Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: A kérdés...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Megrendeltem webshopon keresztül, az automata visszaigazoló email megjött, majd holnap gondolom lesz reakció a bolt részéről. Beszámolok róla. Ha mégis lesz üzlet, akkor kifizetem, kibogarászom a gyártási időt és majd annak tükrében eldöntöm hogy marad, vagy megy vissza. Mikori gyártás számít jónak, 1 éven belül?
-
troll81
addikt
[kép] jött a postás kíváncsian várom mit is tud majd -
-
Soma01
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Az jó ár nagyon! Ha helyi a bolt, nem tudod megnézni a gyártási számot?
Amúgy ha időben töltötték (rá van írva mikor kell) akkor nincs azzal se gond ha régebbi. Plusz van rá gari is gondolom. Plusz ha neten rendeled (mindegy hogy veszed át) vissza is viheted 14 napon belül, ha nem tetszik. Ha nincs kiírva a weboldalon hogy értékcsökkent, akkor az teljes értékű.
Azt nem tudom mi számít túltároltnak egy aksi esetén. -
ddsteel
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Szerintem jól viseli, én rendszeresen csepptöltöm az autóban az aktuális akksijaimat, sokszor 4-5 napig is rajta hagyom. Várom a beszámolót és a linket (sztem ez valami elírás lesz, ez kb félár.) Ha meg túltárolt, én biztos nem venném, én rendelném, aztán felhívnám őket és ha elmondja miért annyi, még tudod sztornózni (hisz akár 14 napon belül is visszavihetnéd, ha neten veszed).
-
dethroner
veterán
válasz
ddsteel
üzenetére
Hát ez az, fogalmam sincs elírás, régről a polcon maradt darab vagy miért ennyi olcsó. Nem ismerősön keresztül, normál helyi autósbolt kínálatában van. Rendelek egyet aztán megosztom a tisztelt egybegyűltekkel is a tapasztalatom, és ha valós a kínálat, akkor a linket is
Igazából lehet nem is használnám ha megveszem, mert az öreg Banner még működik a kocsiban. De ha kirakom a garázsba és pár hetente ráakasztok egy Lidl töltőt, akkor azt hogy viseli egy aksi? -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dethroner
üzenetére
Igen, kell lennie rajta egy kódnak amiből visszafejthető a gyártási dátuma.
-
dethroner
veterán
Mi a különbség a fekete és a szürke Yuasa között?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem kell izzoval vacakolnod. Rotald a toltest es kesz.
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
-
embe
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Két kocsiban nálunk is az van. A Wagon-R-ben az előző 5 év után adta meg magát. De akkor hirtelen megfeküdt. Azzal az akkuval vettük akkor volt 1 éves benne. A mama nem járt a kocsival, már nem volt érvényes jogsija. Full lemerült állapotban volt. És így bírt 5 évet benne. Igaz LIDL-s töltővel rendszeresen töltöttem. Meg nem egy akkugyilkos fogyasztók vannak benne.

-
Zoli bácsi
őstag
Na kérem, készülök a télre, tavaly örökség miatt is került hozzám autó, el kellene egyet adni, de még hezitálok.... Szóval van 3 kocsink, egyen van téli gumi, az fog futni télen, persze az is keveset (Munkahelyek 3-400m-re vannak, kisváros közepén élünk, biciklivel járunk), két kocsit tavaszig leállítok.
4 akku (2 autó, egy motor, meg egy fűnyíró traktoré) kerül a kazánházba, száraz, de fűtetlen épület, ritkán indítom el a vegyes tüzelést. 5-10 fok közt van a hőmérséklet egész télen, gondolom ez az akkuknak úgyis optimális.
Két töltőm van, egy motorhoz vett Optimate 4, meg egy Lidl-es olcsóbb.
Télen hetente/kéthetente egy fél napot rá szoktam tenni a töltőt az akkukra, tavaszig. De mivel mindegyik töltő csepptöltő is, mit gondoltok, hagyjam rajt folyamatosan a töltőt egyik-egyik akkun, és hetente cseréljem..?
Melyik jobb az akkumulátoroknak..?
A másik dolog, hogy szerintetek érdemes egy izzóval lassan "kisütni", meríteni az akkut, persze nem teljesen, és utána visszatölteni..?
Régen azt mondták, érdemes a nem használt akkut így megtornásztatni néha. Mit gondoltok, ez hasznos, vagy legjobb ha mindig fullra töltve áll az ólomsavas aksi? -
-
Most nézem, az EP is jelen van az AGM piacon is!
Lehet ki is próbálok egyet, nekem a sima EP-kel nem volt bajom. -
Még mindig itt van a szekrényben a már ~13 éves 70-es Varta VRLA.
Kb. 8-9 évet volt kocsiban, S/S nem, de okoskodó töltés rugdalta...
Pont tegnap néztem rá. Frissen feltöltve már csak 12,57V a fullra feltöltött feszültsége.
Állásban lassan lemegy kb. 12,5V-ra. 100A-es terhelésre esik 10mp alatt 9,9V-ra.
Lehet poénból kipróbálom kocsiban a héten majd
-
-
Soma01
veterán
7 hónapja gyártott AGM aksi még friss gyártásnak minősül. Ugye? Ilyet vettem az autós boltból.
-
troll81
addikt
Sziasztok.
AliExpress töltőket valaki próbálta már
Érdekelne
-
-
Lordc0re
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
QWP 60Ah: 2025. szept.
Exide 61Ah: 2017. nov. -
embe
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Nem tudom milyen márkájú az autód. De a Fordnál pl. van lehetőség a BMS szenzor resetelésére ( Legalábbis MK3-as Focusnál és S-MAX-nál igen ) bizonyos kapcsolók pedálok működtetésével.
-
válasz
barnam_
üzenetére
Ma kicseréltem a korosodó gyári akkut egy Varta Dynamic AGM-re (80 Ah / 800 A).
Ezúttal sikerült nem leejtenem a fém lapot amibe a lefogató csavar megy, juhé!
Beszereltem, megkentem egy kis zsírral, aztán mentem egy tesztkört. A start-stop újra működik - hogy ez jó-e vagy sem, fene tudja. Most majd kapcsolgathatom...
Meg töröltem a hibakódokat (a gyenge akkura volt 1-2), utána csekkoltam még egyszer, nem jött vissza semmi.BMS visszaállítást nem tudtam csinálni, mert ugyan vettem egy Autel AP200 kütyüt ami leírása alapján támogatja, a gyakorlatban aztán mégsem jelenik meg a szerviz menüpontban.
-
Igen, meg írta is a rszp fórumtárs is.
De akkor mi ez a Bosch-QWP pecsét?
Vagy ez a magyar forgalmazó sajátossága? -
kcsa
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Qwp garis papírján ott a válasz a fotón: Clarios gyártmány.
-
QWP WEP5600 60AH 540A bent, képek:
[kép1] [kép2] [kép3] [kép4] [kép5] [kép6] [kép7]Milyen gyártmány lehet? Mikori gyártással?
Mikori gyártás lehet?
Februárban lenne 8 éves. 1x merítettem el, az ülésfűtés bent maradt a szivargyújtóban, amiben meg van áram gyújtás nélkül is. 1x tavaly bikázással lett terhelve feleslegesen.
A képeket az FB butítottam le, mert nem szereti a PH a Pixel stock fotóit.
-
Sirandrish
legenda
válasz
grizlisandor
üzenetére
Elvileg 5.-éig volt jó a kupon...most 11+ért van, de azt írja hogy 11.-én 10600lesz..
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
8035 Forint-ot vont le nekem Revolut-on, az elmúlt ~50 hozzászólásban ott a link, meg a kupon, ha még tart az akció.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
[link] De alin olcsóbb
-
FoLey-v
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ancel BM300 Pro

-
norrberth
addikt
Imádom 🥹
-
rszp
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Manuális váltó?
Ha direktben van bekötve a sebváltón keresztül, akkor bizony éjszaka zabálhat ha tolatásra van kacsolva parkolásnál. pl. váltózár miatt. -
Elhoztam a QWP akkut, 2 év garancia, Bosch-QWP szerepel a garanciajegyen.
Holnap beleoperálom es körbe fotózom, meg kap egy csini ruhát by Bárdiautó.

Remélem megfelelő méretű lesz a ruha rá. -
norrberth
addikt
Tőtike 4.8A kezdett.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sirandrish
üzenetére
Azt nézd meg esetleg, hogy az összes ajtó bezáródik-e. Haver járt úgy, hogy az egyik hátsó zár elromlott, nem záródott az autó így nem is ment el alvó módba a kocsi.
-
Atish19
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Attól függ hogyan kötötték be. Én ránéznék arra is. Szeretik állandó táppal bekötni.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Atish19
üzenetére
Hát azt egy szaki kötötte be, mert egy szervízbe nem boldogultak vele

Nem tudom miket ír majd a diagnosztika, de remélem olyan hiba van amit ki tud jelezni.
Hétfőig még teljesen vakon vagyok, az biztos.Amúgy a tolatókamera nem csak akkor fogyaszt ha működik? Mármint tud folyamatosan fogyasztani? Mert ugye ilyen emblémába integrált, szóval csak tolátásnál bukkan fel alapból. Persze a sötétet addig is láthatja

-
Atish19
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Fura is volt, mert ez a hiba 2008 utáni autóknál már nem igazán volt jelen. Legalábbis Golf6-nál nem találkoztam még ilyen hibával amit RCD okozott mivel ezekben elvileg már 7N0 gateway van. Így viszont megpróbálnám a tolatókamerát lekötni. Nem lett véletlenül fix tápra kötve?
-
embe
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Akár lehet találni közte megfelelőt? Nálam két autóban is EP van, az egyikben előtte is az volt, eddig azokkal pozitív a tapasztalatom, linkeltem is a méréseket korábban.
Igaz a Fordban a Topla akku ment le 70%-ra 2 év alatt, de mint kiderült lehet hogy amikor megvettem Horvátországban 2 éve akkor sem volt 100-as. Ugyanis arra gyanakszunk hogy már akkor 2 éves gyártású volt amikor kint eladták nekem.
Visszatérve az eredeti témára akinél az ár számít, egy kisebb akksi jó is lehet egy régebbi autóban. Még ezek közül is.
Nálam az S-MAX-ban a Topla előtt Motocraft akku volt, és 2,5 évet bírt. Igaz azt még az előző tulaj vette, és ő egy idősebb hölgy volt, városban használta, nem hiszem hogy foglalkozott a karbantartással. -
embe
nagyúr
A Bárdinál akció van akksikra.
-
Sirandrish
legenda
Nah vissza az egész. Lekötött rádió mellett is merül az aksi keményen, szóval valami más szívja le.
Hétfőn vagy kedden elviszem az autót diagnosztikára, és bízom benne hogy olyan hiba áll fennt, amit a diagnosztika ki is mutat -
Atish19
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Akitől vetted a rádiót
-
Sirandrish
legenda
válasz
Atish19
üzenetére
ChatGPT-vel tárgyaltam és lehet hogy tényleg ez a gond.
2008-2010 közötti, volt cserélve benne a fejegység, plusz tolatókamera, és tényleg olyan mintha nem menne le alvóba a rádió..
Próbálok keresni egy szakit aki meg tudja ezt csinálni.
Kérdés. ha manuálisan (gombbal) kapcsolom ki a rádiót az működhet addig amíg találok valakit, vagy az pont ugyanolyan mintha csak kivenném a kulcsot? -
Atish19
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mikori az autó? Ha 2008 elei akkor sanszos, hogy gatewayt kell frissíteni, de beszélj az emberrel akitől vetted. Segíteni fog neked.
-
Sirandrish
legenda
Halihó..
Ezt a topikot ajánlották...hátha itt van valaki akinek ötlete lenne
Van egy problémám az autóval és az áramellátásával. (golf 6)
Múltkor 5 napig állt az autó, de lemerült az aksi...már nem bírta indítani.
Sok sok méricskélés után arra jutottam hogy valami szívja az aksit, ezért elvittem egy autóvillamosságihoz hogy nézzen már rá.
Azt mondta hogy a rádió (RCD 360 pro3S) fogyaszt sokat, mert amikor rá van kötve akkor 58mah a fogyasztása a leállított autónak, ha leköti, akkor csak 14.
Kérdésem hogy az 58mah az sok-e, és hogy miért fogyaszthat egyáltalán leállított autónál? Rosszúl volt bekötve vagy hibás lehet?
Illetve: Én nemrég vettem az autót és a fejegységet is...pár hónapja!
Az aksi is másfél hónapos...64ah-s Exide Premium.
Nem ilyet akartam, de fater szerzett nekem egyet.
Mindenesetre azt kimérettük amikor megtörtént az eset, és hibátlan.
12 óráig töltöttem az aksit...reggel vettem le meló előtt.
12,9V volt benne meg a töltőm jelez egy ilyen "elem" ikont amiben 5 sáv van..az is tele volt.
Elmentem vele dolgozni, majd 12 órát ált az autó. Hazajöttem...rámértem. Pont ugyanannyi volt benne, szóval gondolom a generátor teszi a dolgát. Kint állt éjszaka..reggel megnéztem (szintén 12 órát állt az autó), már csak 12,6V volt benne és az elem skála is már csak 4esen volt. Ezután állt még 6 órát az autó, és már csak 12,4v volt benne és az elem sáv csak 3ason.
Nem tudom pontosan hogy ez így mennyi, de sokallom ezt a szintü merülést 58mah-tól. -
rszp
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez volt a múlt.
Varta már Clarios.
Bosch már Exide gyártás. Írtak külföldi fórumokon arról, hogy Exide cimkés Bosch érkezett postán.Ha jól tudom 2022 körül a JonsonControls kiszált az autó akku piacról.
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Majd nézd meg mi van a címke alatt. QWP-t én féktárcsát vettem nagyon keveset futó autóra. Szóval csomagolós cég lehet.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Miután az szerelőnél 2/2 QWP van az autóban, úgy döntöttem jó lesz nekem is. Elhoztam a Bárdiból a takarót, kíváncsi leszek.
-
-
Soma01
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem sem tetszik az agresszív hirdetések és kampányok miatt. Majd törlöm az alkalmazást én is. De 75 helyett 57-ért nekem nagyon jól jött most az akksi. 2 év gari is van rá.
Rocketet hol nézted?
-
-
Soma01
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
A Yuasa akku...
Autodoc alkalmazás. Most épp 36-ot mutat nekem. A weboldal 40-et. Az alkalmazásban sokszor olcsóbbak a dolgok.
Sőt van rá 4000 ft kupon is. AC179706342
Csak az alkalmazásban ennyi az ára. Ott tudod felhasználni a kupont. Én is csak ezért raktam fel amúgy, hogy olcsóbban kapjam az aksimat. Működik. Én is kaptam pár plusz kupont a reg. után is. Érdemes körülnézni ott is, persze jól leellenőrizve az árakat. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kuponok hozzá, ha valakit érdekelne.
Egyre leadtam én is a rendelést.
-
-
Soma01
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
A Yuasa YBX5027 most 34.200 Ft akciósan. 3.000 a szállítás. De ha még választasz 9.000-ért cuccokat, akkor ingyenes a szállítás (43-tól).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Gyarit felesleges. Rocket es le van tudva a dolog.
-
FoLey-v
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Rocket 62Ah 540A right+ SMF56220?
-
-
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Milyen kocsi, az okostöltést és a S/S-ot nem lehet benne kikapcsolni diaggal?
-
-
FoLey-v
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Esetleg amit macska ajánlott Rocket vagy Forse?
-
Azért mondjuk most belegondolva, AGM-nél lehet ennek nincs is értelme, mert a kocsiban is kb. 12,3-12,6V között lesz tartva az okoskodó töltés miatt.
EP Gold 67 helyzetjelentés,
3 hete ezt írtam róla:
A 4+ éves EP Gold 67-es, másfél év ridegtartás, némi pihentetés, majd újra autóba be, de hosszabb állásokra a saru levéve. 12,6V alatt sosem volt még.
Most: saru levéve, majd 6 nap állás után 12,6V, majd 15 + 20 perc városi közlekedés után saru ismét levéve, majd 10 óra múlva mérve 12,65V.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- Eladó Samsung Galaxy Tab A9 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha ismerősön keresztül, akkor azért, de ha nem, akkor megoszthatnád velünk a linket és én is vennék a Corollába
)