Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [HussarF:] A nagy nyersolaj spekuláció - 2020 áprilisa, az olajpiac fekete hónapja
- [Re:] [mrszitya:] Xiaomi gyorstalpaló: leírások, tippek és trükkök #1
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu
szabonagyur
nagyúr
Nem N kiadást kéne felrakni/felfrissíteni.... Win7 óta gond ez, hogy hiányzk a a Media Feature Pack vagy maga az android driver.

t72killer
titán
A Motorola szoftvere is megy vajon
"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

ö T i
csendes tag
de az win 10 pro N
Nem tudsz valami gyógymódot?
most le szedem Media Feature Pack ot hátha jó lesz meg találtam már tölti
[ Szerkesztve ]

Goblin12
őstag
Király, köszi.

Tigi
őstag
Én most telepítettem egy 8.1-et a lányom notijára amiről anno töröltem a gyári 8.1-et, de nekem is azt írja, hogy Nem érvényes a kulcs amit elvileg a Biosból olvasott ki.
Lehet, hogy nekem is később elfogadja?
Csak mert én is a Win 10-et akarnám feltenni.
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

net91
senior tag
Sziasztok,
A frissítés W10-re sikertelen.
Kód: 80240020
Mi lehet a probléma?
Semmi sem állandó csak a változás. UPC Fiber Power 1500 with Cisco EPC3208 & Asus RT-N18U

libus
őstag
Én nem tudom mi történt, de kb. 10 perce kapcsoltam be a gépem, és most meg minden működik!
Tudtam aktiválni is a rendszert, meg ami eddig nem nyitott meg, az most fút minden hiba nélkül!
Úgyhogy, nem kellett resetelni... Nem értem mi történt?
Xiaomi Mi 9T

Steelmanus
addikt
Hasonlo lapunk van, en tiszta telepitessel probaltam ki a W10-et tegnap, de mar W7-en vagyok. Direkt a driverek miatt, na es kivancsisagbol telepitettem az uj OS-t, de elotte meg leszedtem W7 alol a fellelheto legfrissebb drivereket.
A Catalyst az a 15.7.1 volt siman felment, ezert azt javaslom szedd le a regit es ugy telepitsd az ujat.
2. A Via VT2021 driveret a gyarto honlapjarol VIA Drivers and Support Packages szedtem le, csak W 8-as driver van de elfogadta a W10 is.
3. A W10 beepitetje.
Ne felejtsd el a defragot kikapcsolni, mert alapbol bekapcsolva van a W10 telepitese utan, nalam legalabbis be volt kapcsolva.
[ Szerkesztve ]

szabonagyur
nagyúr
MIkor nem fogadja el? Telepíteni nem tudod vele csak majd aktiválni...

pzstm
titán
mondjuk a fiúk a bányában dolgoznak?
iPhone 11 Pro Max 64GB Black |Surface Pro4 256GB Type Cover |Xbox One X Project Scorpio|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

ö T i
csendes tag
Nah működik fel raktam a Media Feature Pack így már jó

Benito94
tag
Nekem olyan gondom lenne, hogy van egy TL-WN722N-es wifim és nem kompatibilis. Szerencsére volt itthon egy másik kissebb aminek a drivere 1évvel régebbi és azzal meg működik. Esetleg meglehet oldani, hogy a rendes wifimmel működjön?

dtraveller
csendes tag
Eredeti Windows 8.1-ről lehet insideres windows 10-re frissíteni úgy, hogy az eredeti kulcsom maradjon 8.1-es? Azért kérdezem, mert lesz még pár alaplap cserém később.

choco01
addikt
Van itt valaki aki Insider programban volt/van?
Sikerült feltenni a végleges buildet, és most kéri a kulcsot, de sehol sem látom az Insider fiókban..
Weblap,Hálózat,IP Kamerrendszer fejlesztés » https://petanetwork.hu

Balazs_
aktív tag
Nincs olyan gondod, hogy a Chrome meghal és nem hoz be semmit ha fel van rakva a VT2021 drivere? Illetve a "2-5.1-7.1-mégvalami" hangrendszer-választó gomb nem akad be?
[ Szerkesztve ]

gyomorHD
tag
másnál is volt hogy pár program, alkalmazás pixeles volt? Mitnha s*zar lenne a felbontás vagy nemis tudom...
Például az eszközkezelő full homályos volt, de valamelyik játéknak a kliense is ( a játék maga meg full jó volt...) Illetve van valami oldal, blog ahol írják hogy milyen frissítések jönnek hozzá, ahol lehet nyomon követni a dolgok állását? Mert inkább visszatettem Win7re amíg kicsit kiforr a dolog.

Bali27
addikt
Sziasztok! Ide is beírom.. Érdekes felfedezést tettem!
Fel volt rakva a Win8.1 jogtiszta, de az Istenért se akart megjönni az értesítés hogy rakhatom fel a Win10-et, pedig regisztráltam meg minden.. Leszedtem a Pendriveos telepítőjét de mondom még felrakom ujra a win8-at... Hátha...
Amikor végzett volna a Win8 install,serialom elkértemajd bejött egy nagy szürke képernyő és kiírta hogy ha akarom akkor frissíthetek Win10-re.. Akartam és most a Win update már szedi is!!!!!

Dr. Akula
nagyúr
"A notimat, Win7-el vettem. Aztán mikor megjelent a Win8 pont aznap vettem meg (online) 30€-ért. Tegnap frissítettem Win10-re, aktiválva van, de kulcsot nem látok sehol. "
Nem is kell, mert nem az alapján tartják nyilván a használati jogodat, hanem az alaplapodból képzett hardverazonosító + a régi oprendszered serialja. Bár ez utóbbit lehet hogy csak ellenőrzik hogy legális, aztán nem tárolják el, mint a számlatömböt, de előfordulhat.
"Akkor most mi lesz a 8-as kulcsommal?"
Hivatalosan: ahhoz a géphez van kötve amelyikhez előtte a win7-ed, és utána a win10-ed. Nem hivatalosan pedig mindenki csak találgat. Eddig a win7/8-nál volt egy 3-4 hónap türelmi időszak, ami után újra engedte aktiválni, akár másik gépen is. Pont azért hogy ne minden garis javításnál őket basztassák telefonon az ügyfelek. Hasra ütöttek és kitalálták hogy 3-4 hónapon belül nem reális hogy elromlik valami, utána igen, tehát itt húzták meg a határt. Most ugye nem kapsz serialt a frissítéshez, hanem a régi alapján aktiválják neked, de nem tudjuk feljegyzik-e hozzá a régi serialodat vagy nem. Ha igen, akkor hiába tudod másik gépen is aktiválni a win8-at 3-4 hónap után, frissíteni már nem fogod win10-re. És az is lehet hogy win8.ként se tudod már másik gépre átrakni 3-4 hónap után. Persze legálisan eddig se lehetett volna. Újratelepítésre, a notidon amelyikhez vetted, viszont mind a 7, 8 és 10 is korlátlanul használható lesz.
"A 10-et 1 év után meg kell vennem?"
Nem. Ha már befrissítetted, akkor arra a gépre (pontosabban: alaplapra) örökre jogot szereztél a win10 használatára. De ha elromlik az alaplap, akkor telefonálgatni kell az MS-nek elsírni a problémát, aztán ha jó napjuk van, leokézzák. Ha nem, mert úgy vélik másik gépre raktad át, akkor meg nem. Utóbbi esetben új win10-et kell venni, de csakis akkor.
"Hol kapnék új 10-es kulcsot ha kapok?"
Boltban, windows storeban, pénzért.
"A 10-es kulccsal hányszor rakhatom újra a mostani gépemet?"
Igen, ameddig az alaplapod nem változik.

Falcon C.
tag
Nehezen sikerül (ötödszörre), de fent van. Srácok, ez... ez... eddig azt hittem, a 8.1 gyors. Ehhez képest az reumás anyatetű!
[ Szerkesztve ]
[Redmi Note 5 Global 4/64] [Gigabyte GA-F2A68HM-DS2, AMD Athlon X4 870K, MSI GTX 1050 2GB, Kingston 2×4GB 1600MHz DDR3, Patriot P210 256GB, Toshiba 1TB HDD] [Acer V3-574G-54T5]

bon
őstag
Nagyon kereshetted, mert a google első találata: [link]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
(#13171) bandras0226 válasza szabonagyur (#13151) üzenetére
Mivel MPC-HC-t és Foobart használok, én is az N-es verziókra gondoltam. Ezek szerint nem ilyen egyszerű.
Lehet ezek sem mennének?
"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával." Voltaire

Zilai81
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni tudja e valaki, hogyan lehet a digitális aláírást KI-kapcsolni Windows 10 alatt ???
Köszönöm

Steelmanus
addikt
Nem hasznalok Chrome-ot, Firefox volt feltelepitve a W10 ala, csak ket hangszorom van, igy komolyabb hangrendszeren nem tudtam kiprobalni, csak a fules miatt tettem fel egy proba erejeig.

tope
addikt
1. Arra valakinek ötlete, hogy Youtube Explorer alatt néha zöld képernyő, Chrome alatt meg simán megy(viszont ott a HD-t nem bírja a netbookom) ? Miért lehetséges ez ?
2. MPC-HC-vel (na meg az alap windowsos médialejátszókkal) Win 8.1-nél simán ment a .mkv, .mp4, de itt csak lefagy, viszont VLC-vel meg megy. Ez is mitől lehet ?
Ért egy óriási meglepetés. Lassult a noti, DE Yt-n az 1440P-s vidiket már viszi nem akad.
Poco F2 Pro - Vitara első légterelő eladó új bontatlan 2015-

r0by
őstag

VGYke
addikt
Dell Win8.1 laptomomra megérkezett 07.28-án a Win10 frissítés, de még nem telepítettem.
Vannak érdekességek. Letöltött mappa:
Mappa tartalma:
De most jönnek az érdekességek:
Mappa helyfoglalása (méret: 6,14GB, helyfoglalás: 4,59GB ):
Mi ez a nagy különbség?
A frissítés meg ezt mondja (2583,7MB=2,52GB):
Valakinek van magyarázata a fentiekre?
Ha ezt a Windows.~BT mappát elmentem, ez a későbbiekben jó lesz a Win10 "tiszta" (zéróról induló, mindent előlről) telepítéséhez azon a laptopon ahol "gyári" win8 van a HDD egyik rejtett particióján?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

doddencs
senior tag
A lemezképpel egyszerűbb mit takar?
Ha leszedem a telepítő iso-t, és megadom a win7-es serialt, működőképes?

Воланд
titán
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

cog777
senior tag
Bocsanat, kicsit off de mivel eveken keresztul kinlodtak a rajongok a Win 7 es 8-al.. ugyanis Windows 10 alatt mukodik a Mechwarrior 4!!!!!
HP Elitebook - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
64 bites Windows 8.1-ről váltottam ma reggel Windows 10-re. Szintén 64 bitesre. Win 8-nál azután, hogy felment minden driver azt láttam, hogy 4 GB RAM van, amiből elérhető 3,90 köröl. Most ugyan úgy felpakoltam 10-esre minden drivert, 2,87 GB elérhető csak. Tuti 64 es és nem 32-es a rendszer, akkor ez miért van?
Eladó horgász cuccok, iPhone tok, töltő és más egyéb: https://tinyurl.com/y66wwb3e

daczkó
aktív tag
nekem 2011-es van, a széria leggyengébb darabja, de nálam gyorsult Win10 a 8.1-hez képest. Nem sokkal, de azért feltűnő
/ignore wwenigma

lafaty80
őstag
nincs bekapcsolva a meghajtón a tömörítés?
Cuccaim: https://kit.co/lafaty

vg
addikt
Három sima pendrive-ból kettőt fel se ismer, majd ha leválasztom és kihúzom, akkor azonnal kékre fagy a Win10. Reboot után visszadugom, akkor felvillan jobb alsó sarokban a pendrive leválasztó ikon, majd el is tűnik. Pedig 8.1-el tökéletes volt. Esetleg valaki valami ötlet? szerk: Látom nem csak nálam van ez a hiba(12897 hsz is).
[ Szerkesztve ]
T9500, Intel530 SSD, HGST 5K1000 1Tb HDD, 4Gb DDR3 1066
T4400.al siralmas volt a többiről ne is beszéljünk.

Steelmanus
addikt
Innen toltsd le a Download DXVA / VIDEO PLAYER FiX < DXVA_FiX-@asder00.exe fajlt, inditsd el, kapsz harom fajlt, azt masold be az MPC-HC mappaba.
En MPC-BE verziot hasznalok, ott nem kell ezt elvegezni, mert a BE mas filtert hasznal.

daczkó
aktív tag
Megoldható-e hogy titkosítsam a C és a D meghajtóm, úgy hogy amikor belépek a rendszerbe akkor hozzáférést biztosítson, amikor ki vagyok jelentkezve / nem megy a gép, akkor kívülről ne lehessen elérni az adatokat a HDD-n?
(#13185) SymbianOS : Hp Probook 4535s, persze nem az A6-os hanem az A4-es
[ Szerkesztve ]
/ignore wwenigma

lsc
nagyúr
Feltettem 7x64 pro-ra, működik, aktivált, viszont van pár gondom. Mikor elindult az ikonok 175%-on voltak, visszatettem 100-ra alkalmaz, kijelentkezett majd vissza így jó volt. Viszont a következő indításnál maradt a nagy ikon egy kupacban, az érték 100 %-on, de újra meg kell csinálnom hogy elmozdítom 100%-ról majd vissza, alkalmaz, ki- belépés és csak akkor megy. Van erre valami megoldás? A másik hogy szépen használja mind a 6 magot, de messze nem megy annyira alacsonyra a procihasználat mint a 7-nél. Fog ez változni, alacsonyabbra főleg?
Az élet kegyetlen .
Én lestem, 8-9% ezzel a notival és ha magára hagyom, ez az érdekes akkor stabil 80 és visít a venti. CSak nem tudom mi használja.

42
senior tag
Bitlocker. De az csak a Pro-ban meg az Enterprise-ban van.
Viszlát, és kösz a halakat!

daczkó
aktív tag
Pro-m van, ez nem gond, akkor indul is a titkosítás. Köszi
/ignore wwenigma

feel2006
tag
Sziasztok,
Nyers telepítésben W10 Ent. -ban más is tapasztalt hasonlóakat, van rá megoldás állítani?
- Gigabyte Z97-d3h alaplapon a power led win7-el világított ahogy kell, Win10-el Világít, villog, elhalványul, kialszik. Értelmetlenül állok előtt, hisz a HDD led jól villog.
- Az óra melletti értesítési ikonokat hogy lehet itt testre-szabni (ki/be kapcsolni)?
- Hogy tudom Otthoni csoportba áttenni a hálózatom, ha alapból Nyilvánosnak állította be és kellene az Otthoni hálózat?
- Wake on Lan WOL nem megy, pedig Win7-en ment, mi lehet a gond?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
Ez a noti, az asztali kicsit erősebb, ilyen kis bónusz gép, szeretem, mert netre jó, lehet cipelni, akkuja is jó.
Még nem tudom bánom e a win10-et, a kezdeti fagyások nem tetszettek és letörölni sem tudom a tapi drivert mert összefossa magát, pedig lehet az okozta. Voltak vele gondok régen is win7 alatt. 1200ft-os wifis rappoo 3500 klón egerem van, nem kell a pad már.
[ Szerkesztve ]

Imy
veterán
Valakinek már lejött a win10 frissítés?
Van két gépem, egy win8.1-es, arra már 3.78Gb és a Win7-re csak 140Mb jött le. De ma semmivel nem hízott...

Balazs_
aktív tag
No Gigabyte 970a-ud3 1.2 lap alatt a VIA hangkártya nem igazán működik. Ha meghajtót rakok fel, akkor Chrome meghal és a VDeck (control panel) nem működik, ha nem rakok fel akkor nincs hang, csak fejhallgatón. Ha esetleg valaki tud valami megoldást ne tartsa magában.
Edge-n meg nem megy a Flash-en a hardveres gyorsítás, nincs is rá opció. Ez micsoda?
Skacok, arról van már valakinek tapasztalata, hogy újra telepített vagy frissített win 10-ben az edge megjegyzi a jelszavakat, kedvenc helyeket?
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

GEPESZ66
veterán
Működnek-e a steam játékok?
pl.CSGO

cszn
őstag
Tegnap feltettem én is a Win10-et. Minden OK volt. Ma este kezdte el a Chrome, hogy nem hozza be az oldalakat. Eddig bejött minden, aztán egyszer bejött, egyszer meg nem, mostanra meg csak forog az a bigyó. Torrent jön, más böngésző működik. Valami ötlet?

Heavyrain
senior tag
Az adminisztrátor fiók és annak jogai miért vannak letiltva alapból Windows 10-en?
Csak így tudtam aktiválni: Link

egykori
őstag
Nekem is hasonló a helyzet, a W7-es gépemen 147 MB 100 alá ment, most este ismét ennyi lett.
A nejem gépén 8.1 van és ott több mint 6 GB a mappa mérete. Az már telepíthető állapotban van, de ő még nem szeretné...
[ Szerkesztve ]
Téma tudnivalók
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos