Hirdetés
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- Hieronymus: Ezt is megéltük
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Szörnyűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
22047 - 21901
22047 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-01 10:51 Téma összefoglaló

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
Detroit Becomes Human-al valakinek sikerült működésre bírnia? Dlss 5 swapper-el nem akarja az igazságot

-
matebabaja
tag
Na srácok, akkor írom a Blood of Dawnwalker DLSS 5 sweetspot-ot RTX 5080 tulajoknak, mert volt időm tesztelgetni és szórakozni vele.
Legújabb tegnapi Optiscaler-t belövöd, ami már a felskálázás előtt képes rányomni a neural renderinget a játékra. Detail strength, intensity, local tone, local structure 0,7-0,8 között. Color strenght 0-ra, így nem kavar bele a játék eredeti színösszetételébe. Én a cinematic style-t használom, mert baromi jól áll a játéknak, de teljesen egyéni preferencia.
4K felbontáson semmilyen DLSS-el nem sikerült élvezhető FPS-t kicsikarni, Quality, balanced és performance egyaránt szutyok. Mindenképp kell sajnos a FG! Szóval a végleges beállítások: 4K high detail minden, DLSS Quality és játék saját FG-je bekapcsolva. Így lett DLSS-el együtt élvezhető folyamatos és gyönyörű stabil 80-90 FPS között. És persze nagyon erősen ajánlott valamilyen HDR reshade mod használata, mert rengeteget ad hozzá! Játékba nem sikerült berakni natív HDR-t. Amikor elkezd esni és beborul, tényleg nagyon szépen besötétedik. Így ezekkel a beállításokkal most megtoltam 3 órácskát, mesés.

Na ezt kipróbálom, jó részletes cucc
honnan szedted le a tegnapi Optiscalert? -
Laraxior
titán
Használja valaki a thermal grizzly fázisváltó lapkáját? Nemigazán merek valami külsőstől venni honeywell ptm7950-et, mert sok a fake belőle. De mintha a TG is hasonló lenne
-
tomas51
senior tag
Marad az MPC-HC vagy az MPC-BE.

https://github.com/2600th/dlss5-video-player
egyébként OBS be is be lehet rakni, és ugyan úgy állítható mint a gamekbe
ki választod a videót és nézheted is, közben meg lehet a csúszkákat pisztergálni
brutál mit csinál a videóvalhttps://www.youtube.com/watch?v=LPLwLfOwQz0
-
ericdrawen74
senior tag
-
Elmör
őstag
Na srácok, akkor írom a Blood of Dawnwalker DLSS 5 sweetspot-ot RTX 5080 tulajoknak, mert volt időm tesztelgetni és szórakozni vele.
Legújabb tegnapi Optiscaler-t belövöd, ami már a felskálázás előtt képes rányomni a neural renderinget a játékra. Detail strength, intensity, local tone, local structure 0,7-0,8 között. Color strenght 0-ra, így nem kavar bele a játék eredeti színösszetételébe. Én a cinematic style-t használom, mert baromi jól áll a játéknak, de teljesen egyéni preferencia.
4K felbontáson semmilyen DLSS-el nem sikerült élvezhető FPS-t kicsikarni, Quality, balanced és performance egyaránt szutyok. Mindenképp kell sajnos a FG! Szóval a végleges beállítások: 4K high detail minden, DLSS Quality és játék saját FG-je bekapcsolva. Így lett DLSS-el együtt élvezhető folyamatos és gyönyörű stabil 80-90 FPS között. És persze nagyon erősen ajánlott valamilyen HDR reshade mod használata, mert rengeteget ad hozzá! Játékba nem sikerült berakni natív HDR-t. Amikor elkezd esni és beborul, tényleg nagyon szépen besötétedik. Így ezekkel a beállításokkal most megtoltam 3 órácskát, mesés.

Köszönöm, bár nem tudom mikor fogom elkezdeni a játékot , de valószínűleg más játékokhoz is jó útmutató lesz amit írtál.
-
Bossp
addikt
144-re nem inkább 72-t szoktak javasolni?
Igazad van 72-re lőttem
-
VoltanIgor
senior tag
144 Hz-es oled tv-n, single playeren egy jól lefixált 74 fps sokkal fluidabb mintha 90 és 120 között ugrálna és a 74 nagyobb ugrás a 60 hoz képest mimt 74-ről 120 :D aztán oda ülök monitorhoz bf-ezni akkor már a 120 is kevés... 13-14 ms körül megy így. Ráengeded az fg-t és lesz belőle 60 alatti alap meg 120 vagy 240 fps 40-80 ms el éppen milyen szorzót állítasz be :D sokkal rosszabb próbáljátok csak ki... Főleg egy reflex igényes soulslike gamenél...
144-re nem inkább 72-t szoktak javasolni?
-
Bossp
addikt
Remélem shortfuse-ék gyorsan belerakják a skálázás előtti neural renderinget és akkor nem kell szórakozni az opiscalerrel

-
4264adam
nagyúr

Minden elismerésem
szép tudást felszedtél,
most fogom elkezdeni használni és az írásaid sokat segítenek -
Peace
nagyúr
Nem működik a home gomb DLSS swapper telepítés után. AI sem értette, mert lecsekkoltuk és a home gomb van beállítva ini-ben. De a log fájlok alapján is betölti és használja a reshade-et.
-
Peace
nagyúr

-
Bossp
addikt
-
Peace
nagyúr
Kielemztettem már AI-val és fut a HDR, csak az Optiscaler állítgatott a fényeken és elsőre fura volt. Csak le kellett vennem a gammát a játékban és így már stimmel.
-
Peace
nagyúr
Igen vszinű tényleg monitor lesz belőle...bocs ha hülye kérdés de a DLSS 5-t hol állítod be? Bár most néztem videókat és kb lefelezi az fps-t és nem is szebb szerintem.. tegnap engedtem rá az új nvidai frissítést.
Én mondjuk ha lehet be sem kapcsolom a FG-t, de ha 4k lesz vszinűleg be kell majd 
Egyelőre egyetlen játék támogatja hivatalosan, az NBA 2027. Minden más játékra modokkal tudod ráküldeni.
-
tomas51
senior tag
DLSS Video Player, szedjétek le!!
Implementálva van bele a neural!
Youtube linket is meg tud nyitni, beszarás.
RTX kártya szükséges, 40 es vagy 50 es széria. -
Bossp
addikt
-
matebabaja
tag
Kép sajnos abszolút nem adja vissza a látványt és élményt. Nálunk úgy van kialakítva a nappali, hogy abszolút szórakoztató központ. Mozi+PS+PC, minden tv+kanapé kombóra optimalizálva. Ha nem tudod jó helyre tenni a tv-t, akkor maradjon a monitor szerintem.
BoDW nekem 4k-ban DLSS Quality Ultra csak FG-vel ment 100 fölött. FG nélkül 60-80. Nem jól optimalizált sajnos. Én is kísérletezek a DLSS 5-el rajta, de éjszakai részeknél egyenlőre kicsit zavaró a karakter körüli elmosódás és aura. Lehet a FG a ludas...Igen vszinű tényleg monitor lesz belőle...bocs ha hülye kérdés de a DLSS 5-t hol állítod be? Bár most néztem videókat és kb lefelezi az fps-t és nem is szebb szerintem.. tegnap engedtem rá az új nvidai frissítést.
Én mondjuk ha lehet be sem kapcsolom a FG-t, de ha 4k lesz vszinűleg be kell majd 
-
Peace
nagyúr
Peace: C5-t néztem 42"-t
bár íróasztalo naz lehet túl közeli..főleg h nem csak gamelnek rajta hanem munka is( ms office stb) + netezés is. Én is nyomom a Blood of Dawnwalkert Ultrán DLSS Qualityn, de FG nélkül és elég jó az fps, igaz én 1440p-be játszom ( még) Azért is kérdeztem tőled is, hogy mennyire esne vissza ha 4k lenne. De tény, hogy nem vagyok nagy fps b*zi. de azért egy 100-120 legyen már
Szóval még nem tudom mi legyen..ajánlottak fasza Lg monitorokat is másik topicban csak az 32"
Esetleg egy képet küldhetnél a nagy tv-ről amin nyomod 
Kép sajnos abszolút nem adja vissza a látványt és élményt. Nálunk úgy van kialakítva a nappali, hogy abszolút szórakoztató központ. Mozi+PS+PC, minden tv+kanapé kombóra optimalizálva. Ha nem tudod jó helyre tenni a tv-t, akkor maradjon a monitor szerintem.
BoDW nekem 4k-ban DLSS Quality Ultra csak FG-vel ment 100 fölött. FG nélkül 60-80. Nem jól optimalizált sajnos. Én is kísérletezek a DLSS 5-el rajta, de éjszakai részeknél egyenlőre kicsit zavaró a karakter körüli elmosódás és aura. Lehet a FG a ludas... -
Bossp
addikt
Legújabb optiscalerben megoldották hogy a dlss5 után skálázzon a dlss így már simán bírja az 5080 4k-n is fg nélkül a dlss5-öt normális minőséggel 70+ fps-el

-
gaben22
őstag
Zsebben a telefonom, éppen arról beszéltem a szomszéd sráccal, hogy szigetelőanyagot kellene venni a tetőre. Két napon belül a facebook dobálta fel a hirdetéseket. Ki az, aki nem figyel bennünket? Érdekes, ha nőkről beszélünk, arra nem dob fel semmit.

Az "normális", valószínűleg azon ma már nem sokan lepődnek meg. Én szerencsére nem vagyok rágyógyulva okostelefonokra, rühellek azon szarakodni úgyhogy ritkán használom, akkor is netet ill. térképet csak. Van még kamu névvel egy facebook accountom, most épp 1-2 könyvet adok el, amiatt (is), de amúgy telefonomat lerakom kinn a bejáratnál aztán ottmarad napokig. Pár éve történt, hogy le volt némítva majd le is merült így kb. 1 hétig nem tudtak telefonon elérni, szüleim szó szerint percekre voltak attól, hogy rámhívják a zsarukat mikor nővéremnek lett annyi esze, hogy írjon egy e-mailt, arra 2-3 percen belül válaszoltam is
.Egyébként Nvidia proprietary driverről is terjedtek/terjednek pletyik, hogy legalább a Windows-os driver hazatelefonál és küld ezt-azt, esélyesen telemetriánál többet is. Linux driverről egyelőre max. telemetriát mondogatták régen, hogy talán azt az is küld haza.
-
ericdrawen74
senior tag
-
Laraxior
titán
Zsebben a telefonom, éppen arról beszéltem a szomszéd sráccal, hogy szigetelőanyagot kellene venni a tetőre. Két napon belül a facebook dobálta fel a hirdetéseket. Ki az, aki nem figyel bennünket? Érdekes, ha nőkről beszélünk, arra nem dob fel semmit.

Bezzeg amikor a felniről meg a téli nyári gumiszettől kábítom az asszonyt, akkor neki sosem dobálja fel a telefonja, nehogy esetleg meglephessen vele
-
ericdrawen74
senior tag
LG TV-kel kicsit óvatosan kell gurigázni (meg valszeg bármelyik másik gyártóra is igaz ez), én Black Friday-kor gondolkodtam veszek majd egy 65/77-es G6-ot, de elment a kedvem, nálam a lakásnak nincs olyan pontja, ahonnan ne tudnák lencsevégre kapni a törpe himbilimbit.

-
gaben22
őstag
A G a játékos széria.
LG TV-kel kicsit óvatosan kell gurigázni (meg valszeg bármelyik másik gyártóra is igaz ez), én Black Friday-kor gondolkodtam veszek majd egy 65/77-es G6-ot, de elment a kedvem, nálam a lakásnak nincs olyan pontja, ahonnan ne tudnák lencsevégre kapni a törpe himbilimbit.
-
ericdrawen74
senior tag
Az a baj vennék én 55"-t is C5-be de nagyon fent van a mostani tv mert az ágyhoz van igazítva fekvéshez..na most játszani ágyból az egyenlő azzal h bealszom és ennyi volt. Ülve kitörött nyakkal meg nem túl jó
A G a játékos széria.
-
Laraxior
titán
Az a baj vennék én 55"-t is C5-be de nagyon fent van a mostani tv mert az ágyhoz van igazítva fekvéshez..na most játszani ágyból az egyenlő azzal h bealszom és ennyi volt. Ülve kitörött nyakkal meg nem túl jó
Én kb 50-60centiről nézem a 49" monitort. Simán meglehet szokni. Néha keresni kell a kurzort az tény
2560x1440-ről váltottam az 5120x1440-re, sokkal több a teher a VGAn a nagyobb felbontással. Persze DLSS-sel már lehet bűvészkedni.
A TV: 77". A kanapéról már kicsi, eléülve meg nagy.
-
matebabaja
tag
-
Laraxior
titán
Peace: C5-t néztem 42"-t
bár íróasztalo naz lehet túl közeli..főleg h nem csak gamelnek rajta hanem munka is( ms office stb) + netezés is. Én is nyomom a Blood of Dawnwalkert Ultrán DLSS Qualityn, de FG nélkül és elég jó az fps, igaz én 1440p-be játszom ( még) Azért is kérdeztem tőled is, hogy mennyire esne vissza ha 4k lenne. De tény, hogy nem vagyok nagy fps b*zi. de azért egy 100-120 legyen már
Szóval még nem tudom mi legyen..ajánlottak fasza Lg monitorokat is másik topicban csak az 32"
#22016: 10ezernél bizisten eladom
-
matebabaja
tag
-
Phobion
addikt
-
matebabaja
tag
Kijelző vásárlás előtt áll a kolléga. Van 5080 is otthon és van PS5 Pro is, ha jól vettem ki a szavaiból. Ahogy egyébként nálam is.
matebabaja:
Én nem aggódnék amúgy, LG C vagy G szériás OLED tökéletes választás mindkettőhöz. Nekem legalábbis egy rossz szavam sincs a G4-el. 99%-ban a PC játék megy, PS 1-2-3 cím miatt van bekapcsolva évente.
És továbbra is azt vallom, hogy egy jó FPS, soulslike vagy most például a Black Flag remake is nyugodtan pörögjön 144-el. Blood of Dawnwalker és hasonszőrű címeknél egyáltalán nem zavar a 60-90. De ez mindenkinek teljesen egyéni preferencia, mint ahogyan az elmúlt napok tanulsága is mutatja, hiszen mindenki full mást részesít előnyben.
A végeredmény ugyanaz, faxa OLED tv-vel nem lősz mellé sem a PC-hez, sem pedig a konzolhoz. Főleg ha nincsenek 500 meg 1000 MHz-es igényeid kompetitív őrülethez.Peace: C5-t néztem 42"-t
-
Laraxior
titán
Sztem itt vmit félreértettél..nem hasonlítottam az 5080-t a ps5 pro-hoz és az tény h az 5080 megeszi reggelire a ps5 pro-t is. Én a 4k-s főleg oled megjelenítő vásárlással vagyok bizonytalan...legyen-e 4k vagy ne illetve tv vagy monitor legyen? blablabla

Kell egy oled monitor és egy oled TV, problem solved
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
WTF
Ennek már fele se tréfa...
-
matebabaja
tag
Komolyan, azért az kemény, hogy valaki vacilál egy PS5 Pro és egy 5080-nal szerelt PC közt
Azért (eltekintve az egyéni preferenciáktól, mert azért mered a szemem itt 1-2 hozzászólást tekintve) nem egy liga a kettő. Az 5080 majdnem csúcskártya, nem egy mittomén 4060.
Sztem 1-1,5 év múlva jönni fog a GTA6 PC-re is. Akármenniyre jó lesz a konzolos GTA6, PC-n 5080-nal klasszisokkal jobb lesz játékélményt tekintve. Mondjuk aki nem tud várni, az meg is érdemli (főleg a mai PS5 Pro árakat nézve).Sztem itt vmit félreértettél..nem hasonlítottam az 5080-t a ps5 pro-hoz és az tény h az 5080 megeszi reggelire a ps5 pro-t is. Én a 4k-s főleg oled megjelenítő vásárlással vagyok bizonytalan...legyen-e 4k vagy ne illetve tv vagy monitor legyen? blablabla

-
Busterftw
nagyúr
-
Peace
nagyúr
-
Peat76
őstag
-
Shaza
senior tag
Gondolom 4k mellé a DLSS 5 esélytelen normális fps melett .
-
Peat76
őstag
Komolyan, azért az kemény, hogy valaki vacilál egy PS5 Pro és egy 5080-nal szerelt PC közt
Azért (eltekintve az egyéni preferenciáktól, mert azért mered a szemem itt 1-2 hozzászólást tekintve) nem egy liga a kettő. Az 5080 majdnem csúcskártya, nem egy mittomén 4060.
Sztem 1-1,5 év múlva jönni fog a GTA6 PC-re is. Akármenniyre jó lesz a konzolos GTA6, PC-n 5080-nal klasszisokkal jobb lesz játékélményt tekintve. Mondjuk aki nem tud várni, az meg is érdemli (főleg a mai PS5 Pro árakat nézve).Nekem is van Playstation 5 Pro és 5080, vacilálok is hogy megy fel 450-ért, vagy várok még 2 hetet és 500-ért...
Néztem csóró Onimusha-t, hát a Pro küzd a quality móddal rendesen..
5080 4K, minden Full, 60 fps lock, nekem bőven elég...vajsima
AMD szinten a Playstation 6 a Path Tracing-el is vért fog izzadni! Sajna.... -
ericdrawen74
senior tag
-
Peace
nagyúr
-
Laraxior
titán
-
Peace
nagyúr
A G4 valóban jó a G5 már tudja a 165 hz-et is.
Pont mostanában viccelődtem vele, hogy augusztusban járt le a törlesztő és igazából eférne itt egy 77"-os is.....
-
ericdrawen74
senior tag
Kijelző vásárlás előtt áll a kolléga. Van 5080 is otthon és van PS5 Pro is, ha jól vettem ki a szavaiból. Ahogy egyébként nálam is.
matebabaja:
Én nem aggódnék amúgy, LG C vagy G szériás OLED tökéletes választás mindkettőhöz. Nekem legalábbis egy rossz szavam sincs a G4-el. 99%-ban a PC játék megy, PS 1-2-3 cím miatt van bekapcsolva évente.
És továbbra is azt vallom, hogy egy jó FPS, soulslike vagy most például a Black Flag remake is nyugodtan pörögjön 144-el. Blood of Dawnwalker és hasonszőrű címeknél egyáltalán nem zavar a 60-90. De ez mindenkinek teljesen egyéni preferencia, mint ahogyan az elmúlt napok tanulsága is mutatja, hiszen mindenki full mást részesít előnyben.
A végeredmény ugyanaz, faxa OLED tv-vel nem lősz mellé sem a PC-hez, sem pedig a konzolhoz. Főleg ha nincsenek 500 meg 1000 MHz-es igényeid kompetitív őrülethez.A G4 valóban jó a G5 már tudja a 165 hz-et is.
-
iceQ!
addikt
-
Peace
nagyúr
Sztem 1-1,5 év múlva jönni fog a GTA6 PC-re is. Akármenniyre jó lesz a konzolos GTA6, PC-n 5080-nal klasszisokkal jobb lesz játékélményt tekintve. Mondjuk aki nem tud várni, az meg is érdemli (főleg a mai PS5 Pro árakat nézve).Kijelző vásárlás előtt áll a kolléga. Van 5080 is otthon és van PS5 Pro is, ha jól vettem ki a szavaiból. Ahogy egyébként nálam is.
matebabaja:
A végeredmény ugyanaz, faxa OLED tv-vel nem lősz mellé sem a PC-hez, sem pedig a konzolhoz. Főleg ha nincsenek 500 meg 1000 MHz-es igényeid kompetitív őrülethez. -
Busterftw
nagyúr
-
mcwolf79
veterán
Na én pont emiatt vacillálok, mert megy ez a rémhír h jajj 30fps és oled az nem túl jó barátok...de most látom egy kolléga is 42 c5-ön nyomja monitorként
háát nemtudom mi legyen hogy az 5080 se halljon meg és legyen normális fps-m is. Remélem azért a rockstar tényleg eltalálja a frame pacinget vagy max lesz egy 40 fps Pro-n bár nem hiszem.Komolyan, azért az kemény, hogy valaki vacilál egy PS5 Pro és egy 5080-nal szerelt PC közt
Sztem 1-1,5 év múlva jönni fog a GTA6 PC-re is. Akármenniyre jó lesz a konzolos GTA6, PC-n 5080-nal klasszisokkal jobb lesz játékélményt tekintve. Mondjuk aki nem tud várni, az meg is érdemli (főleg a mai PS5 Pro árakat nézve). -
Laraxior
titán
Mintha lenne bárkinek bármiféle választása is az új GTA6-ot illetően. Annyival fog mennyi amennyivel, molyolás majd a PCnél lesz, egyszer...
-
matebabaja
tag
Na én pont emiatt vacillálok, mert megy ez a rémhír h jajj 30fps és oled az nem túl jó barátok...de most látom egy kolléga is 42 c5-ön nyomja monitorként
háát nemtudom mi legyen hogy az 5080 se halljon meg és legyen normális fps-m is. Remélem azért a rockstar tényleg eltalálja a frame pacinget vagy max lesz egy 40 fps Pro-n bár nem hiszem. -
Peace
nagyúr
Az is teljesen rendben lesz, Rockstar nagyon komolyan tolja a frame pacinget. Köze nincs egy PC-s rossz 30 FPS élményhez. 1-2 órán belül teljesen alkalmazkodni fog mindenki szeme hozzá. Én is lecseréltem a PS-t Pro-ra a lehető legjobb élményért novemberben.
-
Phobion
addikt
-
Peace
nagyúr
Régi gagyi 42-es LCD tv+PS4 Pro és olyan szinten élveztem az RDR2-t 30 FPS-el, hogy nincsenek rá szavak. Pedig FPS huszár vagyok meg PC-s 1993 óta, de valahogy olyan jól meg tudták csinálni, hogy abszolút nem volt zavaró kicsit sem. Pár évvel később végigjátszottam PC-n is és persze abszolút más volt az élmény, de akkor ott 2018-ban abszolút hatalmas élmény volt PS-en.

-
Bossp
addikt
Azért az a 74 FPS akármilyen betonstabil, képregény/diavetítés annak aki 144 vagy e feletti értékekhez van szokva.
engem már az is zavar ha melóhelyen leüllök a 60Hz monitor elé pedig csak net és office megy semmi más, mégis baromira zavarja a szemem mert 175.höz van hozzászokva.Kompetitív 276-on pörög és mégsem zavar a nagy tv-n a 74 sőt. A 60 már nagyon is! :D (el sem tudom képzelni a 30-at konzolon)
-
SzlobiG
félisten
Azért az a 74 FPS akármilyen betonstabil, képregény/diavetítés annak aki 144 vagy e feletti értékekhez van szokva.
engem már az is zavar ha melóhelyen leüllök a 60Hz monitor elé pedig csak net és office megy semmi más, mégis baromira zavarja a szemem mert 175.höz van hozzászokva.Szintúgy 100 fps alatt már észre veszem, hogy nem olyan fluid még egy stratégia játékban is pl aoe 4.
-
iceQ!
addikt
engem már az is zavar ha melóhelyen leüllök a 60Hz monitor elé pedig csak net és office megy semmi más, mégis baromira zavarja a szemem mert 175.höz van hozzászokva.Ezért kell az irodába is olyan monitor ami 144 Hz+
-
DroiDMester
nagyúr
144 Hz-es oled tv-n, single playeren egy jól lefixált 74 fps sokkal fluidabb mintha 90 és 120 között ugrálna és a 74 nagyobb ugrás a 60 hoz képest mimt 74-ről 120 :D aztán oda ülök monitorhoz bf-ezni akkor már a 120 is kevés... 13-14 ms körül megy így. Ráengeded az fg-t és lesz belőle 60 alatti alap meg 120 vagy 240 fps 40-80 ms el éppen milyen szorzót állítasz be :D sokkal rosszabb próbáljátok csak ki... Főleg egy reflex igényes soulslike gamenél...
engem már az is zavar ha melóhelyen leüllök a 60Hz monitor elé pedig csak net és office megy semmi más, mégis baromira zavarja a szemem mert 175.höz van hozzászokva. -
Bossp
addikt
Komolyan , olvasom itt a hsz-eket, és ámulok ,hogy milyen igények vannak.
Persze kinek mi, de én egy 120 hz-es 65"-os 4K-s OLED TV-n 5080-nal és egy 5,5 Ghz-en hajtott I7-tel vígan elvagyok. Egyedül a Cyberpunk-nál és az MSFS2024-nél kapcsolom be a FG-t (egyébként anélkül is bőőőőven játszható , előbbi 80-90 fps-sel majdnem max-on PT nélkül, utóbbi max-on). Kompetitív játékoknál is (COD, Fortnite, BF6) simán kihozom a 120 fps-t értelmes grafikai beállításokkal (majdnem max-on). Repkednek itt a xszáz hz-ek, de könyörgöm minek? Mert oké, 60 hz az gáz. De 120 hz bőven elég mindenre. Nem gondolnám, hogy kompetitív játéknál ez a világmegváltó. (persze majd most jönnek az okosok, hogy xy istenkirály esport világbajnok nemhiába játszik 1000 hz-es monitoron, de azért ez már túlzás).144 Hz-es oled tv-n, single playeren egy jól lefixált 74 fps sokkal fluidabb mintha 90 és 120 között ugrálna és a 74 nagyobb ugrás a 60 hoz képest mimt 74-ről 120 :D aztán oda ülök monitorhoz bf-ezni akkor már a 120 is kevés... 13-14 ms körül megy így. Ráengeded az fg-t és lesz belőle 60 alatti alap meg 120 vagy 240 fps 40-80 ms el éppen milyen szorzót állítasz be :D sokkal rosszabb próbáljátok csak ki... Főleg egy reflex igényes soulslike gamenél...
-
koxx
MODERÁTOR
Persze kinek mi, de én egy 120 hz-es 65"-os 4K-s OLED TV-n 5080-nal és egy 5,5 Ghz-en hajtott I7-tel vígan elvagyok. Egyedül a Cyberpunk-nál és az MSFS2024-nél kapcsolom be a FG-t (egyébként anélkül is bőőőőven játszható , előbbi 80-90 fps-sel majdnem max-on PT nélkül, utóbbi max-on). Kompetitív játékoknál is (COD, Fortnite, BF6) simán kihozom a 120 fps-t értelmes grafikai beállításokkal (majdnem max-on). Repkednek itt a xszáz hz-ek, de könyörgöm minek? Mert oké, 60 hz az gáz. De 120 hz bőven elég mindenre. Nem gondolnám, hogy kompetitív játéknál ez a világmegváltó. (persze majd most jönnek az okosok, hogy xy istenkirály esport világbajnok nemhiába játszik 1000 hz-es monitoron, de azért ez már túlzás).De 120 hz bőven elég mindenre
Neked biztos elég, pl ha minecraftozol arra tökéletes. Kompetitív lövöldéhez kevéske.
-
deathcrow42
Topikgazda
Persze kinek mi, de én egy 120 hz-es 65"-os 4K-s OLED TV-n 5080-nal és egy 5,5 Ghz-en hajtott I7-tel vígan elvagyok. Egyedül a Cyberpunk-nál és az MSFS2024-nél kapcsolom be a FG-t (egyébként anélkül is bőőőőven játszható , előbbi 80-90 fps-sel majdnem max-on PT nélkül, utóbbi max-on). Kompetitív játékoknál is (COD, Fortnite, BF6) simán kihozom a 120 fps-t értelmes grafikai beállításokkal (majdnem max-on). Repkednek itt a xszáz hz-ek, de könyörgöm minek? Mert oké, 60 hz az gáz. De 120 hz bőven elég mindenre. Nem gondolnám, hogy kompetitív játéknál ez a világmegváltó. (persze majd most jönnek az okosok, hogy xy istenkirály esport világbajnok nemhiába játszik 1000 hz-es monitoron, de azért ez már túlzás).Azért egy 5080/5090 topikban csak-csak előkerül a 4K
és azon belül a szórás (az igényekben) az 60 és 240 közt lesz. Egy csgo esetén legyen is meg a kimaxolt fps, még nálam is.Én azon mosolyogtam, amikor egy másik topikban azt taglalták, hogy bizony az 5080/5090 tulajok nagy része az a Steam átlaggal megy, és a Steam átlag szerint a fele 1080P-ben csapatja. Mondom japersze.
Amúgy az ugrás 60-120 közt jobban érezhető, és 120-240 közt már kisebb, de ott van azért
-
Szinyák
őstag
Sziasztok! Van egy 5080 egy 9800X3d-vel és 2K-s ( IPS)monitort tervezem lecserélni 4K-ra. Mennyire tud megbirkózni vele? Gondolom a DLSS meg Frame Generation elengedhetetlen. Fps gameket ritkán játszom a magas fps számra való tekintettel.. max BF6.. vagy maradjak a 2k-nál? Ki mit használ az 5080-al? Gondolom a 16 Gb Vram már nem nagyon elég. Illetve ps5 pro-val is használnám..
ugyan ezzel a kombo.-val játszom 2160p.-n simán élhető dlss és nem is kell a fg pl bf6 high néhány beállítás árnyékok pl medium . 140-165fps meg van
-
mcwolf79
veterán
Persze kinek mi, de én egy 120 hz-es 65"-os 4K-s OLED TV-n 5080-nal és egy 5,5 Ghz-en hajtott I7-tel vígan elvagyok. Egyedül a Cyberpunk-nál és az MSFS2024-nél kapcsolom be a FG-t (egyébként anélkül is bőőőőven játszható , előbbi 80-90 fps-sel majdnem max-on PT nélkül, utóbbi max-on). Kompetitív játékoknál is (COD, Fortnite, BF6) simán kihozom a 120 fps-t értelmes grafikai beállításokkal (majdnem max-on). Repkednek itt a xszáz hz-ek, de könyörgöm minek? Mert oké, 60 hz az gáz. De 120 hz bőven elég mindenre. Nem gondolnám, hogy kompetitív játéknál ez a világmegváltó. (persze majd most jönnek az okosok, hogy xy istenkirály esport világbajnok nemhiába játszik 1000 hz-es monitoron, de azért ez már túlzás). -
abridabri
veterán
42C5-öt használok monitornak. Kb 1 méterre van tőlem fali konzolon. Tuti nem mennék vissza kisebbre, akkora élmény. Win11 150%-os skálázással tökéletes. Még 125-el is élhető. Mindenre használom. 5070 Ti-m van, meg vagyok a teljesítménnyel elégedve. 5080-al még inkább nem lenne gondod. DLSS 4.5 Performance (van hogy Quality, ha nem eszi annyira a GPU-t a játék) + 2X FG-vel játszok, általában megvan a 120-140 fps. (ez alatt én sem nagyon szeretem) Avatar, Indiana Jones, 007 First Light, ezeket játszottam legutóbb. Semmi baj nincs ezen a felbontásom a Performance DLSS-el, illetve a 2X FG is szuper. 3X-4X már nem annyira ajánlom.
48"cx ről vàltottam 32 monitorra. Egyszerűen kevés volt a 120hz competitive jàtékokhoz. De valóban nagyobb élmény single gamekkel tolni egy nagy kijelzőn. Màr 165hznél tartanak a legújabb TVK ,de az még mindig kevés sajnos.
-
Busterftw
nagyúr
Dlss 5-ről mit nyilatkozott a vidia? Ráeresztehtő lesz makd nvidia appból a játékokra? Vagy marad a moddolás?
5080-nal akárhogy próbálgatom 2560*1440 a sweet spot a 65"-os tv-men is. Így elég jól megbírkózik vele dlss quality mellett és sokkal jobban néz ki mint dlss 5 nélkül 4k dlaa-val akár hiába nem olyan éles :D path tracinget meg el is lehet felejteni ezzel :D 100* többet dob.Hivatalosan nincs override appbol. Meg.
-
Bossp
addikt
Dlss 5-ről mit nyilatkozott a vidia? Ráeresztehtő lesz makd nvidia appból a játékokra? Vagy marad a moddolás?
5080-nal akárhogy próbálgatom 2560*1440 a sweet spot a 65"-os tv-men is. Így elég jól megbírkózik vele dlss quality mellett és sokkal jobban néz ki mint dlss 5 nélkül 4k dlaa-val akár hiába nem olyan éles :D path tracinget meg el is lehet felejteni ezzel :D 100* többet dob. -
Grampy
senior tag
És mennyire jó? gondolom csak gamingre használod. nekem az nagy lenne, mert íróasztalra tervezem rakni..Bár nézegettem C5-t '42-ben de nemtudom, hogy munkára, böngészésre milyen lenne ekkora az asztalnál. Őszintén szólva a PS5 Pro miatt is váltanék 4k-re na meg a gta 6 miatt is, bár olvastam sokszor h OLED nem igazán lesz jó fix 30fps-re mert darabos lesz, bár ezt még nem tudjuk h milyen motion blurt használ ennek kiküszöbölésére..tehát nem tudom hogy íróasztalon egy 4k oled monitor ( mert általában a ps-t is ott használom) vagy egy a tv-t lecserélni C5-re és ott folytatni a konzolozást ( bár az nekem túl kényelmetlen) ..a monitor meg maradna 2k..
42C5-öt használok monitornak. Kb 1 méterre van tőlem fali konzolon. Tuti nem mennék vissza kisebbre, akkora élmény. Win11 150%-os skálázással tökéletes. Még 125-el is élhető. Mindenre használom. 5070 Ti-m van, meg vagyok a teljesítménnyel elégedve. 5080-al még inkább nem lenne gondod. DLSS 4.5 Performance (van hogy Quality, ha nem eszi annyira a GPU-t a játék) + 2X FG-vel játszok, általában megvan a 120-140 fps. (ez alatt én sem nagyon szeretem) Avatar, Indiana Jones, 007 First Light, ezeket játszottam legutóbb. Semmi baj nincs ezen a felbontásom a Performance DLSS-el, illetve a 2X FG is szuper. 3X-4X már nem annyira ajánlom.
-
Peace
nagyúr
-
deo1977
tag
Aha, kezdődik amire számítottam :
https://videocardz.com/newz/modern-sli-modder-runs-dlss-5-across-two-rtx-5060-ti-gpus-with-one-dedicated-to-neural-rendering2db 5060Ti-vel, 2 monitorral, de a dlss5-öt már a társkártya számolta. Lesz ez még jobb is
-
Bossp
addikt
Azt hiszem erre az a megoldás hogy az optiscaler ablakja ne induljon el mert az szedi ki. Azt hiszem ki lehet kapcsolni hogy jatek inditasnal elinduljon de a beallitasai megmaradnak.
-
Peace
nagyúr
Kéne help! DLSS Swapperrel feltolt Optiscaler úgy fest, hogy kilőtte a RenoDX HDR-t.
Nem néz ki jól a játék már második indításra és fel sem jön a menüje a home gombra. Csak az Optiscaler-t érem el az insert-el. Hogy tudom visszavarázsolni a ráerőltetett fake HDR-t?
-
Peace
nagyúr
Azon agyaltam 5070 ti-vel hogy 4K vagy 3440 ultrawide lenne jobb, hogy legyen benne tartalék, de kezdek rájönni, hogy 4K performance-ban megvan az FPS is, meg jobban is néz ki mint a 3440 quality (Egyébként sokan azt írják, hogy még a 3440p DLAA/natívnál is jobban néz ki a 4K perf, mert sokkal nagyobb a kimeneti felbontás), és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy vannak olyan játékok amik ugyebár 4K-n is elmennek qualityn...
Mondjuk elég fura számomra is, hogy a DLSS-re alapozva veszek kártyát/monitort, de üdv 2026
Na tesztelem majd, nekem teljesen új terület ez a 4K gaming egyelőre. Amúgy csak halkan jegyzem meg, hogy jó a szemem a dokik szerint, 2,3 méter környékén van a tv távolság a kanapétól és én nem feltétlen mondom meg, hogy 4K-ban játszok vagy 1440P, mindkettő DLSS Quality persze. Ha nem látnám a beállításokban, hogy 2160p-re állítottam, akkor nem feltétlen tudnám megállapítani a különbséget, csak ha közelebbről szugerelnám, hogy na homályosabb-e kicsit.
-
Peace
nagyúr
És mennyire jó? gondolom csak gamingre használod. nekem az nagy lenne, mert íróasztalra tervezem rakni..Bár nézegettem C5-t '42-ben de nemtudom, hogy munkára, böngészésre milyen lenne ekkora az asztalnál. Őszintén szólva a PS5 Pro miatt is váltanék 4k-re na meg a gta 6 miatt is, bár olvastam sokszor h OLED nem igazán lesz jó fix 30fps-re mert darabos lesz, bár ezt még nem tudjuk h milyen motion blurt használ ennek kiküszöbölésére..tehát nem tudom hogy íróasztalon egy 4k oled monitor ( mert általában a ps-t is ott használom) vagy egy a tv-t lecserélni C5-re és ott folytatni a konzolozást ( bár az nekem túl kényelmetlen) ..a monitor meg maradna 2k..
Sokan használnak OLED tv-t monitor gyanánt. Nálam ugye streaming meg gaming megy rajta, monitornak van egy kis 24"-os. Arra figyelj, hogy több gyártó csinál olyat, hogy az 55" alatti tv-be gyengébb panelt rak. Legalábbis volt ilyen pár évvel ezelőtt. Érdemes ennek alaposan utánanézni.
-
RI/OS
addikt
Azon agyaltam 5070 ti-vel hogy 4K vagy 3440 ultrawide lenne jobb, hogy legyen benne tartalék, de kezdek rájönni, hogy 4K performance-ban megvan az FPS is, meg jobban is néz ki mint a 3440 quality (Egyébként sokan azt írják, hogy még a 3440p DLAA/natívnál is jobban néz ki a 4K perf, mert sokkal nagyobb a kimeneti felbontás), és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy vannak olyan játékok amik ugyebár 4K-n is elmennek qualityn...
Mondjuk elég fura számomra is, hogy a DLSS-re alapozva veszek kártyát/monitort, de üdv 2026
-
Peace
nagyúr
DLSS performance - 4K felbontás esetén 1080P renderből tolja az upscale, szerintem teljesen okés és megtévesztően jó a qualityhez (1440P) képest.
1440P monitor esetén már látható a quality vs, perf upscale, mert ott 720P a perf render, míg a quality 1080P közeli.
A nagy ugrás ott az internal render 1080P és 720P közt van. De főleg 960P és 720P közt.
DLSS Quality vs. DLSS Performance (Balancedet kihagyom, sosem használtam)
4K esetén - mostani monitorom.
1440p belső render vs. 1080p belső render
Mozgásban nehezen tudja megkülönböztetni az ember. Én nem láttam/látok nagy különbséget, ami zavaró lett volna.2560 x 1440 esetén - előző monitoromon
960p belső render vs. 720p belső render
Látható különbség még mozgásban is, kábelek, kerítések, távoli flicker. Ott qualityt preferáltam mindig is.Na majd meglesem akkor. Én ugye 1440p-ben játszottam a 4070 Ti-al a 65-ös tv-n és nem mentem quality alá. De ha azt mondjátok, hogy 4K-nál a performance sem rossz látványban, akkor tesztelek vele FPS-t.
-
RI/OS
addikt
DLSS performance - 4K felbontás esetén 1080P renderből tolja az upscale, szerintem teljesen okés és megtévesztően jó a qualityhez (1440P) képest.
1440P monitor esetén már látható a quality vs, perf upscale, mert ott 720P a perf render, míg a quality 1080P közeli.
A nagy ugrás ott az internal render 1080P és 720P közt van. De főleg 960P és 720P közt.
Mozgásban nehezen tudja megkülönböztetni az ember. Én nem láttam/látok nagy különbséget, ami zavaró lett volna.2560 x 1440 esetén - előző monitoromon
Látható különbség még mozgásban is, kábelek, kerítések, távoli flicker. Ott qualityt preferáltam mindig is.+1
-
Peace
nagyúr
Ahova 144 kellett, ott eddig mindig sikerült összehozni valahogy. Ami meg fosul van megírva/optimalizálva, ott már az is eredmény, ha nem esik 60 alá.
Majd még én is finomhangolom a Blood of Dawnwalkert, de sajnos eddig annyi időm volt, hogy belőttem a DLSS 5-öt rá, kicsit állítgattam és lenyomtam a prológust. Majd ma este talán lesz kis időm nézegetni, hogy miképp alakul a teljesítmény, de 60-90-el ment az első 2 óra játék 4K DLSS Quality+FG ultra detail. Ami már egészen baráti. Főleg a működő neural renderinggel, ami iszonyatosan feldobja az arcokat! -
deathcrow42
Topikgazda
Látható különbség még mozgásban is, kábelek, kerítések, távoli flicker. Ott qualityt preferáltam mindig is. -
matebabaja
tag
-
Phobion
addikt
-
Bossp
addikt
-
RI/OS
addikt
én is így voltam vele, de 4K-n a DLSS is máshogy működik azért. Performance is nagyon pöpecül néz ki, épp most tesztelgetem 007 alatt, és nem igazán látom a különbséget.
Kimenet is számít, rengeteget dob rajta hogy 4K-ra konvertálja fel nem 1440-re.
3440p-n próbáltam a performanceot, ott sokkal szarabbul néz ki mint a quality ez nem kérdés -
Peace
nagyúr
Soha nem vinném a DLSS-t Quality alá.
-
Peat76
őstag
Ha megkérdezhetem milyen monitorod van? Vagy tényleg LG OLED65G4 -n nyomod?
Mert ha igen lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban majd 
Nekem OLED65C4!
-
RI/OS
addikt
5070ti/5080-nál az a kérdés szerintem, hogy mennyi az FPS 1440p/3440p DLSS qualityn a 4K DLSS performance-hoz képest, mert utóbbinál jelentősen jobb lesz a képminőség, nem tudom FPS-ben mi a difi egymáshoz képest.
Pont ezen megy az agyalás nálam is. -
zebra_hun
veterán
-
Garsza
veterán
-
matebabaja
tag
-
Peace
nagyúr
Tényleg.
-
matebabaja
tag
Nekem csak június óta van meg, de eddig röhögve játszok 4K-ban mindent. Nyilván a DLSS Quality alap, de azt eddig is használtam a 4070 Ti-al. RT kegyetlenül meg tudja ölni bizonyos játékokban, olyankor sajnos vissza kell venni. Új Doom például eléggé kikészítette szegény kártyát, ott a plusz RT fícsörök kikapcsolása után már egész élvezhetően futott. De sajnos vannak ilyen fosul optimalizált játékok, mint a Blood of Dawnwalker, ahol kilépsz az ajtón a prológusban és 44 FPS. Ott FG nélkül esélytelen normális teljesítményt elérni. Levettem ultráról high-ra, meg se érezte. Ilyen címek sajnos továbbra is lesznek. Főleg UE5-el.
-
sixpak
nagyúr
Támogatom, sajnos ez van. 4090-em van, 1440p-re is kell sajnos néha a dlss qua. Azaz 1080p.
Pedig nagy elvárások sincsenek. (120 fps csak)
Bizonyos játékok ma kifektetik az 5080/4090-et is, 4k esélytelen.
Régi címekkel természetesen lehet.
Ez mindig így volt. Sosem lehetett kapni gpu-t az aktuális címekhez kimaxolva "sok" fps-re.Pont ez miatt nem értem a "milyen monitort" topikok ajánlásait, ahol gyakorlatilag 4K, 240Hz alatt minden szar, a 144/165Hz szitokszó ott.
Akkor is 480Hz-es az ajánlott, ha 3070-e van az illetőnek.
-
Peace
nagyúr
-
abridabri
veterán
-
Peat76
őstag
Nekem 60 fps 4K, minden full, bőven jó az én igényeimnek! 120+ fps oszt aszt hova kell annyi?.
-
Peace
nagyúr
Sziasztok! Van egy 5080 egy 9800X3d-vel és 2K-s ( IPS)monitort tervezem lecserélni 4K-ra. Mennyire tud megbirkózni vele? Gondolom a DLSS meg Frame Generation elengedhetetlen. Fps gameket ritkán játszom a magas fps számra való tekintettel.. max BF6.. vagy maradjak a 2k-nál? Ki mit használ az 5080-al? Gondolom a 16 Gb Vram már nem nagyon elég. Illetve ps5 pro-val is használnám..
Nekem csak június óta van meg, de eddig röhögve játszok 4K-ban mindent. Nyilván a DLSS Quality alap, de azt eddig is használtam a 4070 Ti-al. RT kegyetlenül meg tudja ölni bizonyos játékokban, olyankor sajnos vissza kell venni. Új Doom például eléggé kikészítette szegény kártyát, ott a plusz RT fícsörök kikapcsolása után már egész élvezhetően futott. De sajnos vannak ilyen fosul optimalizált játékok, mint a Blood of Dawnwalker, ahol kilépsz az ajtón a prológusban és 44 FPS. Ott FG nélkül esélytelen normális teljesítményt elérni. Levettem ultráról high-ra, meg se érezte. Ilyen címek sajnos továbbra is lesznek. Főleg UE5-el.
-
zebra_hun
veterán
Támogatom, sajnos ez van. 4090-em van, 1440p-re is kell sajnos néha a dlss qua. Azaz 1080p.
Pedig nagy elvárások sincsenek. (120 fps csak)
Bizonyos játékok ma kifektetik az 5080/4090-et is, 4k esélytelen.
Régi címekkel természetesen lehet.
Ez mindig így volt. Sosem lehetett kapni gpu-t az aktuális címekhez kimaxolva "sok" fps-re. -
sixpak
nagyúr
Az OP 2560x1440-ről váltana, az 3,7M pxl.
Többiek: erről van szó.
Közben írtad is....
-
Garsza
veterán
Pedig jól mondta mert én 2560x1440-be játszom. Nyílván egy fps gamebe jó ha nem 60 frame van..de a jövőre nézve örülnék ha normálisan ketyegne akár egy gta 6, witcher 4 alatt. Akkor lehet passzolom ennek fényében a 4k-t
5090 meg felejtős ilyen árak mellett. Bár a mostani 2k is elég szép szerintem csak nem OLED.Nem olvastam előzményt. Azt hittem a hsz ben szereplő 3440x1440 -re írta a 3.7M.
-
matebabaja
tag
Pedig jól mondta mert én 2560x1440-be játszom. Nyílván egy fps gamebe jó ha nem 60 frame van..de a jövőre nézve örülnék ha normálisan ketyegne akár egy gta 6, witcher 4 alatt. Akkor lehet passzolom ennek fényében a 4k-t
5090 meg felejtős ilyen árak mellett. Bár a mostani 2k is elég szép szerintem csak nem OLED. -
tomas51
senior tag
3440x1440-ben tolom 5080-al, éppen határeset.
Próbáltam sok 4K kijelzővel is, van itthon vagy 5, de, kösz de kösz nem.
Aki szerint a modern játékokhoz elég egy 5080, 2160p-ben, az valószínűleg pofára esett, mert szarul megy minden és saját magával is elhiteti, hogy nem nagy gáz ultráról mediumra rakni a beállításokat és DLSS quality helyett performance-ra rakni.
Most 3,7M pixelt rajzol a gpu-d, 4K-ba pedig 8,3M-t, könnyű kiszámolni.
Ha a beállításokat ugyanúgy hagyod a játékokban, akkor ahol eddig volt 100fps-ed, ott most lesz talán 40.
Ha viszont együtt tudsz élni a grafikai downgrade-el, akkor hajrá.ja 5090 a 4K, de sok esetben azért vannak bajok a portokkal és irreális a látványhoz képest az erőforrás igény (vicc néha)
én is 3440x1440 be nyomom, sztori gamekkel végtelenségig lehet majd kihúzni a frame gennel, persze majd biztos lesz 6080 am egyszer, de nincs bennem késztetés az 5090 re
amikor volt itt fent 800-900 ért használt anno, akkor kellett volna vennem de azóta egy bohózat lett a világ gyakorlatilag, elengedtem a dolgot
-
abridabri
veterán
Aki szerint a modern játékokhoz elég egy 5080, 2160p-ben, az valószínűleg pofára esett, mert szarul megy minden és saját magával is elhiteti, hogy nem nagy gáz ultráról mediumra rakni a beállításokat és DLSS quality helyett performance-ra rakni.
Ha a beállításokat ugyanúgy hagyod a játékokban, akkor ahol eddig volt 100fps-ed, ott most lesz talán 40.
Ha viszont együtt tudsz élni a grafikai downgrade-el, akkor hajrá.Egyetértek, az 5090is kevés sajnos 4k -ra legalábbis az én elvárásaimnak , nemhogy egy 5080.
-
Garsza
veterán
Ha viszont együtt tudsz élni a grafikai downgrade-el, akkor hajrá.Nem olvastam az előzményt. Az első mondat tárgytalan.
A számokat számold át még egyszer. Mert az inkáb 5M vs 8.3M. De alapvetően eggyet értek. Kevés az 5080 4K -ra. Bár szerintem még 3440x1440 -n is határeset.
Nyilván függ a cél FPS től.
N -
matebabaja
tag
Ha viszont együtt tudsz élni a grafikai downgrade-el, akkor hajrá.Na igen, ekkora kompromisszumot nem szeretnék kötni, mert ha 10 -20 fps-t vesztek az még semmi..mondjuk dlss-el és Fg-vel lehet vmennyire csalni de az sem igazi és kifjezetten én az Fg-t utálom. Akkor lehet veszek egy C5-t a ps5 pro-hoz
-
sixpak
nagyúr
Ha viszont együtt tudsz élni a grafikai downgrade-el, akkor hajrá. -
kevike576
senior tag
-
tomas51
senior tag
hát ha használod a dllss t meg a frame gent akkor elég a vram, natívba lehetnek olyan címek amikhez kevés a 16
de az inkább a game portja vagy motorja miatt van, nagy % ban azért elég mindenhez -
matebabaja
tag
-
tomas51
senior tag
-
Peace
nagyúr
-
moven
tag
-
tomas51
senior tag
-
s.bala31
őstag
Én átírtam és most az end gomb így nem is fagy ki. DLSS 5 Swapper-t használtam.
"try this:
change ReShade’s default “Home” key to something else. Here’s how to switch it to the “End” key: Next tordr2.exe, you should have aReShade.inifile — open it in a text editor, findKeyOverlay, and change its value to35,0,0,0. Then restart the game; ReShade will now open with the End key. This helped me avoid crashes when opening ReShade. (this happens due to a conflict between the Rockstar overlay and ReShade)"Köszi. Időközben sikerült megoldani. Vagyis az én figyelmetlenségem miatt volt a probléma, Vulkan apin futott a játék DirectX12 helyett. Most már működik csak ugye 50-70 fps között van a sebessége
-
Peace
nagyúr
Most egyelőre prológus rendben volt 60-90 FPS DLSS 5-el. Így szerintem teljesen vállalható.
-
Krisz0418
őstag
Az ASUS oldalán láttam, hogy az Astral 5080-hoz kijött 450 wattos BIOS is.
Nekem Hatsune Miku Astral-om van. Szerintetek arra is felmegy? Rakott már fel innen bárki ilyen BIOS-t?
Tudtommal reg ota van mar 450es bios ra. De szerintem felesleges normal tuning mellett. 3250mhzen megy az enyem, +2000 memoriaval. 3d mark alatt max 410 watt volt (gyari biossal 450 a max kitolt limittel)
-
energy4ever
addikt
Az ASUS oldalán láttam, hogy az Astral 5080-hoz kijött 450 wattos BIOS is.
Nekem Hatsune Miku Astral-om van. Szerintetek arra is felmegy? Rakott már fel innen bárki ilyen BIOS-t?
-
4264adam
nagyúr
Jaja, pénteken melóba volt időm nézegetni videókat hogy kell. Csak féltem, hogy a swapperrel nem lesz lehetőség felbontás állításra, de ki lehetett választani, hogy egyből az optiscaler-t tegye bele a játékba. DLSS Quality is 67%-ról skáláz fel, úgyhogy ezt is arra állítottam. De alapból fos a játék optimalizálása mert még DLSS 5 előtt első indításnál kiléptem a házból a faluban és 44 FPS.
FG nélkül konkrétan játszhatatlan. Nexusmods honlapon nézz szét, hátha van az adott címhez valami Unofficial Patch, Performance javító ami segít ezen
Keresőnél ha a legtöbbet letöltöttként sorolod a modokat általában az első 20db-van lehet találni optimalizáló modot
-
Peace
nagyúr
Jaja, pénteken melóba volt időm nézegetni videókat hogy kell. Csak féltem, hogy a swapperrel nem lesz lehetőség felbontás állításra, de ki lehetett választani, hogy egyből az optiscaler-t tegye bele a játékba. DLSS Quality is 67%-ról skáláz fel, úgyhogy ezt is arra állítottam. De alapból fos a játék optimalizálása mert még DLSS 5 előtt első indításnál kiléptem a házból a faluban és 44 FPS.
FG nélkül konkrétan játszhatatlan. -
Adi01
tag
Én átírtam és most az end gomb így nem is fagy ki. DLSS 5 Swapper-t használtam.
"try this:
change ReShade’s default “Home” key to something else. Here’s how to switch it to the “End” key: Next tordr2.exe, you should have aReShade.inifile — open it in a text editor, findKeyOverlay, and change its value to35,0,0,0. Then restart the game; ReShade will now open with the End key. This helped me avoid crashes when opening ReShade. (this happens due to a conflict between the Rockstar overlay and ReShade)" -
Varázslóó
őstag
Nem tudom milyen kàrtyàd van, de itt ha olyan a játék, folyamatosan írja a Vram-ba a dolgokat. Lehet mert még béta.. de nálam is elfogy a Vram sok esetben. Ide 5080 Super 24GB kéne vagy 5090 32GB vrammal. Konzolokon sok évig nem lesz ilyen ez fix.
-
VIPowER
őstag
-
Krisz0418
őstag
Valoban ez lenne? Nekem a forza horizon 6 maxon+rt+reshade mod stb szinten 15-16gb kozott mozog most 5120x1440es felbontason. Es nincs vele bajom…(ocsemnek az 5070nel a 12gb elfogy, ott ki is irja hogy keves videomemoria)
-
ericdrawen74
senior tag
-
MPowerPH
félisten
És megéri felrakni?
-
Varázslóó
őstag
A STALKER 2 nyúzom dlls5 moddal, rtx 5080, vízhűtés és egy idő után drasztikusan visszaesik a teljesítmény. Hát ha valaki tud segíteni, néhány kép.
Ott van a képen a hiba, 16GB Vram elfogy a 5080 nàl 😅
-
4264adam
nagyúr
Na DLSS Swapperrel már egyből fel lehet tolni az optiscaler-t és így 67%-os resolution-el nagyon szépen fut a Blood of Dawnwalker 4K-ban 5080-al ultra grafika mellett. Rengeteget számít! Ha mást nem is nézünk, csak az arcokat, már óriási ugrás. Szerintem használni fogom a játékban végig.
Bossp a HDR mod is gyönyörűen működik, köszi! Természetesen nem sikerült ebbe se HDR-t tenniük alapból.....Szép munka!
ugye hogy egy kis egyéni ráfordítás emeli a látványvilágot, kár várni a fejlesztőre
-
ImpersonatoR
addikt
--- Megoldva, nem az addon fülön kellett keresni, hanem a szélén lévő RENODX-ben---
Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék.
AC Shadowon kiprobálnám a DLSS5-öt. Viszont szerintem nem ugy megy ahogy kéne.
Nálam lenyitva igy néz ki, tehát semmi állítási lehetőség.
Viszont Youtube tutoriálban:
Na most mit rontok el? illetve láttam tutorialban is azt, hogy ki be kapcsolhato játék közben is ez. Na nálam kiirja hogy inditsam ujra a játékot.
DLSS be van kapcsolva a játékban és a DLSS5 Managert használom.

Ha nem RTX 5xxx videokártyád van másik renodx-dlss5.addon64 kell.
-
Busterftw
nagyúr
--- Megoldva, nem az addon fülön kellett keresni, hanem a szélén lévő RENODX-ben---
Na most mit rontok el? illetve láttam tutorialban is azt, hogy ki be kapcsolhato játék közben is ez. Na nálam kiirja hogy inditsam ujra a játékot.

Melyik driver van fenn?
-
Bossp
addikt
Na DLSS Swapperrel már egyből fel lehet tolni az optiscaler-t és így 67%-os resolution-el nagyon szépen fut a Blood of Dawnwalker 4K-ban 5080-al ultra grafika mellett. Rengeteget számít! Ha mást nem is nézünk, csak az arcokat, már óriási ugrás. Szerintem használni fogom a játékban végig.
Bossp a HDR mod is gyönyörűen működik, köszi! Természetesen nem sikerült ebbe se HDR-t tenniük alapból.....

már várom hogy azt is kipróbáljam :D de holnapig még nyaralgatás van. -
Walter_White
senior tag

-
Peace
nagyúr
Bossp a HDR mod is gyönyörűen működik, köszi! Természetesen nem sikerült ebbe se HDR-t tenniük alapból..... -
s.bala31
őstag
Üdv. Aki esetleg használta már a dlss5-öt a Red Dead Redemption 2-ben az hogy oldotta meg hogy a "home" gomb lenyomásával ne a Rockstar menüje jöjjön be hanem a Reshade. AI szerint Reshade.ini fájlban kéne átírni az indító gombot, csak sajnos ilyen fájlt nem találtam.
-
jimpo
őstag
Azt nem próbáltam, igazándiból az a bajom, hogy natív 4K-ba játszok vele és közel 400W-ot is tud enni az 5080 alulfeszelve is. Erre gondoltam, hogy a beépített skálázóval lehúzom 80%-ra a felbontást, de valami rohadt homályos lesz a kép tőle nagyon zavar. Erre lenne jó nekem a DLSS, de ugye nem támogatja ez a játék.
Ha annyira zavar a fogyasztás...
Akkor told 4k felbontáson Cinematic képkockaszámmal, vagy 1440p mellé szintén FPS LOCK. Utóbbi esetén nem kell 24-re....
-
Peace
nagyúr
De tudtommal az Optiscaler az egyetlen egyelőre, ahol lehet állítani, hogy 50 vagy 75%-os felbontással dolgozzon és onnan skálázzon fel. Mert ha önmagában bekapcsolod ezt a neurális renderelést, akkor az a 100%-os felbontással fog dolgozni és megöli az 5090-et is. Hardware Unboxed mai videója is, amit lentebb linkeltem, azt taglalja, hogy egy ponton túl bármit állíthatsz, az FPS érték nem fog nőni. Ezért csak az Optiscaler-el lehet trükközni, hogy elfogadható sebességgel fusson a játék. De javítsatok ki, ha tévedek.
-
deathcrow42
Topikgazda
A másik topikban is írtam, de itt is felhívom a figyelmet, hogy a DLSS5 nem egészen egy darab játékra jött ki hivatalosan, az NBA 2027-re.
Az összes többi game az experimental, akár jól fut, akár rosszul. Van nem kevés opció és slider, amit lehet állítgatni rajta. Ha jól tudom, az Nvidia által kiadott játék profilokban van simán némi custom ML tréning az adott játékra, és közel sem biztos, hogy azonos a sima dlss5 wrapperes látványvilággal.
-
moven
tag
-
Adi01
tag
Szia!
Discordon kersd meg a RenoDX-et, ott fogsz találni cuccokat. A DLSS 5 MANAGer-rel "varázsolod" a DLSS fijlokat a játékokba. De youtube tele videókkal. Az nvngx_dlss fájlok már a 310.9.0.0 nál járnak.Köszönöm. Igen az meg van ez a tutorial szerint csináltam [link] cyberpunkot próbáltam bár ügye ott valami fáljt átkellett nevezzek cyberpunk_2077-re, hogy a program lássa a renoDX részt.
Oké a YT tele videókkal de mindenki más programot mutogat ezért voltam kiváncsi most akkor melyik a legegyszerűbb és legjobb.
#21897 hsz -ben is egy újabb DLSS5 progi.
-
SzlobiG
félisten
Azt nem próbáltam, igazándiból az a bajom, hogy natív 4K-ba játszok vele és közel 400W-ot is tud enni az 5080 alulfeszelve is. Erre gondoltam, hogy a beépített skálázóval lehúzom 80%-ra a felbontást, de valami rohadt homályos lesz a kép tőle nagyon zavar. Erre lenne jó nekem a DLSS, de ugye nem támogatja ez a játék.
-
Bossp
addikt
Optiscaler? Olyan jatekokban ahol csak taa van (resident evilek) azzal oldottam meg. Natív 4k taa-nál egy dlss performance is jobb :D nem hogy dlaa
-
SzlobiG
félisten
Ahol nincs beépített DLSS, van progi amivel a DLSS 4, vagy 4.5-t is rá lehet erőltetni? Mert a fenti progi működik nekem is, de aoe 4-be felejtő a DLSS 5 mert rosszabb a minőség és felezi az fps-t. Kipróbálnám a régebbi DLSS verziókat is ha van rá mód.
-
Busterftw
nagyúr
Igen. A jateknal latod, hogy dx12 vagy dx11 stb es kiirja, hogy nincs DLSS vagy van beepitett amit frissit. Nyilvan ahol nincs beepitett DLSS, ott megoldja Reshade-del.
1 kattintas tenyleg az egesz, es 1 kattintas torolni/jatek.
-
Peace
nagyúr
Semmiféle multiplayer game re ne tegyétek fel szerintem mert örületes banánl lesz belőle.

Arc Raiders CoD BF6 stb..Illetve sokszor 2-3 .exe je is van a játéknak
Nem játszok ilyesmit.
De igen, a tutorial videóban figyelmeztet is a csóka, hogy erre figyeljünk. -
Bossp
addikt
Semmiféle multiplayer game re ne tegyétek fel szerintem mert örületes banánl lesz belőle.

Erre maga a reshade is figyelmeztet!
-
ImpersonatoR
addikt
Na én már itt fennakadok: [link]
"ReShade only changes the image if shaders are installed. Select one or more shader repositories to install (clicking a repository name opens its GitHub page). To install a preset (e.g. a.inifile), use Browse... to select it - and the ReShade Setup Tool will install it and the required shader packages that the preset references."
Itt mit választok ki? Meg fogom találni a HDR-hez szükséges pakkot a listában?Semmiféle multiplayer game re ne tegyétek fel szerintem mert örületes banánl lesz belőle.

-
Peace
nagyúr
-
Bossp
addikt
"ReShade only changes the image if shaders are installed. Select one or more shader repositories to install (clicking a repository name opens its GitHub page). To install a preset (e.g. a.inifile), use Browse... to select it - and the ReShade Setup Tool will install it and the required shader packages that the preset references."
Itt mit választok ki? Meg fogom találni a HDR-hez szükséges pakkot a listában?Semmit. Legujabb reshade with addons letolt. Jatek indito exe re ratolod semmit ne valassz ki a renodx addon az automatikusan felmegy. Xbox gamepassnal a gamelauncher.exe re kell tolni. Es ahol az exe van bemasolod a letoltott addont file-t.
Ennyi. -
Peace
nagyúr
Itt mit választok ki? Meg fogom találni a HDR-hez szükséges pakkot a listában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
22047 - 21901
22047 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- WARDOGS
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hieronymus: Ezt is megéltük
- Nem éghet le a 12V-2x6 tápkonnektor, ha nem is használod!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Optiplex 5060 SFF brand számítógép - Intel i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD Intel W11
- 308 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060

Majd még én is finomhangolom a Blood of Dawnwalkert, de sajnos eddig annyi időm volt, hogy belőttem a DLSS 5-öt rá, kicsit állítgattam és lenyomtam a prológust. Majd ma este talán lesz kis időm nézegetni, hogy miképp alakul a teljesítmény, de 60-90-el ment az első 2 óra játék 4K DLSS Quality+FG ultra detail. Ami már egészen baráti. Főleg a működő neural renderinggel, ami iszonyatosan feldobja az arcokat!