Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27197) Qtya123 válasza Skillet (#27164) üzenetére


Qtya123
őstag

Szép kis történet. Tényleg az a gáz, ha az ember autóját meggyalulják, akkor csak a szerencsén múlik, hogy a hibás félnek milyen a biztosítója. Mindenesetre tanulságos történet, a lényeg, hogy nem szabad hagyni és menni kell utána, ha kell időt és ügyvédet nem sajnálva.

Amúgy nagyon tetszik az autód eleje, időtálló és egyedi forma. :)

Nekem is van egy balesetes történetem régről, amit a mai napig nem értek. Történt, hogy megyek az úton amire ráfagyott a hó és a helyi járatú buszmegállóból a kikanyarodó buszok traktornyom mélységű nyomvályúi jéggé fagyva. Az egyik ilyen kifordította az autó hátulját és az egyik parkoló autó hátsó részének nekikoccantam. Az enyémnek a lökhárítója kicsit meghorpadt, de a másiknak a bal hátsó lámpa kitört és a sárvédő, valamint a csomagtér ajtó is behorpadt. Vártam egy darabig hátha előkerül a tulaj, de sok esélyt nem láttam rá, mert láthatóan rég nem mozdult az autó, tiszta hó volt. Végül beraktam a telefonszámomat egy átlátszó fóliába és az ablaktörlőn hagytam. Kb 6 napig semmi nem volt, majd hívott egy nő, hogy őt törtem össze. Meg is beszéltük, hogy elmegyünk az általa kiválasztott szervizbe és megnézik, hogy mi sérült és annak fényében vagy fizetek kp-ban, vagy hagyom a biztosítóra. Végül a biztosítóra hagytam, mert kb 280.000 Ft-os kárt állapítottak meg.
Nem is volt gond, kitöltöttünk mindent, erre a nő megszólal, hogy ő tulajdonképpen feljelentett engem.... Mondom mivan?? Azt mondja, hogy 1 hétre elutazott, amikor visszaért futott hozzá a szomszéd, hogy a vandál állat széttörte az autód, hatalmas csattanás stb... Felírta a rendszámomat és átadta a nőnek. Az meg mikor megnézte a sérülést nem látta a cetlit, mert belepte a hó így kihívta a rendőröket. Azt mondta, hogy még a rendőrök szóltak neki, mikor kijöttek, hogy le kéne takarítani az autót a hótól, hogy biztos nem-e sérült máshol is és akkor látta a cetlit. Na mondom érdekes, hogy akkor nem maradt abba a rendőri ügymenet, de mindegy is, vond vissza a feljelentést. Mondta, hogy persze, másnap visszavonja.
Eltelt nem kevés idő és jön a papír a rendőrségtől, hogy be kell mennem. Gondoltam nincs gond, biztos alá kell írni valamit, hogy befejezték a dolgot. Hát nem! Azt mondja az előadó, hogy közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése vagy mi a tök miatt engem most meg fognak vágni pénzbírsággal és mondjam el jegyzőkönyvbe mi volt. Mondom neki, hogy heló, nem vonták vissza a feljelentést? Erre azt mondja, hogy valóban másnap telefonált a nő, hogy visszavonná, de ilyet nem lehet, kint voltak a rendőrök, megtörtént az intézkedés, végig kell vinni az ügyet- ---> Nem tudom, hogy ilyen tényleg van-e.... Mondom neki, hogy akkor tisztázzuk: otthagyom az elérhetőségemet, még a rendőrök is láthatták, elismerem a felelősségemet, rendeztük a kárt, akkor mégis mi a f....-nak akartok tulajdonképpen megbüntetni? Mégis mit kellett volna még tennem??
Erre azt mondta az előadó, hogy végül is igaz, beírt mindenféle enyhítő körülményt, hogy sosem okoztam még balesetet, anyagi helyzetem és életkörülményeim rosszabbak mint egy szomáliai kisgyereké és így talán megúszom figyelmeztetéssel. Végül figyelmeztetés lett, de a mai napig sántít nekem itt ez a dolog. Vagy ennyire gyógyegér a szabsértés rendszere?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.