Hirdetés

2020. április 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-03 14:53:22

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14251) alfa20 válasza cattus (#14249) üzenetére


alfa20
(senior tag)

vagy PIN kódra állítás is megoldás, nekem ez szimpibb is

"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)

(#14252) Dragon27 válasza agresszor (#14235) üzenetére


Dragon27
(senior tag)

alaplapi programok csak 7 támogat., Ai_Suite, Audio..,..,. vezérlőt nem engedi telepíteni (ez még annyira nem is zavarna mert a 10 ad mindenre, alapot) De ami igazán idegesít az a Firefox fagyása kb. 2 percenként leállt, és hibát dobált ki 1-2 programra.//

Azért próbálkozok vele mert alapból tetszik a Win10 kialakítása,funkciók, teljesítménye.. Ha lecserélem az alaplapomat biztosan 10 fogok használni remélem addigra a Firefox fagyás is megoldódik..

Ez volt a bajom, de nem kaptam választ: [link]

[ Szerkesztve ]

(#14253) Sidorovich


Sidorovich
(aktív tag)

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne a licencel kapcsolatban: A most használt 8.1-em nem OEM vagy dobozos amit én vettem, hanem az egyetemtől kapott (msdnaa keretében) licenc, ami elvileg csak addig szól, míg diák vagyok. (CD kulcsot kaptam vele, de elvileg kb. 2 év után már nem él) Ha erre frissítek a tálcán megjelenő "Get Windows 10" programmal, az újonnan kapott rendszer már örökre jogtiszta lesz? Mert amit használok az is az, csak elvileg bizonyos ideig.
Előre is köszönöm a segítséget! :R

(#14254) Mezga Aladár válasza szunyi777 (#14250) üzenetére


Mezga Aladár
(veterán)

Miért kellene hozzá szokni?
Marad a hetes, és ha a támogatás végeztéig nem javítanak a 10-en akkor linux.
Szerinted ebben az állapotban nagy cégek használnák?

(#14255) Doky586 válasza peterk (#14247) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Pontosan ugyanaz, mert erről a telepítőről volt a frissítés is..!

Ezzel állítólag a Home és a Prof is telepíthető. MSDN-ről letöltött file.

(#14256) Polír


Polír
(csendes tag)

Sziasztok :)

3 napja van fent a win 10 és most egy furcsaságot tapasztalok.Bármit meg akarok nyitni ráklikkelek az egérrel,elkezd pörögni az egérkurzor mellett a kis karika és pár másodperc után eltűnik és nem történik semmi.Se mappát,se böngészőt,se a startmenüt semmit nem nyit meg.Ujraindítás után működik minden mindent nyit szépen elsőre,és kb fél óra eltelte után megint semmi,ujraindítás és megint jó minden,Van valakinek tippje ez mitől lehet??

Előre is köszi :)

[ Szerkesztve ]

(#14257) crazyhardver válasza Polír (#14256) üzenetére


crazyhardver
(csendes tag)

Megéri frissíteni W10-re? Eddig nem sok jót olvastam róla

[ Szerkesztve ]

(#14258) [CS]Blade2


[CS]Blade2
(addikt)

A kikapcsolt windows update ellenére leszedte a 3 frissítést, de úgy, hogy a frissítéseknél és a frissítések eltávolításánál nincs egy sem.
Érdekesség, hogy amikor az fogott, hogy feltette, akkor a bejelentkezésnél ment a töltés karikája, de közben előtte ott volt a jelszó beírásához a mező, pedig sosem volt jelszó a fiókon. :D

Egyenlőre csak internet nélkül lehet frissítések nélkül használni.

(#14259) alratar válasza gb4400 (#14097) üzenetére


alratar
(őstag)

Az jó.
De mi van ha alaplapot cserélek?

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#14260) vlevi válasza peterk (#14244) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

"Az UI userfüggő, hogy kinek jön be. "
Én kettéválasztanám a dolog. Az egyik a design, a másik a megvalósítás. Designben most a laposítás a divat. Nem csak a Microsoftnál. De például az androidos material design jobban tetszik, mint a Win10. Az is igaz, a droidnak könnyebb dolga van, mert nem kell huszonharmincéves dolgokhoz ragaszkodnia. De van, ami ettől független. Az, hogy a Win8 óta a Windows nem képes egy normális betűt kiírni a képernőre, az bosszantó. Volt korábban a Cleartype, amit sokan fújoltak akkor, amikor bevezették, de most, hogy már nem használja a Cleartypeot a Microsoft, most azért fújolnak nagyon sokan. Nem csak a Windows8-10-ben, hanem az újabb Officeokban is szálkás, és kis méretben nehezen olvasható a szöveg. Oké, értem én, HiDPI a menő irányzat, de nem akarok 4k-s kijelzőt használni azért, hogy 200%-ra felskálázva pont úgy nézzen ki, mint a korábbi windowsban HD felbontással.

(#14261) kmisi99


kmisi99
(addikt)

Felraknám a win 10 et a meglévő win7 em mellé SSD re. Nem fognak összeveszni a C meghajtón? Mert gondolom mind a két rendszer a saját meghatóját fogja C meghajtónak tekinteni, vagy nem?

(#14262) Polír válasza crazyhardver (#14257) üzenetére


Polír
(csendes tag)

Hosszútávon megéri vagy nem,nemtudom,eddig nem volt gondom a windowsal,se a 7-el sem a 8-assal,ezzel is most csak ez van,de két napig flottul működött ma kezdte el ezt csinálni.Bár sokan mondják a linux jobb stabilabb rendszer,nem tudom nem értek hozzá :)

(#14263) bandras0226 válasza Mezga Aladár (#14254) üzenetére


bandras0226
(aktív tag)

Miért ne? Az alkalmazott csak a céges appokat fogja használni, jó esetben minden más le lesz tiltva. A Windowsal aligha fog találkozni.

"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával." Voltaire

(#14264) szunyi777 válasza Mezga Aladár (#14254) üzenetére


szunyi777
(őstag)

1 év alatt majd meg szokják.. Ha nem, akkor később majd fizetnek...
Kinek a pap....
Ahol dolgozom Cég, még XP-t használ, mit nem mondjak.. SZÉGYEN!!!

SymbianOS
de először frissiteni kell... utána lehet gyalulni gépházból, vagy Pen-ről, DVD-dől, bánat tudja még... lassan Megáról is már :DDD

[ Szerkesztve ]

Xiaomi MI Note 10 (Tucana) 6/128 >Rom: MIUI 11 EU Dev. >Kernel: STOCK >Recovery: OrangeFox (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/

(#14265) cattus válasza alratar (#14259) üzenetére


cattus
(őstag)

Akkor bukod a licencet.

Do the thing!

(#14266) Kolondrum


Kolondrum
(félisten)
LOGOUT blog

Olvaslak titeket és érdekes. Ráfrissítve nagyon rossz volt és random fagyott. Tisztán épp a másik véglet van. Sőt, driver sem kellett neki, minden úgy megy ahogy van. Gyakorlatilag tekintet nélkül mennek fel azok amik régen és minden megy. Kimondottan várok valami gebaszt. 2009-es laptopról van szó.

N105 okosóra eladó, új, olcsón. MI Note 10

(#14267) Mezga Aladár válasza bandras0226 (#14263) üzenetére


Mezga Aladár
(veterán)

Szerintem pedig még jobban a vékony kliensek felé fog mozdulni a rendszer.
Ott minden testre szabható, nem kell azt keresni hol "ereszt" a rendszer.

(#14268) GEPESZ66


GEPESZ66
(veterán)

Ősszel vásároltunk egy HP250G2 laptopot, WIN8.1-el.
Nézem az eszközkezelőt,a rendszerinformációt, s ott csak azt írja, hogy WIN8.1.
Nem írja, hogy PRO, vagy stb.
A Microsoft eszközével szerettem volna majd egy későbbi tiszta telepítéshez letölteni az ISO fájlt, csak így nem tudom, hogy melyiket töltsem le.
Esetleg hol tudom még megnézni a laptopon, hogy ez melyik verzió lehet?
Esetleg az AIDA-val?

(#14269) AMD_ok


AMD_ok
(őstag)

Windows 10 "altalunk gyujtott szemelyes adatok":

"Név és kapcsolati adatok. begyűjtjük utó és családnevét, email címét, postai címét, telefonszámát és más hasonló adatait.

Hitelesítő adatok. Összegyűjtjük a jelszavakat, jelszó emlékeztetőket és a hasonló biztonsági adatokat, melyet azonosítási és fiókhoz való hozzáférési céllal használnak.

Demográfiai adatok. Olyan adatokat gyűjtünk Önről, mint a kora, neme, országa és a választott nyelve.

Érdeklődések és kedvencek. Adatokat gyűjtünk az érdeklődéseiről és kedvenceiről, mint a csapatok melyeket követ, a részvényeket melyet egy pénzügyi alkalmazásban figyel, vagy a kedvenc városa melyet egy időjárás alkalmazáshoz ad hozzá. Azok mellett melyeket kifejezetten megad, érdeklődési köreit és kedvenceit szintén kikövetkeztethetjük vagy kivonhatjuk az általunk gyűjtött adatokból.

Fizetési adatok. Adatokat gyűjtünk ahhoz, hogy feldolgozzunk kifizetéseit ha vásárol, mint a fizetési eszközének számát (mint pl. a hitelkártyaszám), és a fizetési eszközéhez rendelt biztonsági kódot.

Használati adatok. Adatokat gyűjtünk arról, hogy hogyan használja szolgáltatásainkat. Ezek közé olyan adatok tartoznak, mint az Ön által használt funkciók, a megvásárolt elemek, a meglátogatott weboldalak és a keresési kifejezések melyeket beír. Ezek közé tartoznak eszközének adatai, beleértve az IP címét, az eszköz azonosítóját, a regionális és nyelvi beállításait, valamint adatokat a hálózatról, az operációs rendszerről, a böngészőről vagy szoftverről melyet használ a szolgáltatásokhoz való kapcsolódáshoz. Ehhez tartozhat még a szolgáltatások teljesítménye, és bármilyen ezekkel tapasztalt probléma.

Ismerősök és kapcsolatok. Adatokat gyűjtünk ismerőseiről és kapcsolatairól ha egy Microsoft szolgáltatást használ Ismerőseinek kezelésére, vagy más emberekkel és szervezetekkel való kommunikációra.

A helyre vonatkozó adatok. Adatokat gyűjtünk földrajzi helyzetéről, ami lehet pontos, vagy pontatlan. A pontos helymeghatározási adat lehet a Globális helymeghatározó rendszer (GPS) adata, a közeli mobiltornyok és Wi-Fi hotsoptok adatai, melyeket akkor gyűjtünk, ha engedélyezi a helymeghatározás alapú szolgáltatásokat és funkciókat. A pontatlan adatok közé tartozik az IP címéből kivont helymeghatározási adat, vagy az olyan adat ami kevésbé pontosan jelzi azt, hogy Ön hol tartózkodik, mint pl. a város vagy az irányítószám.

Tartalom. Gyűjtjük a fájljainak és tartalmainak tartalmát, ha az egy Ön által használt szolgáltatáshoz szükséges. Ehhez tartoznak: dokumentumainak, fényképeinek, zenéinek vagy videóinak tartalmai melyeket olyan Microsoft szolgáltatásokba tölt fel, mint a OneDrive. Ehhez tartozik az olyan Microsoft szolgáltatásokban küldött vagy fogadott kommunikációinak tartalma, mint pl.:
•az emailjének tárgya vagy szövege,
•egy csevegőüzenet szövege vagy más tartalma,
•egy videóüzenet hang- vagy filmfelvétele, és
•egy hangüzenet hangfelvétele melyet Önnek küldtek, vagy egy szöveges üzenet melyet diktál.

Emellett, amikor Ön kapcsolatba lép velünk, pl. az ügyfélszolgálattal, a képviselőinkkel folytatott telefonbeszélgetéseket vagy csevegéseket megfigyeljük és rögzítjük. Amennyiben belép üzleteinkbe, képét biztonsági kameráink rögzíthetik.

Önnek jogában áll az általunk gyűjtött adatokról dönteni. Ha Önt személyes adatainak megadására kérik, azt visszautasíthatja. De amennyiben az választja, hogy nem adja meg a szolgáltatás biztosításához szükséges adatokat, lehet, hogy bizonyos funkciókat vagy szolgáltatásokat nem tud majd használni.

Az alábbi szolgáltatás-specifikus részek írják le az ilyen szolgáltatások használatára vonatkozó gyakorlatokat"

Szep jovo :)

A teljes elerheto itt

[ Szerkesztve ]

(#14270) mefistofeles válasza crazyhardver (#14257) üzenetére


mefistofeles
(addikt)

Erre a kérdésre nem lehet válaszolni, csak te tudod eldönteni.
Ezen topicban kb. 80% ban panaszkodnak az emberek, így ők tuti azt tanácsolják ne tedd. Gyanítom legalább annyian vannak az elégedettek is csak ők nem olyan hangosak........
Egyébként meg mit veszíthetsz? Biztonságba helyezed a cuccaidat aztán kipróbálod. Max. ha nem tetszik visszaállsz a régire........

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#14271) kisapa válasza Kolondrum (#14266) üzenetére


kisapa
(senior tag)

Nekem nem ismeri fel az LG dvd meghajtót,pedig bios-ban ott van.Egyébként eddig nekem is felment minden amit eddig használtam és működik is.

(#14272) mefistofeles válasza Kolondrum (#14266) üzenetére


mefistofeles
(addikt)

"Kimondottan várok valami gebaszt"
Te kis optimista :DD

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#14273) yodamester10 válasza Dragon27 (#14231) üzenetére


yodamester10
(őstag)

Pedig simán veri a win7-et,és nálam a win8 egy hétig volt fent.Na az nálam egy foshalmaz volt és reméltem,hogy jön valami király amivel letudom váltani a win7-et és tessék.Nagyon bejön.Samsung 850 ssd-re raktam és brutál gyors,mindent felismert amit eddig használtam progi.

Golf GTE 204HP!

(#14274) cattus válasza GEPESZ66 (#14268) üzenetére


cattus
(őstag)

Ha nem írja, hogy Pro, akkor "sima" (Core) verzió. De ha van a gép alján matrica, akkor ott is fel van tüntetve, ha Pro verzió lenne.

Do the thing!

(#14275) GEPESZ66 válasza cattus (#14274) üzenetére


GEPESZ66
(veterán)

Olyan matrica van rajta, hogy Windows 8.
Akkor ezt le sem tudom tölteni?
Esetleg csak frissíteni tudok, majd pedig a gépházból csinálni egy visszaállítást?

Esetleg a Winows 10 Home-ra?

[ Szerkesztve ]

(#14276) Mezga Aladár válasza AMD_ok (#14269) üzenetére


Mezga Aladár
(veterán)

Épelméjű rendszergazda ezt elfogadja? :D

(#14277) Воланд válasza Mezga Aladár (#14276) üzenetére


Воланд
(titán)

epelmeju rendszergazda elolvassa a teljes szoveget, majd ertelmezi.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#14278) Mezga Aladár válasza Воланд (#14277) üzenetére


Mezga Aladár
(veterán)

Mindent tudni akarnak, és ezért mindent meg is tesznek.
Legalább a nyilvánvalót ne akard megmagyarázni

(#14279) Воланд válasza Mezga Aladár (#14278) üzenetére


Воланд
(titán)

elolvastad a teljes szoveget?

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#14280) Fred23


Fred23
(veterán)

Ez igaz, illetve még mindig így van? Ha igen, mikorra várható megoldás a problémára?

(#14281) Воланд válasza Fred23 (#14280) üzenetére


Воланд
(titán)

vagy beleteszik az oktoberi frissitesbe, vagy a jovo tavasziba.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#14282) Ivan15 válasza Mezga Aladár (#14278) üzenetére


Ivan15
(senior tag)

mit gondolsz miert ingyenes mikrobi bip-bip [link]

[ Szerkesztve ]

Remove Control

(#14283) wjbhbdux válasza Mezga Aladár (#14276) üzenetére


wjbhbdux
(addikt)

szerinted a prohardver nem adja el a kommentjeidből készített statisztikát? melyik terméket emlegeted, milyen téma érdekel, nagyon sok minden kiderül itt egy emberről, a hírekbe beágyazott youtube videok, az oldal tetején lévő kis facebook ikon pedig összeköti az egész internetes tevékenységedet. nem vagy biztonságban :U

(#14284) Mezga Aladár válasza Ivan15 (#14282) üzenetére


Mezga Aladár
(veterán)

Információkért.

(#14285) front3r válasza Mezga Aladár (#14242) üzenetére


front3r
(őstag)

Erre azt is írhatnám, hogy teljesen mindegy hogy te mit szeretsz. :D
A tied is csak egy vélemény, meg az enyém is. Nekem pl. pont ellenkező véleményem van, mint neked.

[ Szerkesztve ]

(#14286) mefistofeles válasza Воланд (#14281) üzenetére


mefistofeles
(addikt)

Nem tudom, hogy igaz e de azt olvastam, hogy Service Release1 (SR1) néven már augusztusban jön egy nagyobb javító csomag. A stabilitást és a kompatibilitást hivatott javítani, új funkciókat nem tartalmaz.

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#14287) #73029888


#73029888
(törölt tag)

Mikor frissítettem a W7-et W10-re akkor ez a mappa ott ragadt a C: meghajtómon,törölni hogy lehet?

Másik gondom ez: Hogyan lehet azt a 450MB-os particiónak nevet adni,illetve a 100MB-ost eltünteni? Csak újratelepítéssel?

[ Szerkesztve ]

(#14288) Ditoo0225


Ditoo0225
(aktív tag)

Sziasztok. Mrgprobaltam rendszervisszaallitassal alap helyzetbe állítani a rendszert. Ennek az lett az eredménye, hogy hibát írt ki és ujraindult. Azóta azt írja h innacasible boot device és ujraindul. Ezt végtelenségig ismétli és nem kínál fel semmilyen lehetőséget. Tudtok rá valami megoldást? Előre is köszi :)

(#14289) poli27 válasza #73029888 (#14287) üzenetére


poli27
(veterán)

mivel uefi módba telepítetted a wint ezért ezek kellenek neki nem tudod eltüntetni, csak ha nem uefi módban telepíted !

(#14290) #73029888 válasza poli27 (#14289) üzenetére


#73029888
(törölt tag)

A mappát töröltem csökkentet módban :)

UEFI mód? Erről mesélsz részletesen?

(#14291) FollowTheORI válasza Nimda (#14170) üzenetére


FollowTheORI
(nagyúr)

Azt is el tudom képzelni hogy nem jó a boot a pendrive-on... vagy a fájlrendszer vagy ilyesmi amit még nem ismer a régi bios.

Steam/Origin/Uplay/PSN/XBOX: FollowTheORI / BF V Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#14292) thomasa válasza AMD_ok (#14269) üzenetére


thomasa
(senior tag)

Megoldás: Linux?

(#14293) Goblin12


Goblin12
(őstag)

Eddig minden fasza, minden fut rendesen, semmivel sem tapasztaltam eddig hibát.

Boot hasít, gyorsabb mint Win8-on, a startmenüben az ikonok méretezése, is elsőre tökéletesen működik.

Engem egyedül az zavar, hogy amikor bejelentkezünk, azt a háttérképet nem lehet megváltoztatni. :( Tudom kb 2 ms-ig nézem míg beírom a jelszót, de na szerintem nem egy nagy setting lenne. :B

___

Megkaptam az első kékhalálomat: "System Thread Exception not handled syntp.sys" még nem találtam rá semmit, de ettől eltekintve is imádom a 10-et se xp-re se 7-re se 8.1-re nem váltanék vissza. :R

(#14294) szundybence válasza Mezga Aladár (#14254) üzenetére


szundybence
(aktív tag)

Miért kellene hozzá szokni?
Marad a hetes, és ha a támogatás végeztéig nem javítanak a 10-en akkor linux.
Szerinted ebben az állapotban nagy cégek használnák?

De miért a vagy-vagy? Nem "hegylakó az operációs rendszer, hogy csak egy lehessen. Nekem van MacOS is, linux is, w7 is, meg w10 is. Azt használom amelyiket akarom. Egyébként már elég régen a linux az amelyiket használom. Nem reklámozom, de tényleg azzal vagyok a legjobban megelégedve. Jelenleg ezt használom. Szépen megfér egy winyón a w10-el. :K

(#14295) norti válasza thomasa (#14292) üzenetére


norti
(őstag)

Vagy kiköltözöl egy tanyára áram és net nélkül! Paranoia huszárok a 21. században... :DD

(#14296) Kékes525


Kékes525
(nagyúr)

Mi ebből az igazság? Bosszantó telepítési hibákat okozhat a Windows 10

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#14297) szundybence válasza kmisi99 (#14261) üzenetére


szundybence
(aktív tag)

Felraknám a win 10 et a meglévő win7 em mellé SSD re.

Én ezt a gondot úgy hidaltam át, hogy előbb csináltam egy partíciómentést a Paragonnal, aztán a w7-re frissitettem a w10-el tiszta mentésként, majd egy külön partícióra visszaraktam a w7-et és végül a linuxomat. A linux bootjából aztán azt indítom el amelyiket akarom. :K Persze nem ajánlgatom senkinek a linuxot, csak válaszoltam a kérdésedre. Merthogy így biztosan működik amit te is szeretnél.

[ Szerkesztve ]

(#14298) Ivan15 válasza Goblin12 (#14293) üzenetére


Ivan15
(senior tag)

igazad van, masreszröl az elsö kekhalal eleg gyorsan megvolt. ((nalam a win7 2011.02.19 -a telepitese ota meg egyetlen kekhalalt sem dobott))

Remove Control

(#14299) Zoshi85


Zoshi85
(aktív tag)

Erre a Runtime Brokerre tényleg nincs megoldás? Hogy állandóan elindul, és eszi a procit.. A metrós appok törlése nélkül. Azokat nem törölném ha már vannak..

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/vass.zoltan // https://www.youtube.com/channel/UC4IaTBrSuuBxYLYSpfccpMw // stb...

(#14300) front3r válasza szundybence (#14294) üzenetére


front3r
(őstag)

Nekem pl. tökéletes a Windows vonal, a 10 is teljesen jó lett. Minden működik a gépemen! :) ... és szárnyal mint a madár, de biztos én is csak sámán vagyok, hogy ilyeneket beszélek. :D

A kékhalálnak mindig van oka! Nézzétek meg az eseménynaplót és keressetek rá a neten!
Legtöbbször rossz driver(az egyik verzió nem kompatibilis a Win10-el), vagy hardverhiba okozza legfőképpen.
Addig kell keresni a megoldást, amíg meg nem lesz!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.