Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123451) togvau


togvau
senior tag

hogyan lehet futó alkalmazás közben törölni a powershell ablak eddigi tartalmát amiben fut, hogy csak az új log üzeneteket lássam?
FUTÓ alkalmazásnál, tehát nincs cls meg clear.

hitler, sztálin, micro usb

(#123452) metaldog


metaldog
aktív tag

Sziasztok

Egy olyan problémám van hogy a win10 nem bootol be a asus logo után fekete minden se előre se hátra hiába próbáltam telepítőről javítani pl rendszervisszaállítás nem használt. Semmilyen más telepítőről inditott javítás sem. Megpróbáltam a bootrec /fixmbr-el is ez sem használt. Valakinek van ötlete?

előre is köszi

(#123453) Geth válasza togvau (#123451) üzenetére


Geth
addikt

Szerintem jelenleg sehogy. A powershell nem nagyon fogad keystroke-ot, amíg valami fut a foregroundban (kivételek pl. Ctrl+C; Ctrl+Break).

[ Szerkesztve ]

(#123454) King Unique válasza metaldog (#123452) üzenetére


King Unique
titán

Többszöri próbálkozásra sem indul, be/ki kapcsolt gyorsindítás mellett történik a bootolás, nincsen csatlakoztatva olyan eszköz ami megakaszthatja az indítást, a BIOS-ban a bootolási beállítások jók? Ha az előbbiek stimmelnek, akkor nem ártana tudni, hogy most esetleges hardverhiba (pl. HDD/SSD, RAM), vagy szoftveres hiba miatt (legutóbb telepített kumulatív/driver frissítés) nem bootol, mi történt közvetlenül a hiba jelentkezése előtt. Ha frissítés telepítése, akkor a legutóbbi összesítő/funkciófrissítés visszavonható, eltávolítható a Windows-telepítő helyreállítási környezetében. A rendszer-visszaállítás meg értelemszerűen csak akkor használható, ha be volt kapcsolva és létrejött, volt visszaállítási pont.

Ez a "bootrec /fixmbr-el" csak egy általános parancs, ahol a javítás amúgy nem szimplán csak ebből áll, lásd az alábbi leírást, meg ha a telepítő helyreállítási környezetében a Startup Repair nem használt. Valamint itt a rendszerindítás javítása attól is függhet, hogy milyen (CSM/UEFI) telepítésről van szó, attól függően használható pl. ezen (+) módszer is.

[ Szerkesztve ]

(#123455) DrKapocs válasza King Unique (#123447) üzenetére


DrKapocs
őstag

Köszönöm a tippet, de a "Select the target Feature Update version" opció nálam sajnos nem lesz megfelelő. Ahogyan írtad is, a 1903-as verzió támogatottsága le fog járni decemberben, így az általad felvetett megodlás számomra nem járható: "If you don't update this policy before the device reaches end of service, the device will automatically be updated once it is 60 days past end of service for its version."

"Az viszont nem világos, hogy ha csak a funkciófrissítést akarod elkerülni, akkor ahhoz minek teljesen és véglegesen tiltani a Windows Update-et?" Azért mert egyszerűen nincs kedvem kockáztatni. A 1903-as frissítésre való áttérés sem volt sima ügy, akkor gyakorlatilag egy bootloop-ba került a gépem. A BIOS állítgatásával sikerült onnan kihoznom. Nincs kedvem azzal kínlódni, hogy ilyen, elbaltázott frissítések miatt telepítgetem újra a laptopom és napokat pazarlok el rá. Pedig nem egy régi laptopról beszélünk, egy HP 15-bs102nh -ról van szó.
Ha nem jön össze a frissítés, lásd 1909 és 2004 alatt nem működnek a bluetooth eszközeim, akkor az számomra az komoly gond. A laptop munkaeszköz számomra, fontos, kell, nem játék. Hiába van a gépem a legfrissebb, ropogós windowson, ha nem működik vele a bluetooth füles/mikrofon rendesen, sokra megyek a legfrissebb verziómmal... egy elcseszett update és ülhetek ott a gép előtt 30 cm-re és beszélhetek a falnak, beszorítva egy kényelmetlen íróasztal elé, egy székhez szögezve. A szemem pedig kifolyik, mert 10 órát fogok ülni a gép előtt.

Én értem, hogy az informatikai világban a legfőbb bűnök között szerepel az update kikapcsolása, de ráfaragtam. Amikor a 1909-et letöltötte benn a cégnél, akkor rányomtam, hogy mehet a frissítés. Úgy gondoltam, ha már letöltötte, akkor mindegy. A 2004-re csak azért frissítettem, mert nem volt jó a 1909-es. Pedig driver, bios, stb. frissítés, minden megvolt. Felhívtam a lapos gyártóját, a füles gyártóját, mindent megtettem, egy csomó időt elcsesztem rá. Alapbeállított eszköz, alapbeállított kommunikációs eszköz, stb. Már a könyökömön jöttek ki ezek a jótanácsok, mert hiába állítgattam be ezeket a frissebb windows verziókon. Nincs kedvem ehhez a kálváriához újra. Ezért a végleges tiltása az update-nek. Nyilván ez kockázatos, nem támogatott a win, stb., de extrém kockázatnak nem teszem ki a gépet (nincs xxx oldalak látogatása, crackelt programok letöltögetése, torrentezés, stb.)

"Ha teljesen és véglegesen letiltasz mindennemű frissítést, nem lesznek befoltozva az OS esetleges biztonsági rései, akkor sokat nem oszt nem szoroz, telepíthetsz akármilyen vírusirtót.." Ebben valószínűleg igazad van. De, ha tiltom az összes frissítést, akkor - úgy olvastam - a Defender sem fog tudni frissülni. A Kaspersky pedig ugye frissül, mert az egy "3rd party" program, különösebben nem érdekli, hogy én letiltottam a windows update-et.

Inkább úgy kérdezném: beállítottam az általam korábban leírt 3 dolgot annak érdekében, hogy ne frissüljön semmilyen szinten sem a win10-em. Ezek a beállítások garantálják ezt?

Nagyon köszönöm a segítséged és meglátásaid! :R

[ Szerkesztve ]

(#123456) Doky586 válasza DrKapocs (#123455) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tedd fel a 7601-es verziót, arra már nem jönnek új frissítések. :DDD

(#123457) Armagedown


Armagedown
őstag

Szerintetek érdemes-e a Windows 10et bloatwareteleníteni e videó alapján?

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#123458) mpo válasza Armagedown (#123457) üzenetére


mpo
veterán

Amíg nálam nincs hiba a működésben, nem piszkálom a Windowst, csak használom.
Ha hiba lesz, akkor sem 3d Party programokkal nyúlok hozzá.

Ha érted, akkor már elavult.

(#123459) DrKapocs válasza Doky586 (#123456) üzenetére


DrKapocs
őstag

Nem rossz az ötlet, nekem is eszembe jutott. Virtuális gépként egy régi szkenner miatt egyébként is rajta van a winxp. Nem dobok tán' ki egy jó szkennert?! :) A céges laptopomon (Dell) win7 van egyébként. A Baseus fülest az tudja működésre bírni, nem rossz a win7-es ötlet. Viszont:
1. Az új HP-hez nincsenek driverek win7-hez.
2. Nincs win7-em. Mindenféle crack, patch, generátor, aktivátor nálam kizárt. Mondjuk az ebayen fillérekért lehet venni win7-et, ez nem is lenne gond. Viszont a driverek hiánya probléma.

Gondolkoztam egyébként linux liteon is, de van egy program, ami nagyon kell és nincs, csak win-re.

(#123460) Doky586 válasza Armagedown (#123457) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem.

(#123461) Armagedown válasza mpo (#123458) üzenetére


Armagedown
őstag

Nem külön programmal történik a módosítás, hanem powershell scriptekkel.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#123462) Cs1csó válasza Armagedown (#123457) üzenetére


Cs1csó
félisten

Egyre kockázatosabbak az ilyen megoldások. A Windows 10 nem igényli és nem is szereti az ilyen beavatkozásokat. A GÉPHÁZ részbe menj be és ott ami nem kell kapcsold ki és kész, ennél többre nincs szükség.

(#123463) Lauda válasza Armagedown (#123457) üzenetére


Lauda
félisten

Nem.

(#123464) Armagedown válasza Doky586 (#123460) üzenetére


Armagedown
őstag

Nem kell ilyen részletesen megindokolni, rövidebben is leírhattad volna.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#123465) King Unique válasza Armagedown (#123457) üzenetére


King Unique
titán

Az ilyen videókban terjengő "okosságok" rendszerint max. csak opcionálisak, meg nem mintha pl. maga a Microsoft bárhol is okvetlenül ezek alkalmazását javasolná mindenkinek, vagyis adott a válasz, hogy általánosan mennyire érdemes... :DDD Meg érdekes módon sokan, köztük pl. én is elvagyok Windows 10-en évek óta ezek nélkül is. :))

[ Szerkesztve ]

(#123466) King Unique válasza DrKapocs (#123455) üzenetére


King Unique
titán

Ha a Windows Update erővel csak a szolgáltatásoknál van tiltva, akkor az később visszakapcsolódhat, visszaváltva a normális (engedélyezett) működésre. De ha GPO szinten is megfelelően konfigurálva van + forgalmi díjas kapcsolat stb., akkor úgy igen, elvileg letiltható tartósan a frissítés. Aztán az ugye más dolog, hogy mennyire van értelme, meg beragadni egy pár hónap múlva amúgy is mégszűnt életciklusú verziónál, ennyi erővel akár echte EOL Windowst is lehetne használni, mint a már említett 7-es...

Az, hogy nem működik megfelelően a Bluetooth, annak lehet több oka is, amire vannak különféle leírások, megoldási javaslatok, első körben ezeket kellett volna / kellene kipróbálni: [link], [link]. Valamint ha esetleg a nem megfelelő driver okozza, pl. manuálisan lett telepítve a megfelelő, amit a Windows Update lecserélt és utána jött a probléma, akkor elég az automatikus driverfrissítést letiltani, nem egyből a teljes Windows Update-et. Aztán a következő az, hogy ha a közvetlen funkciófrissítés, build upgrade után állítólag ennyire nem akar működni esetedben a Bluetooth, akkor meg lehetne próbálni a tiszta telepítést és úgy megnézni mi a helyzet.

"telepítgetem újra a laptopom és napokat pazarlok el rá"

Miért kellene mindig újratelepíteni a 0-ról? :F
Ott van egyrészt a rendszer-visszaállítás, amivel szükség esetén vissza lehet vonni a nem kívánt módosításokat és visszaállni a jól működő állapotra. Másrészt a komplett rendszermentés-visszaállítás, amivel 1:1-ben lementhető és visszaállítható a rendszer, illetve a Windows 10-ben is van ehhez beépített eszköz. Harmadrészt ha egy funkciófrissítés után valami nem működik, akkor a gépházban adott 10 napig a visszaállás lehetősége az előző Windows 10-verzióra. + Az MCT-vel / letöltött W10 ISO-t felcsatolni a fájlkezelőben, majd a gyökerében futtatni a setup.exe fájlt a személyes fájlok és telepített alkalmazások megtartásával módszerrel a "javító upgrade" lehetősége ugyanarra / újabb verzióra.

[ Szerkesztve ]

(#123467) mzso válasza King Unique (#123431) üzenetére


mzso
veterán

"ha nálad támogatott hardvernél több verzió sem működik rendesen és állítólag nem VGA hiba az oka."

Más Win 10 verzió még nem volt erre upgradeletem a 8.1-ről.

"Apropó, a lapozófájl remélem nincsen letiltva, vagy túl kicsi méretűre állítva, mert amiatt viszont lehetnek gondok"

A maximális mérete 12 gigabite.

"A Hiberfil.sys fájl mérete alapesetben megközelítőleg egyenlő az adott hardvernél elérhető RAM méretével, mennyiségével, de nem feltétlen lesz minden esetben pont akkora lefoglalva, pláne ha ténylegesen nem is használod a hibernálást. "

Ezért is furcsa, hogy ilyen kicsi. És mindig 6,37 amikor 16 giga ramom van...

(#123468) mzso válasza Submarine (#123417) üzenetére


mzso
veterán

16 Giga van.

(#123469) mzso válasza Kékes525 (#123436) üzenetére


mzso
veterán

Ez nekem újdonság, de megnézem mi is.

(#123470) lovi27


lovi27
addikt

Ha valaki még gondolkodna az átálláson, akkor itt egy kis lökés: :D
Az FBI is azt kéri, hogy senki ne használjon Windows 7-et

(#123471) Kékes525 válasza lovi27 (#123470) üzenetére


Kékes525
félisten

Ha nem foltozzák, akkor a biztonsági rések ott maradnak és veszélyessé válhat. Ezt tudtuk, ezért váltottam én is már az elején, fájó szívvel. Ma már nem bánom.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#123472) lck válasza lovi27 (#123470) üzenetére


lck
senior tag

FBI megvéd ! Frissítőszerver az ő kamrájában van hátul a kertben. ;]

(#123473) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Van egy ilyen Touchpad-os bill.-zetem, ezen szeretném a Touchpad funkciót kikapcsolni. Van saját szoftvere, de feleslegesnek érzem csak ezért telepíteni. Enélkül mi a módja Win10 alatt?

Köszi!

(#123474) tordaitibi válasza SunMount3r (#123473) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ha az Eszközkezelőben a pad megjelenik mint külön egér vagy beviteli eszköz, akkor letiltod.

(#123475) SunMount3r válasza tordaitibi (#123474) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Lehet úgy is lehet, most így csináltam: [link]
1, press windows start button.
2, select Setting.
3, select Device and Printer.
4, select Microsoft Nano Tranciever v2.0
5, select Hardware Tab.
6, select HID based Mouse.
7, select Propety
8, push Change Setting button
9, push Disable Device button.

És így jó is.

(#123476) batyuska100


batyuska100
senior tag

Sziasztok! Nemrég frissítettem Win10 Pro rendszerre, még nagyon új nekem.
Az egyik nap eltűnt a bal oldali gyors elérés(?) eszköztár.
Hogy tudom visszahozni?

(#123477) Fire/SOUL/CD válasza batyuska100 (#123476) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nézet/Navigációs ablak

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#123478) batyuska100 válasza Fire/SOUL/CD (#123477) üzenetére


batyuska100
senior tag

Akkor most én vagy teljesen rossz helyen keresem, vagy nekem nincs ilyen opció.

Szerk: Bocsi, de én ennyire hülye vagyok ehhez a rendszerhez..

[ Szerkesztve ]

(#123479) Fire/SOUL/CD válasza batyuska100 (#123478) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Igen, rossz helyen vagy. Ott, az Intézőben (amiről a képet készítetted korábban), ott a Nézet fül... :B

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#123480) Dolby


Dolby
senior tag

Sziasztok!

Lehetséges egy SSD-re úgy feltenni a windows 10-et, hogy amikor beteszik egy számítógépbe, akkor induljon el róla a telepítés? Nyilván ha teljesül az, hogy arról próbál a rendszer bootolni és nem másról :-D

- Nyugalom, a hosszú élet ritka!

(#123481) batyuska100 válasza Fire/SOUL/CD (#123479) üzenetére


batyuska100
senior tag

Megvan.

Köszi a segítséget. :R

(#123482) Bubaaa válasza metaldog (#123452) üzenetére


Bubaaa
aktív tag

Esetleg nincs két megjelenítő bedugva a gépbe? Ugyan így jártam pár napja. A másik megjelenítőn volt a kép, de az ugye be sem volt kapcsolva, így elég nehezen jöttem rá, de hosszas kínlódás után sikerült beazonosítanom a hibát.

(#123483) Fire/SOUL/CD válasza Dolby (#123480) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Igen, lehetséges, csak elsőre nem nagyon értem az értelmét (egy pendrive-ról kényelmesebb telepíteni)
Esetleg arra gondolsz, hogy az SSD maga a rendszermeghajtó is lesz egyben, tehát recovery partíciót kellene rá varázsolni, amiről indul a telepítés, de az "saját magára", az SSD másik partíciójára telepít? :U

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#123484) bumi


bumi
tag

Sziasztok!
Egy frissítés után ilyen lett a start menü. Hogyan tudnám eltüntetni a keresést előle? Nem férek hozzá a programokhoz. :O Köszi.

(#123485) Pyttawrx válasza bumi (#123484) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia.
Tálcán jobb klikk, majd keresés, ott beállítod ami neked kell, ne legyen, vagy csak az ikonja, vagy ugye ami most van a keresőmező látszódjon :)

(#123486) Geth válasza Dolby (#123480) üzenetére


Geth
addikt

Ha előkészíted az SSD-t (partíciók, format, stb), dism-mel kicsomagolható az install.wim/esd/stb. a leendő Windows partícióra. Lényegében a Setup is ezt csinálja az első restart előtt.
Kicsomagolás után még tetszőleges módosítás elvégezhető a(z egyelőre offline) Windows-on (frissítések, driverek, plusz file-ok másolása - közte a gépre szabott unattend.xml-lel, mert kevesen szeretnek telepítővarázslókat simogatni -, registry felcsatolása és módosítása, stb). Az esp és winre partíciók is elkészíthetőek az egy szem telepítő image-ből, [link].
Ezután már csak az első boot van hátra, akkor fogja befejezni a telepítést a Windows (innentől már nem tér el a hagyományos módszertől).

Én is így telepítek, a folyamat teljesen scriptelt (~200 sor powershell), működik pendrive-ról bootolva, hálózatról (maximális lustaság fokozat) bootolva (utóbbiak esetén a korábban taglalt műveletek a célgépen történnek), illetve megoldható futó Windows alól (ez az SSD ki-be szerelős változat).

[ Szerkesztve ]

(#123487) Fire/SOUL/CD válasza Geth (#123486) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Korrekt válasz :R , de azzal azért ki kell egészíteni, hogy
1. A linkben adott módszer takarítja a meghajtót (minden adat veszik)
2. UEFI install leírás (ha Legacy kell (mert pl a kütyü BIOS-a nem támogatja az UEFI-t), ahhoz ez nem jó)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#123488) Geth válasza Fire/SOUL/CD (#123487) üzenetére


Geth
addikt

1. Így van, ha ez nem megfelelő, bizony bele kell nyúlni a folyamatba.
Én előtte mentek a storage-ről, ha van mit. Később vissza lehet lapátolni, legalább stimmelni fognak az NTFS jogok :)
2. Bár én már nem foglalkozok BIOS-os rendszerekkel, de a leírás teljesen jól alkalmazható legacy rendszer esetén is, ott a link a másik partíciós sémára (CreatePartitions-BIOS.txt).

(#123489) CoolBoy323


CoolBoy323
nagyúr

Sziasztok!

Egy ma szerverről megnyitott excelt szeretnék újra megnyitni, csak közben a szerverről sikerült valakinek átírnia.
Nem őrzi meg a windows valahol eldugva a megnyitott xls-t véletlenül???

(#123490) zolee001 válasza CoolBoy323 (#123489) üzenetére


zolee001
őstag

Ha shadow copy be volt configolva akkor igen,amennyiben nem volt és fontos adat akkor lehet ujrairni

(#123491) Fire/SOUL/CD válasza zolee001 (#123490) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Esetleg ennyi, amit tehetsz: [link]
Ha ez nem pálya, akkor sajnos az van, amit zolee001 felvázolt...
Ezt elkerülendő, van opció, hogy többen szerkeszthetnek egy adott doksit/táblázatot/bemutatót stb stb, de az "admin", korrektúra segítségével látja, hogy ki- és mit módosított és az "admin" dönti el, hogy elfogadja a módosításokat avagy sem, Ő tudja véglegesíteni a módosításokat. Ez viszont nem az OS fennhatósága alá tartozik, ez Office téma...

UI: Oops, nem neked akart menni, hanem CoolBoy323 részére, bocsesz... :B

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#123492) CoolBoy323 válasza zolee001 (#123490) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

hol kéne megtalálnom ezt? eskü nem lelem

(#123493) Orionk


Orionk
senior tag

Sziasztok,
Mi is a cégben Március közepétől Home Office-ra tértünk át és még mindig abban vagyunk.

Többségünknek Win 10 van a gépén. Nekünk 1 napja a Rendszergazdák kérdés nélkül feltelepítettek egy úgynevezett
ManageEngine Desktop Central
nevű kis szoftvert. Véletlenül vettük észre néhányan.

Hogyan dolgozik ez együtt a Win10-el? Mire való? A Rendszergazdák mit tudnak vele figyelni? Azt, hogy tényleg dolgozunk-e?

köszi

(#123494) zolee001 válasza CoolBoy323 (#123492) üzenetére


zolee001
őstag

A kliensen amennyiben még létezik akkor jobb gomb a file-on majd felül shadow copy
Amennyiben csak a serveren volt maga a file és törölték akkor a server mentésében (ha van olyan),ha nincs akkor annak annyi

(#123495) CoolBoy323 válasza zolee001 (#123494) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

szerveren volt, kliensről csak megnyitottam

(#123496) zolee001 válasza CoolBoy323 (#123495) üzenetére


zolee001
őstag

AppData\Local\Temp ha van mázlid
Bár nemtom,hogy az excel törli e a ideiglenes file-t a program bezárása után

(#123497) DrKapocs válasza King Unique (#123466) üzenetére


DrKapocs
őstag

"Miért kellene mindig újratelepíteni a 0-ról?"
Azért, mert én sajnos nem tudtam, hogy van ilyen lehetőség, amit javasoltál. Már a válaszaidból is látom, hogy Te jóval magasabb szinten vagy nálam, aki - lelkesen ugyan - de csak utánaolvasgat dolgoknak. Vagyis nem volt backup fájlom. Viszont jobb későn, mint soha. Hamarabb azért jobb lett volna, de ez van... :) A Macrium Reflect Free -vel készítettem is gyorsan egy backupot a rendszerről, egy olyan állapotról, amikor minden tökéletes. Köszönöm szépen a türelmed és segítséged! :R

(#123498) Djuree válasza Orionk (#123493) üzenetére


Djuree
félisten

szerintem távolról látja h a monitorodon mi van. nekünk is van fent hasonló.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#123499) King Unique válasza Dolby (#123480) üzenetére


King Unique
titán

Igen, technikailag lehetséges, a másik válaszban már linkelték hozzá a hivatalos microsoftos leírást.
Másik esetleges megoldás a favágó módszer lehet, azaz "A" gépen elkezdeni a telepítést az SSD-re, majd az 1. fázis végeztével megszakítani amikor az 1. újraindítást kéri, aztán utána betenni a "B" gépbe és folytatni ott. Vagy hasonló alapon az "A" gépre telepített Windows alól pl. a WinToHDD programmal megoldani, majd utána áttenni a "B" gépbe. Arra meg értelemszerűen figyelni kell, hogy "A" és "B" gép esetében a BIOS beállításai, pl. bootolási mód (CSM/UEFI) stb. passzoljanak, stimmeljenek.

Egyébként miért fontos ez, a megszokott módon talán nem megy pendrive-ról a telepítés, vagy nincsen kéznél pendrive / optkai lemez, nem tud a gép USB-ről bootolni, nincsen benne ODD, vagy mi?

(#123500) bumi válasza Pyttawrx (#123485) üzenetére


bumi
tag

Ez sajnos csak a tálcára vonatkozik, nekem viszont a start menü előhozásakor jelentkezik, kitakarja a start menüt!

Közben eszembe jutott, hogy valamikor beállítottam, külön ablakban jelenjen meg a keresés, ha rákattintok. Lehet, ezt kellene kikapcsolni, ha megtalálnám, hogyan kell. :O

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.