Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Asszociációs játék. :)
- Jéghorgászat
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11 24h2 upgrade/update mikrokód eltávolítás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
thebencus90
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy Win 10 alatt nem működik a start menüm, a keresés, értesítések gomb, vagyis a tálca, statusbar nagy része, hiába kattintgatom nem reagál semmire (újraindítás volt), a hiba tegnap újraindítás után jött elő.
Korábban is előfordult, augusztusba a hiba, de akkor újratelepítéssel megoldottam, most viszont nem akarok a fájlok miatt. Olvasgattam a neten, láttam nem egyedül "küzdök a problémával", de a lehetséges megoldások egyike sem vált be (parancsok), valamint itt is olvastam, hogy pár embernél előfordul, de nem jutottam semmire.
Ha esetleg tudtok valamit megköszönném. -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Adott egy új lenovo miix 300 windows 10-el. A windows első indításkor megkérdezte ugye a helyet, régiót, nyelvet, minden be lett állítva magyarra, mégsem teljesen magyar a gép (asztal, start menü). Hogyan lehet átállítani magyarra? A beállításokban (settings), ott annak írja a gép.
-
rétisün
veterán
üdv, tud valaki valami olyan androidos alkalmazást, amivel otthoni csoporthoz tudnék csatlakozni a telefonnal? az ES file managert próbálgatom, de valahogy nem akar összejönni, a cikk alapján sem
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
nem hiszem, hogy a tűzfal lenne az oka, látom a telefonon a megosztott mappákat, csak nem tudok belépni.....az otthoni csoport másik gépén jó, azért gondoltam a telefonnál van valami.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hunork
veterán
Hali!
Na, még egy gond és kérdés: reinstall kész, minden fain, rendszer visszaállítási pontok készítve, de úgy gondoltam, hogy a legjobb az lenne, mint a W7 és Vista időkben, hogy csinálok egy szép nagy biztonsági mentést az egész C meghajtóról, amit félreteszek egy szabadabb vinyóra. A terv jó volt, azonban három nekifutás alatt sem sikerült nekije, mert kb. 50%-nál megállt, de semmi konkrét hibát nem ír ki, csak hogy nem sikerült.
Természetesen alapbeállítást használtam, a C meghajtót jelöltem ki, megy a legnagyobb szabad merevlemezt. Harmadik alkalommal még a netet is kihúztam, hogy ne zavarjon be semmi. Ja, és Vezérlőpultból csináltam, mert a Gépház nekem nem tűnik jónak, fájlokat ment, és kb 300 MByte cuccot csinált, ami nyilván nem felel meg erre.
Most megpróbálom a lemezes megoldást, tehát rendszerlemezt készíteni a meglévő W10-ről, de abban sem reménykedek, hiszen egy meghízott windows nem fér el egy lemezen.Tehát a cél, hogy a mostani nagyon jó állapot el legyen mentve.
Esetleg valami külső program létezik, aminek a végeredményét felismeri a W10, ha beüt a ménkő?
Még ez lenne egy megoldás.De várom a javaslatokat, köszönöm előre is!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
rétisün
veterán
válasz Hunork #30056 üzenetére
+1 a macriumnak, nagyon jó progi, gyors is, nekem csak annyi gondom volt vele, hogy partíció visszaállításnál is az egész vinyót 'elfoglalta', de ha van rendszervinyó külön, akkor ez nem annyira érdekes.
vagy csak én bénáztam valamit
win10 nem ismeri fel a macrium által készített mentést, célszerű 'csinálatni' a macriummal boot-cd-t vagy pendrive-ot. mentést megcsinálja win alól is, de a visszaállítást nem.
-
Hunork
veterán
válasz rétisün #30058 üzenetére
Köszönöm a gyors és szakszerű válaszokat!
Végül is az is jó, ha maga a program csinálja, ha gáz van, nem kell ehhez Win. Csak furcsálltam, pedig a Vezérlőpultos megoldás mindig működött korábban, és alkalmaztam is egy idegesítő vírus felbukkanásakor.
Közben még egy jó programot találtam, az AOMEI-t, nagyon hamar végzett, System backup-ot kértem, kemény 21 GB lett, de legalább kész van. Mivel két partíciós a lemez, így nem komplett lemezt mentettem, hanem csak rendszert, remélem jó lesz így.[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
saelin
veterán
Na jó. Én rakom vissza a 8.1-et!
Haza jöttem melóból, indítom a gépet, bejelentkezés és fekete képernyő. Ctrl+alt+del működött, így megpróbáltam elindítani az explorer.exe-t, de hiába... Csináltam egy win partíció törlést és javítást, de ugyan az fogadott.
Még jó hogy van egy linuxos pendriveom. Letöltöttem a win 8.1 iso - t és már telepítem is. Majd ha nem beta lesz a rendszer, akkor visszarakom.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
veterán
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Töredezettségmentesítésre milyen programot ajánlanátok ami lehetőleg ingyenes?
Olyanra gondolok ami az operációs rendszert (win10) a merevlemez "elejére" helyezi át. Egy notebookról van szó, amiben egy 5400-as merevlemez van és az SSD-re váltást tolnám ki egy kicsit ezzel. -
rétisün
veterán
válasz saelin #30060 üzenetére
én a 7-est lassan, idegesítő, hogy bekapcsolás után 1-2 percig nem használható a billentyűzet
érdekes, a laptopon nem vettem észre, igaz a laptop csak altatva van, nincs kikapcsolva.
-
-
Surda-
őstag
Sorry,ha laikus a kérdés. ha win 7-ről most frissítek win10 re, akkor a programjaim törlődnek?
Illetve,ha újra win7-et szeretnék feltenni a gépemre tiszta telepítéssel, annak semmi akadálya nem lesz,ugye?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Croft-21
őstag
Ha tiszta telepítést csinálok, akkor ami korábban működött win 7-en pl Eset, winrar, skype...akkor ezek gond nélkül fognak működni win 10-en is?
-
betyarr
veterán
jól tudom,hogy 8.1 enterprize-ot nem lehet w10 enterprize-ra (vagy másik w10 kiadásra) frissíteni?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Surda- #30065 üzenetére
ha frissítesz, akkor gyakorlatilag ugyanazt kapod, csak win10-el. programok, beállítások, minden. ha van esetleg nem kompatibilis programod, arra figyelmeztet frissítés megkezdése előtt, de valószínűleg frissítés után ennek ellenére azt is tudod majd használni (én így voltam a daemon tools-al)
(#30067) Croft-21: nálam működött minden 10-esen is.
-
Surda-
őstag
-
Tybor66
tag
válasz Neil Watts #30061 üzenetére
Sajnálom! Én is csak azt tudtam megosztani, amit a barátunk (Google) kidobott.
Igaz, én nem hívtam fel egyik áruházat sem.iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & MacBook Air M1 (2020)
-
veterán
-
-
Croft-21
őstag
Feltelepítettem a win 10-et, eddig tetszik meg minden, csak nem tudom felrakni az Asus alaplapomhoz tartozó Epu six engine drivert. Kiírta, hogy nem támogatja, így meg sajna a proci 100%-on pörög, mert nem lehet Auto üzemmódba tenni. Mit csináljak? Az asus oldalán nincs win 10-hez driver, csak 8.1-hez, az a legutóbbi.
-
bibi55
tag
Sziasztok!
Win10 van telepítve a tabletemre, és olyan hibát tapasztalok, hogy ha hosszabb ideig ki van kapcsolva, akkor az első indítás után a rendszermegszakítások névre keresztelt folyamat ilyen 15-20% körül pörgeti a procit. Ha ilyenkor újraindítom ez a jelenség megszűnik, és visszaesik ilyen 0-0,1 %-ra.
Tippek? Minden driver telepítve van és semmi nem felkiáltójeles.
-
Steven
addikt
olyanban kérném a segítségeteket , hogy mitől lehet hogy win 10 upgrade óta akad a hang youtube és filmlejátszás közbe.. de így random be akad meg akad a gép. Ami fura , hogy terhelés alatt pl game soha nem akadt meg.
néztem a Turinggal anélkül , néztem a drivereket jelenleg mindenből a leges legújabb....
fx topikba javasolták állítsam át a lejátszási minőséget 24 biten 44100 mhz re mert hogy bugos a hang kari driver és hogy megoldja , át állítottam de így még az xbox streamlés közbe is meg meg akadt a hang ami még furább mert eddig csak youtube és film alatt csinálta...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Cowardly Dog
csendes tag
Hogyan tudom leállítani a DNS szervert? Szeretném használni a Hostsman-t, de nem tudom leállítani a DNS szervert, valamiért nem engedi.
-
-
törölt tag
technikai kérdés....állítólag van valami 11028-as fast ringes update, de nekem egyik gépem sem se jelzi, se a laptop, se a tab...
-
csixy
addikt
Sziasztok!
Legacy BIOS mellett sima MBR-es lemezen a win10 telepítőnek előre megcsináltam az 500 megás BOOT partíciót NTFS-re formázva és mögé a C:-t NTFS-re formázva.A kérdésem az lenne, hogy mi a francnak csinált a telepítő a C: mögé még egy 484 megabájtos helyreállítási partíciót is?? Ezt ugyanezen a gépen tesztelve , egy kisebb SSD-t használva nem rondította oda.
Megszüntethető ez a helyreállítási partíció? ..... Nem kellene nekem ennyi Primary partíció, mivel trialbootos rendszert akarok összehozni.
Link a tesztrendszerről , ezt szeretném élesre alkotni nagyobb SSD-vel. (És még Easy BCD sem kell hozzá !!!)
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
válasz Milestone2 #30090 üzenetére
A Microsoft egyébként is rühelli Szegedet. Amikor feltelepítem a Windowst (8.1, 10, WP8.1, W10M) az időjárás programba beírom, hogy Szeged, erre kiírja hogy Algyő. És nem is lehet kijavítani. Majd 10-15 perc után magától átvált Szegedre.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
mefistofeles
addikt
Majd a szakik megmondják a frankót de miért kell neked boot particiót csinálni? Nem tudom mekkora a merevlemezed de ha megcsinálod a C:-t akkor ha van még hely akkor ő majd készít magának boott particiót ha nincs több hely akkor a kellő darabot majd lecsípi magának. Felesleges ezzel előre vesződni, mikor automatikusan úgy is létrehozza.......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
csixy
addikt
válasz mefistofeles #30093 üzenetére
Mert ha nem csinálok, akkor szétb@xxa az első partíción lévő freedost.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
törölt tag
ez az insider program eléggé f#s, 1 Microsoft account 1 PC vagy Tablet-(e)t és 1 telefont fogad csak el..., a laptopon ki kellett kapcsolnom az insider build fogadást hogy a tableten működjön...mert ott állandóan azt írta hogy letitva...de még így se látja az új 11082-es insider buildet...ezt jeleztem is a W.V. appban...
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Na mégegyszer.
Törölhető büntetés nélkül a win 10 által megcsinált helyreállítási partíció?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Warhammer 40,000 : Space Marine 2
- Microsoft Office 2019 Otthoni és vállalati verzió (PC / MAC)
- HIVATALOS MICROSOFT SZOFTVERLICENCEK - ÖRÖK GARANCIA - LEGJOBB ÁR
- GameStar / Gamer Magazin / PC Guru stb papírtokos játékmellékletek 350Ft/db
- 2db játék: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Unknown 9: Awakening promo kód AMD Ryzenhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest