Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6460) raczger válasza DeFranco (#6456) üzenetére


raczger
őstag

Egy csoportban 9-en voltunk (egy csoporthoz tartozott egy instruktor, rádiót kaptunk, azon keresztül beszélt), egy időben összesen 4 csoport volt (4 modul, azaz helyszín volt a pályán).

Első gyakorlat egy műgyantás (természetesen vízzel fellocsolva) félkörön volt, ott először 30km/h-val kellett menni. Ezután Lassan rámenni és padlógázt nyomni, egészen míg leestél erről a felületről, hogy lásd, mi történik akkor, harmadszorra pedig minél gyorsabban, kb a határon kellett végigmenni.
Ezután 4-5 körös akadálykerülés volt ugyanezen, 3 ponton voltak beépítve vízfalak, az instruktor nyomogatta random, ha teljes fal volt megállni, ha volt hely (ha csak egyik fele ment) akkor kikerülni.

Második gyakorlat volt a rántópadnál, először 50 km/h-ról kellett vész fékezni vizes műgyantán (ekkor nem volt rántópad), majd utána rántópados gyakorlat (ez nekünk sajnos csak egyszer volt, mások többször is mentek rajta, lehet, hogy mi elcsúsztunk valamelyik gyakorlaton).

Harmadik már száraz aszfalton volt, két vészfékezés (30km/h, 60km/h), illetve kétszer szlalom (30km/h, és talán 45km/h).

Negyedik pedig a hegyi vezetést szimulálta, egy műgyantás pálya, lejtő, majd egy 180 fokos jobbkanyar és emelkedő. Először 35km/h-val kellett teljesíteni, ez az a sebesség, amivel még biztonságosan el lehet itt fordulni, utána 45km/h, instruktor szerint ennyivel már leesel a pályáról, többieknél így is volt, viszont nekem sikerült 50km/h-val teljesítenem (véletlen ennyire gyorsítottam fel, belefékezni nem akartam), de mondta is, hogy ez már nagyon a határon volt, gumik is nyikorogtak :) Végül pedig ugyanitt voltak szintén beépítve vízfalak, azt kellett kikerülni (vagy megállni).

Ennyi volt, kicsivel több, mint 2 órába tellett ennyi feladat. Nem nagyképűségből mondom, hanem látottak alapján, friss jogsi ellenére a jobbakhoz tartoztam (a sok szimulátorozás biztos segített), ugye a mi csoportunkban 9-en voltak és a rántópadot egyedül nekem sikerült abszolválnom. Pedig volt ott egy idősebb ember, focus st-vel, aki korábban már volt ilyen vezetéstechnikai tréningen, neki sem jött össze.
(A bátyám is volt, neki is sikerült megcsinálnia a rántópadot, pedig nyári gumival jött, de az is a legrosszabb fajtából van.)

Nem kell félni, el kell menni, potom pénzért tanulhatsz még, megismerheted az autód viselkedését határhelyzetekben.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.