Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
w1n1x
tag
Nos a te módszereddel mégha csak épphogy is súrolva, de elértem a 15k-t
. Nem tudom mi hiányzik még. GPU Tweak III-al és Afterburnerrel folyton csekkolva az tűnt fel ,hogy 965mV fölé nem akar az Istenért sem menni, illetve a max GPU Clock órajel 2985 Mhz volt. A Curve is látható a képen , hogy észrevehető legyen ha bármi hiba is van a módszerrel.
-
Laraxior
titán
3000 fölött két esetben tudod tartani.
1. Ha van egy nagyon jó GPU-d, amivel nem futsz bele a karcsú limitbe.
2. Ha nincs kihasználva a teljes GPU, RT része, vagy raszter, vagy akármi, mittudomén mi van még benne.
Ergo pár játékban használhatod akár 3GHz felett is, de ahol minden van, mint pl a benchmarkok is ugye, oda úgyis beleszól a TDP limit.
Egyébként az köztudott és tesztelt is, hogy bőven mennek 3GHz felett, ha kapnak nagyobb TDP-s biost.
Más téma, hogy nemigazán kifizetődő az a pár MHz plusz a felhasznált fogyasztáshoz, melegedéshez.
(Lásd: Matrix Platinum) -
w1n1x
tag
válasz
deo1977
üzenetére
Az általam beküldött videónak kb az a lényege, hogy nem emeled meg az alapjárati órajelet hanem hagyod gyári értéken, és csak terhelés alatt ugrik fel. Ez a methódus ezek szerint ilyen benchmark tesztekhez pontveszteséges módszer, de cserében egészségesebb fogyasztásilag.
-
w1n1x
tag
válasz
sixpak
üzenetére
955 mV-nál marad a kártya hiába úgy csinálom ahogy mondtad, illetve 2930 Mhz-nél többre még így sem akar menni, mondjuk előrelépes a 2780-hoz képest mert eddig afölé nem akart menni, de még valami mindig visszafogja, hogy 3000 fölé menjen. Nem tudom hol hibázok bármit is.
-
deo1977
tag
Emberünk a videó elött szerintem már kb az összes V/F pontját kitesztelte a kártyájának, felesleges ezzel ennyit szarakodni szvsz. Egyszerűen fogd meg 960mV-nál shiftel emeld fel 3000Mhz-ig, onnan meg jobbra kijelölve az emelkedő részt lehúzod, és elmented az AB-be, aztán meg a memóriát +3000-re állítod és megint elmented egy profilba.
Ezen a videón voltak viták hogy kell-e az üresjárati feszt alacsonyan tartani ahogy a csávó beleveti magát, de szerintem nincs értelme... ráadásul nagyon vissza is veszi a kártyát, én azt mondom tudjon kifutni az ereje, amig csendes nembánom hogy plusz 80W-ot kajál. -
ffodi
veterán
Szerintem (ennél a szériánál) nem jó, ha ilyen meredek a görbe és a végén lapos, mert 1 lépcsőre nagyot ugrik az órajel (lefelé).
Ezt javaslom.Emellett a SteelNomad-nál nagyon hamar power limitbe tudsz ütközni, valamint nem mindegy melyik drivered van fent...persze amennyiben a legtöbb pontot akarod elérni.
-
w1n1x
tag
válasz
deo1977
üzenetére
Hozott +60 pontot mindössze a +1000 Mhz a memórián. Nem tudom, hogy mi lehet a gond, hogy miért nem akar 15k fölé menni a pontszám. Valószínűleg a Core Clock-ommal lesz a probléma. Lehet, hogy rosszul állítottam be az UV profilt.
Én ennek megfelelően állítottam be az UV-t.
7:00-tól mutatja hogyan csinálja.
-
deo1977
tag
Ha nem használsz felskálázást (én sose szoktam, mindig natív minden) akkor a min. FPS-ek miatt jól jön a kis plusz power. A venti profil nálam is automata, a lényeg a csend
.
Arra azért készüljél hogy a plusz ezer memória boost miatt a max. board power szerintem 10-20W-al emelkedni fog. -
w1n1x
tag
válasz
deo1977
üzenetére
Van számottevő különbség játékban azzal a +1000 Mhz-el? Gondolom 1-2% teljesítmény növekedést hoz maximum.
Köszi, kipróbálom a 3000 Mhz-et is.
Nekem is Astral van. De játékokban eléri a 69-72 fokot is, igaz automata venti profillal, tehát max 30-45% között mozog csak a venti. Viszont cserébe csöndes
-
deo1977
tag
Hali!
Szerintem próbáld a ramot +3000-ig vinni az a teteje, a legtöbb 5090 simán viszi, azzal jönne még pár pont. Én 960mV-re löttem be,szintén 3000 fölé kicsivel a vágást.
Nálam astral van, ezzel az UV-al 586W a max, de a hűtés miatt elég a 44%-os venti hogy full csendes legyen. A cél az volt hogy komolyabb RT-s játékokban is sok óra után 68C alatt legyen a GPU és 74C a max memória hőmérséklet alacsony venti fordulat mellett, ez sikerült is. 530-550W mellett amit linkeltél ezek teljesen jó pontszámok
. 
-
tomas51
senior tag
válasz
capitalers
üzenetére
fpd ba kell tesztelni vele nem 4 k ba, élsimitás nélkül
ment néha 410-be is
a gpu frekit nem emeli feljebb de a tdp rendben van végig
-
w1n1x
tag
Sziasztok!
5090-hez képest ez jó score-nak számít Nomad-ban?
950mV-os UV profil, 100% venti (max 57% 530-550W fogyasztás mellett ) , +2000Mhz Memória órajelre, 3060 Mhz-re belőve a Core clock, de a legmagasabb az 2900 közepe körül volt.Előre is köszönöm a segítséget!

-
KAMELOT
titán
válasz
capitalers
üzenetére
MIért nem nyomod meg a PRTSC gombot + paint?
-
capitalers
csendes tag
válasz
Garsza
üzenetére
Valójában minden tesztnél kevesebbet mutatott mielőtt rá nyomtam a 100% voltage-ot…Nem is értem de nem ment 100% TDP fölé sem pedig nagyon max 385W fölé…Ez mire utalhat?Nem tűnik normálisnak hogy 100% voltage slider kell ahhoz hogy kihasználja a 125 TDP gyari bios limitet….Az első kép Speedway a második SteelNomad.(Az előző posztban elírtam az ingadozást *50mhz akart lenni nem 500mhz
Jelenleg 65mhz volt a legnagyobb kilengés) A relialibility voltage azt akarja mondani higy túlzás a +450 OC egyébként?Látni GPUZ-ban és HWinfoban is az egyik képen.

-
KAMELOT
titán
válasz
capitalers
üzenetére
Ilyen stressz teszt közben dobj be egy hwinfo képet.
-
tomas51
senior tag
válasz
capitalers
üzenetére
mi van ha degradálódott a gpu és valami már nem 100 as, ezért nem képes a stabil túlhajtásra már, ez nem lehetséges?
de gondolhatok itt bármi más komponensre a nyákon ami a tápért felel
nem tudhatjuk hogy miért nem látni a hotspotot, mi van ha pl belül a magba valami ebertelen hő van és szépen építi lefelé, értelemszerűen alap beállítás mellett soha nem jön elő, de pl vég tuningnál már igen, akár ilyen rövid időn belül is -
Garsza
veterán
válasz
capitalers
üzenetére
Nem a power limittel és nem is a feszültséggel van nálam gond ez 100%. Olyankor mikor beesik a freki és feszültség teszt futása közben, akkor a fogyasztás is leesik 340w környékére.
Azért nőtt a fogyasztás nálad a feszültség kitolásával mert 20mV megnőtt a feszültség amit kap a GPU.
Nem tdom, hogy a teszt a GPU Z alatt melyik. De az a GPU freki görbe tök egyenes. -
capitalers
csendes tag
válasz
Garsza
üzenetére
Valamelyik kollégának igaza lesz aki korábban a TDP limitre gyanakodott az MHz ingadozással kapcsolatban…Én is ugyanazt tapasztaltam mint te (5080 Noctua) látom nálad is 107% max TDP és 375W-nál nem megy valamiért magasabbra…Nálam sem pedig 450W bios van full 125 power limittel a Noctuán…Valamiért mégsem nyúl hozzá a kártya folyamat 100% alatt mozog a TDP és a W is megakad 375-385 között bármit futtatok húzok stb…Viszont ma rájöttem hogy a Voltage sliderek 100%-ra húzása valószínűleg pozitívan befolyásolta a dolgokat…Mert először láttam a kártyától legendary scoreokat SteelNomad-ban és Speedway-ben minimálisnak mondható ingadozással (500mhz max) ami még mindig érdekes….Viszont a TDP limitet először láttam 120% felett és a a power drawot 400W felett.Ez nagy valószínűséggel a voltage slider midnen lehetséges helyen való maxolásának a következménye mivel csak ezt állíthattam miután gyanús lett a TDP és az alacsony W dolog…Úgyhogy ha lesz idom a hétvégén kicsit jobban bele ásom magamat a dologba mert nem igazán értem mi a retkes faxom történik de egyelőre úgy pozitív haladást értem el a dologgal kapcsolatban a TDP limit/W témakörre szűkítve a problémát…Feltöltök egy előtte utána GPUZ képet aztán majd holnap vagy jövőhéten még dobok fel eredményeket a témában… Lehetséges hogy össze akadnak a progik vagy valami glich/bug vagy vbios probléma???Vagy mi a szar lehet ez…A 122% TDP csak SteelNomadban éri el egyébként.Speedwayben 117%-ig megy a korábbi maximum 108% helyett a voltage slider TDP mókolás előtt…Mint limiting factor a HWINFO csak POWER-t és Reliability voltage-ot mutat…Nyilván a hőmérséklet ki van zárva.

-
Garsza
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
De engem nem más érdekel. Konkrétan a Speed Way. Mert ott tapaaztaltam olyat hogy 250MHz ingadozik teszt közben a freki. Úgy hogy a TDP limit közelében sincs. És arra vagyok kíváncsi másnál is ilyen e.
Az a lényeg hogy megy 3220MHz de visszaesik 3000MHz alá is teszt közben. -
-
laychi
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Meg amúgy nem a beállított feszen megy, hanem alatta és ott se a beállított értéken, abból droppol.
0.975V a beállított, de csak 0,970-en megy, egy értékkel lejjebb.
És ott ugye 3082MHz-nek kellene lennie, de csak 3052MHz-en megy.
Ez mondjuk lehet hőmérséklet throttling is.
-
Köszikösziköszi mindenkinek.
Az enyém 0,975V-ra van belőve, 3000Mhz gpu clock, memory clock default, power limit 100%...nem vagyok egy nagy versenyző.
De jó látni, hogy aránylag nagy tuning tartalékokkal rendelkeznek az 5000-ek.
Az enyém default csak 1,035V-ot kajál be, de úgy már meleg az én izlésemnek.
-
laychi
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
A bench az csak összehasonlításra van, illetve a beállítás egyszerűsítéséhez.
MIvel minden bios más, azonos gyártó különböző kártyáinál eltérő a vf curve, ezért nincs tuti recept.
az egyiknél lehet +300, a másiknál meg +500 offset hozza ugyan azt a fesz/órajel párost.
Azért is szörnyülködök, rajta, mikor ilyen "+400"-at adtam a kártyának szövegeket olvasok.A gyári fesz is eltérő.
Van amelyik kártya csak 1 V körül megy vagy kicsit alatta, hiába engedne többet a bios. Hardveresen le van tiltva, és hiába cserélsz biost, akkor is így marad.Másik kártya meg lazán megy 1,05V-ot vagy akár 1,075V-ot is.
Voltak nálam különböző Zotac kártyák, Gigabyte, asus, eltérőek voltak. -
Garsza
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Bench nagyjából igen. De játékban már nem. Van opyan amelyiknél a 3100 is necces szerintem.
És ez elasősorban azért mert 1000-1080mV van a szórás mekkora max feszt adhatsz neki. Szerintem max teljesítményben 5% is lehet eggyes 5080 -nak közt.Én egyébként napiban 3100 környékén használom. Viszont nálam víz van rajta.
-
laychi
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Igen, jó kari volt.
Örülnék, ha a mostani csak megközelítené.
-100Mhz alsóhangon a különbség, de inkább több
#17924GarszaAz akkor visszament, mert olyan felárral volt egy 5070 ti-hez képest, hogy nagyon nem érte meg.
Most se érik meg az árukat, de mivel most szabadul majd el a pokol, így gondoltam hosszabb távra beruházok erre. -
Garsza
veterán
Az 591.67 vel a freki ugyan úgy ingadozik mint az új driverekkel. De pontszámban hozzaa a 572.47 driver-t aminél fix 3150MHz a GPU. A teszt szerint 3190MHz átlag frekivel
-
Atom_Anti
senior tag
Astralnál szerintetek mért van ekkora hézag (hőszigetelő réteg) a memória és hűtőborda között? Nem tudnának precízebb gyártástechnológiát alkalmazni?
-
laychi
veterán
-
Garsza
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Én tudom. Hogy nem az a lényeg csak megemlítettem. Én arra vagyok kíváncsi nálad is ingadozik e a GPU freki Speed Way alatt 200-250MHz-t.
-
s.bala31
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Nem az 591.67 hotfix driver a legújabb? 591.91-et nem találok sehol
-
-
Garsza
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Dobjál már arról a 10400 Speed ről egy teljes képet. Látszódjon a GPU freki görbe. És egy linket az online eredményről érdekel mennyi volt az átlag freki teszt közben.
De azt látom hogy nálad is 40W kevesebb a max fogyasztás Speedben mint Nomadban.
Nálad magasabb fogyasztások vannyak met 30mV többet adhatsz a GPU -nak mint én
Egyébként kegyetlen jó GPU -d van. 100-150MHz többet tud mint az enyém. -
válasz
Garsza
üzenetére
rakd fel az 591.91-et nekem mind2 jó vele de már írtam a driverek szarok
Nem csak szintetikus tesztekben látni nekem a BF6-ban lement az fps meg laggolt is szar driver miatt és ezért kezdtem el megint tesztelni.
Most minden csúcson a fix 0.1%-os fps sose volt ilyen magasan jó ha tartotta a 60fps-t

-
Garsza
veterán
Felraktam a 572.47 drivert És így jó a Speed Way teljesítmény. Fixen tartja a frekit és a feszt végig. Ami a pontokon meg is látszik. A Steal Nomad viszont gyengébb.
-
Garsza
veterán
Nyomtam egy egy DDU -t és egy régebbi drivert raktam fel 580.88
120 pontal tobbet kaptam. Így is volt freki ingadozás de magasabb tartományban. És a fogyasztás is maradt.
-
válasz
Garsza
üzenetére
Akkor meg is van az anomália forrása, a bios csere, valamiért Speedway esetén beragad a TDP-d a default 100%-ra (360W), ahogy látiszik is a PerfCap Reason-nél is, hogy az fogja meg a kártyát.
Plusz a Steel Nomad-nál is látszik, hogy nem működik a Nocuta bios 125%-os setting-je, hiszen a peak is csak 410W....
Nézd meg a gyári bios-szal mit mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BMW topik
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
Látom nálad is 100% a core voltage.Ez egyébként normal jelenség OC profiloknál?Korábban sosem nyúltam hozzá.
. 

akkor átállok arra, egyszerűbb valóban

deathcrow42