árukkal is nagy gondom van. Az 5070 egy vicc, az 5060 Ti egy még nagyobb vicc lesz. És sajnos az AMD is gáz kártyákat fog kiadni a 350-450 dolláros sávba.
-
A Project-G az új Nvidia appban.
Az új DLSS szabadon állítható bemeneti felbontás nagyon jó lett, sokkal fontosabb újítás, mint aminek hangik. jól beállítható a balansz a minőség -sebesség között, ez az egyik leghasznosabb funkció számomra az utóbbi hónapokból. -
S_x96x_S
addikt
A TomsHW - nVidiás forrása szerint - már május - júniusban helyreállhat az ellátás,
de az újságíró szkeptikusabb és inkább ~6 hónapra teszi .
A legnagyobb probléma, hogy a gyártó kapacitást érdemesebb az AI-ra felhasználni,
mint a consumer GPU-ra;( on Current GPU Prices )
"We did hear from at least one person (who works for Nvidia, so grains of salt...) who said they "thought" that the supply of consumer graphics cards would catch up to demand by May or June. Obviously, that's not remotely a binding statement. We'd be shocked to see any of the new generation of GPUs selling at MSRP any time in the next six months, frankly, because all signs indicate there's no reason to massively boost production.""Using the relatively small BMG-G21 die of Intel's Battlemage cards (272 sqmm), die per wafer calculators suggest Intel would only get about 210 chips at most from a single wafer. AMD's Navi 48 (356.5 sqmm) would get a maximum of 157 chips per wafer, while Nvidia's GB205 die (263 sqmm) could get up to 220 GPUs per wafer — or 150 GB203, or only 70 of the significantly larger GB202 die.
If Nvidia focused solely on GB205, it would need to devote about 12,000 wafers per month to production, just to reach that eight million GPUs figure. But why 'waste' that many wafers on a $550 consumer GPU (maybe $200 per GPU sold), when it could instead work on cranking out Blackwell B200 and Blackwell Ultra B300 GPUs that sell for perhaps 100X as much per chip? Put simply: The economics aren't in favor of gamers getting a lot more GPUs any time soon.
Anyone in need of a new graphics card right now looks to be in for a tough decision. The faster GPUs are all incredibly overpriced now, typically selling for 50% more than what they cost last October/November. Your best bet might be to opt for an older and slower GPU and bide your time until graphics card prices come down — with the understanding that we might be looking at GPU shortages that continue beyond the end of the year if things don't improve. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #50862 üzenetére
> Az Nvidia 85-90% market share-je azt jelentette,
> hogy negyedevenkent kb 7-8 millio GPU-t szallitott.2023Q1 - ben: összesen= 6.26M ( nVidia = 5.3M )
2024Q1 - ben: összesen= 8.7M ( nVidia = 7.7M )"RTX 50" "ebből a kereskedőktől kapott információk alapján 60-80 ezer közötti mennyiség kerülhetett eddig eladásra" ( Prohardver:Abu )
Most a 2025Q1-ben ( Naptári; Jon Peddie Research - időszámítás )
elég mások lesznek az nVidia számai:
talán ~ 3M GPU ( GT 7x; GT10x; RTX 30 + RTX 40 + RTX 50 )
( de 4M -nál nem hiszem, hogy több lesz - az nVidia eladások )
a fenti becslésemben már benne van a Március második felében jobban látható nVidia RTX 50 beerősítés is ; Az Amazonon - a GPU eladási TOP listán,
az első 50 -ben most ~ 6db RTX 50-et számoltam; és még van 1 hét!
https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computer-Graphics-Cards/zgbs/pc/284822-----------
Amúgy az nVidia éves AI release-re váltása - kavarhatott be az RTX 50 -nek is.
