Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18255) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Néhány gondolat azért ehhez a gumis mizériához, bár magam sem tudom, mi a fenének ugatok bele.

- Azt már korábban írták, hogy ha újan veszel gumit, akkor hosszú távon ugyanott vagy költségben, mint ha kétévente veszel valami levetettet. Olyan apróságok mellett, mint hogy tudod, hogy mit kaptak azok az abroncsok, te (nem) vigyázol rájuk, te (nem) fékezed őket kockásra, (nem) koptatod félre szarul beállított futóművel, és (nem) gondoskodsz a megfelelő légnyomásukról folyamatosan. Tárolásról nem is beszélve.

- Külön téli és nyári garnitúrát pazarlásként felhozni megint kicsit öngól, hiszen nem kétszer annyi gumit fogyasztasz, csak annyi történik, hogy felváltva használod pket, tehát (kis közelítéssel és ideális állapotban) kétszer annyi ideig tart, azaz ugyanott vagy, mint ha ennyi idő alatt két garnitúra ugyanolyan gumit használnál el. Illetve nem, mert ha csak téilit használsz, az nyáron még gyorsabban kopik, tehát még sűrűbben is kell(ene) cserélned.

- Másik vicces ellentmondás az ökológiai lábnyomra hivatkozás, amit egyrészt az előző pont cáfol, másrészt épp te írod, hogy a nem évszakhoz passzoló gumi miatt egy literrel többet eszik az autó - na, ennek azért van ökológiai lábnyoma, ha már mindenképpen zöldek szeretnénk lenni.

- Amit spórolhatsz a dologgal, az az évente két látogatás a gumisnál, meg a második felnigarnitúra (ha nem cserélteted a gumikat ugyanazon a garnitúrán). Személy szerint az a véleményem, hogy komolyabb évszakválátáskor amúgy is elkél egy alapos átnézés az autón, és ebbe az én lelki békémhez szükség van arra is, hogy nézzék meg azokat a kerekeket, hogy nem kell-e esetleg centirozni, vagy nem látnak-e valami egyéb disznóságot rajta. A két garnitúra felni meg ugye azért is praktikus, mert télen a savas-sós hókásával nem eteted meg a szép alufelniket.

- Ami meg végképp nem rám tartozik, az meg a downsizing-projekted, aminek kapcsán most egyik öreg prémiumból sikerült átülnöd a másikba, annyi különbséggel, hogy erre most már a gumik is jóval többe fognak kerülni, még ha amúgy el is fogadjuk az elvet, hogy más úgysem megy tönkre, hiszen szereted és foglalkozol vele. Semmi gond ezzel persze, mindenkinek kell egy hobbi, amire költ, sokan vagyunk ezzel úgy, hogy a saját szempontrendszerünk szerint választunk olyan autót, ami tényleg tetszik, csak akkor ne próbáljuk mindenképpen gazdaságossági szempontokkal is alátámasztani a döntést, meg magyarázni a bizonyítványt, hogy csak nyomaték legyen, meg olcsó gázolaj, mert csóróság van - baszki, ez akkora szöveg volt, igazán betehetnéd aláírásba, úgyis állandóan eszembe fog jutni.

Végezetül szeretnék elnézést kérni, ha offenzívnek tűnök, semmi bántó szándék nincs bennem, csak érdes, és baltával faragott a személyiségem.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.