Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ritterkrisz #13748 üzenetére
A hazai importor altalaban nagyker, aki nem lat el szerviz feladatokat mar reg. Ok is kuldik a gyartonak.
Szoval ok se fogjak neked intezmi. Felveszed a gyartoval a kapcsolatot es majd ok intezik, es megmondjak hogy neked kell kuldeni vagy kuldenek neked futart erte. -
válasz
ritterkrisz #13746 üzenetére
Nem fogja neked senki sem intezni, mivel a plusz gar ahogy a neveben is van gyartoi gar, a gyarto adja nem a bolt.
Zotacnal is a plusz 2 evet mar a gyartoval sakkozod. -
Laraxior
titán
válasz
ritterkrisz #13744 üzenetére
A Gigabytehoz. Tavaly inteztem egy ilyet.
-
ritterkrisz
tag
Giga Aorus kártyákkal a plusz 4. évben kihez kell fordulni garanciális ügyintézéssel?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Sontir Fel #13742 üzenetére
Nem rossz.
A héten elvileg érkezik hozzám egy “kínai vacak műanyagos” Gigabyte Gaming. Össze tudom hasonlítani majd a Suprimmal. Jövök majd én is tesztekkel. -
Sontir Fel
őstag
válasz
Találtgyerek #13738 üzenetére
Mea culpa, csak a kodot szedtem ki, nem aktivaltam be
Tobb mint 1 ora jatek:
-
omfgk
veterán
válasz
Sontir Fel #13734 üzenetére
Az nem a játék, hanem egy skin a játékhoz.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Honnan kaptál? Már régebben megvásárolt kártyához is adnak?
Köszönöm a tesztet! Nagy különbség nincs a két driver között játékban. -
Sontir Fel
őstag
válasz
Találtgyerek #13707 üzenetére
Nah szóval, cp2077:
korábbi driver, 400/2000
első májusi driver, alapon
oc, (eddig stabil) 370-2000
gpuzMost azt mondom, hogy maradok... aztan kiderul
hdr nem volt be-, a 136os fps korlat meg kikapcsolova
-
tomas51
senior tag
válasz
nekem van gamepass, úgy hogy lesz Doom is
de először expedition33 végigjátszás van, nagyon jó az a game -
Sontir Fel
őstag
válasz
Mindjárt meglesem, hogy mit megy így, de ha nem sokat csokkent, akkor maradok ezen. Most belopta magat a szivembe, mert kaptam egy Doomot... nektek is dobott egyet?
-
Laraxior
titán
válasz
Tw3nTyFouR #13730 üzenetére
-
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior #13729 üzenetére
Akkor elvetem. Ha 10°-ot hozna, akkor megtenném.
Megnéztem, a 20 körös loop max peak 38° normál vízzel. Idle 20°
Ha meg hűtöm is, akkor terhelve 15-17°, de én ~250W-on használom. Ez is erősebb mint alapon.
Azért kérdem, mert nemsokára újra teszek hűtést a gépre, megbontsam e.
Lehet a 4090-et is vizezni kellene, de nem vagyok biztos a megtartásában. Azt majd kitalálom még. -
Laraxior
titán
válasz
tomas51 #13724 üzenetére
Ilyen szempontból ezzel éppen nincsen baj, csak nem megy rá a Conductonaut. De végülis az MX4 sem rossz.
A ventiken csavartam még, mert ha épphogy forognak, akkor azért elég gyorsan emelkedik a víz hőmérséklete.
#13725zebra_hun: Vízzel a paszta sem rossz, mivel nincs olyan nagy hőmérséklet ugrálás. Persze a fém jobban vezeti a hőt, de pár fok eltérés van csak. De hát ugye 600W-nál az a pár fok bármikor jól jöhet.
#13728pori-kori: Valószínűleg a tekercsekre felesleges a pad, azért nincsenek rajtuk. Nekem nincs kedvem se időm kísérletezgetni, örülök, hogy megy végre vízzel. -
pori-kori
csendes tag
válasz
Laraxior #13722 üzenetére
Én pár napja pattinttam fel a zotac 5090-re az alphacool blokkot. Én nem tapasztaltam előtte cw-t, de most nagyon hangosan sír. Azt néztem hogy neked az asuson nincs a tekercseken pad gyárilag, a zotac-nal a gyari hűtővel mindkét oldalon a tekercsek is paddal voltak fedve. lehet kipróbálom majd hogy rakok rá. amit még észrevettem hogy kissé meghajlik az alaplap is az alphacool blokkban. a proci rész magasabban van ahogy te is mondtad és a két széle felé hajlik a kártya a becsavarozáskor. majd még énis játszadozok vele.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Köszi a beszámolót.
Arról tapasztalatod van, hogy fém vs paszta?
Nekem a 450W 3080ti pasztás lassan 2 éve, de ha normál (~25°C) vízzel hűtöm, maxi gázon ~40-42°.
Nagyon jónak tartom a pasztát is. Most nálad is ez van, de pl a 4090-nél fém volt?
Kb 2 év után sem romlott semmit, 45° sosem volt a gpu. Gondolom a paszta sem megy tönkre gyorsan ha nem forr fel.
Néha kísérlet képp vannak ilyen kósza gondolatok.
Procinál biztosan nem mivel kupakos, de gpu-nál könnyebb. Az DD eleve.
Milyen király lenne maxi terhelésnél is 28-30°
Mondjuk nekem annyi, mivel ~200-250W max, hideg vízzel annyi. Azzal meg lenne 20° sem
De nem tudom mekkora a difi a kettő közt. -
tomas51
senior tag
válasz
én is hasonlóan jártam a 4090 nél, csak ott meg 0.75 helyett 1mm es padok voltak mellékelve, szarrá nyomorodtak a padok, a gpu felén meg szét se ment a paszta, persze csak be lett építve hátha...
hát nem, mert a ram 60 fokos volt a gpu meg 80, mondom rohadj el, kapta a 0.75 ös padot és egyböl jó lett
amúgy nekem is lassan lesz blokk az 5080 hoz, ott már jobban fogok figyelni, egyszer akarok szerelni
nekem jó a sima paszta, pár fok miatt nem szarakodok -
pRoject22
őstag
válasz
ImpersonatoR #13721 üzenetére
Most vissza tettem az egyel régebbit, megy gond nélkül, viszont holnapután doom, ahhoz meg jó lenne az új...
-
Laraxior
titán
Csak röviden, mert megint 980Ti HoF téma volt...
A kártya nagyon masszív meg kell hagyni. Maga a ventis rész amin a felső (alsó) 3 venti van, az is elég nehéz, fém.
A GPU lefogató nagyon stabilan fogja a kártyát, a hátlap a GPU oldalról van rögzítve, tehát nem egyben, mint a vizesblokk.
A GPU pasztát már említettem, kőkemény volt. Annyira nem voltam alapos, úgyis jött rá a lakk. A padok még egyben voltak, ami mondjuk elvárható 1-2 hónap használat után.
Szóval körbelakkoztam a GPUt, felpakoltam a mellékelt padokat, de amikor ráfordítottam a blokkra a PCB-t, akkor nem tudom milyen módon, de a GPU szinte hamarabb hozzáért a blokkhoz, mint a padok.A 4090-nél nem volt ilyen gondom, ott szépen egymásba tudtam fordítani őket.
Természetesen szétnyomta az összes folyékony fémet, nekiálltam alkohollal letakarítani, de az meg oldja a lakkot. Szóval megint össze lett taknyolva a GPU körül minden. Egy fél órát takarítottam, aztán összeraktam MX4-el, bízva abban, hogy bár nem kaszinózok, de közel 4ezer euró elvesztése ilyen rövid időtartam alatt, felvetette volna bennem a kérdést, hogy miért ne az előbbibe tegyem a pénzem
Elment természetesen egyből a kedvem, persze a csövek helyei sem stimmeltek, így inkább összedobtam lágycsővel, hogy érdemes-e a későbbiekben merevcsöveznem, vagy kuka.
Ennek ellenére, üzemképes, 24°C vízzel 46°C-ig ment a GPU. 600W. Ventik alapfordulaton a radin.
Szerintem még lehet rajta finomítani, de egyelőre kihagyom az egyenletből a Conductonautot.
Nem mellesleg annyiban jobb volt a ventis verzió, hogy elnyomta a Coil Whine-t. Így viszont elég erőteljesen sír a kártya. 3Dmark alatt mondjuk nincsen hang, játék alatt igen.
Emitten mellékelek képet az RTX6090-ről is -
-
pRoject22
őstag
Új NV driver óta percenként fagy a warzone, jól sikerült...
-
Laraxior
titán
Nem tudom mi ez, de gagyi. Két hónapos kártyán nem lehet ilyen beton.
-
omfgk
veterán
válasz
4264adam #13711 üzenetére
Azt nem tudjuk ,hogy Honeywell PTM 7950 van-e rajta vagy sem.
Vagyis ezek alapján tutira nem. Nem lehet ilyen állagú már most.Csak annyi szerepel a marketing anyagban ,hogy PTM.
Phase-Change GPU Thermal PadMárpedig több gyártó is rápróbált már erre. És vegyesek az eredmények.
Ha az Asus hű magához, akkor megspórolta kártyánként a 0,1 centet ha megtudta és szerzett okosba olcsóbban.5. Place: PCM5000 OEM
This pad does what it is supposed to do, but it doesn’t do it particularly well. You can recognize it by its rather dark color and very brittle consistency. You can recognize it even without a microscope with a simple magnifying glass, because these streaks and dark speckles cannot be found on any of the other pads tested. The PCM5000 costs less than half the price of the PCM8500 and unfortunately you can tell. Anyone who gets their hands on a darker, crumbly pad should be warned.
Na erre tuti ráizgultak.
Kevesebb mint feleannyiba kerül, mint a jobbik verzió, ami már eleve nem tudja azt amit a Honeywell. -
hdhunx
junior tag
válasz
Na majd júniusba (elvileg)a stellar blade kiváncsi leszek hogy fut majd.
-
Laraxior
titán
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Sontir Fel #13705 üzenetére
Köszi! Cyberpunk tökéletes lesz.
Régi drivert visszarakod vagy maradsz a teszt után is ennél?
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Találtgyerek #13701 üzenetére
3x mfg mellett játszom vele, nem éreztem problémát teljesítményben. A májusi driverrel még nem próbáltam. Csináltam pár tesztet korábban, itt vannak fent az eredmények,.majd futtatok este egy benchmarkot a CPben és látni fogjuk.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
VoltanIgor #13703 üzenetére
Csak azert kerdem mennyire eri meg a +fogyasztas stb.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
VoltanIgor #13642 üzenetére
Jatekokkal esetleg nem nezted meg, hogy valtozik az FPS?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Sontir Fel #13700 üzenetére
Játékokban változott valamit? Az nem baj, ha a SN-ben kevesebb pontot kap, csak a játékokban ne legyen gyengébb.
-
Sontir Fel
őstag
Este szépen ment a CP2077 370/2000en, gondoltam akkor megnézem mi a helyzet steelnomad kapcsán.
Mondom, hogy ez nem is rossz, amikor jon az értestés, hogy nah, van uj driver. Meg is néztem
Aztán visszament az eredeti beállytás, de nem sokat hozott már 400/2000:
gsync és egy 136fps limit be volt kapcsolva a tesztek alatt
-
Laraxior
titán
-
Sontir Fel
őstag
válasz
s.bala31 #13677 üzenetére
Igen, azzal nekem is stabil volt a 400/2000en a CP. Arra gondoltam, hogy ha tobbet hoz az uj driver, akkor 400/2000 alatt is elerhetem a korabbi OC szintet... csak elobb meg kellene talalni, hol nem omlik ossze a jatek, ma 370/2000 jon
#13680hdhunx: annyiban orulok a visszajelzeseiteknek, hogy akkor nem az en keszulekemben van a hiba. WT-ben minitha tobb textura problema lenne az uj driver mellett... -
Walter_White
senior tag
válasz
Laraxior #13689 üzenetére
Egy minimalista matrica van rajta. Hajszárító+wilkinson penge, vagy isopropyl+wilkinson és már lent is van sértetlenül.
De ha még ezzel sem akarok törődni, akkor megnézem alin, vannak-e ilyen matricák, ha nincsenek, akkor Illustratorban 3 perc alatt összerakom.
Nincs az a szerviz, az a gyártó aki megmondja hogy ez a kártya bontott volt. Vigyázni kell a gyári padokra is, és a hűtő oldali részéről nem szabad letörölni a GPU pasztát. A GPU-n lévőt meg amennyit meg lehet menteni azt felkened vissza a hűtőre.
Bármekkora összegben fogadok bárkivel hogy nem dobják vissza gariba. -
Kerio
őstag
válasz
dom1n0 #13691 üzenetére
Akkor valami gond lehet nálad, mert van hangja. Még az egér kattintás, és kicsit az utcai forgalom is hallatszik.
De már korábban linkeltem itt ezt a videot, mert más is kérdezte, hogy mennyire zajos. Nálam semmilyen búgás, zúgás nem volt.
Nincs lenémítva? (Jobb oldalt felül kis hangszóró) -
Kerio
őstag
válasz
dom1n0 #13685 üzenetére
Nekem is volt Gamerock 5090-m.
Itt egy video, ahogy nulláról 30%-ra pörög fel. -
Laraxior
titán
válasz
Walter_White #13687 üzenetére
Azt tudod, hogy a bontás után már nem lesz garancia rá?
-
dom1n0
őstag
válasz
Walter_White #13687 üzenetére
Szuper, köszönöm!
Gratula a kártyához!
Ez az egyik, Zotac a másik amivel szemezek itthonról. -
dom1n0
őstag
válasz
Walter_White #13684 üzenetére
Megtennéd ha van kedved időd rá, hogy gyári ventivel is kiteszteled?
Köszi
-
Walter_White
senior tag
Beléptem a táborba egy 5090-nel. Vizesblokk megrendelve. Kiváncsi vagyok mennyire bírja a külső 9x120-as radi.
-
Tw3nTyFouR
tag
jó a driver, eléggé stabil, 40-es marad
33-at lőttem CS-be most
-
Bossp
addikt
válasz
Tw3nTyFouR #13681 üzenetére
Picit kevesebb pontott dobott a steelnomad egyenlore ennyi :D
-
Tw3nTyFouR
tag
valaki esetleg próbálta már az újabb drivert ? már elérhető ... 40-es
-
hdhunx
junior tag
válasz
Sontir Fel #13674 üzenetére
Ezzel én is igy vagyok amik eddig mentek oc-val azok most töbségbe nem sőt van olyan hogy alap-on is elkezdett 1-2 játék crashelni meg az új driver ota 1 szer volt fekete kép nagyon jó volt elden ring boss fight közben.
-
válasz
Walter_White #13678 üzenetére
Gigabyte (4év)
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Olyan kérdésem volna hogy melyik gyártó a Zotac-n kívül ami 3 évnél több garit ad? (Akár Regisztrációhoz kötve is)
-
s.bala31
őstag
válasz
Én tegnap váltottam vissza 572.83-ra, pedig AB-ben visszább vettem a korábbi stabil beállításokból de még így sem volt az igazi úgy hogy töröltem. Stalker 2 kb 1 óra játék után általában crashelt, Spiderman 2 is stabilabb a régi driverrel. Oblivion Remaster pedig minden indításnál shaderezett az új driverrel.
-
tomas51
senior tag
válasz
az afterburnerbe nem szokott törlődni nálam, mondjuk lehet azért mert csak frissítem
-
tomas51
senior tag
válasz
menőmentős #13673 üzenetére
Na ennek örülök köszi!
-
menőmentős
csendes tag
válasz
tomas51 #13306 üzenetére
5080 vanguard tulajként (az új pápa foglalja imáiba neved Laraxior
), Be Quiet! Dark Power 13 1000W - 80+ Titanium táppal kiszolgálva. Teljesen cw mentes 4k gaming 98% os kihasználtság mellett is. Bocsánat, hogy ilyen későn reagálok, csak most értem ide az olvasásban 🫣
-
tomas51
senior tag
válasz
Sontir Fel #13671 üzenetére
egyenlőre nem tudom, majd idővel kiderül
-
tomas51
senior tag
válasz
Sontir Fel #13669 üzenetére
ezzel a settingel ami a képen van úgy még nem mértem
vagy maxosan? úgy 10151 volt a legtöbb -
tomas51
senior tag
válasz
Sontir Fel #13665 üzenetére
lement szépen 4 kör multi gond nélkül COD ba ezzel a settingel
58-62 fok körül van a kártya, 150 es fps (lehet majd vissza rakom 165 re) lockal 3440x1440p n
dlaa+framegen, extreme grafikai beállítással a fogyasztás 260-310 között kb
fan auto n (itt még ment azért ír 30 at) -
Landon
addikt
Ahogy korabban igertem egy kis beszamolo az Astral LC 5090-rol.
Fun Facts
Beszerelesnel kb 20 percet vacakoltam csak azzal, hogy mindenhonnan leszedjem maradek nelkul a vedi foliat a kartyarol. En ilyen mennyisegu es ennyire erosen tapado vedofoliat meg nem kellett VGA-rol leszedjek.Egy kicsit kolthettek volna kevesebbet a vedofoliakra amibol inkabb mellekelhettek volna par nyavalyas csavart a radiatorhoz. Ugyanis az nem jar ennyi penzert hozza! Eloszor azt hittem rossz vicc es atneztem a doboz minden szegletet majd egy gyors Google meggyozott felole, hogy bizony ennyi penzert nem jarnak a radiator csavarok...
Testing
Akit erdekel az latja a teljes config-om nevemre kattintva.CW: Van es sokszor hallhato is. Engem special hidgen hagy de az elozo Suprim X 4080 egyaltalan nem CW-zett sem a mostani sem az elozo 1000w-os FSP Hydro Ti tapommal.
AIO pumpa: Ha a fulem a hazhoz teszem akkorm hallhato valami de en halknak mondanam.
UV: Az alabbi VF curve-ot lottem be. Minden soron kovetkezo eredmeny ezzel a VF curve-el van.
Asus GPU Tweak III-at hasznaltam mert nem akartam egy ezredik monitorolo, tweak app-ot feltenni es a hatterbe futtatni az MSI AB szemelyeben. De ha azt mondjatok jobb, tobb ertelme van mint a Tweak III akkor atterek ra.
Amit nem ertek teljesen, hogy allitolag minden pontot max +1,000MHz-el lehet eltolni de a Tweak III-ban en csak 952MHz-el tudtam tolni.
3D Mark Steel Nomad
3D Mark Port Royal
CP 2077 - kimaxolva, 4K, minden varazslas off (DLSS, FG, ray reconstruction)
Black Myth: Wukong
-
tomas51
senior tag
válasz
Sontir Fel #13665 üzenetére
Egyenlőre hagyom rajta nem igazán van különbség, de ha kell akkor lehet nyúzni.
Annyit vettem észre, hogy a ventilátor kisebb fordulaton indul nem rug rajta akkorát nulláról és az alap fordulat is kisebb, ez által kicsit kevesebb a szél zaj alap használatnál ami meg nem rossz dolog.
Melegedés közben szépen emeli az is okés.
COD nál alapon megy csak vagy kisebb tuningal (érzékeny game)
de a másik pár amit próbáltam ott eléggé fel lehet tolni a dolgokat vagy uv, és nem dobált ki egyik se. -
tomas51
senior tag
érdekes többször mértem, de a speedway be és a portroyal ba se megy 400 fölé míg a nomádba 434-ig ment, de ennek ellenére lengedary t csinált
-
tomas51
senior tag
450w os bios, viszont ami érdekes, hogy itt már 360-370 nél nem ér el annyi pontot, ez a 350 lehet a teteje ezzel a biossal
-
pidzse4
aktív tag
válasz
BerserkGuts #13655 üzenetére
Szia melyik tipussal érted ezt el ?
-
tomas51
senior tag
válasz
BerserkGuts #13655 üzenetére
fel pattintom a 450 es biost aztán meglátszik, nekem max +370 el fut le a teszt
a superposition meg csak 355 el, 370-365-360-el nem, random ki dob -
BerserkGuts
addikt
úgy látszik a mai nap jobban megy neki
-
-
omfgk
veterán
Egyébként apróra került fel Dhahab is.
Akinek erre áll fel, az csapjon le rá.
-
Bossp
addikt
válasz
laychi #13647 üzenetére
Nekem isneszembe jutott. De miért korlátozzák hw szinten és ezek szerint .inden gput kulon kiteszteltek es korlatoztak? Magan a gpu-n belül is van egy fw? És ha ez így van miért nem találni róla semmit a neten? :D mondjuk teljesen jól elvagyok így is igaz csak 3100 körül boostol de nem éri el játék közben szinte soha a 300wattot és elvan egy MATX házban 65C körül most pl Avowed 4k RT dlss qualityvel.
-
Yodamest
veterán
Folyik a tesztelgetés, ennyit ment a superposition optimized 4K-ban a kis Zotac. Nem igazán találtam a neten erről a tesztről eredményeket, nálatok ez mennyit dob?
-
dom1n0
őstag
Palit, Ventus 5090-ek beestek itthon is 1.15M-ra hazai boltoknal, kozel a lelektani 1.1
-
laychi
veterán
Ezt valószínűleg a kártyán valami feszültségszabályzó mondja meg, hogy melyik kari mit tud.
Nálam egy Zotac 5070Ti Solid SFF-nél volt ugyan így. 0.99V-nál megakadt, bioscsere sem segített.
Giga Windforce ment 1,035V-ot, Zotac Solid OC is(2db ami nálam járt)
Asus 5070TiPrime 1,045V-tal ment
5080-asus Prme és zotac solid core járt nálam, azok is 1,03-1,04V körül mentek, pontosan most nem tudom melyik ennyit.Lényegében ez hardware limit, nem software.
Szerk.:
De pl órajel/vram órajel párosításra is kell figyelni.
Ha túl van húzva a gpu órajel, akkor lehet, hogy -10-15mV-ot vesz fel a kártya.
És ez 5-10 MHz GPU OC miatt is lehet. Pl 1,035V helyett csak 1,020-1,025V
Így jön a feszültség m,iatt alaphangon vagy 2-3 lépcső thorottling, illetve az, ami már alaphangon a hőmérséklet miatt van)
Meg a fals Curve és így lesz a beállított 3300MHz helyett 3180MHz -
arabus
addikt
Nagyon jó ez a kis videó. [link]
-
VoltanIgor
aktív tag
Megmondom őszintén, azzal még nem kísérleteztem. Napi használatban nagyon kímélően szoktam használni a kártyát, sokszor lekorlátozom az fpst-t is 80-100 környékére (1440p-n tolom), pusztán azért, mert kizárólag single playerrel tolom, és efölött már kevéssé is látom a különbséget. A tuning soha nem érdekelt, de ha kíméletesen ki lehet hozni még egy kis kraftot, az rendben van
-
Bossp
addikt
válasz
VoltanIgor #13642 üzenetére
Látom neked sem megy a Voltage 1V fölé. Érdekes hogy van itt olyan akinek a Phantom GS-e ugyanúgy fentebb boostol mint a többi kártya
-
VoltanIgor
aktív tag
Összedobtam egy kis primkó jegyzetet, hogy miképp is állok a teszteléssel, lassan befejezettnek tekintem, és onnantól végre abbahagyom a bencsmarkolást, és teljes ívben mehet a játék.
Bizonyára lehetne ennél sokkal jobban is, de túlságosan nem értek hozzá, és a jelenlegi verziók kielégítőek számomra, persze ha vannak tippek, vagy valamit nagyon félrecsinálok, akkor hálás vagyok minden javaslatért.Gainward Phantom GS 5080 a tesztalany.
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Sontir Fel #13639 üzenetére
True, sorry...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
VoltanIgor #13638 üzenetére
Ventiket nézted?
-
Egy kis UV teszt ameddig nem kapok vizesblokkot a kártyára így használom. Aztán majd jöhet egy 600W bios meg az OC
575W gyárilag a max a Ventuson
[YT UV teszt] -
tomas51
senior tag
-
BerserkGuts
addikt
Azért én toltam egyet kíváncsiságból:
-
tomas51
senior tag
válasz
BerserkGuts #13630 üzenetére
amíg nem lesz rajta blokk biztos nem
ilyen értékeken csak a bench képes lefutni pont szerintem
játékon alapon megy vagy csak kis tuningal kis uv val -
tomas51
senior tag
-
tomas51
senior tag
válasz
BerserkGuts #13619 üzenetére
Na, 420wattal megoldotta a kis Zotac
-
szasanyi
félisten
Lehet volt szó róla, de hirtelen nem találtam... Ehhez kellene egy jó undervolt leírtás vagy videó (angol vagy magyar mind1).
-
xtremist
őstag
válasz
deathcrow42 #13615 üzenetére
Reseat segített. Most már kíváncsiságból újratesztelem alapon, látszik-e valami eltérés.
-
Yodamest
veterán
válasz
Találtgyerek #13620 üzenetére
Zotac Solid OC kártya, nem a core verzió.
Ez a 825mV@2500MHz undervoltos, ezzel azért eléggé visszaesett a pontszám, de nyilván a fogyasztás is itt a legalacsonyabb.
De megcsináltam azt is amit javasoltál, itt 85% power limiten, +300MHz rátéve még. Ez kb full a default értéket hozza, de alacsonyabb fogyasztáson. -
Találtgyerek
veterán
válasz
BerserkGuts #13619 üzenetére
Komoly eredmény!
Még a +3000-es memóriát megpróbálhatod, hátha tudsz még pár pontot szerezni.
Mennyire vagy elégedett a kártyával a teljesítményén kívül? -
Találtgyerek
veterán
válasz
Yodamest #13613 üzenetére
Ez a sima Solid OC vagy a Core?
Az UV beállítással is dobj be egy képet légy szíves!
A legegyszerűbb, hogy a powerlimit csúszkát elhúzod 85-90%-ra és ahhoz megkeresed a legmagasabb core clockot.
90% kb. 324W , 85% 306W.
Nekem 90%-nál még bőven 3000 MHz felett ment a GPU. -
BerserkGuts
addikt
válasz
deathcrow42 #13618 üzenetére
most csak a maxra mentem de úgy látszik csak próbálkozni kell
de nem hiszem hogy többet lehetne kihozni belőle.
-
válasz
BerserkGuts #13616 üzenetére
Korrekt
Megnézted mennyi a különbség 400w vs 450w közt?
-
BerserkGuts
addikt
Most volt idő tesztelgetni hétvégén íme a Gigabyte 5080 Waterforce
3300MHz-et fixen tartotta Nomad-ban. A memória vége mindenkinél 2125MHz.
Meg sokat már nem hozott a max +400 se.
-
-
xtremist
őstag
válasz
deathcrow42 #13612 üzenetére
9600x
-
Yodamest
veterán
Én is jelenleg tesztelgetem az 5080 Zotac Solid OC-t, Steel Nomad defaulton:
Viszont próbálnék egy jó kis undervolt profilt csinálni, mert gyárilag 100% terhelésen azért elég hangos nekem a venti, de hiába veszem lejjebb a core feszt afterburnerben, nem csökken semmivel sem a fogyasztás. Pl. csináltam egy 900mV/2700Mhz profilt, de ugyanúgy benyalta a 360W-ot semmi sem változott. -
válasz
xtremist #13611 üzenetére
Megnéztem, elvileg nem kéne, hogy belekavarjon.
Viszont ez a vastagított rész gyanús - mi a procid?
1 x PCI Express x16 slot (PCIEX16), integrated in the CPU:
AMD Ryzen™ 9000/7000 Series Processors support PCIe 5.0 x16 mode
AMD Ryzen™ 8000 Series-Phoenix 1 Processors support PCIe 4.0 x8 mode
AMD Ryzen™ 8000 Series-Phoenix 2 Processors support PCIe 4.0 x4 modeAmúgy lehet, hogy egy sima reseat megoldja a problémát, kis piszok valahol.
-
xtremist
őstag
válasz
deathcrow42 #13610 üzenetére
Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E
Most el kellett jönnöm, de ha hazaérek megnézem, a harmadik pcie slotban van egy m2ssd bővítő, lehet hogy az kavar be. -
-
xtremist
őstag
válasz
deathcrow42 #13606 üzenetére
Terhelésen is csak x4, a saját beépített renderelőjével néztem.
-
válasz
Icewloxy #13605 üzenetére
Teljesen OFFTOPIC, itt tessék találgatni.
-
-
Icewloxy
tag
az igaz hogy 6080 32gb rammal jönnek majd?
-
xtremist
őstag
Valaki találkozott már azzal a jelenséggel/problémával, hogy gpuz szerint az 5080 csak pcie 5.0x4 sávszélességet használ? B850 alaplap, r5 9600x proci.
-
laychi
veterán
válasz
pidzse4 #13600 üzenetére
Giga bios kb csak giga kártyával kompatibilis, ne kérdezd miért.
30-as szériánál is észrevettem és ennél is.
Zotacra feltoltam asus biost probléma nélkül
Giga biost felrakva ment a kártya(adott képet), csak soha nem töltötte be a drivert, gpu z se mutatta ki az adatokat. -
Sontir Fel
őstag
válasz
ImpersonatoR #13575 üzenetére
Megfogtál hirtelen.
Kellett kicsit keresgélnem
link -
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest