- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Vinted - ahol debilnek néznek
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lezso6: Szekunder szarkazmus
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
24110 - 24001
24110 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsid
senior tag
Nem repült hanem esett és nem nagy sebességgel. Schumachernek az lett a végzete, hogy a sisakján volt a gopro és amikor ráfejelt a kőre akkor a fém tartókonzol átment a sisakján. Ezek ritka hülye balesetek,de előfordulnak. Ismerősöm anyósa megállt a hütténél ebédelni, majd álló helyben eldőlt oldalra és eltörte a medencéjét. Szerencsétlen balesetek előfordulnak. Hány bicepsz szakadt már le a Scott-padon? Hány mellizom szakadsz szét fekvenyomás közben? Hány térd tört el a lábtolón? Ne menj konditerembe, mert meghalsz... Ezek nagyon rossz kiindulási alapok, baleset bárhol történhet bárkivel.
-
KAMELOT
titán
-
Zolás
addikt
Kb bármilyen sportban le lehet sérülni, de még egy egyszerű kényelmes túrázásban is ahol elég csak egyszer rosszul lépni. Aki a sérülésektől retteg, az ne lépjen ki az utcára...
Schuhmacher baromi jól síelt, ő is minimális tempóval perecelt amikor lerokkant. Ez benne van. Felesleges ilyeneken parázni, én nem fogom feladni az aktív életet némi rettegés miatt. Ha minden jól megy novemberben majd küldök friss képeket a sípályáról
Friss képeket a kamionról küldjél! Sőt, kamionnal síelésről, az nagyon vagány lenne! Olyan még nincs szerintem
-
zsid
senior tag
Kb bármilyen sportban le lehet sérülni, de még egy egyszerű kényelmes túrázásban is ahol elég csak egyszer rosszul lépni. Aki a sérülésektől retteg, az ne lépjen ki az utcára...
Schuhmacher baromi jól síelt, ő is minimális tempóval perecelt amikor lerokkant. Ez benne van. Felesleges ilyeneken parázni, én nem fogom feladni az aktív életet némi rettegés miatt. Ha minden jól megy novemberben majd küldök friss képeket a sípályáról
-
lazoltan
tag
-
KAMELOT
titán
-
HoTaZo
addikt
-
Tüzi
veterán
Pont feldobta a YT.
Én elhiszem neked, láttam is felvételeket, még nudista síelőkről is. De, úgy sem vonzana.
Hát igen, a mászás az más világ. Még az elején voltam, de már költöttem felszerelésekre, aztán jött a gondolat, hogy dobbantani kéne ('87-ben), így mindent feladtam és eladtam.
lazoltan: Idáig nem jutottam, de tervben volt már a Sátán hegy Szlovákiában.Tüzi: Már megint ittál?
-
13128814
tag
D-s KRESZ, szerkezet ismeret és munkavédelem pipa. Már csak durván 6-7 hónap van hátra.
-
Zolás
addikt
Hehe ez jó
Akik nem síeltek soha:a poénna ellentétben egy aláöltöző bőven elég -15 fokig. Fent 2500méter felett ha süt a nap akkor az nagyon durván éget és az UV sugárzás is kemény. Vannak akik ebédszünetben -6-8 fokban félcsupaszon napoznak. Én is kabát nélkül szoktam ebédelni napos időben a hüttén kívül, a szabad ég alatt.
A legnagyobb esésem tavaly tavasszal volt, 75-80km/h környékén sikerült eldobnom magam és bár látványos volt ( a mögöttem jövő haverok mesélték) leporoltam magam és mentem tovább. A piste - általában - nem olyan kemény és a havon csúszás nem fáj. Olyat meg nem csinálok, mint a műlesiklók ( Lindsey Vonn is hogy összetörte magát már megint ).
Van egy 6km-es szánkópálya a hegyekben, az sokkal durvább. Ki van világítva, este 11-ig lehet szánkózni és este 8 körül ott már be szokott ütni -20 -23 fok. A síelés az egész testet megdolgoztatja, ha csak ilyen -1-2 fok van akkor már délben ver a víz, mint állat. A szánkón ülés az nem megterhelő és a szánkó is simán megy 60-at a 6km-es pályán. -20 fokban frankón ráfagysz a szánkóra . Vagy ha balfasz vagy akkor eltöröd a sípcsontod hosszában, mint a sógornőm
A sziklamászást mindig ki akartam próbálni, de sosem sikerült. A sziklamászás-light viszont baromi jó, azt rendszeresen csinálom nyaranta, idén nyilván ez is kimarad. Aki ránagyít az megtalálja a két embert a képen:
otto14: A kombinált szállítás nettó szar. Tesóm terminálon dolgozik és olyan sztorikat mesél... A ponyvás pótba berakodtak Olaszországban 23 tonnát 12 raklaphelyre, előre és feladták úgy vonatra.
Megjön a vonat és a spanifer lóg ki a ponyva alól, az áru megdőlve oldalra nyomja ki a ponyvát, a B betűs tartálykontis cég sofőrje nem zárja be a dómfedelet, azt felkapja a szél és leveszi a felsővezetéket, másik tartálykontijuk nem volt rendesen bezárva és folyt a vasúti pályára az ADR-es anyag ami még büdös is volt - legalább 6 helyről hívták a pálya mellől a rendőrséget és azok valami 70km-re odébb tudták megállíttatni a tehervonatot.
Mivel nincs gazdája a cuccnak így sok esetben mindkét oldal ( a vasútra feladó és az onnan levevő) sz@rik mindenre. Abban biztos vagyok, hogy a tartályt nem a vasúton horpasztották be. A terminálokon átvételkor ellenőrzik a pótkocsikat ( vagyis ellenőrizni kellene ) és ugyanez megtörténik akkor is, amikor a terminál átvesz egy vonatot. Bejön a rakott vonat az első dolog a kontroll és ha gond van akkor fotózás. A tartályos esetben valaki elkottázott valamit ( gépkezelő vagy a német sofőr ) és próbálták visszafelé hárítani a dolgot.Onnantól, hogy te leadod a pótkocsit a terminálon és ők átveszik te le vagy védve. Ha valahol nem figyelnek oda és átmegy egy bevizsgáláson egy sérült pótkocsi vagy konti abból szoktak ilyen kalamajkák lenni, hogy mindenki mutogat mindenkire.Látod, ha békésen alkoholizáltál volna egy hugyos kamionparkolóba, most nem lenne eltörve a vállad! De neked muszáj volt ilyen hülyeségeket csinálni, mint a síelés!
-
HoTaZo
addikt
Hehe ez jó
Akik nem síeltek soha:a poénna ellentétben egy aláöltöző bőven elég -15 fokig. Fent 2500méter felett ha süt a nap akkor az nagyon durván éget és az UV sugárzás is kemény. Vannak akik ebédszünetben -6-8 fokban félcsupaszon napoznak. Én is kabát nélkül szoktam ebédelni napos időben a hüttén kívül, a szabad ég alatt.
A legnagyobb esésem tavaly tavasszal volt, 75-80km/h környékén sikerült eldobnom magam és bár látványos volt ( a mögöttem jövő haverok mesélték) leporoltam magam és mentem tovább. A piste - általában - nem olyan kemény és a havon csúszás nem fáj. Olyat meg nem csinálok, mint a műlesiklók ( Lindsey Vonn is hogy összetörte magát már megint ).
Van egy 6km-es szánkópálya a hegyekben, az sokkal durvább. Ki van világítva, este 11-ig lehet szánkózni és este 8 körül ott már be szokott ütni -20 -23 fok. A síelés az egész testet megdolgoztatja, ha csak ilyen -1-2 fok van akkor már délben ver a víz, mint állat. A szánkón ülés az nem megterhelő és a szánkó is simán megy 60-at a 6km-es pályán. -20 fokban frankón ráfagysz a szánkóra . Vagy ha balfasz vagy akkor eltöröd a sípcsontod hosszában, mint a sógornőm
A sziklamászást mindig ki akartam próbálni, de sosem sikerült. A sziklamászás-light viszont baromi jó, azt rendszeresen csinálom nyaranta, idén nyilván ez is kimarad. Aki ránagyít az megtalálja a két embert a képen:
otto14: A kombinált szállítás nettó szar. Tesóm terminálon dolgozik és olyan sztorikat mesél... A ponyvás pótba berakodtak Olaszországban 23 tonnát 12 raklaphelyre, előre és feladták úgy vonatra.
Megjön a vonat és a spanifer lóg ki a ponyva alól, az áru megdőlve oldalra nyomja ki a ponyvát, a B betűs tartálykontis cég sofőrje nem zárja be a dómfedelet, azt felkapja a szél és leveszi a felsővezetéket, másik tartálykontijuk nem volt rendesen bezárva és folyt a vasúti pályára az ADR-es anyag ami még büdös is volt - legalább 6 helyről hívták a pálya mellől a rendőrséget és azok valami 70km-re odébb tudták megállíttatni a tehervonatot.
Mivel nincs gazdája a cuccnak így sok esetben mindkét oldal ( a vasútra feladó és az onnan levevő) sz@rik mindenre. Abban biztos vagyok, hogy a tartályt nem a vasúton horpasztották be. A terminálokon átvételkor ellenőrzik a pótkocsikat ( vagyis ellenőrizni kellene ) és ugyanez megtörténik akkor is, amikor a terminál átvesz egy vonatot. Bejön a rakott vonat az első dolog a kontroll és ha gond van akkor fotózás. A tartályos esetben valaki elkottázott valamit ( gépkezelő vagy a német sofőr ) és próbálták visszafelé hárítani a dolgot.Onnantól, hogy te leadod a pótkocsit a terminálon és ők átveszik te le vagy védve. Ha valahol nem figyelnek oda és átmegy egy bevizsgáláson egy sérült pótkocsi vagy konti abból szoktak ilyen kalamajkák lenni, hogy mindenki mutogat mindenkire.Pont feldobta a YT.
Én elhiszem neked, láttam is felvételeket, még nudista síelőkről is. De, úgy sem vonzana.
Hát igen, a mászás az más világ. Még az elején voltam, de már költöttem felszerelésekre, aztán jött a gondolat, hogy dobbantani kéne ('87-ben), így mindent feladtam és eladtam.
lazoltan: Idáig nem jutottam, de tervben volt már a Sátán hegy Szlovákiában.Tüzi: Már megint ittál?
-
KAMELOT
titán
Hehe ez jó
Mivel nincs gazdája a cuccnak így sok esetben mindkét oldal ( a vasútra feladó és az onnan levevő) sz@rik mindenre. Abban biztos vagyok, hogy a tartályt nem a vasúton horpasztották be. A terminálokon átvételkor ellenőrzik a pótkocsikat ( vagyis ellenőrizni kellene ) és ugyanez megtörténik akkor is, amikor a terminál átvesz egy vonatot. Bejön a rakott vonat az első dolog a kontroll és ha gond van akkor fotózás. A tartályos esetben valaki elkottázott valamit ( gépkezelő vagy a német sofőr ) és próbálták visszafelé hárítani a dolgot.Onnantól, hogy te leadod a pótkocsit a terminálon és ők átveszik te le vagy védve. Ha valahol nem figyelnek oda és átmegy egy bevizsgáláson egy sérült pótkocsi vagy konti abból szoktak ilyen kalamajkák lenni, hogy mindenki mutogat mindenkire.Ha van időm inkább autózgatok a városban
-
Tüzi
veterán
Hehe ez jó
Mivel nincs gazdája a cuccnak így sok esetben mindkét oldal ( a vasútra feladó és az onnan levevő) sz@rik mindenre. Abban biztos vagyok, hogy a tartályt nem a vasúton horpasztották be. A terminálokon átvételkor ellenőrzik a pótkocsikat ( vagyis ellenőrizni kellene ) és ugyanez megtörténik akkor is, amikor a terminál átvesz egy vonatot. Bejön a rakott vonat az első dolog a kontroll és ha gond van akkor fotózás. A tartályos esetben valaki elkottázott valamit ( gépkezelő vagy a német sofőr ) és próbálták visszafelé hárítani a dolgot.Onnantól, hogy te leadod a pótkocsit a terminálon és ők átveszik te le vagy védve. Ha valahol nem figyelnek oda és átmegy egy bevizsgáláson egy sérült pótkocsi vagy konti abból szoktak ilyen kalamajkák lenni, hogy mindenki mutogat mindenkire.Negy embert

-
lazoltan
tag
Hehe ez jó
Mivel nincs gazdája a cuccnak így sok esetben mindkét oldal ( a vasútra feladó és az onnan levevő) sz@rik mindenre. Abban biztos vagyok, hogy a tartályt nem a vasúton horpasztották be. A terminálokon átvételkor ellenőrzik a pótkocsikat ( vagyis ellenőrizni kellene ) és ugyanez megtörténik akkor is, amikor a terminál átvesz egy vonatot. Bejön a rakott vonat az első dolog a kontroll és ha gond van akkor fotózás. A tartályos esetben valaki elkottázott valamit ( gépkezelő vagy a német sofőr ) és próbálták visszafelé hárítani a dolgot.Onnantól, hogy te leadod a pótkocsit a terminálon és ők átveszik te le vagy védve. Ha valahol nem figyelnek oda és átmegy egy bevizsgáláson egy sérült pótkocsi vagy konti abból szoktak ilyen kalamajkák lenni, hogy mindenki mutogat mindenkire.regi, szép idok
Egyszer a sielest is elkezdem
-
zsid
senior tag
Hehe ez jó
Mivel nincs gazdája a cuccnak így sok esetben mindkét oldal ( a vasútra feladó és az onnan levevő) sz@rik mindenre. Abban biztos vagyok, hogy a tartályt nem a vasúton horpasztották be. A terminálokon átvételkor ellenőrzik a pótkocsikat ( vagyis ellenőrizni kellene ) és ugyanez megtörténik akkor is, amikor a terminál átvesz egy vonatot. Bejön a rakott vonat az első dolog a kontroll és ha gond van akkor fotózás. A tartályos esetben valaki elkottázott valamit ( gépkezelő vagy a német sofőr ) és próbálták visszafelé hárítani a dolgot.Onnantól, hogy te leadod a pótkocsit a terminálon és ők átveszik te le vagy védve. Ha valahol nem figyelnek oda és átmegy egy bevizsgáláson egy sérült pótkocsi vagy konti abból szoktak ilyen kalamajkák lenni, hogy mindenki mutogat mindenkire. -
HoTaZo
addikt
Dehogy volt komoly repülés. Kb sétatempóban csúsztam egy tök lapos részen és hátrafelé néztem, aztán valamiben megakadt az egyik léc és dobtam egy "indiánfejest" a jobb vállamra.
A jobb vállam tört, vagyis a vállizületek szétszakadtak, a kulccsontom pedig megpróbált kijönni felül. Nem vészes, egyelőre még össze van csavarozva,de júniusban már kiveszik a vasat és ha minden jól megy akkor augusztusban már újra meló.Vicces, mert a sílécen kötés kioldási határa a súlyhoz és a sebességhez van állítva és ilyen lassú tempónál nem tud kioldani, mert akkor normál tempónál elhagynánk a léceket útközben. És történt mindez 61+km csúszás után, a nap végén(15:30), a kijárat előtt 150 méterrel
Az utolsó 150 métert leszámítva baromi jó nap volt.
KAMELOT: van itt kint egy szlovák haverom ( humennei) de sípályát eddig még ő is csak TV-ben látott.
-
csibe1
veterán
Dehogy volt komoly repülés. Kb sétatempóban csúsztam egy tök lapos részen és hátrafelé néztem, aztán valamiben megakadt az egyik léc és dobtam egy "indiánfejest" a jobb vállamra.
A jobb vállam tört, vagyis a vállizületek szétszakadtak, a kulccsontom pedig megpróbált kijönni felül. Nem vészes, egyelőre még össze van csavarozva,de júniusban már kiveszik a vasat és ha minden jól megy akkor augusztusban már újra meló.Vicces, mert a sílécen kötés kioldási határa a súlyhoz és a sebességhez van állítva és ilyen lassú tempónál nem tud kioldani, mert akkor normál tempónál elhagynánk a léceket útközben. És történt mindez 61+km csúszás után, a nap végén(15:30), a kijárat előtt 150 méterrel
KAMELOT: van itt kint egy szlovák haverom ( humennei) de sípályát eddig még ő is csak TV-ben látott.
Jobbulást!

Anno én télen biciklivel mentem reggel melóba. Az utolsó 1km volt jeges, mert ipari parkban ugye minek is takarítsuk le az utat.

A cél előtt 20 méterrel leszálltam, gondoltam inkább betolom a biciklit, mert a híd lejtett.
Talán két méter után úgy elcsúsztam, hogy még a bicikli is rám esett!
Egész addig meg simán tekertem a jeges úton.
-
HoTaZo
addikt
-
HoTaZo
addikt
Na, az úgy már nem frankó! Kellett neked forgolódni a csajok miatt!
Úgyse látni belőlük sokat a sisak, szemüveg, ruha miatt. Nyáron még megértettem volna! 
Ez emlékeztet a sziklamászó korszakomra, a napi mászás, csüngés, pókozás után, haver az állomáson fejelt le egy oszlopot, ő is forgolódott csajok után. Neki csak az orra tört el.
KAMELOT: Biztos jó buli, de engem sem vonz.
-
otto14
őstag
Minden akasztásnál készítünk videót a szerelvényről, ami bizonyítja, hogy a sofőr okozta a káreseményt vagy sem. Ezekben az esetekben a vonaton történt az esemény, ami az előtte - utána videókon nincs rajta. Tehát vagy a fuvarozó cég, vagy a vonatos cég állja kártérítési eljárás keretében. Én a főnökeimnek szóltam, ők elintéztek mindent, s mentünk tovább.
-
zsid
senior tag
Csatlakozom Freiherr és KAMELOT kollégához, a pénz jó, neked külön jó, hogy pár lépés a telephely. Szívből örülök, hogy végre olyan helyen vagy, ahol jól érzed magad. Rád fért!
De nem foglak irigyelni!
zsid: Basszus, az komoly repülés lehetett! Mid nem tört el? Tudod majd folytatni a sofőrködést?
Jobbulást!Dehogy volt komoly repülés. Kb sétatempóban csúsztam egy tök lapos részen és hátrafelé néztem, aztán valamiben megakadt az egyik léc és dobtam egy "indiánfejest" a jobb vállamra.
-
Tüzi
veterán
Csatlakozom Freiherr és KAMELOT kollégához, a pénz jó, neked külön jó, hogy pár lépés a telephely. Szívből örülök, hogy végre olyan helyen vagy, ahol jól érzed magad. Rád fért!
De nem foglak irigyelni!
zsid: Basszus, az komoly repülés lehetett! Mid nem tört el? Tudod majd folytatni a sofőrködést?
Jobbulást!Amennyire en latom, szerintem barkinek a 10km-es korzeteben van volan telep, ha mas nem, akkor kulsos.
Itt, veszpremi kornyekieknek legalabbis 5km-en belul van. Azert ez kibirhato tavolsag
szerintem… -
KAMELOT
titán
De nem foglak irigyelni!
Jobbulást!Sielne a tudod ki?!?!
Én ilyen sportokat messziről elkerülök.
Nővel viszont szeretek síelni
-
HoTaZo
addikt
De nem foglak irigyelni!
Jobbulást! -
KAMELOT
titán
Mi is elkezdtük használni az új tehervasútvonalat Arad (RO) és Németo. között. Sofőrként sajnos nincs túl jó élményem velük. Nem lehet tudni, hogy mikor érkezik meg a feladott utánfutó, mivel csak éjjel fogadják a járatokat, és nincs GPS hozzáférésünk nekünk a sofőröknek. Ez akkor gond, ha egy napot késik a járat és hétvége is van. Kétszer jártam a romániai terminálnál és mindkétszer káresemény fogadott. Feladtam egy tartányt, aminek Németországig behorpasztották az oldalát, s majd amit felvettem volna egy nap késéssel éjjel 1kor, az oldalt kiszúrt kerékkel fogadott.
@Zsid gyógyulást kívánunk! Nekem mostanában érkeznek védőfelszerelések. Nem sízem, de biciklin és más kerekeseken remélem megvédenek.
Komoly vadút lehet az!
Kárt kinek jelentettétek? Ki fizette ki a kárt? -
otto14
őstag
Mi is elkezdtük használni az új tehervasútvonalat Arad (RO) és Németo. között. Sofőrként sajnos nincs túl jó élményem velük. Nem lehet tudni, hogy mikor érkezik meg a feladott utánfutó, mivel csak éjjel fogadják a járatokat, és nincs GPS hozzáférésünk nekünk a sofőröknek. Ez akkor gond, ha egy napot késik a járat és hétvége is van. Kétszer jártam a romániai terminálnál és mindkétszer káresemény fogadott. Feladtam egy tartányt, aminek Németországig behorpasztották az oldalát, s majd amit felvettem volna egy nap késéssel éjjel 1kor, az oldalt kiszúrt kerékkel fogadott.
@Zsid gyógyulást kívánunk! Nekem mostanában érkeznek védőfelszerelések. Nem sízem, de biciklin és más kerekeseken remélem megvédenek.
-
zsid
senior tag
Jobbulást!
Én a covid alatt irigykedtem azokra akik tudtak pihenni.
Mi végig tudtunk dolgozni (persze szerencsére, hálás vagyok ezért). Tavaly átcsúsztam Németországban egy piroson, 1mp-en belül voltam, szóval csak pénzbírság volt, de kicsit reménykedtem, hogy 1 hónapra bevonják a jogsimat és tudok végre pihenni
A covid elején nálunk minden pozitív eset kapott 2 hét karantént. Én '21 nyarán kaptam el, akkor már nem járt automatikusan ez a kedvezmény, így kamuznom kellett arról hogy dög beteg vagyok egy keddi pozitív teszt után hogy legalább a hetet ellógjam
-
lazoltan
tag
Jobbulást!
Én a covid alatt irigykedtem azokra akik tudtak pihenni.
Mi végig tudtunk dolgozni (persze szerencsére, hálás vagyok ezért). Tavaly átcsúsztam Németországban egy piroson, 1mp-en belül voltam, szóval csak pénzbírság volt, de kicsit reménykedtem, hogy 1 hónapra bevonják a jogsimat és tudok végre pihenni
-
zsid
senior tag
Pihenni? Eddig idén kereken 0km-t vezettem és kockára aludta a fejem.
Január elsején volt egy síbalesetem, ami miatt valszeg legalább augusztusig egyáltalán nem fogok tudni dolgozni.
-
KAMELOT
titán
Freiherr jól írja. Az nem ugyan az és te buszozol.
Te munkád kivételes, mert helyben van.
Sajnos 90%-nak máshova kell utazni.
Én nem buszoznék, mert nem tudnék ott pihenni. -
Freiherr
őstag
Én dolgoztam sokáig 2/2- ben, az egyáltalán nem ugyanaz, mint a tied.
2 hét munka után 2 hét fullos pihenő az teljesen más felállás, mint 30 napból 15 összevissza. Engem senki nem zargatott 2 teljes hétig, akkor is előtte 2 nappal szóltak, hogy kényelmesen össze tudjak készülni a melóra. -
chop
őstag
Az eleg jo matek, en most ket hetre kapok 450 korul osztrak hatar melletti cegnel.
Amiert most itt vagyok, az az, hogy helyben van a ceg es hetfo reggeltol pentek estig vagyok kamionban.
-
Tüzi
veterán
-
KAMELOT
titán
Ingyen nem adnak jó pénzt, dolgozni kell!
-
Zolás
addikt
Nem pont 2/2, és céges személykocsival kell kimenni váltani ausztriába, ahol valahol egy parkolóba cserélsz. Állandó osztrák-német rövid fuvarok, napi több rakodás-lerakás.
Ja és elsőre 600k volt kínálva, csak csinálja ismerős, és ők 700 pénzt kapnak. -
KAMELOT
titán
-
Zolás
addikt
-
KAMELOT
titán
-
Di Natale
senior tag
Kacérkodom vele, hogy megpróbáljam. Elvileg vannak nálunk nemdohányzó fülkék.
-
otto14
őstag
-
zsid
senior tag
-
KAMELOT
titán
Akkor a della is kevesebb lesz!
Beszéld meg a váltóddal, hogy tisztán fogjátok egymásnak átadni a kamiont! -
Di Natale
senior tag
Szerintetek bemerjem vállalni a 2/2-es munkarendet? Több szabadidőm lenne, de tartok attól, hogy a váltótársam nem olyan állapotban adja vissza a fülkét, mint ahogy átadtam.
-
KAMELOT
titán
-
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
-
zsid
senior tag
-
KAMELOT
titán
-
csibe1
veterán
-
Tüzi
veterán
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
Ezzel nincs semmi gond csak idő legyen rá meg pénz.
csibe1: Hát igen!
-
HoTaZo
addikt
Én aláírom, hogy eredeti nyelven nézni, olvasni alkotásokat az más, mint hallani és feliratot olvasni. Amikor direktbe tudsz kommunikálni idegen ajkú emberekkel, a látod az arcukon az örömöt, hogy értékelik az erőfeszítésedet, hogy megtanuld az ő nyelvüket.
Csak engem nem inspirálnak. -
csibe1
veterán
"Legtöbb ember örül, ha arra jut szabadideje, hogy lemenjen a családdal a balatonra."
Meg ha pénze is van rá; és nem akar a horvát vagy olasz tengerparton nyaralni, mert nincs kedve annyit utazni.
-
KAMELOT
titán
& blt-blog
Sosem izgatott, igazán egyik ázsiai nyelv sem. Lányom is néz anime-t, így ő is kacérkodik vele, főleg hogy sógorom komoly szinten van, ő ír, olvas, 50. születésnapját kint töltötte a fiával. Egy másik ismerősöm lánya diplomázott japánból, kínaiból. S, általában több embert izgat a nyelv, mint gondolnánk. Gondolom, hogy a mangák, animék az első kapocs, aztán jön a kultúra utáni ismeret vágy.Főleg, ha soha nem jut el oda az ember.
Esetleg 1-2 hetes utazás, arra meg otta fordító
Legtöbb ember örül, ha arra jut szabadideje, hogy lemenjen a családdal a balatonra. -
HoTaZo
addikt
& blt-blog
Sosem izgatott, igazán egyik ázsiai nyelv sem. Lányom is néz anime-t, így ő is kacérkodik vele, főleg hogy sógorom komoly szinten van, ő ír, olvas, 50. születésnapját kint töltötte a fiával. Egy másik ismerősöm lánya diplomázott japánból, kínaiból. S, általában több embert izgat a nyelv, mint gondolnánk. Gondolom, hogy a mangák, animék az első kapocs, aztán jön a kultúra utáni ismeret vágy. -
Tüzi
veterán
Meg az egyetem alatt jartam olyan lannyal aki tanult kint japanban, sot, diplomazas utan is visszament meg egy evre. Mar az egyetem elott megvolt a kozepfoku japan nyelvvizsgaja. Ma mar tanitja, amit ott tanult.
Az egyetem alatt volt olyan szituacio, amikor nagyon jol jott a tudasa es a japan turistak hasonloan meglepodtek.
Van a KilBillben az a jelent, amikor Uma bemegy Chiba-hoz az etkezobe.
Az az egyik kedvenc reszem.
Mert a japanok olyanok, hogy dicsernek, es gratulalnak a japan tudasodhoz.
De amig ez megtortenik, nem beszelsz jol japanul.
Amikor nem dicsernek, akkor mar jol beszelsz.Van egy masik, az Utolso Szamurajban, amikor Cruise elso alkalommal eszik a csaladnal, a kissrac tok orul, hogy beszelgethet vegre az idegennel, de a nagyobbik mar “hogy ertheti?” kerdest teszi fel.
Valamennyire meg a mai napig meg vannak gyozodve arrol, hogy a nyelvuk az felsobbrendu, es gaidzsin nem ertheti meg.
Ami valahol igaz is, de azert konyhanyelvet el lehet sajatitani
-
blt-blog
junior tag
Meg az egyetem alatt jartam olyan lannyal aki tanult kint japanban, sot, diplomazas utan is visszament meg egy evre. Mar az egyetem elott megvolt a kozepfoku japan nyelvvizsgaja. Ma mar tanitja, amit ott tanult.
Az egyetem alatt volt olyan szituacio, amikor nagyon jol jott a tudasa es a japan turistak hasonloan meglepodtek.
-
Tüzi
veterán
-
HoTaZo
addikt
-
Tüzi
veterán
Tanulgatok, amikor raerek.
Bar az elmult ket evben nem igazan volt ingerenciam ra.De kifejezetten jo erzes, amikor ilyen szitukba belekerulok

-
HoTaZo
addikt
-
KAMELOT
titán
-
Tüzi
veterán
Nem tevedtel
-
HoTaZo
addikt

A sztori helyenkent valos esemenyeket dolgoz
fel
Amugy, a minap voltak japanok nalam.
Felszall, kerdezi: “Tihányi?” Es mutatja a telefonjat.
Ott latok hira es katakanat, mondom ezek japanok.
Megkerdezem tole, hogy japanok vagytok?
most kepzelj el egy kikerekedett szemu japant
igen igen japanok
tenyleg? (meg jobban tagul a szeme, mar egesz Bud Spenceres)
tenyleg azok!
orulok, tihanyba ket jegyet? (Itt mar vigyorogtak is)
igen, koszonjuk!
kiadom, mondom, hogy 900 forint, kartya vagy kp?
na itt elszakadtak, azonnal haverok lettunk
par szo meg, ahol leszalltak, odajottek, vigyorogtak, nekialltak fenykepezni
elkoszontunk…3 ora mulva mentem vissza, ott alltak, vartak a buszt, mar messzirol kiszurtak, es integettek meg vigyorogtak

Aztan tenyleg nem gyoztem az arigato gozaimasu-t hallgatni

Szoval azert vannak itt tok jopofa dolgok

Csak az maradt le, hogy ezt a csevegést japánul követtétek el. Vagy tévedek? -
Tüzi
veterán

A sztori helyenkent valos esemenyeket dolgoz
fel
Amugy, a minap voltak japanok nalam.
Felszall, kerdezi: “Tihányi?” Es mutatja a telefonjat.
Ott latok hira es katakanat, mondom ezek japanok.
Megkerdezem tole, hogy japanok vagytok?
most kepzelj el egy kikerekedett szemu japant
igen igen japanok
tenyleg? (meg jobban tagul a szeme, mar egesz Bud Spenceres)
tenyleg azok!
orulok, tihanyba ket jegyet? (Itt mar vigyorogtak is)
igen, koszonjuk!
kiadom, mondom, hogy 900 forint, kartya vagy kp?
na itt elszakadtak, azonnal haverok lettunk
par szo meg, ahol leszalltak, odajottek, vigyorogtak, nekialltak fenykepezni
elkoszontunk…3 ora mulva mentem vissza, ott alltak, vartak a buszt, mar messzirol kiszurtak, es integettek meg vigyorogtak

Aztan tenyleg nem gyoztem az arigato gozaimasu-t hallgatni

Szoval azert vannak itt tok jopofa dolgok

-
zsid
senior tag
Hú, de bele lendültetek!
bitpork: szerintem is valamit elcsesztek ott a kalkulációkkal.Nekem eddig két túlsúlyom volt, nyergessel. Franciáktól hoztam krumplit a nagybanira. Papíron 24t, de valamennyivel több volt a húzón, mint lehetett volna. a Húzón lévő raklapon kevesebb zsáknak kellett volna lenni...
Apropó: már megszűnt a 200kg-os tolerancia?
A másodiknál, 24t (CMR szerint) daru ellensúlyt vittem az osztrákokhoz. Mérlegen és a Volvo tengelysúly mérője szerint is rendben volt a tengelyterhelés. Viszont a lajtai mérleg összteher túlsúlyt álapított meg. Végére kiderült, hogy a rakodók nem vették figyelembe a ögzítő karok súlyát, csak az ellensúlyokat. Kazincbarcikától számolták + a határig. Már nem tudom, hogy mennyi volt, de a megbízó, nyavalyogva bár (mert, hogy én basztam el- csakhogy nekem fényképeim voltak az indulás előttről a vas tengelysúly mérőjéről), de kifizette a büntit.Már megszűnt a 200kg-os tolerancia.
Ami még szerintem para a túlsúlyok esetében az az , hogy gyakorlatilag kb senki nem tudja hány tonna a szerelvény üresen. A forgalmiban lévő adat és a valóság sokszor nagyon távol áll egymástól.
-
HoTaZo
addikt
Hú, de bele lendültetek!
bitpork: szerintem is valamit elcsesztek ott a kalkulációkkal.Nekem eddig két túlsúlyom volt, nyergessel. Franciáktól hoztam krumplit a nagybanira. Papíron 24t, de valamennyivel több volt a húzón, mint lehetett volna. a Húzón lévő raklapon kevesebb zsáknak kellett volna lenni...
Apropó: már megszűnt a 200kg-os tolerancia?
A másodiknál, 24t (CMR szerint) daru ellensúlyt vittem az osztrákokhoz. Mérlegen és a Volvo tengelysúly mérője szerint is rendben volt a tengelyterhelés. Viszont a lajtai mérleg összteher túlsúlyt álapított meg. Végére kiderült, hogy a rakodók nem vették figyelembe a ögzítő karok súlyát, csak az ellensúlyokat. Kazincbarcikától számolták + a határig. Már nem tudom, hogy mennyi volt, de a megbízó, nyavalyogva bár (mert, hogy én basztam el- csakhogy nekem fényképeim voltak az indulás előttről a vas tengelysúly mérőjéről), de kifizette a büntit. -
zsid
senior tag
Nincsenek betojva. Ez a rendszer tisztán a lehúzásra épült ezért módosították 2017-ben úgy a jogszabályokat, hogy mindenkit hülyére lehessen büntetni minimális túllépésért is. Anno azzal indokolták, hogy a "túlsúlyos tranzitforgalom" miatt és án már akkor is felhívtam rá a figyelmet, hogy gyakorlatilag az összes határon ott a mérleg...
-
KAMELOT
titán
Nekünk van kiváltva tengelysúly engedély az összes kamion kombinációra, így 12.5t -ig nincs baj. (Kb. 40 szerelvény van). 2020as kocsin vagyok most, és nincs benne tengelysúly mérő, de az autók nagyjában van. Kár, hogy a tartályok önsúlymérését nem állítják be, most 22t ír, de 24.05t rakodtam. De minden esetben mérlegelünk, így nem fontos.
Mérlegelés a fontos, meg az hogy mennyi a rakomány.
zsid: Vicc az egész. Angliában 50t van.
Svédország 60-64t, ércszállítók stb. 80t.
Itt meg be vannak tojva, mert +150kg több van.
-
zsid
senior tag
Nekünk van kiváltva tengelysúly engedély az összes kamion kombinációra, így 12.5t -ig nincs baj. (Kb. 40 szerelvény van). 2020as kocsin vagyok most, és nincs benne tengelysúly mérő, de az autók nagyjában van. Kár, hogy a tartályok önsúlymérését nem állítják be, most 22t ír, de 24.05t rakodtam. De minden esetben mérlegelünk, így nem fontos.
Én néhány hetente útbaejtettem valamelyik mérleget, lemérlegeltem és állítottam a tengelysúlymérőn, így azért használható volt és az eltérés mindig 200kg alatt maradt. Nekünk a 3 tengelyes vontatókkal szerencsénk volt, mert ott soha nem voltunk 11,5 tonna közelében a húzóval így ennyi tűrés bőven elég volt.
Magyarországon 2017-ben a MOL járta ki, hogy megmaradjon a tartályoknál a tűrés, ami a világ szégyene, ugyanis nekik csak többkamrás tartályaik vannak amik esetében nincs olyan folyadéklengés ami ezt indokolná. Az én vontatómat külön eltérési engedéllyel 70 tonnára vizsgáztatták, volt műszaki engedélem a hajtott tengely túlterhelésére 13,5 tonnáig meg minden baromság ami a túlsúlyhoz szükséges. Ezzel szemben az ország legnagyobb cége ( meg az összes többi tartályos és cserefelépítményes cég ) biankó csekkett kapott a +1 tonnás túllépésre (tartály) vagy a 42-44t össztömegre. 2017 előtt ilyen engedélyeket nem adott ki a Magyar Közút, 2017 után meg kb mindenki kaphat akár alkalmas erre a jármű műszakilag, akár nem. Szar az egész magyar szabályozás..
Mondjuk nekünk az ilyenek miatt amúgy is szükségünk volt a műszaki eltérési engedélyekre:
-
otto14
őstag
Nem számolnak duplán, ez tévhit. Amennyiben nem az országhatáron történik a mérés hanem országon belül akkor túlsúly esetében a mérés az "tettenérés", ami miatt kiszabnak egy egyszeri "bűntetést" ( pótdíjat) - mivel már a cselekmény megtörtént -, majd ezután amennyiben a járműszerelvény a jogszabályi keretek között alkalmas a továbbhaladásra ( ezt is rosszul csinálja a magyar közút, évtizedek óta ) akkor kiállítanak a mérőállomástól egy útvonalengedélyt a célállomásig. Amennyiben olyan mértékű a túlterhelés, hogy a járműven nem engedhetik tovább akkor nincs második "csekk", viszont a jármáűnek ott kell maradnia és a fuvarozónak gondoskodnia kell a rakomány átrakásáról és a túlsúly megszüntetéséről.
A határon lévő állomásokon nem pótdíjaznak, ott csak útvonalengedélyt állítanak ki amennyiben az szükséges.A bitpork esete annyiban más, hogy ott be volt vonva a NAV is, ami kb az a gyakorlat ami az M5-ösön is megy Lajosmizsénél évtizedek óta: ha túlsúlyos vagy akkor nem az autópályakezelő bűntet, hanem oda kirendelt NAV ügyintéző és ez nem pótdíjaz hanem élből megkúr ( tapasztalatból írom
). Lehet az MKIF is ugyanazt a módszert alkalmazza, mint az M5 autópályakezelője ( nem tudjuk hol történt az eset ).
Ha ez volt a felállás akkor a 150kg túlsúlyra a NAV 120 000-re büntet a helyszínen plusz a maradékból kijön az eseti útvonalengedély 300-320km-re. Viszont ebben az esetben nem kellene utólag egy 480 000-res csekket kiküldeniük. A helyszíni büntetés a megfelelő útvonalengedéllyel ~180 000-ért így lehet akár reális is, de a másik 480 000 ebben az esetben biztosan irreális, tehát valami csavar van a sztoryban ( vagy a NAV elrontott valamit ).Régi szép idők, amikor még a Magyar Közút adott 200kg toleranciát, nekem meg 44 tonnáig volt állandó éves engedélyem

Ez meg a műszerfal:
-
zsid
senior tag
Nem számolnak duplán, ez tévhit. Amennyiben nem az országhatáron történik a mérés hanem országon belül akkor túlsúly esetében a mérés az "tettenérés", ami miatt kiszabnak egy egyszeri "bűntetést" ( pótdíjat) - mivel már a cselekmény megtörtént -, majd ezután amennyiben a járműszerelvény a jogszabályi keretek között alkalmas a továbbhaladásra ( ezt is rosszul csinálja a magyar közút, évtizedek óta ) akkor kiállítanak a mérőállomástól egy útvonalengedélyt a célállomásig. Amennyiben olyan mértékű a túlterhelés, hogy a járműven nem engedhetik tovább akkor nincs második "csekk", viszont a jármáűnek ott kell maradnia és a fuvarozónak gondoskodnia kell a rakomány átrakásáról és a túlsúly megszüntetéséről.
A határon lévő állomásokon nem pótdíjaznak, ott csak útvonalengedélyt állítanak ki amennyiben az szükséges.A bitpork esete annyiban más, hogy ott be volt vonva a NAV is, ami kb az a gyakorlat ami az M5-ösön is megy Lajosmizsénél évtizedek óta: ha túlsúlyos vagy akkor nem az autópályakezelő bűntet, hanem oda kirendelt NAV ügyintéző és ez nem pótdíjaz hanem élből megkúr ( tapasztalatból írom
). Lehet az MKIF is ugyanazt a módszert alkalmazza, mint az M5 autópályakezelője ( nem tudjuk hol történt az eset ).
Ha ez volt a felállás akkor a 150kg túlsúlyra a NAV 120 000-re büntet a helyszínen plusz a maradékból kijön az eseti útvonalengedély 300-320km-re. Viszont ebben az esetben nem kellene utólag egy 480 000-res csekket kiküldeniük. A helyszíni büntetés a megfelelő útvonalengedéllyel ~180 000-ért így lehet akár reális is, de a másik 480 000 ebben az esetben biztosan irreális, tehát valami csavar van a sztoryban ( vagy a NAV elrontott valamit ).Régi szép idők, amikor még a Magyar Közút adott 200kg toleranciát, nekem meg 44 tonnáig volt állandó éves engedélyem

Ez meg a műszerfal:
Ehh elrontottam, rossz képet töltöttem fel. Ez az aznapi műszerfalfotó:

-
zsid
senior tag

Ez meg a műszerfal:
-
Tüzi
veterán
Nem most történt, de egyszer már megbüntettek Mosonmagyaróváron, a tengelysúlymérő állomáson. Az is ilyen szép összeg volt, mert egyszer a bünti, egyszer az útvonalengedély a határtól odáig, meg egy másik onnan a lerakóig. Ugye ezeknek van díja, amit így ügyesen kétszer is ki tud számlázni. Mikor rákérdeztem, hogy ugyan miért is nem kérte ki egybe az egészet, csak annyit mondtak, ezt így kell! Én se voltam boldog, és a főnök sem. Persze utólag kiderült, hogy a főnököm tudta, hogy sok az áru, csak elfelejtett szólni, hogy kerüljem ki a mérleget.
Duplan szamol, es duplan buntet a patkany…
-
Zolás
addikt
Nem most történt, de egyszer már megbüntettek Mosonmagyaróváron, a tengelysúlymérő állomáson. Az is ilyen szép összeg volt, mert egyszer a bünti, egyszer az útvonalengedély a határtól odáig, meg egy másik onnan a lerakóig. Ugye ezeknek van díja, amit így ügyesen kétszer is ki tud számlázni. Mikor rákérdeztem, hogy ugyan miért is nem kérte ki egybe az egészet, csak annyit mondtak, ezt így kell! Én se voltam boldog, és a főnök sem. Persze utólag kiderült, hogy a főnököm tudta, hogy sok az áru, csak elfelejtett szólni, hogy kerüljem ki a mérleget.
-
zsid
senior tag
Vám és pénzügyőr + közlekedési hatóság embere mért. 11500 helyet 11650 volt mérve az is csak a egyik tengelyen, minden más ok volt. A Közútkezelői hozzájárulás volt amit a helyszíni bírsággal egyidőben megkapott.
A kamionok meg lassan 20 éve róják az EU útjait és ne csináljunk úgy mintha mindenki csak és kizárólag új autókkal fuvarozna - aki meg ez alapján kijelenti h a fuvarozó fillérbszó... nos az inkább magát minősíti szerintem. Nem mindenki él nyugaton, pláne nem álomvilágban. Ha egy kb 200 ilyen flotta van akkor az ember azzal dolgozik.
A sofőr szerepént nem akarok kisebbíteni és magát az árut sem láttam személyesen, de annyit azért tapasztalatból tudok hogy a megrendelők egy jó része nagyon magasról szrik a szabályokra.
Mindenesetre köszönöm szépen a megérdemlésre irányuló jókívánságodat és remélem neked nem jut belőle
Legyen szép napod!
A sztory továbbra sem oké. 150kg túllépésre a 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet szerinti bírság 120 000Ft az üzemeltőnek. Vagy elrontottak egy tizedesvesszőt és az 1,3% túllépésből 13%-lett és ez esetben azonnal reklamálni kell vagy nem annyi volt a túllépés.
Az is furcsa, hogy ott volt a 180 000-res helyszíni bírság aminek egy része az "útvonalengedély", helyszínen kiállítva 150kg tengelysúlytúllépésre 13 000Ft és ha átlósan átszeli az országot ato további 500km*78Ft/km=39000Ft. Miből jött össze a maradék 140 000ft? Ezeket leírhatnád tételesen, mert 150kg túllépésre sehogy nem adja ki szerintem.Bocs ha fájt ami írtam, de ez a valóság. Én dolgoztam olyan vontatóval ami most lenne 25 éves és volt benne tengelysúlymérő, mint írtam ez már rendelhető volt a '90-es években is. Nem kell mindenkinek új autóval fuvaroznia, de legyünk őszinték: EU-ban hosszú távon nemzetközizni szinte kizárólag csak euro6-os vontatókkal szoktak, ezek pedig legfeljebb 13,5 évesek (2012 decemberétől kötelező az E6 a nehéztehergépjárművek esetében ). Gondolom a büntetésben szereplő jármű sem Daf fülkés Rába volt...
Amit írtam nem rossz indulatból írtam. El kell fogadni, hogy a döntéseinknek következménye van és bizonyos üzleti döntéseknek hosszú távú következményei lehetnek. A TSM rendszert 2016-ban kezdték kiépíteni, ezután 10 évvel mit remél az aki tengelysúlymérő nélküli járművet üzemeltet? Te magad is leírod, hogy a felrakó szarik mindenre és ez kb mindig is íg volt. Nálam előfordult 20 éve, hogy 21tonnára kért a felrakó kamiont, engem küldtek, gyanúsan nehéz volt de Vác-Gyál viszonylatban mindegy volt. Lerakásnál derült ki, hogy 30tonna volt a motyó ( jó, az is gyanús volt már, hogy emelkedőn indulásnál az egyest is felezni kellett
). Ilyen körülmények között öntökönlövés a tengelysúlymérő kihagyása. Nekem bőven kijutott az ilyenekből az elmúlt 20 évben, azért merem ilyen bátran leírni, hogy munkára csak a megfelelő munkaeszközt, máskülönben a hosszútávú szívás garantált. Minket is bűntettek meg túlsúlyért, tengelytúlsúlyért, hosszúságtúllépésért, ezen felül milliókra büntettek a vezetési és pihenési idők "figyelmen kívül hagyásáért", lejárt műszakival való közlekedését. Az a főnököm aki ezeket bevállalta tudta mit vállal, amikor felhígult az állomány akkor 3 év alatt kifizette néhány új vontató árát bírságra. Akik a figyelmeztetés ellenére olyan járművet vettek ami nem volt megfelelő a munkára, azok éveken át nyögték ennek a terhét.
Ha nem titok milyen szerelvény volt az alany?
-
KAMELOT
titán
-
bitpork
nagyúr
Ez a sztori nem teljesen tiszta. Ki és hol büntette meg? Közútkezelő mérte meg vagy valamelyik hatóság? Ki adott neki útvonalengedélyt?
A 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján az üzembentartó akkor kap 480k bírságot, ha a tengelyterhelés túllépés meghaladta a 10%-ot, de még nem érte el a 20%-ot.Hajtott tengelynél ez több, mint egy tonna tengelyterhelés túllépés, pótkocsinál is több, mint 900kg. Ott tutiqrvasten nem 150kg túllépés volt.
Kíváncsi lennék a mérlegjegyre és a helyszínen kiállított "útvonalengedélyre", a 180K gondolom a bünti+eseti útvonalengedély kombóból jött össze és mindkettőn ott van minden részletes infó és a matek, hogy miért annyi amennyi. Hány kilométerre kapott a kamion útvonalengedélyt? 150kg tengelysúlytúllépés 78Ft/km-rel számolva... az a 180 000Ft elég Moszkváig
Egy öregebb kamionnál honnan a francból tudja a sofőr hogy mennyi a tengelyterhelés ha az ügyfél pakolja meg a platót?
Onnan, hogy ott van a rakodásnál és koordinálja a rakodást. Az ügyfél semmit nem tud a kamionról, a sofőr tudja a rakodáshoz szükséges műszaki paramétereket és legalább papíron van végzettsége ahhoz amit csinál. Elméletben mindegyik sofőr ki tudja számolni hog kell az árut jól felrakni, gyakorlatban meg...
Honnan tudja a sofőr a tengelyterhelést? Onnan, hogy a fillérb@szó fuvarozó nem a legolcsóbb hulladékot veszi meg a munkára. 2026-ot írunk, már a '90-es években is rendelhető volt tengelysúlymérő a vontatókba, kis túlzással ma már az összes EBS-es pótkocsi tudja mérni a tengelysúlyt és a digitális korszak beköszönte óta meg is jeleníthető a műszerfalon, ha így lett megvásárolva a vonató. Mondjuk úgy 15 éve. Legyünk őszinték: a határokon mindig ott volt a mérleg, 30 éve is és még az uniós határokon is ott van mai napig. Ezen felül lassan 10 éve telepítették az útburkolatba szerelt tengelysúlymérő berendezéseket. Aki olyan technikával dolgozik 2026-ban, ami nem tud tengelysúlyt mérni az meg is érdemli.
Nálunk a 2007-2008-as gyártású Krone pótok már mind mérték a tengelysúlyt... Persze az én főnököm is bevásárolt tizenéve két akciós használt TGX-et jó áron, mert gyorsan kellett két vontató és bár Euro6-osak voltak ezek sem mértek tengelysúlyt ( a többi vontatónk amiket mi rendeltünk az mind mért ) és bár ezeket a kis össztömegű munkákhoz vették, mi is belefutottunk olyanba hogy 32t össztömeg mellett 13tonna volt a hajtott tengely. Csak a mi esetünkben a rakomány vámzáras konténer volt amit Kínában raktak meg orrnehézre. A munkához megfelelő eszközt kell megvenni és akkor nincsenek ilyen problémák.
KAMELOT:
Ja, régen akkor ment jól, ha gyakorlatilag nettó bűnöző voltál. Hál' istennek ezek az idők már elmúltak.Vám és pénzügyőr + közlekedési hatóság embere mért. 11500 helyet 11650 volt mérve az is csak a egyik tengelyen, minden más ok volt. A Közútkezelői hozzájárulás volt amit a helyszíni bírsággal egyidőben megkapott.
A kamionok meg lassan 20 éve róják az EU útjait és ne csináljunk úgy mintha mindenki csak és kizárólag új autókkal fuvarozna - aki meg ez alapján kijelenti h a fuvarozó fillérbszó... nos az inkább magát minősíti szerintem. Nem mindenki él nyugaton, pláne nem álomvilágban. Ha egy kb 200 ilyen flotta van akkor az ember azzal dolgozik.
A sofőr szerepént nem akarok kisebbíteni és magát az árut sem láttam személyesen, de annyit azért tapasztalatból tudok hogy a megrendelők egy jó része nagyon magasról szrik a szabályokra.
Mindenesetre köszönöm szépen a megérdemlésre irányuló jókívánságodat és remélem neked nem jut belőle
Legyen szép napod!
-
zsid
senior tag
-
KAMELOT
titán
Ez a sztori nem teljesen tiszta. Ki és hol büntette meg? Közútkezelő mérte meg vagy valamelyik hatóság? Ki adott neki útvonalengedélyt?
A 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján az üzembentartó akkor kap 480k bírságot, ha a tengelyterhelés túllépés meghaladta a 10%-ot, de még nem érte el a 20%-ot.Hajtott tengelynél ez több, mint egy tonna tengelyterhelés túllépés, pótkocsinál is több, mint 900kg. Ott tutiqrvasten nem 150kg túllépés volt.
Kíváncsi lennék a mérlegjegyre és a helyszínen kiállított "útvonalengedélyre", a 180K gondolom a bünti+eseti útvonalengedély kombóból jött össze és mindkettőn ott van minden részletes infó és a matek, hogy miért annyi amennyi. Hány kilométerre kapott a kamion útvonalengedélyt? 150kg tengelysúlytúllépés 78Ft/km-rel számolva... az a 180 000Ft elég Moszkváig
Egy öregebb kamionnál honnan a francból tudja a sofőr hogy mennyi a tengelyterhelés ha az ügyfél pakolja meg a platót?
Onnan, hogy ott van a rakodásnál és koordinálja a rakodást. Az ügyfél semmit nem tud a kamionról, a sofőr tudja a rakodáshoz szükséges műszaki paramétereket és legalább papíron van végzettsége ahhoz amit csinál. Elméletben mindegyik sofőr ki tudja számolni hog kell az árut jól felrakni, gyakorlatban meg...
Honnan tudja a sofőr a tengelyterhelést? Onnan, hogy a fillérb@szó fuvarozó nem a legolcsóbb hulladékot veszi meg a munkára. 2026-ot írunk, már a '90-es években is rendelhető volt tengelysúlymérő a vontatókba, kis túlzással ma már az összes EBS-es pótkocsi tudja mérni a tengelysúlyt és a digitális korszak beköszönte óta meg is jeleníthető a műszerfalon, ha így lett megvásárolva a vonató. Mondjuk úgy 15 éve. Legyünk őszinték: a határokon mindig ott volt a mérleg, 30 éve is és még az uniós határokon is ott van mai napig. Ezen felül lassan 10 éve telepítették az útburkolatba szerelt tengelysúlymérő berendezéseket. Aki olyan technikával dolgozik 2026-ban, ami nem tud tengelysúlyt mérni az meg is érdemli.
Nálunk a 2007-2008-as gyártású Krone pótok már mind mérték a tengelysúlyt... Persze az én főnököm is bevásárolt tizenéve két akciós használt TGX-et jó áron, mert gyorsan kellett két vontató és bár Euro6-osak voltak ezek sem mértek tengelysúlyt ( a többi vontatónk amiket mi rendeltünk az mind mért ) és bár ezeket a kis össztömegű munkákhoz vették, mi is belefutottunk olyanba hogy 32t össztömeg mellett 13tonna volt a hajtott tengely. Csak a mi esetünkben a rakomány vámzáras konténer volt amit Kínában raktak meg orrnehézre. A munkához megfelelő eszközt kell megvenni és akkor nincsenek ilyen problémák.
KAMELOT:
Ja, régen akkor ment jól, ha gyakorlatilag nettó bűnöző voltál. Hál' istennek ezek az idők már elmúltak.Pontosan!
Nem is tudom mi volt ebben a jó, hogy bűnözött valaki?! -
zsid
senior tag
Srácok, kérlek segítsetek megérteni valamit.
Belép az országba egy kamion. A határtól pár kmre megmérik a súlyát, 1 tengelyen találnak 150kg pluszt. Annak rendje módja szerint helyben megvágják a sofőrt kb cca 180k hufra amit kifizet kártyával, kap jegyzőkönyvet mindent + egy hozzájárulást hogy folytathatja az utat és kiléphet az országból a megváltott viszonylati jegy alapján. Majd hetekkel később kap a cég egy 480k huf bírságot pluszban, mert nem volt előre megváltott túlméretes engedély?! Egy öregebb kamionnál honnan a francból tudja a sofőr hogy mennyi a tengelyterhelés ha az ügyfél pakolja meg a platót? Ráadásul nem is extrém túlterhelésről van szó hanem csak meg kellett volna cserélni két palettát és minden ok...
Ez teljesen normális? Nem lehet ezzel kezdeni semmit?Ez a sztori nem teljesen tiszta. Ki és hol büntette meg? Közútkezelő mérte meg vagy valamelyik hatóság? Ki adott neki útvonalengedélyt?
KAMELOT:
Ja, régen akkor ment jól, ha gyakorlatilag nettó bűnöző voltál. Hál' istennek ezek az idők már elmúltak. -
KAMELOT
titán
Volt néhány ex-HC-s munkatársam és ez a "pár éve alatt összeszedted a ház árát" az azért nem volt általános. Az orosz- és a közel-keleti fuvarokon tényleg lehetett pénzt csinálni és csempészni, de azt a fuvart nem kapta meg akárki. Előre jattolni kellett a diszpécsernek nem is keveset, hogy abba az irányba küldjenek!
Ex-munkatársam járt Teheránba, Bagdadba, Szíriába... a Budapest-Bagdadot/Teheránt 6-7 nap alatt nyomták le úgy, hogy Törökországban földúton mentek, mert nem volt más. Mesélte hogyan kellett a Rába kárpitja mögé elrejteni a dollárt és a márkát, mert a kamionokat rendszeresen kirabolták és csak ott nem találták meg a lóvét. Már nem emlékszem melyik területeket mesélte, ahol egyáltalán nem álltak meg nehogy gáz legyen.
Közelsem volt ez olyan romantikus, mint ahogy néhányan előadják, munkatársam nyíltan kimondta: undorítóan sz@r volt az egész és ő is csak azért csinálta pár évig, mert hajlandó volt bizniszelni. Ha nem csinálta volna az okosságokat, akkor a diszpécsernek leadandó yatt miatt nettó bukó lett volna az egész..Amúgy, ha most egy fiatal lehúz egy normálisabb nemzetközis cégnél 5-6 évet és spórol akkor most is bőven össze tudja szedni egy vidéki ház árát.
Ugyan ezt írtam én is.
3000€ legalább 2000€ félre tudsz tenni.
5 év alatt 100.000€Nem is értem mi volt abban a jó, hogy kigyúrtad a beledet, mert mentél éjjel nappal, xar ágyon feküdtél, kis kabinban, fostál egész nap hol rabolnak ki vagy hol robbansz le.
Jelenleg fényévekkel jobb kamionozni és a pénz is több. -
bitpork
nagyúr
Srácok, kérlek segítsetek megérteni valamit.
Belép az országba egy kamion. A határtól pár kmre megmérik a súlyát, 1 tengelyen találnak 150kg pluszt. Annak rendje módja szerint helyben megvágják a sofőrt kb cca 180k hufra amit kifizet kártyával, kap jegyzőkönyvet mindent + egy hozzájárulást hogy folytathatja az utat és kiléphet az országból a megváltott viszonylati jegy alapján. Majd hetekkel később kap a cég egy 480k huf bírságot pluszban, mert nem volt előre megváltott túlméretes engedély?! Egy öregebb kamionnál honnan a francból tudja a sofőr hogy mennyi a tengelyterhelés ha az ügyfél pakolja meg a platót? Ráadásul nem is extrém túlterhelésről van szó hanem csak meg kellett volna cserélni két palettát és minden ok...
Ez teljesen normális? Nem lehet ezzel kezdeni semmit? -
HoTaZo
addikt
En mindig attol feltem -be is jott- ha odamegyek egy ceghez melozni, es leteszek egy olyan munkat, amit magamtol elvarok, akkor abbol inkabb kihasznalas lesz, nem pedig ilyen “jo volt a koncert?” mentalitas.
Aztan igy 20+ ev utan szerintem meguntam a hulyenek nezest.
De valamit jol csinalhattam, mert eddig mindig hivtak vissza.
De az a hajo eluszott…Ezert is jo ez a volan, bemegyek, megcsinalom a melot, aztan leszarom, uj nap jon, es pont ugy megy minden mint tegnap.
Teljesen mindegy, hogy mit csinalok, mert meg ha rukiben megyek is megugrom az also kuszobot
Es pont ugy leszarjak a munkam minoseget mint eddig mindenhol.
Lehet felnottem?!
Mindegy is.Jon a nyar, magasabb buszokbol pont belatni a _megfelelo helyekre_
eddig csak a paksi-mogyoros roman-bulgar jutott, szoval ez elegge nagy minosegbeni ugras 
Nem tudom, más a mentalitás. A franciák is próbálták szívni a vérem, ez a két említett is. Az egyiknek leraktam a kulcsot az asztalára, hogy lehet folytatni a turnust. Útba esett az iroda és már volt beszélni valónk, belement a kért dealbe, de este telefonon megkért, hogy így ne beszéljek vele a többiek hallatára.
A másiknak (ott a főnökasszonnyal beszéltem), egy brutál nap után megmondtam, hogy elég volt abból, hogy bohócnak néztek. Pár hónap belföldes teszt után, azok akik nemzetközizni mentek hozzájuk, mentek olaszba, jó pénzért, később luxemburgi szerződéssel, még jobb pénzért, én meg féléve belföldi járat vagy szarabbnál szarabb munkákat kaptam, mikor felvettek egy fickót és küldték ki, de az az első úton összetörte a pótot. Kivettem két nap szabit, elkezdtem keresni a környéken, visszajelzést ígértek. Így, következő hétfőn bementem, "nem találtál másik céget?", kérdezték. Robbanni tudtam volna. Lehúztam a napot, erre este mondja a főnök, hogy "holnap a haveroddal indultok olaszba, az ott a te autód, hozzál magaddal reggel ami kell a hétre. Ez után élvezett volt velük dolgozni.Úgy vettem észre, hogy feszítik a húrt ők is, de amint kiállsz magadért, akkor tisztelni fognak. Ez magyar cégvezetőnél nem működik, ők megvannak sértve és inkább elveszít egy jó munkaerőt, mintsem, hogy csorbuljon a presztízse. Ebben is volt részem.
-
Tüzi
veterán
Nekem a régi szép idők, annyit jelentettek, hogy amikor kezdtem ('97) nem volt vámolás, órákon, napokon át várakozás a határokon. F-D, majd F-L-B-NL vonalakon jártunk, csak azt nézték a határon, hogy meglegyen a Benelux jegy.
Később, amikor Angliába jártam, akkor volt lehetőség vinni nekik cigit, piát. Nem építettem házat belőle, de fedezte a kis fű fogyasztást és CD bevásárlást. Vagy ha olyan kedvem volt előző héten megvettem a repülőjegyet a következő hétvégére + taxi Metz és Luxemburg között oda-vissza.
Bőr cuccok, koncertek, haverokkal étterem.
Akkor még kevés Kelet-europai járt arra, sajnáltuk is a 4 kezes Wili Betzes bulgár medvéket az akkori kis Actrosokban , akik több hétig, hónapig rótták az utakat, míg mi minden hétvégén otthon voltunk.
Persze ott is voltak műszak után kézbe kapott szabis papír, eltűnő korongok, hogy néhány óra alvás után újra induljunk. De ezek nem voltak sűrűn, fiatalok voltunk, belementünk a játékba. Amikor meg nem bírtam tovább, akkor megálltam, főnök unszolt, de mondtam neki, hogy akkor az árokból szednek ki engem is meg a szerelvényt is. Még nem volt mindenkinek mobilja, kabinból hívtam, nem tudott nyaggatni folyamatosan.
De megoldották, hogy Londonban is (előtte 2 nappal Párizsban voltam) el tudjak menni KISS koncertre, úgy kértek ablakot, hogy koncert után odaérjek. Másik cégnél Velencébe tudtunk menni a párommal, amikor velem jött. Egyik sem szólt előre, rajtam múlt, hogy kihasználom-e a lehetőséget. De másnap mindkettő megkérdezte, hogy jó volt -e a koncert, a séta Velencében? Akkor esett le, hogy ezt úgy szervezték, hogy jó legyen.
Nekem ilyen emlékeim vannak a régmúltról. Már kezdtek jó autók lenni, igaz, jutott borzasztó vagy bontó szökevény is.En mindig attol feltem -be is jott- ha odamegyek egy ceghez melozni, es leteszek egy olyan munkat, amit magamtol elvarok, akkor abbol inkabb kihasznalas lesz, nem pedig ilyen “jo volt a koncert?” mentalitas.
Aztan igy 20+ ev utan szerintem meguntam a hulyenek nezest.
De valamit jol csinalhattam, mert eddig mindig hivtak vissza.
De az a hajo eluszott…Ezert is jo ez a volan, bemegyek, megcsinalom a melot, aztan leszarom, uj nap jon, es pont ugy megy minden mint tegnap.
Teljesen mindegy, hogy mit csinalok, mert meg ha rukiben megyek is megugrom az also kuszobot
Es pont ugy leszarjak a munkam minoseget mint eddig mindenhol.
Lehet felnottem?!
Mindegy is.Jon a nyar, magasabb buszokbol pont belatni a _megfelelo helyekre_
eddig csak a paksi-mogyoros roman-bulgar jutott, szoval ez elegge nagy minosegbeni ugras 
-
HoTaZo
addikt
Nekem a régi szép idők, annyit jelentettek, hogy amikor kezdtem ('97) nem volt vámolás, órákon, napokon át várakozás a határokon. F-D, majd F-L-B-NL vonalakon jártunk, csak azt nézték a határon, hogy meglegyen a Benelux jegy.
Később, amikor Angliába jártam, akkor volt lehetőség vinni nekik cigit, piát. Nem építettem házat belőle, de fedezte a kis fű fogyasztást és CD bevásárlást. Vagy ha olyan kedvem volt előző héten megvettem a repülőjegyet a következő hétvégére + taxi Metz és Luxemburg között oda-vissza.
Bőr cuccok, koncertek, haverokkal étterem.
Akkor még kevés Kelet-europai járt arra, sajnáltuk is a 4 kezes Wili Betzes bulgár medvéket az akkori kis Actrosokban , akik több hétig, hónapig rótták az utakat, míg mi minden hétvégén otthon voltunk.
Persze ott is voltak műszak után kézbe kapott szabis papír, eltűnő korongok, hogy néhány óra alvás után újra induljunk. De ezek nem voltak sűrűn, fiatalok voltunk, belementünk a játékba. Amikor meg nem bírtam tovább, akkor megálltam, főnök unszolt, de mondtam neki, hogy akkor az árokból szednek ki engem is meg a szerelvényt is. Még nem volt mindenkinek mobilja, kabinból hívtam, nem tudott nyaggatni folyamatosan.
De megoldották, hogy Londonban is (előtte 2 nappal Párizsban voltam) el tudjak menni KISS koncertre, úgy kértek ablakot, hogy koncert után odaérjek. Másik cégnél Velencébe tudtunk menni a párommal, amikor velem jött. Egyik sem szólt előre, rajtam múlt, hogy kihasználom-e a lehetőséget. De másnap mindkettő megkérdezte, hogy jó volt -e a koncert, a séta Velencében? Akkor esett le, hogy ezt úgy szervezték, hogy jó legyen.
Nekem ilyen emlékeim vannak a régmúltról. Már kezdtek jó autók lenni, igaz, jutott borzasztó vagy bontó szökevény is. -
zsid
senior tag
Mondjuk amit anno a regen HC-nal dolgozo kisoreg mondta, 5-6 ev alatt osszeszedte egy haz arat.
Torok hataron 3 hetig alltak, az ut egyik oldalan a kijelolt parkolo, a masikon a sima, ok bealltak a simaba, adtak 5 markat a parkolos sracnak, o odaadta az igazolast a kijelolt parkoloban allasrol, es a napi 30 marka ment a zsebbe.
Meg az ezer ilyen sztori, a kiepult szonyeg es farmerkereskedelem, aztan kesobb “felfer a kamionra ket raklap spanyol csempe” mivel az Barcelona alatt harmada annyiba kerul, es sulyban jo volt, ilyesmik.Te lehet, hogy nem rohansz, meg leszarod, mert alkalmazott vagy.
De pl Lacikabol is kibukott a fos a multkor, ezt is kiveszeltuk 2 hete kb.
amit en eszrevettem, az az, hogy a covid utan erezhetoen szarabb lett.
egyre tobb a hulye, a turelmetlen, es ne felejtsuk el, hogy a Wabinal is emeltek a teljesitendo km-en.
ezek nem veletlenek.
egyre kisebb a marzs, egyre kisebb a nyeresegesseg, es egyre tobbet kell menni ahhoz, hogy ne drasztikusan legyen kevesebb a bevetel.Volt néhány ex-HC-s munkatársam és ez a "pár éve alatt összeszedted a ház árát" az azért nem volt általános. Az orosz- és a közel-keleti fuvarokon tényleg lehetett pénzt csinálni és csempészni, de azt a fuvart nem kapta meg akárki. Előre jattolni kellett a diszpécsernek nem is keveset, hogy abba az irányba küldjenek!
Ex-munkatársam járt Teheránba, Bagdadba, Szíriába... a Budapest-Bagdadot/Teheránt 6-7 nap alatt nyomták le úgy, hogy Törökországban földúton mentek, mert nem volt más. Mesélte hogyan kellett a Rába kárpitja mögé elrejteni a dollárt és a márkát, mert a kamionokat rendszeresen kirabolták és csak ott nem találták meg a lóvét. Már nem emlékszem melyik területeket mesélte, ahol egyáltalán nem álltak meg nehogy gáz legyen.
Közelsem volt ez olyan romantikus, mint ahogy néhányan előadják, munkatársam nyíltan kimondta: undorítóan sz@r volt az egész és ő is csak azért csinálta pár évig, mert hajlandó volt bizniszelni. Ha nem csinálta volna az okosságokat, akkor a diszpécsernek leadandó yatt miatt nettó bukó lett volna az egész..Amúgy, ha most egy fiatal lehúz egy normálisabb nemzetközis cégnél 5-6 évet és spórol akkor most is bőven össze tudja szedni egy vidéki ház árát.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hogy érintett -re valamelyikőtöket a mai szlovén mutatvány? Valahol, talán Postojna környékén felborult egy hússzállító. Magyar, osztrák, olasz irányból lezárták a behajtást 7,5t felett.
Én Horvátországon keresztül gond nélkül jutottam fel a Ljubljana melletti lerakómra. Novo Mesto után állítottak meg kamionokat, de mire én odaértem, már haladtunk simán.
Azt mondta az irányítóm, hogy ha ma le tudom rakni, akkor jobb a +km, mint a kötbér. -
chop
őstag
Aha! Akkor lehet azokat még csak most fogja megcsinálni, mert Német sincs kész az egész! Csehország az is egy katasztrófa parkoló szempontjából, mármint hogy nagyon kevés van.
Petrovice - Prága szakasz az valami kegyetlen. Ott még napközben 45p pihenőre is alig lehet megállni!
Akkor addig marad a Googlemaps keresés, esetleg mindig így számolod ki az utat, hogy azokon a nagyobb parkolókon tudj megállni!Éjjel vagy nappal jársz?
Nappal, ugyhogy mindig estere erek oda. Ha forditva lenne, kevesbe lenne ez szivas.
-
KAMELOT
titán
Aha! Akkor lehet azokat még csak most fogja megcsinálni, mert Német sincs kész az egész! Csehország az is egy katasztrófa parkoló szempontjából, mármint hogy nagyon kevés van.
Petrovice - Prága szakasz az valami kegyetlen. Ott még napközben 45p pihenőre is alig lehet megállni!
Akkor addig marad a Googlemaps keresés, esetleg mindig így számolod ki az utat, hogy azokon a nagyobb parkolókon tudj megállni!Éjjel vagy nappal jársz?
-
chop
őstag
Igen az akkor volt amikor nem volt ellenőrizve semmi és tudtál csempészni dolgokat.
Azt az időszakot ne hasonlítsuk ezzel, mivel a fizetés magas volt és az élelmiszer és más árak meg alacsonyak. 25 éve 20sk-ból vettem 1 tejet, 100g pulykasonkát, 2 rozskiflit, 2 túrós táskát. 0.70€
Jelenleg egy tej 0.85€
Legalább 3-4x drágább minden!
Most is simán megvan 5-6 év alatt egy házra. Falun 130k már simán veszel 4-5 szobás házat 10á telekkel.Nem kell rohanni sehova, úgy vannak a fuvarok is kialakítva, hogy a 9-10ó beleférj.
Lacikát igen kibeszéltük, hogy elszaladt a ló nála, meg mit akar egy 4 kamionos cég külföldön?!?! Neki itt kellett volna dolgozni és hordani hűtőssel a raktárakból az üzletekbe. Azok meg vannak fizetve, csak hát neki kellett a sok lóvé. Ebből is látszik, hogy semmit nem változott, elherdálja a pénzt és nagy lábon él.
Aztán amikor meg többen megírták neki a tutit akkor meg ő van felbaxódva. Persze mert fáj az igazság!
25.000€ ami elúszott neki, azt már soha nem tekeri vissza!chop: Ott van ST22 Lacika applikációja abban benne vannak üzletek, kis parkolók IZ-k minden!
Neztem mar korabban, de egy darab parkolo sem szerepel benne az emlitett utvonalakon.
-
KAMELOT
titán
Mondjuk amit anno a regen HC-nal dolgozo kisoreg mondta, 5-6 ev alatt osszeszedte egy haz arat.
Torok hataron 3 hetig alltak, az ut egyik oldalan a kijelolt parkolo, a masikon a sima, ok bealltak a simaba, adtak 5 markat a parkolos sracnak, o odaadta az igazolast a kijelolt parkoloban allasrol, es a napi 30 marka ment a zsebbe.
Meg az ezer ilyen sztori, a kiepult szonyeg es farmerkereskedelem, aztan kesobb “felfer a kamionra ket raklap spanyol csempe” mivel az Barcelona alatt harmada annyiba kerul, es sulyban jo volt, ilyesmik.Te lehet, hogy nem rohansz, meg leszarod, mert alkalmazott vagy.
egyre tobb a hulye, a turelmetlen, es ne felejtsuk el, hogy a Wabinal is emeltek a teljesitendo km-en.
ezek nem veletlenek.
egyre kisebb a marzs, egyre kisebb a nyeresegesseg, es egyre tobbet kell menni ahhoz, hogy ne drasztikusan legyen kevesebb a bevetel.Igen az akkor volt amikor nem volt ellenőrizve semmi és tudtál csempészni dolgokat.
Azt az időszakot ne hasonlítsuk ezzel, mivel a fizetés magas volt és az élelmiszer és más árak meg alacsonyak. 25 éve 20sk-ból vettem 1 tejet, 100g pulykasonkát, 2 rozskiflit, 2 túrós táskát. 0.70€
Jelenleg egy tej 0.85€
Legalább 3-4x drágább minden!
Most is simán megvan 5-6 év alatt egy házra. Falun 130k már simán veszel 4-5 szobás házat 10á telekkel.Nem kell rohanni sehova, úgy vannak a fuvarok is kialakítva, hogy a 9-10ó beleférj.
Lacikát igen kibeszéltük, hogy elszaladt a ló nála, meg mit akar egy 4 kamionos cég külföldön?!?! Neki itt kellett volna dolgozni és hordani hűtőssel a raktárakból az üzletekbe. Azok meg vannak fizetve, csak hát neki kellett a sok lóvé. Ebből is látszik, hogy semmit nem változott, elherdálja a pénzt és nagy lábon él.
Aztán amikor meg többen megírták neki a tutit akkor meg ő van felbaxódva. Persze mert fáj az igazság!
25.000€ ami elúszott neki, azt már soha nem tekeri vissza!chop: Ott van ST22 Lacika applikációja abban benne vannak üzletek, kis parkolók IZ-k minden!
-
Tüzi
veterán
Én nem vettem észre semmit.
Nincs rohanás, mert max 9ó vezetésed van és 15ó munkaidőd.
Nincs baxogatás, mert mindenhol ismernek.
Mindenhol rendesek és segítőkészek.
Mond el mi volt jó 20-30 éve?
-álltak napokat a vámon
-aludtak a xar ágyon
-kis fülke, klíma semmi
Köszi, de én nem akarom megtapasztalni milyen körülmények között kamionoztak.
Emelem kalapom, akik akkor kamionoztak.
Most emeltek +400€Mondjuk amit anno a regen HC-nal dolgozo kisoreg mondta, 5-6 ev alatt osszeszedte egy haz arat.
ezek nem veletlenek.
egyre kisebb a marzs, egyre kisebb a nyeresegesseg, es egyre tobbet kell menni ahhoz, hogy ne drasztikusan legyen kevesebb a bevetel. -
chop
őstag
Sziasztok Urak!
Visszaultem szekerre hetelos melora es mivel gyakran kapok atkozott cseh tranzitokat, ezert szuksegem lenne tippekre parkolohoz. Nem muszaj kozvetlenul palya mellett, akar le is megyek onnan, ha nem szorulok be cserebe sehova.
A szokasos Usti-Praga, illetve Chomutov-Praga erdekelne elsosorban, de johet a brnoi szakaszrol is (ha van).
Koszi elore is!
-
Qtya123
őstag
kb 9-10 evet nemzetkoziztem. Amikor elkezdtem, beszelgettem oregekkel erre-arra, mindegyik azt mondta, hogy mekkora szar mar az egesz, mennyire jo volt 10, de plane 20-30 eve.
most en is azt mondom nagyjabol amit ok, hogy jo volt a nemzetkozi tiz eve, es most szar a folyamatos rohanas, banasmod, es szopatas miatt.
csak neha belegondolok, hogy milyen lehetett ez 20-25 eve?
30?
busznal amugy detto ez megy.
mennyire jo volt amikor meg Balaton volan volt, aztan igazabol az ENYKK korszak mar rosszabb volt, sokkal, de meg az is boven jobb volt mint most ami megy.milyen lehetett ez az egesz regen?
tegnap felszallt egy oreg kollega, iden megy nyugdijba.
beszelgettunk, mondom, hogy honnan jottem, nem lepodott meg, de azert megkerdezte, hogy “de mitol van ez, hogy mostanaban ennyi kamionos jon buszozni? Regen js jott egy-ketto, de most nagyon sok”Szoval nem csak en erzem ugy, hogy valami (nagyon) elbaszodott.
Ide sokan az arrivától jönnek át. Azt mondják jó ott a lóvé nagyon, de a bejelentés nem. A BKK meg bejelent tejesen, de a buszok gatyák. Mondjuk sok azóta már el is ment, nem tetszett nekik a credo.
A távolságiról meg mentek át korábban sokan aggoba.De amúgy itt is nagyon öregedő az állomány. Akiket látok, 90% bőven 50 felett van.
Jöttem GKI megújító tanfolyamra, kb gyereknek éreztem magam a 40 évemmel. Ott is mindegyik buszsofőr erősen a 60 felé tartott, 1 volt korombeli. -
KAMELOT
titán
kb 9-10 evet nemzetkoziztem. Amikor elkezdtem, beszelgettem oregekkel erre-arra, mindegyik azt mondta, hogy mekkora szar mar az egesz, mennyire jo volt 10, de plane 20-30 eve.
most en is azt mondom nagyjabol amit ok, hogy jo volt a nemzetkozi tiz eve, es most szar a folyamatos rohanas, banasmod, es szopatas miatt.
30?
mennyire jo volt amikor meg Balaton volan volt, aztan igazabol az ENYKK korszak mar rosszabb volt, sokkal, de meg az is boven jobb volt mint most ami megy.milyen lehetett ez az egesz regen?
beszelgettunk, mondom, hogy honnan jottem, nem lepodott meg, de azert megkerdezte, hogy “de mitol van ez, hogy mostanaban ennyi kamionos jon buszozni? Regen js jott egy-ketto, de most nagyon sok”Szoval nem csak en erzem ugy, hogy valami (nagyon) elbaszodott.
Én nem vettem észre semmit.
Nincs rohanás, mert max 9ó vezetésed van és 15ó munkaidőd.
Nincs baxogatás, mert mindenhol ismernek.
Mindenhol rendesek és segítőkészek.
Mond el mi volt jó 20-30 éve?
-álltak napokat a vámon
-aludtak a xar ágyon
-kis fülke, klíma semmi
Köszi, de én nem akarom megtapasztalni milyen körülmények között kamionoztak.
Emelem kalapom, akik akkor kamionoztak.
Most emeltek +400€ -
Tüzi
veterán
30?
-
KAMELOT
titán
Kozelben.
100 meter kb.
Meguntam, hogy 2-3 orat autokazok a kamionhoz, es haza.
De ha meg bejarsz, akkor 20 km tavolsagbol adnak ra 35-40ezret 15 napra. Ha robogoval mesz, akkor is.
Aztan az alapbol nem rossz netto melle ott a sok kicsi biszbasz, meg az evi egy guriga a szepkartyara.
Meg az ingyenorszagberlet mindenre, es a bejelentes.
2 eve elegge poszen neztem a 130ezer tappenzre.
Meg a balesetmentes bonusz
Meg a tervezhetoseg, es a duplapenzes napok.
Na mindegy.
Szerintem jo.Es a kpm sem basztat…
Mentem 4 napot kamionnal aprilisban, meg volt ket unnepnapom.
Ha jo lesz az uzemanyagos love, akkor lehet megcsipem az egymillat…
Meg igy, hogy jon busszal is a km, talaltam egy maszekot, ami hetfo reggel indul, gorog palya, szerda delutan hazaersz a turistakkal, es 130-140 netto plusz a jatt.
Ez sem hangzik szarul.Mindenki idővel megtalálja az optimális munkát.
Neked ez tökéletes!Qtya123: Nem is azt írtam, hogy feladod, csak hogy ez egy gond neked. Tudom a kapcsolat a fontos és ezért számodra ez a legjobb.
-
Tüzi
veterán
Kozelben.
100 meter kb.
Meguntam, hogy 2-3 orat autokazok a kamionhoz, es haza.
De ha meg bejarsz, akkor 20 km tavolsagbol adnak ra 35-40ezret 15 napra. Ha robogoval mesz, akkor is.
Aztan az alapbol nem rossz netto melle ott a sok kicsi biszbasz, meg az evi egy guriga a szepkartyara.
Meg az ingyenorszagberlet mindenre, es a bejelentes.
2 eve elegge poszen neztem a 130ezer tappenzre.
Meg a balesetmentes bonusz
Meg a tervezhetoseg, es a duplapenzes napok.
Na mindegy.
Szerintem jo.Es a kpm sem basztat…
Mentem 4 napot kamionnal aprilisban, meg volt ket unnepnapom.
Ha jo lesz az uzemanyagos love, akkor lehet megcsipem az egymillat…
Meg igy, hogy jon busszal is a km, talaltam egy maszekot, ami hetfo reggel indul, gorog palya, szerda delutan hazaersz a turistakkal, es 130-140 netto plusz a jatt.
Ez sem hangzik szarul. -
Di Natale
senior tag
Neked nem dumálnak, de látod Qtya123 kollégának már gondjai vannak ezzel!
Azért ott nem tartok, hogy emiatt offoljam a dolgot. Majd megszokom. Minden nem lehet tökéletes. Ennyit elfogadok cserébe, hogy minden nap otthon vagyok, ami nálunk elégé lényeges, mert nem igazán működnénk megfelelően távkapcsolatban. Erről írtam már itt korábban.
Nyilván, ha kamionos munkában lenne olyan, hogy teljes bejelentés+cafeteria+havi 15-18 nap és az fixen úgy, hogy legkorábban reggel 5kor kezdek és legkésőbb 21 óra körül végzek, akkor teljesen egyértelműen azt választanám. De ez a csokor így egyben ott nincs, vagy ha van, akkor 1000 cégből 1, de inkább 0 ha a teljes bejelentés és a cafeteria tekintetében nézzük.
Teljesen megértelek. Nekünk is nagy kihívás ez a nemzetközi.
A napközbeni kiállásoknál mit szoktatok csinálni?
Csak tippelek: Felmossátok a padlót, összeszeditek a szemetet, beszélgettek, hátsóülésen alszotok, esztek egy szendvicset?
-
Qtya123
őstag
Azért ott nem tartok, hogy emiatt offoljam a dolgot. Majd megszokom. Minden nem lehet tökéletes. Ennyit elfogadok cserébe, hogy minden nap otthon vagyok, ami nálunk elégé lényeges, mert nem igazán működnénk megfelelően távkapcsolatban. Erről írtam már itt korábban.
Nyilván, ha kamionos munkában lenne olyan, hogy teljes bejelentés+cafeteria+havi 15-18 nap és az fixen úgy, hogy legkorábban reggel 5kor kezdek és legkésőbb 21 óra körül végzek, akkor teljesen egyértelműen azt választanám. De ez a csokor így egyben ott nincs, vagy ha van, akkor 1000 cégből 1, de inkább 0 ha a teljes bejelentés és a cafeteria tekintetében nézzük.
-
KAMELOT
titán
"Nyugdíjasok akik két véglet sokszor. Vagy nagyon kedves és örül, hogy elviszed, vagy minden baja van. "
Igen, ez ismerős; és nem új dolog.

Van az a nyugdíjas réteg - ingyen bérlettel - akinek az a heppje, hogy furikázik a városban, helyi járattal.
Aztán ha lekési, akkor meg te vagy a hibás. Ezt nem egy sofőrtől hallottam.
Valaki rendszeresen lekési, mert a fene se tudja miért. Utána meg megy a hiszti, mert szerinte őt direkt nem várták meg.
Egy csomó ilyen szipirtyó van, aztán ki hogyan veszi fel, oldja meg a dolgot.
Szóval sok a hülye; és nem azért, mert nyugdíjas.

Ha úgy fogod ki, akkor nagyon nem egyszerű a napod.
Reggel leakasztod a pótot, alszol és este 11-kor készen van és mehetsz
Még ajtót sem kell nyitni.
Éjjel a pályán senki!
Nincsenek nyanyák sem!
-
csibe1
veterán
Jó, hát aki a pályaudvar mellett lakik…
Neked akkor egész jó az utazó közönség. Nekem 70% nyugger általában. Illetve pénteken vagy vasárnap diákok. Velük nincs gond. Nyugdíjasok akik két véglet sokszor. Vagy nagyon kedves és örül, hogy elviszed, vagy minden baja van. Eddig még a c-typeok is sokkal jobbak náluk."Nyugdíjasok akik két véglet sokszor. Vagy nagyon kedves és örül, hogy elviszed, vagy minden baja van. "
Igen, ez ismerős; és nem új dolog.

Van az a nyugdíjas réteg - ingyen bérlettel - akinek az a heppje, hogy furikázik a városban, helyi járattal.
Aztán ha lekési, akkor meg te vagy a hibás. Ezt nem egy sofőrtől hallottam.
Valaki rendszeresen lekési, mert a fene se tudja miért. Utána meg megy a hiszti, mert szerinte őt direkt nem várták meg.
Egy csomó ilyen szipirtyó van, aztán ki hogyan veszi fel, oldja meg a dolgot.
Szóval sok a hülye; és nem azért, mert nyugdíjas.

Ha úgy fogod ki, akkor nagyon nem egyszerű a napod.
-
KAMELOT
titán
De lehet, a sajatodra ami otthon van.
Ez a “minden utas feljelent” is egy kicsit hoax szagu, itt vagyok fel eve, meg nem tortent ilyen.
Nem olyan mint a kamion, ez teny.
Cserebe nagysagrendekkel tobb szabadidod van.
Penzben meg nem sokkoloan kevesebb.Nekem most 8.05tol delig kiallasom volt, 12:10kor indultam jaratba. Jonnek az azsiai csajok, japanokkal elkarattyolok, jott egy Boston-i no is, vele eldumaltam angolul, tiszta buli.
8 utan elmentem haza, mostam egy gep ruhat, csinaltam ebedet, ledoglottem kozel masfel orat, felkeltem, kajaltam, es visszaultem este fel tizig. Fizetik.
Holnap meg holnaputan szabad, es basztathatom a motorjaimat.
Persze itt nincs sajat auto, a credo buszok egy rakas hulladekok, stb, de ezt elviselem.Ha közleben vagy! Mindenkinek ilyen a munkája, hogy a házától pár km-re van és ott is parkol mindig? De ha máshol vagy akkor mit csinálsz 2-3 órán keresztül?
Új hozzászólás Aktív témák
-
24110 - 24001
24110 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Autóhifi
- Mesterséges intelligencia topik
- Lexus, Toyota topik
- Parfüm topik
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Építő/felújító topik
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Mac Pro 6,1 2013 Late
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- 27% - Corsair RMx Series RM1000x 1000W 80 PLUS Gold (CP-9020271-EU) Tápegység!
- White AM4 félkonfig! ASUS ROG B550-A + Ryzen 9 5950X BOX + 32GB DDR4 3600Mhz CL17
- utolsó 2 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgyse látni belőlük sokat a sisak, szemüveg, ruha miatt. Nyáron még megértettem volna!

Ez meg a műszerfal: