- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Bátor ötlet, ha egy úthiba és törik minden.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Országútinál Carbon nyeregcsőre szerelhető csomagtartót szabad/ lehet szerelni? Szeretném leváltani a hátizsákot ami általában 4-5 kg szokott lenni.
-
zzola
titán
válasz
planbmokus
üzenetére
De egy kezdőnek kell ilyen pedál ? Cipő nem lesz egyelőre .
-
zzola
titán
Országúti bringához pedált milyet érdemes? Mondjuk Innen?
Nekem ezek szinte mind egyformák...és ugye kipróbálni nem lehet.
Kösz. -
pippo76
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Koszonom, igen kozel azonos arkategoriaba tartoznak.
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Háromszög váztáskát keresek.
Ahogy nézem a boltokban igen piciket árulnak, és horror áron. 7-10.000 FtTeló, kulcs, pénztárca pzs lenne benne kb.
Mit használtok, mit tudtok ajánlani?
Jelenleg még nem érdekel a hátsó és első nagytáska.
Köszönöm!
-
coolpet
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szóval mehet neki a mosás
Nagyon féltem, úgymond az első számomra kedves bringám.Váltó olajozásra van valami leírás?
-
pippo76
tag
Sziasztok!
Cross kerekpart szeretnek vasarolni vegyes hasznalatra leginkabb hobbi celra es ebben kernem a hozzaertok segitseget. A kovetkezokbol melyik lehet a jo valasztas minosegben es az alkatreszek jo parositasat figyelembe veve. A kinezet es a marka masodlagos szamomra. Mas otleteket is elfogadok ezeken kivul. Koszonom a segitseget.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
coolpet
üzenetére
Rendkívül ízesen beszélsz,sárfröccs,fröcsekes,vagy rostog.
...slagból,vízzel lecsapni a nagyját,majd vederből (vödörből,ahogy tetszik 😉) mosogatószeres vízzel átmosni,aztán újra leöblíteni szoktam.Ha megszáradt rendesen (ami most 30+°C mellett negyed óra),megkened a hajtást/váltást,vagyis váltókat és láncot,valami vékony olajjal,akár 2 félével a kettőt,majd mindent szárazra törölsz.Én mindent ezzel.[link] -
egykerdezo
csendes tag
Üdv!
Erről a villanybringáról szeretnék véleményeket.Eddig nem találtam olyan magyart akinek van és tudtam volna érdeklődni.https://www.ancheer.shop/products/ancheer-25-inch-wheel-aluminum-alloy-frame-mountain-bike-cycling-bicycle-black
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Hazafele elkapott egy zivatar, és hála a feltúrt utaknak és autósoknak nyakig sáros lettem a bicóval együtt.
A kérdés, hogy a biciklit hogy szabad tisztítani? A megszáradt sárfröcseket nagyjából le ecseteltem róla, de a váltó, a fogaskerekek, pedál minden fröcsekes. Nem arom hogy a homok bedolgozódjon a csapágyakba, vagy rostogjon.Le szabad mostni a biciklit kézi autómosóban?
Ha igen, lehet használni aktív habot vagy csak hideg vizet?Utánna kell e olajozni a váltót, láncot?
Ha ez a tisztítás tilos, akkor hogyan szoktátok mosni?
Trek FX 2
Köszi!
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azt a vérömlenyes ....-ot poénnak szántam, úgy ráz az egyenes alu villa, hogy simán elnyírja a hídvénákat (amiket egyesek szerint egy kisgyermek jó erős "megrázása" is el tud szakítani...
)Nekem az outi kényelmesebb. Főleg hosszú távon, a variálható fogások-keskenyebb kormány miatt.

Persze ki kell próbálni, de, véleményem szerint verzatilisebben lehet használni egy országúti kormányt. Nem feltétlenül outi kerékpárban kell gondolkozni, mert a komfortorientált geometriás, tárcsafékes, széles gumis bringák nem kimondottan "klasszik országútik", de valamé' azokat is országúti kormánnyal szerelik pl. PlanetX-nél, meg úgy a briteknél javarészt.

#144180 planbmokus
Hangsúly a NORMÁLIS gyártón
Tökéletesen egyet kell értenem. -
planbmokus
senior tag
-
planbmokus
senior tag
válasz
zzola
üzenetére
Persze, egy alap taposó ~2k, egy komolyabb ~10-15k, egy alap patent ~10k, egy komolyabb 25-40...
Persze határ a csillagos ég...Ha sikerül ráérezni a patentre, akkor hatékonyabb leszel, tolod-húzod, teljes 360 fokban tudsz hatékonyan erőt átvinni, míg taposóval jobb esetben is a fele.
-
zzola
titán
válasz
planbmokus
üzenetére
Gondolom azt felárért? Mert a leírásban nem hozza, mint opció, hogy járna hozzá, vagyis hogy benne van az árban.
A patentosnak hajtás kapcsán van valami trükkje? Egyik lábbal húzod a másikkal tolod, majd csere minden tekerésnél?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Somatom
üzenetére
Ott a napsütés és az esetleges szél a "szerpentin".Bringáztam már többször Tiszadorogma-Hortobágy és vissza szakaszt,de a mai várható napsütés és 30+°C-ben nem lenne egy leányálom.

Carvus...egy jó felbontású kép a bringáról? Ha nincs nagyon leharcolva és nem szándékozol többet kerékpározni a jövőben sem,lehet megéri hajtást cserélni rajta aztán edzésre,meg 1-1 túrára el megy az még.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Paxker315
üzenetére
Ha összevetünk egy országúti karbon villa / 25-28-as gumit egy fitnesz alu villa / 35-38-as gumi duót (feltételezve, hogy ugyanaz a kerékszett), mindegyik esetben az utóbbi fog többet csillapítani.
Itt az adott bringákról mondtam el a véleményem, biztos előbb választanék egy átmenő-tengelyes claris hajtókart a négyszöges helyett, mint a karbon villát az alu helyett - ugyanazon az áron. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Paxker315
üzenetére
Nahát ilyen érvelést sem hallottam még életemben...fitness,de nem mert sportossá tesz,hanem mert rád van szabva (
) és aluvilla okozta agyvérzés?! Erről ez jut eszembe.[link] Whoa-whoa-whoa buddy! 
sped...ezt,hogy az országúti kerékpár,mely köztudottan egy a sebességre,áramvonalasságra és minimális légellenállásra optimalizált kerékpár,a legkényelmesebb a világon,kissé túlgondolta.

-
samujózsi
senior tag
Nem akar valaki becsatlakozni egy lightos Dunakanyar túrába?
Terv szerint úgy másfél óra múlva (10 óra után kicsivel) indulnék (tovább) a szentendrei korzótól Visegrád felé Esztergom végállomással, onnan meg vonattal haza.Átlagsebesség kb 15km/h vagy kevesebb...
-
Carvus
senior tag
Sziasztok,
kezdő laikus bringásként kérném a segítségeteket/tanácsotokat:
Lenne egy Caprine Forest (2007) bringám(pár éve örököltem egy volt kollégámtól), alapvetően szeret(t)em, de már egyre inkább elegem van belőle, hogy nagyobb erőhatásnál ugrik a lánc. Bő fél éve elvittem szerelőhöz az valamit csinált vele, azóta kevesebbszer csinálja, de sajnos azóta is fennáll a probléma.
Még mielőtt egy ilyen miatt összetörném magam, szerintetek megérné erre költeni? (Gondolom váltókat meg fogaskereket minimum cserélni kellene, mennyibe fáj kb?)
Vagy inkább vegyek egy újat/használtat? Utóbbi esetben olyan 150k körül költenék rá, bár amiket nemrég zzola mutatott Merida és Cube bringák tetszetősek(egyenlőre túl megy a lélektani határon) illetve kollegám mutatott egy Decathlonos BTWIN Rockrider 560-at, az is szimpi lenne, ha lejjebb menne kicsit az ára.
Aztán lehet ezek overkillek számomra, mivel nagyrészt munkába meg edzésre járok csak vele, illetve évente 2-3* hosszabb túra (pl.: Kis-Balaton kör). 185cm vagyok és sajnos van egy szép kis gerincsérvem, ami gondolom még behatárolja az ideális típusokat?!Előre is köszi a segítséget,
Carvus -
Lehet. Nekem outi kormánnyal csak A+ tapasztalatom van, egyenessel meg au (nem arany).
Járnék én edzőterembe, de, egyrészt sajnálom rá a pénzt, időt (jó 30-40 perc az oda-vissza út, annyi idő alatt meg elbohóckodom itthon a trx-szel, saját testsúllyal, amit egyébként főleg törzs&hasfal illetve felső függesztőöv karbantartásra használok).
Valoszinuleg nem jol voltak behangolva az egyenes kormányosok, amikkel mentem, mert, outin nem igazán voltak problémák, ha nem állítottam el valamit borzalmasan.
Amúgy hidd el, attól, hogy megdolgozod a vázizomzatot, még lehet fájdalom, élő példa erre rengeteg fitnesz-junkie, akiknek huszonévesen szúr a válla, ropog a térde, fáj a dereka. -
inifini
tag
válasz
zzola
üzenetére
Még1 az outira. Nekem volt Focus fitness bringám, azt cseréltem outira, vissza nem cserélném. Nekem is sokkal jobban bejön, már csak amiatt is, hogy több helyen tudod fogni a kormányt, ami hosszabb tekerésnél nagyon jól jön. Ráadásul a fitness bringám ugyanolyan kemény volt, mint egy outi.
-
Sped
aktív tag
válasz
zzola
üzenetére
Jó látod, nekem Merida MTB után Merida Speederem van most és rendes outim is tőlük lesz, mert egész egyszerűen ár/érték arányban verhetetlen. Plusz ahova járok szerviz, az Merida forgalmazó és mivel én totál hülye vagyok a szereléshez, nekem nagyon fontos hogy olyan emberhez tudjam hordani, akit ismerek és megbízok benne.

(#144160) Paxker315 Amiket itt leírtál "hátránynak", én pl. semmit nem tapasztaltam. Semmiféle végtagfájdalom, izomfájdalom, derék, kéz stb. SEMMI. Biztos szerencsés vagyok, de inkább azt mondom, le kell menni edzőterembe és megdolgozni a vázizomzatot, így nem lesz semmiféle fájdalom menet közben. + megfelelő méretet kell választani a bicikliből.
-
válasz
zzola
üzenetére
az a bajom a "fitnesszel",hogy pont az egész koncepciót üti a név. Fit - valamire rátermett, valamihez illik, valamihez passzol. BikeFit: a bringa finomhangolása a felhasználó testi adottságaira-preferenciáira (ez az, amiből még 6 év után is tudsz fejlődni, s remek tippeket kapni). A FITnesz szó szerinti megközelítéséből meg az országúti JOBB:
-semleges fogású-vállszéles kormány: a vállak-könyök-csukló sokkal-sokkal jobb helyzetben van.
-csukló, főleg enyhén előre lejtő hüdi mellett, élettanibb pozícióban: nekem egyenes kormányon gyakran zsibbad-bizsereg a kezem, országútin meg. NEM.
-legtöbb "fitneszbicaj" egy ordenáré lustaság: a gyártó NEM optimalizálja a geometriát a "reach" nélküli egyenes kormányra, így pár hét, és előkerülnek a 140mm -es v hosszabb stucnik.
-az Outi vázgeóhoz a legrövidebb előrehajlású kormány ~70-80mm, ezzel PONT IDEÁLIS a geometria. Tegyél fel egy egyenes kormányt: rövidebb lesz a gép, "össze vagy kuporodva", mint akit gyomronrúgtak, aztán csodálkozunk, hogy fáj a hát, zsibbad a nyak, érzéketlen a kéz.
-Nekem a kissé előredőltebb testhelyzet jobb: picit szűk a gerinccsatornám, ha előre dőlök, minden oké, ha "egyenesen", akkor meg szúr-fáj, és még az alsó végtag - gát is zsibbad. Itt is az outi kormány kissé hosszabb fölépítése a nyerő.A fenti hátrányokat országúti kormánynál NEM TAPASZTALTAM. Az egyenes kormánynak 1 helyen van értelme: kemény terepen,ahová kell ERŐKAR. Aszfalton semmi. Plusz az egyenes szárú alumínium villától már ránézésre bevillan egy kemény agyhártya alatti vérömleny
Ahogy azok ráznak-ütnek-vernek-vágnak, szakad minden."szerintem". Triatlonos ismerős gyakran épít amúgy használtcuccokból kerékpárt haverjainak-ismerőseinek, mondanám, feltétlen vele beszéld meg, mert ért is hozzá, és ugyanúgy fut-bringázik, meg úszik. És nagyon költségtudatos, egy forinttal nem fizet többet semmiért, mint amennyit szerinte ér.

-
IMIIKE1998
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Ez lenne az ideális, hogy a nyereg jobban kijön, viszont ez nem mindig jön össze. Például nekem a Magellan-ból 3 méret volt, a 16-os már kicsi volt, a 18-as meg nekem a felső határ, így épp egy vonalban van a kormány és a nyereg. Nekem is egy 43-as váz lenne az ideális, de amikor 3 opció van, akkor muszáj lesz kompromisszumot kötni.
(#144157) ZolkoW : Erre nem is gondoltam, ilyen célra biztos jó lehet. :)
-
zzola
titán
válasz
Paxker315
üzenetére
Nagyon nehéz a döntés.
Én csak most kezdek belekóstolni ebbe. Ma vettem egy sisakot és körbenéztem az üzletben. Beszélgettem a tulajjal, igényeim alapján Ő is fittness kerékpárt javasolt. Lelkesen mutatott egy Meridát 550k-ért.
A problémám az, hogy 2 kicsi gyermekem van és manapság 1-1.5 óránál többet nem tudok sportra költeni naponta. Van egy MTB kerékpárom (egy olcsójános egyébként), ma is voltam vele, 1 óra alatt 23.5 km-t tekertem. Szóval a kiindulási pont az alkalmanként 50-100 km nem tudom, hogy mikor tudna összejönni, sok eddzés után csak hétvégeken.
Nemsokára indul a 31 hetes felkészülés a maratonra.
1 maximum 1.5 hónapot tudnám használni az új kerékpárt. + ugye egyszer el kell indulni, ki kell próbálni, hogy melyik jönne be.
Az üzletben lebeszéltek az országútiról, mondván hogy az nem komfortos, szarok az utak, nem megyek annyira hosszút ect.
Viszket az ujjam a vásárlásra, de meggondolandó a fenti okok miatt.
Napközben is nézelődöm használt piacon is, hátha van valami jó deal.
FB csoportban van/volt egy eladó pofás bringa Villányban, egy kedves kollégám/barátom meg teljes mértékben lebeszélt a használt vásárlásáról... -
ZolkoW
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
ez csak a talp elülső fele alá megy, és ék alakú, változattól függően belül, vagy kívül magasabb. korrigálja a pedáltengely-talp szögét, én a jobb lábamnál érzem,hogy nem tökéletes, a ballal szinte nincs ilyen..
Jjeahh: a nyeregmagasság az ugye nem igazán szabadon választható,egalábbis tekeréscentrikus szakágakban...:) aztán a fejcső sem tud egy bizonyosnál alacsonyabb lenni (nem tudom, mennyi a minima, de 10cm alá sokkal biztos nem mennek, az enyém 11), a villa adott kerékmérettel és úthosszal megint nagyjából adja a méretet,szóval csak felfelé lehet szabadon nyújtózkodni, hiába akarna valaki mély kormányt montin,ha alacsony :)
műanyag kormány: én Procraftot találtam legolcsóbban, ami megbízható forrásúnak tűnt... 90 ajró volt az is, szóval elmorzsoltam egy könnycseppet a kattintás közben, ennel olcsóbban Exotic lett volna, ami szerintem jó, de csak 6 fokos hajlítású, nekem kevés.
Arányaiban ez a legdrágább alkatrész a bicómon...Ha XC-re kell, akkor 10 körül van újonnan 250g körüli alu, pl. szintén Procraft, 72 centisben. De használtan 4 körül ki lehet fogni jókat: Race Face, Cannondale, Kínából (új) Uno (mindig leírom, stucnit már csak olyat veszek :D na jó,nem, de olcsó-jó)
Bowdenes tárcsa: nekem a hidrós tűnik szervizigényesebbnek, annyiban, hogy azt én nem babrálom otthon, míg a drótost eddig mindig megcsináltam. Igaz, csak egyszer láttam neki,hogy szétszedem, akkor sem sikerült nagyon, inkább csak bowden/házcsere.
Világ körüli útra lehet hogy inkább bowdenessel mennék. (ott az sincs, hogy túl pici a rés, mert ha kell,beleerőltetema... állítható) -
válasz
planbmokus
üzenetére
Nézem a Cube-ot: Egyenes szárú alumíniumvilla?
Ezekkel lehet kerékpározni is? Én mondjuk nagyon érzékeny vagyok ezekre, pumpálj 5-10 PSI-t a gumimba, amíg nem figyelek, és tuti, hogy meg fogok állni, mert "Valami ráz-ver-üt". : )szerk: ZZola, biztos, hogy nem akarsz inkább országúti kormányt? Kényelmesebb, főleg hosszabb távra.
-
gabro0
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ügyes voltál, nekem már bal- és jobboldalt is nyoma van
Pedig álló helyben történt mindkettő. Nem tudom milyen pedál ez, először legkisebb rugóerőn is ugrálnom kellett rajtta, hogy bekattanjon. Azóta kicsit javult a helyzet, de még mindig elég erős. Kirántani ki lehet, de ahhoz nagyon rántani kell.Még mielőtt valaki írná összetévesztettem a végállásokat, írom, hogy nem. Tényleg minimumon van (PD-R8000).
-
bunddog
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Még runner mondta, annyira minimális a hézag a tárcsa és a betét között hogy terhelés alatt odaér. Itt tized mm-ekről beszélünk és ugye a 395-ös fékhez a széles betét van, nagyobb felülete van hogy valahol odaérjen mert hiába egyenes a nyereg, a tárcsa sose lesz "egyenes".
-
6030D
addikt
válasz
zzola
üzenetére
Nekem Merida van, barátomnak Trek, de én vagyok a gyorsabb!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pontos típus kell (név - felszereltség - évszám), onnantól lehet hasonlítgatni.Massmurderer: miért ezt a kormányt választottad? Stucnid jó lesz hozzá?
yyeahh: szén+műanyag kormány újonnan nagyon nincs 120 € alatt (ZolkoW tudna mesélni friss élményekről), kérdés, hogy érdemes-e abba a bringába, amibe keresi az ember.
(#144147) zzola: szerintem ezekből a Speeder a karbon villa és a hidró fék miatt. A többi később olcsóbban cserélhető, ah nem válna be.
-
zoli03
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
Egyáltalán nem mondanám, hogy könnyebb karban tartani. BB5-ről és BB7-ről van tapasztalatom, ha mocsokban használod, akkor gyakran szétszedheted, ami nem 5 perces meló. Egy hidraulikusnál meg használattól függően 1-2 évente cserélsz olajat, aztán kész. Betétcserét nem számolom, az mindegyiknél ugyanolyan kb.
-
zzola
titán
válasz
Paxker315
üzenetére
Oké.
Konkrétan ezek azok:
MERIDA SPEEDER 100 199900-
Trek FX 2 2018 159 900-
Trek FX 2 2019 174 900-
KROSS SETO 2019 199990-
CUBE SL ROAD 2019 199990- -
beleriand72
tag
SELLE ROYAL ELLIPSE MODERATE MAN SADDLE GEL nyeregről tud valaki valamit? Vélemény? Felhasználás: cross trkking, túrázás, 110kg, cél: kényelmes legyen 3-4 órát is.
[link] -
válasz
zzola
üzenetére
Nem gyártó, hanem típus kérdése
Erre szép példák a nagyobb cégek, akiknek a legfapadosabb-beugró szintű cuccoktól a prémiumig minden van. Olasz cégek pl. imádnak olcsó kategóriában hulladékot adni, rossz áron keveset.A Merida nagyon jó ár:érték arányú, jó belépő bringákat készít már országútra. A TREK-et nem szeretem túlságosan, nekem túlárazottnak tűnik minden modelljük.
A RaceFace magyar neve nem ReceFice?

-
jjeahh
nagyúr
válasz
itouchfan
üzenetére
Tizedennyiért is lehet 720-as kormányokat kapni, az enyém sem volt drága és bírja. Az a raceface nem tudom miért annyi amennyi, valszeg azért, mert enduro (DH?) kormány meg valami komolyabb cucc is, szal sokkal durvább igénybevételhez van tervezve. Persze nem biztos, csak tippelek, nekem mindegyik csak egy cső, általában a súlyát meg az árát nézem, hogy a szögek-fokok jók legyenek és más nem érdekel
. Gondolom valami xc bringád van, ha nem valami profi versenyre szánt gép, akkor gyárilag azokba sem szoktak túl drága kormányokat szerelni, sőt, a legtöbbön valami saját márkás van. Pl. itt meglesheted, hogy a nagyon nem rossz Cube montikat milyen kormányokkal szerelik, 13 eurótól már utánnad dobják a 720-ast... -
ivana
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Menetesből is van néhány fajta:
1. Az alap felül hatlapfejű, alul kézi és közte elforgásgátló alátét.
2. Ennek a profibb verziója (campa, shimano etc.) ahol alul is hatlapfejű, ide kell egy spéci kulcs
3. Francia verzió: elforgás gátló alátét helyett sima alátét, és meg kell kontrázni, mint az agyakat két kulccsal
4. Shimano francia verzió: 600ex meg dura ace ax meg hasonló csodák. Olyan mint a francia, de alátét nincs és spéci szerszám kell. Kalap szar.
5. Egy-két csepelen láttam olyat ahol az 1-es verzió felső csavarja körmös kulcsot igényel -
zzola
titán
válasz
planbmokus
üzenetére
Tartósságát tekintve van különbség? Vagy ez használatfüggő?
Fitness kerékpárokat nézem, de nem csak ezt a 2 márkát, csak úgy all-in. -
itouchfan
őstag
válasz
üzenetére
Komoly... nem gondoltam volna, de jó súlyban van. Én is akarok szélesebb kormányt mert csak 660-as, és ráadásul valamiben jól össze is karcolták a szervizben múltkor, jó lenne legalább egy 720-as montira, de ha ennyibe van a RaceFace, akkor lehet kicsit eltolom még ezt a projektet.
-
zzola
titán
válasz
planbmokus
üzenetére
Értem, köszi!
Nézem közben az új bringákat is és mintha a Merida ugyanazért az árért többet adna, mint a TREK.Apropó, a mechanikus tárcsaféknek van valami komolyabb hátránya a hidraulikushoz képest, vagy fordítva?
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lehet. Mondjuk az elég gáz, hogy két bringám van, és egymás után halnak rám

