Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123501) King Unique válasza bumi (#123500) üzenetére


King Unique
titán

Milyen Windows 10-verzió ez, újraindítás volt már, nem lett valami elállítva, esetleg 3rd party programmal megpiszkálva?
Csak mert a korábbiaknál volt az, hogy a Start menün belül működött a kereső, váltott át teljesen arra a nézetre nem kitakarva a többi elemet, lásd pl. ezen és ezen a képen. Ellenben a 1903-as verziótól kezdve már külön ablakban nyílik meg a keresés, nem a Start menün belül. Szóval érdekes esetedben ez a vegyes megjelenés... :D

[ Szerkesztve ]

(#123502) bumi válasza King Unique (#123501) üzenetére


bumi
tag

Megtaláltam a megoldást! [Ez] alapján állítottam be régebben, jó is volt. Viszont egyszer csak egy frissítés után rossz lett. Most jutott ez az eszembe, mikor ide beírtam. Helyrehoztam.
Amúgy 2004-es verzió. Bocs, hogy eddig nem jutott az eszembe, már csak ezért is érdemes volt ide írnom.
Köszi.

(#123503) lm83


lm83
őstag

Sziasztok,
Win10 rendszer ssd-n van és van még egy vinyó a gépben mellette. Amire biztonsági okokból szintén fel van telepítve rendszer, hogy arról is tudjon indulni.
C-ről csinálok macrium-mal lemezképmentést iso-ba és a vinyóra mentem.
Akkor utána vinyoról indítom a gépet és simán vissza tudom állítani az eredeti ssd tartalmát, ha közben elbarmolodna?
Vagy pendrive-ra kellene ezt a macrium rescue dolgot és azzal indítani, majd ott visszaállítani a vinyóról a c-re?

(#123504) spileraaa


spileraaa
senior tag

hello
ez menyire igaz?
Nem fogok tudni nyilatkozni erről, mert Enterprise -t max céges ügyfelek tudnak legálisan leszedni a m$ oldaláról. Ebből következik, hogy ez nem legálisan parkol ott, ahol van - ha pedig nem a gyártó oldaláról van, akkor bárki azt dobhatott a telepítőbe, amit nem szégyellt.
Mint említettem, csak legális forrásból töltök (MCT), és ez így is marad a jövőben.

amugy egy ismerős beszelt rá mivel enterprisera nem jön olyan gyakran frissítés (be is raktam hogy csak 35 nap múlva jöjjön) így ritkában lehet gond a frissítések miatt és letisztultabb mint a pro verzió ami előtte volt (ahhoz volt kulcsom az ebayrol de alaplapot cseréltem és az újhoz nem fogadta el)

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#123505) King Unique válasza lm83 (#123503) üzenetére


King Unique
titán

Nálad BIOS/MBR szerinti Windows 10-telepítés van és a normál felállással ellentétben nem jött létre külön a System Reserved partíció és azért emlegeted csak a C-t? Ha igen, max. úgy reális annak mentése/visszaállítása, ellenkező esetben viszont totál helytelen, ami egy másik topikban is el lett már magyarázva.

Amúgy igen, ha a HDD-n lévő Windowsra fel van telepítve a Macrium Reflect, vagy esetleg hozzáadva a boot menühöz, akkor onnan visszaállítható a mentésből az SSD-re a Windows 10. Ahogyan a WinPE/WinRE változatot pendrive-ra létrehozva és arról bootolva szintén.

[ Szerkesztve ]

(#123506) Pyttawrx válasza spileraaa (#123504) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. A kulcsot nem azért nem fogtadta el mert alaplapot cseréltél, hanem mert ebay-es.
Voltaképp mi is a kérdés? A windows nem attól legális vagy illegális, hogy honnan töltöd le, hanem az aktiválás/kulcs szerzésétől függ. Ha leszeded MCT-vel és ilyen ebay-es kulcsot használsz onnantól az már illegális. :)

(#123507) King Unique válasza spileraaa (#123504) üzenetére


King Unique
titán

Mármint melyik része? :D

Az köztudott, hogy az Enterprise kiadás hivatalosan nem az otthoni felhasználást célozza, illetve alapesetben mezei home user nem is vásárolhat, használhat olyat. Max. akkor, ha esetleg a munkahelyétől (cég, intézmény) kapott hozzáférést, olyan kiadással telepített gépet, de normál esetben otthonra a Home és Pro kiadás reális. Meg pont ezért az Enterprise ISO-k letöltése, illetve pl. a VLSC sem érhető el akárki számára, de ha nagyon muszáj, akkor megoldható a letöltése akár mezei home usernek is, amiről már volt szó itt.

A frissítéseknél a 35 napos szüneteltetéshez pont nem kell Enterprise kiadás, működik az Home és Pro kiadásoknál is, + Pro kiadástól ott van a WUfB és annak házirendjei a frissítések további konfiguráláshoz. Támogatási idő, életciklus tekintetében viszont előnyösebbek az Education és Enterprise kiadások, mert azok őszi verzióinál ez 30 hónap, szemben a Home és Pro esetében a 18 hónappal.

A hardvermódosítással, alapcsere utáni újraaktiválással kapcsolatban meg lásd az alábbi hozzászólásokban leírtakat: [link], [link]. Vagyis megoldható az is, ha nálad nem működött, akkor vagy nem alkalmaztad ezeket, meg nem megfelelően, vagy a filléres termékkulcsodat utólag letiltották, pláne ha pl. túl sokszor eladott mennyiségi licences MAK volt. :D

[ Szerkesztve ]

(#123508) Dolby válasza King Unique (#123499) üzenetére


Dolby
senior tag

King Unique, Geth és Fire/SOUL/CD, köszi a válaszokat. Sajnos egy elég régi gépbe kérték meg, hogy tegyek ssd-t, odd ugyan van, de nekem nincs már mivel kiírni lemezt hozzá, usb-ről pedig nem tudom sehogyan sem boot-ra bírni, Verifying DMI pool data-nál megáll a tudomány. GA-MA78GM-S2H alaplap van benne ha jól sejtem, AHCI-t kikapcsoltam, így ki lehet választani az usb-hdd-t de úgy sem jutok tovább :-/ Megpróbálom akkor a laptopon elindítani a telepítést és a másik gépbe áttenni az ssd-t az újraindításkor.

- Nyugalom, a hosszú élet ritka!

(#123509) King Unique válasza Dolby (#123508) üzenetére


King Unique
titán

Ha kipróbálod, akkor arra azért majd figyelj, hogy passzoljanak az egyes beállítások. Azaz ha pl. legacy BIOS-os az alaplap, akkor a laptopon is annak megfelelően legyen telepítve a W10 az SSD-re, ne UEFI szerint. Meg lehetőleg AHCI mód szerint kellene, szükség esetén visszakapcsolni, stb. + Nem árt ellenőrizni azt sem, hogy megfelel-e egyáltalán a rendszerkövetelményeknek a vas, a CPU, meg az említett alaplapnál driveres támogatás csak W7-ig van.

A leírt pendrive-ról bootolási problémára vannak általános megoldási javaslatok, az nem derült ki, hogy azok ki lettek-e már próbálva. Meg hogy egyáltalán mivel és hogyan (pl. MCT-vel) lett létrehozva a telepítési adathordozó, ISO és pendrive jók-e, stb. Meg az egy dolog, hogy a laptopban nincsen ODD, de ha a PC-ben van és a HDD-n még rajta van az OS, akkor az alól ki lehetne írni a W10 ISO-t DVD-re, + a telepítéshez ott van az alábbi bejegyzés, pendrive esetében meg egy másik.
+ Itt nem derült ki, hogy a PC-n jelenleg milyen OS, milyen Windows van telepítve a vélhetően HDD-re. Ha W10, akkor másik opció lehet a klónozás az újratelepítés helyett. Ha W7, akkor annál is mehet ez, majd utána a közvetlen upgrade W10-re.

[ Szerkesztve ]

(#123510) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Bocs az offért de tanácstalan vagyok és itt van jópár okos ember.
[van egy ilyen mini pc-m.]
BIOS-ba egy mukk sincs a ram -ról, se időzítések, semmi, csak kiírja hogy jelenleg 8G van benne.
RAM támogatást sehonnan nem tudok levadászni.
A pc teljesen random hibákat produkál, az msata és a mezei sata ssd-k cseréjén már túl vagyok, ezekre új próba OS-ek telepítésén is és a random hibák ugyanúgy fenállnak.

Nem a melegedés az oka, már újrapasztáztam,
egyszerre futtatva a CPU Burnert és a FurMarkot, szerencsétlen socot 1 óráig húztam, hiba nélkül megcsinálta, semmi nem ment 70C fok fölé.
A RAM maradt szerintem már csak, bár 2x8 órás memtesztek semmi hibát nem találtak.

Vennék bele egy másik 8G modult, bármilyen jó aminek a mostani paraméterei vannak? vagyis bármilyen ddr3 sodimm 1600MHz modul?
Egy Corsairral szemezek éppen.

Most ez van benne:

[ Szerkesztve ]

(#123511) Pyttawrx válasza tordaitibi (#123510) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Ez a ram elvileg 1,35v-os, ami megy 1,5v-on is a típus alapján. Szedd le a burkolatot és ott látni kell a lapon, vagy sloton, hogy mit fogad el hány v-ost.

(#123512) lm83 válasza King Unique (#123505) üzenetére


lm83
őstag

Őőőő...
Szóval az ssd-n csak a c partició van igen, de biztos van mellette még a szokásos százmegás rész is gondolom :((
És akkor a vinyóról indítom a gépet is csinálok egy iso-t az ssd-ről, aztán akkor utána megint vinyóról indítva állítom vissza az ssd-t.

(#123513) King Unique válasza lm83 (#123512) üzenetére


King Unique
titán

Csak gondolod, vagy meg is nézted? :))
Meg ha a telepítésnél csatlakoztatva volt a HDD is, akkor remélhetőleg nem valami ilyesmit sikerült összehozni...

Amúgy nem 100 MB, hanem alapértelmezetten 5XX MB szokott lenni legacy/CSM szerinti telepítésnél a W10-nél a System Reserved partíció, 100 MB UEFI-s telepítésnél az ESP szokott lenni.

[ Szerkesztve ]

(#123514) lm83 válasza King Unique (#123513) üzenetére


lm83
őstag

Van rajt, így néz ki:

Régen lemez 2 volt a rendszer, azt klónoztam az ssd-re. De rajta maradt minden, ahogy írtam.
És MBR ahogy írtad.

(#123515) King Unique válasza lm83 (#123514) üzenetére


King Unique
titán

Ez még gondolom egy korábbi W7 —► W10 upgrade eredménye lehet, mert az előbbinél volt 100 MB az SR, az utóbbinál clean install esetén 5XX MB szokott lenni (példa), mint már említve volt.
Ránézésre amúgy stimmel, van a legacy telepítésnél SR + C partíció mind2 rendszermeghajtón, + a másiknál még WinRE is. Az viszont nem, hogy a lemez 2-n lévő SR-nek van meghajtóbetűjele és ezáltal megjelenik a fájlkezelőben, az normál esetben rejtett és nincsen neki. Ha tartós ez az állapot, akkor lehet nem ártana elvenni a meghajtóbetűjelet (bővebben).

(#123516) bozsozso


bozsozso
őstag

Sziasztok,

Belépéskor ez az üzenet fogad. Mit lehet ezzel tenni?

Előre is köszönöm.

(#123517) Doky586 válasza lm83 (#123514) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Őszintén szólva én az egész "Lemez 2"-t legyalulnám és Macriummal vagy a beépített mentőprogijával [link] csinálnék egy mentés (filet/könyvtárat) a helyére.. (de nem klónt)
(ja igen, a helyreállítási partíciód is rossz lemezen van, így inkább tarts magadnál egy telepítő pendriveot is)

[ Szerkesztve ]

(#123518) dangerzone


dangerzone
addikt

Sziasztok, olyan problémám van, hogy a gépem nem tudja betölteni a windowst.
1 hét alatt 2x történt meg a probléma: Bekapcsolom a gépet, sikeresen bebootol, aztán a windows töltésnél fekete képernyő, majd kiírja, hogy nem sikerült betölteni a windows-t és itt lehetőségem van pár dologra. Bármit próbáltam, újraindítást, aksi kivétel, semmi, nem tölt be a windows, csak az újrainstalláció oldja meg a problémát. A gépben ssd van, amire a HD Sentinel 100/98-as adatot ír, ergo elvileg nem ez a gond. 2db 8GB-os memória van a gépben, külön külön teszteltek, azok is rendben vannak. Procitesztek lefutnak rendben.

Szerintetek mi lehet a gond? Windows esetleg? Erdeti windows home-om van egyébként.
Van valami tippetek?

(#123519) lm83 válasza King Unique (#123515) üzenetére


lm83
őstag

Igen upgrade volt.
Akkor szuper, vissza lehet mindent rakni, akkor jó.
Kaptam egy régebbi laptopot, kidobásra ítélt, nincs benne vinyó. Aztán megkellene néznem, hogy mennyire működik. De persze ilyet sose használtam, úgyhogy nincs itthon elfekvőben ilyen. Aztán az ssd-t legalább bele tudom rakni, ha azzal megy a gép rendesen pár napot, akkor van értelme áldozni rá.

(#123520) King Unique válasza bozsozso (#123516) üzenetére


King Unique
titán

Bővebben? Előzmény mi volt, egy frissítés telepítése után jelentkezett ez, 3rd party antivírus szoftver telepítve van?
Ha rákeresel, akkor vannak ilyen hibára különféle megoldási javaslatok, megpróbálni csökkentett módban indítani a rendszert, registry-ben matatni, ha volt visszaállítási pont, akkor arra visszaállni, stb.: [link], [link]. + Szükség esetén előtte mentést készíteni, amire egy másik leírás is felhívja a figyelmet.

(#123521) Dolby válasza King Unique (#123509) üzenetére


Dolby
senior tag

Kipróbáltam most este, sajnos megáll windows telepítő betöltése közben a B gépen, csak tölt, majd jó 5 perc után újraindul és újból kezdi.
A bootolás azért fura, mert próbáltam egy régi MCT-vel létrehozott telepítőt, aztán másik usb-re csináltam újat, hátha, majd előkapartam egy hirens boot-ot is. A laptopomon mindegyik rendben bootol, gépen mindegyiket figyelmen kívül hagyja, hiába usb - hdd-t választok. Próbáltam több portban is.

A gép régi hdd-je évekkel ezelőtt elszállt, nem használták a gépet, most kitalálták hogy jó lenne gyerekeknek kis youtube, kis office-ra. Szerintem mégis odd lesz megoldás, majd veszek lemezt holnap, és a gép íróját sata - usb-vel rákötöm a laptopra, remélem működni fog.
A linkelt megoldási javaslatokon mind végigmentem, amin tudtam :-/

- Nyugalom, a hosszú élet ritka!

(#123522) King Unique válasza Dolby (#123521) üzenetére


King Unique
titán

Azt nem írtad, hogy biztosan a javasoltak szerint csináltad-e, a bootolási és egyéb beállítások passzolnak-e, stb. Meg a 2. fázisnál, vagyis a telepítés befejezésénél van előkészítési szakasz, többször újraindulhat közben a telepítő, ez normális. Ellenben ha irreálisan sokáig szüttyög vele, nem lép tovább, akkor az már nem.
A BIOS-ban az USB-HDD beállítás általában jó szokott lenni a pendrive-ról bootoláshoz, ellenben ha nem a bootolási módnak (legacy/CSM) megfelelően lett rá elkészítve, kiírva a telepítő, vagy a BIOS-ban nem jól van beállítva a boot sorrend + BBS, akkor nem meglepő, ha nem bootol a telepítő a pendrive-ról.

Biztos hogy csak a HDD szállt el, egyéb gond nincsen azzal a géppel? :D

A PC-ben lévő 5,25" ODD nem fog működni a laptopnál csak USB-ről, mint a laptopokban lévő slim változatok, az előbbinél külön tápellátás is kell. :N Ha olyan adaptered van, aminél ez adott (példa), akkor úgy viszont működhet.

[ Szerkesztve ]

(#123523) Geth válasza Dolby (#123521) üzenetére


Geth
addikt

Próbáltad az USB-FDD-t választani bootnál?

(#123524) bozsozso válasza King Unique (#123520) üzenetére


bozsozso
őstag

Köszi megnézem a linkeket. Nem tudok semmi mást róla csak egy ismerős kért segítséget. Ennyit tudok csak, hogy egyszer csak nem tudott belépni.

(#123525) yodee_


yodee_
őstag

Sziasztok!

Kezd elfogyni az ötletem és a türelmem is, így szeretnék némi segítséget kérni tőletek. A mellékelt képen látható egy számomra érthetelen helyzet. Fogalmam sincs hol lehet a többi szabad helyem. A foglalt terület alapján több mint 60 GB-nak szabadon kéne lenni, de alig van 17 GB. Találkozott már valaki ilyennel?

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M800

(#123526) batyuska100 válasza yodee_ (#123525) üzenetére


batyuska100
senior tag

Szia!

%temp% mappa tartalmának a törlését már próbáltad?

(#123527) yodee_ válasza batyuska100 (#123526) üzenetére


yodee_
őstag

A képen a mappa tulajdonságai a komplett C:\ meghajtó mérete. Jelenleg a temp tartalma ~40MB.

Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M800

(#123528) Doky586 válasza yodee_ (#123525) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ne filekezelővel nézd a méreteket. Nem erre való.

Használd a TreeSize free progit.

(#123529) mpo válasza yodee_ (#123525) üzenetére


mpo
veterán

A kis ablak tetején Program files van.

Ha érted, akkor már elavult.

(#123530) yodee_ válasza mpo (#123529) üzenetére


yodee_
őstag

Doky686: Total Commander kép mellékelve

mpo: Az összes mappa ki volt jelölve, csak épp azt írta oda felülre.

Treesize:

Amennyiben a rendszer-visszaállítás ki van kapcsolva hogy lehet 64 GB a System volume information?

[ Szerkesztve ]

Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M800

(#123531) Doky586 válasza yodee_ (#123530) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Futtasd a Lemezkarbantartót admin módban...

(#123532) yodee_ válasza Doky586 (#123531) üzenetére


yodee_
őstag

Többször megtörtént.

Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M800

(#123533) vlevi válasza Doky586 (#123531) üzenetére


vlevi
nagyúr

Erről jut eszembe, hogy még mindíg nem javították azt a bugot, hogy a meghajtó optimalizálás időpontját elfelejti bejegyezni a W10 :(
Múlthéten próbából kézzel csináltam egy optimalizálást. Azóta már volt kikapcsolva a gép, ma megnéztem, Sosem futott. Rohadna meg az összes befőttje annak a programozónak Redmondban (vagy Bangladeshben, mittudomén), aki ezt (is) elb***ta :(

(#123534) batyuska100 válasza vlevi (#123533) üzenetére


batyuska100
senior tag

Rohadna meg az összes befőttje annak a programozónak... :DD :C

(#123535) mpo válasza vlevi (#123533) üzenetére


mpo
veterán

Ritkán nevetek hangosan. :R

Ha érted, akkor már elavult.

(#123536) Cs1csó válasza vlevi (#123533) üzenetére


Cs1csó
félisten

Eem prózai ok miatt váltottam vissza a 1909-es build-re. Ebben a dologban több dühítő is van:
- már tavaly készen volt elvileg a 2004-es pont azért mert azt akarták, hogy minél jobban ki legyen tesztelve és minél kevesebb komoly hiba legyenű
- még így is csúsztatták met hivatalosan áprilisban lett kész de talán június elején lett elérhető
- elvileg MÁR van javítása az egyik preview build-ben de még nem tették elérhetővé az éles rendszer számára

A legrosszabb, hogy ez több dolgot is felvet:
- valami súlyosabb hibával is összefügg ez az egész ezért nem jöhet még a javítás
- simán nincs elég tudásuk, hogy megcsinálják

Mindegy engem zavar, technikailag nem okoz gondot - talán ezért is nem élvez prioritást - mert nem romlott az SSD-m élettartama az írott adatmennyiség sem nőtt a szokáos mértéken felül, de akkor is nagyon bosszantó egy ilyen látványos hiba.

(#123537) Geth válasza Cs1csó (#123536) üzenetére


Geth
addikt

A harmadik tipp (low prio) lehet a helyes, a másik két opció jobban illik egy paranoid laikushoz :)

(#123538) #86564352 válasza Cs1csó (#123536) üzenetére


#86564352
törölt tag

Harmadik eset: szartak bele, átlag user nem tud róla, nagy kárt nem okoz, ráérnek vele.
Most jelezték majd az augusztusi opcionális, vagy szeptemberi rendes frissítéskor várható a javítás.
Ennél látványosabb és tartósabb hibák is voltak már, nem izgultak miatta. Az elterjedtség miatt megengedhetik maguknak az igénytelenséget is, hogy milyen munkát adnak ki.

[ Szerkesztve ]

(#123539) Doky586 válasza Cs1csó (#123536) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Fogd fel úgy hogy ebben már egy nagyságrendel kevesebb a hiba mint amit bele tudtak volna tenni.. :D

(#123540) apholyon


apholyon
aktív tag

Sziasztok!

Sürgős segítségre lenne szükségem (HO-ban dolgozom). Tegnap frissített a Windows 10 Pro-m, majd újraindítás után egyáltalán nem volt hang. Megnéztem már minden lehetséges beállítást, számítógép szervizes ismerős segítségével, de semmi. Driver-t többször újratettem (régebbi verziót is próbáltam), de semmi. Az Ő tanácsára megpróbáltam visszaállni régebbi build-re, viszont ez a Windows teljes összeomlásához vezetett. Mivel folyamatosan mentek, csak néhány fájlom veszett el. Ma újratelepítettem ezt a szart a Windows-t és az audio driver-t, de ugyanaz az eredmény. :(

Egyébként lejátszik hangot, legalábbis úgy tűnik, de semmit nem hallani belőle. A fejhallgató / hangfal tökéletesen működik egyéb laptopon / PC-n.

Alaplapom (integrált hangkártyával): MSI B450M MORTAR MAX (a frissítésig tökéletesen működött).

Próbáltam írni a Microsoftnak, de nem reagálnak, telefont nem veszik fel. :((

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni! :R :W

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#123541) batyuska100 válasza apholyon (#123540) üzenetére


batyuska100
senior tag

Nekem régen P4 gépen volt olyan XP-vel, hogy a driverrel volt valami és a mikrofon bemenetből jött a hang. Egy próbát szerintem neked is megér.

(#123542) Cs1csó válasza Geth (#123537) üzenetére


Cs1csó
félisten

:B

(#123543) yodee_ válasza Doky586 (#123531) üzenetére


yodee_
őstag

Megoldódott! Nem tudom hogyan, de a kikapcsolt rendszervédelem mellett is telepakolta a C-t. A százalék 100-on volt. Levittem 1-re, és töröltem mindent (bár nem tudom mit mert nem volt bekapcsolva) és láss csodát 89 GB szabad hely

Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M800

(#123544) apholyon válasza batyuska100 (#123541) üzenetére


apholyon
aktív tag

Érdekes, de sajnos nekem nem segített.

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#123545) spileraaa válasza King Unique (#123507) üzenetére


spileraaa
senior tag

ez kimaradt hogy ez igaz?

Mihez kellene neked enterprise?
Otthonra bőven jó a home is, vagy a professional.
Ha enterprise ltsc-t szeretnél, arról inkább lebeszélnélek, általános felhasználásra sok szopással jár beállítani, és még akkor is jönnek érdekes anomáliák.
Telepítőt a Media Cration Toollal szoktam csinálni én is, az minden otthonra jó verziót tartalmaz, és piszkálatlan.

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#123546) King Unique válasza yodee_ (#123525) üzenetére


King Unique
titán

NTFS fájlrendszer, jogosultságkezelés, nincs engedélyed az egyes mappák tartalmának listázásához, a fájlkezelőben a védett rendszermappák (pl. System Volume Information, $Recycle.Bin) és rendszerfájlok (pl. lapozófájl, hibernációs fájl) biztonsági okokból alapból nem is jelennek meg még a rejtett fájlok mutatásának bekapcsolásával sem, stb.
Amúgy ott van a gépházban a tárhelyhasználat, valamint olyan speciális célprogramok, mint pl. a SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat, azok megmutatják pontosan mi és mennyit foglal.

Ha közben sikerült megoldani, akkor oké. A rendszer-visszaállítás amúgy hasznos lehet, meg eleve beállítható, hogy mekkora lemezterület, annak hány %-a legyen lefoglalva, amit ha elér/túllép, akkor automatikusan törli a Windows a korábbi visszaállítási pontokat és ezzel tárhelyet szabadít fel.
+ A már említett lemezkarbantartó manuális futtatása mellett ott van a gépházban a Tártetületsegéd, aminek bekapcsolásával automatizálható a "takarítás".

[ Szerkesztve ]

(#123547) King Unique válasza spileraaa (#123545) üzenetére


King Unique
titán

Nem világos ez most miért kérdést megint, amikor az előző válaszban már le volt írva világosan, hogy otthoni használatra nem éppen reális/legális az Enterprise kiadás, meg pláne az Enterprise LTSC. Ott alapesetben a Home, Pro használata reális, ahol az is le volt írva, hogy azoknál is megoldható az egyes frissítések halasztása, Windows Update konfigurálása, pláne a Pro kiadásnál csoportházirendben. + Az is, hogy az MCT-vel a szokásos ISO és kiadások mellett akár Enterprise ISO is letölthető, ha nagyon muszáj.

Amúgy az előzőhöz, meg ehhez is, ha más által leírtakat idézed, akkor tennéd idézőjelbe, jobban kiemelve (pl. dőlten), vagy esetleg megadni, linkelni a forrást ha itteni / egyéb fórumról való, hogy egyértelműbb legyen. Vagy leírni a lényeget a saját szavaiddal, magad fogalmazod meg a kérdést. :)

[ Szerkesztve ]

(#123548) spileraaa válasza King Unique (#123547) üzenetére


spileraaa
senior tag

akkor röviden
hosszútávon lehet bármiféle hátránya hogy enterprise van felrakva?

vagyis ez megelőzendő jobb ha lecserélem pro verzióra?

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#123549) Cs1csó válasza spileraaa (#123548) üzenetére


Cs1csó
félisten

Otthonra hátránya van, egy része rejtett majd ha jön egy anomália amit esetleg erre lehet majd visszavezetni. Használj PRO vagy HOME verziót, főleg ha játszol, vagy egyéb multimédiás dologgal is folglalkozol.

(#123550) Doky586 válasza spileraaa (#123548) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

- hosszútávon lehet bármiféle hátránya hogy lopott kocsival közlekedsz?
- Igen. Lehet. :((

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.