Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Van-e még?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bkercso: Amit nem kérdezel a ChatGPT-től - Valóság és torzítás
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- Syl: UPS - te áldott!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
snowman
tag
válasz
OnLy16
üzenetére
Az MK3 nem gyorsabb érdemben mint az MK2.5, viszont jóval csendesebb a trinamic motorvezérlés miatt. Utólagosan lehetett az MK2-höz motorvezérlőket hekkelni, de az eredmény nem éri el az utód szintjét.
Továbbá a váz is masszívabb, nem menetes szárakból van összecsavarozva. Szerintem MK3 alá nem érdemes menni. -
5leteseN
őstag
Az ELEGOO Carbon 2 Combo-ról dobálják hozzám a beharangozó "mindent-is".
Valami komolyabb-bővebb hír van róla valakinek? -
gaben22
őstag
válasz
OnLy16
üzenetére
Mondjuk ha használtban gondolkozol, akkor Prusa elég jó választás is lehet. Otthoni 3D nyomtatás is kezd elég komplex lenni, egyre kevésbé van az, hogy te magad szétkapsz valamit, valaki kinyomtatja neked az elemet te meg kicseréled aztán megy tovább az élet. Olcsóbbaknál ill. akár még Prusa MK4(S)-nél is ilyetén jó vagy/lehetsz, mellé ott van Prusa legendásan jó supportja + community support is és használtan olcsón tudsz venni valami jót. Újonnan is megérheti, csak akkor ne add el hanem használd sokat
. -
OnLy16
tag
válasz
MrAlex
üzenetére
Ahogy nézegettem;
MK2.5S 60-80k
MK3S 150kMK4S új, 700 EUR - 300kAz új nem éri meg, ahogy @gaben22 is mondta, sok az értékvesztés és kb eladhatatlan.
A munkafelület mindegyiken ugyanakkora. NFCre wifire appra nincs szükségem.
Ha tényleg csak annyi a különbség hogy lassabb, akkor az MK2.5S tökéletes lenne ezen az áron. Bármi másban tud többet az MK3(S)? -
gaben22
őstag
válasz
OnLy16
üzenetére
Amit mondtak a többiek az úgy is van, de Prusát én már csak akkor vennék, ha tutira tudnám, hogy nem adnám el és nem akarnék feljebb lépni. Ha pedig a drágábbak közül nézel, akkor én inkább CoreXY-t vennék, nem bedslingert. Idén nyáron alig bírtam eladni és akkor is csak majd' harmadáron a teljes settet (750 000-et ért újonnan mindennel együtt, 300-ért adtam el egy 25 órát használt nyomtatót). Nyomtatóból legtöbben nagyon olcsót vesznek, aki meg hajlandó rá pénzt költeni, az nem biztos, hogy Prusát vesz, mert tényleg lemaradtak feature-ökben.
-
OnLy16
tag
Köszi a tippeket, a Prusa vonalnál maradok.
MK2.5S van valakinek?
Érdemes relatív olcsón (60-80k HUF) rámenni a használtra, vagy akkora ugrás az MK3s (esetleg MK4S újonan) hogy nem érdemes gondolkozni rajta? -
kavalkád
senior tag

vért izzadtam vele mire sikerült egy értelmezhető minőséget készítenem.
aki teheti/akarja egy like-ot nyomjon rá, köszi.
makeronline vagy makerworld. -
Bubukain
senior tag
válasz
Chimpy
üzenetére
Én is felraktam az S1-re de elég elkeserítő amit látok.
Sajnos az ágyon lévő csavarokkal csak lejjebb tudom vinni az ágyat, pedig felfelé kéne emelnem az elejét.
Gondolkozom [ezen a megoldáson] , nem tudom mennyire javít rajta.
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr
üzenetére
Prusa a supportban jó, nem véletlenül vannak még talpon. Szerintem Prusáék inkább kis és nagy vállalati megrendelésekből élnek. Az otthoni hobbi Jóskáknak már rég kikerült a látóteréből a Pusa mint márka.
-
kavalkád
senior tag
egy vonalzót csinálok, két szín. így néz ki betöltve a modell alulról:

a preview ablakban ezt látom:
1. réteg:
2. réteg:
vajon mi a manóért nem nyomtatja első rétegnél a skálázást csak a másodiktól?
ha átállítom a wall generátort arachne-re akkor pedig jó lesz. -
kokokka
addikt
Feltettem a Rinkhals-t a az egyik Kobra 3-ra. Az ACE Pro egy scripttel nagyon gyors lett a gyárihoz képest. Először kicsit túl lőttem, de most úgy néz ki mindent sikerült úgy beállítanom, hogy majd felére csökkent a színcserélési idő és birja az ACE is a tempot rendesen. Sikerült az ágyat is mégjobban kiegyengetnem (bár eddig sem volt gond vele, de így legalább látom az ágytérképet) igaz, a fix távtartók helyett rugókat tettem alája. Aki ilyesmiben gonolkozik, annak csak ajánlani tudom a Rinkhas-t!
-
Kobra S1-re kijött a 2.6-os fw. Minden nagyon szuperül megy, vègre semmit sem rontottak el
A minősèg, szintezès, rutinok is javultak. Szerintem most èrett be softveresen. OrcaSlicer is támogatott.
Gyerekeknek nyomtattam 2 pla+ cápát ma, ès szinte tökèletes lett
-
válasz
katyilkadr
üzenetére
Az alaplapot a kijelzőt és a szenzorokat fixen. Van saját PCB gyáruk házon belül. A többit nem tudom, de ha nem is házon belül akkor EU-n belüli beszállítókkal dolgoznak csak. Minden gépük Made in EU jelzéssel van ellátva.
-
válasz
smithsys
üzenetére
Igen, már 6-án megérkezett. Be is fogtam gyártani egyből, de csatolok két képet, amiket teszt jelleggel nyomtattam vele. Ja és a színcserélés kb 13 mp, de full klipper hozzáférés van, tehát egy kis tuninggal szerintem le lehet vinni 10 alá az időt. Ezzel még nem próbálkoztam. A gép full műanyag, itt-ott nyekereg, de ami a lényeg, hogy a tool-changer része jól működik. Valószínűleg rendelek belőle még egyet legalább.
-
snowman
tag
válasz
OnLy16
üzenetére
Ja, és még egy érv a Prusa mellett: a support. 0-24 online chat minimális várakozási idővel, gyakorlatilag azonnali reakcióval. Ezzel szemben a Bambu: levelezgetés, mindig csak másnap válaszoltak, így 4 napig tartott amíg lejátszottam velük egy hibás alkatrész garanciális cseréjét a múlt héten.
-
Sketch001
tag
válasz
snowman
üzenetére
Azon túl hogy ez egyébként valid, azért a kínai ipar -jelen helyzetben- az oka annak, hogy a prusa ott tart ahol. Postbambu korszakban kezdtek el kapálózni (végre) és kihozni valódi fejlesztéseket, imput shaping-től cxy gépeken át sok apróságig... Előtte ült szépen a semmin, és arany áron dobálta ki az mk y mutációkat minimális pofozgatásokkal, mert nem volt valódi verseny számukra úgy igazán a consumer piacon.
-
OnLy16
tag
válasz
kavalkád
üzenetére
Igen, aztan azon kapom magam, hogy a foldet asom es az uvegszalat fektetem le, mert kell egy nyomtatott serpenyoakaszto a konyhaba
valamiert ez jutott eszembe... [Youtube link]
Viszont akkor senki nem tudja azt mondani, hogy "Inkabb a Prusat vedd mert:" ?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

.

poli27