Hirdetés

2019. október 17., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Windows alapvető beállításainak ellenörzése

  Legfontosabb beállítások:

  1: UEFI: a beépített msinfo32.exe -vel ellenőrizhető hogy a windows a javasolt UEFI módban lett-e telepítve. (és működik-e a secure boot) [kép]

  2: AHCI: eszközkezelőben ellenőrizhető hogy a lemezek a javasolt AHCI módban mennek-e (a driver nevében szerepelni szokott). [kép] A régi (ahci-t nem ismerő) gépek maradhatnak IDE módban.

  3: ALIGN: ugyanott msinfo32-ben ellenőrizhető hogy a lemezek megfelelően vannak-e alignálva. Ha az 1GB-nál nagyobb partíciók kezdetének eltolása osztható 4096-al maradék nélkül akkor rendben. Ez legfőképp SSD-k esetén fontos, de az utóbbi évtizedben gyártott (AF) HDD-k esetén is szükséges a gyors működéshez. [kép]

  4: TRIM: Sata SSD-k esetén fontos. Friss HD Sentinel program kiírja. (fsutil behavior query disabledeletenotify lekérdezése nem elegendő)

  Folytatás...

  Doky586 6 órája 6

 • Windows telepítés menete

  Mivel legtöbben nem tudják hogy kell windowst telepíteni pendriveról harmadik fél szoftvere nélkül, ezért leírom.. Akkor is jó ha a vásárolt új de üres PC-nken kívül csak egy telefonunk van, nincs másik működőképes PC a közelben.
  ____________________________________ 1. fejezet

  Windows 8-10 x64 UEFI telepítés menete:

  0- Letöltöd a kívánt windows ISO filet. [link] [link]
  1- A biost(uefit) érdemes alapra állítani (bios defaults betölt). (vadiúj gép esetén felesleges)
  2- Egy simán (MBR-el) elkészített és FAT32 re formázot (mint ahogy a boltban megkapod) pendrivera rámásolni a felcsatolt ISO tartalmát. (vagy MCT-vel készíteni a pendriveot)

  Folytatás...

  Doky586 3 hónapja 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.