( kevesebb idő --> kevesebb tervezés és tesztelés --> nagyobb az esélye a hibáknak )
és most még jobban jön a gyorsítás;"Nvidia’s Aggressive Roadmap: Too Fast, Too Furious? In May 2024, Nvidia unveiled a bold shift to a one-year release cycle for its AI data center chips, ditching the previous two-year pace. It’s a strategy designed to match the breakneck speed of the AI market and keep rivals scrambling. But has Nvidia bitten off more than it can chew?"
"2/7 A design flaw—“100% Nvidia’s fault,” as CEO Jensen Huang admitted—delayed the Blackwell rollout (B100 and B200) by three months. Now, with Blackwell systems finally hitting the market, they’re barreling toward a potential collision with Blackwell Ultra (B300) in the second"
"3/7 Some Blackwell systems shipped late last year, but volume shipments of the GB200 kicked off in Q1 2025. Foxconn, the world’s biggest AI server maker, predicts its Q1 AI server revenue will soar 100% both year-on-year and quarter-over-quarter—a massive leap tied to Blackwell’s"
"4/7 If Blackwell Ultra sticks to its mid-to-late 2025 schedule, the gap between these releases could shrink more than Nvidia planned. Might this strain production lines or dilute marketing focus? Or is this tight cadence exactly what Nvidia intended: a flood of cutting-edge"
"5/7 Then there’s Rubin, Nvidia’s next architecture, slated for the second half of 2026. But whispers suggest it could arrive earlier. Nvidia’s key memory partner, SK Hynix, has already shipped samples of its next-gen HBM4 12H (High Bandwidth Memory 4, 12-High) chips and plans"
"6/7 It’s too late for HBM4 to pair with Blackwell Ultra, which is locked into HBM3e—HBM4’s advanced specs would demand a redesign. HBM4 isn’t just a step up; it’s a leap from sports car to jetliner. Its 2048-bit interface doubles the 1024-bit data highway of HBM3 and HBM3e,"
"7/7 So, if SK Hynix is mass-producing HBM4 in late 2025, who’s it for? AMD and Broadcom don’t have HBM4-ready chips slated for that timeframe. Is Nvidia really going to sit on this tech until mid-2026? Or could Rubin—or an unannounced surprise—roll out sooner to capitalize on"
https://x.com/dnystedt/status/1903778688430391440+ "Is NVIDIA Leading Itself Into An AI Supply Chain Exhaustion? Team Green’s AI Product Cadence Might Drop To Just Six Months With Vera Rubin" ( wccftech )
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DudeHUN #50875 üzenetére
De mi azon a hivatalos? Ott a fenti peldam, ez ugyanolyan blodseg, mint az Nvidia "eladtunk 2x annyi Blackwellt mint Adat az elso 5 hetben".
Hivatalos? Az. Hatalmas ferdites ha a szamokat nezed? Az, mert nagy joindulattal 2 (de inkabb egy, a 4090) modellt hasonlitanak 4 modellhez.Ha eladtak elso hetben 10ezer RDNA4-et, RDNA3-bol meg 1000-ret, megvan a 10x szam, ettol meg a 10ezer osszessegeben nem valami nagy szam.
Ezert szamitanak a reszletek, reszletek hianyaban ez egy semmi.Erdekes, hogy a Samsungtol konkret szamok kellenek, de AMD-nel eleg, hogy a CEO bebofogi 10x annyi, barmifele kontextus nelkul.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Busterftw #50874 üzenetére
Hivatalos CEO nyilatkozat. Az, hogy szerinted(!) micsoda az ebből a szempontból lényegtelen. Mert ez a hivatalos. Lehet vele nem egyetérteni. De a cég közölte.
Konkrét számokat mondott a Samsung? Addig csak kamu partner seggét védés... így is lehet csavarni. Csak sok értelme nincs imho.
Nem érted, mert nem látsz bejövő mennyiségeket. Szerinted miért ennyi egy RTX 5070Ti és miért megy el minden is ami bejön mindkét oldalon?
Plusz nem mindig érhető el most sem mindegyik kártya. -
Busterftw
nagyúr
válasz
DudeHUN #50871 üzenetére
Mivel pontos szamokat nem kozolt, ezert ez egy marketing AMD belsos slide szint.
A hivatalos kommunikacio itt az, hogy nem nagyon kommunikalunk, ha megnezed az interjut ez tiszta sor lesz neked is.
Ment a rizsa meg a kuncogas a kerdes utan, hogy nagyon izgatottak, alig varjak hogy tobbet mondjanak errol meg majd lesz tobb.A GDDR7 hiany ellenben koztudott teny, mert a Samsung is nyilatkozott rola es a PCB-ken is csak Samsung chipek vannak.
De amugy a vita tobbi reszet sem ertem, pont marcius kozepetol latszik, hogy egyre tobb kartya kerul a piacra es rengeteg kosarba teheto azonnali szallitassal.
-
Alogonomus
őstag
válasz
$p@rr0w #50868 üzenetére
Az 5060 és 5060 Ti kapcsán sokkal inkább az a kérdés, hogy amennyiben valóban a kis kártyákra is 28 Gbps GDDR7 kerül, akkor bolondok lennének elhasználni a minimálisan szükséges mondjuk 10 ezres indulókészletnél több kártyára a memóriamodulokat a 200 és 250 ezres kártyák gyártásához, ha helyette gyárthatnának a modulok felhasználásával 350 ezres 5070 és 1,5 milliós 5090 között bármit.
Az 5060 és 5060 Ti ára szépen beigazodik majd a 4070 körüli 260-320 ezres régióba. Az 5060 kicsit olcsóbb lesz, mint a 4070, az 5060 Ti pedig kicsit drágább lesz az erőviszonyhoz igazodva. A 4060 Ti szintet azért minden bizonnyal meghaladja majd a sima 5060 is. -
DudeHUN
senior tag
válasz
Busterftw #50866 üzenetére
Az, hogy mi marketing duma azt nem tudjuk. Ez a hivatalos kommunikáció a CEO-tól. Ennyi erővel a GDDR7 hiány is lehetne marketing ködösítés... Az biztos, hogy AMD nem számított ekkora keresletre, még akkor sem, ha úgy gondolták a múltbeli rajtoknál ez sokkal jobb lesz. Jelenleg az a helyzet, hogy minden RX 9070 elmegy rövid időn belül ami jön. Túlárazva is.
Ha lenne rendes ellátás Nvidia kártyákból AMD-nek ez a rajtja sem lett volna ennyire jó eladásokban. Legtöbben Geforce-t keresnek első körben, aztán egy része talán elgondolkozik AMD-n ha tényleg nincs más. Bárkit megkérdezhetsz, aki kereskedelemben dolgozik.
A termelést ofc próbálják növelni AMD-nél, mert nőtt a kereslet, így próbálnak minél több terméket eladni. Minden cég így tesz. Azt termeli inkább amivel jobban jár, most van esélyük kicsit piacot szerezni.
A fogyasztói szokások viszont nem fognak rögtön átalakulni. Az AMD kártyák messze nem fognak ilyen jól menni miután Nvidia rendezte az ellátási láncot és ki tudja szolgálni a piacot, hiába nőtt a megítélésük. Reméljük a jól fogyó AMD kártyák az Nvidiára is hatással leszek valamennyire.
Ebben nincsen semmi vs vagy fika. Látszik, hogy a piacnak kell videokártya és ha ló nincs jó a szamár is alapon sokan inkább az elérhető készletre ugrottak. -
$p@rr0w
őstag
3 hét múlva GeForce RTX 5060 Ti 16gb 500 pénz msrp az 500x370=185000x1,27=234.000 Ft a legolcsóbban, a leges legcsodásabb minden stimmel és semmi nem befolyásolja az árat esetben is?
(Tehát 250-ről indul reálisan...?)
Kérdés a teljesítményt hova saccoljuk raszterban?
Azt fixen bárrmi áron leszögezhetjük hogy az 5070-nél gyengébb kell hogy legyen, de optimisták vagyunk! 4060 ti, és 4070 között 30% van, akkor a 3070 ti és a 4070 közé érkezik az RTX 5060 Ti 16gb kb. negyed milláért?! -
válasz
Quadgame94 #50854 üzenetére
Hogy kepzeled hogy egy nv topicban negativ komment irsz? Itt mint latod egy zoldhalyogban szenvedo egyen majd megmondja mit lehet irni, aztan behozza az AMD a beszelgetesbe es.megfenyeget hogy kitiltanak innen
Nem tom mit nem ertesz -
Busterftw
nagyúr
válasz
DudeHUN #50864 üzenetére
Ez igy kicsit kodos megfogalmazas es a 10x szam egyertelmuen egy marketing duma Lisatol, szamok nelkul ez sokat nem er.
Ezt jol szemlelteti az egyik komment is, tegyuk fel az RDNA 3-nal az elso, kezdo mennyiseg 10 napig tartott, mig RNDA4-bol 100k 1 napig, tehat launchkor 10x annyit adtak el vs elozo gen, holott a mennyiseg ugyanaz.
"AMD-nek wafer nincs mindenre így a GPU szívja meg mert kellene több most."
Lisa is mondta az interjuban, hogy novelik a termelest. Miert most? Dehogynem tudtak volna jobban keszulni. Az interjuban amikor a csavo mondta, hogy na hat mondjon meg valamit, le is pattintotta Lisa, mert o sem akart konkret szamokat kozolni vagy jobban belemenni.Ezeket a szamokat majd kicsit hosszabb tavon kell elemezni, mert nem tudjuk hogy alakul a demand a kovetkezo hetekben, honapokban.
De szerintem ugorjunk, futjuk a koroket.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Busterftw #50862 üzenetére
10x nagyobb eladás. Tehát még ennél is nagyobb volt a kereslet. Nagyobb, mint bármikor. Erre nem tudsz reálisan felkészülni. AMD esetén a hatalmas kereslet miatt van hiány amit az Nvidia kártyák hiánya generált. Egy időben kvázi eltűnt a piacról a 4070 és 4070Ti szegmense. Az emberek inkább a zöldek termékét preferálják, ha lehet inkább Nvidiát vesznek. De most nem volt sehol, így maradt az AMD megoldása.
AMD-nek wafer nincs mindenre így a GPU szívja meg mert kellene több most. Nvidia esetén szintén más a prioritás, plusz GDDR7 sem segít a dolgokon. Mivel a piac bőven a zöldek kártyáit preferálja, így ha Nvidia kártya lesz elég, akkor mindenből lesz. És reméljük normalizált árakon. -
Busterftw
nagyúr
válasz
DudeHUN #50861 üzenetére
Nem is irtam, hogy nem volt kartya. Azt irtam, hogy AMD-nel nincs GDDR7 bottleneck amire a kollega itt hivatkozik, mint katasztrofalis launch, mikozben AMD-bol hiany van, GDDR7 nelkul.
Azt sem vilagos miert nem szamitottak ekkora keresletre, amikor nyiltan megmondtak olyan ajanlattal akarnak jonni amivel 40%-os market sharet akarnak.
A piaci szamok ismertek, tudja az AMD is, hogy ki mennyit szallitott le az eddigi evek soran.
Az Nvidia 85-90% market share-je azt jelentette, hogy negyedevenkent kb 7-8 millio GPU-t szallitott.
Ez azt jelenti, hogy a 40%-hoz kb minimum 3 millio kartyaval (GPU-val) kellett szamolni csak erre a negyedevre. -
DudeHUN
senior tag
válasz
Busterftw #50859 üzenetére
Kivételesén volt kártya. Csak annyira ki van éhezve a piac, hogy ez sem elég. Ekkora keresletre nem számíthatott az AMD sem. Ha Nvidia kártyák elérhetősége jelentősen javul (mert az emberek általában még mindig inkább azt vesznek közel azonos áron), akkor javul majd mindennek az elérhetősége és remélhetőleg az ára is.
"The Radeon 9070 sold better than any other Radeon graphics card in the first week after launch. The figures were exceeded by a factor of 10 compared to the regular value in this period, Lisa Su emphasized."
[link] -
S_x96x_S
addikt
A Szerveres LPDDR5X - kezd teret nyerni.
"Micron SOCAMM Memory Powers Next-Gen NVIDIA Grace GB300 Servers"
https://www.servethehome.com/micron-socamm-memory-powers-next-gen-nvidia-grace-gb300-servers/ -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50858 üzenetére
Szerintem arra nem szamitottak, hogy a Micron/SK Hynix egy ideig nem lesz kepben es csak a Samsung fog megfelelni az Nvidia validalason.
Samsungnal pedig a PAM3 bevezetese miatt lassabban tudtak tomeggyartasba hozni.De amugy nem ertem mi konkretan a bajod, kb ket honap sem telt el es folyamatosan javul a kartyak elerhetosege.
A RDNA4-re miert varnak a boltok, amikor a GDDR6-bol tomenytelen mennyiseg van a piacon? Megis hogy ronthattak el ennyire a rajtot, miutan el is halasztottak azt? -
AMD prociknál a 95 fokos limit az tesztelt, kipróbált - amiatt nem halnak meg a procik, mert az okosan leszabályozza magát és ott tartja a procimagot 95 fokon, amennyiben a hűtés nem bírja. És ez nem 1 éve megy, hanem már 2.5 éve, amióta megjelent a Zen 4 - 7xxx széria.
A magas VRAM hőmérséklet annyiban más, hogy most télen a 90-92 fok az nyáron simán 95+ lesz sok helyen, és a ram az nem szabályozza magát a 95 fokhoz. Mindazonáltal valószínűleg nem lesz túl nagy probléma, ha tényleg 100-110 fokon kezd csak fizikailag haldokolni a ram. De ez a VRAM-hoz kötődő állítás már sajnos nem jelenthető ki biztosan, a Micron is pl operating temperature 95 fokot ír, míg az AMD-nél a proci 95-fok-örökélet az garancia az AMD-től.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50854 üzenetére
"Cáfold meg."
Mar megcafoltak a #50838 hozzaszolasban.
Az 5000 szeria elerhetosege pedig folyamatosan javul, ha korulnezel a neten, egyre tobb helyen van keszlet azonnali szallitassal, egyre tobben jutnak a kartyakhoz, tehat az ellatas javul.Igaz csak US-ban, de legalabb az Nvidia probalkozott a Verified Priority Access kereteben gamereknek kartyat juttatni, a masik oldalrol ez nem mondhato el, sot, meg ref kartyat sem lehet toluk venni direktben.
De gondolom ezek a tenyek teged nem zavarnak. -
Busterftw
nagyúr
Szerintem ezt az AMD jobban tudja.
Mar az 5000 szerianal is ezt mondta, ez nem uj dolog, az meg 5 eve jelent meg, nem hallani tomegesen errol. Ha van degradacio, az azert "hamar" kibukik, lasd Intel.A vramoknal szerintem Abu jol leirta, mert ahogy ott is valaszoltam peldakent,
anno a GDDR6X-nal ket ertek volt:
"a 0-95C az operating tartomany (Tcase), viszont a limit (Thermal Junction Maximum)110C volt, innen kezdett egybol throttlingolni. 120C pedig egybol degradalta"De ujra, nem tudok mit mondani, nincs semmilyen teszt meg, csak puffogtatsz.
-
Quadgame94
őstag
Nem te fogod eldönteni mikor és hova írok. Ha rosszat akarok írni erről a cégről akkor rosszat fogok. Cáfold meg. Az hogy negatívat írok róla az nem VS téma, hiszen én nem hoztam fel az AMD-t. Erre írányult amit írtam. Fura felfogásod van: negatív vélemény = VS topic. De elfogadom. Ha te ezt gondolod gondold. Én meg mást gondolok.
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw #50852 üzenetére
AMD is nagy baromságot mondott amikor ezt mondta. Mintha szilícium degradáció nem létezne. Aztán sorra égtek le meg kezdtek el hibázni minkét oldalon(Intel/AMD). Ahogy Abu is amikor azt mondta cikkben hogy normális a 90-130fokos memória a 9070-es kártyákon. Közben meg az adatlapban 85/95fok szerepel gyártótól függően.
Megfogható simán egy 360/280-as AIO-val persze, normális hőmérsékletek mellett, és akkor nem kell majd füldugó se az 5000rps-el küszködő blower hűtés miatt.
-
Busterftw
nagyúr
Ezt az AMD-vel kell lebokszolni, ugye a Ryzen 7000-nel mondtak, hogy "designed for 95C".
De fogalmam sincs mit akarsz most mondani, se hardver se teszt ezekrol meg.
Igen, vannak laptopok amik throttingolnak, meg vannak olyanok amik nem.
En csak levezettem, hogy a 170W szerintem megfoghato siman. -
Egon
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50843 üzenetére
Szerintem egy szóval sem mondtam, hogy te hoztad fel az AMD szálat (értő olvasás, LOL), ne beszélj félre, pláne ne személyeskedj.
Mostantól amúgy sem fogunk etetni, ergo gyorsan ki fogsz kopni a topicból (ha meg nem fejezed abba a flémelést és a személyeskedést, majd hahakocka sorsára jutsz, amit senki nem fog megkönnyezni...).
-
Busterftw
nagyúr
170W TDP osszesen.
A Minisforum EliteMini AI370 kb 470g es kb 80W fogyaszt max load alatt, ott azert mar a proci 90 fokos, 47dB, ami nem halk, de nem veszes.
Itt a TDP 45 W PL1 sustained, 54 W PL2 / Short Burst.Ha ez lenne egy kozel 3x olyan nehez hazban, rohogve megfogna.
A Spark 1.2kg, nagyobb is, szerintem vallalhato lesz.
-
-
Quadgame94
őstag
Te ennyire képtelen vagy felfogni mit írtam? Én az NVIDIA-ről írtam. Az eladásaikról. Majd erről egy véleményt. Ki keverte ide a konkurenciát? Ki hozta be az AMD-t? Hát nem én. Értő olvasás látom nem az erősségetek.
Találgatós topicba mondjuk nem illik hogy az NV le@arja a gamereket. Mert ezen találgatni való nincs. Ez tény. Sajnálom ha ez fáj nektek.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50837 üzenetére
Az elso bekezdesed volt objektiv max...
-
válasz
Hát persze, mindenki bicikli csak te vagy a kerékpár.
-
Egon
nagyúr
válasz
Rendkívül egyszerű: ez még mindig nem a vs topic.
Ha saját bevallásod szerint is rosszat szeretnél mondani az nVről, hajrá: irány a vs. topic. Ez a találgatós topic, itt a kutyát se érdekli a flémelésetek. -
gainwardgs
veterán
-
válasz
Quadgame94 #50829 üzenetére
Ez a hozzászólás még az AMD topikban is offot/törlést érdemelne, nemhogy itt.
Konteóra meg laposföldezésre van megfelelő topik. Az AMD topikban biztos szerzel pár egyetértő véleményt a fake news “tényeiddel”.
Mondok egy tényt: HBM memóriát használ az Nvidia a data center Blackwellhez, ami köszönőviszonyban sincsen a GDDR7 vrammal. -
Quadgame94
őstag
Hogy jön ide az AMD? Miért kell rögtön ide hozni a konkurenciát ha az NV-ről mondok rosszat? Mi ez valami fityesz szint hogy miér gyúrcsány jobb vót?
Egy teljesen objektív, számokkal alátámasztott érvelést adtam. Vitatkozz vele. Ja nem tudsz. Inkább a másik oldalt szidod. Oké
Nvidia topic. Nv-ről volt szó. Sok mindent elmond azért ez a reakció.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Komplikato #50835 üzenetére
> Spark - "Elvileg csak kettőt lehet összekötni vagy nem?"
a már beidézett - STH-s infó-nál nem találtam jobbat.
És ha jól "értelmezem", akkor 3rd party-s szoftver csomagokkal nincs akadály kettőnél
több gép összekapcsolásának.Elméletileg lesz Duo-s kialakítás: $8049 -ért. ( kábellel )
De még ha "NVIDIA ConnectX-7" -et limitálják két gépre.
"On the rear of the system, we get the big features. We get a HDMI port as we see on many mini PCs, but then a lot more. There are four USB4 40Gbps ports. There is a 10GbE NIC for base networking. Then there is perhaps the wild feature, a NVIDIA ConnectX-7. NVIDIA told us yesterday this is going to be an Ethernet version of the CX7 for RDMA clustering. The dual port is there for perhaps more interesting connectivity later, but the initial focus is going to be on clustering two of these together with RDMA for a two node solution with up to 256GB of shared memory.." ( STH )
amit kevésbé hiszek. akkor még minding van 4db USB4 40Gbps ports
amiből Mesh networköt lehet készíteni.
és tartaléknak ott van még egy 10GbE NIC
Vagyis valamilyen https://github.com/exo-explore/exo szerű
megoldást biztos lehet alkalmazni itt is.amúgy én megvárnám a független teszteket, hogyha ez problémás
( mert én csak értelmezgetem a hireket - és a tévedés jogát fenntartom . ) -
Busterftw
nagyúr
Ez az, itt épp az AMD aki generációkon keresztül hátradőlt és tette a consumer GPU-t a prioritási lista legvégére, miközben csak reagált az Nvidia innovációira/fejlesztéseire, későn és sub-par megoldásokkal.
Az Nvidianál sem ez a fókusz? Persze hogy nem, csak eközben már csak a piac elsőség miatt is sokkal több csontot dob a gamereknek mint az AMD.
Ne vicceljünk már. -
válasz
mert az AMD mivel nem szar téged telibe mint AMD fanklubb tagot?
úgy érzeted kell de egy vs téma most vagy egy kis Nvidia fika mert régen hoztál ide ilyet?"Egyesek rajongásig imádják ezt a céget, aztán közben Őt - mint gamert - telibesz@rja ez a cég."
Magad és az AMD kapcsolatáról beszélsz?
Vagy most kmit kellene veled és a társaiddal itt ülni és fikázni az Nvidiát vagy egy szakmai portálon az már rajongásnak számít ha témához kapcsolódó hírekkel szakítjuk meg a gerilla munkásságodat?majd lesz kártya aztán semmi nem változik az AMD is beleszart az egészbe mint az Nvidia kiadott egy előző generációhoz gyengébb kártyát kevesebb vrammal...
-
4264adam
veterán
válasz
De most őszintén: neked is lett kártyád, nekem is lett 3db-is megjelenést követő 1 hónapban. Jelenleg meg egyre többször kaphatóak is mindig Alza-n 1-2 típust kivéve.
Aki akar vett vagy vesz. Minden más internetes fórum picsogás. -
Quadgame94
őstag
Érdekes hogy senki sem találta érdekesnek, hogy az NV 3.6 millió Blackwell GPU-t adott el eddig. Öhm... nos mennyi is volt ebből a gaming (RTX 5000) dGPU? 100 ezer? Talán 150e? 2 hónap alatt...
Egyesek rajongásig imádják ezt a céget, aztán közben Őt - mint gamert - telibesz@rja ez a cég. Perszeeee GDDR7 hiány miatt volt csak ilyen kevés RTX 5000 szállítmány
Tudja mindenki hogy az NV már egy AI cég. De hogy ennyire ne érdekelje a dGPU piac az azért durva. Ez az irány csak folytatódni fog, még ha nem is ilyen extrém mértékben.
-
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42 #50819 üzenetére
Jó sok ez is.
-
S_x96x_S
addikt
NVIDIA DGX Spark ( régi nevén: Project DIGITS )
pár érdekes infó :- lesz benne rendes RT támogatás.
"That has a C2C link to the Blackwell GPU die. This is the consumer Blackwell, with RT graphics capabilities, not the data center version." [1]- és "200GbE NVIDIA ConnectX-7 networking" - lehet összekapcsolni őket. [1][2]
Elméletileg Patrick rákérdezett .. és ezt az infót kapta.
"We asked about the ability to connect more than two. NVIDIA said that initially they were focused on bringing 2x GB10 cluster configurations out using the 200GbE RDMA networking. There is also nothing really stopping folks from scaling out other than that is not an initially suppored NVIDIA configuration. NVIDIA will ship these with the NVIDIA DGX OS as like what comes on DGX systems. That is an Ubuntu Linux base with many of the NVIDIA drivers and goodies baked in so you will be able to use things like NCCL to scale-out out of the box."[1] https://www.servethehome.com/this-is-the-asus-ascent-gx10-a-nvidia-gb10-mini-pc-with-128gb-of-memory-and-200gbe/
[2] https://www.servethehome.com/the-nvidia-dgx-spark-is-a-tiny-128gb-ai-mini-pc-made-for-scale-out-clustering-arm/persze az ára ( >= $2.999 )
és a memória sávszélessége ( 276 GB/s ) nem lesz az erőssége.
de a hálózatos képessége kiemelkedő lesz a versenytársakhoz képest. -
"NVIDIA App 11.0.3 is available now and includes an option for custom input render resolutions for DLSS, new display settings and more!"
-
[NVIDIA unveils Rubin Ultra with 1TB HBM4e memory for 2027, Feynman architecture in 2028]
"The most important announcement of Nvidia GTC25 is the CPO (Co-Packed optics) tech that will go into the Rubin generation switches and into Feynman GPU. Compute engines (Matrix/ALU/DSP) are now a commodity. Innovation lies within software algorithms and interconnection. With LLMs reaching insane sizes and memory requirements, scale-up/out is crucial for multi-node deployments. And as usual, Nvidia leads the pack with a very aggressive ramp-up plan to mass produce CPO solutions in the next quarters."
-
válasz
Raymond #50817 üzenetére
Igen, tudom, hogy az árcsökkentés nem divat Jensenéknél. Eddig működött az inventory rampdown, de most mégsem, ha egyszer a csúszós 5060-at még odébb kell csúsztatni, mert sok a 4060-as maradék. Nekem nagyon fura ez az egész 5000-es széria, egy rakás olyan dolgot előadtak a launch során, ami eddig "hiányzott" náluk.
-
válasz
Heroes fan #50818 üzenetére
449/469/479/499 USD MSRP közül az egyik majd.
-
Heroes fan
őstag
500 euró a 5060ti 16 giga?
-
yarsley
aktív tag
Nvidia lejjebb vitte EU-ban az MSRP-t mert megerősödött az euró.
-
lenox
veterán
válasz
Quadgame94 #50807 üzenetére
Nem veszi senki, probalkoznak tobbfele megoldassal.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bomba ár! Dell 17-7779 2in1 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 17,3" Touch I Nvidia I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Latitude 5550 15 FHD notebook - i5 1335U 8GB RAM 512GB SSD Intel Iris Xe IGP WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest