Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
válasz
BerserkGuts #13973 üzenetére
Igen nálam is volt hogy 120 hz picit szemetelt új kábel megoldotta. 144 Hz 10bit hdr nálam is. ment 4080-al, 7900 XTX-el és 5080-al is
-
BerserkGuts
addikt
válasz
hadogabi1 #13957 üzenetére
Ha annyiért eltudnád adni simán megérné aztán egy 300k 9070xt bőven elég mert úgysincsen igazi 4k élmény fos textúrák gagyi játékok nem ér ennyi pénzt az egész.
Meg elvileg lesz új HDMI 2.2 szóval készülnek ezek valami újra amibe majd persze később érdemes lesz beleszállni.
Bár ahhoz mire elkészül minden majd az újabb RTX fog kelleni de abból is csak majd a 7000-es támogatjaami immár lehetővé teszi a 96 Gbps átviteli sebességet – jelenleg 48 Gbps a maximum a HDMI 2.1-nél.
Ennek köszönhetően lehetővé válik a jelenleginél jóval magasabb felbontás és képfrissítés elérése, konkrétan jön a 4K/480 Hz, a 8K/240 Hz, illetve a 10K/120 Hz.
Mondjuk mindjárt 480Hz kicsit meredek a 120-ról.(A nagy új doom játék kb 60fps valójában 4k-n mert érezni hogy lassú de ez csak 1 hiba a sok közül. Aztán full gagyi lövöldözés nyomokban látni csak a lövedék nyomait bár amúgy is amerika kapitányt csináltak a játékból meg kung lajos kalap dobálós lett az egész.
Rövid a távolság is mert eltűnik a lövés ezt leginkább a robotos mach warrior-ból lopott játékrésznél vettem észre hiába lövöm a távoli célpontot mert eltűnik az a nagy batár lövedék. Jó sok hülyeséget beleömlesztettek nyomokban tartalmaz doom-ot semmi saját ötlet nem volt.) -
zebra_hun
veterán
Megnyugtatásul, eddig ez a feketeség 1 mp-re nem volt. Ritkán, de a 2 uccsó driver-rel a 4090-nél is előjött.
Nem sokat játszom, de 2x is volt már. Utána meg megy normálisan.
Mindkét esetben akkor jött elő, amikor a menübe mentem, freki idle-re leesett mivel energiatakarékos (210mhz), majd vissza a játékba, újra maxi frekivel. Olyan ritka, hogy nem érdekel, de lett.
Majd javítják. Már viccnek veszem, mindig kreálnak vmit a "szórakoztatásunkra"
Ezeken kár idegelni magát bárkinek. Legalább most nem áll ki hibávalkopp-kopp
-
Laraxior
titán
válasz
tomas51 #13960 üzenetére
Hidd el mindig, minden hardvernél vannak olyan hibák, amik valakinél jelentkeznek, valakiknél nem.
Redditen olvasgattam a monitoromról, hogy más is küzd ilyennel, firmware frissítés is volt nem egy, aztán kiderült, hogy a régebbivel jobb volt a helyzet. Nálam tök random jött elő.
De azért ha bemész egy dungeonba 3-4 másik társaddal, nem olyan szuper, ha eltűnsz minden szó nélkül pár percre, mert csak a reset oldja meg, hogy újra legyen kép.
Nekem pl az S22Ultrám is gondolt egyet és random újraindult. Nem volt komoly gond, csak érdekes. Hol éjszaka, hol navigáció közben. Nem sűrűn, de annyiszor, hogy azért megjegyezze az ember.
Ezért nem is nagyon akartam hardvert cserélni, ha egyszer működik, akkor jobb ha úgymarad.
Persze a Windows is eléggé bűnös, mert már nem is választhatod, hogy neked bizony nincs szükséged updatere. Simán ráerőszakolták az emberre. WinXP meg a Win7 voltak a legjobb oprendszerek.
Minden vackot lenyeletnek velünk, csak a pénzünk húzzák be. -
tomas51
senior tag
válasz
Laraxior #13958 üzenetére
nálam pl soha nem volt és most sincs ilyen hiba, pedig aztán voltak itt konfigok keményen, most is 5 ös lap és kártya van egy 4 es riserrel, a lap 4 re állítva és nincs hiba (kép csak így jön), temus dp kábel 3440x1440 165hz oled
kikapcsold gsyncel lett már próbálva?
nekem nincs soha bekapcsolva mert alapból aktív folyton, mindegy mit csinálok nem csíkos a kép -
Laraxior
titán
válasz
hadogabi1 #13955 üzenetére
Én 2 évig szívtam így a 4090-nel. Kipróbáltam mindent, de más is írta oled monitornál, azt hittem az miatt van. Némelyik driverrel jobb volt, néha már játékindításnál eldobta.
Úgylátszik már megjelenítő terén sem mindegy a kompatibilitás.
Szóval most már lassan a coil whine lesz a legkisebb probléma -
hadogabi1
senior tag
válasz
BerserkGuts #13956 üzenetére
Értem én csak már ott tartok hogy eladom az 1.4 millás kártyát valamennyiért amennyiét el tudom adni és veszek 400 ért egy 7900xtx-et. Ott legalább más gondom lesz nem elmegy a kép játék közbe
A maradék 1 millát meg felrakom ruletten.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Walter_White #13950 üzenetére
Na újra előjött szóval nem oldotta meg a pci 4-es
Na mondom átrakom hdmi kábelre. HDMI kábellel konkrétan 120 hz-en 5 másodpercenként csinálja
60 hz-en egyszersem. De DP kábellel se csinálja 60 hz-en.
-
Laraxior
titán
Ma először nekem is dobott egy black screent. De ha ilyen sűrűséggel jönnek, akkor afelett szemet hunyok
-
Walter_White
senior tag
válasz
hadogabi1 #13931 üzenetére
Hdmi-vel jó lesz. G8 4k@240hz-es Monitorom van. DP port sok embernél szarakszik. A frissítési frekvencia tartomány miatt. DP portnál ez megoldotta nekem a fekete képernyőt (3080Ti -nal.) Monitor csere után alandoan 1-2 másodpercre black screen volt.
"
Search for your monitor model + "V rate". There is utility, called CRU (Custom Resolution Utility) that allows modifying this value in a matter of seconds. You can search "monitor model CRU" as well. Find the actual value, or try setting 40 Hz as "min V rate".
I had this problem with my monitor and it solved completely." -
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #13947 üzenetére
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #13941 üzenetére
Igen arra írtam de ott még mindig nem látok semmi féle afterburner képet, hiába rugózol ezen, nincs ott olyan kép...
-
boogie84
veterán
válasz
VoltanIgor #13943 üzenetére
Bocs az offert, csak kivancsi vagyok hatha megertem...
Az alza felbontott termekeket hogy zsebelik be a phsok? Alkalmazottak es nem kerul ki weboldalra sem?
Masik: van mki hatulutoje ha alza garis vgat vesz az ember nyilvan nem az alzatol hanem hasznaltan? Adas-veteli a minimum, ennek ellenere megszivhatja az uj tulaj? -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Ez driver fasság lesz, nálam is volt, nem szereti, ha az alap desktop beállítás magas tartományban van. 144 hz-es moncsim van, és nálam is előjött rendszeresen az új kártyával-driverrel. Levettem az alap frissítést 120 hz-re és azóta nincs ilyen baj.
Persze, tudom, ez száni, remélem javítják, és amúgy meg a jó édes anyjukat.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Találtgyerek #13933 üzenetére
A gainward és az asus 5090 is full alapon megy. Nem szoktam huzgalni pár % pluszért. Amikor van egy kis időm leülni gamelni nem akarok crasheket nézegetni amig beallitanam. A proci is alapon van egyébként. 9800x3d. .
Most beallitottam a pci-e savot 5 helyett pcie 4*16ra. Irtak külföldi fórumokon páran hogy ez is megoldhatja.
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #13939 üzenetére
Jó de ez egy 2 nappal ezelőtti hsz amit én nem olvastam és nem reagáltam rá, szóval honnan kellett volna tudom mi van rajta?
Viszont ln még mindig gyári bioson vagyok 100% pl mellett
-
Tw3nTyFouR
tag
válasz
próbáltad visszatenni a 572.83-as drivert ? én is visszaváltottam rá, és már korábban is irták hogy nem frissitenek ! pl a legújabb driver-nél vibrál a kép g-sync be kapcs.-nál még mindig nem tudják megoldani, elég katasztrófa még ilyet leirni is, hogy képtelenek megcsinálni ... viszont 83-as driver-nél semmi gond, fél évente elég ha frissit az ember ...
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #13936 üzenetére
Melyik képen? Én azon csak GPUz képet látok.
400/3000-nél olyan 3100-3200 között megy játék közben
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #13934 üzenetére
576.28-on nekem 400/3000 megy simán, 576.40-en nem megy a 400/3000
-
Találtgyerek
veterán
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #13930 üzenetére
De ez melyik driver és milyen oc beállítás volt?
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok!
Ez a fekete képernyő néha előjön 1 másodpercre továbbra sem szűnt meg. Ez volt a Gainward 5090l és ez van az Asus Astral 5090-el is.
Monitorra is jött firmware frissites de az se oldotta meg. A kb már 20. driver se oldja meg hotfix hotfix hátán. Legalább már nem fagynak a gamek a hotfixeknek köszönhetően.
Új windows 3x lett már telepitve.
Semmi amd szoftver nincs felrakva.
Monitorozó szoftverek sincsenek ugyanúgy csinálja ha fent volt ha nem.
Már rendeltem egy UGreen dp2.1-es kábelt azzal is csinálja, 1 hetet vártam rá mire megjött ugyanaz mint a monitor sima 1.4-es kábelével.
Már kinomban arra gondoltam hogy veszek egy Oled -es 4k240hz-es Gigabyte Aorus FO32U2P monitort amin már van dp2.1-es bemenet. De mivel szerintem ez driverhiba igy nem tudom megoldaná-e.Egy Samsung Odyssey G8-as monitorom van most a 4090-es régi vga-val semmi gondom nem volt.
Vicc amúgy hogy ilyenekkel kell szenvedni.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Sontir Fel #13928 üzenetére
Az új driverrel a 370/2000 jobb eredmény volt. Lehet a memória elveszi a GPU elől az a szuflát.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Sontir Fel #13737 üzenetére
Megneztem 370/3000en a CP-t.
Itt a korabbi, 370/3000:Itt felesleges kuzdeni asszem
-
-
kevike576
senior tag
[link]
mi bajuk van ezeknek már megint? -
Bossp
addikt
Avowedet tolja valaki? Folyamatos crash. Most jött hozzá patch nem tudom hogy az vagy az uj nv driver szo@@@ de az fix hogy az elmúlt 10 évben nem volt annyi gondom mint amióta megvan az 5080 :D bár kiadna az amd egy 9900 xtx-et :(
-
pRoject22
őstag
válasz
Landon #13916 üzenetére
Én nem nyúlok az UV-hoz, csak simán adok a memóriának meg a gpu-nak, korábban ilyen 450/3000-el ment, aztán lett belőle 400/3000, most az új driverrel meg 350/3000.
Azért nem UV-zok mert nekem nyitott gépházam van és nagyon jó a hűtés, jó venti profilt állítottam be és játék alatt kb 55-60 fok között van még OC-val is
-
Landon
addikt
válasz
pRoject22 #13906 üzenetére
Ezek szerint majd minden frissítés után állítani kell a curve-ön? Gondolom mivel hozzá kell nyulnod ez azt jelenti hogy nem elég az új driver-el a régebben beállított voltage tehát kb. azt lehet mondani, hogy majd minden driver frissítés után picit emelni kell rajta?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Simon Balázs #13914 üzenetére
Biztos, hogy csak elírás, majd hétfőn javítják.
-
Simon Balázs
csendes tag
válasz
deathcrow42 #13913 üzenetére
Tévedni emberi dolog, de nem észrevenni a hibát az már egy másik történet.
Remélem, hogy csak elírás.
-
válasz
Simon Balázs #13912 üzenetére
Hány aranyos Dhahab edition jönne ki ebből, vaze
(A manóba eltűnt a hardveraprós dhahab) -
Simon Balázs
csendes tag
[link] Valakinek Astral LC olcsón?
-
tomas51
senior tag
válasz
Találtgyerek #13905 üzenetére
A wz a legkomolyabb igen, nekem mindíg csak ott van van gond kb
ha ott megtalálod a jó oc settinget akkor szerintem mindenhol rendben lesz -
Laraxior
titán
válasz
Találtgyerek #13909 üzenetére
Nekem a Stalker 2 problémás volt OC-val. Azóta jött pár patch, szóval nem tudom, hogy jelenleg hogy áll. Warzonet már elindítani is fáj, mert minden egyes frissítéssel újraindul. Nem tudom, miért nem tudja alkalmazni, indítás előtt. De amúgy a mostani pálya szuper, pár órát eltöltöttem ott
De jelenleg az Oblivion viszi a pálmát, még a New Worldöt is letettem, mondjuk 3350óra után már egy kicsit beleuntam -
-
Laraxior
titán
válasz
Találtgyerek #13907 üzenetére
Menjél plundert, az nem olyan stresszes, ott szinte csak szaladgálni kell.
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #13905 üzenetére
Nálam ha nem oké teljesen akkor a WZ fagy, más játékok még frame gennel is elmennek, de amúgy kiéget, hogy az OC-t állítgatni kell minden NV driver után....
-
Találtgyerek
veterán
válasz
KAMELOT #13899 üzenetére
Látom nem követed a topikot.
[link] Én illegális videokártya harcra veszem a kártyákat és oda kell a masszív kivitel.
Egyébként a Suprim tényleg masszívabb felépítésű, de engem ez abszolút nem érdekel, beraktam a gépbe és megy.
CP2077 van, azzal játszók majd, de egybe két óra játékot sajnos 1-2 hónapja nem volt időm játszani. Elég sok dolgom van a ház körül a munkám mellett.
20 körös Port Royal és 10 körös Metro ment le +380 mellett. Ezeknél nem kellett ott ülnöm. -
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #13902 üzenetére
Akkor jó ha lemegy pl egy Warzone meccs
Új hozzászólás Aktív témák
- GT710 passzív videokártya
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte EAGLE OC RTX 3060 12GB GDDR6 VGA!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest