- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2025 június
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
Topikgazda
válasz
AsakuraDave #85865 üzenetére
A ket 200mm venti 800 RPM, a hatso 120mm pedig 1100 RPM.
Mivel a beebitett HUB-ra vannak kotve, 100%-on mennek, ha szabalyozni akarod ezeket akkor alaplapra kellene kotni.
En a ket nagyot nem szabalyoznam, mert a 800 RPM nem olyan sok, nem hangos, viszont a jo airflow miatt kellene.A hatso mar lehet zavaro.
-
AsakuraDave
őstag
Lian Li Lancool 215 házban a front 2x nagy ventit lehet valahogy szabályozni ill. lehet tudni mi lenne a max RPM -ük?
-
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid #85863 üzenetére
Arra is van logikus magyarazatod miért rakják a csatlakozókat a ház lábához vagy aljahoz? Esetemben akinek a földön áll a létező legszarabb helyen van így nekem a felső a legjobb megoldás de szinte alig találni már olyan házat. A be quiet 802 es mennyire időtálló ház? Tudom van a 701 800 és 700 is de azok valahogy nem tűnnek masszivnak. A 802 viszont minden terén elől és felül is moduláris két panel jár hozza. Viszont régebbi ventikkel adják így nemtudom mennyire jók azok. Úgy tudom azok a ventik meg nem is rezgescsillapitottak. Borzasztó csalódás volt ez a phanteks evolv x2 ház és a hozza tartozó venti szett is. Nem elég hogy rettentő körülményes a szerelése meg a kivagatok se pontosak és az illesztések is rosszak sok a felesleges műanyag és a “kamrakba” rejtett ventik hangját felerősíti. Bár szinte teljesen zárt minden irányból a régi 4000d házam mindenben felülmúlja. Kifejezetten bosszant a vga illesztés pontatlansága és hiába jatszadoztam a standoffokkal nem lehetett közelebb vinni a vgat a PCI takaró lemezek furataihoz így tetszik vagy sem a vga segge kifelé feszulve tud csak rögzülni. Direkt kipróbáltam 2 másik lappal és 2 másik vga val is hátha csak elhajlott valami de a helyzet ugyanaz volt. Egyedül az xfx 580 vga feküdt fel úgy ahogy igazából kene de sem a régi msi 1060 se a mostani sapphire nem. Legelőször az alaplap io pajzsara gyanakodtam de az hozza se ér a házhoz. Öcsém H500M ebe bele se ment az új msi lapba a vga ja mert az io shield rosszul volt fenn ezért már a standoffra se feküdt fel rendesen. Kész káosz volt mire kiigazitottam. Hanyagság vagy kitudja egyszerűen pech nemtudom de valami nem kerek az msi haza táján sem. Végső elkeseredettsegemben írok már nehogy valaki ugyanebbe a hibába beleszaladjon. Hosszú évek alatt sose találkoztam ilyen undorítóan hanyag kivitelezesekkel nem véletlen van a vga tartó is már a csavar fejekkel szét nyírva mert okos bácsik bunkó fejű és zárlat védő azaz recés alju csavarokat is raktak már PCI foglalahoz amikbe ez a vga járt és idővel elkopott de talán el nem hajolt. Egyetlen megoldás meg talán a riser lenne de felek hogy ott is valami szarba belefutnek. Az hogy a kivágat olyan idióta alul ahol átjön a vga pcie csati hogyha nem lapos kábel lenne esélye se lenne rövidsége miatt atfernie már bele is sértett a kábel felszínebe de úgy látom a vezető meg nem érintett ettől független aggódom. Sajnos a hozza vett harisnyázott kábelek közel sem olyan jó minőségűek mint a gyáriak úgyhogy azokat ki is húztam a listáról. Megvennem a light baset de olyan széles hogy az agy nem férne el és az ég világon semmi se garantálná hogy abba minden jól illeszkedne.
-
parandroid
félisten
válasz
BogyóBP #85862 üzenetére
Nem fog, alul porszűrő van, elöl meg a mesh. Nálunk is van por, főleg így száraz, meleg időben, meg egész éjjel nyitva vannak az ablakok, ez meg vidék, szóval nem győzünk port törölni, de a gépben nincs. Az előző gépem egy éve lett átépítve, akkor sem volt poros, most szétszerelésnél sem - nyilván volt benne egy vékony réteg az eldugottabb helyeken, de minimális. Szerk.: Ráadásul pollenre, porra allergiás is vagyok, szóval napi két gyógyszerrel is szenvedek, mint a kutya.
p
-
Phobion
őstag
válasz
proci985 #85858 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a H6-nál végül a léghűtéses megoldást választam a CPU-hoz. nem bízok az ilyen árkategóriájú AIO hűtők élettartamába (ID-COOLING FX360 INF).
(Rowon kollégának innen is köszi!)Viszont ebből egy újabb kérdésem adódott.
A képen a bekeretezett részen kívül mindenhol lesznek ventillátorok (oldalt jobbra 3db 120-as, lent 2 db 140-es, balra fent 1 db 120-as, mind Arctic Cooling P12 és P14 PWM).Érdemes-e fentre 3 db 120-ast beszerelnem vagy az már esetleg turbulenciát okozhat? 🤔
-
Ateszpapa
addikt
válasz
parandroid #85854 üzenetére
Sajnos úgy tűnik, hogy útban lesz az ASUS TUF GAMING B650M-E WIFI alaplapom VRM bordái ennél is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
parandroid #85856 üzenetére
Ugyanez volt a Thermalright IFX14el.
Részben nagyon csúnyán megfogta a légáramot, részben alig fért el. Szuperül hűtött és az első (single 120 radis) épített vizem hozta teljesítményre, de X79re esélytelen volt felrakni már.
Házaknál tényleg nézzetek rá radiátorokra, hogy van e 55mm hely. Optimálisan túl sok hely se jó, ilyen 5-6 centi távval a ventitől meg a ramnak lesz melege, ha minden le van szabályozva.
-
válasz
parandroid #85856 üzenetére
Nekem is volt D15-öm pár hónapig. Iszonyat jó hűtő egyébként teljesítményre, viszont a mérete miatt már nem praktikus. Ha valami miatt be kellett nyúlni a gépbe, nem fértem el tőle, kb. mindent ki kellett bontani körülötte.
Éppen ezért én egy kompaktabb, de jó teljesítményre képes single tower hűtőre cseréltem le. Jobban el is férek és kisebb is lett a gép össztömege. -
parandroid
félisten
válasz
Busterftw #85855 üzenetére
Na ja, én egy 1,5 kilós Dark Rock Elite-et cseréltem most AIO-ra. Pedig igen jó kis hűtő volt az is, de megtelt vele a ház.
-
Busterftw
Topikgazda
válasz
parandroid #85851 üzenetére
Én is dobtam a Noctua D15-öt egy Arctic 360mm AIO miatt.
Horror szerelni és a vga-t is fűtötte a közelsége miatt. -
Ateszpapa
addikt
válasz
BogyóBP #85848 üzenetére
Ezért is kellett visszaküldenem az ADATA XPG Valor Air Plus házikót, mert a tetejére nem fért el az Arctic III 240 AIO az alaplap VRAM hütők útban voltak neki.
A BQ 500DX-be befér, de azt a házikót is vissza fogom küldeni.Most ez az NZXT 6 Flow tetszik, gondolkodok rajta.
-
Phobion
őstag
válasz
parandroid #85851 üzenetére
Sajnos igen, első körben ezért néztem én is AIO-t, borzalmas a látványa a léghűtésnek, aztán ott a RAM para is, mi van ha nem fér el.
És akkor arról ne is beszéljünk, hogy a ház felső része üres marad. -
parandroid
félisten
válasz
Phobion #85850 üzenetére
Nekem amiért nagyon tetszik az AIO, az az, hogy nem foglal annyi helyet (legköbméterben), és jobb légáramlást enged a házon belül. Az esztétikai szempontokról ne is beszéljünk. Láttad a linkes posztomban a második képet a félkész, még léghűtéses H6-ról…
Eredetileg én is meg akartam tartani t a Dark Rock 5-öt abban a gepben, de nem volt szivem (gyomrom) hozzá.
p
-
Phobion
őstag
válasz
parandroid #85849 üzenetére
Világos, köszi!
Most írtam a CPU légűtéses topikba, mert lehet elengedem a vízhűtést. -
parandroid
félisten
válasz
Phobion #85844 üzenetére
Áramlástanilag jobban elhelyezhető. A proci + VGA + VRM + RAM fölöt megülő hőt szivja ki, viszont nem lóg be a 3 oldalról befujó venti fölé, és csinál ott fölösleges turbulenciát, belekeverve a beáramló levegőbe, mielőtt az kitolná maga előtt a meleget, és kéményhatást csinálna.
p
-
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid #85842 üzenetére
Jaja a 360 ast már én is bánom nem sok ház kompatibilis vele csak ami tepsi nagyságú és valoban egy 280 as jobb választás lehet a borda szélesebb de az nem baj. Gondolom hangra is halkabb lehet mert lassabb üzem módon ugyanazt tudja mint 3db 120 as
-
parandroid
félisten
válasz
Phobion #85840 üzenetére
Lányom H6-jában ( [ kép ] ) a Red Devil 6750XT a hivatalos speckók szerint 335 mm, szóval ennek is el kell benne férnie… Belepróbáltuk fektetve is (még félkészen), úgy is elfért.
Nem tudom, hogy ebből az id-cooling AIO-ból van-e 280-as, én azt tenném be, majdnem akkora radiátorfelület, mint a 360-as, de a 3x12 helyett 2x14 venti nekem szimpatikusabb megoldás. Lányomnál 240-es van, ez volt akciós.
Azóta persze leáraztak már mindent, szóval ha most építeném, a Kraken Elite V2 280-at tenném bele, most alig drágább, mint amennyiért akkoriban a 240-es sima Krakent vettem.
p
-
Phobion
őstag
parandroid maestrotól vagy a többi kollégától szeretnék segítséget kérni.
Teljesen átvariáltam a hamarosan készülő buildemet, NZXT H6 Flow-t néztem ki, GPU (up to 365 mm) radiátor belefér elvileg.
(NZXT H9 Flow lenne a jó, de ahogy látom Magyarországon csak olyan kialakítás van, aminél a 3 oldali venti elhelyezése nem úgy van kialakítva, mint a H6Flow-nál.)Szerintetek jó választás ez a ház ezekhez az alkatrészekhez?
RTX 5080 ZOTAC AMP Extreme INFINITY ULTRA - 332.1mm
ID-COOLING FX360 INF
+
4 db ARCTIC COOLING P12 PWM PST A-RGB 0dB
2 db ARCTIC COOLING P14 PWM PST A-RGB 0dB
SEASONIC Focus GX 1000W PCIe5 -
iceQ!
addikt
Ventik hogy legyen amúgy elhelyezve? AIO felülre kerülne, ott az intake legyen?
Hátsó az kifelé fog szívni az egyértelmü.
Többinél milyen irányba menjen a levegő? -
iceQ!
addikt
válasz
CriticalHit #85834 üzenetére
De rég láttam már ezt a chieftec márkát. El is felejtettem hogy még vannak
-
iceQ!
addikt
válasz
CriticalHit #85831 üzenetére
Pure Wings 3 szerintem nekem bőven jó. Eddig a 2-es PW-el nem volt gond, tette a dolgát. Ár/érték arányba, ha tudtok jobbat, jöhet.
-
CriticalHit
addikt
Pure Wings 3 (800) VS Pure Wings 2(802). Mindkettő belépő szintű BQ! venti azonban.
A 800-as képes fogadni 420-as AIO-t felülre is.
max VGA hossz: 430 mm (800) VS 287/430 (802)
A 802 erősen túlárazott.800FX
" The case may not turn heads based on its looks alone, but it’s one of the best-performing thermal and acoustic cases we have tested." [link] -
BogyóBP
addikt
Igen csak ultra brutálisan széles és nálam nem fér be mert limitált a hely. Ha lenne hely azt vettem volna. És akkor még mire feltöltöd a házat ventivel hozzá az egy negyed ház ára. Kivan ez találva. Ráadásul ha úgy veszed mint pl én hogy egymásba kapcsolható ventiket veszel nagyon nehezen fogsz találni olyant aminek a max fordulaton nem 30db lenne legalább a hangja ami azért rendesen hangos ha bekapcsolod a gépet arra biztos felkel mindenki. Le lehet szabályozni de akkor már veszít az értékéből és az erejéből is, bár egy videón most láttam hogy az 1900rpm és 600rpm ventiforgás között alig van max 6-7 fok eltérés rendszer terhelés esetén. Mindazonáltal ez is megfontolandó és mérlegelendő.
-
BogyóBP
addikt
válasz
CriticalHit #85823 üzenetére
Én anno a be quiet! Shadow Base 800 DX et azért engedtem el mert a kábeltakaró lemezfajtával már volt tapasztalatom és sokszor volt hogy olyan magasra nyomta fel a kábel ezt a lemezt hogy felpuposodása miatt a vga hozzáért ehhez a lemezhez. Nemtudom kb milyen messze lehet ez a takarolemez ami a kábeleket fedi de az az érzésem hogy a VGA így is rálógna. Annak idején ugyanezt a H500M es coolermaster háznál tapasztaltam.
-
iceQ!
addikt
válasz
CriticalHit #85823 üzenetére
A másikkal amit linekeltem mi a gond?
-
gyenesmartin
őstag
válasz
CriticalHit #85786 üzenetére
Amiket írtam 2 típust. Azok ahogy látom szerepelnek az ajánlott típusok közt. Mi az oka, hogy inkább mást nézzek?
-
parandroid
félisten
Ez egy igen jó ház, ez lett volna a másik opcióm, de ennek a hosszát-magasságát így együtt sokallottam, nekem nem adta ki az arányokat. A 600-as szérián is gondolkoztam, de aztán győzött az akvárium. Amiért nzxt-t vennék, az ag alsó kamra oldalsó mesh rendszere, meg ezzel a jobb alsó szellőzés.
p -
iceQ!
addikt
válasz
parandroid #85813 üzenetére
Erről mi a vélemény?
-
BogyóBP
addikt
válasz
kesenyi #85809 üzenetére
Csak felszíni sérülés nincs ott semmi gond max a kép rosszul adja vissza. Kicseréltem a láncba fuzheto ventiket de sehogy se tudom a rendszert hangtalanná tenni és már kezdi kinyirni az idegeimet. Úgy véltem ha a venti sor alul van és hátul illetve a radiátor felül akkor nem lesz hangos de tévedtem. Úgy tűnik ezek az Asus ventik hiába számítanak halknak meg maglev elven forog a lapát nem csapagyban ugyanúgy bug még 500 as fordulaton is és őszintén fogalmam sincs melyik vagy hogy honnan jön és mi erősíti fel
proci985: A D5 nel milyen ventire gondolsz? Vagy az valami blokk?
-
parandroid
félisten
Hasonló cipőben járva azt kell mondanom, teljesen megértem. Én léghűtéssel is kinőttem. Sajnos ezek a kompakt házak nem ekkora komponensekre lettek tervezve.
Miután átnéztem a BQ! jelenlegi kínálatát, én inkább váltottam nzxt-re. Ha nem akartam volna most mindenképpen az akváriumos projektet is kipróbálni, akkor is ez lett volna a választott, mérettől, komponensektől függően H5 Flow, vagy H7 Flow. Már a H5 is tágasabb, mint az 500-as sorozatú BQ!-k.
p
-
proci985
MODERÁTOR
Abszolút csendre igen. 15 éve a fórumon próbáltkoztunk ezzel páran mélyrehatóan (én csak test benchen), van az a pont, amikor a monitor elektronikája lesz a leghangosabb.
Leszabályozott D5 1000rpmen kb egy 400rpmen járó 120as Noctua szintjén hallható.
Meg víznél vannak trükkök, pl kirakni a pumpát a radiátorral a szomszéd szobába.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Busterftw #85806 üzenetére
Hú, ez igaz, de valamennyire leegyszerűsíti a helyzetet.
Tényleg attól függ. Gyakorlatilag a zajszigetelt házak egy része restriktív. Lehet halkan jól hűtőt csinálni, de alapvetően komponensfüggő, pl felül lehet e vezérelni a hangos VGA hűtést? Van e a ventiknek motorzaja, amivel nem lehet mit kezdeni? Mennyire zúg a pumpa és a vízhűtés? Mennyire cicereg a táp vagy a VGA? Mennyire hajlandó az user légnyomásra optimizált ventiket venni?
50% sokat nem jelent, fordulatszám ami inkább érdekes (adott méretben). 120mmeseknél 400rpm közelről fülelve is (minőségi ventiknél, pl Noctua és Scythe) teljesen csendes, kb 10 centiről lehet hallani. 600 rpm általában oké másfél méterről, 800 már van akinek határeset. Másnak 1200rpm is még jó (ez egy 2400rpmesnek lesz jellemzően az 50%a). Van aki szerint játék alatt 1600+ is elfogadható.
Pl épített víznél 10 éve tért át szinte mindenki a szélcsatornákra. A D5 csendes, ventin ezen a szinten az ember nem spórol (ha számít az ideje, és számítani fog). Bónuszként a top buildek egy rész eleve kirakja a házból a radiátort (pl Mora3 vagy AlphaCool Supernova ), bár mai top házakban van lehetőség hasonló radiátormennyiséget friss levegővel etetni (Corsair 9000D, Cooler Master HAF 700, Thermaltake Tower 900 meg még pár kuriózum).
Egy Fractal Defineben ugyanúgy lehet csendes buildet építeni ahogy egy Meshifyben.
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Házam cserés lett. Vettem egy AIO-t és a be quiet pure base 500dx házba nem fér el a Zotac 3090Ti-al. Előre ment volt a radiátor, de hát nem nagyon adtak teret egymásnak
AIO:be quiet! LIGHT LOOP 360mm ennek kell a hely majd
Szeretnék kérni javaslatot / javaslatokat eggyel nagyobb házra. Preferálom a be quiet házat, nekem a jelenlegi nagyon bevált. Árban 50-60e lenne a keret.
Köszönöm
-
Busterftw
Topikgazda
válasz
BogyóBP #85805 üzenetére
Pedig rossz a megkozelites, mert minel jobb az airflow, annal kevesebb RPM-mel mennek a ventik, kevesebb a zaj.
A videoban is epp errol beszel, hogy a ventik tobbsege 50% RPM-nel kb "hangtalan", viszont ha zartabb hazban a ventinek jobban kell tekernie, az nyilvan tobb zajjal jar. -
Busterftw
Topikgazda
válasz
BogyóBP #85801 üzenetére
Szerintem ez normalis, bar ennyire nalam nem, de anno a Z690/3080ti/4080 majd most X870/4080/5080-nal sem fekszik fel koppra pontosan.
Ennyit siman lehet mozgatni a VGA-t, nem lesz gond.Az mar furcsa, hogy ezen a kartyan ennyire szetcseszte a femet, nem feszited tul meg a csavart?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Valaki találkozott már ilyen gonddal?:
Az alap lapot két pozicionalo is rögzíti amik tökéletesen illeszkednek de a vga nem. Kipróbáltam egy másik lappal és másik vga val is de ugyanez van. Mi az ami ennyire eltartja magát a vgat? Ha elkezdem nyomni a vgat akkor lukra tudom igazítani de a csavart akkor is nehéz bele csavarni és úgy velem nem tesz jot neki ez a feszülés sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Nintendo Switch 2
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen monitort vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Aktívan készül az LPDDR6 és DDR6 szabvánnyal a JEDEC
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest