Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
homerhamm
üzenetére
Csak most töltöm le normális gépre. Kíváncsi vagyok milyen a dizájn PC környezetben. Konzolon korábban játszottam pár órát.
Szóval sehol nem tartok vele.
Szabadidőmben offline mentéseket intéztem, vagy az XP gépen buheráltam vagy alkatrészt kerestem.
A hangkártyát és a CPU -t is megvettem a retro paripába, "hamarosan" nálam lesznek.Szerk.:
Nem sok időm van ilyenekre, mert ilyen időben ki kell mozdulni amikor csak lehet.
Végre nem fagy, de nincs dög meleg sem. -
Steve1207
veterán
Ezért vagyok ilyen tunya, hogy már nem ilyeneket kell cipelnem. De ennyit nem ér a nosztalgia

#65276 ρσгτσ: Heroes nekem is bejön, szerintem majd behúzom valamikor, ez is ilyen etalonnak tűnnik évtizedekre élményben. Na meg most elkezdtem pótolni a címeket, engem ez az Outlaws is megvett kilóra, mondom gyorsan végigszaladok rajta, de rettentően élvezem minden pontját eddig, szóval nem csak egy tizenórás átfutásnak tűnik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
homerhamm
üzenetére
Én gondoltam tolok egy nagy előfizetést. Abban benne lesz a Heroes, az új FH is, meg akkor tolom tovább a Shadows -t. Bár még van Ubi előfizetésem, de addigra lejár.
Aztán meglátjuk hogyan tovább, mert ha beránt az új Heroes tuti megveszem majd.
Szerk.:
Vagy várjunk, PC Game Pass -ban benne lesz a Heroes és az FH is első naptól? Nem tudom, nem követem mostanában ezeket az újabb előfizetési modelleket...Vagy meg kell venni az Ultimate csomagot?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Az a monitor már ránézésre is van vagy 30kg
Imádnám. -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Heroes of Might and Magic: Olden Era New Gameplay Trailer!
"The game will be localized from English into German, French, Spanish, Italian, Polish, Czech, Hungarian, Turkish, Ukrainian, Russian, Brazilian Portuguese, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Korean, and Japanese.
Heroes of Might and Magic: Olden Era will release into early access for PC via Steam and the Microsoft Store on April 30, 2026. It will also be available via PC Game Pass on day one."
Heroes, Arise – Heroes of Might and Magic: Olden Era launches into Early Access -
ρσгτσ
addikt
Ebay -en van valami trükkje annak, hogy normálisan, pontosabban lehessen keresni? Vásároltam már ott pár dolgot, de eddig nem nagyon volt olyan keresésem, ahol egyszerre több tételt áruló eladók vannak ezer számra...
Ezzel az a baj, ha Price + Shipping: lowest first -re szűrök, akkor nem releváns találatok alapján teszi sorba. Hanem az eladónál lévő legolcsóbb termék szerint listázza.
Nem tudom mennyire volt érthető, amit írok...
Korán van, szarul is aludtam. A gyerekek egész éjjel ébresztettek, valami kva fronthatás van/lesz...Szerk.:
Egy példa:
Rákeresek egy cuccra, ami egyik embernél mondjuk 20k, másiknál 15k. Mégis azt teszi első, aki 20 -ért árulja, mert több termék van nála, és az egyik, ami engem marhára nem érdekel 9k. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Csak feltolom 4.4GHz -re a CPU -t, és kb. ennyi a tuning.

Nekem a szerelmeim még itt pihennek nálam. ZX Spectrum és Commodore 64. Azokat most nem tudom fotózni, de amit igen, az egy Sony Trinitron PVM. Retro, de ment már rajta FH5 és Zelda Breath of the Wild is.

-
Carlos Padre
veterán
Regi szep idok, talan sosem volt nem tuningolt gepem
Es mennyire nem is hianyzik mar
De ha mar nosztalgiazunk, kinek mi volt a legnagyobb szerelme? Nekem a PowerMac G4. Emlekszem ugy masfel havi fizetesembe kerult, pedig mar akkor a G5 sem volt ujdonsag es az Intel meg evekre volt. Mai napig a legszebb gep ever, persze csak nekem.
Arra is elenken emlekszem, hogy keves nala budosebb geppel talalkoztam, nem ertem hogy dohanyozhattak annyit egy grafikai studioban, raadasul ausztriaban, akikrol az a kep elt a fejunkben, hogy tiszta emberek. A masik egy ritkasag, amit nagyon szerettem, nem hiszem, hogy sok lett volna belole az orszagban, es talan nem is hallottatok rola, hogy letezett ilyen is.
Egy 24" Sony Trinitron FullHD (igen, 1920x1080/85Hz!) crt monitor. Na ez az a cucc, amire azonnal rarabolnek ujszeru allapotban £1000 alatt! -
ρσгτσ
addikt
XP gaming PC mod...
Szerencsére szinte fillérekért, úgyhogy baromi jól jártam.Érkezett egy Sharkoon ház. Végre csinosabb, jobban használható és belül is fekete.
Jött egy új hűtő is, Scythe, ami brutálisabb mint az előző. Felszerelni még nem tudtam, mert kell majd 4 csavart pótolni. Tudtam előre, tehát nem meglepetés.
Viszont ami a lényeg, végre szereztem egy top alaplapot. Gigabyte GA-Z77X-D3H. Ehhez már végre érdemes megrendelni az i7 3770K -t, mert ezzel tunningolható is.
Nem volt túl könnyű a móka, mert költözni kellett a cuccokkal, plusz mindig lefagyott a BIOS -nál. Sok-sok próbálgatás után rájöttem, hogy a VGA miatt. Gondoltam minden másra, csak arra nem...szóval kb. akkor jöttem rá, amikor már kerülgetett az agyvérzés. Ezer éves BIOS volt az alaplapon, így egy friss verzióval végre elkezdett működni.
Kismillió csatlakozóval végre mindent be tudtam kötni, és így van hely hangkártyának is.

-
homerhamm
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Van még.

-
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
XP még megy egyszerűen pendrive -ról, csak általában BIOS -ban kell kutakodni, de ez hardver függő, hogy mit.
Nagy gépen bonyolultabb is volt pont a BIOS miatt, mint például Optiplex 7010 -nél. Szórakoztam vele egy darabig, de ott a dual boot is kellett külön SSD -ről úgy, hogy ne kelljen hozzá minden boot során BIOS -t állítani. Hogy az XP -nek és a Windows 10 -nek is jó legyen.
98 már egy fokkal komplikáltabb volt.
SE Tiny verzió + Easy2Boot.Szerk.:
Először XP-W11 dual boot volt a terv. De annál már jóval komplikáltabb, mint a 10 -nél, és nem akartam szívni... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Simán csak leszedtem egy magyar XP SP3 -at, azt hiszem ezt. Utána pedig felmegy Rufus -szal pendrive -ra.
BIOS -ban kell majd valószínű neked is állítani. SATA -t IDE módra. Szerintem annál még jobban nincs megkomplikálva, de majd kiderül.
Szerk.:
Jah és mindenképp MBR legyen a HDD/SSD. Ne GPT, mert azt nem fogja látni. Pl. NIUBI -val tudod ezt intézni. NTFS -re formázva. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Hogy egy hűtőborda van a CPU -n, de azon nincs ventilátor a közvetlen hűtéshez. Ez így passzív lenne, de tudtommal a kivezetésnél vannak pici ventilátorok a légáramlás miatt, ami némileg segít a hűtésben.
A sima és az S között nincs jelentős különbség teljesítményben. Hőtermelésben viszont van azért annyi különbség, hogy ne legyen mindegy a hűtés. 90 fokos működés pedig tartósan szerintem már nem túl jó.
80 még mondjuk simán elfogadható, de ott is kérdés az, hogy aktívan ezen tartva mennyire fog emelkedni, mennyire fog tudni szellőzni a ház és a CPU.
Optiplex 7010 SFF -ben például simán elfogadható, mert ott egy átlaghoz képest is elég hatékony hűtés dolgozik. Nyilván az egy nagyobb gép is, jobb szellőzéssel.
De tényleg csak jó szándékból írtam, hogy ne süljön meg az egész gép tartós terhelés alatt.
-
-
Carlos Padre
veterán
Nem vagom mire gondolsz a hibrid hutessel, eleg cukker hutese van. Az i7 3770-nek 105ºC a max homerseklete hivatalosan, es kb 80-90 az ajanlott. Teljesen jo lesz.
Fontosabb problema, hogy 77W a fogyasztasa ami gond 135W-os tap mellett. Ha akarok bele egy MXM kartyat is akkor le kell vadasznom egy 185W-os peldanyt, ami nem lesz egyszeru es olcso
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Persze, ezt vágom. Illetve van benne egy hibrid hűtés, ami valahol az aktív és a passzív hűtés között helyezkedik el. Csak ez mondjuk szerintem a sima 3770 -nél neccesebb már.
Azért gondoltam szólok, hogy érdemes figyelni, nehogy megsüljön mint a tojás.
Én először azt hittem ez hasonló ház, mint az Optiplex -nél az SFF -ek, ahol aktív hűtés is van. Azért nem értettem először miért az S kell. De aztán rájöttem rosszat néztem múltkor, mert ez egy mérettel annál is kisebb.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Carlos Padre
üzenetére
És közben ez is vagy 20 éves sztori, ki tudja azóta még milyenebb lett, itt a lövészárokban korlátozottak a vételi lehetőségek.
-
Carlos Padre
veterán
-
homerhamm
veterán
Ma 50 éves Fekete Pákó!
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
XP kemény magok, amihez kellett hardver. Eddig ezt találtam:
- Crysis
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- F.E.A.R.
- Doom 3
- The Elder Scrolls IV: OblivionA GTA IV -et is írják pár helyen, de ott az XP port állítólag jó szar lett. Szóval azzal nem küszködnék, mert inkább a játékkal van gond.
Van még valakinek ötlete? Itt a hétvége, most lesz szabadidőm.
Szerk.:
Amit még szoftveresen nem dicsérnek XP alatt, tehát nem a hardver a probléma:- Gothic 3
- The WitcherTalán még ami érdekes:
- Metro 2033
- Flight Simulator X
- Supreme Commander
- Far Cry -
ρσгτσ
addikt
Igen, ez volt az egyik olyan játék az XP korszakból, amitől sorban feküdtek meg a PC -k. Oke, nem volt minden grafikai szinten tökéletes, de a környezet, fények és egyebek mögött jó nagy munka volt. Meg ugye akkori szemmel azért ez durván nézett ki.
Nem számítottam rá, hogy abban az időszakban már voltak ilyen játékok. Igaz, én ezt a Cyrsis -t nem is nagyon ismertem. Teljesen más stílusok kötöttek le. De amúgy tetszik.
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Warhead meg egész csinos. Nem is tudtam, hogy akkoriban ilyen grafika volt."
Az első Crysis meg a Warhead korának legszebb játéka volt szerintem. Nem véletlen, hogy akkoriban indult a mém, hogy Fut-e rajta a Crysis (és nem csak azért, mert optimalizálatlan volt mint a fene
) -
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
De ez a hőfok még nem is normális terhelés alatt van, nem? Mert az S -sel ellentétben a sima 3770 -re tudtommal már komolyabb hűtés kell. E tekintetben elvileg jelentős különbség van a kettő között, és bár mondjuk 90 fok körül is használható, tartósan már nem túl jó. Felette meg már jönnek a problémák.
-
Steve1207
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Mindenki ikszpézik! Amúgy így már tudtok multizni is akár!

-
Carlos Padre
veterán
válasz
Steve1207
üzenetére
Na jo, de brand gepekre nem jellemzo, hogy nagyon liberalisak a cpu-k teren. Letesztelnek parat, amihez aztan biztositjak a tamogatast, a tobbit meg letiltjak bios-bol, oszt csokolom.
A Batoceras gepem egy AMD-s mini pc, ezt XP-s gepnek szanom regi kedvencek nativ futtatasahoz.
-
Steve1207
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
A korábbi visszafelé is igaz, egy alaplapot nem csak egy házba gyártanak, chipset kezel, mindent, amire kiadták, nem tesznek maguknak keresztbe a gyártók, hogy mekkora helyre tuszkolják be a lapot épp. Az a 15W különbség minimális, pár fok különbség. Csak, ha teleaggatod hdd-vel kívül, beül, akkor már lehet a táp nem bírja, meg a fene tudja a hűtést épp, de az is inkább egy standard, adott házhoz, mint procihoz mérve. Lehet ugyanekkora házban ugyanez csücsül egy generációval ezelőtt a 95W-os előző i7-en is (kb pont akkora tdp nyereség volt anno generációváltásonként akkoriban). Keress utána a masinádnak, lehet kb ugyanaz a ház, ugyanakkora táppal meg hűtővel volt már az előző gen-es i7-ből is. Ezeket nem váltogatják évente feltétlen.
Nálad is mini retro lesz a kis igp-vel? Megy rá egy batocera, aztán jónapot?

-
Carlos Padre
veterán
Hat erre egy rozsdas szendvicsben sem fogadtam volna

Nem mondom, hogy nem melegszik, de stabilan fut. Nem rossz, foleg ugy, hogy el sem szabadott volna indulnia
-
ρσгτσ
addikt
Most volt időm játékokat próbálgatni az XP konfigon.
Half Life 2
Crysis
Crysis Warhead
NFS Carbon
Medal of Honor Allied AssaultMinden full grafikára téve. Komoly lett a gép. Crysis például, ami elég nagy kihívás tud lenni, de meg sem kottyant neki. Viszont én a Carbon -on is meglepődtem, mert szerintem soha nem volt olyan gépem, amin maximumra tudtam rakni a beállításokat.

Warhead meg egész csinos. Nem is tudtam, hogy akkoriban ilyen grafika volt. Tök jók a fények, tükröződések is.

-
homerhamm
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Akkor se esett le.
-
homerhamm
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Passz, csak ez megy, meg a LED-es kijelző gyartójának a címe van mint.
-
homerhamm
veterán
Időjárás előrejelzés "óriásplakát", még ilyet se láttam.

-
ρσгτσ
addikt
Bayern nem sz@rral gurigázik.
-
Carlos Padre
veterán
-
homerhamm
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Szerintem inkább BDSM volt a téma.
Nem gyereknevelés. -
homerhamm
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Akkor jó hogy nem láttad a kommentszekciót.
-
homerhamm
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
De mégis ki akar ilyet venni??
-
homerhamm
veterán
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Jah vágom már. Eddig nem is néztem, hogy i7 és i5 is S jelöléssel kell bele. Vagy marad az i3. A TDP és a hő miatt...
-
Steve1207
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Aaa, pedig olvastam többször, hogy mi a gond, aztán valahogy fordítva maradt meg

-
Steve1207
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
A fenti tábla csak azt mutatja, hogy USDT a kisebb procis, az sff meg a nagyobb. A kis táppal szerelt, azért kapja az S-t, mert ott a táp miatt nem bírná el a nagyobbat, a másik meg a sima small form factor, ahol nagyobb táp az alapvető és mehet bele a standard magasabb fogyasztású proci. Gondolom az USDT a 125-150W környéke, az SFF meg a standard 250W, amivel anno mentek ezek.
Az S csak nincs csúcson járatva és vissza van fogva max frekiben, max valami nagyon egyedi meg locked barbone max, amiben tiltják esetleg, de ott se szokás, max a tdp limit a határ, az meg itt nem játszik. Én még az életben nem láttam olyat, hogy kisebb ne ment volna, pedig több ezer gépet szereltünk.
Specben is ezeket sokszor amúgy még le is hagyták az említésekből, mert a fő szimpla és K után hozták ki őket, addigra meg már minimális support volt, mindig maga a gépcsalád volt az, amibe szánták, mert alapvetően tudták, hogy a széria végén jön. Barebone-nál meg nem írták ki se, megvolt melyik a max proci, az alatt meg minden mehetett bele, de az a fentebbi táp miatt. Notiknál detto ugyanez, azok meg nemhogy spec-t, bios frissítést se láttak

Én barebonetól függetlenül is szerettem az S-t bármilyen lapba, sokszor olyat vadásztam (vagy épp a 65W környéke tdp-s procit), mert nem volt negyedével lassabb a szimplától, de negyedével kevesebbet fogyasztott és jól kialakítva akár passzívan is elmentek full némán vagy kb egy házventivel nagyon alacsony fordulattal (igaz az nem gyári gép).
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Nem fordítva akartad írni? Sima verzió jobb mint az S.
T < S < sima < K
A sima vagy a K modell a jó.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Es a faszkalap i7 3770-et kuldott i7 3770S helyett
Ebbol vacsora lesz mara
-
Carlos Padre
veterán
Kozben eszrevettem, hogy megjott a proci ma, csutortokre vartam. Akkor most mi legyen? Vacsora vagy essek neki az atepitesnek?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Basszus...nagyon friss vagyok, fel sem tűnt a HP logó.

Az ilyen kockákat szeretem én is.
Csak férjen bele a nagy toronyhűtés a CPU -n. -
homerhamm
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- itt sincs warez!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Programozás topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Indulhat a mélytengeri rettegés, premier előzetesen a Cthulhu: The Cosmic Abyss
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- Kingston A2000 250GB NVMe SSD
- GIGABYTE RX 6800 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A hangkártyát és a CPU -t is megvettem a retro paripába, "hamarosan" nálam lesznek.