Hirdetés
- [K2]: AnyDesk átverés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
igazabol nincs erdemi penzugyi korlat, de jelenleg <1 evig es csak heti 2-3 hevezos nap amit latni, nem tennek bele sok penzt - az elozobe is mint latjuk felesleges volt, 5 evig biztos nem volt eloveve (jo, ebbe a covid is besegitett)
viszont kindle-t lehet passzolom, ha a mai napig nincs konyvtarszerkezetben kereses, anno rajottem ezert esett ki -
Ébri
senior tag
válasz
axioma
üzenetére
Egyenlegetesebb a megvilágítás világítóson, szerintem ha találsz keretedbe beleférő világítóst, azt válaszd, főleg mert ha nagyon nem akarod kikapcsolod, de a nem világítósban nem tudod bekapcsolni. (Az első Sony olvasóm nem világított, de azon a háttér fehér volt, az újabb epapírok szürkék eléggé megvilágítás nélkül, tehát ha van is lámpa, érezhetően jobb, ha közelről rávilágít valami.)
-
pietrrr
aktív tag
válasz
axioma
üzenetére
Neked is azt ajánlanám, hogy nézz körül a használtpiacon (HA, Jófogás, Marketplace, Vinted, Aukro, Willhaben stb) és vedd meg a legolcsóbbat, ami még képek alapján nem túl leharcolt.
Tömegközlekedésre én mondjuk ajánlanám az állítható fényerős világítást - Ha még a színhőmérséklet is állítható, akkor többre talán nincs is szükséged.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
VMatteo
üzenetére
Pearl kijelző, ott még markánsabb a ghosting, lassabb is, többet kell emiatt a kijelzőt frissíteni => jobban merül.
A felbontás is kisebb, meg úgy jöttél ide, hogy kell színhőmérséklet állítás, de mindezek úgyse relevánsak, mert minden érv mellett elmentél, végül nálad csak egy érv volt, a lehető legolcsóbb legyen azt kész. Milyen kár, hogy már nem lehet kapni a Txtr Beagle-t, az lenne neked az igazi élmény.
-
-
axioma
veterán
Nekem viszont akkor mondjatok egy, az ajanlottak kozul legalacsonyabb arfekvesu megoldast. Hasznalt is lehet, ha tenylegesen kaphato. 6" eleg, en latom az apro betut, es epub a jellemzo input (van rengeteg, bolthoz csatlakozas se kell) - de a meret amugy rugalmas. Vilagitas nem is fontos (bar kis elony), tomegkozin mindig van ahol hasznalnam, es kimondottan nem birja a szemem a tul eros/vibralo kontrasztot. Direkt valami e-ink kene, bamulok egesz nap eleg monitort, a menet kozben is mobilozasrol jonnek le vele. Akku is 1 nap, 2 max 3 orat birjon eleg (mondjuk cegnel is tolthetem, de az legyen majd ha farad az akku).
Egyelore regi hasznalt kindle 25e-ert jofogasrol a terv, ez nem hard limit, de az igenyszint miatt nem lehet tul messze a legjobb ar/ertek pont sem. Nem surgos, van per pill egy regi cybook hd frontlight, csak beragad a lapozo billje, meg random lemeriti magat allasban (felvillan es valtogat latszolag ok nelkul). A minimum vilagitasa elfogadhato, alatta elviselne'k 1-2 fokozatot, felette sok. -
Gzolo
senior tag
válasz
VMatteo
üzenetére
- Kisebb felbontás, régebbi technológia.
- Megint a mondat felét olvastad el, amelyik nem androidos, ott végtelen időt elmennek. A keresett árszinten szóba sem jöhetett anrdoidos olvasó.
- Felhős, kevés leddel van megoldva, túl világos, kékes fehér, ami irritáló sötétben/félhományban olvasásnál (saját tapasztalat, a Touch Lux 3 kékes fénye brutál zavaró volt)Tanácsot kértél, de a válaszokat ignoráltad és kritizáltad. De ha nem is érdekel ki mit ír, ha elolvasod az Árukereső véleményeket, az alapján sem éppen ajánlható a készülék.
Te pénzed, legyen szerencséd vele, de ha tönkremegy csak annyit fog írni a többség, hogy megmondtuk.
-
Gzolo
senior tag
válasz
VMatteo
üzenetére
Pedig az overkill érvet megkaptad mindenkitől: szarabb a kijelző és a világítás, mint az újabb modelleknél. Akku nem releváns, mert amelyik nem androidos, az hónapokat elmegy töltés nélkül. Kábellel vagy wifin szinkronizálás, book store elérhető az megint egyéni preferencia, nem deal breaker tulajdonság, nem is tért rá ki senki.
Wayteq (nem világít) - Pocketbook Touch Lux 3 (csak hideg fény) - Tolino Vision 4 HD(hideg-meleg fény, invertált kijelző) utat jártam be, zongorázni lehet a különbséget világítás és kijelző minőségben.
Az a te problémád, hogy annyira az ár lebegett a szemed előtt, hogy nem hallottad meg az érveket.
-
VMatteo
őstag
válasz
Arolotifar
üzenetére
De mint látod, szerdán vásároltam meg, péntek hajnalban meg indultam
Egyébként nem győzködni akarok senkit, simán leírtam a pár napos véleményem, hátha másnak hasznos lesz.
Ugyanis egy konkrét érvet nem kaptam tőletek, hogy ez miért szar választás. Jöttetek itt a 5-10 évre vásárolunk mantrával, meg vegyek drágábbat csak mert az jÓó ez meg rÓÓsz.
Leírom mik hiányoztak: akku összehasonlítás, szervizháttér, összeszerelés minősége, ilyesmik.
-
-
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Én értem hogy olvasót 5-10 évre vesz az embert, leírtátok, megértettem, elsőre is.
Csak ugye simán benne van, hogy pl a mostani Krakkói utam alatt pl megfeszül a hátizsákban és reccs, mehet a kukába.
Ha már út:
Teljesen jól használható az Alcor, egyedüli érdekesség, hogy a világítás azért erősen meríti, de nyilván erre számítottam. Nem akadt, nem fagyott le, egy kézzel simán lehet tartani.
-
axioma
veterán
aliexpress bf akcio -56% kobo-kra mennyire veheto, van barmi info hozza?
ah, targytalan, ezek valami hasznaltak, trukkos (miota van hasznalt, kindle 6-8 gen 8s) -
itldj
aktív tag
Sorry azt nem figyeltem, hogy nem mindent hoznak még most se.
Két Kindle van a családban, amikor az elsőt vettem akkor még egyáltalán nem szállítottak Mo-ra, így az mailboxde-n keresztül jött, és még az előző széria (PW5)
A másikat meg hazahozták rokonok, mert épp jöttek nyaralni. -
doc
nagyúr
Meg egy kérdés: látom van reklámos verzió is, offline is vannak reklámok, vagy net nélkül pont olyan mint a reklámmentes?
-
doc
nagyúr
Anyukam sok eve hasznal egy oreg, meg vilagitas nelkuli Kindle olvasot, rengeteget olvasott is rajta, de miota az egyik szemere mar egyaltalan nem lat, kenyelmetlenebb neki. Hetvegen odanyomtam az orra ele az en (vilagitos) Kobo Clara HD-met, az (nem tul meglepo modon) jobban latszott neki. Szoval arra gondoltam karacsonyra kaphatna egy upgrade-et. Hogy ne kelljen nagyon ujratanulnia mindent, maradnank a Kindle vonalon (bar gondolom azert idokozben csak voltak valtozasok
), a kerdes: a sima vagy a Paperwhite legyen? 
Ahogy latom, fo" kulonbseg a meretben es a vilagitasban van. Mivel eleg sz@rul lat, a regi Kindle-t is eleg nagy betumerettel hasznalta, gondoltam csak jobb lenne a nagyobb Paperwhite, de nem kenyelmetlenebb a nagy mereten regenyeket olvasni? A basic-kel kapcsolatban meg az az aggalyom, hogy az a 4 LED normalisan vilagitja meg, nem foltos/egyenetlen?Szoval melyik legyen, valasszatok

-
kory24
őstag
válasz
Helios
üzenetére
Értem.
Amit linkeltem az is 7"os olvasó, de ha jól értem akkor jobb lenne ehhez a pdf-hez minél nagyobb inkább?
Például egy 10,3"os ez? Kobo Ellipse 2E ? -
Helios
tag
válasz
kory24
üzenetére
Igen, ez a PDF, ezen az olvasón olvasható. DE, ez egy nagyobb olvasó. Szerintem 6”-os olvasón, amin már nem fér ki széltében egy oldal, használhatatlan lenne már, mert nagyítva kellene olvasni. Ezen az olvasón is, ha jobban belenagyítok, akkor - mivel ez PDF és nem e-könyv formátum - nem tördeli a szöveget, hanem kilóg a képernyőből, és ha mozgatni akarom, hogy lássam a sor elejét illetve végét, akkor ugyanúgy 2-5 másodperc mire kiszámolja, hogy mit és hogy kell megjeleníteni. Minden mozgatáskor. Minden sornál. Ez így használhatatlan. (Egyébként igen, megmarad a nagyítás.)
Összességében annak ellenére, hogy ez a PDF fájl jó, ez a formátum nagyon nem javasolt e-book olvasóra, hacsak nem egy nagyméretű és erős hardverrel ellátott olvasód van, de azoknak az ára is húzós.
Technológia szempontjából az e-papír ugyanúgy viselkedik, mint a papír: nem vibrál és a környezeti fényt használja (veri vissza). (A saját világítása is környezeti fénynek tekinthető, ha van.) Ez elvileg szemkímélőbb. (Én 20+ éve használok hordozható eszközöket olvasásra, és csak kb. 8 éve van e-ink olvasóm, de sose volt semmilyen egészségügyi problémám semelyik miatt sem, így szerintem ez egyéni érzékenység kérdése is.)
Ha még nem próbáltad, és van ilyen lehetőség a tableteden, akkor próbálj meg a színhőmérséklettel, fényerővel, inverz képpel, képfrissítési frekvenciával stb. játszani, hátha segít. (Egyes Androidos olvasó alkalmazásokban lehet betűszínt is állítani, az is jó lehet.) -
kory24
őstag
válasz
Helios
üzenetére
Köszi szépen a tesztet, infót!
Akkor ez a pdf elvileg olvasható.
Ha egyik oldalon beállítom a megfelelő nagyítást, akkor az megmarad lapozások közben is?Illetve így szemkímélőbb, mint tableten?
Van nekem egy 11es tabletem, de azon olvasva hamar elfárad, megfájdul szemem
Ezért is gondoltam ebook olvasóra, hátha azzal nem. -
Helios
tag
válasz
kory24
üzenetére
Így néz ki Pocketbook InkPad 4 (7.8”) olvasón fektetve olvasva. Az első kép a pdf, a második a pdfből konvertált epub.
Pdf: talán ez az a minimális nagyítás, ami már olvasható (de este fáradt szemmel már nekem szemüveg kellene hozzá). Nem tudtam rendesen kihúzni oldalszélességre, mert ha nagyítgatom, akkor 2-5+ másodperc mire kiszámolja és kirakja a képet és így nem volt idegem játszani vele, hogy jobb legyen a kitöltés (ráadásul a páratlan oldalakon a jobb margó a keskeny, azt is figyelembe kellett volna venni). A lapozás már folyamatos. Egyébként ez a pdf szerencsés, mert elég keskeny a formátum és jelentős a szövegtartalma, így a magazinokkal ellentétben ez viszonylag fogyasztható könyvolvasón is.
Epub: a konvertálással nem sokat foglalkoztam, csak bedobtam a Calibre alkalmazásba. Mivel a PDF-ben sok a valós szöveg (és nem képként van benne a szöveg, mint sok-sok esetben), ezért azokat úgy-ahogy rendben átkonvertálta. A képek kb. fele viszont elveszett, csak ilyen kicsi fekete téglalap van a helyükön. Biztos lehetne még javítani rajta, de szerintem ez egy jó példa, hogy mi várható pdf konvertáláskor.

-
kory24
őstag
Sziasztok!
Úgy olvastam, hogy Pdf olvasásra eBook olvasók nemolyan jó választások.
Konkrétan a pdf-ek MÁV utasítások, pl F2-es.
Valaki meg tudná nézni hogyan jeleníti meg egy ebook olvasó?
Ha nem jól akkor van lehetőség ezt átkonvertálni ebook-os formátumra?Egyébként a kinézett olvasó: Kobo Libra Colour Black
Ezen lehet olvasni bármilyen forrásból beszerzett ebookokat? -
jan herz
tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Clara-ra most jött ki, elég kalandos volt frissíteni, mert bootloop lett a vége, csak egy manuális reset után sikerült rendesen feltelepülnie. Semmi egetverő:
Introducing Kobo Remote
• This release adds support for the Kobo Remote page-turn accessory
• Visit kobo.com/remote to learn more
Bluetooth
• You can now quickly access Bluetooth settings from the status bar
• Fixed: Bluetooth may turn on when opening a book, when you had previously turned Bluetooth off
Az új Kobo Remote kapott támogatást... nem hiszem hogy megérte vele vesződni.
4.44.23552 November 2025 -
-
csibe1
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Az autóknál is érdekes, hogy VW, Audi műanyag részei mekkora mértékben el tudnak kopni, mállani.
A 90-es évekbeli Toyotán meg még mindig ugyanolyan állapotban van az index kar, és rajta a feliratok. Persze lehet venni új középkonzol burkolatot, de azért elgondolkodtató, hogy az autók ezen részeire miért nem jutott a német minőségből?
-
csibe1
addikt
Igen, és elég érdekes, hogy mikor jön elő.
Van egy Wayteq 985-ös GPS-em, ott van a szélvédő mögött, semmi baja nincs a burkolatnak. Vettem egy másikat ami elméletileg szekrényből került elő, és hozzáragadt a kezem.
Régebbi nyomógombos telefonoknál is előfordult ilyesmi.
A tisztítással óvatosan, mert ilyen mállós állapotban vigyázni kell vele, nagyon könnyen baja lehet a képernyőnek is.
Valamelyik topikban Isopropyl alkoholt ajánlottak az ilyen mállott, ragadós készülékek tisztítására, ha jól emlékszem.
Érdemes egy kisebb területen kipróbálni elsőre.Közben látom, hogy lett azóta jópár hsz a témában.
Kezdésnek a szivacsot próbálnám, aztán utána a vegyszereket. -
Cs1csó
titán
válasz
Narxis
üzenetére
Nekem "szerencsére" csak egy régi USB HUB ilyen "ragadós" és ez szerintem 100%-ban a gyártó hibája: tudniuk kellene, milyen anyagokkal dolgoznak, és ez egyszerűen elkerülhető. Röviden: olyan műanyagot ne alkalmazzanak ami egy idő után ilyen "ragacsossá" válik.
Gondolom a céljuk, hogy jobb tapintású legyen az adott eszköz (egy USB HUB-nál mondjuk pont nem értem) nekem van olyan műanyag eszközöm ami kicsit "puhább" azaz tényleg jobb tapintású MÉGSEM vált az évek folyamán ragacsossá. -
Gzolo
senior tag
-
Bozek
nagyúr
válasz
matti70
üzenetére
Mint írtam, én MX Anywhere 2-t használok, így a görgetőről nem tudok nyilatkozni. Ezen is fém, de középen egy csíkban van rajta egy gumi felület. És ezt a gyorsabb görgetésért be kell nyomni, nem vált át automatikusan.
Ami miatt én ezt választottam, az a 3 eszközhöz való csatlakoztathatóság, valamint a gombok beállításának lehetősége. Sokkal gyorsabban tudok mondjuk hangot vágni, mint ha mindig ide-oda kell kattintgatni vagy billenytűkombinációkat használni. És az akksis megoldás is jobb szerintem, mint az elemes. Egy kábelt egyszerűbb manapság szerezni, mint elemet.
Bár tény, hogy ez még micro-USB-s, az MX Master meg már USB-C-s. A 3-as Anywhere is USB-C, de ott kevesebb a beállítható gomb, ha jól rémlik. -
-
Gynt
tag
válasz
Narxis
üzenetére
Nagyon sok műanyag ilyen lesz pár év után. Én a saját olvasómat "matrica eltávolító sprével" kezeltem, ilyeneket barkácsáruházban lehet kapni. Az első próba jónak tűnt, teljesen sima lett a műanyag, de aztán nagyobb felületen használva már nem lett az igazi, mert vélhetően nem töröltem le elég gyorsan a ráfújt anyagot. Most a műanyag már nem tapad, ragad, inkább lett egyfajta "csúszásgátló" érzés, amikor kézbe veszem. Nekem teljesen megfelel.
Amúgy vélhetően bármilyen hígító jó lehet, de tökéletes eredményt nem kell várni.
Az általam leírtakat mindenki saját felelősségére alkalmazza!Ezt a korábban említett "csodaszivacsot" más célra próbáltam korábban (puhább műanyag és gumi tisztítására), az égvilágon semmit nem értem el vele. Persze ettől még jó lehet arra, hogy az ilyen olvadós műanyagot tisztítsd, ezt nem tudom. Majd írd meg, ha kipróbáltad.
-
Gynt
tag
válasz
VMatteo
üzenetére
Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy miért nem jó vagy éppen miért jó. Használd, olvass könyveket.
Én magam már leírtam a tapasztalataimat ezzel a készülékkel kapcsolatban. Tisztában vagyok vele, hogy van ennél jobb, sokkal jobb olvasó is (sőt, lehet, hogy minden más olvasó sokkal jobb ennél), de nekem teljesen megfelel.
Jó olvasást!
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Narxis
üzenetére
Magic sponge / csodaszivacs
Gyors guglizás pl ez: [link]
OK, ez autósbolt, de a lényeg ugyanaz, tisztítóeszköz.
aszondja:
Az ADBL Magic Sponge egy melamin szivacs, másnéven csodaszivacs, mely tisztítószerek nélkül is hatékonyan. Pótolhatatlan az érzékeny felületek nagyon erős szennyeződéseinek tisztításában. Kiválóan működik kemény és porózus felületeken, mint például műszerfal és egyéb műanyagok.
Ezt szokták használni, sikerrel, a Thinkpad topikban a magnézium bevonatos gépekre is. -
Ha már többen is vagytok MX Master ismerők: a most kijött 4-en elgondolkodtam, szerintem nekem bejönne a kicsit döntött kéztartás, meg persze a sok fícsör. Viszont a fém görgetőkeréktől tartok, sosem próbáltam még, nem rosszabb használni a hagyományos gumis után? Nem tudom elképzelni, hogy egy recés fém lehet olyan kényelmes, mint egy puha gumi felület.
-
VMatteo
őstag
válasz
pietrrr
üzenetére
Ha eszembe jut mindenképp be fogok számolni, megígérem!
Ez a Prestigio [link] ebook olvasó akkor is a legolcsóbb volt amikor megvettem 2013-ban a Tescoban, idáig teljesen jól kiszolgálta az igényeimet. Sajnos túlmelegedett töltés közben (egy párna alá keveredett) és tönkrement.
Ezután szerintem ez is is teljesen jó lesz arra amire nekem kell (holnap pl Krakkóba utazás közben szalonspiccesen olvasni Frei legújabb könyvét)
-
Dr.NX
addikt
válasz
Narxis
üzenetére
Ez nem megolvadás vagy folyadék ráfolyása, ez bizonyos műanyagok (TPE, Thermoplastic elastomer) kémiai bomlása.
Nekem a fényképezőgépem markolata lett ilyen, de pl. egy pár hónapos gamer egér is pedig csak a szekrényben állt. Mindkettőt ledörzsöltem műanyagig és azóta úgy használom megelégedéssel.
Rá kell keresni, meg lehet próbálni házi praktikát bevetni ellene, benzin, alkohol, hintőpor, sütőpor, mindenféle vegyszerek, oldószerek, etc. de a legtutibb a ledörzsölés a kopogós műanyagig. -
pietrrr
aktív tag
válasz
VMatteo
üzenetére
Szerintem tök felesleges azon lamentálni, hogy miért is csináltál jó/rossz vételt (ha egyáltalán, ugyebár)...
Megvetted, neked tetszik, a te preferenciáid alapján valszeg ez volt a legjobb vétel. Használd egészséggel, minél tovább! És ezt nem csak én kívánom, hanem szerintem az összes topiktag.
Anno, mikor az olvasómat vettem, nekem is az ár volt az elsődleges, mert azt sem tudtam, hogy egyáltalán az ebook, mint formátum bejön-e. Vettem használtan egy elég régi, de nem leharcolt kobo aura h2o olvasót 15 ezerért. Azóta is működik, megelégedéssel használom, szóval nekem tök megérte. De elfogadom, hogy a használt nem mindenkinek opció.
Viszont a topik nevében szeretnék annyit kérni, hogy pár hónap múlva számolj be, hogy mik a saját hosszabb távú tapasztalataid az Alcorról.
Köszi előre is!
-
VMatteo
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
na de 30 és 50 között is van különbség ugyebár.
Kattog a gomb? kit érdekel?
-
doc
nagyúr
válasz
robi-k
üzenetére
Nekem anno Kobo Aura HD volt, most Clara HD van, szenzacios olvasok, mikor utoljara osszehasonlitottam oket, a Kindle sehol nem volt a Kobohoz kepest tudasban
Es hatalmas pirospont hogy az firmware update-ek sok-sok ev utan is folyamatosan jonnek a regi Kobo eszkozokre is. -
robi-k
őstag
válasz
SoundX
üzenetére
Szia,
könnyű kezelhetőség szempontjából a Kindle és a Kobo e-könyv olvasók pariban vannak.
Én már több mint 16 éve használok Kobo olvasókat, nyugodt szívvel merem ajánlani őket.
Volt már Kobo Glo HD, Kobo Aura One, jelenleg egy színes kijelzős, fizikai lapozókombokkal rendelkező, 7" Kobo Libra Colour olvasót használok. -
Narxis
nagyúr
Van egy régi pocketbook e-book olvasó ami bár tokban volt tartva borzasztóan ragad elől és hátul is, nem, nem került rá folyadék.
Mivel lehetne tisztítani? Denaturált szesz?
-
SoundX
tag
Sziasztok!
Az első e-könyv olvasójával szeretném meglepni a feleségemet, max. kb. 100 000 Ft-ig, és nagyon vacillálok a Kindle Paperwhite és valamilyen PocketBook modell között (pl. Era / Era Color / Verse Pro stb.). Kérlek segítsetek.
Melyik most a legajánlottabb ebben az árkategóriában?A fő szempontok:
Legalább 7” körüli kijelző, a feleségem nem „kütyü-mániás”, szóval nagyon egyszerű használat lenne a cél. Lényeges, hogy külföldi, de mellette magyar EPUB-os boltok kínálatát is tudja böngészni.
Fontos a jó kijelző, háttérvilágítás, kényelmes olvasás. Nem feltétlen kell „millió extra”, inkább az, hogy ne kelljen sokat trükközni fájlokkal, formátumokkal.Amiben bizonytalan vagyok:
A Kindle Paperwhite nagyon kényelmesnek tűnik az Amazon ökoszisztémával, de mennyire macerás vele a magyar EPUB-os boltokból vett könyveket használni? A PocketBook „szabadabbnak” tűnik formátumok szempontjából (EPUB, PDF stb.), de felhasználói élményben, egyszerűségben mennyire éri el / veri a Kindlét? Van esetleg olyan konkrét modell 100 000 Ft alatt, amit kifejezetten ajánlanátok ilyen felhasználásra?
Kérlek nézzétek el az amatőr hozzáállásomat, próbáltam a lehető legjobban utána járni, aminek az lett az eredménye, hogy rájöttem mennyire nem értek hozzá…
-
válasz
VMatteo
üzenetére
Tudod, van kereső a topicban, aminek használata nem az ördögtől való
Beírod, hogy Alcor és olvasod a véleményeket. Nincs időd? Akkor használd és őszintén kívánom, hogy örömöd legyen benne. De ha esetleg gond lenne vele, akkor kérlek ne itt panaszkodj, mert mi szóltunk előre. Ezt ne vedd sértésnek, csak egy sima válasznak. -
Narxis
nagyúr
válasz
VMatteo
üzenetére
Nemrég megnéztem, hogy működik-e még az enyém, feltöltés után működött de ami feltűnő különbség a kijelző és gombok minősége. Az én összehasonlítási alapom nem egy drága készülék, Pocketbook Touch HD 3, alsó-középkategória?
Lényeg, hogy köröket ver az Alcor-ra. Lehet azon is olvasni de miért tennéd? Legalacsonyabb szinten is túl erős a fénye, gondolom teljesen más a technológia mert Pocketbookom-on magasabbra véve se zavaró a fény, jobban oszlik el, egyszerűen szebb és kényelmesebb a szememnek. A gombokat jobb érzés megnyomni, Alcor-on kattognak és erősebben kell nyomni. A szoftver se fapad, az egy dolog, hogy feltehetsz rá egy KOreader-t de én a gyárival is elvagyok, tud mindent úgy ahogy nekem kell.
Ez az Alcor semmi más mint egy szerződés egy kínai üzemmel ahol a megadott specifikáció alapján összerakják aztán lesz amilyen lesz. Bármelyik nevesebb gyártó használt készülékével jobban jársz.
-
doc
nagyúr
válasz
VMatteo
üzenetére
Milyen érvet akarsz kapni arra hogy “60 ezres e-book olvasó”? Ha neked az egyetlen fontos tulajdonsága egy e-book olvasónak az ára, akkor annyit tudunk mondani hogy aminek ennél kisebb az ára az olcsóbb, aminek nagyobb az drágább.
Ha konkrét típusokat akarsz összehasonlítani, akkor nyilván lehet mondani hogy melyik miben rosszabb vagy jobb… -
VMatteo
őstag
mivel másabb olvasni egy 60ezres 6"-os ebook olvasón? mivel jobb?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
VMatteo
üzenetére
A lényeg, hogy neked tetsszen és hogy minél többet olvass rajta.
------
Az 50-70 ezres olvasók meg nem igazán drágák, hanem inkább a magyar fizetések alacsonyak. Ami tényleg túlárazott, az a majd érkező színes Kindle Scribe, meg a Remarkable összes terméke kb., leginkább a Gallery 3 kijelzős modellek, bár ezek nem éppen könyvolvasók. -
VMatteo
őstag
Tényleg nem értem mitől lesz ez rosszabb pár hét után.
Oké, aláírom, a világítása leggyengébben is erős nekem. De nem fogok én sötétben órákon át olvasni mint a szegények.
Biztos jobb az 50-60-70.000Ft-os olvasó, ehhez kétség sem fér. De az árban is a duplája minden jobb készülék ennek az olvasónak. Én azt mondom, almát az almával kell összehasonlítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- [K2]: AnyDesk átverés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Postal: Bullet Paradise - A játék amit bejelentettek, majd el is kaszáltak
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux Mint
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Nintendo Switch
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Eladó Microsoft Surface Pro 9 i7 16GB ram 2TB ssd + Microsoft Surface Dock 2
- Lenovo Tab M11 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad 11(A16) 128GB Wifi Hibátlan/2026.11.27.Apple Gar./Akku 100%/p4613
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo Miix 520-12IKB : i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 12" 2K Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szerintem csak azért vetted most meg, hogy ellentmondj a negatív véleményeknek
), a kerdes: a sima vagy a Paperwhite legyen?