Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
üzenetére
sokkal gyorsabb a boot
SSD-m van, onnantol kezdve, hogy eltunik a bios, a kikapcsolt gyorsinditassal 4-5mp a boot. Saccperkb. Próbáltam bekapcsolt gyorsinditassal, nem volt sokkkkallgyorsabbbb. Ellenberger a leállas sokkall lassab, masodpercekig csak ír az ssd-re. Párszáz mega, talán 1giga is kiirasra kerül ilyenkor.
Tul sok előnyét nem találtam eddig a gyorsinditasnak, azonban több olyan helyzet is van, amikor érdemesebb ki!apcsolni.Nem tudom, ha teljes uefi rendszerem lenne, mennyivel lenne gyorsabb a boot. Most ugyanis a videokartyamhoz nincs uefi bios (nem is lesz, sapphire 7850), és emiatt az uefi kompatibilis modban bootol.
Eccer, ha nagyon sok szabadidőm lesz, és agyon unom magam, akkor majd kiróbálom, hogy kiveszem a videokartyat, és kipróbálom az intel IGP-vel a rendszert. -
válasz
üzenetére
Az ssd mellett azert erdemes kikapcsolni a hibernaciot hogy feleslegesen ne irjon ra, illetve hely felszaditasra is jo , a toredezettmentesits maradhat, mert win7 ota csak a trim parancsot hajtja vegre es nem toredezettseg mentesit. Nalam hibernacio off, defrag on ,a hibernacio offal a fastboot is kilove. Semmi gond igy sem a leallassal se a hideg inditassal .
-
a8l
aktív tag
válasz
üzenetére
Letöltöttem az asus oldaláról a 8.1driver csomagot az alaplaphoz.
Egyébként érdekes mert minden megy usb-ről ami bootolásnál is benne volt. De ha kihúzom pl az egér vevőjét és visszatolom akkor már nem megy onnantól. Ilyet se láttam még.
Remélem lesz rá valami megoldás. -
embe
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem az alaplap valamilyen azonosítójához köti a Microsoft.
Na penről frissítettem, majd aktiváltam.
Most meglestem a sorozatszámot, és kiírta a régit OEM jelzéssel, amit még a 8.1-alól írtam ki, illetve egy újat a W10-hez. Két sorozatszámot írt ki.
A W10 kapott egy újat. -
Fisha
őstag
válasz
üzenetére
Igen, akku nélkül is jól működik. Szóval jó eséllyel az akku a rossz, nem egyszerű és nem olcsó a pótlása, de megoldható. De emiatt most első körben azt szeretném megérteni, hogy mi miatt lassul le a gép ebben a fura állapotban. Mert az energiagazdálkodásban nem látom okát a lassulásnak. Ennek a kiderítése miatt írtam ide, a win10-es topikba.
-
netguru10
aktív tag
-
Rimuru
veterán
válasz
üzenetére
Mi az hogy nem lehet?
Elso talalat -
t72killer
titán
válasz
üzenetére
Ez még mindíg insider, igaz?
Más: használja valaki a win10 beépített FTP-szerverfunkcióját? Mennyire megbízható/hatékony egy 3rd party progihoz (pl Serv-U, Filezilla) képest?
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Erre? Szerintem nem nagyon van... Nálam is tegnap állt egy kicsit a letöltés 0%-on, de aztán beindult, majd aszem 98%-nál beakadt.
Restart után már jó volt és lement újra hamar.Amúgy ilyen téren az utóbbi időben a Win7 lett szétbarmolva... újabban a havi patch keddeken elég sokáig keresi a frissítéseket, a tegnapin is másfél óráig (!) tartott, míg megtalálta őket... A tiszta telepítés még rosszabb, mert ott nem ritka, hogy egynéhány óráig elteker csak a kereséssel. Ellenben 8.1/10 alatt érdekes módon nem nagyon van ilyen probléma. Szóval újabb indok arra, hogy mért is frissítsen mindenki Win10-re....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Azért ez messze van attól, hogy hazavágta...
Itt lényegében csak arról van szó, hogy úgy partícionálta a pendrive-ot, hogy utána a Windows nem tudott rajta minden partíciót megfelelően kezelni. Mellesleg pendrive-ok esetén eleve csak 1 db elsődleges partíciót tud kezelni a Windows, szóval nem meglepő. Ez történik akkor is, ha bizonyos ISO-knál az ISO képfájl mód helyett a DD képfájl módot használjuk. Utóbbinál csak pár megabájtosnak mutatja a fájlkezelő a pendrive-ot, illetve lemezkezelőben a maradék rész "Nem lefoglalt / RAW" partícióként jelenik meg. Illetve ugyanez lesz más programoknál is, amelyek DD módban dolgoznak. Ilyen pl. a Win32 Disk Imager.Viszont ezen "hibákat" egy újraformázással / újrapartícionálással rendszerint simán meg lehet oldani. Erre alkalmas a HP USB Disk Storage Format Tool, akár a Rufus, de külső partícionáló programok is általában megoldják. Illetve ott a parancssoros diskpart clean + lemezkezelő módszer. De akár lehet csak előbbiben is partícionálni [link].
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Ez elsőre azért meredek, de egy korábbi verziónál lehet előfordulhatott. Bár konkrétumok, verziószám híján nem nagyon lehet rá mit mondani. Amúgy a program adott esetben beállít bizonyos dolgokat (fájlrendszer, partícióstílus, aktív partíció, segédpartíció), de egyik sem olyan jellegű, ami hazavágná a pendrive-ot. Legalábbis én eddig nem tapasztaltam ilyet. Illetve maximum egy újraformázásra / újrapartícionálásra lehet szükség bizonyos esetekben.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
OK, akkor lehet más hiba lesz.
Hát pedig a Rufus szinte a legjobb program ilyen célra, nem mutatsz még egyet, ami ennyi mindent tudna és beállítana... Az, hogy volt vele probléma, annál azért jó lenne tudni a verziószámot. Mert az ilyen x évvel ezelőtti, 1.1.x - 1.4.x példák nem mérvadók manapság. -
istvankeresz
aktív tag
válasz
üzenetére
Legrosszabb esetben telepítsd fel a win-t erre a vinyóra egy másik gépben, aztán tedd vissza az eredeti gépbe. Ha szerencséd van, akkor elkezdi magát szétdriverezni, és magához tér. Rossz esetben kékhalál. A másik gépnél figyelj, hogy milyen módban telepíted. (IDE, AHCI). Ha ez nem stimmel akkor tuti a kékhalál. Nem egy elegáns megoldás, de végső esetben egy próbát megér.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Mikor dobja ki ezt a hibát a bootolás során? (Folytatáshoz nyomj meg egy gombot, vagy amikor a csík tölt alul, vagy idáig sem jut el, stb...) Próbáld meg gyalulni a HDD-t egy live rendszerrel. Én a mai napig a Hiren's boot CD-t használom ilyen bajokra.
Amúgy az, hogy több száz gépet telepítettél már, nem jelenti azt, hogy nem lehet user error (bár ez nem annak néz ki), ember vagy, hibázhatsz! Mint ahogy én is és bárki más is.
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
üzenetére
Memória modul csere-bere is megvolt?
Ha az összes hardveres hiba kizáródik, akkor nem marad más mint a szoftveres hiba.
Másik telepítővel+médiával is próbáld ki, amit nem te töltesz le és nem te írod ki. Nem téged minősítelek félre ne érts, csak lehet, hogy a te módszered most pont nem jön be valamiért.

-
vigyori78
őstag
válasz
üzenetére
Csak azért írtam mert mondtad, hogy ne
de ettől még lehet
főleg Win 10-nél.Amúgy a Winload.exe nem 100%, hogy a gép hibája hanem amivel telepíted esetleg az ISO bootmgr sérült.
Telepített rendszereknél is szokott Winload.exe hiba lenni ott is a bootrec /rebuildbcd szokott segíteni.Szerintem töltsd le újra a Wint.
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
üzenetére
HDD mód? AHCI vs. IDE? Ez hogy van állítva a BIOS-ban? Próbáld mindkettőt. Esetleg a diszket másik sata portba rakd át, de általában a Sata nullával jelölt portja szokott a nyerő lenni.
Illetve, ha van lehetőséged, akkor próbáld elindítani a telepítőt, úgy, hogy le van húzva az összes disk. Akkor is ezt a hibát dobja?
Aztán egy memória modullal, vagy ha csak egy van akkor másik slotba rakod, vagy akár cseréld ki, hogy fizikailag ne az a memória modul legyen bepattintva.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Rosszul tudod, de hiába mondjuk... Kb. mintha azzal riogatnál régi BIOS gépre nem menne fel, csak újabb UEFI. Ez a mostani TPM hír az OEM gyártóknak szól új gépekre, a technet blogban az MS külön írta end usert nem érinti a dolog, nem fognak gépek milliói meghalni mert nincs bennük TPM chip.
szerk. látom (#40090) netpeti98 már leírta amit akartam ugyanazzal a hasonlattal

-
istvankeresz
aktív tag
válasz
üzenetére
A shift +F10 működik telepítés közben Win10-nél is szerintem. Azzal kapsz parancssort.
Én csinálnék ott diskpart-tal egy teljes disk törlést. Aztán úgy fel tisztán a win10-t és hagynám, hogy a telepítő formázza meg a partíciót, amit szintén a a telepítővel csináltatnék.
Vagy ugyan itt egy sfc/ scannow.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
7-8 éves P5Q Deluxe lapon hibátlanul megy minden, pedig az UEFI-t hírből sem ismeri. Lenovo N200 3000-en szintén megy, valamint egy Acer Aspire és Samsung N200 laptopon is. Most hirtelen ezek jutnak eszembe, amik a kezeim között voltak. Ja és két régebbi (2011-es) Mac, ami az Apple szerint nem elég a 10-hez.
-
netpeti98
addikt
-
törölt tag
válasz
üzenetére
És el is olvastad végig a cikket?
Fontos kiemelni, hogy a TPM 2.0-ra vonatkozó követelmény csak az új eszközökre vonatkozik, így a régebbi eszközök esetében az Anniversary Update természetesen telepíthető a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Mindemellett a Windows IoT és Server esetében a TPM 2.0 használata opcionális marad, míg a Windows Mobile verziónál már egy kis ideje eleve alapkövetelmény.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
üzenetére
Elnézést, ha itt teszem fel a kérdést!
Van egy 9 éves asztali gépem AMD X2 4000+ (64bit)-es processzorral, 4*512MB DDR2 800MHz-es rammal, de még jól működik.Így ugye csak a 32 bit-es rendszert tudom használni.
Gondolkoztam, hogy lecserélem a gépet egy újra, de mivel elég ritkán használom a PC-t, inkább telefonon böngészek, elgondolkoztam, hogy veszek bele 2*2GB használt RAM-ot 6000 Ft-ért.
Szerintetek érdemes egy 9 éves gépre ennyit rákölteni, hogy 2GB helyett 4GB RAM-om legyen, ill. hogy így már a 64bit-es rendszert használhassam?
Gördülékenyebben lesz a PC-n a rendszer futása? -
ToBeY
nagyúr
válasz
üzenetére
Jah,arra csak rákerestem googleben,és az 2. találat volt
Ezt kell feltenni,aztán bármilyen gadget megy win10 alatt -
Vancom
csendes tag
-
viperabácsi
addikt
válasz
üzenetére
Beléptem a tvgo honlapjára, ott egy tv csatornát kiválasztottam nem tudta lejátszani ekkor felajánlotta , hogy telepítsem a kiegészítőt. A linkelt képen van egy gomb " kiegészítő letöltése " arra katt és le is szedi.Telepíted és örülsz.
(#32195) gabo89
(#32194) CirrMee Közben igazad lett , a gond azzal van ,hogy a böngészőm ( FIREFOX / EDGE ) mindkettő x64 bit..Telepítettem egy x86 mozzillát azzal menne , de minden második indításra az ikon a x64 est indítja így nem megy.
Nem tudom hogy lehetne hozzájutni egy x64 es TVGO kiegészítőhöz?
-
SybenX
őstag
-
watador600
senior tag
válasz
üzenetére
Jogos, ezt elfejeltettem beleírni a problémámba

Én is úgy gondolom hogy menni kellene, de van egy tippem hogy mi lehet. Itt a topikba régebben találtam pár linket, amikor ez a személyeskedés volt a Microsoft részéről, hogy mit hogy állíts és tilts, szerintem az b@szott szét valamit.
Nincs olyan program, ami esetleg mélyebbre tudna nézni, hogy miújság? Nem nagyon szeretném most újra rakni

-
watador600
senior tag
válasz
üzenetére
Minden úgy van állítva ahogy mondod, amióta 2 router van. Ennyire amatőr nem vagyok.
Nem a routerrel van gond, hanem a géppel, pontosabban a win 10 beállításaival. Ugyan erre a kábelre kötve egy win 7-es laptopon megtudtam csinálni elsőre. Vissza kötve a win10-es gépet, utána a gépen folyton hibákat dobott, amiket leírtam a linkelt kérdésnél. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000
- Nagyakkus! Dell Latitude 5430 i7-1255U 16GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

(full admin természetesen)

...majd otthon.
Restart után már jó volt és lement újra hamar.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na persze a user erroral nehéz mit kezdeni, ha valaki összevissza kattintgat, felülbírálja a program figyelmeztetéseit...