Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Massmurderer #144795 üzenetére
Milyet rendeltél?
samujózsi: szerintem ő csak simán ennyire buta és nem troll. Hidd el ebben az országban sok ilyen van.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Somatom
veterán
válasz Runner_fxr #144719 üzenetére
Én vagyok erre a példa. 35 éve motor, vagy autó. Most meg csak a Merida. Imádom, bár még nem elég egyedi.
Elektromos rásegítés nélkül, otthon biztos nem ültem volna bringára.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
samujózsi
senior tag
válasz maximilian4 #144788 üzenetére
E témában remélem, először és utoljára: szerintem valaki troll módra váltott és szórakozik.
Azt készséggel megértem, ha valaki, akit lehülyéznek, felkapja a vizet. De amit a kimondhatatlan nickű spórtárs előadott, főleg a májusi produkciója, az erőltetetten rossz helyesírással, amiről időnként megfeledkezett... van egy olyan érzésem, hogy itt valaki csúnyán megszívatta a társulatot. (Sajnos a keresővel nekem csak topic-on belül sikerült szerzőre keresni, így nem tudom, más témákban mit művelt)Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #144796 üzenetére
Az nemgond.Bico se volt az.Ép azért akarom foliáztatni énis
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #144790 üzenetére
Runner fóliáztatott,de nem olcsó mulatság.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Massmurderer
őstag
válasz Napfénysüti #144793 üzenetére
Azt hittem Nekem most pár napos gépezet van,bent pihen a szobába most is,meg ne fázzon
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Massmurderer #144790 üzenetére
Gond? Nem mondtam hogy gond van vele, az enyémmel tuti nincs. Múlt héten kapott új bandázst, továbbra is maximálisan elégedett vagyok a bringával.
Més que un club!
-
pikszel
addikt
válasz Massmurderer #144778 üzenetére
Runner_fxr volt, ha jól emlékszem.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Massmurderer
őstag
válasz maximilian4 #144788 üzenetére
-
Massmurderer
őstag
válasz Napfénysüti #144786 üzenetére
Canyonal mi a gond???Nekem múlthéten jött meg,igaz egyet kerültem a faluba vele,többet nem mentem.Azért is akarom énis foliáztatni.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
maximilian4
addikt
válasz wasdffafaaff #144773 üzenetére
Akkor most befejezted vagy befejezted? Kezd iszonyat irritáló lenni amit itt művelsz. Én azon csodálkozom, hogy eddig hogy bírták sokan szó nélkül hagyni a baromságaidat.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
samujózsi
senior tag
válasz Napfénysüti #144786 üzenetére
Hát ha nem is merevedés, de virtuális nyálcsorgás... múltkor a Budakalászi(?) út végében vártam a pirosnál, mikor beállt mellém egy piros-fehér gyönyörűséggel valaki. Hogy eredeti volt-e, azt nem tudom, de nagyon tetszett...
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #144784 üzenetére
Mert a felsoroltakkal nem lehet villantani. Egy Pinarellora meg sokaknak instant a merevedés.
Meg azért ezekből se kapsz olcsón komolyabb darabot illetve a Pinarello kínálata se csak a csúcs Dogmákból áll, igaz náluk úgy 700 k körül indul a buli a belépőbb típusokból (gyorsan lecsekkoltam).Mod: a Bianchit kivenném a listádból, az is villantós márka amibe sokan bele vannak szerelmesedve.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
samujózsi
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #144783 üzenetére
Azt aztán végképp nem értem miért vásárol valaki inkább Pinarello replikát,mint mondjuk Cube,Merida,Canyon,vagy Bianchi eredetit.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #144779 üzenetére
Pinások megkérik az árát. Mondjuk ha valaki meg tudja venni az 1,7 M-ás eredeti vázat azt már egy ilyen kormány nem vágja földhöz úgy érzem.
Aztán az is lehet hogy az új fórumtárs árazta be így és valójában a negyedét nem éri, csak ők is úgy érezték kérhetnek ennyit egy kormányért.
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parkr #144780 üzenetére
Vlad és José között nem figyelt még a keresztbe váltásra is.
RelakS...relax,mert még sztroke-ot kap.
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
Enikőnek nem szóltak hogy nem váltunk keresztbe
ha volt már, sorry
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #144763 üzenetére
Mennyi?! Így nem csoda,hogy az alixpresshez fordul az ember fia.
evilskati...hát nem is egy szépségdíjas megoldás.
CaNNabiS...mintha magamat látnám...csak én inkább ráülök a hátsó kerékre,csak ne essek előre.
[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
Jaa..nem tudom ki foliáztata multkor a bicot.Érdekelne engem is ha tudnák valami cimet,elérhetöséget.Megköszönném
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz ivana #144775 üzenetére
jolvan leszarom.mondjál amit akarsz
26 colos kerekü fullyt adtam el 24 ért és úgy vitte el a vevő hogy még látszott rajta milyen olcsonak találta,nincs érzéketek az üzlethez,persze amikor én akartam használtan venn ibiciklit érdekes sehol nem találtam olyan árba amiről ti beszéltek.jah persze jó messze igen dehát utazzon a halál,és ezzel a legtöbb ember így van ugyhogy szerintem itt lezárhatjuk a témát -
Massmurderer
őstag
válasz -=RelakS=- #144774 üzenetére
Köszi a linket.Rákerestem az enyémre,kidobta bico helyet a váltótartófület Ép amit kerestem eddig
-
ivana
Ármester
Az ilyen tescos fullyk értéke normális körökben annyi amennyit a Méhben adnak a vasért. Ezek teljesen használhatatlanok bármire is. A legolcsóbb értelmezhető használt kerékpár az a csepel túra ilyen 5 és 10 ezer között. 20-ért meg már rendes vintage montik vannak, kazettás aggyal, cromo vázzal.
-
-=RelakS=-
veterán
Az a te bajod, ha nem számoltad át az árat forintba, és így felhúzod magad
Ezt a viseltes darabot viszont tényleg kb annyiért adták, amennyit a MÉH telepen adnának érte, már ha jól értem
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz -=RelakS=- #144772 üzenetére
ennyire elmezavarodottak vagytok?kit-érdel-hogy-egy-két-idióta-mennyiért-árulja-a-szar-ját???????????nem az határrozza meg a piaci árat fogdmár fel,és én itt be is fejeztem a komentelést mert meguntalak titeket
ha ne mtudnád autoknál is szokott lenni olyan egykét ember akik áron alul rakják fel hirdetni..csak ott komolyabb pénzösszegek mozognak ezért kialakultak auto nepperek akik még az nap fel is vásárolják mert ők ebből élnek...
de ez a jelenség bármilyen terméknél megfigyelhető hogy valaki áron hirdet.de az senkit nem érdekel ,felfogtad?
mondom eladtam már vagy 500 dolgot jofogáson és sokszor jöttek így alkudozni hogy hát mucsarecsegén vagy az anyám hátán ennyiért meg ennyiért árulják ,kitérdekel?az ilyet elküldtem a picsába,akkor vegyed ott ennyi.még is eltudtam adni mindent[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Hehe, mit találtam facebookon
2016-ban 280 bulgár levért árulták
[ Szerkesztve ]
-
CaNNa3IS
senior tag
[link]
Csőre kihúzott nyereggel , mervvel DH-zni :-DStay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
bringasisti
őstag
-
Paxker315
addikt
válasz Massmurderer #144766 üzenetére
aszittem má' rólam van szó.
Nafene, egyébként Campagnolo Dr Csoltmester is használ kínai karbonkormányt & kínai karbonvillát, kínai karbon csövet, de legutóbb két felnit kért (ilyen vicces specifikációkkal h 50mm profil, 32-32 küllő, rejtett küllőanya, fékfelület nélkül.. ). Én csak csövet. DE, pont a csöves tapasztalatok miatt vagyok kicsit szkeptikus: 6 megvásárolt 27.2-es csőből 4 volt 26.9-26.8, egy volt koppra 27.18, ezt használom, meg volt egy tűrhető 27.1 körüli, amit ismerősnek adtam. A többit meg aprón tovább, bár elég gerinctelen húzás volt, de na..
Mondjuk amit használok, az hibátlan, annyira pontosan illeszkedik a nyeregvázcsőhöz, hogy kb. meg sem kell húzni a csavart, nem csúszik be, kenve sem. Elvileg 111kg-ig lehet ezeket terhelni.
A villához adok majd linket, mert én is elgondolkoztam rajt'.. Karbonnyak-karbonszárak-karbon "crown", paxkerek, 340gramm, és ami nekem fontos: COLOS AHEAD. (igen, 2019-ben is lehet colos villanyakkal kerékpározni) Meg igazából mindenhez hivatkozást.
-
Massmurderer
őstag
Na megjöttek az új pacskerok Nagyon jó lett
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Napfénysüti #144763 üzenetére
szerintem a paszta maradhatott le. karbon fejcső-alu stucni esetén az nem kell, de elvileg karbon-karbon kontaktnál igen. simán lehet hogy azért csúszkált, de persze látatlanban nem akarom megmondani az okosat.
jesszus isten, 700 euró AKCIÓSAN egy tetves cockpitért... komplett bringát ki lehet hozni annyiból
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Runner_fxr #144758 üzenetére
Igen ezt én is így gondolom. Ha nincs pénzem az eredetire nem veszem meg a koppintást csak hogy "olyanom" legyen. Max akkor marad amárkás alu.
FireKeeper: nem a villanyakkal volt szerintem a gond hanem a MOST Talon kormánynál volt valami gebasz. Gyárilag is érdekes a megoldása (ez ugye egy aero kormány): [link]
Més que un club!
-
frango13
aktív tag
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Napfénysüti #144756 üzenetére
simán lehet hogy az expander dugasz volt rosszul beállítva, vagy nem rakott fel karbon pasztát. kétlem hogy a villanyak nem volt megfelelő méretű...
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
félisten
válasz Hasaggymeg #144754 üzenetére
Anno igen, ez az:[link]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Napfénysüti #144756 üzenetére
Karbon esetében nem szabad kísérletezni vacak utánzatokkal. Gyakorlatilag életveszélyesen megsérülhetsz.
-
addikt
válasz FireKeeper #144751 üzenetére
a probléma általában a másolatokkal van, mert ott annyira törekednek arra, hogy úgy nézzen ki mint az eredeti, hogy ennek alárendelnek minden mást is.
és annyira itthon sem olcsó a fogorvos, hogy 3T vagy FSA másolattal tekerjek“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #144754 üzenetére
Megtörtént eset: az idei Bence-hegy 10x-re jött egy srác fehér Pinarello Dogma F10 géppel. Mellé álltam és megdícsértem hogy milyen szép. Meg fejben közben már gondoltam is hogy ez bőven több mint 2 M Ft volt.
Erre nagy meglepetésemre mondja a srác hogy csak replika. Eddig még semmi extra de mutatta hogy a karbon MOST kormánnyal (Pinarello márkája) rettentően szív mert akárhogy húzza meg acsavarokat, volt hogy menet közben (!!!) elfordult. Mondta is hogy ki akarja cserélni egy sima alu stucni+kormány kombóra.
Ránézésre meg nem mondtam volna hogy se a váz se a MOST kormány nem eredeti. És mint a történetből kiderült maga a kormány konkrétan veszélyes...
Gyanítom az eredeti verziója úgy van megtervezve hogy a csavarok normálisan fogják a kormányt a villaszáron.Ja amúgy egy eredeti ilyen vázszett 1,7 M Ft. Utánanéztem, a replika nagyjából ilyen 200 k Ft körül szerezhető be.
A reszelős dolgot már én is többször hallottam, ha fehéres a por az állítólag nem jó jel.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Because
őstag
köszönöm a válaszokat, idősebb kolléga szeretne venni és mivel outiban egyáltalán nem vagyok otthon a segítségeteket kértem!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz D1Rect #144748 üzenetére
A súlyát mérted? Mennyivel könnyebb az alunál? A rocket science tulajdonképp nem karbont gyártani,hanem könnyű,vékonyat,de erőset ami történetesen persze karbon is.Amúgy karbonnak nevezett műanyag is van elég a piacon,ami kis reszeléssel azonnal kiderül.Állítólag minden karbon fekete az anyagában.
-
Dudi08
tag
válasz frango13 #144752 üzenetére
Én tartom a véleményem, hogy hozzá kell szokni. Kezdetben, illetve inkább utána a nekem nagyobb távokon fájt mindenem, majd szépen lassan megerősödtem és már semmim sem fáj.
A lábujjaim zsibbadtak, de a stopli hátrébb helyezésével ez orvosolva lett, most csak akkor zsibbad, ha nyélen megyek huzamosabb ideig. -
frango13
aktív tag
SPD cipőbe van valami ajánlott talpbetét normális áron? 20km után már a lábam, kezem is zsibbad. Eléggé szenvedés az egész. Van kesztyűm, igaz csak egy alap modell. Nincs agyonpárnázva csak a kritikus részek. Vagy ez is olyan, mint a seggfájás, hogy egy idő után beleedződik az ember? Országútiról van szó.
:)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Fall-N #144750 üzenetére
Ugyebár a vázak Kínában és Tajvanban készülnek bérgyártásban, így valószínűleg ugyanazt kapod valami hülye matricával
ugyanez szerintem a többi karbon cuccra is vonatkozik, szóval nem értem miért lenne kockázatosabb egy kormány a váznál anyag valszeg ugyanaz, kézi munka valszeg ugyanaz, mold valszeg ugyanaz, de szerintem a quality control is hasonló, nem hiszem hogy azon sokat lehetne spórolni. amin lehet spórolnak az a tesztelés, miután elkészül a cucc, ami mondjuk potenciális veszélyforrás lehet, de ez ugyanúgy igaz lehet a vázra.
frango13: próbáld meg kevésbé szorosra kötni/húzni a cipőt. terhelés alatt megdagad a lábfejed/bokád, így ha úgy indulsz el, hogy alapból szoros a cipő, terheléssel csak rosszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Pedig a váz még nem annyira kockázatos. Ugyebár a vázak Kínában és Tajvanban készülnek bérgyártásban, így valószínűleg ugyanazt kapod valami hülye matricával (Pl. LUTU), mint valamelyik kisebb-nagyobb márkánál. De ha megnézed az áruk sem olcsóbb a vázaknak, mert ugyanúgy a 30-40ezer Ft között jön ki az alu, a karbon meg 2-300$ + a csillagos ég és erre jön rá még a posta + vám is megfogja. De persze ki rendelne onnan vázat, amikor itthon is kapni vagy EU-n belül hasonló áron.
De ahogy írták a többiek más fontos alkatrészt nem vennék onnan. A csapágyak biztos, hogy nem tartósak, a kormány veszélyes lehet*. Az apróbb kütyük azok beleférnek, mert amúgy is szintén ott készülnek, csak a felirat más amit itt kapsz.
Hajtás és váltás alkatrészben amúgy is ott a SunRace ha olcsón kell jó, kár nevenincs vackokkal szórakozni. Monoblokk sem vészesen drága manapság, ezen is kár spórolni. Ha csapágy jó minőségű is a porvédő biztos, hogy gagyibb és emiatt megy hamar gallyra.
*Ha eltörik menet közben és baleset vagy esés lesz belőle, akkor rohadtul látszik hogy nem érte meg spórolni ezen.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
vázat is sokan vesznek onnan. a trükk nyilván hogy azért semmiből sem a nagyon gusztustalanul, gyanúsan olcsó darabokat kell megvenni. egy normálisabb outis vázszett aliról is 150k, ami nem olcsó, de nyilván nem fél milla-egy milla mintha egy neves gyártótól veszed meg.
én ugyan nem mentem még alis vázon, és biztos vagyok benne hogy abból is van nagyon fos, de szerintem több karbon törik túlhúzott csavarok, meg szar összeszerelés miatt mint effektíve anyaghiba miatt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Hasaggymeg #144747 üzenetére
2 szezont toltam le alis karbon kormány+stücni+nyeregcsővel.
Igaz, egyenes kormány, de 2019 van, nem egy rocket science kvázi egy karbon csövet megcsinálni.Oké, vázat nem vennék onnan, de karbon vázat egyébként sem vennék.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz FireKeeper #144746 üzenetére
+Napfénysüti...nem tudom,biztos sokat számít az az 1-200 gr,de terepen,mikor néha teljes súlyoddal a kormányon tartod magad,bizony csúnya lehet egy váratlan törés.Lámpa,matrica,csengő,kesztyű és egyéb biz-b@sz elmegy,de egy kormány,nyeregcső,vagy ne adj isten kerékszetten nyert súlyvesztés nekem nem ér annyit,hogy megkockáztassam.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Hasaggymeg #144744 üzenetére
én azt a taktikát követem, hogy amire rá merik írni a saját márkanevüket, és kép alapján nem vállalhatatlan, az általában okés. pl ez a toseek szerintem teljesen rendben van.
de bringás cuccot csak aliról és ebayről veszek, a gearbestről max elektronikai kütyüket, a wish meg egy lehúzó viccportál, onnan semmit.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #144744 üzenetére
Haverom most vett Canyon H36 Aerocockpit másolatot Aliexpressről. 88 $ volt az eredeti 400 eurós ára helyett, kíváncsi vagyok hogy fogja bírni.
Én nem merek kínából ilyenekkel próbálkozni pedig amúgy rengeteg dolgot rendelek tőlük, de kerékpár alkatrészben nem kockáztatok.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz FireKeeper #144742 üzenetére
Azért némi kockázat van az ilyen aliexpress-íbéj-wish-gearbest stb. többnyire kínai karbonban.
-
Paxker315
addikt
válasz FireKeeper #144742 üzenetére
Nem szeretem az aeronova formáját. RHM-párti vagyok& FSA.
Nem feltétlenül sz.r, mert két ismerősöm is, 4 kerékpáron használ ilyeneket. De, nem tudom, a QC milyen magas szinten van ezeknél.
NB: mint említettem, szeretem a nevenincs kínai cuccokat, van is pár tucat kormány alis wishlisten, (cyrano fiziik replikák, fsa-replikák). De még lusta voltam rendelni. A probléma az, hogy néhánynak a vásárlói véleményeinél látsz 180-240 gramm közt mindenféle tömegadatot mérve-képpel. Ez felveti nálam, hogy talán a minőségellenőrzés egy kicsit laza.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Paxker315 #144733 üzenetére
A 8ezer ft-os aliexpresszes karbonkormány meg tök jó, de elég hülye hajlítása-formája van
konkrétan egy az egyben a 3T Aeronova carbon koppintása, azon se csodálkoznék ha ugyanabból a moldból jönne ki, mint az eredeti.meg életbiztosítás is "érvénytelen", ha meglátják, hogy ezt használod.
ezt nem egészen értem, itt most komolyan arról van szó, hogy invalidálja a biztosítást, ha nem bizonyos márkák alkatrészeit használod, vagy ez a "kínia-szóval-biztos-szar" klasszikus?[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #144738 üzenetére
Ez idáig valahol igaz, csak kanyarba ritkán megyek be gyorsan, azzal nincs tapasztalatom, cserébe egyenes úton van egy olyan érzésem vele, hogy nagyobb tempó mellett ki akar pörögni a hátsó kerék.
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
-
Fall-N
veterán
válasz wasdffafaaff #144677 üzenetére
Nem vagyok pesti, vidéki (Baja). Itt Baján CTM Axon van fent kettő. Egyik fél éves és 35k a másik 1 éves és 30k. Újonnan a CTM Axon 70ezer Ft. Akkor miről beszélünk? Ráadásul ez a "fully", ami neked van amúgy sem ajánlott. Nem jó az a váz semmire.
-
nmate91
tag
válasz Because #144731 üzenetére
Gondolom jó magas vagy akkor, de pl ez egy jobb vétel
-
Paxker315
addikt
válasz Because #144731 üzenetére
röhejesen túlárazott..
6600-os ultegra? akkor kb. 2007 körüli. A szett. mert a váz még attól is régebbi ~ 1999-2000 körülre tippelem
A felnik macskadobálásra kiválóak. 14mm belső szélesség, box-profil, ez a tipikusan olyan felni, amit hülyeség gyártani, mert kutya nem vesz olyat, csak a nagyonbuta.
A 8ezer ft-os aliexpresszes karbonkormány meg tök jó, de elég hülye hajlítása-formája van, meg életbiztosítás is "érvénytelen", ha meglátják, hogy ezt használod.
A váz igazi matuzsálem, külső csészés fejcsapival..Amúgy ja, a felni nem jó. Értem én, hogy drága, mert tényleg az. DE kb. 25-30 éve volt divat a keskeny&boxprofil. Ma már magasabb profil és jóval nagyobb belső szélesség dukál.
140-145k körül még jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Because
őstag
mi lenne a véleményetek erről a bicóról?
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz gabro0 #144729 üzenetére
valójában Silver Label, de semmi jelentősége! Csillagos ötös nomenklatúra: tegye fel a kezét, akinek az első asszociációja az "SL" láttán nem a "superlight"
Amúgy az ilyen árfekvésű gumik (Zaffiro, Lithion2) ilyenek. Spórolós. De normális használat esetén megbízhatóak
-
gabro0
őstag
válasz zzola #144722 üzenetére
Igen, defektállóságban is majdhogynem csak jobb köpenyek vannak. Amíg nem kapsz defektet, ne foglalkozz vele szerintem
Az SL csak annyit tesz, hogy az oldalfalon lévő feliratok ezüstszínűek (SiLver) a standard narancs Conti szín helyett.samujózsi: Na itt lesz a gond. Kb. 45 kilóval többet nyomsz, mint én és csak 2mm-el szélesebb gumin ülsz ugyanakkora nyomáson. Ahhoz hogy ugyanakkora legyen az aszfalton a nyomás, talán még a 28-as is kevés volna, hogy ugyanazt a tapadást tapasztalhasd mint egy könnyebb kerekes.
-
-
addikt
válasz Paxker315 #144684 üzenetére
hogy az ősmontisok adok-veszek egy remek csoport ("kiváló közösség") azt azért cáfolnám, pont tegnap futottam bele egy hülyébe megint, és egyre gyakoribb (pedig vevő lennék, nem eladó, el se merem képzelni milyen lehet eladni valamit) ahogy hígul a csoport úgy lesz egyre több vállalhatatlan arc
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
G@ben
addikt
Szeretnék venni egy prizmával egybeépített hátsó lámpát, ami nem túl nagy méretű. Ez tetszene, de semmilyen tesztet nem találtam, hogy milyen a fénye.
Ez sem tűnik rossznak, bár azt írja, prizma nincs benne, de az alsó része kicsit annak tűnik.Valakinek esetleg van tapasztalata ezekkel? Az elsőben a fényerő érdekelne, a másodikban meg a prizma megléte vagy hiánya.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
gabro0
őstag
válasz samujózsi #144481 üzenetére
Milyen szélességben használod? Kérdezni akartam milyen nehéz vagy, de már írtad. Nem mindegy milyen súlyt kell "cipelnie", mennyire van fújva és milyen széles.
#144509 zzola: Nem olyan rossz az, csak fogtam egymás mellett a kettőt és már ott meggyőzött a GP. Az oldalfala puhább, a keverék érzésre is tapadósabb. Az oldalfal vastagságának azért van jelentősége, mert ott tud valamennyit tágulni vagyis a vékonyabb kedvez a menetkomfortnak.
Úgy látom már mentél vele, ahogy érzed. -
Runner_fxr
Ármester
válasz ZolkoW #144717 üzenetére
A modern, felső kategóriás bringák esetében annyira precízen passzol minden, hogy a legkisebb pontatlanság is recsegést, kattogást eredményez. Borzasztó idegesítő olyan embernek, aki azonnal felismeri, hogy ez valami nem oda illő hang. Arról nem is beszélve, hogy a legapróbb dolog is úgy tud nyikorogni, kattogni, recsegni, akár egy kis kosztól is, hogy olyan mintha mindjárt szét akarna esni a bringa. Van amikor viszonylag hamar ki lehet szűrni a problémás részt, van amikor nagyon nehéz. Pláne ha több probléma van egyszerre. Én most a Meridával nagyon megszívtam. Kb 3 szor szettem szét darabokra az egész bringát, az egyik kattogó hang a kormánycsapágyból jött. Ez megoldódott egy tisztítással, zsírozással, a másik meg a tag felől. Na ezt beazonosítani nagyon nehéz volt. Szétszedés és összerakás után teljesen csöndben volt, elmentem bringázni, 20-30km múlva már egyre durvább recsegés mellett hajtottam a bringát. Rájöttem, hogy ha a tag felső befogatási pontján meglazítom a csavarokat, a hang megszűnik. Valószínűleg gyárilag pontatlan egy kicsit a himba, ezért kattog a tag. Úton van a csere darab gariban. Remélem most már csend lesz és békesség.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #144517 üzenetére
Aki írta ezt a szösszenetet, nyilvánvalóan nem ért hozzá. Az árak amiket írt, inkább hagyományos kerékpárokra vonatkoznak. 400 inkább az alja az elektromosnak.
Erre azért nehéz válaszolni, mert felhasználás kérdése, hogy mennyi energiát használunk el. Elektromossal lehet több, mondjuk egy olyan embernek akinek addig semmi vagy csak nagyon minimális kedve volt kerékpárra ülni. Ha elektromossal sokkal többet megy, akkor a rásegítés ellenére is többet fog sportolni mint előtte a hagyományossal, amivel meg alig ment. Terep használat megint más tészta, ezt érdemes külön kezelni. Itt a villanybicóval csak rövid távon lehet “csalni”, hosszabb távon nem a befektetett energia lesz kevesebb, hanem a sebességed lesz nagyobb. A végén a fáradtság hasonló mint analóggal. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #144716 üzenetére
Hát azzal biztos "feledzenéd" magad a profik közé...már ha túlélnéd
(#144717) ZolkoW...hú,ezt a vállalhatatlan dolgot nagyon ismerem! Nejem unszolására elmentünk párszor a Dunakanyar MTB csapattal (akkor még más volt a neve) és az amúgy patent(nek hitt) kerékpárom minden velük megtett menet alatt előhozakodott valami hangos,és számomra kínos nyekergéssel,melyeket rossz esetben teljes kazettatest beakadásokkal és látványos lánccsattogásokkal spékelt.Kazettatestet javítottam,repedt bakos sort gariztattam,melyek egyedül faxán mentek,velük nyekeregtek azok is,majd cseréltem kazettatestet újra,mely összesen 300 km-eres korában újra szétment,szerencsétlenségemre szintén egyik közös tekerésünk alatt. Még zrikált is valaki,hogy meg kellene kenni a hajtást... Azóta megint újra cseréltem kazettatestet,de szerintem ha akarnám,hogy ez is szétessen,csak velük kellene mennem egy 7végén.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #144715 üzenetére
Az ilyen kényszermegoldások mindig úgy születnek, mint ez a legutóbbi is: felültem a biciklire este, induláskor semmi. 5-10 km között már valami egyértelműen nyikorog, azt hittem először, az új fék teszi.. aztán bebizonyosodott hogy a pedál felől jön, még vissza sem értem a 30-as körről, mikor vállalhatatlan lett (értsd: ha formás futó csaj jön szembe a bicikliúton, akkor nem tekerünk, mert ciki. de igazából minden esetben ciki ) . Másnapra meg be volt tervezve egy munkába jövés, hát valamit kellett csinálni . Addigra talán (de azután már biztos) már meg volt rendelve a cseredarab szerszámaml együtt, de annyit már szerintem nem bír ki. Azért ragaszkodom hozzá, hogy csak csapágyat cseréljek a teljes csere helyett, mert olyan jól kiválasztottam a szexi kék elox színű apróságokat, hogy ez már hiányozna - ha valami hasonló olcsóságot veszek, biztos ugyanilyen sz*rul tömített csapágy lesz benne gyárilag, akkor már inkább a csapágyakat cserélgetem (lehetőleg jobbra). De bent figyel a kosárban egy olcsóbb GXP-s csapágy is, ideiglenesen végülis szürke színűvel is lehet tekerni
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #144715 üzenetére
50e Ft-ért ami best buy? Simán!
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #144712 üzenetére
5-6e huf,annyiért megéri kenegetni? Nekem most már 2 éve megy (XT),de az előtte levő is annyit bírt (SLX).
(#144714) 6030D ...kellene nekem is egy aszfaltozó gép...mondd,hogy viccelsz! A déhá villa,meg a kürtőskalács-adapter viszont nagyon ott van! Ott 2 kormánycsapágy között komoly rugóút leledzik.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz wasdffafaaff #144673 üzenetére
Mi a pontos típusa (vázfelirat)? Most már tényleg érdekel mi ez, és honnan van. Kellene nekem is egy aszfaltozós gép.
Mondjuk a dupla vállas DH villát ha lecserélnéd szimplára, akkor az kisebb súly, könnyebb lenne vele haladni.
A kormányszarvak miért úgy állnak? Szatyor vagy kürtőskalács adapter?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ZolkoW
őstag
válasz maximilian4 #144674 üzenetére
csapágycsere, az "erre van".
De azt érdemes ellenőrizni, hogy nem az van-e, hogy teljesen beálltak a csapágyak, és a tengely forog bennük szorosan, mert az tönkreteszi a tengelyt. Nekem mikor beázott, akkor az első így járt, először még azt hittem, nincs gond, de hamar gyanús lett kézzel forgatva
Darabonként néhány ezerrel azért számolhatsz, elöl kettő, hátul általában 4 szokott lenni, de ha koszolódás, akkor lehet, hogy nem kell mindet cserélni, pl. a hátsó belsőket nem..A középcsapágyamnál múlt héten kentem újra a bal oldalit, az is zárt "ipari", de csak azért bontottam meg, mert tudom, hogy nincs neki sok hátra, egy kis (jó sok) zsírral próbáltam meg elodázni a cserét, két utat már kibírt nyikorgás nélkül /úton a csere, csak valószínűleg szekér hozza/
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
TayRol
nagyúr
válasz Hasaggymeg #144698 üzenetére
nekem itt a srácok erre 70e körül mondtak árat. Speci Hardrock. Olajos fék, Acera, király váz (és vázgeo), full gyári, karcmentes. inkább megtartom.
csak hátsó fogaskerék sort kell megpucolnom, egyszer eső után tettem el...
[ Szerkesztve ]
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz -=RelakS=- #144706 üzenetére
jó lehet a képen 26 osnak nézki .de ez 28-as abba biztos lehetsz
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #144705 üzenetére
[link] Hát ez az elöbbi linknél volt,de szerintem egy 0-val több van a végén xtr rendszer nem is tudom ilyenre minek.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #144705 üzenetére
Elírtam, na XD
Massmurderer
Ja, pont azwasdffafaaff
Ilyen vázzal nekem csak 26-oshoz volt szerencsém. Lehet, hogy jobb képet kellett volna megosztani?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #144701 üzenetére
Szerencséd,hogy nem össztelósnak nevezted!
-
Massmurderer
őstag
Mi ez a szörnyszülött???
-
wasdffafaaff
junior tag
dehát nekem 28 colos kerekem van az teljesen más árkategoria.én tudtam az elejétől kezdve hogy a 26 colossal keveritek
3 évvel ezelött ilyen 26 colos elég régi biciklit adtam el 24ezerért
[ Szerkesztve ]
-
wasdffafaaff
junior tag
amugy 10-12 ezerért egy hidraulikus abroncsféket akarok eladni.csak légteleniteni kell meg egy csövet cserélni rajta.ugyhogy nem tudom,láttam itt a forum le írásba hogy kéne megcsinálni de nem nagyon jött össze xd mondjuk a le írásban tárcsa fék van ,a bicikliboltba megcsinálják 3 ezerért azt mondta a csávó de várni kell rá 1 honapot is talán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz wasdffafaaff #144699 üzenetére
40-45ezerért a tiéded, vs 40-ért vadiúj összetlós? Nem is tudom
Jó, a prakkeres is egész "érdekes", de na!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest