Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PSti: "Új" VGA kártya jelent meg: Gainward GeForce RTX 3060 Python II OC
- bitpork: Balcsis tali 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sidi: SBC, avagy ipari számítógép ISA kártyán
- KISDUCK: WhatSUP?
- PSti: Elit Liga - Titkos prím szám
-
29524 - 29401
29524 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-04 15:50 Téma összefoglaló
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. május
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jan herz
tag
Nem.
A KOReader egy különálló olvasóprogram.
A Kobo olvasókon egy Nickel nevű, linuxon alapuló operációs rendszer fut, és kétféle renderert használ. Az egyik a WebKit, ami a kepub fileokat nyitja meg. Illetve az RMSDK-t, ami meg az epubot. Utóbbinak elég régi verziója fut a Kobokon, és egy rakat új epub funkciót nem támogat.
A lényeg, ha valamilyen Nickel patchet használsz akkor az csak a Nickelen belül fog működni.Ha elindítod a KOReadert, akkor ugyanúgy a Nickel fut mint rendszer a háttérben, de a könyveket már a KOReader nyitja meg.
Így minden módosítás amit az egyikben csináltál az a másikat nem érinti.Értem, sejtettem, hogy így lesz.... Pedig fancy
-
Apollyon
Korrektor
Nem.
A KOReader egy különálló olvasóprogram.
A Kobo olvasókon egy Nickel nevű, linuxon alapuló operációs rendszer fut, és kétféle renderert használ. Az egyik a WebKit, ami a kepub fileokat nyitja meg. Illetve az RMSDK-t, ami meg az epubot. Utóbbinak elég régi verziója fut a Kobokon, és egy rakat új epub funkciót nem támogat.
A lényeg, ha valamilyen Nickel patchet használsz akkor az csak a Nickelen belül fog működni.Ha elindítod a KOReadert, akkor ugyanúgy a Nickel fut mint rendszer a háttérben, de a könyveket már a KOReader nyitja meg.
Így minden módosítás amit az egyikben csináltál az a másikat nem érinti. -
Apollyon
Korrektor
Nagyon klassz, kipróbáltam én is a miénken, és nálunk is működik az animáció Clara HD-n.
Egy dolog viszont – és jeleztem is a devnek – Dark mode-ban nem műxik. Kiadott erre egy fixet, szóval érdemes lehet azt felrakni, de nálam ugyanúgy nem működik az animáció ha Dark mode be van kapcsolva, Libra 2-n full bugos, Clara HD-n nem, viszont csak simán nem animálja a lapozást.Ezt meg lehet úgy kerülni, hogy bekapcsolod az Inverted mode-ot, amihez ugye újra kell indítani, de így lesz lapozási animációd sötét háttérrel. Érdekes viszont, ha így bekapcsolod a Dark mode-ot, akkor ugye fehér háttéren lesznek fekete betűk, viszont az animáció itt sem működik.
Különbség még az Inverted mode és a Dark mode között, hogy utóbbiban van egy extra anti-ghosting megoldás, ami ugye Inverted módban nincs, és így jobban ghostol. De szerintem nem vészes, teljesen jól használható.
-
jan herz
tag
NickelDissolve
Ez egy animált lapozási megoldás újabb Kobo modellekre, olyan mint ami a Kindle-ökben is van. Így néz ki: [link]
A dev szerint Libra Colour és Clara Colour/BW modelleken működik hivatalosan, meg Elipsa 2E-n, vagyis az MTK chipsetes olvasókkal.
Nálam működik Libra 2-vel, illetve még működhet Clara 2E-vel, régebbi modellekkel nem, hardveres korlát miatt.
Szerintem frankó, eddig még nem ütköztem problémába.KOReader mellett/alatt is működik? Erre nem találtam leírást.
-
Cs1csó
titán
Ahogy olvastam a készítő leírását, kb. bármire felteheted, bajt nem fog okozni, csak ha nem elég neki a hardver akkor "inaktív" lesz és kész.
Ha meg jó/elég neki a hardver akkor működni fog. -
doc
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
NickelDissolve
Ez egy animált lapozási megoldás újabb Kobo modellekre, olyan mint ami a Kindle-ökben is van. Így néz ki: [link]
A dev szerint Libra Colour és Clara Colour/BW modelleken működik hivatalosan, meg Elipsa 2E-n, vagyis az MTK chipsetes olvasókkal.
Nálam működik Libra 2-vel, illetve még működhet Clara 2E-vel, régebbi modellekkel nem, hardveres korlát miatt.
Szerintem frankó, eddig még nem ütköztem problémába.Na ezt mindjart ki is próbálom, koszi
-
Apollyon
Korrektor
NickelDissolve
Szerintem frankó, eddig még nem ütköztem problémába. -
dni
őstag
Nekem Boox Go 7 BW-m van, ott be lehet állítani alkalmazásonként, hogy a lapozó gombokra mennyit scrollozon. Pl 90% nyit, úgy nem olyan vészes pl redditet olvasni az einkbro Androidos app-ban.
De én inkább RSS appban lévő hírfolyamokat, blogokat, Instapaperben lévő cikkeket olvasok rajta ha épp nem könyvhöz van kedvem. -
MLA
aktív tag
Magán telefon iPhone 16 pro, annak is jó a kijelzője csak picit pici. Céges Xiaomi 17 ultra. Annak is jó a kijelzője. Inkább a kijelző bámulásának az ideje sok. Este jobb szeretek olvasni, könyvet, cikkeket, mindent, és az egy idő után sok a szememnek, ami amúgy is gyengélkedik már.
-
MLA
aktív tag
Boox Palma 2 prom van.
Olvasásra kiváló, netezésre, fórum olvasásra stb. NEKEM nem tetszik. Akad, laggol, élvezhetetlen. -
nyipp
tag
Tudom, hogy más kategória stb., de mondjuk az Onyx újabb modelljein (a Tab X C-n biztos), döbbenetesen jó a görgetés. Állati gyors és igen kevéssé szellemképes - a színek persze fertelmesek, de az lapozáskor is fennáll
Én rendszeresen benézek ide is róla, meg egyéb fórumokra is. Természetesen erre a célra nem versenyezhet egy jó minőségű tablettel így sem. -
Apollyon
Korrektor
A Viwoods vagy mi helyett inkább egy Boox Palmát vagy Palma 2-t vegyél.
E Inkes olvasón bármit is veszel, nem lesz ugyanaz mint amit eddig megszoktál. -
doc
nagyúr
na arra az eInk pont nem valo... probaltal valami normalisabb minosegu AMOLED kijelzos telefont?
-
MLA
aktív tag
Például fórumokat (akár ezt is) jó lenne olvasni rajta. Vagy híreket. Ezeket görgeteg, nem lapozod.
Telefonnal az a gondom, hogy elfárad a szemem, egy idő után elkezd könnyezni, ezért keresem az alternatívákat. -
Cs1csó
titán
-
Bozek
nagyúr
A görgetés nem az eInk erőssége, mivel akkor újra kell rajzolnia újra és újra mindent. De miért nem egyszerűbb lapozni?
Jónak néz ki, de ha már ekkora méret elég, akkor olvasok telefonon, az úgyis mindig nálam van. Alapvetően ez is egy telefon, csak eInk kijelzővel.
-
MLA
aktív tag
-
sniphoe
aktív tag
Alapvetően csak olvasni akar és a 7"-os méret is lehet nagyobb. Sőt, talán legyen is nagyobb. (most egy régi Kindle-t használ)
-
doc
nagyúr
En pl. Kobo-hivo vagyok, bar ott lehet hogy jelenleg nincs 7"-os, ha az fontos.
-
Bozek
nagyúr
Ha csak olvasni akar, akkor felesleges az Android-os olvasó. De mivel nem tudjuk a preferenciákat, így nehéz ajánlani bármit is.
-
sniphoe
aktív tag
Sziasztok! Rokonnak szeretnék ajándékba vásárolni egy e-book olvasót. A hozzászólásokat átolvasva jelenleg az Onyx BOOX Go 7 felé húzok. Továbbra is ez az ajánlott modell, ha nem kell színes és 100e a határ? Valamint hol érdemes beszerezni? Köszi!
-
csibe1
veterán
nem tudom miert csinaljak ezt a gumirozott muanyagot sztem kellemetlen a fogasa is.
ahol ki van teve kiprobalhato darab (pl mm) ott is mar latszik, hogy fosul nez ki a gumirozas rossz megfogni hamlik, kopik.
koromlakk lemoso az acetont tartalmaz (vagy helyettesitot), az oldja a muanyagot szoval inkabb csak tonkreteszed, az elejen persze jon lefele de maradandoan megmarja az egesz feluletet es az meg a jobbik ha a kepernyonek nem lesz baja.
ahogy irtak denszesz vagy tiszta alkohol. denszeszt kapsz barakacsaruhazban tiszta alkoholt meg gyogyszertarban, csak ne tocsogjon benne, ne menjen a kepernyo mellett be a keszulekbe.Nem kellett volna offba tenned, hasznos tanács, már ha megfogadják.

-
brugo
aktív tag
nem tudom miert csinaljak ezt a gumirozott muanyagot sztem kellemetlen a fogasa is.
ahol ki van teve kiprobalhato darab (pl mm) ott is mar latszik, hogy fosul nez ki a gumirozas rossz megfogni hamlik, kopik.
koromlakk lemoso az acetont tartalmaz (vagy helyettesitot), az oldja a muanyagot szoval inkabb csak tonkreteszed, az elejen persze jon lefele de maradandoan megmarja az egesz feluletet es az meg a jobbik ha a kepernyonek nem lesz baja.
ahogy irtak denszesz vagy tiszta alkohol. denszeszt kapsz barakacsaruhazban tiszta alkoholt meg gyogyszertarban, csak ne tocsogjon benne, ne menjen a kepernyo mellett be a keszulekbe.Remelem az InkPad 4 már nem tartalmazza ezt a ragacsos genyot .
-
rednifegnar
senior tag
ahogy irtak denszesz vagy tiszta alkohol. denszeszt kapsz barakacsaruhazban tiszta alkoholt meg gyogyszertarban, csak ne tocsogjon benne, ne menjen a kepernyo mellett be a keszulekbe. -
Bozek
nagyúr
-
csibe1
veterán
A körömlakk oldóval csak óvatosan, mert az elég csúnyán szétmarhat bizonyos anyagokat.
Épp feletted adtak tippet, ami bevált.
Minek érdeklődsz, ha nem fogadod meg a tanácsot?

-
brugo
aktív tag
Én denaturált szeszt szoktam használni ilyen ragacsos műanyaghoz. Sima konyhai papírtörlőt mártok bele, kinyomkodom, és több lépésben áttörlöm. Le fogja szedni a ragacsos réteget és egy kopogósabb műanyag marad csak a felület száradása után.
Ha egyéb baja nincs az olvasónak akkor csak ez miatt nem cserélném le...Körömlakk oldóval megindult a tisztulás de valami történt mert nem akar beindulni . Kell vegyek egy InkPad 4 -et ez van .
-
szekzol
tag
Én denaturált szeszt szoktam használni ilyen ragacsos műanyaghoz. Sima konyhai papírtörlőt mártok bele, kinyomkodom, és több lépésben áttörlöm. Le fogja szedni a ragacsos réteget és egy kopogósabb műanyag marad csak a felület száradása után.
Ha egyéb baja nincs az olvasónak akkor csak ez miatt nem cserélném le... -
Apollyon
Korrektor
-
brugo
aktív tag
-
Bozek
nagyúr
Nem a műanyag ragad, hanem a csúszásgátló, amivel be van vonva. Az már csak ilyen, de le lehet pucolni róla és akkor nincs gond.
-
Helios
tag
Nem alumínium, hanem műanyag kerete van (ezüst színre festve) az InkPad 4-nek. De az tény, hogy nincs rajta olyan gumiszerű anyag ami egy idő után ragacsos lesz.
(Sokat hordom kissé mostoha körülmények közt hátizsákban, ahol meg is tud feszülni. Amíg a gyári fedőlap szerű "tokban" volt, addig keletkezett a kereten - de csak ott - pár repedés és egyik sarkán kicsit meg is kopott. Az alu nem így nézne ki szerintem. Mióta olyan merev tokban van, ami teljesen körbeöleli, nem lett újabb repedés.)
-
Cs1csó
titán

Várj! Akkor ez úgy történt, hogy jöttek a visszajelzések, hogy "ragad" a műanyag, beszóltak a gyárba, hogy hogy izé nem jó onnan visszaszóltak, hogy "mi nem tudunk nem ragadósat" így kukázták a műanyagot és fém házat csináltattak hozzá ?
-
brugo
aktív tag
Szia alapvetően ez a 4 márka ami "jó" olvasókat készít: Kobo, Kindle, Onyx, Pocketbook
De van egyéb igény? Ahogy nézem ez egy nagyobb olvasó mint a szokásos 6"-osok? Mert ha ekkorát szeretnél akkor nem nagyon van alternatíva (inkpad 4
)Amazon Kindle Paperwhite (12th Gen) 2024 16GB 56k HUF-tól
A Kobo-nak nem találtam normális fekete-fehér - nem színes - olvasóban olyat ami 6"-nál nagyobb ezért nem irtam.
A PocketBook InkPad 4-ről nem tudom, hogy van e ilyen hibája neki, hogy ragad a műnyag egy idő után, remélhetőleg volt ilyen visszajelzés ami eljutott hozzájuk az InkPad 3-mal kapcsolatban így remélhetőleg javították a 4-ben.
Igazad van ,Én is úgy gondolom , hogy az InkPad 4 - el már nem ismétlik meg az InkPad 3 hibáit. ez már Aluminium keretet kapott
a hátlapja is más .
-
Cs1csó
titán
Szia alapvetően ez a 4 márka ami "jó" olvasókat készít: Kobo, Kindle, Onyx, Pocketbook
De van egyéb igény? Ahogy nézem ez egy nagyobb olvasó mint a szokásos 6"-osok? Mert ha ekkorát szeretnél akkor nem nagyon van alternatíva (inkpad 4
)Amazon Kindle Paperwhite (12th Gen) 2024 16GB 56k HUF-tól
A Kobo-nak nem találtam normális fekete-fehér - nem színes - olvasóban olyat ami 6"-nál nagyobb ezért nem irtam.
A PocketBook InkPad 4-ről nem tudom, hogy van e ilyen hibája neki, hogy ragad a műnyag egy idő után, remélhetőleg volt ilyen visszajelzés ami eljutott hozzájuk az InkPad 3-mal kapcsolatban így remélhetőleg javították a 4-ben.
-
brugo
aktív tag
kb 1O éve van egy " InkPad 3 " - as ólvasom , tökéletesen müködik de a kerete ragacsos lett a müanyag keret elkezdett degenerálodni . Tudnátok ajállani valami jobb minőségü
márkát ? -
MLA
aktív tag
-
Bozek
nagyúr
-
MLA
aktív tag
-
hockeyapu
senior tag
-
Bozek
nagyúr
-
Meglivorn
aktív tag
ilyen napos időben egy hasznos és jópofa kiegészítőnek megfontolandó lenne, mert a telóból sokszor semmit se látni.... de ezen az áron...
-
MLA
aktív tag
-
Bozek
nagyúr
Samsung telefonokkal inkompatibilis, Oppo-val és Vivo-val talán megy, de hibásan. Tényleg jó cucc.

-
MLA
aktív tag
-
hockeyapu
senior tag
Gyanítom, hogy nekem is az utolsó volt
Igazából nem zavar, jól működik, nem is kell update.Az úptadatékkal , csak rontottak rajta !
A kijelzőm alja szép pókhálós, de továbbra is tökéletesen 'műkszik' !
Lessz új, de ezt is megcsináltatom, nem t'ok megválni tőle !
-
Arolotifar
őstag
-
hockeyapu
senior tag
Nem hiszem, mivel a Note sorozat erre (is) volt kihegyezve. Ráadásul árban is a duplája volt anno az enyém a Go7-nek. Nem olyan jófejek a gyártók, hogy minden funkciót megadjanak az olcsóbb szériáknak.
@hockeyapu Jött megint frissítés a Note-ra

Tuti bennfentes vagy ! Nekem semmi ! Engem már rég elfelejtettek, elástak, megszüntettek !
-
matti70
tag
Nem minden gyártó spórolt rajta. A Xiaomi például nem. A DxOMark-os összehasonlítás szerint a Google Pixel 9-nél gáz a PWM, de még a Samsung Galaxy S24-mél se túl jó, viszont a Xiaomi 14T Pro-nál nagy frekvenciás PWM van.
Plusz egy idézet a GSMArena-ról, a 14T Pro kapcsán:
"The screen also supports high-frequency PWM dimming at 2880Hz for those of you who have sensitive eyes"Azért a 14T Pro-t hoztam fel és nem újabbat, mert nekem ez van. Az újnál a 3840 Hz-es PWM-et csak a 17T kapta meg a Mobilarénás teszt szerint, a 17T Pro nem, de a GSMArena szerint meg igen.
Sőt, a Xiaomi-nál a kompakt készülékek (15, 17, de még a 7 éves 9 SE telefonom is) DC dimminget is kaptak.
-
rednifegnar
senior tag
Nem minden gyártó spórolt rajta. A Xiaomi például nem. A DxOMark-os összehasonlítás szerint a Google Pixel 9-nél gáz a PWM, de még a Samsung Galaxy S24-mél se túl jó, viszont a Xiaomi 14T Pro-nál nagy frekvenciás PWM van.
"The screen also supports high-frequency PWM dimming at 2880Hz for those of you who have sensitive eyes"Azért a 14T Pro-t hoztam fel és nem újabbat, mert nekem ez van. Az újnál a 3840 Hz-es PWM-et csak a 17T kapta meg a Mobilarénás teszt szerint, a 17T Pro nem, de a GSMArena szerint meg igen.
ize?
-
Bozek
nagyúr
Nálam a telefon sajnos nem opció a kijelző miatt. Többek között azért sem, mert visszavett fényerőn durván zavarja a szemem az alacsony frekvenciás PWM. Nem is értem hogy ilyenen miért spóroltak a gyártók valaha is...
Mindegy, nekem hosszú szövegek olvasására csak e-book olvasó vagy papír formátum működik...))Nem minden gyártó spórolt rajta. A Xiaomi például nem. A DxOMark-os összehasonlítás szerint a Google Pixel 9-nél gáz a PWM, de még a Samsung Galaxy S24-mél se túl jó, viszont a Xiaomi 14T Pro-nál nagy frekvenciás PWM van.
-
Arolotifar
őstag
A régi olvasók idején még bizonyítani kellett a minőséggel, és meggyőzni a vásárlókat, hogy könyvek helyett/mellett dedikált könyvolvasót is vegyenek.
A régi kobojaim, amik már tizenévesek, még tök jól összerakott, kellemes tapintású eszközök. De mára már az új genes Libra 2-m külső borításának minősége meg a tejfölös dobozokéval vetekszik.A kedvencem a Kobo Clara 2E marketingje volt, aminél azt mondták, hogy tengerből kihalászott műanyagból van a borítása, szóval milyen jók vagyunk környezetvédelemből. Lefordítva: olcsó, gagyi műanyag, aminek te semmilyen hasznát nem látod. Egyébként tényleg nem egy hosszú évekre vásárolt eszköznél kellene botrányos minőségű műanyagokat használni, hanem akkor legalább valami fém / gumírozott jellegűt. De Kobonál a logika meg az észszerűség a hardverek terén nagyon rég látott vendégek.
A Note Air 2 readerem komplett fémházas, elegem lett a műanyag vackokból. Cserébe a gyári tok egy rakás vukitrágya volt, 1 évet bírt ki, aztán szétesett. Lengyeleknél vettem hozzá Armor tokot, ez bírja a gyűrődést.
Igazán beleférhetne a gyártoknak valami kemény, minőségi műanyag, ha fémre már nem telik... -
Apollyon
Korrektor
igazabol a pb verse minosegevel ilyen szempontbol nincs nagy baj, fembol van kivulrol ez is, meg ugy rendesen egyben van.
ami azert meglepett hogy a kepernyo koruli fem keret az nagyon durvan van kidolgozva, siman egy fem lemez kilukasztva, epp hogy sorja nincs rajta. eles az egesz, ujjadat elvagna ha huzgalnad rajta, ez kulonosen egy tapikijelzosnel eleg ize. meg egy kis lekerekites elletores sincs rajta.
Ezt a modellt még nem láttam, de a többinél érezhetően jobb minőségű anyagokból van a Pocketbook a kobónál.
Anno a reddit tele volt olyan posztokkal, hogy a fehér Libra 2-knél a képernyő felső sarkában a külső, műanyag borítás megrepedt. Pl.: [link] Mindegyik körülbelül itt, és nem ütődéstől, hanem időtől. Szóval a spórolt műanyag eredménye ez, ami elég gáz egy anno 60-80 ezer forintos kütyünél. -
rednifegnar
senior tag
A régi olvasók idején még bizonyítani kellett a minőséggel, és meggyőzni a vásárlókat, hogy könyvek helyett/mellett dedikált könyvolvasót is vegyenek.
A régi kobojaim, amik már tizenévesek, még tök jól összerakott, kellemes tapintású eszközök. De mára már az új genes Libra 2-m külső borításának minősége meg a tejfölös dobozokéval vetekszik.A kedvencem a Kobo Clara 2E marketingje volt, aminél azt mondták, hogy tengerből kihalászott műanyagból van a borítása, szóval milyen jók vagyunk környezetvédelemből. Lefordítva: olcsó, gagyi műanyag, aminek te semmilyen hasznát nem látod. Egyébként tényleg nem egy hosszú évekre vásárolt eszköznél kellene botrányos minőségű műanyagokat használni, hanem akkor legalább valami fém / gumírozott jellegűt. De Kobonál a logika meg az észszerűség a hardverek terén nagyon rég látott vendégek.
igazabol a pb verse minosegevel ilyen szempontbol nincs nagy baj, fembol van kivulrol ez is, meg ugy rendesen egyben van.
ami azert meglepett hogy a kepernyo koruli fem keret az nagyon durvan van kidolgozva, siman egy fem lemez kilukasztva, epp hogy sorja nincs rajta. eles az egesz, ujjadat elvagna ha huzgalnad rajta, ez kulonosen egy tapikijelzosnel eleg ize. meg egy kis lekerekites elletores sincs rajta.
-
rednifegnar
senior tag
nem tudom mennyire uj egy ilyen akksi, mivel egy 20 eves tipusrol van szo igy nyilvan az utangyartok se naponta gyartjak hozza az akkut (gyari ugye nincs). datum nincs rajta.
szoval siman lehet, hogy az uj akku is mar evek ota all valami raktarban. ki tudja milyen lesz, de ezt igy nehez megitelni fel nap alatt. -
Cs1csó
titán
Ez az "újrahasznosított" műanyag oltári baromság, drága elektronikai cikkekbe tenni. Maximálisan támogatom pl. kukákba, vagy lavórokba, szemeteszsákokba, stb. de nyilván nem okosórába, okostelefonba, stb. -
Apollyon
Korrektor
az nem igazan szamit bele a funkciokba, ugy nyilvan tobb van azokon amiken van gepelesi lehetoseg.
de presze az abc-s kindlek ilyen szempontbol nyertek.
ettol fuggetlenul a sony nagyon ki volt talalva funkcionalisan. a fokepernyoje is. nekem jobban bejon mint amikkel eddig talalkoztam. gyorsan el lehet igazodni rengeteg konyv kozott. nem is ertem a mostaniakon miert nincsenek ilyen megoldasok.
feltettem a pb verse pro-ra a koreadert. nem tudom, igazabol nekem tovabbra is a konyvek kozotti valogatas hianyzik legjobban es valahogy ezzel se lett sokkal jobb. meg mindig gondolkodom rajta kell e nekem mert a hattervilagitason kivul sok elonyet nem latom.
kicsereltem a sony300-ban az akkut, annyira nem volt veszes, kivi leszek mennyivel birja jobban mint az eredeti 20 eves.
-
Cs1csó
titán
az nem igazan szamit bele a funkciokba, ugy nyilvan tobb van azokon amiken van gepelesi lehetoseg.
ettol fuggetlenul a sony nagyon ki volt talalva funkcionalisan. a fokepernyoje is. nekem jobban bejon mint amikkel eddig talalkoztam. gyorsan el lehet igazodni rengeteg konyv kozott. nem is ertem a mostaniakon miert nincsenek ilyen megoldasok.
feltettem a pb verse pro-ra a koreadert. nem tudom, igazabol nekem tovabbra is a konyvek kozotti valogatas hianyzik legjobban es valahogy ezzel se lett sokkal jobb. meg mindig gondolkodom rajta kell e nekem mert a hattervilagitason kivul sok elonyet nem latom.
kicsereltem a sony300-ban az akkut, annyira nem volt veszes, kivi leszek mennyivel birja jobban mint az eredeti 20 eves.
Nyilván mivel ÚJ ezért jó lesz. Az más kérdés, hogy utángyártott stb. így lehet nem lesz olyan erős, vagy tartós mint anno a gyári.
-
rednifegnar
senior tag
Jogos

Mondjuk az én Kindle 3-on 48 gomb van a bekapcsoló nélkül, ha jól számoltam, szóval én nyertem
Az X3 már azért túl kicsi, de tetszik az X4-es, kár, hogy nincs világítása, sötétben, ágyban pont jó lenne ilyen elalvós egykezes olvasónak. Tudsz valami linket dobni, hogy lehet átvarázsolni a kínai nyelvről mondjuk angolra? Hol érdemes ennek utánaolvasni?az nem igazan szamit bele a funkciokba, ugy nyilvan tobb van azokon amiken van gepelesi lehetoseg.
-
Apollyon
Korrektor
Nálam a telefon sajnos nem opció a kijelző miatt. Többek között azért sem, mert visszavett fényerőn durván zavarja a szemem az alacsony frekvenciás PWM. Nem is értem hogy ilyenen miért spóroltak a gyártók valaha is...
Mindegy, nekem hosszú szövegek olvasására csak e-book olvasó vagy papír formátum működik...)) -
csibe1
veterán
Szerintem jó, hogy ilyen is van. Én a gombokat preferálom + világítás, viszont olyan sajnos nincs, hogy világítás van, de érintőképernyő nincs. Ugyanis nemsoká jön az S4, ami droidos lesz, világít majd de gombok nélkül + táccs.
Ha már választani kell, akkor inkább gombok a táccsal szemben, a világítás meg egy clip-on-light-tal pótolható.
Ha nincs táccs és világítás sem, annak olyan előnye van, hogy észrevehetően élesebb a kijelzője a világítós+táccsos testvéreihez képest, mivel kevesebb extra réteg van a képpontok és a szem között.
Nálam marad a telefon éjszakai módra állítva az olvasóprogit, nappal is.
Az mindig nálam van. -
Apollyon
Korrektor
"Az xteink oldalán 20%-os akció van holnapig, ha érdekel...."
Ránéztem kíváncsiságból, elég érdekesen mixelték a tudásukat (X3-X4).
Valahogy egyik se az igazi. A világítás meg hiánycikk, és az inverz mód is.
Értem én, hogy pici meg minden, de nem tud annyit. hogy ezt még a telefon mellett magammal hurcoljam, főleg ilyen gyenge tudással.
Ha már ebook olvasó akkor inkább teszek hozzá, és veszek egy normálisat.Szerintem jó, hogy ilyen is van. Én a gombokat preferálom + világítás, viszont olyan sajnos nincs, hogy világítás van, de érintőképernyő nincs. Ugyanis nemsoká jön az S4, ami droidos lesz, világít majd de gombok nélkül + táccs.
Ha már választani kell, akkor inkább gombok a táccsal szemben, a világítás meg egy clip-on-light-tal pótolható.
Ha nincs táccs és világítás sem, annak olyan előnye van, hogy észrevehetően élesebb a kijelzője a világítós+táccsos testvéreihez képest, mivel kevesebb extra réteg van a képpontok és a szem között.
-
csibe1
veterán
Kezdetben mondjuk itt tudsz utánaolvasni

Én a CrossPoint egyik leágazását használom a CrossInket. https://crossink.uxj.io/
Tud magyarul is, de egyenlőre nem igazán sikerült a felülethez igazítani (néhol lelóg a gombokról, vagy fura a fordítás), ezért gyorsan visszatértem magyarra.
Olvasni pont mint egy igazi könyvet egy éjjeli lámpa is elég, bár otthon olvasni a kobomat használom.
Az xteink oldalán 20%-os akció van holnapig, ha érdekel...."Az xteink oldalán 20%-os akció van holnapig, ha érdekel...."
Ránéztem kíváncsiságból, elég érdekesen mixelték a tudásukat (X3-X4).
Valahogy egyik se az igazi. A világítás meg hiánycikk, és az inverz mód is.
Értem én, hogy pici meg minden, de nem tud annyit. hogy ezt még a telefon mellett magammal hurcoljam, főleg ilyen gyenge tudással.
Ha már ebook olvasó akkor inkább teszek hozzá, és veszek egy normálisat. -
jan herz
tag
Jogos

Mondjuk az én Kindle 3-on 48 gomb van a bekapcsoló nélkül, ha jól számoltam, szóval én nyertem
Az X3 már azért túl kicsi, de tetszik az X4-es, kár, hogy nincs világítása, sötétben, ágyban pont jó lenne ilyen elalvós egykezes olvasónak. Tudsz valami linket dobni, hogy lehet átvarázsolni a kínai nyelvről mondjuk angolra? Hol érdemes ennek utánaolvasni?Kezdetben mondjuk itt tudsz utánaolvasni

Én a CrossPoint egyik leágazását használom a CrossInket. https://crossink.uxj.io/
Tud magyarul is, de egyenlőre nem igazán sikerült a felülethez igazítani (néhol lelóg a gombokról, vagy fura a fordítás), ezért gyorsan visszatértem magyarra.
Olvasni pont mint egy igazi könyvet egy éjjeli lámpa is elég, bár otthon olvasni a kobomat használom.
Az xteink oldalán 20%-os akció van holnapig, ha érdekel.... -
Apollyon
Korrektor
Jogos

Az X3 már azért túl kicsi, de tetszik az X4-es, kár, hogy nincs világítása, sötétben, ágyban pont jó lenne ilyen elalvós egykezes olvasónak. Tudsz valami linket dobni, hogy lehet átvarázsolni a kínai nyelvről mondjuk angolra? Hol érdemes ennek utánaolvasni?A Pocketbook nekem sem szimpatikus, de a BW Era modelleket én is simán használnám Koreaderrel.
Xteink cuccokra ezt kell felrakni hogy használható legyen: CrossPoint Reader
Plusz lehet hozzá venni felcsiptethető lámpát, szerintem úgy is jó lehet olvasni sötétben. Én anno így olvastam a Kobo Touchomon. -
Berci77
tag
Boox Page-m van (a Go annak az újabb változata). Be lehet állítani mennyi idő után kapcsoljon ki (nem sleep), ha az embernek esetleg pár napig nincs ideje olvasni (nekem pl 2 nap de lehet hosszabb idő). (akár úgy is hogy automatikusan soha ne kapcsoljon le, csak sleep)
Most kipróbáltam, teljesen OFF-ról 45 mp alatt áll fel a rendszer. Ez soknak is tűnhet, de tényleg csak többnapos állás után kell (esetleg) és kb. az ember benyomja a gombot, és mire bekuckózza magát az olvasáshoz a cucc készen áll.
Ha napi szinten használja valaki, akkor nincs semmi fennakadás, egy képfrissítésnyi idő amig a sleepből kijön.Nem akarok senkit meggyőzni, mindenkinek más a preferenciája és a használati szokásai. Csak információ a döntéshez.
Köszi neked is a hasznos infókat!
Illetve mindenkinek, aki érdemileg segített!
Annyit szűrtem le még a Go 7 változatairól, hogy a feketének síkban van a kijelzője a rajta lévő védőüveg miatt, ezért kevésbé érezni azt, hogy közvetlenül a papíron lévő betűket olvasná az ember. A fehéren nincs ez az üveg, süllyesztett a kijelző, hasonlít az én Kindle Keyboardomhoz, közvetlenül az e-ink felületét nézem, jobban papírszerű az olvasási élmény, viszont a fehér káva kevésbé szerencsés az átderengő világítás miatt, valamint mellette azért szürkének tűnik még a Carta 1300 e-ink panel is, ami zavaró lehet.
Nekem a legjobban egy fekete modell tetszene a fehér kijelzőjével. KB. a Kobo Libra 2 volt ilyen. Na az meg már nincs. Majd megálmodom. -
Berci77
tag
ha elforditod akkor oldalt lesznek a gombok.
de amugy megertem, minel tobb fizikai gomb annal jobb.
az x3-on 7 (+1) fizikai gomb van, de nem erintos.
a sony prs300-omon 20 db gomb van. nem tom volt e meg ennyi gombos olvaso, de ez nagyon jo (ez se erintos).
verse pro nalam van 1 hete, nem birom megszeretni, nem tudom megtartom e, hattervilagitas ami hianyozna, foleg telen. meg raprobalom a koreadert.
az erintos resz amugy eleg jol konfigolhato, minden zonahoz megadhatod mit csinaljon (vagy ne csinaljon) nekem a fokepernyoje es konyvtar resze ami nagyon nem tetszik.Jogos

Az X3 már azért túl kicsi, de tetszik az X4-es, kár, hogy nincs világítása, sötétben, ágyban pont jó lenne ilyen elalvós egykezes olvasónak. Tudsz valami linket dobni, hogy lehet átvarázsolni a kínai nyelvről mondjuk angolra? Hol érdemes ennek utánaolvasni? -
Berci77
tag
Nem sok választási lehetőség van ma ha valaki 6 inchnél nagyobb rendes könyvolvasót szeretne. Az igényeidre van 1-2 féle olvasó talán és ennyi. A Boox Go 7 BW simán jó választás lehet, illetve még megnézhetnéd a nemrég megjelent Pocketbook Era Lite-ot. Oldalt vannak a gombjai nem lent, és elvileg már a nightly koreader simán működik vele. Bár a jegyzetelés az offos elvileg.
---------------
A Kaleido kijelző felejtős e-könyv olvasókba. A színes kijelzők inkább a képregényt olvasóknak való, autókra borításnak a fényezés helyett, meg lidli árcéduláknak.Köszönöm szépen az infókat! Utánanéztem a PB Era és Era Lite modelleknek, nekem változatlanul nem szimpatikus a márka.
-
Arolotifar
őstag
Kikapcsolni akkor érdemes, ha heti max 1x olvasol, amúgy simán maradhat alvó módban. A heti 2-3x bekapcsoláskor jóval több energiát fogyasztanak a boot folyamatok, mintha csak alvóban csücsül a cucc érintetlenül.
Egyébként meg nem lesz olyan e-olvasó aminél ez másképp lenne. Bármilyen oprendszer hasonlóképp működik, mindegy hogy android vagy linux, alvó mód a preferált heti többszöri olvasáshoz. Ha meg valaki csak heti 1x olvas, akkor az üzemidő gyakorlatilag édesmindegy.Én tudom, ő is tudja
De páromnak nincs lehetősége rendszeresen olvasni. Ennyi.
-
Meglivorn
aktív tag
Boox Page-m van (a Go annak az újabb változata). Be lehet állítani mennyi idő után kapcsoljon ki (nem sleep), ha az embernek esetleg pár napig nincs ideje olvasni (nekem pl 2 nap de lehet hosszabb idő). (akár úgy is hogy automatikusan soha ne kapcsoljon le, csak sleep)
Most kipróbáltam, teljesen OFF-ról 45 mp alatt áll fel a rendszer. Ez soknak is tűnhet, de tényleg csak többnapos állás után kell (esetleg) és kb. az ember benyomja a gombot, és mire bekuckózza magát az olvasáshoz a cucc készen áll.
Ha napi szinten használja valaki, akkor nincs semmi fennakadás, egy képfrissítésnyi idő amig a sleepből kijön.Nem akarok senkit meggyőzni, mindenkinek más a preferenciája és a használati szokásai. Csak információ a döntéshez.
-
Apollyon
Korrektor
Mert nincs ideje napi szinten olvasni.
Kikapcsolni akkor érdemes, ha heti max 1x olvasol, amúgy simán maradhat alvó módban. A heti 2-3x bekapcsoláskor jóval több energiát fogyasztanak a boot folyamatok, mintha csak alvóban csücsül a cucc érintetlenül.
Egyébként meg nem lesz olyan e-olvasó aminél ez másképp lenne. Bármilyen oprendszer hasonlóképp működik, mindegy hogy android vagy linux, alvó mód a preferált heti többszöri olvasáshoz. Ha meg valaki csak heti 1x olvas, akkor az üzemidő gyakorlatilag édesmindegy. -
Arolotifar
őstag
Nem hiszem, mivel a Note sorozat erre (is) volt kihegyezve. Ráadásul árban is a duplája volt anno az enyém a Go7-nek. Nem olyan jófejek a gyártók, hogy minden funkciót megadjanak az olcsóbb szériáknak.
@hockeyapu Jött megint frissítés a Note-ra

-
Arolotifar
őstag
-
bbmt
senior tag
Inkább a hardvere gyenge, mert a Note Air 2 (az én olvasóm) kikapcsolt állapotból kb. 20 mp alatt áll fel, alvóból 2 mp. Feketét vettem neki és hozzá szürke színű gyári tokot. Arra nem tudok válaszolni, hogy mennyi idő alatt merül le, mert szó nélkül tölti
Most mértem a kedvedért az időt, kikapcsolt állapotból 35 mp, sleepből 2 mp. Nem csillog a kijelző. Nem vettünk ceruzát, mert ha olyan van, akkor az enyémen jegyzetel 
De miért kapcsolja ki? Nem fog lemerülni, sokáig bírja alvó módban.
-
Apollyon
Korrektor
Köszönöm az érdemi infót! Sajnos az android miatt erre számítottam. A mostani Kindle-ön gyakorlatilag 2 másodperc alatt folytatom az olvasást sleep-ből és mondjuk 4 másodperc alatt kikapcsolásból.
A Go7 mennyi idő alatt merül le sleepben? Onnan mennyi idő folytatni az olvasást?
Melyik változatot vettétek? Fekete vagy fehér? Nem csillog a kijelzője? Ceruzát vettetek hozzá?
Megköszönném, ha a többi felvetésemre is tudnál írni!
Nem sok választási lehetőség van ma ha valaki 6 inchnél nagyobb rendes könyvolvasót szeretne. Az igényeidre van 1-2 féle olvasó talán és ennyi. A Boox Go 7 BW simán jó választás lehet, illetve még megnézhetnéd a nemrég megjelent Pocketbook Era Lite-ot. Oldalt vannak a gombjai nem lent, és elvileg már a nightly koreader simán működik vele. Bár a jegyzetelés az offos elvileg.
---------------
A Kaleido kijelző felejtős e-könyv olvasókba. A színes kijelzők inkább a képregényt olvasóknak való, autókra borításnak a fényezés helyett, meg lidli árcéduláknak. -
Berci77
tag
Inkább a hardvere gyenge, mert a Note Air 2 (az én olvasóm) kikapcsolt állapotból kb. 20 mp alatt áll fel, alvóból 2 mp. Feketét vettem neki és hozzá szürke színű gyári tokot. Arra nem tudok válaszolni, hogy mennyi idő alatt merül le, mert szó nélkül tölti
Most mértem a kedvedért az időt, kikapcsolt állapotból 35 mp, sleepből 2 mp. Nem csillog a kijelző. Nem vettünk ceruzát, mert ha olyan van, akkor az enyémen jegyzetel 
Köszönöm az infókat! A Note Air 2 tud olyat, hogy megnyitott pdf-be/e-könyvbe belefirkálsz, aláhúzol/kiemelsz szövegeket és a végén rámented az eredeti formátumban? Gondolom ha igen, akkor a Go7 is tudja.
-
hockeyapu
senior tag
Köszönöm az érdemi infót! Sajnos az android miatt erre számítottam. A mostani Kindle-ön gyakorlatilag 2 másodperc alatt folytatom az olvasást sleep-ből és mondjuk 4 másodperc alatt kikapcsolásból.
A Go7 mennyi idő alatt merül le sleepben? Onnan mennyi idő folytatni az olvasást?
Melyik változatot vettétek? Fekete vagy fehér? Nem csillog a kijelzője? Ceruzát vettetek hozzá?
Vedd meg a Go 7-t, aztán majd lessz valami, legfeljebb visszaküldöd !

De jobbat nem fogsz találni (nem létezik !)! Az Én 6 éves gépem is 2sec alatt kinyitja a könyvet, amit olvasok éppen !
-
rednifegnar
senior tag
Szerintem félreérted az írásomat, egyáltalán nem vitaindítónak szántam. Leírtam, hogy NEKEM nem jók az alsó gombok, erre elkezded vitatni, mert MÁSNAK meg igen. Mi ennek az értelme? A statisztikában persze lehet igazad, de kérlek fogadd el, hogy nekem a pocketbookok nem szimpatikusak. Nem gondolom, hogy magyaráznom kellene, így is többet írtam már erről, mint szükséges lenne. Van esetleg tapasztalatod azokban a kérdésekben, amiket feltettem?
ha elforditod akkor oldalt lesznek a gombok.
de amugy megertem, minel tobb fizikai gomb annal jobb.
az x3-on 7 (+1) fizikai gomb van, de nem erintos.
a sony prs300-omon 20 db gomb van. nem tom volt e meg ennyi gombos olvaso, de ez nagyon jo (ez se erintos).
verse pro nalam van 1 hete, nem birom megszeretni, nem tudom megtartom e, hattervilagitas ami hianyozna, foleg telen. meg raprobalom a koreadert.
az erintos resz amugy eleg jol konfigolhato, minden zonahoz megadhatod mit csinaljon (vagy ne csinaljon) nekem a fokepernyoje es konyvtar resze ami nagyon nem tetszik. -
Arolotifar
őstag
-
Berci77
tag
Páromnak Go7-et vettem januárban. Egy baja van vele, ha kikapcsolja, elég lassan áll fel a rendszer. Alvó módban nincs ilyen gond. Minden más téren elégedett vele.
-
Berci77
tag
"természetellenesen kellene tartanom "
Egy könyvet se oldalról markolsz meg, ha egy kézben fogod. Sokaknek meg pont az a természetellenes, hogy oldalt vannak a gombok. Nem vagyunk egyformák, ezt nem írtad amúgy az első hozzászólásban.
"hogy több spontán kijelzőtörésről, fagyásról és lassulásról olvastam a Pocketbookoknál"
Én olvastam Kobo-nál is, akkor az is szar?
Ezek is spontánok, egyik felhasználó sem érti, hogy mitől van. Persze, mert nem fogja leírni, hogy leejtette, ledobta, ráült...
A pontos számokat meg nem ismerjük, hogy mennyi eladottból mennyinél történt törés. Ha A olvasónál 10-ből 3 törik, de csak 1 jelzi ezt a hibát, míg a B olvasónál 10-ből 2 törik, és mindketten jelzik, akkor melyiknél van több törés?

Szerintem félreérted az írásomat, egyáltalán nem vitaindítónak szántam. Leírtam, hogy NEKEM nem jók az alsó gombok, erre elkezded vitatni, mert MÁSNAK meg igen. Mi ennek az értelme? A statisztikában persze lehet igazad, de kérlek fogadd el, hogy nekem a pocketbookok nem szimpatikusak. Nem gondolom, hogy magyaráznom kellene, így is többet írtam már erről, mint szükséges lenne. Van esetleg tapasztalatod azokban a kérdésekben, amiket feltettem?
-
Arolotifar
őstag
-
Bozek
nagyúr
A PB Verse Pro inkább a Kobo Clara és a Boox Go 6 kategóriája szerintem, ott meg azért nincs 30 ezer különbség, ahogy sugalltad. MM-ban megtapogattam azt hiszem pont ezt a típust. A kijelző alatti gombok számomra értelmezhetetlenek, teljesen természetellenesen kellene tartanom az olvasót és az ujjaimat, hogy tudjak velük lapozni (nekem az oldalsó lapozógombok és az asszimetrikus kialakítás a nyerő), valamint a cucc jó lassúnak is tűnt. Az már csak extra, hogy több spontán kijelzőtörésről, fagyásról és lassulásról olvastam a Pocketbookoknál, mint más márkáknál. Ha jól látom inkább a PB Era lenne verenytársa a Go7-nek vagy a Kobo librának. Ott szintén nincs 30 ezer különbség, inkább 10-15, ami nekem belefér. Sajnos a Librából nem látok BW típust és kissé félek a Kaleido kijelzőtől. De amiket kérdeztem (Whispersync, send-to-Kindle jellegű funkció) ezeken nincs?
A Pocketbookon nem látom, hogy lehetne jegyzetelni."természetellenesen kellene tartanom "
Egy könyvet se oldalról markolsz meg, ha egy kézben fogod. Sokaknek meg pont az a természetellenes, hogy oldalt vannak a gombok. Nem vagyunk egyformák, ezt nem írtad amúgy az első hozzászólásban.
"hogy több spontán kijelzőtörésről, fagyásról és lassulásról olvastam a Pocketbookoknál"
Én olvastam Kobo-nál is, akkor az is szar?
Ezek is spontánok, egyik felhasználó sem érti, hogy mitől van. Persze, mert nem fogja leírni, hogy leejtette, ledobta, ráült...
A pontos számokat meg nem ismerjük, hogy mennyi eladottból mennyinél történt törés. Ha A olvasónál 10-ből 3 törik, de csak 1 jelzi ezt a hibát, míg a B olvasónál 10-ből 2 törik, és mindketten jelzik, akkor melyiknél van több törés?

-
Berci77
tag
Pontosabban van hozzá toll, csak külön meg kell venni
Én is így látom. Van esetleg tapasztalatod ezekkel, elsősorban a Go7 B&W-tal?
-
Berci77
tag
ONYX BOOX GO 6 gen II.
Ez jegyzetelőtollas (szerintem jelenleg az egyetlen ebben a méretben, de javítsatok ki, ha tévedek !), sd kártya, meg minden egyébnek megfelel, de lapozógombok sajnos nincsenek rajta !
A BOOX Onyx e-book 7" - Go 7 ezen vannak lapozógombok, de nincs hozzá jegyzetelő toll .Ahogy elnézem a Go7 széria is jegyzetelős, külön kell tollat venni. Van infód, tapasztalatod a feltett kérdéseimmel kapcsolatban? A technikai adatokat én is kikerestem, nem a gyártói oldalt nem találom, hanem azt kérdeztem, milyenek ezek a gyakorlatban a leírt szempontok alapján.
-
Berci77
tag
Esetleg pont a gyártói oldalon nem futottam bele semmilyen információba. Keresésnél vagy videóban jött ez velem szemben. Van konkrét tapasztalatod ezekkel az olvasókkal, vagy csak annyi a tipped, hogy keressek rá?
-
Arolotifar
őstag
ONYX BOOX GO 6 gen II.
Ez jegyzetelőtollas (szerintem jelenleg az egyetlen ebben a méretben, de javítsatok ki, ha tévedek !), sd kártya, meg minden egyébnek megfelel, de lapozógombok sajnos nincsenek rajta !
A BOOX Onyx e-book 7" - Go 7 ezen vannak lapozógombok, de nincs hozzá jegyzetelő toll .Pontosabban van hozzá toll, csak külön meg kell venni
-
hockeyapu
senior tag
ONYX BOOX GO 6 gen II.
A BOOX Onyx e-book 7" - Go 7 ezen vannak lapozógombok, de nincs hozzá jegyzetelő toll .ONYX BOOX GO COLOR 7 (Gen. 2), 7" ez jegyzetelős, csak ez már színes !
Sima monocromban jegyzetelős, csak a Go 6" Gen II. van
Vagy a Palma II. pro, ami megint csak színes, az oldalsó gombokkal lehet lapozni és Android 15-ös van rajta (ha ez számít ) !
Most nézem a GO 6 gen II. csak Android 11-es, pedig a legújabb modelljük (ezt az energia és költséghatékonysággal magyarázzák, mert az újabb verziók több energiát fogyasztanak ) ! -
hockeyapu
senior tag
Sziasztok!
Mostanában hanyagoltam az olvasóm, szeretnék újra többet olvasni, de mivel az ősi Kindle Keyboardom nem világítós és kezd megdögleni az akksija gondolkodom új készülék beszerzésén. Igyekeztem visszaolvasni, de maradtak kérdések:
- Nagyon szeretem a mostani fizikai lapozógombjait, azóta sem láttam ilyen klasszul - a felületbe integrált, tehát nem “kiálló” módon - kialakított megoldást. Tehát lapozógombosat keresek.
- Mindenképpen világítósat szeretnék, viszont legnagyobb csalódásom egy Paperwhite 1-es (vagy kettes) volt: nagyon inhomogén volt a megvilágítása és baromira zavart a kékes fénye. El is adtam egy hónap után. Olyat keresek, aminek egészen alacsonyra lehet levenni a fényerejét, nagyon homogén a világítása és lehet szembarátabb módon melegebbre venni a tónusát.
- A mosani 6”-es, ez nekem elég, 6-7-es méretben gondolkodom.
- Nagyon nem szeretném, ha egy kicsit is csillogna, szivárványosodna a kijelző, csak ff-ben olvasnék, így lehetőleg nem színes megoldást keresek. Ha meg színes, ne rontsa a ff olvasási élményt.
- Néha jegyzetfüzetnek is használnám, illetve előnyös lenne, ha egy megnyitott könyvre/doksira/pdf-re tudnék jegyzetelni, kiemelni, azt utána pdf-be menteni. Nem tudom, ez mennyire reális elvárás. Gondolom erre leginkább egy reMarkable lenne a legjobb, az viszont nem jó olvasónak és baromira túlárazott szvsz. Amúgy pdf-et nem olvasnék rajta, de vannak oktatóanyagaim, amikből tanulnék, belejegyzetelnék.
- Nem akarom, hogy fagyjon, lassú legyen, baszakolódni kelljen vele, hogy az alap dolgok is működjenek.
- Nem szeretném, ha minden egyes alkalommal egy percet kellene valami bootra várnom, vagy “állásában” lemerülne pár nap alatt. A mostani Kindle hetekig elvolt egy töltéssel, amikor bekapcsoltam másodpercek alatt már olvashattam is onnan, ahol abbahagytam. Ilyet szeretnék.
- A Kindle whispersync funkcióját nagyon szeretem: ott folytatom a könyvet a telefon Kindle alkalmazásával, ahol az olvasón abbahagytam. Ilyet tudnak más márkák?
- Szintén sokat használtam a send-to-kindle funkciót: csak elküldtem egy “tetszőleges” fájlt és már ott volt az olvasón rendes e-bookban. Ilyet tudnak mások?Kindle-t és Pocketbookot nem szeretnék. Nálam maradt a Kobo és a Boox. Utóbbiból leginkább a Go 7 FF (nem színes) kiadása tetszik, de nem tudom, mennyire merül le magában, vagy bootol gyorsan az android. Azt látom, a fehér és a fekete más felületű kijelzővel szerelt, de nem tudom, melyik lenne nekem a jobb. Feketén az üveg gondolom tartósabb, de kérdés, nem csillog-e. A fehéren ha jól értem plasztik a felület, talán írni jobb, gondolom “mattabb”, de könnyebben sérülhet. Esetleg várható-e ebből 2. kiadás. A színesből van, a 6-osból most jött ki. Esetleg ha mégis lemondok a lapozógombokról akkor még ez is érdekes lehet.
Előbbiből a Sage az, ami hasonló, de látom a FF kifutott csak színes van. Ez mennyire gázabb? Illetve esetleg itt is van a Clara ff gombok nélkül.
Köszönöm a tanácsaitokat!ONYX BOOX GO 6 gen II.
A BOOX Onyx e-book 7" - Go 7 ezen vannak lapozógombok, de nincs hozzá jegyzetelő toll . -
Berci77
tag
"Ilyet tudnak más márkák?"
Tudnak, de a Pocketbook-ot kizártad. Hogy miért, az tnem tudom, de biztos van rá okod. Ott van lapozógomb, állítható fényerő és színhőmérséklet, e-mailes küldés, valamint Android-ra és iOS-re is van Pocketbook reader.
A leírtak és az általad említettek közül akkor a Boox GO 7-et ajánlom, de szerintem az is túlárazott a maga 90 ezer Ft-os árával, miközben egy Pocketbook Verse Pro-t 60 ezerért beszerezhetnél és még vízálló is.
A PB Verse Pro inkább a Kobo Clara és a Boox Go 6 kategóriája szerintem, ott meg azért nincs 30 ezer különbség, ahogy sugalltad. MM-ban megtapogattam azt hiszem pont ezt a típust. A kijelző alatti gombok számomra értelmezhetetlenek, teljesen természetellenesen kellene tartanom az olvasót és az ujjaimat, hogy tudjak velük lapozni (nekem az oldalsó lapozógombok és az asszimetrikus kialakítás a nyerő), valamint a cucc jó lassúnak is tűnt. Az már csak extra, hogy több spontán kijelzőtörésről, fagyásról és lassulásról olvastam a Pocketbookoknál, mint más márkáknál. Ha jól látom inkább a PB Era lenne verenytársa a Go7-nek vagy a Kobo librának. Ott szintén nincs 30 ezer különbség, inkább 10-15, ami nekem belefér. Sajnos a Librából nem látok BW típust és kissé félek a Kaleido kijelzőtől. De amiket kérdeztem (Whispersync, send-to-Kindle jellegű funkció) ezeken nincs?
A Pocketbookon nem látom, hogy lehetne jegyzetelni. -
csibe1
veterán
Sziasztok!
Mostanában hanyagoltam az olvasóm, szeretnék újra többet olvasni, de mivel az ősi Kindle Keyboardom nem világítós és kezd megdögleni az akksija gondolkodom új készülék beszerzésén. Igyekeztem visszaolvasni, de maradtak kérdések:
- Nagyon szeretem a mostani fizikai lapozógombjait, azóta sem láttam ilyen klasszul - a felületbe integrált, tehát nem “kiálló” módon - kialakított megoldást. Tehát lapozógombosat keresek.
- Mindenképpen világítósat szeretnék, viszont legnagyobb csalódásom egy Paperwhite 1-es (vagy kettes) volt: nagyon inhomogén volt a megvilágítása és baromira zavart a kékes fénye. El is adtam egy hónap után. Olyat keresek, aminek egészen alacsonyra lehet levenni a fényerejét, nagyon homogén a világítása és lehet szembarátabb módon melegebbre venni a tónusát.
- Nagyon nem szeretném, ha egy kicsit is csillogna, szivárványosodna a kijelző, csak ff-ben olvasnék, így lehetőleg nem színes megoldást keresek. Ha meg színes, ne rontsa a ff olvasási élményt.
- Néha jegyzetfüzetnek is használnám, illetve előnyös lenne, ha egy megnyitott könyvre/doksira/pdf-re tudnék jegyzetelni, kiemelni, azt utána pdf-be menteni. Nem tudom, ez mennyire reális elvárás. Gondolom erre leginkább egy reMarkable lenne a legjobb, az viszont nem jó olvasónak és baromira túlárazott szvsz. Amúgy pdf-et nem olvasnék rajta, de vannak oktatóanyagaim, amikből tanulnék, belejegyzetelnék.
- Nem akarom, hogy fagyjon, lassú legyen, baszakolódni kelljen vele, hogy az alap dolgok is működjenek.
- Nem szeretném, ha minden egyes alkalommal egy percet kellene valami bootra várnom, vagy “állásában” lemerülne pár nap alatt. A mostani Kindle hetekig elvolt egy töltéssel, amikor bekapcsoltam másodpercek alatt már olvashattam is onnan, ahol abbahagytam. Ilyet szeretnék.
- A Kindle whispersync funkcióját nagyon szeretem: ott folytatom a könyvet a telefon Kindle alkalmazásával, ahol az olvasón abbahagytam. Ilyet tudnak más márkák?
- Szintén sokat használtam a send-to-kindle funkciót: csak elküldtem egy “tetszőleges” fájlt és már ott volt az olvasón rendes e-bookban. Ilyet tudnak mások?Kindle-t és Pocketbookot nem szeretnék. Nálam maradt a Kobo és a Boox. Utóbbiból leginkább a Go 7 FF (nem színes) kiadása tetszik, de nem tudom, mennyire merül le magában, vagy bootol gyorsan az android. Azt látom, a fehér és a fekete más felületű kijelzővel szerelt, de nem tudom, melyik lenne nekem a jobb. Feketén az üveg gondolom tartósabb, de kérdés, nem csillog-e. A fehéren ha jól értem plasztik a felület, talán írni jobb, gondolom “mattabb”, de könnyebben sérülhet. Esetleg várható-e ebből 2. kiadás. A színesből van, a 6-osból most jött ki. Esetleg ha mégis lemondok a lapozógombokról akkor még ez is érdekes lehet.
Előbbiből a Sage az, ami hasonló, de látom a FF kifutott csak színes van. Ez mennyire gázabb? Illetve esetleg itt is van a Clara ff gombok nélkül.
Köszönöm a tanácsaitokat!"Feketén az üveg gondolom tartósabb, de kérdés, nem csillog-e. A fehéren ha jól értem plasztik a felület, talán írni jobb, gondolom “mattabb”, de könnyebben sérülhet."
Esetleg a gyártói oldal, meg a guggli is segíthet ebben a kérdésben.

-
Bozek
nagyúr
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsaitokat!"Ilyet tudnak más márkák?"
Tudnak, de a Pocketbook-ot kizártad. Hogy miért, az tnem tudom, de biztos van rá okod. Ott van lapozógomb, állítható fényerő és színhőmérséklet, e-mailes küldés, valamint Android-ra és iOS-re is van Pocketbook reader.
A leírtak és az általad említettek közül akkor a Boox GO 7-et ajánlom, de szerintem az is túlárazott a maga 90 ezer Ft-os árával, miközben egy Pocketbook Verse Pro-t 60 ezerért beszerezhetnél és még vízálló is.
-
Berci77
tag
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsaitokat! -
Dr.NX
Topikgazda
A Kindle nem kezeli natívan az epubot. Az AZW3 még mindig a saját formátuma.
Szerintem ő is tudja, ezért írta azt amit írt.

Nem Kindle -> epub
Kindle -> nem epub -
rednifegnar
senior tag
Nekem még az SLP nyitott korszakából is van egy dvd-nyi rtf és lit formátumú "könyvem"
Akkoriban mennyit szenvedtünk vele, hogy Symbian mobilon olvashatóvá tudjuk tenni 
régi szép idők, én palmOS-es lennék, a Symbian-ba már nem akartam belemászni, a palmOS nagyon jo kis rendszer volt. azon olvastam sokat, meg persze dos-on is (a palmOS-nél példul nem is igazán vannak fájlok, más a logika).
nekem is rengeteg ilyen fájlom van. persze mindent lehet konvertálni mindenbe de annak is megvannak szívásai na meg minek annyi fájl ha nem muszáj. -
Arolotifar
őstag
pontosan, nincs ra igenyem. a sony-mon rtf-en olvastam a tobbin meg utf8-ban. nekem a konyv siman csak szoveg es nem nagyon erdekel miben van. annyira igenytelen vagyok hogy siman olvasok (es irok) ekezet nelkul is, nem zavar.
a txt (utf8) onnan jon, hogy van tobb olvasom amik csak ezt tamogatjak vagy ezt kezelik jol. van nagyon regi es kicsi laptopom, azon sincs mas csak utf8, vagyis azon az a legpraktikusabb. van ugyan rtf is, de nem menti el az olvasasi poziciot ezert azt nem hasznalom.
mindenkinek masok az igenyei.
megjott az X3 tokom kinabol, vicc hogy be se csöngetett a postas, hanem behajitotta a postaladaba (mas kerdes hogy mar ennek is orulnom kell mert az elozo csomit meg se probaltak kihozni, menjek be a postara...)kicsit olyan ez mint egy bérlet tok vagy diakigazolvany tarto. sajnos ugyanolyan puha pvc szeru anyag, mar latom, hogy nem fog sokaig tartani. eleg draga volt ehhez kepest. de mindegy majd ha szetszakad kiszedem belole a lemezeket es belevarrom valami szovetbe, nem tunik tul bonyinak.
Nekem még az SLP nyitott korszakából is van egy dvd-nyi rtf és lit formátumú "könyvem"
Akkoriban mennyit szenvedtünk vele, hogy Symbian mobilon olvashatóvá tudjuk tenni 
-
hockeyapu
senior tag
Én meg csak ülök és olvasok !

(A túlárazott, gyorsan lemerülő, felesleges appokkal teletűzdelt , meg egyébként nem is olvasó, csak valami hasonló vacak,ami egyébként 6. éve hibátlanul működik számomra, meg nem is érte meg, dehát ez van, és azt és olyan formátumban olvasok rajta, és teszek rá olyan módon könyveket, ahogyan akarok, és egy deka gondom nem volt soha .)
Sorry !
-
TrishtanAG
senior tag
A Kindle nem kezeli natívan az epubot. Az AZW3 még mindig a saját formátuma.
-
Bozek
nagyúr
pontosan, nincs ra igenyem. a sony-mon rtf-en olvastam a tobbin meg utf8-ban. nekem a konyv siman csak szoveg es nem nagyon erdekel miben van. annyira igenytelen vagyok hogy siman olvasok (es irok) ekezet nelkul is, nem zavar.
a txt (utf8) onnan jon, hogy van tobb olvasom amik csak ezt tamogatjak vagy ezt kezelik jol. van nagyon regi es kicsi laptopom, azon sincs mas csak utf8, vagyis azon az a legpraktikusabb. van ugyan rtf is, de nem menti el az olvasasi poziciot ezert azt nem hasznalom.
megjott az X3 tokom kinabol, vicc hogy be se csöngetett a postas, hanem behajitotta a postaladaba (mas kerdes hogy mar ennek is orulnom kell mert az elozo csomit meg se probaltak kihozni, menjek be a postara...)kicsit olyan ez mint egy bérlet tok vagy diakigazolvany tarto. sajnos ugyanolyan puha pvc szeru anyag, mar latom, hogy nem fog sokaig tartani. eleg draga volt ehhez kepest. de mindegy majd ha szetszakad kiszedem belole a lemezeket es belevarrom valami szovetbe, nem tunik tul bonyinak.
Az, hogy ékezet nélkül írsz, téged nem zavar, mást viszont igen. Tudom, nem kötelező olvasni.
-
rednifegnar
senior tag
Nincs igénye az epubra. Igénytelen és ezt nem sértésként írtam. Ennyi.
-
Bozek
nagyúr
borzaszto dolgot fogok mondani, szoktam prc-t is olvasni meg pdb-t is.
azert mert egy formatum regi attol meg hasznalhato amire kitalaltak. nekem nincs bajom veluk amig megfeleloen kezeli az olvaso.
a pocketre meg nem henkoltem fel semmit, ez raadasul uj, nem tom garival, hogy all ilyenkor.
nincsenek nagy igenyeim, most epuba lekonvertaltam, feltettem, mukodik, olvashato tobb nem kell.
wifi/bt meg tarsai az elso volt hogy kikapcsoltam, szep a kepe jo a felbontas, van hattervilagitas, usbc toltes, nekem itt vege is az olvasonak. sd jo lett volna de ebben nincs. erintokepernyot nagyjabol kikapcsolgattam, usb-n felmasolom a sok konyvemet, aztan evekig hozza se kell nyulni.
ma megkaptam a sony prs-hez az uj akkut. be kellene szerelnem, remelem jo lesz. elvileg van a neten leiras mikent cserelendo.Nem tudom amúgy, hogy régen hogy volt, de az biztos, hogy ma már MOBI-ban és EPUB-ban tudsz könyvet venni. PRC-ben szerintem már sehol. Ezért írtam, hogy régi formátum, felesleges a támogatása. Meg egyébként ha jól emlékszem, a PRC kiterjesztésének átírása MOBI-ra is megoldja a gondot, konvertálni se kell elvileg. De már rég néztem, lehet, hogy rosszul emlékszem.
A Pocket esetében meg nincs veszélyben a garancia, ha felrakod a KOReadert. Csak két könyvtárat kell felmásolni, nem kell hozzá semmit se hackelni. Ez nem Kindle, annál működik csak jailbreak után.
-
Arolotifar
őstag
Nem hat meg a Verse Pro sebessége egy rtf megnyitásnál.
Ha neked ez gond akkor írj a gyártónak. Lehet egy frissítés megoldja.
Telefonon simán megnyitom, és annyi.
Amúgy nem tudom honnan jött a Pro Verse meg az rtf, így hirtelen.
A TXT-ről a Wayteq 980-as navi ugrik be, a forgalmazó szerint lehet rajta ebook-ot olvasni.
Ott is ebook volt a TXT, szerintük. Vicc kategória.
Az Xteink X4-es az 4,3"-os méretű, ez már nekem kicsi, és a világítást is lespórolták róla.
Az epub-ot legalább támogatja, szóval nem értem ezt a TXT mizériát.
Miért szenvednék a txt-vel ha van epub is?
Nincs igénye az epubra. Igénytelen és ezt nem sértésként írtam. Ennyi.
-
csibe1
veterán
ertjuk, hogy neked a txt egy vicc, de akkor ez nem neked valo, vegyel mas tipust.
(ettol fuggetlenul sztem a xteiken az utf8 txt teljesen jol mukodik)
van most nalam egy verse pro.
egy 300kb-os rtf-et 12 perc alatt nyit meg...
na ez kb azt jelenti mintha nem is lenne benne rtf tamogatas, mert ennek igy semmi ertelme (nagyobbat meg se mertem megnyitni ket ilyen kisebb utan feladtam).
amugy se egy eromu, lassusagban vetekszik a +20 eves sonymmal.
egy elonye van, a hattervilagitas, de azon tul szinte alig. oke a sonyban nincs wifi meg konyvesbolt meg jatek meg hasonlok, de ezek nem annyira szamitanak ha csak olvasni akar az ember (nekem legalabbis nem).Nem hat meg a Verse Pro sebessége egy rtf megnyitásnál.
Ha neked ez gond akkor írj a gyártónak. Lehet egy frissítés megoldja.
Telefonon simán megnyitom, és annyi.
Amúgy nem tudom honnan jött a Pro Verse meg az rtf, így hirtelen.
A TXT-ről a Wayteq 980-as navi ugrik be, a forgalmazó szerint lehet rajta ebook-ot olvasni.
Ott is ebook volt a TXT, szerintük. Vicc kategória.
Az Xteink X4-es az 4,3"-os méretű, ez már nekem kicsi, és a világítást is lespórolták róla.
Az epub-ot legalább támogatja, szóval nem értem ezt a TXT mizériát.
Miért szenvednék a txt-vel ha van epub is?
-
rednifegnar
senior tag
borzaszto dolgot fogok mondani, szoktam prc-t is olvasni meg pdb-t is.
azert mert egy formatum regi attol meg hasznalhato amire kitalaltak. nekem nincs bajom veluk amig megfeleloen kezeli az olvaso.
a pocketre meg nem henkoltem fel semmit, ez raadasul uj, nem tom garival, hogy all ilyenkor.
nincsenek nagy igenyeim, most epuba lekonvertaltam, feltettem, mukodik, olvashato tobb nem kell.
wifi/bt meg tarsai az elso volt hogy kikapcsoltam, szep a kepe jo a felbontas, van hattervilagitas, usbc toltes, nekem itt vege is az olvasonak. sd jo lett volna de ebben nincs. erintokepernyot nagyjabol kikapcsolgattam, usb-n felmasolom a sok konyvemet, aztan evekig hozza se kell nyulni.
ma megkaptam a sony prs-hez az uj akkut. be kellene szerelnem, remelem jo lesz. elvileg van a neten leiras mikent cserelendo. -
Bozek
nagyúr
Te nyertél.

De mivel itt a MOBI-ról és a PRC-ről volt szó, azért írtam ezt. És az AZW a Kindle formátuma, a MOBI meg alapvetően nem, csak később megvették (és lelőtték). Na meg a webáruházak (legalábbis a magyarok) MOBI-t (és EPUB-ot) árulnak.
-
Bozek
nagyúr
dehogy hagyom a calibrenek, hogy turkaljon az olvasoimon. azt a katyvaszt amit a calibre egy ido utan kialakit az egy orulet.
a masik hogy van sok olvasom, mind mast kezel jol. nem csak a formatumot hanem a katalogizalast is. mivel ezek legtobbje regi olvaso vagy eleg egyszeruke igy egyaltalan nem az epub a kozos nevezo hanem inkabb az rtf.
amugy az rtf egy nagyon regi es primko formatum, ha valaki txt szovegszerkesztovel belenez lathatja hogy egyaltalan nem bonyolult es eleg univerzalis mert alapformazasok es ekezetek benne vannak, ez boven elegendo egy konyvhoz. de hogy ezt negyed oraig kell megnyitnia, hat nem is ertem...Nem tudom, hogy milyen katyvaszt alakított ki a Calibre nálad, de nekem nincs vele gondom egy PocketBook Touch HD 3-on. Mindig azzal töltöm fel a könyveket, mert ott legalább látom, hogy mi van rajta és mi nincs.
Az RTF meg megint egy érdekes kérdés. Egy közel 40 éves formátumról beszélünk, amihez 18 éve hozzá se nyúltak. Egyébként meg csak azt írták, hogy kezeli. Ami igaz is. Ha lassú, akkor meg ahogy írták, ott a KOReader, azzal normálisan működik.
-
doc
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Ugye kinek mi jön be.
Ez viszont fura: "Amit kényelmetlen, hogy usb háttértárként nem használható"Ez azt jelenti, hogy kábelen nem másolhatok rá ebook-ot a PC-ről?
Az úgy elég gáz.
a gyártói oldal guggli fordítóval azt írja:
"Tárolás16 GB-os microSD kártyával érkezik, támogatja az akár 256 GB-os bővítést""Támogatott FormátumokDokumentum: EPUB, TXT /Kép: JPG, BMP /Betűtípusok: BIN"
Ezt viszont annyira nem értem, talán nem a világvége a mobi, prc, támogatást is megoldani. A txt meg egy vicc. Akkor már rtf.Az érintőképernyő nem hiánycikk, de a világítás talán elfért volna.
Ez is olyan zsiráfos cucc, sajnos.
Ahhoz képest meg sokallom az árát.Legalább a Type-C töltés belefért, ez egy plusz pont.
Köszi a beszámolót!

Nálam ez még teljesen felesleges a telefon mellett napközben.
"talán nem a világvége a mobi, prc, támogatást is megoldani"
A PRC-t minek? Ezer éves formátum, már nem is létezik igazán. Na meg a Mobi a továbbfejlesztett PRC.
-
doc
nagyúr
dehogy hagyom a calibrenek, hogy turkaljon az olvasoimon. azt a katyvaszt amit a calibre egy ido utan kialakit az egy orulet.
a masik hogy van sok olvasom, mind mast kezel jol. nem csak a formatumot hanem a katalogizalast is. mivel ezek legtobbje regi olvaso vagy eleg egyszeruke igy egyaltalan nem az epub a kozos nevezo hanem inkabb az rtf.
amugy az rtf egy nagyon regi es primko formatum, ha valaki txt szovegszerkesztovel belenez lathatja hogy egyaltalan nem bonyolult es eleg univerzalis mert alapformazasok es ekezetek benne vannak, ez boven elegendo egy konyvhoz. de hogy ezt negyed oraig kell megnyitnia, hat nem is ertem...az epub meg lenyegeben zipelt HTML, azt is meg tudod nyitni szovegszerkesztovel
en mondjuk szeretem az RTF-et koncepcioszinten, de a gyakorlatban az mar nagyon osdi, felejtos... -
rednifegnar
senior tag
amugy az rtf egy nagyon regi es primko formatum, ha valaki txt szovegszerkesztovel belenez lathatja hogy egyaltalan nem bonyolult es eleg univerzalis mert alapformazasok es ekezetek benne vannak, ez boven elegendo egy konyvhoz. de hogy ezt negyed oraig kell megnyitnia, hat nem is ertem... -
Apollyon
Korrektor
azt a konyvet en is irhattam volna attol meg nem tudja kezelni. a 20 eves sony-m perfekt kezeli.
a verse pro lassu nem csak az rtf hanem altalaban, de mivel olvasasra kell igy annyira nem gond csak gondoltam ennyi ido utan mar elorebb jar a tekknika.
nyilvan atkonvertaltam epuba, csak igy mar 3 formatumot kell kezelnem az eddig 2 helyett.a verse pro kijelzoje persze szebb mint a sony-e de az se rossz, jol olvashato, csak azonos befoglalo meret mellett az 5"-os a verse meg 6"-os ami sokat jelent feluletben.
elvileg megjott a sony-mhoz a csere akksi, persze utangyartott de talan jobban fogja birni mint a gyari mert az mar nagyon gatya.
Mivel nem kindle-öd van, ezért eleve nem is kéne más formátummal foglalkozni mint az epub. Caliberben beállítod hogy adott olvasóhoz azt preferálja, az olvasóra feltöltéskor át fogja konvertálni magától és kész.
-
Helios
tag
Alapvetően semmi baj az RTF formátummal. Ugyan tényleg nem egy dedikált könyvformátumnak született (ilyen még hírben sem volt akkor), de alapvető formázásokat már tud, és mivel viszonylag egyszerű, régóta változatlan, és valamennyire platformfüggetlen formátumnak szánták, ezért ami olvasó meg tudja nyitni, annak kutya kötelessége lenne, hogy gyorsan és gond nélkül kezelje.
Valamit szerintem a PocketBooknál hibáztak, mert nemrég én is belefutottam abba, hogy az én InkPad 4 olvasóm gyári szoftvere is csigalassan nyitotta volna meg azt az egy darab RTF formátumú könyvet, ami megbújt az epubok közt. Én nem voltam türelmes. Leállítottam és újranyitottam a KOreaderrel, aminek ez semmi gondot nem jelentett. (Nem is értem, h miért nem eleve a KOreadert indította hozzá az olvasó, de mindegy is.)
-
rednifegnar
senior tag
azt a konyvet en is irhattam volna attol meg nem tudja kezelni. a 20 eves sony-m perfekt kezeli.
a verse pro lassu nem csak az rtf hanem altalaban, de mivel olvasasra kell igy annyira nem gond csak gondoltam ennyi ido utan mar elorebb jar a tekknika.
nyilvan atkonvertaltam epuba, csak igy mar 3 formatumot kell kezelnem az eddig 2 helyett.a verse pro kijelzoje persze szebb mint a sony-e de az se rossz, jol olvashato, csak azonos befoglalo meret mellett az 5"-os a verse meg 6"-os ami sokat jelent feluletben.
elvileg megjott a sony-mhoz a csere akksi, persze utangyartott de talan jobban fogja birni mint a gyari mert az mar nagyon gatya.
-
Apollyon
Korrektor
ertjuk, hogy neked a txt egy vicc, de akkor ez nem neked valo, vegyel mas tipust.
na ez kb azt jelenti mintha nem is lenne benne rtf tamogatas, mert ennek igy semmi ertelme (nagyobbat meg se mertem megnyitni ket ilyen kisebb utan feladtam).
egy elonye van, a hattervilagitas, de azon tul szinte alig. oke a sonyban nincs wifi meg konyvesbolt meg jatek meg hasonlok, de ezek nem annyira szamitanak ha csak olvasni akar az ember (nekem legalabbis nem).Nem a Verse Pro-val van a baj, hanem az RTF-fel, tök mindegy mekkora méret.
Ez a formátum nem arra van kitalálva, amire használod. Vagy konvertáld át epubba, vagy szerezd be az adott könyvet egy rendes e-book formátumban. -
rednifegnar
senior tag
egy elonye van, a hattervilagitas, de azon tul szinte alig. oke a sonyban nincs wifi meg konyvesbolt meg jatek meg hasonlok, de ezek nem annyira szamitanak ha csak olvasni akar az ember (nekem legalabbis nem). -
csibe1
veterán
Kinek mi jön be

Ez azt jelenti, hogy kábelen nem másolhatok rá ebook-ot a PC-ről? - > Ki kell venni az sd kártyát hozzá, ami sokkal macerásabb megoldás...
Világítás talán elfért volna -> egy következő változatban tervben van. Ez is, mint minden más a minimál hardver ára.... számomra a több formátum támogatása nem létfontosságú, a kis súly és méret viszont az volt. (Am. a .png a CrossPointon és leszármazottjain támogatott; külső fontot is lehet hozzá adni bizonyos keretek között a romon belül: több olyan funkciót adtak hozzá amit a gyári nem tartalmaz, sokkal élhetőbb így az olvasó).
Szép, de még mindig sovány ennyiért.
A TXT egy vicc, és előfordult már olyan, hogy az epubot nem tudtam megnyitni, a mobit meg gond nélkül.
A képnézegetés meg ilyen kijelzőn... -
jan herz
tag
Ugye kinek mi jön be.
Ez viszont fura: "Amit kényelmetlen, hogy usb háttértárként nem használható"Ez azt jelenti, hogy kábelen nem másolhatok rá ebook-ot a PC-ről?
Az úgy elég gáz.
"Tárolás16 GB-os microSD kártyával érkezik, támogatja az akár 256 GB-os bővítést""Támogatott FormátumokDokumentum: EPUB, TXT /Kép: JPG, BMP /Betűtípusok: BIN"
Ezt viszont annyira nem értem, talán nem a világvége a mobi, prc, támogatást is megoldani. A txt meg egy vicc. Akkor már rtf.Az érintőképernyő nem hiánycikk, de a világítás talán elfért volna.
Ahhoz képest meg sokallom az árát.Legalább a Type-C töltés belefért, ez egy plusz pont.
Köszi a beszámolót!

Kinek mi jön be

Ez azt jelenti, hogy kábelen nem másolhatok rá ebook-ot a PC-ről? - > Ki kell venni az sd kártyát hozzá, ami sokkal macerásabb megoldás...
Világítás talán elfért volna -> egy következő változatban tervben van. Ez is, mint minden más a minimál hardver ára.... számomra a több formátum támogatása nem létfontosságú, a kis súly és méret viszont az volt. (Am. a .png a CrossPointon és leszármazottjain támogatott; külső fontot is lehet hozzá adni bizonyos keretek között a romon belül: több olyan funkciót adtak hozzá amit a gyári nem tartalmaz, sokkal élhetőbb így az olvasó).
-
csibe1
veterán
A Kobo mellé vettem egy Xteink X4-et hurcolós/nem féltős olvasónak, csupa pozitív tapasztalatom van eddig.
Szállítás 4.-én rendeltem (Xteink.com - a custom firmware miatt, mondjuk ez nem szép dolog tőlük) pár napig látszólag nem történt semmi, majd felpörögtek, 12.-én ExpressOne automatába tette.
Csomagolás rendben. Előre telepített matt fóliával érkezett. Beüzemelni pár perc volt, a CrossInk-et feldobni is pik-pak ment, nagyjából egy óra alatt már kedvemre beállítottam mindent.
A kezelést szokni kell, de átgondolt, logikus. A KoReader sync tökéletesen működik, gyorsbillentyűre lehet tenni, így az is villámgyors.
A gyári SD kártya melegedését én nem tapasztaltam, állítólag nem ritka hiba.
Amit kényelmetlen, hogy usb háttértárként nem használható, viszont a Calibre (vezeték nélküli) plugin tökéletesen működik.
Amit ki fogok próbálni a Calibre elválasztás plugin, a könyvek áttöltése előtt. (Kösz fiúk a szótárat!
) Eddig nem volt rá szükségem, de itt a beépített elválasztás nem működik a magyar nyelv támogatás hiányában, és így nem szépen tördeli a sorkizárt szöveget. (Gondolkodom rajta, hogy írok a CrossPoint készítőjének, a svéd is így került állítólag bele).
Úton-útfélen olvasok, sokkal kényelmesebb így mint telefonon, vagy mint a korábbi olvasóimat „cipelve”!Ugye kinek mi jön be.
Az úgy elég gáz.
Köszi a beszámolót!

-
jan herz
tag
A Kobo mellé vettem egy Xteink X4-et hurcolós/nem féltős olvasónak, csupa pozitív tapasztalatom van eddig.
Szállítás 4.-én rendeltem (Xteink.com - a custom firmware miatt, mondjuk ez nem szép dolog tőlük) pár napig látszólag nem történt semmi, majd felpörögtek, 12.-én ExpressOne automatába tette.
Csomagolás rendben. Előre telepített matt fóliával érkezett. Beüzemelni pár perc volt, a CrossInk-et feldobni is pik-pak ment, nagyjából egy óra alatt már kedvemre beállítottam mindent.
A kezelést szokni kell, de átgondolt, logikus. A KoReader sync tökéletesen működik, gyorsbillentyűre lehet tenni, így az is villámgyors.
A gyári SD kártya melegedését én nem tapasztaltam, állítólag nem ritka hiba.
Amit kényelmetlen, hogy usb háttértárként nem használható, viszont a Calibre (vezeték nélküli) plugin tökéletesen működik.
Amit ki fogok próbálni a Calibre elválasztás plugin, a könyvek áttöltése előtt. (Kösz fiúk a szótárat!
) Eddig nem volt rá szükségem, de itt a beépített elválasztás nem működik a magyar nyelv támogatás hiányában, és így nem szépen tördeli a sorkizárt szöveget. (Gondolkodom rajta, hogy írok a CrossPoint készítőjének, a svéd is így került állítólag bele).
Úton-útfélen olvasok, sokkal kényelmesebb így mint telefonon, vagy mint a korábbi olvasóimat „cipelve”! -
csibe1
veterán
Luis Trimble, A városgép.
a txt nem sima ascii hanem utf8, de persze attol meg csak azok a formazasok vannak benne ami egy txt-be belefer. ebbol a bekezdes a lenyeges (bekezdesek utan van csak sortores). nem olyan rossz mint ahogy hangzik de nyilvan eleg limitalt.
a sony-n rtf-et olvasok, akkor meg nem voltak mostani ebook formatumok vagy csak korai verziosok. ugy tapasztaltam hogy az rtf a legjobb kozos nevezo ehhez a gephez.
Köszönöm szépen!
A jó kis Kozmosz Fantasztikus Könyvek!
Anno még ebben olvastam Nemere István Műkincsrablók a kisbolygón regényét, és a folytatásait.
-
hockeyapu
senior tag
Luis Trimble, A városgép.
a txt nem sima ascii hanem utf8, de persze attol meg csak azok a formazasok vannak benne ami egy txt-be belefer. ebbol a bekezdes a lenyeges (bekezdesek utan van csak sortores). nem olyan rossz mint ahogy hangzik de nyilvan eleg limitalt.
a sony-n rtf-et olvasok, akkor meg nem voltak mostani ebook formatumok vagy csak korai verziosok. ugy tapasztaltam hogy az rtf a legjobb kozos nevezo ehhez a gephez.
Az egyik nagy kedvencem !
Már kezdem is újra olvasni, épp olvasási válságban szenvedtem !
Köszi az ötletért !
Új hozzászólás Aktív témák
-
29524 - 29401
29524 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Az ADATA szerint nem az AI-lufi pukkanása jön, hanem évekig tartó memóriahiány
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÚJ 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia (Microsoft + MalakCare)
- Apple iPad Air 5 M1 64 GB Wi-Fi + Apple Magic Keyboard (HU) / CSERE-BESZÁMÍTÁS!
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra X936 512GB 5G
- iPad Pro 12.9 128GB (2020) + Apple Pencil 2 + Smart Folio 98% akku
- Apple Magic Keyboard iPad Air 13"-hez! Nemzetközi kiosztású!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung C32HG70QQU QHD VA 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- Csere-Beszámítás! Gamer PC-Számítógép! R7 3800X / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- 27% - ASUS PRIME Z890M-PLUS WIFI Alaplap
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock
Nem is figyeltem hogy az enyemen nem megy elvileg 
Olvasásra kiváló, netezésre, fórum olvasásra stb. NEKEM nem tetszik. Akad, laggol, élvezhetetlen.

)
Köszi, ezt kipróbálom.
Igazából nem zavar, jól működik, nem is kell update.

Dr.NX