Új hozzászólás Aktív témák
-
Di Natale
senior tag
Kamionos életérzés -
Di Natale
senior tag
Ma 3 rakodáson túl vagyok. 14-kor megálltam egy hofba. Az a lényeg, hogy amivel Gyöngyösre megyek haza, már rajtam van.
-
HoTaZo
addikt
Akkor örül neked.
Egy nyomtatást azért adhatsz neki, miután külön váltok, hadd bizonyítsa, hogy majdnem jól csináltátok .Majdnem. Párom majd' kitörte a lábát még 2-án, szerencsére nem kellett rögtön indulnom, ápolhattam míg önellátó tudott lenni. Belevágtunk egy bontás - garázs építés projektbe, s máris szalad a pénz. Hó végére még ez a vírusos balhé. Amúgy minden ok. S neked?
[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
válasz
HoTaZo #21732 üzenetére
De en voltam az egyes sofor, srac a kettes. Magamnak korabban nyitom mint a masodiknak
Na mindegy, tanulsagokat le kell vonniMindenkinek jol telt a januar?
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
Igen, ez így furcsa. Csak azt a folyamatot tudom elképzelni, hogy 1. sofőr néhány másodperccel hamarabb adja be a kezdést, minthogy a másiknak már elérné az elegendő időt. Így nem is perceken, hanem másodperceken múlt csak a művelet.
-
válasz
Di Natale #21728 üzenetére
Ez amugy erdekes, mert az en kartyamat kb 20 masodperc alatt beolvassa, a masik kartya meg 4-5 perc. Es arra nem huzott eleg pihenot.
Nem ertem
Dehat igazabol nem az en kartyam szarA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
válasz
HoTaZo #21726 üzenetére
Ez oke, egyetertek, de a mechanika tovabbra is homalyban van.
Egyszerre kezdi el huzni a pihenot, egyszerre nyitsz napot, megis mas idot szamol?A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Di Natale
senior tag
válasz
Agyrák666 #21721 üzenetére
A buszozás tényleg jó, de nekem még nem aktuális. 30 éves vagyok. Autó, lakás megvan és nincs hitelem. 5 évet szeretném megnyomni, hogy azért legyen lekötött pénzem és esetleg a 2016-os Fordot egy újabbra cseréljem. Nagyjából ennyi. Még egy lakást a jelenlegi árak mellett nem tudnék már venni.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Di Natale #21719 üzenetére
Oraberre lebontva egyszeruen sehol se eri meg kamionozni.
Nalunk most egy teljes nap 21.400 Ft-ra jon ki buszra. ( most emeltek par szaz ft-ot
)
Ebbol reggel vezetsz 2 ora 10 percet
Delutan 3 orat.
Ha beleszamitom a busz takaritasat/tankolasat/varakozast..csak akkor jon ki a napi 7 ora.
21400Ft / 7 = 3057 Ft-os netto oraber -
Negykez, gorogokhoz.
Visszafele hataron megallunk, lezarom a napot, gyujtas levesz, piheno indul.
Hajnalban keles, kaja, nezem 9.00 piheno, zsir, nap nyit, atteszem kalapacsra, elindulunk, minden fasza.
Elmegy 4.20, megallok, kartya atcserel, masik kartyan folyamat 9es pihenot mutat…
Megalltunk, nyomtatunk, 8.59 pihenot szamolt a tacho a masodik kartyara.
Ez vajon hogyan?!
Asszem’ vissza is terek a 9.01-11.01 pihenos napnyitasi modszeremhez…A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Di Natale
senior tag
Igen, belföldön is voltak hosszú utak. Sokszor jártam Gyöngyösről Nyíregyházára és Debrecenbe. Én ezeket kirándulásnak éltem meg.
-
KAMELOT
titán
válasz
Di Natale #21714 üzenetére
Ilyen munkákat vállal be a cég, mert ezeket fizetik meg jól.
Vannak tili toli munkák, meg hosszúk is nemzetköziben, de belföldön is.
Amit te vállalsz.
Engem ma este 8ó raknak itt vagyok a cégnél. 3ó után a lerakón vagyok. 4ó nyitnak leszedik és átállok a másik utcába, ahol majd délután 15-16ó fele rakodok. Addig lehet pihengélni. Itt állok a felrakón Péntek 2:00-tól
Céges parkoló osztrákban. Van itt Hoffer, LIDL, Meki, benzinkút, Török gyrosos is.
Lehet itt hömpölyögni.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21714 üzenetére
Hát, elég húzós időkapuk. Kérdezz meg régi kollégánkat, akik ilyen vagy hasonló vonalon vannak, hogy nekik is ilyen időkapuik vannak-e?
Lehet, hogy még a friss húst tesztelik...
Ha eleged van belőle, akkor jusson eszedbe, hogy "Áru még nem maradt autón, s ami ma sürgős, az holnap még sürgősebb lesz!"Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21713 üzenetére
Az a szalámi és a tormás mustár érdekel!
Régebben voltál te Franciaországban is. Vagy rosszul emlékszem? AT-DE tényleg nem nagy szám ínyencségek terén, de az osztrák Bergkäse-k közel állnak a kedvenc francia Comté sajtomhoz.Azokra én nem is akarok gondolni!
-
Di Natale
senior tag
Köszi srácok, ezeket az ipari parkokat lementettem magamnak. Végül a Dresden Tornál álltam meg. Úgy voltam vele, ha nincs itt üres halszálka, akkor tovább megyek az ipariba.
holnap éjszaka 1-kor kell indulnom, hogy 4-re a lerakón legyek. Onnan átállok egy másik rámpára és azt viszem tovább egy másik lerakóra ami 11-es időkapu.
Szóval én ilyen durva időkapukkal dolgozok. Egyébként ilyen a nemzetközi vagy csak engem szivatnak?
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21711 üzenetére
Mindig szakítottam időt arra, hogy ínyencségek miatt megálljak.
Persze, éjszakai munkavégzéssel körülményesebb, de ha hétvégére (nem otthon töltve) olyan helyen állsz meg, ahol van bolt a közelben, s ez külföldön van, akkor érdemes kipróbálni helyi ínyencségeket.
Nem vagyunk pénzsóvárok a párommal."Az immunrendszer mindenre fel vna készülve. "
Hát, ezt mond egy aids-esnek, lyme kórosnak, egy szklerozis multiplexesnek. Vagy Karsai Dániel rokonainak, Dani sportos, egészséges életet folytató fiatalember volt, aztán jött az ALS...Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
KAMELOT
titán
válasz
Di Natale #21706 üzenetére
Ustí nad Labem itt is van IZ, ott is le tudsz parkolni.
Csehi az lófax parkolás szempontjából. Múltkor véletlen, hogy volt Prága után éjjel 1-kor 3 parkolóhely.
Kénytelen vagy bemenni pár km-t, hogy le tudj parkolni. Más esély nincs.HoTaZo: Ha van erre időd akkor igen. Most ha éjjel megyek, akkor hova menjek üzletbe?
Miért nem valami pénzt kaptok el a pároddal?
Az immunrendszer mindenre fel vna készülve. Ezért kell erősíteni és eljárni edzeni!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21706 üzenetére
Műhold- és utcakép alapján én is próbálkoznék itt. Munkaórákon kívül a kisautók már nem foglalják a helyet ilyen parkokban.
Esetleg kicsivel odébb itt látok még két parkot egymás mellett, ez is lehet opció. [link]Én a tegnap jöttem át Csehországon. Előtte a DE - CZ előtti parkolóban álltam meg, (a határellenőrzéssel szemben), de elég korán megtelt és szokásosan senki sem ment el, hogy a helyére betolassak
Úgyhogy megálltam így a szalagkorlát mellett, és nem volt gond. Előttem volt mégvalaki, csak a fotón teljesen ki van takarva. [kép] Majd 3:30 körül indultam, s Prágán is átmentem dugó nélkül.
[ Szerkesztve ]
asd
-
HoTaZo
addikt
válasz
lazoltan #21705 üzenetére
Igen , más is lappang. Szerencsémre (?) már az előző hullámban elkaptunk a párommal valamit, azzal több hétig voltunk göthösek, most talán annak a hatására nem kaptunk még el másikat.