-
zzola
titán
Srácok a TREK az minőségben egy Meridához hol van?
Köszönöm a választ. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Valszeg annyi a csapágynak,már darál ott valami,vagy szutyok,vagy levált anyag a kezelt felületekről.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Felemeltem a bringát, és kézzel forgattam. Először feltűnően nehéz volt, aztán könnyebb lett.
Bekopás tuti van, mert egyszer feldőlt a bringa, és elállítódott a kormány. Ahogy visszaforgattam, volt egy pont, amibe mintha belezuttyant volna.
Mind1, holnap viszem a helyi bringaboltba, szórakozzanak ők kormány szétszedéssel és zsírzással, én csak elhagynám a felét
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bunddog
üzenetére
Nem tudod a féktestet ráállítani rendesen? Nekem fura hogyan csavarod6 egy váz annyira mikor a tengelynél fogva van az agy,a féktest meg attól 10 cm-re van rögzítve.
Elől talán,ahol a villa szárai 1máshoz viszonyítva csavarod6nak a féktesttel 1ütt,de hátul?RelakS...elengedett kormánnyal,vagy úgy simán is nehéz elforgatni? Előbbi mond6ni gyakori mikoris bekopik a kormánycsapágy középre,ahol értelemszerűen a legtöbb ívet kapja.Ha kézzel forgatva is nehezen megy akkor erősen cserés lett.
wasdffaafaff...(megjegyezhetetlen neved van,bocs ha elírtam) ott jó esetben egy kézzel szorít6ó csavar,meg egy kontraanya van.[link]Ha igaz,akkor felsőt meglazítod egy állítós kulccsal [link],alsót szépen rászorítod kézzel amíg már nem kotyog,de még könnyen forog a kormány,majd a felsőt visszaszorítod a kulccsal.Másik a körmös anya,amihez körmös kulcs kell,nem lehet kézzel húzni,bár ez nem is tudom létezik-e még.Ennél 1szerűbb a szerviz,ugyebár.
-
frango13
aktív tag
Naggyon fa.za ez az spd pedál. Csak annyi a baj vele, hogy első próbára úgy meghúztam valami szalagot a lábfejemen, hogy véletlen se tudom megcsinálni a kipattintós mozdulatot. A szimpla séta is kezd fájdalmas lenni.

-
wasdffafaaff
tag
az én anyám elektromos biciklijének az a baja hogy ha behuzom az első féket és előre hátra mozgatom a biciklit akkor lehet érezni hogy kivan lazulva a kormány tengelye,ezt házilag meglehet csinálni általános szerszámokkal?vagy speciális szerszám kell hozzá és akkor inkább szerelő csinálja meg?
ilyesmi bicikliről van szó [link] -
-=RelakS=-
veterán
Olyannal találkoztatok már, hogy egyik napról a másikra úgy dönt a kormány (a kerékpáron lévő), hogy csak nagyon nehezen lehet jobbra-balra elforgatni? Majdnem feldőltem miatta, mert ahogy fordítottam volna, már dőltem volna be a kanyarba, de a kormány meg nem fordult

Álló helyzetben jobbra-balra erőltetve nagyjából már forgatható, de nem az igazi. -
törölt tag
Na ma rendeltem új kormányt
[link] -
bunddog
aktív tag
Hali!
Nincs valakinek elfekvőben B01S félig kopott műgyantás fékbetétje? Állványon hiába állítom be tökéletesre, minimális váz csavarodástól már durva machete élezés van

-
wasdffafaaff
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
hát L-méretü inget hordok ugyhogy nem vagyok sulyos de volt rá példa hogy 30 üveg sőrt vittem haza vele igaz a kormányra akasztottam ,de csak boltba járok vele néha fel ugratok padkára ha az esik útba de semmi több
veszek még egy menetes tengelyt és most az összes csapágy golyót bele rakom mert volt amikor hiányzott egy,és beálítom hogy ne lötyögjön de ne szoruljon a kerék mert erre se figyeltem oda régebben ,ha ennek ellenére szar lessz akkor kazettásra váltok
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Túl sokat költeni rá nem érdemes,ha nem vagy nagyon súlyos akkor egy jobb minőségű tengely elég lehet...vagy egy olcsóbb kazettás aggyal szerelt hátsó kerék.Nekem anno volt menetes agy,de nem görbült el a tengely azon sem.

-
wasdffafaaff
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
4 éve vettem bicikliboltba használtan 45 ért azóta költeni kellet rá ülés új belső külső gumik fogaskerekek lánc,hátsótengely bovdenek,hátsó váltó pedál féktartok fékek ...de müködik
egyszépség hibája van hogy az ülés tartó oszlop alja rozsdás de talán ha neki esek vas csiszolóval jó lessz talán...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Készíthetnél egy nagyfelbontású képet,mert ez egy...érdekes kerékpár.Főleg az eleje.

-
wasdffafaaff
tag
még annyit akarok kérdezni hogy a csapágyak zsirozására jó a fekete szinű kenő anyag is? mert nekem olyan van
ilyen van nekem [link] -
wasdffafaaff
tag
válasz
nagylaci32
üzenetére
akkor a kazettás a megoldás
-
nagylaci32
tag
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
A kazettás és a menetes agy közötti különbséget itt jól lehet látni:

A menetes agy jobb oldalán láthatod, hogy milyen messze van a csapágy alátámasztás a vázhoz csatlakozó résztől (túl nagy a tengelyt hajlító erőkar) és ehhez képest sokkal közelebb van a kazettás esetén.
Az is közrejátszik, hogy olcsó, gyenge anyagból van a tengely. -
6030D
addikt
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Cserélgesd a tengelyt, vagy lesd az aprót, hátha akad használt kazettás kerék olcsón.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ha nincs semmi idegesítő gond vele, pl. nem veszti túl gyorsan a nyomást, szerintem sem gond, viszont furcsa, ha jól látom Nobby Nic, nálam ugyanez a gumi 2.25 méretben nem csinálja ezt. Legolcsóbb performance ez is, vagy evolution?
FireKeeper: mtb-n sem árt ha legalább szintben van a kormánnyal a nyereg, ha sokkal alacsonyabban van, akkor már nagyon nem jó a vázméret szerintem.
-
gabro0
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Kösz a biztatást, próbálom szokni. Felemelő érzés egyébként SPD-SL-el pedálozni, csak az elesés ne lenne a pakliban. Taposót nem rakom vissza, mert egyszer sprint közben lecsúszott a lábam és majdnem tanyáltam egy hatalmasat 30-as tempó felett.
Kerülgetve a kátyúkat gondolkoztam, ha belemennék egybe, hogy oldana a stopli. Írta korábban valaki, hogy kiold, de nem tudom elképzelni hogyan. Nincs még meg a reflex, szóval óvatosan megyek.
-
6030D
addikt
válasz
wasdffafaaff
üzenetére
Igazából a fő gond az, hogy menetes az agy, ezért rosszul terheli a tengelyt. A gyors záras csak annyiból lenne jobb, hogy ott vannak opciók erősebbet venni, de itt a fő gond maga az agy kialakítsa. Érdemes lenne bele venni egy másik hátsó kereket, amin kazettás agy van, viszont ehhez kelleni fog egy új (kazettás) hátsó sor is.
Milyen bringa pontosan? Ha valami nagyon egyszerű (áruházi), akkor nem érdemes foglalkozni vele, cserélj benne fél évente tengelyt, meg golyókat, 1000 Ft.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Óvodások homokozója
- Trollok komolyan
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Felégeti készpénztartalékait a Tesla
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- 27% - Corsair Nautilus 240 RS RGB White Vízhűtő!
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nagyon féltem, úgymond az első számomra kedves bringám.
...slagból,vízzel lecsapni a nagyját,majd vederből (vödörből,ahogy tetszik 😉) mosogatószeres vízzel átmosni,aztán újra leöblíteni szoktam.Ha megszáradt rendesen (ami most 30+°C mellett negyed óra),megkened a hajtást/váltást,vagyis váltókat és láncot,valami vékony olajjal,akár 2 félével a kettőt,majd mindent szárazra törölsz.Én mindent ezzel.
)

) és aluvilla okozta agyvérzés?! Erről ez jut eszembe.
Amúgy hidd el, attól, hogy megdolgozod a vázizomzatot, még lehet fájdalom, élő példa erre rengeteg fitnesz-junkie, akiknek huszonévesen szúr a válla, ropog a térde, fáj a dereka.
Ahogy azok ráznak-ütnek-vernek-vágnak, szakad minden.