Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ha van mellette egy erős cpu akkor semmi gond!
-
Csandi
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Áh ahhoz túl sok ram kell, annyi pénze 5090 tulajoknak sincs
-
Bármennyire is jó vitatéma az IRL utazás vs. Jutúb videós utazás, engedjük el az 5080/5090 topikban

Tudom ajánlani az MS Flight Simulatort amúgy, az még az 5090-t is meghajtja

-
Laraxior
titán
válasz
bigdigit
üzenetére
Sajnállak, hogy szerinted egy otthon lejátszott video és a valós élmény között nincsen különbség. Mire kellene akkor szerinted költeni a pénzt, ha nem élmények gyűjtésére? Kíváncsi vagyok.
#17514Busterftw: Voltam Srí Lankán pár éve. Barátságosak az emberek, de pl a közlekedési kultúra európai szemmel nézve totál káosz.
-
Busterftw
nagyúr
-
Csandi
addikt
válasz
bigdigit
üzenetére
Mondjuk ahányan utaznak rendszeresen azok közül elég sok ember nem kap vérhast és nem veszik ki a veséjét.. Meleg meg fázás meg szubjektív
Én se vagyok nagy utazós de szerintem nincs vele probléma. Amikor viszont a celebek a szomszéd városba is magángéppel mennek az inkább problémás. -
bigdigit
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Pedig jól teszi csak egyedül kevés hozzá. Én a turizmussal is így vagyok. Roppant elég megnézni az ezer milliárd utazós videók számunkra érdekes részeit. Mennyi felesleges pénzégetés és környezet szennyezés. Közben nincs melegem vagy nem fázom nem kapok vérhast nem veszik ki a vesém etc....
-
Laraxior
titán
válasz
abridabri
üzenetére
Ez kb., mint a nővérem munkatársa.
Azért nem látogatja az amerikában élő gyerekét, mert a repülő nagyon sok károsanyagot bocsájt ki és ő védi a földet. Az mindegy, hogy nélküle is ugyanúgy felszáll, az lényegtelen.
A teherhajót sem az ő két zacskó vackával fogják elindítani. -
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Az baj, ha nem fogyaszt 400W-ot?
Arc Raiders amúgy, messze a legjobb (és az egyetlen) nagyszerűen optimalizált UE5 játék.
Alan Wake 2 alatt bekap 350W-ot azért, de még így is messze vagyok a 60 fokos gpu-tól, harmincpár százalékos ventifordulattal. -
-
deo1977
tag
Kapott némi UV-t az astral, most már igazán csendes is
Szoba hőfok 20C
960mV korlát.
-
Laraxior
titán
Megjegyzem, hogy akárhol beüthet a tuti... Talán nálunk volt a Mindfactory, ahol eléggé rezgett a léc... de ott van az EK is.
Elvileg nem mindennap kell garanciázást intézni, szóval ahol nincs probléma, oda felesleges generálni. Pláne úgy, hogy a gyártó nem zárt be, ez nem BFG, vagy OCZ vagy tudomisén melyik már megszűnt gyártó.
A Zotac/Gigabyte tulajoknak meg pláne nem kell aggódni, mivel a kiterjesztett garancia úgyis a gyártóhoz él.
Valószínűleg egy tisztes hangnemben megfogalmazott levél esetén nem fog elhajtani egyik sem. -
válasz
deathcrow42
üzenetére
-
válasz
sixpak
üzenetére
Nem most volt az, hogy az ember már nem tudta gariztatni a régi VGA kártyáját, az újnak az igazgatója azt mondta, hogy szopóroller neked bocs medve vagyok, de nem vállaltuk át a régi dolgait, aztán most EZZEL a szöveggel jönnek?
A márka a korábban felhalmozott tapasztalatra és a mögötte álló magyar szakértői csapatra támaszkodva ígér stabilabb, átláthatóbb működést
-
Csandi
addikt
válasz
sixpak
üzenetére
Nekem direkt le van tiltva minden a discordon kívül mint indulási app mert az az egyetlen ami úgyis mindenképp kelleni fog, játék közben meg minden hátter alkalmazást ha futna is bármi bezárok, azt a 0.001% teljesítményt se vegye el semmi meg növeljen akár csak 0.1ms nyi inputlagot
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Hát ha ez kell, akkor tényleg nagy gáz van.
-
-
-
Csandi
addikt
Igazából számít? Gép megy, game fut, nem forr fel, többit minek nézni

-
-
atom18
senior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nem tudom mikor jön ki, de ha pl. nyár akkor (még lehet korai róla beszélni) de úgy tudom 2027 Q1 legkésőbb jön a 6***-es széria, és akkor inkább már megvárnám azt.
Sontir Fel: Tegnap indítottam el először a BF6-ot nagyon ott van a graf. és meglepően dlss nélkül is van átlag 70fps

Meggyőztettek nem valószínű, hogy váltani fogok, hacsak valami csoda folyton nem az lesz amit írtál is
Úgy néztem amire érdemes lenne váltani az csakis az 5090 de hát arra min. +700.000 Ft-ot kéne dobni azért az nem kevés. Amúgy olyan kérdésem lenne, hogy az 5090-et is a 12VHPWR kábellal kell csak összekötni ugyanúgy mint a jelenlegi 4080-at? (A tápegységemhez van gyári Seasonic 12VHPWR 90fokos kábel)sixpak: Az elég erős!
-
pohár
félisten
a gyártónál meg lehet kérdezni, hogy melyik nagykernek adták el, és vissza lehet oda vinni személyesen is a dolgokat, mindegyik nagykernek van szerviz részlege, ahol a partnerek adják le RMA-ztatni az árut, szóval megoldható a gariztatás egyszerűen

akkor van szopás, ha a gyártó nem tud javítani, ezért jóváír, de azt meg viszont a nagyker csak annak tudja továbbadni, aki tőlük vette, a régi Aqua anyacégnek
-
tomas51
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
jogos
-
Sontir Fel
őstag
válasz
atom18
üzenetére
Avatart és DOOM-ot nem ismerem. Szerintem a BF egy dlss qualityvel és ultra beállításon nem sokkal marad el a 120-tól. Cyberpunkban nekem kb hibátlan az MFG, ott tuti használnám és szerintem így elérhető a 120 fps - vagy ha nem, akkor is folyik a játék
Én nem váltanék, ha csak az alábbiak része vagy egésze nem teljesül: mocsok drágán adod el a 4080ast, mocsok olcsón veszed az 5080ast, C - nem gond elégetni erre 150.000 értékálló stabil magyar forintot.
#17462tomas51: a bőrkabátos megmondta 5070 = 4090! hitetlen kutyák
-
-
tomas51
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
"Hogy állsz vallási téren az MFGvel. Tagadod vagy imádod... stb."

-
atom18
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
A gépen adatai nevemre kattintva látható ha számít valamit, de 4K 120Hz. Ha nem kell nem kapcsolok be semmi ilyet.
Amikkel mostanában játszani szeretnék:
Avatar, Battlefield 6, DOOM The Dark Ages, Cyberpunk 2077 ez nekem elég jövő évre is
-
atom18
senior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Amit a végén írtál:
"Megér neked 150 ezret? " Hát ezaz?! -
-
atom18
senior tag
Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi, van egy 4080-am kizárólag játékra érdemes váltani 5080-ra vagy nem éri meg ahogy néztem az árakat nálam Asus vagy Giga jöhet szóba de az Asus szerintem nagyon túlárazott így maradnék a Gigánál minimum Gaming vagy Master de és most jön a lényeg kb. 150.000 Ft -ot kéne dobnom rá.
-
Chalez
őstag
Meg a jó édes anyjukat azt. Hát milyen egy jogi kiskapu ez, hogy a videókártya megy a levesbe? Aqua... --> Aqua.... néven mennek tovább, és nem tehetnek semmiről?? Átvették a webáruházat, de a problémák már sz@rosak? Remélem senki nem fog vásárolni tőlük még egy szöget sem!
-
Laraxior
titán
válasz
laychi
üzenetére
Húzd lejjebb, szerintem 0.95V elég neki, azzal is épphogy TDP limit alatt marad. Persze csak szintetikus tesztben, mert játékban simán megy 3GHz felett is. Attól függ mennyire használja.
Nekem 0.95V-on megy, ha aktív a 144FPS limit, akkor kevesebbet dob, ha kikapcsolom, akkor kb ugyanannyi, mint a tiéd, ~153FPS.
Nem kapcsoltam semmi extra bench módot, azért ment fel a hőmérséklet ennyire. Csak sima 24/7-es órajelek, eredmény.
A 4090 valahogy hatérkonyabb volt, de itt ugye belehet segíteni a DLSS technológiával, amivel a GPUról elég sok teher megy le, gyakorlatilag lehet malkozni hagyni.
-
Laraxior
titán
válasz
abridabri
üzenetére
Game Ready for Battlefield 6: Winter Offensive
This new Game Ready Driver provides the best gaming experience for the latest new games supporting DLSS 4 technology including Battlefield 6: Winter Offensive and Call of Duty: Black Ops 7. In addition, support for 32-bit GPU-accelerated PhysX effects has been added for select classic titles on GeForce RTX 50 Series GPUs. -
laychi
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
[Steel Nomad]
Venti Fix 50%-on ment, illetve mostmár a házventi és a proci venti is rendesen ment.
A helyiségben ~23fok van.
A gpu természetesen nem ment 3165-el, az csak a max volt.
2900felett ment valamivel, pontosan nem néztem.
Ez fér bele a TGP-be
-
gaben22
senior tag
válasz
sixpak
üzenetére
SSD gen. ilyen szempontból mindegy, ha osztozni kell, akkor osztozni fognak és akkor x8/x8 vagy x8/x4/x4 (pl. bifurcation) lesz. Van X870-es chipseten is valemnnyi PCIE lane, ott lehet ki tudod pörgetni (de ott is vannak osztozások M.2-k között vagy USB portok között, stb.). SATA-t még nem láttam beleszólni a PCIE lane-kbe, úgyhogy valószínűleg az mindegy akármilyen alaplapja is van az embernek.
-
gaben22
senior tag
válasz
sixpak
üzenetére
Felhasználástól függ, ugye 5.0 x8 = 4.0 x16, ezért jó az 5.0, mert pl. egyik M.2 legtöbb esetben osztozik a CPU "felőli" 5.0-val és ha még le is mész x8-ra, akkor is rohadt gyors lesz. AI/ML esetén ki tudsz hozni diffit, de ott is akkor, ha pl. több kártya van benn a gépben és azok egymás között nagy mennyiségű adatot mozgatnak gyakran vagy 1 kártyát + a system memory-t is használod a modelledre. De ha már be van töltve az "áru" a VGA memóriába, akkor már szinte mindegy, főleg 5.0 x8 esetén ami ugye 4.0 x16. Ugyanez igaz 4.0-ra is, ha osztozol akkor x8-ra lemegy a sáv, de ott is főleg nagyon nagy mennyiségű memória adatmozgásoknál számít. 5090-et én személy szerint 5.0 x8 (4.0 x16) alá nem vinném, de én nem játszom, mást csinálok és még így is inkább csak "mert"
. -
Rewmac
aktív tag
Na ilyenem még nem volt. Az új driver 591.44 hazavágta az egész élményt. Nincs képem csak hangom van a játékoknál. Na mondom vissza hotfix drivert. Ott meg hang nincs már. DDU megint továbbra se.
-
válasz
Csandi
üzenetére
Megnézem az enyémet, sosem néztem (X870).
deathcrow42: mintha valami rémlene év elejéről, hogy mindenféle anomáliák voltak a pci 5.0-van....bár az is igaz, hogy nem igazán érdeklődtem az 5000 széria iránt, mert csak egy biztos pont volt az életemben, konkrétan az, hogy én 4080-ról akkor sem váltok 5080-ra, ha ingyen adják.
Pláne amikor megláttam, hogy ezek a retkek elsunnyogják a hot spot értékeket és hasonlók. -
-
Aki 5080/90-et használ, átnyomta a lapon a pcie 4-et, 5-re?
Mindenhol (Reddit) azt olvasom, hogy 0 jelentősége van. -
válasz
watador600
üzenetére
Nem csak ez a baj iponnal, hanem különbséget tesznek cég és magánszemély között a jótállásban is. Ha náluk veszel cégre valamit csak 1 év jótállás jár.
Csabi nagyon régi tag. Én nagyon örülök neki hogy itt van újra és, hogy érdekes/értékes infókat oszt meg velünk
-
jimpo
senior tag
LYNK+ GeForce RTX 5090 Modular AIO Review TechPowerUp
-
jozsef83
tag
Sziasztok! Csatlakozok egy 5080 gigabyte windforce OC SFF-el. Kérdésem 0.975V undervolttal neknek milyen gpu mhz-et sikerült belőnetek? Nekem 2977-2985Mhz eddig a legjobb eredmény+106% power limittel. Nem néztem meg még a végét, eddig teszteltem csak kb afterburnerben ez +360 Mhz GPU core jelent ez után ment az undervolt 0.975V-ra Ez jónak számít?
-
-
Peat76
őstag
Ez elég korrekt eredmény ugye?
Palit V1 5080
-
Busterftw
nagyúr
válasz
watador600
üzenetére
En elegedett vagyok nagyon, ezert lett a PNY 4080 utan 5080 is PNY.

MSRP, full kuss, semmi sallang es jo a hutes, nekem ennel tobb nem kell. -
watador600
senior tag
válasz
gaben22
üzenetére
Én még ilyet életemben nem láttam, ezért is lepett meg ennyire
de akkor elfogadom, hogy ez így sikerült. A sebtapaszt én se értem, gondoltam azt is mellékelem
Mondasz valamit, erre nem is gondoltam
Alapvetően én se, csak nagyon vártam már a kártyát, aztán körbegyönyörködtem és akkor tűntek fel ezek.Tesztelésre én is gondoltam, de ennyire feltünő egy eddigi VGA-mnál se volt. Ventikkel Te elégedett vagy? Alacsony fordulaton van egy kis kásás hangja, venti megállítás nélkül nem tudom hangtalanra hangolni (itt van a gép mellettem, előző kártyánál nem használtam 0db módot)
-
válasz
watador600
üzenetére
Szvsz ezzel nincs baj, sok paszta került rá és kinyomta ennyi, a csavar is rendben van.
Használd...
-
Busterftw
nagyúr
válasz
watador600
üzenetére
En sem latok semmi kirivot, nyilvan a PNY teszteli a kartyat, ennek nyoma lehet.
En elobb gondolnek arra, hogy az Ipon kokanyolt valamit, mint a gyarto.Nekem is ez a kartya van, kibontaskor nem neztem at ennyire de semmi anomalia nem tunt fel.
-
válasz
watador600
üzenetére
Megnéztem.
- Backplatenél lehet az egyik csavarra rosszul került a kis matrica, és azt szedték le, de a másik csavarra rátették. Csavarnál nem látok sérülést
- padok kicsit kitüremkednek az nem gond abszolútÉn használnám simán, igaz én nem szoktam ennyire vizslatni a kártyát, bevallom
-
gaben22
senior tag
válasz
watador600
üzenetére
Thermal padok szerintem még jók így, ahogy rászorul valamilyen irányba oldalra kicsit ki kell túrnia magát, lehet rá lehetett volna rakni szebben is, de ez még ok. 4090-es Asusnál is megesett már a gyárban, hogy nem kicsit elrontották a pasztázást ezek meg padok. Első képen az a szivacs vagy nem tudom mi akar lenni, az lehet fura meg a paszta nyom is. Nem mondom, hogy ez így jó-e, de ez még akár új is lehet, csak így sikerült. Én minap Alzára akadtam ki, mert kicsit feltépték az 5090-es Astral dobozát az egyik sarokban (beakadhatott valamibe), úgyhogy megértem az aggodalmadat
. A "sebtapasz" a második képen viszont nem tudom mi... -
válasz
watador600
üzenetére
Ez képekért kiált
-
gaben22
senior tag
válasz
watador600
üzenetére
Honnan rendelted? Tudsz pár képet tolni a nyomokról?
-
tomas51
senior tag
válasz
watador600
üzenetére
Küld vissza azt annyi, kár rajta mérgelődni egy percet is.
Ha meg marad, eladni is nehezebb lesz. -
watador600
senior tag
Most kaptam kézhez a PNY RTX5080-at. Kibontás után körbecsodáltam a kártyát, majd meglepődve tapasztaltam azt, hogy oldalról megnézve paszta kinyódást lehet már most látni, kártya hátulján paszta nyomok/maradványok, rögzítő füleken is látszik, hogy már bevolt szerelve, illetve a bordáknál is látszik minimális sérülés + a csavarokon is látszik a backplatenél hogy mintha valaki elnyalta volna.
Most nem kicsit csalódtam, más tapasztalt már hasonlót PNY márkával kapcsolatban? Létezhet, hogy javítottat csomagoltak be újra PNY-nél?
Minden fólia, ragasztás gyári(nak tűnt) én vágtam fel, dobozon se látszik semmi érdekes
-
tomas51
senior tag
válasz
matebabaja
üzenetére
mindegyikbe mozognak a pinek tök normális, azért itt nem nano méterbe kell gondolkodni
-
gaben22
senior tag
válasz
matebabaja
üzenetére
Táp vagy VGA oldali csatlakozó érdekel? Táp oldalon (Corsair Type 4) a régi és új csatlakozó pinjeiben is van pici oldalirányú mozgás, de a 12VHPWR csatlakozó pinjeiben semmi mozgás nincs, se oldalra, se előre/hátra se ki/be irányon.
-
Ribi
nagyúr
-
gaben22
senior tag
Kis érdekesség ill. némi tévedés részemről. Rendeltem új kábelt Corsairtól 5090-hez, mert az előző Corsair 12VHPWR már "sok" kilométeres volt (kb. 7-8 csatlakoztatás volt már benne, hinnye). Adtak hozzá kenőzsírt
bár Corsair sales rep azt írja nem kötelező használni. Én fejemben valamiért az volt, hogy kábel is kicsit más 12VHPWR és 12V-2x6 között, de rosszul emlékeztem (itt Corsair sales rep is írja), csak a táp (ATX 3.1...) és a videókártya oldalán levő csatlakozót izmozták meg. Persze Corsair is hozzájárult ehhez, mert az új névvel (is) árulnak VGA power kábelt... Itt meg Corsair "főnökmérnök" írja, hogy ő miért javasolja kenőzsír használtat.
-
Ja, világos.
Gondolom nagy baj nem történne, csak lekapcsolna, ha kevés lenne a power...vagy elmenne a kép.
Azért a modern tápok tudnak vigyázni magukra.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

remélem tönkremennek, megérdemelnék