Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #64 üzenetére
Azt nem értem, hogy miért nem lehet többféle felülettel használni egy OP rendszert alapból? Kinek melyik jön be. Speciel én nem szeretem a Metrot és az Aero Glasst. Jobban szeretem a klasszikus felületet, abból is lehet rendkívül jót (nem olyan mint az eredeti).
pl.: Start Menu 7 Ez amúgy minden Windows-on fut.
Nagyon praktikus mert például alulra akárhány fület tehetek, amiben tematikusan rendezve vannak a programok, nem ömlesztve. A felület színét átlátszóságát is változtathatom.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz szabonagyur #82 üzenetére
Szerintem olyasmi kellene, mint amit fentebb linkeltem (Start Menu 7). Ott füleket is lehet létrehozni a startmenüben, ahová csoportosíthatom a programokat. Így a start menü nem lenne annyira áttekinthetetlen, ha sok program van telepítve.
-
Kékes525
félisten
válasz szabonagyur #93 üzenetére
Ízlések és pofonok... Nálam az asztal üres, szép képek váltakoznak 5 percenként (mintegy 10 000). Másrészt ha sok programod van akkor az asztal túlzsúfolt lesz (szerintem). Nálam minden bizonnyal az lenne.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #108 üzenetére
Én úgy látom, a Windows 7 és a Windows 8 keveréke. Mindenesetre először egy kicsit szokatlan (Windows 7 -em van).
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #41133696 #121 üzenetére
Szerintem:
1. A feltelepült javítások elvégzik a szükséges beállítások módosításait.
2. A licencet időpontokhoz lehet kötni. A javítások, frissítések az adott időpontig lesznek ingyenesek.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz szabonagyur #124 üzenetére
A képek alapján a Windows 7 ötvöződik a Windows 8-al, de szerintem a Windows 7 stílusa a domináns.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #126 üzenetére
Hát nekem az jött át ebből (a Windows 8.1-et annyira nem ismerem, 8-assal már dolgoztam).
Amúgy nekem a Windows 7 start menüje sem tetszik, sokkal jobb a (korábban már linkeltem) Start Menu 7, ami kiterjeszti a start menüt.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #134 üzenetére
Igen, a Start Menü 7 az most már valójában a Start Menü X. Csak mindig a régi nevét szoktam használni, mert én még a régebbit használom (v3.88) Windows 7 alatt. Az újabb már nekem sem tetszik annyira. Régen kipróbáltam a StartMenuX 4.97-et és nem tetszett. Most már a StartMenuX 5.25-nél tartanak, amit nem próbáltam.
Nekem viszont nagyon tetszik a v3.88-as verzió . Szerintem egyértelműen jobb mint a Windows 7-esé, ami a shift lenyomásával használható. Ha az emlékeim nem csalnak a Windows XP-hez hasonlít, annyi lényegi különbséggel, hogy fülekkel csoportosítható az egyes programok, másrészt csúszkával mozgatható a programmenü, ha kilógna a képernyőből.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Hát, nekem nem tetszik.
Mindenkihez:
Ha ez így marad, akkor szerintetek elképzelhető, hogy a Vista és a 8-as sorozat sorsára jut?
Ha igen, akkor egy új helyzet áll elő, mert emlékeim szerint még nem volt két egymásutáni Windows sikertelen.
Akkor valami más OP betörhet a Windows helyére, esetleg valamelyik Linux disztribúció, vagy valami más?Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Szerintem változatlanul kétséges hogy elfogadható lesz e a start menü az emberek többségének, persze ha ez marad.
Szerintem ez jó ötlet: [link]
"minden második Windows jó" Eddig. Azonban ha a Windows 9 befuccsol, akkor már nem.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Rövid távon mindenképpen igazad van. Hosszú távon (kb. 10 év) távlatában már korántsem biztos. Ott van például a Google. Anyagilag nagyon erős, habár az OP-je még meg sem közelíti a Windows, szerintem a jövőben már lehet az ellenfele: Jönnek a Windows-alkalmazások Chrome OS-re
(#156) King Unique: A start menünél ez megoldás (pl. Classic Shell), de a modern apk-ák már más kérdés. Sokat nem ismerek belőlük, de ott van például a Skype, nagyon nem tetszik a modern felülete.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #160 üzenetére
Ez így van, de azért nagyban függ attól is, hogy a felületen kívül milyen egyéb újításai lesznek. Mégiscsak azok a fontosabbak. Szeptember 30 után meglátjuk.
Sőt a Microsofttól olyant is el tudok képzelni, hogy vegyék az OP-jét bizonyos fejlesztéseket csak a legújabba teszi bele. A két bukás egymás után, már lehet hogy neki is sok. De ezt még nem tudjuk, csak fikció.
-
Kékes525
félisten
válasz #41133696 #202 üzenetére
Magyarul is: Sajtóértesülések szerint a Windows 8-at használók ingyen juthatnak majd Windows 9-hez. Ez még nem hivatalos.
-
Kékes525
félisten
Valószínűleg felejtetni akarják a Windows 8, 8.1 relatív kudarcát.
Azonban ha teljesen átakarják írni, akkor legalább 2 év kell még. Az eddigi mire volt jó? Mint őriznek meg belőle, mit változtatnak? Mi lesz az alapjaiban új?Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
A Windows 10 név nem vicc: A Windows 10 Technical Preview hamarosan megérkezik!
A rendszerkövetelmények:
Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster
RAM: 1 gigabyte (GB)
Free hard disk space: 16 GB
Graphics card: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver
A Microsoft account and Internet accessForrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Dr.FantastiK #743 üzenetére
Rosszul tetted be a linket.
a simple registry tweak that gives you access to more Windows preview update options
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #790 üzenetére
"Ez minek van ott a beállítások között, ha egyszer nem működik, csak benne felejtették Max akkor jön elő a Charms, ha Win+C-vel előhívom.."
Esetleg a programozók nem tették még alá a megfelelő kódokat. Vagy csak maradvány. Ilyen korai állapotban minden lehetséges még.Nem lenne hasznosabb a Windows 10-es témát egy topikba terelni? Most 4 különböző helyen van. Egyáltalán lehet ez és kitől függ?
-
Kékes525
félisten
válasz szabonagyur #806 üzenetére
Így van interaktív módban van az ESS és látom, hogy melyik program mikor akar kimenni a netre, milyen bejövő hívások akarnak a gépemen lévő programokkal kommunikálni. A Windows rendszerprogramjai állandóan kommunikálnak. Nemcsak kifelé, de befelé is (Windos 7 64bit). Ezt persze meg sem kérdezik tőlem, csak az ESS figyelmeztet. A kifelé sokkal gyakoribb. Ez így lehet a Windows 10 esetében is.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A Windows 7, 8 és 8.1 felületét kitárgyaltuk pro és kontra. Nem érdemes több szót fordítani rá.
A Windows 10 felülete pedig korántsem végleges, akár egészen más is lehet, ezért erről sem érdemes ennyit beszélni.
Szerintem pillanatnyilag sokkal fontosabb, hogy milyen technikai újdonságokat tartalmaz és esetleg tartalmazni fog. Milyen a motor, milyen lesz, sebesség, kompatibilitás, erőforrások kihasználása, újabb technológiák (szoftver, hardver) támogatása stb. Szerintem ezek lényegesebbek és érdekesebbek is.
-
Kékes525
félisten
Szerintem a metro nevet már nem szabadna a Microsoftnak használnia a Windows 10-el kapcsolatban, elég rosszul cseng nagyon sok felhasználó fülében. Minél hamarabb el kellene felejtetnie. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy mitől, hogy jogos, vagy nem jogos. Valami új nevet kell kitalálnia ami nem kapcsolható a metrohoz. Sok ember már előítéletből is nem venné meg, ha hallja ezt a nevet.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Egészen másról írtam. A kapcsolódó hozászolásokat is olvasd el. Különösen azt, amit neked címeztem. Hogy tudnám előre megmondani?
A metro névről volt szó és arról, hogy ez akadály lehet. A lehet az nem jelenti, hogy biztos. Az viszont biztos, hogy nem segíti elő.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Akkor tisztázzuk. Ezek szerint közel sem olvastad el minden hozzászólásomat. A "folyamatos" jelző enyhén szólva erős túlzás.
Én nagyon szeretném, hogy sikeres legyen. Viszont még senki sem tudja megmondani, hogy az lesz e vagy sem.
Most pedig az volt a hozzászólásom lényege, hogy valahogy el kellene terelni az átlag felhasználó figyelmét arról, hogy véletlenül se asszociáljon a metro-ra. Még itt a hozzászólok többsége is említi a metro nevet a Windows 10-el kapcsolatban, pedig ők az átlag felhasználó felett állnak tudásban. Az átlag felhasználók többsége a metro nevet a sikertelen Windows 8-al azonosítja. Ezért lenne jó egy új nevet kitalálni a felületnek. Ennyi, nem több.
Ez a véleményem teljesen független attól hogy jó e, szép e a metro, mert az ízlés kérdése is és ebben a vonatkozásban lényegtelen.Szerinted csak az akarja a Windows 10 sikerét, aki kritikátlanul mindenben egyetért a Windows 10 fejlesztésének irányával? A siker bírálat nélkül nem valósítható meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ez igaz.
De nem is ez a probléma -elég, hogy mások más híján- ezt használják. Még itt a topikban, fórumon is. Akkor mit várjunk az átlag usertől és az újságíróktól? Ezért kellene egy konkrét név az új felületnek, mert akkor mindenki azt használná.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Megint nem arra reagálsz amit írtam, ami a mondanivalóm lényege.
Persze hogy nem a Windows 8 sikerével foglalkozik. Arra viszont emlékszik, hogy mi terjedt el róla (igaz, vagy sem ebből a szempontból irreleváns) és ha találkozott vele akkor miért nem szerette. A Metro erre emlékezteti.
-
Kékes525
félisten
válasz #58000384 #967 üzenetére
Akkor nem olvastad el minden véleményt. Másrészt a sajtót inkább a rossz érdekli, annak nagyobb a hírértéke. Az átlag ember is inkább a rosszra emlékszik.
Az igaz, hogy több volt a pozitív vélemény, magamat is beleértve. És az is igaz, hogy könnyen átszabható a 8, neked, nekem, nekünk, de nem az átlag usernek.
Amúgy nem értem mi rossz van abban, ha a felületnek egy új nevet adnának? Csak nyerhetne vele a Microsoft.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #971 üzenetére
Nem, nem erőltetem, csak felmerült bennem és számomra érthetetlen ellenállásba futottam néhány embernél, azért tűnik úgy mintha erőltetném. Persze az elején vagyunk, azért kellene most váltani, hogy legyen kifutási ideje. Amúgy már írtam, a felületet másodlagosnak tartom addig, amíg biztosítják a lecserélhetőségét annak, akinek esetleg nem tetszik. A motor nagyságrendekkel fontosabb.
A Metro nevet eléggé ismerik szerintem, függetlenül attól, hogy mennyire vannak tisztában a jelentéstartalmával. Hogy milyen név kellene? New Desktop semmikép. Olyan, ami jobban megmarad az emberekben és ami ténylegesen is utal a felületre. A Microsoftnak kell hogy legyen elképzelése a végleges felületről, még akkor is, ha nincs még kész. Az nagyon szomorú lenne, ha menet közben improvizálná. Legfeljebb módosíthatja a visszajelzések alapján, de alapjaiban nem hiszem hogy változhat az elképzelés. Ezzel nem azt mondtam, hogy már készen van. Csak tervről beszéltem.
(#972) MoP_FX 57: "egybekutyult, katyvasz" Ez még azért tűnik ilyennek mert az elején vagyunk. Ettől a szinttől még nem várhatunk többet. Még csak annyit lehet mondani, hogy majd meglátjuk.
(#974) karak_22: Egyetértek, de "Szóval a Win10 az ablakos appokkal és a modern felületes start menüjével azért szép hidat képez a 7 és a 8 között" ezt ne mond, mert még az elején vagyunk, még sokat változhat ilyen és olyan irányba is. Nem látunk a kulisszák mögé.
Olyanról vitázunk, magamat is beleértve, ami még nagyon sokat változhat. A felület szokott utoljára készen lenni.
-
Kékes525
félisten
metro desktop Nagyjából 12 200 000 találat
metro interface 9 050 000 találat
Modern UI 882 000 találat
Annak ellenére, hogy le lett váltva a találatok még is egy lényeges különbséget jeleznek.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz MoP_FX 57 #1001 üzenetére
Hajlok arra, hogy igazat adjak neked. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy több idő telt el a 7 és 10, mint a 8 és 10 között ami azért fontos, mert sokkal több technikai újdonság kerülhet bele mint a 8-asba és ez a 10-es felé dönti a mérleget. Különösen akkor, ha egy kis(!) ráfordítással előhívható lesz a kvázi 7-es felület is. Másrészt a Microsoft, mint írtad második hibát nem követhet el egymás után, ez a Microsoft felől is kényszer a jobb UI előállítása érdekében, de az egyes technikai támogatások csak a Windows 8.1 és 10-ben való megjelentetésével erre ösztökélheti a vásárlót.
(#1002) karak_22: Ha meglátják a csempéket a reklámokban ez elég lehet az ellenérzés kiváltásához. Azonban ha ez mellett ügyesen feltüntetik, hogy nem kötelező azokat használni, akkor az már egy plusz pont az esetleg idekenekedő vevő szemében.
Amúgy az Aerot személy szerint nem hiányolom, nálam ki is van kapcsolva, mert a kizárólagos világos színei és a fölösleges erőforrás terhelése és úgy egybe nem tetszett. Én a Start Menu 7-et használom, ez egy régebbi verziója a Start Menu X-nek, ami a 8-as sorozatokra is jó. A 8-ason a Classic Shell-t használja a feleségem.
(#1004) gyurkikrisz: + a földalatti, ezért kerestem rá többféleképpen. "metro ui", "modern ui" Így már pontosabb a találatok száma. Arányaiban, ha idézőjelekkel keresel (csak a kifejezést keresi) nem sokkal nagyobb a Modern UI. Azért több, mert akik internet tartalmát készítik, vagy hozzászólnak valamihez számítástechnikai tudásban jobbak az átlagnál. Vagyis a lényegen ez sem változtat.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem, nem azt mondom. Hangsúly a könnyebbségen van. Az OS X fejlesztése könnyebb mint a Windows-é. Ennyi a lényeg. Gondolom ezt nem vitatod. Azokra is igaz, akik a dizájnért felelősek.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ez most vicc? Vagy tényleg nem gondolod az okát?
1. Az OS X-et hányféle hardverrel kell kompatibilissé tenni, a Windowszal szemben?
Hányféle hardveren fut az OS X és hányféle hardveren a Windows? Nagyságrendek a különbségek.2. Az OS X alatt hány program fut (amelynél szükséges a kompatibilitás), hány program van Windows-hoz (amelynél szükséges a kompatibilitás)? Illetve, hogy egyáltalán fusson.
3. Az OS X-et hány user használ? A Windowst mennyien használják? Ezek igényeit kell kielégíteni úgy, hogy a fentiek ne sérüljenek.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #1041 üzenetére
A 2. pontból a biztonságot, a teljesítmény stb. stb kifelejtettem, amit nemcsak a szoftvereknek, hanem az OPnek is biztosítani kell. Mind mind nagyságrendekkel nagyobb hardver variáción, mint az Apple OS X-nél fennáll.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Szerintem mind a program, driver íróknak, mint az OP írótól függnek ezek.
1. Akkor mivel magyarázod a biztonsági réseket?
2. Az apik mindig hibátlanok?
3. A teljesítmény csak a driverek írójától függ, az OP-től nem? Akkor mi értelme van az OP tesztelésének biztonság, teljesítmény, kompatibilitás szempontjából?
4.Sok user igényének kielégítése ugyanolyan nehéz, mint kevesebb számúé?
Ez pici olyan mint egy programnyelv. Ha a nyelv rossz, akkor nem lehet (sokkal nehezebb) jó programot írni rá. Ha nem biztosít megfelelő utasításokat, függvénykönyvtárakat stb.
Szerintem ez is meg az OPra írtak mindkettőtől függnek. Mind a driver, program íróktól, mind az OP írójától. Rossz OP-ra sokkal nehezebb jó programokat írni.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Igen, biológus vagyok, nem matematikus, vagy számítástechnikus. Amit "tudok" azt csak olvastam, innen onnan. Az egyetemen is volt anno, de az édeskevés. Gondolom azért ez nem kizáró ok a vitához?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Tévedtem, kispx elmagyarázta a Windows off topikjában. Így a Te magyarázatoddal együtt már jobban értem. (Tévedni emberi dolog, szólt a sündisznó és lemászott a súroló keféről)
Ilyen szinten valóban nem vagyok otthon az OP-ék terén.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest