Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122866) King Unique válasza SunMount3r (#122865) üzenetére


King Unique
titán

Windows monthly security and quality updates overview

"A helyzet a hónap harmadik és negyedik hetében kezd bonyolódni, a cég ekkor adja ki a "C", illetve "D" körös, "opcionális" frissítéseket. Ezeket a Windows Update nem telepíti automatikusan, a csomagok nem biztonsági javításokat hoznak, hanem "egyéb újításokat", amelyeket a cég ezekkel a körökkel tesztel, mielőtt a patch keddi "B" frissítésben elérhetővé tenné." (forrás)

Ha nagyon biztosra akarsz menni, elkerülni az esetleges (nem feltétlen bekövetkező) bugokat, akkor a standard patch kedden kiadott "B" után nem telepíted a "C" és "D" körös összesítő frissítéseket. A Windows Update is csak opcionálisan ajánlja fel az utóbbiakat, mint pl. az aktuális 2004-es verziónál nemrég a KB4568831 számú frissítést.
Ha nem akarsz 1 hónapot várni a következő "B" frissítésig, hanem előtte kipróbálni az új fejlesztéseket, javításokat (pl. a nyomtatási problémára kiadott KB4567523 is ilyen) stb., akkor meg telepíted, ilyen egyszerű. Ha esetleg (nem feltétlen) gondot okozna, akkor szükség esetén eltávolítható az adott frissítés Windows 10 alól és a helyreállítási környezetbe (WinRE) bootolva egyaránt, bekapcsolt rendszer-visszaállítás esetén vissza lehet állni a frissítés előtti időpontra (mivel rendszerint létrejön a telepítése előtt visszaállítási pont), ha készült előtte rendszermentés, akkor ott van a mentés-visszaállítás lehetősége, stb. Nálam az utóbbiak adottak biztos ami biztos alapon, általában telepíteni szoktam a "C", "D" körös frissítéseket is, de eddig még nem nagyon volt gondom emiatt, kopp-kopp. :))

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.