Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tesc0
csendes tag
köszi a választ, ezek alapján jutottam arra az...álláspontra(?)
https://www.youtube.com/shorts/oKeql9bNTRM
https://www.reddit.com/r/NZXT/comments/1dm0myi/can_i_use_non_nzxt_rgb_fan_on_the_nzxt_rgb_fan/
https://www.reddit.com/r/NZXT/comments/1ecmxf7/h6_flow_case_fans/
https://www.techpowerup.com/review/nzxt-h6-flow-rgb/4.html
cikk legvégeén ezeket úgy értettem, hogy ezekbe az nzxt (Hx) házakba csak nzxt ventiket/hűtést lehet rakni
Amúgy teljesen új gépet építek, a mostani 9 éves múlt és eljött a csere ideje...és ezek a tervezett komponensek
-
BigBear
senior tag
????
NZXT H6 Flow házam van (is).
Mit értesz az alatt, hogy csak saját kiegészítő mehet bele? Honnan jött ez a - nem ellened, szóval ne haragudj - butaság?
Kiszórtam a gyári ventiket, mivel volt itthon egy sereg occó Thermalright RGB venti, ezek kerültek bele. Halk, szép, occók, mi kell még? Ja, nem fordítottak, azok bementek a Jonsbo házikómba.
Mivel nem akartam kábelrengeteget, bedobtam egy sima Alis filléres RGB vezérlőt / fan hubot és kész. (Hub és vezérlő nem ugyanaz, vezérlőnél maga a cucc képes a ventiket szabályozni.)
Ha nagy ház kell, simán mehet a H9, semmiféle saját holmi nem szükséges, ha nem akarsz.
Ilyesmi (gyorsan lőttem, nem művészi stb. de talán nem csúf.)
A vertical rögzítő egy Lian-Li universal 4-slots vertical GPU kit, de sajna nem tudom marad-e, a kártya cserélődik előreláthatólag egy Gigabyte 5070Ti Gaming OC-ra, kicsit tartok a gel leakingtől...
Szerk:
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Azt, hogy mikor érdemes cserélni, neked kell tudnod. "Végtelen" kerettel a határ a csillagos ég. Kérdés, neked megéri-e és ezt igazából csak te tudod eldönteni. Jó hőfokokat meg ablakot már egy 30e forintos háznál is találsz. Onnan már sokkal nem lesz jobb hűtésed, esetleg több csillivillit, jobb anyagokat, extrákat fogsz kapni. (Félreértések elkerülése végett: NEM azt mondom, hogy nem lesz jobb a hűtés, csak éppen nem lesz arányos az árral, illetve szerintem(!) rohadtul nem fog számítani (természetesen némi túlzással) plusz 100e forintért 5 fok mínusz.
Az O11 azért etalon, mert az egyik, ha nem legelső hasonló felépítésű kétkamrás ház volt a piacon.
Nekem O11 Air Mini házam volt, beleszerettem anno, aztán megláttam ezt és meg kellett vennem. Ahogy már csilliószor házváltásnál...
Egyelőre az NZXT H6, meg egy Jonsbo Z20, meg egy régi, de azóta is "baba" Kolink Citadel Mesh van itthon. -
tesc0
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja érdeklődtem itt tanácstalanság miatt, aztán a Parandroid által ajánlott nzxt h6 flow miatt rájöttem, hogy akvárium típusú (fish tank case) házat szeretnék. Ezután az elmúlt napokban jó sok kritikát és tesztet néztem/hallgattam meg, illetve olvastam a mostanában népszerű modellekről és nagyjából az alábbiakra jutottam.
- nzxt: a tesztek szerint sajnos csak saját márkás kiegészitők illenek a házba és nem kinál fordított pengés ventillátorokat
- amúgy a h6 és a h9 flow is tetszett, viszont az rgb verzióban ventillátor bővítésekor már kell venni másodlagos fan hubot is
- montech king 65 pro: gamerNexus tesztekben a benchmark alján szerepelt mindig, mind zaj és hűtés szempontjábol
- 95 nem tetszett a lekerekített szegély miattA mostani lista, amit felállítottam.
1. antec c8
2. be quiet! light base 900 (fx)
3. nzxt h9 flow (rgb)De ezek után kicsit tovább mentem kíváncsiságból és kissé drágábban még opció lehetne a phanteks nv7 és a lian li o11d evo (rgb). Ráadásul úgy tűnik, hogy a tesztekben minden ilyen tipusú házat a lian li o11d-hez hasonlítanak, mintha az lenne az etalon. Mellesleg mindkettő vetekedik már az antec c8-cal, a tesztekben előrébb vannak.
Olyan kérdésem lenne, hogy mikor érdemes egy szinttel feljebb lépni? A listán a három ház 150 euró alatt/körül van, míg a másik kettő 200+ (pl az o11d evo 180 üresen, szóval a venti már feláras lenne).
Vagy esetleg van tapasztalata valakinek ezekkel/ilyen házakkal kapcsolatban?Igazából mind tetszik, és kicsit mondhatni, hogy megbénultam a sok lehetőség miatt

Köszönöm szépen előre is!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Atomantiii
üzenetére
Csak halkan jegyzem meg mert nem egyformák az igényeink , az elképzeléseink és a lehetőségeink !
PC-be 1 db SSD , rendszernek és alkalmazásoknak.
Minden más adatot NAS-ra teszel.
Így a belső hálóról bárki eléri...sőt akár a világ másik pontjáról is.
Tehát NAS-ba a merevlemezekkel és a PC sem lesz zsúfolt , jobb lesz a hűtése is és halkabb is lesz.
Egy vélemény....tapasztalatból.
Itthon 3 PC és egy lapos van....valamint 2 NAS is. -
Atomantiii
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, még keresgélek. Elsősorban olyan ház kellene, amibe belefér még 4 db HDD is akár. Az XL az ilyen biztosan.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Inkább az XL vagy a [link] de az alapi VRM hűtés bordamagassága közbe szólhat.
-
Atomantiii
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, mondjuk arra nem találtam pontos infót, hogy mennyire férne el a Liquid Freezer III 420 benne - a sima 2-ben vagy csak az XL-ben. Bár leírás szerint igen, de gyakorlatban nehogy meglepetés érjen.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Szerintem elég a gyári 3db 140-es venti.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Közben úgy látom, hogy 3 db van benne.
-
Atomantiii
addikt
A Fractal Meshify 2 / Xl ház alapból hány ventivel érkezik? Illetve hányat és milyet érdemes beletenni (esetleg lecserélni a gyárit is?), ha felülre kapná az Arctic Liquid Freezer III 420 vízhűtést?
-
gg72
veterán
Amikor nézegettem a házat, láttam, hogy a 207-eseből van digital display kiadás is, de aztán inkább rendeltem egy Thermalright Trofeo Vision kijelzőt és megmondom őszintén, hogy nagyon tetszik, főleg a testeszabhatósága. Az amazonról rendelve kb. 14000 Ft volt, annyit bőven megér. Én most a falra tettem fel, de mágneses, így a házhoz is lehet rögzíteni.
[videó]
-
parandroid
félisten
válasz
8xdjaaajxd8
üzenetére
1. Igen.
2. Igen.
3. 4080 még 'csak' pcie 4.0, abból azért vannak olcsóbbak is:
Pl. gyári nzxt is van akciósan:
NZXT Vertical GPU Mounting Kit-AB-RH175-W1-175mm PCIe 4.0x16 Riser Cable
vagy ha épp nincs, akkor a klasszik ezdiy-fab:
EZDIY-FAB Vertical GPU Mount with High-Speed PCIE 4.0 Riser Cable, Shield SeriesÉn az utóbbit használtam, mert amikor kellett, akkor épp még teljes áron (80 EUR körül) volt az nzxt saját megoldása. Ez is teljesen korrekt, meg szerintem jól is néz ki. Bár ennyi pénzért most komolyan elgondolkoztam rajta, hogy lecserélem a gyárira... Ellenben nem tudom, hol lehet ezeket Mo-n kapni, amazon.de viszont szállít Mo-ra is, csak ráteszi még az áfa-különbözetet. Ha van prime-od, vagy beregisztrálod a 30 napos trialt, akkor szállítási költség sincs.
p
-
8xdjaaajxd8
csendes tag
3 kérdésem lenne
1.
i9 14900k hoz egy: ARCTIC Cooler Liquid Freezer III Pro 360 megfelelő vagy van másik termék amit ajánlanátok hozzá? (nem kell semmi csicsa csak ellássa a feladatát)
2.
NZXT H6 Flow Black ház jó döntés lenne hozzá?? (4080 menne még bele)
3.
komolyan 20-30k egy vertikális gpu tartó??
-
kzkz
őstag
Viszonyításnak jó volt ventilátorok esetén, kb. ugyanazon a dB-el jött az első hang, és a következő fokozat is.
Viszont a pumpánál hiába volt alacsony a dB, amit a ventinél még nem hallottam, itt már visított valami, mint egy szúnyog a távolban.Tehát a módszer jó, csak nem tökéletes, mert a frekvenciák mások lehetnek a különböző típusoknál.
Mellesleg azt is mérte, de azzal nem foglalkoztam, csak azért kellett a mérő, hogy ne teljesen a fülemre hagyatkozzak, így gyorsabb volt már a 3. 4. venticsoportot meghatározni.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Hát mivel a hsz, amire én regalátam az így kezdődik:
Én úgy csináltam, hogy a gép mellé tettem kb. 20cm-re a telefont, és rajta futott egy zajszintmérő progi (tudom, hogy nem hiteles, nem tökéletesen pontos, de viszonyításnak jó volt).
Ezért eléggé egyértelmű volt, hogy én miről is beszélek... -
ergoGnomik
tag
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Segítek magamon. Fractal Design Pop Silent.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Tenyszeruen van tapasztalatom professzionalis zajmeressel... nem, "zajmero app" alapu lofaxot se er... ahogy egyik nem cel-
HW-s "zajmero" megoldas sem, de persze mindenki azzal a baromsaggal hitegeti magat, amivel szeretne
-
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, ez nagy segítség volt. A CPU-t én hagytam, hogy az alaplap/BIOS vezérelje.
-
CriticalHit
addikt
Szerinted vagy számodra lehet valójában és tényszerűen azonban:
[Everyone NEEDS this FREE piece of software...] -
kzkz
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Én úgy csináltam, hogy a gép mellé tettem kb. 20cm-re a telefont, és rajta futott egy zajszintmérő progi (tudom, hogy nem hiteles, nem tökéletesen pontos, de viszonyításnak jó volt).
Az alapzaj a szobában 25,3dB volt. Minden ventit levettem 0-ra, majd egyesével elkezdtem nézni őket 5%-os lépésekkel, hogy mennyit emelkedik a zaj. Feljegyeztem azt, amikor már elkezdtem hallani nagyon halkan, majd amikor már tutira. Az első olyan 25,7dB volt, a második 26,7.
Volt kivétel is, mert a CPU pumpa hiába volt dB szerint halk, mégis visító hangot lehetett hallani, ami zavaró volt.
Miután mindent lemértem beállítottam két zajszint célnak megfelelő görbét minden ventihez, egyet a 26,2dB-hez, egyet meg 28-hoz. (Ezt úgy, hogy először ez alá lőttem a venticsoportoknál, mert ha az összes pl. 25,8dB-en megy külön-külön, akkor együtt magasabb zaj jön ki.)
Nálam ez jött ki, de tök más házam van, más ventik, amiknél az se mindegy, hogy épp hol vannak házon belül, és ott fújnak vagy szívnak

Halk zajszint cél (dB)|26,2|28
CPU AIO|18|30
CPU pumpa|62|70
VRM|70|85
Ház|18|20
GPU alatti|45|55Egyedül a GPU ventivel voltam gondban, mert ott 30% a minimum, és rögtön 26,1dB-lel indul. Tehát ha ez beindul, akkor a többit is nyugodtan lehet járatni alacsony értéken, mert
nem növelik a zajt, cserébe kiszellőzik a ház jobban.A Fancontrol azért jó, mert Mix-et is össze lehet állítani, pl. együtt nézi a GPU és CPU hőmérsékletét, és ez alapján állítja a házhűtő ventiket, bármelyik is érné el a magasabb hőfokot.
Ezekszerint gg72 kijelentése, hogy jó ez a ház, mert 8 fokkal hűvösebb kicsit korai volt, mert még most kezdi el ugyanarra a zajszintre hozni, mint ami az előzőnél volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CriticalHit
addikt
A FanControl progit használom egyéni görbékkel külön az első, alsó és a hátsó ventikre, illetve a CPU és a VGA hűtő ventikre az optimális hőmérséklet/csendesség elérése céljából. Türelmes kísérletezést igényel, hogy kiderüljön számodra mi az a fordulatszám ami már hangos. Ha ez megvan úgy állítsd a görbét, hogy ezt ne érje el csak 80C felett. BIOS-ból is megoldható de könnyebb működés közben ránézni a FanControl-ra és szükség esetén beavatkozni.
Így le is tudom olvasni, hogy pillanatnyilag:
-első ventik: 0% RPM,
-hátsó venti: 7,9% 585 RPM,
-alsó ventik: 0% RPM,
-CPU hűtő ventik: 31% 541 RPM
-VGA ventik: 0% RPM
Hőmérsékletek:
-CPU: 31.3C
-VGA: 27C -
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem, a 207-est, de teljesen jó. A ventik beállításával szöszmötölök éppen, milyen rpm-en érdemes használni őket?
-
CriticalHit
addikt
"Geizhals-on nézelődnék"
Rowon
"bármi jobb és költséghatékonyabb"
Igénytől és egyéni preferenciától függő. Vannak drágább de gyengébb minőségű/hűtési teljesítményű házak a piacon bejáratott márka névvel. Elkelnek. Ár/érték arányban a hírhedt "troll" ajánlásomban szereplő másik három ház vita nélkül megelőzi [link] , bár ha ilyen ütemben zuhan a HAVN ára továbbra is a kezdeti 110e-ről, akkor viszont jó az irány. -
válasz
CriticalHit
üzenetére
160 a ház +60 a három ventilátor, az már 220. Ennél a felállásnál már bármi jobb és költséghatékonyabb.
-
kzkz
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
ARCTIC P14 Pro A-RGB 140mm PWM 3-Pack 14eFt
-
Ha már itt tartunk, akkor:
Phanteks XT Pro Ultra Black - 80 Eur
Endorfy Arx 700 ARGB Black - 110 EurMég ezek is jók lehetnek.
-
BigBear
senior tag
Mondjuk az, hogy a Havn nem 150, hanem 16x Euro (Írta, hogy Geizhals), ami nemhogy nem RGB-s, hanem semmilyen ventit nem kap hozzá.

szeretnék RGB-set, (legalább 1) átlátszó oldalt (üveg, akril mindegy), elülső ventillátorokat, külön tápos rekeszt (shroud), valamint beépített porszűrőt, ha lehetséges.
Geizhals-on nézelődnék, talán 120-150 euróig bezárólag -
válasz
Grave_444
üzenetére
Ezeket a gyárilag jött ventilátoros teszteket sosem értettem, semmi értelmük.
A 100% fordulatosnak szerintem se, ilyen 40-50 dB hangerővel ki használja a gépet manapság? A "Noise Normalized" viszont érdekes lehet.
A másik amit nem értek, hogy tesc0-nak tetszett az ajánlott ház és a 150 euróba is (szűken) belefér. Akkor tulajdonképpen most min is megy a vita?

-
LackoMester
addikt
-
barry26
tag
Sziasztok, ASUS AP303 Mesh-t próbálta már valaki?
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
BigBear
üzenetére
CriticalHit A kérdésnek megfelelő házat is ajánlott, nem csak a havn házat. Ha jól látom 3 lehetőséget, amit a kérdező meg is köszön szépen, írta is, hogy köszöni tetszik a Havn ház is.
Ha akar túl lép a keretén, ha nem ott a többi lehetőség.Aztán jött a bölcs hozzászólásod, hogy már pedig neked nem tetszik. Ajánlatokért jött a kérdező, kapott is több helyről majd dönt.
Ennyi erővel mint a te bele állásod CriticalHit-be az előtte ajánlott NZXT H6 -ba is bele lehet kötni mert nem porszűrős, pedig szeretne porszűrőst. Volt nekem is H6 de az a mesh minden csak nem porszűrő.
Tökéletes ajánlat nem lesz, de így legalább tud választani az ajánlottak közül. -
BigBear
senior tag
válasz
sixpak
üzenetére
A problémám az, hogy nem egy embertől hallottam, hogy már inkább nem jön kérdezni a PH-ra. Mert, mint a fenti példa mutatja, sok esetben fellengzős, félvállról odadobott és nem a kérdésre irányuló választ kap.
Természetesen jó, ha több lehetőség is felmerül, mert válogathat.
De amikor A méretű, B színű, C tulajdonságú házat keres valaki X összegért, majd ajánlásként D méretű, E színű és 1,5X árú holmit kap, arra mi szükség van a szófosáson kívül? Biztos csak én vagyok ilyen maradi, hogy ha valaki kérdez valamit, megpróbálok a kérdésre válaszolni, nem pedig melléhadoválni.
Olvass vissza az elejére, talán megérted, honnan indult. Mindegy, befejezem, mert ahogy látom, a "keménymag" szerint ez így jó. Gratulálok.
-
válasz
BigBear
üzenetére
Nem értem a vergődésedet....miért baj, ha tud választani?
A keret csak arra való, hogy túl lehessen lépni, ha épp jobban megtetszik neki az egyik modell.
Ha meg nem, akkor választ másikat...úgy csinálsz, mintha a te pénzeddel játszana valaki.
Igazából azt akarom mondani, hogy inkább legyen 10 ajánlat, mint 2.
-
BigBear
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Tényleg? Csak ajánlasz? Akkor miert nem olyat ajanlasz, amit kért?
Nekem is tetszik a Bugatti Veyron, de ha 22M-m van kocsira és pickupot keresek, akkor nem azt várom, hogy Veyront ajánljanak. Szép, tetszik is. Épp csak nem jó arra, amihez keresem, nem annyiba kerül stb. Vagyis rohadtul nem segitő ajánlás.
Nagyszerűen kifejtetted, hogy továbbra sem érted, mi a probléma az ajánlásoddal. 2 eset van. Trollkodsz a fórum keretein belül. 2. Szimplán szövegértési problémáid vannak, amit inkább kötekedéssel próbálsz elhessegetni, amikor megjegyzi valaki. Nem ez az első.
Ismételten megkérdezem.
A HAVN B360 ház mennyiben felel meg a kérdező által kért kritériumoknak? Csak erre valaszolj légy szíves."szeretnék RGB-set, (legalább 1) átlátszó oldalt (üveg, akril mindegy), elülső ventillátorokat, külön tápos rekeszt (shroud), valamint beépített porszűrőt, ha lehetséges.
Geizhals-on nézelődnék, talán 120-150 euróig bezárólag."Mert ezek alapján az ajánlásod szimpla hozzászólás-szaporítás. Tehát? Kérdésre?
-
ergoGnomik
tag
Fém oldallapos Silencio S600 helyett mit lenne érdemes nézni? Árban tudok rugalmas lenni.
-
CriticalHit
addikt
válasz
BigBear
üzenetére
Ez a hozzászólásod ugyanolyan céltalan kötekedés, mint számos korábbi ahelyett, hogy a kérdező számára egyszerűen ajánlásokat tettél volna.
Messze van a segítőszándékú, közösségépítő hozzászólástól, ami a fórum célja.
Minél több a választási lehetőség annál több a lehetőség arra, hogy az ajánlást kérő megtalálja a számára legjobban megfelelő házat. Az ajánlás egyben tájékoztatást, ismeret bővítést is jelent.
Az ajánlás szabad, nem te fogod elbírálni vagy netán cenzúrázni. A vélemény vagy az építő jellegű kritika pedig kulturáltan is kifejthető, amit neked még sajnos nem sikerült elsajátítanod.
A döntés joga és szabadsága az ajánlást kérőé. Számára pedig a " HAVN ház is remekül néz ki" még akkor is ha te úgy véled "szerintem ronda". Mivel az ajánlás nem számodra szól így ez a megnyilvánulásod is teljesen lényegtelen, figyelmen kívül hagyható.
kzkz?
A teljes képhez hozzátartozik, hogy ott szerepel a 27 dBA "Noise Normalised Test" is ami nem "Case Fans 100%, GPU fans 65%-on". -
Grave_444
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Legjobb gyári hűtési teljesétmény.
Aha, ez azoknak jó, akik nem használják ki a ház adottságait. Ritka az olyan ház, ami gyárilag a kellő mennyiségű ventilátorral rendelkezik.
Aki ért hozzá valamennyire vagy itt kérdez annak úgyis leírjuk hogy lesz ideális a szellőzés.Ezeket a gyárilag jött ventilátoros teszteket sosem értettem, semmi értelmük. Azonos darabszámú és típusú, elhelyezkedésű hűtővel van értelme összehasonlítani házakat.
-
BigBear
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Cáfoltam, hogy jó a ház? Nem. Egyszerűen semmi értelmét nem látom bedobálni másfél-kétszeres áron olyasmit, amit NEM kért a kérdező. De ha már itt tartunk, a HAVN is csak akkor jó, ha pörgeted a ventijeit, vagyis hajszárító hangon megy. Legjobb ház mi?
[link] - Noise level / load: B360 - 51,8dB / H6 flow - 44dB (!!!)
Tényszerűen azt csinálod, amit vagy milliószor emlegetett is sok-sok ember: amikor kér valaki ajánlást valamire, bedobsz olyan dolgokat, aminek jelen esetben annyi köze van a kérdéshez, hogy ház. RGB-s? Nem. Drágább mint a kerete? Igen. Nemhogy nem RGB-s, de még ventilátor sincs benne, tizenx Euróval drágábban, mint a felső határ, amiben gondolkodott.
Persze, hogy képes rá eldönteni, mi a jó neki.
De agyrém, hogy a mai napig sokan, veled együtt képtelenek értelmezni egy kérdést/kérést. Vagy szándékos?
"VGA-t vennék kocajátékra 100-130e között" : "5070 Ti alatt nem érdemes semmit venni, de vegyé 5090-et, azon elfut a pasziánsz legalább" - na, kb, ez a szint
-
Atomantiii
addikt
Sziasztok! Ajánlást kérnék:
1. Mennyit szánsz a házra - max 80 ezer
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő) - ATX-es ASUS Rog Strix alaplap, 15 cm magas CPU hűtő, de lehet nagyobb hely is, VGA most 25 cm hosszú, bár ez egyelőre marad
3. Bármi más ami Neked fontos
- gyárilag beépített fan-ok (szabályozhatók is lehetnek), fontos minél halkabbak legyenek
- ház is lehet hangszigetelt is ha tényeg ér valamit
- 4 db 3,5"-os hely, 2 db 2,5"es hely, lehetőleg 1 db 5.25 drive hely, de ha mégsincs rajta nem tragédia, csak néha jól jönneEgyúttal lehet, hogy CPU hűtőt is cserélnék minél halkabbra, talán vízhűtésre is akár, ehhez is jöhetek ajánlások. Azokat nem ismerem, de a mostani régi Deepcoolos hűtőm már nagyon hangos. Valamit kezdeni kéne vele.
-
kzkz
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Case Fans 100%, GPU fans 65%-on. Használja így bárki is?
Ez így elég értelmetlen összehasonlítása a házaknak... Azt se tudjuk meg, hogy mekkora az RPM konkrét értéke, és azt se mennyire zajos. -
CriticalHit
addikt
válasz
BigBear
üzenetére
Te pedig áruld már el, hogy miért nem bízod a döntést az ajánlást kérőre, aki képes rá, hogy összehasonlítsa az ajánlásokat, mérlegeljen és meghozza a megfontolt döntését.
Tényszerűen pedig a HAVN 360 Flow elnyerte a 2025. Legjobb gyári hűtési teljesítmény címet, még akkor is ha ez neked nem tetszik... -
BigBear
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Áruld már el, ez a HAVN B360 miért akkora csoda, hogy lépten-nyomon beteszed mindenkinek?
Nem azt mondom, hogy nem jó, bár szerintem ronda (egyéni szoc tudom).
Viszont undorító módon túlárazott.
H6 flowhoz viszonyítok, mert belinkelte parandroid is. Általad belinkelt teszt:
CPU load: Havn - 70°C / H6 - 74°C
GPU load: Havn - 71°C / H6 - 72°C
Mindezt úgy, hogy a Havn per pillanat még nagyon akciósan üresen ~51e pénz (egyébként 70), a H6 flow 3db ventivel 42e.
Kíváncsiságból megnéztem, ez idealo-n vagy Geizhals-on 95-97 Euro / 154-161 Euro.
A kérdező ráadásul RGB-set kérdezett, a Havn nem az, H6-ból 116 Euro. -
tesc0
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm szépen a konkrét modellt, nagyon tetszik!
Köszönöm Neked is CriticalHit, a HAVN ház is remekül néz ki, illetve valószínű, hogy lecserélem a hűtőt a Royal Pretorra a javaslatod hatására.
-
CriticalHit
addikt
-
tesc0
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ház választásában, megbénultam a sok lehetőségtől.
Ezek a jelenlegi, kiválasztott komponensek:
Part List - AMD Ryzen 7 7800X3D, Radeon RX 9070 XT - PCPartPickerAjánlották másik topikban a Fractal Design Meshify 2/3-at, illetve Lian Li LANCOOL 207/217-et, aztán kis böngészés után mondhatni mindegyik tetszik - illetve belefutottam meg tetszetős Fractal Design, NZXT, Antec, Corsair házakba is -, de talán Meshify 3 a legjobban...de abba meg nem fér az XFX MERCURY 9070 XT....ilyenkor keresnétek másik videókártya-modellt, ami rövidebb, vagy a házról mondanátok le?
A ház tulajdonságai alapján szeretnék RGB-set, (legalább 1) átlátszó oldalt (üveg, akril mindegy), elülső ventillátorokat, külön tápos rekeszt (shroud), valamint beépített porszűrőt, ha lehetséges.
Geizhals-on nézelődnék, talán 120-150 euróig bezárólag.
Köszönöm szépen!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Persze értem, de ha nincs kihasználva az oldala, ezáltal a psu shroud, igazából csak egy mezei mesh előlapos ház, abból pedig van rengeteg másik is.
-
kw3v865
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Az már szállítással, plusz ventivel együtt már meghaladja a keretet. Olyat akarok, ami mindennel együtt kijön 30-ból. Az meg plusz pont, ha nem 2, hanem 3 USB van rajta.
-
parandroid
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Hétköznapi, alap konfignál bőven elég 3db 12-es, de előre én is az nzxt saját, dupla ventis F280-át tenném. Alul-felül szerintem itt bármi felesleges, hacsak nem valami szörnyet pakolsz bele. Ha meg még belekerül egy AIO is felülre, akkor lehűtesz benne könnyedén bármit is.
A H5 Flow 2024 meg ugye full ugyanez, csak magasabb kicsit, hogy elférjen benne a normál ATX lap, és így elöl 3db 12-es ventivel jön (vagy az nzxt-s F360-nal). Most raktam össze egy ilyet, tökéletes a gyári ventilátor setup.
p
-
Grave_444
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
+1 kiválóan szellőzik.
Igaz ehhez kell előre kettő 14-es és nem árt egy felülre, kettő alulra, hogy értelme is legyen a ház kialakításának.
-
parandroid
félisten
válasz
kw3v865
üzenetére
Én NZXT H3 Flow-t vennék mATX méretben. Igaz, ez 225mm széles, de a kialakítás miatt szerintem stabilan megáll. 30e-be épp belefér, igaz, elölre ebbe sem árt még 1-2 venti (hátsót adják hozzá).
p
-
gg72
veterán
válasz
LackoMester
üzenetére
Megvárom.
-
kw3v865
senior tag
Na, hát ez nem nyert. Már nem elérhető sehol se az FSP S110-B sajnos, nem tudják beszerezni. Másikat kell választanom.
-
Joe 89
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Adnak hozzá egy gyári ventit. Mondjuk én azt lecseréltem egy komolyabb darabra. Intel 12400-es procihoz nekem elég egy hátsó házventi meg egy a hűtőn. Játékok közben 60 fok alatt van könnyedén Pure Rock 2 hűtővel 1000 rpm alatti fordulatszámmal.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Új gépházat szeretnék venni m-ATX alaplaphoz (dedikált VGA biztos, hogy nem lesz), lehetőleg alsó tápost a jobb hűtés miatt és jó lenne, ha porszűrő is lenne benne. A kritikus tényező a szélesség. Konkrétan 195 mm széles a hely, ahová tennem kell, de nem baj, ha 1-2 cm-re kilóg az egyik oldalra (a másik oldal azonban fix bútorlap). Viszont vízszintesen, stabilan kell álljon. Tehát ha beljebb vannak a talpai, akkor nem baj, ha max. 2 centit kilóg az egyik oldalra. Otthoni felhasználásra lesz a gép, semmi extra elvárásom nincs.
miniITX nem jöhet szóba a drága alaplapok miatt.
Melyiket ajánljátok? 30 ezer Ft alatti árkategóriában keresgélek. Design, szín stb. egyáltalán nem számít. -
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
A régi házamból oda hátra tudnék tenni egy be quiet! Shadow Wings 2 PWM 120mm ventit, azt még le sem kell szabályozni.
-
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
OK. Amúgy ersősen gondolkodom a 207-esben is, lévén a 217 nekem bőven nagy lenne. Nincs VGA, csak: ASUS ROG Strix B660-A Gaming WiFi D4 lap, Intel i5-4600K CPU,
TR Phantom Spirit 120SE hűtő, EVGA SuperNOVA 550 G3 80 Plus Gold 550W táp, két NVMe SSD és egy HDD. Van még 2 optikai meghajtóm, de azok most átköltöznek külső USB-s házba. Illetve ez a külső LCD display nagyon tetszik, majd lehet később veszek egyet: [link]
A 207-esben lévő RGB ventiket szabályozása L-Connect 3 progival történik vagy az Asus Aura Sync-el? -
gg72
veterán
válasz
LackoMester
üzenetére
Na, megrendeltem a 217-est. 🙂 Tennék még a házba fentre egy 14es és alulra egy 12es ventit,, de ezek nem kellenek, hogy RGB-sek legyenek. Arctic P12/P14 Pro PST PWM jók lehetnek erre a célra?
-
gg72
veterán
válasz
LackoMester
üzenetére
OK, még egyalok rajta. A 216 RGB 35ezerért kapható, a 217 NF-et viszont 55 alatt nem látok...
-
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
+20ezer
-
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Vagy akkor legyen a LANCOOL 216 RGB + két külső USB-s ház az optikai meghajtóknak. Még ez tűnik a legszimpatikusabbnak.
Amúgy most ilyen BQ házam van, ezt cserélném vmi RGB-sre. -
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Abba is lehet 5.25 drive-ot tenni?
-
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Kösz, ezt is néztem már. Amúgy van két optikai meghajtóm is, amiket így csak külső házban tudnék használni, de aztán észrevettem a Fractal Design Pop Air RGB Black házat, amibe beférne a két meghajtó is és RGB-s is. Erről mi a vélemény?
-
kzkz
őstag
válasz
ZeroZero
üzenetére
Lian Li A3 elég király, jól néz ki, egy chieftec visio air-ből költöztem át, ami gyakorlatilag egy Lian li o11 mini air.
Hát az A3-ban a GPU jobban érzi magát, a visio air/o11 mini air-nél az üveglap jelentősen lerontja a hűtést, itt megy egyből ki tud jönni a meleg a ház oldalán is.
Nekem felül, hátul, alul befelé fúj, középen meg kifelé. A GPU alatt csak slim venti fért el, méréseim alapján semmit nem segít, amikor terhelve van a GPU (3D Mark stressz teszt.)
Arctic 240-es AIO-n van, ennek vastagabb a bordája, mint általában a többinek, így a memóriánál volt egy kis ütközés, de megoldottam, kivágtam belőle egy darabot. A normál AIO-kkal nem lesz gond.
Amit még megnézhetsz, az a Jonsbo D32 Pro Mesh, itt szintén jó a szellőzés, az perforált oldallap miatt. Nekem a D32 jobban tetszik, de abba nem fér volna el ez a konfig szerintem. Még az ASUS Prime AP201 lehetőség ebben a méretben, bár ez már nagyobb, és nekem nem is tetszett, kényszermegoldás lett volna, de szerencsére az A3 jó lett.
A feketét vettem, aminek teli az eleje, és nyomtattam neki egy lyukacsosat.

Ez meg Jonsbo D32 Pro Mesh, itt csak egy 120-as AIO-nak kellett elférnie, így szerencsére itt se melegíti egymást a CPU és GPU, mint a fenti A3 konfignál se!!!

-
gg72
veterán
Sziasztok! Meglévő Asus ROG STRIX B660-A GAMING WIFI D4 lapom köré épült gépemhez keresnék egy új házat RGB-s ventikkel. A LANCOOL 216 RGB-t néztem ki. A kérdésem, hogy ez a ház jó lenne nekem, vézerelhetőek lennének a ventik? Ha igen, kell hozzá valami speciális szoftver? Köszönöm.
[Asus lap] -
elektrotank
aktív tag
Lejjebb ment a HAVN BF360 és BF360 Flow ára, ha valaki ilyet szeretne (én is lehet meglepem magam januárba egyel):
HAVN BF360: ~ 53 000 Ft
HAVN BF360 Flow: ~ 66 000 FtAki ventit akar bele, érdemes a Flow verziót választani (2x180 elől, meg 140 hátul), kivéve, ha másik fajta konfigurációt szeretnél belőle készíteni. Tetejére még talán érdemes külön venni 2x180-as ventit (havn ventiket), ott az egyik befele, a másik kifele fúj összeállításban feltenni.
Kíváncsi vagyok, hogy akinek van, annak mi a tapasztalata vele. Egyelőre a hivatalos oldalán pozitívak a review-k.
-
elektrotank
aktív tag
Nem rég raktam össze ezt a be quiet silent base 802-t... nem vagyok vele teljesen elégedett, főleg ennyi pénzért. Hagyományos 2x8 pines 9070xt van benne, de a kábelt nem lehet elhúzni normálisan, mivel kicsi rést tettek oda, ezért elég szarul lehet elvezetni (az újfajta csati szerintem átfért volna könnyedén). A kézikönyve kicsit hiányos, pl. a be quiet feliratú táptakarót is el lehet távolítani, de a kézikönyvében nincs bent hogyan. Külön bele kellett kukkantanom oda, hogy mizu, és úgy rájöttem, hogyan távolíthatom el. Függetlenül attól, hogy nem edzett üveg az oldala, hanem sima, HDD takarót nem adtak, ami ronda (függetlenül attól h nem látszik) és lehet egy kicsit a légáramlást is befolyásolja. Jó pont, hogy adnak hozzá fanhub-ot, de mindegyik 3pines, ráadásul korlátozott számban tudsz csak rákötni, tehát, ha telepakolnád a házat ventivel, nem tudod megtenni. Egy artic fanhub pwm-es 2k... nem hiszem, hogy ezen kellett volna spórolni. A lábai érdekesek, talán kicsit szenvedősek is. Persze meglehet oldani. Egyébként a szerelésével akkora gond nincs. Sokkal könnyebb, mint vártam, akkora anyagminőséget nem tartalmazhat a mérete ellenére. Én 65k-ért nem tudnám ajánlani ezt senkinek. Persze mindenki maga dönti el. A hőmérsékleti viszonyok nem tudom, hogy alakulnak, öcsém választotta ezt a gépházat útközben.
-
attiGT
lelkes újonc
-
deakzozo
tag
válasz
attiGT
üzenetére
igen tökéletes!...
360 aio befér kényelmesen fentre!
35%-on futó ventikkel is szépen szellőzik ha feljebb veszed olyan huzat van benne hogy már túlzás
a két alsó venti kíválóan nyomja a friss levegőt a vga-ra..(bár én azokat a tápot takaró lemez alá szereltem át! nekem így jobban adja..)
hely van benne dögivel...szerelni könnyű..
furcsa ,hogy az oldalsó ablak csak ilyen klikk-es nincs csavar rögzítés ..(de stabil nem hullik szét! )
-
attiGT
lelkes újonc
Ma fogom megépíteni a gépemet egy Lian Li Lancool 217-ben, ebben 5 venti található alapból. Alul is van kettő, amit még eddig nem láttam, de gondolom nem kell hozzányúljak és ha az aio a ház tetejére kerül, akkor megfelelő lesz a légáramlat, igaz?
-
-
8xdjaaajxd8
csendes tag
hi olyan kérdésem lenne 4080 hoz keresnék olyan házat amibe belefér+ egy artic liqud freezer 3 hoz(i914900k hoz nem találtam alkalmasabbat)! semmi + ne kell bele minél olcsóbb annnál jobb.
-
LackoMester
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Árban kb. ott van mint a Lian Li Lancool 217 verziói, és azért valjuk be ( volt ARX 500 AIR házam, ami ugyanez csak pár centivel rövidebb ) azért az Endorfy megoldása gyengébb.
De tény, jó kis ház.
-
CriticalHit
addikt
"... remekül szerelhető, szellős ház lett, érdemi hátrányok nélkül. Bár nem olcsó (és a fehér változatnak némi felára is van), de nem gondolnám, hogy ne érné meg az árát, mert minőségi, tartós darabot kapunk a pénzünkért."
[link] -
válasz
CriticalHit
üzenetére
hinnye milyen ara van a bf360-nak
hajlok a lancool 217 fele... -
gazdag78
csendes tag
Sziasztok ! A Fractal Design Pop Air Black Solid ház jól szellőző háznak mondható?
-
LackoMester
addikt
Jól van, ezt megbeszéltük.

-
KAMELOT
titán
válasz
LackoMester
üzenetére
A gépet linkeltem csak.....rá lehet keresni a gépre

-
válasz
LackoMester
üzenetére
Egyébként a kolléga érti a szlovákot?

Még az eurót csak-csak értem, de az sem releváns itthon, a szlovák meg főleg. Ami van itthon tót kisebbség még az is el van magyarosodva.
-
KAMELOT
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Igen ezeket is néztem, de akváriumot nem akarok.

Rowon: Átnézem ezeket is és még CM700M néztem csak nem kapni sehol. Meg kéne nézni valahol használtan nincs e
Majd kibogozom...Köszönöm mindenkinek!
-
válasz
KAMELOT
üzenetére
Esetleg még:
https://www.reddit.com/r/watercooling/comments/18vyotn/looking_for_case_that_supports_2x_420mm_rads/
Phanteks NV9, Lian Li O11 Evo XL, Fractal Meshify 2XL, Corsair 7000 D/X. Ez egy 2 évvel ezelőtti Reddit poszt, azóta biztosan vannak újabb típusok is.
Szerk.: + Phanteks Enthoo Pro 2 TG [link] -
parandroid
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nekem a kistesó volt (500DX), már az is igen minőségi cucc, csak ugye kompakt méret. Hagyományos kialakításból én most az NZXT H7 Flowt venném nagyobb méretre. Amúgy meg ha két radi lesz, akkor a kétkamrások vannak előnyben, pl H9 Flow.
p
-
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Lian Li-t is néztem.
Köszönöm!Rowon: Ha Big towert keresek, akkor el fogok benne férni
Vízhűtés lesz benne, 2 radi a fontos. -
-
KAMELOT
titán
BIG Tower házat keresek.
Keret rugalmas és nem akváriumosat!
Be quiet! SHADOW BASE 800DX Black
Valakinek vélemény erről a házról? -
válasz
CriticalHit
üzenetére
koszi mindkettotoknek
-
Lokids
addikt
Kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg egy CM H500P Mesh házat használok.
Lehetséges gépfejlesztés miatt gondolkodom, hogy a régi configot egybe kellene eladni, és akkor viszont szükségem lenne másik házra.
Ha jól látom ennek a modellnek a CM nem igazán csinált utódot.
Milyen modellek ajánlottak a jól szellőző kategóriában? Meshify 3? -
CriticalHit
addikt
-
Louro
őstag
válasz
rxmiss
üzenetére
Lassan azt kell, hogy mondjam, hogy szerintem mindkettő ellátja a feladatát. Leginkább a design a döntő, mert mégiscsak a helyiség része lesz és ha nem fog tetszeni, az kellemetlen lehet.
A tesztek miatt én a techpowerup oldalát nézegettem. Azt nyitnám meg és mennék a zaj, hő illetve játék stressztesztjeire. Ott elég sok házat vetnek össze, hogy azonos konfiggal miket produkálnak. 1- °C és 1-2 decibel eltérés lényegtelen számomra.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
szia,
hasonlo otlet menten a leheto legjobb hazat keresem leghuteshez. az alaplap egy supermicro h14ssl mig a procihuto egy Arctic Freezer 4U-SP5 lesz.
a H5 flow es a Lancool 217 is szimpatikus, van valami ami az egyik vagy masik mellett donthet? -
-
Borisz76
nagyúr
Érdeklődnék, hogy a linken szerplő házról mit gondoltok ?
Gyártó honlapján : [www.sharkoon.com/product/37933]
Ipon-on : [Sharkoon - M30 - Black]Vélemény a hűtésről , szerelhetőségről , anyagminőségről...stb.
Pro és kontra.
Köszi előre is ! -
Louro
őstag
Megérkezett a Lian Li 207 és H5 Flow. Mindkettőt bepróbáltam a szűk helyre. Azért fél centi is fél centi. De az utóbbi mellett is azért van hely. Desing miatt is a H5 lesz a választott. (Asszonnyal is megnézettem
)
A fehéres alaplap sem üt át annyira. Még a RAM úton van, holnap érkezik meg, ha lesz szabad fiókja a Foxpostnak. Aztán szerelek és küldök képeket. Egyelőre a gyári ventikkel, de szerintem a kapptt két ventilátor megy hátra és felülre. Előre pedig 2 140-est gondoltam. Túlzásba nem akarok esni. 10 ventilátort pedig nem tervezek.
Alaplap szemléltetésnek lett betéve. A gép alá pedig kis kerekes tartót intézek a könnyebb takaríthatóság miatt.Kár, hogy nincs solid panel a H5-höz. Igazán lehetne utánrendelhető.
-
CriticalHit
addikt
válasz
zsolt008
üzenetére
A levegőáramlást csökkentő zárt előlap.
- Léghűtéssel a Lian Li Lancool 207/217, Fractal Design Meshify 2/3XL, Fractal Design Epoch, NZXT H5 Flow egy Thermalright Pretor 130/Ultra-val megoldja a "mai top tdp-s cpu plusz egy felső középkategóriás gpu megfelelő és halk hűtésére" feladatot.
- Ha mindenképpen víz, akkor NZXT H6/H9 Flow vagy Lian Li O11 Dynamic EVO egy Lian Li GA II Lite 240/360 Performance vagy Be Quiet! Silent Loop 3-al.A Define R4 pedig netezős, irodai filmnézős, halk gépnek kiváló vagy HWApró.
-
zsolt008
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
köszi, és mi a baj? a midi, a 240 vagy a konstrukció? milyen legyen, ami tudja?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyelőre az NZXT H6, meg egy Jonsbo Z20, meg egy régi, de azóta is "baba" Kolink Citadel Mesh van itthon.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A hőmérsékletek is kb 8 fokkal alacsonyabbak, mint a korábbi BQ házamban, megérte cserélni és az RGB ventik is nagyon bejövősek.

hajlok a lancool 217 fele...