- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Híd alatt
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- Meggyi001: Kín
-
29298 - 29201
29298 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-04 15:50 Téma összefoglaló
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. május
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzolo
senior tag
Hátha valakinek érdekes lehet, véletlen futottam bele Onxy leárazásba Allegron MallHU-s, gyak saját forgalmazásban :
[Boox Go 7] - 70k
[Boox Go 7 Color 2.gen] - 86K -
Cs1csó
titán
Ez ilyen fixáció. Én imádom pl. a Windows "pecskeddet" pedig kb. totál lényegtelen egy átlag júzer számára.Amúgy a PB Touch Lux 5-ömmel csak kevés gondom van, ami szoftveres, azon kívül, hogy nem túl gyors, de mint volt már róla szó, hogy olvasásnál ez nem gond.
Ami gondom:
este kikapcsolom az olvasót, majd másnap bekapcsolom és a bal felső sarokban az IDŐT jól mutatja tehát pl. hogy "11:20" de a napot nem jól: ha szerda este kapcsoltam ki akkor csütörtökön még mindig szerdát fog mutatni, ilyenkor wifit adok neki és frissül, vagy pedig manuálisan kell átállítani a napot szerdáról csütörtökre.ez egy kicsit zavaró. Nyilván apróság, a WIFI-t pedig fölöslegesen nem fogom nyomatni ha nem kell ,csak akkor lövöm be, ha könyvet akarok tenni az olvasóra.
-
hockeyapu
senior tag
Olvasom, olvasom, csak nem értema problémát ! Az Én olvasóm még minsdig hibátlanul működik, pedig már rég nem frissítik !
-
Cs1csó
titán
-
Beren
aktív tag
Amit én találtam az 2022-es:
PocketBook Touch HD 3
https://download.pocketbook-int.com/fw/Yitoa/632/user/20220726/sw_20220726_U632_6.5.2919_user.zip -
szkaroly
őstag
-
Cs1csó
titán
-
koncsik
MODERÁTOR
Igazabol én csak ma lattam hogy volt ilyen gond mikor néztem a changelogot, nekem novemberi volt fent, nem volt gondom. Mondjuk ahog lattam a bootlopot meg lehetett oldani azért, bár utána üres lappal indult az olvasó, ez azért eléggé el lett cseszve (bár a Windows update-ekhez képest meg mindig nagyon megbízható
)
-
doc
nagyúr
Akkor most már lehet frissíteni? Tavaly augusztusban volt ez a figyelmeztetés: E-book olvasók - PROHARDVER! Hozzászólások
Igazabol én csak ma lattam hogy volt ilyen gond mikor néztem a changelogot, nekem novemberi volt fent, nem volt gondom. Mondjuk ahog lattam a bootlopot meg lehetett oldani azért, bár utána üres lappal indult az olvasó, ez azért eléggé el lett cseszve (bár a Windows update-ekhez képest meg mindig nagyon megbízható
) -
koncsik
MODERÁTOR
Akkor most már lehet frissíteni? Tavaly augusztusban volt ez a figyelmeztetés: E-book olvasók - PROHARDVER! Hozzászólások
-
Bozek
nagyúr
-
Cs1csó
titán
-
doc
nagyúr
Az en Kobo Clara HD-m 8 eves, es epp most jott ki ra a legutobbi frissites. Vannak cegek ahol egy evtizedig (sot, a Kobo Touch 15 eves...) is tamogatjak az e-book olvasoikat, meg vannak amik letiltjak oket meg a sajat webshopjuk elereserol is
-
Bozek
nagyúr
-
szkaroly
őstag
-
jan herz
tag
hi, nem tudom volt e mar szo rola, de tizen ev utan megint vettem egy "ebook" readert...
mar nagyon regen nem kovetem a topicot szoval lehet volt mar tema, akkor sorry.
erdekes egy szerkezet, igazabol mp3 lejatszokent aruljak, de eink kijelzoje (vagyis kinaiul siman ink displaye) van es van ebook reader funkcioja. mas kerdes, hogy igen limitalt az egesz, de a merete es a kijelzoje nalam minden ilyen hatranyt felulir
ez 2.7"-os, de van egy kicsit nagyobb is.
ha esetleg erdekelne valakit akkor kerdezzetek, meg en is csak ismerekedem vele
Aranyos kütyű! Mennyit bír egy töltéssel? És végül mi a helyzet az ékezetekkel?
-
Cs1csó
titán
SZERINTEM aznutóbbi pár évben 2 dolog van aminek már KÖTELEZŐNEK/alapnak kellene lennie:
- érintőképernyő
- világítás(Mondom ezt úgy, hogy alapvetően mindkettő nélkül megvoltam anno: sötétben nem olvasok lámpát használok (praktikus lehet pl. sötét buszon olvasni, de nem buszozom mostanában, régebben, volt hogy a "fizikai" könyvet kénytelen voltam eltenni mert sötét volt a buszon)
-
Dr.NX
Topikgazda
-
Cs1csó
titán
-
Dr.NX
Topikgazda
-
hockeyapu
senior tag
-
Melorin
addikt

A Scribe a legolcsóbb, persze egy csomó variánsa van, a legolcsóbb is 120k HUF.
A legdrágább, kb. 165k HUF.A 120k HUF-hoz mérten a 139k HUF-os Onyx BOOX GO a következő lépcső, ami kb. 15%-al drágább ez még szerintem okés. Ezt az Onyx BOOX Go-t kell összehasonlítani a Scribe variációkkal. Van amelyik "premium" tollal van amelyik kisebb háttértár, vagy reklámos.
A Go-ban nincs világítás.
-
Cs1csó
titán
A 7"-t elvetettem, túl kevés szöveg fér egy oldalra, sűrűn kell lapozni. Mivel 8"-ban csak a PB Inkpad4 van, de már az is 100k felett van, és nem tetszik a vékony oldalsáv, egyszerűen nem lehet kényelmesen megfogni, alulról meg nem bírom fogni rendesen őket.
Ezért inkább még feljebb mennék, 10" környékére. Ott már annyi szöveg elfér, hogy nem kell lapozógomb, viszont továbbra is fontos az oldalt megfoghatóság.
A 2022-es Scribe-on kívül van valami opció ha nem akarok elszállni nagyon árban?
A Scribe a legolcsóbb, persze egy csomó variánsa van, a legolcsóbb is 120k HUF.
A legdrágább, kb. 165k HUF.A 120k HUF-hoz mérten a 139k HUF-os Onyx BOOX GO a következő lépcső, ami kb. 15%-al drágább ez még szerintem okés. Ezt az Onyx BOOX Go-t kell összehasonlítani a Scribe variációkkal. Van amelyik "premium" tollal van amelyik kisebb háttértár, vagy reklámos.
-
Melorin
addikt
A PB Era Stardust 7"-os és egyik oldalt több hely van.
A 7"-t elvetettem, túl kevés szöveg fér egy oldalra, sűrűn kell lapozni. Mivel 8"-ban csak a PB Inkpad4 van, de már az is 100k felett van, és nem tetszik a vékony oldalsáv, egyszerűen nem lehet kényelmesen megfogni, alulról meg nem bírom fogni rendesen őket.
Ezért inkább még feljebb mennék, 10" környékére. Ott már annyi szöveg elfér, hogy nem kell lapozógomb, viszont továbbra is fontos az oldalt megfoghatóság.
A 2022-es Scribe-on kívül van valami opció ha nem akarok elszállni nagyon árban? -
Cs1csó
titán
A képeket elnézve a 8" is jelentős különbség a 7-hez képest, talán elég lesz.
Az Inkpad4 kijelzője milyen mondjuk egy PW 2024-hez képest? Mennyire könnyű egykézzel használni? Én jobban szeretem az oldalfogást, mint pl. az Oasis amilyen volt. Sajna ilyen méretben már nincsenek oldal fogásos készülékek.
Tegnap láttam egy videóban, hogy nincs készenlétibe küldő gombja, csak kikapcsolni lehet. Azóta már esetleg lehet ilyesmit ráprogramozni a gombjára?A PB Era Stardust 7"-os és egyik oldalt több hely van.
-
koncsik
MODERÁTOR
Régebben voltak nem e-inkes kínai mp3 lejátszóim, mindegyikben volt "könyvolvasó" funkció. Az e-ink és mp3 lejátszás itt együtt van, szerintem az akkuidő javításán (ha van) túl nincs értelmezhető e-reader haszna. De ettől függetlenül nekem tetszik, főleg ha flac-ot lejátszik esetleg
. Legfőképpen az a lényeg, hogy neked tetszik, használd egészséggel
-
rednifegnar
senior tag
Egy dolgot azért erősen kerülsz leírni, bár tény, hogy senki nem kérdezett rá. Ez pedig az ár.
Lehet, hogy te szereted a kis olvasókat, bár nem értem, hogy miért. Egy biztos, a Háború és békét nem ezen fogják elolvasni az emberek, arra fogadni mernék.
Egyszerűen nem fér el annyi szöveg a kijelzőn, hogy az élvezhető legyen, hiába állítod az ellenkezőjét.Egyébként ha megnézed a topikot, akkor aztán meg végképp nem keres itt senki ilyent, a 6" is kevés már az emberek nagy részének, nem hogy a 2,7".
Az MP3-at meg csak azért említettem, mert eljárt felette az idő. Sőt, alapjában véve az offline zenehallgatás felett is. Bár én még hallgatok zenét offline, de azt kizárólag FLAC-ben, nem MP3-ban.
keruli az ordog, kb 13e + afa volt ebayrol (alirol talan olcsobb de nekem azok mindig eltunnek, igy onnan nem nagyon rendelek) kb 3 het volt a fuvar. elvileg ez a jobbik verzio mert ugy vettem eszre ket fele van, 32gb kartya benne volt az arban (egyebkent kultur csomagolasa van, benne van a fules, es szilo tok).
az mp3 egy lehetoseg, aki akarja hasznalja. en szeretem a kicsi cuccokat, ettol meg masnak nem kell szeretnie, ez is egy lehetoseg, ennyi. -
Doris
kezdő
Az Inkpad4 kijelzője milyen mondjuk egy PW 2024-hez képest? Mennyire könnyű egykézzel használni? Én jobban szeretem az oldalfogást, mint pl. az Oasis amilyen volt. Sajna ilyen méretben már nincsenek oldal fogásos készülékek.
Tegnap láttam egy videóban, hogy nincs készenlétibe küldő gombja, csak kikapcsolni lehet. Azóta már esetleg lehet ilyesmit ráprogramozni a gombjára?A kikapcsoló/ menü gomjára be lehet állítani. ( egyébk~nt bármelyikre kb. bármit)
-
Melorin
addikt
Tegnap láttam egy videóban, hogy nincs készenlétibe küldő gombja, csak kikapcsolni lehet. Azóta már esetleg lehet ilyesmit ráprogramozni a gombjára? -
Bozek
nagyúr
Mp3-mal kapcs. egyetértek. Elavult, sok helyet foglal, és nem is CD minőség.
Viszont a FLAC sem a legjobb már, mert még több hely kell neki. Javaslom az opust, 160-as bitrátával jobb mint a legjobb mp3, kevesebb helyet foglal, és megkülönbözhetetlen a lossless formátumoktól.
De akárhogy is, offline zene rúlz. Ugyanúgy ahogy offline olvasás. Azokba senki nem tud távolról belekontárkodni.Régen számított, hogy mennyi helyet foglal, most már kevésbé. Van a telefonomom több mint 4500 szám, ez 140 GB. Mivel a telefon tárhelye 512 GB, így nagyon nem zavar, hogy ennyit foglal.
És nem félmilliós vagy egymilliós telefon, egy Xiaomi 14T Pro. -
Apollyon
Korrektor
Egy dolgot azért erősen kerülsz leírni, bár tény, hogy senki nem kérdezett rá. Ez pedig az ár.
Lehet, hogy te szereted a kis olvasókat, bár nem értem, hogy miért. Egy biztos, a Háború és békét nem ezen fogják elolvasni az emberek, arra fogadni mernék.
Egyszerűen nem fér el annyi szöveg a kijelzőn, hogy az élvezhető legyen, hiába állítod az ellenkezőjét.Egyébként ha megnézed a topikot, akkor aztán meg végképp nem keres itt senki ilyent, a 6" is kevés már az emberek nagy részének, nem hogy a 2,7".
Az MP3-at meg csak azért említettem, mert eljárt felette az idő. Sőt, alapjában véve az offline zenehallgatás felett is. Bár én még hallgatok zenét offline, de azt kizárólag FLAC-ben, nem MP3-ban.
Mp3-mal kapcs. egyetértek. Elavult, sok helyet foglal, és nem is CD minőség.
Viszont a FLAC sem a legjobb már, mert még több hely kell neki. Javaslom az opust, 160-as bitrátával jobb mint a legjobb mp3, kevesebb helyet foglal, és megkülönbözhetetlen a lossless formátumoktól.
De akárhogy is, offline zene rúlz. Ugyanúgy ahogy offline olvasás. Azokba senki nem tud távolról belekontárkodni. -
Bozek
nagyúr
akkor nem neked keszitik, ennyi. en hallgatok mp3-at es szeretem a kis olvasokat csak eleg keves letezik. azon sztem nem erdemes vitazni minek van ertelme es minek nincs.
ez egy ilyen keszulek, ha erdekel valakit akkor el tudom mondani mire szamithat mert nem sok info van rola a neten vagy csak masod kezbol.Egy dolgot azért erősen kerülsz leírni, bár tény, hogy senki nem kérdezett rá. Ez pedig az ár.
-
rednifegnar
senior tag
nem igazi ebook olvaso, nem ismer formatumokat, ekezeteket meg nem probaltam, fogalmam nincs milyet visz. majd konvertalok ra mas kodolast is mert ezt csak sebtiben rakopiztam.
van rajta bt de mivel csak drotos fulest hasznalok igy nekem az is jol jott hogy van rajta rendes 3.5-os jack. van benne fm radio is, nem mintha lenne hozza adas.
van hattervilagitas, allithato tobb fokozatban.
gyarilag van hozza egy vezetekes fules es szilikon tok, (+usb-c kanoc). -
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
akkor nem neked keszitik, ennyi. en hallgatok mp3-at es szeretem a kis olvasokat csak eleg keves letezik. azon sztem nem erdemes vitazni minek van ertelme es minek nincs.
ez egy ilyen keszulek, ha erdekel valakit akkor el tudom mondani mire szamithat mert nem sok info van rola a neten vagy csak masod kezbol. -
Dr.NX
Topikgazda
hi, nem tudom volt e mar szo rola, de tizen ev utan megint vettem egy "ebook" readert...
erdekes egy szerkezet, igazabol mp3 lejatszokent aruljak, de eink kijelzoje (vagyis kinaiul siman ink displaye) van es van ebook reader funkcioja. mas kerdes, hogy igen limitalt az egesz, de a merete es a kijelzoje nalam minden ilyen hatranyt felulir
Ez elektronikai hulladék.
Akkor már inkább az Xteink X3/X4. -
Bozek
nagyúr
Zenelejátszáshoz nem kell e-ink, olvasásra meg alkalmatlan egyrészt a mérete, másrészt az ékezetek hiánya miatt.
Na meg 2026-ban MP3-at hallgatni? Fura egy fétis.

-
csibe1
veterán
Az ékezetek nem okésak valamiért.
Ezen inkább nem olvasnák, főleg mivel ilyen gondok vannak. -
rednifegnar
senior tag
-
Dr.NX
Topikgazda
A "gyári" , kiadótól megvásárolt könyben talán összesen 2 hibát találtam. Szóval az egyéb forrásból beszerzett könyvek könnyen scanneltek lehetnek, amiket a konvertálás során valahogy elrontottak.
Viszont felmerült az igény a jelenlegi 6.8" helyett egy sokkal nagyobb olvasóra. Túl sűrűn kell most lapozni, a nagyon apró betűket pedig kényelmetlennek tartom.
Mit ajánlanátok ha elég a B&W kijelző, legyen rajta jó fogás, lehetőség szerint lapozógombokkal és legyen világítás a kijelzőn. Ja és ne kelljen tölteni túl sűrűn. -
Melorin
addikt
A "gyári" , kiadótól megvásárolt könyben talán összesen 2 hibát találtam. Szóval az egyéb forrásból beszerzett könyvek könnyen scanneltek lehetnek, amiket a konvertálás során valahogy elrontottak.
Viszont felmerült az igény a jelenlegi 6.8" helyett egy sokkal nagyobb olvasóra. Túl sűrűn kell most lapozni, a nagyon apró betűket pedig kényelmetlennek tartom.
Mit ajánlanátok ha elég a B&W kijelző, legyen rajta jó fogás, lehetőség szerint lapozógombokkal és legyen világítás a kijelzőn. Ja és ne kelljen tölteni túl sűrűn. -
@Pal
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy egyszerű könyvolvasót vásárolni de minél többet olvasom itt a fórumot,annál bizonytalanabb vagyok.
8' körülire gondoltam világítás kellene,lapozó gomb jó lenne,min.32GB tárhely és talán a bővíthetőség sem hátrány.Tudja a mobi és epub formátumot kezelni hiba nélkül.Természetesen Magyar nyelvű kívánatos lenne. Nem akarok letöltögetni semmit,Pc-ről ráteszem a könyveket és olvasni szeretnék. És kész.
Használtat nem szeretnék.
100e.Ft körül jó lenne megállni.PocketBook InkPad 4-et ajánlott itt valaki valakinek,megbízható jól működő az a készülék?Talán jó lenne nekem is?
Előre is köszönöm a segítséget.
A leírtak alapján a PocketBook InkPad 4 jó választás szerintem is.
Nem a leggyorsabb szoftver a világon, de olvasásra kiváló. Kis fogyasztású, jó kijelzőjű készülék. Egyetlen hibája az érzékenysége a hajlításra. Merev tokban érdemes tartani. -
Cs1csó
titán
Sziasztok!
Szeretnék egy egyszerű könyvolvasót vásárolni de minél többet olvasom itt a fórumot,annál bizonytalanabb vagyok.
8' körülire gondoltam világítás kellene,lapozó gomb jó lenne,min.32GB tárhely és talán a bővíthetőség sem hátrány.Tudja a mobi és epub formátumot kezelni hiba nélkül.Természetesen Magyar nyelvű kívánatos lenne. Nem akarok letöltögetni semmit,Pc-ről ráteszem a könyveket és olvasni szeretnék. És kész.
100e.Ft körül jó lenne megállni.PocketBook InkPad 4-et ajánlott itt valaki valakinek,megbízható jól működő az a készülék?Talán jó lenne nekem is?
8"-os méretben nincs is más olvasó, csak az PB InkPad4 .7"-os méretben van pár versenyző:
a 2024-es Kindle Paperwhite (16-32GB-os verzió) 56k-68k HUF között, de ha jól tudom nincs már gomb rajtuk.
vagy
az Onyx BOOX Page 83 ezertől (de ez mintha kifutna alig kapható) vagy az Onyx BOOX Go 7, ami 87k HUF-tól kapható, enne az alakja nem szimmetrikus az egyik oldalon szélesebb ott vannak gombok.PB van nekem is (Touch Lux 5 6"-os) olvasásra kiváló, de a szoftver kicsit lassú, így másra nem erőltetném.
Aki egyéb dolgot is akar végezni az olvasóval annak az Onyx a jó megoldás mert erősebb a hardvere, a szoftvere pedig több mindent enged.
Aki pedig minél olcsóbban akar 6"-nál nagyobb olvasót annak a 2024-es Paperwhite jó választás 60 ezer forint alatt.
Igaz, ez nem tudja az Epub-ot de ez hidd el lényegtelen, hiszen ha van egy PC-d arra telepíted a Calibre szoftvert és az egy kattintással konvertál minden könyvet olyan formátumra amit szeretsz.(nekem pl. a PB TouchLux 5-re minden könyvet Epub-ban teszek fel akármilyen formátumban is szerzem meg, de ennyi erővel mindet Mobi-ra is lehetne konvertálni.
A Paperwhite talán legjobban az AZW-t szereti ez egy Kindle saját formátum.
HA megelégszel azzal, hogy 6"-nál nagyobb akkor én ezeket választanám:
Amazon Kindle Paperwhite (12th Gen) 2024 16GB 56k HUF (igaz nincs lapozógomb, ami szerintem túlértékelt, én a kijelzőn "koppintással" lapozom)
Vagy akkor a
PB Inkpad 4 98k HUF-ért. (itt minden feltételed teljesül) de 42 ezerrel drágább -
Doris
kezdő
Sziasztok!
Igen, az neked jó lenne szerintem, hisz tud mindent amit szeretnél. Nekem is Pocketbookom van
-
Spíler
őstag
Sziasztok!
-
Apollyon
Korrektor
-
Dr.NX
Topikgazda
Mármint ez első Pocketbook, amiben 7" Carta 1300 van, mert a Kindle Paperwhite 7" 2024-ben is már ez van.
-
Apollyon
Korrektor
A speckók alapján rendben van, az érdekel a legjobban hogy muzsikál majd a kijelző. Az első genes Era kevésbé volt éles más márkák hasonló kategóriás olvasóihoz képest.
Másrészt ez az első olyan olvasó, amiben 7 hüvelykes Carta 1300-as kijelző van, de nincs hozzá stylus input. -
endib
tag
-
koncsik
MODERÁTOR
Már van német Amazonon is, nemrég tettem be az összefoglalóba is:
Kindle Scribe Colorsoft - színes
kb. 270 ezer Ft.com-on 210k... lehet megvárom az akciót + hazalátogat valamelyik rokon...
(van egy scribe-om, meg remarkable 2 is, de lassan remélhetőleg továbbtanuló 3 gyerekem is... nem merem eladni őket, hátha lesz igény) -
wayne1
senior tag
Sajna kicsi nem igazán jó, ahogy írták.
Nekem ez a vágyam:
Amazon Kindle Scribe Colorsoft 64GB (newest model) — 11” paper-like color display with front light — Thin, light, powerful — Write in notebooks, documents, and books. Includes Premium Pen - Graphite
Ha majd kapható lesz, akciósan, stb. (azt hiszem US only, 2026 január óta kapható talán 670 USD)Köszönöm nektek. Tabletet nem igazán szeretnék, mert a munkahelyemen egésznap monitor és telefon használat van így eléggé elfárad a szemem. Emiatt mindenféleképpen eink lenne a jó.
Viszont hallgatva rátok nézek inkább egy nagyobb 10" feletti készüléket.
-
Dr.NX
Topikgazda
Nekem ez a vágyam:
Amazon Kindle Scribe Colorsoft 64GB (newest model) — 11” paper-like color display with front light — Thin, light, powerful — Write in notebooks, documents, and books. Includes Premium Pen - Graphite
Ha majd kapható lesz, akciósan, stb. (azt hiszem US only, 2026 január óta kapható talán 670 USD)Már van német Amazonon is, nemrég tettem be az összefoglalóba is:
Kindle Scribe Colorsoft - színes
kb. 270 ezer Ft -
koncsik
MODERÁTOR
Lenne egy kérdésem. Van itthon egy régebbi Kindle PW amit a feleségem használ és nekem egy Onyx BOOX Go 6. Régebben használtam más típusokat is hoszabb-rövidebb ideig. Mostanában elgondolkodtam, hogy vennék egy színes kijelzős készüléket képregény olvasásra.
Két típus maradt amin gondolkodom. Az Amazon Kindle Colorsoft (2025-ös kiadás) és az Onyx Boox Go Color 7
Nézegettem videókat róla, és mindenhol arra panaszkodnak, hogy szellemképes sokszor a Boox és, hogy a Kindle-nek szebbek a színei.
Mivel a mostani Go 6-ommal nagyon megvagyok elégedve affelé húzna a szívem, de érdekelne, hogy esetleg használta -e már valaki a Boox-ot, vagy van e tapasztala mindkét készülékkel kapcsolatban, hogy melyik lenne mégis az ideális választás?
Előre is köszi
Nekem ez a vágyam:
Ha majd kapható lesz, akciósan, stb. (azt hiszem US only, 2026 január óta kapható talán 670 USD) -
Cs1csó
titán
Lenne egy kérdésem. Van itthon egy régebbi Kindle PW amit a feleségem használ és nekem egy Onyx BOOX Go 6. Régebben használtam más típusokat is hoszabb-rövidebb ideig. Mostanában elgondolkodtam, hogy vennék egy színes kijelzős készüléket képregény olvasásra.
Két típus maradt amin gondolkodom. Az Amazon Kindle Colorsoft (2025-ös kiadás) és az Onyx Boox Go Color 7
Nézegettem videókat róla, és mindenhol arra panaszkodnak, hogy szellemképes sokszor a Boox és, hogy a Kindle-nek szebbek a színei.
Mivel a mostani Go 6-ommal nagyon megvagyok elégedve affelé húzna a szívem, de érdekelne, hogy esetleg használta -e már valaki a Boox-ot, vagy van e tapasztala mindkét készülékkel kapcsolatban, hogy melyik lenne mégis az ideális választás?
Előre is köszi
+1 Dr.NX
Vegyel egy jó nagy tabletet, szebb, élénkebb színek, gyorsabb.
-
Dr.NX
Topikgazda
Előre is köszi
Nekem ugyan nincs Colorsoft, de az az általános vélekedés, hogy 7" az elég kicsi képregényekre, továbbá a színes kijelző csak egy színes filter (E Ink Kaleido), ami a felbontást is csökkenti 150 ppi-re.
Én inkább egy 11" körüli tabletet ajánlanék erre a célra, pl. a Xiaomi Pad 7 meglehetősen szép kijelzővel van szerelve. -
wayne1
senior tag
Előre is köszi
-
@Pal
tag
a mappaszerkezet átalakítása ( inkább átírása pusztás saját "becsipődés" ) az eBook olvasó tartalmát kimentettem word lap-ra és ha kapok valami új könyvet ott tudom ellenőrizni.... és pl. az doc.-ban van meg nekem , amit kapok az meg epub - akkor lecserélem... pusztán ennyi ( nekem igy áttekinthetőbb anélkül hogy össze kellene a laptopommal kapcsolni, minden alkalommal ha valamit meg akarok nézni...
az emlitett 2 könyv valószínűleg nem átalakított , mivel mint írtam másik két olvasón úgy jelenik meg ahogy kell - pl. Martin Lunn könyv 138 oldallal.. és az egyik olvasó egy "régebbi" PocketBook ERA.. -ezért nem értem.... de köszönöm a hozzászólást..Tényleg kíváncsi voltam, hogy mi értelme ennek. Nekem minden könyvem a számítógépemen is megvan egy szerzők szerint csoportosítva, mappaszerkezetben.
-
ablutor
csendes tag
a mappaszerkezet átalakítása ( inkább átírása pusztás saját "becsipődés" ) az eBook olvasó tartalmát kimentettem word lap-ra és ha kapok valami új könyvet ott tudom ellenőrizni.... és pl. az doc.-ban van meg nekem , amit kapok az meg epub - akkor lecserélem... pusztán ennyi ( nekem igy áttekinthetőbb anélkül hogy össze kellene a laptopommal kapcsolni, minden alkalommal ha valamit meg akarok nézni...
az emlitett 2 könyv valószínűleg nem átalakított , mivel mint írtam másik két olvasón úgy jelenik meg ahogy kell - pl. Martin Lunn könyv 138 oldallal.. és az egyik olvasó egy "régebbi" PocketBook ERA.. -ezért nem értem.... de köszönöm a hozzászólást.. -
@Pal
tag
sziasztok
a következőben szeretnék segítséget/ötletet kérni, - van egy PocketBook ERA Color olvasóm erre feltöltöttem több 100 könyvet ( aminek jelentős része „epub” - van két könyv ami az eredeti ~ 200 oldal helyett 2.000-3.000 oldalt „produkál...oly módon, hogy 15-25 oldalanként 2x-3x ismétlödnek !? a párom ebook olvasójából mentettem le őket ( Dan Brown -A Da Vinci kód és Martin Lunn – A Da-Vinci Kód megfejtése..) de ezek kiválón nála működnek, ezeket is én töltöttem fel neki a laptopomról még tavaly . most visszamásoltam de az én olvasómon a második feltöltés után is ezt produkálják DE csak ez a kettő a többi epub ~ kb. 250 kiválóan hozza a”hivatalos” oldalszámot. Azt még tudni kell hogy az ERA eredeti mappa szerkezetét „átalakitottam”.. a Deutsch, French, Polish,....stb. átneveztem: epub , prc, pdf, doc ...-re hogy formátum szerint telepitsem fel a könyveket. ja és egy barátomnak van egy „régebbi” Pocketbook ERA olvasója 64GB-os erre is felmásoltam a két könyvet nála is
[kép] normálisan müködött...??? mi lehet a probléma ???
köszönömIlyesmit valamelyik régi Calibre verzióval (ha jól emlékszem PDF-ből) átalakított könyvvel csinált a PB.
A mappaszerkezet átalakítását nem értem. Csak kérdezem, hogy ennek mi értelme? Ki keres úgy könyvet, hogy most egy jó kis pdf-et vagy doc fájlt szeretnék olvasni? -
Chris Kiki
senior tag
-
ablutor
csendes tag
sziasztok
a következőben szeretnék segítséget/ötletet kérni, - van egy PocketBook ERA Color olvasóm erre feltöltöttem több 100 könyvet ( aminek jelentős része „epub” - van két könyv ami az eredeti ~ 200 oldal helyett 2.000-3.000 oldalt „produkál...oly módon, hogy 15-25 oldalanként 2x-3x ismétlödnek !? a párom ebook olvasójából mentettem le őket ( Dan Brown -A Da Vinci kód és Martin Lunn – A Da-Vinci Kód megfejtése..) de ezek kiválón nála működnek, ezeket is én töltöttem fel neki a laptopomról még tavaly . most visszamásoltam de az én olvasómon a második feltöltés után is ezt produkálják DE csak ez a kettő a többi epub ~ kb. 250 kiválóan hozza a”hivatalos” oldalszámot. Azt még tudni kell hogy az ERA eredeti mappa szerkezetét „átalakitottam”.. a Deutsch, French, Polish,....stb. átneveztem: epub , prc, pdf, doc ...-re hogy formátum szerint telepitsem fel a könyveket. ja és egy barátomnak van egy „régebbi” Pocketbook ERA olvasója 64GB-os erre is felmásoltam a két könyvet nála is
[kép] normálisan müködött...??? mi lehet a probléma ???
köszönöm -
Vince1
tag
Sziasztok!
Tapasztalatatot szeretnék megosztani, hátha más is hasonló cipőben (gyereknek ebook olvasó) jár.
Az itteni ajánlásotokra végül egy Kobo Clara BW-t vásároltam, amit elsősorban a gyerekek használnak.
A gép tökéletesen megjeleníti a pdf formátumban meglévő gyerek könyveinket, aminek mindenki nagyon örül. A lapozás ami egy kicsit több időt vesz igénybe a normál e-book formátumhoz képest, de tényleg tökéletesen használható.
2 nap alatt ketten végeztek 2 könyvvel
Köszönöm a tanácsokat. -
Dr.NX
Topikgazda
AI:
„A szöveg azérd ihen, merd a szofrver nem idmerte fel a bedüket... A papir kophott volf, és az OCR összekeverde a fofmákar... Az L bedűböl 1 led, az ékezedek pedig elvėszdek a folyamad sorár... Ezérd lártsz olyar fura szavahof, mind a vázeled vagy az egyeder... A gépi olvadás sosem dhökéledes...”
-
rebla
senior tag
Szerintetek az miért van, hogy egy mobi formátumban kapott könyvben rengeteg elírás van? Hogyan tudom kideríteni, hogy hol csúszott el a dolog azon kívül, hogy megveszem nyomtatott formában is és összehasonlítom?
Ilyenek:
...a másikat pedig erőde- nül a nő felé...
... vázeletet...
... Ez az egyeden vágyad?...
... Az erődöt beve- hetedennek gondoltuk...
... Elengedte egyik kagát...AI:
„A szöveg azérd ihen, merd a szofrver nem idmerte fel a bedüket... A papir kophott volf, és az OCR összekeverde a fofmákar... Az L bedűböl 1 led, az ékezedek pedig elvėszdek a folyamad sorár... Ezérd lártsz olyar fura szavahof, mind a vázeled vagy az egyeder... A gépi olvadás sosem dhökéledes...”
-
Melorin
addikt
Igen, egészen véletlenül ők adták ki a könyvet, nem is tudtam
Egyébként a Miután felkötötték őket (Az első törvény 2. ) könyv következik a sorozatban.
Meg is vettem tőlük. Néhány napon belül befejezem az első könyvet, majd megírom a tapasztalatot.
-
Bozek
nagyúr
Persze, ha a könyvmolyképző adta ki a könyvet, akkor jó lehet az oldaluk. Ha más, akkor meg kell kereni, hogy hol lehet megvenni. Akkor esetleg tudnánk segíteni, ha elárulnád, melyik könyvről van szó.
-
Dr.NX
Topikgazda
Az összefoglalóban van egy csomó bolt összeszedve.
-
Melorin
addikt
Tippre ez akkor fordulhat elő, amikor bescannelnek egy papírkönyvet, és a régi, már kopottas, nyomtatott papír hibájából a szoftver hibásan azonosít be 1-1 betűt vagy kifejezést. Elválasztást indokolatlan helyen meg azért rak bele, mert a könyvben is így szerepelt, csak ugye elektronikus formátumban már töredezik a szöveg az olvasó beállításai alapján.
Értem, köszi! Akkor beszerzem a könyv második részét valami hazai boltból, hátha azzal minden rendben lesz.
Ti honnan szoktatok magyar nyelvű ebookot vásárolni? A könyvmolyképző jó lehet?
Remélem itt nem olyan módszerrel készülnek az ebookok mint amit az imént írtál. -
Apollyon
Korrektor
Szerintetek az miért van, hogy egy mobi formátumban kapott könyvben rengeteg elírás van? Hogyan tudom kideríteni, hogy hol csúszott el a dolog azon kívül, hogy megveszem nyomtatott formában is és összehasonlítom?
Ilyenek:
... vázeletet...
... Elengedte egyik kagát...Tippre ez akkor fordulhat elő, amikor bescannelnek egy papírkönyvet, és a régi, már kopottas, nyomtatott papír hibájából a szoftver hibásan azonosít be 1-1 betűt vagy kifejezést. Elválasztást indokolatlan helyen meg azért rak bele, mert a könyvben is így szerepelt, csak ugye elektronikus formátumban már töredezik a szöveg az olvasó beállításai alapján.
-
Apollyon
Korrektor
Ja bocs, én úgy értettem, hogy a Kobo-n megnézni most, hátha általánosan, minden platformon csökkent a fogyasztás
Amúgy az utolsó frissítés kicsit más volt mint a korábbiak, újraindítást is kért.Azt amúgy nem tudom, hogy Kindle-n tényleg nincs-e különbség, mert amíg a gyári felületet használtam, addig nem igazán figyeltem, ott ugye nem volt akku statisztika mint KOReader-ben
De igaz lehet, mert a lassan 10 éves készülék eddig is tudta a kb. 25-30 órát átlagosan 3 hét készenléttel, most meg még többet.Igazából már nem szeretnék kísérletezgetni, olvasni akarok.

Végül patchekkel így is meg tudtam oldani, ami Koreaderből kell, nagyjából. De gyanítom, hogy a NickelClock / Nickelmenu / KFmon / patch-ek valamilyen kombinációja is szerepet játszhat az instabil működésben. És akkor még nem volt szó a különböző revíziókról, amik eltérő power managementes chipeket jelent nagyjából.
-
Melorin
addikt
Ilyenek:
... vázeletet...
... Elengedte egyik kagát... -
hockeyapu
senior tag
Kicsit visszásnak tűnik, de az Én elsőgenerációs Note Air-emen a Pocketbook appja a legjobb, legalábbis Nekem !
De használok mellette Moon+readert is, meg a saját olvasóját is ! Attól függ milyen formátumban olvasok . A Koreadert többször bepróbáltam, de nekem nem igazán jött be ! Ettől még lehet másoknak jó ! -
matti70
tag
Köszi a tippet, de a világért sem adnám a Librámat.
Új olvasó esetén Boox Go lenne az utód, vagy akár PB Era ha még kapni. Aszimmetrikus forma + gombok kombóra már szükségem van. Oasis még belefért volna, de arról meg azt olvastam hogy szerelhetetlen, az aksi bele van gyógyítva az eszközbe, hogy még véletlenül se lehessen cserélni. Szóval igen, bár sok opció van, de végül mégsincs.Ja bocs, én úgy értettem, hogy a Kobo-n megnézni most, hátha általánosan, minden platformon csökkent a fogyasztás
Amúgy az utolsó frissítés kicsit más volt mint a korábbiak, újraindítást is kért.Azt amúgy nem tudom, hogy Kindle-n tényleg nincs-e különbség, mert amíg a gyári felületet használtam, addig nem igazán figyeltem, ott ugye nem volt akku statisztika mint KOReader-ben
De igaz lehet, mert a lassan 10 éves készülék eddig is tudta a kb. 25-30 órát átlagosan 3 hét készenléttel, most meg még többet. -
Apollyon
Korrektor
Pár évvel ezelőtt egy hónapig használtam egy Kobo Libra-t, én is felváltva próbálgattam rajta a KOReadert és a gyári olvasót, és nálam is kb. dupla annyit fogyasztott az akkuból. De úgy gondoltam, még a gyakoribb töltéssel is megéri.
Viszont ami számodra lényegesebb lehet, hogy a Kindle PW3 olvasómon az eddigi fogyasztáshoz képest a legújabb KOReader verzió (2026.03) lényegesen kevesebbet eszik. Talán megér egy kis utánanézést vagy egy próbát.
Köszi a tippet, de a világért sem adnám a Librámat.
Új olvasó esetén Boox Go lenne az utód, vagy akár PB Era ha még kapni. Aszimmetrikus forma + gombok kombóra már szükségem van. Oasis még belefért volna, de arról meg azt olvastam hogy szerelhetetlen, az aksi bele van gyógyítva az eszközbe, hogy még véletlenül se lehessen cserélni. Szóval igen, bár sok opció van, de végül mégsincs. -
matti70
tag
Egy ideig nyomtam a KOReadert, mert úgyis csak sideloadolok, és nagyon klassz, de kb. fele annyit bírja az aksi vele. Ezért a jobb üzemidő miatt visszatértem a gyárira, mert ott is be tudom állítani patcheléssel, hogy kényelmes legyen: margók, fejléc-lábléc, óra és aksikjelzés nyitott könyvnél is.
Ami még a Koreader mellett szól, hogy jobb az epub támogatása mint Nickelen. A gyárin is jobban néz ki a render epubbal szemben a kepubbal, de utóbbival meg lehet nyitni a képeket (ha vannak), és ott a lábjegyzékhez felugró ablak van, míg epubnál amikor utoljára próbáltam, nem volt popup, hanem átlapozott a hivatkozás oldalára.Szóval Nickel nyert. De ha javítanák az aksi időt, visszatérnék KOReaderre. Mármint ha Kobonál javítanák. Mert állítólag Kindle olvasókon nincs különbség a gyári olvasó és a Koreader üzemideje között. Kindle-nél viszont van hardware és firmware szintű energiatakarékosság is implementálva.
Pár évvel ezelőtt egy hónapig használtam egy Kobo Libra-t, én is felváltva próbálgattam rajta a KOReadert és a gyári olvasót, és nálam is kb. dupla annyit fogyasztott az akkuból. De úgy gondoltam, még a gyakoribb töltéssel is megéri.
Viszont ami számodra lényegesebb lehet, hogy a Kindle PW3 olvasómon az eddigi fogyasztáshoz képest a legújabb KOReader verzió (2026.03) lényegesen kevesebbet eszik. Talán megér egy kis utánanézést vagy egy próbát.
-
Apollyon
Korrektor
Egy ideig nyomtam a KOReadert, mert úgyis csak sideloadolok, és nagyon klassz, de kb. fele annyit bírja az aksi vele. Ezért a jobb üzemidő miatt visszatértem a gyárira, mert ott is be tudom állítani patcheléssel, hogy kényelmes legyen: margók, fejléc-lábléc, óra és aksikjelzés nyitott könyvnél is.
Ami még a Koreader mellett szól, hogy jobb az epub támogatása mint Nickelen. A gyárin is jobban néz ki a render epubbal szemben a kepubbal, de utóbbival meg lehet nyitni a képeket (ha vannak), és ott a lábjegyzékhez felugró ablak van, míg epubnál amikor utoljára próbáltam, nem volt popup, hanem átlapozott a hivatkozás oldalára.Szóval Nickel nyert. De ha javítanák az aksi időt, visszatérnék KOReaderre. Mármint ha Kobonál javítanák. Mert állítólag Kindle olvasókon nincs különbség a gyári olvasó és a Koreader üzemideje között. Kindle-nél viszont van hardware és firmware szintű energiatakarékosság is implementálva.
-
pethYeti
addikt
Nekem az a bajom vele, hogy többet csesztetem patchekkel mint amit olvasok
Szerintem velem van a baj, hogy túlságosan testreszabható és folyamatosan valamin módosítani akarok.
A gyári meg kb arcomba tolja az egészet és "csak" olvasni kell

-
jan herz
tag
-
doc
nagyúr
-
pethYeti
addikt
Kobo használók. Ti a gyári olvasót használjátok vagy a KOreadert?
-
Apollyon
Korrektor
Erről nekem beugrott, hogy anno én is olvastam a W610-emen, majd később a P1-en. Ez már okosteló volt, és jó volt rajta olvasni mert az oldalán volt egy jog-dial (tekerentyű), így a lapozás/görgetés kényelmes volt, pár könyvet elolvastam rajta.
-
PHM
addikt
Jaja, el is felejtettem, ezzel én is próbálkoztam a Motorola V360-nál,
csak hamar abbahagytam, mert túl aprók voltak a betűk. -
jan herz
tag
Azidő tájt a Sony Ericsson W sorozat különböző mobiljain olvastam, a W890i mütyür kijelzőjén is. Akkoriban minden egyes könyvet java appá kellett alakítani és telepíteni.....
-
PHM
addikt
Közelebb van az már a húszhoz is. 2009 elején a hekkelt PSP-men olvasgattam txt-ben regényeket
Gameboy Advance SP, majd Nintendo DS voltak az első könyvolvasóim.
GBA-ra konvertálni kellett a könyveket, a DS kezelte a txt-t, bár a formázásokkal
és a karakterkészlettel is voltak gondjai, viszont az érintő kijelzőnek hála
akár javítani is lehetett a szöveget.
-
TrishtanAG
senior tag
Tizenpár éve még .txtbe is mentették a "könyveket"🫣
Közelebb van az már a húszhoz is. 2009 elején a hekkelt PSP-men olvasgattam txt-ben regényeket
-
koncsik
MODERÁTOR
Kérlek ezt ne vedd magadra, de ez, hogy az internet népe elkezdte minden témáról megkérdezni az AI-t, és bedobni, hogy az mit válaszolt, frankón leépíti az intelligenciát. Ahelyett, hogy inkább maga gondolkodna a témákon, és a saját véleményét írná le, elfogadja a nyelvi modellek outputját, legyen az akármi, ami akár haluzás is lehet. Már előtte is erősen csökkent az egy négyzetméterre eső kritikusan gondolkodók (critical thinkers) száma a korlátlan internettől, az AI meg súlyosbítja is a helyzetet, szinte már keresni sem lehet nélküle.
Just my two cents.Sajnos teljesen egyet kell értenem veled.
Amikor lehet, csakis saját kútfejemet használom (itt most kifejezetten az AI véleményére voltam kíváncsi, az én véleményem az, hogy a pdf nem könyolvasó formátum - ezzel együtt már olvastam pdf formátumú könyvet (kindle, kobo, pocketbook, x4
) e-reader-en is).
Ha AI eredetű szöveget használok itt, előtte gondosan leellenőrzöm, több AI-t is többféle megfogalmazásban promptolok... és mire a végére érek ennek, általában rájövök, hogy ennyi idő alatt bőven ki is tudtam volna guglizni
-
nyipp
tag
Jó, de az mind szoftverével, mind a hardveréven inkább mondható egy eink kijelzős tabletnek, mintsem hagyományos olvasónak

Igen, ezt nem vitatom, de szerintem ha nem lesz ugrásszerű fejlődés a képernyőkben, akkor ezek lennének a képernyőről olvasás jövője, ha az árakat le lehetne szorítani valami elfogadható szintre
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Nem akarom a csevelyt megtörni, de ha már sok lenne az off, itt folytathatjuk:

(Szerintem még nem vészes)
+
Az AI moderátorok felismerése leginkább a reakcióidő, a kontextus hiánya és a válaszok mintázata alapján lehetséges: a mesterséges intelligencia azonnal, a nap 24 órájában reagál, gyakran túl strukturált, érzelemmentes, vagy a bonyolultabb szituációkban ellentmondásos választ ad (mondja az AI... muhahaha, lehet, hogy trükközik
)Kérlek ezt ne vedd magadra, de ez, hogy az internet népe elkezdte minden témáról megkérdezni az AI-t, és bedobni, hogy az mit válaszolt, frankón leépíti az intelligenciát. Ahelyett, hogy inkább maga gondolkodna a témákon, és a saját véleményét írná le, elfogadja a nyelvi modellek outputját, legyen az akármi, ami akár haluzás is lehet. Már előtte is erősen csökkent az egy négyzetméterre eső kritikusan gondolkodók (critical thinkers) száma a korlátlan internettől, az AI meg súlyosbítja is a helyzetet, szinte már keresni sem lehet nélküle.
Just my two cents. -
Bozek
nagyúr
Az egy érdekes példa.
Sajnos a minősége nem igazán jó.
Éppen úgy, mint amire a válaszom ment.
"Amúgy lehet jó végeredményt elérni, csak ahhoz előbb formázatlan Word-be kell alakítani, aztán megformázni és utána epub-ba."
Ez jól hangzik.
Aztán lehet az egészet végignézni, hogy a bekezdések egyebek rendben vannak-e, kötőjelek, meg a szavak elválasztása is jól van megoldva; vagy nem.Persze lehet, csak igen sok idő, energia (finoman szólva), és hozzáértés szükségeltetik ahhoz, hogy pdf-ből normális ebook legyen, például epub.
A pdf-ek jó része kép alapú scannelt könyv, ez tovább nehezíti a dolgot.
Akinek ez megéri az csinálja nyugodtan.
Az nem ebook, mert nem lehet betűméretet változtatni, nincs éjszakai mód.
A többségnek ez le sem esik valamiért...
Szerintük az is ebook.

Szóval sok sikert a pdf-ekből epubot gyártóknak; én nem foglalkozom vele, mert szerintem nem éri meg.
Inkább várok két hónapot, és elolvasom normális ebook formátumban.
"kötőjelek, meg a szavak elválasztása is jól van megoldva; vagy nem"
Azokat szerencsére jól megcsinálja az Abby Finereader. Néhány még maradhat bent, de hogy őszinte legyek, annyi még egy hivatalosan e-book formátumban kiadott könyvben is van. A Térség-nél láttam olyant, hogy a bekezdés nem stimmelt egy-két helyen.
"Inkább várok két hónapot, és elolvasom normális ebook formátumban"
Én is csak ezt az egyet fogom megcsinálni, amiből a kép van, mert sajnos a Gabo nem adta ki e-book formátumban. Persze hangoskönyv készült belőle... Bár csak az első kötetből, ahogy nézem.
Továbbiakat a megadott topikban, ha van még észrevétel.

-
koncsik
MODERÁTOR
Nem akarom a csevelyt megtörni, de ha már sok lenne az off, itt folytathatjuk:

(Szerintem még nem vészes)
+
Az AI moderátorok felismerése leginkább a reakcióidő, a kontextus hiánya és a válaszok mintázata alapján lehetséges: a mesterséges intelligencia azonnal, a nap 24 órájában reagál, gyakran túl strukturált, érzelemmentes, vagy a bonyolultabb szituációkban ellentmondásos választ ad (mondja az AI... muhahaha, lehet, hogy trükközik
) -
Arolotifar
őstag
-
csibe1
veterán
Jah, a Wayteq navigáció is tudja az "ebook"-ot, txt-ben.

Viccen kívül, txt-t olvassa.

-
Arolotifar
őstag
Az egy érdekes példa.
"Amúgy lehet jó végeredményt elérni, csak ahhoz előbb formázatlan Word-be kell alakítani, aztán megformázni és utána epub-ba."
Ez jól hangzik.
Aztán lehet az egészet végignézni, hogy a bekezdések egyebek rendben vannak-e, kötőjelek, meg a szavak elválasztása is jól van megoldva; vagy nem.Persze lehet, csak igen sok idő, energia (finoman szólva), és hozzáértés szükségeltetik ahhoz, hogy pdf-ből normális ebook legyen, például epub.
Szerintük az is ebook.

Szóval sok sikert a pdf-ekből epubot gyártóknak; én nem foglalkozom vele, mert szerintem nem éri meg.
-
csibe1
veterán
Az egy érdekes példa.
Ez jól hangzik.
Szerintük az is ebook.

-
Dr.NX
Topikgazda
És hát ugye a Send to Kindle az EPUB-ot is támogatja, szóval sitty-sutty olvasható Kindle-n is.
-
Apollyon
Korrektor
Szerencsére Kobo-éknál észreveszik:
The company rejected nearly 45 per cent of the books submitted to its self-publishing program in 2025. About 80 per cent were rejected because Kobo suspected they were largely or entirely AI-generated, which would have "barely been a factor" in previous years,
Forrás: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
29298 - 29201
29298 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Lenovo Idea Tab Plus 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TÖKÉLETES ÁLLAPOTÚ IPAD 10 64GB Wifi, kék színben , üzletből, garanciával
- újszerű iPad Air (5. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke Apple 1 év garancia ajándék tok
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Mini 6TH GEN Wifi + cellular 64GB tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab S6 128GB Wi-Fi Mountain Gray Karcmentes állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange Új, kibontott állapotban 100% akkumulátor (0 ciklus)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

) e-reader-en is).