- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland861010
veterán
válasz
Öcsielvtárs #111699 üzenetére
Ja hát azt értem de miután használtam 4050-el egy TuF laptopot és most egy 4060-al is.
Biztos nem vennék 4050-es gépet újra.Akkor inkább már itt hardveren néznék szét mint ahogy tettem.
Van pár megbízható eladó BP és környékén és vidéken is. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Roland861010 #111698 üzenetére
Természetesen jó ötlet, ha tud/talál megbízható eladót garis géppel. Én arra írtam, hogy az újat preferálná.
ThinkPad
-
Roland861010
veterán
válasz
Öcsielvtárs #111697 üzenetére
Én használtat vennék a helyébe garanciával.
Simán lehet találni 4060-al is gépet. -
komyka
tag
válasz
RM007 #111687 üzenetére
+sheteshuta14, nggabi,LeventeV
Köszönöm szépen az infókat urak! -
peet05
aktív tag
válasz
RM007 #111691 üzenetére
Persze, hogy van élete, forgalma, látogatója, hiszen az célzottan egy kérdésre irányul, milyen notebookot vegyek (más ott nem fér bele, csak töltsd ki a kérdéssort, mert elég erősen cenzúrázott - ami nem probléma, mert rendet kell tartani.., néha talán túlzottan is). Nem egyszer volt már, hogy ha gamer noti kellett, akkor ide lett átirányítva a kérdező (utóbbi időben talán nem annyira).
Vannak a márka specifikus topikok, így a gaming notebook topiknak is van létjogosultsága, hiszen itt azért elég sok mindent meg tudunk beszélni, tanácsot adni/kapni, stb., és ehhez (persze keretek között) elég nagy szabadságot is kapunk, még offban is.Az, hogy "összemosod" pl. Vivobook-ot, egy Legion-nal, mert az előbbiben is van/lehet dVGA, attól nem lesz ugyanaz.
Ennyire ne riaszd el szegényt, 350-370-be (új gép) azért belefér az RTX 4050, és egy 6, talán 8 magos proci is, 16GB RAM, 512GB SSD. WoW, LOL, FC-re jó lesz. A hangzás egy másik kérdés, ebben az ársávban csodát nem kell várni. Pl. TUF A15, LOQ IRX9.
-
RM007
addikt
válasz
Rafti #111690 üzenetére
Szia!
Szerintem jobban jársz ha a kérdésedet inkább ebben a topikban teszed fel. [link]
Annak a topiknak van élete, forgalma, látogatója és nem is egy felügyelője akik nagyon profik ebben a kérdésben.
Manapság mint rávezetve megtudtuk minden laptoppal lehet játszani, így a mai trendeket figyelve nem kicsit vesztett ez a topik a létjogosultságából abból amit sok éve még képviselt. Régen valamikor ez a topik nem is ezen a néven futott, gamer laptop volt, ami át lett nevezve gaming laptop topikra. Laptop amivel lehet játszani is az én értelmezésemben. Azok a bizonyos válaszfalak amik elválasztottak egymástól két laptopot eléggé összefolynak mostanság. Legyen benne dedikált vga és már annak is tekintendő a megfelelés, ami ma már elég alapnak számít sokrétű felhasználás esetén. Legyen benne jó proci, elegendő memória és egy külön sávokat terhelő modern vga kártya. Van még olyan szempont mint kijelző tulajdonságok, burkolat minőség, és belső felszereltség minden finomsággal, kinek mi számít szempontok.
Szerintem 350-ért best buy nem lesz, talán még használtan sem. Kellene bele ha fontos a játék meg a vásárlás komolysága legalább 32GB ram, egy legalább 4000-es szériás vga kártya minimum 6, de inkább 8GB vrammal a fedélzeten egy legalább 8 magos procival felvértezve. Én intel párti vagyok, mert mindig az volt, meg állítólag azok stabilabbak egy jobban driverezett nvidia kártyával. Igények terén nehéz belebújnunk egymás bőrébe. Én pl asztali kártyával tolom, mert ezt a történetet így találtam életképesnek a mai felhozatal, az igényeim és a pénztálcám vastagsága mellett.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Rafti
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a hónapban vásárolnék egy “gamer laptopot”.
Némi segítséget szeretnék kérni, mert az elmúlt 6-7 évben nem volt sem laptopom, sem pc-m. Így el vagyok veszve😀
300-350ezer között keresném a best buy-t
Alapvetően Wow, Lol, Far Cry vonalom játszottam anno. Ezek gondolom ilyen értékű technikán tudnak maxon pörögni😀
Kijelzőben ami a kritérium az a minimum 15,6”.
Egy 16 gb ram illetve ssd (min 512gb) amit még szeretnék.
Hangszórók nem tudom mennyire jók ezekben, de jó lenne ha nem totál doboz hang lenne😂
Leginkább újat preferálnék, oprendszer tekintetében ha nincs is rajta, windowst szeretnék majd.
Amd-intel között van még az a ”szakadék” mint anno?😀Válaszokat előre is köszönöm.
-
sheteshuta14
újonc
válasz
komyka #111686 üzenetére
Szerintem, magyar beszerzés esetén:
paszta vagy ptm7950 klón
vga memória stb. esetén vagy leméred, hogy milyen vastagságú pad(ok) kell(enek) vagy puttyt használszRM007: Igazából nem is a paszta, a thermal padok cseréje érdekes, mert abból nálunk alig lehet kapni valamit. Egy hely van (itt HA-n is árul), ahol legalább GELID padokat lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz
komyka #111686 üzenetére
Én a TG Kyronaut-ot használtam már több ízben az jó, meg MX-4 is jó, most az van az egyik laptopomban. MX-6 nem tudom milyen. Amelyik jobban kenhető a szimpibb nekem.
Illetve az ilyen [link] és hasonló lapocskák nekem bejöttek. Azt használom a clevo-ban a proci alatt már jó ideje. Mondanám pasztához képest kicsit vastagabb lehet vászon szerű anyag, ezért jól rá kell húzni a csavarokat. Ha a lefogatás 4 csavaros szerintem jó lehet. Érdemes egyszer mindenkinek kipróbálni. Bár mint tudom ezt főleg tesztelőknek találták ki hogy ne kelljen mindig pasztát pazarolni a folyamatos cserélgetésnél....nálam elég jól vezet. Ez garantáltan nesz szárad ki jó ideig.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
komyka
tag
Sziasztok! Van egy Legion 5 15ACH6H, 3 éves, gari lejárt. Nincs vele nagy bajom, de gondolkozom hogy ennyi idő után lehet érdemes lenne újrataknyolni, tengap rdr2 alatt ránéztem a hőfokokra, az 5600h 99 fok volt max, a 3060 meg 86. Kérdésm, hogy TG Kyronaut vagy Arctic MX-6 jóféle e? Ha nem akkor mi az ajánlott paszta? Illetve ha van bármi amire oda kell figyelnem közben szívesen veszek minden tanácsot, nem igazán kapom szét hetente a gépet
-
válasz
Smithy87 #111684 üzenetére
Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
RM007
addikt
válasz
Imre9211 #111681 üzenetére
Értelek végül is a játék a fontos. Vannak akik őrülten mennek az OC-re, tuning és lesik mit tudnak kihozni az új hardverből, hűtés és teljesítmény terén pl asztali kártya topik, és akár elmennek a végletekig, sőt csak a tesztelés miatt kérnek ki kártyát, aminek végeztéül megy is vissza a boltba. Sajnos ilyen is van, meg volt ha jól emlékszem ebben a topikban is régen.
Én is szeretem nézni, csinálni, de azért más szemmel is nézem. Szeretem tudni hogyan állok teljesítményben akkor is ha mondjuk a szemem az adott pillanatban nem tud különbséget tenni (hála az égnek
...úgy olcsóbb )30 vagy 60 fps (meg képfrissítés terén) között, és ezt lehet fokozni. Szeretem tudni milyenek a hőfokok a laptop egészsége miatt, hogy ne legyen "idő" előtt kinyírva, maga az hogy a folyamatok teljesen rendben mennek. Továbbá egy felmérés arra meddig tudok nyújtózkodni időben, mit bír elvinni a hátán a konfig sac/per a jövőre nézve.
És igen nálam csak 60Hz immáron 2K kijelző piciben, azért lépegetve felfelé, jó látni a teljesítmény mérőkét ha olyat mutat ami gyöngy szemeimnek.
Valamikor a 2000-es évek elején volt/(van) egy ilyen kártyám [link],
ez volt az első mindenes vga az első asztali PC-mben, amit egy barátom rakott össze nekem akkoriban horror árért. Mindent tudott....ezen néztem a TV műsorokat is, videómagnóztam oda vissza toltam az írást, digitalizáltam stb...és játszottam is vele. Akkoriban nem volt divat még monitorozni, nagyon az elején volt minden. 2 év után egyszer csak észrevettem hogy mintha nem lenne folyamatos az adatfolyam játékban, be-beakadt, döcögött a kép. Nem is értettem mi van, aztán gyorsan cseréltem és szereltem be az első saját kezűleg vásárolt Ati radeon 8500 (AGP) kártyát amiben már dx8 volt talán, nem emlékszem csak azt hogy néztem technikailag milyen újítások jöttek vele, textúra terén...víz effekt stb. Nem változtam.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Imre9211
aktív tag
válasz
RM007 #111677 üzenetére
Én már egy ideje nem méregetek semmit. Se msi ab, se semmiféle benchmark nincs. Marvels Spiderman 2(legjobb pókember film valaha, pedig játék XD)is röccenés nélkül hasít ezerrel 2K high-on(RTX nélkül persze)aztán jó éjszakát.
Nem rég még méricskéltem ezzel-azzal mindenfélét, hozta a kötelezőt mindig, aztán leszoktam róla. Mer minek.
[ Szerkesztve ]
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
RM007
addikt
válasz
Roland861010 #111678 üzenetére
[link] gépi fordítás(AI). Használják ezt sokan. Egész tűrhető. Ennél a játéknál mint hallottam nagyon sok a szöveg, nekem kötelező.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
Gyerekek én felraktam az új Kingdom Come Deliverance II játékot és itt is furcsaságokra lettem figyelmes, mint korábban a Indiana Jones and the Great Circle esetében csak itt nincs semmilyen képhiba. Picit más a helyzet ugyanakkor biztató a jövőre nézve.
Szóval adok pár képernyőmentést. Nálatok is ezt produkálja? Az fps mutatót nézzétek. Nem mindig ugyanaz, van hogy nagyon kevés (30) van hogy nagyon sok 400 körül, és van mikor normálisnak tűnik ami 70-80fps közötti. Váltogatja jelenetenként. Minden maxon, de az ultra feletti jövőbeni kártya tudásnak megfelelő kísérleti szintre lőttem be mindent. Nincs akadás semmi képhiba pörög minden.
Ami tetszik hogy időnként próbál a kedvemben tenni az AB fps számlálója.
Csak hinnem kell benne és már is van MFG.
Ez a szerintem normális
Ez meg a kevéske. Miért nem fix 60 ha már itt a videóban fixre berakta magát ? Passz.
Na ez majd alakulni fog, jön majd pár frissítés és akkor be fog állni az a 400fps állandóra.
-
echterion
nagyúr
válasz
Smithy87 #111675 üzenetére
Én akkor inkább valami ilyesmit vennék: Asus VivoBook Go E1504FA.
-
RM007
addikt
válasz
Smithy87 #111671 üzenetére
Nem tudom mik lesznek pontosan az igények, mint mondod nagyon alap és ha a spórolás is nagyon számít esetleg. [link] Anyámnak nem rég ilyet vettünk KillHates mester privát megkeresése után, adott egy tippet és nem bántuk meg. Nincs rajta Win, külön le kell szedni majd pendrive-ról telepíteni a rendszert és aztán a drivereket. Nincs Lan csatlakozás csak wifi. Vékony és könnyű tervezés. Ezért a pénzért nagyon megérte. Játékra nem ajánlott.
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok, tudom hogy nem gamer, de hugomnak kellene valami gép mert mert már annyira régi hogy nem lehwt w11 et rakni rá. Amire kell szakdogához pötyögni filet nézni böngészni. Max 250 a keret. Mindenképp újat szeretne. Valami tippet kérnék.
-
RM007
addikt
válasz
Raymond #111669 üzenetére
Ha ez csak úgy tudna működni hogy bár a 3x nálam meglehetne, de az a cpu munka rovására, az sem lenne jó. Sajnos mint írják ez valami hardver féle ami be van építve az új kártyákba Flip Metering a neve, ha jól vettem ki. Mindenesetre ha lenne ilyen program driver azt kipróbálnám mit eredményezne, mint régen mikor csaltunk a driverrel.
-
RM007
addikt
[link] Piszkál a téma ezért rákerestem. Nem csak engem érdekel.
-
Sziasztok, br. max. 400e Ft-ért mi számít ajánlott vételnek jelenleg?
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
sheteshuta14
újonc
2025 januári steam survey: Jól sikerült az a mobil 4060
-
peet05
aktív tag
válasz
Roland861010 #111661 üzenetére
Annak örülünk.
Igen.Egy HWInfo-s mérést csinálhatsz, úgy, hogy lefuttatod ezeket a teszteket, lehetőleg performance mode-ban, külön-külön. Persze, ezek nem játék hőmérsékletek lesznek.
Csak ennél az egy játéknál csinálja ezt (melyik játék ez)? Azt is logolhatod, szintén hwinfo-val.
Esetleg egy DDU-t adhatsz neki, és utána frissen-tisztán feldriverezve megint megpróbálni a játékot.#111662 Juhaszatti:
Elvileg, kérdés, hogy meddig engedi el valójában. -
peet05
aktív tag
válasz
Juhaszatti #111659 üzenetére
De a proci attól még zongorázhat 45-100W-ig, teljesítménymódtól függően.
-
peet05
aktív tag
válasz
Roland861010 #111651 üzenetére
Egy MemTest-et futass le, lehet, hogy a cserélt RAM nem tetszik neki.
Azért az a 135W-os töltő is kérdőjeles számomra, hogy elég lenne a rendszernek.
-
Adi01
tag
válasz
Juhaszatti #111623 üzenetére
LOQ-nál meg kell másik töltő nem ha valaki maximumom akarja hajtani a gépet. Különben töltés közben merül az akkumulátor nem?
Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.
-
peet05
aktív tag
válasz
Roland861010 #111649 üzenetére
Memória csere előtt is generálta ezt a hibát?
Mekkora töltő van a géphez (W)?
-
Roland861010
veterán
Memória hiba lehet amúgy ?
Cseréltem a memóriát 32-re a 16 helyet.
Viszont párban lett cserélve Samsung memóriára a másik már eladva. -
echterion
nagyúr
válasz
BalageK #111640 üzenetére
Ráírtam kíváncsiságból, másodkézből vette, azt mondja, fémpasztát nem kapott, de a gép már bontva van és nem találja a számlát. Sztem már végigment kb. mindenen, ami a neten fellelhető megoldásként és mivel elakadt, megpróbálja eladni. Talán Killhates meg tudná csinálni, ha csak EC chip vagy valami hasonló baja van.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Roland861010 #111642 üzenetére
Ha garis, akkor szerintem garanciáztasd. Ennyi alapján amit eddig írtál, gyanús hogy alaplapi probléma.
-
Roland861010
veterán
válasz
MaxxDamage #111643 üzenetére
Mármint itt arra gondoltam, hogy ott is maximális teljesítményre van állítva mégsem kapcsol ki.
-
válasz
Roland861010 #111642 üzenetére
Persze, mert ha csak akkurol megy akkor nem igen megy
Taprol meg azert van fogyasztas és jobban melegszik is.
Ez így szokott lenni. ☝️🤭😋◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Roland861010
veterán
válasz
RM007 #111641 üzenetére
Garanciális a gép 3 hónapos.
De alig volt használva .
Ez egyik napról a másikra kezdte el.
6k-ra húzza a ventilátorokat.
De nem értem miért mert 65-70C ig menek fel a hőfokok.
Ja és nincs optimus amit nem értek az Asus TUF-nal volt.Volt pár gépem de ilyennel nem találkoztam még.
Fura hogy csak tápról csinálja ezt.
Olyan szép csendesen megy ha csak az akkumulátorol van használva.[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz
Roland861010 #111638 üzenetére
[link] Hardveres hibával őt kell keresni. Meg érdemes akkor is ha nem az.
Mintha túlmelegedne valami. Vagy tápáramkör sérült, passz....azzal volt már szerencsém nem egyszer, nem volt olcsó, de amíg megy a vas addig biztos hogy lehet valamit tenni szerintem.
(Nekem is van egy laptopom ami kikapcsol bekapcsolás után max 1 percre vagy hamarabb mikor valami beizgul belül. Fogom is javíttatni valamikor. Egyik pillanatról a másikra lett olyan. Lehet valamit elb.asztam vele.)[ Szerkesztve ]
-
BalageK
tag
válasz
Roland861010 #111638 üzenetére
Szia!
Néztél hőfokokat HWInfo-val? Érdemes lenne - meg lehet tudni, hogy tényleg hőmérséklet-e a baj, és ha igen, az a CPU vagy a GPU?
Illetve, hogyan használod, az iGPU le van tiltva? Optimus beállítása mi? MUX switch-es a gép? Csak HDMI-n is csinálja? -
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Vettem egy Acer Nitro V15-ös "Gamer" laptopot.
Az a nyűgöm vele, hogy ha tápról használom olyan mintha túl hajtaná magát és kikapcsol játék közben.
De bármilyen kisebb folyamat megy akkor is túlzottan pörgeti magát.
Ha csendes módra állítom akkor meg olyan mintha akkumulátoral menne csak.Akkumulátort házánálva bármeddig mehet a játék nem kapcsol ki.
Amd Ryzen 7 7735HS
32GB DDR5
RTX 4060-al van szerelve.Minden driver naprakész.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz
BalageK #111632 üzenetére
Nincs a listan, valoszinuleg nem cserelik. Ezert rakta fel most.
2 hetes sincs a lista. Ezeken elvileg BIOS frissitessel orvosolhato a gond - de nincs a listan az adott verzio.Amugy akit erdekel, az kerdezze ki az eladot
Vagy bullshitel, vagy bevallja.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
BalageK
tag
válasz
FőDudu #111630 üzenetére
Acer-el nincs tapasztalatom, csak Dell, Lenovo, HP, Asus-al. Az Asus nem minden esetben javított eredeti számla nélkül - gondolom függ attól is, hogy a hibafelvevőnek éppen milyen napja van
Az első 3 gyártó esetén még nem volt ilyen gondom. Az Acer meg szerintem inkább hajaz az Asus-ra, mint a másik 3-ra.
-
FőDudu
veterán
válasz
BalageK #111627 üzenetére
Szerintem ezt meg szamla nelkul is cserelne a gyarto - ha jol remlik ilyen problemara kellett lennie visszahivasnak is. Az meg nem lehet fuggo attol epp ki hasznalja a gyari hibas termeket. Igy ha nem basztak ossze folyekony femmel - ami a kazan proci miatt szinte biztosan meg lett probalva - akkor a gyarto ezt siman javitana.
Toyotanal is volt most valami komolyabb visszahivas - ott pl. az alvazszam alapjan lehet lekerdezni bele esette-e az adott auto. Nejem 2022-es autoja peldaul nem esett bele - kollegam kicsit fiatalabb autoja meg igen.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
V.T.
aktív tag
válasz
Juhaszatti #111623 üzenetére
Köszi akkor nézek egy ilyet mert amit kinéztem már bukó sokat gondolkodtam rajta 😅
8 giga Vram lenne a jó igen de az már bőven a költség határ felett van. Fèlek hogy ki se fogom használni aztán megbánom az egészet. Sose lehet tudni -
-
Juhaszatti
addikt
Teljesen jó választás. Ebben már a kijelző is 100% sRGB.
A Lenovo LOQ meg az Asus TUF egy kategória, én is ezekből választanék ha ebből a kategóriából kellene, ahogy echterion írta korábban.
A ROG magasabb minőség de gyengébb teljesítmény ha csak 3060-as. Itt én inkább a teljesítmény felé mennék, teljesen rendben van minőségileg a LOQ is.[ Szerkesztve ]
-
V.T.
aktív tag
válasz
echterion #111621 üzenetére
Lenovo Loq-ot néztem ki ezzel a specifikációval:
Specifikáció:
-CPU: Ryzen 5 8645
-VGA: Nvidia RTX 4060 6GB GDDR6
-RAM: 16GB DDR5
-SSD: 512GB PCIe NVMe SSD
-Display: 15.6" FUll HD (1920x1080) 144Hz
mondjuk már jegelték de ilyesmit néztem 300 plusz egy kicsiért lehet venni néha apróbb.
ez jó lehet játszani?
vagy 3060-al szerelt Asus Rogot gondoltam még -
echterion
nagyúr
A LOQ elfogadható minőséget nyújt. De ha tényleg nincs pénz 4060-ra, a 4050 is megfelelő lesz, a felskálázó technikáknak hála az is tudja nyomni kifelé magából az fps-eket. Ebben az alsó árszegmensben a TUF, LOQ amik ajánlhatóak, az MSI olcsó gépeit (Thin, Katana, Cyborg meg még ki tudja, milyen neveken futnak) kerülni kell, Nitro-t se vennék igazán.
-
BalageK
tag
válasz
MaxxDamage #111617 üzenetére
Szerintem nem kérdés, hogy mi a gondja - 13th gen i9 és HX. Azt csinálja, mint amit a "híressé" vált desktop 13/14g CPU-k.
-
Adi01
tag
Haha
én is így indultam tavaly nyáron. Ohh 300 ezerért bőven sok is. Utána jött azért a valóság ez azért nem így van. Gamer notebook kategoriában ezek belépő számok.
320 -as keret meg a magas fps szám notebooknál nem fog kijönni. (CS2-nél oké.)
Picit a helyedben felhúznám a keretet 400 ezerre és akkor már lehet csemegézni használtpiacon vagy valami akciót kifogni vagy külföldről. Xerath404 vagy Bluesummers megbízható eladók írj rájuk mit tudnak ajánlani neked.
Így hirtelen használtpiacon ez pl szimpatikusnak tünik nekem de a többiek úgy is mondják jó vagy nem. [link]
ha meg veszel valamit 300 környékén úgy készülj a 512ssd semmire se elég szinte. 60-100gb manapság már egy játék. Szóval 1TB SSD-t úgy is fogsz venni a ram meg itt állandó vita de a 16gb az nagyon alap. 32Gb simán ajánlott játékhoz.
Vram 8gb meg kell szerintem.
ha meg nincs úgy keret és néha csak játszani akarsz akkor tényleg simább ügy egy ps5. De azt meg eladtad valamiért.Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.
-
válasz
RM007 #111612 üzenetére
Az a pénz amit kér érte, na az nem kis pénz egy hulladék gépért és biztos lehetsz benne, hogy ő tudja mi a baja és inkább el is adná csak szabaduljon tőle! 🤭
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Juhaszatti
addikt
-
RM007
addikt
Minden játéknak megvannak a követelményei, meg a laptop leggyengébb láncszemének számító komponens ami miatt a kinézett játék nem biztos hogy úgy fog futni mint azt előre elképzeled. Amiket felsoroltál utána kellene nézni bizonyos oldalakon mit követelnek meg. Szerintem ami neked kell ahhoz azért ennél jobb erősebb laptop összeállítás kell min. rtx 4000-es széria 6 de inkább 8GB vram mellett. Le lehet butítani a játékokat min. grafra, de akkor hogy fog kinézni, sem lesz sokkal gyorsabb csak mondjuk elindul. Majd mondanak valamit a többiek is, ne kapkodd el.
[ Szerkesztve ]
-
V.T.
aktív tag
válasz
MaxxDamage #111611 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
De egy kérdésem lenne még.
Aki 3050-el árulja a laptopot és azt írja hogy ez meg amaz játék megy rajta tök jól hibátlanul, az hazudik mert vállalhatatlan igazából? Vagy hogy kell ezt elképzelni? Sosem volt gamer pc-m sem azért kérdezem csak. -
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #111609 üzenetére
Jó de ott van hogy működik csak terhelésre omlik össze. Ki kellene nyomozni mit ért pontosan alatta és ez hogyan kezdődött. Vettem én már hibás, alkatrész kateg. nem indul laptopot, aztán a kezeim között csak elindult és kiderült hibátlan. Sosem lehet tudni. Azért persze lehet kockázat ha az eladó elhallgat valamit.
Gondolj bele, mi van ha csek egy kondenzátort kell benne cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Lehet jobban jársz a konzollal, igen.
-
V.T.
aktív tag
válasz
RM007 #111608 üzenetére
Ez nem hangzik jól
100 ezer forintról indultam, hogy elég nekem annyiért amin valamennyire lehet játszani. Nem mindig érek rá, nem vagyok Hardcore gamer. Ezért gondoltam a max 320 körüli összeget kiadni érte, ami már fáj. Szerettem volna kipróbálni hogy milyen magas fps-el játszani.
Lehet jobban járok ha mégis konzolt veszek? -
válasz
RM007 #111608 üzenetére
Tippre: alaplap csere biztos megoldja a gondját...már ha tud szerezni a delikvens hozzá lapot...
-
RM007
addikt
Én azt mondanám a vga min. 4080 legyen benne.
[link] Itt van ez a hirdetés. Vajon mi lehet a baja? KillHates mester meg tudná javítani? Az is lehet csak user error a dolog? Ha én most ilyen laptopot szeretnék venni komolyan elgondolkoznék rajta.
Szét kellene kapatni vele hogy mutassa meg belülről is.
[ Szerkesztve ]
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok!
gondolkodom Gamer Nootebook vásárlásban. Eddig PS5-ön játszottam de tavasszal eladtam.
Asus Rog vagy Lenovo Legionban gondolkodom, esetleg Lenovo Loq. Nekem számít hogy vilagitson össze vissza ha már ennyi pénzt bele ölök
Ryzen processzor az biztos, de itt jön a képbe az hogy elég e nekem a 3060 vagy 4060 videokártya vagy kell a 3070 esetleg 4070? Tudom hogy a Vram a fontos.
Online nem játszom de valószínű hogy játszanék Call Of Duty, God of War, Pókembert meg hasonlókat.
használt gépet szeretnék venni, természetesen minél olcsóbban. Ha nem jön be a laptop akkor ne legyen nagy bukó ha el kell adni.
tudtok adni tanácsot hogy mennyi az az összeg amiért lehetne venni vagy amennyit érdemes érte kiadni?
köszönöm a segítséget! -
Semin
senior tag
A DLSS 4 analízis érdekes eredményeket hoz. DLSS 4 Performace módja minőségben jobb, mint a DLSS 3 Quality. Ez pedig egy szép kis teljesítmény ugrást eredményez : [link]
Ellenben a Multi Frame Gen-től (5xxx) nincs elájulva a közönség. Egyelőre elég sok hibát generál, ahogy az alábbi videóban látszik : [link]
Persze ez még nyilván fejlődni fog.[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz
Francia91 #111595 üzenetére
Ezért szoktak fémpasztát rakatni a proci alá, fölé, közé na izé a paszta helyett, és lesz az 70C+- terhelve.
Megjártam volt mikor ment alá, csak hát szerettem szétszerelni a lapost, nyúlka-piszka ezért leszoktam róla.
(Én fénykoromban 4.0Ghz és -120mv alatt toltam a procit 8 magon 57W körül fém nélkül 80C környékén emlékeim szerint. Majd visszanézem.) Kellett neki az UV is.
#111599 KillHates:
Jó, de ettől még messze vagyok. [link]Sajnos még izgulok rá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Piacon a Galaxy S25 család
- PR-Telecom
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- Vicces képek
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- További aktív témák...
- Olcsón! ThinkPad T480s 8.Gen! IPS érintőképernyős 16GB 256 nvme gyári Magyar vil-bill.
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS Kijelző, AMD Ryzen 5 Pro 2500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27%
- Országos szállítás az árban! Ár 9db! Laptop notebook gyűjtemény
- Asus Gamer laptop
- Eladó Lenovo Legion laptop i5-10300H 1650TI!!
- Lenovo T470S laptop (14FHDTouch/i5-G6/12GB/256SSD) - Érintőképernyős - 1 év garancia, 27 % ÁFA
- Lenovo Thinkpad T460S laptop (14FHD/I5-G6/16GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % ÁFA számla
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest