- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Okos Otthon kezdőknek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
na majd az új Carmageddon, ma jön ki...review-eket néztem már, ami van, mind 7-8 érték eddig
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
És azzal ami előtte volt?
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
RDR2-t indítom és mit dob?

Elindult volna a Game, erre dobott egy kis ablak/üzenetet, de nem láttam mit, mert entert nyomva az a háttérbe volt és azt okéztam...Erre bezárul a Game és ez jött be.
Vicc....
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Tegnap a felállásommal miután felraktam az új drivert tesztelgettem, játszottam is keveset, semmi rossz nem ért. Maga a driver nem hozott teljesítmény csökkenést. Úgyhogy várom a fejleményeket, sokaknál van ilyen, meg lesz oldva.

-
-
válasz
RM007
üzenetére
Itt is alap helyzetben, böngésztem csak és fagyott meg a kép, egér mozgatva és semmi mozgás, meg Win gombot nyomom és semmi, aztán kép elment, feketeség. (tegnap)
Előtte nap meg RDR2 alatt fagyott meg a kép és valami üzenet is volt (nem BSOD) és restartolt a gép.
Ez nekem felettébb gyanús...
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
és Semin
Nem lehet, hogy ez [link] a probléma? -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát volt tegnap nálam is valami gebasz itt-ott, de annak tudtam, sejtettem az okát, meg is oldottam. Volt olyan is mikor elállítódott az UV beállításom, igaz piszkáltam, csak nem jót mutatott, megvezetett, aztán strapánál 175W magasságában egy játék shader olvasásánál előbb fekete képernyő, majd újra normálisan működve a proci nyaldosta a 95 fokot, mert mint észrevettem nem volt aktív az UV. Igaz helyreraktam, csak nem szoktam mostanában ilyenhez. Ez még az előző driver-nél volt. És lehet semmi köze a driver dologhoz. A mostanit meg rögtön letesztelem. Mindig szoktam mikor frissítek.
A VGA topikban olvastam fagyogatás témában sok embernél. De ott főleg akkor történtek mikor alapjáratban voltak a gépek. Hozzáteszem mint mikor előjön a rammal kapcsolatos probléma, akkor szokott ilyen lenni.
(Vazze a gyártók mivel nem akarunk méregdrága cuccokat vásárolni magunktól ezért elbasszák a hardverünket.A szokásos elméletes fantáziám.
)Még valami, nem linkelem mert lehet nem illik. Csak mikor jött ott egy ismert oszlopos tag azzal hogy a dlss előbeállítás M (dlss 4.5) az majd fele annyi fps-t tolt neki mint nélküle azt értem mert ez van, jobb minőség mint a K(4.0 régi quality) de azért nem annyira....
M....138fps
K....236fps
Aha.... -
válasz
RM007
üzenetére
& Semin:
Akkor passz.Vannak oldalak amik be se töltenek vagy nagyon lassan.
Netem jó, nekem is Telekom Optika van.
Tegnap az RDR2 fagyott ki game közben és restartolt a gép, aztán esemenynaplot neztem és mondom VGA Driver talán....de nem jött be.

Most néztem van új BIOS is, na Updatelem majd holnap.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Semin
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nálam is hasonló gondok vannak discord el sem indul, ellenben én nem frissítettem semmit. Net problémára (szolgáltató oldal t-home) gyanakszom. Vagy csak hozzájárulhat. Mondjuk a fagyogatást nem magyarázza.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én nem úgy csinálom, bár meglehet ugyanonnan jön, leszedem kézileg az NV oldalról, kikeresem letöltöm és klikk, majd megy magától kitömöríti egy mappába és install. Maradt a régi módszer. És mindig megszokásból az 5080-as driver változatra megyek, tök mindegy az is jó, mert ugyanaz. Ja mindig ráolvastatok az előző verzióra, nincs teljes törlés, semmilyen féleképen, ráolvastatok, felülírok. Marad minden korábbi beállítás.
Fel is tettem. Minden okés.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Honnan szeded a drivert? Esetleg próbáld ki a Studio változatot.
-
nV Program kuka...fagyogat a kép és már nagyon letölteni sem tudok, meg oldal sem jön be, mintha nem lenne netem, közbe néztem és 1K-s a speed.
Eseménynapló elég bajos és nvddmkm gondja van, meg más.
591.86 Driver (ma tettem fel)Kérdés:
Melyik nV drivert érdemes feltennem?
/ez előtti sem volt 100% jó/
DDU-val pucolom, de nem tudom melyiket is tegyem fel.
Valami régebbit tolok rá.
-
-
Francia91
veterán
-
válasz
Francia91
üzenetére
Nagyszerű, ez is bizonyíték arra nézve miszerint nem egy nyakba való ékszerecske mit a Gemini AI nevetgélve ecsetelt, hogy az nem az amire gondolok az egészen más.

Aztán kitartásom után jött a beismerés.
Nálam is ahogy néztem a Wifi kártya mellé menne a bill. alá, ott van egy üres pcie port. Hát remélem jó lesz. Aliról jön a kártyatartó és a 2 sd kártya meg az apróról. Alig várom a tesztelését.
Ha meg kiderül hogy a csatlakozó ennél sem passzol majd keresek más munkát a kártyáknak. Az adapter nem volt drága, akkor azt lenyelem.Köszi hogy ezt megosztottad velem.

-
Francia91
veterán
-
Adi01
tag
válasz
KillHates
üzenetére
Múltkor is mondtam, hogy a Duronaut-al kb. 5-10fokkal kevesebbet mutat, mint a Kryonaut-al és milyen jó a paszta, mert piros jelzést se kapok HWinfoban a CPU-nál. Na elvileg az MX7 jobb a Duronaut-tól.
Most már csak egy Halnziye HY-P17-et kéne letesztelned és akkor kiderülne mennyire hiteles az Igor.
De úgy tűnik nem beszél hülyeséget.
Ezt a HY-P17-et úgy láttam Aliról lehet rendelni csak ott megkérdés, hogy frankót küldenek-e és nem valami majonézes pasztát. -
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Pont ezt tapasztaltam én is!
Ugyanaz a kartus; és az egyik gépnél nagyon jó a másiknál meg tök gatya.
És nem tudtam rájönni, hogy miért? Mert két különböző de ugyanazon modell Lenovo Legion 5-nél totál más eredményt produkált.
A konfig Intel DTS-1600 azaz i9-13900H@135W (nem röhög!! kínai frankenstein mobil proci LGA1700-as tokozással) egy 4 hőcsöves 92mm-es torony alatt. Stressztesz: CPU-Z StressCPU (AIDA alatt hűvösebb)
Noctua NT-H2:
Arctic MX-7:

A paszta közepesen kemény, világosszürke színű. Ha felmentem a KFKI-ba, akkor megküldöm neki, tartósan 160-200 fokkal brutál nyomás alatt és megnézem mit izzad majd ki.
Egyelőre meg van az új kedvenc! Gyorsan rendeltem is 3 kartussal! -
válasz
KillHates
üzenetére
A noctua régen jó volt, viszont mára már hullámzó a teljesítménye. Volt olyan esetem is több is, hogy újra kellett pasztáznom (másik pasztával), mert gatya volt ami lett. a következő tubus oké volt, aztán már nem és nem. Így én a noctuát elengedtem, pedig az is bevált nálam.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Igen, mert már két éve használok a laptopom oldalában egy zsibiben vett 512GB-os darabot. Nem nagyon használom. Oda mentek néha, aztán onnan máshová húzom. Esetleg néha filmet indítok, zenét hallgatok róla. Ezeket nem úgy kell használni mint a belső többi tárolót, volt már microSD elhalálozás életemben, mértékkel kell használni. Bár ami most van adattárolás területén, jó lesz levenni pár kilót az SSD-k terhéről, ha azok megsérülnek és behalnak egy darabig nem lesz új vásárlás az árak miatt. Ezen a tárolók meg újonnan garanciával együtt olcsóak voltak innen az apróról. Csak feküdjön oda ahová szánom, inkább attól félek nehogy ne legyen jó az adott helyre. B kulcs talán jó lesz. Az A és E az nem jó, tudom.
Lassúak lesznek nagyon, de az nem lesz baj felhasználás miatt.Inkább azt sajnálom hogy korábban nem vettem bele amíg még volt szuper gyors 1TB microSD-t. Voltak ilyenek is, most már nyoma sincs.
-
Van még valami. Valaki ezt próbálta már? [link] Rányomtam egy játék könyvtárra: Horizon Zero Dawn Remastered benchmark esetében az FSR több FPS-t adott mint a DLSS. Picivel minden gyorsabb lett még a proci is a kimutatásban. (Ha kéri valaki belinkelem a teszt eredményeket) Pedig itt pont fordítva ment a dolog mint SM esetében. A teszt majd fele fps mellett ment le a végeredmény meg egészen más számok mentén végződött. A lényeg ennél a játék benchnél kikapott a dlss zöld manó.
Majd mindjárt belenézek a játékba is..... -
Vettem egy ilyet. Remélem nem díszpinty hanem igazi elektronikus eszköz. Az AI kicsit rám ijesztett. Kerestem valami másikat ami alatt hozzászólás volt és beismerte a szuper intelligencia a tévedését. Nem hagytam annyiban....
[link]
Ebbe menne 2db 512GB microSD. Belső adattárolónak. Itt egy másik.. [link]
-
wishb589
újonc
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem csak [link] .Csak megjegyzésként volt írva, hogy CPU-ra az egyik legjobb döntés (ráadásul a táblázatban is zöldként van jelezve).
De megmondom őszintén, én teljesen elégedett vagyok az alis PTM7950-el, amit az UPSIREN gyártójának a shopjában vettem. (Nemrég jöttem rá a business licencek tanulmányázása után, hogy MIddle999 = UPSIREN Offical Store = UPSIREN gyártója.)
Viszont ha legközelebb pasztázok, biztos kipróbálom az MX-7-et. -
marco0007
aktív tag
válasz
mistake767
üzenetére
Milyik ez a hűtő?
-
Raymond
titán
Dell XPS M1730 restoration [link] What a machine! Spoiler alert - Dual Geforce 8700M GT es Ageia PhysX kartya!
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
jó, de nálad a gép is olyan, hogy hű meg ha
én most csak MIO - Memories In Orbitozok nap közben a gyerekek miatt, az amúgy is ment 70 fok fölé 
-
-
Ubul86
őstag
válasz
RM007
üzenetére
hát, egen...meglepődtem én is, hogy mekkora dög
amúgy a gép hátulja lelóg, de úgy látszik nem számít a hűtésben most.
Kicsit sajnálom a notepal u3 plus-t, de ez most tényleg bevált, szóval az menni fog.mistake767: hát, alacsony fokozaton még éppen elviselhető a hang éjszakára hagyva, de szerintem kihúzom majd
lehűti a szobát
amúgy se zavaró, de értem azt, ha valaki éjjel játszik, család aludna, lehet hogy behallatszódik...ezt most nem tudom még megítélni, majd később, hétvégén. -
válasz
mistake767
üzenetére
Azt tegyük hozzá, picit vastagabbá teszi a laptopot. Olyan kis duci.
-
Ubul86
őstag
Na, megjött
Már az alsó fokozaton is -10-12 fok...60 fok volt idle-ben a cpu, most 48-50. Gpu lement 38-ra
játék alatt nem próbáltam még, de mikor csak egyes fokozaton ennyit ér, akkor kíváncsi leszek terhelés alatt.
Viszont érdekes, mert alul kifújja a levegőt, szóval nyáron poén lesz a hideg levegő a lábamon, de most hideg van

-
peet05
senior tag
válasz
marco0007
üzenetére
Ryzen-nel is jó, de itt 1x16GB RAM lesz, ha minden igaz - 2x8GB jobb lenne a dual channel miatt, 5-25% difi lehet játékokban. Ezt érdeklődd meg a bolttól.
#Rathrol:
Nálam a Cyborg, Thin, Sword, Katana nem játszik, különösen az 1080p kijelzővel. Külön öröm utánanézni, mert annyira nem képesek, hogy a hivatalos oldalon bármi is kiderüljön a színtérlefedettségről (általában 56% sRGB) - igen, láttam, hogy itt QHD-s lett betéve, biztosan jobb. -
marco0007
aktív tag
MSI Katana 15 HX B14WEK Gaming laptop Intel® Core™ i7-14650HX processzorral, akár 5,2 GHz-ig, 15,6" QHD, 165Hz, 16 GB DDR5 RAM, 512 GB SSD, NVIDIA® GeForce RTX™ 5050 GDDR7, No OS, Fekete Esetleg?
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! 500.000ft-ig milyen gamer laptop ajánlott vétel?
-
válasz
Gergello
üzenetére
Van. Építettem egyet még sok-sok éve. A fejpántot kellett átdolgozni szorosabbá. Régen sokat ma már alig használom. (Nincs ilyenre szükség.) Ezek csak bizonyos tartományokat szűrnek ki, van ami átmegy. Minél szorosabb a füleden annál jobb. Az ötlet, még régen a 90-es években egy buszos utazás alkalmával egyszer a főnököm mutatott egy ilyet a társaságnak, hogy ő beszerzett egy ilyet/hasonlót...vegyük fel próbáljuk ki, milyen jó csendet teremt, lefogja a környezeti zajokat. Pihenésre használta sokat, semmi munkavédelem.
Vitte magával külföldre, és nem volt olcsó elmondása szerint. Lakótelepi ablakon beszűrődő zajokat jól szűri, lehet meditálni. Én egyébként ha a ventilátoromra utaltál annak a zaja nem annyira zavar, mert monoton, statikus, egy szinten mozgó, nincs benne változás ami elvonná a figyelmem, szóval tudok vele kompromisszumot kötni. A szobában ahol van nem tartózkodik senki akire figyelemmel kellene lennem magamat leszámítva. Van a ventin szabályzó, könnyen állítható. Játéknál, filmnézésnél megy fel az erre használt füles és már nem is hallom a vízhűtés felőli zajszintet. Hozzá lehet szokni. Hajnalban, éjszakára meg ha úgy hagyom estére semmiképp nem tekerem fel a ventiket, egy minek, másik panelben vigyázni kell a zajszintre mások(szomszédok) pihenése érdekében. Nem tudjuk mi mennyire megy át a falon, radiátoron stb..... -
Mivel szeretek szerepelni ezért elmondom. Ma megjött a ventilátorom.
Kötözőzsineggel beszereltem a vízhűtésem radírjának másik oldalára. Aztán tövig nyomtam a gázt, erre a másik oldalon megállnak a ventilátorok.

Kellett egy kis idő mire leesett miért.

Végül kompromisszumot hoztam csak félig tekerem és így megy mind két oldalon. Valamivel jobb lett. Csökkentettem a proci UV-ján. Veszek még egy ilyet, vagy egy hármasat. Brutális ahogy viszi a levegőt. Sajnos nagyon feltekerve igen hangos. Nem baj, belefér.

Na lassan rátekerve marad minden mind két oldalon. Csak így hangos. Nem fogom mindig így használni.
-
-
capulet75
addikt
Ezt próbálta már innen valaki?
-
BalageK
tag
válasz
Adi01
üzenetére
Agreed, annyi kiegészítéssel, és ez tapasztalat, hogy a 4070 a 4060-al szemben nem éri meg. Átléphető. Inkább egy 4080, ami már 12 GB. A 4060 és a 4070 mind 8 GB, és teljesítményben _nagyon_ közel vannak egymáshoz, és egyik sem megy igazán 105-115W fölé, hiába írják őket néha 130 / 140W-ra.
-
Adi01
tag
válasz
donnie.d
üzenetére
"Sokat gondolkodtam a PC-n, de akárhogyan nézem azért elég komoly összegre jönne ki"
Összességében csodálatos szerkezetek szerintem a gamer laptopok, hogy ilyen kicsi / "lapos" helyen ennyi minden összesűrítve ilyen teljesítményre képes legyen és mellé sokszor a "pro gamer" laposok kijelzői is k*rva jók. De és itt jön a de ár-teljesítményben egy asztali jobb lesz.
Nem tudom pontosan milyen ár kategóriájú gamer laptopot nézel de pl: asztali 5080 megeszi az 5090-es lapost és árban kicsit olcsóbban kijössz az asztalival. Viszont tény és való ha elutazol akkor az asztalit nem fogod tudni magaddal vinni pl. a repülőn.
De a gamer laptop legtöbb esetben ár/teljesítményt nézve drágább lesz, mint egy asztali és valószínűleg hangosabb is ha nem vízhűtéses.
Ez pedig saját véleményem de ha veszel gamer laptopot akkor én 4070 alá nem adnék ha pedig új generációt nézel akkor 5070Ti alá nem adnék a 12gb vram miatt. Később eladásnál szerintem jobban jársz 12gb vrammal. De itt nyilván több százezer különbségről beszélünk. Nem tudom milyen összeget szánsz rá meg milyen játékokkal játszol pontosan.
Azt írtad idén decemberben szeretnél venni gamer laptopot? 10 hónap múlva? Csak, mert ha így mennek a dolgok itt minden lesz csak olcsóbbak nem lesznek a termékek és jobban jársz ha most veszel, mint később. -
Dhampir
félisten
válasz
KillHates
üzenetére
Az fogott meg benne, hogy jól el lehet pakolni, helytakarékosság és mobil szempontok figyelembevételével. Az egyik bolt ajánlatai között néztem, hogy sokféle gyártó készít hasonlókat, de eligazodni nem könnyű a kínálat tengerében. Köszönöm, hogy jobban rávilágítottál a specifikusabb tulajdonságokra.
-
Chiller
őstag
válasz
donnie.d
üzenetére
Egyébként szoktam teszteket nézni, de azért a felhasználói vélemény is érdekel.
Ha ugyanabba házba kaphatsz 5070-et is 149xxx-el, meg 5090-et valami HX 3xx ryzennel, az nyilván teljesen másképp fog melegedni. De ha meg úgyis csak a WoW megy rajta, akkor meg mégis ugyanaz lesz a hőkép.
Ezért nincs értelme erről beszélni, amíg nem tudunk árat, méretet, típust, kiépítést, felhasználást.Költözésnél szerintem nem a számítógép lesz a legnagyobb kihívás, hanem mondjuk egy kanapé, vagy konyhabútor
Amúgy 9800X3D + 9070XT pld biztos belefér egy Fractal Design Node202-be:
310x145x47 mm, kisebb az alapterülete, mint egy gamer laptopnak.@capulet75:
Persze. Meg ha szigetelt alutáskába teszem, az is megoldás. De valójában ezeket én mégsem tartom annak. Részletezném, de mindegy, hosszú. Ha az ember hónapokra elutazik tízezer kilométerekre, nem realitások ezek a plusz dolgok. Amúgy meg ne tejfölösdobozból legyen az a rohadt laptop, 10 éve még képesek voltunk műanyagot gyártani...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Cyberpunk 2077
- Alkoholista nevelde
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 RTX 4060 Gaming notebook keveset használt szép állapotú
- FULL CTO MACBOOK PRO 16" - APPLE M1 MAX - 64 GB RAM - 1 TB SSD - 120 nap GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 , AMD Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB DDR4, 512 GB SSD,27% ÁFÁS SZÁMLA , 1 ÉV GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 , AMD Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB DDR4, 512 GB SSD,AAM SZÁMLA (vállalkozásoknak is)
- Újszerű villámgyors 4K! Lenovo Thinkpad X1 Carbon G9 (Core I7 16Gb 512Gb 4K 100% Akku) laptop!
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
/ez előtti sem volt 100% jó/

Kötözőzsineggel beszereltem a vízhűtésem radírjának másik oldalára. Aztán tövig nyomtam a gázt, erre a másik oldalon megállnak a ventilátorok. 
Remélem ez a Lenovo jól fogja bírni, végül is fém a háza, meg veszek köré valami ilyet, talán kibírja vele.
Muerte