Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
homerhamm
veterán
MA MÁR A ZACSKÓ SE A RÉGI!!!!!44!4
-
S e t h
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Nem szabályozzák?
Szerintem gyakorlatilag azon múlik, hogy a hatósági közeg éppen aznap milyen lábbal kelt fel, mert adott esetben sikosító nélkül szárazon megy análra.
Taxatíve van felsorolva milyen világító eszközök lehetnek egy járgányon, ha attól eltérés van, akkor sokat számít a szimpátia és a kirakott csöcsök nagysága. -
ρσгτσ
addikt
Kapcsolós elosztóra van valakinek jó ötlete...?
Ilyen típusú kellene. 6 -os csatlakozással, aminek a foglalata is pont így áll. Szín mindegy.

Konyhában használunk ilyet. Így nem kell mindig hálózaton lógnia annak, amit nem használunk.
Anno, amikor az első ilyet vettem kb. 15 évig bírta. Azóta kettőt vettem...mindegyik 2 év után döglött meg. Az ár nem érdekel, csak az a fontos, hogy valami megbízható, tartós cucc legyen. Ha 6-8 évig bírja már az is tökéletes.
-
csuvicsuva
addikt
-
ρσгτσ
addikt
A szekrényes mosdó sem rossz így, de a WC elhelyezés mindent visz.
-
ρσгτσ
addikt
Találkozott már valaki olyannal, hogy a Raspberry Pi valamiért kilövi a HDMI CEC -et a TV -n? Mindegy melyik portra van dugva, ha rákötöm, a CEC továbbra is aktív a beállításokban, de mégsem működik.
Ha PC -t, laptopot, mini PC -t, vagy telefont kötök rá bármelyik HDMI -re, akkor nincs ilyen gond.
Szerk.:
Soundbar miatt kell a CEC. -
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad
üzenetére
Mondjuk az főleg a szabálytalan LED -től és a rosszul beállított szögtől van. Mióta módosították a szabályozást itthon, szerintem sokkal kevesebb a szemet bántó LED.
Nálatok nem tudom milyen a szabályozás, de Magyarország a fényforrások tekintetében elég szigorú.
A hűtőrácsos BMW meg borzasztó, én is láttam párat. Meg világítós márkajelet is. Most valamiért nagyon ráment egy-két gyártó, hogy karácsonyfát csináljon az autóból. De legalább azok nem erős fények.
Nálam gyári LED van, de normális szögben beállítva.
-
icemad
nagyúr
Azt bezzeg nem szabályozzák, hogy ne karácsonyfák menjenek az utakon. A rohadt ledes lámpák, amitől kisül az ember szeme, az nem volt elég. Most már naponta jönnek szembe olyan kocsik, hogy a lámpája, a márkajelzése, a komplett hűtőrács, meg az istenbüdösf@sza is világít rajta előlhátul. Hát rohadjon meg aki kitalálta.
-
ρσгτσ
addikt
Jut eszembe amúgy erről a havazásról....
Tegnap M0, délután 5 óra felé. Olyan szintű havazás volt, hogy brutális. Voltak olyan kilométerek, ahol 35 -tel mentek az autók. Konkrétan a kocsi eleje tiszta hó lett, ami a hideg és a szél miatt ráfagyott. Tehát lett rajta több centi havas jég.
Ami azért frankó, mert a vezetéstámogató (/parkolássegítő) rendszerek egy része ott van, az érzékelőknek kb. annyi lett. Ami nem is lenne gond, ha nem azt érzékelte volna az autó, hogy ráálltam valamire. Tehát búgott, csipogott. Közben jelezte, hogy meghibásodott, mert ha előttem közvetlenül van valami, akkor hogy a fenébe megyek x km/h -val. Plusz a GPS is állandóan a legközelebbi márkaszervizbe akart navigálni...
Szóval amúgy tök jók ezek a modern berendezések, rendszerek, csak kvra nem kellene az uniónak szabályozni, és megtiltani, hogy ki lehessen ezeket kapcsolni. Mert kb. annyi szabad kezem van, hogy a sávtartót ki tudom kapcsolni, de ez sem minden autónál lehetséges.
-
csuvicsuva
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Kis beugrónkban van egy csomó gyerek, remélem valamit alkotnak kint is, mert ez bizony vasárnapig nem fog elolvadni, így nem lesz hova kirakni a kukákat, akkora kupacokat hordtunk a "helyükre". Kellett nekünk leghátra költözni.
Ha kigörgetném a havat előre, abból még a Ghostbusteres figura is kijönne 1:1 méretarányban.
ρσгτσ #64367: én meg egy igazi sötét Újpest lila hátlapot keresek a telefonomra, de eddig kettőt rendeltem képek alapján és körülbelül így néznek ki, pedig az egyikhez oda is volt írva, hogy dark purple...
Múltkor bent voltam egy mobilos boltban, hátha van nekik akár másik modellhez és tudnának rendelni ugyanolyat, de sajnos nem volt. Egyénit sem merek csináltatni, mert más az, hogy hogyan néz ki a képernyőmön és milyen a végeredmény élőben.
Már azon is gondolkoztam, hogy beeagasztom lila és fehér szigszalaggal, de az gondolom legalább annyira tartós, mint a szilikont befesteni.
Találtam egy ilyet, 4500 forint, de jó lenne előtte élőben látni.
-
S e t h
nagyúr
válasz
csuvicsuva
üzenetére
-
S e t h
nagyúr
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Nálunk minden évben van, ha máshogy nem akkor össze van kaparva hólapáttal a fél centis is, hogy ki lehessen hozni belőle valamit, idén is voltak már alkotások.
-
ρσгτσ
addikt
Orico 3.5" HDD tokok még kínához képest is elég jó áron vannak a PCX -nél. Bár most kicsit felment az ára, de szerintem 450 -ért is frankó.
Egymásra illeszkednek, nem csúsznak el, így akár tornyot is lehet építeni.

Sikerült beszerezni a 3 legrondább színt...és ezek életben is ennyire csúnyák, úgyhogy elégedett vagyok.
Lila, narancs és zöld. -
ρσгτσ
addikt
Raspberry Pi 3B, 5.1V/2.5A táppal, WiFi alatt legújabb OS -en:
- alapjárat 2-2.5W
- rendes terhelés alatt 4W körül.Alkalmanként fel tudtam tornászni 4.5W -ra is, de nem maradt fixen annyi. Inkább 3.7-4W között ugrált.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Phoen|x
üzenetére
Már csak takarítani kellene az utakat. Meg a rutin nélküli, és nyári gumis emberek lerakhatnák az autót. Vagy ha nagyon muszáj menni, legalább kisorolhatnának a külső sávba...
Illetve az sem ártana, ha letakarítanák némileg az autót, mielőtt elindulnak.Más gondom nincs...
Szerk.:
Persze azt értem, hogy ennyire aktív havazást elég nehéz kipucolni, de valószínű reggel se lesz jobb, pedig éjjel elvileg eláll... -
csuvicsuva
addikt
70 éves korában elhunyt Tarr Béla
-
S e t h
nagyúr
válasz
csuvicsuva
üzenetére
A java most kezdődik.
Itt már elkezdte tolni, reggel korábban kelek.
Mint ma.
-
S e t h
nagyúr
Amitől elszoktunk.
-
homerhamm
veterán
Jó ez az új Funko figura.

-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad
üzenetére
Sajnos ez a fajta nem jó nekem, mert nem tudom körbetekerni azt a részt. Ugyanis félig benne van egy ilyen harang alakú cuccban a cső. Csak paszta jó erre. Tehát "üreges" részt kellett tömíteni.
Gumiámot rányomtam, jól elkentem. Szakik ezt javasolták, majd meglátjuk holnapra milyen lesz.
-
csuvicsuva
addikt
34 éves korában elhunyt Dudás Miklós volt kajakozó...
Nem akarok találgatni, de biztos, hogy tényleg nem tudta feldolgozni apja halálát...
-
ρσгτσ
addikt
WC csésze, és beömlő víz (PVC) összekötésnél ti milyen ragasztót használnátok? Valami gyorsan kötő, víznek ellenálló anyag kellene.
Találtam pár dolgot a neten, de jobban érdekelne valós tapasztalat. Főleg úgy, hogy két fajta anyag közötti tömítésről van szó.
Pl. Gumiám.
Többen írták a Vinilfixet is, de az meg kifejezetten PVC -re jó.
-
ρσгτσ
addikt
Ez a 28 évvel később elég érdekes egy film volt. Azért kíváncsi leszek mit hoznak össze a következő résszel, ami január közepén érkezik...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koncsik
üzenetére
Olyan készülék kell, amin még nem volt Temu alkalmazás. De lehet alkalmazás adatok, majd app törlés után is úgy veszi. Ezt nem próbáltam. Én olyan eszközről állítottam be új felhasználót, amin még nem volt Temu app.
Szerk.:
De lehet a srácnál lévő link sem aktív már. Nekem FB -n dobta be a hirdetést, onnan volt aktív a kedvezmény. -
ρσгτσ
addikt
Ezekre aztán marha kíváncsi leszek. Főleg a kontrollerre.

5:50 -től van a videón.
-
ρσгτσ
addikt
Van egy soundbar, HDMI -vel (eARC) van kötve az egyik TV -re. Szeretném rákötni a másik TV -re is, de nem BT -n, mert azt a telefonok használják.
Maradt az USB és az optikai csatlakozás. Hangminőségben melyik a legjobb megoldás? Optikai? Gondolom a hangerő így is állítható lesz?
Mert rendelek akkor hozzá kábelt. Vention optikai. Toslink -es.
Szerk.:
Gondolom a külső eszköz ki- és bekapcsolás egyik csatlakozási módon sem működik, csak HDMI -n? Tehát optikain és USB -n nem?Szerk.2.:
Közben néztem az univerzális távirányító részt, mert egy Samsung TV -ről van szó. Ott HDMI vagy optikai választható, így akkor el is dőlt. Már csak az a kérdés, hogy a ki- és bekapcsolás működni fog -e. Mert elvileg kellene mennie.
-
ρσгτσ
addikt
Azért elég kemény, ami a RAM piacon történik...
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad
üzenetére
Igen, azt is terveztem. Igazad van.
Azt a másikat viszont annyira nem ismerem, hogy nem is hallottam róla. Egy kezemen meg tudom számolni hány animációs sorozatot néztem végig. Vagy úgy egyáltalán rendszeresen. Hiába népszerűek, egyszerűen nem élvezem valamiért... Pl. South Park sem.
-
ρσгτσ
addikt
👌
-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad
üzenetére
Marvel zombikat imádtam. Amerikai Horror Story -t is néztem régen. Black Mirror szintén.
A többit majd megnézem. Bár most valami pszicho jobban érdekelne. A Démonok között 3. részén például elaludtam. Napközben a kanapén. Annak újra neki kellett esni.
Szerk.:
Most jutott eszembe, hogy anno...még nagyon régen a Rec -nek csak az első részét láttam.Illetve anno nekem a Tükrök című film is tetszett, bár nem volt annyira népszerű. A második részt nem láttam.
-
icemad
nagyúr
American Horror story első két évada nekem tetszett.
Az American horror story's is jó, de az olyasmi, mint a Black Mirror. Minden rész más történet.A Marvel Zombies meg animációs film, de egész jó lett. Inkább akció, mint horror, de zombis.
Animációs sorozatból még ott van a Mr Pickles. Az inkább horror vígjáték, de annyira elborult, hogy én még ilyet nem láttam soha előtte. Nagyon durva.
Meg ugye ott van a Happy Tree Friends is.
Az meg trancsírozás a köbön. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Igen, olvastam a vegyes értékeléseket. Majd meglátjuk nekem melyik mennyire jön be.
Pl. Démonok között részek IMDb:
1. --> 7,5
2. --> 7,3
3. --> 6,2
4. --> 6,2Nekem a 4. rész tetszett a legjobban.
Majd megnézem azokat is, amit írtál. Köszönöm.
-
Sweet Lou 6
addikt
Annabelle-ből az 1. rész kb. kritikán aluli, a 2. rész a legjobb. Az apáca kb. szódával elmegy kategória.
Sorozatok:
Penny Dreadful
Hysteria!
The Terror
Midnight Mass
Outcast -
ρσгτσ
addikt
Jah és karácsony alatt, betegen...lepörgettem az It – Welcome to Derry. Nekem nagyon tetszett. Nem igazán rémisztő sorozat. Sokkal "lágyabb", mint a filmek.
Influenzás voltam életemben először. 4 napig lázasan. Így bőven volt időm.
Ha mindent lepörgetek, akkor jön a Stranger Things. Azzal eléggé le vagyok maradva, anno a 3. évadig jutottam, de addigra nagyon belefáradtam. Lassan elérkezik az idő a folytatásra a 4. évadtól.
Ha valakinek van még ötlete jó kis sztori alapú horrorra, akkor ne tartsa magában. Most jöhet zombis is.
-
ρσгτσ
addikt
Démonok között első 3 része lement. Szerintem ma este letolom a 2025 -ös 4. részt.
Kicsit vegyes érzéseim vannak, de azért kíváncsi vagyok, hogy tavaly mit hoztak össze.
Szerk.:
Azt nem tudom még, hogy a többihez mennyire lesz kedvem...Annabelle trilógia, Az apáca 2 része, illetve A gyászoló asszony átka.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Magyarként azért tudnia kellene milyen egy rossz film.
Ha már így címkézi fel az Ares -t.Az nem ilyen, hanem ilyen...

Egyébként én azon is csodálkozom, hogy még léteznek mozik. Majd ha normalizálódik a micro LED ára, és nálunk is megjelenik a mozikban, akkor talán én is ráveszem magam hosszú évek után, hogy ne itthon nézzek filmet.
-
homerhamm
veterán
BÚÉK mindenkinek!
Tavaly óta nem fürödtem.
-
ρσгτσ
addikt
Tron: Ares az év egyik legrosszabb filmje? Nem mondom, hogy minden héten megnézném, de szerintem marhára nem volt rossz...

-
ρσгτσ
addikt
-
homerhamm
veterán
65k szilveszterig?

Esetleg akartok jönni a csabai topikba 55k-ni??
-
ρσгτσ
addikt
-
BUÉK!!!!
-
ρσгτσ
addikt
Szerintetek ez milyen? Érdemes megrendelni? Telefonokra és tabletekre. Mondjuk egyszerre max. 2-3 eszköz menne róla.

Szerk.:
Kuponnal 10.794 HUF. -
homerhamm
veterán
Megse lepődök azon, hogy a Budmilt is Kínába gyártják...
-
ρσгτσ
addikt
Kipróbáltam N3000 -rel és SSD -vel a Raspberry Pi desktop -ot. Tök jól fut, a fogyasztásra is olyan 7W körül mértem. Szerintem nagyobb terhelés alatt 10W körül lehet a maximum.
Windows 11 alatt azt hiszem alapban 11-13W körül volt. Terhelés nélkül.
Így igazából értelmetlen lenne Pi 4 -et venni, mert tök jól kiszolgálja. Talán 2-3W -tal lehet kedvezőbb a fogyasztása átlagos használatnál. Hőtermelésre szerintem ugyanaz passzív hűtés mellett.
De azért a Pi vonalat sem engedtem el teljesen. Tök jó áron sikerült szerezni egy Pi 3B -t. Nem a "+" verzió, így 100 mega a korlát a netnél. De tanulgatni jó lesz, mert annak már tényleg rendkívül alacsony a fogyasztása, és mehet orrba-szájba. Elvileg(?) 0,5-2,5W körül fogyaszt.
-
ρσгτσ
addikt
Van egy eladó Vinted -en, aki elég olcsón adja a micro SD -t. 32 gigások vannak neki, már rendeltem egy 2 darabos csomagot, és minden rendben volt vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- itt sincs warez!
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hogy a faszba? YouTubeon is fent van csomó rész.