S, az hogy már régóta nem volt beteg az ember, sajnos nem jelent semmit, mert az immunrendszer nem tud felkészülni olyanra amivel még nem találkozott.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Di Natale #21704 üzenetére
Teplice közelében van egy fizetős parkoló, de szombaton este..elvileg lehet foglalni helyet és neten előre fizetni, nekem egyszer sikerült is, de hogy valóban lefoglalják e neked a helyet azt kétlem.
https://maps.app.goo.gl/2rsPUxMo6r6eCWUC8?g_st=com.google.maps.preview.copyNem jutsz be Németországba egy ipari parkig?
HoTaZo: nem csak olyan vírus van, ezer éve nem voltam beteg, hétfőn elindultam, delutan már lázam volt és csütörtökig minden nap. Alig aludtam a héten. Nagy szerencsém, hogy ilyen laza hosszú munkát csinálok és tulajdonképpen ébresztőt nem kellett állítanom egész héten és nem volt szükség 9 órás pihenőre..
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
Di Natale
senior tag
Megint szivatnak ezzel a cseh tranzittal. Szombat este hol tudok megállni a cseh-német határnál Drezda irányában? (Gondolom már sehol)
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21701 üzenetére
Ez is aktív szén tabletta , ilyet kaptam.
Van gyógyszer pakkom, csak azelőtt bővebb volt.
S persze vettem probiotikumot is.De, ha egészségesen étkezel és erős az immunrendszered, akkor minek mindez a gyógyszer+vitamin+probiotikum pakk?
-
KAMELOT
titán
válasz
HoTaZo #21700 üzenetére
Parancsolj. Ez megfog mindent. Elég napi 2 Aktív széntabletta.
Azért kell egy komplett gyógyszer pakkot vinni magaddal + vitamin pakkot is.
Aztán még kell probiotikum tabletta is és meg is vagyunkV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21698 üzenetére
Az milyen?
Amit nekem adtak, az kókusz héjból és belső fertőtlenítő adalékokból áll. Ne várd el tőlem, hogy faszén darabokat szopogassak!Di Natale : Sajnos ehhez kevés csak a széntabletta, főleg ha te úton a tabletták pedig otthon vannak.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Qtya123 #21696 üzenetére
Szerencsém volt, első problémás reggelen, a volt felrakómnál éjszakáztam, ahogy gyanús lett, már mentem is be, ismernek, nem volt gond, S napközben sem. Második reggel későn kezdtem, volt időm ürülni, s a kollégám is befutott, akinek ott volt a kocsija és elvitt gyógyszerért. Az első adagok nem sokat értek, de útközben kihasználtam minden alkalmat, amikor rizikósnak kezdtem érezni a belviszályt. Este még egy jó adag kenyér (hogy legyen mit megkötni), dupla adag szén és Imodium, s egy taktikai nyomás elengedés bizalmas környezetben.
Nemrég értem haza, család simogatás helyett nyalogatom sebeimet és óvatosan fertőtlenítem a csatornákat.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Di Natale
senior tag
Nekem pár éve volt egy ominózus esetem. Azóta tartok otthon széntablettát
-
KAMELOT
titán
válasz
HoTaZo #21691 üzenetére
Nem gyógyszer kell hanem erősíteni az immunrendszert.
Vitaminok, zöldség, gyümölcs és rendes kaja. Főleg amik támogatják a megfelelő bélflóra működését.
Ha már valaki elkapta, akkor reggel és este Terraflu forte forró vízzel. 1-2 nap és segít.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zolás
addikt
válasz
HoTaZo #21689 üzenetére
Kollégám otthon van vele, múlt héten szarul érezte magát, héten már ki se jött.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
HoTaZo
addikt
Hú srácok, vigyázzatok! Kegyetlen vírus terjed! Nem részletezem, de készüljetek fel hasfogókkal (széntabletta, Imodium, stb)!
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Di Natale #21679 üzenetére
Nalunk sok buszsofor is igy mukodik.. fel oraval indulas elott mar ott vannak a telephelyen, es ,,melegitik a buszt".
En meg epphogy beerek..inditom is..5 perc kalapas, aztan go.
Az elso par felszallo utas persze lehet megfagy, mire meleget csinal az allofutes, dehat tel van. Tessek feloltozni. -
-
HoTaZo
addikt
válasz
otto14 #21684 üzenetére
Ügyes és szerencsés voltál! Déli vonalon össze tud jönni 800 felett is.
Ha egyszer Ventimiglia felé mész és 17 óra után érnél az A10-re, inkább állj meg az A7- esen Novi Ligure kijárat előtt a kúton, mert utána már kisebb parkolókkal rendelkező kutak vannak. Viszont, érdemes érdeklődni a Ventimiglia felé eső munkálatok iránt (van egy weboldal, ahol jelzik a munkálatok idejét, helyét. Igény esetén előkeresem), mert sokszor este 10 és hajnali 5-6 között lezárják az A10-es és A26-os egy-egy szakaszát.
Egyszer, visszafelé az A10-esről letereltek a part menti útra. Kár, hogy éjszaka volt, mert fasza videót tudtam volna csinálni.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
otto14
őstag
Végül reggel 5kor indultam, és valamivel 17:00 előtt érkeztem meg. Nem akartam sokkal hamarabb indulni hogy majd túl hamar elfogyjon a munkaidőm, és így is 12 órám volt az útra, meg egy szűk 11es pihi is meglett. Prágán nagyon simán átjöttünk 7 óra után egy picivel, max 15 percet buktam, nem is volt megállva a sor. A szembe oldalon (haza felé) már jóval nagyobb dugó volt. Kár hogy a Német 2esre kiálltak pár munkagéppel, és 3ból 2 sávot lezártak. Na ott ment el szinte két órám. Most megyek mérlegelni.
asd
-
Di Natale
senior tag
Jó reggelt!
Itt éjszakáztam Sankt Pöltennél. Mennyire kell tahónak lenni ahhoz, hogy 20 percig járatod a motort? Kinézek, látom, hogy most készíti a kávét. Beszarok...
Én maximum a műszak kezdési 5 perc kalapácsig szoktam járatni a motort, aztán go.
Sőt.. lassan 30 perce ketyeg a Daf.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
lazoltan #21660 üzenetére
Találtam pár parkolót az emléktáramban, francia és spanyol pálya mentén: [kép] [kép] [kép] . A spanyol egy kis parkoló, egy forgó kapun át lehet lejutni az útra és 5 prcnyire van a bolt. Jobb árak vannak, mint La Jonqueraban. Nekem sose nyúltak az autóhoz, míg bevásároltam.
A Carrefour parkolójába is egyszer bementem, hátra a kukákhoz, direkt megkérdeztem az őröket, hogy lehet-e, mert nem volt hely az útdíj fizető kapuknál.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
Ügyes.
Nekem is gép nélkül tette fel a francia mobil gumis srác a gumit az új felnire, amikor már az 5.(!) felnimet kellett cserélni. Észbe sem kaptam, mire kész lett. Annyi különbséggel, hogy egy kényelmes kis útmenti parkolóban tevékenykedett.
Azt viszont érdemes tudni, hogy Franciaországban a privát gumisok nem dolgozhatnak az autópályán, még parkolóban sem!
Pár km-re a pályáról lehajtva futottunk össze. Szerencsémre a gumi nem sérült, csak a felni hegesztése engedett el. Így is 600€ volt a csere.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21661 üzenetére
Olyat használtam amit mutat lazoltan. Jól és gyorsan főz, de valami tapadásmentes bevonata van. Megelőlegezem, hogy káros lehet az egészségre. Amúgy elég kicsi. 1-2 adag bab fér szerintem bele. Ezután inverterről használtam egy Russel Hobs Slow Cookert, pontosabban [link] 145W Nagyon szerettem, kerámia bevonatos, ételt melegíteni az autópályán menetközben szuper, de több mint fél óra. Csirke + zöldség keverék kb. 3 óra alatt megfő, marhahúsnak azért sokkal több idő kell. Hüvelyest sosem főztem benne, de nyilván az a tuti, ha beáztatod mondjuk egy éjszakára, majd megfőzöd. 75-95°C között dolgozik, tehát sosem fogja felfőzni a vizet. Egyszer - kétszer próbáltam benne rizset is, de nem volt sikerem, meg kedvem kitapasztalni, hogy pontosan mennyi víz kell a rizshez.
@Kamelot: köszi. Hát még gondolkodom ma. Aki velem együtt rakodott mondta, hogy a D1 -től is el lehet érni a lerakóig egy 10es vezetésben.
[ Szerkesztve ]
asd
-
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Di Natale #21661 üzenetére
Kamionos boltokban van, ugyanazt árulják amit aliról is meg tudsz venni, rizsfőző
Nem tudom, mennyire alkalmas bab főzerére, én konzervet babot használok, vagy otthonról hozok lencsét, sárgaborsót főzve, 3-4 napra."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
Di Natale
senior tag
Tudtok valami jó kuktát ajánlani, hogy menetközben tudjak benne babot főzni?
[ Szerkesztve ]
-
lazoltan
csendes tag
válasz
HoTaZo #21650 üzenetére
Köszi szépen! Most rendesen összetavartál a kuszkusszal
majd alkalomadtán megnézem francia boltban ezeket, azt láttam, hogy többfélét árulnak. Talán spanyol boltban is lesz belőle, oda most előbb bejutok. Azt még nem próbáltam, hogy legeskockaval főzöm össze, de babot, kagylót, tintahalat, tonhalat szoktam hozzá tenni
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
válasz
Di Natale #21652 üzenetére
Vamolast elmondtak mit merre hogyan?
Ablakbol mindent szedj le mielott belepsz! Meg a navit is! Fuggony ne logjon be sehol semennyit! Minden vilagitast kapcsolj le, csak a fenyszorok menjenek.
Es 80!A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
otto14
őstag
Ebből vajon mi lesz. Magyarországon vagyok, Hannover a cél. 430km -e vagyok a D1 -től, és pont olyan messze, hogy a német oldalra nem érek be. A Prága utáni nagy Mol kút vajon mennyire zsúfolt? (Klicany mellett) Mennék minél többet, hogy hétvégén haza érjek
[ Szerkesztve ]
asd
-
Di Natale
senior tag
Egy álmom vált valóra. Ma belföldeztem és haza hozhattam a kamiont.
Holnap reggel indulok a Jászberényi Electrolux-hoz, aztán irány Svájc.
-
HoTaZo
addikt
válasz
lazoltan #21646 üzenetére
Családi adag!
½kg semoule moyen*
Kockára vágott sült csirkehús (ízlés szerint, én általában azt teszem bele, ami a grill csirkéből marad)
1-1 kockára vágott kaliforniai paprika (piros, zöld sárga, hadd legyen színes!)
1 jó marék főtt zöldborsó
1 jó marék főtt kukorica
Lehet tenni bele kis darabokra vágott új hagymát is.
1 tyúk húsleves kocka (persze maradék húsleves még jobb!)
1 jó leves citrom leve (lehet sűrített citrom is, szükség esetén.
Oliva olaj.
Só, bors, paprika.Megfőzöm a borsót és a kukoricát a levesben.
Közben feldarabolom a feldarabolni valót.
Nagy üveg tálba kimérem a semoule-t, hozzáadom a sót, borsot, paprikát (ez szép színt is ad neki).
Légszűröm a levest, a forró lét ráöntöm a semoule-ra, hogy kb. 1centivel fölötte legyen + a citromlevet, letakarom. Amikor megszívta magát, akkor villával felkavarom, hogy elváljanak egymástól a szemek. Ha nem maradtak kemény tészta szemek, akkor mehet rá némi oliva olaj és felkavarva hozzá adom az összetevőket.
Lényeges, hogy jól elválasszuk a tészta szemeket!
Ha mindent egyenletesen elkevertünk, akkor hagyjuk kihűlni. Hidegen fogyasztjuk.
Nem érdemes fagyasztani, mert kiengedve vizes lesz, akkor már nem tud a tészta dagadni!
1-2 napot tudnak még az ízek összeérni, de sokáig nem érdemes tartogatni, mert ha elkezdi a levét elengedni, akkor már nem olyan finom (4-5 nap).
Jó étvágyat!*semoule= a kuszkusz tésztája. A moyen az a közép méretű, a fine szerintem túl kicsi, már gríz szerű.
A quiche lorraine -ben van kockázottsonka. Egy út menti Auchan, Carrefour, Leclerc stb. -Ben biztos találsz kész, szeleteket, megkóstolni pont jó.
-
KAMELOT
titán
Éjjel miből táplálkozik a szervezeted?
Tehét te azt mondod, hogy 14 órán keresztül ne egyen semmit az egyén?
Az nagyon sok idő, addig éhezel és az inzulinkibocsájtást is elbaxarintod.
Ha éjjel vezetsz, akkor sem eszel?
A kajálás az egyéni dolog, azaz milyen az energiafelhasználásod. Ezért az étrendet egyénileg kell összeállítani. Vannak olyan kollégáim, akik amikor éppen éhesek akkor esznek napi 1x.kugli: Mindját megnézem ezt a dokit, hogy jót e mond
HoTaZo: Velem nyugodtan vitatkozhatsz. Minden nap ugyan az a kajám. Kivétel ha hétvégente otthon vagyok akkor elugrok pizzára vagy gyrosra.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
válasz
KAMELOT #21641 üzenetére
Pedig pont, hogy azt pedzegetik gasztroenterologusok, hogy 6 utan ne egyel semmit, legalabb reggel hatig, de igazabol a 10-6ig kajalas a jo, utana semmit.
Es napi fel kilo menjen le ami nyers.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
HoTaZo #21644 üzenetére
Jöhet a recept!
Valami jó húsos quiche-t is ajánlhatnál
már ha van belőle húsos..
Múltkor valahol Lleida és Junquera között bementem este egy menüre, az hiba volt, úgyhogy mérgemben Palmanovaban ettem egy jó pizzát.
Most is arra megyek, a tapasozast kipróbálnám már.Olaszországban a tészta, sajt, szószok, olíva olaj olcsóbb és jobb minőségű, mint otthon így en ott vásárolom ezeket.
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21643 üzenetére
Tudom vitatéma, de időnként kell kényeztetni a szervezetet némi ínyencséggel, ami nem kapható otthon, vagy nem olyan minőségben, mint otthon.
Hiába veszek otthon Auchanban kacsamájpástétomot, kint jobb, ugyanígy vagyok a sajtokkal. Magyarországra nem hoznak 36 hónapos érlelésű Comté sajtot.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz
lazoltan #21638 üzenetére
Azt jól teszed, hogy időt szakítasz a megfelelő étkezéshez!
Ha szereted a kuszkuszt és jársz Franciaországban, akkor tudom ajánlani a taboulé-t, ez egy tészta saláta. Az orientalban nincs hús, a másik (au poulet rôti) az sült csirkés, én ezt jobban szeretem, de többek véleménye szerint is, amit én csinálok az igencsak versenyképes a boltihoz viszonyítva.
Ha érdekel a recept, akkor szívesen megosztom. Tök egyszerű.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
KAMELOT #21639 üzenetére
Vacsorázom este 7 körül, ha nagyon rosszul jön ki akkor kicsit később, de utána hagyok 12 órát legalább, tehát éjjel max tea, kávé megy, a reggeli meg 8-9 körül. Ha hajnalban fekszem le akkor nem eszem, csak amikor felébredtem.
De igyekszem nem menni éjjel. Néha vasárnapi indulás van, de igyekszem atforditani hamar nappalra.
Átállni nem volt olyan könnyű, de simán bírható."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
válasz
HoTaZo #21634 üzenetére
Korábban a munkához igazítottam a kaját, ha úgy jött ki hajnal 3-kor is ettem, ne kelljen megállni a 4,5-ben emiatt. De aztán rájöttem, nem történik semmi ha megállok 20 percre reggelizni, ráadásul nagyon jó kajákat eszem azóta, mostanában pl sütök itthon krumplit és tojással reggelente elkészítem serpenyőben.
Érdekes egyébként, ezelőtt ki nem állhattam a tojást, főve tudtam megenni néha, mióta betartom a diétát 30 tojással indulok el hetente és minden formájában imádom. Egyik kedvenc kajám lett a kuszkusz, elég hozzá 5 percre forró víz, és 2-3 tojással és zöldségekkel serpenyőben összeforgatom, tök jól kanalazható egytálétel lesz belőle, összedobni 10 perc.
(Hagymát nem dinsztelek)
Szigorúan 8h-19h között eszem csak, ha éjjel megyek akkor nincs kaja.
Így sokkal jobban érzem magam összességében."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21635 üzenetére
Hétvégén itthon már rendesen, napi 2x főtételt eszek. A reggeli itthon is kényes kérdés. Minimum 1, de inkább 2 órának el kell telnie a kávé után, hogy tudjak enni.
Nem tudom, hogy miért nem esik jól reggel enni. Ami meg nem esik jól, azt nem csinálom. Biztos, hogy van pszichés faktora is, de soha nem erőltették a reggeli evést, s nem is volt ez mindig jelen, csak úgy 30-35 éve...Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz
lazoltan #21632 üzenetére
Hú basszus, ez már nagyon új iskolás rendszer nekem! Reggel nescafé, kajálni csak egy idő után tudok, ha nem úgy jön ki a pihi, hogy éhes is legyek akkor, akkor nem eszek. Későbbre van nápolyi vagy sós, hogy csillapítsam az éhségemet. Este kiadósabb étkezés, nem minden este sörrel, de nappal felében hígított tescós capy. De, mostanában már kiment a menüből a túró rudi, krémtúró, töltött kekszek... Viszont bejött egy előkészített saláta, igaz még turbózom további hússal, szósszal, sajttal.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
KAMELOT #21631 üzenetére
Kellett a megfejteshez egy kis idő 😂
Én már nem jutalmazom magam ilyenekkel. Van nálam mindig valamilyen friss kávé vagy tea erre a célra. Rendbevagtam az étkezésemet, nincs nasi meg menet közben evés, cserébe megadom a módját minden alkalomnak, normálisan leülök az asztalhoz és minden étkezés meleg.
-
Di Natale
senior tag
Holnap egyelőre belföldes melóval kezdek, utána meglátjuk mi lesz. Ha utána elküldenek nemzetközibe, akkor Mosonban megállok. Másnap folytatom az utat.
Néha szoktam kényeztetni magam ilyenekkel is. Főleg rakodási nap után. -
KAMELOT
titán
válasz
HoTaZo #21624 üzenetére
Cseh tranzit
Ahogy írod. Úgy kell indulni, hogy eljusson a határig és ott megállni!
Annó én is így csináltam. Most én is fogok arra menni!
Még megállni napközben is necces, mert rengeteg kamion jár arra. Összes aki megy német, francia, angol vagy benelux mind arra megy, főleg hogy jóval olcsóbb mint az AT pálya.
Múltkor mentem Bécsbe és cseh tranzittal mentem, igaz hogy +80km hosszabb, de majd 300€-val olcsóbb a pályadíj. Jó is volt, mert megálltam Mikulov-on, ott van egy brutális Gyrosos. 5€ pitában, de akkora adag, hogy pont egy vacsora. Totál rendes az a török aki árulja.
Sokan Komáromnál átjönnek, hogy ne kelljen a drága magyar pályadíjat fizetni. +10km kitérő az egész.Dolgozok, mint bárki más!
Elég 1 ház ami van!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21618 üzenetére
Bizony.
Szerencsés vagy! Vagy elég korán tudtál megállni.
Hát igen, ha teheted, akkor érdemes úgy nekivágni a cseheknek, sajnos.Tényleg, még mindig olyan szar a helyzet Brnonál?
Más: Nekem, a reggeli, első pozíciós, 7 órás rakodásból , 12:30-as lett, nem kapkodták el. Feleslegesen keltem 6-kor.
-
KAMELOT
titán
válasz
Cseh tranzit egy rakás lóxar. IZ sincs ahol meg tudsz állni.
Parkolót meg senki nem akar csinálni. Pedig az is egy elég forgalmas tranzit útvonal.
2 lehetőség van.
Rozvadov vagy D1 Brno
Éjjeli vezetés akkor jó, ha este indulsz és reggel parkolsz, de nem rakodás, csak simán megállsz.
Egymás utáni éjjeles odabax és sajnos öregít.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zolás
addikt
válasz
Napokban láttam egy fb kamionos csoportban, osztogatnak kis leírást, képekkel. A parkolók bejáratában-kijáratában, a pálya ki és behajtókban, és a pályán lévő sos szervízbeállókban tilos lesz parkolni. Állj meg időben, és ezzel el is van intézve, hogy hatszor annyi hely kéne, mint ami van. Szerencsére nagyon ritkán járok arra, de ez a hozzáállás kiveri a biztosítékot.
Szeretnék én is kis leírást osztogatni, hogy a pályadíjért, amit fizettetnek a kamionokkal mit szeretnék elvárni. Aztán büntetni a politikust aki nem hozza össze. De jó lenne....
Megkerestem a posztot, bemásolom a képeket. Fantasztikus lesz.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Di Natale
senior tag
válasz
HoTaZo #21617 üzenetére
Egy darabig lehet bírni, de megbosszulja magát.
Megint Csehországban töltöm az éjszakát. Maradjunk annyiban, hogy most jobb helyen parkolok. Már azon gondolkodom amit Tüzi is írt, hogy csak teljes vezetési idővel leszek hajlandó cseh tranzittal menni.
Egyébként az megvan, hogy itt is bevezetik azt amit Szlovéniában? Csak halszálkában állhatsz meg.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21616 üzenetére
Az igencsak éjszakai munkavégzés (00:00-04:00).
Nekem korai lenne, ha rendszeres lenne. Ha, olyan a szerződésed, hogy mentesülsz a max. 10 órás munkavégzés alól (korán van még, nem jut eszembe a neve ennek a kitételnek), akkor lehet értelme is. Korán kezdesz, korán végzel, nagyobb eséllyel találsz parkolót. De, hosszú távon azért ez megviselő is lehet.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
Rohadt megterhelő napom volt.
Tegnap már befutott már a ma reggel 7:30-as lerakóhoz. 6:30-as kelés, + Szundi, 7:20-kor odasétálok a rámpához, pont jött a leszedő, 7: 30-kor rámpán, 8:10-kor indulás. 9: 20-kor felrakón, ahol közlik, hogy csak holnap reggel (megbízás szerinti idő) fognak tudni megrakni.
Olyan álmos vagyok!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21606 üzenetére
Ne csak egy pillanatra kapcsold ki a tempomatot. Vegyél vissza 3-4km/ó-t ! 10mp alatt eléd kerül és veheted vissza az utazó sebességedet. De azért vigyázz a minimum 50m követési távolságra, nehogy úgy járj mint én és belefuss egy kamerába!
Nekem 87 az utazó sebességem, ha elkezdenek kielőzni, akkor visszaveszem 83-84-re, hadd menjen! 10mp és előttem van és állhatok vissza az utazó sebességemre.
Sokszor előfordult már, hogy utolértem, mert egy idő után olyan csoportot ért utól, ahol a legelső nálam is lassabb, de olyan sor van mögötte, akiket már ő sem kezdett el előzgetni, vagy a terepviszonyok miatt lassabb. De ezt már rég elengedtem, mindig van aki nagyon siet, ő inkább legyen előttem, mintsem mögöttem egy-két méterrel.
-
kesenyi
tag
válasz
Di Natale #21606 üzenetére
Az ilyen fajta kamikaze képes jönni a pót mögött 1méterre, akàr több km-en át. Én meg agyaljak helyette ha hirtelen fékeznem kell, hogyan kerüljem el, hogy telibe verjen hátulról.
A legszebb az egészben mikor kikerül szélàrnyékból, visszalassul, megtorpan, aztàn villog.
Màsik kedvenc fajta pilótám, aki kielőz mert lassabnak talàl magànàl, aztàn beáll elém, kicsit eltávolodik, és lassabban kezd haladni mint az én addigi tempóm, ami miatt kielőzött.
-
Di Natale
senior tag
Ahhoz mit szóltok, ha én megyek 90-el, de a mögöttem lévő 90,5-el előz? Múlt csütörtökön Szlovákiában történt velem. Egy pillanatra kikapcsoltam a tempomatot és segítettem az előzést, de ebből nem akarok rendszert csinálni. Ilyen csekély különbséggel képes valaki hosszú percekig mellettem jönni.
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21602 üzenetére
Én vagyok az, csak ugyan az az avatárunk
Én is nyugisan vezetek, nem szeretek lelökni senkit magam előtt. Ha tehetem 100 méternyire követem az előttem lévőt, de 90ezni is szoktam.
Szombat hajnalban jöttem Romániában egy forgalmas országúton. Utolértünk egy lassúzót, aki tényleg nagyon lassan ment, 30-55 között ingadozott, amúgy 60-65ös tempót szoktunk arrafelé menni, nagyon kanyargós az a szakasz. Fél órát mehettünk mögötte, és nekem elhihetitek: végig ment a műsor a rádión
. Hozzá teszem, hogy igazán félre állhatott volna..
[ Szerkesztve ]
asd
Új hozzászólás Aktív témák
- SörcsaPH!
- Path of Exile 2
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nyaralás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest