Hirdetés
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Asszociációs játék. :)
- A jó, a rossz és a csúf
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Jéghorgászat
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11 24h2 upgrade/update mikrokód eltávolítás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz Neil Watts #30099 üzenetére
Igen de most újra telepítem egy nagyobb SSD-re és ezt a 484 megabájtos izét szeretném luxálni , ha lehet, GParteddel és utána menne fel a linux extendedbe.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
törölt tag
hopsz...gondok vannak, nekem a 10586.29-es kiadás van fent a gépen, az új 11082 redstone, nos a probléma az hogy registryben a 10586.29-et jegyezte be rs1_release-nek...a 10586.29 az a th2_release, nem?
-
Nxn908xxx
őstag
Mi ez az új frissítés? Jelzett hogy van update, újra kell indítani. Erre most behoz egy olyan updatert mint mikor upgradeltük 8.1ről. Ez milyen nagyobb frissítés?
-
Hablegény
csendes tag
válasz Neil Watts #30045 üzenetére
Sziasztok!
Közben megoldódott, tegnap este magától elindult a telepítés és minden rendben lefutott.
-
Richter36
őstag
válasz Greenebola #30107 üzenetére
A kutjafályát én meg erőszakoskodtam, hogy majd beírom én neki
köszi -
half333
őstag
Üdv! Valahogy meg lehetne-e oldani windows 10-et egy 2 gb-os pendrive-ra varázsolni,hogy aztán onnan tudjam telepíteni? Vagy ha nem akkor 2x2gb-osra valahogyan?
-
vlevi
nagyúr
válasz Nxn908xxx #30108 üzenetére
Neked korábban milyen verzió volt fenn?
Tudom, tizes, de azonbelül?Feltételezem, hogy a 10240-es, júliusi 29-i kiadás volt még nálad telepítve, és nem kaptad meg a 10586 frissítést, csak most. Mert másfajta windows update nem csinál ilyen újratelepítést. Ha így van, akkor jól láttad, pont olyan, mint amikor 8-ról 10-re updaetlődött a géped. Lesz majd windows.old, sajtöbli.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy dobozos (nem OEM) Windows 7 Home-om, angol nyelvű. Ha feltelepítek a gépre egy magyar nyelvű Windows 10-et, akkor a dobozban levő Windows 7 kulccsal tudom majd aktiválni?
Karácsonykor lenne esedékes az otthoni gépen a fejlesztés, ezért kéne egy megerősítés, hogy ez így működni fog. Előre is köszönöm a segítséget!
-
so_ha
senior tag
-
smokeylah
újonc
Sziasztok! Nekem az a problémám Win10 64-bites rendszeren újratelepítés után is(!),egyszercsak 100%-osra ugrik a lemezhasználat és nagyon lelassul a rendszer. Minden segítséget előre is köszönök!
-
smokeylah
újonc
válasz krealon #30120 üzenetére
feladatkezelőben, illetve az erőforrásfigyelő szerint a system, leállítottam a prefetch-et és a superfetchet, de egyik sem használt. (most nézem hogy a parancs az erőforrásfigyelőt nyitja meg) tehát; két programkód foglalja le erősen a lemezt: searchui.exe (felfüggesztve) ShellExperienceHost.exe(felfuggesztve). A merevlemez átlag válaszideje nagyon magas, 5000 ms körül ugrál. (két partícióból áll a szóban forgó merevlemez)
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
válasz smokeylah #30123 üzenetére
Nekem is brutál belassul a rendszer. Firefox és spotify van nyitva és van hogy megnyitok egy mappát, kb minden megfagy, még az egér sem mozog. Első körben a C-ről való törölgetés segített picit, de így is nagyon lassú még a rendszer. Szerintem hasonló probléma lesz mint neked, sajnos még én sem jöttem rá mi az oka.
-
neko18
senior tag
Nekem ilyen searchui.exe meg ilyesmi nem is fut. Ez nem valami programmal lejövő baromság amit alig bírsz kiírtani a gépről?
kdxsv
-
addikt
Sziasztok!
Mióta volt a múlt hét folyamán valami nagyobb volumenű Win10 frissítésem (gondolom nem csak nekem), azóta előjött olyan problémám, hogy ha Alvó módba rakom az asztali gépet, pár pillanat után felébred.
Ha jól tudom elég sok minden felébresztheti a gépet és nincs energiám végigzongorázni és kikeresni minden eszköz beállításait, az érdekelne, hogy van-e olyan mód valahol a beállítások bugyraiban, ami annyit tesz, hogy SEMMI sem ébresztheti fel a gépet?
Elég áldásos egy menüpont lenne számomra jelenleg.Továbbá az is érdekes, hogy ébresztés után jelszót kér a belépéshez (régebben pedig ezt kikapcsoltam kezdeti belakási fázisban), amit olyankor kénytelen vagyok egy restart-tal megoldani, mert olyan cifra jelszavam van, amit jelszókezelővel generáltattam és persze nem tudom fejből.
De legfontosabb az alvó mód lenne természetesen.
-
krealon
veterán
"A merevlemez átlag válaszideje nagyon magas, 5000 ms körül ugrál. (két partícióból áll a szóban forgó merevlemez)"
Ha Win7-en, egy particios HDD-n, 500ms feletti ertekek vannak az Attekintes --> Lemez reszben, akkor mar szinte hasznalhatatlan a gep.
Erdemes lenne Smart ertekeket megvizsgalni a HDD-n, kulonos tekintettel a homersekletere.Konkretan milyen tipusu vinyorol van szo?
-
AlyrArkhon
senior tag
a lemez válaszidejétől függetlenül, vagy azzal együtt is, a barátunk szerint a mondott processzek elhárítása :searchui és shellexperience
Azaz egy cortana rész és egy live háttér technika lehet a bűnös, nem kell hozzá külső app...[ Szerkesztve ]
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
törölt tag
Új insider fast ring update, .36... asztali és mobil win10re
-
Dumi86
senior tag
válasz #97246720 #30130 üzenetére
Ami valójában nem fast ring-en jött ma meg Nálam 586ra az imént települt.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
Ezt a trágya Posta alkalmazást vajon mikorra sikerül rendbe hozni? Nem tudom megérteni, hogy egy olyan halálegyszerű dolgot, hogy Beérkezett üzeneteknél ne jelezzen egy olvasatlant, ha már egyszer elolvastam, sőt még töröltem is, sőt valamelyik postafiókból minden létező üzenetet, de azért csak ott virít az "1"-es, hogy ott új levél van. A 8.1 Posta alkalmazásával nem volt ilyen gond, ott miért tudták ezt jól megcsinálni?
-
worxland
addikt
Rohadjon meg a májkrémfos az automata drájverápdéttel. Csak abból vettem észre a frissítést, hogy az Assassin's Creed Syndicate elkezdett nagyon durván textúrahibákat dobni és villogni. Dögöljön meg, aki kitalálta, meg a macskája is.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
addikt
Köszönöm!
Valamiért mindkettő (egér és hálókártya) előtt ott volt a pipa, amiket most rögvest ki is szedtem és majd tesztelni fogom, hogy történt-e változás.
Érdekes, hogy ez a frissítés miért "tette vissza" ezeket a pipákat, mert valószínűleg korábban kiszedhettem őket már onnan, csak közben tökre megfeledkeztem, hogy miket is módosítottam akkor az alvásban maradás érdekében.
Az is érdekes, hogy miért vannak alapértelmezetten bepipálva ezek.
Nem hiszem, hogy azért altatja az ember a gépét, hogy magától felébreszthessék egyéb eszközök. -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Egy gyors kérdés a windows 7 home premium verziót hogy tudom pro verzióra frissíteni??Nem akarom az egész gépet újra telepíteni,van erre megoldás??A windows 7 home premium dobozos verzió volt és azt frissítettem 10 re.Vagy ha frissíteném valahogyan akkor buknám a windows 7 home kódomat?? -
this is life
Ármester
válasz zolisx4 #30139 üzenetére
Nem bukod a home kodot, frissiteni az updaten keresztul , vagy iso kiirasa dvd ,usb meghajtora , vagy a microsoft media creation tools-al . Lehet siman upgradelni , mindent megoriz, kiveve az inkonpatibilis programokat, vagy lehet a torleses modszert is valasztani a frissiteskor .
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
vlevi
nagyúr
válasz zolisx4 #30139 üzenetére
Home-ot pro-ra nem lehet.
A Win7 kódot pedig nem bukod, utána akár vissza is állhatsz.
A frissítés során a win10 elmenti a rendszert, windows.old mappába, ami 30 napig megmarad, és egy visszaállítás gomb nyomásra visszaáll a régi rendszer. Ezután is visszatérhetsz bármikor a régi, hetes,hez, de csak akkor, ha volt backupod belőle (javaslom a macrium reflect free progit).
A frissítés során, ahogy már írták, megmarad mindened, nálam is így volt. De az én esetemben amúgy is esedékes volt egy win reinstall, többek között UEFI telepítést akartam, a régi helyett, meg egyéb dolgok is voltak. Szóval, én a frissítés után nulláról újraraktam a gépet, de ez egyáltalán nem kötelező.
Mostmár (május óta insiderként nézegettem, fanyalogtam), de mostmár úgyahogy hozzászoktam, sőt, néha a céges win7 tűnik ósdinak
Jópár dolgon lenne még mit reszelniük, de én már használhatónak tartom. Asztali Inteles gépen. (Ez fontos, mert sok laptopos kínlódik a wifi, bluetooth, tapipad driverekkel). Egyik ismerősöm például a K&H netbankos kártyaolvasóval járta meg. Nemtudom, azóta javult-e a helyzet. -
törölt tag
válasz #72042496 #29258 üzenetére
Az első közben megoldódott. A kártyaolvasó miatt van két extra USB meghajtó a gépen, de ezek csak a lemezkezelőben, vezérlőpultban és hasonló helyeken látszanak. Letiltottam őket és egyszerre eltűnt a Safely Remove Hardware ikon.
Pedig korábban szinte biztos vagyok benne, hogy megpróbáltam úgy is, hogy a kártyaolvasót eleve rá sem dugtam az alaplapra. Lehet, egy másik Intel Rapid Storage
driverapp is kellett hozzá.[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Tettem a gépembe egy új ssd-t.
Gpt-re particionáltam. Azonban nem Uefis lapom van.
Ez baj?
Látszólag minden okés, a hdd-n lévő rendszert klonoztam ssd-re macrium-ál. Ezért is nem emlékszem már hogy a macrium vagy a win10 lemezkezelője ajánlotta fel válasszak gpt bagy mbr.
-
senior tag
Sziasztok!
8.1-ről frissítettem W10-re. Most vettem egy SSD-t, és szeretném átköltöztetni rá a rendszert. Ez megoldható valahogyan? Illetve, ha nem, vagy javasolt a clean install, azt hogyan hajtsam végre? Mit kell letöltenem stb.?
-
Croft-21
őstag
Üdv,
Valamiért nem akar bekapcsolni a képernyőkímélő, pedig be van állítva. Másnak is volt ilyen problémája? -
vlevi
nagyúr
válasz kory24 #30144 üzenetére
"Gpt-re particionáltam. Azonban nem Uefis lapom van."
Egyáltalán nem baj. Amúgy hamar észrevetted volna, ha nem jó, mert az első bootolás megbotlott volna, ha a lap nem tud GPT-ről indulni.Nekem van UEFI az alaplapomon, de nem tudom teljesen bekapcsolni, csak kompatibilis módban megy, mert a videókártyámhoz nincs UEFI. De ezért nem fogom kihajítani, és lecserélni a sapphire 7850-t.
-
Surda-
őstag
Azt be lehet valahol állítani,hogy olyan legyen a menü, sajátgép stb. kinézete,mint windows 7 alatt?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Warhammer 40,000 : Space Marine 2
- Microsoft Office 2019 Otthoni és vállalati verzió (PC / MAC)
- HIVATALOS MICROSOFT SZOFTVERLICENCEK - ÖRÖK GARANCIA - LEGJOBB ÁR
- GameStar / Gamer Magazin / PC Guru stb papírtokos játékmellékletek 350Ft/db
- 2db játék: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Unknown 9: Awakening promo kód AMD Ryzenhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest