Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sketch001
aktív tag
Mindkettőre van elég sok post redditen is, azért jönnek külön zacsizva az üveg elemek. Az ajtó is, ha törik akkor ne legyen minden tele szilankkal. A fuvarosok csodákra képesek, és elég nehéz megmondani kívülről hogy milyen magasról esett le ha egyáltalán.. ha lenne rajta borulás és g erő jelző akkor van miről beszélni, de egyébként csak simán lutri. Nyilván bármikor bármi történhet, én így voltam nyugodtabb
-
Imy
veterán
Itt a legújabb modellem, a henger alakú tároló, ami toll tartónak is ideális. A modell teljes mértékben testre szabható. Rendelkezik tetővel, egymásba rakható, a tároló széle mintázott, és a belsejébe elválaszthatók helyezhetőek.
Ha tetszik a modell akkor likeold, töltsd le, nyomtatsd ki, és hívj meg egy kávéra egy boost támoagtással.
Link. A letöltés nagyon sokat segítene az Trendingbe bekerüléshez.DE rengeteget segítenél vele, ha a következő FB hozzászólást likeolnád, hozzá szólnál: FB link.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Annyiban más a Bambuval közvetlen gariztatni, hogy azonnal küldik a cserealkatrészt. Én mindkét nyomtatómat közvetlenül Bambutól rendeltem, igaz szerencsére gariztatnom még nem kellett. Persze ha meg volt a jó okod hogy onnan rendeltél, akkor nyilván át is gondoltad a miérteket.
-
Sketch001
aktív tag
én pl azért rendeltem a h1s-t dee-ről, mert egyszerre adják le a rendelést valszeg, tehát raklapon hozzák nekik az árut, és úgy is pakolják le.... Már a p szériánál is rengeteg volt a törött üveg mint szállítási sérülés, és bár nyilván a bambu ilyenkor szó nélkül cseréli, teljesen random hogy mennyit kell masszírozni őket amire megszülik a szállításhoz a cimkét, azzal battyoghatok vissza postára, és.... A h széria nem épp kicsi vagy könnyű. Árban ugyanott vagy egy picit olcsóbb is volt a dee akkor, és nem volt égetően sürgős sem.
-
2thletme2day
őstag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
A 3dee oldala jelenleg nekem 40-50 munkanapot ír szállítási határidőre X2D-nél. Vicc.... Nem tudom milyen lehet a 3dee-vel a garanciális ügyintézés de ha ők mint hivatalos viszonteladó 40-50 napra vállalják egy olyan nyomtató beszerzését amit te jelenleg bármikor meg tudsz vásárolni mert raktáron van bambuéknál és nem back order, akkor pont nem számítanék gyors és gördülékeny garanciális ügyintézésre tőlük. Valid érv lehet viszont a plusz egy év gyári (erre eddig nem is gondoltam) viszont nem tudom hogyan alkalmazza 3dee a második év után amikor lejár a gyári garija a nyomratónak..
-
kriszpontaz
veterán
A magyar jogszabályok szerinti viszonteladói garancia miatt. Valamint Magyar cég által kiállított számla miatt. Emellett mikor megvettem a P2S-t, az árfolyam miatt pár ezer forint eltérés volt csak. Nem néztem direktben az árát a Bambu oldalán, de jelenleg kb 5000 forinttal többe volt mint neked, + GLS. Nem akarok küszködni ha valami kínja van a gépnek, mert tapasztalat, hogy pl. a 3DJake-vel történő készülékcsere nem 2 nap. A Bambu közvetlen terméktámogatását nem teszteltem még. Tehát ennyire egyszerű.
-
Joshi
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
De miért ilyen dzsunka oldalakról rendeltek?
A Bambu topikban is százszor leírtuk, hogy egyenesen a Bambutól kell rendelni. Nekem csehektől jött és ahogy láthattad két nap alatt itt volt.
Én OTP webkártyával fizettem OTP középárfolyammal, és ennyit vont le. Postával együtt volt 922€, tehát 368.32€-val számolt az OTP. Persze Revolut vagy akármi mással pár forintot még spórolhattam volna, de nekem ez így kényelmes.
-
Joshi
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Mert te honnan rendelted?
-
Joshi
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én a héten kedden rendeltem az X2D-t és ma hozta a futár.
-
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Uhh majd dobj fel tapasztalatokat a X2D-röl!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
A hátulja természetesen hátlappal zárt.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
-
EnBest
újonc
válasz
azbest
üzenetére
Igen csak egy oldalon van hajtás, őszintén körülbelül talán 1 hónapot használtam a gépet kb 60 óra nyomtatás lehet benne. Az x tengely szintezését a gyártó videója alapján csináltam ott ki tekerte a felső kuplungokat majd az egyiket lefogva a másikat pedig tekerve állította be , ugyan így tettem én is , de meghúzott állapotban nem lehet külön külön mozgatni őket , egy dolgot vettem még észre hogy az magam a nyomtató fejen lévő görgők amik viszik az x tengelyen jobbra és balra ott a profilon kb középen akad egy pici pontban , de az az érdekes hogy nincs ott semmi amiben akadhatna, tiszta.
-
válasz
kriszpontaz
üzenetére
én a bambu oldaláról vettem még decemberben, és január végére megjött. Egy barátom is vett egyet kb másfél, két hónapja, ő is kb 2-3 hétre rá megkapta.
az, hogy esetleg a magyar viszonteladó nem prio, azt megértem, de a 3djake aki hivatalos forgalmazó, az durva amúgyA döntésed amúgy megértem, ha most vennék, én is már az X2D-t venném, annak ellenére, hogy a P2S-el is nagyon meg vagyok elégedve

-
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Hű, honnan rendelted, hogy január óta nem ért még ide?
-
kriszpontaz
veterán
Sziasztok, még januárban rendeltem egy P2S-t, amihez előre beszereztem pár dolgot, köztük egy aktív nyomtatótér fűtést is. A helyzet úgy hozta hogy készlethiány miatt a mai napig nem jött meg a nyomtató és ha már ennyit vártam, visszamondtam és rendeltem helyette egy X2D-t. Ebben ugye már benne van gyárilag a nyomtatótér fűtés, így a dobozában kibontatlanul heverő megvásárolt, beszereletlen fűtésre nincs szükségem. Ha valakit érdekel, 18000.- Ft-ért megválnék tőle, amiben benne van a Foxpost is.
Időzíthető, maximális hőmérséklet 65 (70) fok.
-
azbest
félisten
válasz
EnBest
üzenetére
egy oldalon van csak motor a z tengelyhez, ugye?
Ha valami nem teljesen derékszőgű a felső keretnél, akkor esetleg felemelkedhet egyik oldalon.
De az is lehet, hogy az X tengely Zmentén mozgó kerekes kocsijai közül valamelyik picit befeszül a Z oszlopoknál és az kényszeríteni emelkedésre. Mostanában mintha a v2-esemen is lenne hasonló néha (csak nálam utólagos dual z tartja valamennyire), de valószínűleg meg kéne lazítanom az X-et tartó kocsik rögzítését és feszülés mentes pozícióban újra meghúzni a csavarokat. Ha többet használtad már, akkor esetleg nézd meg a kerekek kopását, nem sérült e meg valamelyik keréken a felület. Az is okozhat elmozdulást.Bár ahogy látom mindkét oldalon van menetes szár, és szíj hajtással van átvíve egy motorról a másik oldalra. Nézd meg hogy a szíjnál nincs -e valami furcsaság, feszes vagy laza egyik oldalán. A két z közti szíj alatt lévő pully nem csúszkál-e.Nem kéne tudnod úgy elforgatni egyil oldalon, ohgy a másokon fogod a szárat és nem engeded forogni.
-
EnBest
újonc
Sziasztok van egy creality ender 3 v3 se-m szinte új ,
semmi gondom nem volt vele de egyszer csak nem nyomtatott jól , ferdék lettek a darabok. Nyomtattam egy kalibrációs kockát amin szemmel láthatóan nincs meg a 90 fok egyik oldalt 88,5 a másik oldalt pedig 91,5 volt X-Y irányban, mikor ugyan olyan méretű alumíniummal próbáltam kiszintezni (biztosan egyformák voltak mert direkt ehhez martam ki cnc marógépen) akkor érdekes volt hogy az x tengelyen jobb oldalt 3 mm-el feljebb volt az x tengely , próbáltam kiszintezni és észre vettem hogy a Z tengely menetes szára fel le jár ( ez a nem hajtott oldal vagyis nem ezen az oldalon van a motor ) akkor ki engedtem a kuplungot és feltoltam teljesen a tengelyt majd az alsó kuplungot teljesen lehúztam a menetes szár aljára és meghúztam a csavarokat majd egy gyors újra szintezés és kalibrációs kocka , de ez sem oldotta meg , sőt újra alá tettem a két alumínium hasábot és ugyan az az oldal megint feljebb volt , pedig most nem mozdult el a menetes szár , és a kalibrációs kockának pont az a fele van feljebb ahol az x tengely is feljebb van , viszont az Y tengelyen való eltérést ez sem magyarázza szerintem , így hát megnéztem a kettő sínt amelyen az asztal fut , ugyebár mind a kettő tengely 1-1 csavarral van rögzítve a gép hátulján és a gép elején nincs csak egy sima műanyag fészekbe fut bele , és ennél a résznél van kotyogás olyan 0.5-1mm fel-le , jobbra balra , de fel le nagyobb a kotyogás.Próbáltam több szeletelővel is . Érdekes az hogy maga az automata asztal bemérés pedig minden irányban “tökéletes” .
csatolok egy drive linket ahol képek és videók vannak ezekről a jelenségekről :
https://drive.google.com/drive/folders/1jMUxlSpbLAyqfJoZ51GEGltFRoWT4fBd
Köszönöm hogy elolvastad. -
Joshi
titán
-
ffodi
veterán
A vonalvastagságot simán feljebb tudod tekerni, mint a nozzle névleges átmérője, tehát pl. 0.4 mm-es nozzle esetén 0.65 mm szokott működni (persze anyagfüggő is). Így 0.8-as nozzle-lel bőven 1 mm fölé tudsz menni.
Vagy probálkozhatsz több fal + 0% infil-lel, hátha olyat generál, ami megfelel neked (modell falvastagsága is számít persze).
-
2thletme2day
őstag
1-2mm-hez nagyobb fúvóka kell. 0,4-es nozzle-el nyomtattám már 0,8mm falvastagságú vázát vase mode-ben.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. 3d nyomtatós beárazós topikot nem találtam. Itt lehet ilyesmit kérdezni?
-
Joshi
titán
Adott egy váza modell. Ha ezt valóban vázamódban nyomtatom ki, akkor a falvastagság egy nozzle méretben fog kinyomtatódni (gyakorlatilag spirál módban nyomtatja). A kérdésem az lenne, hogy mi a módja annak, hogy ezt akár ki tudjam nyomtatni 1-2mm szélességben is? Itt most nem a rétegvastagságon van a hangsúly, hanem a falvastagságon.
-
katyilkadr
tag
Köszi mindenkinek a segítséget, sikerült negatívozni a cók-mókot!
-
2thletme2day
őstag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Simán szeletelőben beimportálod mint negatív modifier.
-
NF-
aktív tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Betöltöd az objektumot amit szeretnél kinyomtatni. Betöltöd az objektumot amit szeretnél negatívként használni. Kijelölöd mindkettőt és merge. Aztán az objektumok közt a a negatívként használni kívánt testnél jobb klikk, change type, negative.
-
doc
nagyúr
válasz
katyilkadr
üzenetére
Csinalsz köre egy testet, pl kocka, vagy lekerekített kocka, osszemerge-eled őket, aztán boolean művelettel kivonod egyik egyikbol a masikat
vagy ami meg egyszerubb:
az üres plate-re csinalsz egy formát (pl kocka), jobb click, add negatív-> load -
kavalkád
senior tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
cura alatt "mold"-nak hívták a funkciót ami megcsinálta az inverzét.
-
katyilkadr
tag
Az AI már adott ötletet!
-
katyilkadr
tag
Egy stl, vagy step testet át lehet negatív testté alakítani, hogy a slicer-ben negatívként boleanoljam? pl ezt

-
doc
nagyúr
Van egy csomó papirspoolom, elvittem anyameknak, gyujtosnak a kandalloba. Erre megyek ma:
kiderült hogy konkrétan osszevesztek rajta, apam osszetepte gyujtosnak, anyám meg praktikus díszt csinált belőle, mondtam hogy viszek meg, nem kell veszekedni
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
Bilétát szeretnék nyomtatni. Ez alapján a videó alapján beállítottam az Orcát. Ha beleírom az M600 makrót a gépkonfigba, akkor minden rétegnél megáll színtcserélni, pedig csak csak egyszer kellene neki, a 15. után. Ha nem írom bele, akkor pedig készre jelenti az alkatrészt a csere előtt. Csak egy "pause"-t állísak be neki?
-
SaPeter
csendes tag
válasz
Att1la.
üzenetére
Én így csinálnám Bambu szeletelőben.
Fő darab mellé oda raknám a méretezett toldalékot, pozícióba tolnám, majd mindkettő kijelölése és egyesítés.Szerintem sok esetben jobb az egészet újratervezni, mint szeletelőben negatív és pozitív testekkel alakítani a fő darabot. De néha én is alkalmazom, pl. támasz helyett kup.

-
Imy
veterán
Terveztem egy paraméterezhető mintás dobozt. Kérem, aki teheti likeolja, és töltse, amivel támogatja. a munkámat. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Lightyear - befektetési app
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gurulunk, WAZE?!
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- iPad 10, 64 GB, cellular, 129.000.-
- ÁR ALATT "RTX 4090" GARANCIÁLIS GAMER LAPTOP! - i7-13700HX, RTX 4090, 32GB DDR5, 1TB SSD
- Stellar Blade PS5 / 1x kijátszott / Alza vásárlás
- MSI MPG 271QRX QD-OLED 360Hz 1440p Gamer Monitor Garanciás 2027.12.03-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)- AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Bambu topikban is százszor leírtuk, hogy egyenesen a Bambutól kell rendelni. Nekem csehektől jött és ahogy láthattad két nap alatt itt volt.

Talán többet bírnak, mint a növényjelölő címkék.

poli27