Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122851) kavalkád


kavalkád
aktív tag

előre is bocs ha már kérdezték előttem mások is (rákerestem, nem találtam), de hogyan lehet az, hogyha venni akarok Win 10 licencet akkor már találok 3000Ft-ért is meg 65,000-ért is? mi a különbség? azok a szuperolcsó licence-k legálisak? ha igen akkor mi a "hátulütője"? előre is kösz.

(#122852) poli27


poli27
veterán

Komolyan elegem van a Microfosból, hogy minden egyes frissítés után szétb@xxa a helyi hálózatomat... miért kell ezt játszania mindig?.... Nagyon nagyon mérges vagyok már miatta...

(#122853) King Unique válasza dethroner (#122848) üzenetére


King Unique
titán

A parancssoros módszerrel adott frissítést lehet eltávolítani KB szám alapján, a speciális rendszerindítás grafikus felületén pedig a legutóbbi összesítő frissítést / funkciófrissítést, mint már említve volt. Az pedig már le volt írva, hogy a Windows Update alapértelmezetten automatikusan telepíti (kivétel az opcionálisak, választhatók) a frissítéseket, tehát egy dolog, hogy a 2004-esre "adsz engedélyt", attól még utána nyilván települni fognak az adott verziónál a hiányzó kumulatív és egyéb frissítések, köztük az aktuális SSU is, ha nem naprakész a rendszer.
Aztán ez nem feltétlen általános probléma, ha másnál 2004-es verziónál továbbra is megjelennek az MP3 infók a fájlkezelőben az említett frissítés megléte mellett, vagyis lehet a nálad telepített W10-nél, annál az egyedi szoftverkörnyezetnél van valami ütközés. De ha a javasoltak után már visszaálltál 1909-es verzióra és ott oké minden, akkor az úgy rendben, maradhat úgy. Meg ez eredetileg említett elképzelésnél (frissítések tartós letiltása) nyilván jobb megoldás. :K

[ Szerkesztve ]

(#122854) tordaitibi válasza xy.zsolt (#122846) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Az O&O shutup visszaállítása után (erről kovacsen222 linkelt neked), ha eredménytelen, nézd meg az én linkemet is feljebb, a lényege,
A Windows Defender bekapcsolása
A Start menüben nyissa meg a Vezérlőpultot.Nyissa meg a felügyeleti eszközöket a > csoportházirend szerkesztése elemre. Ezzel megnyitja a Helyicsoportházirend-szerkesztőt egy új ablakban.
(ugyenez a keresőbe gépelve gpedit.msc)
Nyissa meg a Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Windows-összetevők > Windows Defender víruskeresőt. A Windows Defender víruskereső kikapcsolása beállítás a többi beállítás mappái alatt található.
Nyissa meg A Windows Defender víruskereső kikapcsolása elemet, és győződjön meg róla, hogy az a Letiltva vagy a Nincs konfigurálva értékre van beállítva.

Én ha valami egzotikusnak tűnő buhera szoftvert telepítek
(egyre kevésbé van rá igényem hálistennek, a Win felfejlődik lassan egy mezei Linux szintjére, aránylag egyszerűen lehet babrálni benne már sok mindent a saját beépített eszközeivel, viszont a felület testreszabhatósága a béka segge alatt maradt pl. egy KDE-hez)
és úgy érzem hogy elveszek a beállításaiba, a változtatásokat vagy képernyőfotózom vagy ha engedi akkor copi-paste egy .txt-be.
Sokszor mentett meg a fejvakargatásoktól amikor napok múlva derült ki hogy bizonyos programok vagy hardverek bizonyos szitukban beborultak vagy el se indultak, ilyenkor jól jött a mankó kép és txt fájl hogy mit is csesztem el vajon?

[ Szerkesztve ]

(#122855) tordaitibi válasza kavalkád (#122851) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Sokszor volt erről itt már szó.
Vagy KMS és addig tart ameddig, vagy teljesen kamu, vagy akad újrahasznosított retail kulcs, jellemzően azok 8-10ezer környékén.
Én tübb ilyet használok évek óta, MO-i szoftverkereskedőtől, számlával, garanciával megvéve.
Nem reklámozok itt, keresgélj, létezik.

(#122856) King Unique válasza kavalkád (#122851) üzenetére


King Unique
titán

Igen, már kérdezték és volt róla szó itt számtalanszor, lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat. Ahol ha biztosan jogtiszta licenc kell és nem utólag akarsz találgatni, esetleges aktiválási problémákba belefutni (példa) stb., akkor adottak a szokásos beszerzése források és árak. Ellenkező esetben megfelelhet a 3000 forintos is, meg pláne ha csak otthonra kell az aktiváláshoz, ahol alapesetben úgysem nagyon vizslatja senki honnan van.

(#122857) kavalkád válasza King Unique (#122856) üzenetére


kavalkád
aktív tag

köszönöm a válaszaitokat!

(#122858) lanszelot válasza King Unique (#122822) üzenetére


lanszelot
addikt

Ez jónak hangzik, kipróbálom.
W10 iso-t simán a MS oldaláról le lehet szedni, nem kell progi neki, és a legújabbat szedi le.
Majd megírom, hogy sikerült-e.

(#122859) xy.zsolt válasza #73959936 (#122847) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Köszönöm :R ez lett a nyerőőőő :C

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök annak aki kéri, pl PM-ben.

(#122860) lovi27 válasza dethroner (#122850) üzenetére


lovi27
addikt

Ezzel csak elkened, nem megoldod a problémát. De ahogy akarod. Csak nem válaszoltár arra, nézted más programmal is vagy csak a Fájlkezelővel?

(#122861) xy.zsolt válasza tordaitibi (#122854) üzenetére


xy.zsolt
őstag

köszönöm Neked is és mindenki másnak aki foglalkozott a problémámmal.....hálás vagyok érte!! :R

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök annak aki kéri, pl PM-ben.

(#122862) King Unique válasza xy.zsolt (#122859) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ahogyan sejteni lehetett nem az ESET, nem a W10, hanem az O&O ShutUp10 sara... Pont ezért körültekintően és ésszel kell használni az ilyen programokat, mert letilthatnak/módosíthatnak olyan dolgokat is, amiket nem feltétlen kellene, aztán ez lesz a vége. :))

(#122863) xy.zsolt válasza King Unique (#122862) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Igazad van, de mentségemre szolgáljon, hogy amikor a O&O-t telepítettem és kalibráltam már bőven ESET volt a gépen és így érthető, hogy tiltva lett a defender.....amiről én azóta teljesen meg is feledkeztem. Talán már csak ez az egy 3 party program van a gépemen....és most is csak azt tette jól amire anno utasítva lett. Szóval az én hibám volt maximálisan.

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök annak aki kéri, pl PM-ben.

(#122864) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Van valami megoldás arra hogy a Fájlkezelőbe nagyobb legyen a mappák, fájlok szövegmérete?
A Gépház-Könnyű kezelés-be van egy csúszka de az mindent állít, némely szövegek már viziló méretűek 130% nagyításon pl. a címsorok meg a Gépház szövegei ,
de a fájlkezelő, az asztali ikonok és a párbeszédablakok szövegei picik maradnak.
Romlik a szemem sajna és ráadásul sokszor távolról kell néznem a monitort.
XP-be mindent külön lehetett állítgatni, szép "előrelépés" ez a szegényes funkció.

(#122865) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

"Cumulative Update Preview ..."
Egy ilyen frissítés "mit jelent"? Főleg a Preview szó miatt kérdem. Valami "rajtam tesztelik", és még nem végeleges féle dolog? Érdemes/ajánlott ezeket egyből felrakni, vagy inkább várni és lesz ebből még jobb és "végleges" verzió is?

(#122866) King Unique válasza SunMount3r (#122865) üzenetére


King Unique
titán

Windows monthly security and quality updates overview

"A helyzet a hónap harmadik és negyedik hetében kezd bonyolódni, a cég ekkor adja ki a "C", illetve "D" körös, "opcionális" frissítéseket. Ezeket a Windows Update nem telepíti automatikusan, a csomagok nem biztonsági javításokat hoznak, hanem "egyéb újításokat", amelyeket a cég ezekkel a körökkel tesztel, mielőtt a patch keddi "B" frissítésben elérhetővé tenné." (forrás)

Ha nagyon biztosra akarsz menni, elkerülni az esetleges (nem feltétlen bekövetkező) bugokat, akkor a standard patch kedden kiadott "B" után nem telepíted a "C" és "D" körös összesítő frissítéseket. A Windows Update is csak opcionálisan ajánlja fel az utóbbiakat, mint pl. az aktuális 2004-es verziónál nemrég a KB4568831 számú frissítést.
Ha nem akarsz 1 hónapot várni a következő "B" frissítésig, hanem előtte kipróbálni az új fejlesztéseket, javításokat (pl. a nyomtatási problémára kiadott KB4567523 is ilyen) stb., akkor meg telepíted, ilyen egyszerű. Ha esetleg (nem feltétlen) gondot okozna, akkor szükség esetén eltávolítható az adott frissítés Windows 10 alól és a helyreállítási környezetbe (WinRE) bootolva egyaránt, bekapcsolt rendszer-visszaállítás esetén vissza lehet állni a frissítés előtti időpontra (mivel rendszerint létrejön a telepítése előtt visszaállítási pont), ha készült előtte rendszermentés, akkor ott van a mentés-visszaállítás lehetősége, stb. Nálam az utóbbiak adottak biztos ami biztos alapon, általában telepíteni szoktam a "C", "D" körös frissítéseket is, de eddig még nem nagyon volt gondom emiatt, kopp-kopp. :))

[ Szerkesztve ]

(#122867) SunMount3r válasza King Unique (#122866) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hát akkor ilyeneket én nem telepítek, inkább várok a véglegesre, pedig nagyon várnék már valami frissítést, ami helyre hozza ezt a Sleep mód hibát.

(#122868) xeon forever válasza King Unique (#122866) üzenetére


xeon forever
addikt

Nekem az a fura ezekben a frissitesekben, hogy x hiba az otthoni halozatban levo gepek egyiken jelentkezik, pedig elvileg 2 db detto ugyanolyan konfigrol van szo. :U A tobbi egyeb mas konfiggal nem volt ilyen tapasztalatom a halozatban.
@sleep mod volt gond. Beallitasoknsl kikapcsoltam a sleep lehetoseget.
(Mar csak a bios difi marad kepben, Dell ws-rol beszelunk egyebkent)

[ Szerkesztve ]

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#122869) Jenne


Jenne
senior tag

Sziasztok!

Találtam az Automatikusan induló programok között ilyet, hogy Cortana. Mivel nagyon alap user vagyok, ezért inkább kérdezek előtte.
Szükséges, hogy a Cortana automatikusan induljon? [kép]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#122870) hhgygy válasza Jenne (#122869) üzenetére


hhgygy
senior tag

Ha nem használod, nem. De akkor akár le is szedheted mint appot.

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#122871) Fire/SOUL/CD válasza Jenne (#122869) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Magyar W10-ben nem is lehet használni jelenleg.
(WIN gomb és kezd el begépelni, hogy Cortana és próbáld elindítani, egyből ki fogja írni, hogy ebben a régióban nem elérhető)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#122872) Pyttawrx válasza Jenne (#122869) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Tilthatod nyugodtan, de akár, ahogy írta is a kolléga le is szedheted. (startmenün jobb klikk? majd alkalmazások és szolgáltatások, ott kiválasztod a listából és törlöd.)

(#122873) Bogyó bá' válasza Pyttawrx (#122872) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ránéztem, nálam nem lehet törölni - ki van szürkítve az eltávolítás gomb....

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#122874) Fire/SOUL/CD válasza Bogyó bá' (#122873) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Lehet, hogy Te is O&OShutUp10 user vagy, aztán tiltottad vele... ;]

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#122875) pendre54 válasza Bogyó bá' (#122873) üzenetére


pendre54
addikt

Detto, nem törölhető, és a speciális beállításoknál sem.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#122876) #73959936 válasza Bogyó bá' (#122873) üzenetére


#73959936
törölt tag

próbáld meg valamelyik szerint....

(#122877) Pyttawrx válasza Bogyó bá' (#122873) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

És tényleg :), köszi. elég tiltani, nem is foglal helyet. :D

(#122878) Fire/SOUL/CD válasza pendre54 (#122875) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Mint korábban írtam, Magyar Windows-ban nem elérhető a Cortana, csak dísznek fityeg az alkalmazások közt, ha mégis zavar az a pár-száz kbyte és el szeretnéd távolítani, akkor futtasd a PowerShell-t (ne a parancssort!) admin joggal és illeszt be az alábbi parancsok valamelyikét

Minden fiókból távolítod el:
Get-appxpackage -allusers *Microsoft.549981C3F5F10* | Remove-AppxPackage

Jelenlegi fiókból távolítod el:
Get-AppxPackage *Microsoft.549981C3F5F10* | Remove-AppxPackage

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#122879) Met


Met
nagyúr

Pénteken lefrissített a Win10, azóta a file kezelőben (windows explorer nem tudom mi a neve, Win+E) jobb fent a keresésnél rá kell nyomni a nyilra hogy keressen. Frissítés előtt ahogy elkezdtem írni a kereső mezőbe rögtön keresett, ezt vissza lehet kapcsolni?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#122880) peu407


peu407
senior tag

Sziasztok, [erre] a hibára tud nekem vki megoldással szolgálni? Köszönöm!

(#122881) xy.zsolt válasza Fire/SOUL/CD (#122878) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Így van....biztos lehet törölni mert nálam nincs fent....de lehet csak az O&OShutUp nem engedi, hogy látható legyen ;]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök annak aki kéri, pl PM-ben.

(#122882) #86564352 válasza Met (#122879) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ez furcsa, mert mennie kéne ugyanúgy a keresésnek már gépeléskor:

(#122883) King Unique válasza Met (#122879) üzenetére


King Unique
titán

Mivel se a Windows 10 verziója, se a frissítés száma (KB...) és az egyéb részletek sem derültek ki, ezért ilyenkor max. az általános megoldásokat lehet nézegetni.
Másik megoldásként ha állítólag tényleg xy frissítés telepítése után jelentkezett ez, akkor van lehetőség azt eltávolítani, bekapcsolt rendszer-visszaállítás esetén visszaállni a korábbi állapotra, stb.

(#122884) Pityke78


Pityke78
őstag

Sziasztok!

Win10 alatt lehet olyat, hogy a gépen hálókábelen is csatlakozik a netre, meg wifire is van lehetőség, akkor szoftveresen váltsak a kettő között?

Tehát ha hálókábelen vagyok csatlakozva és wifin szeretnék, akkor ne csak az legyen a lehetőség, hogy kihúzom a hálókábelt és úgy csatlakozok wifire, hanem win10-ben tudjam változtatni.

Köszi

(#122885) Apokalipszis


Apokalipszis
tag

sziasztok

Olyat nem lehet, hogy az intézőben sokkal nagyobb thumbnailek legyenek alapban?
Fotók válogatásához jól jönne :D

(#122886) vlevi válasza Met (#122879) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem a mostani frissítéssel lett ilyen.
Szerintem a 1909-el változott, nálam ui. régóta ilyen szar a kereső.
Azelőtt, ha a kereső mezőt bezártam az X-el, akkor visszatért a mappa nézetbe. Újabba már csak a keresés szövegét tröli ki, és hirtelen azt se tudom, hogy hogyan a pékf****ba lehetne visszatérni a mappanézethez.
Pedig valahol van valami gomb rá, mert mintha egyszerkétszer már sikerült volna.

"Olyat nem lehet, hogy az intézőben sokkal nagyobb thumbnailek legyenek alapban?"
Mappánként át tudod állítani "Extranagy ikonok"-ra.
De ezt mappánként kell megtenned.

Ez is hülyeség, de asszem ez nem most, hanem az XP-ről hetesre (vagy Vistára) váltással változott meg, én azóta nem bírom megszokni.
XP-ben ui. ez úgy működött, hogy ha én a mappák közötti mászkáláskor átváltottam lista nézetbe, akkor a többi mappába is lista nézetben lépett be.
Most viszont valami saját agymenés alapján eldönti, hogy egy adott mappába átvált részletes nézetre, dátum csökkentő sorrenben, vagy éppen extra nagy thumbnaillel, szerző alapján csoportosítva. F***gom sincs honnan szedi ezeket. Tudom, erre is van beállítás, hogy folderenként beállíthatom, hogy hogyan szertném látni, de én azt szeretném beállítani, hogy NE KELLJEN folderenként állítgatni, hanem legyen az alapértelmezett a sima lista. NNNa, ezt utoljára az XP-ben lehetett csak beállítani. Meg talán a Totalcommanderben. Sajnos :(

[ Szerkesztve ]

(#122887) King Unique válasza Apokalipszis (#122885) üzenetére


King Unique
titán

Ott a nézet menü, abban az extra nagy ikonok és a betekintő ablaktábla, kényelmesen be lehet állítani ezt a mappáknál: [link], [link].

(#122888) lanszelot válasza King Unique (#122822) üzenetére


lanszelot
addikt

Először is köszönöm szépen, részben működött.
Ahogy írtad újra húztam a W10- et.
Újra rakta, és eddig úgy látom minden megmaradt.
Illetve a hiba is enyhébb lett.
De nem szűnt meg :(
Most már legalább megint tudok tanulni rajta.
Ez a legfontosabb most.

Hmmm...mégsem. Úgy látom frissítette magát a háttérben, és megint ugyanúgy hibás :(

[ Szerkesztve ]

(#122889) Met válasza King Unique (#122883) üzenetére


Met
nagyúr

Funkciófrissítés a Windows 10 2004 verziójára
Home 19041.388

vlevi Biztos hogy a pénteki frissítés óta lett ilyen, minden nap használom. Pénteken még nem ilyen volt frissítés előtt.
Illetve mivel bekapcsolva maradt a gépem szombaton leszedte még a KB4565627-et.
Tegnap reggel tűnt fel hogy valami nem úgy működik mint szokott.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#122890) King Unique válasza lanszelot (#122888) üzenetére


King Unique
titán

Az mondjuk nem derült ki, hogy pontosan milyen hibáról van szó, meg az tényleg hiba-e, illetve alapból Windows specifikus, vagy valami 3rd party program miatti. :))

AZ MCT-s / ISO-val végzett build upgrade után nem feltétlen lesz egyből teljesen naprakész a Windows 10, ezért ilyenkor egyáltalán nem meglepő, ha utána telepíti a Windows Update a hiányzó frissítéseket. Ha esetedben konkrét információ híján tippmix alapon esetleg egy bizonyos frissítés okoz gondot, akkor az automatikus frissítést van lehetőség konfigurálni/letiltani mind az általános, mind a driverek esetében. + Adott frissítés elrejtésére és eltávolítására is van lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#122891) lanszelot válasza King Unique (#122890) üzenetére


lanszelot
addikt

A hiba:
Macbook Pro mid 2010.
2 ssd van benne, Mac OS és Win10Pro
W10- et tanulásra használom, illetve rajzolgatni /drawing tablet/
Mac OS bank, iMovie..stb ahol biztonság kell, és ahol a mac jó
W10 mindegy hogy ő maga rakja fel az nvidia drivert, vagy én az nvidia oldalról, és mindegy melyiket rakom /régi, új/
A kép villog, mintha felbontást váltana, bizonyos programok alatt. Illetve van hogy ki crash -elteti a programot, azaz teljesen használhatatlan. Pl Windows alap kép nézegetőjét se tudom használni. Villog, bezárja és error.
Viszont ha ddu -val legyalulom az nvidia drivert, és nem adok netet, hogy ne tudja vissza tenni, akkor megszűnik a hiba.
Ezzel nem tudok mit kezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#122892) Geth válasza vlevi (#122886) üzenetére


Geth
addikt

folderenként beállíthatom, hogy hogyan szertném látni, de én azt szeretném beállítani, hogy NE KELLJEN folderenként állítgatni, hanem legyen az alapértelmezett a sima lista. NNNa, ezt utoljára az XP-ben lehetett csak beállítani.

Nekem most is így van. Nem folderenként kellett, hanem folder típusonként (doksik, képek, stb). Van ré valami gomb, hogy minden hasonló folder így nézzen ki.

[ Szerkesztve ]

(#122893) vlevi válasza Geth (#122892) üzenetére


vlevi
nagyúr

"folder típusonként"
Igazad van. Ezt azonban sajnos a Win dönti el, hogy az a folder milyen típusú.
Én pedig az esetek 99%-ban lista nézetben szeretném látni a fileokat, és ezt nem tudja.
Illetve, ha az egyik ilyen folderben egyszer véletlenül mégiscsak kvíáncsi voltam a thumbnail nézetre, akkor arra az 1 folderre ezt megjegyzi, még akkor is, a ez nekem nem kell.
Régesrégen, XP alatt a mappanézet beállításoknál volt egy olyan opcioó, hogy az egyes mappák nézeteit megjegyezze, vagy sem (remember each folder's view setting ). Nnna, ezt én XP alatt azonnal kikapcsoltam, csak éppen a hetesen már nincs ilyen opció, nem tudom kikapcsolni.

(#122894) King Unique válasza lanszelot (#122891) üzenetére


King Unique
titán

Tehát VGA driver probléma, amire ott van a DDU, + linkelve volt a leírás hogyan lehet a driverek automatikus frissítését, telepítését konfigurálni, letiltani. Ha 2004-es verziónál van az említett probléma és tényleg (?) mindegyik drivernél, akkor esetleg ki lehetne próbálni 1909-essel is, támogatott még az is. + Itt a gazda hardver nem PC, hanem Mac, az utóbbinál gondolom Boot Camp megoldással van telepítve a W10 a macOS mellé, ami nem a szokványos megoldás.

(#122895) Geth válasza vlevi (#122893) üzenetére


Geth
addikt

Ezt azonban sajnos a Win dönti el, hogy az a folder milyen típusú.
Ami utólag szintén átállítható, és megjegyzi (legalábbis nálam).

(#122896) lanszelot válasza King Unique (#122894) üzenetére


lanszelot
addikt

Nem olvastad el.
DDU nem old meg semmit, mert vga driver nélkül nem tudom használni.
Azt is írtam mindegyik driverrel csinálja, csak ha nincs vga driver akkor nem. Vagy csökkentett módban, ahol ugye tiltva van.
Nem bootcamp, ezt is írtam, külön ssd-n van, köze nincs a Mac OS -hez.
Bootcamp lenne, ha ugyanazon a meghajtón csak másik partición lenne.
Boot olásnál ki kell választanom melyik op rendszer induljon.
Mintha te raknál a win mellé linuxot, attól az nem lesz más. Tehát nincs gazda haver.
1804-nél is probléma volt ez azért lett frissítve 2004-re.
Elvileg itt a megoldás, csak nekem nincs olyan legördülőm.

(#122897) King Unique válasza lanszelot (#122896) üzenetére


King Unique
titán

Ha nincs telepítve VGA driver, akkor nyilván nem lehet mit eltávolítani a DDU-val, meg a hiba sem lesz, ez evidens, arra a vonatkozott a válasz, ha van. Ha a linkelt videó alapján adott a megoldás, akkor elvileg már csak alkalmazni kellene, ahol nem derült ki, hogy biztosan a megfelelő driver van-e telepítve, illetve az Nvidia Control Panel használatához az újítás óta. Meg hogy pl. a gyorsindítás be van-e kapcsolva, anélkül mi a helyzet.
A gazda hardver - az eleve van - maga a Mac, ami nem a szokványos PC felállás, hanem egzotikusabb annál, arra vonatkozott az előző. Ha már a 1803-as verziónál is fennállt a probléma és azóta nem sikerült megoldani, meg tényleg semelyik driverrel, annál beállítani a vezérlőpultban, akkor ott nagyon nem stimmel valami...

[ Szerkesztve ]

(#122898) Doky586 válasza vlevi (#122893) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A megoldás egy 'normális' kétablakos filekezelő lenne: pl free commander, total commander, FAR, stb.. ;)

(#122899) lanszelot válasza King Unique (#122897) üzenetére


lanszelot
addikt

Elvileg adott a megoldás, de nekem nincs olyan legördülő menüm, és sehol se találok olyan állítást. Pedig tuti valami ilyesmi kis pipa, vagy állítás lesz a megoldás. Kizárt, hogy így lezárja hibásan az intel a drivert.

"nem a szokványos PC felállás" ???
Intel i7 proci, Nvidia vga, az alaplap Alma, de intel cuccokkal. Az még az enyém előtt vagy 3 -al volt igaz, ami benne maradt a fejekbe.
Illetve most váltja le az alma az új gépeibe ismét az intelt.
De az enyém és ugyanaz mint egy hp, vagy dell , anno ezzel is reklámozták, ez egy Windows gép amin fut a Mac OS X.

(#122900) tordaitibi válasza lanszelot (#122896) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

"Azt is írtam mindegyik driverrel csinálja, csak ha nincs vga driver akkor nem. "

De van vga driver mert anélkül nem lenne kép a monitoron csak a Win saját alap videomeghajtója.

Lett linkelve King Unique jóvoltából csoportházirendes megpldás, és van egyszerű is, párszor alkalmaztam és tiszteletbe tartotta,
Sajátgép (a fenéket, 16 év berögződése :) ),
Ez a gép, jobbklikk, tulajdonságok, Speciális rendszebeállítások, Hardver fül, Eszköztelepítés beállításai és itt az alsó, a nem választása.
Múlt héten tiltottam így le egy laposon a tapipad driver frissítését mert a Win szerint jó új driverrel ha hozzáértek a touchpadhoz azonnal elszállt az os.
Értelemszerűen net nélkül eltávolítod az Nvidia drivert, fennti procedúra végigcsinál, reboot.
De hogy valami ott nem gömbölyű és a Mac hardver miatt van a gubancod az 101%.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.