Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem egy dolog gyanús: Ha V engram, miért nem merül fel, hogy keríteni neki egy másik testet. Ld a beszélgetés Lizzy kapcsán ahol a producer próbálja módosítani az engramot. Hacsak nem az történik, hogy eladták ugyan az engramokat, csak éppen semmire sem jók és nincs stabil megoldás visszatöltésre. Ld Johnny és V egy ponton egyértelműen elkezd mergelni. -
Ratrak
aktív tag
Sztem az a jó bennük, hogy az összes vacak valamiért, és szerethető valami másért. De a "többség szerint" a Star a "legjobb" ending úgymond. (Szerintem meg csak nem mutatja meg az igazi következményeket, és jobban lebegve hagyja a reményt.)
Számomra pl. pont az egyik Dogtown-os jött be, amire a legtöbben pont fújnak.
Annyi, hogy az én head-canon-omban egy icipicit más a vége, lehet ezért is tetszik egy hangyafülnyit jobban. Ugye a játék szerint, miután V felébred sok év kóma után, úgy, hogy nem tudja használni a kibervereit, lehetőséget kap arra, hogy ott dolgozzon tovább. A játék-féle verzióban ő ezt elutasítja és inkább visszamegy NC-be, és koppan egy nagyot. Az én fejemben, meg mielőtt vagy akár miután ez megtörtént, felhívja az agency-t és elfogadja az állást, új életet kezdve egy új helyen. Kb mint Misty, csak V-nek legalább lesz valami értelmesnek tekinthető "biztos" melója, új élete. De ő ő marad, és él, nem engram, nem kb biztos halál fél év múlva. Mint olyan ember, aki már felépített egy fullos karriert, és elbukta, majd nulláról újrakezdett egy másikat, ez a vég velem remekül rezonál... Főleg, mivel láttam azt is testközelből, hogy milyen, amikor valaki szépen lassan leépül fizikailag és/vagy szellemileg, és csak hónapokkal később hal meg, de "ő" már rég nem "ő"....
Persze, plotarmor minden végnél védheti, főleg, ha vele akarnak folytatást. De a játék világának belső logikája szerint V-nek mindegyik endingben vége lesz, így-vagy-úgy. Akkor, ha tényleg nem módosítunk semmit semmin, valóban talán a Star a legjobb számára. Talán.....
-
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Mindegyik vég "igazi" a maga nemében. A Temperance nekem talán a legszívettépőbben szép, de ettől a többi nem lesz kevesebb. A Dogtown végjátékoknál depresszívebbet nehéz írni pl, de ettől jók. Ha kék az ég és zöld a fű, az nem ez a történet. A Sun/Star befejezés abszolút kétértelműségében nagyszerű. Azt hiszel, amit szeretnél, de nem tudhatod, mi fog történni.
-
aujjobba
addikt
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Nem hinnem, hogy a tarot kartyas szal, Misty jovendolese, es a Star kartya jelentese a veletlen muve lenne itt.
Mindegy milyen a tobbi, szamomra ez a legemberibb befejezes.
-
looser
addikt
Apropó, nem tudom, mikor változott meg, de 1.x környékén ahogy nőtt a rendőri beavatkozás mértéke, úgy kezdett egyre vadabb zenébe és az utcai lövegek is bekapcsoltak. Ez nincs már egy ideje. Mikor változott meg és van oka? Szerintem iszonyat adrenalinlöket volt így együtt :-))
-
looser
addikt
válasz
Phoen|x
üzenetére
Ja, az megvan, ez egy olyan szoba, ahol van pár 6th street tag, de mivel a ház előtt már elkezdtem lövöldözni, végül mindenki szépen kijött a helyéről és az utcán lett lett lerendezve. Szóval a betasav megvan, ez vele szemben, a tűzlépcső melletti szoba (209-es). Itt nincs erkély, olyan, mint egy zárt szekrény szétlőhetetlen üveggel.
-
-
mvkly
senior tag
válasz
looser
üzenetére
Meg a fényviszonyokat is eltalálták, kedvem támad bekapcsolni a klímát, annyira perzsel az a sárgás trágyadomb.
Már nem tudnék málé Vvel nyomulni, ehhez a karakterhez szerintem jobban illik a női voice acting. Judy-val ne számíts nagy durranásra (má' nem szó szerint
), de az ő hátterével valamiért többet foglalkoztak a készítők, mint Panam-ével. -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
looser
üzenetére
Alt azt mondta, hogy az eredeti Alt már meghalt, az engramok csupán adatok - és ezt mondta Hellman is, hogy construct valójában egy bonyolult algoritmus, ami utánozza az egyént, de belül üres. A Soulkillert pedig nem véletlenül hívják úgy, mert ténylegesen megöli a lelket, ami marad, az csupán adatok halmaza - tehát a feltöltés már nem ad lelket. Viszont a Johnny engram érzékelte a Mikoshiban töltött éveket, a buddhisták pedig azt mondják, hogy mindegy mi a forma, ha van tudata. -
looser
addikt
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Néhány Black Mirror epizód feszegeti ezt a témát, részemről nehéz nem élőnek tartani, ha érez, szenved.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
aujjobba
üzenetére
Alt elmondja V-nek, hogy nem lehet kiszedni Johnnyt a tudatából - egy engramot csinál belőle, és azt tölti vissza - V is egy construct lesz a saját testében. Azt Johnny mondja később, hogy az igazi Johnny meghalt 2023-ban, valójában ez már nem az ő tudata, csak egy lenyomat, ami tartalmazza az emlékeit, és azt hiszi, él. Másrészt V-nek még ezzel együtt is csak nagyjából fél éve van hátra, csináljon bármit. -
aujjobba
addikt
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Szandekosan nem mentem arrafele, nem akartam Panamet magara hagyni, es az Aldecaldo-kat sem.
A Star-nal egyutt maradnak, elhagyjak a varost, es valamennyi remenyt is hagy (ahogyan Vik beszel a vegen, es Misty is boldog jovot josolt tarot kartyabol V-nek). Azaz szamomra ez volt a jo befejezes.
-
aujjobba
addikt
válasz
Phoen|x
üzenetére
Most fejeztem be, elotte az osszes mellek-kuldetest megcsinaltam (kiveve a tarot gyujtest).
A Star (csillag) endinget kaptam, elhagytam a varost a nomadokkal es Panammel.
Nomad ferfikent jatszottam.Nagyon immerziv ez a jatek, teljesen behuzott.
Most lesz egy kis lazitos kitero a Doom (2016) akarom befejezni, meg a High on Life-ot, de ezek utan tuti beszerzem a Phantom Liberty-t. -
looser
addikt
Hejhó, ezzel eddig még nem találkoztam (Serious side effects küldetés). A 209-es szobában van egy doboz, amihez nem lehet hozzáférni. Egy - látszólag kinyithatatlan - szekrényben van. Tetőről sem megközelíthető. Keresgéltem, de nincs válasz. Jó eséllyel benézek valamit... Valakinek ismerős?
-
looser
addikt
"piszok nyomasztó Dogtown, sokadjára is."
Ugyanígy érzek. Közben pedig várom az ottani küldetéssorozatot, az zseniális, de maga DT (KV :-) tényleg baromira elcseszett. Nyilván nem a grafikára, kidolgozásra gondolok, bár pont ezek erősítik ezt a negatív hangulatot. Jó visszatérni a városba.
Most kezdtem el nyolcadjára, ha jól számolom, ezúttal fem V, kíváncsi vagyok a Judy románcra :-)
-
mvkly
senior tag
A dogtowni Ross Ulmert ki lehet valahogy nyírni, mielőtt beleül a masinájába? Annyira adná magát, de ahogy beüt a 2.phase amíg civilben van, azonnal vakít és ugrik a gépbe.
Különben r'hadt jó, hogy az a szakasz visszavisz NC-be, piszok nyomasztó Dogtown, sokadjára is. -
Hanakoval való találkozás előtt vagy után érdemes megcsinálni a dlc-t?
Vagy hogy megy ez a cyberpunkban? -
genndy
addikt
Nekem is volt alkalmam VR-szemüveggel kipróbálni (Valve Index), kicsit döcögős volt, eléggé vissza kellett butítanom a grafikát ahhoz képest ahogy 2D módban tudom futtatni (RT off és hasonlók), de tényleg nagyon jó, megvan a "benne vagyok a játékban" élmény.
Az autózás pl. nekem gyomrot felkavaró volt (ilyenre érzékeny vagyok), a motorozás egy fokkal jobb, a sétálgatás volt az igazán jó, a fényekkel, a forgalommal, a játókelőkkel. Nem is harcoltam, csak mászkáltam valamelyik megabuilding környékén. -
Ratrak
aktív tag
Érdekes, hogy azt hiszitek, védem az embert. Nem érdekel. Sem a vélt vagy valós jogsértés, sem az egész hercehurca, nem az én dolgom. Ami engem érdekel, az az, hogy volt valami, ami iszonyat király volt, és már nincs. Ezt személy szerint sajnálom, mert szerintem semmi kárt nem okozott.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ratrak
üzenetére
Akkor maradjunk a tenyeknel:
- Luke Ross megszegte az EULAt azzal, hogy fizetos volt a mod (meghozza havidijjal)
- CDPRnek oke volt a mod ameddig nem fizetos (nem havidijas) -> patreon oke lett volna pl
- Luke Ross mas tamogatasi modellel fenntarthatta volna, de neki nem volt palya. Ezert o szedte le a modellt, nem a CDPR, nem a jogaszok.Szoval, itt ebben a sztoriban egyetlen emberen mult, hogy a modot le kellett szedni, az pedig Luke Ross. Termeszetesen az illeto utana probalt internet pontokat vadaszni, de ne vedd at a narrativajat: Gyakorlatilag lopta az IPt es mas munkajavbol elt, amit egyik jatekfejleszto sem szokott elturni. Okkal.
---
Eleinte simán kinyúltam, hogy megérintsem őket, persze ez nem jött össze, és egy röpke pillanatig nem értettem, hogy miért nem látom a karom előre nyúlni
Szoval ez egy rossz minosegu VR port volt, mar elnezest. -
Ratrak
aktív tag
Nos, a VR az most már ilyen szürkezóna lett sajnos. Eleve csak PC-re volt képben, egy Luke Ross nevű tag csinálta, és fizetni kellett érte. Ez gondolom bökte pár ember szemét, és jó szokás szerint mentek nyávogni miatta mindenhol. Aztán pár hónapja jött a CDPR, beleállt az emberbe, és le kellett vennie a toolját, azóta gyakorlatilag nem elérhető.
Nyilván VR-ban elég durva gép kell alá, és amennyire tudom, a raytracing sem működik benne (vagy kb. nincs, ami kihajtsa). És van benne egy csomó "artifact" ami valakit vagy zavar, vagy nem. Viszont irgalmatlan nagy feeling, hogy minden 3D-s!
Amíg nem tapasztaltál ilyet, nem érted, miről beszél az ember. Úgy vedd, hogy a monitor az csak egy "árnyék", a valós világ színes árnyéka, 2D-s vetülete (ahogy az árnyékod is a te 2Ds vetületed a talajon mondjuk). Térbelinek látod rajta a képet, de valójában nem az. A VR-ban meg valójában 3D-nek érzékelsz mindent. Szó szerint perceket, szerintem már inkább órákat töltöttem el azzal, hogy csak a járókelőket nézegettem. Teljesen úgy látod, mintha valós emberek állnák-mászkálnának körülötted.... Eleinte simán kinyúltam, hogy megérintsem őket, persze ez nem jött össze, és egy röpke pillanatig nem értettem, hogy miért nem látom a karom előre nyúlni
És ezek még csak az emberek. De a fegyverek, tárgyak, épületek, minden valósnak hat. Ha belenézel a távcsöves puska távcsövébe, frankón be kell hunynod az egyik szemed, ahogy a valóságban tennéd, hogy jól láss... Az egész egy lenyűgöző élmény. Csak valakiknek b.szta a csőrét, hogy az ember pénzt keres vele, és végül jöttek a jogászok elk.rni a bulit, ahogy az már annyi más esetben is előfordult mindenféle címeknél. És most lehet ujjal mutogatni, meg magas lóról szövegelni hogy ki a hibás, meg satöbbi, a lényeg az, hogy a világ kevesebb lett egy élménnyel.
-
válasz
Maelephant
üzenetére
Én sétálni és enni-inni és Body Heat Radiot hallgatni.

VR-ben is szívesen kipróbálnám. Aki VR-ben tolja, mik a tapasztalatok? PC-re vagy inkább PS5-re érdemes VR-re váltani?
-
Én szeretek autózni is a városban, de leginkább éjszakai motorozni. A valóságban sosem motoroztam, lehet, kellett volna (50+ már nem kezdek bele).
-
aujjobba
addikt
válasz
aujjobba
üzenetére
Azota sikerult beszerezni a jatekot, a rig i7-8700 mellette radeon 9060xt OC 16GB es 16GB RAM, ubuntu linux.
Grafikaban az alapbeallitas a raytracing alacsony, itt csak a lokalis tukrozodeseket kapcsolja be, minden mas Magas (par opcio Ultra volt azokat visszavettem magasra), anizotropia 16x.
A nepsuruseg Alacsony, fentebb nem probaltam.
Sem az FSR sem a FG nincs bekapcsolva, nativ 1440p.Igy hozza a stabil 60fps-t (ennyire limitaltam), se CPU se GPU korlatot nem tapasztaltam.
-
mvkly
senior tag
válasz
looser
üzenetére
Ezt vágom, de ilyen fegyvertípusokat sose használok, hébe-hóba shotit max. Bár a PL-es Pohzar, Umbra x-mod tetszik, hangra is (amúgy milyen durva jól megcsinálták a fegyverhangokat, lövést, tárazást... egy b*szós-kardozós stúdióhoz képest is
). Gondoltam erre is akad egy kerülőút, mint az aknák, a shard vásárlásokat leszámítva. -
looser
addikt
Ahogy Jorus topictárs is írta, ilyet gyakran fogsz látni, sokszor pl. tech tulajdonságpróbaként is, amelyiket használod, arra fog pontot adni. Még egy tipp: ha lekapcsolsz "kézzel" egy kamerát, azután is ad mérnök pontokat. Pl. amíg nem éred el, de bekavarhat, lekapcs cyberdekkel, utána visszakapcsolod ugyanígy, majd "kézzel" le.
-
zseko
veterán
Találtam egy érdekességet, ahol 'csal' a játék
Be volt kapcsolva a PT, mentem egy ruhaboltba, a boltban volt egy hirdetőtábla-szerűség amin volt egy statikus kép, a vele szemben lévő üveg polcajtón viszont egy dinamikus, azaz pár másodpercenként változó tükörképet mutatott, ráadásul valami 240p-s ocsortány szar minőségben 
-
-
Urby66
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én az első két végigjátszás alatt megcsináltam a River sztorit, mert tök érdekesen indul, és vannak jó pillanatai. A vége persze nem tetszett, de gondolom nem csak a 40+ férfiaknak csinálták a játékot.
Most a 3-ik végigjátszást tolom és 50 óra után még nem értem el idáig, de szerintem megint meg fogom csinálni. Most a Phantom Liberty elégé lefoglal még, a főszállal nem is nagyon haladtam de már 48-as szinten vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- Modellvasút topic
- Micro Four Thirds
- Világi hívságoktól mentes a Biostar új inteles alaplapja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung kuponkunyeráló
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Isamuraiba cserélt kijelzővel
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 6Hó Garancia
- Új Lenovo Thinkbook 14 G7 WUXGA IPS Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel Arc Win11 Pro Garancia
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 32GB 1TB 120Hz!!!!!!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- 221 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Annyi, hogy az én head-canon-omban egy icipicit más a vége, lehet ezért is tetszik egy hangyafülnyit jobban.
Persze, plotarmor minden végnél védheti, főleg, ha vele akarnak folytatást. De a játék világának belső logikája szerint V-nek mindegyik endingben vége lesz, így-vagy-úgy. Akkor, ha tényleg nem módosítunk semmit semmin, valóban talán a Star a legjobb számára. Talán.....

És ezek még csak az emberek. De a fegyverek, tárgyak, épületek, minden valósnak hat. Ha belenézel a távcsöves puska távcsövébe, frankón be kell hunynod az egyik szemed, ahogy a valóságban tennéd, hogy jól láss... Az egész egy lenyűgöző élmény.
Cifu
Vesa