Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz andrisbandi #191887 üzenetére
Ezt adom. Múlt hétvégén kipróbáltam magam egy bringás parkban. Be is támadtunk rögtön egy kék vonalat (videón piros 2018 óta megkékült ). Az összes berm ujjnyi vastag porban állt, így elég para volt a szélső bütykökre döntögetni. Ráadásul elég technikás is volt az a szakasz. Észnél kellett lenni, pedig ha hússzal lehetett menni, lehet sokat mondok. Meredek is, poros is, folyamatosan kellett fékezni. Talán egyszer nem mertem úgy igazán lefektetni, főleg becsatolt SPD-vel, ahol még lelépni se tudok. De összességében nem volt olyan rossz a könnyű XC gumikkal sem, sőt! Élveztem.
Egyszer rátévedtünk egy vörös vonalra, ami nagyon meredek és nagyon lassú, még lassúbb mint ez a kék volt. Viszont szűk kanyarok egymás után, 50-70 centis drop-pal megtarkítva helyenként, kanyarba érkezve, ami mellesleg egy rock garden. Hát itt ahogy lejöttem a drop-ból, azzal a lendülettel mentem a fák közé.
De az XC gumik nagyon jól tartottak. Nyomással se volt gondom, nap elején 23/24 psi-t kezdtem, majd ezt visszavettem a kényelmes 21/22 psi-re (54-559 és 57-559 19-es felnin) és nem érzékeltem, hogy egyszer is felütöttem volna. Igaz elég szűkek és lassúak a pályák. Ha ötvennel megyek be egy rock garden-be, akkor lehet ott ezen a nyomáson 0,2 másodperc alatt szublimálna mindkét kerék.
Rocket Ron elől, Racing Ralph hátul. Haver gépén elől Hans, hátul Nobby és alig-alig volt csak gyorsabb előttem. Neki se volt túl sok tapadása a porban, szóval nem voltam akkora hátrányban. Viszont ki kellett mérni nem csak a féktávot, de még a döntés mértékét is, mert azért csúszkáltam rendesen. Nap végére a fekete kerekek világos szürkék lettek, mintha cement por lenne az egész bringán.[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
Park Tool CC-3.2 chain checker
- Ezt szokták itt ajánlani.Mivel nem volt, ilyet vettem; BBB ChainChecker BTL-125 Chain Wear Indicator
Két fajta új láncot néztem meg vele. Újnak mutatja őket, ahogy kell.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
anorche1
őstag
Van valahol egy lista, ahol ossze vannak gyujtve azok a bringa boltok, ahol lehet kerekpart szepkartyaval venni?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
lajo
senior tag
Vettem ma a Decathlonban egy láncnyúlásmérőt, hogy majd ha kell akkor legyen, és kíváncsiságból kipróbáltam. Az 50es beleesik, a felette lévő vonalnál áll meg pont. A papírja szerint ez azt jelenti, hogy a lánc cserés, meglepődtem mert eléggé vigyáztam rá.
2X10-es Deore rendszer, KMC X10-1 lánc, 1200km-t futott, csak száraz (sokszor poros) terepen, minden vagy minden második menet után takarítás, az első 300km-től Squirt.
A kérdésem az lenne, hogy ez így normális vagy valamit rosszul csinálok?
Milyet vegyek helyette? Láttam ajánlott volt ez a lánc, maradjak ennél?
Köszi a tippeket! -
cettlee
őstag
én most pattintottam fel a hurricane gumikat, hétvégén kiprobálom terepen. eddig big apple-el aszfaltoztam, magic maryvel terepeztem ami egy kicsit overkill. ha beválik a hurricane akkor nem kell gumit cserélgetnem. amugy lájtosan megyek
-
bardi
senior tag
válasz andrisbandi #191887 üzenetére
Van egy szett bontrager xr2-es gumim, hasonló lehet ehhez, kicsi bütykök, hátra majd ki akarom próbálni. Sajnos csak szárazon az igazi, picit sarasabb talajban én már elvérzek vele.
Amúgy az rám biztos igaz, hogy szar a technikám, nincs mögöttem annyi terepen gurulás, hogy jó legyen, meg sziklásabb részeken beszari vagyok, ott mindig az van bennem, hogy ha esek, tuti csonttörés.'92 Honda VFR 750
-
zsocy
őstag
válasz ZolkoW #191882 üzenetére
Nem csak az elvetemültek, hanem a profi world tour versenyzők sem mennek 25 alá, sőt lassan a 28 lesz az átlag.
odipapa, nem akarom letörni a fiatalos hevületet, de akármilyen gumit raksz egy sárnehéz trekkingre, azzal nem fogsz eredményesen versenyezni. Pontosan milyen bringa lenne az alany? Lehet a felnire nem is jó olyan kicsi külső, a trekking felnik nem erre vannak kitalálva. -
andrisbandi
őstag
válasz bardi #191878 üzenetére
Putting XC tires on my trail bike has made me a better mountain biker
youtu.be Fast Trak tire
- Az ürge szerint sokkal ügyesebben kell vele erdőzni, így nem csak ezzel a gumival lesz gyorsabb az ember, mert rájön sok technikai trükkre.
> Ezért gondoltam lehet érdekelne téged, ha úgyis ki akarsz próbálni valami új gumit.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
RexpecT
addikt
Lenne egy technikai jellegű kérdésem.
A hétvégén nem rendeltetésszerűen szálltam le a bicikliről (nem adta ki a lejtő ), és most észrevettem, hogy ha leszállok a bicikliről, majd behúzom az első fékkart és kis erővel előre és hátra nyomom a biciklit, akkor a homlokcsőnél valaminek van kb 1mm-es holtjátéka és van egy minimális hangja is. Mi lehet ez, mit kellene meghúzni -
FerNandor
őstag
Ma végre tudtam menni egyet azóta, hogy a soudal waxot használtam.
Az biztos, hogy tiszta maradt a hajtás, mondjuk túl sokat nem mentem, 47km. Országút.
Azonban most, hogy már szép idő volt, sapka nem volt rajtam, így jobban hallom a zajokat is, viszont a soudal wax-szal hangosabb a lánc. Kistányéron inkább darálósabb, nagytányéron meg nyikorgósabb, mint valami tanyabike. Na jó, talán annyira nem durva, de a Rohloff olajhoz képest jelentős. Normális ez? Összesen 3x raktam rá waxot, így első használat előtt, miután az előző réteg megszáradt. Mondjuk én nagyon finoman adagoltam neki, nem áztattam el. Lehet, hogy kevés volt, vagy ez ilyen?Mondjuk annyira még nem is zavarna, ha ez hosszú távon ilyen marad és még ennyivel egyszerűbb lesz a tisztítás/kenés, csak ne kopjon gyorsabban a rendszer. De majd meglátjuk.
Csatolok két képet.
Ilyen volt előtte: [link] elég durván bele lehet nagyítani.
Ilyen lett utána: [link]szerk.: Amúgy legközelebb lehet, hogy kiforralom a láncot ultradermben vagy valami, mert hiába áztattam brigéciolban is, gondolom maradt valamennyi olaj a csapokon belül.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Rigormortiis
veterán
válasz Hasaggymeg #191880 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Rigormortiis #191871 üzenetére
+1 a Decasra.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bardi
senior tag
válasz Runner_fxr #191817 üzenetére
Kőnehéz, az a baj vele, és fel is kell hajtanom a hegyre
andrisbandi, én főleg terepen használom, aszfaltos teljesítmény annyira nem számít emiatt, súlyban amúgy nem rossz. Nem tudom féktávon terepen az a középső sáv hogyan viselkedne. Amúgy a belsőt azzal a kerékszettel szerintem hagyd, tubelessel jó lesz az.
'92 Honda VFR 750
-
Flatline
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok olyan kerékpárszervizt Budapesten vagy környékén, ahol egy menetes középcsapágy házat síkba tudnak marni? Baromi nehezen tudom berakni a hollowtech ii integrált hajtóművet, hátha ez segítene rajta kicsit. Régebbi acél váz.
Ilyesmire gondolok: [kép]
Köszi! -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Adott egy trekking kerékpár, eredetileg 42-622 gumival szerelve.
Kérdés: Rá tudok rakni egy 20-622-es méretet? Ezt találtam mint legvékonyabb gumit.
Egy kis versenyezgetés lenne a cél de egyenlőre nem vennék másik bringát. Működhet ez a dolog? Esetleg konkrét gumi gyártó/típus javaslat?
Köszi. -
parandroid
félisten
válasz Rigormortiis #191871 üzenetére
Inkább a riverside. Terepezni gondolom, úgysem fogsz vele, meg durvákat mászni sem, és bár nem tudom, milyen az a btwin microshift váltó, a 3x7-es altusnál csak jobb lehet. Könnyebb is, 1x is, jó, a felsőcső fura, de na.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Rigormortiis
veterán
válasz Rigormortiis #191861 üzenetére
Őt ajánlanátok inkább, vagy őt: [link] ?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Friczy
senior tag
válasz itouchfan #191849 üzenetére
Kétszer vásároltam már náluk, alapvetően nem rossz. A részletes weboldal jó, sok minden van rajta, de ha az alapján venni akarsz valamit, hívd fel őket, mert nem biztos, hogy raktáron is van az a cucc, ami a weboldalon szerepel. A fiamnak vettem egyszer egy SPD cipőt, kinéztem, hogy mi az, ami jó lehet, elmentünk, akkor szembesültünk azzal, hogy amit kinéztem, épp nincs. Viszont a boltban volt szép nagy választék, úgyhogy nem mentünk haza üres kézzel, találtunk olyat, ami tetszett neki és méretben is jó volt. Ebben segítőkész volt a csapat.
Második alkalommal megrendelt cuccért mentem oda, már a vírusos időszakban. Egyszerre csak egy vevő lehet a boltban (érthető), aki épp benn volt, elég hosszan időzött (bonyolult vásárlás lehetett). Az egyik eladó kijött, megkérdezte, mi kell, a rendelés alapján előszedte a cuccot, gyorsan bementem kifizetni és hozta. -
Friczy
senior tag
válasz zsocy #191847 üzenetére
Kicsit idétlen ez a nyeregrögzítés (nejem bringáján is így van), mert külön dönteni nem lehet, mivel maga a szár ívelt, ha előre/hátra húzod a rögzítési pontot az ív mentén, azzal a dőlésszög is változik. Ha így túl előre vagy hátra kerülne a nyereg, akkor meg a nyerget lehet még külön igazgatni..
-
zsocy
őstag
válasz xy.zsolt #191864 üzenetére
Én bátor voltam, ráklikkeltem, és köszönöm a szemcsi linket, ezeket gyűjtöm
Szeretnék már végre egy "igazi" bringás szemüveget én is, de olyan arcszerkezetem van hogy ezek a rámgörbülő sportszemüvegek vagy kicsik, vagy rossz helyen nyomják az arccsontom. A tiédnek állítható valamilyen módon az orrnyerge? Eddig egy Rudy Project Spinhawkban bringáztam amit napszemcsinek nagyon szeretek, de oldalt befúj a szél, az meg nem jó a szememnek. Holnap elnézek a Rudy bemutatóterembe felpróbálni néhány darabot, de ott a legolcsóbb is 40K, és azért jobb lenne valahogy kínai áron megúszni ezt a dolgot -
Friczy
senior tag
válasz Hasaggymeg #191840 üzenetére
Igen, ilyen az, amikor fogalmatlan az, aki geo-t mér Slopingos váznál a nyeregcső tényleges hossza legfeljebb arra jó, hogy valami információd legyen az átlépési magasságról, de ilyenkor meg kéne adni az effektív hosszt is. Ahogy az L esetén se a csőhosszt adják meg, úgy a nyeregcsőnél is az L-ig meghosszabbított vonalat kéne megadni, és ott tényleg hasonló érték lenne a kettő.
-
Rigormortiis
veterán
válasz Hasaggymeg #191865 üzenetére
És holnaptól elvileg egy huszassal olcsóbb is lesz. A kérdésem inkább arra irányult, hogy ezek ugye nem olyanok, mint amiket a tescoban/auchanban árultak, hogy pár ezer km után szétfoszlottak a biciklik? Bár amennyire tudom a Genesist csak itthon forgalmazza az Intersport, nem saját márka.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Rigormortiis #191861 üzenetére
Nem rossz az ára.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #191862 üzenetére
Én is félre értettem, a régi shimano nyilván kotyog, ahol egy teflonos műanyag alátét a hézagolás. A microsplinenak nem kéne. A campa pl. soha nem csinált ilyet, mert ott mindig is 4 csapágy volt a kazettás agyban.
-
-
Rigormortiis
veterán
válasz Hasaggymeg #191858 üzenetére
-
cettlee
őstag
válasz cettlee #191855 üzenetére
nah közben rákerestem a "problémára" és teljesen normális, freehub play.
köszi hasaggymeg
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #191858 üzenetére
A 12-es menetes azért elég perverz lenne A shimano még 12-es esetén is alkalmazza a régi csúszócsapágyas megoldást? Am kazetta=sor, amire gondolsz az a kazettatest.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cettlee #191852 üzenetére
A mostani 12-es sorom előtt mindegyik kotyogott egy hangyányit, az nem a sor mozgása a kazettán, hanem maga a kazetta pici játéka. Annak (legalábbis a Shiminél) gyári hézagolása van szivarpapír vékonyságú alátéttel beállítva, így még állítani sem tudsz rajta. Ha menetes akkor szintén a racsni kotyog6, ott a menet az biztos atomszoros hisz hajtásirányba szorul.
Hullamerevséég...linkelj valamit lássuk.
-
Rigormortiis
veterán
Kinéztem egy Genesis Speed Cross SX Pro-t. Ebben az árkategóriában megbízható valasztas (170 körül)? Miért jó nekem, hogy ezen már hidraulikus fék van? Sokat szoktam tekerni a Balanceomon, de a gumibelső-cserénél és a hagyományos v fék állítasnál nem többet nem értek hozzájuk.
-
andrisbandi
őstag
válasz cettlee #191852 üzenetére
Az én 2x11-en úgy volt, h mielött a lockringet ráhúztam, a másik oldalon lehetett szorítani egy kónusz szerűségen (a sorral ellentartva).
Azt passzolom mennyire kell meghúzni.
Utána pont ment szervízbe, nem foglalkoztam vele, úgyis szétkapták karbantartani. Azóta nem szedtem szét.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
AtisFace
csendes tag
válasz RexpecT #191836 üzenetére
Bodó Imi is tudott kemény tempót diktálni montival közel testépítő versenyes fazonnal és tömeggel , de jó ideje már nincs fókuszban nála a bicaj.
Ha nem cél, hogy hegyimenő legyél, akkor bringásokhoz képest nagy izomtömeggel is jól el lehet lenni még amatőr szinten is. Tapasztalatból: egy Cyclocross versenyen pl. nem lenne nagy hátrányod az izomtömeg miatt, a beletett több éves edzésmunka hiánya lenne a mérvadó. (Én kb. 3 év váltottam súlyzós edzés fókuszról bringa irányába, de előbbit se hagytam abba.)[ Szerkesztve ]
-
cettlee
őstag
hali
a kazetta kotyoghat valamennyit? ki-be lehet mozgatni de elhanyagolhato, talán fél mm. a végén a lockring atomra meg van huzva.
12es deore -
-
itouchfan
senior tag
BikeCafe oldalt, boltot [link] ismeri valaki, van velük tapasztalat? Ajánlott bolt?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
zsocy
őstag
válasz varmi2 #191845 üzenetére
Szerintem simán kilazítod az alsó imbusz csavart annyira hogy elkezdjen mozogni az egész, ha már mozog akkor tudod előre-hátra csúsztatni és billenteni is a nyerget. Ha nem billen lehet egy picit jobban ki kell csavarni a csavart, de ne vedd ki egészen, néha nem könnyű újra összerakni.
Ha egy picit lejjebb van a nyereg orra mint a vízszint az lesz a jó, de nyereg és rider függő is, neked kell tudnod majd. -
varmi2
nagyúr
Van rá mód, hogy az ülés szögén állítsak? Én nem vettem észre, túlságosan felfele áll, és kényelmetlen.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
xy.zsolt
őstag
válasz zsocy #191837 üzenetére
Na, azóta letoltam minden szőrt magamról, a lábujjamtól a fejem búbjáig....csak a szemöldök maradt
Itt a LINK
Én a "3 lens"-esek közül a "02"-est vettem. Valójában 4 szélvédőt kaptam (Az este használható sárga pluszban jött)
A photochromic-ra nekem outon nincs szükségem...annál inkább a polaroidra.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #191827 üzenetére
A láncvonalat a középcsapágy hézagolóival tudod beállítani, ami ha pressfit, szívás . Vagy láttam olyant, hogy a lánctányér és a felfogató csavarok közé tesznek hézagolókat, de ez egy kicsit furán néz ki.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
zsocy
őstag
válasz xy.zsolt #191834 üzenetére
Azt a zorál fejet, hát így már nem is csoda hogy mindig tempót mész, csak ne lássanak meg közelről, igaz?
Viccen kívül, ez a szemcsi egész jól néz ki. Ez is a jjeahh féle Alis cucc lenne? Mert ha nem akkor kérjük a szokásos linket!Ja, és még valami, a szemüveg szára mindig a sisak pántján kívül van, Velominati rule#37, meg se kérdezd, csak csináld
-
RexpecT
addikt
válasz parandroid #191796 üzenetére
Valamennyivel több izom van rajta valóban. 1,8m és 73kg míg, pl. Valter Attila 1,85m és 65kg.
-
RexpecT
addikt
válasz Hasaggymeg #191801 üzenetére
Testépítés az illúziók sportja.
Tegnap megjött a pedálfordulat szenzor, azt hittem postára kell érte menni, de be volt dobva a ládába a kis levél. Ma teszt, ha nem szakad le az ég. -
Friczy
senior tag
válasz attiati #191816 üzenetére
Ha az egyéb méretek megannak, nem sokat számít, hogy gyárilag mi volt a méret. A felsőcsőhosszt (mint a leglényegesebb paramétert) hogyan mérted? Magát a csőhosszt, vagy a váz képzeletbeli vízszintes hosszát? Az utóbbi a lényeges, bár sok eltérés talán nincs.
Az 58-as felsőcső, 48-as nyeregcsőhossz alapján erősen ejt a felsőcső, a nyeregcsőhosszt is úgy kéne mérni, mintha vízszintes lennee a felsőcső, tehát a felsőcső elejétől húzz ki egy képzeletbeli vízszintes vonalat, és odáig nézd a nyeregccsőhosszt.A 'klasszikus' geometriáknál a nyeregcsőhossz és a felsőcsőhossz nagyjából megegyezik, eltérő geometriáknál 1-2 centi különbség lehet, de a 48/58 nagyon sok.
Egy 58-as felsőcső a te magasságodhoz jó lehet, stucnival, nyereg előre-hátra tolásával lehet még játszani.
-
6030D
őstag
válasz flash- #191824 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy ha csak áll a bringa, akkor a kerekekre csak a saját súlya nehezedik, de ha te is rajta vagy, akkor már nem, megnő a nyomás is benne, és a nagyobb nyomás gyorsabban szelel. Illetve ha valami van a lyukban, és távozik, akkor hamar változás állhat be.
Szerintem indulj el, de fél óránként posztolj, hogy mi történik, főleg, ha izgalmassá válik.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Friczy
senior tag
Nem Sigma, én annak idején (több kínai fényágyú kipróbálása után) vettem egy Trelock LS-950 ion típusú lámpát (szívtam a fogam, mert van ára rendesen), aztán egy év használat után vettem egyet a feleségem bringájára is. A használat hasonló, mint amit te tervezel (gondolom, az autóút az közút akart lenni, az autóúton tilos kerékpározni )
Szóval város, országút, részemről terep nem játszik.
A fénye nem vakít, megfelelő helyre világít (elsősorban előtted az útra), nem kör alakú a fénycsóvája, tehát rendesen beállítható, hogy láss, és ne vakítsd a szembejövőket. A fényerő öt fokozatban állítható (általában a második leggyengébben szoktam használni, az olyan helyen, ahol azért nem töksötét van, elegendő, esőben növelem a fényerőt), a kijelző kiírja, hogy az adott fokozatban mennyi a várható hátralévő üzemidő, illetve ha már nem bírja az adott fokozaton szuflával, inkább visszaveszi a teljesítményt, hogy ne maradj világítás nélkül
Egyszer nem figyeltem oda, és szinte kimerült akkuval indultam el, csak este vettem észre, hogy gond van, de a hátralévő 10 km-t még így is kibírta.Szóval ha az árkategóriádba belefér, ajánlom. Volt Sigma lámpám is, az se volt gyenge, de ez a Trelock magasan veri.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #191825 üzenetére
szerintem pont azért lenne jó lemérni és kiszerkeszteni/betáplálni valami geo-s honlapba, hogy tisztán lássunk (stack, reach, szögek, tengelytáv, stb meglegyen), aztán azt össze lehet hasonlítani más modellekkel is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Rigormortiis #191826 üzenetére
Érdemes.
-
Ringman
nagyúr
múltkor nekem is volt ilyen, bár ott 3,0 barról ment le egészen puhára, de pár nap alatt.
nem akartam a belsőt cserélni, így meg is lett az eredménye (pótbelső nem volt nálam - pedig általában szokott lenni): 14 km alatt 3× kellett megállnom minipumpával fújni bele, mert már majdnem a felnin jártam.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
trialboj
őstag
válasz jjeahh #191821 üzenetére
A láncvonallal mit kellene kezdjek? A 3 tányéros hajtókaron, nem eleve középen van a tányér? Még kellene mókoljak vele? Amiket eddig próbáltam bringák, független attól hogy 2020/2021-es vázak voltak, hozzám hasonlóan különböző modelekből állították össze, mint deore slx xt, és náluk a felső 3 sebesség furán cserregett, nem teljesen értem miért.
#191824 flash- Ez milyen kérdés már, ((: te kell tudd hogy van-e időd, és energiád lecserélni, vagy inkább megbecsülöd azt a kevés jó időt ami mostanában van, és szúrod neki inkább. Amúgy ha csak napok alatt enged le, és van pumpád amivel fel tudod tornázni 5ig, akkor miért ne mehetnél tekerni?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Rigormortiis
veterán
Sziasztok! Érdemes Intersportos (Genesis), Decathlonos (Rockrider) bringát venni? Ár/érték arányban jónak tűnnek, csak abban nem vagyok biztos, hogy hosszú távon mennyire megbízhatóak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez attól függ. Ha pl. már foltozott akkor kissé kockázatosabb mert lehet a folt engedett el és az csak rosszabb lesz, továbbá függ a távtól is. 1-2 órás menetre pótbelsővel sima ügy, de egésznaposra butaság lenne úgy indulni. Legelső dolog ugyanakkor megnézni nincs-e egy tüske a gumiban, mert ha igen akkor gyakran csak az tartja benne a levegőt, ha kihúzod, vagy kiesik azonnal leereszt. (Tanácsok hangoztak el egy az idén már 10 bizonyított defekttel rendelkezőtől. )
Ha gyorsszáras és néha utána kell állítani akkor simán lazítsd le a féktest rögzítőcsavarjait, majd rámarkolva a fékkarra szorítsd őket újra...ha ez nem javít, akkor úgy húzd vissza a csavarokat, hogy közben figyelsz a tárcsa központosságára és kézzel tartod ideális helyen a féktestet.#191822Ringman...ha az a kérdés jó-e neki a kerékpár, akkor lehet fordítva kellene megfogni a dolgot és azt méricskélni mi is neki való méret és nem azt, hogy milyen betűvel (vagy éppen számmal) illetik a kerékpárja méretét. Ha a méret érdekli akkor is inkább a gyártó honlapján nézelődnék mert ma már gyakran sajátos méretekkel operálnak egyes gyártók, így míg pl. egy bizonyos felső csőhossz egyiknél M, a másiknál már L.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
lassú defektes kerékkel mennyire gáz elmenni tekerni? 6 barrol pár nap után lemegy 1-2 re..
ti ilyennel elmentek még tekerni egy felfújás után vagy most álljak neki inkább belsőt javítani?
ugyanitt van egy jó szemléltető videótok kéznél ami a kerék behelyezés utáni tárcsafék beállítást mutatja?[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz bardi #191812 üzenetére
Én betonra vettem bohockodós montira, de haladóknak ajánják könnyű terepre is.
Kicsik nagyon a bütykei, és van jól futó közepe.Specialized Fast Trak
- Ilyet dobok majd az új kerékre (DT Swiss E 1900 Spline 29" / 30mm Wheelset, nem könnyű; Wheelset: 2114g)
Fast Trak GRID 29x2.6, 845 gramArany áron van spéci könnyű bél bele
Schwalbe Aerothan MTB+ SV19FE 29" Tube
Suitable dimensions; 29x 2,4 -3.0, 116 gram░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #191820 üzenetére
vagy le kell mérni mindent és kiszerkeszteni/keresni egy honlapot, ami ezt megcsinálja helyetted.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #191811 üzenetére
Szerintem akkor is működnie kell, ha a jelenlegi hajtókarodra raksz aliexpresses Deckas narrow wide tányért, csak a láncvonalat kell megoldd . Asszem itt is így oldotta meg valaki, meg láttam már több youtubernél is. Sőt, egy haverom Sram hajtókarral használ XTR szettet és a gyártók is gyakran raknak a bringákra Shimano helyett más hajtókarokat, pl. a nemrég sokat emlegetett 2021-es Kellys Gate 30-on is így van.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz attiati #191816 üzenetére
Próbáld meg itt pontos típussal, ha megvan akkor már csak egy geo táblázatot kell keresni a weben. Ugyanakkor itt is kisilabizálhatod a geometria alatt melyik mérethez áll tulajdonképp a legközelebb. Amúgy valószínű M-es lesz.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Én az aura80 + blaze szettet venném.
Ha nem mész terepre, elég az aura, hátra meg az ért jobb egy erősebb lámpa, akár nappalra is (nekem is mindig ég a blaze-hez hasonló lezyne). Ha éjszaka terepeznél, akkor persze a buster.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Mate
nagyúr
válasz Hasaggymeg #191806 üzenetére
Köszönöm és peterkeT neked is!
Szettben néztem őket. Ezek vannak:
Sigma Buster 300 + Nugget II.
Sigma Aura 80 USB + Blaze
Sigma Aura 60 USB+ Infinity
A három közül melyiket ajánlanátok előre illetve melyiket hátra? Külön-külön is meg tudom venni, ha úgy van. -
attiati
veterán
biztos vótmá'
Használt kerékpár vásárlásnál mire figyelj?
szájbarágós[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #191806 üzenetére
Milyen ezer lumen?!? Jó lesz az 6000 lumennek is.
Amúgy vagy 10 éve Aliról rendeltem külső akkus lámpát, amiben már akkor 7 Cree led volt és akkora fénye van, mint egy autó fényszórónak.
Már nem emlékszem a felére sem az akkori infónak, de gyors keresésre a Cree XM-L T6 chip-ek a legelterjedtebbek és ezekre egyenként specifikálnak ilyen 910 lument alsó hangon. Az újabb generációk 1200 lumen felett járnak. Ebből mindjárt hét darab egy ehhez hasonló kiszerelésben és máris ott tartunk, hogy nem is akkora blődség az a 6000 lumen. Erre nyugatabbra ilyen Cree ledes utcai lámpákra cserélik a régi nátrium lámpákat és rohadt jó fényük van!
Akku pakkot bedobod a tatyóba, lámpát a sisakra és lehet csapatni éjjel. Én nyomtam régen nyáron, mikor nappal 40 fok volt, akkor éjjel kellemesen hűvös.
Bár hozzá kell tenni, hogy városi legényként azért az éjjeli erdő hangjaitól néha kicsit beszartunk.
De a lámpa fénye mellett terepen is lehetett lejtőzni simán. Olyan 40 kmph-ig éreztem biztonságosnak, a fölött már összefolytak a részletek a talajon. Ugye direkt megvilágításban árnyékok nélkül nem úgy látszanak a dolgok.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #191809 üzenetére
Csak kelet Európának gyártják, hadd vakuljon a férgese?
promagus... semmi jót ... próbáld a Decathlont,hátha.
trialboj... enyém Deore, de az nem úgy néz ki, mintha nem lehetne rajta tányért cserélni.
-
bardi
senior tag
válasz Somatom #191804 üzenetére
A súly miatt nem mennék méretben a 2.3 fölé, legalábbis ezeknél a gumiknál, pár évig én még rásegítés nélkül hajtom, azért picit a dhr2/dhf gumikat is érezni a könnyű bontrager xc gumik után. Mondjuk én majd a kerékszettet akarom könnyíteni (egyetlen dolog a bringán), gumiból meg nem adok. Pedig amúgy kipróbálnám milyen lehet az assegai is, dehát a legvékonyabb is marha nehéz. Na meg nem mintha nagy szükségem lenne rá.
'92 Honda VFR 750
-
trialboj
őstag
Használ valaki 12-es shimano hajtást, elöl sima narrow wide tányérral? Elméletben kellene menjen, tudtok bármi felkiáltójeles figyelmeztetésről a shimi részéről, ahol azt mondják ne tedd ezt, mert baj lesz?
Nagyon butának gondolom azt a felfogást, hogy a deore karon nem lehet cserélni a tényért. Eleve óriási pazarlás kidobni az egészet azért mert elkopott vagy csak megsérült egy esésnél a tányér, de ami nagyobb szívás, hogy se slx se xt nincs stockon sehol.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
promagus00
tag
Sziasztok!
SZÉP kártyával vásárolható kerékpárt keresek, max. 150 ezer lenne a keret rá, crosstrekking kerékpárokat nézt
em eddig, egyenlőre ezt találtam jó áron:
[link]Erről mit gondoltok ti szakik?
Köszönöm
Villanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #191808 üzenetére
Megtaláltam a rendeléstörténetben, aura80-am van. Buster felénk nincs, mert túl erős, és ezért nem stvzo geprüft, úgyhogy nem is forgalmazzák.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #191807 üzenetére
Nekem is chicken...vagyis Sigma ( ) nugettem van, szeretem mert egyszerű és nagyszerű, a Buster 700 viszont kiakasztott már néhány szembejövőt mikor véletlenül maxon felejtettem ...igaz elég magasra van állítva, hogy messze ellássak vele az erdőben is.
-
parandroid
félisten
Sigma rendben lesz, nekik csak normális lámpájuk van. A fényerőt figyeld, ezek nem kínai lumenek, szóval ami rá van írva, azt tudni is fogja, vakítani meg nem fog, mert ezeknek szabályos a vetítési képe, tehát ha látni is akarsz vele, csak úgy tudod felszerelni, hogy a szembe jövőt nem vakítja. Nekem is van kettő, az egyik kicsit erősebb, de meg nem mondom, melyik típus pontosan (ki nem megyek most megnézni), de mind a kettő teljesen jó.
Ja, hátsó lámpának is van 2 Nuggetem, azok sem rosszak, de inkább vettem egy lezyne strapet is. Éjjel a Nugget is jól látszik, de nekem olyan kellett, ami nappal is kellően erős, és feltűnő.
p
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nekem volt Buster 200, van 300 és 700. Szerintem a 300 jó választás, a 700 már éjjel, erdei ösvényen is elmegy ha harmincnál többel nem csapatod...ha Sigma ugyebár, mert ajánlanak itt mindjárt kici óccó kínait ezer lumenest a Sigma áráért.
ZolkoW... nem akarja ő azt, még nekem is pattog, hogy attól "még bringab*zibb leszel". 🙄😆
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Világítást keresek a bicajra. Leginkább kerékpárút, illetve pár helyen autóút. Sigma Lámpákat néztem, de nem tudom melyik lenne a legjobb, amivel jól làtok és látszok, de nem vakítok meg senkit.
-
Somatom
veterán
-
attiati
veterán
Mekkora méret lehet az alábbi gépem? Matrica lekopott róla és fogalmam sincs.
Felsőcsőhossz: ~58 cm
Nyeregcsőhossz (tetejéig): ~48 cm
Valós nyeregcsőhossz (csőközépig) inkább 46cm
Kb. 2006-os évjáratú Kelly's trekking46os nyeregcső 58as felcsőcsővel... ez pariban van így együtt?
Elnézve a bicikli kínálatot.... adnék neki még egy esélyt, hogy alkatrész cserével testre szabom a 182 centimhez. Ha lehet (?)
Méretre most sehogy sem jó. Lábamnak is rövid és felsőtestre is. Ülés max magasságon van és a sínben teljesen hátratolva.Mit mérjek le? Mit kellene cserélni? Nyerget + csövet, stucnit?
Hajtókar mindegyik egyforma vagy abból is lehet hosszabbat kapni?[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #191801 üzenetére
értettem, csak azt hittem, az is belső nélküli lesz. vigyázz, aszony megtudja, akkor neki is kell! belsővel nem tudom, könnyebb-e felrakni.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #191774 üzenetére
Az Zasszonynak vettem, belsősre.
Because... 😆😆😆
RespecT.... már csak az a kérdés hogyan tévedtél ide a gyúrós topikból? 🤭 Zasszony szerint jól nézel ki. 🤔
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest