Hirdetés
- Fórumok
- PC játékok
- Cyberpunk 2077
- (kiemelt téma)
- sidi: SBC, avagy ipari számítógép ISA kártyán
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 17 – Nyári töltöttkáposzta
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gilfoyle: 23 éve itt...
- PSti: "Új" VGA kártya jelent meg: Gainward GeForce RTX 3060 Python II OC
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
36285 - 36201
36285 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-25 07:29 Téma összefoglaló

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorus
nagyúr
A Cyberpunk világában a nagy cégek gyakorlatilag feudális urakként viselkednek, ahol az átlagemberrel bármit megtehetnek - az emberek túlzsúfolt, mocskos kis lyukakban élnek, napi 16 órát dolgoznak, és bármikor még többet követelhetnek rajtuk.
És igen, sokak számára a kicsi, majd egyre nagyobb stiklik az egyedüli kitörési lehetőség ebből - amit ők úgy éreznek, hogy a nagy cégeken állnak ezzel bosszút, miközben gyakorlatilag ezen cégek az egymás közötti illegális leszámolásaikat intézik el velük, itt is fogyóeszközként használva őket - ahogy Dex is mondta, ritka az, aki megéri a harmincat, aki hírnévre tesz szert.
Ez egy végtelenül önző világ, ahol mindenki csak magára számíthat - és Night Cityn kívül még rosszabbak a kilátások.Edgerunners első két epizódja nagyon jól visszaadja azt a nyomasztó és kilátástalan légkört és világot, amiben NC él 2077-ben, és ami a játékost sokkal kevésbé érinti, mint egy átlagembert.
-
looser
addikt
Én a főszereplők oldaláról nézve látom azt, hogy mindenki világvége hangulatban van, amikor egyikük sem éhezik, vagy az utcán alszik, akik ott vannak egymásnak és nem ezt tartják fontosnak.
Ott van Jackie. Baszki, bűnöző volt, jó nagypofájú is másokkal, aztán egy lopás/rablás közben meghalt.
Ott van V, aki szintén olyan helyzetbe kormányozta magát, amiben lett az, ami.Mindenki lényegében nyugisabb életben ellenne, de ott is a maximumot nyomja mindenki ugyan úgy, mintha az lenne az életben a fontos, a "maximum lóvé", ami egyébként nem is lenne baj, ha nem vér és veríték árán akarnák megszerezni, hanem könnyedén: vagy bejön, vagy nem, de sem másokat, sem magunkat nem tesszük tönkre érte.
Mondjuk.De itt mindenki rohadt önérzetes, sértett, megbántott, másoknál mindent jobban tudó és világ végében élő volt, ami hazugság.
Még egyszer elmondom: anyagilag egy erős "középosztályban" volt azt gondolom lényegében minden főszereplő.
És mégis olyan nézet volt bennük, amit itt taglaltam.És ez saját felelősség.
Ott volt Jackie.
- volt egy rohadt jó mocija, ami nem két forint volt.
- volt egy tök aranyos csaja
- volt viszonylag sok lóvéja is.És semmi nem volt elég.
De ez szerintem a mai világban ugyan úgy megvan abban, hogy ugyan úgy az emberek az újabb és újabb anyagi maximumban látják azt, hogy akkor ér az életük valamit, amikor lásd az ilyenek meg nincsenek meg.
Ott volt az egyik vég: amikor V meggyógyul de soha nem lehet többet semmi beültethető cucca. És kész, akkor mindenki világvégét kiáltott mert "senki" nem volt így. Én meg megkérdem, hogy miért? Egyrészt életben maradt, eddig ez volt a célja(!!), hirtelen az már akkor nem is számított. Másrészt mondjuk "nem tudta megvédeni magát". És? Mondjuk fogja a lóvét és felvesz maga mellé két harci robotot és úgy sétál az utcán. Mondjuk. És akkor így van király vége, mint ahogy Alex csinálta: elhúzott "nyugdíjba" és élvezte az életet. Pénzzel. Amit mondjuk lehet máshonnan is szerezni, esetleg.
Szóval a lényeg, hogy az én szememben az látszik, hogy sokkal jobban áldozatot játszik itt mindenki a főszereplők közt is, mert azt jó játszani.
És értem igen, ez a műfaj ez. Oké. Ez persze igaz.
Csak bennem akkora ellentét volt ezekre, mint egyfajta "igazság", hogy "miért szenved itt igazából mindenki ennyire???" - a fenti sorolt dolgok miatt - hogy már elő sem tudom venni, mert annyira nyom le mentálisan, annyira levisz az életről ezért.Jó, igazából ehhez azt kell még tudni, hogy az első számú játék nálam az elmúlt három évben a Kirby and the Forgotten Land lett, szóval ez biztos közrejátszik, hogy milyen mentális oldalon vagyok, ahonnan erre tekintek.

Még ha nem is értek veled egyet, de őszintén azt gondolom, jó olvasni téged, mert ettől, ezektől él tovább a játék. Hogy továbbgondoljuk. Hogy belehelyezkedünk a szereplők életébe, gondolataiba, körülményeibe. Hogy a játék világát a miénnkel hasonlítjuk össze. Hogy mindig van valami, ami engem, téged újdonságként ér, bedobjuk, megy róla a csevej. Az elmúlt öt és fél évben mindig visszatértem kis kihagyások után (SC, AOE, XCOM), valószínűleg ez lesz életem játéka (50 vagyok, Plusival kezdtem, illetve hát ponggal :-)) de a nyolcadik végigjátszás után sem érzem úgy, hogy ez volt az utolsó. Talán majd ha az 5090 egy tábla csoki árában lesz, akkor 4K RT PT maxszal újra nekiállok sokadjára 60 pluszosan :-))
-
GhanBuri Ghan
őstag
Az a bajom ezzel, hogy baromira értelmetlen az a depresszió és "hiszti" meg "áldozati mentalitás", amikor mondjuk lényegében szélsőséges testi betegség sem probléma abban, hogy éljen az ember egy ilyen technológiai világban amit nyújt.
Mindenki szenved meg minden baja van, abszurd egyébként.
Mondom úgy, hogy kb háromszor játszottam ki egymás után folyamatosan ahogy vége lett.A Cyberpunk világában a nagy cégek gyakorlatilag feudális urakként viselkednek, ahol az átlagemberrel bármit megtehetnek - az emberek túlzsúfolt, mocskos kis lyukakban élnek, napi 16 órát dolgoznak, és bármikor még többet követelhetnek rajtuk.
És igen, sokak számára a kicsi, majd egyre nagyobb stiklik az egyedüli kitörési lehetőség ebből - amit ők úgy éreznek, hogy a nagy cégeken állnak ezzel bosszút, miközben gyakorlatilag ezen cégek az egymás közötti illegális leszámolásaikat intézik el velük, itt is fogyóeszközként használva őket - ahogy Dex is mondta, ritka az, aki megéri a harmincat, aki hírnévre tesz szert.
Ez egy végtelenül önző világ, ahol mindenki csak magára számíthat - és Night Cityn kívül még rosszabbak a kilátások. -
mvkly
őstag
Azért akadtak happyendek, ha csak egy kevés is és csak minor karaktereknek. Aaron-nak mindjárt kettő is juthat, vagy a 2 Bargestes arc go to Africa. Vagy a szemimplant lopó hülyegyerek, aki megtalálja a számítását Dogtownban, mind vert helyzetből kapott új életet, ráadásul majdnem tele pohárral, nem hogy féllel. A legtöbb pozitív kicsengésű gig alanyai maradnak ugyanabban a mocsárban, az életük nem sokban változik, legfeljebb túléltek még egy napot hála V-nek. Hát ja, ez NC.
Így belegondolva a DLC mintha próbált volna kicsit billenteni NC negatív f*stengerén a másik irányba.Szerintem se igazán illene ebbe az univerzumba egy V-re szabott happyend (főleg hogy még a főcím előtt meghal), de azért legalább egyszer, egy kesze-kusza útválasztó végén... Aztán erre a befejezésre mehetne egy cooldown 3 újabb "igazolt" végigjátszásra a szokásos endingekkel.
(Tracy sértetlenül kipattan a fehér furgonból, David karjaiba omlik, a Mills család az újszülöttel elköltözik Kansasbe, az utolsó képkockán Somerset nyomozó elmosolyodik. Na ja, így meg lenne erőszakolva a sztori lényege.)
-
stefi76
aktív tag
Igazából ha beleképzelem magam abba a világba, szerintem én sem lennék a topon mentálisan. IRL egy covid, egy közelben dúló háború, vagy egy elcseszett kormány is rá tud menni az picit ember pozitivitására.
Na most ha az utcán minden második sarkon lövöldöznének (=állandóan lelövik valami rokonodat pl.), drogosok fetrengenének, szerintem mindenki egy negativ depressziós csődtömeg lenne. Illetve valamelyik szilánkban olvastam, hogy 80 órás munkahetek vannak. Már ez a pár dolog is elég lenne hogy egy kiégett szar legyél.
Én a főszereplők oldaláról nézve látom azt, hogy mindenki világvége hangulatban van, amikor egyikük sem éhezik, vagy az utcán alszik, akik ott vannak egymásnak és nem ezt tartják fontosnak.
Ott van Jackie. Baszki, bűnöző volt, jó nagypofájú is másokkal, aztán egy lopás/rablás közben meghalt.
Ott van V, aki szintén olyan helyzetbe kormányozta magát, amiben lett az, ami.Mindenki lényegében nyugisabb életben ellenne, de ott is a maximumot nyomja mindenki ugyan úgy, mintha az lenne az életben a fontos, a "maximum lóvé", ami egyébként nem is lenne baj, ha nem vér és veríték árán akarnák megszerezni, hanem könnyedén: vagy bejön, vagy nem, de sem másokat, sem magunkat nem tesszük tönkre érte.
Mondjuk.De itt mindenki rohadt önérzetes, sértett, megbántott, másoknál mindent jobban tudó és világ végében élő volt, ami hazugság.
Még egyszer elmondom: anyagilag egy erős "középosztályban" volt azt gondolom lényegében minden főszereplő.
És mégis olyan nézet volt bennük, amit itt taglaltam.És ez saját felelősség.
Ott volt Jackie.
- volt egy rohadt jó mocija, ami nem két forint volt.
- volt egy tök aranyos csaja
- volt viszonylag sok lóvéja is.És semmi nem volt elég.
De ez szerintem a mai világban ugyan úgy megvan abban, hogy ugyan úgy az emberek az újabb és újabb anyagi maximumban látják azt, hogy akkor ér az életük valamit, amikor lásd az ilyenek meg nincsenek meg.
Ott volt az egyik vég: amikor V meggyógyul de soha nem lehet többet semmi beültethető cucca. És kész, akkor mindenki világvégét kiáltott mert "senki" nem volt így. Én meg megkérdem, hogy miért? Egyrészt életben maradt, eddig ez volt a célja(!!), hirtelen az már akkor nem is számított. Másrészt mondjuk "nem tudta megvédeni magát". És? Mondjuk fogja a lóvét és felvesz maga mellé két harci robotot és úgy sétál az utcán. Mondjuk. És akkor így van király vége, mint ahogy Alex csinálta: elhúzott "nyugdíjba" és élvezte az életet. Pénzzel. Amit mondjuk lehet máshonnan is szerezni, esetleg.
Szóval a lényeg, hogy az én szememben az látszik, hogy sokkal jobban áldozatot játszik itt mindenki a főszereplők közt is, mert azt jó játszani.
És értem igen, ez a műfaj ez. Oké. Ez persze igaz.
Csak bennem akkora ellentét volt ezekre, mint egyfajta "igazság", hogy "miért szenved itt igazából mindenki ennyire???" - a fenti sorolt dolgok miatt - hogy már elő sem tudom venni, mert annyira nyom le mentálisan, annyira levisz az életről ezért.Jó, igazából ehhez azt kell még tudni, hogy az első számú játék nálam az elmúlt három évben a Kirby and the Forgotten Land lett, szóval ez biztos közrejátszik, hogy milyen mentális oldalon vagyok, ahonnan erre tekintek.

-
xandrush0831
senior tag
Igazából ha beleképzelem magam abba a világba, szerintem én sem lennék a topon mentálisan. IRL egy covid, egy közelben dúló háború, vagy egy elcseszett kormány is rá tud menni az picit ember pozitivitására.
Na most ha az utcán minden második sarkon lövöldöznének (=állandóan lelövik valami rokonodat pl.), drogosok fetrengenének, szerintem mindenki egy negativ depressziós csődtömeg lenne. Illetve valamelyik szilánkban olvastam, hogy 80 órás munkahetek vannak. Már ez a pár dolog is elég lenne hogy egy kiégett szar legyél.
-
Jorus
nagyúr
Azért 2077-ben, NC-ben elenyésző számú olyan dolog van, amibe pozitívumot lehetne belelátni - hacsak nem tartozol abba a körbe (ami mondjuk 100-150 ember lehet), aki megengedheti magának, hogy félig tele legyen a pohara.
-
Phoen|x
addikt
-
stefi76
aktív tag
Egyáltalán nem értelmetlen. A Cyberpunk 2013/2020 az 1980-as évek végén, '90-es évek elejei amerikájában fogant, amikor a drogok miatti utcai erőszak éppen a tetőpontjára hágott.
Ezt oltotta be a kiberverrel, a drogokkal (ez csak érintőlegesen van jelen a játékban) és a céges hatalmi visszaélésekkel.
A példád azért fals egy kicsit, mert persze, szélsőséges testi betegségek, végtagveszteségek, vagy akár súlyos szervi problémák is kezelhetőek a kiberverekkel, csak éppen ha van elég pénzed. Ezt is profin bemutatja, hogy ki milyen kibervert engedhet meg magának (egy használt, levedlett sz@rt az utcai ripperdokinál, amely lehet, hogy egy szomszéd utcában megkéselt nyomorultból lett kiszedve, vagy ha van pénzed, akkor a legújabb, legzsírabb cuccost a felső polcról egy első osztályú helyen beépítve...).
Egy társadalmi kísérlet, ha úgy tekintjük, és pont arról szól, hogy ilyen feltételrendszerben melyik társadalmi rétegek hogy próbálhatják meg túlélést, a mindennapi boldogulást. Legyen az egy nomád, egy utcai ficsúr vagy céges öltönyke.
Az értelmetlen az, hogy az ember nem képes látni a pozitívumot, mindig félig üres a pohár,
Ez az értelmetlen. -
Cifu
Topikgazda
Az a bajom ezzel, hogy baromira értelmetlen az a depresszió és "hiszti" meg "áldozati mentalitás", amikor mondjuk lényegében szélsőséges testi betegség sem probléma abban, hogy éljen az ember egy ilyen technológiai világban amit nyújt.
Mondom úgy, hogy kb háromszor játszottam ki egymás után folyamatosan ahogy vége lett.Egyáltalán nem értelmetlen. A Cyberpunk 2013/2020 az 1980-as évek végén, '90-es évek elejei amerikájában fogant, amikor a drogok miatti utcai erőszak éppen a tetőpontjára hágott.
Ezt oltotta be a kiberverrel, a drogokkal (ez csak érintőlegesen van jelen a játékban) és a céges hatalmi visszaélésekkel.
A példád azért fals egy kicsit, mert persze, szélsőséges testi betegségek, végtagveszteségek, vagy akár súlyos szervi problémák is kezelhetőek a kiberverekkel, csak éppen ha van elég pénzed. Ezt is profin bemutatja, hogy ki milyen kibervert engedhet meg magának (egy használt, levedlett sz@rt az utcai ripperdokinál, amely lehet, hogy egy szomszéd utcában megkéselt nyomorultból lett kiszedve, vagy ha van pénzed, akkor a legújabb, legzsírabb cuccost a felső polcról egy első osztályú helyen beépítve...).
Egy társadalmi kísérlet, ha úgy tekintjük, és pont arról szól, hogy ilyen feltételrendszerben melyik társadalmi rétegek hogy próbálhatják meg túlélést, a mindennapi boldogulást. Legyen az egy nomád, egy utcai ficsúr vagy céges öltönyke.
-
stefi76
aktív tag
Mondom úgy, hogy kb háromszor játszottam ki egymás után folyamatosan ahogy vége lett. -
Cifu
Topikgazda
"de aki hosszabb távon elviseli Panem személyiségét, az előtt le a kalappal.
"Ő volt Yennefer a Witcher 3-ban.
Sajnos ebben a játékban Triss-t nem találsz.
Talán Triss valahol Songbird.De hát vele nincs románc és ellovagolunk a holdfénybe együtt. Csak ő megy egyedül.
Most így filózva lehetne egy olyan DLC- amiben ketten mentek a Holdra.
Az igazi romantikus happyend.Az igazi romantikus happyend.
Eperízű nyalókával szúrnád t*kön a Cyberpunk világát...

-
stefi76
aktív tag
"de aki hosszabb távon elviseli Panem személyiségét, az előtt le a kalappal.
"Ő volt Yennefer a Witcher 3-ban.
Sajnos ebben a játékban Triss-t nem találsz.
Talán Triss valahol Songbird.De hát vele nincs románc és ellovagolunk a holdfénybe együtt. Csak ő megy egyedül.
Most így filózva lehetne egy olyan DLC- amiben ketten mentek a Holdra.
Az igazi romantikus happyend. -
Jorus
nagyúr
Érdekesség: az Atomic Heart-ben jött szembe egy Cyberpunk 2077 hommage, arról élcelődnek éppen, hogy a videójátékok óraszámát jól értették-e, 60-80 órát s legjobb játékos sem volt tudni kezelni úgy, hogy az alvás vagy egészség ne menjen rá.
Az egyik játék pedig a Cybernetics-77, ami egy sci-fi - kaland szimulátor, ami egy futurisztikus városba visz, amit a kapitalizmus tönkretentt
:
A 60-80 óra valóban durva. Legalábbis, ha egyhuzamban nyomja az ember.

-
Cifu
Topikgazda
Érdekesség: az Atomic Heart-ben jött szembe egy Cyberpunk 2077 hommage, arról élcelődnek éppen, hogy a videójátékok óraszámát jól értették-e, 60-80 órát s legjobb játékos sem volt tudni kezelni úgy, hogy az alvás vagy egészség ne menjen rá.
Az egyik játék pedig a Cybernetics-77, ami egy sci-fi - kaland szimulátor, ami egy futurisztikus városba visz, amit a kapitalizmus tönkretentt
:
-
looser
addikt
-
muxi-muxi
senior tag
-
looser
addikt
-
Phoen|x
addikt
-
mvkly
őstag
Igen.
Megcsapta a fülem a guláss a szivarfüstöt kocsiban, de a magyar fordításban simán levesnek írták. De akkor itt van a magyar szál a sztoriban
-
xandrush0831
senior tag
-
mvkly
őstag
-
Vesa
Topikgazda
Kedvenc karakterem az egész játékban...Hasonlít a feleségemre.
-
Phoen|x
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
És aki nem kedveli Johnny-t, annak külön élmény Johnny reakciója az "eseményre".
Amúgy isten ments Rivertől! Az a pimp terminátor jajj.
Btw, Panem meg sex a tankban az oké az elég faja, adom... de aki hosszabb távon elviseli Panem személyiségét, az előtt le a kalappal.
-
looser
addikt
-
Phoen|x
addikt
-
tibaimp
nagyúr
-
Phoen|x
addikt
Én speciel pont most indítok női karaktert...
-
Hublot
őstag
-
looser
addikt
Szegény Jordan Miller pacificai biztonsági őr több fegyverzavar következtében elhunyt, de dícséretére legyen mondva, zsebben hordott hat darab MK.31 HMG-t, ami azért nem sok NC-beli polgárról mondható el.
-
Vesa
Topikgazda
-
tibaimp
nagyúr
-
Phoen|x
addikt
-
Jorus
nagyúr
A hetekben már csak nem bírtam ki, és indítottam új karit, persze Valerie, és most slan kardos netrunner, mert az már rég volt. És hivatalosan is átléptem a 2.100 óra játékidőt.

-
Ratrak
aktív tag
Jók ezek a képek!
Nekem NC hiába NUSA, mégis inkább egy délkelet-ázsiai nagyváros feelingjét hozza, mint mondjuk Hong Kong, Kuala Lumpur, esetleg Singapore (vagy azok hozzák NC-ét, ki tudja?) az erőteljes ázsiai jelenlét és hatások okán is... De tény, hogy irgalmatlan hangulatosra és gyönyörűre megcsinálták a játékban, nem véletlenül töltök el hosszú órákat a városban sétálgatva-nézelődve -
sixpak
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
-
sixpak
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
-
sixpak
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
viszont azt nézem 7900XT végre megkapta FSR4et. Balanced modeban, de egyébként maxon path tracinggel végre 1440pben megvan a ~73fps benchmarkon frame gennel. Még tesztelem az input lag mennyire zavar, de lehet végre játszható lesz a path tracing a 7900XTn is.
Szerk, nem annyira, de engem az input lag zavar.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Ratrak
aktív tag
Én az egyébként a mindennapokban használt Greenshottal szoktam képernyőmentést készíteni a játékokban, png-ben, persze olyankor a játék felbontása lesz a kép felbontása is, de az nekem nem gond, mert 4K-ban játszom, és wallpapernek használom a játékok screenshotjait a 4K kijelzőn, szóval pont ideális.
Olyan 22-25 MB-os png-ket készítek jellemzően, és ha úgy van, akkor GIMP-pel még megreszelem kicsit mondjuk a fehéregyensúlyt.Nah, akkor nem csak én csinálok ilyet, LOL
(Mármint, hogy a játékok screenshotjai (is) mennek háttérnek, percenkénti váltásban...) -
Jorus
nagyúr
Én az egyébként a mindennapokban használt Greenshottal szoktam képernyőmentést készíteni a játékokban, png-ben, persze olyankor a játék felbontása lesz a kép felbontása is, de az nekem nem gond, mert 4K-ban játszom, és wallpapernek használom a játékok screenshotjait a 4K kijelzőn, szóval pont ideális.
Olyan 22-25 MB-os png-ket készítek jellemzően, és ha úgy van, akkor GIMP-pel még megreszelem kicsit mondjuk a fehéregyensúlyt. -
Jorus
nagyúr
Kipróbáltam ezt az in-game photo upscaler-t.
Imgur-ba bedobáltam pár képet összehasonlítás gyanánt, PH-ra még a kivágott részek is túl nagy méretűek lettek volna (meg lebutította volna azokat, bár gondolom az imgur is belepiszkál regisztráció nélkül): [link]
15 és 8k, azannyát... az állam leesett. 100 ill. 25MB a teljes kép, a nagyobbikat ~2.5percig renderelte.Mire használnád egyébként a 8k-s, játékból screenshotolt képeket?
-
mvkly
őstag
Kipróbáltam ezt az in-game photo upscaler-t.
Imgur-ba bedobáltam pár képet összehasonlítás gyanánt, PH-ra még a kivágott részek is túl nagy méretűek lettek volna (meg lebutította volna azokat, bár gondolom az imgur is belepiszkál regisztráció nélkül): [link]
15 és 8k, azannyát... az állam leesett. 100 ill. 25MB a teljes kép, a nagyobbikat ~2.5percig renderelte. -
proci985
MODERÁTOR
Eső utáni fotók nem relevánsak, azok még lowon is szépek. Nem támadásként írom.
Nekem a különféle hd textúrák, újratervezett tárgyak (utcán heverő jtalos dobozok akár), 4k ruha és arcok dobtak rengeteget az élményen, mert sok az interakció a játékban. Textúra magáért beszél. De ezek nagyon vram intenzívek, illetve az arc mod számításigényes is. Hamar kifutottam a 16GB-ból és vissza kellett venni. Aztán új gépem lett és épp vanilla megy..
Ja, HD mod az nagyon kell, anélkül pár textúra megjelenéskor is ronda volt. Főleg Badlands.
Viszont a LUT / reshade modokat el kell felejteni, hacsak valaki nem akarja kidobni a játék eredeti atmoszféráját.
-
xandrush0831
senior tag
Nekem a különféle hd textúrák, újratervezett tárgyak (utcán heverő jtalos dobozok akár), 4k ruha és arcok dobtak rengeteget az élményen, mert sok az interakció a játékban. Textúra magáért beszél. De ezek nagyon vram intenzívek, illetve az arc mod számításigényes is. Hamar kifutottam a 16GB-ból és vissza kellett venni. Aztán új gépem lett és épp vanilla megy..
Nem veszem támadásnak, nem én fejlesztettem a játékot.
Keresek majd akkor egy folyamatos eső modot, ha úgy lowon is úgy néz ki mint kimaxolva. Én hülye eddig harmadoltam az fps-t.
-
PuMbA
titán
Textúrák esetén csak a HD Reworked-et érdemes felrakni és nem futsz ki a 16GB-ból

sixpak: Én ha csak úgy járom a várost a játékban és nézelődök, akkor simán látom a különbséget játék közben, pixel peeping nélkül. Persze akció közben nem látszik, ha épp ide-oda ráncigálod az egeret

-
RetepNyaraB
nagyúr
Nem kell ehhez szerintem extrém hardver. DLSS meg framegen mellett alig megnőtt latencyvel elég egy 4080 a teljes kimaxoláshoz PT-vel. Modokkal szerintem az van, hogy egyik sem jó. Nem tudják őket minden bevilágitásra/helyszinre belőni. Lehet hogy itt-ott jól néznek ki, de máshol meg kilóg a lóláb. (szerk.: látom ezt már te is leirtad közben)
Mondjuk attól függ mire gondoltál "olyan" látvány alatt. Teljesen kimaxolva, DLSS ultra performance módban igy néz ki:
(leszámitva a ph-s jpg tömöritést...)

-
sixpak
nagyúr
Semmit nem látni a vélt kúlönbségedből, pláne játék közben.
Screenshot-on pixel peeping esetén lehet, hogy 100 emberből 1 észrevenné. -
mvkly
őstag
Aki fotózkodik, használ upscaler-t?
Az in-game fotómód max 4k, de elég nyers képeket dob, főleg a fénytöréseknél. Még a steam képernyőmentése is szebb képet készít (bár a színek élénkségén valamennyit tompít), de az is 4k, a játék max natív felbontása.
Az Nnidia appból meg kivették a 8k-s rögzítést.
Sztán van [ez a mod], de elég sok a panasz a kifagyásokra időtúllépés miatt (erre mondjuk írnak kerülőprogit, de az sem garancia). Meg még 2-3 mod, ami már fizetőssé vált egy ideje.
Szóval aki tud egy hellyel-közzel jól működő 8k-s képrögzítőt, annak hálás lennék
-
proci985
MODERÁTOR
-
Vesa
Topikgazda
És tényleg, kb. ennyire foglalkoztam ezzel eddig. Most feltettem ray tracing overdrive-ra, és most már szép. Tudom gáz, de tényleg nem érdekelt eddig különösebben a grafika.
-
PuMbA
titán
1440p DLSS Balanced azért már nem ad tű éles képet, ha összehasonlítod DLAA-val
Itt már egyéni dolgok is bejönnek, hogy mennyit áldozunk fel a részletesség oltárán. -
tibaimp
nagyúr
Nem kell ehhez szerintem extrém hardver. DLSS meg framegen mellett alig megnőtt latencyvel elég egy 4080 a teljes kimaxoláshoz PT-vel. Modokkal szerintem az van, hogy egyik sem jó. Nem tudják őket minden bevilágitásra/helyszinre belőni. Lehet hogy itt-ott jól néznek ki, de máshol meg kilóg a lóláb. (szerk.: látom ezt már te is leirtad közben)
Mondjuk attól függ mire gondoltál "olyan" látvány alatt. Teljesen kimaxolva, DLSS ultra performance módban igy néz ki:

Jók ezek a képek!
Mai napig elcsodálkozok azon, hogy ez a játék milyen szép. -
sixpak
nagyúr
-
Vesa
Topikgazda
-
PuMbA
titán
Ok, akkor készíts képeket majd róla
Tippem szerint, ahogy írtam előzőleg, nincs bekapcsolva az RT, illetve a DLSS Ray Reconstruction se, pedig ezek adják a legtöbb különbséget. -
Vesa
Topikgazda
Kevesebb, mint elsőre látszik, mert sok belőle csak követelmény, hogy működjenek egyáltalán a tényleges modok

"csak 1440p-ben, de messze nincs ilyen képem."
De milyen grafikai beállításokkal játszol 1440p-ben és mennyi fps-ed van így?
Valószínűleg rá fog férni reszelés. Az biztos elöljáróban, hogy RT Ultra kell, illetve DLSS Ray Reconstruction is.Most nem fut a game, nem tudom fejből, de szerintem high beállításon. Pár dolgot feltettem Ultrára, pl. a textúrákat, de összességében nem láttam hatalmas változást.
-
PuMbA
titán
Kevesebb, mint elsőre látszik, mert sok belőle csak követelmény, hogy működjenek egyáltalán a tényleges modok

"csak 1440p-ben, de messze nincs ilyen képem."
De milyen grafikai beállításokkal játszol 1440p-ben és mennyi fps-ed van így?
Valószínűleg rá fog férni reszelés. Az biztos elöljáróban, hogy RT Ultra kell, illetve DLSS Ray Reconstruction is. -
Vesa
Topikgazda

Nekem ez már teljesen jó lene.
Most nem tudom miért, de nekem egyáltalán nem így néz ki. Bár nem 4k-ban játszom, csak 1440p-ben, de messze nincs ilyen képem. Valamiért fakóbb az egész, és a textúrák is olyan semmilyenek. Átlagosnak mondanám. Nekem DLSS Quality van, de nem sokat variáltam a beállításokkal. Annyi, hogy kilőttem a Depth of Fieldet, a Chromatic aberrációt, Bloom-ot, Film Graint meg ilyeneket, mert ezeket nem szeretem. -
Vesa
Topikgazda
Az elég jó. És most milyen beállításon tolod?
Én az eredeti koncepciósban tudok neked segíteni csak, mert én ezen a vonalon mozgok és ezeket a modokat használom, minden perfektül néz ki és nincs stílus változás, minden ugyanúgy néz ki, csak jobban:
Alternative Hair Material
Alternative Skin Material
ArchiveXL
Better Ripples
Codeware
Cyber Engine Tweaks (CET)
HD Reworked Project Ultra Quality
Decals Flickering Fix
Fix Flickering Particles
General Shadows Fix
Improved Distant Shadows
Improved Environtment LODs
Improved Vegetation LODs
Inplace Sectors Nulled
Light Beams Fix
Mod settings
Not So Good Draw Distance
Preem Rain - Medium
Rainmap Distant Shadows
Ray Traced Lighting Fixes
RED4ext
redscript
Streaming Bug Workaround
Vehicle Lights
Weather Probability RebalanceEz nem kevés mod.
Köszi, felteszem őket és megnézem.
-
xandrush0831
senior tag
Imádom a játékot, de nem vaygok graphics guru, eddig csak a jtákra koncentráltam, de így 6 végigjátszást követően most ingerenciám támadt egy szebb megjelenítésre. Megvallom, nekem még nem sikerült olyan látványt produkálni amit itt néhányan megvillantottak már. Bár nincs extrém hardverem sem. Mit érdemes csinálni, beállítani, modot feltenni, hogy a lehető legszebb legyen a játék?

-
PuMbA
titán
Az elég jó. És most milyen beállításon tolod?
Én az eredeti koncepciósban tudok neked segíteni csak, mert én ezen a vonalon mozgok és ezeket a modokat használom, minden perfektül néz ki és nincs stílus változás, minden ugyanúgy néz ki, csak jobban:
Alternative Hair Material
Alternative Skin Material
ArchiveXL
Better Ripples
Codeware
Cyber Engine Tweaks (CET)
HD Reworked Project Ultra Quality
Decals Flickering Fix
Fix Flickering Particles
General Shadows Fix
Improved Distant Shadows
Improved Environtment LODs
Improved Vegetation LODs
Inplace Sectors Nulled
Light Beams Fix
Mod settings
Not So Good Draw Distance
Preem Rain - Medium
Rainmap Distant Shadows
Ray Traced Lighting Fixes
RED4ext
redscript
Streaming Bug Workaround
Vehicle Lights
Weather Probability Rebalance -
Vesa
Topikgazda
A látvány a hardveredtől függ, hogy bírja-e
Milyen VGA-d van?Modok közül mit szeretnél? Vannak modok, amik megváltoztatják a látványt, tehát nem az alkotók elképzelését viszik tovább, vannak modok, amik megőrzik az alkotók víziójat, csak szebbé teszik. Itt is számít a hardver egyébként, mert nagyobb látótávolság esetén természetesen lassabb lesz valamennyivel a játék.
RTX 5070 Ti. Olyat szeretnék, ami nem vágja haza az eredeti koncepciót, mert azt olvastam itt többször, hogy bizonyos modok szépek ugyan egy bizonyos helyen (pl. beltérben), de kültérben közben szétég a kép. Ha ezzel a kártyávval egyáltalán lehet bármit is csinálni.
-
PuMbA
titán
Imádom a játékot, de nem vaygok graphics guru, eddig csak a jtákra koncentráltam, de így 6 végigjátszást követően most ingerenciám támadt egy szebb megjelenítésre. Megvallom, nekem még nem sikerült olyan látványt produkálni amit itt néhányan megvillantottak már. Bár nincs extrém hardverem sem. Mit érdemes csinálni, beállítani, modot feltenni, hogy a lehető legszebb legyen a játék?
A látvány a hardveredtől függ, hogy bírja-e
Milyen VGA-d van?Modok közül mit szeretnél? Vannak modok, amik megváltoztatják a látványt, tehát nem az alkotók elképzelését viszik tovább, vannak modok, amik megőrzik az alkotók víziójat, csak szebbé teszik. Itt is számít a hardver egyébként, mert nagyobb látótávolság esetén természetesen lassabb lesz valamennyivel a játék.
-
Vesa
Topikgazda
-
tibaimp
nagyúr
-
looser
addikt
-
Jorus
nagyúr
-
Jorus
nagyúr
Nagyon köszönöm, ez lesz a megoldás (optika újraindítása), be is pakolom
Rendszerösszeomlás/kipberpszichózishoz sajnos nincs elég manna, de még a mozgás tönkretétele is segíthet... Általában amikor a láthatatlan izékkel jön + célkövető lövedékkel(?), azoknál dobom fel a papucsot. Eléggé zavarbaejtő, mert már párszor megcsináltam, de öregszik az ember, még ha játékos is :-))pandras83: az, mondjuk a helyszín baromi jó, de semmi fedezék. Még jó, hogy nem regenerálódik, mint Oda.
proci985: na ez is jó ötlet, köszi!
Hajlamos vagyok a setupot alapon hagyni, amivel máshol már elégedett vagyok, de itt szükség lesz módosításokra, úgy tűnik.Optika újraindítása vagy Mozgás tönkretétele, Túlhúzással OP, mert folyamatosan tolod rá, amíg meg ott totyog, kibelezed egy bicskával.

-
Phoen|x
addikt
-
looser
addikt
Van egy cyber perk, fene emlékszik már, de mikor céloz rád, rátolod és resetelődik tőle. Pár másodpercig káromkodva egy helyben marad és akkor kell lőni, meg varázsolni (szájberkedés). Elég sima ügy, csak az időzítésre kell ráérezni. Ha nincs meg ez a perk, az pech, de biztosan létezik helyettesítés rá. AI a barátod

Nagyon köszönöm, ez lesz a megoldás (optika újraindítása), be is pakolom
Rendszerösszeomlás/kipberpszichózishoz sajnos nincs elég manna, de még a mozgás tönkretétele is segíthet... Általában amikor a láthatatlan izékkel jön + célkövető lövedékkel(?), azoknál dobom fel a papucsot. Eléggé zavarbaejtő, mert már párszor megcsináltam, de öregszik az ember, még ha játékos is :-))pandras83: az, mondjuk a helyszín baromi jó, de semmi fedezék. Még jó, hogy nem regenerálódik, mint Oda.
proci985: na ez is jó ötlet, köszi!
Hajlamos vagyok a setupot alapon hagyni, amivel máshol már elégedett vagyok, de itt szükség lesz módosításokra, úgy tűnik. -
tibaimp
nagyúr
-
Phoen|x
addikt
-
Cifu
Topikgazda
Közben 40 milliós eladást elérte a játék.
-
proci985
MODERÁTOR
Organitopiában vagyok, itt kéne megküzdeni Kubatovval, de a gyáva féreg rohadt erős, már vagy harmincszor álltam neki.... Ez legyen itt emlékül azoknak, akik hozzám hasonlóan mindenre pakolnak pontot, tehát egy semmiben sem különösen jó karit eszkábálnak össze, ami egyébként jó mulatság utcai gangeknél, gyengébb ellenfeleknél, de a ruszki sniper két lövéssel leszed :'-(
emergency cloaking, ki a csatából, és lekapni?
-
RetepNyaraB
nagyúr
Organitopiában vagyok, itt kéne megküzdeni Kubatovval, de a gyáva féreg rohadt erős, már vagy harmincszor álltam neki.... Ez legyen itt emlékül azoknak, akik hozzám hasonlóan mindenre pakolnak pontot, tehát egy semmiben sem különösen jó karit eszkábálnak össze, ami egyébként jó mulatság utcai gangeknél, gyengébb ellenfeleknél, de a ruszki sniper két lövéssel leszed :'-(
Van egy cyber perk, fene emlékszik már, de mikor céloz rád, rátolod és resetelődik tőle. Pár másodpercig káromkodva egy helyben marad és akkor kell lőni, meg varázsolni (szájberkedés). Elég sima ügy, csak az időzítésre kell ráérezni. Ha nincs meg ez a perk, az pech, de biztosan létezik helyettesítés rá. AI a barátod

-
pandras83
őstag
Lehet hogy ezárt szívtam én is annyit vele...nem volt egy kellemes bossfight, inkább nyűg volt legyőzni mint kihívás.
-
looser
addikt
-
tibaimp
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
36285 - 36201
36285 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- PC játékok
- Cyberpunk 2077
- (kiemelt téma)
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Horgász topik
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagyrobogósok baráti topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- G.Skill Ares F3-1600C9D-8GAB 8 GB (2x4 GB) DDR3-1600 MHz KIT memória
- Fehér Gamer PC Ryzen 5 5500 / RTX 2060 Super 8GB / 16GB 3600MHz / 512GB NVMe / Új Ház
- XBOX Series X 1tb Robot White - 3 év garancia
- Nagy Nintendo Switch csomag (2 Pokémon játék+Zelda+Animal Crossing
- HP ProBook 430 G5 / 13,3" FHD / i5-8250U/ 8GB DDR4 / 256GB SSD / W11

"